Faʻafeiloaʻiga i togafitiga o le maʻi o le maʻisuka pito i lalo

Matou te ofoina atu ia te oe e faitau le tusiga e uiga i le autu: "togafitiga o le maʻisuka angiopathy o pito i lalo" faatasi ai ma manatu mai tagata tomai faapitoa. Afai e te manaʻo e fai se fesili poo le tusitusi, e faigofie ona e faia lenei mea, pe a maeʻa le tusiga. O le a mautinoa lava le taliina oe e lo tatou tagata poto faapitoa.

Maʻisuka Angiopathy o Lauvai Laugatasi: A Complete Review

Mai lenei tusiga o le ae iloa ai: oa mafuaaga o le maʻi o le maʻisuka pito i lalo ma togafitiga o le maʻi. Faʻailoga masani, metotia o suʻesuʻega ma puipuiga.

O le maʻi o le maʻi suka o pito i lalo, o se faʻalavelave lea o le maʻisuka, ma o loʻo i ai le faʻaleagaina o toto toto, neura ma le le lelei o le tino.

E le mafai ona togafitia se maʻi faʻamaʻi o le maʻisuka. Ae e mafai ona faʻamautinoa se tulaga mausali ma puipuia ai aʻafiaga e aʻafia ai: gangrene (necrosis), vavaega o vae.

O le taunuuga o togafitiga e tele lava ina fuafua i le tulaga o le togafitiga, togafitiga o le onosai, taimi o le sailia o fesoasoani faafomai.

O fomaʻi o mea faʻapitoa e aofia ai i le taimi lava e tasi i le togafitiga o togafitiga o le toto totoga i vae i le maʻisuka: o le endocrinologist, o le neurologist, o fomaʻi lautele ma fomaʻi vascular, ma le cardiologist. O le faʻafelagolagomaʻi i le faʻamautinoaina ma le togafitiga o le faʻamaʻi e mautinoa ai le tausiga o se tulaga maualuga o le soifua maloloina ma le lelei o le soifuaga mo tagata mamaʻi e maua i le maʻisuka.

E lua ituaiga o faʻasalaga o le maʻisuka:

  1. Microangiopathy - o loʻo faʻaleagaina ai le microvasculature ma capillaries.
  2. Macroangiopathy - faʻafitauli o loʻo faʻaalia i veins ma arteries.

O le kulukose maualuga, lea o loo i ai i totonu o le toto i le maʻisuka, e ulufale atu i le puipui o le vaa. O lenei mea e mafua ai le faʻaumatia o le mimiti (o le pito i totonu o puipui o le vaa), lea e mafai ona gaʻo i le suka. I le mateatelaum, o le kulukose e gasegase i le sorbitol ma le fructose, lea, pe a faaputuputu, tosina mai le vai. O le vevela ma le mafiafia o le puipui ua atiina ae.

O le solia o le amio saʻo o le puipui lapisi e mafua ai le tatalaina o vaega o le toto (coagulation system) (o le fatuina o le microtrombi). E le gata i lea, o le meaʻai ua faaleagaina e le maua ai se mea e malolo ai endothelial, lea e maua ai le faalauteleina o le lumen o le vaa.

Faʻaleagaina o le puipui lapoa, faʻafouina o le faʻamalosia ma le faʻaitiitia o le tafe toto - o le Virchow triad o se faailoga iloga o le angiopathy.

O lenei mea e mafua ai le matelaina o le okesene i siama ma masini, atrophy, fulafula ma le faʻafouina o fibroblasts. Latou te faʻapipiʻi le mea e fesoʻotaʻi ai, e mafua ai le laʻau o le toto.

I totonu o vaʻa tetele, o le faʻavaeina o atherosclerotic plate e tuʻuina atu i nei suiga.

O le matafaioi taua i le tupuga o le faafitauli o loʻo faia e le polyneuropathy - faʻaleagaina ai aʻa o le vae o vae. Faʻatasi ai ma le maʻisuka, e iai eseesega i le faʻaogaina o le kulukose i totonu o le toto. A faʻaitiitia (hypoglycemia), o aʻafiaga namu e oʻo i le matelaina. Faʻatasi ai ma le tele o le suka, ua maua ai faʻamalosi saoloto, lea e mafua ai le faʻamaʻiina o sela ma faʻaosofia ai le okesene. O le faʻateleina o le sorbitol ma le fructose e oʻo atu ai i le edema o fiva namu.

Afai e faaopoopo i luga le maualuga o le toto maualuga (faaopoopo le toto), ona i ai lea o le masima o capillaries e fafaga ai le ogalaau fao.

O le tuufaatasiga o nei mea e fesoasoani i le atinae o le matelaina o le okesene ma le oti o le gaioiga faagasologa. Latou te taofi le tuʻuina atu o se lagona o le nasu i totonu o masini.

O nei mea e le lelei ai meaai a le tino o fatuga pito i lalo o loʻo faʻaalia ai le faʻaogaina o le maʻi o le maʻisuka.

Faʻaiʻuga o le maʻi o le maʻisuka pito i lalo

O le atinaʻeina o le maʻi o le maʻisuka e faʻafeagai ma le talaaga o le maʻisuka o le ituaiga muamua poʻo le lona lua ona o le faateleina o le kulukose o le toto ma le malosi ma le le mautonu i le maualuga o le suka. I le ituaiga maʻisuka ituaiga 1, pe a le maua mai le inisalini o le iniseti, e sili atu ona faigofie le pulea o le kulūkose tumau. Faʻatasi ma le ituaiga 2, pe a faʻasaoina le inisalini i le pancreas, ae le lava, o ia tumutumu e le mafai ona faʻaalia, tusa lava pe o le usitai mausali i fautuaga a le endocrinologist togafiti.

