Stevia - o se faʻamatalaga o le laau, o aoga ma faʻamaʻaloga, tuufaatasiga, faʻaaogaina e avea o se suauu ma togafitiga

E sili atu le fiafia o tagata e fiafia ia i latou o loʻo faʻaaogaina le tausia o le mamafa o le tino pe a le mananao e maua nisi calories, ae le mafai ona le toe masani le inu o le lauti poʻo le kofe. O le vailaʻau o loʻo maua mai i se laau e taʻua o le stevia, lea e tupu aʻe i totonu o le vateatea e ala i le faʻamalosi. O Stevia ua leva ona lauiloa o se mea e sui ai le suka, e maualalo i le kalori ma ei ai se manogi suamalie (calorizator). O le Stevia extract e toetoe 125 taimi sili atu ona suamalie nai lo le suka masani, o le mea lea e tasi le tamai piliki e lava e faʻamaua ai le vaiinu. O le Stevia extract o loʻo maua i le tulaga o laupepa i se mea faigofie e mafai ona e aveina faʻatasi i lau malaga pe i ai i le fale faigaluega.

Faʻavaeina ma faʻaaogaina meatotino o le stevia extract

Faʻavaeina o le oloa: supvia extract, erythrinol, polydextrose. I le tuufaatasiga o vitamini ma minerale, o le stevia extract e toetoe lava o mea suamalie uma ua lauiloa. E aofia ai: vitamini A, C, D, E, F, PP, ma le potassium, calcium, magnesium, zinc, seleni, iron, silicium, phosphorus ma le sodium, e manaʻomia mo le tino. O le Stevia extract ua faʻamaonia mo faʻamaʻi o le thyroid gland ma le maʻisuka, ma o loʻo taumafai e faʻavasega le maualuga o le suka suka. O le Stevia extract e aoga mo faʻalavelave o le gastrointestinal tract, faʻamaʻi maʻi.

O le uiga o le fatu

O le mea lea, e pei ona uma ona taʻua, o le faasaienisi igoa mo Stevia o Stevia rebaudiana i le mamalu o le seneturi lona 16 o le saienitisi Stevus, o le na muamua faamatalaina ma suesueina lenei laau ao faigaluega i le Iunivesite o Valencia. E masani foi ona valaau lenei laau honey stevia poʻo mutia meli ona o le maualuga o mea o mea suamalie - glycosides.

O le fanau mai o le mutia o le meli o Amerika i Saute ma Amerika Tutotonu, lea e tupu ai i luga o teritori tetele o laufanua valevalenoa ma itulagi mauga. I le taimi nei, ua totoina stevia i Amerika i Saute (Pasila, Paraguay, Iurukuei), Mekisiko, Amerika, Isaraelu, faapea foi i Sasae Saute (Iapani, Saina, Korea, Taiuani, Taialani, Malaysia).

O le Stevia lava ia o se laau toto mai le 60 cm i le 1 mita le maualuga. I le tausaga muamua o le olaga, o le stevia e masani ona tupu aʻe i luga, ma mai le tausaga lona lua e maua ai le tele o itu laau e maua ai le laau o foliga vaaia o se tamai laau lanu meamata. O pupu vine o le tausaga muamua e vaivai, ma e tele fuga, ma o le matutua uma ua oʻo mai ua malo. O laʻau e le faʻamalosi, e aunoa ma se petiole, o loʻo faʻapipiʻiina i le 'autaʻi ma sina laititi. Lea 12 e oo i le 16 nifo, e ola umi ile 5 - 7 cm ma lautele ile 1.5 - 2 cm.

O laʻau o le stevia lea o loʻo faʻaaogaina nei mo le gaosiga o suamalie ma i fua o togafitiga faʻaleaganuʻu. O lona uiga, ua toto le laau mo le aoina o laulaau. Mai le tasi vaovao stevia, 400 i le 1200 laʻau i le tausaga e seleseleina. O le stevia fou e suamalie lelei tele ma se malamalama, oona malie.

I le masaniga masani, o le stevia e toetoe lava a tupu pea, ae o le fuainumera tele o fugalaau i luga o le laau e tupu i le vaitau o le alualu i luma tuputupu ae. O fugalaau e laiti, pe tusa ma le 3 mm le umi, e aoina i nai ato. E maua foi e Stevia ni fatu laʻitiiti, pei o le pefu. O le mea e leaga ai, o le fatuina o le fatu e maualalo tele, o le mea lea mo le totoina o se laau e sili ona lelei ona faʻalauteleina e ala i le vaʻaia.

