Le faʻaaogaina o le kulimi i le maʻisuka

O Cognac o se meaʻai suamalie ma mamalu lea e lauiloa tele i lo tatou atunuu. O le faʻaaogaina o le koko i ni mea laiti e le afaina ai le tino, ae e aoga i ai, lea e faʻamaonia e fomai faʻaonapōnei.

Ona o ona uiga tulagaese, o le totogo e faʻaleleia ai le faʻatinoga o le faʻaogaina o meaʻai, faʻaleleia ai le faʻaaogāina o meaʻai, faʻaitiitia le toto toto, faʻamalosia le faʻaogaina o le tino, ma faʻamalolo le mumu ma le tiga. E le gata i lea, e fetaui lelei le cognac mo le sauniuniga o vaega eseese e fesoasoani e tau ai le faʻamaʻi ma laveaʻi se tagata mai i anufe.

Ae, e pei ona e iloa, faatasi ai ma le tele o faamaʻi masani, o le faʻaaogaina o le koko e mafai ona lamatia mo le tagata maʻi, aua e mafai ona sili atu ona leaga le ala o le maʻi. I lenei itu, o tagata uma e maua i le maualuga maualuga o le toto suka e fiafia i le fesili: e mafai ona inu puluʻi ma le maʻisuka?

E na o le tasi le tali i lenei fesili: ioe, e mafai, ae peitaʻi pe afai e tausisia uma tulafono talafeagai o le a fesoasoani i le puipuia o le atinaʻeina o faʻafitauli ma ia naʻo le tasi le aoga mai lenei vai inu.

E mafai ona ou inu i le maʻisuka?

O Cognac o le ituaiga muamua o mea inu ava, faatasi ai ma vodka, brandy ma whisky. O lona uiga o loʻo aofia ai le tele o le ava malosi ma e maualuga lona malosi, ma o na meainu malosi e mafai ona faʻamaʻaina i le maʻisuka i na o ni faʻatapulaʻa.

O tane e pagatia i le maʻisuka e fautuaina e le sili atu i le 60 kalama i le aso. cognac, mo tamaitai o lenei fuainumera e tusa lava pe itiiti ifo - 40 gr. O le tele o le ava malosi o le a le afaina ai le maʻisuka, ae o le a mafai ai ona e malolo ma fiafia i se mea inu lelei.

Ae ui lava i lea, e taua le malamalama o nei fuainumera e le o se mea masani mo tagata uma e maua i le maʻisuka ma, o le mea lelei, o se mea saogalemu saogalemu o le ava malosi e tatau ona filifilia taitoatasi mo tagata maʻi taitasi. Ma o le maʻisuka lelei, e mafai e le fomaʻi ona faʻatagaina le tagata maʻi mai lea taimi i lea taimi e inu sina puluʻu i sina siʻisiʻite sili atu nai lo le mea o loʻo taʻua i luga.

Ma mo tagata mamai o loʻo maua i le maʻisuka tele, lea e tupu i ni faʻafitauli o le cardiovascular, popole, digestive ma genitourinary system, o le faʻaaogaina o soʻo se ava malosi, e aofia ai le paluga, e mafai ona faasaina atoatoa.

E le gata i lea, o le maʻisuka e tatau ona nofouta i taunuuga o le inupia o le ava e tusa lava pe maua i ni togi laiti. E moni lava lenei mea mo na gasegase na faʻataʻitaʻiina togafitiga o le inisalini, faʻapea foi i latou o loʻo mafatia i le mamafa o le mamafa.

O aʻafiaga o le siama i le maʻisuka:

  1. Soʻo se meainu malolosi, aemaise lava le malosi e pei o le kulimi, fesoasoani e faʻaititia le toto toto. O le faʻafefiloi o le ava malosi ma le inisalini e mafai ona mafua ai se paʻu mataʻutia i le kulukose ma le atinaʻeina o se osofaiga ogaoga o le hypoglycemia,
  2. O Cognac o se lauiloa lauiloa o le faateleina o meaʻai, o lona uiga e mafai ona mafua ai le fiaaai tele ma faʻafefe ai le taumafaina o le tele o meaai,
  3. Cognac e faatatau i meainu maualuga-kalori, o lona uiga e faʻaaogaina e le aunoa, e mafai ona mafua ai le faateleina o le mamafa o le tino. E taua tele lenei i le maʻisuka ituaiga 2, lea e masani ona aumaia faatasi ma se maualuga maualuga o le oona.

E ui lava i le mea moni e mafai e le cognac ona faʻaititia le maualuga o le suka i le toto, e le mafai ona suia ai le inisalini o le inisalini mo se maʻi.

O lona tino o le hypoglycemic e sili atu le vaivai nai lo le inisalini, ma e mafai ona aoga pe afai e te mulimulitaʻia se taumafa maulalo.

E faʻafefea ona inu pupuʻu i le maʻisuka

O le inuina tele o le ava malosi e ono afaina ai se tagata soifua lelei. Ae peitai, o le maʻisuka ma se vaega itiiti o cognac e mafai ona mafua ai ni taunuuga matautia pe afai e te le faʻaeteete ma mulimuli i fautuaga faafomaʻi aʻo faʻaaogaina.

Mo tagata gasegase e iai le ituaiga 1 ma le maʻisuka ituaiga 2, o tulafono mo le inu e masani lava tutusa. Ae mo tagata maʻisuka o loʻo tuiina inisalini i aso uma, e mafai ona faigata. E taua i taimi uma ia ituaiga o gasegase ia manatuaina e mafai e le cognac ona faʻafefeteina se paʻu mataʻu i le suka o le toto ma mafua ai ona leai se malamalama.

