E mafai i le hematogen ma le maʻisuka ituaiga 2?

E matua faasaina ona faʻaaoga le "Hematogen" mo soʻo se ituaiga o maʻisuka. E oʻo lava i le faʻataʻitaʻiga masani o lenei oloa, lea sa faʻatau muamua atu, e aunoa ma ni mea faʻapitoa, o le suka na i ai i ni aofaiga tetele. E oʻo lava i tagata soifua lelei atoatoa e tatau ona faʻaeteete i meaʻai faʻalaʻau, ona o le maʻisuka ituaiga 2 e faigofie lava ona faʻaalia.

E TATAU ONA ILOA! E oʻo lava i le maʻisuka maualuga e mafai ona faʻamalolo i le fale, e aunoa ma se taotoga poʻo falemaʻi. Tau lava faitau le mea na fai mai Marina Vladimirovna. faitau le fautuaga.

Aʻo leʻi faʻaaogaina "Hematogen" i soʻo se fesuiaiga, o le maʻisuka e manaʻomia se fautuaga faʻapitoa faʻafomaʻi.

E faaitiitia vave le suāuʻu! O le maʻisuka i le taimi e mafai ona taʻitaʻia ai le tele o faʻamaʻi, e pei o faafitauli i le vaʻai, tulaga paʻu ma le lauulu, maʻi o le tino, gangrene ma e oʻo lava i tumutumu faʻamaʻi! Sa aʻoaʻoina e tagata aafiaga tiga ina ia faʻavasega ai a latou sukū. faitau i ai.

Faʻavae ma aoga aoga

E tusa ai ma le uluai fua, o le pusa e aofia ai:

  • 5% o le hematocritu o manu,
  • Vitamin C
  • vailaau suasusu, meli, suka ma fualaau mata 95%.

I le aluga o taimi, e leʻo faaopoopoina le hematociti iina, nai lo lena, o loʻo aofia ai le hemoglobin natura poʻo le faʻamalosi i totonu o pa. Tuuina atu le tuufaatasiga (95% o vailaau gaʻo vave), Hematogen e afaina ai i le auala lava lea e tasi e pei o suauu masani. O le kalori o le 354 kcal mo le 100 g. Faatasi ai ma le faʻaaogaina o lenei oloa, ua tuʻuina atu le tino i le uʻamea ma le glucose, ma o le tele o le toto ua le mafai ona totogi mo le anemia matua e avea o se adjuvant i togafitiga faʻapitoa. Tuutuuga lea e fautuaina ai foi e faaaoga le oloa:

  • anorexia
  • faanoanoaga
  • cachexia ma neurasthenia,
  • iron deficiency anemia
  • vaivai ma faateleina le popole faale-mafaufau.
Toe foʻi i le laulau o mea

Ua faatagaina le "Hematogen" i le maʻisuka?

O le aofaʻi o le suka i totonu o le paʻu e 95%, o le maualuga o le kulukose o le toto o le a televave le tuputupu ae e faʻaleleia ai se hyperglycemic po o le hyperosmola coma. E le gata i lea, o le faʻaaogaina o lenei oloa o le a mafua ai le faateleina o le viscosity o le toto e le gata ona o le glucose e aofia ai i le tuufaatasiga, ae ona o le hematocrit, lea e mafua mai i le atinaʻeina o se "maʻisuka vae" ma le toesea mulimuli ane o le lima. E taua le matauina o le gaʻo gaʻo-gaʻo i totonu o le tino ua faʻalavelaveina foi, lea e faʻalavelaveina ai le gasegase o le faʻamaʻi ma oʻo atu ai i le meaʻai.

Contraindications

O le musu e faʻaaoga e tatau ona mafaufau loloto i ai pe a iai:

  • Tusa 1 ma le ituaiga 2 maʻisuka.
  • O le mamafa ma isi faʻamaʻi pipisi.
  • Le moni o le maitaga ma le lactation.
  • O faʻamaʻi o le tino cardiovascular:
    • o se tulaga o le faateleina o le thrombosis, thrombophlebitis, veins varicose (ona o le tutusa o le faateleina o le viscosity o le toto ma le faateleina o le mamafa i pito i lalo ona o le faateleina o le mamafa o le tino),
    • atherosclerosis (ona o le suka ma le cholesterol, faʻapea ai ma le tele o kalori matū),
    • afaina o fatu fatu ma isi maʻi.
Toe foʻi i le laulau o mea

E faʻafefea ma pe fia foi i ai ma e aoga?