Vailaau faʻamaʻi

O Stevia leaves o loʻo i ai le tele o vailaʻau eseese e maua ai ona vailaʻau faʻaleagaina, faʻaaogaina i vailaau faʻaleaganuʻu, ma tuʻuina atu ai foi se tofo suamalie. O lea la, o vailaʻau nei o loʻo i ai i lau o le stevia:

  • O meaʻai suamalie suamalie (stevioside, rebaudiosides, rubusoside, steviolbioside),
  • Soluble oligosaccharides,
  • Flavonoids, e aofia ai le faʻasalalau, quercetin, quercetrin, avicularin, guaiaquerine, apigenene,
  • Xanthophylls ma chlorophylls,
  • Oxycinnamic acids (caffeic, chlorogenic, ma isi),
  • Amino acids (aofaiga 17), e 8 e taua,
  • Omega-3 ma omega-6 (o le linoleic, linolenic, arachidonic, ma isi mea),
  • Vitamini B1, In2, P, PP (acidic nicotinic, B5), elemene ascorbic, beta-carotene,
  • Alkaloids,
  • O mea manogi e talitutusa ma mea e maua i le kofe ma le afamoni
  • Tannins
  • Omea elemene - potassium, calcium, phosphorus, magnesium, silikoni, zinc, copper, seleni, chromium, uʻamea,
  • Ole suāsusu taua.

O le elemene autu autu i le stevia, lea na mafua ai ona lauiloa lenei lauiloa ma lauiloa, o glycoside stevioside. O le vailaau i tua e 300 taimi e sili atu ona suamalie nai lo le suka, e le oi ai se kalori tasi, ma o lea ua faʻaaogaina lelei ai le suka i le tele o atunuu, e aofia ai le fafagaina o tagata mamaʻi i le maʻisuka, o le gaʻo ma isi faʻamaʻi e mafua ai ona afaina ai le suka.

Lenei faaaoga stevia

O le tele o le faaaogaina o stevia o se uiga o atunuu o Amerika i Saute, Saina, Taiuani, Laos, Vietnam, Korea, Malaysia, Indonesia, Israel, Iapani ma Amerika. O le taatele ma le lautele o le faʻaaogaina o le laau e mafua mai i le mea moni e faapea, o le vaʻavaʻai o loʻo aofia ai i totonu, o le mea pito sili ona suamalie ma le sili ona leaga e maua i le taimi nei. O le mea lea, o le stevioside, e le pei o le suka, e le faateleina ai le kulukose o le toto, e i ai le malosi o le antibacterial ma e le oi ai ni calories, o le stevia ma lona sipuni poʻo le sipuni ua manatu o se oloa lelei mo le aofia i le lisi e pei o se suamalie o soʻo se ipu ma vaiinu nai lo le sugar atoa. I Iapani, mo se faʻataʻitaʻiga, e tusa ma le afa o mea faʻafiafia uma, suāvaʻainu, ma e faʻaaogaina foi le kuki e faʻaaoga ai le paʻu poo le sipuni o le stevia, ae le o le suka. Ma o le olaga i aso faisoo, o le faʻaaogaina e Iapani o le stevia nai lo le suka mo soʻo se ipu ma meainu.

O le Stevia nai lo le suka e aoga tele i tagata uma, ae e matua tatau lava ona suitulaga i le suka mo i latou o loʻo mafatia i le maʻi suka, gaʻo, toto maualuga, maʻi fatu cardiovascular ma maʻi faʻaleaga.

O Stevia o loʻo salalau lautele i Asia ma Amerika i Saute ona o le mea moni e faigofie tele ona atinaʻe, e maua ai se seleselega tele o lālā ma e le manaʻomia ni tupe faʻaalu tetele mo le gaosia o se mea manogi mai ia mea. Mo se faʻataʻitaʻiga, i Asia, e tusa ma le 6 tone o vaovao stevia ua mamago e seleseleina i le hectare i le tausaga, mai le 100 tone o tala o loʻo faia. O le tone o le stevia extract e tutusa ma le aofaiga o suka maua mai le 30 tone o suka suka. Ma o fua o le vao e 4 tone i le hectare. O lona uiga, e sili atu ona aoga le tupu o le stevia e maua ai se suauu nai lo beets.

Faʻamatalaina o le tala

O Initia o loʻo nonofo i le mea ua i ai nei Pasila ma Parakuei o loʻo 'aina fatu o stevia mo le tele o seneturi, lea na latou taʻua o le mutia manaia. E le gata i lea, o le stevia sa faʻaaogaina uma e avea o se mea suamalie mo le lauti o le paaga, ma o se taimi faʻavasega mo ipu masani. E le gata i lea, sa faaaoga e Initia Initia stevia e togafitia ai faʻamaʻi eseese.

