Faʻafefea ona vave faʻaitiitia le cholesterol

Cholesterol o se tino gaʻo e maua i totonu o siama uma o le tino. O le le atoatoa o le vaega e le manaomia mo tagata, ae o le tele o mea e mafua ai le ogaoga o faafitauli, e pei o mea o le cholesterol i totonu o vaa.

O le toto na afaina i pusa e le gata o se taufaamatau i le soifua maloloina, ae faapea foi i le soifua o le tagata maʻi, talu ai o le fatu fatu fatu, angina pectoris, infarction myocardial, stroke stroke, le atoatoa, ma isi maʻi gasegase e atiina ae.

I tagata gasegase e maua i le maʻisuka, o le aʻafiaga o faʻamaʻi pipisi i pito maualalo e faʻapupulaina le tele, lea e oʻo atu ai i faʻafitauli i le paʻu, maʻi o le gaʻo ma isi faʻafitauli o le maʻisuka.

Sei o tatou mafaufau pe faʻafefea ona togafitia vave ma lelei le cholesterol i le fale? O a metotia o le a fesoasoani e faʻamaonia ai tulaga o le cholesterol e aunoa ma le faʻaaogaina o fualaau faasaina?

Tulaga masani o le cholesterol i le toto

E tusa ai ma fautuaga aloaia a le Sosaiete a Europa o Atherosclerosis (i Sisifo o se faalapotopotoga e faʻaaloalogia), o le "masani" o vaega o mea manogi i totonu o le toto e tatau ona faapenei:
1. Aofaʻi o le cholesterol - itiiti ifo i le 5.2 mmol / L.
2. Cholesterol o lipoproteins maualalo - e itiiti ifo i le 3-3.5 mmol / L.
3. Cholesterol o lipoproteins maualuga - sili atu i le 1.0 mmol / L.
4. Faʻailoga faʻamaʻi - itiiti ifo i le 2.0 mmol / L.

E faʻafefea ona 'ai i lalo o le cholesterol

E le lava le naʻo le tuʻuina atu o meaai e maua ai le "leaga" cholesterol. E taua le faʻaauau ona 'ai i meaʻai e maua ai gaʻo mama, gaʻo omega-Polyunsaturated acids, fiber, ma pectin e faʻamautinoa ai tulaga masani o le "lelei" cholesterol ma fesoasoani e aveesea le cholesterol sili atu "leaga".

• O le cholesterol aoga e maua i iʻa gaʻo, e pei o le tuna poo le teu.
O le mea lea, 'ai le 100 g o le gataifale i le 2 taimi i le vaiaso. O lenei mea o le a fesoasoani e faatumauina ai le toto i se tulaga faʻamamaina ma puipuia ai mailei toto mai le faia, o le aʻafiaga e matua maualuga lava i le maualuga o le cholesterol toto.

• O sisi o meaai gaʻo tele, ae o gaʻo, o loʻo aofia ai i ni fatu eseese, e mo le tele o vaega, e sili ona aoga mo le tino. E fautuaina e 'ai le 30 g nati 5 taimi i le vaiaso, ma mo togafitiga faafomaʻi e mafai ona e faʻaaogaina e le gata o laʻau ma walnuts, ae faʻapea foi almonds, pine pine, Pasila pulu, nutshew nuts, pistachios. Lelei maualuga le faʻaleleia o le maualuga o fatu o le sunflower cholesterol, fatu sesame ma le muka. E te 'ai le 30 kalama o fatu, faʻaaoga, mo se faʻataʻitaʻiga, 7 walnuts poʻo 22 almonds, 18 fasi cashews pe 47 pistachios, 8 Pasila nati.

• O fuālaʻau fuālaʻau, tuʻuina atu le fiafia i le olive, soya, suauʻu pipisi, faʻapea foʻi le suauu suauu sesame. Ae leai se mea e le faʻasalaina i suauʻu, ae faʻaopopo i meaʻai ua saunia. E aoga foi le 'ai na o le olive ma soʻo se mea memei (ae ia mautinoa o loʻo fai mai le afifi o le oloa e le o aofia ai ni vaega faʻapitoa).

Ina ia aveese le "leaga" cholesterol, ia mautinoa ia 'ai le 25-35 g o le fiber i le aso.
O le fiber e maua i le lala, fatuga atoa, fatu, leki, fualaau faisua, fualaau, ma laau afu. Inu i luga o se manava gaogao mo le 2-3 teaspoons, ia mautinoa e fufuluina i lalo i se ipu vai.

• Aua neʻi galo e uiga i apu ma isi fua o loʻo i ai le pectin, lea e fesoasoani e aveesea le tele o cholesterol mai toto toto. E tele pectini i fualaau suamalie, sunflowers, beets, ma le pelo. O lenei mea taua e faʻaleleia ai le metabolism, aveesea ai toxins ma salts o metale mamafa, lea e sili ona taua i tulaga leaga o le siosiomaga.

• Ina ia aveesea le tele o le cholesterol mai le tino, o le togafitiga o le sua e taua tele. O fualaau suamalie, moli, pineapple ma vine (aemaise lava le faaopoopoina o le sua o le tipolo), faapea foi le apu, e sili ona aoga. Soʻo se mea e faʻamalie ai sua e lelei tele. I fualaau o fualaau aina, o vailaau masani e fautuaina ai le manaia o fualaau aina ma fualaau, ae afai
lou ate e le o galue lelei, amata ile teaspoon o le sua.

• Lauti tiamata, lea e fasi ai manu e lua ma le maa e tasi, e aoga tele mo le maualuga o le cholesterol - e fesoasoani e faateleina ai le maualuga o le "cholesterol ma le toto ma faaitiitia ai le" leaga "faailoga.
E le gata i lea, i le maliega ma le fomaʻi, e lelei le faʻaaogaina o le suavai i le togafitiga.

O se sailiga manaia na faia e saienitisi Peretania: 30% o tagata ei ai se gene e faateleina ai le tele o le "lelei" cholesterol. Ina ia fafagu lenei gaʻo, e tatau lava ona e 'ai i le 4-5 itula i le taimi e tasi.

E talitonuina o le faʻaaogaina o le pata, fuamoa, paluga e faʻapupulaina ai le maualuga o le cholesterol i totonu o le toto, ma sili ai le lafoaia o le latou faʻaaogaina atoa. Ae o suʻesuʻega talu ai nei e faʻamaonia ai le fesoʻotaʻiga o le cholesterol i le ate e fesoʻotaʻi tele ma lona aofaiga e sau mai meaai. O lona uiga, o le faʻalautelega e faʻalautele pe a itiiti le cholesterol i meaʻai, ma faʻaititia pe a tele naua. O le mea lea, afai e te taofi le 'ai o meaai e aofia ai le cholesterol, o le a amata ona fausia i ni aofaiga tetele i le tino.

Ina ia faatumauina tulaga masani o le cholesterol, muamua lava, lafoai le gaʻo tumu ma aemaise lava gaʻo oona e maua i le lafumanu ma le mamoe, ma faatapulaa lou faʻaaogaina o le pata, sisi, kulimi, kirimi oona, ma le susu atoa. Manatua o le cholesterol "leaga" e maua i na o meaola manu, o lea afai o lau sini o le faʻaitiitia o le cholesterol toto, faʻaititia le faʻaaogaina o meaai a manu. Avea pea le paʻu o le paʻu mai le moa ma le isi manulele, lea e aofia ai le tele o cholesterol.

A e kukaina aano o manufasi poʻo moa moa, pe a uma ona kuka, faʻaleleia ma aveese le gaʻo susu, talu ai o le ituaiga o gaʻo lea e mafua ai le afaina tele i vaʻa toto ma faʻalautele le maualuga o le "leaga" cholesterol.

O le avanoa o le mauaina o le atherosclerosis e itiiti pe afai ete:
• fiafia, ia ogatasi ma oe lava ma tagata o loʻo siomia oe,
• aua le ulaula,
• e le o le tagofia o le ava malosi,
• fiafia i ni auala uumi i le ea fou,
• E te le mamafa tele; e te maua le toto maualuga,
• e le o iai ni mea sese i le vateatea.

Linden e faaitiitia le cholesterol

O se fua lelei mo le maualuga o le cholesterol: ave se paʻu o fugalaau linden mago. Tipi linden fugalaau i le falaoamata i se mea e teu ai le kofe. 3 taimi i le aso, ave 1 lepp. ituaiga falaoamata lanu. Inu i le masina, sosoo ai ma se malologa o le 2 vaiaso ma le isi masina e ave ai le linden, fufulu ile vai manino.
I lenei tulaga, mulimuli i se meaai. O aso uma o loʻo i ai ni pi ma apu, aua o le lapisi e tele le vaitamini C, ma o apples have pectins. O nei mea uma e lelei mo toto toto. Ma e taua tele le faʻafaigofieina o le maualuga o le cholesterol e faʻatuina ai le galuega o le ate ma le gall vladder. Ina ia faia lenei mea, ave vaiaso e lua, faia se malologa mo le vaiaso, faʻaogaina o laau afu. O fualaʻau o le sana, tino ola, tansy, laʻau vaovao. Soʻo se 2 vaiaso, suia le mea o loʻo i ai. A maeʻa le 2-3 masina o le faʻaaogaina o nei fofo, o le cholesterol e toe foʻi i le masani, o loʻo i ai se faʻalautelega lautele o le soifua manuia.

O fatu o le a faaitiitia le cholesterol.

Cholesterol e mafai ona faaitiitia e aunoa ma ni faafitauli!
I le afiafi, sasaa le afa afa o pi poo pi i le vai ma alu i le po. I le taeao, faʻafefe le vai, sui i le vai fou, faʻaopopo i luga o le pito i luga o le sipuniti o le inu oona (ina ia leai se kesi i totonu o le inumaga), kuka seia aʻai ma 'ai lenei aofaʻi ile lua vaelua vae. O le faʻaitiitia o le cholesterol e tatau ona toe tolu vaiaso.Afai e te taumafaina le 100 g o pi i le aso, ona faʻaititia lea o le cholesterol content e 10% i le taimi lenei.

O le totoina o le alfalfa o le a aveesea ai le "leaga" cholesterol.

E tasi le selau pasene vaifofo mo le maualuga o le cholesterol o lau alfalfa. E tatau ona togafitia i se mutia fou. Tuputupu ae i le fale ma o le taimi lava e aliaʻe ai pupu, tipi ma 'ai. E mafai ona e togi le vai ma inu 2 tbsp. 3 taimi i le aso. O le togafitiga o se masina. Alfalfa e matua mauoa i minerale ma vitamini. E mafai foi ona fesoasoani i faʻamaʻi e pei o le gasegase, fao fao ma lauulu, osteoporosis. A oʻo i tulaga o le cholesterol e masani ai i itu uma, mulimuli i se meaʻai ma 'ai naʻo meaai lelei.

Faʻafeiloaʻi i lalo ifo o le cholesterol.

E mafai ona e faʻaititia lau cholesterol leaga i le palasi, lea e faʻatau i falemaʻi. Faʻaauau ona faaopoopo i meaʻai e te 'ai. I le taimi muamua, e mafai ona e tipi i luga o se faila kofe. O le a le oso le malosi, o le a toʻafilemu le fatu, ma i le taimi e tasi, o le galuega o le gastrointestinal tract o le a faaleleia. O nei mea uma o le a tupu malie. O le mea moni, o meaʻai e tatau ona maloloina.

Auala e faʻaitiitia ai le cholesterol toto e aunoa ma ni meaʻai

O le mea muamua lava e oʻo mai i le mafaufau, o le mea moni, o se suiga i meaʻai, aua o oloa tatou te 'ai e fuafua ai le paleni lipid o lo tatou toto. Ae o le a tatou amataina lenei talanoaga taua e le o meaʻai, ae i le gaioiga faaletino. Na o le faia o uo i taaloga ma le sailia e le aunoa o taimi mo gaoioiga faigofie ma le fiafia e mafai ona faaleleia atili ai lou soifua maloloina.

O le lamatiaga sili ona ogaoga e le o se maualuga maualuga o le LDL, ae o lona tuufaatasiga ma le maualalo o HDL. O le mea lea, o se iloiloga faigofie o mea taumafa e le lava e faasaʻo ai le tulaga - e tatau ona e faaopoopo atu i ai gaoioiga faaletino.

E faʻapefea ona faʻaleleia le maualuga o le "lelei" cholesterol ma faʻaitiitia le tulaga o le "leaga" i le faʻamalositino?

Cardiologists ma tagata aʻoga faʻamalositino e faʻaalia mea lilo o le ola lelei ma le puipuiga puipuia mai faʻamaʻi fatu cardiovascular:

Ole faamalositino ole faamalositino, ae maise lava o le tauvaga, e fesoasoani e taulima lelei ai cholesterol leaga. Afai e faia e se tagata ni suiga faʻavaomalo i luga o le ea mo se taimi umi, e oʻo lava i se faʻavavega o le faʻavaveina o le pulupulu ua faʻatūina ia te ia. I le taimi lava e tasi, o le okesene e ulufale atu i le toto e maua ai le susunuina faifaipea o tupe mama, e aofia ai le cholesterol leaga i totonu o vaa. Na te le maua se taimi e nofo ai ma teu i foliga o ni atherosclerotic matautia. Ua faʻamaonia e faapea i tagata taʻaloga faʻapolofesa, LDL i totonu o le toto e mumu le 70% vave nai lo tagata e le taʻalo i taaloga,

O maso o se tagata e tatau ona lelei i taimi uma, o lenei mea e taofia ai le cholesterol leaga mai le faia o ana "palapala eleelea." O le mea lea, e oʻo lava i tagata matutua o loʻo i ai le tele o le mamafa ma faʻafitauli faʻafitauli tau le soifua maloloina e tatau lava, i mea uma lava, ona lava le malosi faaletino: ia savali i le ea fou, tietie i se uila vilivae, ulu i totonu o le togalaau. O le umi o le taoto o se tagata i luga o le moega, ma le le fiafia ma le le fiafia, o le vave ona oo mai le aso o le a le mafai ai ona alu ese mai lenei moega,

O suʻesuʻega a tagata o loʻo i luga o le cardialogists i Sisifo o loʻo faʻaalia ai o tagata matutua matutua e fagafulu-minute minute savavali i le ea fou i taeao uma e 50% le faʻaitiitia o le lamatiaga o le oti faʻafuaseʻi mai le fatu fatu ma le taʻavale! E naʻo le taua le faʻamautinoa o le aʻafiaga o se tagata matua i le taimi o savali e le faateleina i le sili atu i le 15 luʻi mai se tulaga taua faaletino.

Afai o se tane, ma aemaise lava se tamaʻitaʻi foliga amata ona pei o se apu, o se faailoga lea e mafaufau ai i le soifua maloloina. E le sili atu i le 94 cm le fafine, o le tagata matua - 84 cm le fua masani o le vavao solo ma le vavalalata o le vavao i tane e le sili atu i le 0.95, i tamaitai - e le sili atu ile 0.8. I se isi faaupuga, afai o lou manava e toetoe lava a sili atu le mafiafia nai lo ou atigivae, ua oʻo i le taimi e faʻalogo ai i le faʻamalo ma le mamafa le mamafa!

Laasaga muamua: taofi le ulaula

O aʻafiaga leaga o le ulaula i le soifua maloloina e le gata i le faaleagaina o le mama ma resini ma le atinaʻeina o vaisu o le nicotine. Faʻaauau le faatauina mai o sikareti, e faʻatau e se tagata le tulaga faanatinati, le atoatoa ma le kanesa ma lana lava tupe. O le tino atoa ua faasolosolo malie ona faaleagaina: o le faiʻai, mama, ate, fatuga, fatu, toto toto. E leai se okeni poʻo se ituaiga o mea e le mafai ai ona ulaula le ulaula. E le gata i lena: o loʻo faʻaaogaina e le au gaosi sikaleti fou mea uma e faʻaitiitia ai le tau oa latou oloa. O lona uiga e itiiti ifo i le afa o le tapaa masani i totonu o se ato, o mea uma o totoe o vailaau faʻamalosi, o mea manogi, o resins taua ma carcinogenis.

O le tapaa o se tino gaʻo malosi. Sa faia e saienitisi ni suesuega na faaalia ai afai e tele taimi e faguina ai le taliga o le lapiti i le tapaa, o le a tupu mai se tumutumu oona i lenei nofoaga pe a mavae ni nai masina. Ae o le tapaa tapaa e gaoioi i luga o tagata i le auala tutusa e pei o manu!

Laasaga lua: o le auala saʻo e inu ai le ava malosi

E seasea aoga le tele o vaʻaia, ma o uiga o se tagata i le ava malosi e le o se faʻasalaga. Faʻaleagaina o le ava malosi: e faaopoopo atu i le faʻavaeina o le faʻalagolago pea ma le leai o se uiga amio lelei, o le ava malosi e oʻo atu ai i le faʻaumatiaga vave o le faiʻai, ate, fatugaʻo ma vaʻa toto. Ae o le teena atoatoa o le ava o le leai lea o ni avanoa masani, talu ai o le ava malosi i tamai tofo ei ai lona aoga aoga i le tuufaatasiga o le toto ma le galuega o le cardiovascular system.

O le fautuaga a fomaʻi e uiga i lenei mataupu e feteenai: e taufaamataʻu se tasi i se gata lanumeamata, ma o se tasi e valaau e lafoai le le malamalama ma inu ava malosi. O se faʻaaloalo lenei i le faʻasologa, ae o le tagata soifuaga o se faʻamaumauga sili atu ona ogaoga nai lo lagona le tumau o le faʻalapotopotoga faʻapitoa o lo o faʻalavelaveina e le fualaau faasaina ma le ava malosi. Atunuʻu o loʻo avea ai le taumafaina o vine lelei ma agaga o se vaega taua o le aganuu, faʻaalia ai le maualuga o le maualuga o le ola ma le le faʻavaivaia fuainumera o le soifua maloloina o le cardiovascular i Russia. Ave le Farani, Sepania, Potukale po o Sikotilani foi ma lona fiafia i le manava lelei.

O le a le tele e tatau ona e inuina e faʻaititia ai au cholesterol leaga? Mo lenei mea, 50 ml o le malosi malosi poo le 200 ml o le mūmū mūmū mūmū i aso taitasi e lava. E leai se mea itiiti ma leai. Mo lo tatou mafaufau, o nei mea taufaasese: ua talitonuina talu mai le inu, inu pei o lena. Peitai, o le saʻo lelei o le aganuu e le o se manaʻoga e onā, ae o le inu malosi i le ava i le aoauli po o le 'aiga o le afiafi e faʻaleleia ai otaota ma faʻaolaina le toto.

Laasaga Lona tolu: Teu Lanu Nai lo le Falauina

Afai o le soifua mālōlōina, i le mataupu faavae, e mafai ai e oe inu vai inu caffeine, ona avea lea e le o le kofe, ae o le lanu lanu meamata. O loʻo i ai ni vailaau faʻamalosi, lea e fesoasoani i le vaevaeina o le LDL, faʻamalosi puipui o toto toto ma capillaries ma faʻalautele le maualuga o le HDL. E taua le aʻoaʻo pe faʻapefea ona inu saʻo lenei vai ma inu saʻo. O le lauti tiiti e le tatau ona malosi ma vevela, ma e fautuaina e faatulaga le inu lauti e sili atu nai lo le faalua i le aso, ma i le afa muamua o le aso.

Laasaga Lona Fa: Faʻatau togafitiga

O meaola faʻalenuʻu faʻapitoa e aofia ai sua suamalie fou mai fualaau faisua ma fualaau faisua, faʻamalosolo lelei le cholesterol leaga, ma o le mea lea o le auala sili ona vave ma sili ona lelei e fufulu ai toto i le fale. O vine foi o se punaoa lelei o vitamini, minerale, fiber ma na o se uiga lelei. Latou te faamaloloina, toe faafouina, fesoasoani e tau le mamafa o le mamafa, cellulite ma atherosclerosis, faaleleia atili, le lelei o fao, paʻu ma lauulu. O le mea lea, o le faʻatauina o se suʻega talafeagai, maualuga-tech o se tupe faʻaalu talafeagai i lou soifua maloloina ma le soifua maloloina o lou aiga.

O le lima aso o le faʻamamaina o toto toto mai le cholesterol leaga e faʻaaogaina ai suavai fou ua faʻamauina e faʻatinoina e tusa ai ma le polokalame lenei:

1 aso: 130 ml o le sukaroti + 70 ml o le sua mai le seleni,

2 aso: 100 ml o le sukaroti + 70 ml o le kukama juice + 70 ml o le suka, ma tuu i totonu o le pusaaisa mo le 2 itula e aveese mea e le manaomia,

3 aso: 130 ml o sukalati + 70 ml o sua o le suka + 70 ml o le sua mai le seleni,

4 aso: 130 ml o le sukaroti + 50 ml o le suka tipi,

Laasaga Lima: Fuauu Maʻa ma Coenzyme Q10

E masani lava ona faʻaleleia atili le faʻaaogaina o le suauʻu i le gaioiga o le C-reactive protein i le toto, o le CRP. E lua isi mea taua e manaʻomia mo le soifua maloloina o le tagata: DHA ma le EPA, e mafai ona faʻateleina le faʻaaogaina.

E tusa ai ma le American Association of Cardiology, o le faʻaaogaina o le 2-4 km o le DHA ma le EPA, e maua ai se faʻaitiitiga o triglycerides i se tulaga o le physiological, ma e tasi le kalama o nei amino acids i le aso e lava e puipuia mai le lamatiaga o le maʻi cardiovascular.