E ui lava i le mea moni e faapea o le falemaʻi faʻamaʻi e tuʻuina atu ai le maʻisuka eseese o le "Hematogen" i luga o le suka, o le maʻisuka e tatau ona mafaufau i le mafai ona faʻaaogaina. O le tuufaatasiga o nei paʻu e le o se mea saogalemu ona o le i ai o meaʻai ma le faʻaaogaina o mea faʻaopopo.

E le fautuaina e fomaʻi le tuuina atu o le "Hematogen" i tamaiti ei lalo ifo o le 5 tausaga le matua, aua e mafai ona mafua ai le paratrophy, ma mulimuli ane i luga o le gaʻo ma le maʻisuka. I le iai o togafitiga o le faʻamalositino ma faʻamaʻi pipisi, e matua aoga lava le lafoaia. Tamaiti matutua atu i le 5 tausaga ma tagata matutua i le i ai o le soifua maloloina lelei e mafai ona gafatia e 'ai e le sili atu i le 20-40 g o le oloa. Afai e te faʻaaogaina nei oloa, o le a malosi le satu, ae puupuu, pe a maeʻa o le ai ai le fiaaai tele. Afai e te amanaʻia mea o le kalori ma le cholesterol, lea e poloka ai puipui o toto toto, ona avea lea o se tagata soifua maloloina e mafua mai i le arteriosclerosis ma isi faafitauli faʻalesoifua maloloina.

Faʻavae ma fale faʻamalositino

Muamua, o lenei oloa na taua o le "Gomell hematogen", o se paluga na saunia i luga o le faavae o le fuamoa moa ma le toto. O lenei meafaigaluega sa faia muamua e se fomai Suitena i le 1890. Na faaali mai Hematogen i Rusia i le amataga o le seneturi lona luasefulu, ma talu mai le 1924 na amata ona galue malosi i le teritori atoa o le Soviet Union.

O se fofo faaonaponei, e pei o lona muamua, e faia mai le toto o se povi. Ae peitai, ina ia faaitiitia le ono mafai ona maua ai ni mea e afaina ai i toto toto, e maua ai se faamamaina lelei. Mo le gaosiga o le hematogen, naʻo le afa hemoglobin e faʻaaogaina. E le gata i lea, o le tuuina atu o se suamalie suamalie, susu susu, nati, meli ma isi sipuni ua faaopoopo i le oloa.

O le vaega autū o le hematogen e taua o le "albumin", o le protein sili lea e fusifusia i le hemoglobin. I le faʻaopopo atu i le uʻamea, o le hematogen o loʻo aofia ai le tele o:

  • carbohydrates (meli, susu susu ma isi),
  • retinol ma le ascorbic acid,
  • elemene taua (potassium, chlorine, sodium ma calcium),
  • amino acids, fats ma proteins.

O le hematogen e sili ona aoga i le maʻisuka malosi, aua e mafai ona faʻamautuina faiga faʻavave. O le tino i le tino, e faʻaleleia ai le faʻafefe o le uʻamea i le gastrointestinal tract, e faʻaolaina ai le faʻavaeina o le toto, faʻateleina le faʻaogaina o le ferritin i le plasma toto ma le hemoglobin.

I lenei auala, o le fesoasoani a le hematogen e fesoasoani i le faʻamaʻi o le anemia. E ave foi e tamaitai i le taimi o le faʻataʻitaʻiga ina ia mafai ai ona toe faʻafouina le mea e masani ai le uʻamea i le tino. O vitamini o loʻo i totonu o se togafiti togafitia e faʻaleleia ai le puipuiga ma fesoasoani e faʻataʻi ai faʻamaʻi pipisi faʻamaʻi. O le albumin e faʻaumatia le faʻanoanoa e ala i le faʻateleina o le mamafa o le toto.

