Beaver Spray mo maʻi suka

Lelei taimi o le aso! O loʻu igoa o Halisat Suleymanova - O aʻu o se phytotherapist. I le 28, na ia faʻamaloloina ia lava i le kanesa o le tino ma laau (tele e uiga i loʻu aafiaga o le faamalologa ma le mafuaʻaga na avea ai au ma se tagata fai lauʻau faitau iinei: O laʻu tala). Aʻo leʻi togafitia e tusa ai ma metotia faʻa-aganuʻu o loʻo faʻamatalaina i le Initaneti, faamolemole talanoa ma se fomaʻi ma lau fomaʻi! O lenei mea o le a faʻapolopolo ai lou taimi ma tupe, ona e eseese faʻamaʻi, o laʻau ma metotia o togafitiga e ese, ae o loʻo i ai foi faʻamaʻi pipisi, faʻamaʻi, faʻalavelave ma isi. E leai se mea e faʻaopoopo i ai, ae afai e te manaʻomia le fesoasoani i le filifilia o metotia ma togafiti togafitiga, e mafai ona e maua aʻu i inei i fesootaiga:

Faʻavae ma aoga aoga

Castoreum o loʻo faʻaalia e se manogi faapitoa. O le aofaʻi o mea taua i lona tuufaatasiga e tele. Faatasi ai ma na mea e mafai ona e mauaina:

O le lelei o lenei vailaau e mafai ona fesuisuiai e fuafua i le masani ma meaʻai a le manu. O loʻo faʻaaogaina mo faʻamaʻi o le cardiovascular system, faiga faʻapitoa. Ae o le sili sili ona aoga o loʻo iloa mai le vaitafe o le laʻau i le maʻisuka ituaiga 2. Mo le tele o vaega, e mafua ona o le malosi e mafai ona maua.

O le tele o taimi na te faʻaalia ai ia lava i:

  • paleni mamafa
  • faamautu le toto toto
  • faaosofia le toto,
  • aveeseina o le edema,
  • faateleina le mafai ona gafatia o vaʻa toto,
  • faamalosia o puipuiga ma puipuiga.

O le uila o le Jet ei ai lona aafiaga lelei i le gaioiga o le pancreas ma le gaʻo gaʻo. O le sili atu aoga o le a maua pe a aofia ai i le auala tuʻufaʻatasia mo togafitiga o le maʻisuka. O le tagata gasegase ina ua mavae sina taimi puupuu talu ona amata le faʻaaoga e mafai ona lagona ni suiga lelei.

Le faʻaaogaina o le vaitafe laʻau i le maʻisuka

E mafai ona faʻaaogaina i fua eseese. E ui lava o le faʻaogaina o vaega taua i totonu e maualuga, e le faʻatali mo se taunuuga vave. E masani lava o lenei mea o le a faia mai ni nai aso i ni nai vaiaso. O le a matou ofoina atu ia te oe le tele o filifiliga masani.

O le fua lea e sili ona lauiloa mo se faʻamalologa o oloa, talu ai o loʻo taofia ai le numera maualuga o mea aoga. Saunia se tala e pei ona taua i lalo:

E mafai ona faʻamaʻi le maʻi suka?

Castoreum o se mea taua tele ma se togafitiga masani mo lenei maʻi. E le gata i lea, o le auala e faʻaaogaina ai se vaitafe taʻavale ua iloa talu mai aso anamua. O o tatou augatuaa na faʻaaogaina foi ia mea faʻamalolo o musk e faʻaumatia ai maʻi.

O le toʻatele o tagata e talitonu o le vaitafe vaʻaia o se vai, ona o lona igoa patino. O le mea moni, o le okeni ua taʻua o le paipaʻau o le pa. O loʻo ufiufi i se atigi, o loʻo i fafo le foliga o le pa, i lalo o le atigi o loʻo i ai mea e tutusa lelei ma le oneone susu. O le vaitafe o le laʻau e iai se manogi manaia, ma e matua aoga lava: o loʻo i ai le tele o minerale, vitamini, ma elemene. E mafai ona faʻaaogaina e togafitia ai soʻo se faʻamaʻi - ma o le maʻisuka e leai se faʻalavelave.

