O le masani o le suka i fafine maʻitaga i le toto

Glucose e matua taua lona taua i le tino o le tagata, aua e maua ai le malosi. Ae ui i lea, e tatau ona tausia lenei vaega masani, o isi faafitauli faʻalesoifua maloloina e tutupu.

O tamaitai taʻitasi ao maitaga e taumafai e togafitia lelei lona ola maloloina. E masani lava, o le toto toto i se fafine maʻitaga e tulaʻi e aunoa ma se mafuaaga. E mafua lenei mea i le mea moni e faʻapea o suiga o le hormonal e tutupu i le tino o le fafine, aua o le taimi nei e galue mo le lua. Ae peitai, afai ei ai pea se mafuaaga, e tatau ona iloa i le vave e mafai ai. O le mea lea, e toatele tina e tofia i tina i le lumanaʻi, o le foai atu o le toto mo le suka e le o se faʻalavelave. E tusa ai ma taunuuga o suʻega o le toto, e tele mea e mafai ona faʻamatalaina, ma afai o le a vavae ese ia faailoga, e mafai ona afaina ai le fafine ma lana tama e leʻi fanau mai.

Suʻu Mate

Afai o le kulukose o le toto e sili atu i le masani i fafine maʻitaga, o lona uiga e taua lea tulaga o le hyperglycemia. O le faʻaleagaina o le pepe e tupu i le taimi o le maitaga ona o le:

  • maʻisuka maʻitaga
  • muamua le maʻisuka amata.

O le lamatiaga o le gasegase (mai le lat. Gestation - pregnancy) o le maʻisuka e mafua mai i le 20 vaiaso o le maʻitaga.

E tusa ai ma tulaga maualuga WHO, o le faitalia mo le tele o le sukū i fafine maʻitaga mo le maʻisuka faʻamaʻi e 7.8 mol / L i le toto mai le vein pe a uma le 2 itula mai le taumafataga mulimuli.

O le fesuiaiga o le maualuga o le kulukose mai le masani i lalo e taua o le hypoglycemia. O lenei tulaga e atiaʻe i se kulūkose i lalo o le 2.7 mol / L.

O le maualuga o le suka e mafai ona faʻaosoina ai le faʻaofiina o le inisalini i se gasegase tele, anapogi umi, tele gaioiga faaletino.

Tesea Glucose

Ina ia fanauina se pepe maloloina, e taua tele le pulea o le kulukose i totonu o le tino. O le maualuga maualuga o le kulukose, aemaise lava i le 3rd masina o le maitaga, e mafai ona faatupuina ai le faateleina o le mamafa o le gaioiga i le fetus, e le ona o musika po o le ponaivi, ae ona o le gaʻo.

Macrosomy, talu ai ona o lenei mea mataʻutia o loʻo taʻitaʻia i le mea moni e matua tele le pepe i le taimi o le fanau mai. Fanau faanatura e faigata, o le tina ma le pepe e manua.

Ole vaega o aʻafiaga mo le hyperglycemia i fafine aʻo maʻitaga, pe a sili atu le kulukose o le toto nai lo le masani, e aofia ai:

  • obese, ovarycy ovary,
  • silia ma le 30 tausaga
  • o le fananau mai i maʻitaga talu ai i se tamaititi e mamafa atu i le 4 kilokalama,
  • ma se talafaasolopito o aiga o le maʻisuka
  • e le o iai ni maʻitaga muamua.

Faailoga o le hyperglycemia i le maitaga

Faailoga o le fausiaina o le maʻisuka ituaiga o:

  • faateleina le 'ai
  • faateleina le galala
  • matagogo
  • faʻaaliga vavalalata
  • faʻaoga faifaipea,
  • oso i le toto maualuga,
  • moe i le aso
  • vaivai.

O le maʻisuka faʻamamafa e mafai ona faʻasolosolo. I se tulaga faapena, o le tele o le suka o le suka e maua i totonu o se fafine maʻitaga naʻo le fesoasoani o se suʻega o le toleniga o le glucose.

O faʻamatalaga o le maʻisuka faʻamaʻi e mafai ona mafua mai i polyhydramnios - o se tulaga e mafua mai i le tele o le susu o le amniotic.

Le aʻafiaga o le hyperglycemia i le fetus

O le tele o le kullukose i se fafine maʻitaga e fesoasoani i le atinaʻeina o se tamaititi:

  1. O le maʻi suka
  2. Faʻalavelave i le atinaʻeina o le mama ona o le leai o se faʻamatalaga o le tuai oona - o se mea e puipuia ai le faʻaitiitia o puipui o le alveoli pulmonary
  3. Tulaga o Hyperinsulinism
  4. Faʻaitiitia le leo muso
  5. Faʻailogaina o se numera o mafaufauga faʻapitoa

O le maʻi o le maʻi suka o le tulaga lea o le fomaʻi lea e atiae pe a sili atu le fafine ua maʻitaga i le suka. I le maʻisuka faʻamama, o le diaopic fetopathy e le masani ona atiaʻe, ae na o le 25% o mataupu.

