Auala e fua ai le suka toto: o le suamalie e le o se fiafia

O le maualuga o le maʻisuka i aso nei o le a avea ma se faʻamaʻi, ma o le i ai o se masini feaveaʻi i totonu o le fale lea e mafai ai ona e vave fuafuaina le taua o le suka i totonu o le toto i le taimi e taua.

Afai e leai ni maʻisuka i le aiga ma totonu o le aiga, e fautuaina e fomaʻi le suʻeina o suʻi i tausaga taʻitasi. Afai ei ai se talaʻaga o vailaʻau, e tatau ona faʻaauau pea le faʻatonuina o le glycemic. Ina ia faia lenei mea, e te manaʻomia lau lava glucometer, o lona mauaina o le a totogi i le soifua mālōlōina, lea o le a fesoasoani e faʻasaoina, aua o faʻafitauli i lenei maʻi faʻaletagata e matautia. O le meafaigaluega sili ona saʻo o le a faʻasese ai le ata o suʻega, pe afai e te le amanaʻia faatonuga ma le tumama. Ina ia malamalama pe faapefea ona saʻo le fuaina o le toto i le glucometer i le ao, o nei fautuaga o le a fesoasoani.

E faapefea ona fua le suka i se glucometer

E faapefea ona fua le suka i se glucometer

O lenei mita ma faʻamaumauga ma le faʻatusatusaga e mafai ai e oe ona fuaina le index glucose toto i soo se taimi. E faigofie le faʻaogaina o le masini, e tusa lava pe mafai e se tama aʻoga ona taulimaina. O le pusa faʻapitoa e aofia ai faʻataʻitaʻiga faapitoa o le a tatau ona suia i le asō. E masani lava ona toe faʻaaoga.

Aʻo leʻi faʻaaogaina le masini e fua ai le maualuga o le suka, e tatau ona faia ni laasaga sauniuni:

  1. Faʻalumaina lima (solo i le fasimoli ma le vai ma se ie mama).
  2. Matou te taumafai malosi e toso le lala, o le pa, o le tafe o le toto.
  3. Matou te faʻaofi se fasi siaki i totonu o se masini o se kiliki muamua. O loʻo i ai ni faʻataʻitaʻiga e manaʻomia ai le ulufale atu i se laulau faʻasologa, ona manaʻomia ai lea o se tupe teu.
  4. O le tamatamailima, limamatua po o le lima tamatamai lima ua punitia e faaaoga ai le au. O se laititi laititi e faia ai se mea itiiti.
  5. A maeʻa lena, ona faʻafefe lea o le mataua i se fasi pepa. O le vai e tatau ona sasaina loa le ipu, ona i luga lea o le meafaigaluega, a leai o le taunuuga o le a le faʻatuatuaina.
  6. O numera numera numera e aliali mai. O le taimi fuafuaina e faʻalagolago i le ituaiga mita na faʻaaogaina.

E faapefea ona fua le suka i se glucometer

Ua faavaeina e le Faalapotopotoga o le Soifua Maloloina a le Lalolagi nisi o tapulaa mo le maualuga o le kulukose o tagata taitoatasi. O faʻataʻitaʻiga e faʻalagolago i le matua ma le le o le itupa. Ae e te lei faia se auiliiliga o se fomaʻi poʻo le fale, e le fautuaina e fai le taeao. Tulaga masani ole kulukose:

  • samoa samoa mai le tamatamailima (ave i luga o se manava gaogao) - (pe a uma ona 'ai, o le maualuga e mafai ona oʻo i le 7.8 maka),
  • auiliiliga o alofaga (manava gaogao) -

O fea masini e sili ona sao

O fea masini e sili ona sao

E faʻafia ona e fesili ifo ia te oe lava pe o le glucometer e sili ona saʻo le toto suka? E foliga mai, o lenei fesili sa na o le tasi lava le fesili na talosagaina - aʻo lei faatauina se masini. Mo i latou o loʻo fuafua i le faia o sea faʻatauga, ua saunia e tagata tomai faapitoa fomaʻi se lisi maʻoti o masini e sili ona fetaui lelei e fuaina ei latou lava:

  1. Accu-Chek o se kamupani mai Suiselani. E i ai a latou faʻataʻitaʻiga ma uati e faʻatagaina oe e iloa le taimi e faia ai se auiliiliga. I le manatuaina o le Akutchek Asset e mafai ona laveaʻi 350 iuga, e mafai ona e mauaina le tali ile 5 sekone.
  2. O le satelite e faʻaaogaina ai le metotia o sampling metotia. Mo le auʻiliʻili, e manaʻomia se vaega itiiti o le vai suesue, o le mea lea, e fetaui lelei le masini mo le suʻeina o tamaiti. Lavea e oo i le 60 taunuuga.
  3. O le faʻataʻamilosaga o le taavale e faʻatuatuaina ma faigofie. E i ai se tau sili ona lelei, o le taunuuga e le afaina ai le i ai o le maʻisuka maltose poʻo le galactose. Faʻaalia ata numera.

O a ituaiga o kulukose toto e i ai?

E na o le 2 ituaiga o masini mo le fuafuaina o le maualuga o le suka o loʻo atiaʻe ma e faʻaaoga lautele - mita photometric ma mita eletise.Muamua e fesoʻotaʻi ma mea e leʻi leva, ae o loʻo i ai pea i ni faʻataʻitaʻiga. O le autu o la latou galuega e pei ona taua i lalo: i luga ole vaega ole vaega o le suʻega o le siaki, o le pa'ū o le toto palasi e tufatufaina atu, lea e ulu atu i se vailaʻau vailaʻau ma le reagent ua faʻaaogaina.

O se taunuuga, e tupu se suiga lanu, ma o le lanu lanu, i le itu, e faalagolago tonu lava i le suka i totonu o le toto. O le faiga ua fausia i totonu o le mita e faʻapopetopeina ai le liua lea e tupu ma faʻaalia ai le tulaga tutusa o numera eletise i le faʻaaliga.

O se masini eletonika e manatu o se mea e sili atu ona talafeagai i masini photometric. I lenei tulaga, o le suʻega ma le otaota o le biomaterial e fegalegaleai foi, ma ua maeʻa ona faia se suʻega toto. O le matafaioi autu i le faagasologa o faʻamatalaga e faʻatatau i le tele o le eletise, lea e faalagolago i le aofaʻi o suka i totonu o le toto. O faʻamaumauga na maua mai i luga ole mata.

I nisi o atunuu, e faʻaaogaina lelei ia glucometivesite e le osofaia, lea e le manaʻomia ai le paʻu o le paʻu. O le fuaina o le suka toto, e tusa ai ma le atinaʻe, o loʻo faia, faʻafetai i faʻamatalaga e maua i le faavae o le fatu, toto toto, le tuufaatasiga o le afu poʻo le gaʻo.

Algorithm Sugar Suuga

Glucose e siakiina e faapea:

  1. Muamua e te manaʻo e faʻamaonia galuega masani a le masini, siakiina mo le faʻaalia o vaega uma o le faʻaaliga, o le i ai o le faʻaleagaina, faatulagaina o le iunite manaomia o fuataga - mmol / l, ma isi.
  2. E talafeagai le faatusatusaina o le fodu i fasi pepa faʻataʻitaʻi ma le glucometer o loʻo faʻaalia i luga o le lau. E tatau ona fetaui.
  3. Faʻaofi se fasi mea mama i le soʻo (pu i lalo) o le masini. O le a faʻaalia se faʻamalo i luga o le faʻaaliga, e faʻaalia ai ua saunia mo se suʻega toto mo le suka.
  4. E manaʻomia le faʻaofiina o se nila faʻasalalau i totonu o se faʻasologa o le tusi lesona (togi) ma fetuunai le loloto o le loloto o le loloto i se tulaga talafeagai: o le mamafa o le paʻu, o le maualuga o le fua.
  5. A maeʻa tapenapenaga muamua, e tatau ona fufuluina ou lima i le vai mafanafana ma le fasimoli ma faʻagogo.
  6. A uma loa ona faʻagoʻatoa lima, o le a matua taua lava le faia o se masima puupuu o tamatamailima e faʻaleleia ai le toto.
  7. Ona aumai ai lea o se siʻilaʻi i se tasi oi latou, ua faia se pupuʻu.
  8. O le mataua muamua o le toto e aliali i luga o le toto e tatau ona aveesea e faʻaaoga ai se vailaʻau mama. Ma o le vaega e sosoo ai e le mafai ona tosoina ma aumai i le laupepa ua uma ona faʻapipiʻiina.
  9. Afai ua sauni le mita e fua le maualuga o le suka i le plasma, o le a tuʻuina atu ai se faʻamaoniga iloga, mulimuli ane o le a amata le suʻesuʻeina o faʻamatalaga.
  10. Afai e leai ni auga, e tatau ona e suʻe toto mo le toe suʻesuʻeina ma se suʻega fou.

Mo se auala talafeagai e siaki ai le maualuga o le suka, e sili atu le faʻaaogaina o se metotia faʻamaonia - masani ona faʻatumu le tusi. E fautuaina e tusi i lalo le tele o faʻamatalaga i totonu: o fua o le suka maua, o le taimi o fuataga taitasi, o vailaʻau ma oloa faʻaaogaina, o le tulaga faapitoa o le soifua maloloina, o ituaiga o gaoioiga faaletino e faia, ma isi.

Ina ia mafai e le pupuʻu ona aumaia ni nai lagona le lelei, e tatau ona e ave le toto e le mai le totonugalemu o le tamatamailima, ae mai le itu. Taofi uma le pusa o le falemaʻi i se mea faʻapitoa e le mafai ona faʻafefeteina. O le mita e le tatau ona susu, manava pe vevela. O tulaga lelei mo lona faʻaleleia o le a avea ma se nofoaga vevela e puʻe ma vevela i le potu.

I le taimi o le faʻatinoga, e tatau ona e i ai i se tulaga o le lagona ootia, talu ai o le atuatuvale ma le atuatuvale e mafai ona i ai sona aafiaga i le suega mulimuli.

Faʻaauau galuega laiti-suʻesuʻega

Ole fua faʻatatau o le suka mo tagata e maua i le maʻisuka ua faʻaalia i lenei laulau:

Mai faʻamatalaga o loʻo tuʻuina atu, e mafai ona faʻauʻuina o le faateleina o le kulukose o le uiga o tagata matutua. O le faasinusina o le suka i totonu o fafine maʻitaga ua maualuga foi le maualuga; o lona fuainumera e eseese mai le 3.3-3.4 mmol / L i le 6.5-6.6 mmol / L. I se tagata soifua maloloina, o le lautele o le tulafono masani e eseese ma i latou o loʻo maua i le maʻisuka. E faʻamaonia lea i faʻamatalaga nei:

Totogi TaʻiMalosiaga e maua ai le suka (mmol / L)
I le taeao i luga o se manava gaogao2 itula pe a uma le taumafataga
Tagata soifua maloloina3,3–5,0E oʻo atu i le 5.5-6.0 (o nisi taimi i le taimi lava e uma ai le gaosiga o le carbohydrate, e oʻo i le 7.0)
Gasegase5,0–7,2E oo i le 10.0

O nei vaega e fesootaʻi ma le toto atoa, ae o loʻo i ai glucometers e fuaina ai le suka i le plasma (o le vai o le toto). I lenei vailaau, o le kulukose o mea e mafai ona fai si laʻititi laʻititi. Mo se faʻataʻitaʻiga, i taeao o itula e tolu 3.3-5.5 mmol / L, ma le plasma - 4.0-6.1 mmol / L.

E tatau ona manatuaina o le tele o le toto suka e le o taimi uma e taʻu mai ai le amataina o le maʻisuka. E masani lava, o le maualuga o le kulukose o loʻo matauina i tulaga nei:

  • faʻaʻateleina le faʻaaogaina o faʻamatalaga o waha,
  • masani ona oo atu i le atuatuvale ma le atuatuvale,
  • le aʻafiaga o le tino o se tulaga e le masani ai,
  • leai se taimi o malologa ma le moe,
  • ogaoga faʻalavelave ona o maʻi o le tino,
  • faʻamaʻi faʻamaʻi
  • gaioiga galue malosi
  • le faʻaalia o le tele o faʻamaʻi o le endocrine polokalama e pei o thyrotoxicosis ma pancreatitis.

I soo se tulaga, o se maualuga maualuga o le suka i totonu o le toto, o loʻo uuina i luga o le pa tutusa mo le silia ma le vaiaso, e tatau ona avea ma mafuaʻaga e faʻafesoʻotaʻi lau fomaʻi. O le a sili atu pe afai o lenei faailoga e avea ma se alaga faalilolilo, nai lo se poma e le vaaia.

O afea e fua ai le suka?

