Milu vao (vao tuitui)

  • Faʻaleleia le maualuga o le suka mo se taimi umi
  • Faʻafouina le gaosiga o le inisalini pancreatic

Mo togafitiga o sooga, ua faʻaaoga lelei e le au faitau DiabeNot. I le vaaia o le lauiloa o lenei oloa, matou te filifili ai e ofoina atu i lou mafaufau.

O le kulupu vao mo le pancreatitis e masani ona faʻaaogaina. O loʻo i ai i le laau se vailaʻau vitamini ma le mineral, e aofia ai ni faʻamaʻosiʻu maʻoti e fesoasoani ai i le faʻaogaina o siama, faʻaleleia le gaioiga o le pancreas ma le gastrointestinal tract.

O le isi igoa mo le vailaau togafitiga o le vaovao susu. E faʻaaoga i togafitiga faʻaleaganuʻu ma aganuʻu. I luga o le faavae o le mutia, extracts, susu suauʻu suauʻu, faʻaopoopoga mea taumafa, mea e maua mai fafo, fuamoa e gaosia.

Ua faamaonia e faapea, o le vaovao o le susu o loʻo i ai se aafiaga lelei i le tulaga o le ate, o le tino, o lea e mafai ona faʻaaogaina mo cholecystitis masani, cirrhosis, hepatitis, faʻamaʻi ma isi faʻamaʻi.

Mafaufau i mea aoga e maua e vailaau faʻamaʻi, ma e iai ni faʻalavelave? E pei ona faʻaaogaina i le togafiti o le ate, o le pancreas ma le vevela.

Mea aoga mo pancreatitis

O fualaau suamalie e aofia ai vitamini - A, B, D, E, acid ascorbic, o se vaega atoa o vaega o minerale - calcium, iron, zinc, chromium, seleni, iodine, bromine ma isi mea.

O Silymarin o se mea faapitoa o loʻo i ai se meatotino faʻasalaga. O le mea e faʻamaonia ai le gaioiga o le ate, faʻaleleia lana galuega. O aʻafiaga lelei i le setete o fualaau oona o vaega ia - oona gaʻo, enzymes, flavonoids, quercetin.

Sa maitauina e saienitisi e faapea o le laau e taua lava e tulaga ese, talu ai e le o se mea e masani ai. E leai se mea tutusa i fualaau faʻalaʻau. O fualaau suamalie mo le pancreas e faʻaaogaina i fesuiaiga eseese - taumafataga, aʻa, suauu, lau, fatu, pu, ma isi.

E mafai ona ou susuina le vaitamama mo le pancreatitis? E le gata e mafai, e fai mai fomai, ae tatau foi. O le vailaʻau o loʻo i ai togafitiga nei:

  • Choleretic,
  • Toto
  • Laxative
  • Sweatshops.

E tusa ai ma le aafiaga tuusao i le mea ua faaleagaina, o le mutia e fesoasoani i le vave faʻafouina ma le toe faʻafouina o le totoga i totonu. O le tuufaatasiga e aofia ai enzymes e faʻaleleia ai le faʻapalapalaina o meaai, ma faʻamalosia ai faʻasolosolo o latou lava enzymes.

O le tuufaatasiga o vaega tulaga ese e fesoasoani e togafitia ai le tele o le ate, ma aveesea ai le tino o mea oona. O le gaosiga masani o enzymes ma hormones, e aofia ai le inisalini, ua toe faʻaleleia, lea e faʻaitiitia ai le ono mafai ona atiae le maʻisuka.

Faʻasaga i tua o le mumu o le pancreatic, susu laʻau vailaʻau vailaʻau e faʻaumatia ai le faʻaogaina o togafitiga, faʻamaonia le faʻatinoina o le okeni, ma tuʻuina atu puipuiga mulimuli ane mai le faaleagaina ona o le aʻafiaga o le aʻafiaga.

Auala e faʻaaoga ai susu susu

Ina ia maua mai fafo o le laau, e fautuaina oe e te saunia togalaau. Le togafitiga o le laʻau vavalaʻau ma le pancreas o loʻo faia i auala eseese - naʻo le laʻau o le susu o loʻo faʻaaoga pe faʻapipiʻiina faatasi ma isi laau.

Afai o le tagata maʻi o loʻo i ai se osofaiga ogaoga o pancreatitis, ona le mafai lea ona e inu vailaau fale. E mafai ona faʻaaogaina le vaovao mo le faʻavavevaveina o foliga masani o le faʻamaʻi (naʻo le lauti vaivai), ma faʻaaogaina foi e avea o se mea faʻapipiʻi.