E ala i le puleaina o le kulukose i le taimi o le maitaga, o le a mafai ai e se fafine ona aloese mai faʻafitauli na mafua mai i le maʻi o le maʻisuka i le tamaititi.

O taunuuga o le maualuga o le kulukose i le toto o le tina e mafai ona mo le pepe pe a fanau mai:

  1. Faʻafitauli o le gasegase i uluai itula o le ola - hypoglycemia, i lalo ifo o tulaga masani o le calcium, magnesium, iron, proteinin protein
  2. Malosiaga le manava o le tino
  3. Paʻi cardiovascular

Tamaiti e maua i le maʻisuka fetopathy e manaʻomia le puleaina o latou suka toto mai le fanau mai.

Toto toto maualalo

O le Hypoglycemia e atiina ae pe a maualalo le maualuga o le suka i le 2.7 mol / L. I lalo o le kulūkose masani e aliali i se fafine maʻitaga ei ai faʻaʻailoga:

  • malosi vaivai
  • vavao
  • afu malulu
  • vaega o gatete
  • faʻanoanoa.

Le leai o se kulukose i totonu o le toto o se fafine maʻitaga e aʻafia ai le afaina o le tamaititi. Muamua lava, o le faiʻai o le pepe e tiga, talu ai o le tino popole lea o le tagata autu o le kulukose.

O le a le mea e sili ona taua e tatau ai ona faia se auʻiliʻiliga?


O tamaitai e le lamatia i le maʻisuka latou te maua se suʻega lona tolu-trimester glucose.

O tina faʻamoemoe o loʻo i ai se vavave poʻo le i ai o se maʻi o le endocrinological e tuʻuina atu le faʻamalosi i le suʻesuʻega o le tuufaatasiga pe a lesitala ma taimi taʻitasi ao maitaga.

O lenei mea e mafai ai e oe ona puipuia le atinaʻe o le maʻisuka, e aloese ai mai le le lelei o taunuuga mo se fafine ma lana tama.

Suesuega sauniuni

O nisi taimi o le auiliiliga mo le maualuga o le glycemia e maua ai se mea sese po o se sese le lelei. Ina ia maua saʻo le faʻamaumauga o le kulūkose, e tatau i le fafine maʻitaga ona saunia mo le suʻega.

Ua fautua mai tagata tomai e usitai i ia tulafono:

  • E leai se 'aiga o le taeao ao leʻi alu i le falemaʻi. I le taeao, e mafai ona e inu vai inu,
  • afai o le aso ao leʻi faia le suʻega, na amata ona lagona e le fafine maʻitaga le leaga, ona e manaʻomia lea e logoina le fomaʻi fesoasoani poʻo le fomaʻi,
  • e tatau ona e moe lelei ao leʻi suʻeina
  • i le afiafi o le suʻega, aua le soona fafagaina le manava i le mamafa o meaʻai gaʻo,
  • se itula ao le i faia le suʻega, e tatau ona vavaeese gaoioiga faaletino,
  • aua le popole i le taimi o le toto sampling,
  • i le aso o le suʻesuʻega, e taua le mumusu e inuina ava malosi ma inu ulaula.

Le masani o le suka toto i fafine maʻitaga e tusa ai ma tulaga fou: laulau

O le faʻatonuga o le kulukose e faʻamoemoe i le toto na maua mai se vein poʻo le tamatamailima. O le auala o le pa e aafia ai le tau o le tau faʻatatau. O le mea lea, e maualuga le maualuga o le suka i le vevela.

Ina ia tofotofoina le faʻailoga, e fautuaina e fomaʻi e faʻapea o fafine maʻitaga latou te suʻeina se suʻega ma se carbohydrate ave. E lua vaega o le serum e ave: i luga o se manava gaogao ma le lua itula i le maeʻa ai o le inu o le kulukose.

O tulaga faatonuina mo le suka suka mo se tamaitai maloloina i le tulaga o loo faaalia i lalo i le laulau:

Tulaga masani i luga o se manava gaogaoFaʻatonu i ni nai itula talu ona 'ai se taumafataga, se ipu inu
3.3-5.1 mmol / Le oʻo atu i le 7.5 mmol / l

Pe a fuaina le iuga, e taua le mafaufau pe o le a le toto na faʻaaogaina mo le auiliiliga.

I le tulaga o le plasma vevela, o tulaga faatonuina o le a faapenei:

Tulaga masani mo se auiliiliga na faia i luga o se manava gaogaoO le tulaga masani i le mavae ai o ni nai itula i le maeʻa ai o se uta o le carbohydrate
4-6.3 mmol / llalo ifo o le 7.8 mmol / l

Glucose plasma taliaina mo le maʻisuka faʻamaʻi ao maitaga

O loʻo maʻi le maʻi suka i lenei fofo, e pei o le afi!