Ae i Europa, Amerika ma Asia, e leai se tasi na gauai atu i stevia seia oo i le 1931, o le fomaʻi Farani M. Bridel ma R. Lavie o ese mai le suamalie - o steviosides ma rebaudiosides - mai laulaau o le laau. O nei glycosides e maua ai se tofo lelei i laulava stevia. Talu ai o tagata glycosides e leai se afaina i tagata, i le 50-60s o le seneturi talu ai, na matauina stevia i atunuu eseese o se gaʻo e mafai ona suia ina ia taumafai e faaitiitia le taumafaina o le suka e le faitau aofai ma faaitiitia le numera o maʻi cardiovascular, diabetes and obesity. E le gata i lea, e mafai ona faʻaaoga stevia mo le maʻisuka, aua e le afaina ai le maualuga ole kulukose toto.

I le 70 o le seneturi talu ai, na atiae ai e Iapani se auala mo le galueaina o gaosiga o stevia ma maua mai ai se vaega mai lea mea, lea e mafai ona faaaoga nai lo le suka. Na amata ona ola le Iapani i le stevia ina ia suia ai le cyclamate ma le saccher, lea na avea ma mea suamalie gaʻo. O se taunuuga, talu mai le 1977 i Iapani, mai le tolu i le afa o oloa ua gaosia e faaaoga ai le stevia nai lo le suka. Ma o le mea moni e faapea o Iapani e umi le liua e iloa e tagata uma, lea, pe atonu, ei ai le aoga ma le stevia.

I le USSR muamua, na amata ona suʻesuʻeina le stevia i le 70, ina ua aumaia e le tasi o tagata fai togalaau i Paraguay ia fatu o lenei laau i lo latou atunuu. Na ola aʻe Bushes i totonu o fale suʻesuʻe a Moscow ma suʻesuʻeina maeʻaeʻa.

O le lipoti faaiu o meatotino a stevia na vavaeina, aua na filifili e sili atu nai lo le suka, o sui o le au taitai pito i luga o le atunuu ma o latou aiga o le a faaaoga saʻo stevia. Ae i le taimi nei, o nisi faʻasalalauga faʻamatalaga e mafai ona maua mai lenei lipoti, o loʻo taʻu mai ai o le faʻaaogaina masani o se siʻosiʻomaga mai laʻau stevia e oʻo atu ai i le faʻaitiitia o le kulukose ma le cholesterol i le toto, faʻaleleia le tafe o le toto, faʻavasegaina o le ate ma le paʻu. Na maitauina foi o le pito i tua o loʻo i ai se aʻafiaga faʻamaʻi ma le faʻaleagaina. I le pepa lava lea e tasi, na taʻua ai e saienitisi o le faʻaaogaina o le stevia i le maʻisuka e puipuia ai le gasegase o le hypoglycemic ma le hyperglycemic, faaleleia atili ai le glucose i sela ma, mulimuli ane, faʻaitiitia ai le tui o le inisalini po o isi vailaau faʻasaina ma le aafiaga o le hypoglycemic (faʻaitiitia o le kulukose o le toto). E le gata i lea, o le aafiaga lelei o le stevia i maʻi o sooga, gastrointestinal tract, system cardiovascular, paʻu, nifo, gaʻo, atherosclerosis na faʻaalia.

E faʻavae i luga o suʻesuʻega, na filifili ai e suia le suka ma le stevia i fafo atu o taumafa a le au taitai o le atunuu ma le komiti mo le puipuiga o le setete. Mo lenei faamoemoe, na ola le laau i totonu o malo o Asia Tutotonu, ma o togalaau sa faaeteete ma puipuia lelei. Na vavaeina le stevia, ma i totonu o atunuu o le muaʻi Union e toetoe lava a leai se tasi na iloa lenei suamalie suamalie.

Mafaufau i meatotino o le stevia lea e tulaga ese ai lenei laau i lona tulaga aoga i le tino o le tagata.

Le aoga o le stevia

O faʻamanuiaga o le stevia e faʻamoemoeina e vailaau eseese o loʻo aofia ai. O le mea lea, suamalie suamalie - stevioside ma rebaudiosides e maua ai le suamalie o laulaau, meaʻai, siva ma le paʻu mai le laau. A faʻaaogaina o mea suamalie nai lo le suka, o faʻavae e faʻavae i luga o le stevia (paʻu, extracti, syrup) faʻamalamalamaina a latou mea aoga e mulimuli ai:

  • Tuuina atu meaai, mea inu ma meainu faatasi ma se suamalie suamalie e aunoa ma ni mea lelei,
  • E toetoe lava leai ni calories,
  • Latou te le paʻu i luga o le mafanafana, teuina taimi umi, fegalegaleaiga ma faʻamaʻi ma le suka, o lea e mafai ai ona faʻaaoga i le kuka,
  • E i ai a latou faʻaaogaga faʻaleagaina, faʻaoga antiparasitic ma antibacterial,
  • E iai a latou aʻafiaga e faʻaleagaina,
  • Aua le afaina i le faaumiumi o le faʻaaogaina, tusa lava pe tele,
  • Mo le faʻamalolo, latou te le manaʻomia le i ai o le inisalini, ma o se taunuuga latou te le faʻateleina, ae faʻamaonia le maualuga o le suka i totonu o le toto.