Faaaoga vaega eseese o le laau. E mafai ona faaopoopo le aʻa i salakeke. E 'aina fou, tunu pe tao. O isi togafitiga e fautuaina ai le faʻaaogaina o le taumafataga - "meaai faʻalauteleina".

E ave muamua aʻo leʻi 'ai, faʻatau ma le totoa. O lenei mea e mafai ai ona e mauaina le numera maualuga o vaega taua. Ona fufulu lea i lalo i le vai manino. O le falala ma fatu o le laau ua faaopoopo i meaai, ua saunia le lauti i luga o latou faavae.

O le togafitiga mo le pancreas o le 30-60 aso, seia oʻo ina faʻamautu le tulaga o le maʻi. A maeʻa le lua vaiaso, ona toe faia lea o togafitiga. O faʻataʻitaʻiga faʻapitoa e faia i le 4 taimi i le tausaga mo le masina e tasi.

Fua mo le susu o le vao vaovao:

  1. Faʻafefiloi laʻau mago ma aʻa nutimomoia o le laau i tutusa tutusa. Tasi le sipunipuni 250 ml o vai inu.
  2. Faʻamalosi mo le 12 itula, pe a maeʻa ona faʻavasega.

O se fofo ile fale e faʻatau faatolu i le aso i luga o se manava gaogao. O le dosiga e 70-80 ml i le taimi. O le togafitiga e 1-2 masina. Ia mautinoa e mulimuli i se taumafataga i taimi o togafitiga.

Milu le lauti laʻau: sasaa lua teaseti o laʻau tipi ile vai inu ile 500 ml, faʻamalosi mo le 20 minute. Le faamamaina fafo. Latou te faʻaaogaina le vai naʻo se foliga mafanafana, faʻafefe i le vai: 100 ml o le suka i le 200 ml o le vai. Ole taimi e faʻaaoga ai e 3 taimi i le aso, o le togafitiga e 25-30 aso.

O le kulimi suauu manogi mo le pancreatitis e mafai ona suia ai le taumafataga matutu. O le oloa mai fatu e maua mai i le malulu. O le suauu ua i ai sona aafiaga e tetee i le ita, talu ai ona teuina o puipui o le manava ma le pancreas, i le faasologa, o le malosi malosi o meaai e faaitiitia.

E talitonuina o le suauʻu e aofia ai se numera tele o vaega aoga, pe a faʻatusatusa atu i le aʻa, aʻa ma lau o susu susu. Tauu le suāuʻu faatolu i le aso ao leʻi 'aʻai (10 minute) - tasi sipuniti taʻitasi.

E le fautuaina e faʻapupulaina le tui na o oe lava, e taʻitaʻia ai oe i le gasea ma le manulele.

Toa i le togalaau

O le tele o fai togalaau ua amata ona totoina le vaovao vaovao e avea o se laau teuteu, faapea foi ma le fausia o ni puipui mo tagata ma manu.

O le susu o le tatalaʻau e le faʻamaonia ma e le manaʻomia se tausiga. E fiafia o ia i nofoaga lafulafu, ae faʻafefea foi ona faapaleni le paolo. Mataʻu ma le lamala. E mafai ona tupu i luga o soʻo se palapala, ae o loʻo iai mea e sili ona lelei mo le susu.

O le sosolo e faʻaolaina e ala i le lūlūina o fatu poʻo fualaau. Laʻau talatala ua totoina i le tautotogo po o le tau vevela. A o leʻi lūlūina, o loʻo totoina fatu. E fautuaina e faʻaaoga fatu o le seleselega o le tausaga talu ai - pe a uma ona taoto mo le tele o tausaga, latou te leiloa le germination.

Mo le totoina o fatu laau, o fatu e totoina i togalaau i le loloto o le masina ae leʻi totoina i le eleele. Aʻo leʻi totoina i pu taʻitasi, e fautuaina e faia le 1 tbsp. sipuni o le apa. O le togavao e tupu mai ni aso pe a uma ona lulu.

O le tuputupu ae o le taamilosaga e faaosofia ai le eleele mama, ma le fausia o ponuncles - phosphorus ma le potassium fertilizing, o le fea tulaga e totogo ai le vaitui i le tausaga o le luluina. Lafoaʻi laulaʻau i le -6 ° C.

O le vaomago e fuga mai i le faaiuga o Iulai ma e fuga mai seia pau. Pe a amata ona liu samasama a latou ato ma o mai i luga o fulufulu mai i latou - fatu laau, e selesele ulu, ma e mafai ona faʻamago mo le vaiaso. A maeʻa lena mea, e faʻamalosiina i latou e maua ni fatu - oa latou mea autu o togafitiga faafomai. Ae o mea e faʻamalolo ai le laʻau ma aʻa o le susu.