E naʻo lou manaʻo e faʻaaoga ...


A oʻo ina amata ona iloa e sela ia aʻafiaga o le inisalini, ona amataina lea o ituaiga ituaiga o maʻisuka.

I le 3% o mataupu, o lenei tulaga faʻaleagaina pe a uma ona tuʻuina atu i le atinaʻeina o le maʻisuka ile lua poʻo le pepa muamua.

I le i ai o vailaʻau muamua aʻo leʻi maʻitaga i le taimi o le gaioiga, o le a mafai ai ona faʻagasolo se ituaiga o togafitiga faʻapitoa.

A maeʻa ona tuʻuina atu, o le kulukose e masani lava ona toe foʻi i le masani.

O le toto toto

O le faʻataʻitaʻi maualuga o le sukamu suauu mo fafine ei ai faiga faʻapitoa o togafitiga o loʻo faʻaalia i le laulau o loʻo i lalo:

Norma i luga o se manava gaogaoE masani lava pe a uma le lua itula o le meaʻai
mai le 5.2 i le 7.1 mmol / le oʻo atu i le 8.6 mmol / l

I fafine ei ai ituaiga o maʻisuka ituaiga, o le i ai o le suka i le urine i le maualuga e oo atu i le 1.72 mmol / l e faatagaina.

Tau toto

O le maualuga o le maualuga o le kulukose i le toto vevela mo fafine maitaga o loʻo faʻaalia i le laulau i lalo:

Tulaga masani i luga o se manava gaogaoE taua le taua i le itula pe a uma ona 'ai
e oʻo atu i le 7.5 mmol / le oʻo atu i le 8.8 mmol / l

O le a le maualuga o le suka i luga o se manava gaogao ma pe a uma ona 'ai i le taimi o le lactation?


I le vaitaimi o le lactation, o le masani o le sugar sugar o loʻo iai i le va o le 3.5-5.5 mmol / L mo le faʻamaʻi capillary ma e oʻo atu i le 6.1 mmol / L mo le vevela.

Aʻo fafaga, e tupu ai le faʻaititia o le kulukose. A mavae ni nai itula i le maeʻa o le malologa (aʻai), o le maualuga o le glycemia e mafai ona oʻo i le 6.5-7 mmol / L.

I lalo masani

I le taimi o le gaioiga, e seasea faʻaalia i lalo se suʻega o le tino i lalo ifo-o kulūkose masani. E masani lava ona tupu lenei tulaga i le 16-17 vaiaso o le gaioiga.

Hypoglycemia ona o ia mafuaʻaga:

  • o se fafine e manao e aveesea le mamafa ma filifili ai e alu i se meaai maualalo-kalori,
  • le talafeagai le faʻaaogaina o fualaau e maualalo ai le suka mo le maʻisuka (faʻaogaina o meaʻai, le lelei le taumafaina o meaai),
  • ogaoga o le tino.

O faʻafitauli faʻapitoa e ono faʻaosofia ai le hypoglycemia:

  • cirrhosis o le ate
  • hepatitis
  • maniteitis
  • maʻi leaga (paʻu) i totonu o le manava po o le manava,
  • encephalitis.

O le maualalo o le maualuga o le suka e aʻafia ai le tulaga o se fafine: o se fafine maʻitaga ua faʻapupulaina le sosolo, tachycardia, asthenia, ma le vaivai le tumau.

Luga masani

Afai e le mafai e le pancreas ona gafatia le tuufaatasia o le inisalini, ona amata lea ona faaputuputu le suka i le toto. E le gata i lea, o hormones placental (somatomammotropin) e mafua ai le hyperglycemia. O nei vailaʻau o loʻo aʻafia i le faiga o metabolic, faʻasologa o le protein.

Latou te faʻaleleia le maualuga o le suka ma faʻaitiitia ai le lagona o tino ola i totonu. E manaʻomia le somatomammotropin ina ia mafai ona maua e le embryo se aofaiga talafeagai o le kulukose mo le ola.

O mafuaʻaga o le maualuga o le glycemia i le taimi e faʻaaoga ai:

  • talafaasolopito o le matua
  • ituaiga o maʻisuka ituaiga,
  • faʻasologa o faʻamaʻi,
  • mamafa tele, lea e suia ai le gaʻo gaʻo ma faateleina ai le cholesterol,
  • toto i totonu
  • tala faasolopito o le le mautonu
  • polyhydramnios
  • epilepsy
  • pancreatitis
  • genis predisposition
  • sili atu le saoasaoa o gaʻo gaʻo i le taumafataga,
  • le mautonu o le oona,
  • tausaga e 30 tausaga
  • mafatiaga masani
  • fanau mai i le taimi ua tuanai o pepe e sili atu i le 4 kilokalama.

E faʻafefea ona aʻafia lana gaioiga i tausaga o se tamaitai?

