E mafai e le maʻisuka ituaiga 2 ona alu i le maʻisuka ituaiga 1?

A. Pleshcheva:

O le polokalama "Hormones i le pito i luga", o lona taitai, o aʻu, Anastasia Plescheva. O le asō ua i ai se autu vevela, e taʻua o le maʻisuka. O le asō o le a tatou faʻaumatia tala. O laʻu tagata asiasi o Lyudmila Ibragimova, o le sui o fomai o le soifua maloloina, saienisi sinia, paaga lagolago a le Matagaluega o Diabetology ma Dietetics o le Endocrinological Research Center. I luga o le ea muamua, na ma talanoa ai Lyudmila i le maʻisuka ituaiga, o le aso o le a tatou talanoaina ai le ituaiga suka o le maʻisuka 1, aveeseina talafatu.

Sei o tatou agai atu i le mea e sili ona taua, toe fai le ituaiga o maʻisuka ituaiga 1, ona e le o fenumiai tagata. Faamolemole taʻu mai pe o le a le maʻisuka ituaiga 1.

L. Ibragimova:

O le maʻisuka o se maʻi faʻaleagaina e mafua mai i le faateleina o le kulukose toto. E mafua ona o le le lava o le inisalini, o le hormone e fesoasoani i le kulukose e gauai, pe faʻavaivaia le lagona i lenei hormone. O le mea moni, e masani lava, faʻalavelave le tupu, ituaiga 1 poʻo le maʻisuka ituaiga 2. E foliga mai o le eseesega e le taua tele, mafaufau i se numera tasi, muamua, lona lua. Ae, o le mea moni, o nei mea e lua lava faʻamaʻi eseese. O le maʻisuka ituaiga 1 e masani lava o le leai o le inisalini. Seʻi o tatou faʻamatalaina le inisalini. O le hormone lea e faalilolilo e sela faapitoa o le pancreas, seta peta. O lenei hormone na te faʻaaogaina le glucose i totonu o le masini, seʻi tatou fai mai. Mo le manino, matou te faʻatusatusa i taimi uma le insulin ma se ki i tagata gasegase, e foliga mai ia te aʻu o le mea sili lea ona talafeagai le faʻatusatusaga.

A. Pleshcheva:

Ou te faatusatusa i lima. Ou te fai atu o le inisalini o se hormone e taʻitaʻia le glucose i sulu e manaʻomia i lalo o le au. Afai e paie o ia, o le insulin resistance, e tatau ona masi le tasi peni, pe lua. O le auala lenei ou te faʻamatala atu ai i aʻu tagata maʻi.

L. Ibragimova:

Ioe, ae o le tele lava o taimi uma, malamalama i tagata uma, ou te manatu o le ki lea e tatala ai faitotoʻa, o faitotoʻa o sela ina ia ulu atu glucose i totonu o sela. Glucose o le punavai autu o le malosi mo o tatou tino, ioe, e tatau ona ulu atu i totonu o sela. O le maʻisuka ituaiga 1, e leai se inisalini, ua maliliu peta, latou te le maua le inisalini, ma o le maʻisuka ituaiga 2 o loo i ai naʻo le tele o inisalini, tusa lava pe sili atu. Tatou te faʻatusatusaina lenei auala: o le ki e le fetaui ma le loka ona o le mea moni ua suia nei loka. Na faasolosolo tele ia sulu, suia o latou foliga ma o ki e le toe fetaui mo loka. O se eseesega taua lenei: i le maʻisuka ituaiga 1, e tatau ona tatou tuiina le inisalini mai fafo, aua e le oi totonu o le tino, ma le ituaiga 2 tatou te manaomia e faaleleia le lagona o le inisalini ma fesoasoani ia galue.

A. Pleshcheva:

O le muai faʻamatalaga lea e masani ona fesiligia e le au gasegase. O le a le eseesega i le va o le ituaiga 1 ma le ituaiga 2 maʻisuka, e aofia ai i togafitiga? E mafai ona ou maua le maʻisuka ituaiga 1? O le funniest atonu o se tala fatu.

L. Ibragimova:

Le sili ona taufaaleaga, valea io tatou manatu. E ono aʻafia oe i siama, siama, ae le o se faʻamaʻi e atiae ona o se faaletonu o le tino puipuia. O le maʻi lenei, pe a amata le tino ona o nisi mafuaaga e galue ai i ona lava ia, e ui lava, i le teori, e tatau ona puipuia i tatou mai tagata ese. O le iʻuga o le galuega o fomaʻi, o tino puipui o tatou tino, o na lava beta na faʻaumatia. E le mafai ona afaina, o la tatou polokalama puipuia lea, e faʻapenaina ma faʻapupulaina ona o se genetic predisposition. E le ona o le a lele se siama i le ea i se mea.

A. Pleshcheva:

Lyudmila, na matou fai mai e uiga i le vailaau, e uiga i se genom anomaly.Aua neʻi faʻafefe o tatou gasegase i le taimi nei, fai mai, pe o le a le pasene o mataupu i le i ai o le maʻisuka ituaiga 1 i le tina, poo le tama, atonu o le 1 le maʻisuka i totonu o se tamaititi? E faʻafia?

L. Ibragimova:

O le mea moni, o le pasene e le tele. Afai ei ai le maʻisuka a le tina, ona oʻo lea i le 3% le avanoa e maua ai e le tamaititi le maʻisuka. Afai ete - e oʻo i le 6%. Ae, afai o le tina ma le tama, ona 25-30%, o le mea moni, e mafai ona faateleina le avanoa. Ae, toe fai, e le o 100%.

A. Pleshcheva:

O le fesili sili ona taua. Ituaiga 2 maʻisuka i tinamatua, tamamatua, tina, tama, poo se tasi oi latou. Ae o lenei "tasi" e alofa tele i pies ma e fiafia e togafitia lana tama ma nei tama. Pe sili atu le avanoa?

L. Ibragimova:

O le mea moni, o le mea moni, e sili atu, sili atu, o le faasologa o le 50%, aua ua i ai se gasegase o le genisposition i le inisalini tetee. Ae o iinei e mafai ona e aloese mai le maʻisuka ituaiga 2.

A. Pleshcheva:

Ua faʻamaonia nei e Lyudmila aʻu upu, lea ou te fai atu i taimi uma e talia ai. O le maʻisuka ituaiga 1 e matua leʻo se faasalaga mo le le o se tina. Tina manaia, o lea e tatau ai ona avea oe ma se tina, ma o le mea e ono tupu, e pei ona matou fai atu ai, e itiiti lava. O le maʻisuka ituaiga 2 - iinei ua mafai, pe a talanoa, ina ia "afaina" mai ou matua matutua e ala i le sese, meaai le paleni.

Sili, faafetai. O lenei la o le fesili: loʻu tina matua, o laʻu uo o loʻo maua i le maʻisuka, pe i ai se eseesega i lenei mea? E tele taimi e fesili mai ai tagata ia i matou i se fesili. I le a le matua o le maʻisuka ituaiga 1 e masani lava ona aliali mai, o le a le matua o loʻo maua ai le maʻisuka ituaiga 2? O le a le mea i aso nei ua suia? O loʻo ou talanoa e uiga i le maʻisuka, ioe, 2 ituaiga.

L. Ibragimova:

O le eseesega, muamua, o le mafuaʻaga o le maʻisuka ituaiga 2 e sili atu le mamafa. I le avea ai o se tulafono, o tagata e sili atu i le 35-40 tausaga le matua ua maʻi i le maʻisuka ituaiga 2. I le taimi nei, o le mea e leaga ai, o le maʻisuka ituaiga 2 e masani lava ona maua i tupulaga talavou, i tupulaga talavou. Ma le isi, o lenei mafuaʻaga ona o le mamafa, faatasi ai ma le mea moni ua tatou ola nei i le numera o tagata ma le tele o meaʻai. O le mea moni, o le maʻisuka ituaiga 2 e atiina ae i le mamafa o le mamafa. O iinei, togafitiga, muamua lava, o le laina muamua o le paʻu mamafa. E tele le inisalini, o le pancreas o loʻo taumafai e tuʻuina mai ia i tatou sili atu e foia ai lenei pa. E manaʻomia le faʻaleleia atili o le lagona, o lona uiga o lenei pa puipui e tatau ona aveese - sili atu le mamafa. O le maʻisuka ituaiga 1 e atiina ae i tamaiti, i tupulaga talavou ei lalo ifo o le 35 tausaga le matutua, o se tulafono, o le falemai foi e atiina ae i le paʻu mamafa. O maʻi latou te matauina ua leiloa le mamafa i se taimi pupuu, o se taimi umi lea e faʻamatala ai.

O le maʻisuka ituaiga 2 e atiina ae ma sili atu le mamafa.

A. Pleshcheva:

Ma latou te lei maua le mamafa, o se falemaʻi eseʻese - o le faʻamaogaina o le tino, i le faasologa, o le faʻaitiitia o faʻaagaga. E lagona e se tagata le ese atoatoa. Ona o le maʻisuka ituaiga 2, atonu e le talitonu se tagata fomai, e le talitonu i polofesa, fai mai o mea uma e ofoofogia ma ia. O ananafi sa i ai foi se tagata maʻi na faʻamaonia mai foi ia te aʻu e le maua lona maʻisuka ma o mea uma e matagofie ia te ia. O aʻu paaga na faʻamaonia muamua e sese, ma e faitau mai ia te aʻu ona e tatau ona ou aveesea lenei mea na maua mai ia te ia.

Ia, sei o tatou agai atu i le isi tala faʻasolopito, o lona uiga, e mafai ona e ave fualaau mo le maʻisuka ituaiga 1 ma aloese mai le "tuilala," ao tuʻuina e a tatou tagata. E mafai, pe i ai ea i le taimi nei ni laupepa o togafitiga insulin?

L. Ibragimova:

Ae paga lea, leai. O lenei mea, o le mea moni, o le a sili ona faafaigofie ai le olaga mo i tatou, e aofia ai ma gasegase, ae leai. E tasi le taimi i le manava, i lalo o le malosi o le suka gastric, o le inisalini e vave faʻaleagaina. Na latou taumafai, i le mea moni, o suʻesuʻega ma galuega o loʻo faagasolo, o loʻo tele auala e atiaʻe ai, ma inisiua insulin ua uma ona tofotofoina, ae o le mea e leaga ai, na o na inisiua na faʻataʻitaʻiina.

A. Pleshcheva:

O le a le mea o loʻo i ai nei? O le a le mea oi ai, o le a le pu?

L. Ibragimova:

O le mea moni e faigata ona faʻatatauina le fualaau. O le a le tele na manava ai se tagata i totonu, tusa lava pe saʻo, e toafia na faia - o le puʻe lenei ina ia malamalama lelei ma fuafua lelei. O le autu o le togafiti o le maʻisuka o le aʻoaʻoina lea pe faapefea ona faʻatusatusa lelei le aofaʻi o kullukose na maua, ma o mea nei e gaosia ai gaʻo, tatou te mafaufau naʻo gaʻo ma gaʻoina le inisalini.

A. Pleshcheva:

Lyudmila, fesili: faʻafeiloaʻi i le peta. E tele gasegase na taʻu mai ia te aʻu latou te faitau i le tele o tala. "Anastasia, o le a le mea e te le iloa? Ua leva talu ai o mea uma ua totoina! O le a ou alu ma suia, na o le taʻu mai ia te au po o fea? "E tele tala na faitauina, ae latou te le iloa le mea e alu i ai. O le a le mea o loʻo i ai i lena mea?

L. Ibragimova:

Ioe, o le autu e sili ona lauiloa i le taimi nei. O le manatu lenei. O le toʻatele o loʻo taumafai e vaʻaia ia lava peta beta e maua ai le inisalini. Ave i latou mai nisi meaola, atonu e totoina i totonu o le fale suesue ma totōina. Aisea e leai. Ae o le faafitauli o le le mafai ona maua aʻa nei peta peta, o le a faʻaumatia foi i latou e fomaʻi. E manaʻomia lou fatuina o se atigi o le a puipuia ai nei peta beta mai faʻamaʻi e faʻaumatia a latou lava peta, ma o le mea sili lea ona faigata. E oʻo mai i le taimi nei, e leai se falemaʻi faʻafomaʻi se tasi, pe i Europa, poʻo Amerika, poʻo Rusia, lea o le a faʻafetaui lelei ia peta vavalalata ina ia mafai ai ona i ai se taunuuga lelei. O le mea e leaga ai, o le mea lea e le mautonu.

O sene Beta e le mafai ona faʻapipiʻiina ona o faʻamaʻi faʻaumatia e faʻaumatia a latou lava ia peta e faʻaumatia ai i latou.

A. Pleshcheva:

Lyudmila, taʻu le tala na e taʻuina mai ia te au ao leʻi faia le faasalalauga. Matou te le tuuina igoa, matou te le valaau i le falemaʻi, taʻu mai ia i matou.

L. Ibragimova:

Talu ai nei na sau ai se tagata maʻi ia te aʻu, na sau mai le Iunaite Setete o Amerika. E ala i le Initoneti, pe o ana uo, aiga, poo ia foi na ia iloaina i Rusia, i Moscow o loo i ai se nofoaga tutotonu, e pei ona latou taʻua i latou, ou te le iloa pe o le a le igoa atoa, pe o fea e suia ai suauu peta. $ 7,000, maualuga le tau, ae leai se tasi o le a teuina tupe mo lou soifua maloloina, ioe.

A. Pleshcheva:

E foliga mai ia te au afai e mafai e se tasi ona suia nei sene, o le a matua leai lava se agaalofa e tuuina atu ai le $ 7,000 mo ia. Ae mo le taimi nei, o le mea e leaga ai, e le o lea.

L. Ibragimova:

Na latou taunuu mai i lenei aoga, i le mea e vave tele ai: ioe, ioe, tatou o, o le a tatou ave nei le toto. Na ia fai mai: "Faatali, faamatala pe o le a le uiga moni o le galuega, o le a le mea o le a tupu ia te aʻu?" Na taʻu atu ia i latou: "Ua uma ona e tuuina atu le tupe, o a fesili, ta o." O le tagata gasegase, o ona aiga na talafeagai lelei i lenei taimi ma fesili e faʻamatala. I le le mauaina o faʻamatalaga talafeagai o mea o le a tupu, latou te o ese ai. Ona amata lea ona latou tilotilo i le Initaneti, saili ma alu i le Endocrinology Research Center. Na matou o atu i le fale o se tagata suesue, lea na latou faamatala manino atu ai mea uma ia i latou, fai mai, o le mea e leaga ai, leai. Matou te fiafia pe a mafai, ae leai. Na ulufale mai o ia i la matou matagaluega, matou aoaoina o ia, faasaʻoina o ia. O lea la o le a latou molia e toe faafoi le tupe aua latou te totogiina, ae le i maua le auaunaga. Ae paga lea, e le seasea. O le mea e leaga ai, e masani ona iai na tala ma tamaiti, pe a, o le mea moni, e le faasaoina e matua ni tupe mo a latou tama.