E faʻapefea ona e tuʻuina atu oe lava i mea taua? Mo se faʻataʻitaʻiga, e mafai ona e ave le coenzyme Q10 i se fua faatatau o le 90 mg / aso. O le a mafai ai mo le tele o masina ona faʻaopopo le maualuga o le DHA i le toto e 50%. Ae ui i lea, ia manatua o le aveina o fuainumera (fualaau e maualalo ai le LDL) faatasi ai ma le coenzyme Q10 e le manaomia, talu ai e le gauai le coenzyme i lenei tuufaatasiga.

Laasaga Lona ono: Aloese mai le Faʻatauga o le Faʻa

O gaʻo vevela o se faʻalavelave moni lava o lo tatou taimi, ona e fai ma sui o le cholesterol leaga i lona tino mamā, ma le isi, e maua i le toetoe lava o mea uma ua maeʻa: faʻatoʻaga, meaʻai vave, saisa ma sausages, margarine ma mayonnaise. Po o le a lava le mea tatou te faatauina i totonu o le faleoloa, manao e teu se taimi i le kuka, matou te maua mai gaʻo, lea o le a teuina i puipui o matou vaa.

O suʻesuʻega e faʻaalia ai afai e faʻaititia le caloric o meaʻai i aso taʻitasi e na o le 1% ona o le teenaina o gaʻo, e mafai ona e taofia le lamatiaga o le maʻi cardiovascular!

Tau lava aveese le 2 kalama o gasegase mai le lisi, ia toesea na o le luafulu (ae sili ona leaga) mai le lua afe kilokalo ma o le ae faia oe lava ia meaalofa sili.

A faʻatau mai oloa faʻatau i le faleoloa, faitau ma le faaeteete le faʻamatalaga i luga o le pepa. Afai e fai mai o le oloa e le aofia ai gaʻo gaʻo, i le faʻatinoga o lona uiga e itiiti ifo i le 0.5 g i le tau. Ae ui i lea - i lalo ifo o manatu o le "tumu" po o le "hydrogenated" ua natia uma lava gaʻo gaʻo tutusa, lea e lamatia ai i tatou i le maʻisuka, o le fatu fatu, stroke ma le kanesa.

Laasaga lona fitu: faʻaaogaina o le magnesium

O siama endothelial e faʻapipiʻi ai a tatou ipu mai totonu e le mafai ona faʻaaogaina lelei mole mole LDL pe a leai le magnesium. O le le lava o lenei minerale taua e taʻitaʻia ai le gata i le faateleina o le maualuga o le cholesterol leaga, ae faapea foi i le atinaʻe o migraine, vaivai o muscle ma le fatu, angina pectoris ma le ischemia.

I tagata e mafatia i le migraine io latou olaga atoa, o le televave ma le mamafa o le faoa faamalosi e faaitiitia i le 40% ma le faʻaaoga masani o vailaʻau-minerale complexes faʻamalosia ma le magnesium.

Afai ua maua oe i le magnesium, ua fautuaina e amata ona e ave i se fua o le 250 mg i le aso, ma sili atu i mea uma, i le tuufaatasiga ma le calcium, aua o nei microelements e sili atu ona gauai ma sili atu le lelei. E fautuaina le faaopoopoina o iʻa gaʻo, falaoa atoa o le falaoa, palukini fatu ma fatu fatu saito i le meaai - o punavai masani ia o le magnesium.

Laasaga E valu: Faʻateleina le Taumafa Suamalie

E tele mea ua fai mai e uiga i le matautia o le suka paʻepaʻe, ae e te iloa le tele o lona soona taumafa e sili atu ona aʻafia ai le tulaga i le maualuga o tulaga leaga ma le maualalo o le cholesterol lelei?

O suʻesuʻega ua faʻaalia ai afai e te faʻaititia le faasinomaga o le faʻaaogaina o meaai mai le 61 i le 46, ona mafai lea ona e faateleina le maualuga o le HDL i le toto e 7% i le vaiaso.

E taua foi le oso i luga o le suka o le toto e tupu ona o le gaogao o fualaʻau tele o vailaau faʻataʻavale faigofie e faateleina ai le mūmū o le toto mūmū, o lona uiga, latou te faʻamaʻapeʻaina le toto ma faʻaosoosoina le faʻavaeina o toto. O le mea lea, afai e te manaʻo e puipuia oe lava mai le atherosclerosis ma le thrombosis, faʻaititia lau sugalala pe lafoai atoa, suia, mo se faʻataʻitaʻiga, faʻatasi ma le meli natura.

Laasaga Lava: Vitamin D3

Vitamin D3 ua taʻua o le vailaʻau o le la: mo se faataitaiga, i le tasi aso i luga o le matafaga, o lo tatou tino paʻu e maua mai i le 10-20,000 M.E. o lenei mea taua, ae e oo lava i tagata nonofo i le la, mafanafana vaipanoa o loʻo aʻafia mai le leai o le vitamin D3. E tusa ai ma fuainumera eseese, mai i le 60 i le 80% o le faitau aofaʻi o lo tatou atunuu e manaʻomia ni vailaʻau faʻamalositino ina ia tumau le lelei o le toto, paʻu ma ponaivi seia oʻo ina matutua.

O le taimi muamua na talitonu ai e le tatau ona ave le vailaʻau D3 i ni gaʻo tele, aua o le a mafai ona i ai sona aʻafiaga i le tino.

Ae o suʻesuʻega faʻaonapo nei ua faʻaalia e tusa ma le 500 M.E. Vitamin D3 i le aso e mafai ona faʻaititia le maualuga o le CRP, o le faʻamalama o le cholesterol leaga, e tusa ma le 25%. I nisi o gasegase, o loʻo maualuga le maualuga o le HDL i le taimi lava e tasi. O le mea lautele, o se vailaʻau o le D3 o totoe e faʻaititia ai le lamatiaga o le tagata i le atinaʻeina o maʻi uma lava.

E mafai ona e maua se vitamini taua i le auala masani: mo se faʻataʻitaʻiga, i totonu o se ipu susu susu o le povi e tusa ma le 100 M.E., ma i le 100 kalama o le iʻa o le salmon - pei o le 675M.E. Ia manatua o le aveina o le Vitamin D3 i capsules poʻo ni meaʻai e solia i totonu o tagata o loʻo i ai le tiga matuitui ma le tiga o le thyroid, faapea foʻi ma tagata gasegase i le sarcoidosis.

O a meaai e maualalo ai le cholesterol?

O nisi o oloa e maua ai le phytosterols, o natura masani e faʻamautu lelei ai le fua o le leaga ma le lelei o le cholesterol i le toto. I le iloa e uiga i ou faafitauli, e mafai ona e faʻatamaoaigaina le taumafataga i oloa talafeagai, ma faʻamaonia le paleni o le lipid, e aunoa ma le toetoe lava o se taumafaiga.

Mo se faʻataʻitaʻiga, afai e te 'aina le 60 g almonds i aso uma, e mafai ona e faʻateleina le HDL i le 6%, ma i le taimi lava e faʻaitiitia le LDL i le 7%.

E fautuaina e solomuli almonds i le po ma 'ai i le taeao, i luga o se manava gaogao (4 vaega e lava), ma o le ae mauaina se taunuuga ofoofogia.

Lisi o siamupini i totonu o oloa o lo o aofia ai le phytosterols maloloina (mo le 100 g mamafa):

Germinated wheat grains - 400 mg,

Brown Rice Bran - 400 mg,

Pistachios - 300 mg

Laʻau Flax - 200 mg

Amoni - 200 mg

Olive olive - 150 mg,

O lenei fualaau oona o se taitai i totonu o mea e aofia ai le beta-phytosterol i fualaau aina ma fualaʻau. E na o le tasi le afa o le avoka, o lona fitu, o sipuni vavalaʻau o le pulupulu e lava lea e faʻaititia ai le maualuga o le cholesterol ma le triglycerides i le toto e 8% i le tolu vaiaso ma faateleina le maualuga o le cholesterol lelei e 15%.

Fatu ma fatu

O fatu ma nati uma lava e matua mauoa i meaola gaʻo maualalo, o lona uiga latou te faʻamalosia o tatou tino ma le cholesterol lelei. Faʻafesoʻotaʻi e fomaʻi ia le itiiti ifo i le lima taimi i le vaiaso e faʻamafaʻi ai oe i sina lima o le 30 g o au pele e sili ona e fiafia i ai: vaomatua, lapisi, lapisi, almonds, Pasila, pistachios. O fatu, ae maise lava le pala, e aofia ai le tele o omega-3 acetids, o lea e tatau ai foi ona faaopoopo i au mea taumafa, mo se faataitaiga, o se taumafa vevela mo salalaʻau fualaʻau. Taumafai e faʻasusu meaʻai ma suauu sesame mālūlū ma fatulala - o le a faaopoopoina ai le tofo, teuteu le ipu, ma i le taimi lava e fesoasoani e faʻaleleia le maualuga o le HDL.

O le a le cholesterol?

O le faʻalapotopotoga o loʻo fesiligia o se lipid, o le ava malosi lea e iai sona mamafa mamafa mole mole. Cholesterol e taua tele mo le tino o le tagata. Faafetai i lenei vaega, o le tausia o le metabolism, vitamini ma hormones talafeagai mo le olaga masani o loʻo faʻapipiʻiina.

E na o le 20% o le aofaʻiga atoa o le cholesterol i le tino e sau ma meaai. O isi mea e maua mai i le ate, o lana galuega e faʻalagolago i ai. O le kulupu e taua mo le tausisia o le musika masani ma le faiʻai.

Filifiliga o le Cholesterol e taʻitaʻia ai le gaosiga o le gaosia o hormones. O le vailaʻau o loʻo maua i totonu o potu uma o le tino o le tagata, ae le naʻo totonu o vaʻa. O lona faʻamaualuga i le vaega mulimuli atonu ei ai le aafiaga o le "faʻapupulaina". Pe a faʻalavelave le galala lipid, e tulaʻi le maualuga o lenei faʻapotopotoga. O le a amata ona suia le mea - e faʻamaʻo ai. A tupu lenei mea, o le vaega, lea ua suia ai lona foliga, amata ona faamautu i totonu o toto toto. O le mea sili lava, o lenei meatotino o loʻo faʻaalia i le "leaga" cholesterol, lea e maualalo lona mamafa.

O nei faʻaopoopoga i vaʻa e taʻitaʻia ai le atinaʻeina o faʻafitauli tau soifua maloloina. E le mafai ona le amanaiaina lenei mea. Afai e leai se gaioiga e faia, o le a na o le tulaga e tupu ai. I nisi tulaga, e oʻo lava i le oti e mafai. Ae ui i lea, i le fetuunaiga o lau meaai ma liliu atu i aga masani ma isi vailaau faafomai, e mafai ona e tuuitiitia le cholesterol, ma, i le i ai o se manatu manino i le faiga o le gaioiga, ia pulea.

Cholesterol faʻaitiitia meaʻai

Faatasi ai ma meaʻai maloloina e fesoasoani e faʻaititia le cholesterol, o le lisi e tatau ona aofia ai:

Faia se taʻitaʻiga e aunoa ma se faʻatulagaina i le vaega o oloa e faʻasaʻoina le lipid metabolism. O lenei kulimi e aofia ai le tele o vitamini E, faʻapea foʻi ma antioxidants. Faafetai i lenei tuufaatasiga, almonds o se oloa e puipuia le atinaʻe o le atherosclerosis.

Fualaau 'aʻai ma fuamoa

O loʻo aofia ai se maualuga maualuga o le pectin, ma pe a ulu atu i le manava, latou te faia se masini viscous e aveesea ai le tele o le cholesterol mai le tino ae leʻi ulu atu i le faiga o le toto.

Ua lauiloa ona o lona aafiaga lelei i le cardiovascular system ma ua fautuaina mo le faʻaaogaina ei latou o loʻo mafatia i faʻamaʻi o nei totoga. E fesoasoani tele i le vave faʻaitiitia o cholesterol leaga, aua e aofia ai gaʻo mamafatu. Avocados e sili ona aoga pe a oʻo i le maualuga o le cholesterol, o lona uiga, e le o iai le fua.

Fua eseese o iʻa o le gataifale

O laumei, tuna, ma le salmon e aofia ai le maualuga o le gaosiga o omega-3 gaʻo, lea ei ai se aafiaga lelei i le tino o le tagata ma e le mafai ona suia e soʻo se isi mea tuufaatasia. Mo le faatumauina o le cholesterol masani, ia sili atu ma le 100 kalama o iʻa gaʻo o le gataifale e tatau ona 'aina i vaiaso uma. O lenei oloa e puipuia ai toto toto mai le fausiaina o fusi toto ma e le faatagaina ai le toto e paʻu.

Fautuaga lautele

E tele nofoaga ma faʻasalalauga lea e fefaasoaaʻi ai e tagata o latou aafiaga i le faʻaitiitia o le maualuga o le cholesterol. Faatasi ai ma i latou, ei ai i latou e mauaina le tele o iloiloga lelei pe a latou tusia e uiga i le aoga o nei metotia. Ae masani lava e mafai ona e maua fautuaga ia latou te tusia ai e tatau ona faʻaaoga se aofaiga tele o gaʻo gaʻo susu, pectin, fiber. O mea taumafa o loʻo maua i nei faʻalapotopotoga fesoasoani e fesoasoani e faʻamaonia le cholesterol toto.

E tatau ona faʻamapulaʻa poʻo le lafoaia atoatoa o le pata mo le fiafia i:

O nei fuālaʻau fuālaʻau e tatau ona faʻaumatia e le faʻamaina ma e le faʻaaogaina mo le faʻavelaina. E tatau ona ave fou, o lona uiga, o se laei mo salati ma isi ipu.

Cholesterol Enhancing Products

Ina ia faʻamaonia le cholesterol, e tatau ona 'aveʻesea atoatoa meaʻai gaʻo o meaola e mafua mai lau masani masani i aso taʻitasi:

Nai lo le gaʻo manu, e tatau ona tuʻuina atu i ai fualaʻau o loʻo i luga. I le faaopoopo atu i ai, e aoga le 'aina o ituaiga o fatu, fatu, fualaau' aina, 'aina, fualaʻau.

Faasaina ituaiga paʻepaʻe o falaoa ma pata suamalie suamalie, faʻapea foʻi ma fuamoa.Nai lo le mea masani, e tatau ona e 'ai le falaoa o le falaoa atoa mai le falaoamata atoatoa. I le isi itu, e mafai ona e ave le lala.

Fautuaga fautuaina mo meaai ia e mauoa i fiber. Taaloga i lenei vaega o oloa o fualaau faisua ia, e tatau ona tuʻuina atu i le salati lanu meamata, beets ma kapisi. I falemaʻi ma matagaluega faʻapitoa i le taumafa lelei, 'ua faʻatau atu le fiva.

Fofo faʻapitoa mo le cholesterol

A o leʻi oʻo mai faʻamuamua masani, e tele auala e aloese mai ai fatu ma vascular o loʻo aʻafia ai le talaaga o le maualuga o le cholesterol. E le gata i lea, o loʻo i ai le gasegase o le gaphylactic e mafai ai ona puipuia le taimi vave o le lipid metabolism, faʻapea foi aʻafiaga lelei i le tulaga lautele o le tino.

O nisi nei o fualaʻau e mafai ona e faʻaaoga e tau ai le cholesterol maualuga:

  1. Faʻataufaia mai le valerian root, meli masani, fatu o fatu, faamamaina atoatoa toto toto, faʻafilemuina le tino o le tino ma faʻamalosia le tino.
  2. Laʻu suauu E fesoasoani i le faʻaitiitia o le maualuga o le cholesterol. O le saunia o le mea faigaluega e faigofie lava. E toasefulu laulakileka ua pasia i luga o se lomitusi ma sasaa atu i le 500 ml o le suauu olive. Faʻamalosi le suauʻu mo le itiiti ifo i le vaiaso, ona faʻaaogaina lea e fai ma laei mo salakeke ma isi ipu.
  3. Ava malosi luga o le kalama ua aloaia e aoga tele ma e tele ni iloiloga lelei o se auala e faaitiitia ai le maualuga o le cholesterol. Ua saunia mai le tolu selau kalama o le galala paʻu mafiafia ma se ipu ava malosi. Faʻaosooso faʻatasi i se nofoaga pogisa mo le 8-9 aso.

Ave le fualaau faasaina ma le alualu i luma o le fua. Muamua, inu 2-3 faʻapalapala i le aso, ona aumai lea o le aofaiga i le 20. O le isi, e faia e tagata uma le faʻafeagai, o lona uiga, faʻaitiitia le numera i se mea maualalo. I se isi faaupuga, o le aso pe a uma ona inu le 20 pata, faʻaititia malie le numera i le 2.

O le aofaʻi atoa o le vasega e lua vaiaso. I le taimi muamua o le siʻosiʻomaga e ave faʻatasi ma se faʻaopoopoga i le metotia, ma le lona lua faʻatasi ai ma se faʻaititia. Ina ia faʻamaluluina le aʻafiaga ua maua e le oloa, talu ai e le lelei le tofo, e tatau ona faʻatasi i le taimi lava e tasi ma le susu. Toe faia togafitiga i le faʻamalosia o le ava malosi i le siva e le sili atu ma le tasi i le tolu tausaga.

E masani lava i le tau faasaga i le maualuga o le cholesterol, e faʻaaogaina ai togalaau vailaʻau eseese:

  1. Linden paʻu. O lenei vailaau faʻapitoa e faʻaalia i le tautala. E maua mai le fugalaau lime. I le faʻagogo, e mafai ona faʻatauina lenei mea faʻatau i soo se fale talavai. O fugalaau o loʻo i totonu o se kofe kofe ma inu i le tolu taimi i le aso, tasi sipuni taitasi. O le umi ole togafitiga e tolusefulu aso. A maea le lua vaiaso, ona toe amata lea o le togafitiga, ave le paʻu, fufulu i le tele o vai, mo le isi masina.
  2. Propolis tincture. O le isi tagata faʻamamaina toto. E tolusefulu minute ao leʻi faia se taumafataga. O le atunuʻu e 7 fuga, lea e faʻafefeina i le lua punetini o vai inu masani. O le aofaʻi o le umi o le tagofia o lenei vailaau faʻasaina e 4 masina, lea o le a faʻateleina ai le tele o cholesterol.
  3. Kvass o le teine. O se togafitiga sili lea ona lelei lea e fesoasoani e aveesea ai cholesterol maualuga. E faatauina atu Jaundice i se fale talavai. E le gata i lea, e mafai ona aoina lenei mutia i ou lava lima. O le mea autu o le saunia tatau lea o lenei vaiinu. Kvass e le gata e fesoasoani i le faamamaina o toto toto, ae e iai foi sona aoga aoga i le manatuaina, faamamaina ai le ita ma le tiga o le ulu, ma faasaʻo ai foi le toto.
  4. Umu mumu. O lenei vao e faʻaaogaina foi i le tau faasaga i le maualuga o le cholesterol. O le mumu mumu e mafai ona faʻaaogaina i se tulaga masani. E fesoasoani i le puipuia o le faateleina o le faateleina o le cholesterol, o lona uiga, ia tausia lona tulaga i lalo o le puleaina.
  5. Calendula tincture. O le isi meafaigaluega aoga lea o le a fesoasoani e foia le faafitauli i le fesuiaiga o toto toto. E inu o ia i le masina tolu i le aso, 25-30 drops.

E le talafeagai le kukaina o soʻo se mea, o loʻo i ai mea e mafai ona faʻauluina fou. O Alfalfa e aʻafia i ia. Afai e leai se auala e aoina mai ai, e mafai ona e taumafai e totoina se vaega itiiti o lenei vao.

Sequestrants

E iloga i latou i se fua faatatau vave o le saoasaoa o le cholesterol sili atu. Faatasi ai ma le lelei o meatotino a le au suesue, e tatau ona matauina latou te poloka le gaogao o lipine gaʻo i luga o puipui o le manava mo se taimi faapitoa.

Faatasi ai ma fualaau sili ona lauiloa ma lelei o lenei vaega e ao ona matauina: Colestipol, Cholestyramine, Colestid.

O nei vailaau ua fautuaina e tatau ona faia na o feutagaiga ma se tagata tomai faapitoa, talu ai o loo tele a latou tapulaa i le taliaina. E le gata i lea, e faʻasaina le faʻaaogaina o nei vailaʻau faʻatasi ma isi fualaau.

O mea ia e maua mai i le fiber special acid, o loʻo i ai se aafiaga talitutusa i le acidic nicotinic, ae i se faiga e le o faʻaogaina ma alualu i luma.

E le o ni vailaʻau, ae o aʻafiaga o le ola maloloina. E le o ni vitamini, ae e le mafai foi ona vaʻaia i latou o ni meaʻai. Faʻaopoopoga e mafai ona mafua mai i le filifiliga i totonu, ae afai e te filifilia saʻo, o le a le gata ina faʻaleleia lou soifua maloloina, ae faʻamaonia ai foi le maualuga o le cholesterol i totonu o le toto.

O le mea faʻapitoa e mafai ona faʻatauina i meaola faʻapitoa e mafai ona faʻatau i falemaʻi, o le suāuʻu iʻa. O loʻo maua i capsules, lea e le afaina ai le taliaina. O lona aoga o loʻo i totonu o mea o loʻo i ai i se mea faapitoa faapitoa lea e taofia ai le gaosia o le lipoproteins maualalo, o lona uiga o le cholesterol leaga.