I le faaopoopo atu i le mea moni e fesoasoani le pito i tua e faʻavasega le maualuga o le suka i le toto, e paleni ai foi le gasegase o le tino, faafaigofie le maʻisuka, fafagaina le paʻu ma toe faʻafoʻisia lelei ana galuega masani. I le faʻaaogaina o le stevia i tagata mamai o loʻo maua i le maʻisuka, o le faʻafitauli o le atiaeina o le hypoglycemic ma le hyperglycemic e toetoe lava a mou atu pe a faʻaitiitia le maualuga o le toto pe tulaʻi ona o le maualuga o le inisalini poʻo le taumafaina tele o taumafa gaʻo. O Stevia e faʻaleleia foʻi le kulūkose e ala i siama e aunoa ma le inisalini, e faigofie ai ona maua le maʻisuka ma faʻaititia ai le tui o le inisalini po o isi vailaʻau faʻasaina.

O le faʻaleleia o le kulukose e faʻaaogaina i le vavalaʻau stevia, e faʻaitiitia ai le cholesterol o le toto, faʻaititia ai le avega i luga o le ate ma faʻavasega ai le gaioiga o lenei okeni. O le mea lea, e aoga foi stevia mo tagata o loʻo mafatia i faʻamaʻi eseese o le ate, e pei o le faʻamalolo, faʻamaʻi pipitaka, faʻaleagaina ole elele, ma isi.

O le i ai o saponins i le stevia e maua ai le faʻasalaga o le sputum ma faʻatautaia lona manava ma le faʻamoemoe i soʻo se togafitiga o totoga faʻaleleia. E tusa ai ma lea, e mafai ona faʻaaoga stevia e avea o se tagata e faʻamoemoe mo le bronchitis, le niumonia ma isi faʻamaʻi faʻatasi ma le faʻapipiʻiina o le pipisi i totonu o totoga faʻaleleia. O lona uiga o lenei laau e aoga i tagata soifua maloloina uma oe na maua le malulu pe maua le bronchitis, le niumonia, le gasegase o le vaitau / SARS, faapea foi i latou e mafatia i maʻi masani o le bronchopulmonary (mo se faataitaiga, bronchitis o le ulaula, pneumonia masani, ma isi).

O le tapenaga o le Stevia (o le paʻu matala, o le sipuni poʻo le sipuni) e i ai sina aafiaga faʻaleagaina i luga o le mucous membrane o le manava ma le fatu, e mafua ai ona faʻaleleia le gaioiga o glands i le gaosia o le kulupu, lea e puipuia ai nei totoga mai mea leaga. E tusa ai ma lea, o le stevia e aoga mo tagata o loʻo mafatia i toetoe lava o faʻamaʻi o le tino o meaʻai, mo se faʻataʻitaʻiga, gastritis, gastric ma ulutala duodenal, colitis, etc. E le gata i lea, o le stevia e aoga foi mo faʻamaʻi o meaʻai poʻo le faʻamaʻi pipisi, aua e faʻavaveina ai le toe faʻaleleia o le membrane mucous masani o le inumaga ma le manava.

I le faaopoopo atu i ai, o le stevia saponins o loʻo i ai se aafiaga o le diuretic ma saofagā i le aveesea o le tele o mea afaina mai le toto. Faʻafetai i nei aʻafiaga, o le ave o le stevia e faʻaitiitia ai le edema ma fesoasoani ai e faʻaitiitia le mamafa o le paʻu masani ma le rheumatic (eczema, gout, lupus erythematosus, ogātala, oona, ma isi). E maitauina e mafua ona o le aʻafiaga o le ita, o le stevia e mafai foi ona faʻaaogaina e avea o se vailaʻau faʻamalosi i totonu o fatugaʻo (nephis), pe a solia isi otaota diuretic (horsetail, ma isi).

I le aveesea o mea vevela mai le toto, faʻaitiitia o le suka ma le cholesterol, o le stevia e faʻaleleia ai le toto, pe, i se gagana e masani ai, faʻaitiitia ai le toto. Ma le faʻaleleia atili o le toto e faʻavasegaina ai le microcirculation, e maua ai le lelei o le okesene ma meaʻai i totoga uma ma gaʻo. O le mea lea, e aoga le stevia mo tagata e leai ni mea e maua ai le microcirculation, mo se faʻataʻitaʻiga, faasaga i le talaaga o le atherosclerosis, maʻi o le maʻisuka, endarteritis, ma isi. O le mea moni, o le toto microcirculation e faʻavaivaia i maʻi uma cardiovascular, o lona uiga o nei maʻi, o le a mautinoa e aoga le stevia faatasi ai ma fualaau oona e faʻaaogaina.