O lenei lomiga e mafai ona faʻamalamalamaina e na o se tagata e finau i le tino e masani ona maʻi. O se fomaʻi faapitoa e faʻafaigofie ona faʻafetaui le fuainumera o suʻega e faia, faʻalagolago i le tikeri o le atinaʻeina o togafitiga, tausaga o le matua ma le mamafa o le tagata o loʻo suesueina, o ana masaniga meaai, fualaau faʻaaoga, ma isi.

E tusa ai ma tulaga faʻatagaina mo le ituaiga o maʻisuka, o le pule e faʻatinoina ia le itiiti ifo i le 4 taimi i aso taʻitasi, ma mo le maʻisuka ituaiga II - e tusa ma le 2 taimi. Ae o sui o vaega uma e lua o nisi taimi e faateleina le numera o suʻega toto mo le suka i auiliiliga tulaga o le soifua maloloina.

I ni nai aso, o loʻo faʻaogaina ai le biomaterial i vaitau nei:

  • mai le taimi o le taeao fafagu i luga o le moliaga,
  • 30-40 minute pe a uma le moe,
  • 2 itula i le maea ai o taumafataga taitasi (afai e maua mai se toto toto mai le suilapalapa, manava, lima, vae po o le tauau, ua suia le iloiloga ile 2.5 itula pe a uma le taumafataga),
  • pe a maeʻa aʻoaʻoga faʻale-tino (faʻaaogaina fale feʻaveaʻi),
  • 5 itula talu ona inisalini tui,
  • ao lei alu i le moega
  • i le 2-3 i le taeao.

E manaʻomia le suāuʻu pe afai o faʻaalia faailoga e iloa ai le maʻisuka foliga - o se lagona o le fiaai, tachycardia, paʻu o le paʻu, gutu malogo, faʻalavelave, vaivaiga lautele, faʻavevesi. E masani ona faʻasolosolo, gaogao i vae, ma le leiloa le vaʻaia e mafai ona faʻalavelave.

Faʻamaumauga o faʻamatalaga faʻamatalaga

O le sao o faʻamatalaga i luga o masini feaveaʻi e faalagolago i le tele o mea, e aofia ai le maualuga o le mita lava ia. E le o mea uma lava e mafai ona faʻaalia ai faʻamatalaga moni (iinei o le mea sese e taua: mo nisi faʻataʻitaʻiga e le sili atu ma le 10%, ae mo isi e silia i le 20%). E le gata i lea, e mafai ona faaleagaina pe le atoatoa.

Ma o isi mafuaʻaga mo le mauaina o faʻamaumauga sese e masani lava ona:

  • le tausia o tulafono mo le tumama (faia o le taualumaga ma lima eleelea),
  • se afaina o se tamatamailima susu,
  • le faʻaaogāina o se faʻaaogā faʻaaogā faʻaaogā poʻo faʻaaogaina,
  • siakiina o fasi siaki i se glucometer maʻoti poʻo o latou gaʻo,
  • faʻafesoʻotaʻi ma se nila vavae, luga o se tamaʻi lima po o le masini palapala, kulimi, kulimi ma isi mea e tausi ai le tino,
  • suʻega faasili i le maualuga ma le maualuga o le vevela o le vevela,
  • malosi malosi o le tamatamailima pe a tui se mataua o le toto.

Afai na teuina ia vaega o suʻega i totonu o se atigipusa avanoa, e le mafai foi ona faʻaaogaina i le taimi o ni suʻesuʻega laiti. O le mataua muamua o le biomaterial e tatau ona le amanaiaina, talu ai o le vai intercellular e le tatau ai mo le siama ona mafai ona ulu atu i se vailaʻau faʻamaʻi ma se reagent.

Glucose measurement algorithm

Ina ia mafai ona faatuatuaina le mita, e taua le mulimuli i tulafono faigofie.

  1. Saunia o le masini mo le taualumaga. Siaki le tui i totonu o le pupu, faatulaga le tulaga manaomia o le pupu i luga o le fua: mo fasi paʻu 2-3, mo le tama tane 3-4. Faʻapena se penitala i fasi pepa, tioata, peni, tusi o le maʻisuka, pe afai e te faamaumauina iuga ile pepa. Afai e manaʻomia e le masini le faʻapipiʻiina o se afifi fou, siaki le faʻailoga ma se pusa faapitoa. Tausia lelei le malamalama. Lima i le amataga muamua e le tatau ona fufuluina.
  2. Soifua Maloloina Fufuluina ou lima i le fasimoli ma le vai mafanafana. O lenei mea o le a faʻaititia ai le tele o le toto ma o le a sili atu ona faigofie le maua o le toto capillary. Fufuluina o ou lima ma, e le gata i lea, o le nutimomoia o ou tamatamailima i le ava malosi e na o le malae lava e mafai ona faia i le fanua, ia mautinoa o le toe toesea o ona masima e itiiti lava le faalavelaveina o le auiliiliga. Ina ia tumau i le mama i le fale, e sili atu le faʻamamaina o lou tamatamai lima i se lauulu lauulu poʻo se auala masani.
  3. Sauniuniga. Aʻo leʻi oʻo i le puncture, e tatau ona e tuʻuina se fasi siaki i le mita. O le fagu ma sasa e tatau ona tapunia ma se rhinestone. E fesuisuiaʻi le masini. A maeʻa ona iloa le fasipepa, ona aliali mai lea o se mataua i luga o le lau, ma faʻamaonia le saunia o le masini mo le auʻiliʻili o le biomaterial.
  4. Faʻailoga pasese. Siaki le maualuga o le tamatamailima (masani ona faʻaaoga le tamatamailima o le lima tauagavale). Afai o le loloto o le pupuʻu i luga o le 'au o loʻo faʻatulagaina lelei, o le a faʻaitiitia le tiga nai lo le siʻosiʻomaga i le taimi o le suʻega ile falemaʻi. I lenei tulaga, e tatau ona faʻaaogaina se uila fou poʻo le maeʻa ona faʻamaʻi.
  5. Massage masima. A maeʻa le afaina, o le mea autu e le o le popole, talu ai ona o lagona faalelagona e afaina ai le iuga. O le ae oʻo uma lava i le taimi, o lea aua le faanatinati e uu lou tamatamaʻilima - nai lo le toto capillary, e mafai ona e maua ni gaʻo ma gasegase. Massage se tamaʻi tamatamai lima mai le pito i lalo i le apa fao - o le a faateleina ai lona toto.
  6. Sauniuniga o le biomaterial. E sili atu le aveese o le muaʻi mataua e aliali mai i se paʻu lima: o le taunuuga mai i isi mea o le a sili atu ona faʻatuatuaina. Faʻasala i fafo le tasi mataua ma faapipii i le suʻega (pe aumai i le pito o le laupepa - i ni ata fou e maua e le masini ia lava).
  7. Iloiloina o le iuga. A oʻo i le masini e faʻaogaina le biomaterial, o le a lelei le faailo, pe afai e le lava le toto, o le natura o le faailo o le a eseese, faʻalavelave. I lenei tulaga, e tatau ona e toe faia le faiga e faʻaaoga ai se laina fou. O le itulaglass symbol o loʻo faʻaalia i luga o le mata i lenei taimi. Faatali 4-8 sekone seia oʻo ina faʻaalia le faʻaaliga i le mg / dl poʻo le m / mol / l.
  8. Talosaga mataʻituina. Afai e le fesoʻotaʻi le masini i se komepiuta, aua e te faalagolago i le manatua; ia tusia faʻamatalaga i le tusi o le maʻisuka. I le faaopoopo atu i faailo o le mita, e masani ona latou faailoa mai le aso, taimi ma mea e mafai ona aafia ai le taunuuga (oloa, fualaau faasaina, popolega, lelei o le moe, gaoioiga faaletino).
  9. Tulaga o le teuina. E masani lava, a maeʻa le aveeseina o le vaega o le suʻega, e tape le masini aunoa. Gagau mea uma i se tulaga faapitoa. E tatau ona teuina ia fasi i totonu o se siaki kulupu tapuni. O le mita e le tatau ona tu i le susulu o le la pe lata ane i se masini faʻavevela, e le manaʻomia foi se pusaaisa. Taofi le masini i se mea malulu i le vevela vevela, ese mai le gauai o tamaiti.

Afai ei ai ni au fesili, e mafai ona e faʻaalia lau ata i le endocrinologist, o le a ia fautuaina.

Faʻailoga talafeagai ma foliga o le suʻeina o fale

O le toto sampling mo se glucometer e mafai ona faia e le gata mai tamatamailima, lea, i le ala, e tatau ona suia, faapea foi ma le nofoaga o poloka. O lenei mea o le a fesoasoani e aloese ai mai manuʻa. Afai o le lima, thivae, poʻo isi vaega o le tino o loʻo faʻaaoga i le tele o faʻataʻitaʻiga mo lenei faʻamoemoe, o le sauniuniga algorithm e tumau pea. O le mea moni, o le toto totoʻa i isi eria e maualalo ifo. O le taimi o le taimi e fesuisuiai foi: o le sugar postprandial (pe a uma le 'ai) e fuaina pe a uma le 2 itula, ae a maeʻa le 2 itula ma le 20 minute.

O le iloiloga a le tagata lava ia o le toto e naʻo le fesoasoani a se glucometer ua faamaonia ma suʻe suʻega talafeagai mo lenei ituaiga masini ma se olaga masani. O le tele o taimi, e fuaina le suka i le fale (i luga o se manava gaogao, i le taeao) ma le tolopo, 2 itula pe a uma le taumafataga. I le taimi lava e uma ai se taumafataga, o siaki e siakiina e iloilo ai le tali a le tino i nisi o oloa ina ia mafai ai ona tuufaatasia se laulau patino o tali glycemic a le tino i se ituaiga oloa. O suʻesuʻega tutusa e tatau ona faʻatasi ma le endocrinologist.

O taunuuga o le auʻiliʻiliga e tele lava ina faalagolago i le ituaiga mita ma le lelei o fasi siaki, o lea o le filifiliga o le masini e tatau ona faʻafesoʻotaʻi ma tiute uma.

O afea e fua ai le suka o le toto ma se glucometer

O le taimi ma le taimi o le taualumaga e faalagolago i le tele o mea: o le ituaiga o maʻisuka, o uiga o fualaau oona o loʻo ave e le tagata maʻi, togafitiga togafitiga. I le maʻisuka ituaiga 1, o fuataga e faia ao le i faia taumafataga taitasi e fuafua ai le metotia. I le maʻisuka ituaiga 2, e le talafeagai pe a fai e totogi e le tagata maʻi le suka ma pusa oona. Faatasi ai ma togafitiga tuufaatasi e tutusa ma le inisalini poʻo le faʻataunuʻu atoa o le inisalini, o fuataga e tele lava ina faia, e faʻatatau i le ituaiga insulin.

Mo le maʻisuka e maua i le ituaiga 2 faʻamaʻi, faʻaopoopoga i fuataga masani i le tele o taimi i le vaiaso (faatasi ma le auala tautala e totogi ai le glycemia), fautuaina e faʻaalu aso e puleaina ai pe a fuaina le suka i le 5-6 taimi i le aso: i le taeao, i luga o se manava leai, pe a uma le 'aiga o le taeao, ma mulimuli ane ao lei amataina ma pe a maeʻa taʻitasi taumafataga ma toe foi i le po, ma i nisi tulaga i le 3 i le taeao.

Ole suʻesuʻega auiliili lea o le a fesoasoani i le fetuunaʻi o togafitiga, aemaise lava ma le le atoatoa o le totogi o le maʻisuka.

O le lelei i lenei mataupu o loʻo i ai le maʻisuka o loʻo faʻaaogaina masini mo le faʻaauau pea o le pulea o le glycemic, ae mo le toatele o tatou tagata faʻapitoa o ia tupe meataalo o se mea taugata.

Mo faamoemoega puipuia, e mafai ona e siaki lau suka i le masina. Afai o loʻo faʻalavelave le tagata faʻaaoga (tausaga, matua, mamafa, maʻi faʻatasi, faʻalavelave mamafa, prediabetes), e tatau ona e puleaina au faʻamatalaga faʻapitoa i taimi uma e mafai ai.

I se mataupu faapitoa, o lenei mataupu e tatau ona malilie i ai le endocrinologist.

Faailoga o le Glucometer: tulaga masani, laulau

Faatasi ai ma le fesoasoani a le tagata lava ia, e mafai ona e mataʻituina le tali a le tino i meaʻai ma vailaau, pulea le fua talafeagai o le faaletino ma faalelagona, ma lelei le pulea o lau talaaga faʻapitoa.

O le suka suka mo se maʻisuka ma se tagata soifua maloloina o le a eseese. I le tulaga mulimuli, o faʻataʻitaʻiga faʻataʻitaʻiga ua atiaeina e faigofie ona tuʻuina atu i le laulau.

