Filifili se nila mo se peni

Soo se maʻi suka e iloa ai le mea e manaʻomia e tuila mo le inisalini, ma iloa le auala e faʻaaoga ai, talu ai o se mea taua lenei mo le faʻamaʻi. O togafitiga mo le puleaina o le inisalini e faʻaogaina i taimi uma ma faʻamaʻi, lea e mautinoa ai le saogalemu o la latou taotoga. E faia i fomaʻi ma maua ai se tulaga faʻapitoa.

A filifilia se tui tui o le inisalini, e tatau ona e gauai faapitoa i le fua ma le laasaga o lona vaevaega. O le laasaga poʻo le vaeluaga o le eseesega i le va o tau o loʻo faʻaalia i faailoga lata ane. Faʻafetai i lenei faʻatusatusaga, o le maʻisuka e mafai ona faʻatusatusa saʻo le metotia manaomia.

Pe a faatusatusa i isi injections, e tatau ona faia masani le insulin i lalo o se auala faapitoa, ia amanaʻia le loloto o le puleaina, e faʻaaogaina pulu paʻu, ma isi nofoaga e tui ai.

Faiga fou fou

"O pulupulu o aso nei ua sili atu ona faigofie ma puupuu," o le tala lea a Julie Arel, o le maketi maketi mo sapalai o inisalini i le Can-Am Care Syringe Pens. - Faʻatekonolosi faʻamalosi eletise faʻamalosi e aveesea pama, ma lubricants e mafai ai e le nila ona faʻafeiloaʻi ma le le faʻaaogaina le paʻu. O tui o le inisalini i ona po nei e sau ma se nila ua maeʻa faʻapipiʻi i le tele o uumi, vaʻaiga ma voluma.

A filifili se pito i fafo (fuainumera), ia manatua o le tele o le numera, o le sili atu lea o le nila - o le 31G le tatau o le nila e sili atu nai lo le 28G. Olela mo peni tui, lafoai pe toe faʻaaogaina, e faʻatau pe tuʻuina atu i lalo o le polokalame DLO ma faʻasaʻo i luga o le filo o le syringe ao lei faʻaaogaina. E mafai ona i ai ni peni togafiti se eseesega o filo. Ia mautinoa e siaki le fetaui o lau tui tui ma le nila. Mo lenei mea, o se lisi o peni tuila lea e tutusa ai, o loʻo faʻaalia i luga o pusa o nila.

Faʻalogo i faatonuga mo le faʻaaogaina ma faʻamatalaga e uiga i le fetaui o nila ma peni tui o loʻo faʻaalia i luga o le afifi. O le kamupanī penitala e tuʻuina igoa o nila faʻatasi ma lenei masini i luga o le afifiina. O ni manulele faʻatasi ai ma fesoʻotaʻiga faʻavaomalo e fetaui lelei ma manaʻoga o tulaga faʻavaomalo tulaga maualuga ISO.

O faʻamaoniaga faʻamaonia e ala i suʻega tutoatasi ua faʻailoaina e pei o ISO "TYPE A" EN ISO 11608-2: 2000 ma faʻaalia ai o le syringe pen ma le TYPE A. O le faʻaaogaina o nila e le fetaui ma le penisini e mafai ona mafua ai le oso i lalo o le inisalini.

Faʻatoʻa saʻo le nila

O le nila e masani ona faʻaaogaina e 8 mm x 0.25 mm le umi (30-31G), ae le tutusa uma. E faʻapefea ona filifili lau filifiliga silisili? "O le mea e leaga ai, o le toʻatele o tagata e le maua ni fautuaga patino e uiga i le umi poʻo le mafiafia o le nila," o le tala lea a Ryan. "O le talavai e faapea 'inisal serringe' ma o mea uma lava, o se taunuuga, o tagata gasegase latou te faatauina mea o loo i luga o le fale talavai."