A. Pleshcheva:

O le mea moni, pe a maʻi se tamaititi, o le sili atu, o le maʻisuka ituaiga 1 i tamaiti laiti lava, e fai sina eseesega nai lo tagata matutua. O le mea lea, e moni lava, o se faafitauli sili lea. Ia, o le mea moni, e tele a tatou mea e sili atu ona lelei le iloilo o le kulukose i totonu o le toto ma, i le ala, tatou talanoa e uiga i lenei mea.

Tatou amata i se pamu insulin. Lyudmila o se tagata e tuʻuina atu ni pamu insulin i le vaiaso. E le o tagata uma e gata i le endocrinologists latou te tuu pamu insulin, pe le tele foi. Ole Lyudmila e tele lona sao i pamu inisalini. Taʻu mai ia i matou, faamolemole, o le a le tele o lau bet? Atiaʻe se tala faʻasolopito, fai mai e le o se mea faʻapitoa. O le a le mea uma, o le a le pamu insulin?

L.Ibragimova:

O le pamu insulin o se auala e faʻaalia ai le inisalini. Ina ua matou talanoa e uiga i le ono mafai ona aloese mai le "nofoaga o le nila," o se tulafono, o loo i ai ni peni tui tui, poo tui inisalini, lea e mafua ai le tele o le le mautonu i tagata gasegase. Talu ai ona o le insulin e tatau ona faʻafoeina mo taumafataga uma e aofia ai vailaʻau faʻamalosi, e mafai ona faalua 3 aso i le aso, poʻo le 5-6-10 taimi i le aso, pei o fafine maʻitaga. O le mea moni, o taimi uma lava e le lelei ai le tui, le toʻa, e tiga. O taimi uma, e taumafai ai tagata e aloese mai se tui faaopoopo.

I le 1971, na faia ai se pamu insulin. O se taumafaiga lenei e faʻataʻitaʻi ai le gaioiga o le pancreas maloloina, pe a tui le inisalini i ni vaega laiti i luga o lena kulukose, lea, i le auala, e gaosia mai e le ate (e fai la tatou lava fale gaosimea mo le gaosiose gaosiga), e faʻapipiʻiina le inisalini e ala i le kilikiina o se ki. O lenei mea e sili atu le faigofie, na o le tasi le tui i totonu o le 3 aso, pe a faʻapipiʻiina le masini, ae o le tagata e pulea le pamu. E i ai pea laʻu taavale e fai ma faʻatusatusaga mo se pusa insulin ma se peni. E i ai se masini, o loʻo i ai se faʻasalalauga faʻapitoa. Ioe, o le masini e sili atu le toʻa, ae o tagata e tietie le taavale. E tatau ona e iloa tulafono o le auala e tietie saogalemu ai i auala.

O le pumpulin insulin o se auala lelei o le togafitiga o le inisalini, o se metotia o le puleaina o le inisalini, faʻaauauina pea o le inisalini, ae le o se pancreas, e leai sona mafaufau, pe a ou taʻu atu i oʻu tagata maʻi. E le faia e ia se filifiliga mo oe, e tusa lava pe o se pamu e mataituina. Ou te manatu o tagata gasegase e maua i le maʻisuka ituaiga 1 ua latou faalogo o loʻo i ai se pamu e mataʻituina e masani ona faʻaaogaina le kulukose toto i le taimi moni. Ae naʻo le faʻamatalaga lea e oʻo mai i le masini, e faia e le tagata maʻi le filifiliga.

I le auala, ua uma ona i ai le pamu muamua o le inisalini ma le tali mai, ua faamaonia e le American Diabetes Federation, ae na o Amerika lava. Ae ou te manatu e le o mamao le taimi pe a tatou maua foi. E lei faasilasilaina, ae leʻi muamua atu i le fa tausaga mulimuli ane. E le o se mea vave, ona e tele naua taualumaga e fesootaʻi ma le resitalaina o se pamu, e le o se mea vave tele le alu i le maketi. Ae ua i ai muamua le laasaga muamua i le pancreas, pe afai e le paʻi le tagata maʻi i le pamu, o le a ia faia faaiuga uma - pe fia le inisalini e tui, pe a tui, tele, itiiti ma isi. I le auala, o le tagata maʻi lava e tasi o le a vave maua, i le masina.

A. Pleshcheva:

Lyudmila, o le a matou faʻatali mo oe i se taimi vave pe ae lagona lenei pamu tulaga ese. Ae, sei o tatou tusia pea se ata. O le pamu - ioe, o le a ia mafaufau, pei ona latou fai mai, ia te ia lava, e iai sona masalosalo, ae o ai o loʻo teu faʻapipiʻi nei mafaufauga ia te ia muamua?

L. Ibragimova:

Tagata o le mea moni. O tulaga uma e tusa ai ma le manaʻoga mo le inisalini - o mea uma lava, ioe, e faʻatonuina e se tagata ma faʻatasi ai ma se fomaʻi o le a talafeagai, ioe.

A. Pleshcheva:

O le a le umi e tatau ai? O le a lau averesi o aʻoaʻoga mo le faʻatamaina o togafitiga i aso nei?

L. Ibragimova:

Aʻoga lava ia, pe a fai mai "mai" ma le "i", aʻoga faʻatulagaina, pei ona tatau ai, e tusa ma le fitu i le valu aso faigaluega mai le taeao i le afiafi, aʻoga o le maʻisuka mai le 10 i le 6 i le afiafi. E ui o le tagata maʻi e fesili mai pe o le a le mea o le a tatou faia mai le taeao i le afiafi, o lenei pito-i-le-taimi e lava e taʻu ai mea uma-mea uma lava. Ua i ai nei i le aʻoga, latou te malamalama o le mea moni, o le tele o mea uma e tatau ona lauiloa ina ia mafai lelei ona pulea lau faʻamaʻi, ia maua ai ni taunuuga lelei, ia i ai se lelei sili atu o le olaga, lea e taua. O le aʻoga e fitu i le valu aso, ae o le filifilia o le faatulagaga e mai le lua vaiaso i le masina, ia faia taitoatasi mo tagata taitoatasi. O i tatou taitoatasi o tagata taitoatasi. O le mea ua tusia i totonu o le tusi, o le manaomia mo le inisalini mo pusa falaoa taitasi i le taeao, tele le aoauli, i le afiafi tele - o le mea moni, o le isi tala, o fuainumera nei.O tagata taʻitoʻatasi o le tagata lava ia, e tatau ona galue le endocrinologist taitoatasi. E taua le suʻeina o lau endocrinologist.

A. Pleshcheva:

E taua le alofa ma le faʻaaloalo telemedicine. E faapefea ona ia fesoasoani ia te oe i lenei mea?

L. Ibragimova:

E fesoasoani. O le mea moni, o meafaigaluega faʻaonaponei nei, o le Initaneti, telemedicine, fesoʻotaʻiga lautele - o mea uma, i le mea moni, e fesoasoani tele. E i ai uma o matou gasegase e malolosi tele, faigaluega, nofo i nisi tulaga, faia o faatufugaga, femalagaaʻi i le lalolagi, ma e taua tele le faʻamauauina o fesoʻotaʻiga ma lau fomaʻi, po o fea lava oei ai, e maua ai faʻamatalaga i soo se taimi. O le mea lea, ei ai punaoa lelei e mafai ona e faʻatuatuaina. O le mea e leaga ai, ioe, pei ona latou fai mai, e tele mea e le faʻatuatuaina i luga o le Initaneti, mea uma e mafai ona fusia iina.

A. Pleshcheva:

E ala i le fomaʻi a se fomaʻi, ioe, e tatau ona iloilo. E tatau ona e maua lau lava fomaʻi, talanoa ma ia, ma o mea uma o le a matagofie. Ou te manatua taimi na faatoa maeʻa ona ma nonofo, matou te lei mauaina ni talosaga eseese, iPhones ma isi. I totonu o le falemai i le mea sa ou faigaluega ai, sa faigata. O le vaega tupe o loʻu otaota o telefoni ma tagata gasegase e matua tele lava. Ma o lenei o mea uma e sili atu ona faigofie.

Seʻio tatou maua le isi tala faʻasolopito, maʻi o le maʻisuka. I le lima tausaga o le a latou i ai lava. Ae aisea, atonu, e le aoga, atonu o le ola mo ou lava fiafiaga? I le ala, o loʻo i ai loʻu maʻi; sa matou nofo faʻatasi ma aʻu mai le potu faʻapitoa. Ae talu ai nei, na ou musu e talanoa, fautuaina o ia e feutagai ma se fomaʻi mafaufau. Talu ai ou te le iloa pe faapefea ona faamaonia ia te ia e manaomia e ia le togafitiga o le inisalini. E tutusa lona uiga i le maʻisuka: lelei, pe a, o le a ou oti lava, o le ai ai pea au faafitauli, aisea e tatau ai ona ou taui atu mo nei suga, o le a ou taaalo i taaloga. E masani ona ia taulimaina i latou, ae i le taimi lava e tasi tatou te 'aina mea uma i le laina, e leai se pule. E faapena foi i tagata uma ona i ai faafitauli i le lima tausaga?

L. Ibragimova:

Leai, ioe. Leai, ma e le tatau. O togafitiga uma, o a tatou galuega uma e faʻaaogaina e puipuia ai le atinaʻeina o nei faʻafitauli. O le mea moni, o le maʻisuka, ou te manatu, o loʻo fefefe i faʻafitauli. Afai ei ai se tasi e masani, latou te faʻalogo i tala e uiga i faigata matautia, e matua ogaoga. Ae leai se tasi e tau mafaufau pe aisea ua latou atiaʻe ai. Latou te atiina ae ona o le taufaasese, ona o maualuga maualuga o le kulukose toto. Ou te taʻu atu i aʻu tagata maʻi: afai e te le alofa ia te oe lava, aua e te manaʻo e tausia oe lava ia, ona ioe. Ae, toe - e le vave, e tatau ona e alofa ia oe lava mo se taimi umi lava. Ioe, o loʻo i ai taimi faigata mo tagata uma, o loʻo i ai taimi o le loto faʻavaivai pe a e te le manaʻo e mafaufau. Ioe, o le galuega lenei. E pisi lou ulu, oe mafaufau e uiga i mea na e 'ai i le uati, pe faʻapefea ona aafia ai lau taui. O nisi taimi - ioe, e tupu, ou te manaʻo e fai se malologa.

Ou te talanoa ma se 'au e sili ona fiafia i fomaʻi mai St. Petersburg, o loʻo i ai se fomai o le mafaufau i le au. E maua foi lona maʻi suka, ma e fai mai o ia e te manaʻo e fai le maʻisuka i se aso, fai. Ae tasi le aso e alu ese, tasi i le masina, mo se faataitaiga. Aua nei galo e uiga i lou maʻisuka ma tuʻu mea uma i se avanoa. Afai ei ai se taufaasesega mo se taimi umi, ona tupu ai lea o faʻafitauli. Afai e te mataʻituina lau faʻatinoga, o le a leai se faʻafitauli, ma e mafai ona e ola i se olaga umi e aunoa ma ni faʻalavelave, e tele mo oe.

O faʻafitauli o le maʻi suka e le tatau ona tupu ae le o mea uma.

A. Pleshcheva:

O le isi tala faʻasolopito: i le maʻisuka ituaiga 1, e leai se mea e tatau ona e 'aina ai selu. I se tulaga lautele, pe i ai se meaʻai mo le maʻisuka ituaiga 1 ma le sipuni?

L. Ibragimova:

Ioe, o se tala fiafia. E leai se meaʻai. Tagata e maua i le maʻisuka ituaiga 1 e mafai ona 'ai se mea. E pei ona fai mai lou tagata maʻi, "Tuʻu mai le inisalini, na 'ai e laʻu tama tama mea uma." E moni lava. Afai e saʻo lelei mea uma, saʻo, meaʻai falaoa, insulin faitau i ai, ioe, o le olaga o le a le ese mai a latou tupulaga.E mafai ona e 'ai mea uma, alu i totonu mo taʻaloga ma' ai keke, naʻo le mea autu o le faitau.

A. Pleshcheva:

O le mea autu e fuafua ma malamalama i mea nei, o le togafitiga o le inisalini, lea e sau mai fafo, o le digestibility o mea gaʻo e tele foi. E toʻatele tagata e manatu o le maʻisuka ituaiga 1, o le mamafa e le o faatasi ma o latou olaga atoa. O lona uiga, "E tasi le taimi ou te leiloa ai, ou maʻi i le maʻisuka ituaiga 1, o le a ou le toe maua le mamafa i loʻu olaga." E leai se valea, o le ae pasia pe afai e te le 'ai se mea paleni. E mafai ona e 'ai keke, ma e mafai ona e' ai, i se tulaga lautele, mea uma, sili ona taua, saʻo saʻo Lyudmila - ia fuafua. Mo lenei mea, matou te maua le togafitiga faʻamalositino i aso nei, o se auala faigofie tele lea o le pulega, ma o mea uma o le a matagofie. Ae e le tatau ona galo ia te oe meaʻai lelei. E matua ese lava oe mai soʻo se isi tagata. E tusa lava pe sili atu le digestibility o gaʻo - saʻo?

O le isi faafitauli ogaoga o le toatele. Ou te vave manatuaina e toʻalua au taʻaleti pe a ou taʻitaʻia le potu faʻapitoa. Mo au, i le maea ai o le nofomau, sa i ai se mea faʻapitoa: ituaiga 1 maʻisuka ma taʻaloga. O le isi tala faʻasolopito, seʻi o tatou vavaeeseina. E i ai tagata e taaalo i taaloga. E mafai ona ou taulimaina, pe o iai moni se faʻalavelave?