O Stevia foi e aofia ai ni suauu taua e iai le anti-inflammatory, faʻamaʻi faʻamaʻi ma toe faʻafouina (toe faʻaleleia le fausaga) aʻafiaga, tiʻetiʻe, suauu, eczema, faʻamalologa le tumau o maʻi o le tino, manuʻa o le pullenti ma sutures mulimuli. E tusa ai ma lea, o le laulaʻau paʻu, sipuni ma le syrup Stevia e mafai ona faʻaaoga i fafo e togafitia ai le tele o faʻamaʻi paʻu. O togafitiga Stevia e tupu mai i le fausiaina o sikula laiti.

I le faaopoopo atu i ai, o mea taua o le stevia o loʻo i ai le malosi o le manava ma le antispasmodic i luga o le manava, vavae, vaʻa, ate ma le vevela. Talu ai ona o le malosi o le tino, o nei totoga e amata ona sili atu le lelei o galuega, o lo latou motumotu e masani ona faʻasolosolo, ma o le aʻafiaga o le antispasmodic e faʻaaogaina ai spasms ma colic.E tusa ai ma lea, o suauu taua e faʻaleleia ai le gaioiga o le manava, ate, iniseti, vavalalata ma le gall vladder, ao amata ona latou faʻatautaia masani e aunoa ma le vavave o le vavave, o le mea lea e le mafai ai ona latou faʻaogaina mea (meaai, toto, talo, etc.), ae lona ala masani.

O fuālaʻau o le Stevia o loʻo i ai faʻafitauli, antiparasitic ma antibacterial, faʻaleagaina, faasologa taʻitasi, siama faʻamaʻi, melegi, anufe ma anufe parasitic. O lenei aafiaga e fesoasoani e fofo ai faamai o le gums, gastrointestinal tract, ate, urinary ma reproductive systems, faapea foi ma nifo nifo.

Faʻafetai i suauu taua, e mafai foi ona faʻaaogaina stevia mo faʻamalositino, mo se faʻataʻitaʻiga, solo le paʻu i le afu o laau. O le faʻaaogaina masani o le stevia e avea ma mea gaosi lelei e faʻamamaina ai le paʻu, sili atu, faʻaitiitia le mamafa o maunu, ma isi. Ae peitaʻi, mo le faʻaaogaina o stevia mo faʻamoemoega, e sili atu ona lelei le faia o le ava po o le suauʻu mai i laulaau, talu ai e sili atu ona lelei le suauu poo le suauu nai lo le vai.

E aoga foʻi Stevia i tulaga o faʻatoʻaga faʻatasi - faʻasolosolo ma gasegase, ona e faʻaitiitia ai le matuia o le gaioiga o le inflammatory ma fesoasoani i le toe faʻafoʻiina o mea e gaosi ai le cartilage.

O le ave o le stevia faatasi ai ma fualaau faasaina o le anti-inflammatory group (Aspirin, Paracetamol, Ibuprofen, Nurofen, Nimesulide, Diclofenac, Nise, Movalis, Indomethacin, etc.) e faaitiitia ai le aafiaga le lelei o le mulimuli i luga o le mucous membrane o le manava ma le toto, e puipuia ai le maʻi o le aspirin. Ma e taua tele lenei mea mo tagata o loʻo faʻamalosia i taimi uma e ave vailaau faʻamaʻi-anti-inflammatory (NSAIDs), mo se faʻataʻitaʻiga, faasaga i le talaaga o le faʻamaʻi. Faʻafetai i le stevia, o le faʻaleagaina o NSAID i le manava e mafai ona tuʻuina.

I le faaopoopo atu i mea uma o loʻo i luga, o le stevia e faʻafefeteina ai le faʻaoʻoina o le moa, o le mea lea e maua ai hormones i taimi uma ma i le aofaʻi saʻo. O suʻesuʻega ua faʻaalia ai o le malosi o Stevia o le medarren medulla e faʻateleina ai le ola.

I le otootoina o faamatalaga o loʻo i luga, e mafai ona tatou fai atu o aoga o le stevia e matua tele lava. O lenei laau e iai sona aafiaga lelei i le toetoe lava o totoga uma ma tino o le tino o le tagata, faʻamautuina a latou galuega, saofaga i le toe faʻaleleia ma, o le mea lea, faʻalautele le ola. E mafai ona tatou fai atu e tatau ona fautuaina le stevia mo le faʻaauau ona faʻaaogaina e sui ai le suka i faʻamaʻi o le ate, paʻu, sooga, manava, gaʻo, bronchi, mama, gaʻo, vevela ma le paʻu, faʻapea foi ma togafitiga o le fatu ma toto toto, atherosclerosis, , faʻasolosolo taimi, maʻi faʻasolosolo, gasegase, maʻi o le maʻisuka, soʻo se solia o le toto microcirculation.