O le filifiliga aupito sili ona lelei i aso nei o ni gaʻo pupuu 4-5 mm le umi mo vasega uma, e aofia ai tamaiti ma le mamafa o tagata. "O le toʻatele o tagata e manatu o ni manulele pupuu ma le manifinifi, pei o le 4-5 mm (32-31G) i le uumi, puipuia le tiga ma faʻatagaina oe e faʻalelei i le inisiua," o le tala lea a Ryan. Ae sili atu ona taua, o gaʻo pupuu e faaitiitia ai le lamatiaga o le tuiina o le insulin i totonu o le maso.

"O le mamafa o tagata e fautuaina i nisi taimi e faʻaaogaina ni vaʻaiga umi, ae e le saʻo i taimi uma," o le tala lea a Mary Pat Lormann, o se tagata faufautua o le maʻisuka i le Veterans Medical Center. "O le matou faʻalapotopotoga na suia i le faʻaaogaina o nilala pupuu (4-5 mm) mo tagata mamaʻi uma - o nisi taimi e ulufale ai ni nila uʻamea nai lo le gaʻo gaʻo, ma o lona loloto e na o le 1.5 i le 3 millimita."

Itiiti nai lo le mea na e mafaufau iai

Afai e leai se isi mea na e aʻafia ai e ese mai i tui, ia e faʻatusatusa ia te oe lava le tele o le tuiina o le inisalini e laʻititi nai lo, mo se faʻataʻitaʻiga, se tuila mo se tui puipui. Togaina Pen: Polokalame ma Faʻasagaga O peni insulin o se mea e ese ai i tui masani. O le tele o ituaiga o inisalini (ma isi vailaʻau faʻasaina e faʻaitiitia ai le suka suka) e avanoa mo le faʻaaogaina i peni. E lua ituaiga o peni: peni tui tui e toe faʻaaogaina lea e suia ai le vailaʻau vailaʻau, ma faʻamalosi peni tui e te lafoina pe a faʻaaogaina atoa. Olala ua faʻapipiʻiina i ituaiga uma e lua. Afai o loʻo e faia se inisalini faʻamalosi ma ose inisalini umi e le tatau ona faʻafefiloi, o le ae manaʻomia ni peni se lua ma lua injections (e tutusa ma suauʻu).

O faʻasologa ma se atigilima (faʻatasi) e mafai ona faʻaitiitia ai le lamatiaga o le inisiua o le inisalini i le avanoa "mate," o lea e fautuaina ai i latou mo le puleaina o le inisalini. Faʻalogo lelei i le tui o le inisalini pe a faʻatau se tui tui insulin. O togafitiga faʻatasi ai ma le igoa lava e tasi e tatau ona faʻaaogaina e faʻaaoga ai le U-100 inisalini.

Vaega o penisini pene

Tagata e maua i le maʻisuka e faʻaaogaina ai le tui o le insulin, ona o le faʻaaogaina pea o le tui se tasi e taʻitaʻi atu ai i le microtrauma o le paʻu, o le faʻavaeina o faʻamaufaʻailoga. O inisiua matala fou fou e faia ma le le faʻaleagaina. Olaʻo mo penisini o tui tui inisalini e faʻatau eseese, o loʻo tuʻuina atu i le pito i tua o le injector e ala i le tosoina poʻo le poloka i totonu.

O gaosiga o masini mo le maʻisuka e maua mai ai nilala e mafai ona feagai lelei ma le faʻaaogaina o le vailaʻau e aunoa ma le afaina o le musika. O le tele o le oloa e eseese mai le 0.4 i le 1.27 cm, ma e le sili atu i le 0.23 mm (siama o inisalini e tutusa ma le 0.33 mm). O le manifinifi ma le puupuu le pito o le peni, o le sili atu foi ona lelei o le tui.

