O faʻamanuiaga ma faʻamaʻi o kukama mo le maʻisuka

Kukama mo le maʻisuka e mafai ona i ai i le taumafataga i aso uma. Latou te maualalo le kalori, e aofia ai le potassium, magnesium ma le calcium, e talafeagai mo le fatu, maso ma le ponaivi. O a latou faʻamatalaga faʻamalosi e mafai ai e oe ona faʻagata le fualaʻau i le meaʻai. E tusa pe mafai ona manuia mai le kukaina ma le sogi, e le mafai ona 'ai ni mea fou, faʻapea foi pe faapefea ona filifili kukama ma kuka saʻo i le maʻisuka, aʻoaʻo mai lenei tusiga.

Faitau lenei tusiga

Faatulagaga o kukama

O lenei fualaau faisua e aofia ai le 95% vai, e tusa ma le 2% o suka (glucose, fructose), sina tino ma le fiber. E toetoe lava a leai ni polotini ma gaʻo. O le mea lea, latou te maua ai se mea e maualalo le kalori - i le 100 g, na o le 15 kcal. O le lelei o kukama e aofia ai o latou tuufaatasiga o minerale:

  • le tele o le potassium, o loʻo i ai i le paleni paleni ma le sodium ma le magnesium,
  • sili atu le mamafa nai lo strawberries ma vine,
  • o loʻo i ai le makeriko ma le calcium e manaʻomia e faʻamalosia ai le ivi o mea,
  • maua ni iodine, lea e faʻaleleia ai le gaioiga o le lauroid,
  • o loʻo i ai le zinc, copper ma le molybdenum e aofia i le faʻavaeina o le inisalini.

Steroid saponin - cucurbitacin e maua ai le tofo malosi i kukama fou. O lenei vaega o loʻo iai le gaioiga o le kanesa. E i ai vitamini i fua - carotene (provitamin A), nicotinic ma ascorbic acid, thiamine (B1) ma riboflavin (B2). E masani lava ona maua i le fou, ma o meaʻai ma pipi e toetoe lava a leai ni mea faʻapitoa. I se tulaga lautele, o se punavai o vitamini, e le talafeagai le kukama.

Ma o iinei e sili atu i le meli mo le maʻisuka.

Glycemic index

Kukama i le lisi o fua lelei e mafai ona avea ma nofoaga muamua mamalu, talu ai o la latou upega tafaʻilagi e 10, o le pito maualalo lea. O lona uiga o soʻo se meaai e 'ai ma kukama fou o le a faʻaleleia lemu le maualuga o le suka. E taua lenei mea mo ituaiga uma o faʻamaʻi, talu ai i lenei tulaga ua faʻaititia le tulaga lamatia o le faʻaleagaina o vailaau. I le maʻisuka ituaiga 2 ma le oona tele, o ia fualaau faisua e tatau ona avea ma faavae o le taumafataga.

O kukama e le mafai ona faatapulaa i meaai paleni, ona o lo oi ai ia i latou se tasi o maulalo sili ona maualalo. O lenei meatotino o loʻo taʻu mai ai le vave vave ona toto le suka toto pe a uma ona 'ai meaai. O tau uma o loʻo i lalo o le 50 e maualalo. Afai e te fausiaina se meaai i luga o ia oloa, e faigofie lava ona e maua le mamafa, ma sili ona taua - aua le afaina le tino.

O le mea lea, faatasi ai ma le tele o meaʻai, e fautuaina e le itiiti ifo ma le 2 taimi i le aso e aofia ai se vaega o le salati (200 g) i le lisi mai fualaau faisua fou (kapisi, tamato, kukama, greens).

O aoga o le maʻisuka ituaiga 1 ma le 2

O le kukama talavou e le gata o le manogi o le lanu meamata ma o se tofo faafouina, ae o lona faaaogaina e maua ai ni mea aoga moni:

  • fufulu mama le intestine, ma faʻafouina ai le microflora masani,
  • aveese le sili atu o masima, cholesterol, kullukose, faʻapea ma vailaʻau oona,
  • faʻaitiitia faʻaitiitia le mamafa ma faʻasaʻo le fulafula,
  • faʻasaʻo le gaʻo gaʻo ma fesoasoani i le paʻu o le mamafa,
  • faʻamalosia le muso o le fatu (tuʻuina atu le potassium ma le magnesium, calcium),
  • faʻafilemuina le faʻaogaina o le tino ma faʻaleleia mafaufauga,
  • fufulu toto toto
  • faʻafaigofie le galuega o le ate ma le paʻu,
  • E faʻaolaina ai le faʻamalositino o le gastric juice, bile, ma enzymes mo le faʻaogaina o meaai.

Faamalologa meatotino

O fualaau mai kukama e faʻafefeteina ai le fiainu, ma afai e te fufuluina i foliga mata, o le a faʻaleleia ai le vaivai o le paʻu ma lona leo. Afai e tafe mai i totonu o le isu, ona taofi ai lea o le toto o le isu, moe ma manatua le faaleleia. E oʻo lava i le manogi kukama e fesoasoani i le tiga o le ulu, e faʻamaluluina foi e se pusi i le muaulu mai fualaau kuka. O togafitiga faʻasoifua i togafitiga faʻapitoa e tele fua mo le faʻaaogaina o vaega uma o lenei laau:

  • I totonu o le sua kukama, e 3 lanu o cloves ua faʻafefeteina mo le aso. O lenei fua e faʻaleleia ai le tele, faʻamaeʻaina le tino ma le malolo o le talo.
  • O se teuteuga o le pele o kukama e tolu ma se ipu vai e faafaigofieina ai le galoina o meaai, e aoga mo le gaioiga o le manava.
  • Kukama fatu ua nutimomoia ma ave i luga o sipuni, fufulu ile vai. E togafitia ai le le mautonu, tale. O le taʻifau oi latou e aveese faʻamalosi, puluvaʻa ma nofoaga o le matua, tuʻimomomo.

O nisi o mea totino o kukama ua faamaonia e suesuega faasaienitisi:

  • laxative mo le malosi,
  • puipuiga o le puletini (faʻalauteleina o le oona) i vaega e leai se vaivaiga iodine,
  • puipuiga o le teuina o masima i fatugaʻo,
  • tuʻuina atu o le tino ma le potassium, lea e talafeagai pe a ave suʻega, hormones,
  • puipuiga o le mucosa gastric pe a faʻaogaina le afu mai le peel.

Vodka infusion o kukama (ua vavaeina, tumu i totonu o se fagu ma tumu i vodka i le pito i luga, tuu mo le 10 aso) ei ai sona aafiaga antibacterial, e aoga mo le paʻu o le paʻu, siama. Afai e te faʻaaogaina le afa i le vai, e te maua se vailaau e leai se leaga.

O le kulukama sua e faaleleia ai le tulaga o le maanuminumi ma le paʻu suavaia. O laʻau ma lau o le laau, pe a faʻaaogaina i fafo, faʻaumatia le gaʻo (se sipuni sipuni ma le 100 ml o le vai, faʻapipiʻi mo le 15 minute).

Matamata i le vitio i le auala e faia ai le kulimi kukumba:

O fugalaau o le kukama i le foliga o se fusi (se sipuni i totonu o se ipu vai inu, kuka mo le itula) e iai le aafiaga o le antioxidant (puipui le tui mai le faʻaumatia) ma le anti-inflammatory. E ave mo le masina e maua ai le atherosclerosis (o le tolu o le tioata aʻo leʻi 'aʻai 3 taimi).

O le kulimi kukumba malogo ua i ai le faʻaaogaina o le suka i le fua o le 2 sipuni. O le faʻaaogaina o fatu i aso taʻitasi mai le afa o le kukama i le afa itula ao le i faia se taumafataga e faʻaitiitia ai le cholesterol, faʻamaopoopo le gaʻo o le toto i tagata matutua.

O faʻamaʻi ma faʻamaʻi faʻaleagaina

Pau lava le ituaiga o maʻisuka faʻamalosia pe a manaʻomia ona e faʻamalamalama pe mafai ona 'aina ni kukama e aunoa ma le faatapulaaina o la latou numera o le gaioiga. E masani ona le talia e tamaitai i le taimi o maitaga, mafua ai ona afaina ma tiga. Ina ia puipuia le taofiofi, e tatau ona tosoina ma faaitiitia i le 1-2 i le aso, ma afai e le taliaina, lafoai atoa.

Komepiuta e le lelei le tuʻuina atu i le susu ma mea inu vevela. E le gata i lea, o se tuufaatasiga le lelei o le kefir ma le vineta.

O fua e faʻasalaina i le tulaga o le faʻamalosia poʻo le le atoatoa le toe faʻaleleia mai:

  • enterocolitis (mumua o le intestinal),
  • paʻu peptic o le manava, duodenum,
  • ulcerative colitis,
  • pancreatitis.

Sour, salted and pickled ua faʻasaina i faʻamaʻi o le ate, gall ves, gastritis, ulcer.

E le tatau ona faʻaofiina i totonu o le taumafataga mo le atherosclerosis, maualuga o le totoga, faʻafeteina o fatugaʻo poʻo le solia o la latou galuega, urolithiasis, glomerulonephritis.

Faʻaoga mo le maʻisuka faʻamaʻi

O le maʻitaga, mai le manatu o le endocrinology, o se tulaga o le faʻasaina o le inisalini faʻasaina lea e mafua ai le le atoatoa o le gaosiga o le gaʻo. O lona uiga o totonu o le tino o le fafine i soo se taimi e mafai ai ona tupu se faʻafitauli, e lamatia ai le faateleina o le suka. O loʻo taʻua i le maʻisuka gestation i le lumanaʻi le faʻafitauli o le atinaʻeina o ituaiga I ma le II o faʻamaʻi, oona, cardiovascular diseases i le tina ma le tama, ma faʻapupulaina ai foi le ono tulai mai o se maitaga le lelei. O le mea lea, e tatau i se fafine ona mulimuli ma le faʻaeteete i se meaʻai, faʻamalo faʻamaʻi masini. Aemaise lava pe a maua maʻi o le endocrine. Ae pe faʻafefea ona faʻaopoopoina se taumafataga maualalo-kapiti ma le manaʻomia e maua ai vitamini, micro ma macro elemene taua mo le tino ma meaʻai? O le mea moni, filifili ni oloa e faʻapipiʻi ai se faʻamaumauga maualalo maualalo ma se 'oa tele o minerale. Kukumba e toetoe lava o vitamin taua uma (mg%):

  • carotene - 0.06,
  • measina - 0.03,
  • riboflavin - 0.04,
  • niacin - 0.2,
  • ascorbic acid -10.

O fua e maua ai foi i le sodium, potassium, magnesium, calcium, phosphorus, iodine.

O le aoga sili o kukama mo fafine maʻitaga o loʻo maua i le maʻisuka ituaiga o le maualuga o meaʻai o le potassium, magnesium ma iodine faʻatasi ai ma mea e maualalo le kalori.

O le uluaʻi tolu tausaga o le maitaga o se taimi tāua mo le atinaʻeina o le fatugalemu a le tamaititi e leʻi fanau mai. O le sologa lelei o le fausiaina o fomaʻi i le vave amata e faalagolago i le thyroxine o loʻo faʻapipiʻiina i le tino o le tina. O le faaletonu o le Iodine i se fafine e mafai ona mafua ai le afaina o le tiga o le pepe ma e oʻo lava i le faiʻai e le mafai ona faʻafitia. Le le lava o le pasela ma le magnesium e mafua mai i faʻalavelave o le fatu fatu.

Igoa

oloaCarbohydrate%Magnesium, mg%

Potassium, mg%Iodine, mcg%Calories, kcal Greenhouse Kukama1,9141963–811 Paluga eleele2,5141413–814 Green salati2,434198854 Radisa3,413255820 Tomato3,820290224 Paʻu4,414204122 Eggplant4,59238224 Squash4,6023824 Paʻu paʻepaʻe4,7163006,528 Kāreti6,9382006,535 Beetroot8,8222886,842 Potato15,822499575

I le tulaga o le maʻisuka ma le ituaiga o gaioiga i le taimi o maitaga, o se punavai masani o le potassium, iodine ma le magnesium, kukama, radisa ma le salati e sili ona lelei i isi fualaau faisua e masani ai tagata o lo tatou atunuu. O le mea lea, o le pateta i le potassium e faʻasaina i le maualuga o le suka ona o le taua tele o gaʻo. Mo se mafuaʻaga tutusa, e le fautuaina ia kāloti ona o le tele o le magnesium.

O le salati o kukama fou e lua e aofia ai le potassium 20% o le manaoga masani o se tagata matua, magnesium - 10%.

Greenhouse poʻo eleele

Tekinolosi mo le totoina o fualaau faisua e aafia ai mea o loʻo iai i totonu (silasila i le laulau):

Vailaau faʻamaʻiItuaiga o togavao
greenhouseleai se faʻasologa
Suavai%9695
Puipuia,%0,70,8
Carbohydrate%1,92,5
Laʻau feinu,%0,71
Suauu,%78
Potassium,%196141
Kalaku%1723
Maofa,%3042
Omea,%0,50,6
Carotene, mcg%2060
Riboflavin, mg%0,020,04
Ascorbic acid,%710
Calories, kcal1114

Aʻo suʻesuʻeina le kulimi o kukama, o le manatu faʻale-aganuʻu, e tusa ai ma le tele o fualaau faisua e sili atu nai lo fale kesi, e le maua ai se faʻamaoniga. Ma oi latou ma i isi, toetoe lava tutusa le tele o vai, proteins ma gaʻo, ae o le gaʻo i totonu o fualaau 'aina lanu meamata, e itiiti ifo, i le faasologa, e sili ona lelei i se taumafataga maualalo. I le taimi lava e tasi, o loʻo faʻamatalaina i latou i mea taua o le potassium. Ae o isi vitamini ma macronutrients o loo totoe i le eleele: vitamini A - 3 taimi, B2 - i le 2, calcium ma le vaitamini C - i le 1,5.