O mea e fesoasoani i le atinaʻeina o faʻafitauli faʻapitoa i le maʻisuka o le:

  • le faʻamalosia o le inisalini - le mautonu le tino ile inisalini,
  • dyslipidemia - faʻalautele vaega o le atherogenic lipoproteins,
  • afaina - aemaise lava le visceral, ituaiga tane, faatasi ai ma le lafoaia o mea oona i totonu o le manava ma totoga i totonu,
  • ogaoga maualuga
  • faʻaopoopoga o le toto
  • fulafula
  • ulaula
  • amio le taua
  • lamatiaga tau galuega
  • faʻasologa o togafitiga
  • matua - silia le 45 tausaga mo alii, 55 - mo tamaitai.

O le toilalo o vaʻa tetele ma vaʻa laiti e mafai ona atiaʻe i totonu o le tolu tausaga talu ona amata le maʻisuka. E ui lava e masani ona tupu mulimuli ane, pe a uma le 10-15 tausaga. O le mea lea, o le taimi lava e maua ai le maʻisuka o le maʻisuka, e tatau ona taulimaina le puipuia o le angiopathy vae o le maʻisuka.

Faailoga o le toto toto vaivai i vae e amata lemu. I le taimi muamua, e ono le lagona e le tagata maʻi ni suiga.

Kiliki le ata e faʻalautele

O uluai faailoga e tatau ona e gauai i ai e aofia ai:

  • afaina o vae,
  • maʻa malulu
  • gaogao
  • faaitiitia po o le leiloa o lagona,
  • tiga faʻapitoa taimi
  • taeao faʻamalosi
  • "Amata" tiga
  • fulafula o sooga, fula o le vae ma le popole umi,
  • malogo ma le paʻu o le paʻu,
  • vae gau lauulu
  • lagona mu
  • suiga ma le faʻamalo o fao i tamatamai vae.

Faatasi ai ma le alualu i luma o togafitiga, faʻamalositino le vavalalata, solia o le faʻamaoni o le paʻu, o le foliga mai o maʻi pipili e auai. I lenei tulaga, e le mafai ona e faatuai ma tolopo le asiasiga i se fomai faapitoa. O faʻalavelave faʻafuaseʻi e manaʻomia e puipuia ai le atrophy ma le gangrene.

I tulaga sili atu o le maʻisuka, o se faʻalavelave o le faʻaleagaina o le tino - ua maua i se vae o le maʻisuka, lea e aofia ai le faʻaogaina o ponaivi ma suiga i masini mumu.

Maʻisuka vae ma le loloto o le maʻi suka

Faʻatasi ai ma le maʻisuka vae, o manua ogaoga e afaina, tui i tendon ma ponaivi. E i ai le avanoa e faʻaleagaina ai, ma e iai foi le maualuga o le gau o ponaivi o vae, o vae ua pala.

I le taimi lava lea e tasi, o le a faʻaaogaina ai vaʻa o le tino ma fuafua - Mencheberg syndrome.

O se suʻesuʻega faʻamoemoe e iloilo ai le tulaga o le paʻu, fao, iloiloga maeʻa o vae, avanoa vavalalata e talafeagai. O le fomaʻi e suʻeina le totoina o toto toto, faʻamalosi le mamafa i luga o poplite ma mata o femoral, faʻatusatusa le faʻatusa o faailoga. E siakiina le vevela, malosi ma le faʻalogoina o lagona o vae.

Faatasi ai ma le fesoasoani a suʻega suʻega suʻesuʻega, ua faʻaalia ai mea eseese o meaola.

O auala autu autu e iloa ai ma fuafua le maualuga o le faʻaleagaina:

  • angiography - o se suʻesuʻega x-ray o toto toto e faʻaaogaina ai se faʻatusatusaga o auala,
  • Faʻaauau le faʻamalamalamaina o le lanu - faʻataʻitaʻiga e leai se osofaiga o le toto,
  • video capillaroscopy computer komepiuta,
  • faʻataʻitaʻiga faʻasolosolo faʻatulagaina,
  • foliga vaaia magnetic resonance,
  • suʻesuʻega faʻatupeina - faʻaalia ata o le toto totoʻa o le moega pepe.

Ina ia faamaeaina le ata o le falemai, talanoa i se endocrinologist, neurologist, optometrist, fomai tipitipi lautele ma le fomai tipitipi, cardiologist.

O le tulaga autu mo le togafitiga o le maʻi o le maʻisuka pito i lalo, o le faʻamautuina o le gaʻo gaʻo. A aunoa ma se taumafataga, e lava le filifilia o vailaʻau e maualalo ai le suka ma le faʻamautuina o le kulūkose, o isi mea uma e leai se aoga ma o le a le taʻitaʻia ai le mea e manaʻo ai.

  • tuu le ulaula
  • faʻamaonia le mamafa o le tino
  • pulea le toto.

O togafitiga faasao e aofia ai le faʻaaogaina o vailaʻau faʻatau e faʻaleleia ai le tafe o le toto ma ona vaega o meaola oona, metabolism in tissues.

Mo lenei faamoemoe, o fualaau o vaega ua taua ua faatonuina:

  1. Tulafono - ia maualalo le cholesterol ma le taua dyslipidemia.
  2. Faʻavae e faasaga i le toto maualuga.
  3. Antioxidants - e aʻafia ai toto toto.
  4. Toto toto.
  5. Failauga.
  6. Metabolics.
  7. Biogenic stimulants.
  8. Vasoactive drugs.
  9. Diuretics
  10. Faʻafouina o le faʻafouina o mea.

Mo le togafitiga o le polyneuropathy, fualaau o le neurotropic, vitamini vitamini B, antidepressants o loʻo faʻaaoga.