Faʻasologa Taua

O loʻo i ai ni nai fautuaga faigofie mo le faʻaitiitia o le cholesterol i le fale:

  1. Taofi le popole. Aua le faʻalavelave ma faʻafefe i mea taufaaleaga. Ona o le atuatuvale, o le atherosclerosis e masani ona atiina ae.
  2. Tuʻu ese uiga leaga. E tatau ona e musu e inu ava malosi ma ulaula. O nei masaniga e afaina tele ai le toto, ae o le tino atoa.
  3. Savali atili i luga o vae. Afai e leai se taimi mo savali i le afiafi, e le mafai ona e oʻo atu i le tasi i le fale pe faigaluega foi, ae alu i luga. E matua aoga ma lelei mo le soifua maloloina.
  4. Ave ese nisi pauna. O meaʻai o le tino e fesoasoani i le atiaʻe o le atherosclerosis.
  5. Ia mataʻituina pea lou toto. Atherosclerosis e masani ona atiae e tetee atu i se talaaga o le maualuga o le toto.
  6. Mataʻituina le tala faʻasolopito. O le gasegase o le gasegase e mafua ai le faʻaitiitia o le metabolism lipid ma faʻatele ai le faateleina o le cholesterol.

Aotelega

Faʻavave le faʻaitiitia o le cholesterol i le fale, afai e te mulimuli i fautuaga ma fautuaga i luga, e leai ni faʻafitauli faʻapitoa. E le tatau ona e ole naʻo le sini e faʻaitiitia le cholesterol pe a amata ona alu ese. E sili le puipuia o lenei faafitauli nai lo le taulimaina mulimuli ane. E moni lava lenei mea mo le vaega o tagata o loʻo lamatia pe ua uma ona feagai ma le maualuga o le cholesterol i le toto.

Faamatalaga lautele

O le toatele oi tatou ua faalogo i lena mea cholesterol leaga i le soifua maloloina. Mo se taimi umi, o fomaʻi, tagata fai meaʻai, ma tagata faʻapitoa tau vailaau faʻapitoa sa faʻamaonia tagata i le salafa o le lalolagi o le maualuga cholesterol - O se faʻaaliga iloga lenei o lo latou soifua maloloina.

I nisi o atunuu, mo se faʻataʻitaʻiga, i totonu o Amerika, o le faʻasalaga tele i lenei mea "oti" na oʻo atu i ni tulaga e le masani ai. Na talitonu malosi tagata o le mafuaaga pito sili ona taua oo latou maʻi (afainafatu fatuga faanoanoaga ma isi) o le "leaga" cholesterol.

Sa amata ona tatalaina faleoloa o meaola maloloina i soo se mea, lea na faatauina atu ai meaʻai e maualalo i luga o meaʻai i le atoa ai o tau o tupe.Cholesterol-free e sili ona lauiloa. meaailea e oo lava i fetu o le muai tele na tausisia.

I le lautele, o le paranoia e uiga i le cholesterol na faia ai le togafiti. O gaosiga o fualaau faasaina, meaʻai, ma meaʻai e maua ai le tele o tupe i luga o le fefefe lautele. Ma o le a le aoga mai nei mea uma na maua e tagata masani? E le faanoanoa le iloa, ae le o tagata uma e iloa le mea o le cholesterol., ma pe tatau ona faia soo se mea e faʻaititia ai lona maualuga.

O le a le cholesterol, ma pe faapefea ona taulimaina?

Matou te manatu e tofu i tatou taitoatasi ma se tasi e mafaufau pe faʻafefea ona aveesea le cholesterol i totonu toto. A o leʻi talanoa e uiga i le matautia o le cholesterol mo le tino o le tagata, sei o tatou vaavaai i manatu faavae.

O lea cholesterol poʻo cholesterol (fua faʻataʻitaʻi - C 27 H 46O) o le lipophilic (fatty) ava malosi, o lona uiga. o se tuufaatasiga masani lea o loo i ai i totonu o sela o meaola ola.

O lenei vailaau e le mafai ona fofo i le vai, pei o isi gaʻo. I totonu o le toto o le tagata, o le cholesterol o loʻo i ai i le tino o mea faʻapitoa (e aofia ai suauu felauaigapoʻoapolipoproteins), o le mea ua taʻua lipoproteins.

E i ai le tele o kulupu autu o palatini e feaveaveaveaʻi e tuʻuina atu le cholesterol i totoga ma gaʻo eseese:

  • maualuga le mamafa (faapuupuuina e pei o HDL poo HDL) - o lipoproteins maualuga ia, o le lipoprotein class plasma totoe masani ona taʻua o le "lelei" cholesterol,
  • mamafa maualalo mole mole (faʻapuʻupuʻu e pei o le LDL poʻo le LDL) - o lipoproteins maualalo nei, o latou foi o se vaega o le plasma o le toto ma o loʻo i ai i le mea ua taʻua o le "leaga" cholesterol,
  • mamafa maualalo mole mole(faʻapuʻupuʻu e pei o VLDL poʻo le VLDL) o se lalolalo o le lipoproteins maualalo,
  • chylomicron - O le vasega lea o lipoproteins (o aʻafiaga) lea e gaosia e le manulele e mafua mai i le gaosia o lipine oona (o se vaega o gaʻo o meaola), e eseese i la latou lapopoa (mai le 75 i le 1.2 micron).

E tusa ma le 80% o le cholesterol o loʻo i totonu o le toto o le tagata e maua mai e le glands sex, o le ate, o le grenesland, intestines, and kidneys, ma na o le 20% o loʻo faʻaaogaina.

Cholesterol e taua tele i le olaga o meaola ola. O lenei tuufaatasiga faʻapitoa e aʻafia ai i le gaosiga o laufanua e le mafai ona faʻaaoga. siamoni(estrogen, cortisol, progesterone, aldosterone, testosterone ma isi mea faapena) talo.

O le masaniga o le galueaina o le tino ma le popolega e le mafaia e aunoa ma le cholesterol. Faʻafetai i lenei mea, o loʻo faʻapipiʻiina i le tino vitamin D, lea e taua mo le konisini-phosphorus metabolism.

E faapefea ona faʻaitiitia le cholesterol toto?

E mafai ona lauiloa e mafai e le cholesterol ona afaina ai le tino o le tagata ona o le fausia o pusa cholesterol i puipui o toto toto. O se taunuuga o lenei aafiaga le lelei, o le lamatiaga o le thrombosis e faateleina, ma o le a oʻo ai i se lamatiaga o le atinae faʻaleagaina o le myocardial, faʻamalosia o le fatu o le pulmonary, strokema le amataga o le faafuasei maliu oti.

I le tautala e uiga i le afaina o le soifua maloloina o tagata, o tagata tomai faapitoa e faatatau i suʻesuʻega, ma o le taunuuga na maua ai i atunuu na maualuga ai le maualuga o le cholesterol i le toto na tusia i le faitau aofaʻi, o malala cardiovascular na salalau.

E moni, o loʻo i ai suʻesuʻega faʻasaienisi faʻamaonia lea e fautuaina ai e le gata o le "leaga" cholesterol, ae o isi foi itu taua e tatau ona tuuai.

O le mea lea, aua le faanatinati ma mafaufau e faʻaitiitia le cholesterol vave. E le gata ua "nofosala" o ia.

E le gata i lea, o le tino e leai se mea e sili atu ona leaga ma leaga ai ia te ia lava. O le mea moni, o le cholesterol o se ituaiga o masini puipui.O lenei vailaau e taua tele mo siaki ma puipui lapopoa e "faaleleia" cholesterol i le tulaga o le ofuina po o le faaleagaina.

O le cholesterol maualalo e mafua ai ona vaivai le vaa e pei o se maualuga maualuga o lenei tuufaatasiga i le toto o le tagata. O mea uma e le manino e pei ona foliga mai muamua. O le mea lea, o le talanoa e uiga i le faʻaitiitia o le cholesterol o le toto ma fualaau faasaina po o se taumafataga faapitoa e tatau ona naʻo le mea e manaʻomia moni.

E le gata i lea, e na o se fomaʻi e mafai ona faʻataunuʻuina e faapea o le maʻi e manaʻomia se togafitiga faʻapitoa e faʻaitiitia ai le cholesterol i le tino ma aloese ai mai taunuuga le lelei mo lona soifua maloloina. Ae peitai, aua le mataala, aua o le cholesterol e mafai ona lamatia tele.

O le mea lea, o le mataʻituina o lona tulaga e taua ai tagata uma pe a mavae le fasefulu tausaga, e tusa lava po o le a le itupa, aemaise lava i latou o loʻo aʻafia i le maʻi cardiovascular, mafatia toto maualuga pe mai mamafa mamafa. O le cholesterol toto e fuaina i le miliumini i le lita (faʻapuʻupuʻu mmol / l *) poʻo le milligrams per deciliter (mg / dl *).

E sili ona lelei pe afai e le sili atu i le 2.586 mmol / L le maualuga o le cholesterol poo le LDL (lipoproteins) e le sili atu i le 2.586 mmol / L mo tagata soifua maloloina ma le 1.81 mmol / L mo i latou o loʻo mafatia i faʻamaʻi cardiovascular. Totogi ma talia mo fomaʻicholesterolO tau i le va o le 2.5 mmol / L ma le 6.6 mmol / L o loʻo iloiloina.

Afai ole sili atu le maualuga o le faailoga o le cholesterol i le maualuga o le 6.7, o le a le mea e fai i se tulaga faapena, ma sili ona taua, pe faapefea ona aloese mai ai. Ina ia fautuaina togafitiga, e taulai atu fomai i faailo nei:

  • afai o le maualuga o le LDL i le toto e oʻo atu i se faailo e sili atu nai lo le 4.138 mg / dl, ona fautuaina lea o le tagata maʻi e pipii i se meaʻai maloloina faapitoa ina ia maualalo le cholesterol i le 3.362 mmol / l,
  • afai o le LDL tulaga maualuga e sili atu nai lo le 4.138 mg / dl, ona i ai lea tulaga, o maʻi ua faatonuina fualaau.
Tausaga o le tagataO le cholesterol toto masani
Pepe faatoa fananau mai3 mmol / l
Mai le tausaga i le 19 tausaga2.4-5.2 mmol / L
20 tausaga
  • 3.11-5.17 mmol / L - mo tamaitai,
  • 2.93-5.1 mmol / L - mo alii
30 tausaga
  • 3.32-5.8 mmol / L - mo tamaitai,
  • 3.44-6.31 mmol / L - mo alii
40 tausaga
  • 3.9-6.9 mmol / L - mo tamaitai,
  • 3.78-7 mmol / l - mo alii
50 tausaga
  • 4.0-7.3 mmol / l - mo tamaitai,
  • 4.1-7.15 mmol / L - mo alii
60 tausaga
  • 4.4-7.7 mmol / l - mo tamaitai,
  • 4.0-7.0 mmol / L - mo alii
70 tausaga ma luga atu
  • 4.48-7.82 mmol / L - mo tamaitai,
  • 4.0-7.0 mmol / L - mo alii
  • * Mol (millimol, tutusa ma le 10-3 mol) o se iunite o fua o vailaau i le SI (puupuu mo le Faiga Faʻavae Faʻavaomalo).
  • *Tusitusi (faapuupuuina le l, e tutusa ma le 1 dm3) o se iunite ole-iunite mo le gafatia o le gafatia ma le voluma.
  • * Milligram (faapuupuuina le mg, tutusa ma le 103 g) o se iunite o fuataga o le tele i SI.
  • * Faʻamaonia (puupuu mo le dl, e tutusa ma le 10-1 lita) - o se iunite o fua o le volume.

Filifiliga o le Cholesterol

O mafuaaga o le toto maualuga o le cholesterol e:

  • afaina,
  • ulaula uumi
  • mamafa tele ona o le taumafa,
  • faʻalavelave atemo se faʻataʻitaʻiga faʻamaʻaloga o le talo o se taunuuga o le ava malosi,
  • maʻisuka malosi,
  • le malosi o le tino,
  • televave ammonia,
  • meaai le lelei (alofa i meaʻai gaʻo e iai gaʻo fulafula e le lelei, mea taumafa e maualuga i gaʻo, e pei o le suamalie ma le pala, ma le leai o fiva i meaʻai),
  • mea le lelei vevela,
  • amio le taua ma le le lelei o le tino,
  • mea le lelei gaioiga o le tino,
  • suauu faasausili o le inisalini,
  • faʻamaʻi fatu,
  • ave ni fualaau faapitoa.

E i ai taimi e faʻamautuina ai togafitiga mo le maualuga o le cholesterol faʻatasi ai ma se faʻafitauli laiti pei o aiga faʻasolo mai aiga dyslipoproteinemia (vavaeina i le tuufaatasiga o lipoproteins). O lea, pe faapefea ona togafitia le maualuga o le cholesterol? E taua le matauina o se fofo faʻafomaʻi i lenei faafitauli e le o vave ona faʻavae ae le o tulaga uma.

E le na o togafitiga faafomaʻi e aʻafia ai le cholesterol ina ia faʻaitiitia lona maualuga. I le taimi muamua, e mafai ona e taulimaina le faafitauli e aunoa ma ni fualaau. Fai mai fomaʻi e leai se vailaau sili atu nai lo puipuiga. Taʻitaʻi se soifua maloloina ma ola malosi.

Taumafai e savali atili i le ea fou, mataʻituina au mea taumafa ma auai i soʻo se taaloga e fesoʻotaʻi ma le itiiti ifo o se gaoioiga faʻaletino laiti ae masani.

I lenei ituaiga olaga, o le ae le fefe i soo se cholesterol.

Afai o suiga i le olaga soifua e lei maua ai ni taunuuga lelei, ona i ai lea i lenei tulaga, e faatonuina e le fomaʻi i le tagata maʻi statins O fualaau e faʻaitiitia ai le cholesterol ma puipuia faʻamaʻi e pei o se afaina ma fatu fatu.

I le faaopoopo atu i fuainumera, ei ai isi fualaau oona e faaitiitia ai le anotusi o le "leaga" cholesterol, lea e eseese i la latou tuufaatasiga. E taua le maitauina o tulafono uma e lua ma isi vailaʻau e faʻatau ai le cholesterol e tele faʻamaʻiloga, ma e pei ona i ai i le faagasologa o suʻesuʻega faasaienisi tetele, aʻafiaga ogaoga ogaoga.

O le mea lea, e toatele tagata o loʻo mafaufau pe faʻapefea ona maualalo le cholesterol e aunoa ma fualaau. O le mea muamua lava e oʻo mai i le mafaufau i lenei tulaga, o le taumafai lea e fai togafitiga o le togafitia o le cholesterol ma togafitiga faʻataʻitaʻi. O vailaʻau faʻapitoa o se fale teu oloa e le faʻaogaina, o faʻamatalaga aoga, lea e mafai ona e maua ai le tele o tali i le fesili o le mea e fai pe afai e lamatia lou ola maloloina i le maualuga o le cholesterol.

Ae ui i lea, aua nei faanatinati e togafitia le "leaga" cholesterol ma togafitiga faa-tagata. Faʻaeteete ma asiasi muamua i se fomaʻi o le a fuafua le mafuaʻaga o le maʻi, faʻapea foʻi ma le faʻapitoa faʻamalamalama pe faapefea ona faʻaitiitia le cholesterol o le toto e aunoa ma ni meaʻai.

Fofo faʻapitoa mo le faʻaitiitia o le cholesterol toto

Sei o tatou talanoa e uiga i le faʻaitiitia o le toto o le cholesterol folk remedies. E mafai ona aʻafia le maualuga o le cholesterol i le toto e le gata i le fesoasoani o se taumafa faapitoa ma vailaʻau. I nisi tulaga, e mafai ona sili atu le aoga i le faʻataʻitaʻiina o togafitiga faʻalautele ma le maualuga o le cholesterol.

O le mea autu o le asiasi lea i se fomaʻi aʻo leʻi amataina le togafitiga i le fale e aloese ai mai iʻuga le lelei (faʻafefe o le tino, faʻalavelaveina o le tulaga). E tele togafitiga faʻatoʻaga mo le tuʻuina atu o le cholesterol.

Ae ui i lea, o le mamao mai ia i latou uma o le a fesoasoani moni e faʻaititia le tulaga o se vailaau tuʻuina i tulaga masani. O mea uma lava e uiga i le eseesega o gaioiga o le tino o le tagata i nisi togafitiga faʻalautele mo le maualuga o le cholesterol i le toto.

O le auala lava lea e tasi e mafai ona aoga mo le tagata e toatasi, ma mo le isi e leai se aoga pe e ono lamatia foi.

O le mea lea, o fomaʻi e matua masalosalo lava e uiga i le toto o le tagata lava ia, e oʻo lava i le taimi muamua na tilotilo ai e foliga mai e matua le afaina lava ma o le tele o seneturi tausaga.

Ae, e sili atu ona lelei le togafitia i lalo o le vaavaaiga a se fomai, o le a mafai ona fetuunai le togafitiga i le taimi e ausia ai le iuga sili ona lelei.

O le mea lea, pe faʻapefea ona maualalo faʻasolosolo i tagata cholesterol. Togafitiga ma togafiti a tagata lautele o le faʻaaogaina lea o ituaiga uma o "meaalofa" o le natura, e fai ma faʻataʻitaʻiga, o meaʻai ma teuteuga o vailaʻau faʻamaʻi poʻo vailaau faʻalaʻau fualaau.

O le faʻaaogaina o togafitiga o le homeopathic e faʻaitiitia ai le cholesterol e mafai ona faatagaina i na o mataupu pe a e mautinoa o ia togafitiga e le faʻaosofia ai le tupuga o ni faafitauli ogaoga, mo se faʻataʻitaʻiga, faʻaauau afaina o le tino. O le mea lea, aua le faʻaaogaina i fualaau faʻapitoa, ina ia aua le afaina atili i lou soifua maloloina.

Laʻau mo le faʻaitiitia o le cholesterol toto

O le au lagolago o togafitiga faafomaʻi e faapea o nisi togalaau togafitiga e lelei foi i le tau faasaga i le cholesterol, e pei o fualaau faasaina o aso nei. Ina ia faʻamaonia le moni o ia faʻamatalaga, e mafai ona e iloa na o le faʻamaloloina o aʻafiaga ole togafitiga ile homeopathic. O le mea lea, pe faʻafefea ona faʻaumatia le "leaga" cholesterol ma le auala e fufulu ai puipui o maʻa faʻatasi ma le fesoasoani a laau.

Dioscorea Caucasian

Masalo o lenei vailaʻau vailaʻau faapitoa e mafai ona manatu e sili ona aoga i le tauacholesterol. O le dioscorea rhizome e aofia ai le tele Saponinslea, pe a faʻatasi ma le cholesterol ma protein i le tino o le tagata, e i ai se aafiaga leaga i luga o afi atherosclerosis protein-lipoid tuufaatasia.

E mafai ona e faia se sosoʻo o le meaʻai o le laau poʻo le 'aveʻesea o le lauʻau faʻatasi ma le lua teaspoon o le meli i le aso pe a uma ona' ai, lea e aofia ai i le lisi o meaʻai fautuaina mo le faʻaaogaina i le tulaga o le cholesterol. O le aoga o lenei togafitiga faleopathic ua faamaonia e suesuega faasaienisi.

Dioscorea O le Caucasian o le a fesoasoani e le gata ia faamama lelei le vaʻa, ae ia faʻaleleia atili ai foi le tulaga atherosclerosis, e faʻaitiitia ai le mamafa, faʻamaonia le faiga o le cardiovascular, mo se faʻataʻitaʻiga, ma angina pectoris poʻoTachycardia. E le gata i lea, o vaega taua o loʻo faʻaaogaina ai le laau e faʻaaogaina i le faia o sauniuniga choleretic ma hormonal.

Fragrant Callisia

I tagata, o lenei laau e masani ona taʻua o le Golden Mustache. Kallizia o se ogalaau fale lea ua leva ona faʻaaoga e fai ma fofo mo faʻamaʻi faiga o le endocrine, atherosclerosis, faʻaogaina o le flandmatory o le prostate glandfaʻapea foʻi ma maʻi faʻapitoa.

O le sua o le laau e aofia aikempferol, quercetin mabeta sitosterol. O nei fualaau faisua flavonoids e tusa ai ma faamautinoaga a le au faʻamalolo masani ma maua ai se aoga aoga i le tino o le tagata. Ina ia faʻaitiitia le cholesterol, faʻaaoga se fusi na faia mai le Golden Mustache.

Ina ia saunia vailaau, ave laulaau o le laau, fufulu ma selesele i ni fasi vaega, ona sasaa ai lea o le vai kuka. O le fulufulu auro ua tauanau pea mo se aso, ona latou inu ai lea o le sefe tasi le sipunipuni tolu taimi i le afa afa o le itula ao leʻi faia se taumafataga. Taofi le vailaau vailaʻau i se mea pogisa. O lea ituaiga mea e fesoasoani e fesoasoani e le gata o le cholesterol, ae faapena foi le maualuga o le toto suka.

Lisi faila

O mea faʻamalolo o lenei ituaiga o laau totino e aloaia aloaia e fomaʻi ma e faʻaaoga lautele i le falemaʻi mo vailaau mo le gaosia o ituaiga vailaʻau eseese. O aʻa o licorice e aofia ai le tele o gaioiga sili ona malosi o le a fesoasoani e faʻamaonia le maualuga o le cholesterol i le tino o le tagata.

Mai le aʻa o le laau fai se teuteuga i le auala lenei. E lua laulau punetete o le faʻataʻitaʻiina o le faʻamalo faʻamago mago e sasaa mai i ni ipu tioata se lua, ona kuka ai lea i luga o le vevela mo le isi sefulu minute, aʻo faʻaosoosoina pea.

O le mea e maua mai ai le susu e faamamaina ma faʻamalosi. E manaʻomia lou faʻailoaina o se vailaʻau fa fa i le aso pe a uma ona 'ai.

E taua le manatuaina e fautuaina e faʻaaoga se teuteuga o le laupepa mo le silia ma le tolu vaiaso sosoo.

Ona fautuaina lea e fai se malologa mo le masina e tasi, ma afai e tatau ai, toe fai le togafitiga.