O lenei oloa e le gata mo le maʻisuka. O faʻamaoniga autu mo le faʻaaogaina o hematogen o:

  1. Faʻataʻu le taua o le anemia.
  2. Meaʻai le lelei
  3. Duodenal Disease
  4. Manua o le iniseti.

E le gata i lea, faʻafetai i le vaitamini A, e faʻaaogaina e puipuia ai le leaga o le vaai ma le retinopathy o le maʻisuka. O vaega o loʻo iai i totonu e faʻaleleia ai le tulaga o fao, paʻu ma lauulu.

E pei ona mafai ona e vaʻai, o le hematogen e tele mea aoga. Ae pe o ia te ia le faʻasaʻo? Seʻio tatou taumafai e faʻamaonia se mataupu taua.

Hematogen Composition

Hematogen o loʻo i ai se faʻalavelave o meaʻai (o gaʻo, gaʻo, pulu), ae o le mea autu o loʻo avea pea ma uʻamea, e le mafai ai ona faʻavaeina le toto mumu toto (toto mumu toto).

O le uʻamea e masani lava ona maua i meaʻai, aemaise lava i le tele o meaʻai mumu. I le tino, o le iron o se vaega o le hemoglobin ma le myoglobin. Hemoglobin e tuʻuina atu ai le okesene e faʻafeiloaʻi i le toto i totoga ma gaʻo, ae fesoasoani le myoglobin i sela maso e teu ai le okesene.

Hematogen o loʻo iai le uʻamea i le ituaiga o hemoglobin lea e vave ona uuina e le tino. I le faʻaopoopoga, o loʻo i ai le tele o vitamini A ma le tele o amino acids.

Hematogen Harm

E pei ona fai mai le tala, "E tele mea lelei e leaga foi." E ui o le faaleagaina i le hematogen e le masani, o nisi taimi e mafai ai. Muamua lava, e mafai ona tupu lenei mea ona o le televave poʻo lona le pulea lelei, e aofia ai ma faʻatau fualaau faasaina. I nisi auiliiliga e uiga i le afaina mai le aveina o le hematogen ma le auala e aloese ai, vaai i lalo.

E faʻapefea ona ave hematogen?

O faʻamanuiaga o le hematogen, faʻapea foʻi ma le afaina, e faalagolago tele i le sao saʻo. Aʻo lei faia le togafitiga o le hematogen, ina ia aloese mai aʻafiaga, e fautuaina e faʻatalanoa se fomaʻi (i nisi tulaga, e le aoga mo nisi ituaiga o anemia e le fesootaʻi ma le leai o se mea).

Talu ai o le hematogen o loʻo i ai le tele o meaʻai gaʻo e faigofie ona ufiufi, e faʻasaina ona faʻaaogaina mo tagata e masani i meaʻai ma tagata gasegase e maua i le maʻisuka. Ma le faʻaeteete, e tatau ona ave le hematogen e fafine maʻitaga, aua e mafai ona afaina ai le pepe i le taimi o le atinaʻe. E le gata i lea, a o maitaga, e le tatau ona faʻaaoga le hematogen ona o le maualuga o le maualuga o le mamafa o le tino, e aʻafia ai foi i le tui o le toto, e mafua ai ona pipisi toto.

E afaina ai le faʻaaoga o le hematogen i le togafitiga o faʻafitauli o le tino, ona o se punavai o mea e foliga tutusa i le tuufaatasiga i le toto o le tagata. O le hematogen e faia i luga o se faavae o se plasma matutu poo le toto toto - blackin albumin. O le tulaga ese o le albumin e taoto i le faigofie o le digestibility o le uʻamea ma le polotini, lea e le tupu ai le ita.

Afai e te aʻafia i le gasegase, e tatau loa ona vave faʻaaoga le hematogen, pei o faailoga muamua nei o aʻafiaga o le aʻafiaga e mafua ai faʻamalosi i le manava.