Pe a fua iʻuga o le suʻega suʻe, e tatau ona e mafaufau i le tele o tausaga maʻitaga. Faatasi ai ma le matua, ua afaina ai okeni ma ua amata ona sili atu ona leaga le avega.

Afai o se fafine e itiiti ifo i le 30 tausaga, ona avea lea o le kulukose i le vaitau o le fanauina o se tamaititi i totonu o tulaga faatauaina masani.

O fafine maʻitaga matutua e mafai ona faʻaalia faailoga o le hyperglycemia.

Afai na filifili se fafine e fanau se tamaititi pe a uma le 30 tausaga, ao lona tinā, tama poʻo lona aiga e maua i le maʻisuka, ona foliga mai lea o le a oʻo atu i le matua ogaoga o le kulukose.

Mo le fuafuaina o le lamatiaga o le atiina ae o le maʻisuka ituaiga, o le ituaiga lona lua o togafitiga i le taimi o le maitaga, e mafai ona e faʻaaoga le toto foaʻi e fuafua ai le numera NOMA.

Fuaina o le kulukose o le toto i le fale

Mo le fuafuaina o le maualuga o le glycemia i le toto, e le tatau ona alu i le fale suesue. I le taimi nei, o loʻo i ai masini mo le fua-fua o le maualuga o le suka - glucometers.

E mafai ona e faʻatau le masini i mea tau fomaʻi. Mo le siakiina o le kullukose, e tatau ona e faʻatau faʻatau faʻataʻitaʻiga. Aʻo leʻi fuaina le faʻamasinoga o le glycemia, e tatau ona e faitau i faatonuga mo le faʻaaogaina o le masini.

Algorithm mo le faʻaaogaina o se glucometer:

  • fufuluina ou lima ile fasimoli fale,
  • mafanafana ou tamatamailima ile potu mafanafana (mo lenei mea e tatau ona e masima ou lima),
  • tagofia ma le ava malosi le vaega o le tamatamailima i le mea o le a faia ai le pupu,
  • liliu le masini
  • ulufale i le code
  • faaofi le fasi siaki i totonu o le tulaga faapitoa o le mita,
  • tui se tamatamailima i le itu ma se siʻila,
  • toso sina nai mataua o le vevela i luga o le vaega o faʻataʻitaʻiga taʻavale,
  • faʻaaoga le fulufulu mamoe o loʻo faʻaleleia i le ava malosi i le nofoaga o puncture,
  • iloilo le taunuʻuga i luga o le siaki pe a maeʻa le 10-30 sekone.

O nisi taimi atonu e sese le mita o le kulukose toto.

O mafuaʻaga taatele mo le mauaina o se taunuuga e le mafuatiaina:

  • le faʻaogaina o fasi siaki faʻataʻitaʻiina mo se isi faʻataʻitaʻiga o le masini,
  • le faʻaaogaina o le faʻamalosia o le suʻega,
  • le le tausisia le puleaina o le vevela pe a ave se vaega o le plasma,
  • sili atu pe le lava le toto mo suesuega,
  • faʻaleagaina o fasi siaki, lima,
  • oʻo i le plasma o se vaifofo pipisi,
  • le masini e leʻi faʻamaonia
  • le usitaia o tulaga o le teuina o fasi siaki (laʻititi pe maualuga le vevela, fagu mata).

Ina ia siaki le sao o le iuga, ua fautuaina e toe toe suʻe le suʻega i le fale suesue.

Vitio faʻatalanoa

E uiga i tulaga maualuga o le toto toto mo fafine maʻitaga i le vitio:

O le mea lea, i le taimi o le gaioiga, o se fafine e faʻafesoʻotaʻi i le atinaʻe o le maʻisuka ituaiga. E mafua ona o le faateleina o le avega i luga o totoga uma, e aofia ai le pancreas.

Ina ia aloese mai le atinaʻeina o se tulaga faʻaleagaina, e tatau ona e foaʻiina atu e le aunoa le toto mo le suka. Ina ia faia lenei mea, e tatau ona e faʻafesoʻotaʻi se fale suesue faapitoa i le falemaʻi (falemaʻi) poʻo le faʻatauina o le mita o le kulukose o le toto.

Le masani o le suka toto i fafine maʻitaga e tusa ai ma tulaga fou

Afai o se fafine na faia ni suʻega atoatoa i lona olaga atoa, e mafai ona suia i le taimi o le maitaga. O se faailo mai le 3.3 i le 5.5 mmol / L i luga o se manava gaogao, ma le 2 itula ina ua uma le taumafataga, 6.6 mmol / L, ua manatu o le masani o le suka i fafine maʻitaga. Afai o le maualuga o le kulukose i le toto capillary e sili atu i le 5.2 mmol / l, o le siama o le maʻisuka ua faia. I lenei tulaga, o se suʻega mamafa o loʻo faʻatulagaina mo le tali atu o le kulukose i mea gaʻo. O le faʻamaoniga o le a faʻamaonia pe a maeʻa le itula e 10 mmol / L poʻo le maualuga.