Styphnobius poʻo Sophora Japanese

O fua o se fatu pi e pei o le sophora e faʻapipiʻi ma le vaʻa paʻepaʻe, e manuia lelei le maualuga o le cholesterol maualuga. Ina ia saunia le fua, e tatau ona e ave le selau kalama o vaega taʻitasi o laau toto ma sasaa le tasi lita o vodka.

O le mea e maua mai ai le faʻafefiloi e faʻamalosia mo le tolu vaiaso i se nofoaga pogisa, ona 'ai lea o le tasi meaai i totonu o le sipuni i le tolu taimi i le aso. O le a fesoasoani lena ituaiga i le fofo toto maualuga, faʻaleleia le toto ma faʻavasegaina le maualuga o le cholesterol i le toto.

Blue cyanosis

O le manogi mama o le laau ua nutililiiina i le paʻu, sasaa i le vai, ona kuka ai lea ile vevela vevela pe a ma le afa itula. O le gaʻo kuka kuka ua faʻamalieina ma mafai ona faʻaliliu. E manaʻomia lou faʻaaogaina o se vailaʻau fa fa i le aso ao leʻi oʻo i le moe, faʻapea foʻi ma le lua itula talu ona 'ai.

E le gata i lea, o sea decoction e mafai ona faʻaaoga i togafitiga o talepu. E le gata i lea, o le cyanosis e faʻasaina ai le toto, e fesoasoani i le faʻaleleia o le gaioiga o le tino, faʻaleleia le moe ma faʻamalo lelei ai aʻafiaga o le atuatuvale.

O le isi na masani ona faʻaaoga i togafitiga fale. Linden inflorescences fesoasoani i lalo ifo o le cholesterol. Latou te faia se paʻu e tolu taimi i le aso, tasi sipuni mo le masina.

Faatoagaina e le fai togalaau aina ma le au faifaatoʻaga lenei laau o se vao ma tauivi i soo se auala ma ona fugalaau samasama susulu seia oo ina liua i se paluni matagofie o fatu. Ae ui i lea, o se laau e pei o le tiliva o se faleteuoloa moni. I totonu o tagata faʻataʻitaʻiga, faʻaaogaina o meaʻai, laʻau ma rhizomes o le tifeli.

I le tau faasaga i le cholesterol, e aoga le rhizome o le galala, lea ua faʻagogo ma faʻapalaina i le paʻu. I le lumanaʻi, e tolusefulu minute ao leʻi faia se taumafataga, e tafe i lalo i le vai manino. I le avea ai o se tulafono, pe a uma le uluai ono masina o togafitiga, e maitauina e tagata se taunuuga lelei.

O oloa mo le faʻaitiitia o le cholesterol toto

Seʻi o tatou talanoa atili i faʻamatalaga pe faapefea ona aveese le cholesterol mai le tino. Masalo, o le toatele oi tatou e le itiiti ifo ma le tasi na mafaufau e uiga i le faʻaitiitia o le cholesterol i le fale, e aunoa ma le faʻaaogaina o fualaau. O le mea moni, e sili le faʻafesoʻotaʻi se fomaʻi o le a tuʻuina atu fesoasoani talafeagai.

Ae peitaʻi, afai o loʻo e filifili pea e galue tutoʻatasi, ona muamua lea i le faia o gaioiga gaioiga, e tatau muamua ona e iloa pe faapefea ona siaki lou tulaga o le cholesterol i le fale.

Ina ia iloa ai le tele o le cholesterol o loʻo i totonu o le toto o le tagata maʻi, e faʻaaoga e fomaʻi se tulaga masani suʻesuʻeina o meaola.

O a mea e mafai ona faʻaaoga i le fale e fua ai le cholesterol ma maua ai faʻamatalaga talitutusa? O le mea e lelei ai, tatou te ola i se vaitau maualuga, ma i le auʻaunaga ma tagata masani, e tele lava masini faʻapolofesa muamua, mo se faʻataʻitaʻiga, o se pusa mo le fuafuaina o le maualuga o le cholesterol poʻo le suka o le toto.

I le uma, o loʻo i ai vasega o tagata (gasegase maʻisuka poʻo tagata e iai se faʻafitauli ogaoga o le maʻi fatu) e taua tele le mauaina o ia faʻamatalaga. Talu ai ua vaevaeina le cholesterol i le "lelei" ma le "leaga" faʻapitoa faʻapitoa mo le faʻaaogaina o le fale, e mafai ona fuafua le maualuga o vaevaega uma e lua o gaioiolosi.

I nisi o lomiga, o le pusa foi e aofia ai se fasi siaki mo le fuafuaina o le maualuga faʻailoa i totonu o le toto. O le seti o loʻo i ai ni numera o suʻega e faʻaaogaina i luga o le mataupu faavae o le pepa tusi, o lona uiga. sui a latou lanu muamua pe a fegalegaleai ma le cholesterol.

E le gata i lea, o le paolo o le vaega o le suʻega e faalagolago i le maualuga o le cholesterol i le toto. Ina ia faia le auʻiliʻiliga i le fale, e tatau ona e mulumulu ou lima, ona fai lea o se laupepa faapitoa, o loʻo i totonu o le atigipusa, tui le tamatamailima tamatamai lima ma paʻi i le suʻega. O se numera o loʻo faʻaalia i luga o le lau o le masini, e faʻaalia ai le aofai o le cholesterol o loʻo i ai nei i le toto.

Ina ia manuia le pasia o le auiliiliga i le fale suesue faafomai, e tatau i le tagata maʻi ona mulimulitai i le tele o tulafono ma fautuaga e talafeagai mo suʻesuʻega e faʻaaoga ai le pusa fale. Talu ai o le faʻateleina o le cholesterol saʻo lava e faalagolago i le tele o mea, aʻo leʻi faia se suʻega a le aiga, e le tatau ona e ulaula sikaleti, inu ava malosi e tusa lava pe vaivai ma laiti.

E matua le lava, e oʻo lava i le tulaga o le tino o le tagata e aʻafia ai le saʻo o le auiliiliga. E talitonuina o le sili ona saʻo le taunuʻuga e mafai ona maua i se tulaga tuʻufaʻatasi.

E matua taua lava le siakiina o le maualuga o le cholesterol o meaai a se tagata. O le a se mea e mafai ona ou 'ai ma o le a se mea e tatau ona ou aloese aʻo leʻi siakiina le toto mo le cholesterol?

E tusa ma le tolu vaiaso aʻo lumanaʻi le suʻesuʻeina o meaola oona, e fautuaina e fomaʻi tagata maʻi e mulimuli i se meaʻai faigofie, o le mea taua e tatau ona e 'ai ai ipu e tele ai le gaʻo meaola. Muamua e tatau ona tuʻuina atu i fualaʻau, fualaau faisua, meaʻai susu ma gaʻo fualaʻau.

O lagona faʻalagona ma mafaufauga o se tagata ao leʻi faia le suʻega e taua foi. O tulaga faʻalavelave, faʻapea foʻi popolega e uiga i lou soifua maloloina, e mafai ona aʻafia ai lau suʻega o le cholesterol. O le mea lea, ao leʻi faia le auʻiliʻiliga, fai mai fomai e aua le popole ma faʻaalu se taimi i le filemu, mo se faʻataʻitaʻiga, e mafai ona e nofo i lalo ma mafaufau e uiga i se mea manaia, i se tulaga aoao, malolo.

O lea, tatou te liliu atu i tali i fesili e uiga i mea e faʻaitiitia ai le maualuga o mea leaga faʻalavelave i totonu o le toto ma pe faapefea ona vave faʻaititia le cholesterol i le fale. Afai e te feagai ma faafitauli o loʻo i luga, ona e amata lea ona e mulimuli i fautuaga nei.

Alu i totonu mo taʻaloga. O le tele o cardiologists latou te fai mai o le gaioiga faifaipea e le gata e faʻamalosia ai le tino atoa o le tino, ae e fesoasoani foi e aveesea poloka poloka o le cholesterol e faʻaputuina i maʻa. Manatua, e le o se mea talafeagai le avea o se tagata taʻalo faapolofesa, ia tausia le soifua maloloina e mafai ona e alu i ni uumi umi pe faia i aso uma i le ea fou, i se tulaga lautele, faimalaga.

Maʻea mea uma, e pei ona fai mai tagata anamua: "O le gaioiga o le ola!" Ua faamaonia e saienitisi o tagata e sili atu i le limasefulu o latou e masani ona savavali i le ea fou e le itiiti ifo i le fasefulu minute e itiiti ifo le afaina i le maʻi fatu fatu nai lo o latou tupulaga.

E lelei foi mo tagata matutua ona faʻagesegese ni laasaga e puipuia ai fatu fatupoʻose afaina ma fufulu ipu o le cholesterol leaga. Ae ui i lea, e taua le manatuaina, pe a savali, e le tatau i le tagata matua ona aluese mai le masani e sili atu ma le 15 i minute taitasi.

Tuuina atu masani leaga. E mafai ona e valaʻauina lenei fautuaga i le lautele mo soʻo se maʻi, aua o le ulaula poʻo le inupia o le ava malosi e afaina ai tagata uma, e aunoa ma se faʻasesega. Matou te manatu e leai se aoga e talanoa e uiga i le tele o le sikaleti e faia i le tino, ua iloa e tagata uma pe faapefea ona ola le nicotine i le soifua maloloina o le tagata.

Fuʻa faateleina le tulaga lamatia o le atinaʻe atherosclerosis, o se tasi o mafuaʻaga autū ua taʻua o le cholesterol maualuga. Ae o le ava malosi, e le o manino mea uma, talu ai o loʻo i ai le numera tele o tagata o le manatu e le o sili atu i le limasefulu kalama le itiiti o le malosi o le ava (e le sili atu ma le limasefulu kalama) po o le lua selau kalama o le uaina mūmū mūmū e fesoasoani i le faʻamautuina o le maualuga o le cholesterol.

E tusa ai ma le tele o fomaʻi taʻutaʻua, ava malosi, e tusa lava pe laiti ma tele lelei, e le mafai ona avea o se vailaau i lenei tulaga. I le uma, o le toʻatele o tagata e faasaina le inu ava malosi, mo se faataitaiga, maʻi maʻisukapoʻototo maualuga.O ia ituaiga vailaʻau "inu ava malosi" e mafai ona afaina tele, ma e le faʻamalolo, tagata faapena.

Taumafa i le taumatau. O le isi lea tulafono mai le vaega o le lautele, aua o le tulaga o le soifua maloloina o le tagata e le gata e faalagolago i lona olaga, ae faapena foi i mea na te 'ai. O le mea moni, o le 'ai i se auala e ola ai i se soifua maloloina ma le faamalieina, e le faigata tele. Ae mo lenei mea e tatau ona e faia ni taumafaiga, mo se faʻataʻitaʻiga, aʻoaʻo auala e kuka ai meaʻai maloloina, faʻamaualuga i mea e aofia ai vaega eseese e taua mo le soifua maloloina lelei.

Paleni paleni O se faʻamaoniga o le soifua maloloina. O fomaʻi ma tagata fai meaʻai e toe fai lenei faʻamatalaga faigofie i o latou gasegase mo le sefulu tausaga. I le tulaga o le cholesterol leaga, o lenei faʻamatalaga e sili atu ona taua lona uiga. Aua o le faafetai i le lelei o mea taumafa e mafai ai ona e foia faafitauli e fesootaʻi ma se mea e pei o le cholesterol.

O a meaai e aofia ai le cholesterol?

Ina ia mafai ona pulea le cholesterol, e tatau ona e mulimuli i se meaʻai faapitoa ma aloese mai mea taumafa e maualuga i lenei faʻalapotopotoga o meaola. Manatua o le cholesterol o lipophilic gaʻo, o le maualuga e mafai ona faʻalauteleina ma faaitiitia ai masani masani e taumafaina e tagata i meaʻai.

Sei o tatou iloiloina atili auiliiliga o mea o le cholesterol i oloa ma fuafua po o fea mea e faateleina ai le maualuga o lenei vailaau i le toto.

E pei ona mafai ona e vaʻaia, i le laulau o loʻo i luga, e leai ni ituaiga o oloa e pei o fualaau faisua, fualaau aina, vine, nati ma fatu, e pei foi o suauu manogi (olive, popo, sesame, sana, sunflower). O lenei mea e mafua mai i le mea moni o loʻo aofia ai sina vaega tele o le cholesterol. O le mafuaʻaga lea o nei mea taumafa o le faavae o se taumafataga faʻapitoa e faʻaitiitia ai le cholesterol toto.

O a taumafa e faateleina ai le cholesterol?

O le toʻatele o tagata e talitonu sese o le cholesterol o se mea leaga tele mo le tino. Ae peitai, e le saʻo lenei mea, talu ai o loʻo i ai le "leaga" (LDL, le maualalo) ma le "lelei" (HDL, maualuga) cholesterol. O se maualuga maualuga o le tasi e mafua ai le lamatiaga tele i le soifua maloloina, ma le le lava o le lona lua e taʻitaʻia ai i le atinaʻeina o faʻamaʻi faʻamaʻi.

O maualuga LDL laʻititi e faʻafefe ai puipui o le toto meaʻai gaʻo. O se taunuuga, o le aofaiga tonu o meaʻai e le oʻo i le loto o le tagata, lea e oʻo atu ai i le atinaʻeina o le ogaoga cardiovascular disease. E masani lava o le aʻafiaga leaga o le cholesterol e oʻo atu ai i le vave maliu o se tagata.

Toto totofaia e avea ma se taunuuga o le faaputuputuina o papalapalalapalapala e vavae ese mai puipui o le vaa ma faʻamaʻi atoa ai. O lenei tulaga, e pei ona fai mai fomai, e le fetaui ma le olaga. "Lelei" cholesterol poʻo le HDL e le faʻaputuina pe afaina ipu. O le kulupu malosi, i se isi itu, e faʻamamaina le tino o le cholesterol faʻamaʻi, aveeseina i tua atu o tuaoi o siama faʻamau.

Mo le puipuia o lou tino mai maʻi e mafua mai i le maualuga o le cholesterol, e tatau ona e iloilo muamua au meaʻai. Faʻaopopo i ipu o loʻo iai faʻamalosi lelei, ma faʻamalo pe faʻaitiitia le faʻaaogaina o meaʻai e aofia ai le "leaga" cholesterol tele. O lea, o fea oi ai le maualuga o le cholesterol.

O mea taumafa o le laulau lea o le a faʻaalia ai le tele o cholesterol:

E pei ona taua mai i le lisi o meaʻai e faʻateleina le cholesterol, o le aofaiga sili ona telē o le tuufaatasiga e afaina i vaʻa o le tino o le tagata e aofia ai:

  • i le gaʻo gaʻo ma le faʻasalaga,
  • i fuamoa moa
  • i totonu o fualaʻau suamalie faʻamalosi o meaʻai gaʻo maualuga e pei o le sisi, susu, kulimi suamalie ma pata,
  • i nisi ituaiga o iʻa ma iʻa.

Eggplant, suavai ma mauga o le mauga o le a faʻaitiitia ai le cholesterol.

E i ai ni uluniʻelu i le tele e mafai ai, faʻapipiʻi i salati i foliga masani, pe a uma ona tuʻu i totonu o le masima vai e alu ese ai le oona.
I le taeao, inu pati ma kararo (suamalie).
Taumafa 5 fualaau suamalie o le lafu mumu 3-4 taimi i le aso. O le vasega e 4 aso, o le malologa e 10 aso, ona toe fai lea o le vasega 2 isi taimi. E sili atu le lelei o le faʻatinoina o lenei faiga i le amataga o le taumalulu, pe a uma ona "taia" e le pulu ia vine.
O aʻa o le cyanosis blue o le a faʻaitiitia ai le cholesterol.
1 tbsp aʻa o le cyanosis blue bleu 300 ml o le vai, aumai i se vevela ma kuka i lalo o le tapuni i luga o le vevela vevela mo le afa itula, malulu, vevela. Inu 1 tbsp. 3-4 taimi i le aso, lua itula pe a uma se taumafataga, ma toe foi i luma o le taimi e momoe ai. O le vasega e 3 vaiaso. O lenei gaʻo e malosi le faʻafilemuina, aʻafia ai le faʻamalosi, faʻaitiitia le toto toto, faʻaitiitia le cholesterol, faʻamaonia le moe ma faʻamafanafana ai foi le tale vaivai.

Seleti o le a faʻaitiitia le cholesterol ma faʻamamaina toto.

Otioti seleni i soo se aofaiga ma togi i totonu o le vai inu mo ni nai minute. Ona ave lea i fafo, fafasi i fatu sesame, masima mama ma fufuluina sina suka, faaopoopo i le tofo o le sogi po o le suāuʻu olive. E fesuisuiaʻi se ipu e sili ona lelei ma faamalieina, matua malamalama. E mafai ona latou 'aina le' aiga o le afiafi, o le taeao ma e 'ai lava i soo se taimi.E tasi le tulaga e masani ona mafai. Ae peitaʻi, afai e maualalo lou mamafa, ona faʻailogaina ai lea o seleni.

Fualaau faisua, lau, laʻau, fualaau aina ma vine

Fualaau faisua ma fualaau aina o se vaega tele o mea taumafa e maualalo ai le cholesterol toto. Matou te lisiina ituaiga o fualaau 'aina ma fualaau faisua o loʻo i totonu o oloa sili ona aoga e aveesea ai le tele o le cholesterol mai le tino.

O le avocado e mauoa i le anotusi tino (isi igoatino O fualaau e maua mai i le laau), o lona uiga beta systosterol. O le 'ai pea i ipu avoka e mafai ona faʻaitiitia le maualuga o le afaina ma faʻalauteleina ai le anotusi o le cholesterol maloloina (HDL).

I le faaopoopo atu i le avocados, o meaai nei e aofia ai le sili atu o le phytosterols, lea e fesoasoani i le faateleina o le cholesterol soifua maloloina ma faʻaitiitia ai cholesterol leaga:

  • fuga saito
  • lanu enaena (bran),
  • fatu sesame
  • pistachios
  • sunflower fatu
  • pikiapu fatu
  • fatu lili
  • pine pine
  • alimoni
  • olive suauu.

O le 'aina o fualaau fou (strawberries, aronia, blueberries, cranberries, fugalaau, lingonberries) e fesoasoani foi e faʻafaigofieina le cholesterol. O nei vine, faapea foi fua o nisi fua, mo se faataitaiga, rimoni ma vine e faaosofia ai le gaosiga o le "pai" cholesterol, ie HDL O le inu malosi o le sua suamalie poo le suamalie mai vine fou i aso taitasi e mafai ona maua ai taunuuga lelei ma faateleina ai le "lelei" cholesterol i ni nai masina.

E sili ona lelei le sua mai vine, lea e aofia ai foi le tele o antioxidants i lona tuufaatasiga. O nei mea masani e faʻamama lelei ai le tino o le tagata mai i faʻalavelave leaga faʻapitoa ma fesoasoani e toe faʻafoisia le soifua maloloina.

E taua le matauina o lena, i le mataupu faavae sua o le sua - O se auala sili lea ona lelei e faʻafefe ai le maualuga o le cholesterol. O lenei auala faigofie o togafitiga e aunoa ma se fualaau faasaina na maua i se faalavelave faafuasei e tagata fai fualaau faasaina oe na muamua faaaogaina ituaiga eseese o vai e tau ai cellulite mafeʻai.

Ua iloa e le au atamamai o le togafitiga o le suavai e faʻamaonia ai le tele o le gaʻo i le plasma toto. O le iʻuga, o le tele o le cholesterol e alu ese mai le tino.

E maitauina e faʻapea i le taimi lava lea e faʻamamāina ai le tino mai togani faʻatupulaia.

E taua le maitauina e mafai ona e inu vai inu fou, o se vai inu maloloina lelei, e le pei o faleoloa e iai le tele o suka. O le sili ona aoga o sua suamalie fou o fualaau faisua ma fualaau e pei o seleni, kapiti, beets, kukama, apples, cabbage and orange.

Manatua, e le mafai ona e 'ai i le sua o le pusi fou pe a uma le kuka, e tatau ona tu mo ni nai itula. E fautuaina e tagata e taumafa mea taumafa le taumafaina o le tele o fualaau faisua ma fualaau mumu, lanu violisi po o le lanumoana pe a mafai, ona o lo latou tuufaatasiga e aofia ai le numera tele o le natura polyphenols.

Leisi o se isi mea taumafa mamana. statin natura masani, o lona uiga togafitiga masani o anticholesterol. Ua talitonu tagata popoto e mafai ona ausia le iuga lelei e ala i le 'aina o laukalo mo le itiiti ifo i le 3 masina i le laina. O loʻo iai i totonu o loʻo iai i totonu o le oloa le faʻaitiitia o le gaosiga o le "leaga" cholesterol.

E taua le maitauina o lenei metotia o le tetee atu i le cholesterol e le fetaui mo tagata uma. O le tele o vaega o tagata gasegase e faasaina ona 'ai le tele o lelaiki ona o le i ai o faʻamaʻi gasegase, mo se faʻataʻitaʻiga, maʻi pipili poʻo gastritis.

O le kāpeti paepae e mautinoa lava o se tasi o meaʻai sili ona pele ma masani i totonu oa tatou latitudes. E tusa ai ma le au fai meaʻai, o le kāpeti sili ona fiafia i ai tagata uma o loʻo taʻitaʻia i isi fualaau faisua lauiloa i la tatou aganuu masani e fai ma vailaau sili ona lelei mo le cholesterol.O le taumafaina e tusa ma le 100 kalama o kapeti papaʻe (sauerkraut, fresh, stewed) i aso taitasi o le a fesoasoani i le vave ma le faʻaitiitia o le "leaga" cholesterol.