E toetoe lava a leai se aʻafiaga o le hematogen, e maua ai i le tele o tulaga se aafiaga agamalu i le tino. E fautuaina e ave e le gata mo togafitiga, ae faʻapea foʻi ma se faʻasologa, aemaise lava mo tamaiti ao faagasolo le vaitaimi o le tuputupu ae malosi.

Ole fua ole aso o le hematogen mo tamaiti e sili ile 6 tausaga ole 30 g, mo tagata matutua - 50 g.

O le a le mea taua e iloa e uiga i le hematogen?

Aua le sili atu nai lo le fua fautuaina o hematogen.

Aloese mai soʻo se isi oloa ole gasegase mo le 2 itula muamua pe a uma ona ave le Hematogen.

O le tagofiaina o fualaʻau i le taimi lava e tasi e mafai ona oʻo atu ai i le maualuga o vitamini poʻo ni aʻafiaga ogaoga ogaoga.

Vaʻai lau fomaʻi i le taimi nei pe afai e te manatu ua e tele naua lau vailaʻau.

O le maualuga o vitamini A, D, E, K e mafai ona mafua ai ni aʻafiaga ogaoga poʻo le lamatiaga o le ola.

Faailoga o le maualuga o nei vitamini, ma o lona uiga, o le hematogen lava, atonu e aofia ai:

  • ogaoga tiga i le manava
  • vili
  • toto manava
  • tale le toto
  • malosi
  • leai se manaʻo
  • lauulu lauulu
  • taloina paʻu
  • lagona o le mafanafana ma le tingling i le tino,
  • fetuunaiga o le faasolosolo malie
  • paleni mamafa
  • ogaoga tiga
  • musika ma tiga faʻatasi
  • toe tiga
  • toto i urine ma feces,
  • lanu uliuli ma taoto,
  • pale paʻu
  • moli toto
  • vaivaiga
  • manava papaʻu
  • vaivai ma masani ona tupu
  • paʻu paʻu, laugutu lanumoana ma gaogao.

E le tatau ona e aveina se hematogen i le susu, isi meaʻai susu, meaʻai, meaʻai ma le meaʻai e maua ai le calcium. E mafai e le kesi ona faʻafaigofie atili mo lou tino ona faʻaaogā nisi o vaega o gasegase.

O le a se mea e tatau ona ou iloa aʻo leʻi faʻaaogaina le hematogen?

Hematogen ma nisi vitamini e mafai ona mafua ai ni aʻafiaga matuia poʻo le lamatiaga o le ola pe a oʻo i ni gaʻo tetele. O le mea lea, e le tatau ona e sili atu ma le lua papatusi i le aso.

Afai ei ai ni faʻamaʻi, muamua lava, faʻafesoʻotai lau fomaʻi aʻo lei aveina.

Aua le faʻaogaina le Hematogen pe afai o loʻo e maʻitaga pe afai e te fuafua e maʻitaga i se taimi lata mai. O nisi vitamini ma minerale e mafai ona afaina ai se pepe e leʻi fananau mai pe afai e ave i inumaga tele.

O Multivitamins e mafai ona pasi i susu susu ma afaina ai se pepe. Aua nei faʻaaoga le hematogen seivagana ua faʻamaonia e se fomaʻi pe afai oe tausia susu se pepe.

E faʻapefea ona ave hematogen?

  1. Aua neʻi faʻaumatia tele hematogen, pei e mafai ona mafua ai aʻafiaga, e pei o le pipiʻi o nifo, faʻavavevave vave, gasegase gase, faaletonu o fatu fatu, faʻalavelave maso ma vaivaiga.
  2. Faitau i taimi uma pe o le a le vailaau oona.
  3. Ave se hematogen ma se ipu vai atoa.
  4. E lelei le ave o le hematogen i meaʻai pe afai e le afaina ai le manava.
  5. A togafitiga, e taua le ave o le hematogen e le aunoa ina ia maua ai le tele o faamanuiaga.
  6. E tatau ona teuina le hematogen i le vevela vevela mai le susu ma le vevela.