O se auiliiliga o le maualuga o le kulukose i totonu o le toto e faamalosia i le taimi o le maitaga. O le le mautonu o lenei faiga e mafai ona oo atu ai i ni taunuuga faanoanoa. I le tulaga o le sili atu o le mamafa poʻo le leaga o le agavaʻa, e tatau ona faia le suʻega i masina taʻitasi mo le puipuiga. O le kulūkose o le toto e mafai ona fesuisuiai mai meaʻai o le po, vailaʻau ma lagona faʻalagona.

Le taua o faailoga masani

O le faateleina o le kulukose o le toto, faapea foi ma se faaitiitia, e faailoa ai le ogaoga o soliga i le tino.

O le gaioioiga o le gaioiolosi o le tuʻuina atu lea o sela uma o le tino ma meaʻai talafeagai, o lona uiga, o le suka o le punaoa malosi lea.

O le taua tele o le maualuga o le kulukose mo se fafine pe a faʻatonuina lona tino i le tiute o le faʻasaoina o le pepe.

O suiga taua na mafua mai i le maitaga e taʻitaʻia ai le mea moni e le o totoga uma e mafai ona taulimaina le faaluaina.

O le toilalo i le galueaina o le pancreas e avea ma mafuaaga autu o le le lava o le gaosiga o le inisalini. O lenei mea e mafua ai le faʻavevesiina o le lafoaia o le sili atu o le kulukose, lea e masani ona aofia ai le faateleina o lona maualuga i le toto.

O le manaʻoga e tausisia le masani o lenei faailoga ile taimi o le maitaga e manaʻomia ai le mataʻituina e le aunoa, lea e le mafai ai ona amata le faʻamaʻi, fetuunai le taua i le taimi.

Mafuaʻaga o Faʻasalaga

E tatau ona maitauina o le faateleina o le suka e fesootaʻi ma le fanauina o se tamaititi o se mea e masani ona taatele e mafua mai i le faʻafouina o togafitiga faʻaleagaina sa i ai muamua i le tino, ae leʻi faʻalagonaina.

O le maʻisuka ituaiga, e naʻo tamaitai ua maitaga, e fai ma tulafono, e pasia pe a uma ona fanau mai e aunoa ma se faʻasologa. Ae tusa lava pe o lenei ituaiga o togafiti e mafua ai le taufaamatau i le tina ma le tamaititi, o le mea lea, o le tuua o ia o le a le taliaina.

Faʻatasi ai ma mafuaʻaga autu o le maualuga o le suka i le taimi o le maitaga e tatau ona matauina:

  1. O se faʻaopoopoga taua o le avega i luga o le paʻu ma le faʻaitiitia o le aoga o le inisalini masani.
  2. O se faʻaopoopoga i le kulukose ona o suiga i le maualuga o mea faʻavave.
  3. O le maʻisuka faʻamamaʻi na tupu i maʻitaga talu ai.
  4. Tausaga e silia ma le 30 tausaga.
  5. Maualuga atoatoa.
  6. Polycystic ovary.
  7. Glucose i le faʻavave.
  8. Tele lapopoa o le fomaʻi.
  9. Vaʻaia faʻasolo i le maʻisuka.

E itiiti le lamatiaga o tamaitai talavou i le atinaʻeina o le maʻisuka aʻo maitaga.

Tulaga faaopoopo

I le faaopoopo atu i faʻamatalaga faʻamaonia e mafai ona taʻitaʻia ai le vavae ese mai le masani, o isi mafuaaga e tatau ona matauina.

  • mamafa tele lagona, popole, masani mo fafine maʻitaga,
  • le i ai o se faʻamaʻi i le tino,
  • solia tulafono o sauniuniga mo le auiliiliga.

O le faʻamaonia o le faʻaitiitia o luga / lalo o se faʻaaliga mo le toe suʻesuʻeina.

Faailoga

O le vavaeese mai tulaga masani masani e tuʻuina atu ma le faʻamaoniga o faʻamaoniga o le maʻisuka masani. E tatau ona totogi le tausiga i faailo e pei o le:

  • Tele le faateleina o le manao
  • fia inu pea
  • e masani ona faanatinati ina ia leai se vevela,
  • vaivaiga lautele, vaivai, moe,
  • siama o le toto.

Ina ia faʻamaonia le i ai o le maʻisuka naʻo luga o nei mafuaaga e le mafai, ona e masani lava mo le tulaga o le maʻitaga.

E le mafai ona maua se suʻesuʻega pe a uma le suʻega e iloa ai le aofaʻi o le kulukose i totonu o le toto.