I le aso e sosoo ai pe a maeʻa le suʻega, e tatau i le tagata gasegase ona fetuunai le fua o le inisalini ma le suka e faʻaitiitia ai fualaau faasaina. O le fua masani masani o Metformin poʻo le Siofor e tatau ona faʻaitiitia, ma o le aofaiga ole inisalini e faʻaitiitia ile toe lua.

Tulafono mo le faʻaaogaina o le koko i le maʻisuka:

  • E mafai e Cognac ona faʻaitiitia le toto suka, ae leʻo iai ni meaʻai, e aofia ai gaʻo. O le mea lea, o lona faʻaaogaina e mafua ai se osofaʻiga o le hypoglycemia. O le puipuia o lenei mea, e tatau i le tagata gasegase ona mataala muamua aʻo leʻi maua se meaʻai e aofia ai mea taumafa e maua mai i gaʻo, faʻataʻitaʻiga, kuka pateta, pasta poʻo falaoa,
  • E le tatau ona e faʻaaoga lapalai, keke ma isi suamalie e fai ma afaina, ona e mafai ona latou faateleina le suka toto. O le mea lea, o le faʻaaogaina o le kulimi suauu e tatau ona tuʻuesea mo sina taimi mai le taumafataga. Ae ui i lea, o le a le sili atu le manaia le i ai i le lima ina ia vave ona taofia se osofaiga o le hypoglycemia, pe a tatau ai,
  • E le tatau i le tagata gasegase ona faʻagalo e ave se mita o le kulukose toto (glucometer) faʻatasi ma ia pe a alu i se aso malolo po o se pati. O lenei mea o le a mafai ai e ia ona fua le maualuga o le kulukose i totonu o le toto i soo se taimi ma, pe a tatau ai, fetuunai. E sili ona lelei le fuaina o le maualuga o le suka i totonu o le tino i le 2 itula pe a maeʻa se taumafataga.
  • O se tagata e maua i le maʻisuka e malosi lona faʻalotovaivai mai le faʻaaogaina o paluga poʻo soʻo se isi ava malosi. E sosoo atu ia te ia e tatau ona avea ma tagata e sauniuni e tuʻuina atu togafitiga faafomaʻi talafeagai.

Le aʻafiaga o le kulupu i luga o le glycemia

O Cognac o se mea lauiloa e iai le vaega muamua o ava malosi. O loʻo i ai se pasene tele o le ava malosi, lea e fuafua ai lona malosi. O le faʻaaogaina o le inu ava malosi e mafai ona aumaia ai ni faʻamanuiaga i le tino.

O loʻo faʻamaonia lelei le lelei o le manava masani o loʻo i ai se aoga aoga i luga o toto toto. O ona aʻafiaga autu o:

  • Faʻateleina o laʻau ma veins,
  • Tulaga masani o le microcirculation,
  • Faʻateʻaina le faaputuga platelet.

O le Cognac i le maʻisuka ua atili faʻaitiitia ai le maualuga o le kulukose i le siama. Vasodilation, faʻamautuina o mea e maua ai le toto ma le faʻamautuina o le glycemia o mafuaʻaga ia o le uiga faʻapalepale o fomaʻi i le ava malosi.

Cognac - e le o se meafaigaluega faʻapitoa mo togafitiga o soʻo se faʻamaʻi. E mafai ona faʻaaoga i nisi o taimi, ae i le aofaiga o fuataga. O se matafaioi taua e faia e le lelei o le ava.

O le aʻafiaga o le tino e mafua ona o le faateleina o le inu o le suka mai le toto. O maʻi e masani ona inu i se meainu e tatau ona fetuunai le fualaau o vailaʻau.

O le faʻafefe o le vai e faʻaleleia ai le lelei o le inisalini ma le suka, ma mafai ona mafua ai le pa'ū le pulea i le glucose ma le atinaʻeina o le hypoglycemic coma.

Faʻamauaina o le ava, le amanaʻiaina o fautuaga a le fomaʻi, o le faʻaaogaina o le ava malosi e afaina i le faʻaleagaina o le ate, atinaʻeina o mea ua fai ma vaisu ma le taufaasese o le maʻisuka. O le mea lea, e mafai ona faʻaaogaina i sina taimi i sina popo.

E mafai ona inu

Mo i latou e maua i le maʻi o le endocrine e le o faʻatagaina le ava malosi, ua faatagaina fomaʻi e faʻaaogaina i ni mea laiti. O le tulaga lamatia o le faʻalavelave tele e mafua ai foliga e tutusa ma le hypoglycemia: tautala le mautonu, le mautonu. Le leai o se tausiga o faalavelave faafuasei e taitai atu ai i le atinaʻeina o le hypoglycemic coma.

Cognac ma le maʻisuka ituaiga 2 e tatau ona faʻaaoga ma le lapataiga. Afai e le o mautinoa e se tagata pe mafai ona ia taofi pe a uma ona inu le 50 ml, e sili atu le lafoaia o le ava malosi.

O le mea aupito sili ona matautia o le maʻisuka e faalagolago i le maʻisuka o loʻo aʻafia le homone e ala i tui e fuafua i le tele o meaai. E le mafai ona mafaufau pe o le a le auala o le a faia ai le gluconeogenesis i lalo o le malosi o le ava malosi. E ono tulai mai se tulaga o le toto o le toto o le a itiiti ifo nai lo le mea e faamoemoeina, ma o le tagata gasegase ua taufaamatau i se osofaiga o le hypoglycemia.