O le a se mea e tatau ona ou aloese aʻo ou aveina le hematogen?

Pe a ave le hematogen e puipuia ai oe lava, e tatau ona e:

  • aloese mai le faia o isi sauniuniga ole vaega ole gaosiga i totonu o le 2 itula aʻo leʻi oʻo i le maeʻa ai o le Hematogen,
  • aua le ave hematogen i le tuufaatasiga ma isi vitamini,
  • aloese mai le masani ona faaaoga le masima i meaʻai i le taimi e faʻaaoga ai multivitamins e aofia ai le potassium,
  • ave hematogen ma le faʻaeteete pe afai o oe i luga o se meaʻai maualalo-masima,
  • aloese mai le tagofia o vailaau faʻamaʻi mo le 2 itula muamua pe a uma ona ave le hematogen. E taua tele lenei mea pe a ave vailaʻau e pei ole ciprofloxacin, doxycycline, levofloxacin, minocycline, norfloxacin, inloxacin, tetracycline,
  • aloese mai le taking multivitamins 1 itula muamua po o le 2 itula i le maeʻa ai o iʻa, aano o manufasi, ate, fatu o le saito atoa, cereals, pei o nisi meaʻai e mafai ona faigata ai i le tino ona uʻamea le uʻamea,
  • E le tatau ona ave le suka i le susu, o isi meaʻai susu, supplements o mea taumafa ma le calcium poʻo le meaʻai e maua i le calcium. E mafai e le kesi ona faʻafaigofie atili mo lou tino ona faʻaaogaina nisi mea aoga ma multivitamins.

Hematogen itu aʻafiaga

O le faʻaleagaina o le hematogen e ono afaina ai vave ma mafai ona iloa i totonu o ni nai itula talu ona faʻamaʻaina. Saili vave togafitiga faafomaʻi vave pe a fai e matauina nisi o faailoga o itu i lalo:

  • afaina i le paʻu,
  • urticaria
  • puupuu le manava
  • fulafula o mata, laugutu, laulaufaiva, po o le faai,
  • mumu sesega toto i totonu o le nofoa
  • pusa po o le faʻamau tiga pe a folo.

O aʻafiaga ogaoga ogaoga atonu e aofia ai:

  • malosi
  • manava manava
  • gaioiga, vili, popofana,
  • tiga o le manava po o le pala,
  • uliuli po o le lanu uliuli po o le iniseti,
  • le maua le nifo o nifo,
  • ogaoga tiga
  • le masani ai pe le fiafia i le gutu.

E leʻo se lisi atoa o aʻafiaga e ono tupu pe a ave le hematogen.

O a fualaau e le ogatasi ma hematogen?

O vailaʻau ma vailaʻau e mafai ona fegalegaleai eseese ma nisi vailaʻau. O le mea lea, ao lei aveina le hematogen, taʻu i lau fomaʻi e uiga i fualaau o loʻo e ave. E tatau ona e matua faʻaeteete pe afai o loʻo e ave togafitiga (togafitiga), fualaau oona ma fualaau faʻasaina e faʻasaʻo ai le toto toto, tretinoin (vesanoid), isotretinoin, penicillamine, trimethoprim, sulfamethoxazole, vailaau e le o-steroidal anti-inflammatory, e pei o ibuprofen, naproxen, diclofenac, indometoprof, indometophe etc. O le leaga e mafua mai i le faʻaaogaina o hematogen ma se isi fualaau faasaina e mafai ona faʻaalia i foliga o faʻamaoniga o loʻo lisi atu i luga, ae i nisi tulaga atonu e ese.

E le o se lisi atoa o fualaau faasaina e le ogatasi ma hematogen. Taʻu i lau fomaʻi togafitiga uma o vailaau faʻamaʻi ma luga-o-counter e faʻaaoga, e aofia ai vitamini uma, minerale, fualaʻau, ma vailaʻau ua fautuaina e isi fomaʻi e puipuia ai le faʻaleagaina o le mai i le hematogen ma se isi fualaau.

O fea e mafai ona ou maua atili ai faʻamatalaga e uiga i le hematogen?