Faʻavae o faʻaʻailoga i le taimi o le maitaga

O faʻamaumauga ole laina ole glucose i le taimi o le maitaga e laʻititi ese mai masani masani taliaina. O le taunuuga lenei o le toe fetuʻunaʻiina o metabolic processes i le tino.

O se vaega o le fuafuaina o le maualuga o le suka i tina maʻitaga o le sampling samples mo le auʻiliʻili mai se vein. O le suʻega e faia i le taeao i luga o se manava gaogao.

O faʻamatalaga e maitauina laʻititi ifo nai lo tagata masani, lea e faʻamatalaina e ala i le faʻaalu o le tele o punaoa tau malosi a le tino.

O le masani faatagaina e oʻo atu i le 5.1 mmol / l. O le iloa o mea ua faʻaleagaina mai le tino e avea ma faʻamatalaga mo se suʻesuʻega faʻaopopo e faʻaaoga ai le suʻega o le toleniga o le kulukose (pe a uma ona 'ai poʻo le amanaʻia le uta o le carbohydrate).

Suesue le alualu i luma

O le suega o le mamafa o le a manaʻomia ai le 8-100 g o le kulukose ma le 200 ml o le vai mafanafana. O le faasologa o faatinoga e faapenei:

  1. I le taimi muamua, e maua e le tagata maʻi le toto mai se manava gaogao mo le auiliiliga.
  2. I le laasaga lona lua, latou te fautua mai le inu vai ma le kulukose ua solo i totonu. A maeʻa lena - malolo i se siosiomaga filemu.
  3. Lona tolu o tulaga. E toe faʻapipiʻi le biomaterial pe'ā uma le 1, ona 2 itula lea pe a uma le faʻaaogaina o le kulukose.

A maeʻa le suʻega, o tulaga taua nei o loʻo faʻaalia i le laulau e faʻamauina e avea ma faʻataʻitaʻiga masani:

Sugar Diagnostics

Ina ia iloa mea le talafeagai i le maualuga o le toto o le maʻitaga o fafine maʻitaga mai le masani, o suega e faia e le gata i luga o se manava gaogao, ae na suʻesuʻe foi mo le faapaleni kullukose. O loʻo faʻamatalaina lenei mea i le mea moni e faapea o fafine maʻitaga o loʻo i ai le kulūkose e ono oʻo i totonu o tapulaa masani.

I fafine maʻitaga, o le tele o le toto suka e masani ona tupu, muamua lava, ae leʻo luga o se manava gaogao i le taeao ae leʻi 'ai, ae pe a uma ona' ai meaʻai ma suʻi inu.

O lona uiga e tusa ai ma taunuuga o se suʻesuʻega masani o le sugar sugar, e le mafai ona faʻamaonia pe o loʻo maʻi se fafine i le maʻisuka ituaiga poʻo leai.

O suʻesuʻega faʻapitoa e faia i le taimi o le maitaga e iloa ai mea e le masani ai i le suka i le toto o:

  • Glucose tolerance test (GTT), lea o loʻo faʻaalia ai le setete o vailaʻau,
  • auʻiliʻiliga mo le faʻamalosi, o lona uiga, o le hemoglobin e fesootai i le glucose.

O le suʻesuʻeina o le faapalepale o le kulukose i totonu o le toto e faia mo fafine uma ua maitaga i le 24 - 28 vaiaso o le vaitaimi.

O le suʻesuʻeina o le GTT e faia i luga o se manava gaogao i le taeao. O le suʻega e aofia ai vaega e tolu:

  1. Iloilo le maualuga o le kulukose i le plasma toto e aumai mai se vein
  2. E inu e se fafine se vaifofo o le kulukose, pe a maeʻa le itula latou te ave se fua
  3. Toe faia le fua i le isi itula

Taimi o fuaFua o le kulukose (mol / L)
I luga o se manava gaogao8.5 ae itiiti ifo i le 11.1

O le hemoglobin glycini HbA1C e le tatau ona silia ma le 6%.

E faapefea ona faia le auiliiliga

O le toto e ave mo le auʻiliʻili mai le vein (toto vevela) ma mai se tamatamailima (ulu ulu). O le masani masani o le toto vevela e tatau ona ese mai le 4 i le 6.3 mmol / L, ma le capillary mai le 3.3 i le 5.5 mmol / L. O le tulaga o le fafine e aʻafia ai iʻuga o suʻega, o lea e tatau ai ona sauniuni mo le faʻatinoga. Mo faʻamasinoga sili ona saʻo, e fautuaina e aua nei 'ai meaai i le afiafi, faʻapea foi ma le aloese mai meainu suamalie po o sua. A o lei faia le suʻega, e tatau ona puipuia oe lava mai tulaga faigata, oe manaʻomia se moe lelei. Afai e te lagona le le fiafia, ia lipoti atu lenei mea i le fomaʻi, e pei e mafai ona aʻafia ai iuga o suʻega.