O le a le ituaiga laau toto?

O le susu (vaovao o le susu) o se vao faaletausaga lea e faʻaaogaina lelei i vailaʻau faʻatau. O se mutia umi ma laulaʻau lapopoa lapopoa o loʻo faʻalautele mai aʻa ma se aʻa. I le taimi o le fuga, e sili atu ma le luasefulu o meaʻai e faʻaalia i le laau, e mai i le paʻepaʻe ma le lanu viole. Fatu lanu samasama i totonu o se ato fugalaau. Mo togafitiga faafomaʻi, o le vao e seleseleina i le masina mulimuli o le taumafanafana.

E faaitiitia vave le suāuʻu! O le maʻisuka i le taimi e mafai ona taʻitaʻia ai le tele o faʻamaʻi, e pei o faafitauli i le vaʻai, tulaga paʻu ma le lauulu, maʻi o le tino, gangrene ma e oʻo lava i tumutumu faʻamaʻi! Sa aʻoaʻoina e tagata aafiaga tiga ina ia faʻavasega ai a latou sukū. faitau i ai.

Contraindications thistle

Faʻailoga pancreatiti i le 45% o faʻataʻitaʻiga faʻasolosolo faʻatasi ma isi faʻamaʻi, ma o le togafiti o le susu o le vaʻaia pancreas e le fetaui mo tagata uma. O le mutia e iai faʻamaʻiloga.

E le mafai ona faʻafefiloi le falaoa ma le pata o le susu laʻau pe afai o le talafaasolopito o le atuatuvale ma le faʻalavelave faʻafuaseʻi, fomaʻi - o le laau e mafai ona faʻavave ai le manava, faigata le manava.

O le isi faʻasesega o le le faapaleniina o le tui. E faʻaalia ai o ia o se maʻi o meaʻai, faʻalavelave, afaina, ma le faʻaleleia o le kesi. O faʻalogona o le allergic e maua foi - o le paʻu o le paʻu, o le vevela, o le mu, hypremia (seasea tupu).

Pe a matauina faailoga le lelei, o le faʻaaogaina o fualaau faʻasaina e teena. I le avea ai o se tulafono, o taunuuga o le ave ese ia latou lava i totonu o le 2-4 aso talu ona faalēaogāina, e le manaomia ni togafitiga faʻatau.

E le mafai ona togafitia oe i le vaitamama susu i tulaga nei:

  • Lapatai pancreatiti
  • Appendicitis
  • Vailaʻau faʻateleina ma vitamini i totonu o le tino,
  • Tamaititi taimi,
  • Fafagaina susu
  • O le faʻamaʻi o le maʻa (o le laau e iai sona faʻataʻitaʻiga, e mafai ona faʻaosoina ai le faʻaogaina o maa).

O tausaga o tamaiti o se faʻalavelave faʻatasi. E tele recipes e taʻu mai ai se tapulaa e oʻo atu i le 12 tausaga. O le mea lea, ao lei tuuina atu se mea teuteu / fusi poʻo se lauti i se tamaititi, e tatau ona faʻatalanoa se fomaʻi faapitoa.

O fualaau oona e faatatau i laau aoga ma "leai se leaga" e fesoasoani e faaleleia atili ai le tulaga o le pancreas, faʻamaonia le faʻaogaina o le gaʻo. O le vaomago e le na o se togafitiga, ae o se puipuiga lelei foi o le pancreatitis.

O mea taua o le vaovao o le susu o loʻo faʻamatalaina i le vitio i lenei tusiga.

  • Faʻaleleia le maualuga o le suka mo se taimi umi
  • Faʻafouina le gaosiga o le inisalini pancreatic

Vailaʻau vao - o se vailaau togafitiga

O le vaomago ua taua o se vailaau togafitiga. I Bulgaria, o le vaovao susu o le meaalofa o le Virgin Mary.

Mo togafitiga faafomaʻi, faʻaaoga fatu-fatu (e aunoa ma le paluga). O fualaau suamalie o laau talatala e aofia ai mea o loʻo faʻapipiʻi i totonu o sela o le ate ma le vevela ma faʻaleleia atili ai le faʻamalosia o le toto o le ate.

Ua faamaonia e saienitisi o le flavonoids o loo maua i vaega uma o le laau ei ai le aoga aoga i le metabolism ma toe faaleleia ai galuega o le ate e oo lava i ni ogaoga matautia o gasegase. O le mea lea, ua leva ona faʻaaogaina le vaovao susu i vailaʻau faʻamaʻi mo faʻamaʻi ate ma o se vaega o nisi o fualaau oona e faʻaaogaina e togafitia ai le hepatitis tuga ma le tumau, ate o le ate.