Faʻasaʻo le maualuga o le suka e faigofie - naʻo le 'ai o se mea taumafa mauoa, o le a totoina ai le toto suka. O le mea sili o le aloese mai le hyperglycemia.

Faamanuiaga ma le afaina

Cognac o loʻo aofia ai vailaʻau e iai sona aoga aoga i le soifua maloloina. Ae mo se aafiaga lelei, e tatau ona inu i totonu ole aofaiga faatapulaaina. Ina ia faʻamalieina le atuatuvale ma faʻamaonia le setete o le tino, e tasi le sipuni sipuni o le vai inu. E i ai se lagona faʻaosofia, e fesoasoani e faʻamalolo le vaivai ma faʻaititia le faʻafitauli o totonu. O tannins (tannin) e aofia ai i le tuufaatasiga e faʻaleleia ai le faʻafefe o le acid ascorbic.

Faʻasoʻatoa le maʻisuka

O tina faʻamoemoe e matua faʻasaina le faʻatagaina o le ava malosi - e le taofia le puipui o le placental, e i ai sona aʻafiaga i le tino o le pepe. I fafine e leʻi faʻamalosi le ava malosi aʻo maʻitaga, e mafai ona fananau pepe ma ni faʻafitauli e pei ole:

  • foliga le lelei
  • leai se mamafa
  • solia o le fatuga tutotonu,
  • faiʻai o le faiʻai, e aofia ai le toilalo faalemafaufau.

O le mea lea, o le fesili o le taliaina o le aofia ai o le meaʻai i le taumafataga mo le maʻisuka ituaiga e le tatau ona mafaufauina. Afai ei ai se faʻafitauli a se fafine i le ave o suga, ona tatau ai lea ona mulimuli i se taumafataga na faatonuina e se fomaʻi. Le mamanu ua mamanuina ina ia itiiti le avanoa e oso ai i le kulukose.

Faatasi ai ma se taumafataga maualalo maualalo

O maʻi e mananaʻo e tausia le maʻi i lalo o le puleaina e aunoa ma le faʻaaogaina o vailaʻau e tatau ona tagofia meaʻai o le maʻisuka. Afai e te tusia saʻo le lisi, ona oso lea i le suka i le endocrine maʻi e mafai ona alofia. Ae o meaai e tatau ona mulimuli i ai i le olaga atoa.

Afai e te tausisia le LLP, e le tatau ona e lafoaia atoa le ava malosi. O le tupe faatagaina e 50 ml. O nisi tagata gasegase e mafai ona faateleina le tele o le ava i le 100 ml. O le aofaiga tonu lava e fuafua e ave i le mamafa o le mamafa o se tagata, le setete o le ate, fatugaʻo, le malosi lautele o le tino e faʻaaogaina ai le ava malosi. E fautuaina e 'ai i le va o taumafataga.

Folafolaga masani

Mo le togafitiga o faʻamaʻi pipisi, o fomaʻi o vailaʻau faʻapitoa e fautuaina le inu ava malosi. O le kuluposo tincture e lauiloa.

Ina ia saunia se faʻamaloga o le faʻamalolo, ia ave le 2 kilokalama o kukama overripe, pasi atu i se mea e teu ai manu, e aunoa ma le peʻe. O le taunuuga o le masini ua tuʻuina i totonu o se ipu e tolu-lita, sasaa le 0.5 lita o le koko. E le mafai ona suia sui vodka poʻo le moonshine. O le vai o loʻo ufiufi i le gaʻo, gaugau i luga o laulau e lima, faʻapipiʻi i luga o le susulu. Faʻafefiloi paluga masani.

Faʻaosooso 10 aso, ona aʻafia ai lea. Ave 1 le sipunipuni i le taeao i luga o se manava gaogao i le 2 sipuni tele. O le 'ai e faʻatagaina ile 30 minute i le maeʻa ai o le vailaʻau. Teu le vai ua fautuaina i le pusaaisa.

Aʻo leʻi amataina togafitiga, e tatau ona e faʻafesoʻotaʻi se suʻega o le endocrinologist. I le taimi o togafitiga, e tatau ona mataʻituina pea le suka o le toto.

Cognac ma le maʻisuka ituaiga II

  1. E tatau ona malamalama o le maʻi tuʻuina atu e mafai ona pulea pe afai e talafeagai le tusia o se meaʻai ma taʻitaʻia se olaga ola malosi. E taua foi le vavaeeseina o le lamatiaga o le faaletonu o le mafaufau-faalelagona, aua o le suka e mafai ona vave tulai mai ona o le atuatuvale.
  2. E le fautuaina e fomaʻi pine poʻo isi meainu malosi mo soo se maʻi. O le tali e tusa ai pe faʻatagaina le ava i le taimi lona lua o le maʻi e le o se mea patino. E faʻalagolago lava i le setete o le ola maloloina ma le olaga. Afai o le maʻisuka e le mamafa ia te oe, e te taitaia se olaga atoa, e ai meaai lelei, ona le afaina lea o le aoga.
  3. Ae afai o tatou talanoa e uiga i le inu malosi, o lona uiga o le a matauina, pei ona latou fai mai, i luma uma. O le totoga o le tino, o le siosiomaga o mafaufauga ma le vaega o mea e gaosia ai le tino e afaina ai. Ae ui i lea, o le aafiaga sili ona leaga i luga o faiga faʻavae.
  4. O le mea moni o le inisalini o loʻo faʻapipiʻiina e le pancreas e le mafai ona faʻagaloina. O le galuega o le gland e matua vaivai lava pe a ulufale le ava i le tino. O le totoga i totonu e malamalama i le ava malosi, o lea e mafai ai e le potion ona faʻaleagaina le tulaga.