Le afaina o stevia

E tatau ona fai mai o Initia o Amerika i Saute mo le 1500 tausaga o le faʻaaogaina o stevia i le taumafataga ma o se vailaʻau vailaʻau e leʻi faʻaalia ai se afaina ai. Ae ui i lea, i le 1985, na lipotia ai taunuuga o se suʻesuʻega e faapea o le steviol (stevioside + rebaudiosides), na maua mai i le gaosi mai le stevia leaves, o se carcinogen lea e mafai ona faaosofia ai le amataina ma le atinaʻeina o tumutumu pipili o totoga eseese. Sa maua e saienitisi lenei faaiuga i luga o le faavae o se suʻega i tamaʻi, pe a latou suʻesuʻeina le ate o meaola falesuesue na tuuina atu i le steviol. Ae o taunuʻuga ma faaiuga o lenei suʻesuʻega sa matuā faitioina e isi saienitisi, talu mai le faʻataʻitaʻiga na faia i se auala e oo lava i vai vavalalata o le a avea ma se gasegase.

E le gata i lea, o isi suʻesuʻega sa faia e tusa ai ma le leaga o le stevia. O nisi o suʻesuʻega ua faʻaalia ai le gasegase o le stevioside ma le steviol, ae o isi, i le isi itu, ua latou amanaiaina i latou e matua le atoatoa ma saogalemu. O suʻesuʻega talu ai nei na ioeina ai o le stevia e saogalemu ma e le afaina i tagata. Ona o lenei eseesega o manatu e uiga i le leaga o le stevia, o le Faalapotopotoga o le Soifua Maloloina a le Lalolagi i le 2006 na iloiloina ai taunuuga o suesuega uma na faia e faatatau i le matautia o lenei laau. O se taunuuga, na faaiʻuina e WHO e faapea "i lalo o tulaga suesue, o nisi o vailaau o le veviol e moni lava o le carcinogenic, ae i totonu o le ola, o le oona o le stevia e leʻi iloa ma e le faʻamaonia." O lona uiga, o suʻega suʻesuʻe suʻesuʻega o loʻo faʻaalia ai nisi o mea leaga o le stevia, ae a faʻaaoga faʻapitoa i foliga o se paʻu, mea totino poʻo le sipuni, o lenei laau e leai se afaina i le tino o stevia. I se faaiuga faaiu, na faailoa mai e le WHO WHO e faapea o oloa mai stevia e le o ni mea e gasegase, e afaina ai pe afaina ai tagata.

Faʻaogaina o le kalori, faʻamanuiaga ma faʻalavelave o le oloa

O Stevia tea ua lauiloa mo lana gaoioiga antibacterial. E masani ona fautuaina i le togafitiga o malulu poʻo le fomaʻi, ona e iai sona faʻamoemoe. Faatasi ai ma le maualuga o le mamafa ma le maualuga o le cholesterol, o le stevia e faaitiitia ai fua faatatau. Ae e manaʻomia lou faʻaeteete, faʻaaogaina se suauu e mafai ona faatagaina i na o ni togi laʻititi. E le gata i lea, o se mea e sili ona lelei e puipuia mai ai, anti-inflammatory and analgesic.

E fautuaina e fomai e faʻaaoga ai faʻamaʻi vai ma lenei vaega. Faatasi ai ma le faʻaaogaina masani, e mafai ona e fofoina faʻasolosolo taimi ma faʻamalosi, faʻamalosia ai le tino. O se vailaʻau sili lea ona lelei. I le faʻaaogaina, e mafai vave ona e faʻaumatia faʻamaʻi ma manua, togafiti maʻi faʻamaʻi, mumu.


O le faʻaogaina o meaʻai ma mea teuteu o le a fesoasoani i le tele o le vaivai, toe faʻafouina le muso.

O le tagofia o fualaau faasaina e faavae i luga o le stevia o le a matua faaleleia atili ai le tulaga o le lauulu, fao, paʻu, faʻamalosiina le tino puipuia o le tino, ma faʻamalosia ai le tino sili atu ona mausali e faasaga i faʻamaʻi pipisi.

Ua faamaonia e saienitisi e fesoasoani le stevia i le kanesa, e taua o le faagesegeseina o le tuputupu ae o nei siama.

O le suia o le suka i le stevia e mafai ona faʻaititia ai le kalori mea o lau lisi ile 200 kilokalo. Ma o lenei mea e tusa ma le itiiti ifo i le kilokalama i le masina.