O le filifiliga o vailaau e faia taʻitoʻatasi, i le amanaʻiaina o mea ua faʻailoaina.

O le taotoga e aofia ai ni sini autu se lua: toe faʻafoʻiina o le toto i pito pito i lalo ma faʻanoanoa nofoaga o maliu.

Gaoioiga faʻafouina o le toe faʻafoʻiina o tino i le maʻi o le maʻisuka:

  • faiga e sili ona leaga - faatasi ai ma le fesuiaiga o vaa tetele,
  • Endovascular faʻalavelave - faʻatasi ai ma le vaeluaina,
  • shunu - faʻatasi ai ma le faʻalauteleina o poloka e fausia ai se auala faʻafefe mo le faʻaaluina o le toto e pasi ai vaʻa.

O ia gaoioiga e toe faʻafoʻi ai le toto i vae ma faʻalautele ai le taulaina o le maʻi papala papaʻu.

Lotofaʻatasia o le tino - o le faapipiiina - e aofia ai le vavave o matai alofa i totonu o le lumbar. O le taotoga o taotoga e aveesea ai le vavalalata o laʻau ma faateleina ai le toto i vae.

O togafitiga faʻamaʻi faʻafuaseʻi - o le toesea - e taʻua o se filifiliga ogaoga pe a tutupu ni suiga e le mafai ona suia, necrosis, poʻo gangrene. O le numera o le aofaʻi e fuafuaina e faʻatatau i le vaega o le nofoaga ua aafia: tamatamailima, vaega o vae, vae.

Faʻaleagaina o le tino o se faʻalapotopotoga faʻalapotopotoga ma e iai sona aʻafiaga o le faailoga. Ae peitai, i le tuufaatasiga, e matua faafaigofieina ai le tulaga o le maʻi.

E mafai e le fomai maʻi ona faatonuina:

  • magnetotherapy
  • palapala le fofo
  • Massage
  • foot baths.

O fualaau mo togafitiga mo le maʻisuka angiopathy o pito i lalo ifo o loʻo faia i le tautala (teas, infusions) ma faʻaaoga i fafo (baths, compresses).

Manatua: o vailaau faʻamalositisi e le mafai ona suia le fualaau oona, ae naʻo le galue e fai ma faʻataʻitaʻiga.

Faʻaaogaina o laau e faʻaleleia ai le gaosiga o le inisalini, faʻamalosia ai toto toto ma puipuiga, faʻaleleia atili ma faʻaleleia togafitiga faʻasolosolo i le tino.

  1. Tea ma le kofe e sili ona suia i le chicory ma le vao teas: chamomile, linden, blueberry, mai le sage, lilac.
  2. O le dandelion ei ai se mea e tutusa ma le insulin. Mo le kuka: ave 2 tbsp. l aʻa fou pe mamago aʻa, sasaa le 800 ml o vai inu, tuu i le po. Faaaoga le 10-15 minute ao le i ai.

  • O le paʻele ma le clover, Ierusalema artichoke, mai aʻa o le paʻepaʻe paʻepaʻe o le paʻu, faʻaitiitia le lamatiaga o le atiaʻeina o faʻafitauli o le maʻi o le maʻisuka ma le maʻisuka vae.
  • E le mafai ona togafitia le le lelei o le fafagaina e ala i le faʻaaogaina o faʻanoanoa i le ituaiga o laʻau ma laumei. O laei e faia mai: laulaau fou o calendula, laulaʻau ma pulupulu linden, laulaau mamago. O suauu e faavae ai suauʻu e le gata ina faʻamalolo ai maʻi, ae faʻamaluluina foi le paʻu lelei.

    Ina ia saunia: 400 g o le sogi po o le olive suauʻu e faʻagesegese ona aumaia i se vevela i totonu o se pesini. Faaopopo le 50 g o le beeswax, 100 g o le uila poo le pine pine. Kuki lenei paluga mo le 5-10 minute, aloese mai le kuka. Faʻafiafia ma teu le suauʻu ua maeʻa i totonu o se potu e le mafai ona e alu atu i le susulu o le la. Faʻaaogā le faʻamamafa i le suāuʻu suauʻu i le manua mo le 20-30 minute i aso uma.

    10-15% o tagata gasegase e maliliu mai i faʻalavelave faʻafuaseʻi o le maʻi o le maʻisuka, maʻi o le necrosis ma le toto (sepsis).

    O le mulimuli i auala puipuia e laveaʻi ai ola. O se faʻafouga atoatoa o le tuʻuina atu o le toto i vae e mafai ona mafai pe a fai e leʻi oʻo mai ni faʻafitauli faʻafitauli i totonu o le tino.

    Ole togafitiga o le maʻi o le maʻisuka pito i lalo e le lelei i taimi uma, ae maise i tulaga maualuga. Peitai, e mafai ona puipuia lenei tulaga.

    Fuataga e faʻatatau i le puipuia o faʻafitauli faʻafitauli o le maʻisuka:

    • glucose pulea
    • mamafa le faatulagaina
    • mafai gaioiga faaletino,
    • vae mama
    • fomaʻi maʻi
    • laei seevae faʻalelei,
    • lafoai o masani leaga.

    O le tausisia o nei faatinoga faigofie e 2-4 taimi e sili atu le aoga nai lo togafitiga o togafitiga o togafitiga.