Mo nisi faʻamatalaga i le hematogen ma ona meatotino, faʻafesoʻotaʻi lau fomaʻi.

Hematogen - o fualaau faasaina e faia mai toto toto. E tofo ma foliga mai o le faafetai faʻafetai i le faʻaopoopoga o meaʻai.

Ma o le taimi nei e tutusa le tutusa ma le taunuuga, o a aoga ma mea leaga o le hematogen.

Hematogen uʻamea, amino acids taua i le tino, vitamini A, faʻapea foʻi gaʻo ma gaʻo.

O aoga o hematogen: faʻateleina le hemoglobin, faʻaleleia le vaai, faʻamaʻotoina, gasegase faʻasolosolo, faʻamalosi le mucous membranes o totoga, o loʻo i ai se aafiaga lelei i le manava o le tino, e aoga mo tamaiti e mafatia mai i le anorexia, tagata matutua e leai se vaitamini.

A faʻaaogā hematogen: mo maʻi o le anemia ma le anemia, mo le mumunia o le tino ma le uʻamea ma le multivitamins, mo le maitaga (e le o taimi uma), mo faʻamaʻi o le gastrointestinal tract, gastritis ma le maʻi oona, mo le faʻaleleia o meaʻai, mo le puipuia o le vaitamini ma le mativa leaga, ma e mafai e le fomaʻi ona faʻatonu i le tele o isi mataupu. E ui lava i le taimi nei, o fomaʻi e ono foliga mai e sili atu nai lo le hematogen mo le faʻamalosia lautele o le tino aʻo maʻi.

Hematogen Harm Muamua lava, e aofia ai le faʻalavelave poʻo le le faʻaaogaina o le faʻaaoga. E le gata i lea, aua le faʻaaogaina pe a fai le susu pe a le faia se fomaʻi ma le togafitiga o faʻafitauli o le tino. O le hematogen e mafai ona afaina ai tagata e maua i le hemoglobin maualuga o le toto poo le hypovitaminosis (sili atu i le masani o vitamini), thrombosis. E taua le faʻafesoʻotaʻi se fomaʻi pe afai e te tago i isi vailaʻau (multivitamins, supplements mineral, antibiotic ma isi) ao ave le hematogen, ina ia aloese mai aʻafiaga.

Mo nisi faʻamatalaga e uiga i aoga ma mea lamatia o hematogen, tagaʻi i le vaega autu o le tusiga (aʻo leʻi oʻo i le iʻuga).

Le tele o le hémotogene e mafai ona faʻaaogaina e fafine maʻitaga

Ole ania mimiti i fafine maʻitaga e le o se maʻi faʻafuaseʻi. Atonu o le a faatonuina e le fomai le fualaau talafeagai. E mafai ona sau mai le tele o lapeti o le au laveaʻi. E fesoasoani i le faʻafefeina o le uʻamea ma faʻaleleia ai le gaosiga o ona toto mumu. O loʻo i ai vitamini A, B, minerale, mea amino acids. E mafua ona o le leai o ni puipuiga ma faaleleia ai le gataifale.

E leai se tulaga e faʻatagaina le le pulea lelei o le taumafa o le hematogen, e tusa lava pe e te manaʻo ai. E le tatau ona tatou faʻagaloina o se vailaʻau.

O a ituaiga o meaʻai e manaʻomia mo le maʻisuka?

O le maʻisuka ua manatu o se faʻamaʻi e le mafai ona faʻaleleia. O le galuega autu a le faalapotopotoga o le soifua mālōlōina ole soifua maloloina o le mafai lea e le tagata maʻi ona taitaia se olaga masani, e totogi ai ona maʻi ma lagona ai le soifua maloloina.

Fualaau faasaina, o tekinolosi lata mai ma fautuaga mai fomai sili ona lelei o le a le aoga pe afai e le iloa e le tagata maʻi ona 'ai saʻo.

O le meaai mo le maʻisuka e leai ni tapulaa. O lenei meaai e faʻaalia i tagata uma e tausia lo latou ola maloloina. O a mea e mafai ona e 'ai ma le maʻisuka?