Inisalini

Mo le togafitiga o le inisalini, e tatau ona filifilia nila e talafeagai mo le matua, mamafa o le tino ma le auala sili ona lelei mo le puleaina o fualaau. A o laʻitiiti, o le injections e faia i se pisi vavalalata 0.4-0.6 cm le umi. Mo tagata matutua, o masini e iai le paramita 0.8-1 cm e talafeagai, mo le mamafa, e sili atu le tui i tui masani o inisalini. E mafai ona e faatauina ni nila mo peni tui i soo se fale faʻafomaʻi poʻo se faʻasalaga i luga o se falemaʻi i le initaneti.

O oloa a le tagata gaosia mea tau fomaʻi ma se seneturi o le talafaasolopito e sili ona lauiloa i tagata maʻi o loʻo maua i le maʻisuka. O le kamupani Micro Fine e maua mai le eseese o le tafaʻi o nila e fetaui ma le tele o gaosi gaosi. O le oloa aupito sili ona faʻatau atu o lenei kamupani o loʻo taua lea:

  • igoa faʻapitoa: Faʻamatalaga database Micro Fine Plus,
  • tau: 820 r,
  • uiga: le mafiafia 0.3 mm, uumi 8 mm,
  • faʻaopoopoga: filosolo faʻailoga lautele,
  • Cons: e le maua.

O nei seti o nila mo penisini tui tui inisalini e talafeagai mo tamaiti ma le maʻisuka ma le maaleale o le paʻu, ma o ona uiga taua e matauina:

  • igoa faʻapitoa: DB Micro Fine Plus 32G Numera 100
  • tau: 820 r,
  • uiga: lapisi 4 mm, mafiafia 0.23 mm,
  • faʻaopoopo: faʻamalosi le laser, 100 fasi vaega i le pusa,
  • Cons: e le maua.

Lantus Solostar

Ina ia faʻalauiloa le fualaau faasaina, na faʻavae e le kamupani Lantus Solostar le peni lauulu lauulu o le igoa e tasi ma se palalala. A maea tui taitasi, e tatau ona e faʻaaogaina le suauu faʻaaoga, tapuni le masini i se pulou. A o le isi tui, faʻapipiʻi se tipitipi fou. O faʻalauga nei e fesootaʻi ma lenei ituaiga o meaʻai o le maʻisuka:

  • igoa faataitai: Faʻamama,
  • tau: 600 r,
  • uiga: lapoa 0.6 cm, faʻaoʻo 0.25 mm,
  • faʻaopoopoga: faʻamalosi tolu-itu,
  • faʻasoa: leai.

O le Lantus Solostar faʻamatalaga e solia i le taimi o le aʻoga, o le mea lea, e sili atu le umi ma le mamafa o nila e talafeagai mo le injector. Mo le iniseti o le iniseti ma lenei ituaiga o inisalini, e faʻaaogaina ai se isi ituaiga syringe:

  • igoa faataitai: Faʻamama,
  • tau: 600 r,
  • Uiga: Faʻamama, size 0.8 cm, mafiafia 0.3 mm,
  • faʻaopoopoga: faʻailo le filo, nai manuʻa i le taimi o le tui,
  • Cons: e le maua.

O le ultra-thin thinles for insulin syringes o lenei kamupani ua tuʻufaʻatasia ma faʻaoga uma mo le inisiua subcutaneous. Faʻamatalaga o le gaosiga o aso nei, faʻateleina le tele o laasaga, faʻapipiʻi faapitoa e puipuia le faaleagaina o le paʻu, o foliga mai o manua ma le fula. O le faʻataʻitaʻiga o nei nila NovoFine e taatele i tagata matutua matutua:

  • igoa faataitai: 31G,
  • tau: 699 p.
  • uiga: se seti o le 100 fasi pepa, o le tele o le 0.6 cm, se tasi faʻaoga,
  • faʻaopoopoga: faʻamalosi faʻaeletoroni, faʻapipiʻiina o silicone,
  • Cons: maualuga tau.