L. Ibragimova:

E mafai ona e taʻalo i taʻaloga, e manaʻomia ona e ola i se olaga ola maloloina, o le maʻisuka e le o se faʻalavelave. O le mea moni, e tatau ona e galue ma lau endocrinologist e suʻe ai poʻo le a le manaʻoga lautele mo le inisalini mo se vaitaimi o le gaioiga faaletino. Ma le isi, o le tui o le inisalini e fesoasoani tele aua e fesoasoani i le faatonutonuina o le faʻatagaina o le inisalini. E i ai ona lava uiga, o ona lava ata. Ae o loo i ai a matou siamupini o le Olimipeka ma le toatele o tagata tautaua, o aʻu, e le o le fiafia i taaloga, ma ou te le manatua o latou igoa uma, igoa. Ae, o le mea moni, e tele naua tagata e mauaina pine Olimipeka, auai i Taaloga Olimipeka, pe na o tagata e fiafia e taaalo i taaloga, triathlon, biathlon. O tagata le masani e galulue faatasi ma i tatou i aso uma, ae i le taimi lava lea e auai ai i taʻaloga. E i ai aʻu tagata gasegase e auai i taaloga faʻapolofesa.

A. Pleshcheva:

Muamua na i ai se fesili faapea, e moni lava. O nisi taimi e faasaina e taaloga faapolofesa. O le a le tulaga i le taimi nei?

L. Ibragimova:

Aua le faʻasaina, ituaiga 1 le maʻisuka e le o se faʻalavelave mo taaloga faʻapolofesa. O le mea moni, e tatau ona logoina le faʻalapotopotoga e faapea o le tagata gasegase ma le latou tagata afeleti e maua i se faʻamaʻi.

A. Pleshcheva:

Ae masani ona latou natiaina. O aʻu tagata gasegase e lua, ou te manatua, na natia. Ou te aioi atu ia te oe, uo: e leai se tulaga e tatau ona e natia mai au faiaoga, mai lau au o loo i ai lenei maʻi, e le o se faasalaga lenei. Ioe, e ese lava oe, ae e tele aʻu uo, o le tele o uo o loʻo aafia i taʻaloga faʻapolofesa i le i ai o lenei faʻamaʻi. O le a ou taʻu atu ia te oe sili atu nai lo lena, o nisi taimi e sili atu ona latou manuia, aua ua sili atu ona faʻatulagaina i la latou auala i mea uma, e aofia ai taʻaloga, faʻalavelave ma le malologa. O le mea lea, e mafai ona toe maua saʻo, ona o le maʻisuka, lea o loʻo i ai i latou i le olaga, na latou aʻoaʻoina i latou i le auala e faia ai. O lenei, e moni, o le fausaga e taua tele.

Sa matou talanoa e uiga i taaloga, ae o le a le aoga? E manino le taaloga - kulukose, maso, mea uma e matagofie. Ae i le ulu? Afai ei ai so tatou faʻapolopolokiki iloga i le maʻisuka, atonu o le a manuia tele fomaʻi, taʻu mai ia i matou.

L. Ibragimova:

E tele naua tagata taʻutaʻua ma le maʻisuka ituaiga 1, oe na maua i le maʻisuka ao laiti, i se tasi i le 3 tausaga, i le 11, 14 tausaga, ma latou ausia le manuia tele i la latou galuega.O i latou ia o faamasino i le Faamasinoga Maualuga i le Iunaite Setete o Amerika, oi latou ia o polofesa na faasalalauina i le asō mai tu o le European Diabetes Association, o fomaʻi faavaomalo fomaʻi. O latou nei o pepese lauiloa, pepese. Amelia Lily, o se pese pepese Peretania, Cornelia Mango, la matou fai pese Rusia, o loo i ai ni tagata taaalo, ma tagata taaalo Hollywood. O le mea moni, o le maʻisuka ituaiga 1 e matua leai lava se faʻalavelave i le manuia. Atonu, ioe, e pei o taaloga, o nei tagata ua faamanuiaina aua latou te mananao e faamaonia ia i latou lava ma le lalolagi atoa e mafai, e ui lava i le maʻisuka, e ui i le mea moni o le a foliga mai o se faʻalavelave. O lea, tau.

A. Pleshcheva:

Ioe, latou te suʻeina nisi o upu matagofie ma saʻo. O le mea ou te fia tautala atili ai. E le o se mea faalilolilo i soo se tasi pe a matou suʻesuʻe i le Inisetiute o Endocrinology, faatasi ma a matou uo na i ai foi le tele o le maʻisuka ituaiga 1. O lenei, i le taimi nei, e le o taʻua igoa, ma e toatele e le natia na latou maua lenei faʻamaʻi. O i latou nei, e moni lava, tagata tomai faapitoa i vasega maualuga e le gata ina latou iloa mai tusi, ae ua latou iloa mea uma i latou lava.

Le isi tala faʻasolopito: ia alu i le falemai i le tausaga e eli. E moni, ou te manatuaina lenei mea mai le falemaʻi, o lea ua sili atu ona faigofie i le taimi nei, o le taimi nei e le toʻaitiiti tagata eo mai ma se talosaga e alu i le falemaʻi. O le mea moni, o le taimi nei e galulue tele tagata, latou te le maua se taimi. I se isi itu, pe a fai o loʻo faʻatulagaina i totonu o le pepa, o mea e faʻafefeteina, latou te fai mai: "Faʻafefe, pe i ai se isi auala? E sili le lelei le taofi le 'ai. " O le a le mea o loʻo i ai i le taimi lenei?

L. Ibragimova:

Ioe, o le mafaufau, masalo o Rusia - e taoto i lalo, eli i totonu, faamalolo. O le mea moni, e tatau ona e malamalama o soʻo se fualaau faasaina, aemaise lava pe afai e faia ma le le faʻaogaina, e tatau ona i ai ni faʻamatalaga. Afai oi ai se faʻamaʻi, faʻalavelave, lea e manaʻomia ai le faʻaaogaina o le vailaau faʻamalosi, ona - ioe, e tatau ona e ulufale. Ae le o tagata uma, ma e le tatau ona e alu i le falemai i le tausaga. Ioe, matou te fai atu e tatau ona matou faia suʻesuʻega faaletausaga mo ni faʻafitauli ina ia aua neʻi misi muamua vaega muamua. Ae e mafai ona faia lenei mea i luga o se mea i fafo atu, i le mea moni, e sili atu ma le tasi le aso, e tatau ona saʻo 2-3 itula i le aofai atoa: ina ia tofotofoina, alu i se fomaʻi maʻi ma se ofisa o le maʻisuka vae, o mea uma. E matua le tatau lava ona taoto i lalo, eli i totonu, suesue, e le talafeagai.

A. Pleshcheva:

E na o lou talanoa e uiga i le au a St. Petersburg o matou paaga, o le na faia se avanoa tulaga ese mo tagata gasegase ma matua leai se totogi, fesoasoani. Tatou talanoa e uiga ia tatou uo, taʻu mai po o ai, o le a, ma pe faapefea ona latou faʻaaluina. I le auala, lenei poloketi, o lona avanoa na faʻaalia tonu le faʻafetai i punaoa i luga o Initaneti, aua a o leʻi i ai. O nei tagata e fai se galuega tele, latou te faia ni suʻega e ala ia i latou lava, fesootai ma tagata maʻi, ou te vaʻaia pea a latou fesoʻotaʻiga ma gasegase, e masani lava ona latou paʻi atu, e matua manaia! Taʻu mai e uiga ia i latou.

L. Ibragimova:

O se 'au o St. Petersburg fomaʻi, i le Instagram ua lauiloa o Diabet.Connect. Na latou fatuina foi le upega tafaʻilagi15s.com, o le tulafono lea 15. E foliga mai o se tulafono Amerika, o le taofi o le hypoglycemia, o le toto maualalo o le kulukose. O le a le mea e masani ona fefe ai o tatou gasegase ma faʻafefe, sei tatou fai mai. O le mea lea, o le igoa o le saite lava ia na tuu i luma. O le mea moni, o le 'au a le teineitiiti, e oʻo lava i le i ai o tagata talavou e leai ni aʻoaʻoga faafomai e fesoasoani, o loʻo auai foi i le atinaʻeina o lenei' upega tafaʻilagi, le 'upega tafaʻilagi. O se faʻavae lenei mo fesoʻotaiga i le va o fomaʻi ma tagata gasegase, pe a maua ai faʻamatalaga faʻamaonia, matou te faʻamaonia lenei mea faʻatasi ma oe.

A. Pleshcheva:

Uo matua! O Lyudmila e tautala mo se mafuaaga, aua o Lyudmila sa i ai i lenei au mo se taimi tele ma fesoasoani. I le ala, o le a le taimi nei, oe fesoasoani?

L. Ibragimova:

Ae paga lea, e le lava foi loʻu taimi e tusi ai, nisi faʻamatalaga mo lenei mea.Ae ua ou paʻi atu, o aʻu o uo, talanoa ma au uo. O le mea moni, oi latou nei o polofesa maoae, o loʻo latou faia se galuega tele mo i tatou uma, o le a ou fai atu ai. Ou te iloa o lenei itulau i le Instagram o loʻo faitauina e tagata maʻi, o matou paaga, endocrinologists, tagata faʻapitoa o loʻo aʻoaʻoina ni mea mananaia. Na ou faalogo ma taʻu mai ia te au faafetai tele, na ou aoaoina ai le tele o mea manaia. Ona o tomai faʻapitoa, e le o taimi uma, e le iloa e tagata uma le maʻisuka ma faʻalogo foi i tala tutusa. Latou te fananau mai i le leai o se faʻamatalaga.

A. Pleshcheva:

Ioe. Ou te fia fai atu na ou aʻoaʻoina patino e uiga i le Suka suka. Faʻatasi mai Lyudmila, ae mai loʻu maʻi. Na ia valaau mai ia te au lenei 'au a St. Petersburg, ma sa ou fiafia ina ua ou vaai ia Lyudmila Ibragimova i le va o St. Petersburg foliga ma iloa ai e mafai ona ou faatuatuaina. Talu ai ona o polofesa mai le Institute of Endocrinology, e moni lava, e mafai ma e talitonuina i taimi uma.

Lyudmila, le tala mulimuli: mafai ona maitaga ile maʻisuka ituaiga 1? O oe, e pei o le leai o se tasi, e te iloa le maʻisuka faʻamaʻi, mafaufau, ioe, pamu pomaʻi. Matou te iloa o aso nei i Moscou, o fafine uma ua maitaga e maua i le maʻisuka faʻamaʻi, aemaise lava i le maʻisuka ituaiga 1, e mafai ona i ai se pamu. E faapena?

L. Ibragimova:

I le maʻisuka ituaiga 1, e mafai ona e tuʻuina se pamu, o se avanoa sili lea e faʻaalu ai le iva masina o taui faʻatau, ma le toto glucose lelei. O le mea moni, e tatau ona e alu i le pamu aʻo leʻi oʻo i le taimi muamua, o le mea pito sili lea ona taua matou te taʻuina atu ia i matou e uiga i le taimi e fuafua ai se maitaga. A o le fa i le ono masina muamua atu. O le maʻitaga e tatau ona tupu i se talaaga o taui lelei, ona mafai ai lea ona aloese mai le faapau pepe ma le faaletonu. Aisea e tele talafatu ma popolega e uiga i le maitaga ma le maʻisuka ituaiga 1.

A. Pleshcheva:

Ioe, i le ala, matou te leʻi taliina se fesili taua tele. E tatau ona fanau i le lima tausaga muamua? E toatele o tatou tagata gasegase e mafaufau tutusa. Aua, o le taimi lava e maua ai i le maʻisuka ituaiga 1, ua uma ona latou tamomoe ma fai mai: E tatau ona ou vave fanauina se pepe! Na o ananafi na i ai i le falemai ma le suka 25, pe sili atu foi, ae o le taimi nei ua saunia o ia aua ua ia faitauina talaaga e tatau ona ia fanauina se pepe i se taimi lata mai. Sei o tatou auiliili atili e uiga i lenei mea.

L. Ibragimova:

Ou te manatu o le talatuu na sau mai le nofoaga lava lea na tupu mai ai faafitauli. O le i ai o faʻafitauli o le maʻisuka, aemaise lava pe afai oi luga o fatugaʻo, ona ioe, o le maitaga o le a solia. E le o le maʻisuka lava ia, ae o faʻafitauli, faʻalavelave tuai o le maʻisuka o se faʻalavelave i le maʻitaga. Mai iina, masalo, na alu nei tala. O le mea moni, o le maʻitaga e tatau ona fuafuaina pe ae sauni e avea ma tina i itu uma. O le mea pito sili ona taua o le fuafua lea o se maitaga, aumai au faʻamalo o le kulukose toto i faʻataʻitaʻiga autu tatou te filifilia, ma o le maitaga o le a muta i le saogalemu o le faʻatagaina o se pepe soifua maloloina.

Afai o le taui i le taimi atoa o le maitaga, ona faʻamutaina lea i le fanau mai o se pepe soifua maloloina. O le mea lea, e le mafai ona i ai se faʻailoga i le mea moni o le i ai o le maʻisuka ituaiga 1 i le maitaga. O le isi fesili e tatau ona e sauniuni mo lena mea.

E le mafai ona i ai se faʻailoga i le maʻitaga i le i ai o le maʻisuka ituaiga 1.

A. Pleshcheva:

E manaʻomia lou sauniuni mo soʻo se maʻitaga, e le afaina pe afai oe maua le maʻisuka pe leai. O le mea moni, e tupu i le olaga i auala eseese, ae, i se auala lelei, o se laasaga fuafuaina lea e te manaʻomia e te saunia atoatoa mo.

Sei o tatou talanoa e uiga i aʻoaʻoga, sei tatou nonofo ai i lenei mea. O fea punaoa e aoga tele le taua, ma o le a le mea e leai?

L. Ibragimova:

O le mea moni, o faʻamatalaga uma i luga o le Initaneti e manaʻomia ona faʻamamaina, o le mea saʻo lava lea. E oʻo lava i faʻamatalaga e tuʻuina atu ia te oe, masalo o se tagata i se ofutino sinasina.Fai ni fesili, aua le matamuli, afai e te le malamalama pe aisea latou te fai atu ai ia te oe "e le mafai" - fesili pe aisea. Afai e te le mauaina se tali talafeagai, ia, vaavaai mo nisi faʻamatalaga e uiga i lenei fesili. Ioe, e mafai ona ou tali atu mo le faʻamatalaga matou te tuuina atu i le Endocrinology Research Center. E i ai a matou aʻoga o le maʻisuka, lea, e pei ona ou fai atu ai, faʻaauau pea mo le silia ma le tasi le aso, mai le taeao i le afiafi. E leai se aoga a le aʻoga. O loʻo i ai se avanoa e faʻamaʻi ai i le falemaʻi e ala ile inisiua faafomai, e ave se faʻamatalaga mai se falemaʻi. Mo lenei mea, e te le manaʻomia se quota maualuga, se auala faigofie mai le falemaʻi e te alu ai i le falemaʻi.