Toto i greenhouses, e leai se leaga nai lo le palapala. O metotia taʻitasi e iai mea lelei ma faʻafitauli.

Filifili pe Faʻamama

Ina ia malamalama pe o le a le ituaiga o laumei e lelei, na o le vaʻai i fua masani masani. I le "Tusi e uiga i meaʻai lelei ma maloloina" o le laasaga lenei o mea o le masima, vine ma le suka (e faavae i le 1 kilokalama o kukama) ua tuʻuina atu:

MeaolaVailaʻau
suka sukamasima, mgvineta, ml
Fou
Sulu lelei9
Faʻafiafia12
Tuugalati Canned5–101230
Filifili350

E pei ona mafai ona e vaʻaia, o le suka o loʻo i ai naʻo le tasi ituaiga o tapenapenaga - meaʻai kuka i totonu o se uʻu. O le malologa, i le taimi muamua na tilotilo ai, foliga mai e taliaina mo se laulauʻai, talu ai e leai ni suka. Ae ui i lea, e tele le masima e manaʻomia mo soʻo se puipuiga. O le mea lea, o le aofaiga o le sodium (mg% per 100 grams) i kukama o le:

  • greenhouse fou - 7,
  • eleele fou - 8,
  • suamalie - 1111.

O le eseesega e mai i le 140-150%! Ae o le tapulaa o le masima o le faavae lea o soo se meaʻai, tusa lava poo le a le faʻamaʻi o tagata. E le o se mea e tupu mai ai e leai se meaʻai e mafai ona faʻaaogaina i totonu o soʻo se tusi o meaʻai i totonu o le vaega "Nutrition Clinical Nutrition". E tusa ai ma lea, e leai se mea e faʻafefeina, pe gaosia, e le mafai foi ona faʻaaogaina fualaau faisua e mafai ona mafua i le "faatagaina" mo le maʻisuka. I le faʻaopoopoga, i le faiga o le gaosia, latou te maua i le tele o taimi le itiiti ifo o vitamini ma minerale pe a faatusatusa i le fou. Mo se faataitaiga: vitamini A ma le C i pilesi e 2 taimi e itiiti ifo nai lo le faatoa filifilia (60 ma le 30 μg, 5 ma le 10 mg), o le phosphorus e maualalo i le 20% (24 ma le 42 mg). O kukama totoa e leiloa lo latou taua tele - o se tuufaatasiga o se vaega itiiti o suauu ma le tele o vitamini ma minerale.

I Rusia, e masani ona fufuluina i le masima e pei o kukama fou. Ae i lenei tulaga, e vave lava ona faʻaaogaina se tagata i le 'aiina o fualaau faisua e aunoa ma le "mea paʻu papaʻe," i taimi uma e faʻatuputeleina ai lona tele.

O kukama fou e fautuaina mo soʻo se ituaiga o suka suka mafua ona oa latou mea maulalo ma le suamalie. A o maitaga, o la latou faʻaaoga e fesoasoani i le tino e maua ai le potassium, calcium, magnesium ma iodine. O nei micro ma elemene elemene e talafeagai mo le tina ma le pepe o loʻo faʻamoemoe. Greenhouse ma le eleele e tutusa lelei le aoga. O kukama totoa e le talafeagai mo mea taumafa, aua e tele ni masima.

Q & A

E iai loʻu maʻisuka ituaiga 2 ma e mamafa tele. E mafai ona faʻatulagaina "kukama" aso anapogi mai lea taimi i lea taimi?

I le maʻisuka, e le tatau ona e suʻesuʻeina meaʻai. I le taimi nei ua na o le tasi le ituaiga o meaai e maua ai oe - low-carb. Soo se isi lava, e aofia ai ma mea e tasi, e faʻatagaina e pei ona faatonuina e le fomaʻi. Ae aua e te popole: afai e te le 'ai ma' aina na o oloa na faʻatagaina e le fomaʻi, o le mamafa o lau mamafa o le a faʻaitiitia.

Ou te fiafia i kukumba totoa. Ou te iloa e le fautuaina i latou mo le maʻisuka, ae na ou mauaina se fagu i totonu o le faleoloa, e foliga mai e leai se suka i le tuufaatasiga. E te manatu e mafai ona faatagaina ia kukama i nisi o taimi?

O le mea moni, afai e te faʻaaogaina nisi o mea "faasaina", o le mea lea e ono le afaina ai lou ola maloloina. Ae mafaufau, o le aso o le a e 'ai ai se mea e leʻo fautuaina, taeao a le isi, ona sosoo ai lea ma le tolu ... O le a lau mea e oʻo i le iuga? Faʻasalaina i aso uma le taumafa. Ma aua le faʻatuatuaina tusi i luga ole afifi. O kukumba totino e tosina mai ona o le tuufaatasiga o le salinity, acid and sweetness. E tele ituaiga suga e le faʻaogaina lenei upu i le tuufaatasiga o le oloa, ae o le taimi lava e tasi e mafai ona oʻo atu ai i le hyperglycemia. Mo se faʻataʻitaʻiga, faʻamalo mai le koko, sipuni o sana, lactose, sorbitol, fructose. Afai la e leai se suka i le fua, e le o lona uiga e leai se suamalie i totonu o le ipu.

O le maʻi suka na gaoia aʻu i se tasi o mea fiafia o loʻu olaga - alu i se faleaiga. E tusa lava pe le mafai ona ou teenaina le valaaulia, mo se faataitaiga, i aso fanau o e pele ia i latou, latou te lagonaina se lagona o le tausalaina e le mafai ona ou 'ai faatasi ma i latou. Le mea e fai O le mea moni, o le lisi o meaai a le faleʻai e le faʻaalia pe o iai le suka i totonu o le ipu. Ae e mafai foi ona faaopoopo i se salalaʻau fualaʻau ma kukama.

E le tatau i se faamai ona taofia mai se tagata mai le fiafia o le ola ma talatalanoa ma uo ma aiga. E mafai ona e faia fautuaga a Dr. Bernstein. Ina ia mafai ona e malamalama pe a iai ni suga faigofie i le mea 'ua maeʻa, e mafai ona e faʻaogaina ni suʻega e fuafua ai le kulukose i le urine. E tatau ona e tuʻuina ni meaʻai (soup, saucei poʻo se salati) i lou gutu, taofi ina ia faʻafefiloi ma le fulufulu, ma tuu se mataʻu i luga o le suʻega (faʻaali, taumafai e le iloa pe afai o oe i totonu o se faleaiga). O le faʻaaogaina o le a faʻaalia ai le i ai o le kulukose. O lona tele, o le lanu e sili atu lona malamalama. Afai o le lanu e itiiti - e mafai ona e gafatia sina mea. O lenei metotia "e le galue" naʻo le susu, fua ma le meli.

E mafai ona ou 'ai kukama mo le maʻisuka?

O le maualalo o le suka, o le leai o se malolo ma se tele o filo o meaʻai e faʻaaogaina fualaʻau mo ituaiga uma o le maʻisuka, aua o kukama e maualalo ai le suka o le toto. E toetoe o fualaau faisua uma e faia i le vai, o le a aveesea atoa le suka mai le tino, faʻamaonia le maualuga ole kulukose.

O mea maualalo ile kalori (135 kcal i le 1 kg) na avea ma oloa taua i meaai taumafa.

Ae ui i lea, o kukama ua kukaina mo le maʻisuka e iai le tele o faʻailoga:

  • e mafai ona 'aina faʻatoʻa na o se foliga vaivai o le maʻi,
  • le mamafa o tagata gasegase e tatau ona sili atu ona teenaina ia meaʻai,
  • aloese mai le taumafaina o fualaau faisua ao togafitiga ma fualaau faasaina.

E taua tele le faʻamaopoopoina o lau meaʻai ma lau fomaʻi ina ia le aʻafia ai le tino.

O lea la, e mafai ona 'ai i kukama fou mo le maʻisuka ituaiga 2? Ua faʻamaonia o lenei fualaau aina e fesoasoani i le gaosiga o le gaosisini.

E aoga tele mo le maʻisuka e tuʻuina atu ai i le tino le suʻega (tasi i le vaiaso) i le tulaga o le "kukama" aso. I le taimi lea, e fautuaina e 'ai e oʻo i le 2 kilokalama o fualaʻau manogi.

O le faʻaaofiaina pea o kukama fou i lau meaʻai, o le a fesoasoani i le tagata maʻi e puipuia le liua o meaʻai i le gaʻo. Ma o le sua o lenei fualaau oona o le a faamalosia ai le fatu ma toto toto ona o le maualuga o mea o le potassium, ma faʻafilemuina ai foi le tino (lea e taua tele i le maʻisuka). O ona vailaʻau faapitoa ma le mineral composition e iai sona aafiaga aoga i le manuia o le maʻi.

O le kulukama vai foi e fesoasoani i le puipuia o le kanesa.

Filifili ma faʻafefe

E mafai ona 'ai ni piko mo le maʻisuka? O maʻi suka e aoga tele e pei o se fuālaʻau fou, faʻapea foʻi ma meaʻai suamalie ma fua.

O keke keke e faʻaalia i tagata e fia faʻaitiitia lo latou mamafa. Tapulaʻa i luga o le faʻaaogaina o lenei fualaau faisua e mo na o fafine maʻitaga ma tagata e ono aʻafia i le fulafula.

Pickles taofi mau uiga lelei uma. O le maualuga o mea fiber e puipuia ai le atinaʻeina o maʻi mumusu matuia ma faʻamaonia le faʻaogaina o le tino.

A oʻo mai le fualaau faisua, ua gaosia le lactic acid, lea e faʻaleagaina ai maʻi i totonu o le faʻaogaina o meaʻai ma faaleleia ai le tafe toto. O kukama ua tipiina e aofia ai antioxidants ma maualuga maualuga o vitamini C, lea e faʻateleina ai le puipuiga o le tino ma le tetee atu i siama ma siama. O kukopa e mauoa i iodine, o le mea lea, faatasi ai ma le masani ona latou faaaogaina, o le galuega atoa o le system endocrine e faʻaleleia.

O kukama ua kukaina ma totō ma le ituaiga 1 ma le ituaiga 2 o le maʻisuka ua faʻamalolo ai le tino, aua:

  • taofi toeitiiti lava o latou uiga faʻamalolo uma, e ui i togafitiga vevela,
  • faʻaleleia le fiaʻai ma le gaioiga o galuega.

Mo maʻi o le maʻisuka, o loʻo faʻavaeina ai togafitiga faʻapitoa faapitoa e faʻaaoga ai kukama - taumafa Nu.9.

O lona sini autū o le suʻeina o le pancreas, ma kukama seleseleina i lona tuufaatasiga e faʻamautu lelei ai le metabolism o gaʻo. Laulau 'aina' oloʻo faʻaalia mo le faʻamaʻi 2. I lenei tulaga, o le mamafa o le tagata maʻi e le sili atu nai lo le masani, o le inisalini e fai i ni vaega laiti, pe mafai foi ona faia e aunoa ma se mea.

E fesoasoani le taumafataga i le tino o le maʻi e feagai ai ma gaʻo ma gaosia ai togafitiga saʻo. O gasegase e tele lava ina mamafa. Afai e maua ni faʻalavelave i le ate, ona tatau lea ona i ai ni piko i le meaʻai.

Faʻafetai i nei mea uma, o kukama e tatau ona mafaufau i ai le fualaʻau sili ona taumafa. E i ai pipi mo le maʻisuka ituaiga 2 i aso uma, ae le silia 300 g.

Vaega o le faʻaoga

O le mea lea, o le tali i le fesili pe mafai ona ola pe leai le maʻisuka ituaiga 2 e mafai ona lelei.

E lelei le faia o aso anapogi pe a na o fuālaʻau fou e faʻaumatia. Pe tusa ma le 2 kilokalama o kukama e mafai ona aina i le aso.

I lenei vaitau, e le tatau ona faʻatagaina le gaioiga faaletino. Ole fuainumera ole taumafa mo le maʻisuka e le itiiti ifo ma le 5 taimi i le aso. E fautuaina le aufailaʻau e faʻapipiʻi pea i luga o laulau a latou kukama puʻeina. E tatau ona manatua e le taliaina le marinade e faʻaaoga ai le suka mo le maʻisuka. A o le faasaoina o kukama, e tatau ona suia i le tutonu.

E le gata i lea, e tatau ona manatua e faapea:

  • e tatau ona tuʻuina atu i fualaʻau aina nai lo le ola i totonu o greenhouses,
  • Aua le 'aina fua o fua e puipuia ai mea leaga mai le ulu atu i le tino,
  • vevelaina o fualaau faisua e lamatia ai le manava.

O sauniuniga aupito sili ona saunia fou. E tatau ona teuina i totonu o potu malulu ma malulu.

Komepiva lelei ma isi fualaau 'aina, e pei o kāpeti, zucchini poʻo kāloti. Ae faʻatasi ai ma pulou (o se mea mamafa) e sili atu le le faʻafefiloi, o le a faʻaosofia ai le faʻapalaina.