O le togafitiga o le maʻisuka ma le vavalaʻau o se mea moni mai a tatou faiga masani. E le gata i lea, a maeʻa togafitiga faʻatasi ai ma togafiti a tagata, o le toʻatele o tatou tagata gasegase e le toe inu pia. E taua le matauina o ituaiga nei e tuʻuina atu i latou i togafitiga:

  • Ituaiga 2 maʻisuka
  • Ituaiga 1 maʻisuka
  • Inisalini faalagolago.

O lo o matou punouai i le aveeseina o vailaau, faapea foi ma sauniuniga, i le tagata lava ia. Mo avanoa, naʻo ato lapoa e faʻaaogaina, ma o le fua tuai ma fuataga e faʻaaloalogia. O aso uma tatou te faaleleia ai lo tatou malamalama. E oo lava i fomaʻi - o tagata e sili ona le talitonu i le itu o togafitiga faafomaʻi - ia maitauina le maualuga o galuega ma o mai ia i matou e faatau ni vailaʻau mo togafitiga ma puipuiga.

O le a le aoga o le vaitafe o le uila i le maʻisuka?

O le vailaʻau taʻavale mai le maʻisuka ua faʻaaoga talu mai aso anamua ona o le mea moni e mafai ai ona e pulea le maualuga o le suka i totonu o le toto, e faʻavae ai gaioiga gasegase i le tino. O le faʻatau mai o se oloa mai ia i matou, o le ae galo ai pea e uiga i faailoga o loʻo i ai i lenei faʻamaʻi:

  • vaivaiga, faaitiitia le faatinoga,
  • o le matelaina faifai pea ona o meaʻai i le suka,
  • faʻaauau faifaipea
  • faafitauli mamafa.

O se vavalaʻau faʻamaʻi ma le maʻisuka e mafai ai ona vave faʻavaveina le maualuga o le suka i le masani ai - o le toʻatele o tagata na latou faʻaaogaina lenei mea faʻataʻitaʻi ina ia faʻaleleia lo latou soifua manuia lautele o latou fai mai latou te mafai ona tofotofoina sina meaʻai - o le a tumau pea le maualuga o le suka. E tusa ai ma fuainumera, 90 pasene o le 100 tagata gasegase pe a maeʻa se togafitiga ua galo e uiga i lenei faʻamaʻi faʻamaʻi e faʻavavau.

O ai e manaʻomia le vaitafe e taʻavale ai mo le maʻisuka?

E mafai ma e tatau ona faʻaaogāina le vaitafe laʻau e tagata ua maua i le maʻisuka. E mafai ona faʻafaigofie le maualuga o le suka - o le mea tonu lea e manaʻomia mo lenei faʻamaʻi. Faafetai i le faʻaaogaina masani, e mafai ona e ausia taunuʻuga nei:

  • toe faʻafouina o le endocrin system - i le maʻisuka e tatau ai,
  • le faʻamautuina o le gaosiga o le gaʻo.

E mafai ona faʻaaoga uma i le tulaga o tulaga faʻasaʻo, pe a faʻaitiitia le aofaʻi o hormones i totonu o le toto, ma i le tulaga o se maʻi ogaoga o le maʻi. E fautuaina mo le faʻaaogaina pe a fai o le togafitiga toe sui ua uma ona faʻatonuina i le tagata maʻi.

E maitauina o le faʻaaogaina o se vaalele i taimi uma, e mafai ona e teena palatini ma injections, e masani lava o soa o tagata ua maua i le maʻisuka. O le tuufaatasiga e aofia ai resini, ituaiga uma o suauu e tatau ai, vailaʻau oona. O nei vaega uma e tatau mo le galuega masani o le tino atoa. A maeʻa le vaiaso o togafitiga, e mafai ona e maitauina se faʻaleleia lelei o lau tulaga lautele.