NovoFine ei ai isi ituaiga o taifau mo 'inisalini e tuʻuina atu ai masini i totonu o lona sooga. O oloa ua faamoemoeina mo tagata matutua mamisuka, o le mamafa o le tino e sili atu nai lo masani. O vaega o le faʻataʻitaʻiga e faapenei:

  • igoa faataitai: 30G Numera 100,
  • tau: 980 r,
  • faʻasologa: size 0.8 cm, lautele 0.03 cm,
  • faʻaopoopo: faʻavaveina o le inisalini,
  • Faʻamaumauga: Tausaga le matua.

E faʻapefea ona filifili nila mo penisini

I le sailiga o masini e faʻaaogaina, e tatau ona manatuaina o le telē o le pusa o le nila, mo se faʻataʻitaʻiga, 31G, o le laʻititi laʻitiiti. Pe a faʻatau ni cannula, e tatau ona faamanino le fetaui lelei o oloa ma le suauu o loʻo faʻaaogaina. O lenei faʻamatalaga e mafai ona faitauina i le afifi. E taua tele le tuiina o le vailaʻau i totonu o le gaʻo o le gaʻo e aunoa ma le ulu atu i totonu o le maso, lea e matautia i le atinaʻeina o le hypoglycemia. O le tausisia o lenei tulaga e mafai ona ausia e ala i le faʻaaogaina o le umi ole manaʻo o le nila.

Christina, 40 tausaga Ua faalagolago i le insulin mo le lua tausaga. O le masina talu ai na ou faʻaaogaina ai le syringe atomatic Novopen, lea na ou faʻatauina ai Microfine o loʻo faʻaogaina ni nila maʻaleʻale. E le pei o oloa faʻasolo, e sili atu ona vevela, tui e toetoe lava a leai se faʻaletonu, ma e leai ni faʻailoga po o ni kiona e faia i le nofoaga o tui. E lava le afifiina mo se taimi umi.

Victor, 24 tausaga O aʻu o le maʻisuka talu mai le 20 tausaga, talu mai lena taimi na ou taumafai ai e tele mea mo le puleaina o le inisalini. Talu ai o loʻo i ai se faʻafitauli i le tuʻuina atu o tui tui fua i totonu o la matou falemai, e tatau ona ou faʻatauina aʻu lava. Leai Novofine na oʻo mai i laʻu masini tui. Ou te matua fiafia i oloa a lenei kamupani, na o le seti o se tau e taugofie.

Natalya, 37 tausaga O le afafine e maua i le maʻisuka (12 tausaga le matua), e tatau ona tuiina i aso taitasi se insulin i aso uma ia lagona lelei. I luga o le fautuaga a lo tatou finocrinologist, na latou amata faʻaaogaina le Humapen Luxur injector. Na maua mai ia te ia ni pine laititi miti. E faigofie lava ona faia e le tamaititi le inisua, e le oʻo i ai le tiga, le toʻa.

Filifili o le inisiua insulin

Talu ai ona o le fualaau faasaina ua faʻaofi mai i totonu o le tino i le tele o taimi i le aso atoa, e taua le filifilia o le tolaula saʻo mo le inisalini ina ia itiiti le tiga. O le hormone e faʻapipiʻi atoa i le gaʻo o le gaʻo, aloese mai le lamatiaga o le vailaʻau faʻamalosi.

Afai o le inisalini e ulufale i totonu o le musele, e mafai ona oʻo atu i le atinaʻeina o le hypoglycemia, talu ai ona amata vave ona gaoioi le hormone i nei masini. O le mea lea, o le mafiafia ma le uumi o le nila e tatau ona lelei.

O le umi o le nila e filifilia, e taulai atu i uiga patino o le tino, tino, faʻafomaʻi ma le mafaufau. E tusa ai ma suʻesuʻega, e ono fesuisuiaʻi le mafiafia o le palapala faʻapitoa, e faalagolago i le mamafa, tausaga ma le itupa o le tagata.

I le taimi lava e tasi, o le mafiafia o le gaʻo gaʻo i nofoaga eseese e ono fesuisuiai, o lea e fautuaina ai e faʻaaoga e le tagata lava ia ni nila se lua o uumi eseese.