E fautuaina e tagata e taumafa meaai e 'ai le 2 pe 3 kukama i le aso. Faʻaaoga e tatau ona faʻavae. Mo se faʻataʻitaʻiga, e lelei le 'ai 1 fualaau faisua (fou poʻo le' aisa) i le uluai taumafataga, ona oʻo lea ile 3 ma le 5. E sili atu pe a le o le kukumba kulupu i totonu o le pusaaisa mo se taimi umi - latou te leiloa a latou meatotino aoga.

O le kulimi paʻu mo le maʻisuka e mafai ona inu e oʻo atu i le 1 lita.Ae mo le 1 faʻafeiloaʻi - e sili atu ma le afa afa. Ae o le leaga mai kukama, e leai se faʻamaumauga ua iloa. Pau lava le mea e faʻalogo i ai o le fua o le oloa.

E pei ona e iloa, e mafai ona faʻaititia le maualuga o le suka, ae mo lenei mea e tatau ona e 'ai tele nei fualaau faisua. Atonu e te le 'aina uma le malosi i le taimi. E ui i lea, e taua le siakiina o le aofaʻiga o le auʻaunaga taitasi. O kukama e faatauina mai e tele lava ina aofia ai le tele o palapala. O le mea lea, e tatau ona 'aina, ma faʻamamaina mai le paʻu.

O le fofo sili mo le maʻisuka, o le mea moni, o le a avea ma kukama fou. Ae oʻo lava i le masima, o lenei oloa e aoga tele pe afai e saunia i le auala lenei:

  • 1 kg o kukama,
  • fua o le vine - 2 pi.,
  • keleni - 4 cloves,
  • otaota mago susu -1 tsp,
  • toteti (paʻu) - 3 tsp,
  • mea manogi ma masima.

Laina le pito i lalo o se ipu e 3 lita ua faʻamaʻaina ma laʻau fua.

Liligi le galala gaosi, pi, vaega o laʻau o le horseradish i luga oi latou. Ona matou tosoina lea o kukama (e sili atu nai lo le lapoʻa tele) ma ufiufi ai le suamalie i le pito i luga. Faʻaopopo le pepe ma faʻafuina le fagu i le vevela vevela (1 sipuni masima i le lita o vai). Lili ma fufulu i se nofoaga malulu.

O kukama e le gata o se faaopoopoga faaopoopo i le ipu, ae o se vailaau. Mo tagata mamaʻi ma faʻalavelave faʻaleagaina o le mea o loʻo i ai meaʻai, ua fautuaina ai le au fai meaʻai e inu 4 ipu tioata i le aso.

O sea ituaiga e mafai ona faʻamalosia ai le fatu ma le tino o le fatu:

  • kukupa pipi - 200 g,
  • moa fualaʻau - 1.5 tbsp.,
  • meli (pe afai e leai ni faʻailoga) - 1 tsp

Fainu tele meainu. E sili le ave i le taeao i se tasi taimi i luga o se manava gaogao. Afai e te mulimuli i fautuaga uma faafomaʻi e uiga i meaʻai, o le ae le maua ni faafitauli.

I soʻo se tulaga, e tatau ona e faʻamautinoa faapitoa le aofaʻi o oloa faʻaaogaina ma lau fomaʻi. E tusa ai ma le siama o le faʻamaʻi, o le endocrinologist o le a fuafua le fua ma fautuaina le auala sili e saunia ai lenei fualaau faisua (salati, fou, faʻatasi ma isi oloa).

Komepiiti e aoga tele mo gase suka. E lelei tele i soo se ituaiga ma faʻaleleia lelei le tofo o le ipu.

Vitio faʻatalanoa

TOP 5 mafuaaga e tatau ai ona e 'ai kukama i aso uma:

Kukama (aemaise i le vaitau) e taugofie i luga o le maketi. Ma e le talafeagai le faʻaaogaina mo le faʻamālōlōina o le tino. E toʻatele e ola i fualaau faisua i la latou togalaau, ma i totonu foi o se fale. A aunoa ma lea mea, e le mafai ona mafaufau i se salati o le mafanafana po o se vine vine, okroshka poʻo le hodgepodge. I le maʻisuka, o le kukama e matua taua lava, aua e le gata e aoga, ae e matua taua lava.

Kukama o se fualaau lauiloa tele. O le falai, kuka, salimalu, marinated, salad, rolls, sou susu, o ni meaʻai faʻapitoa ma isi mea e kuka ai. I luga o nofoaga o meaʻai, o le tele o fua o fua o ipu e masani ai tagata Lusia. E mafua mai i meaʻai maualalo-calorie, o lea e fesoasoani ai i tagata gasegase e faʻasese le menu. E tasi le laʻau laʻitiiti (tusa ma le 130 grams) e aofia ai le 14-18 kilokalo. Mo le faʻatusatusaga (mai fualaʻau e faʻaalia i le maʻisuka): i le 100 kalama o le zucchini - 27 kilokalo, i ituaiga eseese o kāpeti - mai le 25 (paʻepaʻe) i le 34 (broccoli), radish - 20, salati lanu - 14.

O le vailaʻau o kulama,% i le 100 kalama:

  • vai - 95,
  • carbohydrates - 2.5,
  • filo meaʻai - 1,
  • proteins - 0.8,
  • efuefu - 0.5,
  • gaʻo - 0.1,
  • cholesterol - 0,
  • malolo - 0.1,
  • organic acid - 0.1.

Faatasi ai ma le "suka o le suka", o meaola caloric, aemaise lava le aofaʻi o gaʻo, o le taua tele mo le filifilia o oloa. O lenei faailo e afaina ai le toto toto. Komepiuta eseese i la latou mea le taua (tagai i le lisi o loʻo i luga): 5 kalama i le 100 kalama o le oloa. O le Endocrinologist Richard Bernstein, o le tusitala o The Solution for Diabetics, na fuafuaina e 1 le kalama o le carbohydrate e faateleina ai le suka pe tusa ma le 0.28 mmol / L. Faʻataʻitaʻiga faigofie e faʻaalia ai o le 'aiina o se tamaʻi fou fou e le mafai ona taʻitaʻia ai i le gasegase o le hyperglycemia (fua faʻatatau - 0.91 mmol / l). O le mea moni, pe afai o le tagata maʻi e leai se tagata e le faʻalogo i le oloa.

E leai se suga "vave" i lenei fale. O vailaʻau 'oloʻo iai i totonu o loʻo faʻamatalaina o le "faʻagesegese." O se faailo taua, o le glycemic index (GI), e fesootai tuusaʻo ma lenei manatu. Mo se kukama, e 15 ma e maualalo.

O le mea lea, o tagata gasegase e maua i le maʻisuka e mafai ona aofia ai le fetus ua faamatalaina i le taumafataga.Na pau lava le tapulaʻa o faʻamaʻi faʻamaʻi, aemaise lava, pathologies o le fatu, toto toto ma le polokalama urinary, lea e tatau ai ona faʻatapulaa le ola e ulufale atu i le tino. O faʻamaʻi o le fatu ma fatugaʻo o ni tagata masani o le maʻisuka, e tatau ona e faʻatalanoa se cardiologist ma le nephrologist. E taua le manatuaina: o faʻamaʻi taʻitasi e manaʻomia ai se meaʻai faapitoa. O mea e faatagaina i le toto maualuga e mafai ona faʻasaina i le "alu i le fua" cholesterol. O le faʻafefiloi o mea taumafa i le i ai o nisi o maʻi o se galuega faigata tele. I soo se tulaga, e tatau ona matauina le fuataga: o se vaega itiiti o le salati i le 'aiga o le afiafi e lelei, o le kilokalama o le mea leaga e leaga. O le taumafaina o meaai lelei e solia i le maʻisuka.

O le saladi o kukumba e lua-sipi e leai se sili atu i le 6-7 kalama o gaʻo ma 35-45 kilokalo.

Ae 'aua le faanatinati e alu i se tulaga soona fai ma avea lenei fua maloloina ma fua o le taumafataga. I le toesea o isi oloa, 'ai na o ia lava e ono mafua ai le ita o le gastrointinalinal. Aua nei galo: o le kukama o se vailaʻau, o le sili atu i le taumafataga o le afiafi e mafua ai le le toʻa i le po.

I le masani ai, o se oloa Rusia i se faletupe

O tagata maʻi ei ai le ituaiga o maʻisuka lona lua e tatau ona matauina e se endocrinologist o le a taʻuina atu ia te oe mea e manaʻomia ona suia i meaʻai. Pickle - o se meaai masani i Rusia i le tau malulu. I le 90, sa faigata le faʻatau mai fualaau faisua fou i le taumalulu, o lea na maua ai avanoa i luga o le laulau. O le kukama ua maeʻa e faʻaaoga e avea o se meaʻai mo pateta ma o loʻo aofia ai i le fua o le tele o salakeke lauiloa.

Ae mo maʻi ma le ituaiga lona lua, o salē eseese e matua faʻasaina, ae i tulaga uma lava, e aoga le usitaia o lenei tulafono. A uma, o le fualaau faisua e tele ona aoga mo le tino.

95% kulimi, totoa fou poo le kukama e aofia ai le vai, lea e talafeagai e faʻamautu ai le tino.

A faʻamalieina, o le kukama e leiloa le tele o ana mea lelei, ae o vitamini ma minerale o loʻo tumau pea i le fualaʻau:

  • PP Auai i mea uma e faʻamalosia ma faʻaitiitia ai le gaioiga i le tino, faʻamaonia le faʻatinoina o le tino.
  • Vaevaega B. E nafa ma le metabolism i le telefoni ma e aofia ai i faiga uma faʻavae.
  • C. E nafa ma le tulaga o le paʻu, lauulu, fao, e tatau mo le taumafa o le suauʻu.
  • Zinc Faʻatonutonuina uma gaioiga i le tino, auai i meaʻai ma le okesene o siama.
  • Sodium. Faʻasalalau e tatau ai mo le masaniga o le faʻatinoga o le tino cardiovascular.

I le faʻaopoopoga i minerale ma vitamini, o kukumba e aofia ai le tele o pectin ma fiber. I tagata gasegase e maua i le maʻisuka, o le tino masani o le gaioiga o totoga uma e faʻalavelaveina, ae faʻatasi ma lona lua, o le manava muamua e pagatia. Ma o le fiber ma le pectin fesoasoani e faʻasalasūina le vaega o meaʻai.

Faatasi ai ma le faʻaaogaina masani o le 100 g kukama, o le maʻi e faʻamaonia ai le galoina, ma ua toe faʻafoisia le paleni vai masima. Ma o le fiber foi e fesoasoani e aveese le cholesterol mai le tino o le maʻi.

I le maʻisuka o le ituaiga lona lua, o tagata mamaʻi e mamafa tele, o le fulafula o le tino e foliga mai. Faatasi ai ma se meaai e mafai ona e aofia ai se kukama, o le mamafa e masani.

E fesoasoani i le fetus e aveese le tele o sima i totonu o sooga ma faʻaitiitia le tulaga ma le pala. O le kukama suamalie e aveese le paluga sili atu mai le tino maʻi, lea e teuina ma aafia ai sooga.

O gaʻo gaʻo i totonu o le toto o se maʻi o loʻo maua i le maʻisuka ua maualuga, o lea e tele naʻo luga o le ate. O lenei natura mama e pagatia i le mea muamua mo soʻo se soliga. O le kukama ua maeʻa o se faʻaleleia o le fofesa. Henefiti o loma e toe faʻafouina ma o le tino e sili atu ona puipuia i aʻafiaga leaga o toxins.

Ae o loʻo i ai faʻasolega i le tele o tagata e maua i le maʻisuka, talu ai e mafai e se fualaʻau ona faʻalautele le suka o le toto. O sina tamaʻi fualaau suamalie o le a aoga.

Tulafono o taumafa

O le lisi o se tagata maʻi e maua i le maʻisuka e mafai ona aofia ai piko, ae aua le faʻalavelaveina le oloa ma le kukaina pe oliina. Pe a faʻaaoga se aofaiga tele o le vineta, o le oloa e umi atu i le taumalulu, ae o le maʻi e aoga mai ai.

Ua fautuaina tagata maʻi e le sili atu nai lo le 200 g o kukama ua kuka i le aso.

A 'ai, faʻapipiʻi lelei se fualaʻau ma kāloti ma beets. A faʻaaogaina i salakeke, e le manaʻomia le faʻafefe faaopoopo o le fale ua maeʻa.

E tasi i le vaiaso e fautuaina e faatulaga le faʻatauga mo le tino. I le aso anapogi, e le tatau i le tagata maʻi ona 'ai fualaau faisua, na o mea fou e talafeagai. I le taimi e lafoaʻi ai, e tatau ona sili atu le malolo ma faʻaitiitia ai soʻo se gaioiga faaletino.

Meaʻai a se tagata maʻi e maua i le maʻisuka e vaevaeina i ni vaega laiti. 5-6 taumafa e manaʻomia i le aso. Puele o loʻo aofia i le vaega o le aoauli. O le tapulaa mo le faʻaaogaina o le oloa i le afiafi e oʻo atu i le 16-00. O salts i totonu o fualaau faisua e mafai ona faatumauina le vai ma 'ai le kukama i le po, o loʻo maʻi le maʻi i le taeao.