Greens (aniani, letisi, dill, artichokes, pasili ma isi), ma i soo se ituaiga o loʻo i ai le tele o ituaiga uma o mea aoga (tuufaatasia)carotenoids, luteins, fiber dietary), lea e afaina ai le tino atoa, atoa ma fesoasoani e siitia le maualuga o le "lelei" cholesterol ma faaitiitia le "leaga".

Cereals and Legumes

Saienitisi e oo mai i le taimi nei ua latou mauaina ni mea aoga ma sili atu ona aoga o fatu ma leki atoa. Faʻataonia e fomaʻi ma tagata paleni meaʻai, o le taumafa o fatu o fatu ma legumesite o le sili lea aoga aoga mo taumafa lelei mo le tausia lelei o le soifua maloloina.

Toe sui lau sandwich masani masani i le oatmeal, ma le 'aiga o le aoauli poʻo le taumafataga o le afiafi, saunia se falaoa o le millet, keke, keke, karite poʻo le araisa, ma a mavae sina taimi e le mafai ona e misia iuga lelei.

O le tele o filo laau i le aso o le a le gata ina feagai ai ma le cholesterol, ae o le a fesoasoani foi e faʻasalalau le vaega o meaʻai. O ituaiga eseese o legumes, faapea foi ma oloa e maua ai le soya, o se tasi lea o punaoa o meaola o le ola maloloina lea e aoga mo le tino atoa, lea e faapaleni ai foi le cholesterol toto.

O ituaiga o aano o manu e afaina i le cardiovascular system e tutusa lava le suia i se taimi le tumau i ipu soya. Matou te manatu e toatele ua latou faalogo o le araisa, aemaise lava le mūmū mūmū poʻo le lanu enaena, o se meaʻai maloloina lelei o mea taumafa e maua ai le tamaoaiga i mea o loʻo maua i le macro-microelements, ma e fesoasoani foi i le tau faasaga i le "leaga" cholesterol.

Vailaʻau o fualaʻau

Toeitiiti lava iloa e tagata uma aoga o olive ma isi fuālaʻau fuālaʻau. Ae ui i lea, mo nisi mafuaʻaga, e le mafai e tagata io tatou latū ona talisapaia atoatoa meatotino o le faʻaleleia o le soifua maloloina o fuālaʻau fuālaʻau. Mo le tele o seneturi, sa masani ona faʻaaogaina gaʻo manu i la tatou aga masani, o le faʻaaoga pea i meaʻai e mafua ai le afaina o le tino o le tino.

O le sili ona lelei i le tau faasaga i le cholesterol o le olive ma le suauʻu manogi. Na e iloa o le tasi sipuni tele o le suauu olive e aofia ai le luasefulu lua kalama tino, mea masani masani e fesoasoani e faapaleni le maualuga o le "leaga" ma le "lelei" cholesterol i le toto. E fautuaina e tagata e taumafa taumafa le faʻaaogaina o suauʻu e leʻi faʻamaina, o la latou faʻasologa ua faʻaitiitia ai le gaosiga ma e tele atu meaʻai.

O le suauu na maua mai fatu laulaʻau, e pei o le fatu o le laau lava ia, e tele mea aoga, o se tasi o ia mea e mafai ona aʻafia ai le cholesterol.

Ona o lona tulaga tulaga ese o vailaau, lea e aofia ai le tele o mea e gaosia ai le gaʻo (e lua taimi e sili atu nai lo le suauʻu), e manatu ai tagata suʻesuʻe o lenei fualaau oona o se vailaau masani.

E faʻapefea ona e faʻaaogāina le suauu e faʻamalolo ma faʻamalosia lou tino. E fautuaina e le 'aufailaʻau taumafa le faʻaaogaina o soʻo se gaʻo fualaʻau pe a mafai ai i au meaʻai, e aofia ai le suauu mama, lea e mafai ona faʻaaoga mo le kuka (mo se faʻataʻitaʻiga, vaitau ma le salati pe faaopoopo i le falaoʻo), ma ave se sipuni i aso uma, vailaʻau faʻasoifua maloloina.

Green tea

Na matou talanoa e uiga i auala e aveese ai cholesterol leaga mai lou tino e faʻaaoga ai meaai. Ae ui i lea, e le gata o meaai ae o mea inu foi e mafai ona fesoasoani i le tau mo lou soifua maloloina. Mo le tele o tagata, o le lanu lanumeamata ua leva ona mafaufauina o le vaifofo muamua mo le tele o faamai ma maʻi.

O lenei vai inu e le gata o se tofo ma se manogi faalelagi, ae e taua foi ona o lona tulaga tulaga ese o vailaau, lea e aofia ai le natura flavonoidsmafai ona faia se aafiaga lelei i le setete o vaa a le tagata.

Sui lou kofe i lau taeao i se ipu inu lanu meamata (ae le o taga) ma o le ae maua se fofo o le cholesterol sili ona lelei.

O sea inu vevela ma lemoni ma le meli e mafai ona lelei ma, sili atu ona taua, o se auala lelei e faʻafesete ai e le gata o cholesterol, ae o le malulu foi o le tau. Green tea e faʻamalosi ai, tones ma fufulu le tino, malie e mafai ona sili atu.

O iʻa ma iʻa

E pei ona taʻua muamua, o nisi ituaiga o iʻa ma iʻa o loʻo i ai le tele o cholesterol i la latou vailaʻau. O le mea moni, o ia oloa e tatau ona faaitiitia i le taumafa a se tagata e le o ausia le tulaga o le maualuga o le cholesterol. Ae ui i lea, i le tele o tulaga, o meaalofa o sami, vaitafe, vaituloto ma sami e le gata e lelei, ae o meaai maloloina foi.

O iʻa e pei o le sardine ma le gaogao o loʻo taʻua o siamupini i totonu o mea o lo oi totonu o latou vailaʻau faʻasolo e manaʻomia mo le tino o le tagata. omega-3 gaʻo gaʻo.

E le gata i lea, o nei meaola e aofia ai le sili ona itiiti o le leaga o le mercury. O le lanu mumu po o le salmoni o se iʻa oona, o lona faʻaoga e fesoasoani e faʻamamā ai le tino o mea leaga.

Faʻu suauu - O se mea lauiloa lenei e faʻamalolo ai le natura moni, lea e faʻaaogaina uma mo faamoemoega faʻasolosolo ma togafitiga. E tusa ai ma le au saienitisi, o lenei natura statin e lelei ona aʻafia i le maualuga o le "leaga" cholesterol ona o lona fatuga Omega-3 fatty acid lea e pulea ai le gaosiga lipids i totonu o le tino.

Meaʻai mo le toto maualuga o le cholesterol

A maua e le tagata maʻi le cholesterol maualuga, e fautuaina muamua o ia e le fomaʻi e toe iloilo lana masani masani. Soo se metotia o le tagofiaina o mea faʻaleagaina o le a leai se aogā pe afai e faʻaauau pea ona faʻamamafa lou tino i meaʻai e maua i le cholesterol.

Taumafa mo le maualuga o le cholesterol i fafine, e pei ona tatau i tane:

  • e aofia ai ipu na saunia e ala i le taoina, kuka poʻo le tiliva,
  • e aofia ai se fuainumera tele o fualaau faisua fou, fualaau 'aina, vine, faʻapea foi meaʻai ma oloa, o lona tuufaatasiga e aofia ai sili atu polyunsaturated fatty acids o le Omega-3 vaega.

O nisi ituaiga o iʻa ma meaʻai susu e mafai ona faʻaaogaina i le sauniuni o se taumafataga ma le maualuga o le cholesterol i fafine ma alii. Ae ui i lea, e taua le manatuaina o le susu, kulimi oona, kefir, yogurt ma isi oloa e le tatau ona maualuga le gaʻo. O le tele o fualaau aina lauiloa e mafai ona aofia ai le tele o le cholesterol.

Ina ia maualalo le cholesterol, e tatau ona e vavaeese mea nei mai lau lisi o aso taʻitasi:

  • puipuiga o meaola manu, mo se faʻataʻitaʻiga, o loʻo iai i ituaiga gaʻo o iʻa ma aano o manufasi, i iʻa ma aano o manufasi, i luga o meaʻai, i caviar ma oloa gaʻo susu,
  • trans fats, lea e maua tele i le mayonnaise, kukaina o fale gaosi oloa, i le margarine ma meaʻai sili ona fiafia i ai tagata uma,
  • fualaʻau toto, mo se faʻataʻitaʻiga, puʻupuʻu ma falala e faʻavae i latou,
  • oloa e aofia ai caffeine (lauti, kofe, malosi),
  • vailaau faʻamalosi faigofie (sukalati, mufui, mea faʻafiafia),
  • taumafa vevela ma le masima.

Taumafa i lalo ifo o le cholesterol, lisi mo le vaiaso

Ina ia mafai e le tagata gasegase ona faʻaititia le toto o le cholesterol lava ia, e aunoa ma le faʻaaogaina togafitiga faafomaʻi, e fautuaina malosi e le au fai meaʻai e te tausisi i tulafono o loʻo i luga o le taumafa maualalo o le cholesterol. E taua le toe taulai i lenei mea.

O le mataupu faavae autu o sea ituaiga o meaai o le faʻaaogaina lea i au mea taumafa o oloa e mafai ona faʻafoeina le cholesterol toto. I soo se ituaiga o fale kuka, nofoaga ma blogs, e mafai ona e mauaina ni tonoa o fua o le a fesoasoani ia te oe e saunia meaai maloloina lelei e le gata i le saʻo, ae e lelei foi.

I luga o le Initaneti o loʻo i ai le lautele o tagata o tagata oe, ona o tulaga eseese, ua faamalosia e siakiina pea o latou tulaga o le cholesterol. Po o le a lava le auala latou te iloa ai pe faapefea ona 'ai ma pe o le a le mea e fai e faʻaititia ai le "leaga" cholesterol. O le mea lea, faʻalogo i lau fomaʻi ma talitonu i manatu faaalia o isi tagata, ona mautinoa lava lea o mea uma.

E mafai ona 'aiFaasaina e 'ai
Meat productsaano o moa, lapiti ma toki (e leai se paʻu)gaʻo gaʻo e pei o le puaa
Iʻaiʻa fagota, iʻa maualalo-gaʻoituaiga iʻa e sili ona maualuga
Seafoodmusikagaogao, caviar ma le paa
Sour-milk productso gaʻo uma gaʻo susu, gaʻo mea e le sili atu i le 1-2%ice kulimi, susu, kefir, kirimulu suamalie, yogurt ma isi, faatasi ai ma le gaʻo oona e silia ma le 3%, susu susu
Fualaau faisua ma fuaituaiga umaniu
Cereals and Legumesituaiga uma
Natiituaiga uma
Fale faʻafiafiakuki atoa o kuki, fatu sisi atoasweets, muffins, oloa o le falaoamata, keke, pusa ma mea suamalie
Suauuituaiga uma o fuālaʻau fuālaʻau, aemaise lava le fusi ma le olivepama, ghee, pata
Porridgeituaiga uma
Meainusuamalie fou, patipati, lanu meamata, vai inumaualuga kofe suka, gaosi fale ma nati, soda

Pepa Lalo Cholesterol Menu

E mafai ona e kuka le oatmeal poo cereal i luga o le vai pe faaaoga le susu susu. I le faʻamuamua, soo se cereal cereal o le a avea ma se taumafataga taeao atoatoa ma lelei. E faʻaaogaina i le vaitau faʻafiafia ma le suauu olive. Mo se suiga, e mafai ona e 'ai le taeao ma le sukalani enaena poʻo le omeletiti e faia faapitoa mai fua o manu.

Pasi falaoa atoa po o kuki e mafai ona 'aina mo le taumafataga faʻatasi ma le lanu meamata, lea e faʻatagaina e faaopoopo ai le meli ma le lemon. O mea lauiloa i le taeao o mea taumafa o le cholesterol maualalo, e mafai ona taliaina ni kofe e pei o keke chicory ma karite.

Lua le taeao

E mafai ona e maua se meaʻai ao lei faia le taumafataga ma ni fualaau aina fou po o ni vine. E le faʻatagaina le 'aiina o kuki mai fatuga atoa, faʻapea foʻi ma le inu lauti tipi, vai poo le compote. E le gata i lea, o meainu e mafai ona faʻaaogaina fualaau aina poʻo mea teuteu o sisi o le rose ma isi togavao.

I le ogatotonu o le aso, e mafai ona e faʻamalosi lou malosi i le fesoasoani a soupisi fualaau mo le iʻa muamua ma le kuka ma fualaʻau - mo le lona lua. Mo se suiga, e mafai ona e kuka i aso uma i se isi itu o le kuka, tunu pe fufulu fualaau faisua, faapea foi ma meaʻai.

E pei o le 'aiga o le aoauli, e mafai ona e' ai fua, inu vaiinu poʻo maua se salati maualalo-kaloti o fualaau faisua fou po o fua mo le taumafataga o le aoauli.

I le mulimuli ai i se faʻataʻitaʻiga lauiloa e tatau ona e 'ai i le taeao o oe lava, faʻasoa le' aiga o le aoauli ma se uo, ma tuʻuina atu le 'aiga i le fili, o le meaai mulimuli e le tatau ona aofia ai le mamafa o le' aina o meaai. E le gata i lea, e fautuaina e le au fai meaʻai le taimi mulimuli e 'ai ai le fa itula aʻo lei momoe.

Mo le 'aiga o le afiafi, e mafai ona e kukaina paluga pateta poʻo isi ipu gaosi, faʻapea foʻi le moa povi po o moa moa. O le kulimi gaʻo e maualalo le gaʻo ma le yogurt ma fualaau aina fou e lelei mo se taumafataga malamalama. I le avea ai ma se meaʻai, e mafai ona e faʻaaogaina kuki o le sana atoa ma le lanu lanumeamata ma le meli. A o lei momoe, e aoga le inu o lefir e faʻaleleia ai otaota poʻo se ipu susu susu mo se moe lelei i le po.

Aoga: Faʻaiʻu mai le Vitebsk State Medical University ma se tikeri i le Taʻaloga. I le iunivesite, na ia taʻimua i le Fono a le Sosaiete Saienisi a Tamaiti Aoga. Faʻaauau aʻoaʻoga i le 2010 - i le faapitoa "Oncology" ma le 2011 - i le faapitoa "Mamo, faʻaaliga vaaia o le oncology".

Aafiaga: Galue i le fomaʻi lautele mo le 3 tausaga i le avea ai ma fomai tipitipi (Vitebsk hospital hospital, Liozno CRH) ma le itumalo taimi-taimi o le oncologist ma le traumatologist. Galue o se sui faifaatoaga i le tausaga atoa i Rubicon.

Tuʻuina atu ni faʻatonuga se tolu (rationalization) i luga o le autu "Faʻatupulaia o togafitiga faʻasaina e fuafua i le ituaiga o meaola o microflora", 2 na manumalo ai i le tauvaga o tauvaga a tamaiti aoga (vaega 1 ma le 3).

Atherosclerosis, e pei o le tele o faʻamaʻi o le CVD, e togafitia lelei tele e statins. O le mea moni lava o le autu autu o le tau faasaga i le cholesterol leaga, ma o se taunuuga, o le faʻamautuina o le tafe toto ma le mamafa, faʻamautuina o pusa cholesterol. Sa ou aveina rosuvastatin-sz mo le 2 tausaga i le taimi nei - o le mamafa i le averesi na faaitiitia mai le 150/120 i le 130 90, o le maualuga o le cholesterol na faaitiitia mai le 11 i le 5.8, na leiloa 7 kilokalama.

E 66 oʻu tausaga. Sa ou taumafai i le tele o tagata ma tutusa lava, ae o le 0. Cholesterol ua siitia nei 8.2. O le a ou suʻeina le faʻasalaga. E mafai ona e inu ma i le taeao e oo lava i le po e toe foi mai e moe. Ma o Atorvastatin na inu i le 5 aso i le po, na afaina lona ulu ma e leʻi moe i le po ma lafo i ai. E moni lava, atonu e le mafai e se pulu ona faia e aunoa ma se tele o aʻafiaga. Ma sa ou faitau e uiga i se taumafataga maualalo-carb. E tatau ona taumafai.

Atonu o se mea ese le tusia o se toe iloiloga pe a uma se tusiga "faasaienisi", ae o loo i ai pea: leai ni mea o le a fesoasoani mai le atherosclerosis. leai ni laau ma ni vine e mafai ona maualalo ifo le cholesterol - o le mafuaaga autu o le atherosclerosis. O tulafono e le mafai ona tufatufaina. Mo se faʻataʻitaʻiga, o le rosuvastatin-sz o se vailaʻau lelei tele, e le gata i lea e tele taimi e sili atu ona taugofie nai lo le faʻauluina o analogues. O le a le gata ina maualalo ai lau cholesterol, ae o se taunuuga o le a faaitiitia ai lou malosi, lea o le a faaitiitia ai le avega i luga o vaa ma fesoasoani e foia le atherosclerosis.

Na ou manao e fai se fesili pe aisea e mafai ai ona maua le 70 mai le 4 i le 7 mafai 7

O mea uma e afaina, e oo lava i le okesene tatou te manavaina e fasiotia ai. Ae e sili atu le faʻaitiitia o le cholesterol. O le a ou le fai atu se mea e uiga i le meaai, ae ou te masalosalo o le a fesoasoani e tuuitiitia le cholesterol, e le o se faafitauli i fafo atu, ae o "faatulagaga" o le tino lava ia. O Rosuvastatin-sz na tuʻuina atu i lona tama, o lea ua 3 tausaga talu ona ia faia - e sili atu le cholesterol e leʻi maualuga atu i le 5.0, ua sili atu ona fiafia ia te ia lava, o le lua tausaga talu ai na ia toe faia ai le togalaau. Na faʻaalia le malosi o le manava ma le le lava o le mānava (o le mea moni, o mafuaaga nei na latou liliu atu ai i le fomaʻi).

E leʻo manino pe aisea e aʻafia ai le kofe.

E maualuga loʻu cholesterol, 7.3. Na faatonuina e le fomai fuainumera (Roxer). O le mea lea, o loʻu fatu na vave oʻo i le 90-100 i minute uma. Mo aʻu lava, na ou filifilia se meaai sili atu!

Ma e 6.5 i le tausaga talu ai, ma o le taimi nei 7 42. I le tausaga talu ai, ina ia faaitiitia, sa ou faaitiitia 7.2 i le 6.5, e faaaoga ai le sami, e aunoa ma le vineka, ae sa ou 'ai foi. I le taimi nei, pe a ou ala, ou te le mulimuli i se meaai. Tatou te 'ai meaai e leai se margarine, ma ni pama pama, ma o le taunuuga lenei, muamua i taimi o le Soviet, e leai se mea faalumaina ma sili atu nai lo mea tatou te faalogo i ai?

O laʻu faasologa o mea na tutupu na mafua ai le faateleina o le cholesterol - meaʻai e le talafeagai, sili atu le mamafa mai ai, sili atu cholesterol mai le mamafa o le mamafa. Ina ia faaitiitia, e tatau ona ou toe iloilo lelei le meaʻai, aveese le mamafa, inu Meaʻai, na o le pau lava lea o le cholesterol ma le tele o kilokalama e toetoe lava a toe foi mai i le masani. O lenei ua ou mulimuli i le mamafa ma le meaʻai, aua o le maualuga o le cholesterol maualuga e matautia.

Fesoasoani tele! Ou te fia faʻamatala atu foi loʻu poto masani i le tauina o le cholesterol maualuga. Muamua, mo le faʻasolosolo ou te aveina se cardioactive. Ma le lona lua, ou te inu pea lava le lauti ma mulimuli i se meaai.

Sa ou aveina ni faaputuga se 4 sapalai. Mo le 4 masina, na faʻaitiitia le cholesterol mai le 6.74 i le 7.87 mmol / L.

O Atorvastatin na inu mo le masina e tusa ai ma se taumafataga (e pei ona faatonuina e se fomaʻi), o se taunuuga, ua paʻu le cholesterol, ae ona o le "lelei" ma le "leaga" ua faateleina i le isi 0.26 iunite, o le a le mea e tatau ona ou faia i le isi?

E aoga le tusiga, e mafai ona e tusia ma faʻaaoga ia oe lava

O aʻu foʻi, o loʻo i ai mea uma i luga o se meaʻai ma faaletino. Sa ou faʻamoemoe, na ou manatu o loʻu olaga soifua maloloina o le a fesoasoani i loʻu tino e feagai ma cholesterol. O le a ou taʻuina atu ia te oe i le taimi lava lena, ua na o le afa tausaga (E le o se mea itiiti, ae na o le afa tausaga). o le mea moni ina ua mavae le 2 masina, o le cholesterol ua i le 6.8, ma ina ua mavae le isi masina na tutusa ma le 6. O lea ou te le ola ai i se olaga ola maloloina o se faavae mo togafitiga b.

O le tusiga e taitaia mea e te manaʻomia! Ua valiina mea uma ma taʻu mai.O le a ou faaopoopo atu le omega 3 ma le fatu cardiac i le lisi o fualaau manaomia mo i latou e vaavaaia a latou cholesterol.

Faʻafetai mo le tusiga aoga, ae o le faʻataʻitaʻiga o le lisi e le eseese.

Ou te leiloa foi le tele o oloa. o fualaau faasaina ou te naʻo le fautuaina o le cardioactive - o se mea faʻapipiʻi, e pulea le galuega o le cardiovascular system, e pei o vitamini

Faafetai E pei o le taimi sa ou faitauina ai lenei tusiga ma se aoga sili ona taua ma talafeagai. Mea uma e mafai ona maua, faʻamatalaina ma matua manino.