E masani lava, o loʻo i ai faʻamaoniga, ae e le tele naua.

O le vailaʻau faʻasolosolo o le stevia e matua sili ona lelei, lea e toe faʻamaonia ai le faʻamalolo o meatotino o lenei oloa.

  • stevia extracts
  • erythrinol
  • polydextrose.

E iai le tele o vitamini ma minerale e manaomia e le tino o le tagata, e aofia ai le sili ona telē e aofia ai:

Ona o le i ai o amino acids, fiber, tannins, o lenei suamalie ua faʻaaogaina lelei mo togafitiga faafomaʻi i togafitiga o faʻamaʻi pipisi, maʻisuka ma le tele o isi maʻi. E sili atu lona suamalie nai lo le suka. O le mea moni o se tasi o vaega autū o le stevia o le pito i tua. O lenei mea e maua ai se tofo suamalie i le laau.

Stevia o le mea manogi e sili ona leaga, ma i le faleoloa o mea taumafa o loʻo taʻua o le E960 faaopoopo.

Lavea tapenaga

O sauniuniga e faʻatatau i lenei laau e mafai ona faʻatauina i soʻo se fale talavai. E mafai ona avea ma mutia vao mamago, otaota, paluga faʻapipiʻi, paʻu, sipuni poʻo mea faʻapipiʻi vai.

O se suamalie suamalie ma e faʻaaogaina i nisi faʻamaʻi, e pei ole fomaʻi.


O pusa e aofia ai le stevia extract ma le ascorbic acid. O nisi o gaosi oloa e gaosia lenei vailaʻau ma se tufatufaina atu, lea e faafaigofie ai le tuʻuina atu. E tasi le sipuniti o le suka e tutusa ma le tasi papatini o stevia.

O le ituaiga o fualaau faasaina sili ona talafeagai o le palu. O nei mea e faʻamamaina ai le vavalaʻau o le stevia extract (white stevioside). Ina ia suamalie le inu, e na o le tasi le pine o le paluga e lava. Afai e te faʻaaogaina le metotia, o lona uiga la, o se taunuuga, o le toto o le toto o le a paʻu malie. E mafai foʻi ona totoina ma faʻavaivaia. O le vavave Stevia e faʻaaoga lelei i le kuka. O le faʻasusu i lenei faʻaopoopoga e sau na o se mea ofoofogia i le tofo, ma e le leaga e pei o le tao i le suka masani.

Fualaau suamalie poʻo se tinomi - o se meafaigaluega e faigofie ona saunia i le fale. Pau lava le mea e manaʻomia mo lenei mea o laasaga stevia (20 kalama), se ipu ava malosi poo vodka. Ona e manaʻomia lea e faʻafefiloi meaʻai, ma tuʻu ai mo se aso. A uma le kuka, e mafai ona e faʻaaogaina e fai ma mea faaopoopo i le lauti.

Afai o le suʻega e faʻavae i luga o le vailaʻau vavalavave e faʻamaʻapeina, ona oʻo ai lea i le isi faʻasologa ua faia se isi vailaʻau - syrup.

Stevia Recipes


I le maualuga o le vevela, e le faʻaleagaina le laau ma e le maumau ai ana mea faʻamalolo, o lea e mafai ai ona e inu saogalemu le teas, tao keke ma keke, fai faʻamaʻi ma le faʻaopoopoga o nei mea. O se vaega itiiti o le tau o le malosi e maualuga lona laʻau o le suamalie. E tusa lava po o le a le tele na 'ai e se tagata le meaai faatasi ma lenei sui, o le a leai ni suiga faapitoa i le fuainumera, ma le lafoaia o le suka atoa ma le masani ai o taumafa, e mafai ona ausia ni tulaga ofoofogia.

O faʻamatalaga faʻapitoa i laʻau matutu o le a aveesea ai toxins mai le tino ma saofagā ai i le paʻu mamafa. O le mea lenei e tatau ona e faia o le ave lea o le luasefulu kalama o laulaau o le mutia meli mo vai inu. Aumai uma le faʻafefiloi i se faʻala, ona faʻapipiʻi lelei lea mo mea e 5 minute. O le mea e tupu mai ai e tatau ona sasaa atu i totonu o se fagu ma faʻaosoosoina mo le 12 itula. Faʻaaogā faʻasolosolo i luma o taʻitasi aiga i le taʻi lima i le aso.

Nai lo o le faʻasolosolo, o le a aoga le lauti i le aveesea o le mamafa. Lava le ipu i le aso - ma o le tino o le a tumu i le malosi ma le malosi, ma o le tele o kalori o le a le faatalitali oe mo lona mou ese atu.