Faamatalaga taua mo le maʻisuka

  • O meainu uma lava o le ituaiga o ava malosi e lauiloa mo a latou mea maualuga le kalori ma le malosi e fagua ai le manaʻo. E le gata i lea, o le cognac o le a faʻagesegese ai faiga faʻavae, e mafua ai ona amata ona maua e le tagata maʻi le mamafa, ei ai le lamatiaga o le mea oona.
  • O le tele lava o taimi, e aafia ai le totoga o le toto. Pe a ulu atu i le lymph, e amata ona faʻagesegese le faʻafefe o gaʻo. Latou te faaputuputu i le toto, mafua ai ni faʻafitauli i le maʻi na tuʻuina mai. E mafua ona o le aofia ai o le ava malosi, lea e le mafai ai ona gagau le kulūkose ma faʻatautaia.
  • O lea ituaiga tuufaatasiga o tulaga e lamatia ai le atinaʻeina o le hypoglycemia, lea e lamatia mo le soifua o se tagata maʻi i le maʻi maʻisuka ua maua. Alcohol galue i le auala lava lea e tasi e pei o le hypoglycemia (vaʻaia, faʻaletonu le mafaufau, ma isi). O le mea lea, o loʻo i ai se tulaga lamatia e faapea o se tagata o le a na ona fenumiai ai le osofaʻiga o se osofaʻiga ma le inupia ma o le a le mafai ona faʻaaogaina taimi talafeagai.
  • Glycemic index ma cognac

    1. I taimi o faafiafiaga, o nisi o taimi e faatagaina ai le maʻisuka e faia ni tuusaunoaga. Ua fautuaina e tagata tomai faapitoa le tuuina atu o le fiafia i le malosi o le ava malosi i ni nai laasaga. Pe a faʻatagaina se taumafataga e inu e sili atu ma le tasi le ipu vodka poʻo le pine.
    2. O le mea e ese ai, e tatau ona e iloa o le faasinomaga igoa o meainu pei o le ava malosi, uaina poʻo le pia e maualuga. I totonu o se meaʻai inu, o na faailoga e oʻo atu i se faailoga taua o le 110 iunite. O le lelei o le vase ma le vodka o le leai o se aofaiga tele o suka.
    3. O le faasino igoa o agaga e toetoe lava leai se mea. E le gata i lea, o le cognac po o le vodka e le o se mea e le faateleina ai le maualuga o le kulukose i totonu o le toto, i le isi itu, e faaitiitia ai. O se tasi o faʻamaufaʻailoga faigofie o le inu malosi o le ava o le a le fiafia i le maʻisuka.
    4. I le taimi o se taumafataga i se liʻo o le aulelei o le kamupani, e tatau lava ona e tumau i le mataala. O le toʻatele o tagata e manatu o se vodka po o se koko laitiiti e fesoasoani i togafitiga o le maʻisuka, o lenei manatu e sese. O le ava malosi e maualalo ai le maualuga o le suka i totonu o le tino, o lea ua sili atu ai le malosi o le gasegase.

    Tulafono mo le faʻaaogaina o pulu

    O le faʻapotopoto faatasi ma uo poʻo se taumafataga fiafia e alu i le mea e tatau ai, e tatau ona taʻitaʻia oe e tulafono mo le inu.

    1. E leai se tulaga e tatau ona e inu ai le ava i luga o se manava gaogao pe ave foi nai lo se taumafataga. O le mea inu e avea o se mea faʻapitoa ma faʻailo le manaʻo. O lenei mea o le a taʻitaʻia ai le tele o taumafa gaʻo.
    2. E tāua ma le faʻatagaina uma lava e faʻafetaui le filifiliga o meaʻai. Lemoni poʻo le lime e lelei (GI e le silia le 20 iunite). O le aano o aano o manufasi, iʻa, ma le lafumanu e lelei foi le pusa. Aua e te tuʻuina atu le fiafia i meainu suamalie, e le talafeagai mo le maʻisuka.
    3. Taofi kulūkose-o loʻo i ai meaai i luga o lima pe a faʻaitiitia le suka o le toto.Faʻatasi ai ma le hypoglycemia, lauti suamalie, fualaau mamago, poʻo le sima e mafai ona fesoasoani ia te oe e aloese ai mai faʻafitauli.
    4. E sili atu le inu i pupuʻu ma uo e tatau ona fai muamua e uiga io latou faafitauli. Afai e faafuasei ona tupu se faʻafuaseʻi faʻafuaseʻi, e mafai ai e tagata lata ane ona fesoasoani ma valaau i se falemaʻi.
    5. E tatau ona tui le taumafa ava malosi. E mafai ona faʻatagaina tane e oʻo atu i le 70-80 ml., Tina - e oo atu i le 50 ml. maualuga. O lenei aofaiga o loʻo faʻatulagaina ile vaiaso. O lona uiga, e tasi i aso uma e fitu e mafai ona e togafitia oe lava e inu.

    Pe a le aoga le inu o le brandy

    Afai o le maʻisuka eo faatasi ma isi maʻi faʻamaʻi e mafai ona faʻalavelaveina le ala o le maʻi na tuʻuina atu, ona faʻatapulaʻaina lea o le taumafa. Contraindications aofia ai mataupu nei.

