Pasili: manuia o le maʻisuka

I le kukaina, o lelandlandine sili ona fiafia i ai tagata uma e faʻaaogaina i se foliga fou, fou faatoa malulu, faʻagogo (o nisi taimi salie). Laʻau fou e faaopoopo atu i le salatisi, fualaʻau 'aina aʻa - i soupisi ma itu ipu.

O le vaasusu malolo pasili (i tulaga lelei e teuina ai) e le aveesea ai ana meaʻai ma faʻamalolo mo le tausaga atoa.

Faʻamatalaga Faʻaumilo

O le tofo vevela o le pasili e mafua mai i le i ai i totonu o se vaega atoa o mea aoga tele. E aofia ai:

  • Laʻasaga taua, lea na masani ona faaaogaina i vailaau mai aso anamua. Faatasi ai ma lana fesoasoani, faʻamalosea faʻamaʻi o le vevela ma fatugaʻo, faʻapea foʻi ma faʻamaʻi o le pusa kosi. O le aʻafiaga o le pasesa o le suauu taua e mafai ai e oe ona faʻaogaina lenei laau i tulaga e te manaʻomia e faʻamalosi ese ai le malosi o le tino mai le tino: faatasi ai ma le cellulite, aʻo leʻi faʻagasolo, ma pe a tupu le fula. O le malosi malosi o le gasegase e mafai ai ona faʻaaogaina le suauu taua e faʻamaonia ai le taamilomilo i le tulaga o le faaletonu ma le tafe o le tafe.
  • Polysaccharide inulin. O le auai o lenei vaega e avea ai le pasesa o se oloa fautuaina mo le soifua maloloina o tagata gasegase e maua i le maʻisuka. E talitonuina o inulin e maualalo le maualuga o le kulukose i totonu oo latou toto. O le mea moni, o le faʻaitiitia o lenei faʻamaoniga o loʻo faʻamatalaina e le mea moni o le inulin e masani lava e le o aʻafia e le tino o le tagata. O le suamalie suamalie e mafai ai ona e faʻaaogaina inulin e avea o se mea suamalie faalenatura saogalemu.
  • I se vaega itiiti o pasili fou (fuaina le 50 kalama) o loʻo i ai le fua faatatau o aso taitasi beta carotene ma le acid ascorbico loʻo i ai le faʻamalosia lautele ma aʻafiaga. I tulaga o beta-carotene, o le pasili e tutusa lelei ma kāloti.
  • E le gata i le vitamini C o le televitamin complex o le pasili greens e aofia ai vitamini o vaega B, PP, A ma E. O nei meaola o loʻo faʻaaogaina e faʻaleleia ai le gaioiga o gaioiga ma totonu o le tino o le tagata, e faʻamalosia ai le puipuiga o le tino, faʻaleleia le lelei ma puipuia ai le faʻavaveina o pathogens.
  • Le tuufaatasiga o suauu, o le mea pito i sili ona taua o nei masima o uʻamea, potassium ma magnesium. A aunoa ma nei vaega, o le lelei o le galueaina o le cardiovascular system, o le tulaga masani o le paʻu ma le lauulu, ma le uamea e masani ona muta i le atinaʻeina o le anemia, e le mafai.
  • Tele le taua o filo laau ma fiberlea e faʻaleleia ai le soifua maloloina o meaʻai ma faʻaleleia le faʻatinoina o le vaega o meaʻai.

O le a le glycogen? O le a le mea e aofia ai ma o fea e faʻaputu ai? Faitau atili iinei.

Faaaoga mo le maʻisuka. Folafolaga masani

O le togafitiga o le pasesa i le maʻisuka o:

  • I le faʻatulagaina o le maualuga o le kulukose i totonu o le toto ma le urine.
  • I le aveesea o masima sili ona o le malosi o le diuretic malosi.

    • Ave faʻatau pakasa aʻa (100 g), e sasaa atu i le lita o vai inu ma faatagaina e faʻaaoga mo le itiiti ifo i le itula. A maeʻa le filiga, e mafai ona faʻamaunuʻu le faʻafefete. O le fua faatatau masani o le faaaogaina e le sili atu i le 200 ml i le aso, o le umi o le faʻatagaina e tele vaiaso. O le fusi ua saunia e tusa ai ma lenei fua ua fautuaina faʻaaoga ma le tusitusi ma le taofi o le urinary.