Faafetai mo le tusiga. O le a ou faʻaaoga lau fautuaga.

Faafetai tele I le aso, na ou maua ai le iuga ma cholesterol 12.8 toeitiiti lava pa'ū i le vevela. O le a ou faia mea uma e tusia ma o le a ou tauina lenei siama.

Faafetai mo le tusiga, e pei ona ou iloa e uiga ia te au lava, ei ai laʻu cholesterol 9.32, ou tagi, ou te fia ola, ua na o le 33 ou tausaga, o loʻu mamafa o le 57 kilokalama, o lea o le a ou suia atoa laʻu meaai, faafetai.

Tala sili. Faafetai lava tele. I lona 36 tausaga i le suesuega faafomaʻi, na ia iloa ai o le cholesterol e 8.2, lea e 6.5 le "leaga." Na faatonuina le Atorvastatin, ae e tele naua aafiaga. O le a ou taumafa i se meaai malosi ma faaopoopo le gaioiga faaletino.

E sili atu le puipuia o sisi aʻo lumanaʻi le taimi. E sili atu le popole i le le mautonu.

maua se tasi o mea sese i totonu o le tusiga. iʻa e mafai ona maua, ae mafai ona iai le suauʻu iʻa, e faʻafefea ona malamalama?

Denis, o fea na faatauina ai Fucus ma o ai le gaosiga?

Na taʻu mai e le fomai ia te aʻu e faʻaaoga fualaʻau (fucus) i se pepa e pei o jeli. E sili atu i lenei taumafataga, ae le faigata. Le iʻuga e leʻi leva ona oʻo mai! Ou te matuai fiafia lava.

Vitaliy, e tatau ona e pipii atu i le vasega na faatonuina e le fomaʻi mo oe. Mo se faʻataʻitaʻiga, i le maualuga o le cholesterol, mo se faʻataʻitaʻiga, e le gata o se meaʻai na faatonuina, ae na ave foi le Thioctacid BV. Sa ou aveina fualaau i se vasega. Ina ua maea le vasega, na ou pasia suega faifai pea, o laʻu cholesterol e masani lava. Ae ou te le faʻaleagaina, ma o le taimi nei ou te 'ai naʻo meaai sao ma lelei.

Faʻaaogaina le tusiga, i le lautele e mafai ai. Na ia faʻasaolotoina o ia mai le falemai mo aso e lua, manaʻo e alu i le fale talavai, avatu se tupe (ona sa latou fai mai e uiga i tau), ae o lenei o le a ou mafaufau i ai.

Margo, o a vitamini e maualalo ai le cholesterol? Ma o le a le ituaiga tina e talia e ia? O le a ou fesili i le fomaʻi e uiga i fualaʻau. E na ona ou aveina foi le Thioctacid BV, ma ou te mulimulitai i au meaai ma e lava lea mo aʻu. O le mea lautele, na amata ona ou lagonaina le sili ona lelei, o aʻu suʻesuʻega na faʻaleleia, o se tala fiafia. Ma ou te fia faafetai foi mo le tusiga, sa ou aveina ni nai fautuaga mo au lava ia.

Faʻafetai mo le faʻamatalaga i le tusitala ma iloiloga o le "tagata mativa")) pei o aʻu. Manatua, faʻaaoga i le olaga!

Faʻafetai mo le tusiga, faʻamatalaga, aemaise lava i le oloa !! Ou te leiloa tele. Ma o le a se mea e mafai ona e fai e uiga i vailaau eseese ma vailaau cholesterol-lowering? E inu e loʻu tina vitamini ma fesoasoani ia te ia, pe mafai ona tuu i lalo le cholesterol e aunoa ma se vaitamini?

Alesana, o lea e le faigofie ai kuki, ae fatu fatu atoa. Sa faatagaina foi au e le fomai. E le gata i lea, na fautuaina e inu le Thioctacid BV - o nei mea e vave ona faʻasaʻoina ai le 'alpha-lipoic tablets, e aʻafia lelei ai le gaioiga o le tino i le tino, cholesterol, ma le suka e toe foʻi mai i le mea masani. Afai e te matauina mea uma, o le a le mafai e oe faʻaleleia ona e faʻatali, ou te lagona le lelei i aso uma

O lau laulau e fai mai "mea e mafai ona e 'aʻai" mea e le mafai ona e faia. "Confectionery" e fai mai kuki e mafai ona e' aina e pei o le kuki (margarine). vaʻa e faʻaaoga ai le cholesterol mo se taimi umi e faʻaaoga ai kuki, faamolemole faasaʻo le tusitala o le na tusiaina kuki mo i latou e faatagaina mo le faaaogaina.

Faafetai mo faʻamatalaga aoga, auiliili ma faʻamafanafana. O ananafi na ou iloa ai ua maualuga loʻu cholesterol ma ua amata le fefe. Ae i totonu o lau tusiga o loʻo manino le faʻamalamalamaina o le cholesterol ma le auala e faʻaitiitia ai, ma i tulaga e tatau ona faia. Faʻataʻitaʻiga faʻapitoa mo tagata, meaai paleni.Faafetai tele mo lenei mea ma loʻu filemu o le mafaufau.

O le taumafaina 6 taimi i le aso e matua faigata lava. O se uo e iloa ma galue i le taimi e tasi. Ave ni atigipusa ma ni meaʻai ma se faʻalauiloaina lelei i le tulaga o le teuina o falaoa ma meaʻai. E le o se masani masani mo le 10-15 minute e 'ai (o lona "potu' aiga" o se potu faletaele, o se nofoaga faitele ma se faleoloa i le paka), ae e taumafai e 'ai e masani lava, faatasi ai ma lona pancreatiti, ma na ia vomia foi mai le pa o Stolov

Na ou maua se suʻesuʻega faafomaʻi mo le galuega ma o le suʻeina o le toto na faʻaalia 8 mmol / L. Ou te leʻi mafaufau e uiga i le cholesterol. Talu mai loʻu laʻitiiti, ou te alofa tele. O le taeao - o le sanuisi ma le pata, sisi (ou te kukaina aʻu lava). Faafetai mo se tusiga aoga mo au. O le a ou taumafai e usitai i fautuaga na maua, e ui o le a faigata.

O le taumafa lelei, o le mea moni, o se faafitauli mo le toʻatele. Ae e mafai ona ou fai mai mai loʻu lava poto masani i le tele o tulaga (ou te saʻo lava) ua lava le faatapulaaina (faaitiitia) le faaaogaina o meaai le lelei (suamalie, falaoamata, gaʻo, vevela, falai) Ma faatasi ai ma isi e mautinoa e leai ni faafitauli - i luga o le fogafale 7 i luga o le vae, i le pasi E le gata i lea, Thioctacid BV (Ua ou iloa e le gata ua faatonuina ia te aʻu) o se vaifofo sili ona lelei, ona o meatotino o le alpha-lipoic acid, o se vaega o lea mea, e mafai ai ona maua le lipeta metabolism atoa aʻafiaga lelei ma aemaise le faʻamalosia o le cholesterol amb. O lea ou te ola. Tino lelei

Faafetai mo le aoga aoga, mea faigata uma e faigofie! Aue! O le a ou mulimuli i le fautuaga! Faʻaaloalo i tusitala! -,)

E lelei le tusiga, ae. E mafai faʻapefea ona e 'ai lelei i le lima i le ono taimi i le aso, pe a oʻo i le lua itula o le galuega, lima aso i le vaiaso, ma e le gata i lea.

Na ou iloa foi na siitia laʻu cholesterol, e ui lava e foliga mai e le lelei ou lagona (pe na o le le faalogo foi). Ma o lenei ua ou faatapulaaina au lava i meaai (suamalie, falaoamata, gaʻo), ou te alu tele, ma ua faatonuina e le fomai le Tioctacid BV - e mafai e lenei vailaau ona faaitiitia le aofaʻi o le cholesterol e ala i le faʻaaogaina o gaʻo palapala gaʻo. E sili atu le lelei o taunuuga, ma le manuia lautele

Na faatonuina e le fomai se vailaau e tuuitiitia ai le cholesterol, ma tilotilo ai i le faamatalaga, ma e tele foi mea e le fiafia i ai ma aafiaga i le itu.

Ou te ioe atoatoa i le "failautusi" talu ai e uiga i aoga ma le maualuga o le meafaitino. Ou te taumafai e tausisia lelei mea taumafa, e le gata foi, ou te le 'ai lava i le suka, ou te' aina ni lole laiti, e masani ona "afaina" i le aisa kulimi (ou te alofa i ai talu mai loʻu laitiiti). Toeitiiti leai ni meaai gaʻo. O le a ou taumafai e mulimuli i le tusiga e sili atu ona moni talu ai ona o le cholesterol e maualuga ona o le gaioiolosi (oncology). Ae ina ia mafai ona siitia atu, sa ou amataina se doggie ma savali faatasi ma ia 3 taimi i le aso, ma i le taumafanafana - o se fale. Na o ia lava - fualaau faisua, vine ma fualaau aina ona o se taunuuga o galuega i totonu o le atunuu. Faafetai mo le manino, auiliili ma aoga tele. Na ou faitau (ma lolomiina) ma le fiafia tele. Mo le taimi muamua na ou maua ai le maualuga o le faʻataʻatiaga o le autu.

Mea aoga tele ma faʻamatalaga. Sa ou aoaoina le tele o mea fou, e ui lava o au lava ia e taumafai e pipii i se meaai e puleaina e meaai e maualalo le maualuga o le "leaga" cholesterol. Aemaise lava, na ia le aofia ai le faaaogaina o le pata, kulimi suamalie. Curd Ou te 'ai le nonfat 2-5%, faʻaalu i yogurt. I le taeao mo le 'aiga o le taeao ou te kuka falaoa i le vai mai le oatmeal, vaitau faʻatasi ma le suauu lili. Tetee mai meaai falai, ulaula ma gaʻo. Mai aano o manu, ou te fiafia i le paluga o povi. Ou te kukaina meaai autu e asu. Ou te le ulaina soupeti ma borscht. Faaopopo le pasisa faʻasama ma le kulisi sipuni i soupeti. O mea inu ou te manaʻo - tea. E tatau ona pasia - lanumeamata, ae le o totonu o ato.E le mafai ona ou teenaina - mai suamalie ma suka. Ae o le a ou faaitiitia lo latou faaaogaina. Ou te le inu, ou te le ulaula. Ae ou te le gaoioi tele - e tele taimi e alu ai le komepiuta, talu ai ou te nofo naʻo aʻu ma faʻamalosia le tuulafoaiina faatasi ai ma le fesoasoani a fiction ma le Initaneti. Lenei - ia te au - itiiti ifo. E tatau ona e siitia atili - pei ona faʻaalia i le tusiga ma savali atili i le ea fou. Ou te faafetai i tagata uma sa auai i le sauniuniga o lenei mea.

Tulaga masani ma mafuaʻaga mo le siʻitia

O le maualuga o le lipoproteins i le toto ua fuafuaina e faʻaaoga ai se suʻega o le toto o meaola, ma ona tulaga masani e faʻalagolago i tausaga. O le averesi o le aofaʻi lautele mo se tagata matua e faʻamauina e le sili atu i le 5 mmol i le lita. O le latalata atu pe sili atu foi i lenei faailoga o se taimi lea e mafaufau ai pe faapefea ona faaitiitia le cholesterol. O le faʻaititia o numera, o le itiiti ifo lea o le atinaʻe o le atherosclerosis ma faʻamaʻi pipisi.

Aisea e mafai ai ona tulai mai le cholesterol? O le mafuaʻaga autu e manatu ai o se meaʻai le paleni, lea e sili atu ai le gaʻo, faʻapea foi ma le tamaoaiga i mea faigofie e maua ai le gaʻo. Ae ui i lea, o isi itu e aafia ai le faʻatupulaia o le LDL i le toto:

  • popole
  • leaga masani
  • uiga faʻamaoni
  • afaina o le endocrine (maʻi suka, faʻaleagaina o gutu o le endocrine),
  • maʻi o le ate, faʻatasi ai ma le faʻamaʻiina o le talo.

O le uiga o le taumafaina ma le faatapulaaina o gaoioiga faaletino (faasolosolo, ma le faaputuputuina o le mamafa o le mamafa) e fesoasoani foi i le faateleina o le mamafa o le cholesterol i totonu o le toto.

Mataupu autu: O le masani o le cholesterol i fafine ma tamaʻitaʻi ma mafuaʻaga o auala faʻafefete ma togafitiga

O a meaai e faateleina ai le cholesterol toto

O mea taumafa o le mea autu lea e aafia ai le maualuga o le cholesterol toto. O meaai e aofia ai le tele o gaʻo manu e mafua ona o le siʻitia o le aofaiga o le "leaga" ma le faateleina o le lamatiaga o le atherosclerosis. E aofia ai ma ituaiga eseese o aano o aano o manufasi ma iʻa, mea faʻasalalau, susu ma sosisi.

O le laulau o loʻo faʻaalia ai mea sili ona matautia e faʻatele ai le cholesterol toto i fafine ma alii. O le feeseeseaiga o feusuaiga e oo atu i le 50 tausaga, aʻo tamaitai e puipuia lelei e estrogen, lea e taofia ai le fausia o ni atherosclerotic plate. I se taimi mulimuli ane, e leai se eseesega, ma i le matua o sui o tamaʻitaʻi uma e lua, e tutusa lava le mafai ona maua i le atherosclerosis.

Ae ui i lea, o oloa e maua ai le cholesterol leaga e le mafai ona vavae ese mai le lisi. Mo se faʻataʻitaʻiga, o fuamoa, lea na manatu i ai o mea e sili ona leaga mo le lua tausaga talu ai, e aofia ai le tele o porotini. E talafeagai mo le fausia o lipoproteins maualuga. E le gata i lea, o le tuufaatasiga o le yolks, i le faaopoopo atu i le cholesterol, e aofia ai le leithine, lea e faagesegeseina ai le sosolo o gaʻo tumu i totonu o le manava. E le taliaina foi le tuueseina o aano o manufasi - o se puna o porotini mai le lisi, e tatau lava ona e 'ai i vaega sili ona gaʻo o manufasi.

O le lisi o meaʻai e faʻatele ai le cholesterol e aofia ai foi oloa mai falaoamata (muffin ma pasta), suka, ma mea faʻafiafia. Latou te le aofia ai gaʻo manu, ae aʻafia ai le afaina o le gasegase, e fesoasoani i le fausiaina o faʻalavelave feʻaveaʻi ma le maualuga o le lipid ma le tuʻuina o le cholesterol i puipui o toto toto. E aofia ai foi le ava malosi ma isi meainu.

Mea inu, ava malosi ma le toto cholesterol - vaisu

E tele mea na tusia e uiga i le lamatiaga o le ava malosi, e le afaina ai le ola maloloina o toto toto. Ava, muamua lava, o se oloa maualuga-kalori, ma o le faaitiitia o le faaaogaina o caloric o le faavae lea mo togafitiga o le atherosclerosis. E aʻafia foi le Ethanol i le tino o le tino, e fesoasoani i le fausiaina o pusa cholesterol i luga oo latou puipui. O ituaiga eseese o le ava malosi (ava malosi, ava malosi, ma isi mea) ona o le suka o le suka e afaina ai le metabolism, faapea foi ma le ava malosi.

O le aʻafiaga leaga o le ava malosi i le cholesterol toto o le faavae lea mo le faʻasaina o le faʻaaogaina o mea inu malolosi.Faʻailoga e sili atu i luga o le 5 mmol / l, o lea ava malosi ua faʻamavaeina atoa, faatasi ai ma tulaga faatapulaa e lata i lenei laasaga e seasea lava ma i le faʻaogaina. O lona uiga, inu ava malosi i le maualuga o le cholesterol e matua le manaomia, aemaise lava pe a maua maʻi faʻamaʻi (diabetes, hypertension). E le faʻaaogaina le faʻasaina i ituaiga uma.

Mo se faʻataʻitaʻiga, e le tatau i tagata e fiafia i le pia ona lafoaia a latou amioga: o mea aoga mai lenei vai e maualuga ai le maualuga o le HDL, pe a faʻapea o le oloa e masani ma fou, ma e le sili atu nai lo le 0.5 lita i le aso. Ae ui i lea, o le pia ma le cholesterol e mafai ona faʻatau mai le 'oloa-faʻatau' ma le maualuga o le vailaau oona, talu ai ona o sea inu e aofia ai faʻasagaga, suka ma isi mea faʻapamaʻi.

O le a iai i latou e fiafia i le fale falaoa e faʻamaua i latou lava E ui i mea faʻamaonia e puipuia ai le tino o le tino o lenei vaiinu, e aofia ai le cafestol, lea e faʻatele ai le maualuga o le lipoproteins. O le mea lea, o le kofe ma le toto cholesterol e fesoʻotaʻi tuusaʻo: o le inu i le 4-5 ipu i aso uma e faʻapupulaina ai le lamatiaga o le atherosclerosis e tusa ma le 10%.

O le faʻaopopoina o le kulimi poo le susu o le a faʻaleagaina ai le tulaga ona o le gaʻo o le susu. E aliali mai e tatau ona e faatapulaa oe i mea uma ma lafoai uma meaʻai suamalie? Leai, aua e oo lava i nisi o meaʻai gaʻo e mafai ona maualalo ai le cholesterol ma maua ai se aafiaga lelei i le soifua mālōlōina.

Meaʻai e vave vave ma faʻaitiitia le toto o le cholesterol toto

E pei ona taʻua muamua, lipoproteins maualuga e leai se aʻafiaga i le cardiovascular system ma e le saofaga i le faʻavaeina o pusa cholesterol. O nei faʻalavelave e mafua mai i polotini ma gaʻo masūsūina. O le tele o lipids o lenei ituaiga o loʻo i totonu o fuālaʻau manogi, iʻa ma iʻa. Le lisi o oloa e maualalo ai le cholesterol, e ui lava i lona maualuga o mea e aofia ai:

UlutalaLe aofai o cholesterol, mg i le 100 kalama
Laumei360
Carp270
Sardines140
Sulu140
Pollock110
Toto100
Tuna60
Taaloga55

Soʻo se iʻa e faʻamaonia mo le maualuga o le cholesterol aua o loʻo aofia ai gaʻo susu ma e fesoasoani i le faʻafaigofieina o le metabolism. Ae ui i lea, e tatau ona kukaina e ala i le gaoi po o le taoina ma le itiiti ifo o le suauu, ma e le tatau ona falai.

Meat ma susu

E ui lava o le mea moni e faapea o nei oloa e mafua mai i meaola, o lo latou taumafaina e faʻatagaina. E na ona e manaʻomia le filifilia o meaʻai ma meaʻai susu e maualalo i le cholesterol. O le filifiliga pito sili lava o le mamoe, toso, moa, faʻapea foi ma le susu, kefir ma le siʻi kuka ma se pasene maualalo.

Fualaau faisua ma fua

Talu ai e le o aofia ai le cholesterol i fualaau aina, e tatau ona muamua taumafaina, pe a iai se tulaga lamatia o le atherosclerosis. Ina ia faʻaitiitia le cholesterol toto, o le meaai e tatau ona aofia ai:

  • Kapisi. Faʻaaogaina, sili atu i luga uma, ulu paʻepaʻe, e fesoasoani i le faʻamautuina o le gaosiga o le gaʻo. E leai ni calories ma tele vitamini e iai isi ituaiga - lanu, Brussels, kohlrabi, broccoli.
  • Greens. Pasili, opu, salati o se punavai o minerale ma fomaʻi, lea e faʻalavelave ai i le aʻafiaina o le leaga o le cholesterol i totonu o le manava.
  • O le kele. Afai e leai se faʻailoga i foliga o gasegase gastrointestinal, e tatau ona e 'aina lenei fualaau faisua i aso uma. A mavae le tolu masina, o le a faʻaalia iʻuga o suʻesuʻega se faʻaleleia atili.

Kukama ma tamato, seleni, kapoti ma beets e aoga foi. Ae o le faʻaaogaina o pateta e tatau ona faaitiitia, talu ai o loʻo i ai le tele o mea inu gaʻo. I fua, o le a fautuaina e filifili i latou e maualalo le suka ma le maso (o lona uiga, o faʻi ma vine e tatau ona 'aina i sina taimi itiiti).

Cereals and Legumes

E tatau ona sui fusi i le taumafataga ma le itu o ipu o pasta ma pateta. Lentils, buckwheat, millet e le o se mea e sili atu ona lelei, ae i le taimi lava e tasi o loʻo i ai vailaʻau faʻamalolo.O lenei mea e maua ai se lagona o le le mautonu e aunoa ma le faalavelaveina o le gaosiga o le carbohydrate ma le faʻavaeina o le gaʻo.

O oloa ia maualalo le cholesterol i le toto o le tagata e mafai ma e tatau ona saunia ma le faʻaopoopoga o vaitau. Latou te le gata ina faʻaleleia le tofo o meaʻai fou ma faʻamalositino, ae aʻafia ai foʻi le metabolism. Turmeric, o loʻo i ai le tele o mea faʻamalolo ma puipuia ai le faʻavaeina o le tino lipoprotein complexes, e sili ona aoga.

Tea ma le sua

O le faʻalagolago i le cholesterol toto i le ava malosi ma le manaʻoga e vavaeeseina le mea mulimuli mai le faʻaaoga e manino. Teu faʻasaina foi, e tatau ona e inu lauti, sili ona lanu meamata. O lenei vai inu e puipuia ai le fausiaina o le LDL, ei ai sona aafiaga lelei i le vascular tone ma faʻamalosia le metabolism. O suavai suamalie e suamalieina foi e aoga tele ona o le anotusi o vitamini.