    1. Gout ma faʻamaʻi faʻatematika. Pe a ulu atu le ava i le tino, e mafai ona amataina le atinaʻeina o se vaega o se faʻamaʻi. O le faʻafitauli o le maʻisuka, o le felafoaʻi faʻasosooso e sili atu ona faigata ona aveese.
    2. O le toe faʻafouina o le tino i lenei mataupu e matua faʻagesegese lava. O meaʻai e le mafai ona ulu atu i sela. O le Cognac e matua faʻasaina pe afai e te mafatia i le pancreatitis. I le tele lava o tulaga, o le malosi malosi o le ava e mafua ai le maʻi o le tino ma le le tumau i ai.
    3. O mea leaga o le okeni e mafua ai le atinaʻeina o necrosis o nofoaga lata ane. Talu ai ona o sea faafitauli, o le duodenum ma le pancreas lava ia ua amata ona tigaina tigaina. I tulaga ogaoga, o le aorta e afaina ma o le taunuuga o se taunuuga e afaina.

    Cognac faʻatasi ai ma lenei faʻamaʻi e mafai ona faʻaaogaina i na o ni tapulaa faʻamapulaʻa ma faʻamaʻi tele. Faʻatalanoa muamua i lau tausi soifua maloloina. O le a faʻaalia e le fomaʻi ia oe le auala e gaoioi ai i tulaga o tulaga e leʻi mafaufauina. E tatau ona i ai pea se tagata faʻapitoa i le kamupani e mafai ona tali atu i le taimi.

    Pe a faʻasaina le inu pulu

    E pei ona taʻua i luga, e le o se vai inu saogalemu mo tagata uma e maua i le maʻisuka. O nisi taimi e mafai ona sili atu le matautia mo le maʻi, mo se faʻataʻitaʻiga, i le maʻisuka e leai se totogi poʻo se talafaasolopito umi o le maʻi.

    I lenei tulaga, o le tulaga lamatia o le atiaeina o faafitauli e faigata ona togafitia ma e le tauina se fiafiaga minute mai le inu ava malosi e matua maualuga lava. O le mea lea, o gasegase e maua i le maʻisuka tele e tatau ona faʻaaogaina atoa le ava mai a latou meaʻai ma taumafai e faʻaaoga naʻo mea inu maloloina.

    O le faʻaaogaina o le popo e mafai ona avea ma se tulaga matautia mo tamaitai ei ai le maʻisuka, aua e mafai ona taofia i latou mai le maʻitaga ma maua se pepe soifua maloloina. E le gata i lea, e le tatau ona e faʻaaogaina le paluga mo togafitiga faafomaʻi, mo se faʻataʻitaʻiga, mo anufe poʻo malulu, talu ai i le maʻisuka o mea leaga o lenei vaiinu e mafai ona sili atu i mea aoga.

    O a ni faʻafitauli o le maʻisuka? Aua nei inu pupuʻu:

    1. Pancreatitis (mumu o le pancreas)
    2. Neuropathy (faʻaleagaina fiva nerve),
    3. Agavaʻa i le hypoglycemia,
    4. Togafitiga o le maʻisuka ituaiga 2 ma Siofor,
    5. O faamai o le fatu cardiovascular (atherosclerosis, maualuga o le toto, maʻi fatu o le coronary with diabetes bronchitis).
    6. Gout
    7. Talafesaʻi faafomai ma le inu malosi,
    8. Hepatitis
    9. Cirrhosis
    10. Le i ai o maʻi le faʻamalolo i luga o vae.

    I le faaiuga, e lua mea taua e ao ona matauina: Muamua, o le ava e faaosofia ai le atinaʻeina o le maʻisuka ituaiga 2, ma lona lua, e mafua ai foi le atinaʻeina o faafitauli matuia o lenei faamai. Mo lenei mafuaʻaga, o le tuʻuina atu o le ava malosi o se vaega tāua i le togafitiga o le maʻisuka.

    Ae afai e le o se tagata e fia inu ma o lona faʻamaʻi e sili atu ona faʻamavaeina, ona i lea tulaga, o le inuina o le ava malosi i ni mea laiti e le faasaina. E naʻo le taua le tausisia i taimi uma i tapulaa faʻavae o le 40 ma le 60 kalama. ma e le sili atu lava i lenei metotia.

    E tutusa lelei le ava malosi ma le maʻisuka? O lenei mea o le a talanoaina i le vitio i lenei tusiga.

    E uiga i le ava malosi

    I le tautala e uiga i le ituaiga muamua o le maʻisuka, e taulaʻi tagata atamamai i le talafeagai o le vaevaeina o le ava i ni vaega se lua: o le ava malosi e pe tusa ma le 40% ma oʻo atu i le 20%. O le tulaga masani o le tuufaatasiga e aofia i totonu o le vaega muamua e tatau ona mafaufauina o le aofaiga maualalo o le suka i totonu. Pe a feagai ma le ituaiga 1 ma le ituaiga 2 o le maʻisuka, e matua taua lava.