Ole inisalini e mafai ona:

  • Short - 4-5 mm,
  • Umi o le umi - 6-8 mm,
  • Lumi - sili atu i le 8 mm.

Afai o tagata matutua maʻisuka e masani ona faʻaaogaina nilala e 12.7 mm, o aso nei e le fautuaina e fomaʻi e faʻaaogaina ia mea e aloese ai mai le inu o fualaau. Ae mo tamaiti, latou te umi foi le umi o le nilala e 8 mm.

O lea e mafai ai e le tagata gasegase ona filifili sao le umi o le nila, o se laulau faapitoa ma fautuaga ua atiaʻe.

  1. E fautuaina tamaiti ma talavou e filifili le ituaiga o nila ma se umi o le 5, 6 ma le 8 mm ma le faia o se paʻu paʻu ma le faʻaofiina o le hormone. O le tui e faia i le maualuga o le 90 tikeri e faʻaaoga ai le nila 5 mm, 45 tikeri mo le 6 ma le 8 mm nila.
  2. E mafai e tagata matutua ona faʻaogaina tui 5, 6 ma le 8 mm le umi. I lenei tulaga, o se paʻu paʻu e fai i tagata mimiti ma faʻatasi le umi o le nila e sili atu ma le 8 mm. O le maualuga o le pulega o le inisalini e 90 tikeri mo le 5 ma le 6 mm nila, 45 tikeri pe'ā faʻaaogaina nila e umi atu i le 8 mm.
  3. Tamaiti, tagata maʻi ma le maʻisuka o loʻo tuiina le inisalini i totonu o le ogavae poʻo le tauau, e faʻaitiitia ai le lamatiaga o le tuiina o le intramuscular, e fautuaina e gagau le paʻu ma faia se tui i le maualuga o le 45 tikeri.
  4. O se inisalini puupuu insulin e 4-5 mm le umi e mafai ona faʻaoga saogalemu i soʻo se matua ole maʻi, e aofia ai le meaʻai. E le talafeagai le faia o se paʻu paʻu pe a faʻaaoga.

Afai o le tagata maʻi e tuiina le inisalini mo le taimi muamua, e sili ona lelei le faʻavaveina o ni gaʻo 4-5 mm le umi. O lenei mea o le a aloese ai mai manuaga ma faigofie le tui. Ae ui i lea, o nei ituaiga o nila e sili atu ona taugata, o le tele o maʻisuka e filifili nila uumi, ae le o le taulaʻi i luga o latou lava tino ma le nofoaga o le puleaina o fualaau faasaina. I lenei itu, e tatau i le fomaʻi ona aʻoaʻo le tagata maʻi e tuʻuina atu se tui i soʻo se nofoaga ma faʻaaoga nila o ituaiga uumi.

O le tele o le maʻisuka latou te fiafia pe mafai ona tui le paʻu ma se pipi faaopoopo pe a uma le puleaina o le inisalini.

Afai e faʻaaogaina se tui tui o le inisalini, e faʻaaogaina le nila i le tasi ma pe a uma ona sui le inisiua, ae afai e manaʻomia, toe faʻaaoga e sili atu ma le lua taimi e faatagaina.

Iniseti suauu tui

O tui o insulin e faia i le maualuga o le filo, lea e le tali atu i le fualaau faasaina ma e le mafai ona suia lona fausaga vailaʻau. O le umi o le nila ua mamanuina ina ia inosia le hormone saʻo i totonu o le tino, ae le o totonu o le maso. Faʻatasi ai ma le faʻaofiina o le inisalini i totonu o le maso, o le umi o le vailaʻau faʻataʻitaʻiga e sui.