O mataupu autu o meaai

O tulafono o taumafa mo le maʻisuka e faapenei:

  1. Faʻasologa o le vai i aso taitasi. O le vai, e le o le la, compote poʻo le sua. E fesoasoani i le faʻaleleia o le metabolism, e maua ai se lagona o le atoatoa ma fesoasoani i le faʻaumatia o paʻu faaopoopo. E manaʻomia e tagata taʻitoʻatasi lana lava voluma o le vai. E tele taʻiala mo le fuafuaina, o le tasi lea oi latou:
  2. Iloilo le laulau o meaʻai falaoa ma le faasologa o fuainumera o oloa. Le fua saʻo o lau taumafa.
  3. Faatapulaaina o le masima. I le faʻaitiitia o le masima, o le a vave ona e fasiotia ni nai manulele e tasi le maa: o le mamafa o le a amata ona faʻaitiitia le vave, o le a toe maua ai le toto. I le maualuga o le toto maualuga, e tatau ona faʻapulaʻa le faʻaaogaina o masima i le 5 kalama, pe a ma le afa-sipuniti, e aofia ai le mea na faʻaopopo pe a tao le falaoa ma kuka ai le kuka.
  4. Faʻaaogaina o le "tulafono faʻaseʻe". Afai e te vaai faalemafaufau i se ipu ma meaai e tuʻuina atu mo le 'aiga o le taeao,' aiga o le aoauli poʻo le 'aiga o le afiafi, ona aofia ai lea o le afa o fualaau' aina, 1/4 carbohydrates ma le 1/4 protein. Afai e te pipii atu i le "tulafono o le pata," o le a le umi se taimi e te alu ai ma le maʻisuka totogiina. O le siakiina o le kulukose toto i aso taitasi e tutusa lava lona taua e pei o meaai lelei. Faatasi ai ma le fesoasoani o le mataʻituina e le tagata ia lava, e mafai ona tatou faʻamautuina le saʻo saʻo o inumaga o le inisalini ma pe a fua saʻo ia iunite falaoa.

Vaega o le taumafa mo le ituaiga 1 ma le maʻisuka ituaiga 2

O se tagata gasegase e maua i le maʻisuka e tatau ona aʻoaʻo e faitau le falaoa poʻo le gaʻo. 1 XE e aofia ai le 10-12 g o carbohydrates. O loʻo i ai laulau faapitoa o iunite falaoa, lea e mafai ona e faigofie ona faʻatatauina ai a latou numera i le ipu.

O le asiasiga i aso taitasi o XE o le tagata lava ia mo tagata taitoatasi. E faʻalagolago i le matua, mamafa ma le gaioiga faaletino. O le siakiina e le tagata lava ia o le a mafai ai ona e malamalama pe saʻo lelei le filifilia o le inisalini pe tatau ona saʻo le fuafuaina o iunite carbohydrate.

O se mea sese masani o le maʻisuka o le taumafai lea e faʻamaʻaʻa atoatoa mea inu mai a latou meaʻai. Ae a aunoa ma le kulukose, o le a leai se mea tatou te maua ai le malosi mai. O le ate o se "fale teu oloa" o le kulukose, e maua ai le glycogen, lea e afaina i le leai o ni gaʻo i le taumafataga.

Ae o le faʻasao i le ate e laʻititi ma pe a uma le glycogen, o gaʻo e amata ona tafe i totonu o le toto. O sina malosi e mafai foi ona faʻasaʻoloto mai ia i latou, ae o gaʻo e lamatia tele i le latou talepe i lalo e fausia ai tino o le ketone.

I se isi faaupuga, o le maʻisuka e atiina ae le acetone fiaai. O se faʻalavelave matuia lea e mafai ona taʻitaʻia ai i le maʻi suka.

O le mea lea, o se tagata maʻi e maua i le maʻisuka e tatau ona mafai ona saʻo le fuaina o iunite carbohydrate.