    Na taʻu mai e le au faipisinisi le moni atoa e uiga i le maʻisuka! O le maʻi suka o le a alu i totonu o le 10 aso pe ae inu i le taeao. »Faitau atili >>>

    O le vaega muamua e aofia ai ia mea, e le tatau ona faʻaaogaina i ni aofaiga sili atu i le 50-70 ml. E mafua ona o le maualuga maualuga o se suiga matuia i faailoga o le suka, e pei o le atinaʻeina o le hyper-hypoglycemia. O le mafuaʻaga lea ua fautuaina malosi ai le maʻisuka e fefaʻasoaʻi muamua ma se tagata poto faapitoa ina ia iloa ai pe faapefea ona faʻaaogaina le laumei poʻo le laumei, ma pe o le a mafai ona faʻatagaina.

    O le a le taimi e mafai ma pe fia?

    I nei ona po nei, e faigata tele ona aloese mai le faʻafesoʻotaʻi ma le ava malosi. Faʻalauiloa i luga o se apefai matata, o le tali o fesili eseese i nisi o taimi e le maeʻa e aunoa ma le faʻaaogaina o le ava malosi.

    O maʻi suka e mafai ona inu i le 50 ml o le brandi i le aso. O le aofaiga na faailoaina e tutusa. O le fualaau i tulaga uma e filifilia taitoatasi ona o uiga o totoga taʻitasi.

    O loʻo i ai se suʻesuʻega e faʻamaonia ai le mafai ona faʻaaogaina i le aso i luga o le maʻisuka ile fua o le 25ml. O ona taunuuga e faailoa mai ai aafiaga lelei nei o le vai inu i le tino:

    • Lafoaʻi maualalo o vailaʻau o le suka,
    • Faʻaitiitia le lamatiaga o le thrombosis (fatu o le fatu, stroke),
    • Faaleleia atili o le microcirculation i totonu o tisipati,
    • Tuufaatasia o lagona faalelagona.

    O le suʻesuʻega e aofia ai alii ma tamaitai. Sa ofoina atu ia i latou e faʻaaogaina le paluga maualuga ma meaai.

    E taua le malamalama o se suʻesuʻega e le o se valaʻau mo le faʻaaogaina o le ava i aso uma. Ae ui i lea, o loʻo faʻaalia ai le itu lelei o se mea e talie ai, pe a faʻaaoga lelei.

    I le isi pati poʻo le taumafataga o le afiafi, o le a iloa e le maʻisuka le auala e amio ai. O le pulea e le tagata o ia lava o le ki i le manuia.

    E faʻafefea ona inu pulu i le maʻisuka?

    E mafai ona faʻaaogaina le Cognac i le ituaiga insulin-o le maʻi, ma le maʻisuka ituaiga 2. I le tulaga muamua, o le taofiga e tatau ona faʻamaonia ona o le manaʻomia mo le faʻavasegaina pea o fua o le homone. O ia maʻi e faamalosia e siakiina e le aunoa a latou glycemia.

    O lenei mea e mafai ai ona e tali atu i le taimi i se pa'ū tele i le glucose concentration. O le mafutaga i le va o le cognac ma le ituaiga 2 maʻisuka e faigofie. O le mea autu o le matauina o le faʻafeoloolo ma filifili le togi sili ona lelei o vailaʻau maʻoti.

    O loʻo i ai le tele o tulafono mo le faʻaaogaina o puluvaiti o le a mafai ai e oe ona maua mai le maualuga o le aoga:

    • O le inu i meainu o le ituaiga muamua e aofia ai le pasene tele o le ava malosi, ae e matua faasaoina mai meaʻai. O le mea lea, e le tatau ona galo ia te oe le meaʻai e puipuia ai le hypoglycemia,
    • E le mafai ona e faʻasusu le kulupu ma selu, keke, suti ma isi mea e gaosia ai. Latou te saofagā i le osooso malosi i le glycemia ma le alualu i luma o faʻamaʻi,
    • O le maʻisuka e tatau ona pulea e le tagata lava ia le kulūkose i totonu o le toto. Aʻo le i fuafuaina le faʻaaogaina o le brandy, e tatau ona e fuaina le glycemia. Toe fai le faʻataʻitaʻiga ina ua mavae le 2 itula. Faatasi ai ma le pa'ū i le glucose concentrations, e faʻaaoga ai togi laiti o suka,
    • O maʻi suka e tatau ona inu ai le ava i totonu o nuʻu o isi. I le tulaga o le pa, o le a mafai ona latou valaʻau se fomaʻi ma tuʻuina atu fesoasoaniga i se tagata.

    O le tausisia o nei tulafono faigofie, o le faaaogaina o le ava malosi e mafai ona taofia ai le alualu i luma o le faamai ma le atiina ae o taunuuga le lelei.

    O aʻafiaga ma faʻafitauli faigata

    O 'ava malosi, e fuafua i le fualaau, e afaina ai le tulaga o le tino o le tagata. O Cognac e leai se faʻalavelave. Afai e te le amanaʻiaina fautuaga a le fomaʻi, o le soona inu o le ava malosi poʻo lona faʻaaoga sese, e mafai ona tupu taunuuga nei:

    • O le hypoglycemic coma. E tele taimi e tupu ai i tagata gasegase i le ituaiga muamua o le faʻamaʻi ma le inisalini. Ole ituaiga lona lua o le maʻisuka e seasea ona o faatasi ma se faʻalavelave. Mo le taofi, e manaʻomia ona e faʻaaoga se tui o le kulukose poʻo le faʻaaogaina o se lole laitiiti,
    • Faateleina le manaʻo. O Cognac e faʻaosofia le tupuga o le fiaaai. O le tagata gasegase e tele mea e 'ai, lea e manaʻomia ai le fetuunaʻi o le fualaau o vailaʻau. E moni lava lenei mea mo tagata mamaʻi e manaʻomia injections inisalini,
    • Le alualu i luma o le oona. Cognac o se oloa maualuga-kalori. O lona faʻaaoga masani e mafua mai i le alualu i luma o le oona. E taua lenei mea mo le maʻisuka ituaiga 2. E oo lava i nai tofo o se inuinu e ono mafua ai se faafitauli.