Mo le maʻisuka, o le endocrinologist e fuafua ai tapulaʻa o le masani i tulaga nei:

  • Vaega o le atinaʻe o le faʻamaʻi,
  • Faʻaipoipoga faʻatasi
  • Tausaga o maʻi
  • Toto
  • Le tulaga masani o le maʻi.


E maua i le peteriabetes le faateleina o le glucometer i le 6, 1 mmol / L i luga o se manava gaogao ma mai le 11.1 mmol / L i le maeʻa ai o se uta o carbohydrate. Tusa lava pe o le a le taimi o le taumafataga, e tatau foi ona i ai lenei faailo i le maualuga o le 11.1 mmol / L.

Afai na e faʻaaogaina se masini se tasi mo le tele o tausaga, e aoga le iloiloga o lona saʻo pe a pasia suega ile falemaʻi. Ina ia faia lenei mea, i le taimi lava e uma ai le suʻega, e tatau ona e toe fua i lau masini.Afai o le suka o le suka suka pa'ū ifo i le 4.2 mmol / L, o le mea sese i le mita e le sili atu nai lo le 0.8 mmol / L i itu uma. Afai o loʻo faʻatulagaina i luga tulaga maualuga, o le vaeluaga e mafai ona oʻo i le 10 ma le 20%.

O fea mita e sili atu

I le faaopoopo atu i le iloiloina o iloiloga a le aufaʻatau i fonotaga faʻavae, e aoga le feutagai ma lau fomaʻi. Mo tagata gasegase e maua i ituaiga uma o le maʻisuka, o le setete e faʻaaogaina le aoga mo vailaau, glucometers, band test, ma le endocrinologist e tatau ona iloa po o le a le faʻataʻitaʻiga i lau eria.

Afai o loʻo e faʻatau le masini mo le aiga mo le taimi muamua, mafaufau i ni faʻaaliga:

  1. Faʻaaogaina. Siaki le avanoa ma le tau o suʻega faʻasolosolo ma tuʻuina atu i lau 'upega o falemaʻi. E tatau ona ogatasi ma le faʻataʻitaʻiga filifilia. E masani lava o le tau o mea taumafa e sili atu i le tau o le mita, e taua le mafaufau.
  2. Faʻatagaga faatagaina. Faitau faʻamatalaga mai le kamupanī: o le a se mea sese e mafai e le masini, pe na te iloiloina faapitoa le maualuga o le kulukose i plasma poʻo ituaiga uma o suka i totonu o le toto. Afai e mafai ona e siaki le mea sese i oe lava - o le mea lelei lea. A maeʻa faʻatonuga sosoo e tolu, e tatau ona eseese ia taunuuga e le silia ma le 5-10%.
  3. Faʻaaliga Mo tagata matutua ma tagata e le lelei le vaai, o le lapoa lapoa ma numera e taua tele. Ia, afai o le faʻaaliga o loʻo i ai se faʻasalalauga, se lisi a le gagana Lusia.
  4. Encoding Iloilo foliga vaaia o le fesuiaiga, mo tagata faatau o le matua, o masini ua i ai le telefoni feaveai e sili atu ona talafeagai, lea e le manaomia ai le faasaʻoga pe a uma ona faatauina mai ia fou fou o fasi siaki.
  5. Le tele o biomaterial. O le tele o le toto e manaomia e le masini mo se tasi auiliiliga e mafai ona maua mai i le 0.6 i le 2 μl. Afai o loʻo e faʻatauina se mita o le kulukose toto mo se tamaititi, filifili se faʻataʻitaʻiga e itiiti mea manaʻomia.
  6. Laina metric. O taunuʻuga o le faʻaaliga e mafai ona faʻaalia i mg / dl poʻo mmol / l. I le pito i tua o Soviet, o le filifiliga mulimuli e faʻaaogaina, e faʻaliliu ai tulaga taua, e mafai ona e faʻaaoga le fua: 1 mol / l = 18 mg / dl. I le matua, o ia fuafuaina e le o taimi uma e faigofie ai.
  7. Aofaʻi o le mafaufau. Pe a faʻatulagaina i luga o le eletise iuga, o mea taua e tatau ona iai le numera o le manatua (mai le 30 i le 1500 o fuataga mulimuli) ma le polokalame mo le fuafuaina o le aofaʻi aofaʻi mo le afa masina poʻo le masina.
  8. Isi faʻaopoopoga. O nisi faʻataʻitaʻiga e fesoʻotaʻi ma se komepiuta poʻo isi gaioiga, talisapaia le manaʻomia mo ia mea lelei.
  9. Meafaigaluega multifunctional. Mo maʻi mamaʻi, tagata e maua i le lipid metabolism maʻi ma le maʻisuka, o masini faʻapitoa e mafai ona faigofie. O ia ituaiga masini e tele mea e fuafuaina e le gata o le suka, ae o le mamafa foi, cholesterol. O le tau o nei oloa fou e talafeagai.

E tusa ai ma le fuafaatatau o le tau, e tele le aufaʻatauga e filifilia le faʻataʻitaʻiga a le gagana Iapani TS - faigofie ona faʻaaoga, e aunoa ma le fesuiaiga, o le toto mo le auiliiliga i lenei ata o le 0.6 μl, e le suia le olaga ola o le suʻega pe a uma ona tatala le vaʻa.

Faʻalogo lelei i faʻalauiloa i le faasologa o falemaʻi - o le fesuiaiga o mamanu tuai mo tagata fou gaosia o loʻo faia i taimi uma.

O le fea o glucometer e faʻamaonia saʻo ai le aofaʻi o suka?

E masani lava, ua filifilia le mita i lau fomaʻi. O nisi taimi o nei masini e tuʻuina atu i se faʻaitiitiga, ae i nisi tulaga, o tagata gasegase e faʻatauina se masini mo le fuaina o le suka i la latou lava tau. E masani ona faʻaaogaina e tagata faʻaoga mita mita Accu-Chek-Active / Accu-Chek-Mobile, faʻapea foʻi ma le tasi Touch Select ma le Bayer Contour TS masini eletise eletise.

O le mea moni, o le lisi o kiliva maualuga maualuga e le faatapulaaina i nei igoa, o faʻataʻitaʻiga sili atu o loʻo faʻaauau pea ona atiina ae, lea e mafai foi ona faʻatalanoa pe a manaʻomia. Taua taua e:

  • tau
  • o le faʻaalia o le iunite (o le i ai o le faʻasalalauga, televise, gagana polokalame),
  • le tele o le vaega manaomia o le toto (mo tamaiti laiti e aoga le faʻatauina o masini ma se fua faatatau maualalo),
  • faʻaopoopoga galuega faʻatulagaina (faʻatasi ma le komepiuta, teuina o faʻamaumauga e uiga i le maualuga o le suka),
  • o le i ai o ni nila e tatau ai mo se laupepa ma se faʻataʻitaʻiga (i totonu o pusa falemaʻi latalata ane e tatau ona faʻatauina e fetaui ma le glucometer filifilia).

Mo se malamalamaga faigofie o le faʻamatalaga na maua, ia fautuaina e faʻatau se masini i vaega masani o fuataga - mmol / l. E tatau ona tuʻuina atu i ai oloa e sili atu i le 10%, ma sili atu ile 5%. O ia ituaiga vaega o le a maua ai faʻamatalaga e sili ona talitonuina e uiga i le maualuga o le suka i le toto.

Ina ia mautinoa le lelei o oloa, e mafai ona e faʻatau ni fofo taulima ma se aofaiga tumau o le kulukose i totonu ia i latou ma faia ia le itiiti ifo ma le 3 suʻega suʻega. Afai o le faʻamatalaga mulimuli o le a mamao ese mai le masani, ona fautuaina lea e musu e faʻaaoga sea glucometer.

E faʻapefea ona siaki le suka o le toto e aunoa ma se glucometer?

O le fuaina o le suka toto ma le glucometer e le na o le pau lea o le auala mo le suʻeina o le kulūkose i totonu o le tino. E le itiiti ifo ma le 2 isi suʻesuʻega. O le muamua o nei mea, Glucotest, e faavae i luga o le aafiaga o le urine i luga o le mea faʻamalosi o vaega faapitoa. Pe a ma le minute o fesoʻotaʻiga faifai pea, e sui le lanu o le faailo. Ma le isi, o le lanu na maua e faʻatusatusa i lanu lanu o le fua fua ma o se faaiuga e faia e uiga i le aofaʻi o suka.

E faʻaaogaina foʻi le suʻesuʻeina o suʻesuʻega o le hematological i luga o sikola tutusa lava. O le taʻiala o le faʻaogaina o lenei metotia e toetoe tutusa lava ma le mea o loʻo taʻua i luga, na o le toto e galue e avea ma biomaterial. Aʻo leʻi faʻaaoga soʻo se tasi o nei suʻega faʻavave, e manaʻomia ona e suʻesuʻeina faʻasalalauga faʻaopoopo i le tele e mafai ai.

Suʻe faʻataʻitaʻiga vave i le urine

Suʻega o le suka o le Urinal

I totonu o le falemaʻi e mafai ona e mauaina ni suʻega faʻasoasoa e mafai ai e oe ona fuafua le maualuga o le kulukose i le urine o tagata mamaʻi e maua i le maʻisuka. O le taʻiala o le faʻatinoga e pei ona taua i lalo: o faʻataʻitaʻiga vaaia faʻataʻitaʻiga ma le au faipisinisi e galulue i luga o le faʻavae o le enzyme reactions. Faʻasalaga, aua o le glucose o loʻo i totonu o le uila e faalagolago lea i le lanu o le a paʻu le laupepa.

O le taimi fuafuaina o le 1 minute. Mo lenei suʻega, e tatau ona e faʻaaogaina le taeao o le vai pe a uma le 2 itula. O se faʻaopoopoga tele: o le faʻatinoga e leai se aoga ma faia e aunoa ma se glucometer.

E faʻafefea ona fua le suka o le toto i se glucometer: sauniuniga ma fua

O le fuaina o le kulukose o le toto ma le glucometer o se faiga taatele mo le tele o tagata e maua i le maʻisuka, o ituaiga muamua ma lona lua. I le aso latou te faʻaauau pea ona faia lenei faiga.

E fesoasoani tele i le pulea o le kulukose toto ma tausia i se tulaga masani. O le mita o le kulukose o le toto o se mita e taugofie, faigofie-i-le-fua e fua.

Ae ui i lea, e le o tagata uma e iloa le auala e faʻaoga lelei ai le mita.

Sauniuniga

E taua tele le le iloa pe faapefea ona saʻo le fuaina o le maualuga o le suka i le fale, ae ia iloa foi pe faʻapefea ona sauniuni mo le suʻega. E naʻo le sauniuniga tatau o le a avea ma taunuuga e faʻalagolago ma faʻamaonia pe a mafai ai.

  • O le suka maualuga i totonu o le tino e mafai ona tupu mai i le atuatuvale,
  • I se isi itu, o le maualuga o le kulukose i totonu o le toto, i le amanaia o le masani masani, e ono i ai pe a fai talu ai nei lava o se gaoioiga faaletino taua,
  • I le umi o le anapogi, o le leiloa o le mamafa, ma le taumafa malosi, o le fuaina o le maualuga o le toto suka e le malamalama, ona o le a le amanaiaina faailoga.
  • Fua lau suka toto i luga o se manava gaogao (manaʻomia), ma, pe a manaʻomia, i le ao. E le gata i lea, afai e te manaʻomia le pulea o lau maualuga o le suka, e tatau ona e fuaina le maualuga ole kulūkose i totonu o le faʻataʻitaʻiga faʻapitoa talu ona maeʻa le tagata maʻi. Aʻo leʻi faia lenei mea, e le mafai ona e fufulu ou nifo (o loʻo i ai le fesuiaiga i le pasene) poʻo le gaosia o komi (mo le mafuaʻaga lava e tasi),
  • E talafeagai le fuaina o le maualuga i le tasi ituaiga o faataitaiga - masani i le vevela (mai i le vein), poʻo le taimi foi i le capillary (mai le tamatamailima). E afua ona o le eseesega i le maualuga o le suka i le fale, pe a ave ona ituaiga eseese. I le faʻataʻitaʻiga matautia, o laʻasaga e laʻititi maualalo. O le mamanu o le toetoe lava o glucometers uma lava e talafeagai mo le fuaina o le toto mai le tamatamailima.

E leai ni faigata i le fuaina o le suka toto e aunoa ma se glucometer. Ae mo faʻamatalaga sili ona faʻamaonia ma faʻamoemoe, e tatau ona e mafaufau i le tele o mea.