    1. Wayne, A.M. Hypersomnic Syndrome / A.M. Wayne. - M.: Medicine, 2016 .-- 236 p.

    2. Strelnikova, Natalia Meaʻai e faʻasaina le maʻisuka / Natalya Strelnikova. - M.: Vedas, 2009 .-- 256 p.

    3. Gurvich Mikhail Meaʻai mo le maʻisuka, Terra - M., 2013. - 288 p.

    Sei ou faailoa atu au lava ia. O loʻu igoa o Elena. Sa ou galue o se endocrinologist mo le silia ma le 10 tausaga. Ou te talitonu o aʻu nei o se tagata tomai faapitoa i laʻu matata ma ou te manao e fesoasoani i tagata asiasi uma i luga o le saite e foia ai galuega faigata ae le o galuega. O mea uma mo le 'upega tafaʻilagi e aoina ma faʻapipiʻiina ma le faʻaeteete ina ia faʻamatala atu ai le tele o faʻamatalaga talafeagai. Aʻo leʻi faʻaaogaina mea o loʻo faʻamatalaina i luga o le upega tafaʻilagi, o faʻasalalauga faʻatagaina ma tagata tomai faapitoa e manaʻomia i taimi uma.

    Faʻavasegaga

    Faʻalagolago i luga o fea vaʻa ma capillaries e afaina ai le maʻi.

    • Maʻisipathy o le maʻisuka (faʻatoʻaga fatuga),
    • O le retinopathy o le maʻisuka (o se faʻalavelave e aʻafia ai mata e faʻaalia i le faaleagaina o vaʻa o le retina),
    • Maʻi maʻi fatu lilo,
    • O le maʻisuka angiopathy o pito pito i lalo,
    • Faʻafitauli o le tino (o le faʻaitiitia o tomai mafaufauga e mafua mai i le faʻaitiitia o le tafe toto i le faiʻai).

    Vaega o lamatiaga

    O le maʻisuka na mafua ai le faʻaleagaina o le gasegase ma le hormonal, lea e mafua ai le atinaʻeina o le maʻi o le maʻisuka. O le faʻamaʻi tele lava e faʻalagolago i le gaioiga o meatotino ma uiga o se tagata. O maʻi e maua i le ituaiga 1 ma le ituaiga 2 maʻisuka e ese lava le mafatia. O tagata e maualuga le malosi o le systolic e faʻaleagaina le ava malosi, faʻapea foʻi ma tagata ulaula ma tagata o loʻo faigaluega i mea leaga, e ono foliga mai o le maʻi o le maʻisuka. 20% o tagata gasegase e maua i le maʻisuka e oo atu i le falemaʻi ona o faafitauli ma pito i lalo, masani o se siama. 50-70% o faʻamavaega uma o pito i lalo maua i le maʻisuka. Liona o le pito i lalo (ulua, faʻaleagaina faifaipea o le faʻaleagaina poʻo le paronychia) atonu o le faailoga muamua o le maʻisuka.

    Angiopathy maua i le maʻisuka 15 * taimi e tele taiminai lo tagata mamaʻi e aunoa ma le maʻisuka. O le angiopathy e leai se maʻisuka e matua le maua lava i tagata maʻi ma le atherosclerosis.

    * e tusa ai ma AmerikaDiabetesAssociation (American Diabetes Association)

    Maʻisuka micro-angiopathy

    O le maʻisuka angiopathy ua vaevaeina i ni ituaiga se lua: micro-ma macro-angiopathy:

    • Macro-angiopathy e aʻafia ai vaʻa o pito i lalo ma le fatu. Loto lipine ma toto e faaputuputu i totonu o vaʻa toto, pipii i puipui, taofia o le tafe toto,
    • Micro-angiopathy e faaleagaina ai mata ma fatuga. O puipui o toto laiti toto e avea ma vai vaivai, toto, ma le polotini.

    Faʻailoga

    I le suʻesuʻega muamua, o le a faʻavasega e le fomaʻi le faʻamaoniga o le angiopathy, lea e aofia ai ma faʻailoga e ono:

    • Paʻu (i le malologa, tiga i le po ma le paʻu),
    • Leai se pulusal (e le o iai ni manaʻoga o vae, e malosi ma faʻapitoa mea faʻalauiloa i le popupal)
    • Poikilothermy (le mafai ona toe totogi mo suiga i le vevela vevela, o se paʻu iloga i le maualuga o le vevela),
    • Pale vae,
    • Paresthesia
    • Paʻu.

    E le gata i lea, o le a faatonuina e le fomaʻi suʻega nei:

    • Faʻaaogāina o se Suʻega Faataʻitaʻi (Iloilo lanu lanu) - suʻesuʻega e leai se osofaiga e iloilo ai le mamafa o le toto ma le toto e tafe mai i toto toto,
    • Photoplethysmography - faʻataʻitaʻiga e faʻavae i suiga i mafaufauga manino o le paʻu, - faʻamaumauga o soliga o le tafe toto,
    • Faʻafanua pito i lalo e manaʻomia mo tagata na gasegase i taotoga faʻapitoa. O loʻo faʻataunuʻuina le faʻataʻitaʻiga e uiga i le talaaga o le faʻaalia o maʻi o le tino i luga o vae ma manua o le vae,
    • X-ray (faʻapitoa foʻi ma faʻamatalaga faʻaaoga le faʻatusatusaga) e iloilo ai le setete o toto toto,
    • Faʻaaliga angonic resonance faʻaaoga faʻaaoga e iloilo ai le angiopathy, ei ai se avanoa manino ona o le leai o se manaʻoga mo le faʻatusatusa,
    • Komepiuta komepiuta - mo le faʻamaoniga o le faʻavaivai,
    • Radionuclide ata faʻaaogaina o le pyrophosphate e mafai ona faʻaaoga i le faaopoopoina i le leitio, o le faateleina o le manava e mafai ai ona iloa le osteomyelitis i le amataga.