Faʻafefea vave vave ona faʻaitiitia le toto cholesterol i le fale

O le auala autu e faʻafaigofie ai le cholesterol o le mulimuli lea i se taumafataga e maualalo ifo i totonu o meaʻai gaʻo.

O se meaai e aofia ai aano o manu, cereals, tele o laula ma fualaau faisua mo le tele o masina e faʻaitiitia ai le maualuga o le lipoproteins maualalo i totonu o le toto.

O gaioiga faʻavaomalo faifaipea e fesoasoani foi e maualalo le cholesterol. O gaioiga o le ki lea i le soifua maloloina o le fatu ma toto toto, aua o lenei mea e mautinoa ai lo latou leo ​​ma le tele o le okesene. O le mea lea, o loʻo faʻaaogaina le metabolism, o le gaʻo gaʻo-gaʻo gaʻo e faʻasolosolo lelei, o le ono mafai ona maua le gaʻo ma le atiina ae o faʻamaʻi faʻamaʻi. O le faamalositino o se faʻamaʻi sili lea o faʻafitauli e fesoasoani i le faateleina o le cholesterol.

I le maliliega ma lau fomaʻi, e mafai ona e faʻaaoga nisi o fua o togafitiga faʻaleaganuʻu. O fualaau faʻamaʻi ma isi metotia i le leai o ni faʻamaʻiloga e maua ai le lelei ma e le afaina ai le soifua maloloina. Ae ui i lea, o auala uma ua taua i luga e naʻo le itiiti lava o suiga o fua o le suʻega mai le masani, ma o se faʻaopoopoga taua o le cholesterol e manaʻomia ai togafitiga faafomaʻi.

Fomaʻi e faʻaitiitia ai le cholesterol toto

O soʻo se faʻamalolo e faʻaaogaina e faʻaitiitia ai le cholesterol e vaevaeina i ni vaega. O le a le ituaiga tuufaatasiga o fualaau faasaina e faatonu ma i le a le vailaʻau, e tatau i le fomaʻi ona filifili i tulaga taitasi. I le faaopoopo atu i vailaʻau, e mafai foi ona faʻaogaina meaʻai: vitamini, suauu ma le suāuʻu i totonu o kapula ma le maualuga o le cholesterol maualuga e maua ai se taunuuga lelei.

O nei sauniuniga aupito sili ona aoga ma saogalemu, o le faiga o le gaioiga o le taofia lea o le enzyme e nafa ma le tuufaatasiga o le cholesterol i totonu o le ate (3-hydroxymethyl-glutaryl-coenzyme-A-reductase). Faatasi ai ma le taofia o le enzyme, o le LDL adsorption mai le toto ua faateleina, o lea o le taunuuga o togafitiga e mafai ona matauina pe a mavae ni nai aso, ma i totonu o le masina e oo atu le maualuga o le togafitiga.

O le lisi o fualaau oona e maualalo ai le cholesterol e aofia ai:

  • Fluvastatin ®
  • Simvastatin ®
  • Pravastatin ®
  • Lovastatin ®
  • Rosuvastatin ®
  • Atorvastatin ®
  • Petervastatin ®

O vailaau ua lisiina e tele analogues ma isi igoa tau fefaʻatauaʻiga. O fualaau o le tupulaga fou mai le maualuga o le cholesterol (Rosucard ®, mo se faʻataʻitaʻiga) e sili ona taliaina, ma o fualaau e tatau ona na o le tasi i le aso e tasi. E tatau ona faia lenei mea ao leʻi oʻo i le taimi e momoe ai, aua o le po lea e faʻaaoga ai le lipoprotein synthesis.

O vailaʻau i lenei vaega ua faʻaalia i le tele o le masani o le cholesterol i le toto. Fenofibrate ®, Ciprofibrate ®, Gemfibrozil ® ma isi vailaʻau e paʻu ai i lalo o le triglycerides, ma faʻavaivaia ai le faʻamasinoga o le LDL.

Ae ui i lea, o a latou togafitiga e masani ona o faatasi ma le atinaʻeina o aʻafiaga itu. E mafai ona maua e tagata maʻi le maʻi o le ate, tiga o le muso, ma gallstones.O faʻamaoniga o le solia o le hematopoiesis, togafitia o gaʻo ma le ate.

Auala mo le faʻalavelaveina o le faʻamalamalamaina o le cholesterol i le inumaga

O loʻo matou talanoa e uiga i mea taumafa faaopoopo i le maualalo o le cholesterol toto, o mea gaioiolosi e le mafai ai ona gauai i totonu o le vaega o meaʻai. Mo se faʻataʻitaʻiga, o le Guarem ® meaʻai faaopoopo, e maua mai fatu pi, e maua ai molelaʻau o le lipophilic alcohol ma aveeseina mai i le mea e afaina ai le natura.

O aʻafiaga i le tulaga o le tulaga o le ogaumu poʻo le poloka poloka e seasea lava ma e vave ona pasia.

Nicotinic acid

O lenei vailaʻau B-kulupu sili ona lelei, pe a faatusatusa i isi vailaʻau, faʻaitiitia le maualuga o le LDL maualuga aʻo faʻalauteleina le faʻaogaina o le "lelei" cholesterol. I luga o lona faavae, o fualaau faasaina e pei o Enduracin ®, Acipimox ® ma isi ua gaosia. Niacin e mafai ona mafua ai le mumu o foliga i se taimi puupuu o se itu. I le faʻaopoopoga, e faʻavasegaina i le gastritis ma le faʻasologa o leona o le gastrointestinal tract ona o lona faʻaleagaina o le mucosa.

Metotia mo le faʻaitiitia o le cholesterol e aunoa ma ni meaʻai

E faigata ona togafitia le hypercholesterolemia, talu ai ua fautuaina e togafitia le faafitauli i se auala faigata. O le tulaga autu o le suia lea o lau meaai. O le fiva o le gaosiga o laau e foliga mai o le vailaau lea e tauivi lelei ai le cholesterol i le tino. E tumu i fualaʻau, fualaau faisua, ma gaʻo. E ese le faʻamoemoe i mea uma, o lea e tatau ai ona e filifilia na oloa i mea e sili ona tele.

O le vaega lona lua o togafitiga o se gaoioiga faaletino sili ona lelei. Ia mautinoa ia mafaufau i le le lava o togafitiga faafomaʻi mo taaloga. O le faamalositino mo le maʻisuka o se auala lelei lea e fesoasoani e aveesea ai le mamafa o le mamafa lea e fesootaʻi ma le maʻisuka ituaiga 2.

O aʻoaʻoga e fesoasoani i le faʻaleleia atili o le toto toto, faʻamalosia ai malosiaga i totonu o le tino. I le taimi o le faamalositino, e vavalalata ma faʻalauteleina vaa, lea e faʻasolosolo ai lo latou gafatia. O atherosclerotic plate e amata ona faʻamavae, ma faʻamamaina le toto.

E tatau ona e alu i totonu mo taaloga i taimi uma. Amata i se gaioiga laitiiti, faʻagasolo lemu lou tino. O aʻoaʻoga faʻapitoa e leaga foi. O loʻo fautuaina le maʻi suka i luga ole vaʻaia, savali, faʻagesegese i soo se taimi e mafai ai.

Auala e faʻaitiitia ai cholesterol:

  • Faʻafofoina o faʻamaʻi pipisi - maʻi o le maʻisuka, maualuga o le toto ma isi maʻi faʻamaʻi. O nei pathooms e mafua ai le tuputupu aʻe o le cholesterol, e tusa ai, e aunoa ma a latou taui, e le mafai ona ausia se faʻaititia i le maualuga e aunoa ma ni meaʻai,
  • O le ulaula e mafua ai le pala o toto toto, faʻaosoina ai le tuputupu ae o le LDL i le toto o le tagata. E faaleagaina e Nicotine vaega o minerale, vitamini ma mea aoga aoga e mafua mai i oloa. O le mea moni, e faigata ona tuʻu le ulaula i le taimi lava lena, ae e mafai ona faʻaititia le numera o sikaleti i le aso,
  • E iloa e tagata uma le lamatiaga o le ava malosi. I le maʻisuka ma le maualuga o le ava malosi ua solia.

Faataitaiga e faaalia ai afai e te faaaofia ai le tele o fualaau faisua ma fualaau aina faʻamaoaigaina i filo laau i le lisi, ona maua ai lea i maʻi e maua i le atherosclerosis, o le LDL maualuga e faʻaititia e 15-20% mai le amataga ile tolu masina.

Ginger Hypercholesterolemia Treatment

Ginger o se fualaau laʻau e iai se tofo faapitoa. E aofia ai le sili atu i le 50 vaega o le ola maloloina o loʻo fesoasoani i le gaioiga masani o totoga a le tino ma tino.

O le aʻa o le ginger e faʻaleleia ai le fiaʻai, faʻamautinoa le faʻamautuina o metabolic processes, faʻaititia le maualuga o le cholesterol. E faʻaleleia ai foi le gaioiga o le gastrointestinal ma digestive tract, faʻamalosi le tulaga puipuia, ma faʻalautele ai galuega puipui o le tino.

O le mea lea, o le a le mea e faia i le fale i le cholesterol? Ina ia faʻaitiitia le maualuga o le lipoproteins i le maualalo, e fesoasoani ia oloa faʻapipiʻi. Saunia ni meafale, fale, teuteu, lauti.

Ina ia faʻaitiitia le cholesterol lamatia i totonu o le toto, o fautuaga e fautuaina mo le maʻisuka:

  1. Fufulu le aʻa, pele, faʻafefe. E lua laulau punupuni o le slurry ua sasaa atu i le 1000 ml o le sua sua. Faʻaosooso 15 minute. A maeʻa lena mea, faʻaopopo ni nai fasi keke o le lemoni i le vaiinu poʻo le sufuluina o le vai ½ o le fua. Inu i le vevela poʻo le malulu foliga, o le doses i le aso e tasi le lita. O le umi o togafitiga o se masina.
  2. Grate se aʻa i le lima senitimita le umi i luga o se fatu. Liligi 1500 ml o le vai inu, faaopoopo i ai se pine o le kinnamon, o se sipuni tele o le lanu lanumeamata. Aumai i se vevela i luga o vevela vevela, faʻataga e faʻaliliu lelei. Pe a uma ona faaopoopo le suamalie suamalie ia tofo pe gaosia ai le suka, 10 ml o le sua o le tipolo. Ua fautuaina le maʻisuka ia aua le faaopoopo le suka / meli. I le maualuga, o le fua e le talafeagai. Inu se lita o meaʻai i le aso.
  3. Tipuni 50 g o aʻa i luga o se fatu, faaopoopo le 4-5 cloves o le kāleti (tipi) i le fagu. Faʻaosooso le paluga mo ni nai itula. A maeʻa sasaa le vai inu ma faʻamalosi 1 aso. Faʻaalu faatolu i le aso. O le atumaga i le taimi e tasi o le sipuni tele, o le togafitiga e 45 aso.

O le faʻafefiloi o le faʻaoʻo ma le fatu o le a fesoasoani e faʻamaonia le cholesterol e aunoa ma fualaau. Mo le kukaina, e te manaʻomia 50-70 g o aʻa faʻamau - faʻapipiʻi i luga o se mea lelei, faaopoopo le 2 sipuni tele o le meli, 10 palaka. Ua faʻafefiloi. Faʻamalosi 10 itula i totonu o se potu malulu. 'Ai se sipuni sipuni ao leʻi' ai i le taeao. O le togafitiga e 60 aso.

E le faʻaaogaina togafitiga o le ginger pe afai, e faaopoopo atu i le maʻisuka, faʻamaʻi pipisi o le gaʻo ma le manava, cholelithiasis, ma le gasegase laititi o le afaina o maʻi pipisi e maua.

Vailaʻau o fualaau suamalie e faʻaititia ai LDL

O le Raw zucchini e leai sona tofo, ae o lenei meatotino e totogi ona o ona togafitiga faafomaʻi. E aofia ai le tele o le potassium, calcium, sodium, iron, phosphorus ma vitamini o vaega eseese. O meaai taumafa e talafeagai mo togafitiga o le maʻisuka, aua e fesoasoani e aveesea le mamafa.

Ina ia togafitia le maualuga o le cholesterol, e ave le sua squash i le 10 ml. I totonu o le tasi le masina, e manaʻomia le faʻalauteleina o le volume i le 250 ml. Inu aʻo leʻi 'ai. Ina ia faʻaleleia le tofo, e mafai ona e faaopoopo atu le kālati poo le apu. Le umi o togafitiga e le faatapulaaina i le taimi.

O kātiti e foliga mai o se fesoasoani tele mo le tetee i maualuga maualuga o lipoproteins maualalo. O le peta-carotene o loʻo i ai i le tuufaatasiga e fesoasoani i le faʻasaʻoina o gaʻo gaʻo, ma magnesium e faʻateleina le excretion o LDL mai le tino. I se tasi taimi e tatau ona e inuina le 150 ml o vai inu fou.

Faʻamālōlōina o fualaau mo le faateleina o le cholesterol leaga:

  • O le kulukama suamalie o loʻo faʻamalosia i le potassium ma le sodium, o le mea lelei e aʻafia ai le setete o le cardiovascular system, faʻamamaina ai toto toto mai i le cholesterol deposits. Fua mo le maʻisuka: faʻaopopo ni nai fasi mint ma se kuata o le sua o le lemoni i le 150 ml o le sua sua suamalie. Inu aʻo leʻi 'ai faʻatasi i lea aso ma lea aso. O le togafitiga e 90 aso,
  • O le sua pia e faʻaitiitia ai le LDL, faʻaitiitia ai le cholesterol atoa, ma faʻaleleia le maualuga o lipoproteins maualuga. Inu 120 ml i le aso, vaevae le metotia i ni tusi se tolu. E le mafai ona e inu i se mea fou, ona o loʻo aofia ai mea oona - latou te faʻamalosi mo le tele o itula i totonu o le pusaaisa,
  • O le kulimi suamalie e aofia ai le lycopene, o se mea e pulea ai le gaʻo gaʻo, faʻaitiitia le cholesterol, ma faʻaleleia le HDL. Inu 250 ml i le aso, faaopoopo le masima e le fautuaina.

E lelei tele le teena o le vai mama pe afai ei ai pathoces o le gastrointestinal tract i totonu o le gaioiga laititi, o le tino pancreatitis, o mea taumafa.

Fua o fualaau e faʻasolosolo ai le maualuga o le cholesterol

O fua o se punavai o vitamini, minerale, vailaʻau oona, antioxidants ma le tele o isi mea faʻapitoa. Latou te faia mo le le lava o mea e tatau ai i totonu o le tino, e afaina ai le tulaga o le fatu ma toto toto, faʻaleleia faiga faʻava-o-tino, lea e mafua ai ona faʻaitiitia le LDL ma le faateleina o le HDL.

O fua mai fualaʻau lanumeamata ei ai le aʻafiaga o aʻafiaga, e matua aʻafia ai le faʻamaʻiina o gaʻo, taofia ai le fausiaina o atherosclerotic plate, ma faʻaitiitia le toto suka i le maʻisuka. Inu seʻia oʻo i le 300 ml o vai inu fou i le aso. Ole ituaiga o apu ua le filifilia.

O le tuʻufaʻatasiga o fusi e aofia ai mea faapitoa - polyphenols. O nei tuufaatasiga o le natura o le natura e faamamaina ai toto toto, faʻaitiitia ai le cholesterol matautia. Inu 100-150 ml i le aso. I le manava o le manava ma gastritis, e le fautuaina le pulega.

Togafitiga o le hypercholesterolemia ma fualaau suamalie:

  1. Orange, vine ma isi fualaau suamalie ua faʻamaoaigaina i le pectin. Ua faʻamaonia le faʻamaonia o le faʻafefe o le moli moli i le gasologa o le masina e faʻaititia ai le maualuga o le OH i le 20% mai le tau muamua. O maʻi suka i le taimi o togafitiga ma vai e tatau ona mataʻituina le toto toto.
  2. O le elemoni o loʻo i ai le tele o le acid ascorbic, faʻavaveina ai metabolic processes, faʻaleleia le metabolism lipid, e faʻatele ai le mu o le gaʻo gaʻo, lea e taua mo le maʻisuka ituaiga 2. Mo le 250 ml o le vai mamā faʻaopopo le sua o le kuata o le lemoni, ave faalua i le aso. O le umi ole togafitiga e 30-45 aso.

O togafitiga ma suamalie ei ai ni faʻasalaga. O nei mea e aofia ai le hyperacid gastritis, faʻasalaga o le pancreatitis, o le maʻi o le manava o le manava, o le maʻi suka i le tulaga o le tauvaga.

Tincture mai fua o le Iapani Sophora ma le lanu paʻepaʻe papaʻe e matua lelei lava le faamamaina o toto toto mai cholesterol.

Tasi 100 g o fualaau aina o Sophora ma vao vao, sasaa le 1 lita o vodka, faʻasolosolo i se mea pogisa mo vaiaso e tolu, vevela. Inu 1 tsp. faatolu i le aso afa afa itula ao le i faia taumafataga, seia maeʻa le taotoga. E faʻaleleia le faʻavae o le cerebral, faʻamaʻi le maualuga o le toto ma isi maʻi cardiovascular, e faʻaitiitia ai le palasi o capillaries (aemaise lava vaʻaia), ma faʻamamaina toto toto. Tincture o le lanu paʻepaʻe ma le sophora Iapani e faʻamamaina ma le faaeteete ia vaa, puipuia ai lo latou faʻaogaina. Mistletoe aveese faʻamaloga le faʻaaoga (salts of metals mamafa, slag, radionuclides), Sophora - organic (cholesterol).

E faʻapefea ona faʻaitiitia le cholesterol toto ma le faʻamalositino

O gaioiga faaletino o se tasi lea o auala aupito sili ona lelei e faʻamaonia ai le fua o le maualuga ma le maualuga o lipoproteins. Taaloga taʻavale e faʻagaoioia faiga faʻava-o-tino, saturate le tino ma le okesene, faʻalautele le masini vascular. E le gata i lea, o le faʻaitiitia o le tino gaʻo e afaina ai le maualuga o le ava lipophilic i totonu o le toto.

E le manaʻomia le avea o se tagata taʻalo faapolofesa ina ia faʻaitiitia le aofai o le cholesterol i le toto ma faʻaleleia lou soifua maloloina - o aso uma e 30-minute o le a lava, a itiiti ifo ma le 5 taimi i le vaiaso. O le taunuuga o le a matauina i le masina: o faataitaiga e faaalia ai ina ua mavae lenei vaitau ua faaitiitia le maualuga o le lipoproteins maualalo i le 10%.

E mafai ona e faʻaititia le cholesterol toto e faʻaaoga ai ituaiga o gaoioiga faʻaletino nei:

  • tamoe (faʻapitoa pe a maloloina le sooga ma e leai se mamafa mamafa),
  • Savalivali
  • Tennis ma isi taaloga i fafo,
  • uila
  • aau.

O taaloga mulimuli, i le ala, e leai se faʻamaʻi ma e mafai ona faia i le sili atu o le mamafa ma faʻafitauli i le masukalokelet system. E tatau ona matauina o le gaioiga faaletino e fesoasoani i le faʻaitiitia uma o le cholesterol toto ma feagai ai ma se tasi o mafuaʻaga o lona faateleina - popole. O aʻoaʻoga faifai pea e faʻaleleia ai lagona, faʻaleleia le amio pulea. I le faʻaopoopoga i vasega faʻapitoa, e tatau ona e faʻaogaina avanoa uma e feʻaveaʻi ai: aʻe i luga o le faasitepu, ae le o luga o le eletise, savali ae le o le tietie i luga o auala faitele, savali atili.

Olive olive

O sipuni taitasi o le olive olive lelei e faʻamalosia ai au mea taumafa i le 22 miligrams o fetoʻo. Afai e te suia mea gaʻo uma o manu e faʻaaoga i le kuka i le suauu olive, e mafai ona e faʻaititia le maualuga ole LDL i le toto ile 18%.Ma o le suauʻu olive e leʻi faʻamaina e afaina ai foʻi le tulaga o le methiolum, faʻamālōlōina ai manuaga laiti i totonu o vaʻa ma taofia ai le fausia o palesla cholesterol.

O le musele auro (manogi o le telefoni) o le a faʻaititia ai le cholesterol.

Ina ia saunia se fulufulu o se lauulu auro, o se laulaau 20 cm le umi ua tipi, 1 le lita o le vai tafe ua sasaa, ma afifi, ua tauanau pea 24 itula. O le fusi e teu i le vevela i se nofoaga pogisa. Ave se fua o 1 tbsp. l ao lei faia ni taumafataga 3 taimi i le aso mo le tolu masina. Ona siaki lea o lou toto. Cholesterol e oo lava mai i le maualuga o numera o le a pa'ū ifo i mea masani. O lenei faʻasolosolo e faʻaitiitia ai foi le suka o le toto, faʻamautu ai fatugaʻo i fatugaʻo, ma faʻataʻitaʻiina ai suʻesuʻega o le ate.

Kwass mai jaundice e aveese le "leaga" cholesterol.

Kvass recipes (tusitala o Bolotov). Tuu le 50 g o le mutia mago o le jaundice i totonu o se ato gau, faapipii sina mea mamafa ma liligi le 3 lita o vai ua kuka. Faaopopo 1 tbsp. sugar granulated ma 1 lep. kulimi mumu. Tuu i se nofoaga mafanafana, faʻaosooso i aso uma. Lua vaiaso mulimuli ane, ua saunia kvass. Inu se vailaau vailaau o le 0.5 tbsp. tolu taimi i le aso mo le 30 minute ao lei faia le taumafataga. I taimi taʻitasi, faʻaopopo le vai o loʻo misi le vai i le 1pp i le vaa ma le kvass. suka. A maeʻa le masina o togafitiga, e mafai ona e suʻeina ma ia mautinoa o le "leaga" cholesterol ua faʻaitiitia. Faʻaleleia le mafaufau, faʻavauvau ma le faʻamalosi e alu ese, pisapisao i luga o le ulu ua mou ese atu, o le mamafa e malolo malie. O le mea moni, i taimi o togafitiga e manaʻomia le faʻaitiitia o le taumafa o meaola manu. E tuʻuina atu i ai fualaʻau mata, fualaau aina, fatu, nati, cereals, fuālaʻau fuālaʻau.