O le mamanu o le suauu mo le tuiina o le inisalini e toe faia ai le mamanu o lana tioata poʻo le palasitika. E aofia ai vaega nei:

  • se nila lea e puupuu ma sili ona vaivai nai lo se suauu masani,
  • uamea lea e faʻaaogaina ai faailoga i le tulaga o se fua ma vaevaega,
  • se piston o loʻo i totonu o le uila ma i ai se faamau faʻamau,
  • flange i le pito o le paʻu, lea e umia e le tui.

O se nila manifinifi e faʻaitiitia ai le faʻaleagaina, ma o le mea lea o le paʻu o le paʻu. O le mea lea, o le masini e saogalemu mo le faʻaaogaina i aso taitasi ma ua mamanuina ina ia faʻamautinoa e faʻaaogaina e le au gasegase ia latou lava.

Faʻaaogaina U-40 ma U-100

E lua ituaiga o tui inisalini:

  • U - 40, faʻavasegaina i luga ole dose ole 40 iunite ole inisalini ile 1 ml,
  • U-100 - i le 1 ml o 100 iunite o inisalini.

E masani lava, o le maʻisuka e faʻaaogaina na o tui 100. E seasea faʻaaogaina masini i vaega e 40.

Mo se faʻataʻitaʻiga, afai e te tuiina oe i le selau - 20 PIECES o le inisalini, ona tatau lea ona e totoina le 8 EDs ma le fa sefulu (40 taimi 20 ma vaelua le 100). Afai e te sao i le vailaʻau, o loʻo i ai se faʻafitauli o le atiaʻe o le hypoglycemia poo le hyperglycemia.

Mo le faigofie o le faʻaogaina, o ituaiga masini taʻitasi o loʻo i ai pulou puipuia i lanu eseese. U - 40 faʻasaʻolotoina ma se pulou mumu. U-100 ua faia ma se pulou moli eletise.

O a ni nila

O tui o insulin e maua i ituaiga e lua o nila:

  • aveeseina
  • faʻatasi, o lona uiga, faʻatasi i totonu o le sulu.

O loʻo i ai nilala faʻamalosi e tuʻuina i pulou puipui. E manatu i latou e mafai ona faʻaogaina pe a maeʻa ona faʻaaogaina, e tusa ai ma fautuaga, e tatau ona tuʻu le pulou i luga o le nila ma le suauu ua lafoina.

Olela o le nila:

  • G31 0.25mm * 6mm,
  • G30 0.3mm * 8mm,
  • G29 0.33mm * 12.7mm.

O le maʻisuka e masani ona faʻaaogaina tui. E iai se faʻafitauli o le soifua maloloina mo ni mafuaaga se tele:

  • O le faʻalapotopotoga tuʻufaʻatasia poʻo le faʻaaogaina e le o faʻatulagaina mo le faʻaaogaina. E afaina, lea e faateleina ai le tiga ma le microtrauma o le paʻu pe a tuʻia.
  • Faʻatasi ai ma le maʻisuka, o le faʻafouina o le faagasologa atonu o le a faʻavaivaia, o lea o soʻo se microtrauma o le aʻafiaga o faʻafitauli o le tuʻuina atu o tui.
  • I le taimi o le faʻaaogaina o masini ma nilala aveeseina, o le vaega o le inisalini ua tui e mafai ona nofo ai i le nila, ona o lenei mea itiiti ifo o le hormone e ulufale atu i le tino nai lo le masani.

I le faʻaaogaina soo, o le tuilani e mataʻutia ma tiga i le taimi na aliali mai ai le tui.

Faailoga o Tausaga

O tui tui inisalini uma ei ai se makaina e lolomiina i luga o le tino paʻu. O le vaevaega tutusa e 1 le iunite. O loʻo i ai ni tui faapitoa mo tamaiti, ma le vaevaeina o le 0.5 iunite.

Ina ia iloa pe fia le tele o fualaau oona o loo i totonu o se iunite o inisalini, e tatau ona vaevae le numera o iunite i le 100:

  • 1 iunite - 0.01 ml,
  • 20 PEPA - 0.2 ml, ma isi.