    I le faaopoopo atu i suega uma o loʻo i luga, e tatau ona pasia e le tagata maʻi:

    • Suʻega o le toto (fuainumera atoatoa o le cell with differential, ESR),
    • Urinalysis
    • Urine, suesuega o le toto creatinine,
    • Totogi o le filtuls,
    • O le suʻega o le toto mo le beta 2 microglobulin (e iloilo ai faʻaleagaina fatu),
    • Faʻamaumauga lipid (cholesterol, triglycerides, LDL, HDL).

    Togafitiga e tatau aveese ia faailoga o le maʻi ma faʻavave i lalo i le faatumauina o le maualuga o le kulukose i totonu o le toto, faaleleia atili o le toto ma le malosi o le toto, faʻaitiitia o le cholesterol.

    Faʻatau togafitiga

    O togafitiga e eseese e fuafua i le ogaoga o le faʻafitauli o le faʻamaʻi ma le i ai o faʻamaʻi faʻalavelave ola, e pei o le sepsis, myonecrosis, gangrene ma le osteomyelitis. E masani ona faʻaaogaina:

    • Antibiotics (i le taua faasaga i siama afaina),
    • Tulafono (mo le faʻaitiitia o le cholesterol - atorvastatitis, lovastatin),
    • Metabolic sauniuniga (faʻaleleia o le malosi o le gaosiga o masini, mildronate, trimetazidine),
    • Faʻavae sauniuniga toto (aspirin)
    • Failauga (faʻaitiitia le vascular vashula, faʻamaonia le metabolism, taula, anginin)
    • O fualaau e fetoʻai ai (diuretics - furosemide)
    • Antioxidants ma vitamini Vaega B.

    Le tele o fualaau faʻaaoga:

    Igoa o fualaau faasainaO le ā e aʻafia aiContraindicationsAuala e aveTau (eseese e faʻalagolago i le itulagi, ave le tau aogā)
    VenoronFesoasoani e faʻaleleia le toto, faʻaitiitia le tiga ma le fula. I le avea ai o se togafitiga muamua mo tagata gasegase ma le atherosclerosis ma le toto maualuga1 le tolu masina o le maitaga1 capsule 2-3 taimi i le aso mo 2-3 masinaE tusa ma le 700 ruulu i le 50 pcs. 300 mg
    TrentalFaʻaaogaina mo maʻi pipisi, faʻamaʻi pipisi, vasa vascularOle gasegase ile vaega, maitaga, e matua ile 18 tausaga1 papalama 100 mg 3 taimi i le aso400 rubles 100 mg 60 pcs.
    PentoxifyllineFaʻavaveina le microcirculation, faʻaititia ai le palaka vascularOle gasegase, maʻitaga, faʻaleagaina o le myocardial1 laulau 2-3 taimi i le aso, o le togafitiga - 2-4 vaiaso160-180 rubles 60 pi. 100 mg
    Lipoic acidFaʻaleleia le vaʻaia o le tinoTina pepe, susu1 papalama i le aso35-50 rubles 12 mg 50 pcs.
    CardiomagnylToto totoTetele osofaʻi, fomaʻi, maʻitaga, le toe faʻailoga1 laulau i le aso120-290 ropu laupepa 30 pcs. 150 mg

    Taiala o togafitiga o le maʻisuka angiopathy o pito i luga ma pito i lalo


    I le International Classifier of Diseases, o lenei maʻi ua atofaina le code 10.5 (mo le maʻisuka ituaiga 1) ma le numera 11.5 (ituaiga 2 maʻisuka). O togafitiga togafitiga e faʻaaogaina i le faʻaitiitia o suʻesuʻega gasegase ma faʻaleleia le tafe toto.

    Afai e le mafai ona tupu, ma o loo i ai mea aloese ma mea e le mai ai, o togafitiga e faia i matagaluega o le taotoga purulenti.

    O le togafitiga o le maʻi o le diabetic angiopathy (e pei ona taʻua mulimuli ane o le DAC) o lona uiga o le taofia o faailoga o se faʻamaʻi faʻamaʻi: maʻi o le maʻisuka. O le tagata gasegase e suia le ala masani o le olaga: e teena amioga leaga, taumafai e aveesea le mamafa ma faasaʻo meaʻai muamua, faia le puipuiga o vae mamaʻi.

    Aʻo leʻi amataina le togafitiga lautele, o loʻo maua ai se faʻamaoniga o le faʻamaʻi, e aofia ai:

    • Faatulagaina o le setete o vaa,
    • angiography. O lenei suʻesuʻega e fesoasoani e malamalama ai i le lelei o le gasegase.


    Faatasi ai ma togafitiga faʻaonaponei faʻaonaponei, e taua le faʻapipiʻiina:

    • lymphomodulation, lea e fesoasoani i le faaleleia atili o le taamilosaga o le toto. O lenei auala e le faʻafesootai e fesoasoani e faʻamalosi lelei le aveeseina o le tino,
    • togafitiga fualaau faasaina
    • togafitiga faʻapitoa
    • togafitiga faʻapitoa i le mataupu pe a le maua e le vailaʻau ma le physiotherapy le mea e manaʻo ai.

    E taua le malamalama o le DAK e le vave faʻamalolo. Ae ui i lea, o metotia faaonaponei e maua ai se taunuuga lelei e oo lava i tulaga mulimuli ane o le faamai.

    E faʻaaogaina le faʻaleleia i na o tulaga sili ona ogaoga (faʻatasi ai ma le vaʻaia o le tino o le tino).

    O a ni vailaau faʻasaina ua faʻamatalaina mo le maʻisuka?