Mai le susu susu, ua faia fualaau mo faʻamaʻi ate

E leai ni faʻasalaga mo le faʻaaogaina o le vaovao. I le taimi lava e tasi, o fua masani masani mai lana fatu e sili atu le malosi nai lo papa. Mo togafitiga faafomaʻi, o fatu e seleseleina i le tautoulu, pe a amata ona liu samasama ato.

O le susu o le suauu manogi o le suauʻu e faʻasili ai le faʻaleagaina na mafua mai i le tino e le ava malosi ma mea oona. E faʻagasolo ai faiga faʻavae, faʻateleina le puipuiga, ma maua ai se faʻamalologa manuʻa.

O le kulimi suauʻu manogi e aveesea ai toxins mai le ate. Ata: Milk Thistle

Ina ia saunia se teuteuga o fatu, e te manaʻomia le 2 tbsp. tapena le punetini o fatu ma se kofe kofe, sasaaina le 0.5 lita o le vai ma faʻafefete i luga o le vevela vevela seia oʻo ile afa o le vai e faʻafefe. Ona togi ma inu 1 tbsp. sipuni i totonu o le itula i le aso. O le togafitiga e 1 le masina. I le taimi lava e tasi, o mea gaʻo ma le ava malosi e le aofia ai mai le lisi. E mafai foi ona e suʻeina fatu i le foliga o se paʻu vevela 1 teasimita i le tasi aso i le aso aʻo leʻi 'ai, inu tele vai i vai mafanafana.

O aʻa mo togafitiga faafomaʻi ua eliina i le tautoulu, fufulu i le vai malulu ma ua mama i le vevela o ° C.

Mo togafitiga o faʻamaʻi ma tiga faʻatasi, o le teuteuga o nei aʻa e faʻaaoga i le fua o le 1 tbsp. sipuni o mea 'aina mata i le 1 ipu vai inu. O mea e faʻaaogaina e kuka i totonu o se pusa faʻapipiʻi ua tapunia i totonu o se vai vai mo le 30 minute, fufulu vevela ma 'ave 1 tbsp. sipuni 3 taimi i le aso ao leʻi faia taumafataga. O le vaomago e leai se faʻaleagaina ma aʻafiaga itu.

E le gata i lea, o laulaau laititi ma petioles o le vaovao o le vaomalo e masani ona faʻaaogaina i meaʻai, o nisi taimi e palu ai petioles. E mafai ona e 'aina le vaitui vao, pei o se atisisisi.

Milu suauu manogi mo le maʻisuka

Milu suauu suauʻu e aveesea ai toxins mai le tino ua faʻavaivaia e le maʻisuka ma fesoasoani i le tau faasaga i le mamafa. E sili atu le faʻaaogaina o vailaau i le aso 30 minute ao leʻi 'ai, ae o loʻo faʻamatalaina foi e sui ai le suka. I lenei tulaga, o vailaʻau faʻapitoa e faʻaopoopoina i taumafa i aso taitasi.

O le suauu e faia mai fatu o le laau i le malulu. Faʻafetai i lenei tekonolosi, o le fomaʻi togafitiga e toeitiiti lava o mea aoga uma, o le faʻalelei e afaina ai le pancreas, toe faʻafoʻi ai le tino o le ate ma le gall vess.

O le a le susu susu o le taumafataga

O le vaega sili ona taua o lenei laau o le fatu - faʻaaogaina le malulu, e maua e tagata atamamai le suāuʻu mai ia i latou, lea e faʻatau atu o se oloa gaosia. O otaota, lea e paʻu, o le taumafataga lea: o le taunuuga o le toesea. I falemaʻi, e mafai ona faʻatusalia o le "susu laʻau paʻu", talu ai o pepe o fatu o le laau ua nutimomoia i le taimi o le toesea o le suauʻu ma avea ai o le falaoamata atoatoa o le falaoamata. Ae ui i lea, o le eletise e le mataga tele: o le taumafataga e tumau pe tusa ma le 3% gaʻo.