E taua le manatuaina: Faʻailogaina o kukama mo se tagata maʻi i le maʻisuka e faia e tusa ai ma le fua faʻatatau, pe afai e 3 punetini o le masima e aunoa ma se mauga ma 2 punetēpu o le sorbitol e ave ile tolu lita. E le mafai ona e faʻaaogaina le suka i totonu o le sami!

Mo se tagata gasegase i le maʻisuka ituaiga 2, o pipi fou e leʻi tu i luga o le fata mo le silia ma le 6 masina e talafeagai. E le tatau ona e faʻatau fualaau faisua i le faleoloa. O le tuufaatasiga o le faapalesi e masani lava o le tele o sima, vailaau ma le suka.

E teuina fualaʻau i se mea pogisa i le vevela o le +1 i le +12 tikeri. A uma ona tatala le fagu, matou te tapunia le tapuni o le ufiufi, faatasi ai ma toega o fualaau faisua ua faamamaina i totonu o le pusaaisa. O kukama vevela e lelei mo le tagata maʻi, lea vave saunia ma taofi uma vitamini ma minerale.

O le fua o loʻo faapenei:

Fufulu ma faʻagogo 3-4 kukama laʻitiiti ma se solo pepa. 'Otiʻoti fualaau faisua i ni fasi uumi ma sasaa i se taga mama. Faaopopo 3 totoa o le tarragon, 2 cloves o le kālati, 3 laʻau o fuamoa, se pu o le dill, 1 sipunamu o le masima i kukama. Nonoa le afifi ma lulu ina ia mafai ona faafesootai vaega uma o le fualaau faisua. Tuu le ato maeʻa i le pusaaisa mo le 3 itula. A maeʻa lenei taimi puupuu, e tautua kukama i le laulau.

Manatua ma faaumiumi le ola

Aʻo 'ai le paluga, e mulimuli le tagata maʻi i tulafono:

  1. E le faʻatagaina le faʻafefiloi o piko i meaai mamafa. Aua neʻi 'ai fualaau faisua faatasi ma pulou ma nati. O faʻataunuʻuina o oloa gaosiga o loʻo aofia i totonu o le taumafataga e masani ona faʻasolosolo lelei, ma i tulaga ogaoga o le maʻi suka e oʻo lava i le faʻasaina.
  2. E le mafai ona e 'ai le kukama ma meaʻai susu, o le a oʻo atu ai i le malepelepe i le vaega o meaʻai.
  3. Komepiiti e filifilia faifaatoaga pe mai fagaga a le tagata lava ia. O se oloa e iai se aofaiga tele o le palapala e masani ona faʻatau i luga o le maketi. E faigata ona faʻamaonia se meaola faʻapipiʻi e masani lava na o ia lava.
  4. E mafai ona e faʻapipiʻi piko ma fuālaʻau 'aina fou: kapisi, beets, kāloti.
  5. Afai o kulama e tu i totonu o talone mo le silia ma le tasi le tausaga, ona lelei lea ona aloese mai le 'ai o le oloa.

O pipi laʻitiiti mo le maʻisuka ituaiga 2 e saogalemu, ma i sina vaega e aoga tele. Ae o le faʻaaogaina o le oloa e tatau ona faʻasaina ma e le sili atu ma le 200 g i le aso. O le tele o tuinanau mo pipi e mafai ona afaina ai le tulaga o le maʻi. E mafai e le maʻisuka ona 'ai ni piko i tulaga taʻitasi, o le a faʻamatalaina mulimuli ane le endocrinologist pe'ā uma ona suʻe le tagata maʻi.

O kukama fou ma pulupuni mo le maʻisuka ituaiga 2 o se mea taatele i le taumafataga i aso uma o tagata gasegase e maualalo i tulaga o le maʻi. Pe a vele ma piu, e taua le sui o suka i le fua ma soo se faʻasologa faatagaina. O le fua faatatau o aso taitasi e le tatau ona sili atu i le 300 grams. O tagata gasegase oona e tatau ona tuʻuina atu togafiti ua kukaina.

E aoga kukama mo le maʻisuka?

O tagata maʻi e maua i le maʻisuka ua fautuaina e faaopoopo atu kukama ia latou meaʻai.O lenei fualaau faisua e maualalo i calories, o loʻo tumu i fiva ma vitamini. O le faʻamatalaga faʻapitoa e 15 iunite. Le aʻafiaga o meaʻai i le tino o le maʻisuka:

  • Vitamin C - o se antioxidant natura, aveesea le cholesterol leaga, faʻaleleia lagona ona o le auai i le gaosiga o le serotonin.
  • E faʻaaogaina le magnesium ma le potassium mo le puipuia o faʻamaʻi o le cardiovascular system, faʻamalosi puipui o toto toto ma faʻaitiitia le lamatiaga o le toto maualuga. Ona o le aafiaga o le diuretic, ua fufulu ese ai mea leaga mai le tino.
  • Chlorophyll aveese le toxins ma toxins, toe faʻafoʻi le pH, faʻaleagaina siama leaga i totonu o le manava.
  • Maualuga vai o loʻo maua mo vai vaivai.
  • O Niacin e faʻaleleia le gaosiga o le gaʻo, faʻaleleia le toto ma faʻamamaina le toto o paʻu ma le cholesterol leaga.

O le tuufaatasiga o kukama ma meaʻai a manu e mafai ai ona e faʻagesegeseina le faagasologa o le vaeluaina o gaʻo i totonu o gaʻo.

Toe foʻi i le laulau o mea

Le faʻaogaina o kukama mo le maʻisuka

O kukama vela ma fou mo le maʻisuka ituaiga 2 e mafai ona faʻaaoga, matauina o nisi tulafono:

E tatau ona aina ma le faaeteete fualaau faisua, e le sili atu i le 3 fasi vaega i le aso.

  • O le masani i aso taitasi e le sili atu ma le 2-3 fasi fualaau fualaau aina.
  • Faaaoga i sili atu ma le tasi le saofai, tufatufaina i le aso atoa.
  • E le fautuaina e faʻatau fua muamua, e sili atu le tuʻuina atu o mea e fiafia i ai fualaau faisua ua ola i luga o le eleele.
  • E le tatau ona 'aina fualaʻau' aina faʻamaʻi ma faʻamaʻi faʻamaʻi, talu ai o loʻo i ai se maualuga maualuga o mea lamatia o loʻo ulufale atu i le kukama.
  • Faʻaaogaina o nei fualaau faisua e tau atu i le manava, o lea afai e iai ni ou faafitauli i le gastrointestinal tract, e tatau ona e faʻamaopoopo le lisi ma le gastroenterologist.

Toe foʻi i le laulau o mea

E mafai ona faʻatagaina pipi ma piko?

Ole kuka, faʻafefe ma falai e faʻasaina mo le maʻisuka. E ui lava i tapulaa, e mafai ona faʻaopoopoina kukama ua kuka i le meaʻai. O ia meaʻai e mafua ai le fulafula, ae o le mea e ono tupu e le faʻaaogaina ai le aoga aoga. Leai se mea e te lafoaia ai sauniuniga masani mo falemalulu mo le taumalulu - naʻo le pau le ala e mafai ai ona e mautinoa o le mea e te fiafia i ai e le mafai ona ulufale i le tino.

Taʻaloga o le maʻisuka mo kukama filifilia:

  • o nei fualaau faisua e naʻo le talafeagai mo le maʻisuka laʻitiiti,
  • ma le tele o meaʻai, e sili atu le musu i se taumafataga faapena,
  • tagata gasegase o loʻo maua i le togafitiga o le siama e tatau ona aofia ai kukama mai le lisi ile togafitiga.

Pe a toina kukama, e tatau ona e faʻaaoga se mea sui nai lo le suka.

Komepa kulupu ma faʻaaoga masani e faʻaititia ai le malosi o le tino i gaʻo. O lenei mea e mafai ai ona faʻamautinoa lelei le faʻaitiitia o le suka poʻo le inisalini. E leai ni fautuaga faʻapitoa i tapenaga mo falemaʻi mo le maʻisuka. O le mea autu e le o le faʻagaloina e sui le suka i le faʻasologa o talavai ma soʻo se analog lea e faatagaina e fomaʻi. O lenei tulafono e faʻaaoga i tamato suamalie.

Toe foʻi i le laulau o mea

Vitio: Fou, Pickled, ma Cucumbers Filifilia mo le maʻisuka

Kukama o se fualaau lauiloa tele. O le falai, kuka, salimalu, marinated, salad, rolls, sou susu, o ni meaʻai faʻapitoa ma isi mea e kuka ai. I luga o nofoaga o meaʻai, o le tele o fua o fua o ipu e masani ai tagata Lusia. E mafua mai i meaʻai maualalo-calorie, o lea e fesoasoani ai i tagata gasegase e faʻasese le menu. E tasi le laʻau laʻitiiti (tusa ma le 130 grams) e aofia ai le 14-18 kilokalo. Mo le faʻatusatusaga (mai fualaʻau e faʻaalia i le maʻisuka): i le 100 kalama o le zucchini - 27 kilokalo, i ituaiga eseese o kāpeti - mai le 25 (paʻepaʻe) i le 34 (broccoli), radish - 20, salati lanu - 14.

O le vailaʻau o kulama,% i le 100 kalama:

  • vai - 95,
  • carbohydrates - 2.5,
  • filo meaʻai - 1,
  • proteins - 0.8,
  • efuefu - 0.5,
  • gaʻo - 0.1,
  • cholesterol - 0,
  • malolo - 0.1,
  • organic acid - 0.1.

Faatasi ai ma le "suka o le suka", o meaola caloric, aemaise lava le aofaʻi o gaʻo, o le taua tele mo le filifilia o oloa. O lenei faailo e afaina ai le toto toto. Komepa eseese i la latou mea le taua (tagailisi i luga): 5 kalama i le 100 kalama o le oloa. O le Endocrinologist Richard Bernstein, o le tusitala o The Solution for Diabetics, na fuafuaina e 1 le kalama o le carbohydrate e faateleina ai le suka pe tusa ma le 0.28 mmol / L. Faʻataʻitaʻiga faigofie e faʻaalia ai o le 'aiina o se tamaʻi fou fou e le mafai ona taʻitaʻia ai i le gasegase o le hyperglycemia (fua faʻatatau - 0.91 mmol / l). O le mea moni, pe afai o le tagata maʻi e leai se tagata e le faʻalogo i le oloa.

E leai se suga "vave" i lenei fale. O vailaʻau 'oloʻo iai i totonu o loʻo faʻamatalaina o le "faʻagesegese." O se faailo taua, o le glycemic index (GI), e fesootai tuusaʻo ma lenei manatu. Mo se kukama, e 15 ma e maualalo.

O le mea lea, o tagata gasegase e maua i le maʻisuka e mafai ona aofia ai le fetus ua faamatalaina i le taumafataga. Na pau lava le tapulaʻa o faʻamaʻi faʻamaʻi, aemaise lava, pathologies o le fatu, toto toto ma le polokalama urinary, lea e tatau ai ona faʻatapulaa le ola e ulufale atu i le tino. O faʻamaʻi o le fatu ma fatugaʻo o ni tagata masani o le maʻisuka, e tatau ona e faʻatalanoa se cardiologist ma le nephrologist. E taua le manatuaina: o faʻamaʻi taʻitasi e manaʻomia ai se meaʻai faapitoa. O mea e faatagaina i le toto maualuga e mafai ona faʻasaina i le "alu i le fua" cholesterol. O le faʻafefiloi o mea taumafa i le i ai o nisi o maʻi o se galuega faigata tele. I soo se tulaga, e tatau ona matauina le fuataga: o se vaega itiiti o le salati i le 'aiga o le afiafi e lelei, o le kilokalama o le mea leaga e leaga. O le taumafaina o meaai lelei e solia i le maʻisuka.

O le saladi o kukumba e lua-sipi e leai se sili atu i le 6-7 kalama o gaʻo ma 35-45 kilokalo.

Ae 'aua le faanatinati e alu i se tulaga soona fai ma avea lenei fua maloloina ma fua o le taumafataga. I le toesea o isi oloa, 'ai na o ia lava e ono mafua ai le ita o le gastrointinalinal. Aua nei galo: o le kukama o se vailaʻau, o le sili atu i le taumafataga o le afiafi e mafua ai le le toʻa i le po.

O le maʻitaga, mai le manatu o le endocrinology, o se tulaga o le faʻasaina o le inisalini faʻasaina lea e mafua ai le le atoatoa o le gaosiga o le gaʻo. O lona uiga o totonu o le tino o le fafine i soo se taimi e mafai ai ona tupu se faʻafitauli, e lamatia ai le faateleina o le suka. O loʻo taʻua i le maʻisuka gestation i le lumanaʻi le faʻafitauli o le atinaʻeina o ituaiga I ma le II o faʻamaʻi, oona, cardiovascular diseases i le tina ma le tama, ma faʻapupulaina ai foi le ono tulai mai o se maitaga le lelei. O le mea lea, e tatau i se fafine ona mulimuli ma le faʻaeteete i se meaʻai, faʻamalo faʻamaʻi masini. Aemaise lava pe a maua maʻi o le endocrine. Ae pe faʻafefea ona faʻaopoopoina se taumafataga maualalo-kapiti ma le manaʻomia e maua ai vitamini, micro ma macro elemene taua mo le tino ma meaʻai? O le mea moni, filifili ni oloa e faʻapipiʻi ai se faʻamaumauga maualalo maualalo ma se 'oa tele o minerale. Kukumba e toetoe lava o vitamin taua uma (mg%):

  • carotene - 0.06,
  • measina - 0.03,
  • riboflavin - 0.04,
  • niacin - 0.2,
  • ascorbic acid -10.