Fuataga algorithm

O nisi o nuances o le auala e saʻo le fuaina o le suka i se glucometer. O le faʻatinoga o loʻo i ai se algorithm, lea o nisi taimi e laʻititi laʻititi e fuafua i le ata o le masini ma ona foliga. Ave toto e pei ona taua i lalo:

  • Iloilo le nofoaga o le a faia ai le puncture pe a fua le suka o le toto. I se tagata matua, e masani lava o se tamailima. Ae i mataupu pe a tele ni vaega i luga o le phalanx pito i luga (i tagata mamaʻi e fuaina kulūkose maualuga i taimi uma), e mafai ona sui le nofoaga. E mafai ona e fuaina le suka toto i le fale pe malaga i se faataitaiga mai le taligalu, pama. Tamaiti laiti ma tamaiti laʻitiiti latou te le aveina ni mea mo suʻesuʻega mai tamatamailima. Latou te tuia le paʻu i luga o le vae, mulivae, talipupuni,
  • Fufulu maeʻaeʻa le nofoaga o le a e suʻeina ai le faʻataʻitaʻiga. Mo lenei, o se fasimoli masani e talafeagai. E le gata i lea, o le kulukose e mafai ona fuaina e ala i le togafitia o le nofoaga o puncture ma solo faʻamalosi po o se vailaʻau faʻapipiʻi,
  • Toeitiiti lava o le mita e faʻapipiʻiina ma se peni-peni faapitoa ma se masini lea e mafai ai ona vave maua le toto samasama. Afai e le o aofia ai se masini, e tatau ona e faʻatau ese, ona e sili atu ona faigofie le fuaina o le suka toto ma se glucometer ma ia. O nila i totonu o le masini o ni mea taumafa. Latou te manaʻomia le toe sui, ae peitai, latou te le manaʻomia ona suia i taimi uma. Ae i le tulaga pe a sili atu ma le toatasi le tagata i totonu o le aiga e fuafua le maualuga o le kulukose i totonu o le toto ma le masini lava e tasi, o le nila mo tagata taʻitasi e tatau ona avea ma tagata taitoatasi,
  • Faapipii le vaega o galuega o le "lima" i le paʻu, faʻamalosi le taʻaloga ma taomi le ki,
  • Tuu le faʻataʻitaʻiga i luga o le suʻega ma tuʻu le fasi pepa i totonu o le masini faʻaoga. Atonu e iai ni eseesega e faalagolago i le ituaiga masini. I nisi tulaga, e tatau ona faʻapipiʻiina se fasipepa i totonu ma na o le taimi lava e faʻaaoga ai se faataitaiga. Mo isi, e mafai ona e faʻaaogaina se toto toto i se fasipepa ona faʻaofi lea i totonu o le mita ina ia fua ai le suka o le toto,
  • Faasolo le faamau i luga o le masini e faagaoioia ai le faʻataʻitaʻiga faʻataʻitaʻiga. I nisi o faʻataʻitaʻiga, o lenei faagasologa amata vave lava pe a uma ona faʻaaoga le faʻataʻitaʻiga,
  • Faatali seiloga e aliali i luga o le lau se faʻamatalaga mausali. O le toto toto i le fale i le taimi nei.

E leai ni faʻafitauli i le auala e faʻaaoga ai le mita. O tamaiti gasegase o loʻo feagai ma lenei mea. Afai ei ai sau masani, o le fua o le suka o le a vave ma faigofie.

O le a le taimi e fua ai?

O le tele o le maʻisuka e mafaufau pe faʻafia ona fua le suka o le toto. E taua le mataʻituina o le suka i le fale i le aso atoa. Faʻatasi ai ma se tulaga le maluelue pe a le totogiina le maʻisuka, e tatau ona e fuaina ia faitau pe tusa o le fitu taimi i le aso. E sili ona lelei le fuaina o le suka i le ao i vaitau nei:

  1. I le taeao, e le alu ese mai le moega, i luga o se manava gaogao,
  2. Aʻo lei faia le taeao
  3. Aʻo leʻi faia isi taumafataga,
  4. Fua le maualuga o le toto mo le lua itula i le maeʻa ai o se taumafataga i le afa itula e iloilo ai le faʻaaogaina o gaʻo (o le suka suka e fausia i le faʻataʻitaʻiga),
  5. Fua o le suka o le toto ma se glucometer ao lei moe,
  6. Afai e mafai, fua le faitau toto i le leva o le po po o le vaveao, talu ai e mafai ona matauina le hypoglycemia i lenei taimi.

Talu ai o le siakiina o le suka i totonu o le tino ma se glucometer e faigofie ma e le manaʻomia ai soʻo se tomai, o le tele o nei faiga e le afaina ai le lelei o le olaga. Ma talu ai e le mafai ona fuafuaina le maualuga o le suka o le toto e aunoa ma se masini, e tatau ai.

Meafaigaluega ma masini

Ina ia fua le maualuga o le maualuga o le kulukose i totonu o le tino e faʻaaoga ai le glucometer o le fale, e tolu vaega autu e manaʻomia, e tofu lava ma ona lava uiga.

  • Le glucometer lava ia. E mafai ai ona e siakiina le toto mo se tuʻuga tuʻufaʻatasia mo le leai o se totogi. E eseese i latou i le tau, atunuu o gaosiga, saʻo ma faigata. O mea taugata taugofie e tele lava ina i ai se olaga puupuu ma maualalo le saʻo. Afai e le manaʻo le tagata gasegase e mafaufau i taimi uma pe ua saʻo le faʻatulagaina o taunuuga, e sili atu ona lelei le faʻatauina o masini sili atu (tasi le tele o masini eletise OneTouch),
  • E le mafai ona fua saʻo le suka e aunoa ma ni suʻega. O pepa pepa nei e iai se faʻapitoa faapitoa e faʻaaogaina ai le faʻataʻitaʻiga. E mafai ona filifili le suka toto e faʻaaoga ai fasi pepa e fetaui ma le mita. E taugata ma e le maua i taimi uma (mo nisi faʻataʻitaʻiga e matua faigata lava ona faʻatau). O le mea lea, e tatau foi ona iloiloina lenei mea pe a filifilia se masini. E i ai se aso maeʻa, mulimuli ane e le mafai ona fuaina le suka o le toto faatasi ma i latou,
  • O lima faʻapipiʻi, o le tele o taimi, o loʻo aofia ai i totonu o le pusa, ae o nisi taimi e tatau ona faʻatau eseese. I lenei tulaga, o le faʻataʻitaʻiga o le mita e le taua, talu ai e le fesootai faʻatasi le nila. Ole gaʻo e tatau ona sui i le vaitau taimi, ona e le lelei. E mafai ona fuafua i lenei tulaga - i le aluga o le taimi, faʻaaogaina toto i le faʻaaogaina o le glucometer e mafai ona tiga, ona tatau lea ona suia le nila. E le gata i lea, o le tele o tagata e faaaogaina le mita tutusa e tatau ona i ai nilala taʻitasi.

Faʻalagolago i le ituaiga o mea sese o loʻo i ai meafaigaluega, e tatau i tagata suʻesuʻe ona fetuʻutuʻatasi ia faitauga pe a fuaina.

I nei masini faʻaonapo nei, e ui i lea, o le naunautaiga o le kulukose i totonu o le tino e saʻo ma e manaʻomia le leai o se fetuunaiga.

Faitau masani

Ina ia pulea lou tulaga, i le faaopoopo i le sailia o le toto toto ma le fua o le kulukose i le fale, e tatau ona e manatuaina le maualuga o le maualuga o le toto toto mo se maʻi ma se tagata soifua maloloina. O lenei mea o le a fesoasoani e iloilo ma le mautinoa lou tulaga.

I se tagata soifua maloloina, o le siakiina o siaki e faʻaalia ai le maualuga o le 4.4 - 5.5 mmol i le lita. Afai e te siaki le suka i le maʻisuka, ona maualuga lea o numera - i lenei tulaga, o le maualuga e oʻo i le 7.2 e masani lava. E le gata i lea, e taua le fua saʻo o le molimau a le tamaititi. E i ai la latou tulaga maualalo - mai le 3.5 i le 5.0

E masani lava, pe a uma ona 'ai le toto. Ae i totonu o le lua itula, e tatau ona toe faʻaitiitia (pe a lelei le metabolism). Afai e te tago i se fualaʻau o le suka ma ona siaki ai lea o le toto, ona faasolosolo malie lea o le faitau i le taimi lava lena.

I le maʻisuka ma vailaʻau, e taua le siakiina o faʻailoga i taimi uma, ona e le mautonu. E le gata i lea, o le suʻega o le toto e faia e mataituina ai le aoga o fua o le suka.

E tusa pe faapefea ma pe faapefea ona fua le suka ma pe faapefea ona galue le mita, vaʻai le vitio o loʻo i lalo.

E faapefea ona fua le suka o le toto i se glucometer

O le maʻi suka o se faʻamaʻi ogaoga ogaoga o le endocrin system, o loʻo faʻaalia i le le lelei o le pancreas. E le lava le insulin i le tino.

O se taunuuga o lenei mea, o le kulukose e faʻapupula i le toto o le tagata, lea e le mafai e le tino ona faʻagasolo.

Le pulea o le toto suka ma puipuia ai faʻalavelave faʻalavelave e fesoʻotaʻi ma le faʻalavelaveina o le tino o le endocrine, e fautuaina le maʻisuka e faʻataʻitaʻi e faʻaaoga se glucometer. O le a le ituaiga masini lenei, ma pe faʻapefea ona faʻaaoga, o le a matou faʻamatala atili.

Aisea e taua ai le fuaina o le suka toto i le maʻisuka?

E fautuaina le pulea o le kulukose mo maʻi uma.

O lenei mea e mafai ai ona taofiofia le faamai e ala i le mataituina o aafiaga o fualaau faasaina i luga o le suka, fuafua le aafiaga o le gaioiga faaletino i faailo o le kulukose, ave vailaau tatau i le taimi e faamautu ai le tulaga, ma iloa isi itu e aafia ai le tino o le maʻisuka. I le faigofie, o le fuaina o le suka toto e fesoasoani e puipuia ituaiga uma o faʻafitauli o lenei faʻamaʻi.

O a fua o le suka toto?

Mo tagata maʻi taitoatasi, e mafai e le fomaʻi ona fuafua le fua ole kulukose e faʻavae i luga o faʻamatalaga o le ogaoga o le maʻi, maʻi, faʻalavelave ma le soifua maloloina lautele.

Tulaga masani o le suka o le:

  • i luga o se manava gaogao - mai le 3.9 i le 5.5 mmol,
  • 2 itula talu ona 'ai - mai le 3.9 i le 8.1 mmol,
  • i soo se taimi o le aso - mai le 3.9 i le 6.9 mmol.

Ua faateleina le suka:

  • i luga o se manava gaogao - e sili atu i le 6.1 mmol i le lita o le toto,
  • lua itula talu ona 'ai - e silia ma le 11.1 mmol,
  • i soo se taimi o le aso - e sili atu i le 11.1 mmol.

E faapefea ona galue le mita?

I aso nei, e mafai ona fuaina le suka i le fale e faʻaaoga ai se masini faaeletonika e taʻua o le glucometer. O le faatulagaga masani e aofia ai, i le mea moni, o le masini ma le faʻaaliga lava ia, masini mo le taina o le paʻu ma le siakiina o fasi pepa.

O le polokalame mo le galulue faatasi ma le mita e taʻu mai ai le fuafuaga lenei:

  1. Aʻo leʻi suʻeina, fufuluina ou lima i le fasimoli ma le vai.
  2. Suʻe le masini faaeletonika ma faʻaofi le fasi siaki i totonu o le pu faapitoa.
  3. Faʻaaogaina se tu, tuʻi le pito o lou tamatamailima.
  4. Faaaoga se mataua o le toto i le vaega o le suʻega.
  5. A maeʻa ni nai sekone, iloilo le taunuʻuga e aliali i le faʻaaliga.

Matou te gauai atu i le mea moni e faapea o le gaosi oloa e faʻapipiʻi faʻamatalaga auiliili i mita taʻitasi. O le mea lea, o le suʻega e le faigata pe mo se tamaitiiti e mafai ona faitau.

Fautuaga mo le fuaina o le suka toto ma se glucometer

Ma a oʻo ina tofotofoina i le fale e leai ni faafitauli, matou te fautuaina oe e mulimuli i ni tulafono faigofie:

  • O vaega o paʻu e fai ai le puncture e tatau ona suia i taimi uma ina ia le tupu ai le ita i luga o le paʻu. E mafai ona e feauauai ma taʻi tamatamai lima e tolu i luga o lima taʻitasi, sei vagana ai le faasino igoa ma le lima matua. O nisi faʻataʻitaʻiga o glucometers e faʻataga ai oe e suʻe toto mo le auʻiliʻili mai le lima, tauau, ma le ogavae.
  • Aua le togi lou tamatamailima e maua atili ai le toto. O faʻafitauli o le gaioiga e mafai ona aʻafia ai le sao atoatoa o iuga.
  • Ina ia maua vave le toto mai lou tamatamailima, e fautuaina e fufuluina ou lima i le vai mafana aʻo leʻi suʻeina oe. O lenei mea e faʻaleleia ai le toto.
  • Afai e te togi se tamai aluga o le tamatamailima ae le o le ogatotonu, ae laitiiti mai le itu, o le faagasologa o le a itiiti ifo le tiga.
  • E tatau ona ave ni fasi faʻataʻitaʻiga ma lima susu.
  • Faaaoga le mita taʻitasi e aloese mai faʻamaʻi.