Tincture ma le lauti

O le tincture ua saunia i luga o se paʻu o fatu (meaai), lea e mafai ona faʻatau i se fale talavai. 4 tbsp. l uʻu le sasaa i totonu o se fagu, sasaa 400 ml o vodka ma tuʻu i le pusaaisa mo le 21 aso. I le faaiuga o le piriota, e faʻaaogaina vailaʻau e tusa ai ma le ½ tbsp. l tolu taimi i le aso pe a uma ona 'ai mo le 2 vaiaso. I le maʻisuka, o se vailaʻau faʻapitoa e faʻaaogaina e faʻateleina ai galuega puipui a le tino ma faʻamaonia ai le mafaufau. E le faʻaaogaina le Tincture. E mafai foi ona e inu lauti e taofi ai le puipuiga. Ina ia faia lenei mea, sasaa le taumafataga i le vai inu ma faʻaosooso i le 10 minute. Faaaoga le 100ml 3 taimi i le aso mo le vaiaso. Ava le tii i le fua o le 1 tsp. fatu i le 1 ipu vai.

Aveese ma le susu

I le laasaga muamua o le maʻi, e tatau ona faʻaaogaina le faʻamalositisi. O le mutia e fesoasoani malosi i le gaioiga o le pancreas ma le ate, faʻaitiitia le kulūkose ma puipuia le alualu i luma o le maʻi. I le maʻisuka ituaiga 2, e aoga tele le inu i se teuteuga. Mo lana sauniuniga, o laʻau mago ma aʻa o le mutia e faʻaaogaina. O le faʻafefiloi e sasaa i le vai inu i le po ma tuʻu ai seia oʻo i le taeao. Faaaoga togafitiga 150 ml 3 taimi i le aso. O le faʻaaogaina i aso taitasi mo se masina o le a fesoasoani e toe faʻafoʻi ai le faʻalavelave.

Faʻaiʻuga

O le vaovao vao, i lalo o le sao saʻo ma le amanaia o le faʻasaʻoina, e leai se aʻafiaga leaga i le tino o le tagata. I nisi tulaga e le masani ai, o le maʻisuka e ono oʻo i se faʻalavelave faʻafuaseʻi, manava manava, poʻo le tiga i le taumatau saʻo. Afai e te aʻafia i soʻo se faʻafitauli i taimi o togafitiga, taofi le faʻaaogaina o le vao ma saili le fautuaga a se fomaʻi.

O afea e le tatau ona faʻaaoga?

O le faʻaaogaina o se vailaʻau faʻamaʻi ua faʻasoleina mo tagata e iai faʻamaʻi:

  • chronic pancreatitis
  • epilepsy
  • cholecystitis gasegase
  • cholangitis
  • appendicitis
  • foliga masani ole fulu.

E ui lava i le faʻamalolo, o le vaovao susu e mafai ona afaina tele ai le gaioiga o le maitaga ma le soifua maloloina o le pepe i le taimi o le susu. E le gata i lea, o le faʻaeteete e faʻaogaina le mutia e mo tagata e le atoatoa le mafaufau, faʻamaʻi o le ate ma fatugaʻo. I ia tulaga, e mafai ona amata togafitiga pe a uma ona feutagai ma se tagata tomai faapitoa. Tamaiti laiti ifo i lalo o le 12 tausaga e le o fautuaina le laʻau vaovao.

Le mea e faʻaaoga mo

Na maua e le taumafataga o le vao talatala le faʻaaogaina uma i isi vailaʻau (pe a latou talanoa e uiga i togafitiga o le ate, latou te manatua muamua lenei laau) ma le kuka. O le suauu mama o se meaai saogalemu lea e masani ona maua i fua o taumafa - e faaopoopo atu i cereals, salads, meat meat, replaces seasonings with bitterness natura, fefiloi ma lefir (e tutusa ma fatu), pe faʻafeiloaia i totonu o fuālaʻau fualaʻau ma meaʻai o le detox. I le avea ai ma vailaʻau, e mafai ona faʻaaogaina le taumafataga o le vaovao susu:

  • mo le sauniuniga o vai / ava malosi,
  • i le susu
  • e avea o se vaega o se mea faʻapipiʻi mea taumafa.

Faiga o meaola

I tua i le afa lona lua o le 20 seneturi, na filifili ai e saienitisi le vaega autū o le vailaʻau o le laʻau vaovao - o se mea uigaese, silymarin, faʻaleleia e le silibinin ma le silidini. O i latou uma lava e aofia i le vaega o flavolignans ma ua latou faʻailoa mai ni meatotino faʻasao. O le vaitui (e le gata o le taumafataga suauʻu, ae o le suauu, meainu, ma isi mea) sa avea ma lauiloa i isi vailaau e ala i le faʻamaʻi o le hepatoprotective, lea e sili atu ona sili atu i le silibinin. E malosi atu o ia nai lo isi vaega o flavolignans:

  • puipuia le ate mai i aʻafiaga o toxins, faʻatonu saʻo i luga o silasila, puipui le puipuia o fesuiaiga o femalagaiga ma le faʻamalosia o le tino,
  • amata le faagasologa o le toe faʻafouina o sela ate,
  • faʻagesegeseina le atinaʻeina o mea faʻapipiʻi.