O fua e maua ai foi i le sodium, potassium, magnesium, calcium, phosphorus, iodine.

O le aoga sili o kukama mo fafine maʻitaga o loʻo maua i le maʻisuka ituaiga o le maualuga o meaʻai o le potassium, magnesium ma iodine faʻatasi ai ma mea e maualalo le kalori.

O le uluaʻi tolu tausaga o le maitaga o se taimi tāua mo le atinaʻeina o le fatugalemu a le tamaititi e leʻi fanau mai. O le sologa lelei o le fausiaina o fomaʻi i le vave amata e faalagolago i le thyroxine o loʻo faʻapipiʻiina i le tino o le tina. O le faaletonu o le Iodine i se fafine e mafai ona mafua ai le afaina o le tiga o le pepe ma e oʻo lava i le faiʻai e le mafai ona faʻafitia. Le le lava o le pasela ma le magnesium e mafua mai i faʻalavelave o le fatu fatu.

Pusa 2 maʻisuka: glycemic index of the product

O tausaga taʻitasi, o le numera o tagata maʻi e maua i le maʻisuka o le ituaiga e le o insulin-dependent (ituaiga lona lua) e faʻaateleina. O lenei maʻi o loʻo i ai se tulaga maualuga i le olaga faitino, lua lona na o le oncology.Ma o iinei e tulaʻi mai le fesili - aisea e afaina ai le tele o tagata i tausaga taitasi? O le mafuaʻaga autu o le faʻaitiitia o le faʻalauteleina o meaʻai gaʻo ma le cholesterol leaga.

I le tulaga o le maʻisuka ituaiga 2, e le mafai e se tasi ona lafoaia lana taumafataga, aua o se togafitiga lelei ua filifilia e totogi ai se "maʻi", o lona uiga, e taofia ai le faateleina o le maualuga o le kulukose i totonu o le toto. Endocrinologists i le lisi a le tagata maʻi e filifili ai oloa e maualalo le faasinomaga o fuainumera. O lenei faailo e faʻaalia ai le maualuga o le avega o le kulukose na maua e le tino mai soʻo se meaʻai poʻo se meaʻai inu.

O fualaau faisua e tatau ona oʻo atu i le afa o mea taumafa i aso taitasi. E tele naua a latou filifiliga, lea e mafai ai ona e kukaina le tele o ipu lavelave. Ae, pe a e filifili e faʻaopoopo i le faʻailoga i piko? O le mea lenei e uiga i lenei tusiga.

Lalo o le a tatou suʻesuʻeina pe mafai ona 'ai i kukama puʻupuʻu mo le maʻisuka ituaiga 2, auala e tatau ai piko kukama ma tamato, o latou faʻamatalaga matagofie ma le kalori, pe fia ni iunite falaoa i nei fualaau faisua (XE).

Ina ia mulimuli i se maʻisuka meaai, e tatau ona e filifilia meaai ma vaiinu faatasi ai ma se faailo e oo atu i le 50 iunite. Taumafa meaai i lenei tau e aunoa ma le fefe, aua o le maualuga o le kulukose i totonu o le toto o le a tumau pea e le suia, ma o le a le faateleina.

E tele fualaau faisua ei ai le GI i totonu o tapulaa talafeagai. Peitai, e tatau ona manatuaina o nisi o fualaau faisua e mafai ona faateleina lo latou tau, e fuafua i le vevela o togafitiga. O ia tuusaunoaga e aofia ai kapiti ma beets, pe a kuka, e faasaina mo tagata e maua i le endocrine, ae i se tulaga e mafai ona aina e aunoa ma le fefe.

Ua saunia se laulau mo le maʻisuka, lea ua faailoa mai ai se lisi o oloa o meaola ma meaola, ua faailoa ai GI. O loʻo i ai foʻi le tele o meaʻai ma vaiinu e maua ai le GI o iunite zero. O se taua taua i le taimi muamua e mafai ona taitaiseseina ai tagata mamaʻi. E masani lava, o se faasinomaga igoa o le zero o loo i totonu o meaʻai e maualuga i le kalori ma ua mamafa tele i le cholesterol leaga, lea e sili ona matautia mo tagata uma e maua i le maʻisuka ituaiga uma (muamua, lua ma le gestation).

Faʻamaumauga Faʻasalalau Fua:

  • 0 - 50 iunite - o se mea maualalo maualalo, o ia meaʻai ma vaiinu o le faavae lea o le maʻisuka meaai,
  • 50 - 69 iunite - o le averesi, o ia oloa ua faatagaina i luga o le laulau e avea o se tuusaunoaga, e sili atu nai lo le faalua i le vaiaso,
  • 70 iunite ma luga - o mea taumafa ma mea inu faatasi ai ma ia mea e iloa ai e sili ona matautia, talu ai latou te osofaia se osofaʻi osooso i le maualuga o le kulukose i totonu o le toto ma e mafai ona mafua ai le soifua maloloina o le maʻi.

O kukama mama ma kulumoli ma tamato e le suia a latou GI pe a fai e mafai ona ola e aunoa ma le suka. O fualaau faisua nei o uiga nei:

  1. o le kukama ei ai le GI o le 15 iunite, o le aoga taua i le 100 kalama o le oloa e 15 kcal, o le numera o iunite falaoa e 0.17 XE,
  2. o le glycemic Index of tomatoes o le a 10 iunite, o le aoga taua i le 100 kalama o le oloa e 20 kcal, ma le numera o iunite falaoa e 0.33 XE.

E faʻavae i luga o faʻataʻitaʻiga o loʻo i luga, e mafai ona tatou faʻataunuʻu e mafai ona saogalemu le totoina o kukama ma tumato i totonu o le maʻisuka i aso uma.

O nei oloa e le afaina ai le tino.

Kopama fou ma totōina mo le maʻisuka: e mafai pe leai foi, o le glycemic index and consumption standards

O maʻi suka e mafai ai e se tagata ona toe tilotilo atu i a latou meaʻai. O le tele o meaai ma ipu e sili ona fiafia i ai muamua o loʻo iai i le vaega o le faasaina.

Endocrinologists fesoasoani i le tagata maʻi e faia se meaai talafeagai. Ae o le tele o oloa e le pauu i totonu o le meaai. Ma e gasegase e maua i le maʻisuka e masani ona fesiligia i latou lava: pe mafai ona tuufaatasi kukama ma le maʻisuka?

Muamua manaia ma le tele o meaʻai ma minerale, mafaufauga masani ole multivitamin - o mea ia o kukama fou.

O lenei fualaau faisua o se faʻamaumauga faʻamaumauga mo vaiinu (e oʻo atu i le 96%).

O le tino faapitoa o le sua e aoga tele mo o tatou tino, aua e fesoasoani i le fufuluina ese o mea oona (toxins, salts) mai ai. O le tele o vaega aoga e avea ai kukama ma vaega taua o le laulauʻai.

O le kukama e aofia ai:

  • vitamini: A, PP, B1 ma le B2, C,
  • minerale: magnesium ma le 'apamemea, potassium (sili ona tele) ma zinc, phosphorus ma iodine, sodium ma chromium, uʻamea,
  • chlorophyll
  • lactic acid
  • faʻatau
  • gaʻo, carbohydrates ma proteins (5%).

O le maualuga o le fiber ma le filo meaai e "faamamaina" le manava, faʻaleleia ona maʻi ma e aunoa ma le faʻalavelaveina o le fugalaau. O lenei mea totino o kukama e aoga tele i le maʻisuka, talu ai o le tele o tagata gasegase e le mautonu ile vaega o meaʻai.

O maʻi e maua i le suka suka e tele lava ina sili atu le mamafa. Kukama fesoasoani i se tagata e aveesea le mamafa, ona e tele a latou vai ma mea maualalo le kalori. E tatau ona faaopoopo fualaʻau i soupeti ma salakeke. Ae e tatau ona e 'ai ma le faʻaeteete, talu ai o sina kukama e mafai ona siʻitia ai le kulūkose toto.

O lenei fualaau suamalie manogi ua faʻaalia mo le le lelei o le masima ma le maʻisuka vae.

I le faʻaaogaina masani o kukama i tagata gasegase, e matauina ai le faʻamautuina o le mamafa. Fiber, magnesium ma le potassium e saofagā i lenei mea.

O gasegase o le suka e mafua ai ona galue le ate i se auala sili atu, faaleleia o se aofaiga tele o gaʻo, ma le sua kukumba e fesoasoani e faʻasalalau le galuega a le tino.

O le maualalo o le suka, o le leai o se malolo ma se tele o filo o meaʻai e faʻaaogaina fualaʻau mo ituaiga uma o le maʻisuka, aua o kukama e maualalo ai le suka o le toto. Toeitiiti lava o fualaau faisua uma, o le a aveesea atoa ai le suka mai le tino, faʻamaonia le maualuga o kulukose. Faʻaaliga-mob-1 ads-pc-1 O mea maualalo ile kalori (135 kcal i le 1 kg) ua avea ma oloa taua i meaai paleni.

Ae ui i lea, o kukama ua kukaina mo le maʻisuka e iai le tele o faʻailoga:

  • e mafai ona 'aina faʻatoʻa na o se foliga vaivai o le maʻi,
  • le mamafa o tagata gasegase e tatau ona sili atu ona teenaina ia meaʻai,
  • aloese mai le taumafaina o fualaau faisua ao togafitiga ma fualaau faasaina.

O lea la, e mafai ona 'ai i kukama fou mo le maʻisuka ituaiga 2? Ua faʻamaonia o lenei fualaau aina e fesoasoani i le gaosiga o le gaosisini.

E aoga tele mo le maʻisuka e tuʻuina atu ai i le tino le suʻega (tasi i le vaiaso) i le tulaga o le "kukama" aso. I le taimi lea, e fautuaina e 'ai e oʻo i le 2 kilokalama o fualaʻau manogi.

O le faʻaaofiaina pea o kukama fou i lau meaʻai, o le a fesoasoani i le tagata maʻi e puipuia le liua o meaʻai i le gaʻo. Ma o le sua o lenei fualaau oona o le a faamalosia ai le fatu ma toto toto ona o le maualuga o mea o le potassium, ma faʻafilemuina ai foi le tino (lea e taua tele i le maʻisuka). O ona vailaʻau faapitoa ma le mineral composition e iai sona aafiaga aoga i le manuia o le maʻi.

E mafai ona 'ai ni piko mo le maʻisuka? O maʻi suka e aoga tele e pei o se fuālaʻau fou, faʻapea foʻi ma meaʻai suamalie ma fua.

O keke keke e faʻaalia i tagata e fia faʻaitiitia lo latou mamafa. Tapulaʻa i luga o le faʻaaogaina o lenei fualaau faisua e mo na o fafine maʻitaga ma tagata e ono aʻafia i le fulafula.

Pickles taofi mau uiga lelei uma. O le maualuga o mea fiber e puipuia ai le atinaʻeina o maʻi mumusu matuia ma faʻamaonia le faʻaogaina o le tino.

A oʻo mai le fualaau faisua, ua gaosia le lactic acid, lea e faʻaleagaina ai maʻi i totonu o le faʻaogaina o meaʻai ma faaleleia ai le tafe toto. O kukama ua tipiina e aofia ai antioxidants ma maualuga maualuga o vitamini C, lea e faʻateleina ai le puipuiga o le tino ma le tetee atu i siama ma siama. O kukopa e mauoa i iodine, o le mea lea, faatasi ai ma le masani ona latou faaaogaina, o le galuega atoa o le system endocrine e faʻaleleia.

O kukama ua kukaina ma totō ma le ituaiga 1 ma le ituaiga 2 o le maʻisuka ua faʻamalolo ai le tino, aua:

  • taofi toeitiiti lava o latou uiga faʻamalolo uma, e ui i togafitiga vevela,
  • faʻaleleia le fiaʻai ma le gaioiga o galuega.

Mo maʻi o le maʻisuka, o loʻo faʻavaeina ai togafitiga faʻapitoa faapitoa e faʻaaoga ai kukama - taumafa Nu.9.

O lona sini autū o le suʻeina o le pancreas, ma kukama seleseleina i lona tuufaatasiga e faʻamautu lelei ai le metabolism o gaʻo. Laulau 'aina' oloʻo faʻaalia mo le faʻamaʻi 2. I lenei tulaga, o le mamafa o le tagata maʻi e le sili atu nai lo le masani, o le inisalini e fai i ni vaega laiti, pe mafai foi ona faia e aunoa ma se mea.

E fesoasoani le taumafataga i le tino o le maʻi e feagai ai ma gaʻo ma gaosia ai togafitiga saʻo. O gasegase e tele lava ina mamafa. Afai e maua ni faʻalavelave i le ate, ona tatau lea ona i ai ni piko i le meaʻai.

O le mea lea, o le tali i le fesili pe mafai ona ola pe leai le maʻisuka ituaiga 2 e mafai ona lelei.

E lelei le faia o aso anapogi pe a na o fuālaʻau fou e faʻaumatia. Pe tusa ma le 2 kilokalama o kukama e mafai ona aina i le aso.