    Mo le puipuia o sea atinaʻe o mea tutupu, e tatau ona e mulimulitai i aumaga ua faʻatuina ma e le faʻaleagaina le ava malosi.

    Contraindications

    O le maʻi suka o se maʻi ogaoga o le endocrine. O le faʻaaogaina o le ava e le manaʻomia mo tagata mamaʻi ona o aʻafiaga leaga ile tino. Le faʻaaogaina o le pulu i sina togi e le o se mea e lamatia ai le soifua maloloina o le maʻi.

    Ae ui i lea, o loʻo i ai tulaga eseese e faʻaaogaina ai le inu malosi ma isi analogues. O ia tulaga e:

    • Alcoholism E i ai le alualu i luma o le faafitauli,
    • Toto Soo se ituaiga o ava malosi e afaina ai le atinaʻeina o le fomaʻi,
    • O le gasegase o le pancreatiti. E lua faʻamaʻi o loʻo agaʻi i luma i lalo o le faʻamalosi a le cognac,
    • Gout Faaaogaina o le ava malosi e taitai atu ai i le faateleina o gaoioiga o le falemai,
    • Hepatitis ma le cirrhosis. O le okeni e le mafai ona faʻaaogaina le ethanol, lea e mafua ai le inupia o le tino,
    • Maʻi maʻisuka.

    E ese lava, e taua le taʻua o faʻafitauli o le maʻi "suamalie," lea e faʻaaogaina ai le inu o le ava:

    • Polyneuropathy
    • Agavaʻa i le hypoglycemia,
    • Micro ma macroangiopathy, na faʻaalia e ala i le i ai o faʻamaʻi faʻamalolo e le faʻamalolo.

    Aua le faʻapipiʻi le cognac ma le pulega tutusa a Siofor i tagata mamaʻi ma le maʻisuka ituaiga 2. O lea ituaiga fesoasoani e fesoasoani e faaititia le aoga o togafitiga ma le le mafaia ona iloilo lelei le tulaga o togafitiga.

    Cognac - o se meainu malosi, lea e faatagaina i nisi taimi e inu i tagata gasegase i se maʻi "suamalie". O le mea autu o le faʻaleleia ma le pulea lelei.

    O tulafono masani mo le inu ava malosi i le maʻisuka

    O Cognac o le ava malosi sili ona lauiloa. O suʻesuʻega faasaienisi e faʻamaonia ai o le faʻaaogaina tatau e iai sona aafiaga aoga i luga o toto toto: veins ma arteries e faʻateleina, microcirculation faʻasolosolo.

    I le maʻisuka ituaiga 2, o le kulimi e faʻaitiitia ai le kulūkose, faʻamautuina ai meatotino o le toto. E mafua lenei mea i le mea moni e faapea, o le faʻaaogaina o le suka mai le tino ua faʻaleleia, o lea e tatau ai lava i taimi uma ona suia le fualaau o fualaau oona.

    O le tele o le taumafa ava malosi e mafai ona faʻaititia: o le toto ma le faʻalavelave, faʻaogaina o meaʻai, ate, ma metabolic processes e afaina muamua lava. O le galuega a le pancreas e faʻavaivaia, o lenei okeni o loʻo faʻapotopotoina le inisalini.

    O loʻo i ai tulafono mo le faʻaaogaina o pulu mo le maʻisuka.

    Aua le inu na o oe

    E faʻaleleia e Cognac le gaioiga o le inisalini ma vailaau oona, o le mea e tupu ai, e mafai ona faʻaitiitia le faʻataʻitaʻiga o le kulukose (e tatau ona mataʻituina faʻamaufaʻailoga o le kulukose i se glucometer), o le a tulai mai se coma hypoglycemic. E sili atu ona lamatia lenei mea i le maʻisuka e faʻalagolago ile maʻisuka, pe a tui le hormone.

    O le mea lea, e taua le latalata mai o se tagata vavalalata e mafai ona fesoasoani i se faʻalavelave faʻafuaseʻi. Afai o le suka e faʻaitiitia le tele, e tatau ona e 'ai meaʻai e mauoa i gaʻo.

    Fomaʻi fautuaina le faʻaaogaina o le cognac mo tagata e le silia le 70ml, mo tamaitai - e le silia le 40 ml. E pei ona uma ona taʻua, i nisi tulaga e mafai ona e 'ai e oo atu i le 100 ml, ae e taua le amanaʻiaina o le mamafa o se tagata ma uiga o lona tino.

    Ua faia suʻesuʻega na faʻaalia ai e mafai ona e faʻaaogaina le 25 ml o le kuluna i le maʻisuka i aso taʻitasi ma meaai. O taunuʻuga e faʻaalia ai se faʻaitiitia o tui o le faʻaitiitia o le suka, o le ono mafai ona atiaʻe le thrombosis, ma le faʻaleleia atili o le microcirculation.

    E ui lava i lenei suʻesuʻega, e le fautuaina e fomaʻi le inu ava i aso uma. Faʻaleagaina e ono mafua ai ona fai ma vaisu, lea o le a le faigofie ona foia.