E le gata i mea e puipuia ai e fomaʻi le vaovao ma lana taumafataga: e aoga foi mo gaioiga, suka ma le cholesterol maualuga, toto toto. O nei mea uma ua ausia ona o le maliliega o vailaʻau faʻasolosolo lea e tausia ai alkaloids, resins, histamine, vitamini K-e, saponins. O le laʻau manogi e masani ona iloga i le pasene maualuga o le protein, lea ua avea ma tasi o mafuaʻaga e faʻaaogaina ai i mea taumafa taumafa pe a leai se mamafa.

Mea aoga o le susu susu

I le faʻaopoopoga i le ate o loʻo taʻua i luga, e oʻo lava i le amataga o le faagasologa o lona toe faʻaleleia, o le vaitui o le susu o loʻo i ai se lisi umi o mea faʻamalolo. E puipuia le taofiofia e ala i le fetuunaiga o le manava, faʻamamā le tino o faʻaopoopopo o toxins, fesoasoani e taofiofia le toto (o lenei mea e masani ona iloa i le maualuga). E oʻo lava i fafine e le faamalieina i latou tagata, e mafai ona latou iloiloina le aoga o le vaovao, aua e mafua ai le gau o le mamafa. E le gata i lea, ua tusia e fomaʻi:

  • aafiaga lelei o le taumafataga i luga o le tino (ona o vitamini B)
  • le aʻafiaga o le vitamini E, o loʻo i ai i le vailaʻau vailaʻau o le vaovao o le susu, i luga o pusa o ituaiga uma e lua,
  • le gafatia e faʻamamā le paʻu i luma o siama ma togafiti psoriasis.

Mea faʻapitoa o le Hepaprotective

O le tulaga sili ona lelei o vaega o le susu o le vaomalo - flavolignans - o le toe faʻaleleia o suauu o le ate pe a uma le inu oona e mafua mai i le taumafaina o le ava malosi ma le vaisu o le nicotine, le faʻaaogaina o vailaʻau, tulaga faigata e galue ai le tagata i mea leaga. Ae peitai, e mafai foi ona puipuia le aʻafiaga o aʻafiaga o nei mea, ma i le faaopoopo atu i le puipuia ma le faʻamamaina o le ate, o le vaovao susu e faʻamaofiofia ai paʻu o le hepatocytes ma:

  • e aʻafia ai faiga faʻasolosolo i sela,
  • faʻaosofia le faʻalauteleina o le porotini, faʻavaeina o hepatocytes fou,
  • fesoasoani i le galuega a le gallbladder, talu ai ona o loʻo i ai sona aʻafiaga malosi.

O aoga o le taumafataga mo le faʻamamaina ma le faʻamālōlōina o le tino

O se aafiaga lelei i le ate e le na o le pau lea o le togafitiga o le silymarin ma isi flavolignans, e pei lava ona le mafai e se tasi ona galo e uiga i isi vaega o le tuufaatasiga o meaola o lenei laau. O le vaovao o le vaovao ua faaalia lelei lava ia i le matafaioi o se "mama" o le tino, lea e:

  • fesoasoani i le aveesea o mea matautia na fausia e avea o se taunuuga o le faʻaalia o le vevela (i togafitiga o le oncology),
  • poloka poloka tuusaʻo,
  • e faʻaolaina ai le toina i tua o meaola suamalie,
  • ei ai sona aafiaga antitoxic i luga o toxins o le natura moni.

Faʻamaʻosaʻo le suka o le toto

O aʻafiaga i luga o le inisalini ma le mea e maua ai tagata e maua i le maʻisuka, e mafua mai i nisi faʻataʻitaʻiga faʻatasi ma le vaovao susu, o loʻo faʻaauau pea ona talanoaina e fomaʻi. O iinei, o le matafaioi a le silymarin tutusa, lea e faasaʻoina le faagasologa o le gataifale telefoni ma taʻalo i le avea o se antioxidant e ala i le taofia o le faʻamaʻiina o faʻamalolo saoloto, e le o faʻateʻaina, ae o nei manatu e manaʻomia pea faʻamatalaga faasaienisi.

Faʻaleleia le galuega o le bowel

O le susu o le vao vevela e aofia ai le fiber, lea e fesoasoani e le gata i le faʻafefeina o lagona o le fiaaai - o lana galuega autu o le faʻasalalau lea o le gaioiga o le manaʻoga. E tusa lava pe a maeʻa se togafitiga puupuu i lenei oloa, e mafai ona e maitauina o le malosi o le malosi ua le toe faʻalavelave, ma ua toeitiiti lava a oʻo i le itula. O le faʻaaogaina o fatu eleele i le tele o mea e i ai le aafiaga leaga i luga o le manava, talu ai e afaina ai le mucous membrane.