A. Pleshcheva:

I se tulaga lautele, e le tatau ona e fefe, e masani lava ona fefefe a matou gasegase i laina. Matou te taʻutino atu e leai ni fusi, o le mea lea, mautinoa, e tatau ona e taumafai, e tatau ona e taumafai, ma o le ae manuia!

L. Ibragimova:

Ioe, tatou te malilie uma i mea uma. O le masina e sosoo ai e le lelei mo se tasi - matou te agai pea i luma, matou te taumafai pea e saili ni filifiliga. E mafai, i le faaiuga, ona e alu i toleniga a le tagata lava ia, ae le o le aʻoga, pei lava ona e talanoa i lau fomaʻi. O a matou gasegase e alu i le falemaʻi i se auala, ma matou te talanoa i aso uma, talanoaina autu o loʻo talanoaina i le aʻoga. Aoaoina o le vasega, lea na toe fanau mai i le faaiuga o le 1980. O tusitala o lenei toleniga o tagata Siamani, o mea uma lava na matua lelei lava le mamanuina, faatulagaina. Na latou faʻasoa atu ma le agalelei o latou aafiaga i le Endocrinology Research Center. I le amataga o le aʻoga, Mayorov Alexander Yuryevich, ou te manatu e tele tagata gasegase e masani.

Afai e le mafai, o loʻo nofo mamao se tasi, e leai se auala e sau ai - o loʻo i ai le Initaneti, o le saite lava lea e tasi, Tulafono 15. O ia lava ananafi na toe alu i totonu, faitau, vaai, aʻo lei fautuaina. O mea uma lava i le tulaga, ioe, o mea uma lava ua faatulagaina, puupuu, manino, saʻo, i le mataupu, ina ia manaia le faitau ma e le o le vaivai tele. Ae ui i lea, o le faitau e masani ona moe.

A. Pleshcheva:

Uo, ou te faʻamoemoe o aso nei ua tatou faʻateʻaina se vaega itiiti o tala faʻasolopito. Matou, ou te manatu, na taliina le fesili o le maʻisuka e leai se faasalaga i le taimi nei. Ioe, sa i ai le taimi e maua ai le maʻisuka ituaiga 1 i nei tui tui leaga e manaʻomia ona kuka, ma isi. O lea la o mea uma e matua ese lava. O nila e laiti, ma i se tulaga lautele, e le mafai ona e vaʻaia nei nila, ae tuʻu oe lava i le pamu-gaioiga togafitiga. Lyudmila, ou te manao mai ia te oe, i le avea ai o se fomai, e faalogo i se valaau e fai i le faaiuga o la matou polokalama.

L. Ibragimova:

Aua e te talitonu i tala, faitau le faʻamatalaga, sau i tagata tomai faapitoa o le a taliina au fesili uma. Aua e te fefe, fefe tele mata, o le mea lea, aua e te oso oe. Ou te malamalama o lenei mea moni o se tala faigata, o se umi, ae o tagata e maua i le maʻisuka e ola umi, fiafia, ausia le manuia. E i ai se pine faapitoa a Joslin ua tuʻuina atu mo le olaga e maua i le maʻisuka, 50 tausaga, 75 tausaga, ma talu mai le 2013. E silia ma le 80 tausaga o ola ai i le maʻisuka.

A. Pleshcheva:

Le uo lelei? O le ae le oti a taeao, e pei ona mafaufau ma fai mai le tele o tagata maʻi. Afai e leʻi aʻoaʻoina oe i le matematika i le aʻoga, ona aʻoaʻoina ai lea oe, ma pamu le togafitiga o le a fesoasoani i lenei.

Faʻafitauli ma ituaiga o faʻamaʻi

I le tele o tulaga, togafitiga mo faʻamaʻi pipisi e aofia ai le pulea o faailoga ma le puipuia o faʻafitauli. O galuega a le fomaʻi maʻi ma le maʻi e aofia ai:

  • taui mo le gaosiga o gaʻo (fualaau faʻasaina taumafa),
  • togafitiga o faʻafitauli faigata ma le puipuia o le le mafai ona faʻafitia
  • faʻasologa o le mamafa ole maʻi
  • aʻoga faʻatonu.

O nei togafitiga togafitiga, i le tasi tikeri po o le isi, e talafeagai i ituaiga uma o faamaʻi. Faʻalagolago i le natura o le faʻamaʻi, o isi mea e mafai ona faʻamavae pe, i se isi itu, faaopoopo. Mo se faʻataʻitaʻiga, i le maʻisuka ituaiga 1, o le mamafa o le maʻi e masani lava masani. O le mea lea, o fua e faʻatatau i lona faʻamautinoaga e le manaʻomia.

O le a tatou iloiloina pe oa ituaiga o maʻi o:

  • Ituaiga muamua
  • 2nd
  • gestation
  • e mafua mai i isi faʻamaʻi.

O le ituaiga gaioiga e atiina ae i fafine maʻitaga, o se tulafono, e pasia taʻitoʻatasi pe a uma le fananau. Le galuega a fomaʻi: ia mataʻituina le tulaga o le tina faʻamoemoe, ma afai e tatau ai, ia faia ni auala e faʻaitiitia ai le suka toto. DM, lea na tulaʻi mai ona o se isi maʻi o le endocrin, e masani lava ona pasia pe a uma ona togafitia le maʻi maualalo.

O le maʻisuka "talavou" poʻo le ituaiga 1 e faaigoaina i le matua o le toʻatele o tagata gasegase. O tamaiti nei, tupulaga talavou, e matua le matutua. O le pathogenesis e faʻavae i luga o le le lava o le insulin e mafua mai i le faʻaumatia o le peta pancreatic beta. Latou te le galulue uma, pe maua mai le le lava o le hormone. O se taunuuga, o le kulukose e le o aʻafia e sulu o le tino. O lenei ituaiga o gaʻo suka e aofia ai naʻo le tasi togafitiga: faʻaauauina le puleaina o le inisalini.

O le maʻisuka i le pepa lona lua e masani lava ona atiae pe a uma le fasefulu. E taua foi o le "atoatoa" maʻisuka, e pei ona masani ona tupu i le talaaga o le oona. E lelei tele le pancreas, e maua ai le inisalini i aofaiga tatau mo le tino. Ae e le aʻafia e le tino ona o le faʻaitiitia o le lagona i le hormone. O le toto toto e alu aʻe, o le gland e maua ai se faailo e uiga i le manaʻomia ona maua atili inisalini. Faʻateleina le faoa faamalosi, e le aoga, i le aluga o taimi, o le pancreas ua faʻaitiitia.

Ituaiga 2 maʻisuka

Ole aoga autu o le maʻisuka: pule toto ole suka. E tatau ona tumau. E na o le amanaʻiaina o faʻamaoniga e ono mafai ona faia se tasi poʻo se isi togafitiga. I le maʻisuka o le ituaiga lona lua, o le kulukose e mafai ai e oe ona faatumauina le tulaga masani o le tagata maʻi e ala i togafitiga o meaʻai ma togafitiga fualaau faasaina. Afai e lava le gauai o le tagata maʻi i lona tulaga, e le faatagaina ai le osofaʻi o aʻa i meaʻai suka, e leai se mea e lamatia ai lona ola maloloina ma le ola. O faʻalavelave faʻalavelave e aʻafia ai se talaaga o le hypo- ma le hyperglycemic conditions.

Ole togafitiga faifaipea mo se gase suka e na o le pau lea o le auala mautinoa ile soifua maloloina ma se olaga umi. E aofia ai:

  • fai mai pule puleʻai,
  • meaʻai lelei
  • ave vailaʻau na faatonuina e lau fomaʻi
  • gaioiga faʻaletino lelei.

O le maʻi suka

Atonu e te manatu faatauvaa i le maʻisuka

Ole numera o tagata e maua i le maʻisuka o le a tutupu mai lea tausaga i lea tausaga. Aisea? Talu ai ona o le meaʻai e avea ma caloric, faʻaopopoina atili, ma le maualuga o le siosiomaga ma le mamafa o le avega e sili atu. Ae sili atu le leaga - o le isi. E tusa ai ma le Rusia Endocrinology Research Center, e tusa ma le 50% o mataupu o le maʻisuka e naʻo le tulaga o le i ai o faʻafitauli faʻapitoa, o lona uiga, pe a faamalosia i tatou e maua le faʻamaʻi.

O le mea lea, ua ou toe fai mo le 20 tausaga o le vaaia o le maualuga o le suka o le toto i le 5.5-6 i se suʻega toto, e le manaʻomia e se tasi ona toʻa i luga o le faavae o le mea na fai mai ai le fomai - "o le mea lenei i totonu o le tulaga masani". O le tapulaa pito i luga mo se suʻesuʻega se tasi, aemaise lava i le faʻatasi ai ma le maʻisuka i totonu o aiga, o latou lava mamafa, maualalo o le tino ma le atoatoa o le ate, e toetoe lava a mautinoa le maʻisuka i se taimi vave. E taua tele pe a tupu lenei mea i le tausaga poʻo le tolu. E taua tele lou taumafai e sui lou olaga ma puipuia le faʻaleagaina o le tino.

O le isi tala o le taimi e sau ai se tagata ia te au ma se faʻamautuga faʻamautu ma faailoga i le itulagi 12. Mala! O meaola e fano i aso uma.

O vaifofo faʻaleagaina e le mafai ona toe faʻamaloloina le maʻisuka. E le o tausia o ia, e tusa lava pe iloa e se tama aʻoga. Ae mo lena mea e mafai ona tatou faʻaleleia faiga faʻava-o-tino ina ia maua ai le maualalo o le gaosiga o le suka i le gafatia ma faʻaleleia le lelei o toto toto. I le isi itu, o le suka o le a faʻaitiitia le faʻaitiitia, ma i le isi itu, o le a faʻaitiitia le faʻalavelave o faʻafitauli faʻapitoa, o le a faʻavaivaia ai mata ma fatuga o le maʻisuka, e afaina ai le toto i vae ma, o le iʻuga, gangrene ma le tipi.

'E toatele e ola i le maʻisuka io latou olaga atoa ma leai se mea. E foliga mai o le toesea e te fefe ai?

E tusa ai ma le suesuega a le Institute of Endocrinology and Metabolism (Kiev), e faavae i luga o se suʻesuʻega o le 5,324 mataupu tala i luga ifo o le 10 tausaga o le falemai i le falemai o le Inisetiute, na maua ai le faaleagaina o fatugao i le 54% o tagata mamaʻi na maua i le maʻisuka, faaleagaina i le 52%, ma le faaleagaina o lapisi i vae - i le 90.2%. Soʻo se tagata maʻi lona lua na sauniuni e alu tauaso; o fatugaʻo na latalata i le toilalo i le 6.6%; o le lona tolu o vaevaega o le pito i lalo o le microangiopathy e pei o se vailaau muamua o le gangrene o le maʻisuka sa maua i le tolu tolu.

Ae le o fuainumera uma. O maʻi o le maʻisuka taʻitasi o le ai ai se vae na vavaeina ona o le faʻavaveina o le atherosclerosis, ma o le aʻafiaga o le fatu ma le faʻamaʻi i le maʻisuka e 30% le maualuga.

I le maʻi o le maʻisuka o le ituaiga lona lua (e le o le inisalini), o le soifuaga o le maʻi o le 70% o le ola o tagata ola maloloina.

E tusa ma le maʻisuka ituaiga 1 (pe a manaʻomia le inisalini) e sili atu ona faanoanoa. O le mea moni, e le o le inisalini lava ia e fasioti ai, ae le mafai ona faʻaaoga atoa le tulaga.

O le isi mea e sili ona le fiafia i le maʻisuka ituaiga 2 o le aafiaga i le toto totoga o le faiʻai. Faʻafoe lau metabolism - i le taimi lava e tasi e laveaʻi ai lau amio. O le mea e leaga ai, o le maualuga maualuga o le suka e faʻataunuʻuina ai le pule a isi. Faʻaleagaina o amio i le itu o le faateleina o le ita, faʻaleagaina.


  • 'Aisea na ou atiina ae ai le maʻisuka ituaiga 2?

Mo nisi mafuaaga, e masani ona talia e faʻapea afai e te le 'aina fualaʻau, ona leai lea o le maʻisuka. E le o lea. O le mea moni, o le sili atu o masini gaʻo e mafua ai le faateleina o le mamafa i luga o le pancreas, i le siʻusiʻu o le inisalini ua fausiaina. Ae i le mea moni, o le maʻisuka ituaiga 2, o le inisalini atonu e masani pe ua na o se mea e le o maua.

Ina ia malamalama, e tatau ona e malamalama i le mea masani e tupu i le suka i le tino. I lalo o le faatosinaga o le enzymes i totonu o le vaega o meaʻai, o soʻo se mea e gaosi ai (e sili atu i le lole, masima o le pateta, pasta) e liua i le kulukose - o se suka faigofie, ona ulu atu ai lea i le ate, ma o iina o le suka fructose suka liliu i le kulukose. O nisi o okeni e mafai ona faʻaaogaina e faʻamalosi saʻo ai le malosi. O le faiʻai lenei, mo se faʻataʻitaʻiga. O isi okeni e manaʻomia le inisalini o le hormone e momotu ai le kulukose i totonu o latou siama. Le tele o nei totoga. O se vaega o le kulukose o loʻo teuina i totonu o le ate o se mea mulimuli mulimuli ane i le foliga o le glycogen ma mafai ai ona liua i le malosi e faʻaaoga ai le inisalini. Mo se faʻataʻitaʻiga, pe a manaʻomia ona tatou faia galuega mamafa, alu mo se taʻavale poʻo se popolega, ma o le suka toto i lenei taimi e maualalo ona o le mea na e 'ai mo se taimi umi.

E le lava le tausiga o Glycogen mo se taimi umi, o lea e oʻo lava i se tagata soifua maloloina e le mafai ona fiaai mo se taimi umi, ma o le maʻi maʻi o le a pauu atu i totonu o se gaʻo.