  • Totoina i se naifi fua o le pasili fou, o se sipuni tele (faatasi ai ma se slide) o gutu kuka kuka ua sasaaina i totonu o se fagu ma vai vevela (200 ml). A maeʻa le tolu minute o le kuka, ona aveese lea o le suka mai le afi ma faʻamalosi mo le tusa o le afa itula. A uma ona fufulu le susu, e ave i le taeao, aoauli ma le afiafi. O se tasi fuataga o le sipuni tele.
  • Se sipuni o fatu pasili ua sasaaina i se tagavai (250 ml) ipu vai vevela vevela. O se ipu vai mo le sefululua itula na tuʻuina atu i se nofoaga mafanafana. Faʻamāeʻaina le faʻasalaga maeʻa. O le faʻaaogaina faifai pea o lenei vailaʻau (30 ml i le fa itula) o le a mautinoa le faʻamaeʻaina ma le faʻamautuina o le maualuga o kulukose o le toto.
  • O le fua na saunia e tusa ai ma le fua o loʻo i lalo e tutusa lona aafiaga. O se suamalie (faatasi ai ma se paʻu) o le sipuni o fasi laau o le pasesa ua tuu i totonu o se pesini ma susu (0.5 lita) ma kuka i luga o le vevela vevela. A maeʻa ona faʻatali mo se faʻaitiitiga lona lua o le voluma, ona aveese lea o le palu mai le ogaumu ma faʻaeteete lelei. O le tasi fuataga fautuaina o le oloa e tasi le sipunipuni, ave muamua aʻo leʻi 'ai.

O a isi maʻi e mafai ona faʻamalolo?

  • O le i ai o le suauu taua e mafai ai ona faʻaaogaina le pasili e avea o se mea matagofie faʻamoemoe mo togafitiga o malulu.
  • O le faʻaogaina o le diuretic e avea ai ma fesoasoani sili i le togafitia o le mumu o le prostate, le gasegase o feusuaiga, faʻaleagaina o le faʻafefe.
  • Ona o le mea o loʻo iai i laʻau eleelea mafai ona aveesea le tino o le tino o se fuainumera tele o mea e gaosia aiO le mea lea, e masani lava ona aofia ai i le soifua maloloina o tagata gasegase e le maua le mamafa.
  • I le i ai o se faʻamaʻi faʻamaʻi ma faʻamaʻi maʻi, faʻaaoga e faʻamāmā ai faʻamaʻi e fesoʻotaʻi ma iniseti (aemaise lava le tui: pipi ma pi), tuʻimomomoʻo ma aloese.
  • Maualuga mea faʻataʻitaʻiga e mafai ona e faʻaaogaina e faʻaleleia le faʻaaliga.

O a ituaiga o inisalini ei ai iina? O a la latou eseesega aoga ma le auala e filifili ai le fua saʻo, saili mai iinei.

Contraindications

  • Tamaitai o loʻo i soo se laasaga o le maitaga. I le amataga, o le faʻaaogaina o lenei vao vevela e mafai ona mafua ai se faʻanoanoa, i taimi mulimuli ane e mafai ona muta i le vave fanau mai. E mafua lenei mea ona o le malosi o le pasene o le pasesa ei luga o maso masele o le tino o le tagata, ma o le manulele o le vavae e na o lenei lava muscle group.
  • Tagata mamaʻi ma soʻo se faʻamaʻi pipisi, aemaise lava ma faʻamaʻi fatu fatu. Faʻatasi ma faamaʻi fatu fatu o le faʻaaogaina e le manaʻomia ona o le oxalates o loʻo aofia ai, o mafuaʻaga autu o le faʻaalia o le oneone ma maa i totonu o fatuga ma fatu urinary.
  • O le i ai o cystitis O le isi mafuaaga mo le le aofia ai o le greens faatasi ai ma le malosi o le ola i le taumafataga. Ae ui i lea, o le suauu taua, o se vaega o se pusi vevela e faʻaaogaina i le vaega o le vevela, e mafai ona faʻamafanafanaina le tiga ma le fesoasoani i le cystitis.
  • O tagata e iai le vaʻaia o vaomago ma se faʻafefe i le palale mai laau o le aiga Asteraceae ma Birchaua e mafai ona mafua ai se tali atu.

O fea e faʻatau ma pe faapefea ona teuina le pasili fou?

  • E mafai ona e faatauina ni laulaʻau lelei ile maketi o le faatoaga poʻo mai i fafine matutua o loʻo faʻatau atu oloa o la latou togalaau.
  • O fuga fou e mafai ona malulu.
  • E mafai ona e taofi le pasili fou e pei o lenei: fufulu lelei, tuʻu i luga o se solo pepa, aveese le tele o le vai ma se isi solo ma tuʻu ai mo sina taimi mo se faʻamago faʻapitoa. A maeʻa lena, ona tuʻuina lea o laulaʻau i totonu o se koneteina tioata, faʻasusu lelei ma tuʻu i totonu o le pusaaisa. O le taimi e teu ai 3-4 vaiaso. O le a tumau pea le lanumeamata, manogi ma lelei.

O nisi o faʻamatalaga faʻasolopito e uiga i mea faʻapitoa o se laau e le masani ai - pasili i luga o le ea o le polokalame "Soifua Maloloina"

Tuua Lau Faamatalaga