    O mataupu faavae o togafitiga faasao e pei ona taʻua i lalo:

    • inisalini faʻasolosolo ma le suka o le toto maualalo lalo ifo: Siofor, Glucofage, insulin ma le maʻisuka. Lautele se meaʻai
    • lipid-lowering therapy. O le sini o le faʻasaʻoina o le lipid metabolism. Fualaau faasaina: Simvastatin poo Atorvastatin. Taliaina ole tautala, faaumiumi,
    • togafitiga faʻapitoa. O le sini o le puipuia lea o pupuni toto e ala i le faateleina o le taimi o le coagulation. O fualaau o loʻo i ai lenei aafiaga - Heparin, Enoxaparin. Heparin i le muamua masini e 5,000 iunite. ma o loʻo faʻatonuina i se auala faʻapitoa pe leai foi. Enoxaparin - oʻo atu i le 40 mg / aso matua,
    • togafitiga faʻapitoa. Afai oi ai se faʻamaoniga,
    • antiplatelet faaumiumi togafitiga. O lona sini o le faaleleia lea o le viscosity toto. Faʻaaogaina o fualaau faʻamaʻi (i mg / aso): Clopidogrel - 300, Dipyridomol - 30-450, Aspirin - 100-300. O le vailaʻau o le tagata lava ia,
    • angioprotectors. E faʻaaogaina e fai ma faʻaopoopoga i togafitiga faʻapitoa ina ia faʻaleleia ai le toto. Xanthinol, Pentoxifylline poʻo le Alprostan ua faʻatulaga. O le mea mulimuli o se vailaʻau lelei tele ma faʻaleleia viscosity plasma. E oo lava i pepe faatoa fananau mai e mafai ona faatonuina,
    • toomaga mai se tiga o le faʻataʻitaʻiga mai fualaau faʻasaina (e le o le faʻasalaga). Afai latou te le fesoasoani, o meaola o le Morphine o loʻo faʻamatalaina i le masani masani,
    • vae mama. O se vaega taua lenei i togafitiga. O le tagata gasegase e tatau ona ofuina i taimi uma ni seevae faʻalelei, leai ni nonoa, ia mafai ona taulimaina sana poʻo manua, ma faʻaumatia sana.

    Vitamini ma Faleopathic Medicines

    O sauniuniga o le vaitamini, Thiogamma poʻo Berlition complexes ua faʻamatalaina. Latou te faʻaleleia atili le toto ma faʻamalosia ai vaʻa toto. O le togafitiga ileopathic e umi se taimi ma manaʻomia ai togafitiga faʻamaonia tatau.Ole fofo ile homeopathic e mafai ona fautuaina mo le faʻaaogaina:

    • Sekale Kortunum. E faʻaaogaina mo soʻo se ituaiga o maʻisuka ma i le tulaga o gangrene ma / poo le maʻisuka vae (DS),
    • Fuʻa. Togafitiga o le maʻisuka ituaiga 2. E leai se faʻailoga. O loʻo faʻaalia i togafitiga o DS,
    • Arsenic. E faʻaaogaina mo le maʻisuka e le o le inisalini e faalagolago i le maʻisuka ma o loʻo faʻamatalaina i le tuʻufaʻatasiga faʻatasi ai ma fualaau o le suka. O le vasega e 2 masina pe sili atu. E leai ni aʻafiaga o le vailaʻau. Ae o le tagofia o le ava malosi, e le tatau ona e aveina.

    Mafaufau i mea e sili ona taua o le gaioiga o togafitiga o le homeopathic: e mafai ona mafua ai se faʻafitauli i le soifua lelei i aso muamua 10-12. Afai e leai se uiga lelei, ole togafitiga e tatau ona talanoaina ma fetuunai ma lau fomaʻi.

    Falemaʻi Falemaʻi mo maʻi suka

    O togafitiga faʻapitoa mo le maʻi o le diabetic o loʻo faia e avea o se toe auala mulimuli ina ia toe faʻafoisia ai le tafe toto ma aveese nofoaga oti.

    Afai o gaioiga a le vaega o femoral or popliteal e iai ni suiga e le mafai ona suia, ma o lo latou vavalalata ua matauina i se vaega o le sili atu ma le 50%, ua faatonuina:

    • thrombectomy. I le tulaga lea, o le toto ua pipiʻi mai le nofoaga o le faʻasagaga ma ua aveesea mai le vaʻa. O se auala faʻaonapo nei o endovascular. I lenei tulaga, ua faailogaina se nofoaga o le sitepu o le thrombus ma ua faia se tamai faʻaoga i lona pito. Ona faʻapipiʻiina lea o se kapiti faapitoa, lea e toso mai ai se toto toto,
    • aloese. O vaʻa faʻapitoa e fausia ai fesootaiga ma vaʻa tuaoi. O le taotoga e tele faʻamaʻi,
    • faʻasalaga. O lenei taotoga e aofia ai le faʻamamaina o le atherosclerotic plate e le fomai tipitipi mai totonu o le puipui vascular. O le iʻuga, o le lumanaʻi o le uaea e faateleina, faʻatagaina le toto e felafoaʻi saoloto. O nisi taimi e tuʻufaʻatasia ma le taotoga,
    • faʻaola. O loʻo faʻamatalaina mo suʻesuʻega ogaoga o le ogavae, pe a faʻatapulaʻaina le papa o le vae vae i le atherosclerotic ina ia le mafai e le toto ona ulu i totonu. O le uiga o le taotoga o le faʻasolosolo lea o pusa mai le loloto o le fagu ma atili faʻalautele lona lautele i se patch. E laʻititi le lamatiaga: itiiti ifo i le 1%,
    • faʻamalosi. I le faʻaaogaina o se mamanu faapitoa o fila (sosoʻo), e faʻalautele ai fagu i totonu o le vaa. Ua faʻamaʻo le masini i se paluni faapitoa i se nofoaga taua, ma o ia, faʻalauteleina le kiliaina, tumau ai iina e faʻavavau,
    • faʻauluina o paluni. O se pusi e maua ai se paluni i le pito i tua e faʻapipiʻiina e ala i se pupuʻu i le paʻu. E faʻafefeteina i le nofoaga sao, faʻamafolaina o le papala, ma toe faʻafoisia le vaega o le vaa. Ae, talu ai e ono mafai ona toe faʻailoa pea, o lenei taotoga e faʻapipiʻiina i le faʻamalosi.