O lea, o le upu autu e faatatau i le matafaioi o le inisalini ma le kulukose i totonu o le tino o le gaosiga o le malosi. O le mea lea, o le maʻisuka o se tulaga vaivai o le malosi. E faʻavae i luga o le ituaiga lona lua - lē lelei le malamalama o sela i le gaioiga o le inisalini.

Ae pei o soʻo se metabolic process, o le kulukose ma nisi o------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

E mumu faʻamaina - faʻasaʻoina gas ma pala. E faapena foi i sela. Muamua lava, o le aʻafiaga o aʻafiaga i luga o le puipui o le vaa e taua, ae o lo latou aʻafiaga e sili atu ona maualuga pe a oʻo ina maualuga le maualuga o le inisalini, lea o loʻo i ai le meatotino e faʻaleleia ai le tuputupu aʻe o gata o le endothelial. E le gata i lea, o le maʻisuka, o le igoa o le hemoglobin glycated e taua tele, talu ai e fia lela o le toto o le a "faatumuina" i le kulukose e fesootaʻi ma le hemoglobin, o le aʻafiaga o faʻafitauli faʻapitoa e maualuga tele. O le le lelei o le okesene i le totoga o le tino e mafua ai ona sili atu ona faigofie ona maua i sulu tuusao.

A maeʻa le faaleagaina muamua o le puipui o le vaa e mafua mai i le "faʻalavelave faʻamalosia," o le a tulai mai se faaletonu e faʻaleleia e le cholesterol, ma e naʻo le taimi lava e oso ai le atherosclerotic plate plate i luga o papapala, ma iu ai ina faʻalavelaveina le vaa.

O le fesoʻotaʻiga lea i le va o le kulukose tele o le toto ma le oso vave o le fatu, le lelei o meaʻai o le retina, faʻalavelaveina o vaʻa o vae, ma e oʻo lava i le leiloloa ma le amio le lelei.


  • 'E mafai ona pasi le maʻisuka 2 i le muamua?

E le mafai, ae e le faigofie. Afai e mafua mai i le faʻaosooso faifai pea o le pancreas ma le pituitary gland e le maualuga o le suka i totonu o le toto, o le a faʻaitiitia le galuega o le pancreatic, ona faʻateleina lea o le ituaiga lona lua o le maʻisuka. O lona uiga, e le gata o siama e le aʻafia i le inisalini, ae o le inisalini foi ia e avea ma mea laiti. O le mea lea, o le filifiliga sili ona le lelei o le manaʻoga lea mo le iniseti lea e toetoe lava a le mafai ona teena. E le mafai ona e faʻamaonia e uiga i le maualuga o le kulukose o le toto i le amataga o le faagasologa ma e le tatau ona e le fiafia


  • 'O le mea e tatau ona e faia muamua pe afai e maua oe i le maʻisuka pe afai foi ua na o sina taimi e te maualuga ai le suka

Afai o le mafuaʻaga mo le siʻitia o le suka e le o se faʻafitauli le tumau ma e le o se mumu mumū, o le mea muamua lava e fai o le toe iloilo lelei lea o au meaʻai. O le tala sili ona faanoanoa na ou faalogo ai i le feutagaiga o le taimi lea e iloa ai e se tagata le maualuga o suka, ae o aso uma o se lisi paʻepaʻe, kuki, pateta, siamu, ma e le teena ai le gaʻo. I lenei tulaga, ou te le iloa le mea e fai.

O lapisi e pei o nei e le aofia ai mo le afa tausaga i le lautele, falaoa paʻepaʻe ma mea uma e maua mai i le falaoamata o le saito sei vagana ai pasta Italian mai le saito o le kulumu ma sosoo ai ma le faʻaogaina. Fua - na o le ogatotonu o le aso ma i ni vaega laiti. O fua mai fualaau 'aina ma kāloti e faʻasaina, aemaise lava le tataina fou. Mea manogi (kulimi suamalie, gaʻo gaʻo, ulaula masima, sisi susu) ma tutusa e le o oe. Selati e na o le uliuli lava.

Ae 'aua neʻi' alofia mea oona mai le ola. E tele mea leaga. Afai e te naunau e uiga i oloa ma 0%, e mafai ona e mauaina le faʻamaʻi o le Alzheimer.

I le fuainumera o taumafa e tatau ona e taumafai e te le lagona ai le fiaai po o le faasalalauga. E sili atu ma le itiiti.

E masani lava ona ou taumafai e tauanauina au e savali atili. E mafai ona e filifilia le auala a le matai e faʻaleleia ai le malosi o le malosi i maso - massage. Ae ia faia se tafaoga lautele e le itiiti ifo i le 3 taimi i le vaiaso. Ma afai e le fetaui lenei mea, ona leai lea o se auala - e tatau ona e siitia atili. Afai e mafai e le potu, o le tau o se auala, o se uila vilivae poʻo se ellipse o le a sili atu le totogi nai lo le taimi muamua i le lua masina o taumafaiga i totonu o le 20 minute o se taʻaloga filemu. O le mea aupito itiiti e mafai ona e faia o le alu ese le alalaupapa poʻo le pasi i se taimi muamua pe tuua le taavale mai le galuega ma savali, savali, savali.

Ma e tutusa ma le mea moni na latou aveesea le mea e faʻafefete ai mo sela ma le pancreas i le tulaga o le tele o mea inu gaʻo, e tatau ona e inu i na togafitiga masani lea ou te tusi e uiga i le toe faʻafoʻiina o le metabolism masani.


  • E i ai ni mea masani e faʻamaonia e aoga i le maʻisuka, aua o launi vine, teuteuga o launiu lanu ma togafitiga faʻapenei e le fesoasoani tele ia te aʻu?

E tele ni tagata faufautua i le auala e iloa ai e le cell le kulukose ma le inisalini - o le amino acids acid, o le minerale zinc ma chromium

O le encyclopedia o loʻo tautala i le chromium o se elemene e taua mo le maʻisuka ituaiga 2. "O le vaivai o le chromium e sili atu le malosi o le tui o le insulin - o se tasi o auala autu mo le atinaʻeina o le maʻisuka ituaiga 2, ae o le faaopoopoina o le chromium (naʻo ia pe faʻatasi foi ma vitamin antioxidants C ma E) e faʻaititia ai glukose toto, HbA1c ma le faʻamalosia o le inisalini "

E le gata i lea, o le faatumauina o se tulaga masani o le chrome i totonu o le tino e fesoasoani e faʻaitiitia ai manaʻoga mo laʻau suamalie. O le mea e leaga ai, o le chrome mai meaʻai e le lelei ona aʻafia ona e faʻaumatia e togafitiga vevela. E leai se totogi e oʻo atu i le 40% i tagata. Matou te taliaina o se faʻataʻitaʻiga chelate. Ae e taua le manatua o le chrome e sili atu le aoga e ave i ni nai aofaiga ae le o taimi uma.Ou te fautua atu mo le maʻisuka tofotofoina i faiga masani a Helsi chrome (Vitaline) poʻo Chromium chelate (NSP) mo le masina ona sosoo ai lea ma le isi taimi pe a maeʻa le masina poʻo le aso uma, ae lua masina. E le o vave le toesea ma o le aʻafiaga o le aʻafiaga o le chromium o loʻo i ai tonu lava.

I le laupapa 1 Chromium Chelate - 100 mcg o chromium, i Helsi Chromium - 200 mcg

Zinc o le fesoasoani lona lua i le inisalini pe a ulu atu i totonu o le masini. E le o se mea e leai se aoga, o le maʻisuka o le ituaiga muamua, e oo lava i le fualaau faasaina, inisalini, ua tuufaatasia i totonu o se faʻamalama ma le zinc.

Zinc i le pancreas e faʻaolaina ai le faʻaogaina o le hormone ma fesoasoani e puipuia le faʻaaogaina o ana punaoa i le hyperglycemia. Ae o le zinc foi e aofia ai i se vaega o le faitau fiaselau o gaioiga o meaola oona, e aofia ai le fesoasoani i enzymes i le faamamaina mai i-------------------o-metabolic ma le faaleleia atili o le ola.

O le mea moni, o le sima mo le faʻaaogaina i totonu e le tutusa ma le gaosiga siaki ina ia aua le pala. E maua mai le zinc faʻatoʻa mai laau. Ou te fautuaina atu mo le maʻisuka i le taimi lava lea faatasi ai ma se isi mea taua tele - o le amino acid taurine, ma o latou o se vaega o le latho-taurine, lea ua avea ma se fesoasoani faatuatuaina i le tau faasaga i maʻi o le maʻisuka mo le faitau sefulu afe o tagata i le sefulu tausaga.

I le avea ai o se tulafono, o mea o loʻo i totonu o le tino i le maʻisuka o le afa lea o tagata soifua maloloina. O lenei mea e mafua ai le faateleina o le thrombosis, faaleagaina o puipui o toto toto, gaʻo le gaʻo o le metabolism, activation of atherosclerosis. Taurine foi ei ai se isi aafiaga taua mo i tatou. E aveesea ai le mea ua taʻua. fufulu o le eletise ma le leiloa o le eletise i sela. O le faʻaitiitia o le mamafa o le calcium, aveeseina o le tele o le vai, faʻafilemuina le tino o le tino, faʻamalo le afaina o le endothelial, o le amino acids acid normalizes le toto toto ma faʻafefe toto. O le aʻafiaga o le ortho-taurine i luga o le fatu ma toto toto ua faʻaleleia e le magnesium, manganese ma le vaitamini B1. Matou te talanoa ma oe i luga atu o le maʻisuka o taimi uma lava o se tulaga malosi-faaletonu. O le mea lea, i tausaga talu ai, na faʻapena foi ona faʻafeiloaʻi le acidic succinic i totonu o le paʻu o le ortho-taurine, lea e faʻamautinoa ai le faʻaleleia o le malosi ma le malosi o le suauʻu, faʻaleleia ai le malosi o le malosi i totonu.

O le Ortho-taurine ergo na atiae e se tasi o tagata popoto Rusia sili ona lauiloa, o se tasi o le komiti o le Sosaiete Faasaienisi Faaletino, Dr. Aleshin.

Na i ai i ana tusi tusi e uiga i le taua o vitamini, minerale, amino acids, ma isi vaega talafeagai o meaai na amata ona iloa e le au atamamai tagata tomai faapitoa i mea tau soifua maloloina o se saienisi i le amataga o le 2000.

I Sisifo, i le ala, o le taurine e matua lautele lava le fautuaina mo le maʻisuka ma e iai foi vailaau e maua ai.

Talu ai ona e sili atu pe itiiti foi le manino i minerale, o le a ou faamanino atu o le amino acid taurine o se 100% mea masani foi. Taurine na muai mauaina i le pulu pale (taurus), o le mafuaaga lea ua maua ai lenei igoa.

O le Helsi chromium ma Chromium chelate ma le Ortho taurine ergon e faʻaaoga ai le sootaga i le va o le cell, glucose ma le inisalini. Faatasi ai ma la latou fesoasoani, matou te faateleina le "faagasologa" ma ona o lea, ua faaitiitia ai le suka toto.


  • 'Ma aiseā la e te fautuaina ai le aveina o Megapolien ma faʻamamaina le ate i le maʻisuka?

Sa matou fai mai o toto toto o le autu autu lea mo le maʻisuka. O lea la, o le omega 3 o loʻo maua i Megapolien o mea ia e tatau ai ina ia tumau ai le fausaga o le cholesterol i le tino. O le paleni i le maualuga ma le maualuga o le cholesterol e faalagolago ia i latou. I se isi faaupuga - faʻatasi ai ma toto toto o Megapolien "faʻafefe". O loʻo faʻamatala auʻiliʻili i le mataupu i luga o faafitauli i le fatu ma toto toto, ma o le a ou le toe faia.

Polyunsaturated acids (Omega 3) e le suia i le tino ma o se seti atoatoa e maua i na o manu. E mafai ona e faʻaaoga uma le gaʻo ma isi, ae sili atu i le 15 tausaga o le faʻaaogaina o le suāuʻu manu i Megapolien.I totonu o le tusi, ou te sili atu ma le faatasi i le tele o faʻasalalauga, pateni, ma suʻesuʻega i aoga aoga o tamaʻitaʻi. Ma o le gaosiga o loʻo faia Megapolien mo le Sokolinsky Center o le kamupani Rusia muamua lea mo le gaosiga o meaʻai faʻaaogā faʻamalosia, faʻamaonia e tusa ai ma le polokalame FSSC 22000 - o le tulaga o le gaosiga o Europa ma Amerika.

O fea e maua ai le cholesterol, lea tatou te mananaʻo e vaʻavaʻai i le faʻaoga masani a Megapolien? E saʻo - i le ate. O le mea lea, tatou te gauai atu foi i le lelei o lana galuega, faia le faamamaina i le amataga o le vasega.

E masani lava e leʻo se tulaga faʻapea o le faʻaleleia atili o le ate o le a le aoga.

Afai pe a feutagai, ou te feiloai ma se tagata ua tele le mamafa, faatasi ai ma faailoga manino o se maʻi gasegase, ona muai fautuaina lea o se mea saʻo e faaitiitia ai le suka e tatau ona ou fautuaina o ia i se auala masani o le faamamaina (tagai i le mataupu ma lena igoa). I le uma, o le kulukose i totonu o le toto e le o le mercury, lea o Zosterin ultra e mafai ona tatou faʻaaogaina e aunoa ma le aafia faapitoa o le tagata lava ia. Suga o se mea e fesootai i ai. E le mafai ona tatou faamamaina mai le toto. E talafeagai le ausia o le tau o le malosi ma le faʻaititia o le faʻaititia o le tau. O le mea lea, pe a tuufaatasia le maʻisuka i le maualuga o le toto maualuga, maualuga le cholesterol ma le mamafa, e tatau ona e faatauanau ia te oe e le vave ona tauivi ia maualalo le maualuga o le suka, ae ia muamua faamama le intestine, ate, toto ina ia aveesea ai oloa faatupulaia o le metabolism, o galuega masani o enzymes ma e oo lava i lenei talaaga, e mafai ona e maua se faʻaititia o le suka e ala i le faʻatumu o le le atoatoa o le zinc, chromium, taugata.

Afai e te manaʻo i le natura i mea uma i le taimi e tasi, ona maua lea o le mataupu pe a ou maua ni iuga lelei i le taimi lava lea e faʻamaʻaina ai ma lagolagoina faiga faʻapitoa.


  • 'Aiseā e te fautuaina ai togalaau mo le maʻisuka?