I lenei vaitau, e le tatau ona faʻatagaina le gaioiga faaletino. Ole fuainumera ole taumafa mo le maʻisuka e le itiiti ifo ma le 5 taimi i le aso. E fautuaina le aufailaʻau e faʻapipiʻi pea i luga o laulau a latou kukama puʻeina. E tatau ona manatua e le taliaina le marinade e faʻaaoga ai le suka mo le maʻisuka. A o le faasaoina o kukama, e tatau ona suia i le tutonu.

E le gata i lea, e tatau ona manatua e faapea:

  • e tatau ona tuʻuina atu i fualaʻau aina nai lo le ola i totonu o greenhouses,
  • Aua le 'aina fua o fua e puipuia ai mea leaga mai le ulu atu i le tino,
  • vevelaina o fualaau faisua e lamatia ai le manava.

O sauniuniga aupito sili ona saunia fou. E tatau ona teuina i totonu o potu malulu ma malulu.

Komepiva lelei ma isi fualaau 'aina, e pei o kāpeti, zucchini poʻo kāloti. Ae faʻatasi ai ma pulou (o se mea mamafa) e sili atu le le faʻafefiloi, o le a faʻaosofia ai le faʻapalaina.

E fautuaina e tagata e taumafa meaai e 'ai le 2 pe 3 kukama i le aso. Faʻaaoga e tatau ona faʻavae. Mo se faʻataʻitaʻiga, e lelei le 'ai 1 fualaau faisua (fou poʻo le' aisa) i le uluai taumafataga, ona oʻo lea ile 3 ma le 5. E sili atu pe a le o le kukumba kulupu i totonu o le pusaaisa mo se taimi umi - latou te leiloa a latou meatotino aoga.

O le kulimi paʻu mo le maʻisuka e mafai ona inu e oʻo atu i le 1 lita. Ae mo le 1 faʻafeiloaʻi - e sili atu ma le afa afa. Ae o le leaga mai kukama, e leai se faʻamaumauga ua iloa. Pau lava le mea e faʻalogo i ai o le fua o le oloa.

E pei ona e iloa, e mafai ona faʻaititia le maualuga o le suka, ae mo lenei mea e tatau ona e 'ai tele nei fualaau faisua. Atonu e te le 'aina uma le malosi i le taimi. E ui i lea, e taua le siakiina o le aofaʻiga o le auʻaunaga taitasi. O kukama e faatauina mai e tele lava ina aofia ai le tele o palapala. O le mea lea, e tatau ona 'aina, ma faʻamamaina mai le paʻu.

O le fofo sili mo le maʻisuka, o le mea moni, o le a avea ma kukama fou. Ae oʻo lava i le masima, o lenei oloa e aoga tele pe afai e saunia i le auala lenei:

  • 1 kg o kukama,
  • fua o le vine - 2 pi.,
  • keleni - 4 cloves,
  • otaota mago susu -1 tsp,
  • toteti (paʻu) - 3 tsp,
  • mea manogi ma masima.

Laina le pito i lalo o se ipu e 3 lita ua faʻamaʻaina ma laʻau fua.

Liligi le galala gaosi, pi, vaega o laʻau o le horseradish i luga oi latou. Ona matou tosoina lea o kukama (e sili atu nai lo le lapoʻa tele) ma ufiufi ai le suamalie i le pito i luga. Faʻaopopo le pepe ma faʻafuina le fagu i le vevela vevela (1 sipuni masima i le lita o vai). Lili ma fufulu i se nofoaga malulu.

O kukama e le gata o se faaopoopoga faaopoopo i le ipu, ae o se vailaau. Mo tagata mamaʻi ma faʻalavelave faʻaleagaina o le mea o loʻo i ai meaʻai, ua fautuaina ai le au fai meaʻai e inu 4 ipu tioata i le aso.

O sea ituaiga e mafai ona faʻamalosia ai le fatu ma le tino o le fatu:

  • kukupa pipi - 200 g,
  • moa fualaʻau - 1.5 tbsp.,
  • meli (pe afai e leai ni faʻailoga) - 1 tsp

Fainu tele meainu. E sili le ave i le taeao i se tasi taimi i luga o se manava gaogao. Afai e te mulimuli i fautuaga uma faafomaʻi e uiga i meaʻai, o le ae le maua ni faafitauli.

I soʻo se tulaga, e tatau ona e faʻamautinoa faapitoa le aofaʻi o oloa faʻaaogaina ma lau fomaʻi. E tusa ai ma le siama o le faʻamaʻi, o le endocrinologist o le a fuafua le fua ma fautuaina le auala sili e saunia ai lenei fualaau faisua (salati, fou, faʻatasi ma isi oloa).

Mo le maʻisuka, o loʻo i ai se tapulaʻa ile GI.E le tatau ona sili atu i le 50. O ia oloa ua faʻamaonia e le tatau ona faʻatūina le maualuga o le suka, o lea e mafai ai ona e 'ai e aunoa ma le fefe.

E tatau ona e faʻaeteete e uiga i mea taumafa ma le numera zero. O lenei "mea ofoofogia" meatotino e aofia i mea taumafa ma le maualuga o le cholesterol ma le maualuga o le kalori, lea e sili ona matautia mo soo se ituaiga o suka suka. Ads-mob-2 ads-pc-3E lelei mo tagata uma ona iloa le faauuga masani o le faasino igoa:

  • 0-50 iunite. O lenei ituaiga o meaai o le faavae o le laulau o le maʻisuka,
  • 51-69 iunite. O oloa ma lenei tau ua faʻatagaina mo le faʻaaogaina ma faʻamaʻi faʻamaonia,
  • sili atu ma le 70 iunite. O nei oloa e matua faʻasaina i le maʻisuka.

O le fuainumera glycemic o kukama fou o le 15 iunite, o lea ua lauiloa tele ai mo le maʻisuka. O le faʻasologa o fuainumera o kulupu ua togitogiina ma kukama ua faʻapipiʻiina o le a tutusa ma fou pe a kukaina e aunoa ma le suka.

TOP 5 mafuaaga e tatau ai ona e 'ai kukama i aso uma:

Kukama (aemaise i le vaitau) e taugofie i luga o le maketi. Ma e le talafeagai le faʻaaogaina mo le faʻamālōlōina o le tino. E toʻatele e ola i fualaau faisua i la latou togalaau, ma i totonu foi o se fale. A aunoa ma lea mea, e le mafai ona mafaufau i se salati o le mafanafana po o se vine vine, okroshka poʻo le hodgepodge. I le maʻisuka, o le kukama e matua taua lava, aua e le gata e aoga, ae e matua taua lava.

O a aʻafiaga o pipi i le maʻisuka ituaiga 2?

O le maʻisuka ituaiga 2 e mafua ona o se olaga le lelei poʻo le mamafa. Pe a togafitia le faʻamaʻi, e fautuaina le tagata maʻi e toe iloilo atoa a latou amioga masani. E mafai ona faʻaopopo meaʻai mo le maʻisuka ituaiga 2 i le taumafataga ma pe oa taunuuga e faʻamoemoeina, o le a tatou talanoa i auiliiliga ma o tatou tagata tomai faapitoa.

O tagata maʻi ei ai le ituaiga o maʻisuka lona lua e tatau ona matauina e se endocrinologist o le a taʻuina atu ia te oe mea e manaʻomia ona suia i meaʻai. Pickle - o se meaai masani i Rusia i le tau malulu. I le 90, sa faigata le faʻatau mai fualaau faisua fou i le taumalulu, o lea na maua ai avanoa i luga o le laulau. O le kukama ua maeʻa e faʻaaoga e avea o se meaʻai mo pateta ma o loʻo aofia ai i le fua o le tele o salakeke lauiloa.

Ae mo maʻi ma le ituaiga lona lua, o salē eseese e matua faʻasaina, ae i tulaga uma lava, e aoga le usitaia o lenei tulafono. A uma, o le fualaau faisua e tele ona aoga mo le tino.

A faʻamalieina, o le kukama e leiloa le tele o ana mea lelei, ae o vitamini ma minerale o loʻo tumau pea i le fualaʻau:

  • PP Auai i mea uma e faʻamalosia ma faʻaitiitia ai le gaioiga i le tino, faʻamaonia le faʻatinoina o le tino.
  • Vaevaega B. E nafa ma le metabolism i le telefoni ma e aofia ai i faiga uma faʻavae.
  • C. E nafa ma le tulaga o le paʻu, lauulu, fao, e tatau mo le taumafa o le suauʻu.
  • Zinc Faʻatonutonuina uma gaioiga i le tino, auai i meaʻai ma le okesene o siama.
  • Sodium. Faʻasalalau e tatau ai mo le masaniga o le faʻatinoga o le tino cardiovascular.

I le faʻaopoopoga i minerale ma vitamini, o kukumba e aofia ai le tele o pectin ma fiber. I tagata gasegase e maua i le maʻisuka, o le tino masani o le gaioiga o totoga uma e faʻalavelaveina, ae faʻatasi ma lona lua, o le manava muamua e pagatia. Ma o le fiber ma le pectin fesoasoani e faʻasalasūina le vaega o meaʻai.

I le maʻisuka o le ituaiga lona lua, o tagata mamaʻi e mamafa tele, o le fulafula o le tino e foliga mai. Faatasi ai ma se meaai e mafai ona e aofia ai se kukama, o le mamafa e masani.

E fesoasoani i le fetus e aveese le tele o sima i totonu o sooga ma faʻaitiitia le tulaga ma le pala. O le kukama suamalie e aveese le paluga sili atu mai le tino maʻi, lea e teuina ma aafia ai sooga.

O gaʻo gaʻo i totonu o le toto o se maʻi o loʻo maua i le maʻisuka ua maualuga, o lea e tele naʻo luga o le ate. O lenei natura mama e pagatia i le mea muamua mo soʻo se soliga. O le kukama ua maeʻa o se faʻaleleia o le fofesa. Henefiti o loma e toe faʻafouina ma o le tino e sili atu ona puipuia i aʻafiaga leaga o toxins.

Ae o loʻo i ai faʻasolega i le tele o tagata e maua i le maʻisuka, talu ai e mafai e se fualaʻau ona faʻalautele le suka o le toto. O sina tamaʻi fualaau suamalie o le a aoga.

O le lisi o se tagata maʻi e maua i le maʻisuka e mafai ona aofia ai piko, ae aua le faʻalavelaveina le oloa ma le kukaina pe oliina. Pe a faʻaaoga se aofaiga tele o le vineta, o le oloa e umi atu i le taumalulu, ae o le maʻi e aoga mai ai.

Ua fautuaina tagata maʻi e le sili atu nai lo le 200 g o kukama ua kuka i le aso.

A 'ai, faʻapipiʻi lelei se fualaʻau ma kāloti ma beets. A faʻaaogaina i salakeke, e le manaʻomia le faʻafefe faaopoopo o le fale ua maeʻa.

E tasi i le vaiaso e fautuaina e faatulaga le faʻatauga mo le tino. I le aso anapogi, e le tatau i le tagata maʻi ona 'ai fualaau faisua, na o mea fou e talafeagai. I le taimi e lafoaʻi ai, e tatau ona sili atu le malolo ma faʻaitiitia ai soʻo se gaioiga faaletino.

Meaʻai a se tagata maʻi e maua i le maʻisuka e vaevaeina i ni vaega laiti. 5-6 taumafa e manaʻomia i le aso. Puele o loʻo aofia i le vaega o le aoauli. O le tapulaa mo le faʻaaogaina o le oloa i le afiafi e oʻo atu i le 16-00. O salts i totonu o fualaau faisua e mafai ona faatumauina le vai ma 'ai le kukama i le po, o loʻo maʻi le maʻi i le taeao.

Mo se tagata gasegase i le maʻisuka ituaiga 2, o pipi fou e leʻi tu i luga o le fata mo le silia ma le 6 masina e talafeagai. E le tatau ona e faʻatau fualaau faisua i le faleoloa. O le tuufaatasiga o le faapalesi e masani lava o le tele o sima, vailaau ma le suka.

E teuina fualaʻau i se mea pogisa i le vevela o le +1 i le +12 tikeri. A uma ona tatala le fagu, matou te tapunia le tapuni o le ufiufi, faatasi ai ma toega o fualaau faisua ua faamamaina i totonu o le pusaaisa. O kukama vevela e lelei mo le tagata maʻi, lea vave saunia ma taofi uma vitamini ma minerale.

O le fua o loʻo faapenei:

Fufulu ma faʻagogo 3-4 kukama laʻitiiti ma se solo pepa. 'Otiʻoti fualaau faisua i ni fasi uumi ma sasaa i se taga mama. Faaopopo 3 totoa o le tarragon, 2 cloves o le kālati, 3 laʻau o fuamoa, se pu o le dill, 1 sipunamu o le masima i kukama. Nonoa le afifi ma lulu ina ia mafai ona faafesootai vaega uma o le fualaau faisua. Tuu le ato maeʻa i le pusaaisa mo le 3 itula. A maeʻa lenei taimi puupuu, e tautua kukama i le laulau.

Aʻo 'ai le paluga, e mulimuli le tagata maʻi i tulafono:

  1. E le faʻatagaina le faʻafefiloi o piko i meaai mamafa. Aua neʻi 'ai fualaau faisua faatasi ma pulou ma nati. O faʻataunuʻuina o oloa gaosiga o loʻo aofia i totonu o le taumafataga e masani ona faʻasolosolo lelei, ma i tulaga ogaoga o le maʻi suka e oʻo lava i le faʻasaina.
  2. E le mafai ona e 'ai le kukama ma meaʻai susu, o le a oʻo atu ai i le malepelepe i le vaega o meaʻai.
  3. Komepiiti e filifilia faifaatoaga pe mai fagaga a le tagata lava ia. O se oloa e iai se aofaiga tele o le palapala e masani ona faʻatau i luga o le maketi. E faigata ona faʻamaonia se meaola faʻapipiʻi e masani lava na o ia lava.
  4. E mafai ona e faʻapipiʻi piko ma fuālaʻau 'aina fou: kapisi, beets, kāloti.
  5. Afai o kulama e tu i totonu o talone mo le silia ma le tasi le tausaga, ona lelei lea ona aloese mai le 'ai o le oloa.