O le saʻo o iuga e mafai ona aʻafia i le le fuaina o le numera i luga o le afifiina i fasi pepa faʻataʻitaʻi ma le tuʻufaʻatasia. E le gata i lea, o le a le saʻo ia faailoilo pe a susu le 'upega tafaʻi tamatamailima. Aʻo malulu, o suiga o le fuaina o le suka toto e masani lava ona sui.

O le taimi sili e fai ai le auiliiliga o le taeao po po o le afiafi. O lona uiga, o le aveina o le toto mai le tamatamai lima e fautuaina i luga o se manava gaogao po o le taimi e momoe ai.

I le maʻisuka ituaiga 1, o se suʻesuʻega e manaʻomia i aso uma. O le maʻisuka ituaiga 2 i le faʻaaogaina o fualaau faasaina ma le mulimuli i se taumafataga maloloina e mafai ona fua ai le suka i le tolu vaiaso.

Ina ia puipuia le maʻisuka, o ia suʻega e faia i lea taimi i lea masina.

Ma o se isi faʻamatalaga sili ona taua: o maʻi gasegase ma le tumau, togafitiga, popolega ma le atuatuvale e mafai ona aafia ai le saʻo atoatoa o taunuuga. O le mea lea, afai o maualuga le suka, o le a sili atu le faʻafesoʻotaʻi se fomaʻi e uiga i lenei mea.

E faapefea ona fua le suka o le toto

Ae tatou te le fiafia i le fuaina o le suka toto, sei o tatou tilotilo i le mea e tupu i le toto o le maʻisuka.

O le atinaʻeina o le maʻisuka e faʻavae i le le lava o le insulin, lea e manaʻomia e faʻaaoga ai le kulukose i totonu o le toto. I le matua, o le faʻasaʻoina o le inisalini mai pulou teine ​​o le pancreas ua faʻaitiitia ma, i le taimi lava e tasi, o le aoga o le inisalini i sulu o le tino (faʻataʻitaʻiga, uaua muso) e faʻaititia. E tusa ai ma lea, o le aofaʻi o suka - poʻo le - kulukose i totonu o le tino o loʻo faʻatupulaia.

O lea, seʻi o tatou aʻoaʻoina e fai atu "glucose" ae le o le "suka" Aisea? Ioe, ona e tele sugars i le toto - suauu, lactose, maltose, ma le kulukose.

A tatou fai atu: "pe faapefea ona fua le suka o le toto ma se glucometer," e tatau ona tatou malamalama "pe faapefea ona saʻo le fuaina o le kulukose toto i se glucometer." O le tau o le glucometer e faalagolago pe tali atu i "isi sugars" sei vagana ai le kulukose lava ia. Afai e tali mai, e leaga! O le a na o le faʻamalieina o lau taunuʻuga. O lea ia tatou aoao e fai atu "glucose" nai lo le "suka" ma le "plasma" nai lo le "toto".

I le auala, vaai pe faapefea ona faamaumauina i lenei auiliiliga:

Ae i le gagana "le-Rusia" - Glikoze plazma

Ae vaʻai pe faʻapefea le tele o glucometers e faʻamaonia i suʻesuʻega faavaomalo mo le tausisia o le ISO-15197-2013 - SAUNIA E PLASMA! Auā afai e faʻamaʻiina e le "toto atoa", ona leai lea o le 1.2 faʻataʻitaʻiga - MANATUA LENEI MEA!

E faʻapefea ona fua saʻo le suka o le toto i se glucometer, pe sili atu le saʻo: Faʻapefea ona fua saʻo le kulukose plasma i se glucometer

O le fua saʻo o fua o le kulukose i totonu o le toto ma se glucometer e faigofie tele: soʻo se glucometer e faʻatasi ma se faʻatonuga - e le gata i faʻamatalaga ma i ata, o le a faigofie ona faʻamatalaina le faasologa o gaioiga. Mo se faʻataʻitaʻiga, o lenei:

O le fesili e le tatau ona fai "pe faapefea ona fua le suka i se glucometer", ae pei o lenei: "oa mea sese e faia e le aufaitau i le fuaina o le kulukose ma se glucometer".

Ae o nei mea sese e le tele.

1) Le manogi alofilima maso ua fufulu i le ava malosi

2) Na faia se puʻupuʻu tele, ma, e le o toe manaʻo e toe faia le pupuʻu, o le tagata e faʻaaogaina lona tamatamailima ma lona malosi atoa, e pei o le fetuunaiga o le toto i le nofoaga pipisi. I lenei tulaga, o le a tatou maua le toto e leai se toto, o se paluga o le toto i le gaʻo ma le gaʻo: o le taunuuga o le a le mafaamatalaina.

3) Manoa le lelei ao leʻi faʻapala. Afai e iai ou tamatamai lima malulu - aua neʻi patipati ou lima, aua le soona faimamago ma aua nei faʻaitiitia i lalo i le vai inu - o le a taʻitaʻia ai le tele o capillaries ma mea uma i le tuufaatasiga o le toto, gaʻo ma le gaʻo. Faamamafana filemu ou alofilima i se vai inu laitiiti. Pe naʻo le mafanafana!

4) Faʻaaoga faʻasolosolo suʻesuʻega - leai se faʻamatalaga!

5) Ole numera o suʻega faʻasolosolo e le ogatasi ma le fuainumera o loʻo faʻapipiʻi i le mita lava ia - o lona uiga E le i faatuina le mita. O mita ole kulukose toto i aso nei e le manaʻomia ai le fetuʻutuʻunaiga o le tusi lesona - nofo faʻalogo mo mea na ausia i lenei vaega ma aua e te fefe e sui vave lou mita o le kulukose toto, o gaioiga e sui ai mita glucose tuai ma mea fou e faʻaauau pea ona faia!

E faʻafefea ona fua le suka o le toto e aunoa ma se glucometer, pe sili atu le sao: E faapefea ona fua le glukose plasma e aunoa ma se glucometer

Afai e fia iloa e se tasi le mea moni - e aunoa ma se suʻega o le toto suʻesuʻe poʻo le mita o le kulukose toto - leai se auala!

E uiga i le auala e fuaina ai le suka i le fale e aunoa ma se glucometer, o lona uiga E leai se osofaigamafaufau tele i ulu atamai ma faamaoni.

Latou te o mai ma mea e le o osofia ai le toto toto - e tusa ai ma le tele o le taimi nei, e tusa ai ma le fua o le maualuga ma le mamafa - ae peitai, e leai se tasi o nei auala ua laiseneina, talu ai e le ogatasi ma tulaga lautele o le saʻo o faitauga ma e faalagolago i le tele o uiga patino o le tagata e faaaogaina.
O le mea lea, i se fesili patino: "pe faapefea ona fua le suka o le toto," e tatau ona tatou tali atu i le auala lenei:

"Fua o le kulukose e faia uma i luga o se manava gaogao ma le 2 itula i le maeʻa ai o se taumafataga e faʻaaoga ai se glucometer ua faʻamaonia e tusa ai ma le ISO 15197: 2013 * ma le faʻataʻitaʻiga tutusa.

Mo se tagata soifua maloloina, o faitauga i luga o se manava gaogao e le tatau ona sili atu i le 6.1 mmol / lita, ma le faitauga 2 itula pe a uma le taumafataga (glucose tolerance) e tatau ona itiiti ifo i le 7.8 mmol / lita.

Mo se maʻi o loʻo maua i le maʻisuka, o le fomaʻi o loʻo faʻapipiʻiina tuaoi manaʻomia o faʻataʻitaʻi, mo se faʻataʻitaʻiga:

O se manava gaogao - itiiti ifo i le 10 mmol / lita, ma le 2 itula i le maeʻa ona 'ai - itiiti ifo i le 14 mmol / lita.

Ma faʻatasi ai ma le fesoasoani a le meaai fautuaina, ituaiga olaga ma vailaau, o le tagata maʻi e saili e ausia nei faailoga ma faʻaleleia! "

* Tulaga fou ISO 15197: 2013 "In vitro diagnostic systems. Manaoga mo le siakiina o le kulukose toto mo le siakiina o le tagata lava ia i le togafitiga o le maʻisuka " ese mai le lomiga muamua o le 2003 i itu nei:

  • faaleleia atili le sao atoatoa o le mataituina o faiga glucoseaemaise lava mo le maualuga o le kulukose i luga atu o le 75 mg / dl (4.2 mmol / l),
  • o gaosiga o masini e mataʻituina ai le kulukose e tatau ona mautinoa o latou tekonolosi ua faʻaleleia le saʻo mai + -20% i + -15%,
  • o le lomiga fou o le faatulagaga ua maua ai le 99% le saʻo e le pei 95% o le tulaga muamua,
  • mo le taimi muamua, o le faʻataʻitaʻiga o loʻo tuʻuina mai ai faʻataʻitaʻiga aloaia mo le pule saʻo mo tagata gasegase ma le suʻesuʻega o mea o loʻo i lalo o tala faʻasolopito (aofia ai le hematocrit).

O fua o le kulukose e sili atu ona saʻo o le a mafai ai e tagata gasegase ona lelei le puleaina o latou maʻisuka i faʻamatalaga e togafitia ai togafitiga atonu e ono aʻafia ai, mo se faataitaiga, meaʻai ma vailaʻau o togafitiga, aemaise ile inisalini.

E faapefea ona faʻaaoga se glucometer e fua ai le suka o le toto?

E leai se maʻisuka tasi e mafai ma e le tatau ona faia e aunoa ma se glucometer. O lenei masini e mafai ai e oe ona fuafua le maualuga o suka, ma o le tulaga lea o le soifua maloloina o le maʻisuka. O le mafuaaga lena e tatau ai ona iloa mea uma e uiga i le faʻaaogaina o le mita, oa mea e faʻaaoga ma masini ma isi faʻaaliga.

O le a le taimi e fua ma aisea?

O le siakiina o le maualuga o lau suka e tatau mo le tele o mafuaaga. E pei ona taʻua muamua, o lenei mea e mafai ai e oe ona siaki le ala o le maʻisuka, faapea foi le aʻafiaga o nisi fualaau. E le gata i lea, ua fautuaina le suʻega o le glucometer e fuafua po o fea o faʻamalositino e faʻaleleia ai le soifua maloloina o le maʻisuka.

Pe a faʻaalia se fua maualalo o le suka i totonu o le toto, e mafai ona tali atu ma faia ni fua faʻatatau i taimi o le aso e faʻamautu ai faailoga.

E leai se mea taua mo se tagata o le mafai lea ona mataʻituina le lelei o le fualaau oona (vitamini, hepatoprotectors), ma pe lava le inisalini na tui.

O tagata uma e faʻaaogaina le mita e tatau ona nofouta i le tele o taimi e mafai ai ona faia ia siaki.

E faʻafia ona mafai ona 'ou toto?

Ina ia saʻo lelei le fua o le suka i le toto, e tatau i tagata atamamai ona faʻalogo lelei i taimi nei e faʻatulagaina ai:

  • mo le maʻisuka ituaiga 1, e fautuaina ia fua ao le i ai meaai, e pei foi o le 120 minute talu ona 'ai, aʻo lei alu i le moega ma tolu i le taeao,
  • ma le maʻisuka ituaiga 2, e fautuaina malosi e fua le suka i le tele o taimi i le aso,
  • faatasi ai ma le faateleina o le kulūkose i le toto e iloa ai le 15 mmol ma le maualuga, e mafai e se fomaʻi ona tumau i le togafitiga o le inisalini e faʻapipiʻi faʻatasi ai ma fualaau faʻasaina o le suka.

Tuuina atu o maualuga maualuga o le suka o le a aafia ai le tino i taimi uma ma faateleina ai le ono tulai mai o faafitauli, e tatau ona faia fua e le gata i le taeao i luga o se manava gaogao, ae faapena foi i le aso.

E faapefea ona fua le suka i le aso

E faapefea ona fua le suka i le aso

E tatau i le fomaʻi ona taʻu i lona tagata maʻi le ituaiga o gasegase o le maʻisuka, faʻafitauli ma uiga o tagata taʻitoʻatasi, ma e tusa lava pe faʻavae i lenei mea, fuafua le tele o taimi e te manaʻomia ai fua.Mo se faʻataʻitaʻiga, e faʻamatala auʻiliʻili e le fomaʻi pe a manaʻomia, e fia taimi e ave ai le pa, ma e mafai foi ona e fuaina le kulukose i le afiafi.