Afai o mea e le masani ai, e le popole pe atuatuvale. O le a toe faʻatonuina auiliiliga, aua o le suiga e mafai ona tupu ona o le faatosinaga a le siosiomaga i fafo poʻo le le tausisia o tulafono o le toto sampling.

Totoina o le Suāu

Taofi le suka i siaki fesoasoani:

O le tulafono mo se fafine i le taimi o le maʻitaga e pulea le glycemia o le fuaina o le kulukose i le itula pe a uma ona 'ai. E mafai ona e pulea taʻitasi le ituaiga suka o se fafine maʻitaga o loʻo iai i le toto ulu i le aso, pe fia le sili atu i le masani, e faʻaaoga ai se glucometer.

O le faʻatinoga e leai se afaina, e faigofie ona aʻoaʻoina. Ma faʻatasi ai, ia naʻo le 'aiina o meaai lelei e tumau ai le suka.

O le musu i le taimi o le maitaga o le a atoatoa mai i mea suamalie uma ma suamalie. Potatoes, paukini, sana, meaai vave, fua suamalie.

Le faʻaaogaina o:

  • mea inu gaʻo
  • fufulu suamalie
  • ava malosi
  • marinades
  • ulaula meaʻai
  • saisi
  • vevela vevela
  • meaai falai.

E tatau ona fuafua le faʻaoga ile calorie i le faavae o le 30 kcal / kg o le mamafa sili. Aʻo lei oʻo ile maʻitaga, e le oʻo le fafine, o lona uiga o le fua o le mamafa o le oloa e 11 i le 16 kilokalama.

O le mamafa o tupe maua i totonu o se fafine na mamafa tele ao le i maitaga e le sili atu i le 8 kilokalama i luga o se vaitaimi.

O oloa gaosi e tatau ona filifilia ina ia tutusa i latou:

  • telegese gaʻo - e oʻo atu i le 45%,
  • gaʻo maloloina - 30%
  • protein - e oo atu i le 25 - 60%.

Faʻaliliu malie le gaʻo gaʻo e le faʻateleina le faʻasologa o igoa faʻapitoa e aofia ai:

O le lisi o meaʻai e tumu i gaʻo maloloina e aofia ai:

Gaoioiga faaletino e fesoasoani e pulea le mamafa ma faʻaitiitia le manaʻoga mo le taumafa. I le taimi o le maitaga, e mafai ona faʻaititia le maualuga o le kulukose i totonu o le tino ma fesoasoani ai i ni auala uumi, savali a Scandinavian, aau, yoga.

Taufetuli, toleniga mamafa, tenisi, pasiketipolo sili atu ona tolopo mo sina taimi. E aoga tele le faʻaaogaina o faʻalavelave ma sina mamafa, ae e aunoa ma le televave o oe lava.

Afai e le mafai ona faʻavasegaina le suka, ia togafitiga o loʻo faʻamatalaina, ae le o se ituaiga o fualaau faʻamaina, ae o inisua o le inisalini. E taua tele le maua o fautuaga a le fomaʻi, ia usitai i lana fautuaga, ae le o le talepeina o le meaai ma ia pulea glucose i aso taʻitasi i totonu o le toto.

Toto maualuga toto

O le maualuga o le glucose o le toto e faʻaalia ai le hyperglycemia. O fomaʻi e mafua ai lenei mea i le maʻisuka aʻo leʻi maʻitaga se fafine, pe i le atinaʻeina o le maʻisuka faʻamaʻi i le taimi o le gaioiga. O le glucose maualuga e fesoasoani i le le atoatoa o le tino, ma e aafia ai le soifua maloloina o tamaitai, ma, e tusa ai ma le soifua maloloina o le tamaititi. Glucose e sosolo atu i le placenta i totonu o le toto o le pepe, ma faʻapupula le uta i luga o le paʻu, lea e le i faia ma e le mafai ona foʻia. O le pancreas e amata ona galue i se faʻaopoopoga o le rhythm ma faalilolilo ai le tele o le insulin. O le inisalini e faʻateleina ai le faʻaaogaina o le kulukose, ma gaosia i le gaʻo - e mafua ai ona sili atu le mamafa i le pepe. O lenei faagasologa e mafua ai le maʻisuka i le pepe ile manava.

Muamua manaʻomia mo le faateleina o le kulukose

E mafai e se fomaʻi maitaga ona matauina ni faailo e faʻaalia ai le toto maualuga. O nei faʻamaoniga e aofia ai:

  • faateleina le matelaina,
  • faʻaauau faifaipea
  • fia inu pea
  • vaivai i aso taitasi, vaivai,
  • maualuga le toto maualuga.