Galue malosi

Gaoioiga faaletino

Alii21 Tamaitai19

Faatinoga malamalama

Alii12 – 14 Tamaitai15 – 16

O lenei numera o iunite falaoa e tatau ona vaevaeina i le 3 meaai autu ma le 3 faaopoopo. O le taeao ma le taumafataga o le afiafi e tatau ona tutusa i tulaga o le uta o le carbohydrate, ma o le aoauli e sili atu le maualuga. Snacks for 1 XE. E tatau ona e taumafai e tufatufa tufatufa meaʻai mo le aso atoa.

Afai e te tele naʻo meaʻai gaʻo, latou te le maua se taimi e faʻataʻitaʻi ai seia oʻo ina malosi le inisalini ma malosi le suka. Ole laʻititi ole XE o le a le mafai ona tuʻuina ile tino ile malosi, ma o le ate o le a amata ona faʻamalolo le glycogen, lea, i le isi itu, o le a aafia ai foi le faateleina o le kulukose toto.

Ina ia aua le feagai ma ia ituaiga faafitauli, o le maʻisuka e tatau ona sili atu le fiafia i gaʻo gaʻo ma maualalo le fuainumera o le maʻisuka. Latou te faasolosolo malie lava i lalo ma iu lava ina faateleina le suka toto.

O taumafataga taʻitasi e tatau ona iai fualaʻau. Latou te maua se lagona o le nofo fiafia i se tagata mo se taimi umi. Afai e te faia o se tulafono e 'ai sina lanu i le aso, o le tino o le a tumu i vitamini ma minerale taua. Mo le mafuaʻaga lava e tasi, e mafai ona e ave le teasbal teas.

O le lagona o le fiaai i le maʻisuka o se mea taatele. Ina ia aua nei galo ma ia lagona i le taimi lava lea e tasi, e tatau ona i ai i le taumafataga taitasi se aofaiga o polotini.

E aofia ai:

  • pi
  • mea soya
  • sina sisi gaʻo maualalo
  • totoʻa manu
  • iʻa maualalo-gaʻo
  • musika
  • maualalo susu susu.

Allowable Fat

Obese tagata e tatau ona filifilia a latou meaai ma le faaeteete ma faatapulaaina a latou gaʻo. O le mamafa o le paʻu, e oʻo lava i nai kilokalama, faʻafaigofie le galuega o sela, ma le tino atoa.

E le mafai ona faʻaitiitia le mamafa mamafa. E matautia tele mo totoga ma mamanu uma. E tatau ona fuafua le aofaiga o isi pauna, ona faasolosolo malie lea ona aveese.

Mo le lelei o le gau o le mamafa, e tatau ona e vaeluaina le tele o le gaʻo.

O le gaʻo e lua ituaiga: fualaʻau ma manu. O le gaʻo o le fualaʻau o le tele o suauu e maua mai i le suluina o fatu sunflower, saito, nati.

O gaʻo manu o mea ia e maua i le faagasologa o le gaosia o meaai o meaola e mafua mai:

Pe a leiloa le mamafa, e taua le manatua o gaʻo e manino ma natia. Afai e faigofie ona leʻo ese mai meaʻai, ona gaʻo ai lea o gaʻo lilo, ma o nisi taimi o le a faʻateleina ai a latou taumafa.

Le vaʻaia o gaʻo manino, e tatau ona e:

  • Filifili le aano o manu
  • aveese le paʻu mai le moa,
  • lafoaia atoa le pata ma le margarine,
  • kuka i totonu o le ogaumu po o le suʻaina i se aofaiga maualalo o le suauu moli,
  • faaitiitia le aoga o fuamoa i le 1 - 2 i le vaiaso.

O gaʻo lilo o loʻo maua i le susu, cheese cheese, ma le sisi. O nei oloa e mafai ona faʻaaogaina i ni mea e leai ni gaʻo.

Mayonnaise o se tasi o fili autu o le mamafa. O loʻo i ai le tele o gaʻo, o lona uiga e tatau lava ona vavae ese lona faaaogaina. O meaai falai e tatau foi ona faaitiitia.

Tuua Lau Faamatalaga