Totoina o le toto toto

I tagata o loʻo mafatia i le maualuga o le toto, o fomaʻi i a latou fautuaga e puipuia teteʻe osofaʻiga o le faʻateleina o aʻafiaga e taulaʻi atu i le taumafataga o le vaomago, fautuaina e ave, fefiloi ma le meli. O le mafuaʻaga o loʻo i luga o le maualuga o flavonoids o loʻo i ai fatu - ei ai a latou aafiaga lelei i luga o puipui o toto, toto totoga ma e oʻo lava i galuega a le fatu. O vailaʻau oona i le faʻatasi ma le magnesium e faʻafeiloaʻi ai le viscosity o le toto ma fesoasoani e faʻamālōlōina spasms vascular.

Faʻaitiitia le faʻafefeteina ma le faʻavasegaina o paleni-masima o le tino

O fatu o lenei laau e le gata i le vitamini - e eseese i le mea o loʻo maua i le saponins, lea e fesoasoani e puipuia le maualuga o le hormone ma aafia ai le faʻasologa o corticosteroids. E le gata i lea, o saponins e aafia ai paleni-masima, ao latou fesoasoani e aveese le uric acid mai le tino. Ona o lenei mea, o loʻo i ai se faʻaitiitia o le mamafa o le edema, o se faʻaleleia atili i le tulaga o fatugaʻo, ma le puipuia o le faʻatonuga ua faia i le vevela.

Faailoga mo le faʻaaogaina o le susu o le meaʻai

O le malosi o mea tau vailaau o lenei oloa e matua maualuga lava, e le gata ina faia se togafitiga, lea ua mamanuina e faamalosia ai le tino ma puipuia ai le ate - o le sulu eleele e mafai foi ona galue o se vailaau atoatoa. E fautuaina i latou mo togafitiga o le hepatitis C, cirrhosis, ma le faaleagaina o le ate ma mea oona. Ae ui i lea, i le faaopoopo atu i faʻamaʻi ate, o le lisi o faʻamatalaga mo le faʻaaoga e aofia ai:

  • cholelithiasis (foliga masani),
  • so o se faamaʻi o le tamaʻi,
  • maualuga bilirubin maualuga,
  • solia o pule faasee,
  • malosi
  • maualuga le cholesterol
  • ava malosi
  • togafitiga lata mai nei.

E faʻafefea ona inu le susu susu talatala

Po o le a lava le polokalama e te filifilia - puipuiga o le ate, faʻafetuʻia o le tino poʻo le togafitiga o le tino atoa, aʻo e faʻaaogaina lenei laau e tatau ona e faʻagalo e uiga i meaʻai gaʻo ma le ava malosi, ina ia le faʻaitiitia le aafiaga o togafitiga i le zero. O le taumafataga o le taumafataga o le a faʻalagolago i sini, ae afai e le o sauni e saunia se decoction, tincture poʻo le lauti, e tatau ona ave le paʻu i le vai mafanafana ma sina siʻosiʻomatua ina ia faʻasaʻoina ai suauu o loʻo totoe i totonu o laulaʻau.

Mo togafitiga o le ate

I le hepatitis tumau, o le cirrhosis, biliary dyskinesia ma isi maʻi o le ate, o togafitiga o togafitiga ma le susu o le vaovao taumafa e faia i le 2 taimi i le tausaga, o le 20 aso tumau. A uma ona latou malolo mo le 2 vaiaso ma toe fai le tulafono mo le 20 aso. O togafitiga faʻamaʻi e masani lava ona faia faʻatasi ma se teuteuga matagofie:

  1. Taʻu 30 g o fatu eleele i le 500 ml o le vai ina ia faʻaititia le lua o le vai i le 2 taimi. Le afi e vaivai.
  2. Inu mai le 8 i le 20 itula i itula uma ile teaspoon. O le taumafaina o meaai e le afaina ai le aoga o togafitiga.

Faaaoga e fai ma fofo

I isi vailaʻau, o le auala aupito sili ona lelei e faʻaaoga ai le suauʻu suauu o le saunia lea o se faʻafefetega faigofie: sasaa le 1 tsp i se ipu vai inu. mea lanu, mea tuʻuina mo le 20 minute. E vaevaeina i le 2 servings, latou te inu ae leʻi 'ai i le 15 minute i nai sipuni laiti, faʻamafanafana i taimi uma. A maeʻa le 40 aso o togafitiga, e manaʻomia se malologa o le itiiti ifo i le 2 vaiaso. Afai e manatu le fomai e tatau, e toe faia le vasega.