O pipi laʻitiiti mo le maʻisuka ituaiga 2 e saogalemu, ma i sina vaega e aoga tele. Ae o le faʻaaogaina o le oloa e tatau ona faʻasaina ma e le sili atu ma le 200 g i le aso. O le tele o tuinanau mo pipi e mafai ona afaina ai le tulaga o le maʻi. E mafai e le maʻisuka ona 'ai ni piko i tulaga taʻitasi, o le a faʻamatalaina mulimuli ane le endocrinologist pe'ā uma ona suʻe le tagata maʻi.

Soo se fualaau aina ma fualaʻau o se punavai o fiva. O le fiva o mea taumafa lea e faʻagesegese ai le faʻagasologa o le malepelepe o meaʻai gaʻo ma e le faatagaina ai le maualuga o le kulukose i totonu o le toto e faʻateleina le alualu i luma - o lenei mea e sili ona taua mo tagata mamaʻi e maua i le maʻisuka.

O kalaku foi o loʻo i totonu o meaai maloloina mo tagata e maua i le maʻisuka. E 97% le vai, ae i le taimi lava e tasi o loʻo aofia ai le aofaʻi o vaega taua - vitamini o le vaega B, PP, C, carotene, sodium, sulfur, iodine, magnesium ma fulukalama.

O kukama e aofia ai pectini ma fiber - mea e iai le aoga aoga i le faagasologa o otaota, latou te faʻaleleia le motumotu o le intestinal ma faʻaleleia le faʻaumatiaina o le "leaga" cholesterol mai le tino.E le gata i lea, o fualaau faisua e fesoasoani e taulimaina ai le malosi ma le gaogao atony.

E talitutusa foi le taua mo tagata mamai o loʻo maua i le maʻisuka o le mea moni o kukama e puleaina le toto ma faʻaleleia le gaioiga o le vevela.

O fuamoa e aoga mo tagata mamaʻi e maua i le maʻisuka, e mafatia mai le mamafa ma le edema. Fomaʻi fautuaina e saunia e le maʻisuka le lauina o aso "kukama" - mo se faʻataʻitaʻiga, e faatagaina le tagata maʻi e 'ai e oo atu i le 2 kilokalama o lenei fualaau aina (i le mamanu) i le aso. O se mea muamua e manaʻomia o le teenaina o le malosi o le tino i lenei vaitau.

Numera numera 9 (o se lisi ua fuafuaina faapitoa mo le maʻisuka) e aofia ai le faʻaaogaina e le gata o le fou, ae pei foi o le totoina o kukama. E talitonuina o nei fualaau faisua e fesoasoani i le faʻasaʻoina o le gaosiga o le gaʻo ma gaʻo lelei ai le galuega a le pancreas ("faafaigofie" lana galuega).

Aua le faʻaleagaina nei meaʻai - ina ia mafai e le tino ona maua mai nei fualaau faisua vaega aoga uma e tatau ai mo lona gaioiga masani, e lava le 'ai 2-3 kukama i le aso. I le taimi lava e tasi, e le fautuaina e fomaʻi le taumafaina o fua uma i le taimi e tasi - e sili atu le vaevaeina i latou i ni taumafataga.

O le mea moni, o kukama fou e sili ona aoga mo le maʻisuka, ae e taliaina le faʻaaogaina o nei fualaau faisua o se vaega o fualaʻau taumafa na faʻavasegaina i se vaega itiiti o le suauʻu fualaʻau.

E faʻapefea ona faia ni piko e aoga mo le maʻisuka:

  • 1 kg o fualaau faisua
  • fua o le vine (2 pi).,
  • 4 kelu tafatafa
  • 1 tsp gaosia otaota malogo,
  • 1 tsp otaota matutu
  • masima ma mea manogi e tofo ai.

I le pito i lalo o se fagu vai mama ua salalau ai lau o cherry (currants), horseradish, garlic, dill. A maeʻa lena, e tuu kukama i totonu o se atigipusa (e sili atu pe afai e laʻititi ma tusa ma le tele lava), o le isi vaega o laʻau o le horseradish ua tuʻuina i luga.

Ole taimi nei e tatau ona faʻaopopo le kulimi mama i fualaau faisua (1.5 tsp mo le 1.5 l le fagu) ma sasaa uma i le sipuni kuka (1 tbsp masima ua faʻafefete i le 1 l).

Faletupeina faletupe, tuu i totonu o se potu malulu.

Komepiiti e mafai ona le gata o se vaega o taumafa i aso uma o le maʻisuka, ae ia avea foi ma se vailaau faafomai. O le mea lea, mo tagata mamaʻi o loʻo pagatia mai faafitauli faʻalavelave, e fautuaina e tagata atamamai inu 4 ipu keke kukama i le aso. Ina ia saunia se meafaigaluega faapena, e tatau ona sasaa fuālaʻau ma sua masima ma tuʻu i se nofoaga malulu mo 30 aso.

Faamalosia puipui puipui, e faʻaleleia ai le gaioiga o le muso o le fatu ma toe faʻafoʻisia le gaioiga o le tino o le tino o le a fesoasoani le togafitiga mulimuli ane:

  • 1 cup kukama pi,
  • 2 tbsp suauʻu sulu
  • 1 tsp meli.

O lena inu e onā i le vaveao, i luga o se manava gaogao, tasi i le aso.


  1. Malovichko A. Faamamaina ma togafitiga o le endocrin system e ala i isi metotia. O le maʻi suka. SPb., Fale Lomiga "Respex", 1999, 175 itulau, faasalalau 30,000 kopi. Toe lolomi mai le tusi lava e tasi, Diabetes. Moscow - St. Petersburg, lomia fale "Dilya", "Respex", 2003, faasalalauga 10,000 kopi.

  2. Sidorov P.I., Soloviev A.G., Novikova I.A., Mulkova N.N. O le maʻisuka ua maeʻa: tulaga o le psychosomatic, SpecLit -, 2010. - 176 p.

  3. Astamirova, H. Isi togafitiga o le maʻisuka. Truth and Fiction (+ DVD-ROM): Monograph. / H. Astamirova, M. Akhmanov. - M.: Vector, 2010 .-- 160 p.
  4. Vemanutin, A.M. Faʻafoʻi mai le fiafia o le ola, poʻo le auala e faʻateʻa ese ai le maʻisuka / A.M. Vasyutin. - M.: Phoenix, 2009 .-- 181 p.
  5. Stroykova, A.S. Maʻisuka. Ia ola i le inisalini ma ia maloloina / A.S. Stroykova. - M.: AST, Owl, VKT, 2008 .-- 224 itu.

Sei ou faailoa atu au lava ia. O loʻu igoa o Elena. Sa ou galue o se endocrinologist mo le silia ma le 10 tausaga. Ou te talitonu o aʻu nei o se tagata tomai faapitoa i laʻu matata ma ou te manao e fesoasoani i tagata asiasi uma i luga o le saite e foia ai galuega faigata ae le o galuega. O mea uma mo le 'upega tafaʻilagi e aoina ma faʻapipiʻiina ma le faʻaeteete ina ia faʻamatala atu ai le tele o faʻamatalaga talafeagai. Aʻo leʻi faʻaaogaina mea o loʻo faʻamatalaina i luga o le upega tafaʻilagi, o faʻasalalauga faʻatagaina ma tagata tomai faapitoa e manaʻomia i taimi uma.

E mafai ona ou 'ai kukama mo le maʻisuka?

E le o ituaiga uma o lenei fualaau aina e mafai ona 'ai mo le maʻisuka.

Faʻamatala i le filifiliga sili, fautuaina mo le faʻaauau pea ona tuʻuina atu i le taumafataga. Faatasi ai ma le mamafa o le mamafa o le tino, ua faatagaina ai se aso anapogi i nei fua. E aofia ai le kilogram o kukama ma le 200 g o moa tipi, tasi fuamoa. Ole vaevaega lea ua vaevaeina i le 5 vaega, e mafai ona e faaopoopo lautini ma sina sua o le tipolo.

O kukama fou e sili ona aoga i le vaitau pe a oʻo i luga o le eleele. E ui lava e le eseese le tuufaatasiga o le laufanua ma le eleele i le eleele, e mafai ona faaopoopo mea matautia i fualaau faisua e faatelevave ai le tuputupu aʻe. Ma le isi, o uiga o le tofo o fualaau aina e tupu i lalo o tulaga masani e sili atu le maualuga.

Kuki e mafai ona tautua i foliga o fasi pepa, tuu i totonu o se salati ma isi fualaau faisua fou. Mo le faʻamauina, o le suāuʻu manogi e maua mai i laʻau poʻo olive olive ma o le sua o le tipolo e sili ona talafeagai.

Matamata i le vitio i le ala e tipi lelei ai se kukama:

Faʻatasi ai ma le maʻisuka, e le faatagaina e faʻaopopo le mayonnaise poo le sau mayonnaise sauces.

Pe a taloina le kukama, faʻapipiʻi le lactic acid. E i ai sona aʻafiaga o le antibacterial. O fualaau aina suamalie e faaosofia ai le faʻamalositino o le gastric juice, faʻalautele le manava ma faʻaleleia le faʻapalaina o le protein ma meaʻai gaʻo. Ae o le maʻisuka, latou te le fautuaina.

E mafua ona o le i ai o masima. E tumau pea le malosi i totonu o le tino, lea e faʻaleagaina ai le tulaga o tagata gasegase e maualuga le toto maualuga, maʻi fatu. I le atherosclerosis, o le sodium chloride e faʻaitiitia ai le tafe toto i totonu o vaa ua afaina. O le lamatiaga o le le lelei o le fatu ma le mafaufau, o le a faateleina ai vae vaivai.

O kukama ua tipiina ua solia i faamaʻi fatugao, e mafai ona mafua ai le vevela o le plonelonephritis, le alualu i luma o le nephropathy o le maʻisuka. E le gata i lea, talu ai ona o le i ai o le suka, latou te le manaʻomia le aofia ai i le lisi mo gastritis ma le faʻateleina o le eletise, maʻi o le pepatic ma le pancreatitis. Faatasi ai ma le lelei o le faʻaogaina o le tino o meaʻai ma gaʻo, o le mamafa masani, o le aofaiga faatagaina e 1-2 i le aso.

E faapefea ona filifili le kukama sao

A e faʻatau fualaau faisua, e tatau ona e tuʻuina atu se mea e te fiafia ai i vaitau. E tatau ona aloese mai Greenhouse. O fua e tatau ona:

  • e faʻaaogāina, aua le faʻavaivai pe a paʻu i pito,
  • e leai se mea e iloagofie ai (o mea pogisa e aliali mai i le taimi o le pala, ma le oona e tupu i lalo o malamalama),
  • laititi (pe tusa ma le 10 cm) le lapoa, o lapoa tetele e masani ona televave ma oona,
  • tusa lava pe lanu
  • faatasi ai ma se faaupuga aloaia, manogi manogi,
  • pimples (pe afai ei ai) e le vaivai, pe a latou momotu, ona leaga lea o le fualaau faisua.

Afai e amata ona pala le kukama, e tatau ona lafoai. Talu ai e tusa lava pe o le a vavae ese le vaega ua faaleagaina, o le a le aveesea ai siama e salalau i le pepe atoa. Faʻamaumauga o mea tau eletise

  • leai se manogi po o le pala, oona, acetone,
  • le tele o pimples mafolafola,
  • vaivai i le vaega o le aʻa.

Salati i le Celery ma le Sesame

Mo le kuka, e tatau ona e ave 50 g kukama ma seleni aʻa. Fufulu i latou ma se faila i ni fasi uumi. Faaopopo le masima i le tofo ma le 2 g o fatu coriander, o se sipuniti o le suauu sulu ma togi le sua mai le tina o le lemoni. Tuʻu mo le 15 minute, sosolo i fatu fatuʻese fatu ao le i auauna atu.

Totogi Lalelei o le moe

O le mea lea e taua ona o le kuka e le tele se taimi e alu ai, o lona uiga e mafai ona e moe umi. Grate le kukama (4 fasi vaega) ma faʻaopopo le basilini suauʻu ma le cilantro (2-3 togi taʻitasi), e uʻuina i se vavalo laulaʻau. O se sipuni sipuni o le sua o le lemoni, o le aofaiga lava o le suauu olive ma le kofe kofe o le sinapi ua matua maeʻa, vaitau le selesele ma sa vave ona tufatufaina.

Matamata i le vitio i luga o le fua mo le salati kukama:

Salati i le aniani lanu meamata ma fuamoa

Mo se ipu e afaina ai le tautotogo, e manaʻomia le itiiti ifo o oloa:

  • vevela siepi - 2 fasi vaega,
  • aniani lanu meamata - 3-4 togi,
  • kukama fou - 3 fasi vaega,
  • gutu lau - 2-3 lala,
  • kirimoli mumu - o se sipuni sipuni,
  • masima e tofo.