Ma o lau cholesterol e masani lava masani, e tatau ona e inuina se togafitiga ma se ituaiga o paluga o le cholesterol i le tausaga:

faʻafefiloi le sua fou o le 1 kilokalama o lemoni ma le 200 g o kelaliki, faʻasolosolo i se malulu, pouliuli mo le 3 aso ma inu 1 sipuni tele i aso uma, faʻafefe i le vai. Mo le kosi, inu mea uma e kuka. Talitonu mai ia te au, o le a leai ni faafitauli i le cholesterol!

Ua faamaonia le faasaienisi o le vitamini C o lo oi totonu o lemoni ma galala oloa gaogao lelei le tuuesea o le cholesterol ma le aveesea mai le tino.

Cholesterol Prevention

Ina ia puipuia le teuina o le cholesterol i puipui o toto toto, e tatau ona e fetuunai au meaai. O le tele o le cholesterol i le moa mumu ma le pata, e pei foi o le moa, lobster ma isi atigi fausaga. Leai le cholesterol i iʻa ma iʻa. O i latou, i se faʻaopoopoga, aofia ai vailaau e fesoasoani i le aveesea o le cholesterol mai siama, e aofia ai sela o totoga i totonu. O le tele o iʻa ma fualaau faisua e maualalo ai le toto cholesterol ma o le puipuiga o le gaʻo ma le maʻi cardiovascular - o le mafuaaga autu o le oti i le faitau aofaʻi.

Ina ia mafai ona pulea le cholesterol, e tatau ona e faia se suʻega toto faʻapitoa i le ono masina. O le tulaga masani o le "leaga" cholesterol e mai le 4-5.2 mmol / L. Afai e maualuga le maualuga, ona e manaʻomia lea ona e vaʻai i se fomaʻi.

Aʻa oona

O le mea autu o le gaosiga o omega-3 maloloina i la tatou laulau, o le sami o le sami (salmon, whabut, salmon, sardine, melile, salmon). Naʻo le toe foʻi mai o lenei vaega o oloa taumafa o le tau maualuga lea ona o faigata i le gaosiga ma le faʻaleleia. O Salmon ma le salmon tuna e aofia ai le tele o omega-3s, ma i le taimi lava e tasi, latou te aofia ai le pito sili ona maualalo o masini mamafa, aemaise lava le mercury, i iʻa o le gataifale. Ae o ia ituaiga o meaola taua e masani lava ona maua e le au faipisinisi, ma o le a le toe galo i totonu o vaituloto. O le mafuaʻaga lea e taugofie ai iʻa mumu, ae afai e mafai e le paketi, e tatau ona e faʻatau ma 'ai lenei mea maloloina.

O iʻa na falai i totonu o se pani ma le gaʻo e toetoe lava o mea uma e aoga ai lona aoga, ma e oʻo foi i le mauaina o mea leaga. Ina ia puipuia mea taua o omega-3 gaʻo, e tatau ona taoina i totonu o le folasu poʻo le vaʻa.E le fautuaina foi e faʻamafanafana le iʻa (ma soʻo se isi lava gaosiga) i totonu o le microwave, aʻo faʻaaogaina e microwave le fausaga o le meaʻai.

Fua ma fua o lanu uliuli, lanu violē ma le mumu

O le lanu mumu, lanu viole ma le lanu moana o fualaau aina o loo faailoa mai ai mea o loo iai i polyphenols i totonu, ma o nei mea masani e pulea ai le paleni lipid o le toto, faaosofia ai le gaosiga o le cholesterol lelei i le ate ma aveesea ai cholesterol leaga mai vaa. Afai e te inu 150 g o le puree mama poʻo le sua i le aso mo le itiiti ifo i le lua masina, e mafai ona e faʻaleleia le HDL e le 5%. O le afa o le ipu kalama i le aso o le a mafai ai e oe ona faʻaleleia le HDL e le 10% ma faʻamautinoaina ai oe lava. mai faʻamaʻi faʻamaʻi.

O fualaau uma ma lanu mūmū mūmū, paʻu manu, violē, lanumoana ma le fulufulu fugalaau e maua ai polyphenols e faʻaaoga ai le cholesterol ma triglycerides i le toto. O le mea lea, o le faaopoopoina o na fualaau aina ma fualaau aina i lau meaai e tatau mo tagata uma e le lelei le lipid toto.

Faʻatoʻa Maʻa ma Oat Flakes

Afai ei ai au maualuga maualuga o le cholesterol leaga, o le mea muamua e fai o le teena lea o sandwiches falaoa papaʻe ma buns buns mo le 'aiga o le taeao. Nai lo lena, e sili atu le faʻaaogaina o pata, granola, falaoa atoa o falaoamata ma le oatmeal, o lea o le ae faʻamalosia ai le tino i fiva ma fesoasoani i le faʻaumatiaina o le LDL mai le tino e ala i le manava. O fualaʻau uma e le puipuia e aoga: buckwheat, wheat, oats, rye, millet, araisa. Ma o le faamamaina e aveesea ai le fiber taua mai ia i latou, ma totoe ai naʻo gaʻo. O fualaau o Germinated e lelei foi ona e tele a latou gaʻo e maua ai le maualuga o le HDL. O le Muesli ma ni fatu e lelei mo le 'aiga o le taeao mo le mafuaʻaga lava e tasi.

O se vaega o tamaiti aoga i se iunivesite a Amerika ua faaalu le fa vaiaso e suia ai a latou masaniga o le taeao ma le lua o paina o le pa. O se taunuuga, o le maualuga o le LDL i lo latou toto na faʻaititia e le 5.3%. O le isi suesuega sa faia ma le auai o ni vaega se lua o tagata: muamua le tausisia o se soifua maloloina lelei ma le maualalo o mea e maua i le cholesterol, ma le lua na maua 2.3 ipu o le oatmeal i aso taitasi. O se taunuuga, na foliga mai o le suauʻu e faʻavaveina ai le faʻamautuina o le paleni o le lipid o le toto e 20%.

O fatu fatu e itiiti ifo kalori nai lo isi meaʻai - 100 g e na o le 97 kcal. Latou te le maua le cholesterol, ae e tele tele fiber, vitamini ma minerale, i le faaopoopo atu, o sana o se tasi lea o fualaau suamalie e sili ona suamalie, o lea o loʻo faʻamalosia ai e tagata faʻatoʻaga o Amerika i aso nei le faʻaaoga masani o fasi falaoamata, falaoa ma falaoa. O lenei mea e faʻatagaina ai oe e faʻaititia le maualuga o le cholesterol leaga i totonu o le toto e le sili atu le lelei nai lo le fesoasoani a le kuka ma le saito.

Policosanol

O lenei vailaau e maua mai le suka suka ma faʻatau atu i falemaʻi ma falemaʻi faʻapitoa e avea o se faʻaopoopoga o meaʻai masani. O le policosanol e le gata ina maualalo ai le LDL, ae puipuia ai foi le paʻu o le toto, taofiofia ai le manava, fesoasoani e aveesea le mamafa ma faʻasaʻo le toto maualuga.

Folk cholesterol e maualalo ai fualaau faasaina

O punaoa eseese e maua ai le tele o auala e fesoasoani ai e faamama toto toto o le cholesterol. O auala e aoga mo alii ma tamaitai. Afai e te usitai i fautuaga uma mo togafitiga, ona le tatau lea ona e ave fualaau.

Laʻau faʻamaonia ua faamaonia. O se fualaau faisua vave ma lelei le faʻaitiitia o le faʻaoga o le lipids i le tino o le maʻisuka. E fesoasoani foi i le puipuia o le toto toto.

Otioti ni nai laulaau o le kālati, sasaa 250 ml o vai masani. O le paluga ua tauanau pea mo le tele o itula. Faʻaalu faatolu i le aso, o se fua o le 15 ml. Faʻaleleia pe a uma meaʻai. O le umi o togafitiga e mai le tolu masina.

O togafitiga faʻapitoa e aoga tele, ae ona o lo latou vaivai, o le taunuuga e leʻo vave ona iloa. O faʻamatalaga e matauina ai le faʻaitiitia o le cholesterol i le maea ai o le 1.5-2 masina o togafitiga.

I luga o le faavae o le keke, e mafai ona e kukaina le suauu sisiva. Tasi 50 g o keleni ma sasaa 250 ml o le suauu olive. Faʻaosooso i se nofoaga pogisa mo vaiaso e lua. Ave se sipuni 30 minute aʻo leʻi 'ai. Tele - faalua i le aso. E mafai ona e faʻaopopo i salakeke eseese ma isi ipu. O le meafaigaluega e fesoasoani e faʻaititia le LDL, faʻamaonia le faʻaogaina o le gaʻo. I le tulaga o se faʻalavelave, o loʻo iai se aafiaga tele.

Recipes of remedies folk:

  • Na faʻamagoina e Grinina le faʻaogaina o meaʻai i le paʻu. O lenei mea o le a fesoasoani i le kolati kofe. Ave se sipuniti faatolu i le aso. E faatagaina e inu se vaega itiiti o vai mama. O le paʻu o le paʻu i le maʻisuka e faʻamautuina ai le maualuga o le cholesterol, e faʻaitiitia ai manaʻoga,
  • Laau faʻatagaina o le licorice. O le aʻagogogogo o le laau o le eleele. I le 500 ml o le vai faaopoopo 40-45 g aʻa. Tipi i luga o se mumu mo le 30 minute. Faʻafiafia. Ave 60 moli faatolu i le aso pe a uma taumafa. O le togafitiga o le 21 lelava. Ona oʻo lea i se masina malolo umi, toe fai i le mea e tasi,
  • Tasi le 20 g o le kālati, sasaa 200 ml o vodka. Faʻamalosia 3 vaiaso. Ave le 20 fuga i le taeao i luga o se manava gaogao. Faʻaauau le faʻataʻitaʻiga i totonu o le tolu masina,
  • Faʻasoʻotoga faʻatasi ai ma le uila. Ave 40 g fugalaau (dry) ma sasaa 400 ml o le vai, faʻapipiʻi i totonu o se vai taele mo le 20 minute. Faʻamalosia le 1 aso, faamama. Aumai le 40 ml ao leʻi fafaga i lea aso ma lea aso. Ole togafitiga e 3 vaiaso. Inu le fua i se foliga mafanafana, ia mafanafana i taimi uma aʻo leʻi faʻaaogaina.

O se vaifofo lelei mo le cholesterol leaga o le lauti. E talafeagai i le tutusa tutusa e faʻafefiloi ai coltsfoot, St. John's wort ma horsetail, fatu o fatu, fualaau faila. Mo le 250 ml o le vai e ave 20 g o vaega i le ituaiga o paluga. Liligi le 70-80 tikeri i le vai, ia tumau mo le lua itula. Inu 70 ml aʻo le i ai taumafa i le aso. Ole togafitiga e lua masina, pe a maeʻa le 2-masina, toe fai.

Faʻafefea ona faʻamautinoa le maualuga o le cholesterol i le toto o le a taʻu atu i le tagata atamai i le vitio i lenei tusiga.

Peni ma Soya

O laumei uma (pi, pi, soya, pi, lentils) e mauʻoa i le fiber, lea tatou te manaomia e aveese ai le cholesterol leaga e ala i le manava. Ae o le lelei o pi i luga o pata o le mea lea e maua mai i fualaau faisua faigofie. Mo tagata e maualuga le LDL, o fomaʻi e fautuaina e suia meaʻai mumu ma lemu. E mafai foi ona e faʻavasegaina au mea taumafa ma le fesoasoani a uluai oloa a Asia - miso, tofu ma tepme, e faia mai le soya.

Legumes o se punavai taua o filo soluble, e taʻua i nisi taimi o le prebioiotics (oligosaccharides, inulin). O nei mea e faʻaitiitia ai le teuina o lipids i totonu o le ate, faʻaitiitia le maualuga o triglycerides i le toto ma faʻaleleia le toe gaosia i totonu o le tino o se isi vaega aoga o vailaʻau - faʻamalosi. Mo se faʻataʻitaʻiga, o vailaʻau faʻapitoa e pei o le lababacilli ma le bifidobacteria e lelei le fafagaina o oloa faʻamalosi o inulin ma le oligososeose i totonu o le inumaga, i le taimi e tasi e faʻaititia ai le LDL maualuga i le 5-8% ma faateleina le maualuga o le HDL e 25%.

E na o le lua kāloti peleti i le aso, ma pe a mavae ni nai masina, o le maualuga o le LDL i lou toto o le a paʻu ifo i le 10-20%. Ma e uiga i faamanuiaga o le koko, lea e mauoa i kāloti, ma ia faamanatu tele.

O le taina masani o le keleni o le fesoasoani pito sili lea i le taua faasaga i le cholesterol leaga, aua o lenei fualaau aina ei ai le tele o fuainumera masani. O loʻo mauʻoa i le galala ma le faʻaogaina, o vailaau faʻamaʻi masani, o lona aoga e aoga mai soʻo se vaaiga. E naʻo le lua faʻailoga o le kālati: o se manogi faapitoa, e mafua ai ona le fiafia tele le tele o tagata i lenei oloa, ma o se aafiaga malosi i luga o le mucous membrane o le digestive tract, o le mea lea e le fautuaina ai le kalone mo gastroenterologists.

Laʻau mumu uʻamea

O-oloa o le faʻamalosiina o le araisa laisi - monacolin K - faʻaitiitia lelei ai faʻamavae, o le mea lea o le fiafia i meaʻai a Asia o loʻo i se tulaga lelei. O lanu lanu mumu paoa e faaaoga i Saina, Taiuani, Hong Kong ma isi itulagi o Asia i Sautesasa o se meaʻai ma le lanu meaai, ae i nisi o Europa ua faasaina lenei oloa mo le faaulufale mai, o lea e faigata ai ona maua.

Paʻu paʻepaʻe

Ma o le a le ituaiga o oloa e faigofie ona e faʻamalosia ai au meaʻai, o lona uiga o le kapeti pele pele. O fuālaʻau fou e inu ma gaosi meaʻai e tatau ona 'aveʻeseina le cholesterol ole tino mai le tino, o le mea lea e fautuaina e fomaʻi ia sili atu i le selau kalama o le fou, sisi poʻo sauerkraut i aso uma. O lenei fualaau faisua e mauʻoa i fiva ma vitamini, ma o meaola faʻasaina o loʻo i totonu e faʻamamaina lelei ai ipu mai totonu.

Commifora mukul ma turmeric

E le gata i Asia i Saute, ae o nisi foi o aganuu masani a Arapi e maualalo ai le maualuga o le cholesterol leaga i le toto. O le myrtle laau, e lauiloa foi e ituaiga aganuu Guggul ma Kommifora mukul, o loo aofia ai resins faalenatura lea e faamama atoatoa ai toto toto o le cholesterol plaques. Ae o le igoa "turmeric" atonu e te masani ai - o lenei mea manogi e faaopoopo i le pilaf, ma o le curcumin foi e maua mai ai, faatasi ai ma le fesoasoani o oloa (butter, mayonnaise) ua maua ai se lanu samasama manaia. Turmeric o se vailaʻau mamana masani ma vailaʻau faʻapitoa mo le cholesterol.

Fuga fou

I le avea ai o se vaega o soʻo se afaina fou - opu, pasili, seleni, meaʻai, paluga o le vao, letusi, e tele tele fiber, faʻapea foʻi le lutein, carotenoids ma meaola faʻamalosi e faamama ai puipui o toto toto mai tupe teu. O le mafuaʻaga lea, mo se faʻataʻitaʻiga, i le Caucasus i Matu, lea o le greens o se vaega taua o meaʻai masani, o tagata e taʻutaʻua mo lo latou soifua mālōlōina, ogatasi ma le umi o le ola.

Faʻatinoga ma faʻataʻitaʻiga lisi

O lea, ina ia faʻaitiitia le maualuga o le "leaga" cholesterol ma faʻaleleia le maualuga o le "lelei", e tatau ona e faia ni suiga aoga i lau taumafataga:

Faʻatau le falaoa ma le falaoamata e faia mai le falaoamata pauna e fiafia i meaʻai, falala ma falaoa mai fatu e leʻi faʻasaoina, ma faʻamaoaigaina lau taumafa i fatu, fatu ma lemu nai lo le gaʻo meaʻai ma sausage,

Faʻaauau ona 'ai fualaʻau lelei, fualaau aina, suamalie ma fualaau aina fou, inuina vai fou suamalie, faʻaaoga le meli nai lo le suka paʻepaʻe,

Auauna atu i totonu o le ogaumu poʻo se fafie faʻalua e avea ma se meaʻai autu e le itiiti ifo ile tasi i le vaiaso,

Taofi le ulaula (pe a e ulaula), ma faʻatapulaʻa le taumafa ava i se ipu mūmū mūmū i le aso. O vine e iai resveratrol, o le phytoalexin natura lea e maualalo ai le LDL i le toto,

Amata ona ave le suāuʻu iʻa, coenzyme Q 10, magnesium, poʻo le vailaʻau D3, faʻalagolago i au suʻega ma faʻataʻitaʻiga a lau fomaʻi.

O se faʻataʻitaʻiga o se lisi o le anti-cholesterol mo le aso e tasi:

Breakfast: o se vaega o le oatmeal, o le araisa po o se isi lava meaʻai i le suāuʻu olive, o se omeletini e faia i ni fuamoa se lua, o se ipu lanu meamata poo se kofe inu e faia mai le chicory i le meli, keke oatmeal po o se falaoa atoa o falaoa.

Taumafa: lua poʻo le tolu o fualaau aina suamalie po o se ipu o vine, o le ipu o le susuga o le rose vao, falaoa po o kuki oatmeal.

Taumafa: o se vaega o soupuni fua e faia mai kapeti, pi, pulu lanumeamata poʻo lentils, se fasi iʻa falaoa ma salati fualaʻau, se ipu o fualaau aina suamalie poʻo le fualaau fualaau suamalie, falaoa atoa o le falaoa.

Taumafa: o se vaega o kāreti ma le salati kapisi i le olive olive poo se fualaau lua o fualaau aina.

Taumafa: se fasi moa, vela po o se pipi ma se itu o fualaau faisua po o paluga pateta, o se vaega o le siʻi sisi ma fualaau aina po o vine, o se ipu lanu meamata ma le meli, kuki oatmeal poo falaoa falaoa.

A o lei alu i le moega: o se ipu malamalama o le terfir poo yogurt.

Vitio: auala e faʻaitiitia ai cholesterol? Auala i le Lower Cholesterol i le Fale

Aoga: Tipiloma o le Rusia State Medical University ua faaigoaina mulimuli ane N. I. Pirogov, faapitoa "Vailaau Aoao" (2004). Nofo i Moscow State Medical and Dental University, diploma i le "Endocrinology" (2006).

7 mafuaaga e fai sikuea i aso uma!

13 suʻesuʻega faasaienisi auala e faaumiumi ai le ola!

Fai mai fomaʻi o le faateleina o le cholesterol toto pe a sili atu i le faʻamaufaʻailoga le fuainumera e sili atu ma le tolu. I tagata soifua maloloina, o le cholesterol e tatau ona itiiti ifo ma le 5.0 mmol / l (mo nisi faʻamatalaga, e mafai ona e maua iinei: toto cholesterol i le matua). Ae peitai, e matautia.

E toaitiiti tagata latou te iloa lelei le mea o le cholesterol. Ae ui i lea, o le valea e le taofia ai le toatele mai le manatu o se mea sili ona matautia ma matautia i le soifua maloloina. Cholesterol o se mea inu malosi. I totonu o le fale ma i galuega faafomaʻi mai fafo, ua faʻaaoga foi le isi igoa mo le vailaʻau - "cholesterol".

O le a le mea lenei? E masani ona iloa e tagata uma ei ai le "leaga" (poʻo le LDL-cholesterol) ma le "lelei" (HDL-cholesterol) cholesterol. O fualaʻau faigata o le lelei o le cholesterol e telē tele ina ia tuʻuina atu i totonu o masini, o latou.

O le Cholesterol o se vailaʻau faʻasaina tele. E tusa ai ma lona natura, o lenei vailaau oona o le ava. O le tele o le cholesterol e maua mai e le tino o le tagata (ate, toetoe 75%) ma o mea laiti e sau mai meaʻai: gaʻo gaʻo, ma isi (pe a ma le 25%). Cholesterol naʻo ia e le "leaga" pe "lelei." I le tasi itu, o lenei vailaʻau e aofia ai.

O faʻamatalaga o le tele o statins o loʻo i ai faʻamatalaga e faʻaalia ai mea aoga o vailaʻau. Faʻaitiitia le lamatiaga o le fatu fatu, faʻamaonia le cholesterol, puipuia le osofaʻi o le fatu - o nei aafiaga uma e maua ai le auala o lenei vaega o vailaʻau, pe afai.

I le maualuga o le cholesterol, e matua faigata lava ona mulimuli i le masani masani na e mulimuli ai aʻo leʻi oʻo i le maʻi. E tatau ona mataʻituina se tasi o mea taumafa, vaai mo oloa e aofia ai mea faapitoa. I le taimi nei, o nei oloa e taugata tele. O vailaau faafomai e le taugofie, ma oi latou.

Tuua Lau Faamatalaga