O le metotia e tatau ona filifilia e se tagata poto faapitoa - e tatau ona amanaia uma le matutua ma le mamafa o le maʻi, le tulaga lautele. O le mea lautele, e toʻatele e finau e leai se faʻasalaga i le faʻaaogaina o se vaalele uʻamea - ae i soo se tulaga, i aso amata, e tatau ona e mataʻituina lelei lou tulaga. E le fautuaina e fai i le taimi o le maitaga, aua le faʻamaonia i le tulaga o le le faʻaaloalo

E faʻapefea ona ave se vaitafe e taʻavale i le maʻisuka?

E aoga le talanoa i auiliiliga auiliiliga ile auala e ave ai se vaitafe. E mafai ona saunia i le fale i le tulaga o se faʻasologa o faʻamalologa o se vaitafe vavao. Mo lenei mea e te manaʻomia naʻo vodka ma le vavalaʻau - 100 kalama. Liligi i le vodka i le aofaiga o le 500 ml, pe a uma ona tuu le paluga i totonu o se fagu tioata. I totonu o le masina, e tatau ona faʻafefiloi uma le faʻafefiloi, luluina i aso uma e tolu.

Me i luga o le paʻu pepa. O le taimi nei o le 1 gram i le 1 kilokalama o le mamafa. E toʻatele tagata atamamai e finau e sili atu le talafeagai i le faʻaaogaina o le mea faigaluega i le ituaiga o tincture, talu ai e sili atu lona sao.

Afai e te fuafua e faʻaaoga se vaalele moa mo le puipuia, ona tatau lea ona e ave se paʻu po o se tinisi i le taeao. Afai ua le amanaia le mataupu ma ua e maʻi mo le sili atu ma le 5 tausaga, e le lava le tasi o laina o le laʻau. Mo le togafitiga o le maʻisuka ma togafitiga faʻa-aganuu, e tatau ona faʻaopopo le faʻaoga o le urosa ma musk o musk deer.

O tatou lelei

Afai o loʻo e mafaufau loloto i le ave o se vaalele mai le maʻisuka, e taua tele le sailia o se tagata poto faapitoa o le a fesoasoani i le otootoina o le togafitiga ma fuafua le metotia. O se mea taua tele, aua o mea e le faʻaaogaina ma mea le talafeagai e mafai ona sili atu ona leaga nai lo le lelei.

Liliu mai ia i matou e uiga i nei manatu, e le mafai ona e popole. E i ai uma laisene ma tusi vailaau. Matou te faʻaaogaina pusa tioata vailaau, faʻamaonia i le lalolagi atoa e pei o le faʻaleleia o le siosiomaga mo le gaosiga o mea taumafa, ma ia tausisia uma tulaga talafeagai o le tumama, i le taimi o le faʻaaogaina o mea e gaosi ma le gaosiga o gaʻo.

I le faaopoopo atu i lenei, o loʻo i ai ni nai vaega o le a fesoasoani ia te oe i le faiga o le faʻatau:

  • O le a matou fautuaina oe i mataupu o le mauaina o se vaitafe taʻavale.
  • I le avea ai o se meaalofa, e te maua le 1 itula o feiloaiga saoloto mai se tulimanu fagota-faifaiva ma se tagata poto faapitoa i le biomedicine - Roma Alekseevich Bestuzhev-Ulansky
  • Matou te galulue i vaega uma. Matou te auina atu kamupanī femalagaaʻi ma se totogi muamua. Tuuina atu le totogi e le tagata faatau.
  • Matou te fiafia foi e vaʻai ia oe i totonu o la ma falemaʻi i le ogatotonu o Moscow, o ona faʻamaumauga e mafai ona maua i le vaega "Fesoʻotaʻi".

Tagata lauiloa ma faʻaaloalogia o lo tatou atunuu ae le gata, a maeʻa se togafitiga manuia, fautua mai aʻu ia latou pele. I le 1999, naʻo le tatou 'upega tafaʻilagi le tasi i mataupu tau soifua maloloina. Ae peitaʻi, a mavae le 20 tausaga, e mafai ona e valaʻau i matou i numera telefoni ma maua la matou 'upega tafaʻilagi.

Mikhail Zakharovich Shufutinsky ma Roma Bestuzhev-Ulansky

Tuua Lau Faamatalaga