I le avea ai ma puipuiga, e manaʻomia e se tagata soifua maloloina ona siakiina faailo tasi i le 30 aso. Aemaise lava, e faatatau lea i na tagata ei ai se gasegase o le gasegase i faʻamaʻi.

O le a le taimi sili e faia ai le auʻiliʻiliga? I le vaveao, o le manava atoa ma le maeʻa o le 'aiga o le taeao, afiafi,' aiga o le afiafi. Matou te faamanatu atu ia te oe o taunuuga e tatau ona ese: a maeʻa ona 'ai e 5.5, faʻalauiloa e oo i le 5.0 mmol / l.

E fia le suka ou te fuaina pe a uma ona 'ai? O le seti taimi e 2 itula.

E faapefea ona fua le suka i le aso

I tulaga ogaoga o le maʻisuka, e tatau ona faia fua i le po. O nisi taimi o le pa e faʻamaonia pe a uma le gaioiga faʻaletino poo le inisalini.

GDM o nisi taimi e maua ai - o se maʻi lē tumau o le maʻisuka, lea e sili ona taatele i fafine maʻitaga. E tupu ona o le vaivai o le gaosiga o le inisalini i le tino. Ina ia foia lenei maʻi, e tatau ona e tulaʻi ma aʻoaʻo se fomaʻi togafitiga ma ave ni lapataiga tatau mo le atinaʻeina o le maʻi.

Faʻapefea ona faʻaaoga le mita?

O le mita e tatau ona teuina e tusa ai ma faatonuga na sau ma le masini. O le masini lava ia e tatau ona puipuia mai le faʻaaogaina o masini ma mea leaga. I le tautala tuusaʻo pe faʻapefea ona saʻo le fuaina o le suka i le glucometer, faʻalogo i le mea moni e faapea:

  • e tatau ona mataʻituina tulafono faʻalesoifua maloloina i le taimi o le puncture, o le vaega ua filifilia o le paʻu ua faʻamaʻiina ma solo faʻasaina. O lenei mea e puipuia ai faʻamaʻi pipisi e ala i le paʻu o le paʻu,
  • tamatamailima o le nofoaga faʻasalalau masani. O nisi taimi o vaega i totonu o le manava poʻo le muaʻi lima e mafai ona faʻaaogaina,
  • afai o le masini o le photometric, o le toto ua faʻaaogaina ma le faʻaeteete i le fasi pepa. Afai o tatou talanoa e uiga i se masini eletonika, o le pito i luga o le laina e aumai i le mataua o le toto ma o le mita lava ia "liliu" i le tulaga o le mafaufau.

E faʻapefea ona filifili ma faʻaaoga se mita o le suka toto

  • 1 Laasaga taʻitasi taʻitasi
  • 2 Faʻamatalaga
  • 3 Faʻafefea ona filifili se glucometer

I aso nei, pe a oʻo i le faʻaʻai o le maʻisuka e toetoe lava o le faʻamaʻi, o le i ai o se masini feaveaʻi e mafai ai ona vave fuafua le maualuga o le kulukose i le fale e taua.

E tusa lava pe leai ni maʻisuka i le aiga, e fautuaina e siaki le toto mo le maualuga o le suka pe a ma le tasi i le tausaga. Afai ua faatulaga e le fomaʻi le setete o le setete, o lona uiga e sili atu le aua le faatuai ma maua le mita i se taimi vave e mafai ai. O tau o lana faʻatau ma mea e faʻaaogaina o le a sili atu nai lo le totogiina atu ma le ola maloloina.

A maeʻa ona faʻatau se glucometer, e taua le faʻatino lelei o faʻatinoga faʻasologa. E mafai o taimi muamua o le a le manuia, ae leai se mea e sili ona faigata i nei gaioiga. Muamua, ave lou taimi e faitau ai faatonuga mo le mita, ona faitau lea o faʻamatalaga ile auala e tatau ona faʻatumu lelei ai fasi suʻega i le toto i nai taimi.

Laasaga i lea laasaga taʻitasi

Ina ia mafai ona faʻatuatuaina le fua o le suka, e tatau ona mataʻituina le faasologa mulimuli o gaoioiga:

  1. Saunia le masini mo le galuega, saunia mea uma e tatau ona faʻaaogaina - o se laupepa ma le tele (i le mea tonu lava) suʻega o suʻega. Faamaonia le aoga o fasi pepa. Toe faʻafoʻi, ia mautinoa o loʻo mitaina le mita i le vaega o loʻo iai nei. Afai ei ai se toilalo e tupu, ona toe fai lea o le faʻasologa o faʻasologa ma se pu faapitoa. Ave ese le tusi ma le peni. Aua nei fufulu muamua ou lima, ona faia lea o sauniuniga!
  2. "I le avea ai ma se fomai tipitipi ao lei faia le taotoga," ia lelei lelei le vai inu i ou lima. A maeʻa lena, e taua le mulumulu lelei o ou lima mai le fasimoli i lalo o le vai inu mafanafana.Aua nei fufulu ou lima i lalo o le malulu poʻo le vevela! O le faʻaaogaina o le vai mafanafana o le a faʻaleleia atili ai le tafe toto i le maualuga e maua ai le tafe talafeagai o le toto capillary.
  3. Aua le uʻu ou lima i le ava po o le ava malosi-e aofia ai vai (cologne). O faʻavae mai le ava malosi ma / poʻo suauu ma gaʻo taua o le a matuā faʻasese ai le auʻiliʻiliga.
  4. E taua tele - pe a fufulu ou lima, e tatau ona e faʻamago lelei. E fautuaina e aua le solo, faʻapitoa, ia faʻagogo le paʻu i se auala masani.
  5. Faʻaalu lou taimi i le faʻamaʻi! Faʻaofi le suʻega i totonu o le masini ma faʻatali mo le savali faʻamaufaʻailoga i le mata o le mita.
  6. Aʻo leʻi tuiina le laʻau, ia mautinoa o le paʻu i le nofoaga o le puncture e mamago. Aua e te fefe i le tiga - o ona po nei mo le tipiina o le paʻu o loʻo i ai se manua mataʻutia, ma o lo latou tui e toetoe lava a le mafai ona ese mai le namu. Aua le faʻaogaina le puncture i ni nai taimi e aunoa ma se faʻamaonia faapitoa!
  7. A maeʻa le faʻalavelave, aua e te faanatinati e faʻatumu loa le fasi pepa! Fai ni masini lamolemole (tulei) gaioiga i le itu mai le itu i le nofoaga o le puncture. Aua e te tuleia le tamatamailima - o le malosi malosi e tau atu i le pa mo le auiliiliina o le "gaʻo ma le toto" nai lo plasma capillary. Ma aua e te fefe e "leiloa" le pa'ū muamua o le toto - faʻaaoga le lua faʻamanuiaga mo le faʻamalositino e faʻatupulaʻia ai le sao o le fua o fua.
  8. Aveese le mataua muamua i le ogato mago, paʻu, poʻo le vevela, ie e leai ni meaʻai.
  9. Faʻasaʻu le lua mataua, faʻatumu le suʻega ma tuʻu i le masini.
  10. Aua le faalagolago atoa i le polokalama o le manatuaina o le masini ma ia faamaumauina le iuga i se tusi faapitoa e te tusia ai i lalo: o le numera numera o le suka, le aso ma le taimi o le fua, o meaʻai na 'aina, o vailaʻau na fai, o le a le ituaiga inisalini na tuiina ma o le a le tele. O se faʻamatalaga o le maualuga o faʻafitauli faaletino ma le mafaufau-mafatiaga na mafatia i le taimi o le aso o le a le sili atu.
  11. Ave ese ma aveese le mita i se nofoaga e le mafai ona maua e tamaiti ma puipuia mai le la. Faʻasinoa ma le faʻaeteete le fagu i fasi pepa faʻataʻitaʻi, aua nei teuina i totonu o le pusaaisa - o fasipepa, e tusa lava pe maeʻa tapuni, e manaʻomia le vevela vevela ma le ea malulu. Ia manatua e mafai ona faalagolago le olaga i le saʻo ole faitau ole glucose plasma.

O le manaʻoga e ave se glucometer i le taimi o se asiasiga i se endocrinologist o le a matua le maasiasi ma masani - o le a tali atu le fomaʻi i taimi uma ma le malamalama ma faʻaalia ai mea sese.

Lapataiga

Afai o nisi mafuaaga ua filifili ai e ave le toto e le mai le tamatamailima, ae mai le lima po o le lima, ona avea ai lea o tulafono mo le sauniuni o le paʻu mo se punoto o le a tumau lava. Ae ui i lea, i lenei tulaga, mo fua saʻo o le suka, o le taimi o le taimi e uma ai e tatau ona faateleina i le 20 minute - mai le 2 itula i le 2 itula 20 minute.

Mo le maʻisuka, o faailoga e maua i le fuaina o kulukose i le plasma toto e taua tele, o le mea lea, e tatau ona totogi le tausiga faʻapitoa i le filifilia o meafaigaluega ma suʻe suʻega. O pusa laititi, o se mita tuai ma le "pepelo" e mafai ona matua faʻasese ai taunuuga ma mafua ai le maliu o le maʻi.

Auala e filifili ai se glucometer

Mo fautuaga, e sili atu le faʻafesoʻotaʻi le endocrinologist aoga o le a fesoasoani ia te oe e filifili le ata saʻo. Mo le maʻisuka, e maua ai penefiti a le malo mo masini lava latou ma suʻega faʻataʻitaʻiga, o lea e masani ai ona iloa e le fomaʻi le ituaiga o mea e maua i totonu o falemaʻi lata ane.

I aso nei, o le sili ona lauiloa o faʻataʻitaʻiga elekene. Afai e faatauina le masini mo le faʻaaogaina o le fale mo faamoemoega puipuia ma mo le taimi muamua, ona muamua manaʻomia lea ona e malamalama i faʻaaliga nei:

  • Iloilo le i ai o pepa faʻataʻitaʻiga ma a latou tau. Saili pe i ai se aso maeʻa pe a uma ona tatala le afifi. Ia mautinoa o loʻo avanoa pea mo le ata filifilia - o le masini ma suʻega e tatau ona tutusa ma le ituaiga.
  • Ia faʻafesoʻotaʻi ma le faʻamaoniga o le saʻo ma le gaioiga faatagaina a le kamupanī o le maualuga o faʻamatalaga o le suʻeina o le suka suka. E aofia ai le taua tele ia mautinoa o le masini e le tali atu i "suga uma" i le toto, ae na o le iloiloga o le i ai o le kulukose i le plasma.
  • Filifili le tele o le lapoa o lauulu ma le tele o numera i luga o le faʻaaliga, le manaʻomia mo le faʻamalamalamaina, faʻapea foʻi ma le i ai o le lisi autu Rusia.
  • Saili pe o le a le masini faʻapipiʻiina mo se vaega fou o fasi pepa. Mo tagata matutua e sili atu le filifilia o se kopi otometi o le fesuiaiga.
  • Manatua le laʻititi o le plasma volume o le a manaʻomia e faʻamaeʻa ai suʻesuʻega - o fuainumera sili ona taatele o le 0.6 i le 2 μl. Afai o le a faʻaaoga le masini mo suʻega a tamaiti, filifili le masini i le tau maualalo.
  • E taua tele - i le a le iunite metotia o le iuga ua faaalia? I totonu o atunuu CIS, mol / l e taliaina, i le vaega o totoe - mg / dl. O le mea lea, ia faaliliu iunite, ia manatua 1 mol / L = 18 mg / dl. Mo tagata matutua, o ia fuafuaga o faafitauli.
  • O le aofaiga fuafuaina ole manatua (filifiliga mai le 30 i le 1500 fuataga) ma o se polokalama e manaʻomia e faʻatusatusa ai le aofaʻi o iuga mo le vaiaso, 2 vaiaso, masina.
  • Filifili le manaʻomia mo galuega faʻaopoopo, e aʻafia ai le gafatia e fesiitai faʻamatalaga i se komepiuta.

O se tasi o masini sili ona lelei e faaaoga i le fale, e tusa ai ma le fua faatatau "taugata", i le asō o le "Contour TS" Iapani - e le manaomia le fesuiaiga, e faigofie ona faʻaaogaina, o le olaga ola o le suʻega e le faalagolago i le tatalaina o le pusa 0.6 μl o le toto.

E taua le mulimuli i faʻatau - o le fesuiaiga o suiga fou mo nei ona po nei o loʻo faʻatinoina i taimi uma i falemaʻi!

Fua o le suka i le toto i se glucometer

Afai e pulea le maʻisuka e aunoa ma le inisalini, o le tulaga e mausali ma e le mafua ai le atuatuvale, ua lava lea e siaki ai le suka 2 aso i le vaiaso: e sili ona lelei le fuafuaina o le anapogi glucose ma le 2 itula talu ona 'ai. I le avea ai o se tulafono, oi latou e mauaina le inisalini togafitiga e tatau ona fuaina i aso uma, ae le o le tasi.