O togalaau faʻamaʻi sa faʻaaogaina i le maʻisuka mo le tele o seneturi. E le mafai ona faʻamavaeina le aʻafiaga o fualaau aina i luga o mea eseese i totonu o le kenera collection Fitodiabeton poʻo le Bulgarian collection o Gluconorm. O le mea na tupu i senituri o herbalists. O le faʻamatalaga atoa lenei. Ae afai e faʻapipiʻiina i latou i le ortho-taurine ma le chromium natura, o le suka o le a faʻaitiitia faʻaititia i le masina muamua ma le mamafa, pe a mate, e amata foi ona alu i lalo, ma mulimuli ane, o se tulafono, o le maualuga o le toto.

O le tuufaatasiga o Gluconorm Bolgartrav e aofia ai:

O lana fua o le aiga o se tasi o le purototherapist Bulgarian Dr Toshkov. Laʻau tupuga ua ola i Rhodope Mountains. E fautuaina e le tusitala ia aveina le 6 papa i le aso mo 3-4 masina sosoo. Ae sili atu le fautuaina o le suia o se masina i totonu o le masina poʻo le lua i le lua ma le Phyto-diabetes. O lea ou te iloa ai le sili ona lelei.

O laʻu phyto-collection "Phytodiabeton" e le faigofie foi. Mo le sauniuniga, 19 (!) Na maua ni vaega: fuga vao, fugalaau violisa, aʻa elecampane, fualaau o saito, vao vao, siasi root, calendula fugalaau, vine, thyme, mea manogi, laulaau, laʻau suamalie, mite, laulaʻau, , taʻiala, tino olaola, centaury, leaf eucalyptus, tea lanu meamata.

O lona fausaga e matua laʻititi ma o le mea lea e maualuga ai le solubility ma le faʻasili.


  • 'E tatau ona ave nisi vitamini faaopoopo "mo le maʻisuka"?

E pei ona e iloa, ou te tetee atu i vitamini gaosi. Latou te le lelei le gaosiga ma le maualuga o tui o vailaʻau o le suamalie i Sisifo e faʻapupula ai le mamafa i le ate ma le toto. O le mea lea, latou te mafua ai foi le manava ma allergies, ma isi. Ou te fautuaina i le laasaga lona lua (silasila i le siata) o lona uiga, pe a uma ona faʻamamā le tino, faʻaaoga Spirulina Sochi NTSVK o le puna masani masani o vitamini ma minerale.


  • 'E te manaʻo e taofi le inu o fualaau i lau taimi?

E leai se mea e fai e uiga i le inisalini. I o latou mafaufau saʻo, e leai se tasi o le a fesiligia e uiga i lona faalēaogāina tutoʻatasi, ma o vailaau gaosia o suka suka gaosia e tatau ona faalēaogāina i lalo o le vaavaaiga a se fomaʻi, i luga o faʻavae o suʻesuʻega masani.E i ai le aʻafiaga o le faʻaputuina ma o le mea lea e tusa lava pe e te faʻaaogaina oe lava e aunoa ma le faʻatali mo se faʻamautu mo ni nai masina o faʻatasi ma togafitiga masani, atonu e te lagona le lelei mo sina taimi. Ae o le "lelei" moni o le a tumau pea pe a fai ua tatou ausia lelei se faʻaleleia atili i faiga faʻavae. E umi se taimi. Ou te fautuaina le alu i le endocrinologist ma se fesili e uiga i le faaitiitia o le fualaau poo le taofi o le kemisi pe afai e masani ona e iloa le faitau masani o le toto i le mita mo le masina talu ai. Aua nei galo e na ona faaali atu ia te ia mea o loo e aveina, a leai o le a ia mafaufau e na o le kemisi ua amata ona fesoasoani.


  • 'Talu ai matou te le faʻamaloina vailaʻau, ae faʻaopoopo foi i au tupe, o le a leai se mea e sili atu?

Afai e te faʻaaluina lou taimi ma e mautinoa o le a faamalieina oe e tusa ai ma taunuuga o le masina muamua na o lau digestion ma le gafatia galue e sili atu ona lelei, ma e leʻi faʻaitiitia lau suka, ona mafai lea ona vaevaeina le polokalame o le masina muamua i le lua. Ae ou te iloa tagata laiti ma ou malamalama e le afaina po o le a le tele e te le talanoa ai e uiga i le metabolism, ae o se faailoga o le faʻaleleia atili, e filifili ma le faʻamalosi e tagata uma le maualuga o le suka suka.

Ma le lona lua, o mea uma ou te fautuaina o mea faapitoa ia o mea taumafa, e le aʻafia foi i fualaau faasaina. Atonu o le a fesili se tasi, ae o le a se isi mea o le a ou inu lauti mo vailaau, 'ai le falaoa, tamato, masima, ma isi mea faapena.

Faatasi ai ma le fesoasoani o mea faaopoopo, tatou te faaopoopo atu i le metabolism le ituaiga e le o iai ma, o se taunuuga o le le atoatoa o nisi mea, o le maʻisuka. O isi popolega - vasospasm! Mafaufau i mea o loʻo e faia ma le fefe i le alu mamao tele o le a aluese. E tatau ona e fefe e le o taula ma chrome, ae o buns ma sweets.


  • 'O le a le mea e fai pe a fai ua i ai le maʻisuka retinal angiopathy poʻo le le lelei o le vaʻa o vaa i luga o vae?

Sau faʻatalanoa. O le faiga faavae mo le faatumauina o le toto toto masani ma le puipuia o le maʻi gasegase e tutusa. Ae o fautuaga e faʻatatau i togafitiga faʻapitoa e manaʻomia ona faʻapipiʻi faʻatasi ma vailaʻau.


  • 'O le a le umi e tatau ona ou faʻatinoina ai fautuaga ile Sokolinsky System?

Faʻatasi ma le maʻisuka, tatou te le filifili e fai se mea pe leai. E le tuua e le tino sea ituaiga aia tatau mo i tatou. Matou te filifilia le mea e faʻaoga atili ai: natura poʻo le kemisi. Ma afai o le masina muamua o le vasega, na amata ona faʻaitiitia le suka, ma ua faʻaleleia le soifua maloloina - lelei. O se faʻamaoniga mautinoa lea o le a faʻaauau pea: faʻamamaina le tino ma tausia le metabolism, ma o le a faʻamagaloina agasala ua mavae ma meaʻai, vaivai ma le le mafaufau i le mafaufau.

O ai e mafai ona fesoasoani - i le masina muamua latou te lagona le lelei.

Mo le fa masina e mafai ona e ausia se taunuʻuga gafatia ma amioga lelei a le tagata ma le lelei mai le lagi.

Faʻailoga

Tusa 1 ma le ituaiga 2 maʻisuka - o loʻo i ai eseesega i faʻamaumauga o suʻesuʻega faʻamaonia.

Muamua, e faia se asiasiga ma se suʻesuʻega. Ua maua e le fomaʻi faitioga a se tagata. Faʻatautaia se suʻesuʻega lea e mafai ona iloa ai paʻu matutu, e le mafai ona faʻamalolo manuʻa, o le a gauai atu i le tino o le tagata maʻi.

Ona faia lea o suʻega falesuesue:

  1. Le suʻesuʻega o le toto suka. O le toto samples e faia i luga o se manava gaogao, ma toe siaki ile 12 aso. O le siama e faia i le suka (i le mmol / l).
  2. Glucose toleni test. E faia i vaega e tolu, ma faʻaalia le aofaʻi o le kulukose i le plasma.
  3. Urinalysis Mauaina le kulūkose (masani le kulukose i le urini e le o iloa), faʻaalia le acetone i le urine, fuafua le maualuga o le C-peptide.

Talu ai faʻatasi ai ma faʻamaʻi e pei o le ituaiga 2 ma le maʻisuka ituaiga 1, o le eseesega i le va o nei mea e televave, o loʻo faʻapitoa le siakiina o siama.

Laulau. Eseesega o ituaiga e lua o le maʻisuka:


Ginseng

15 mg

Centaury masani

20 mg

Fugalaau

20 mg

Taleni

20 mg

Telefoni masani

20 mg

Faʻasalalau

20 mg

Bean Flaps

30 mg

White Mulberry

25 mg

Galega officinalis

25 mg

Mountain ash

15 mg

Blueberries

15 mg

Nettle

15 mg

Fuga o le ua

10 mg

Inulin / Maltodextrin

245 mg

Magnesium stearate

5 mg
TaialaMUSINIDDM
TausagaE oo i le 30 tausaga.Ina ua mavae le 40 tausaga.
Faʻamaʻi faʻamaʻiFaʻafuaseʻi, faʻavave le atinaʻe i totonu o nai vaiaso.E amataina malie lava i le tele o tausaga.
O le mamafa o le tinoFaʻatele pe faʻaitiitia.O le mamafa, isesa.
Glycemia levelToa umi.Tusa le umi.
O le i ai o le acetone i le urineTuʻu.Leai.
C peptide concentrationLuga i le masani.Tuʻu.
Inisalini faʻamaʻiMauaina mai aso muamua o le maʻi.Ua leai.

E faavae i luga o faʻamatalaga, e faia se suʻesuʻega ma togafitiga togafitiga.

O le faʻamaoniga ua faʻamaonia e suega suʻesuʻe.

I faʻamaʻi o ituaiga 1 ma le maʻisuka ituaiga 2, e faapefea ona ese togafitiga togafitiga? O mataupu lautele o togafitiga e tutusa lava mo ituaiga uma o faamaʻi. E fautuaina se tagata e mulimuli i se taumafataga ma faʻamaonia fualaau e faʻaititia ai le suka. Faatasi ai ma ituaiga eseese o faʻamaʻi, eseese vailaau faʻaaoga.

O se matafaioi taua i le ausiaina o tulaga lelei o togafitiga o meaai. Ina ia fatuina se meaʻai, faʻaaoga se taumafataga maualalo-gaosi, lea e taua ai le paleni le faʻaaogaina o mea inu gaʻo ma mea e maua ai le suka. I le faaopoopo atu i le faitauina o sikoa, e taua tele le filifilia o oloa e fuafua i mea faatagaina ma faasaina.

O mea e mafai ona e 'ai e aunoa ma se faʻafitauli o le soifua maloloina:

  • fala fala
  • meaʻai maualalo-gaʻo - lapiti, moa, vela,
  • faʻaiʻu iʻa
  • susu, kefir, le maualalo-gaʻo ma le pisi le kuka,
  • falaoamata - buckwheat, oat, pele tile, millet,
  • fualaau faisua - kapisi, kāloti, tamato, kukama, pepa logo, eggelu, zucini,
  • fualaau aina ma vine - quince, apu, oranges, plums, cherries, blueberries, currants,
  • meainu - mea inu fualaau suamalie, sua e leai ni suka, pulumu o le rose, suamalie e leʻi suamalieina sua suamalie,
  • gaʻo - fuālaʻau fuālaʻau ma le pata e leʻi faʻamamaluina e mafai ona faʻaumatia i fua faʻatatau.

O nei oloa e matua faʻasaina i le maʻisuka:

  • pastry, pastry,
  • gaʻo gaʻo ma sausage,
  • ulaula, kuka, oloa gaosi,
  • fuluʻi gaʻo ma meaʻai susu,
  • falaoamata mai araisa ma semolina,
  • pateta, beets,
  • vine, faʻi, aso,
  • soo se mea suamalie ma le ava malosi.

Mo tagata mamaʻi e maua i le maʻisuka, e tatau ona faʻalautele le kalori o meaʻai i ipu i le 3000 kcal. E le gata i lea, ua fautuaina i latou e faʻaaoga oloa e itiiti le kukaina.

O le togafitiga o le tasi o auala autu o togafitiga

Faʻatau togafitiga

Faatasi ai ma le maʻisuka, o le a le eseesega i le va o fualaau oona?

O le eseesega e faalagolago i le pathogenesis o le maʻi. I le ituaiga muamua o faʻamaʻi, o loʻo i ai le faaletonu o le insulin ona o le mea moni o le pancreas e maua mai i ni mea laiti. O lea la, o sauniuniga ile inisalini e faʻaaoga mo togafitiga.

E tele ituaiga eseese:

  • gaioiga puupuu - o le umi o lona aoga e 4-6 itula,
  • umi le umi - o le aafiaga e tumau i le 6-12 itula,
  • faaumiumi insulin - aoga i le taimi o le aso.

O nisi taimi e faʻaaogaina ai ituaiga o inisalini. I le ituaiga lona lua o faʻamaʻi, o siama tino e puipuia mai le inisalini.

I lenei tulaga, o fualaau o loʻo faʻamautuina ai le faʻaititia o le suka mai kulupu eseese:

  • biguanides
  • sulfonylurea meaola,
  • alpha glucosidase inhibitors.

Ona o le le atoatoa o nei vailaʻau, o le inisalini e fesoʻotaʻi foi ma togafitiga.

Metotia faaopoopo

O le faamalositino o se fesoasoani faʻapitoa fesoasoani. O le mea moni, e le mafai ona faʻaumatia le maʻi faʻatasi ai ma le fesoasoani a taʻaloga, ae ia toe faʻafoʻi le mamafa masani, o le maualuga o le kulukose o se mea moni.

O le faʻamalositinoina o tagata e maua i le maʻisuka ei ai nisi o mea:

  • vasega sili atu ona faia i fafo, mo le sili atu le aoga,
  • aʻoga masani - afa itula ile aso poʻo se itula ile aso uma,
  • e tatau ona i ai ia te oe i taimi uma ma sauniuniga talafeagai ma meaai mo se meaʻai,
  • siitia lemu i le avega.

E fautuaina le fuaina o fua o le suka aʻo leʻi aʻoga, i le ogatotonu ma i le faaiuga o vasega.

O aʻoaʻoga faʻale-tino e taua tele i le tauia o le faʻamaʻi.

O lea, o loʻo manino nei le mea e vaʻaia ai le ituaiga 1 ma le maʻisuka ituaiga 2 - o mafuaʻaga, o le faʻaleleia o le atinaʻe, o le natura o le kosi ma faʻamaoniga.

Fesili i le fomaʻi

Talu ai nei lava, na ou iloa ai e iai loʻu maʻisuka ituaiga 2. E mafai ona e fesoasoani e fai se lisi mo le aso, e faʻafefea ona sili atu le kukaina o meaai?

Andrey G, 58 tausaga, St. Petersburg

Aʻo kuka, e sili atu le tuʻuina atu o meaʻai. O le a sili atu le soifua maloloina ma le saogalemu o le a taoina, taoina ipu, taumafa gao. Lafoaʻi fualaau 'aina ma fualaʻau i se mea itiiti e mafai. O se faʻataʻitaʻiga lea mo le aso.