Faatasi ai ma lenei faʻaopoopoga, e mafai ona e saunia se jam lelei e aunoa ma le suka, lea e te manaʻomia mea nei:

  • se kilogram o vine (po o fua),
  • teaspoon o le sipuni poʻo le siva,
  • apple pectin (2 kalama).

O le mafanafana e sili ona lelei le kukaina o le 70 tikeri. Muamua e tatau ona e kuka i luga o le vevela vevela, faʻamalosia le paluga. A maeʻa lena mea, faʻaliliu, ma aumai i se vevela. Toe faʻamafanafana ma faʻafefete le jam mo le taimi mulimuli. Lili i luga o fagu muamua.

Afai ei ai se manaʻoga e faʻaumatia le paʻu paʻu, ona avea lea o se masini e faʻavae i luga o se vaega o le mutia o le meli o le a faia lelei lenei galuega. Faafefiloi se sipuni o sela suamalie, afa afa o le suauʻu (olive) ma le fuamoa moa. E faʻaaogaina le faʻafefiloi maeʻa ma faʻagasolo massage, pe a uma le 15 minute e fufuluina i le vai mafanafana. Afai e manaʻomia, e mafai ona faʻaaoga se kulimi foliga i le pito.

O le mutia meli o se oloa tulaga ese ma e faʻaaoga i le lalolagi atoa. O le tau o fualaau faasaina e faavae i le stevia e le maualuga tele.

O le a talanoa tagata tomai faapitoa e uiga i le stevia i le vitio i lenei tusiga.

O Stevia o le a suitulaga i le suamalie ma le mamalu

O lona togafitiga ma le faamalologa e mafua mai i le i ai o glycosides, antioxidants, flavonoids, minerals, vitamins. O le mea lea o aafiaga aoga o le talosaga:

  • o se suauu e leai se mea e maua ai le kalo e faʻaleleia ai le leo atoa,
  • e maua ai le faʻamalosi toto, faʻamaoniaina uiga lelei,
  • faʻatonuga ma le gasegase faatinoga.

O nei meatotino e sili ona lauiloa, o fomaʻi o loʻo faʻatuputeleina le fautuaina o le stevia o se faʻasolosolo i tulaga o faʻamaʻi manava ma fatu, e toe faʻafoʻi ai faiga faʻavaomalo.

E te manaʻo e leiloa le mamafa, ae fiafia i laʻau suamalie

O le galuega e le faʻaaogaina o le avea lea ma se nifo manogi ma tauivi ai ma le mamafa. I le taimi nei, ua ofoina atu i tagata le sui o mea manogi poo le natura moni, e pei o le fructose po o le sorbitol, e ui lava i se tulaga e sili atu nai lo le suka, ae e maualuga lava le kalori.

Ae o loʻo i ai se ala! E tatau ona e maua ni mea suamalie faalenatura ei ai le kalori 0 0 kcal e aunoa ma ni vailaʻau kemino, pala, ma le faʻaleleia o le siosiomaga.

Stevia "0 calories" ei ai se nofoaga faapitoa. E mafai ona faʻamalolo, aʻafia le gau o le mamafa, e ui lava e toetoe lava o le 100% o gaʻo.

Stevioside glycoside o loʻo faʻaalia i se pasene maualalo o le gaosiga o le kulukose i le taimi o le faʻavaivai. Ua fai mai le Endocrinologists o se mea agavaa mo le suka e aunoa ma le calories mo tagata mamaʻi e maua i le maʻisuka ituaiga 1 ma le ituaiga 2, o mafatiaga mai le atherosclerosis poo le gaʻo.

Le vailaau ma le meaʻai "i totonu o le tasi fagu"

I le 2006, na aloaia ai e le Faalapotopotoga o le Soifua Maloloina o le Soifua Maloloina le saogalemu i le soifua maloloina o le tagata, ma mafai ai ona faaaoga i lalo o le tulafono E 960. O le fua faatatau o le taumafa i aso uma e oo i le 4 mg o le mamafa i le kilogram o le mamafa na fuafuaina.

E leai se manaʻoga e faʻatatau se mea. O le fualaau faasaina ua matua mausali lava ma faatasi ai ma le maualuga e amata ona vevela. O le mea lea, 0 le suamalie o kalori ua faʻatau faʻatau. E mafai ona avea ma pulu, pulu, pusa, papa, i luga o le afifiina o le tele ma le kalorie o mea e sui ai le suka e sui ai se ipu ti lauti poʻo le kofe.

I le kukaina, sui mai le sugar sugar mai le stevia, o le mea e le o iai le calorie, e maua ai le gaʻo faapitoa ma le talitonuga e leai se faʻalavelave, o le a mulimuli mai le leʻa o le carbohydrate ma le lipid metabolism. O le faʻaopopoina i meaai a tamaiti e mafai ona fofo ai le matelaina o le mate.

Tuua Lau Faamatalaga