Ae ui i lea, i nei tulaga, afai e te lagona le lelei ma ua lelei le taunuʻuga mulimuli, e mafai ona faʻatapulaaina oe i le 2-3 fua, fai mai, i isi aso uma. O se taimi umi e le manaʻomia.

Afai o le faʻalavelave o le faʻamaʻi, o le suka e "oso", o le hypoglycemia e tupu, pe, i se isi itu, maualuga maualuga le maualuga o le kulukose, e tatau ona masani - e oo atu i le 8-10 taimi i le aso: i luga o se manava leʻo, 2 itula pe a uma le 'aiga o le taeao, 'aiga o le aoauli, ao leʻi faia le' aiga o le afiafi ma le 2 itula mulimuli ane, aʻo lei moe ma i le va o le 3 i le 4 itula i le taeao, ona toe foi lea i le taeao i luga o se manava gaogao.

E le gata i lea, o le pulea e faʻaalia pe a lagona lagona o le hypoglycemia ma pe a uma ona faʻaumatia. O le mafuaʻaga lea e saili ai e saienitisi ma inisinia ni auala e fuafua ai le kulukose e aunoa ma le tuiina o le paʻu - o le manuʻa tumau i ou tamatamailima e oʻo atu ai i le leai o se lagona, mafiafia le paʻu i le injection site ma e masani ona tiga.

O nei faʻafitauli e mafai ona faʻaititia e ala i le suia o tamatamailima (e le mafai ona faʻaaogaina tamatamailima ma tamatamailima!).

Faʻafefea ona sauniuni mo le faʻatinoga

Ae e te leʻi fuaina le suka toto ma se glucometer, e tatau ona e:

  • fufuluina ma faʻamago ou lima lelei, e fautuaina e faʻaaogā vai mafanafana e faʻaleleia ai le toto,
  • e filifili se nofoaga mo le faʻaaogaina o le meafaitino ina ia aloese mai foliga o faʻamaufaʻailoga ma le ita, e mafai ona e tuʻi ou tamatamailima (ogatotonu, mama ma piniki),
  • fufulu le sitepu pupuʻu ma le totigi paʻu i le 70% ava malosi.

Ina ia le maua le tiga i le puncture, e tatau ona faia i le ogatotonu o le tamatamailima, ae o sina vaega i le itu.

Aʻo leʻi faʻaofiina se fasi siaki i totonu o le mita, e tatau ona e mautinoa o le numera i luga o le pusa e fetaui ma le numera i le mata o le mita.

Taualumaga

Aʻo lei oʻo i le puncture, e tatau ona tapunia le tamatamailima mo le 20 sekone (solo le sitepu pupuʻu ao lei aveina le mea e aafia ai le taunuuga o le auiliiliga).

I le lumanaʻi, e tatau ona e faia le algorithm nei:

  1. Faʻaofi le suʻega i totonu o le mita suka o le toto ma faʻatali e toe faʻaali. O se faailoga o se ata ma se mataua o le toto e tatau ona i luga o le lau o le mita.
  2. Filifili se fua faʻatatau o fua (faʻaaoga i soʻo se taimi o le aso, taimi muamua pe a maeʻa foʻi taumafataga, faʻataʻitaʻiina ma se faʻafoega o le puleaina, e le maua lenei galuega i luga o ata uma o masini).
  3. Faasolo i luga le pito o le masini poloka i le tamatamailima ma taomi le faamau e faagaoioia le masini. O le kiliki o le a faʻaalia ai ua maea le punch. Afai e tatau ona toso mai le toto mai isi vaega o le tino, o le tapuni o le masini poloka e suia i se pulou faʻapitoa na faʻaaogaina mo le taualumaga AST. E tatau ona tosoina le uila seia oʻo ina kiliki. Afai e tatau ai, ave mea mai le vae pito i lalo, ogavae, lima poʻo le lima, aloese mai nofoaga ma veins vaaia. O lenei mea o le a aloese mai le gasegase ogaoga
  4. O le mataua muamua o le toto e tatau ona aveʻesea i le laumei o le cotton, ona togi malie lea o le nofoaga o le puncture ina ia maua ai se isi mataua. E tatau ona faia ma le faʻaeteete le faʻatinoga, aloese mai le faʻaaogaina o le faʻataʻitaʻiga (tatau ona i ai le 5% i le toto).
  5. E tatau ona faia se mataʻu toto ina ia paʻi atu i le masini sampling o le siaki. A maeʻa ona faʻaaogaina, ma faʻamalama atoa le faamalama, e amata ona fuafua le masini i le kulūkose.

Afai e saʻo mea uma, o le suʻega o le suʻega e aliali i luga o le mata o le masini, lea e mafai ona otometi lava ona ulufale i le mita. O loʻo i ai foi se polokalama faʻapitoa e mafai ai ona e tusia faʻamatalaga mai le mafaufau o le mita i totonu o se laulau ma le mafai ona matamata i luga o se komepiuta patino.

A maeʻa ona aveeseina, e lafoai le fasi siaki ma le uila. O le masini e tape le otometi, e masani lava i totonu o le 3 minute.

Aua nei e lolomiina le nofoaga o le poloka i le suega ma faapipii se mataua o le toto. Afai e leai se mea e faʻaaogaina i totonu o le 3 po o le 5 minute (faʻalagolago i le masini), o le mita o le a otometi lava ona tape. Ina ia toe mafai, e tatau ona e toso ese le fasi pepa ma toe faʻaofi.

I le faʻaopoopoga i faʻamaumauga i le mafaufau o le masini, e fautuaina e tausia se tusi faʻataʻitaʻi e le gata ina faaopoopo ai le maualuga o le suka i le toto, ae faʻapea foʻi le fua o vailaau faʻatauina, o le setete o le soifua maloloina ma le gaioiga faaletino.

Afai e le tumu le faamalama o le pule i le toto, e le tatau ona e taumafai e faaopoopo i ai. E tatau ona e lafoai le fasipepa faʻaaoga ma sui i se mea fou.

O fea e sili atu ai le toto?

O le tele o glucometers e mafai ai ona e togiina ma maua ai le toto toto mai isi nofoaga: o le pito i luga o le alofilima, lima, tauau, ogavae, maso o le tamai povi, ma mai i le talipupuni.

I le auala, o le toto na maua mai le urine e latalata lava i le tuufaatasiga i le toto na aveesea mai le tamatamailima.

O le fea nofoaga e sili ona fiafia i ai lenei tagata po o le tagata maʻi e faalagolago ile tiga o lona mafaufau, mafaufauga ole mafaufau e faʻaoga isi nofoaga, galuega, mulimuli (mo musika, mo se faʻataʻitaʻiga, e le mafai ona e togiina ou tamatamai lima).

Ia manatua lelei o le maualuga o le kulukose o le toto mai vaega eseese o le tino i le taimi e tasi o le a ese mai le tasi i le isi, aua o le toto i nei vaega e le tutusa. O le tele lava o le tafe o le toto, o le sili atu lea o le saʻo o le fua. Talu ai i isi nofoaga e sili atu le mafiafia o le paʻu, ma faia ai se punoga iina, e tatau ona faʻalautele lona loloto.

Faʻapefea ona suʻeina

O le mea lea, o le nofoaga o le puncture e filifilia - mo se faʻataʻitaʻiga, o le lima taumatau o le lima tauagavale. E tatau ona pipii i pito pito i luga o le tamatamailima, ona o iinei o loo i ai le tele o capillaries ma e sili ona faigofie le maua o le toto talafeagai o le toto.

O le loloto o le poloka e filifilia taitoatasi - e faalagolago i le mafiafia o le paʻu. Ina ia faia lenei mea, o loʻo i ai se faʻatonutonu loloto i luga o le '' auʻau ', e ala i le liliu lea e mafai ona e filifilia le filifiliga e fetaui i lenei mataupu faapitoa.

Mo tamaiti laiti, e mafai ona e tuʻuina le fuainumera "1", talavou - "2", o tagata matutua o loʻo i ai le paʻu mafiafia ma le vevela o le a manaʻomia le itiiti ifo i le "4".

Ona fufulu lea o ou lima i se solo mama. E leai se manaʻoga e togafitia le paʻu i le ava - o le uʻamea lea e faia ai le uʻu e faʻaleagaina ai meatotino, ma tuʻuina le ava i totonu o le toto e mafai ona faʻasese le iuga. O le ava e naʻo le taimi e leai se auala e fufuluina ai ou lima.

E fautuaina le faia o lenei mea e seasea lava ona mafai, talu ai ona o le malosi o le ava malosi o le paʻu e faasolosolo malie ma vevela, ma o punctures i le taimi e tasi e sili atu ona tiga. Fufulu o ou lima i se solo, e tatau ona faʻafefeteina lelei, faʻaititia le palasi ma faʻaloloa le tamatamailima, o le ae ave ai le toto.

Faʻafefea ona fua saʻo le suka o le toto i se glucometer

O maʻi suka e tatau ona mataʻituina a latou kulukose o le toto i aso uma. I le fale, o lenei faʻatinoga e faia i le faʻaaogaina o se masini faapitoa - o se glucometer.

Ae peitai, afai o le taimi muamua lea e te faia ai lenei suʻega, o le a tulaʻi mai ni faʻafitauli.

I le uma, o tagata gasegase e leʻi leva ona maua i le maʻisuka latou te le o iloa pe faʻapefea ona faʻaaoga lelei le masini, i le a le faasologa o le fuaina o le suka o le toto, ma mea e tatau ona mafaufau iai.

O le taʻiala o le faʻaogaina ma ituaiga o glucometer

Glucometer o se masini feaveaʻi lea e mafai ona e faia ai fua talafeagai i le fale. Faʻavae i luga o faʻamatalaga o le masini, e faia faaiuga e uiga i le soifua maloloina o le maʻi. O tagata atamamai faʻaonaponei uma o loʻo faʻamalamalamaina i luga o le saʻo, faʻasologa o faʻamaumauga vave ma faigofie ona faʻaaogaina.

E masani lava, o mita o le kulukose toto e faʻatusatusa. Afai e manaʻomia, e mafai ona latou tauaveina ma oe ma fua i soo se taimi. E masani lava, o le pusa faʻatasi ai ma le masini e aofia ai se seti o laneto e leai se aoga, fasi siaki ma se peni pipili. E tatau ona faʻatino faʻasoasili taʻitasi e ala i le faʻaaogaina o suʻega fou.

O lea e mafai ai e se tagata faʻapitoa ona filifilia se faʻataʻitaʻiga lelei, o tagata gaosiga e taumafai e gaosia ni masini eseese o mamanu ma lanu, e faʻaogaina ai i latou galuega faaopoopo.

E faʻalagolago i le metotia o faʻataʻitaʻiga, o le tele o mita eletise ma le eletisema. O le filifiliga muamua e faia fua e ala i le valiina o le pito i luga o le fasi siaki i se lanu faapitoa. O taunuuga e fuafua i le malosi ma le leo o le palapala.

O faufautua faʻapitoa e manatu ua le toe i ai. E seasea ona iloa i le faʻatau.

O masini faʻaonaponei e galue i luga o le faʻavae o le metotia elemene, lea o suiga autu o le fua o suiga i le malosiaga oi ai nei.

O le galuega galue ole fasi siaki ole togafitiga ole togafitiga faʻapitoa. O le taimi lava e oʻo ai i le pa'ū ifo o le toto, e tupu ai se mea faʻaalia.

Ina ia faitau iʻuga o le faʻatinoga, e tuʻuina atu e le masini elemene o loʻo i ai nei i le fasipepa ma, i luga o le faʻamaumauga o faʻamaumauga, maua ai se taunuʻuga maeʻa.

Taʻiala faʻatonutonu

Mataʻituina o le suka toto e tāua tele i le togafitiga o le maʻisuka. O suʻesuʻega uumi e faaalia ai o le tausisia o le maualuga o le kulukose o le toto e lata i mea masani e mafai ona faʻaititia le ono aʻafiaga o faʻafitauli e 60%. O le fuaina o le suka i le fale e mafai ai e le tagata maʻi ma le fomaʻi ona togafitia togafitiga togafitiga ma fetuunai mo le sili atu ona lelei le puleaina o le maʻisuka.

I se tagata soifua maloloina, o le toto kulukose toto o loʻo iai i le va o le 3.2 i le 5.5 mmol / L. I maʻi e maua i le maʻisuka, ua toetoe lava a le mafai ona ausia ia faailoga o le falemaʻi. I lenei tulaga, o le masani e oo atu i le 7.2 mmol / L.

I tagata gasegase e maualuga le kulūkose maualuga, faʻaititia le kulūkose i lalo ifo o le 10 mmol / L o se mea lelei lelei. A maeʻa ona 'ai, o le maualuga o le suka o le toto o se maʻi e maua i le maʻisuka e tatau ona itiiti ifo ma le 14 mmol / L.