  • Breakfast - apple, buckwheat, fuamoa, lauti e aunoa ma le suka, keke falala.
  • O le lona lua o le taeao o le moli, kuki masi, o le fua o fua o le rosehip.
  • Taʻaloga - suamalie fualaʻau, pulou moa vavalaʻau ma kāpeti vevela, salatisi salati, falaoa, susu.
  • Taumafa - tao tao, fualaau faisua po o salamata fua.
  • I le po e mafai ona e inuina se ipu malamalama o le kefir free-fat.

Ua ou maʻi i le IDDM mo le tusa ma le tausaga i le taimi nei ma ua ou tago i fualaau talafeagai. Ou te fia iloa pe i ai ni togafitiga faʻasolo mo togafitiga?

Anastasia L, 26 tausaga, Tyumen

Ioe, o ia mea faigaluega o loʻo i ai. O nisi meaʻai, e mafai e laau toto ona faʻamautuina lelei le maualuga o le suka.

  • Aoina ni vaega o le tusa ma le fasefulu paʻu, sasaa se ipu vai ma taofi i totonu o le vai taele mo le itula. Inu 20 pa'ū.
  • I totonu o se vevela, sasaa se sipuni sipuni o le vormwood mamago, sasaa se ipu vai inu ma alu mo le 8 itula. Ave aso taʻitasi o le ipu tioata mo le 15 aso.
  • 7 fasi pi pi, sasaa le afa afa vai ma tuu i le po. Taumamafa pi ma inu vai i le itula ao lei faia le taeao.

A e leʻi amataina togafitiga a tagata, e tatau ona faʻatalanoa lau fomaʻi.

Mafuaaga o le maʻisuka

O a mafuaaga mo lenei suiga i amioga a le tino? Aisea e faamutaina ai le inisalini e gaosia i le tele o mea manaʻomia? Ona o le a se mea e mafai e se tagata ona maua i le maʻisuka?

Muamua, o se tasi o mafuaʻaga autu mo le amataina o le maʻisuka e mafai ona avea ma faʻaumatiaga vave o siama i le pancreas, lea e maua mai ai le homone talafeagai - inisalini.

Lona lua, o se suiga i le lagona o le tino o le tino i le inisalini e faʻasalalau i totonu o le toto e mafai.

O mafuaʻaga mafuaʻaga e le talafeagai ai le faʻaaogaina o vailaau faʻamaʻi ma faʻamaʻi e mafai ona taʻitaʻia saʻo ai le maʻisuka o le ituaiga muamua poʻo le lua:

  1. Le faʻafanoga o sela o le pancreatic ma le faʻagataina o le inisalini ina ua maeʻa le faʻaliliuina o vailaʻau vailaʻau. Mo se faʻataʻitaʻiga, o le rubella, chickenpox, mumps ma le hepatitis, ma isi mea e mafai ona avea ma faʻamaʻi.
  2. O le agavaʻa o se vaega lea e taʻalo ai se vaega taua. Ua faʻamautuina o le maʻi suka i totonu o aiga o tagata ua leva ona maʻi o loʻo maua i le tele o taimi. Afai o se mea taua o se mea na tupu muamua, ona tatau lea i le tagata ona mulimulitai i le tele o tulafono lea o le a faaitiitia ai le lamatiaga o le maʻi i se tulaga maualalo ma puipuia ai le faateleina o le suka o le toto.
  3. O faʻasolosolo i le Autoimmune o se "osofaʻiga" a le tagata i luga o a latou lava masini. E mafai ona tupu, e aofia ai le fesoʻotaʻiga o suauu pancreatic. Afai e faʻaumatia e le tino o le tino, o le a oʻo atu ai i le maʻisuka.
  4. O le taumafa (ma, o se taunuuga, oona) e mafai foi ona avea ma tasi o mafuaaga o le maʻisuka. O lenei vaega e mafai ona pulea e le 100% o tagata lava ia! E mafai ona faʻaitiitia le lamatiaga o le maʻi i se mea maualalo e ala i le faʻaitiitia o le mamafa o le tino i se faʻaaliga e manatu e fai ma masani.

E faʻapea foʻi ma faʻamaʻi o le ate, o le thyroid gland, o le faiʻai (pituitary gland).

O mataupu faavae o togafitiga o le maʻisuka

E tatau ona faʻalagolago i le ituaiga ma faʻamalosi - togafitiga faʻapitoa i luga o le faʻalauiloa ma fualaau faʻasaina, ma, aemaise lava mo se faʻamaʻi e pei o le maʻisuka, o le, muamua lava, o se suiga lelei o se tagata i se auala fou, eseʻese o le olaga. I le auala, i atunuu atiaʻe, o le maʻisuka ua taua o se "olaga soifua" eseese. O le mea moni, o suʻesuʻega ua faʻaalia ai o gasegase e mulimulitaʻi i tulafono talafeagai e mafai ona ola i se soifuaga atoatoa, ola maloloina.

O le a lenei ituaiga olaga fou? O le faʻapitoa masani i aso taʻitasi o se togafitiga mo soʻo se ituaiga o maʻisuka e faʻaalia ai mea nei:

  1. faʻaaloalo i se maʻisuka faapitoa ole maʻisuka lea e puleaina ai le suka toto,
  2. gaioiga faifai pea, e masani lava ona fai mai, lea e taua "e aunoa ma le faalumaina",
  3. siaki faifaipea o le kulukose toto (suka),
  4. faʻataʻitaʻiga taimi o togafitiga o le maʻisuka.

Faʻaaloalo i le atinaʻeina o faʻatulagaga o le aso ma meaʻai, mataʻituina vave ma togafitiga, tuʻuina atu masani leaga, ma se faʻamaoniga o le maʻi suka, e mafai ona e ola fiafia ma fiafia i le olaga.

Meaʻai Taumafa - o se tusi taua tele!

Afai tatou te talanoa e uiga i meaai, ona avea lea o le pulea lelei o meaai i le tulaga o le tausia o se "tusi meaai" o le itu sili ona taua i le togafitiga o le maʻisuka. O oloa uma e taumafaina e le tagata gasegase mo le aso, o la latou kalori, o le aofaiga o loʻo faamaumauina i totonu e aunoa ma se faʻafitauli. O le tausia o sea tusi faʻamaonia e mautinoa ai le tausisia lelei o le faigamalo, lea e faʻamaonia ai le tufatufa atu o le suka i totonu o le toto.

Mo tagata maʻi taʻitasi, o le taumafataga o loʻo faʻapipiʻiina eo tatou tagata tomai faapitoa tulaga taʻitoʻatasi! O le tulafono, faʻamatalaina i le auiliiliga itiiti, ua tuufaatasia e se endocrinologist o loʻo togafitia le maʻisuka.

Muamua lava, o le malosi o le oloa ma oloa sauniuni e manaʻomia mo se tagata ua fuafuaina. I lenei tulaga, e tatau ona amanaia ia vaega nei:

  1. tausaga
  2. itupa
  3. mamafa
  4. maualuga o le malosi faaletino.

O le malosi o le taumafa o meaʻai e faʻamoemoeina, e pei o se tulafono, i kilokalo na maua e le tino i le taimi o le faʻamaluina o protein, gaʻo, gaʻololo mai meaai. Mo se tagata maʻi matua o loʻo togafitia togafitiga mo le maʻisuka, o le mea e manaʻomia i aso taʻitasi e manaʻomia ai le kalori e pei ona taʻua i lalo:

  1. mo tamaitai - i le tasi kilokalama o le mamafa o le tino 20-25 kilokaloka,
  2. mo tane - 25-30 kilokalo i le kilokalama o le mamafa o le tino.

Taʻiala o Taʻi Maʻisuka

  1. E tatau ona faʻatapulaa le faʻaaogaina o gaʻo. Faʻalagolago i le tulaga, e filifili le fomaʻi pe faʻatapulaʻa poʻo le faʻamavaeina atoa oloa e pei o sukalati, mea faʻafiafia, sugar, sweets, ice cream, jam ma isi ituaiga selu.
  2. E tatau ona e 'ai e le itiiti ifo ma le 5-6 taimi i le aso.
  3. Mo se togafitiga maualuga o le maʻisuka, e tatau ona faʻaaoga se aofaiga o vitamini.
  4. Ia mautinoa e faʻaititia le kalori o meaʻai.
  5. I le maʻisuka, ua fautuaina e faʻaaogaina le tele o susu ma meaai falaoa, o ipu e saunia mai ia latou.

Taumafa mo le ituaiga 1 ma le maʻisuka ituaiga 2 ina ia le tulai ai le maualuga o le suka

Na taʻu mai foi e loʻu tuafafine ia te aʻu meaai na ia fautuaina atu i ona tagata. I le taimi lava e tasi, na te le fautuaina le tausisia o mataupu faavae lea ou te tuufaatasia ai le lisi mo le paʻu o le mamafa mo le umi atu i le 2 masina sosoo, ona o le i ai o se aofaiga tele o polotini i le taumafataga i le umi umi e le talafeagai le avega o le tino o le tino.

O lana taumafataga e faʻavae i luga o le faʻaaogaina o se fuainumera tele o fualaʻau 'aina i le fiber. O lenei mea e mafai ai e oe ona pulea le maualuga o le suka, ma 'ai ai meaʻai ina ia le lagona ai le fiaai.

Ae o loʻo i ai se tasi o faʻamaumauga: o loʻo nofo le tuafafine ma faigaluega i Morocco, ma o la latou aganuu masani e matua ese lava mai ia i tatou. Mo se faʻataʻitaʻiga, latou te le 'ai lava i le meaʻai. Ma latou te fiafia i falaoa ma le suauu olive. O le mea lea, o le taumafa na fatuina faapitoa lava ma le taulai atu i le mafaufauga Moroccan.

O le mea lea, o le a ou tuuina atu o se faʻataʻitaʻiga, ae o le a ou faia fetuunaiga e tusa ai ma a matou aganuu masani.

Laulau meaai mo le maʻisuka

Faʻamatalaga MoroccanFetuunaiga Menu
Breakfast50 kalama o le falaoa, 20 kalama o le suauu olive, 25 kalama o le sisi, o se ipu susuPorridge i le susu po o le vai (buckwheat, oat, millet, karite), sisi o soʻo se mea gaʻo
Brunch150 kalama o fualaau aina suamalie e filifili mai *150 kalama o fualaau aina suamalie e filifili mai *
Taʻaloga250 grams o fualaau faisua fou, 250 kalama o fualaau faisua, 150-200 kalama o aano povi poo le iʻa **, 20 kalama o le olive olive 50 kalama o falaoaFuamoa fuamoa fou ua kukaina i fualaau aina po o olive olive, 150-200 kalama o povi povi po o iʻa **, 50 kalama o falaoa pe a manao ai
Toa tea150 kalama o fualaau aina suamalie e filifili mai150 kalama o fualaau aina suamalie e filifili mai
Taumafa250 ml o le sua o le suamalie (pe afai e le lava, ona mafai lea ona e oo i le 500 ml), 50 kalama o falaoa, 20 kalama o le suauʻu oliveLaʻau o le Fualaʻau ***

* O fualaau suamalie, e fautuaina e filifili mea e itiiti le suka: fualaau suamalie, fualaʻau, apu, pears, apricots

** O Morocco o se atunuu Alalafaga, e manino lava e le 'aina le puaa gaʻo iina. I le taimi lava e tasi, latou te i luga o le talafatai, o le mea lea o la latou oloa autu o aano o iʻa. E sili atu ona faigofie mo i tatou ona 'ai le moa, lemu povi po o le iʻa lava e tasi

*** O le suamalie mama e masani lava o se meaʻai tele mo i tatou, o tamaʻi fualaau aina e latalata ia i tatou. O le mea lea, o le soga o soupeti, pe naʻo fualaʻau kuka, o le a tatou malamalama. I lenei tulaga, e le tatau ona e taulai atu i le tele o le inu o le susu, ae o le fuainumera o fualaʻau aina.

Vaega o le taumafa mo le maʻisuka

Sa na o le tasi le aso na ou vali ai mo le mafuaaga faigofie e le ese mai isi aso uma. O se meaai e iai ni suiga laiti o le a tutusa lava i aso uma o le vaiaso.

O le lisi o loʻo i luga o loʻo fautuaina e tausisia i taimi uma. E mafai ai ona e:

  • tausia le toto toto masani
  • ae le o le fiaaai
  • aua le sili atu le tele o kalori, ina ia le maua ai le mamafa
  • maua mai le tele o fiber mai fualaʻau
  • 'aua le soona mamafa le tino i palatini

Ma o le mea moni, o loʻo i ai ni tuinanau i le taumafataga. A uma mea uma, afai e te tausisia i taimi uma, ona le mafai lea ona e motusia. O le mea lea, e tasi i le vaiaso, e mafai ona faʻatagaina le suamalie. I le aso nei, e mafai ona e suia faʻamaʻaina fualaau aina ma keke ma pusa. E tatau lea mea ina ia mafai ona faʻaitiitia le popole ona o le faʻaauau pea o mea e te 'ai.

Atonu na e matauina o le pata ma le areto o loo i ai i meaai autu uma. E mafua lenei mea i le mea moni e fiafia Moroccan e 'ai falaoa ao inu lauti, nini i le suāuʻu olive. O lenei mea e suitulaga i le pati a le matou lauti i le paluga ma le selu. Ae le faʻafememeaʻi a tatou faleoloa ma le pata i a latou lava falaoa e ola i le fale ma olive i totonu o le lotoa. Mo i matou, o sea oloa o le a le aoga tele. Aʻo e vaʻaia lenei mea o le lisi, sa ou suia le falaoamata i le taeao o le taeao, ma aveese atoatoa mai isi 'aiga.

Faamolemole ia matau e 5 taumafataga e faʻaalia i le aso. Ma e le mafai ona e tuufaatasia. O taumafataga masani e fautuaina mo le maʻisuka ina ia sili atu ona faʻafefete i le maualuga o le suka toto, ae vaivai. Mo se tagata soifua maloloina e tutusa ma tutusa, ae mo se tagata maʻi e taua tele.