O le fua o le U-40 ua vaevaeina i le fa sefulu vaega. O le fua faatatau o vaega taʻitasi ma le vailaʻau o fualaau faasaina e faapenei:

  • 1 vaevaega e 0.025 ml,
  • 2 vaevaega - 0.05 ml,
  • 4 vaevaega e faailoa mai ai le fua ole 0.1 ml,
  • 8 vaevaega - 0.2 ml o le homone,
  • 10 vaevaega e 0.25 ml,
  • 12 vaevaega ua fuafuaina mo se fua 0.3 mL,
  • 20 vaevaega - 0.5 ml,
  • 40 vaevaega e tutusa ma le 1 ml o le vailaʻau.

Tulafono Faʻatonu

O le algorithm o le pulega o le inisalini o le a faapenei:

  1. Aveese le pulou puipui mai le fagu.
  2. Ave le tui, faapipii le pusa paʻu i luga o le fagu.
  3. Liliu le fagu i le suauu.
  4. Tausia le fagu ile pito i lalo, tusi le numera manaomia o iunite i le suauu, e sili atu ile 1-2ED.
  5. Faʻavave faʻamalosi i luga o le paʻu, ia mautinoa o mai uma mai le ea.
  6. Aveese le maualuga o le ea mai le paʻu e ala i le alu malie le piston.
  7. Taulima le paʻu i le nofoaga na faʻamoemoe e tui ai.
  8. Tui le paʻu i le maualuga o le 45 tikeri ma faʻagesegese lemu le vailaʻau.

E faʻapefea ona filifili se tui

A filifilia se fomaʻi, e tatau ona faʻamautinoa o loʻo manino lelei ma faʻamaonia ia faailoga, lea e moni lava mo tagata e maualalo le vaʻaia. E tatau ona manatuaina pe a faʻaaogaina le fualaau faasaina, o faʻasologa o vailaau masani e masani ona tupu i se mea sese e oʻo atu i le afa o le tasi vaevaega. Afai na e faʻaaogaina se syringe u100, ona e le faʻatauina oe40.

Mo tagata mamai o loʻo faʻataʻitaʻiina se laʻititi o le inisalini, e sili ona lelei le faʻatau se masini faʻapitoa - o se syringe pen ma se laasaga o le 0.5 iunite.

A filifilia se masini, o le taua taua o le umi o le nila. Ole lagolagosua e fautuaina mo tamaiti e le sili atu nai lo le 0.6 cm, e mafai e tagata matutua matutua ona faʻaaoga nila o isi lapopoa.

O le piston i totonu o le uila e tatau ona sosolo lelei, e aunoa ma le faʻalavelave i le faʻaofiina o le vailaʻau. Afai o le maʻisuka e taitaia se olaga ola ma galuega, e fautuaina e sui i le faʻaaogaina o se insulin pamu poʻo se peni.

Togitogi peni

O le penisini o masini inisalini o se tasi lea o atinaʻe lata mai. O loʻo faʻapipiʻiina i se kesi, lea e faʻateleina ai le inisiua mo tagata o loʻo taʻitaʻia se olaga ola malosi ma faʻaalu le tele o taimi i fafo atu o le fale.

E vaevaeina lima i:

  • lafoaʻi, faʻamaʻi faʻamaʻi,
  • toe faʻaaogaina, kesi e mafai ona e sui.

O lima ua faamaonia i latou lava o se masini faatuatuaina ma talafeagai. E tele a latou faʻamanuiaga.

  1. Faʻasalaga faʻapitoa o le aofaiga o le vailaʻau.
  2. Le malosi e faia ai le tele o inisiua i le aso atoa.
  3. Maualuga saʻo saʻo.
  4. Ole inumaga e manaʻomia ai sina taimi.
  5. Paʻu leai se tui, ona o le masini e faʻapipiʻiina ma se manulele manifinifi.

O le saʻo sao o vailaʻau ma mea taumafa o le ki lea i se ola umi i le maʻisuka!

Tuua Lau Faamatalaga