Faatonuga mo le faʻaaogaina o le vaovao paluga taumafataga mo le paʻu mamafa

O le aafiaga o lenei oloa i luga o le fuainumera o loʻo faʻamatalaina naʻo le mea moni e faapea o le pusa o le pusa e faʻavasegaina ai le metabolism (o le mea lea, ua faʻataunuʻuina i tagata e maua i le maʻisuka), ma o le faʻaaogaina faʻaaoga latou te tuʻuina atu ai se aafiaga tele. Mo lenei mafuaʻaga, e tatau ona faʻaaogaina na o se vaega faaopoopo o se faʻafitauli o le gau. O le tali algorithm e faigofie: faʻaopoopo 1 tsp. fatu fatu mo meaai 3 r / aso, o le umi e ulufale ai e 2 vaiaso. E fautuaina e tuʻu faʻatasi i se mea vevela: falaoamata, soup.

Laʻau faʻamalosi faʻamalosi mo le puipuia

O le fua o le taumafataga, faʻaaogaina e le mo togafitiga faafomaʻi, ae ia toe faʻafoʻi le tino poʻo le puipuia o le ate, e tatau ona faatulaga taʻitasi, ae ia amata i taimi uma i le 1 / 2-1 tsp, e tatau lava i meaai. Mo faʻamaʻi o le manava, e fautuaina e 'ai le meaai e le o le amataga o se taumafataga. E taua le amanaʻiaina o tausaga o le maʻi - e sili atu i le 3 tausaga le matua e mafai ona faia se togafitiga puipuia. O filifiliga e pei ona taua i lalo:

  • E tuuina atu i tamaiti le 1/2 tsp. taumafataga ma le 'aiga o le taeao ma le aoauli. O le vasega e le sili atu i le 25 aso.
  • E mafai e tagata matutua ona inu susu vaitui mo le 1-2 tsp. taeao ma le afiafi, ma o le auala puipuia i le taimi e eseese mai le 30 i le 40 aso.

Auala e filifili ai se meaai lelei

E fautuaina e le au fai togafiti le faia o se faʻatauga e leʻo luga o se falemaʻi i luga o le initaneti, ae le tuusao, pe a mafai ona iloilo le tulaga o le oloa - o lenei mea e sili ona taua mo le paʻu. E tatau ona e mautinoa o aso e muta ai aso e le o oʻo mai i le mutaaga: susu o le vaovao o vaovao o loʻo i ai suauʻu, lea o le a faasolosolo malie lava i le faʻamaina o le paʻu. Afai e te mafaufau i fomu o loʻo gaosia ai, e mafai ona e faʻatau mai: e tutusa lelei.

Taumafa i le vela i totonu o paʻu

E sili atu le faigofie ona fai lenei ituaiga o meaʻai faʻalaʻau: e te le lagona se mea e le fiafia i ai, e le mafai ona e sosogi, ma faʻafefiloi capsules lamolemole e faigofie atu nai lo le tuleia o se paʻu susu ma le fulafula i totonu ia te oe lava. Ae ui i lea, e tatau ona e mautinoa o le taumafataga, o loʻo ufiufi i totonu o se atigi, ua matua matua - o mea o loʻo i totonu o kapula o le a faʻapogisa (itiiti ifo, enaena). Afai e susulu, aua le faʻatau.

Fomu o le tino

O le faatulagaga masani o taumafataga o loʻo i ai se tau maualalo, ae o se oloa e le lelei tele e sili atu ona masani iinei nai lo capsules. Taumafai e faʻatau se vailaʻau faʻasaina i le itu i saute ma faatau atu i taga manino - o le auala lenei e mafai ai ona e suʻesuʻeina le fausaga o le taumafataga ma ia mautinoa e le o se keke, e le amata taufetuli, e leai ni mea e maua ai i totonu. Ia manatua o le keke o le taunuuga lea o le gaosiga o fatu, o lona uiga e mafua mai i le faʻavavega.

Tau o le susu susu vao

O le lelei o lenei oloa o lona avanoa: o se paʻu faigofie i St. Petersburg ma Moscow e mafai ona maua i le tau o le 26 ruulu i le pusa 100 g. E masani ona leai ni faafitauli i le i ai o le taumafataga i falemaʻi ma, pe a tatau ai, e mafai ona e vaʻaia oloa i le mea ua filifilia, I nisi tulaga, o le a faaopoopoina tau o le tau. O le tau tau mo falemaʻi a Moscow e mafai ona siaki i le laulau:

Tuua Lau Faamatalaga