    Auala e filifili ai le saʻo

    O Cognac ei ai sana tekinolosi faʻapitoa. O le ava malosi ua tuai mo le tele o tausaga i paʻu paʻu, ona o lona uiga o se mea lelei ma le lanu.

    Matou te ofoina atu se faʻaititia i le au faitau o la matou 'upega tafaʻilagi

    A e faʻatau se meainu, e tatau ona e gauai atu i ni mea. E sili atu ona lelei le faʻatau o le ava i faleoloa faʻapitoa faʻapitoa. E tatau ona tuʻufaʻatasiga i faʻailoa lauiloa. E tatau foi ona gauai atu i le tau: e le sefulu tau tausaga le tau e le taugofie.

    O le fagu e tatau ona faʻafesoʻotaʻi e aunoa ma se faʻaaliga faʻapitoa, o le pulou ua lelei ona faʻatulagaina. O le igoa e tatau ona taʻu mai ai le matua o le ava, atunuu ma le nofoaga o le gaosiga.

    Faʻavae o le maʻisuka

    O le mea lea, ina ia faʻaitiitia ai le tulaga le lelei o le ava, e fautuaina e faʻaaogaina e tusa ai ma tulafono faʻapitoa. I le tautalagia e uiga i le faʻaaogaina o le kulupu i se faʻamaʻi e pei o le maʻisuka, faʻalogo i le mea moni e faapea:

    • o le taimi sili ona lelei o le faʻaaogaina e tasi i le 14 aso,
    • o se mea muamua e manaʻomia o le faʻaaogaina o meaʻai. E manaʻomia le faʻapenaina o ia igoa i gaʻo kulū, mo se faʻataʻitaʻiga, e mafai ona fai pateta, falaoa, falaoamata igoa,
    • o le aofaiga pito i maualuga e mafai ona faatagaina, e pei ona taʻua muamua, e le tatau ona sili atu i le 70 ml i le taimi,
    • ma le maʻisuka ituaiga 2 mo tamaitai, o le aofaʻiga o loʻo faʻaalia e tatau ona matua itiiti ifo ma e le silia le 40 ml.

    E matua fautuaina lava e aua nei faʻafefiloi palu ma isi meainu malosi. E mafua lenei mea i le mea moni e faapea, o le faasinomaga glycemic ma le maualuga o le suka o le a faateleina tele. I lenei itu, e le manaʻomia mo le maʻisuka ona inu i pati eseese, lea e aofia ai vini, ava malosi, ava malosi ma isi mea. E mafai ona e inu pupuʻu, ae e le fautuaina ona o le tolopo o faailoga o le hypo- ma le hyperglycemia. O le mea lea, o le siʻitia po o le faʻaitiitia i le suka o le toto e le tupu vave, ae pe a maeʻa se vaitaimi patino. O le mafuaʻaga lea e tatau ai i le maʻisuka ona manatua e faʻaeteete pe a fai le cognac i le maʻisuka ituaiga 2.

    O le a se mea e tatau ona e iloa e uiga i le many?

    Brandy foi e faasino atu i meainu malolosi e mafai ona faʻaumatia e le maʻisuka i se vaega itiiti. E le sili atu i le 50-70 ml o sea ituaiga mo le taimi e tasi. I lenei tulaga, e tatau i tagata gasegase ona mataitu puipuiga e pei o na na tuuina atu muamua. Ae ui i lea, o le talanoa muamua i le ituaiga muamua ma lona lua o faʻamaʻi, e le tatau ona galo ia i tatou:

    • E leai se tulaga e tatau ona faʻauluina le inisalini i le taimi lava e te leʻi inu pe leʻi leva,
    • talu ai o faʻafitauli ma suiga faʻafuaseʻi i faʻamaoniga o le suka e mafai, e taua tele le mataʻituina taimi uma le tulaga ua tuʻuina mai,
    • ina ia faʻaitiitia le ono mafai ai ona 'ai meaʻai, e taua tele, aʻo taumafa i meaʻai gaʻo, fai i le faʻalelei.

    I nisi o tulaga, e tusa lava po o le a le ituaiga o suka suka, e taua le lafoaia o le lanu ma le laumei lautele.I le tautalagia e uiga i lenei mea, ua taulaʻi le au atamamai i le i ai o pancreatitis (mumū o le pancreas), o se faʻamalologa o le faʻamalolo (faʻalauteleina o le ate). E le gata i lea, e le tatau i se tasi ona faʻagaloina ia ituaiga o faʻamaʻiloga e pei o le faʻaleagaina o le fatu, o le neuropathy ma le maʻisuka matuia. I mataupu taʻitasi o loʻo tuʻuina atu, o le maʻisuka poʻo le suauu e le tatau ona faʻaaogaina.

    O le mea lea, e uiga i le faʻaaogaina o le ava malosi, ia faʻalogo i le mea moni e mafai ona faatagaina. I le tulaga o le brandy poʻo le brandy, e tatau ona matauina le taua o le mulimulitai i tulafono faʻapitoa. Mo se faʻataʻitaʻiga, e le fautuaina e inu se lua poʻo le sili atu tioata i se laina, e sili lava na o meaai faapitoa e tatau ona 'aina. O le tulaga lea e mafai ona maua ai se nofoaga i le taumafataga o le maʻisuka e maua ai le laumei poʻo le gaosi.

    O le maʻi suka na fautuaina e DIABETOLOGIST ma le poto masani Aleksey Grigorievich Korotkevich! ". faitau atili >>>

    Tuua Lau Faamatalaga