    Pe a maua le gangrene, o le mea e leaga ai, o le a toesea.

    E masani ona maua le faʻamalosi faʻamalosia o le faʻaaogaina o sela o le tino ma le necrosis. O nei gaioiga e aofia ai le tatalaina o le taulaiga faatosina ma lona alavai (faamamaina). O nei togafitiga e le foia ai le faafitauli, ae o le a le mafai ai ona faʻalautele le faagasologa o le purulent.

    Faʻasologa o mea faʻapitoa mo togafitiga faʻaonapo nei

    O loʻo maʻi le maʻi suka i lenei fofo, e pei o le afi!

    E naʻo lou manaʻo e faʻaaoga ...

    O togafitiga faʻalesitino e aofia ai le tele o auala eseese e faʻaaoga ai mea faʻapitoa e pei o le taimi nei ma le malamalama, ea ma le mageta radiation, vai ma le vevela. Faʻamaumauga o loʻo faʻaleleia pea. O le faamamafa autu i le togafitiga o le angiopathy o pito i luga o le electrophoresis ma le ultrasound therapy.


    E le gata i lea, e mafai ona faʻatulagaina mea nei:

    • magnetotherapy ma le fofo o le palapala,
    • foot baths ma massage (masini poʻo le tusi lesona),
    • aʻafiaga o agavaʻa
    • lymphodulation
    • fuaina o le decimeter: afaina ai le vaega o le shin.

    O le faʻaleleia o galuega faʻapitoa, eletise ma le faʻaaogaina o fualaau faasaina e aoga tele foi: o le nicotinic acid, Heparin, magnesium ma le paluga o sauniuniga. O le faʻatinoga ua faʻaalia mo le maʻisuka maʻoti. Umi - 10-12 sauniga ma naʻo totonu o le falemaʻi.

    E faʻapefea ona togafitia togafitiga faʻatoʻaga?

    O isi togafitiga e mafai ona faʻaaogaina i le faiga o auala faaopoopo mo togafitiga a le DAK:

    • lapisi. E fesoasoani e maua mai ai le suka i le masani ma ei ai le manaia lelei o le antimicrobial ma le diaphoretic, e faʻaitiitia ai le gaogao o le intestinal. Totoga: 1 sipuni tele vailaʻau faʻapitoa chamomile (poʻo ni ato faʻamamā se tolu ua saunia) tuʻu vai inu (1 ipu) ma tuu mo le 20 minute. O le mea e maua mai ai ua vaevaeina i le 2 doses o le 100 ml aʻo leʻi 'ai. E mafai ona faʻaaogaina e avea o se faʻamalosi i luga o nofoaga tetele,
    • Sage. O loʻo i ai i le laau le gafatia e faʻafaigofieina ai le inisalini ma faʻaleleia le puipuiga. Totoga: 2 laulau punoamata atoatoa laulaau o mea faʻapitoa mo le 400 ml o le vai inu ma tuʻu mo le 1 itula. Tago e pei o le lauti: afa afa ao leʻi 'aʻai. E tatau ona faʻaaoga le oloa i le aso atoa,
    • aulaʻau. O le saunia o se fofo mai aʻa o le laau e fautuaina i aso uma. Fua: 1 tbsp. aʻa nutimomoia mo le 1 tbsp. vai inu. E mafai ona e 'ai faʻamalosi lau laʻau. Ina ia faia lenei mea, fufulu 5 laulaʻau, tipi ma faaopoopo mo le tofo se afa sipuni o le suauu manogi,
    • calendula. O loʻo faʻaalia mo paʻu paʻu ma le atherosclerosis, talu ai o loʻo i ai sona aʻafiaga malosi i le antimicrobial. Ina ia faʻamalolo maʻi paʻu poʻo manuʻa, faʻaaoga le sua o le laau. Ua faia ni faʻamaumauga. E mafai ona e faʻaaogaina suauu. Totoga: tipi 100 g fuga laau ma sasaa 2.5 tbsp. suauu sulu (matuai vevela, ae le o le kuka). A mavae le 2 vaiaso o le faʻamalosi, o le kulimi ua saunia.

    Faaiuga i luga o le vasa o vaʻa o vae ma lima

    O le faʻamalamalamaina o le eletise e maua ai se ata vaaia o le setete o vaa.

    Afai e te faia le faʻataʻitaʻiga i totonu o le potu ultrasound, o le a tuʻuina atu i le pepa o se manatu tusitusia. E faigata tele ona e faia na o oe.

    O lau fomaʻi o le a faʻasalaina le faʻamatalaga, o le a ia faatonuina foi togafitiga mulimuli ane (pe a tatau ai). Afai o le suʻesuʻega e faia e le fomai tipitipi na ia lava, ona oʻo loa lea i le taimi o le suʻega ma le suʻesuʻega.

    O le tafe o le toto e iloiloina i faʻamatalaga nei:

    • le eseesega i le toto maualuga ua faamauina i le tapuvae ma le tauau. O le masani e 0.9. Faʻamaulalo i le taulalo o loʻo faʻaalia ai se faʻalavelave,
    • maualuga le toto i totonu o le fusi fafine ma lalo vae,
    • feteʻenaʻi
    • lapisi lapisi puipui
    • taʻavale.