I le mataupu faavae, e talitutusa lenei mea ma le lisi o fualaau faisua, lea na ou faia mo i latou o loʻo i ai ni faafitauli i le vaega o meaʻai ma o loʻo manaʻomia nisi fualaau faisua, mo faʻalaumalie masani. E na o le itulau lenei e leai ni fuamoa. E le fautuaina i latou mo le maʻisuka ona o le cholesterol oi ai. O le fesili e feteenai mo aʻu, ae ou te le alu i togafitiga aloaia. O lea ou te usitai i se manatu faasaienitisi - e le silia ma le tolu vaega i le vaiaso.

O tagata soifua maloloina e mafai ona faʻataʻitaʻi i lenei mea, ae o le maʻisuka e sili atu le pipii i tulafono manino.

O lenei lisi e talafeagai mo tagata mamaʻi e iai le ituaiga 1 ma le maʻisuka ituaiga 2. O le eseesega o le, i le mataupu muamua, o le tele lava o taimi, e leai se fesili o le leiloa o le mamafa. Ma i le lona lua, o le mulimuli i se taumafataga e mafai ona faʻamautuina ai le mamafa, ae le faʻaitiitia. Ona amata lea ona latou aveese oloa filifilia - falaoa mai le 'aiga o le afiafi poo se tasi o meaai. Ae o nei mea e le masani ai. I le avea ai o se tulafono, o se taumafataga e tutusa lelei mo tagata uma.

O le a le mea e le mo le maʻisuka

Ma o le mea moni, o loʻo i ai se lisi o meaʻai e le o fautuaina mo le maʻisuka, aua latou te faʻateleina le suka pe sili atu le gaʻo, lea e le aoga pe afai o loʻo i ai i lau lisi o mea e tele gaʻo.

O nei oloa e aofia ai:

suka ma meaʻai maualuluga

gaʻo gaʻo ma iʻa - tamaʻi mamoe, puaa, ponaivi, pato, kusi

meaʻai ulaula, salu, meaai kuka, caviar

fualaʻau maualuga eletise - pateta, paʻau, beets

meaʻai anapogi vave

fua suamalie - faʻi, suamalie, tangerines

fualaau suamalie, ao gaosia e tagata gaosi le tele o suka ia i latou

Pau lava lena. Ou te leʻi taumafai e vali uma meaʻai mo le maʻisuka, e tele naua filifiliga mo se tasi tusiga. Na na ona ou manaʻo e tuʻuina atu ia te oe se filifiliga se tasi e mafai ona e taumafai ia oe lava. A maeʻa, o le maʻisuka o se faʻamaʻi lea e tatau ona e ola ai i lou olaga atoa, ma o le tele o filifiliga mea e te filifilia, o le a sili atu ona faigofie mo oe le filifilia o le mea e aoga mo oe. Ona o le meaʻai i le maʻisuka ua le o se meaʻai, o se auala o le ola.

Le manuia i luga o le ala i lau miti. Aua le maʻi.

O le a le natura o le maʻisuka ituaiga 2?

Na matauina e tagata o Isaraelu o le endocrinologists e faapea o le tulaga o tagata gasegase e maua i le maʻisuka ituaiga 2, oe na mafai ona aveesea le mamafa, sui a latou meaʻai, faateleina le gaioiga faaletino, faaleleia atili.

E le gata i lea, na foliga mai o le togafitiga fualaau mo le maʻisuka ituaiga 1 e le fesoasoani i taimi uma i le maʻisuka ituaiga 2. O lenei mea moni e le o se feeseeseaiga, talu ai o le maʻisuka ituaiga 2 o se faʻalavelave faʻaleagaina o le inisalini. Afai o maualuga le maualuga o le inisalini o le tagata, o le a maua lona toto maualuga. Ae peitai, o lenei mea ua na o se faailoga o se maʻi. O le fatu o le faʻamaʻi o le tele o le malosi o le inisalini. I le taimi nei, o togafitiga masani o togafitiga e faʻaaogaina i le faatonutonuina o le maualuga o le suka.

Aisea e le aoga ai togafitiga o le inisalini i le maʻisuka ituaiga 2?

Afai ei ai se faʻamaʻi o se tagata - fai mai, o se maʻi pipisi e afaina o le vae pito i lalo - e tatau ona e togafitia. O le mafuaʻaga o le faʻamaʻi o siama o siama. O le mea lea, e manaʻomia e le tagata maʻi vailaʻau. O le iʻuga o faʻamaʻi pipisi i tagata, e mafai ona tulaʻi le vevela.

Ae ui i lea, o le fiva e le o se faʻamaʻi. Afai e te amata togafitiga o fiva e avea o se faʻamaʻi, o le manuʻa pipisi i lou vae o le a amata ona feʻaveaʻi, aua o loʻo e togafitia togafiti o togafitiga, le amanaʻiaina o togafitiga. O le mea lava lea e tupu i le maʻisuka ituaiga 2. I le taimi nei, o nei tagata gasegase ua taumafai e pulea le maualuga o le suka suka, ae o lenei maʻi e le afaina foi i le suka. O le fatu o le solia o le maualuga o le insulin resistance. Ma o le a le mea e tupu? Talu ai tatou te le togafitia tonu le faʻamaʻi, o loʻo alualu i luma.

Valaʻau le falemaʻi mo le leai o se totogi

O se tagata gasegase i le maʻisuka ituaiga 2 e amata i se tasi o fualaau faasaina, ona inu lea o lua, tolu vailaau eseese, ma faʻaopopo atili inisalini.

Na te faia nisi fualaau mo le faamoemoega lava e tasi - ia faatumauina le maualuga o le suka i se tulaga faapitoa. O lona uiga o le maʻisuka ua sili atu ona ogaoga. E tusa lava pe maualuga le maualuga o le suka, o le maʻisuka ua matuitui e pei o le leʻi muamua. O le mea moni, mo nei taimi uma, e leʻi faia e le tagata maʻi se taumafaiga e tasi e faʻatonutonu le faʻamalosia o le inisalini.

O le maʻisuka ituaiga 2, e mafua mai i le faateleina o le inisalini, na filifili e togafitiina i le auala e tasi e pei o le maʻisuka ituaiga 1, lea e itiiti lava le insulin. Ae peitai, e tatau ona malamalama o le maʻisuka ituaiga 1, o le faaitiitia o le maualuga o lenei hormone i totonu o le toto ua matauina. O le mea lea, e manaʻomia e le maʻi ona ave insulin. I le maʻisuka ituaiga 2, o le maualuga o le inisalini, o lona uiga e manaʻomia le faʻaitiitia.

O le a le faiga saʻo mo le togafitia o le maʻisuka ituaiga 2?

O loʻo galulue pea Isaraelu i le fausiaina fou ma faʻaleleia togafitiga oi ai nei mo le maʻisuka. O manatu fou e uiga i le natura o le maʻisuka ituaiga 2 na mafua ai ona faia ituaiga togafitiga fou:

  • meaʻai ma isi auala o le paʻu o mea mamafa,
  • taotoga maʻa.

O tagata maʻi ua mafai ona aveesea le mamafa, amata ona faʻaaogaina ma faʻaitiitia le faʻaaogaina o gaʻo ma gaʻo, i le mea moni, na mafai ona liliu a latou lava inisalini.O le mafuaʻaga lea ua teena ai le maualuga o le suka o le toto. O lenei faiga e ese le ese nai lo le faʻaitiitia o le suka i fualaau faasaina ao le amanaʻiaina atoatoa le faʻamaʻi. O le mea sese taua lea e faaauau pea e tagata gasegase ma nisi fomaʻi ona faia i le 20-30 tausaga talu ai.

O le pito i lalo o le maʻisuka o se faʻamaʻi e mafua mai i meaʻai. Afai ei ai lou maʻisuka ituaiga 2, ona e 'ai lea o le suka tele. O le taimi lava e te iloa ai lenei mea moni, o le a manino lava e tatau ona e aveesea le suka mai le tino, faʻaitiitia lona faʻaaogaina. Muamua, e tatau ona faʻaitiitia le aofaʻi o gaʻo paluga faʻamalosi e faʻatagaina i meaʻai - muamua, faʻatasi ai ma falaoa ma falaoa.

Carbohydrates o filifili suauu ia e gasegase i le suka masani ao faʻaumatia. Ma afai e tele naua, e tatau lava ona e taofi le 'ai. A le o lea, o le a faʻaititia lou soifua manuia. O le tulafono muamua lenei, tulafono faavae. E mafai foi ona e faateleina le gaioiga faaletino ma taumafai e susunuina calorie faaopoopo.

Saili le tau tonu o togafitiga

O le isi ituaiga o togafitiga mo le maʻisuka ituaiga 2 o le taotoga faʻataʻitaʻi. E faʻamoemoe e faʻaitiitia le tele o le manava ma, o se taunuuga, i le faʻaitiitia o le mamafa o le tino. O lenei mea, i le itu, e tau atu ai i le faʻamautuina o le suka toto.

O metotia uma ua faamatalaina e togafitia ai le maʻisuka ituaiga 2 i falemai o Isaraelu. O se taunuuga, e tusa ma le 85% o tagata gasegase e pulea le faʻavasegaina oa latou suka.

Le tau o taotoga mo le maʻisuka - mai le $ 3,500

Taumafa i meaʻai

O le taumafataga ua leva ona lauiloa o le auala aupito sili ona aoga mo le togafitia o le maʻi endocrine. O loʻo faamatalaina le DM e ala i le soliga o faiga faʻavae metabolic: muamua o le carbohydrate, ma pe a uma ona gaʻo, protein, minerale, sua masima. Afai e saʻo le totogi mo latou, e le gata e mafai ona e aloese mai suiga faafuaseʻi i le tulaga, ae faʻaititia foi le fualaau o vailaʻau.

Ole laasaga muamua ma pito sili ona taua o le maʻisuka ile tulaga talafeagai o mea taumafa o le lafoai lea o meaai matautia e faʻaosofia ai le taofiofia o le suka:

O lapisi e pei o meaai vave e pei o le oona, e le gata mo se maʻi suka, ae mo tagata soifua maloloina uma. O le mea lea, aua nei e ita tele i le teenaina o oloa leaga. Pau lava le mea e ese ai oe mai tagata e leai se maʻisuka o latou aʻafiaga i lou tino e mafai ona iloa ma manino.

Afai o matou talanoa e uiga i mea matou te fiafia i ai: ketchups, mayonnaises ma isi mea, e le tatau foi ona e faanoanoa. E mafai ona e kukaina oe lava ia. O le mea moni, o mea e fiafia i ai i le fale e sili atu ona sili atu nai lo le fefiloi mafiafia i totonu o masini.

Suʻe i falaoa atoa, falaoamata, polotini, mai le falaoamata lona lua. Ina ia tofo, e le ese le ese mai le mufui papaʻe, ae o le ae itiiti lava. Le lagona o le nofo filemu e vave ona oʻo mai, aloese mai le vevela matautia mo soo se maʻisuka. E mafai foi ona e tunu ni falaoa oe lava, faaopoopo mea aoga aoga ma lelei, e pei o fatu lili, fualaau mamago, ma isi.

Faʻatasi ai ma faʻamaʻi pipisi, meaʻai ma le gaʻo maualalo, meaʻai susu, ma meaai maualalo-calorie e tatau ona iai i le taumafataga. Faʻateleina fualaʻau ma fualaauʻai i le lisi. O le faʻasaina o loʻo i ai i aso, vine, fig, vine, faʻi.

O meaai sili ona lelei e fesoasoani e aloese mai le taumafa ma le fiaaai e toe faʻaaoga. Taumamafa 5-6 i le aso i ni vaega laiti. Aoao e faʻaoga laulau o le kalori ma faʻamatalaga faʻaoga. O lea e mafai ai ona e fuafua saʻo lau lisi autu ina ia lelei ma lelei. O meaai e tatau ona talanoaina ma se endocrinologist.

E tele mataupu pe a maua ei latou e maua i le maʻisuka oe na aʻoaʻoina le poto o mea lelei e tatau ona maua i tausaga taʻitasi. Masalo o lau faʻamalositino ua na o se faailo e manaʻomia ona e gauai atili atu ia te oe lava.

Faʻatau togafitiga

O fualaau e mafai ona vaevaeina i ni vaega se lua:

Muamua o le inisalini. E faʻapitoa ona faia. O togafitiga faapena, e pei o se tulafono, ua faatonuina i tagata e faalagolago i le inisalini, faapea foi ma tagata e le o le inisalini e faalagolago i le maʻisaga ma se maʻi o le 5-10 tausaga, pe a pala le gland ma e le aumaia ai se hormone.


O vailaau tautala e fuafua e faʻamaonia le tulaga o le maʻi.

E vaevaeina i latou e faʻatatau i le mataupu o le gaioiga i:

  • suka maualalo
  • α-glucosidase inhibitors (faʻaitiitia le faʻafefe o gaʻo vailaʻau faʻasaina e ala i vailaau oona),
  • sulfonylurea (faaosofia le galuega o soso peta).

O fualaau fou o loo atiaeina i taimi uma. E masani lava, o tupe o loʻo faʻamatalaina i le tuufaatasiga. Ole togafitiga fualaau faasaina e mafai ai ona e pulea le tulaga ole maʻi ole maʻisuka ituaiga 2. O se aafiaga talitutusa e faamatalaina i fualaau faasaina. O nisi o togafitiga o vailaʻau e aofia ai mea e mafai ona faʻaititia ai le suka, faʻapea foʻi ma faʻamalosia ma faʻamalolo le tino. Faʻamatalaga auiliili i lalo.

Togafitiga ma togafiti a tagata

Muamua lava, e tatau ona manatuaina o isi auala e leai se auala e mafai ona suia ai vailaau faʻamalositisi aemaise lava inisalini. O nei togafitiga e tatau ona na o le faaopoopoina. Aʻo leʻi amataina, ia mautinoa e faʻatalanoa lau fomaʻi. A leai, nai lo le manuia, e mafai ona faʻaleagaina, i nisi tulaga e oʻo lava i le amataina o auala e le mafai ona faʻafitia.

O le togafitiga sili ona faigofie o le aofia i totonu o le taumafataga mea taumafa lelei o loʻo i ai le malosi faʻamalosia lautele i le tino:

Mo togafitiga o togalaau, eseese mea teuteu ma meaʻai mai le falaoa, o le ufiufi, o le ogo ma le karite e tupu mai, fatu pi, lanu lanu ma vine, o fugalaau linden e maua ai ni taunuuga lelei. E i ai le malosi o le suka, i se faʻaopoopoga, latou te faʻasolosolo faiga masani, tuʻuina atu le tino ma vitamini aoga ma minerale.

Tuua Lau Faamatalaga