Tasi kukama ma fuamoa, faʻafefiloi ma aniani akalisi, masima ma le vaitau ma le kulimi kulimi. A o lei auauna atu, ia teuteuina i lala o le pi. I lenei tulaga, e mafai ona e faia se filifiliga fiafia.I lenei tulaga, ia faaopoopo pepa lanumumu mumu ma olive, ma le gaoi pe a uma ona galo ma sana.

Ma o le tele lenei mea e uiga i le taumafa mo le maʻisuka nephropathy.

O le suka suka e fautuaina mo le aofia ai i le lisi o aso taʻitasi. E i ai o latou vailaau faʻaleagaina - latou te aveesea le tele o le vai, cholesterol ma le glucose, faʻatonutonuina le gasegase, ma e aoga mo le fatu ma le tino. E faʻaoga lelei uma lenei fua i fualaau aina fou, ma faʻafefe ma o meaʻai ua gaosia e faʻasaina i faʻamaʻi o fatugaʻo, ate, ma vascular pathologies. A faʻatau, e taua le filifilia o kukama saʻo, ona kuka ai lea o ipu e aoga mo le maʻisuka.

O Tomatoes e masalosalo mo le maʻisuka, ui i lea, oa latou penefiti e sili atu le maualuga nai lo le ono afaina, pe a filifilia saʻo. Faʻatasi ma le ituaiga 1 ma le ituaiga 2, o fualaau fou ma le kuka (tamato) e aoga. Ae gaosi, faamasani i le maʻisuka e sili ona lelei le teena.

O le 'ai ma le maʻisuka e le fautuaina e pei lava o lena, e ui lava i mea aoga uma. Talu ai ona o le tele o meaʻai gaʻo e maualuga ai le kulūkose, aemaise lava i le maʻisuka ituaiga 2, o le a sili atu le leaga. O fea le mea e sili ona lelei - chestnut, mai le acacia, lime? Aisea e 'ai ai ma le kalaka?

Ua mautinoa e fomaʻi o cherries e maua i le maʻisuka e mafai ona faʻamalosi puipui o toto, tuʻuina atu se sapalai o vaitamini. E i ai faʻamanuiaga e le gata mai vine, ae mai foi i lala. Ae e taua le manatuaina o le tele o le faʻaaogaina e mafai ai ona faia se mea leaga. O le fea mea sili atu - cherries poʻo cherries mo le maʻisuka?

O le meaai mo le maʻisuka nephropathy e tatau ona mulimulitaia. O loʻo i ai se lisi o oloa faʻatagaina ma faasaina, faʻapea foʻi ma se faʻataʻitaʻiga o se lisi mo se faʻamaʻi.

O le tele lava o taimi, e tupu mai le manuʻa i le maʻisuka. A uma mea uma, o le mafutaga i le va oi latou e matua vavalalata lava. Mo se faʻataʻitaʻiga, faʻatasi ma le ituaiga 1 ma le maʻisuka ituaiga 2, o faʻafitauli o le gaʻo ma le lipid metabolism e taʻitaʻia, faatasi ai ma isi mea, i le tele o le ate ma totoga uma. O le lamatiaga o le mamafa tele o le fatu, osofaʻi faʻatasi. Mo togafitiga, laulau, meaʻai, ma taʻaloga e faʻaaogaina. E naʻo le faʻalavelave e mafai ona e le maua le mamafa.

O ai e le tatau ona 'ai i kukama?

I le maʻisuka faʻamama poʻo se faʻalavelave ogaoga o le maʻi, e tatau ona matua malilie malie le meaai ma le fomaʻi. Afai e faʻatagaina e le fomaʻi le 'aiina o nei fualaau faisua, e lelei tele le le fesiligia o ana upu. E le gata i lea, o nei fualaau faisua ua faʻasaina i tagata gasegase e pei o lapisi, maʻa fatu fatu ma le toilalo. O isi gasegase uma e tatau ona faʻamaopoopo ma le fomaʻi fomaʻi le faʻaopoopoga o fualaau faisua i le lisi. E ui lava i tapulaʻa, o kukama fou ma pulupuni mo le maʻisuka ituaiga 2 o se vaega taua o le taumafataga.

Fomai tipitipi faafomaʻi

E iloa e tagata uma o fualaau faisua o ituaiga eseese uma e aoga mo le soifua maloloina, ae o kukama mo le maʻisuka, o le gaʻo ma le maʻi fatu e tatau ona i ai le tausiga faapitoa.

E fautuaina e sili atu le mamafa i le vaiaso ona faia se "komepa" aso, e ui lava o le maʻisuka togafitiga ma kukama e le mafai ona avea ma mea taua mo le faʻaogaina uma o fualaau aina o fualaau faisua.

Tatou amata i le lelei. Ae o le mea muamua, i le laina e tasi, e taua le manatuaina o le maʻisuka ituaiga 1, o gaʻo fatu gaʻo-peta o le pancreas e faʻaumatia ma le maʻoti, ma le tulaga ese o le maʻisuka ituaiga 2 (i le 90% o mataupu e sili atu i le gasegase) glucose e fesoʻotaʻi ma le faʻamalosia o le inisalini ma se tagata e solia le tulafono.

O le faʻaaogaina caloric i aso uma o le maʻisuka e le tatau ona sili atu nai lo le 2,000 kcal, o le faʻaaogaina o kukama fou mo le maʻisuka e sili atu ona faigofie ona mulimuli i lenei fautuaga, talu ai e 96% o kukama e faia i vai, ma 100 g naʻo le 16 kcal. O lona uiga e mafai ona 'aina i latou i ni aofaiga tetele e aunoa ma se aʻafiaga o le faʻateleina o le faʻaogaina o le kalori.

I le 100 g kukama, o le mea o loʻo i ai gaʻo meaʻai i le hyperglycemia e le sili atu i le 3.6-3.8 g, ma le glucose ma le fructose mo le sili atu i le 2-2.5%.

Ma afai mo nisi masalosalo o lenei faʻamatalaga e leʻi taliina le fesili pe ono mafai ona 'ai kukama mo ituaiga 1 ma le 2 o le maʻisuka, e tumau pea e taua ai se isi finauga, e faʻaalia ai le glycemic Index of cucumbers - 15, e 2.3 lalo ifo nai apu, ma afa e pei foi o tamato, lea e aofia ai foi i oloa e maualalo le faasinomaga igoa.

O le mea moni, kukumba (Cucumis sativus o le aiga Cucurbitaceae - pumpkin) ei ai isi lelei, mo se faataitaiga, latou te aofia ai le macro ma le micronutrients e manaomia e le tino: sodium (e oo i le 7 mg i le 100 g), magnesium (10-14 mg), calcium (18- 23 mg), phosphorus (38-42 mg), potassium (140-150 mg), uʻamea (0.3-0.5 mg), cobalt (1 mg), manganese (180 mcg), paʻu (100 mcg), chromium (6 μg), molybdenum (1 mg), zinc (seia oʻo i le 0.25 mg).

E i ai vitamini i kukama, mo se faʻataʻitaʻiga, i le 100 kalama o fualaau faisua fou, e tusa ai ma le Food Healthiest Foods, e aofia ai:

  • 0.02-0.06 mg beta-carotene (provitamin A),
  • 2.8 mg o le acid ascorbic (L-dehydroascorbate - vitamin C),
  • 0.1 mg o le tocopherol (vitamini E),
  • 7 mcg eletini (B9),
  • 0.07 mg o pyridoxine (B6),
  • 0.9 mg biotin (B7),
  • 0.098 mg nicotinamide poo niacin (B3 poʻo le PP),
  • e tusa ma le 0.3 mg pantothenic acid (B5),
  • 0.033 mg riboflavin (B2),
  • 0.027 mg o le siama (B1),
  • e oo atu i le 17 mcg phylloquinones (vitamini K1 ma le K2).

O le vailaʻau C i le maʻisuka e le gata o se antioxidant, ae faʻaititia ai foi le lamatiaga o le atherosclerotic plate form formation and damage vascular, ma fesoasoani foi i le faʻamaʻi manuʻa.

O le mea lea: o le nicotinamide e puipuia ai suauu peta pancreatic mai le faaleagaina o le autoimmune ma e mafai ona taofia ai le atinaʻe o nephropathy, ma o le phylloquinones atonu o le a aʻafia ai le fatuga o le hormone peptide (GLP-1) - glucagon-like peptide-1, o le pule o le tino o le manaʻo ma e aofia glucose metabolism mai meaai.

O tagata tomai faapitoa e faʻafesoʻotaʻi le tulaga o le initaneti ma le faʻamalosia o le protein i le zinc, faapea foi le gaioiga o le inisalini, ma le zinc, ma se tali talafeagai o tali o le tino o lenei hormone i le chromium. Ma o le potassium ma le magnesium i kukama e fesoasoani i le maualalo o le toto maualuga ma mautinoa ai le mausali o le fatu musika vavaeina.

O le avea o se punavai o fiva, kukama fou mo le maʻisuka e fesoasoani e faʻamalieina ai le faʻaogaina o le maʻisaga, aveese toxins mai le manava ma faʻaitiitia le aofai o le cholesterol leaga. E le gata i lea, i le avea ai ma tagata atamamai i le American Diabetes Association, o le fiva mai fualaau faisua fou o le a faʻagesegeseina ai le faʻaaogaina o gaʻo ma gaʻo.

, ,

Kukama - o se vaifofo mo le maʻisuka?

O le meaola o le kukama ma le gafatia o ona mea aoga mo tagata mamaʻi e maua i le maʻisuka e faʻaauau pea ona suʻesuʻeina. O suʻesuʻega a manu (o le iʻuga na lolomiina i le 2011 i le Faʻamatalaga Faʻataʻitaʻi i Faʻamatalaga Faʻamatalaga a Iran) ma le 2014 i le Journal of Medicinal Plant Research) na faʻaalia ai le mafai gaioiga o le fatu ma le pipi kukumba e faʻaitiitia ai le kulukose toto (i totonu o manoa).

Sa faia suʻesuʻega i luga o le kuluga o kukama na fafagaina i isumu ma le maʻisuka ituaiga 2. O le suʻega na mafua ai le mafaufauga o le faʻaosofiaina o aafiaga o le triterpene o kulimi (cucurbitans or cucurbitacins) o loʻo i totonu o kukumba peels, lea e faʻaolaina ai le faʻasaʻoina o le inisalini ma le faʻatonutonuina o le metabolism glucagon metabolism.

I Saina, o nei vaega e maua mai le aiga sili ona vavalalata o le kukama - masani Cucurbita ficifolia uuki. E pei ona lipotia i totonu o le Journal of the Science of Food and Agriculture, o le faʻaogaina o lenei upusii i rats suesue i le maʻisuka na faʻaaogaina ai le malosi o le hypoglycemic, ma i luga o sela o le peta gaʻo, na i ai sona aafiaga faʻafouina.

E mafai ona faigata ona pulea le maʻisuka, ma le tele o togafitiga masani e mafai ona aoga mo tagata ei ai lenei maʻi faamai. Ioe, e leai se tasi o togafitia le maʻisuka i kukama, ma o cucumama e le o se vaifofo mo le maʻisuka. Ae o taunuuga o suʻesuʻega o le aʻafiaga o loʻo faʻaalia ai e manaʻomia nisi suʻesuʻega - ia fuafua pe mafai faapefea e kukama ona aafia ai le toto toto i totonu o tagata.

, ,

Fagalaʻau, Faʻaluina, Faʻamama ma Faʻamaʻaina Faʻamaʻi mo le maʻisuka

Fesili i soo se meaʻai, ma o le a ia faʻamaonia o le maʻisuka e te manaʻomia e teena ai meaʻai vevela ma le masima, ao latou faʻaleleia le manaʻo ma faʻaosoina le pulelasi o le suka gaosia, o le pulelasi o le talo ma sili atu le mamafa o le pancreas. O lona uiga, kukumba kuka mo le maʻisuka, faapea foi ma le mama-faamalu, kulama ma le kukaina mo le maʻisuka ua manatu o ni oloa e le talafeagai. E le gata i lea, i se siosiomaga oona, e oʻo atu i le 25-30% o vitamini B1, B5, B6, B9, A ma C ua faʻaumatia, ma a maeʻa le 12 masina o le teuina, o nei toesea e faʻaluaina, e ui e le afaina ai le tofo. O le masima e le faʻafefeteina le vitamini C, ae pe a faʻamalositisi le kukama, e maualuga le vevela.

Fualaau faisualaina mo le maʻisuka e leʻo uma ona faʻasaina, o lea e mafai ai ona e 'ai i nisi taimi tamato paluga po o kukama. Ae afai e te faʻamalo i taimi uma lou gutu ma le galala (faʻaalia le leai o se vai i totonu o le tino, lea eo mai faatasi ma hyperglycemia), faʻapea foi ma le maualuga o le toto, ona tatau lea ona vaʻaia fualaau faisua ma le tele o masima mai lau lisi.

E faʻafefea ona suitulaga cucumbers i le maʻisuka?

O kukama e mafai ona suia i fualaau faisua ma le fuainumera maualalo maualalo, lea e aofia ai foi le tele o elemene taua ma vitamini, faapea foi ma fiva, lea e fesoasoani i le sologa lemu o gaʻo. O nei mea o susulu, fou ma sauerkraut, pulupulu Brussels ma broccoli, tamato ma logo logo, zucini ma le isalaʻelu, letusi ma le sipuni.

Tuua Lau Faamatalaga