Faatasi ai ma nei faailoga, ua faatonuina e le fomaʻi se suega o le toto ma le urine e faia ai se siaki saʻo ma pulea ai se tulaga ua taua o le "maʻisuka latent." Afai e laʻititi le faʻalauiloaina, e mafai ona manatu lenei mea o le masani, aua i le taimi o le maitaga, o le pancreas i tamaitai e le mafai ona galue masani, o le mafuaʻaga lea ua tulaʻi ai le maualuga o le kulukose i le toto. Ina ia mautinoa le saogalemu, e mafai e le fomaʻi ona faʻatonu le tausisia o se meaʻai, po o ni faʻamaumauga laiti i le faʻaaogaina o soʻo se oloa.

Toto toto maualalo

O le suka maualalo e sili atu ona taatele nai lo le suka maualuga. O le faʻaititia o le kulūkose o le toto i fafine maʻitaga e sili atu ona lamatia nai lo le faateleina. Glucose e maua ai le malosi i le tino o se fafine maʻitaga ma lana tama, ma afai o lona aofaiga e sili atu i le masani, o le a afaina ai le soifua maloloina o le lua. O le hypoglycemia e sili atu ona maitauina i fuainumera auiliiliga o le itiiti ifo i le 3.4 mmol / L, ae o le suka i le taimi o le maitaga e le tatau ona maualalo ifo ile 4 mmol / L.

O mafuaʻaga o lenei faʻalavelave:

  • vave toxicosis (lona tulaga ogaoga),
  • meaai le lelei
  • tele gapa i le va o taumafataga.

Afai o se fafine maʻitaga e ai se mea e seasea ai, ma i ni vaega laiti, ona maua ai lea o le malosi mai i mea taumafa ile lua itula. E leai se malosi o le tino o le tina ma lona fausua (glucose deficiency).

O le faʻaaoga masani o suti ma mea taumafa ma le maualuga o le faʻaogaina o fualaau oona e faʻaosofia ai luga o le kulūkose i totonu o le tino, ma amata ai ona maua le inisalini mo le absorption. O se taunuuga, o le toto maualuga o le suka e faaitiitia, ua amata ona lagona e le fafine le vaivai ma le moe, o loo i ai se manao e ai se mea suamalie. O le mea lea, e taua tele le i ai o se fua masani masani lea e maua ai meaʻai ma elemene.

Vaega o lamatiaga mo le maʻisuka aʻo maitaga

  • o le maitaga muamua i fafine mai le 35 tausaga,
  • leaga leaga
  • maitaga lona lua ma le mamafa muamua-mamafa nai lo le masani,
  • fafine ua faʻanoanoa, pe ua fananau mai tamaiti ua maliliu,
  • mamafa tele tina,
  • maualuga le vai.

Gesational diabetes

O le maʻisuka maualuga o le maʻisuka (GDM) o loʻo faʻaalia i ni uiga maualalo, lea e faigata tele ona iloa i se taimi talafeagai. E tusa ai ma fuainumera, e le itiiti ifo i le 10% o fafine maʻitaga e feagai ma ia. E masani lava ona lagona e ia i le faaiuga o le lona lua po o le amataga o le tolu piliona. I le 90% o mataupu, o lenei faʻamaʻi e alu na o ia lava pe a uma ona fanau, tusa lava pe leʻi togafitia togafitiga. O fafine ua maua i le maʻisuka ile maʻisaga pe a uma le fananau mai, e lamatia le atiaʻe o le maʻisuka ituaiga 2 mulimuli ane. O le suʻe toto o le auala sili lea e iloa ai lenei maʻi. O lenei suʻega e mafai ona faia uma i totonu o se fale suesue faapitoa ma i le fale, o le mea autu o le iloa lea o tulaga maualuga o le suka.

O le tele o aʻafiaga o le maʻisuka faʻateʻa:

  • fetau leiloa
  • mamafa tele i se fafine maʻitaga
  • faafitauli i le cardiovascular system,
  • hypoxia ma asphyxia ao fanau,
  • hyperbilirubinemia,
  • maʻi o le maʻisuka i se pepe,
  • solitulafono i le ponaivi o meaola o le tamaititi,
  • faʻafitauli i le totonugalemu o le tino o le fetus.

E tauaofai

Aua e te faatalale i suʻega toto. E tele lava le faalagolago i le kulūkose. Afai e maualuga le maualuga, ona faateleina ai lea o le mafai ona atiaʻe le oona i le tamaititi. Afai e maualalo le maualuga, ona leai lea o le malosi o le pepe ile manava, o le mafuaaga lea e faigata ai ia te ia ona atiina ae, lea e mafai ona oo atu ai i le oti. Afai o le suka o le toto e alu ese mai le masani, aua e te popole i le taimi muamua, o se iloiloga lona lua o le a faatonuina e faamanino ai le iuga. E tatau ona taʻuina i le fomaʻi le taitaia o le maʻitaga e uiga i soʻo se uiga e foliga mai, e mafai ona taofia le atinaʻeina o soʻo se faʻamaʻi. Taumafa saʻo ma eseese, ma o le a le ituaiga meaai e aoga mo oe - siaki lau fomaʻi.

Tuua Lau Faamatalaga