    Chamomile Tea

    I totonu o le fale talavai e mafai ona e faatauina fomomile fugalaau i totonu o ni taga e 20. 2 sachets sasaa 250 ml o le vai inu, tuu mo le tusa o le itula, e tatau ona e inu i le kammile tea tilotilo i lea aso ma lea aso. O Chamomile e malosi lona malosi o le antimicrobial ma le faʻaleagaina.

    Sage tea

    Sage o se vailaau mamana malosi lea e faʻamalosi ai le tino puipuia. 2 sipuni suamalie o le sage sasaa mai le 250 ml o le vai inu, tuu le sua mo le itula, lauti ma le sage e tatau ona faalua 3 aso i le aso.

    Sage solia i le maʻitaga ma le faʻataʻitaʻiina o fafine, faʻapea foi ma tagata ua i ai mafaufauga.

    Fautuaga aoga: e le talafeagai le faʻaaoga o le chamomile ma le togafiti e avea ma mea autu mo le faia o le teas ma infusions. E mafai ona e filifilia isi laau e faʻafaigofie ai le metabolism, mo se faataitaiga, ginseng ma le talatini o le a faʻaitiitia ai faʻaaliga o le toilalo o hormonal, ma o le elecampane o le a faʻaleleia ai le metabolism o le carbohydrate.

    O tagata mamai e maua i le maʻisuka angiopathy e tatau ona teena kofe.

    Faatalanoa Calendula

    Faʻafefilaʻau laulaula ma laʻau mūmū ma laulaʻau (1 sipuni faʻataʻapaʻu taʻitasi), fufulu ou vae i le vai mafanafana, faʻaaoga lelei le paluga i le maʻi suka, afifi vae i le gau (e le o le fufusi). Ole taimi e faʻaaoga ai 2-3 taimi i le vaiaso, o le umi e tusa ma le 20 minute. A maeʻa ona faʻaaoga le pusa, fufulu ou vae ile vai mafanafana.

    Fautuaga aoga: mo ni faʻamau, e mafai ona e faʻaaoga mea e pei o le puluvao poʻo le pine pine (50 g) fefiloi ma le beeswax (20 g) ma le suauʻu manogi (200 g), e tatau ona faʻafefiloi uma vaega ma kuka i luga o le vevela mo le 5 minute, ona afifi ai lea i le gau gau ma faʻaaoga i le maʻila mo le 10 minute.

    Laʻau faʻamalolo

    Mo le sauniuniga o le taele, e mafai ona e faʻaaogaina le clover, vao vao, stepworm, atisosisisi Ierusalema.

    E faigofie lava le fua: sasaa 50 gm o sogaʻau ma le 1 lita o le vai inu. Faʻamalosi mo se itula. Muamua e tatau ona e taloina le taele i vai mafanafana (e tusa ma le 35 tikeri), sasaa i totonu o se teuteuga, o le umi ole bath baths e 15 minute. O le togafitiga e masani lava pe a ma le 2 vaiaso (pe afai e te taʻele i aso uma e lua).

    Puipuiga

    E aofia ai faiga nei:

    • Faʻaitiitia o le kulukose o le toto ma lona faʻatonuga,
    • Faʻatau togafitiga
    • Togafitiga o soʻo se faʻamaʻi
    • Friction ma le faʻaitiitia o le mamafa
    • Toe faʻaleleia o le toto lelei.

    Tele o gasegase e maua i le maʻisuka mafai ona aloese mai maʻi. O le fesoʻotaʻiga faʻatasi e aofia ai le mamafa o le mamafa, faamalositino (faʻalagolago i le faapalepale) ma le ulaula tapaa ma le ava malosi. O aso uma o le tumama o le tapu e taua tele e faʻaitiitia ai le lamatiaga o maʻi pipili. E tatau ona tuʻuina atu i ai ni seevae paʻu ma ni totini o le totini, o aso malolo lelei uma o le a lelei.

    O se mea manaia e uiga i le massage vae mo le maʻisuka

    Meaʻai ma taʻaloga

    O meaai lelei mo le maʻisuka e aofia ai le tele o meaʻai:

    • Fualaau faisua
    • Fatuga atoa
    • Fua
    • Rice, buckwheat, bulgur, quinoa,
    • Faʻatau susu meaʻai,
    • Peni
    • Meaʻai aano (moa, tolotolo),
    • Iʻa.

    E tatau ona le aofia ai oloa e maua ai:

    • O suga faigofie ma gaʻo,
    • Fried, salty, meaai oona,
    • Meaʻai vevela po o taimi vevela
    • Manuʻa mumu.
    Aua e te faatamala vitamini. Aemaise lava vitamini D ma le B vitamini. Latou te faia se sao taua i le soifua maloloina o le tino. O le lē lelei o le Vitamin B12 e taʻitaʻia ai faʻaleagaga namu.

    Fautuaga aoga: Taumafa ia le itiiti ifo ma le 5 taimi i le aso i ni vaega laiti. Aua nei galo e uiga i vai - a itiiti ifo i le 1.5 lita i le aso.

    Aua e te faatalale i gaoioiga faaletino. Fiafia i taaloga e pei o yoga, savali faimalaga, uila, uila. Soʻo se faʻamalositino o le a faia, pe o savali ma se taifau poʻo le aau. O le mea autu o le mautinoa lea e te faia i aso uma.

    I le amataga o le maʻi o le maʻisuka lelei mafai ona mafai. I sina masalosaloga o se maʻi, e taua le sailia o fesoasoani faafomaʻi. Ole auala saʻo ma fautuaga faufautua o le a fesoasoani e taulima lelei le faʻamaʻi.

  • Tuua Lau Faamatalaga