E fia taimi e te manaʻomia e fua ai le suka i se glucometer

E talafeagai le fuaina o le maualuga o le kulukose i le ituaiga o maʻisuka ao le i ai, 2 itula pe a uma ona 'ai, aʻo lei moe, ma le 3 i le taeao (i le lamatiaga o le hypoglycemia o le nocturn).

I le ituaiga II o le maʻisuka, e mafai ona fuaina le suka i le glucometer e faalua i le aso. E faʻatinoina foʻi fuataga pe a leaga le soifua manuia o le maʻi.

I tulaga ogaoga o le maʻisuka e faalagolago i le maʻisuka, o le kulukose e tatau ona fuaina i le fitu taimi i le aso, e aofia ai le po.

I le faʻaopoopoga i faʻamaumauga i le mafaufau o le masini, e fautuaina e tausia se tusi faʻataʻitaʻi e le gata ina faaopoopo ai le maualuga o le suka i le toto, ae faʻapea foʻi le fua o vailaau faʻatauina, o le setete o le soifua maloloina ma le gaioiga faaletino. Faʻafetai i lenei mea, e mafai ona faʻatautaia ma iloa mea e faʻaosofia ai le faateleina o le kulūkose ina ia mafai ona toe tusia se polokalame o togafitiga ma faia e aunoa ma ni vailaʻau faaopoopo.

Toto toto mai isi vaega o le tino (AST)

O le toto mo le fuaina o suka i le fale e mafai ona ave e le gata mai tamatamai lima, ae mai isi vaega o le tino (AST). O le taunuuga o le a tutusa ma le suʻega o mea na maua mai se tamatamai lima. I lenei itu o loʻo i ai se numera tele o namu, o lea o le punch e matua tiga lava. I isi vaega o le tino, o le namu pito i tua e leʻo fufusi, ma o le tiga e leʻo faʻaalia.

O le faamalositino, popolega, o le faʻaaogaina o nisi o meaʻai ma fualaau oona ei ai sona aafiaga i le gaosiga o suka. O le toto i totonu o capillaries o loʻo i tamatamailima e tali vave atu i nei suiga. O le mea lea, a uma ona 'ai, taʻalo i taʻaloga poʻo le tagofia o vailaʻau, e tatau ona e faʻaaoga mea e fua ai le suka mai lou tamatamailima.

O le toto mo le auʻiliʻili mai isi vaega o le tino e mafai ona faʻaaoga i mataupu nei:

  • se vaitaimi o le itiiti ifo i le 2 itula ao lei faia /
  • se vaitaimi o le itiiti ifo i le 2 itula i le maea ai o faʻatinoga faʻaletino,
  • se vaitaimi o le itiiti ifo i le 2 itula i le maea ai o le tuiina o le inisalini.

Mataʻituina o le suka toto e tāua tele i le togafitiga o le maʻisuka. O suʻesuʻega uumi e faaalia ai o le tausisia o le maualuga o le kulukose o le toto e lata i mea masani e mafai ona faʻaititia le ono aʻafiaga o faʻafitauli e 60%.

O faʻamaoniga i le toto sampling mai isi vaega o le tino:

  • suesuega o le hypoglycemia
  • suiga masani i kulūkose,
  • le ogatusa o taunuuga pe a ave le toto mai isi vaega o le tino i le manuia moni.

Sauniuniga saogalemu

Ina ia faʻaitiitia le faʻafitauli o faʻamaʻi ma aloese mai faʻalavelave, e tatau ai:

  1. Talofia le faʻaaogaina o laupepa masani po o masini faʻasolo. Lancet e tatau ona suia ao leʻi faia taualumaga taʻitasi, aua o se tasi taimi e faʻaaoga ai mea.
  2. Aloese mai le maua o le kulimi po o le kulimi kulimi, palapala, po o otaota i totonu o le masini pupuʻu poʻo le laumei.
  3. Ave le mataua muamua o le toto, aua e mafai ona aofia ai le mea faʻapipiʻi, lea e aafia ai le iuga.

Afai e le faia le sampling samoa mai le tamatamailima, e tatau ona filifilia se vaega eseese i taimi taʻitasi, e pei o faʻailoga faifaipea i le nofoaga e tasi e mafai ona mafua ai faʻamaufaʻailoga ma tiga.

Afai o le mita o le suka o le toto e faʻaalia ai se sese le iʻuga pe afai o loʻo iai se faaletonu i le tino, faʻafesoʻotaʻi lau sui o le tautua i le lotoifale.

Fuaina o le suka toto o se vaega taua o lau polokalame o le maʻisuka. Faafetai i lenei faiga faigofie, e mafai ona e puipuia le atinaʻeina o faʻafitauli ma aloese mai le faʻaleagaina.

Tuutuuga o le faaaogaina

Ina ia saʻo le mita, e taua le mulimuli i tulafono faʻapitoa. Aʻo leʻi faʻaaogaina le masini mo le taimi muamua, faitau ma le faʻaeteete faatonuga na oʻo mai. Afai ei ai ni au fesili faaopoopo e uiga i le faʻatinoga, o le a sili atu ona lelei lau lauga i lau fomaʻi.

O le tele o mita o le glucose faʻaonapō nei e manaʻomia ai oe e faʻataʻavale le masini aʻo leʻi suʻeina oe. Aua e te faatalale i lenei faiga. A leai, o faʻamaumauga e maua e le saʻo. O le tagata gasegase o le ai ai se ata le mautonu o le gasegase o le faamaʻi. Faʻatulagaga e fai ai ni nai minute. O faʻamatalaga o lona faʻatinoga o loʻo faʻamatalaina i faatonuga mo le masini.

O le kulūkose toto e tatau ona fuaina aʻo leʻi 'aʻai, pe a uma le' aiga, ma ao lei momoe. Afai e tatau ona faia le auiliiliga i luga o se manava gaogao, ona talia loa lea o le meaai mulimuli mo le 14-15 itula aʻo leʻi faia le taotoga.

I le maʻisuka ituaiga 2, e fautuaina e tagata atamamai le fuaina o fua i le tele o vaiaso i le vaiaso. Ae o le maʻisuka faʻalagolago i le maʻisuka (ituaiga 1) e tatau ona pulea le glycemia i le tele o taimi i le aso.

Ae ui i lea, e le tatau i se tasi ona galo le mea moni e faapea, o le tagofia o vailaʻau ma faʻamaʻi pipisi e mafai ona aafia ai faʻamaumauga na maua.

Aʻo le i muamua le fua, ia mautinoa e faʻavasega le mita.

Afai o le le mautonu e matauina i faitauga o le masini, e tatau ona faia se suʻesuʻega lona lua.

O le le lava o le toto mai le sitepu puncture ma faʻasalaga le talafeagai e ono aʻafia ai taunuuga. Ina ia faʻaumatia le mafuaaga muamua, e fautuaina le fufuluina o lima i le vai vevela aʻo leʻi suʻeina.

O le tamatamailima pe'ā uma le puʻupuʻu e tatau ona faʻafefeteina. Aua nei faʻapalapala le toto.

Aʻo leʻi faʻaaogā faʻataʻitaʻiga, ia mautinoa ia mautinoa o loʻo ola i latou ma tuʻuina i tulaga lelei: i se nofoaga malulu puipuia mai le malamalama ma le susu. Aua le paʻi atu ia i latou i lima susu. Aʻo leʻi suʻeina, ia mautinoa o le numera i luga o le masini masini e fetaui ma numera i luga o le afifiina o fasi siaki.

Ina ia faalautele le tautua o le glucometer, mataʻituina lona tulaga: fufuluina le masini i le taimi, suia ia laupepa. E mafai ona aʻafia le afaina o fua o fua. Afai ei ai ni maʻisuka i le aiga, e tatau ona tofu le mita ma le mita.

Auala e fua ai

O i latou e ave se glucometer mo le taimi muamua e tatau ona suʻesuʻe ma le faaeteete ia faatonuga ina ia latou iloa ai pe faapefea ona fua saʻo le suka o le toto. O le faʻatinoga mo masini uma e toetoe lava tutusa.

Amata le faiga e ala i le saunia o ou lima mo auiliiliga. Fufuluina i se fasimoli i le vai mafanafana. Fufulu mama. Saunia se fasi siaki. Faʻaofi i totonu o le masini seia maeʻa. Ina ia faʻagaoioia le mita, kiliki i le ala amata. O nisi faʻataʻitaʻiga e otometi lava ona faʻaalia pe a uma ona tuʻuina atu se fasi siaki.

Ina ia iloilo, tui le tamatamailima. Ina ia alofia le faamanualia o le vaega o le paʻu lea e ave ai le toto, sui ou tamatamailima i taimi taitasi.

Mo le aoina o meaola meaola, o le ogatotonu, numera o igoa ma mama o loʻo i lima taʻitasi e talafeagai. O nisi faʻataʻitaʻiga e mafai ai e oe ona ave le toto mai le tauau.

Afai e afaina le gaioiga, aua nei paʻu i le ogatotonu o le aluga, ae i le itu.

Aua le faʻaogaina le sili atu i le tasi le taimi. Ave ese le mataua muamua ma le sipuni. Faaaoga le lona lua i le laina sauniuni sauniuni. Faʻalagolago i le faʻataʻitaʻiga, atonu e 5 i le 60 sekone e maua ai le iuga.

O faʻamaumauga o suʻega o le a teu i le mafaufau o le mita. Ae ui i lea, e fautuaina e le au atamamai le kopiina o fuainumera i se api tala otooto o le pulea e le tagata o ia lava. Aua nei galo e te amanaʻia le sao o le mita.

E tatau ona faʻamaonia tulaga faʻatulagaina i faʻasoaga faʻasoa.

A maeʻa le suʻega, ave le suʻega faʻaaoga ma tuʻu ese. Afai e le i ai se mita a le meter function, fai lea mea e ala i le kilikiina o se ki.

O le siakiina o faʻamaumauga o masini i le gasologa o le aso o le a faʻatagaina ai le maʻisuka e mataituina nisi o faailo.

  • Saili pe faapefea ona mautinoa o fualaau faasaina ma oloa gaosi e aafia ai le toto kulukose.
  • Vaavaai pe aoga le aoga.
  • Puipuia ni faʻafitauli o le faʻamaʻi ma faia ni gaioiga i le taimi mo maualuga maualuga pe maualalo le suka.

Suauu toto

O le sini o le maʻisuka e le na o le fuaina o le suka toto, ae ia mautinoa o le taunuuga e masani. E tatau ona manatuaina o le masani o faʻamatalaga mo tagata taʻitoʻatasi o le tagata lava ia ma e faalagolago i le tele o mea: tausaga, soifua maloloina lautele, maitaga, eseese iniseti ma faʻamaʻi.

Laulau masani ma le kulukose toto lelei

Tausaga: Suga Suga
Fanau fou ma tamaiti e oʻo atu i le 1 le tausaga2.7-4.4 mmol / L
Tamaiti mai le 1 tausaga i le 5 tausaga3.2-5.0 mmol / L
Tamaiti mai le 5 i le 14 tausaga3.3-5.6 mmol / L
Tagata matutua (14-60 tausaga)4.3-6.0 mmol / L
Tagata matutua (60 tausaga ma luga atu)4.6-6.4 mmol / L

I le maʻisuka, o le maualuga o le kulukose o le toto e mafai ona matua ese mai faʻamatalaga na tuʻuina mai. Mo se faʻataʻitaʻiga, o latou suka i le taeao i luga o se manava gaogao e masani lava mai i le 6 i le 8.3 mmol / L, ma a maeʻa ona 'ai le kulukose maualuga e mafai ona oso i le 12 mmol / L ma le maualuga.

Ina ia faʻaitiitia faʻamaoniga maualuga, e tatau ona e tausisi i ni tulafono patino.

  • Mulimuli i se taumafa malosi. Faʻesea falai, ulaula, salima ma meaʻai vevela mai le taumafataga. Faaitiitia le aofaiga ole falaoamata ma suamalie. Faʻatasi ai fualaʻau, cereals, meaʻai ma le gaʻo susu i le lisi.
  • Faatino le faamalositino.
  • Asiasia le endocrinologist i taimi uma ma faʻalogo i ana fautuaga.
  • I nisi tulaga, e ono manaʻomia ni inisiua insulin. O le fualaau o le fualaau faasaina e faalagolago i le mamafa, tausaga ma le mamafa o le maʻi.

Glucometer o se masini talafeagai mo maʻisuka uma. O fua masani e fesoasoani ia te oe e mataʻituina lou soifua maloloina, faʻatino lelei taimi ma aloese mai faʻafitauli o le maʻisuka.

Ae ui i lea, e taua le manatuaina o le siakiina e le tagata lava ia e le mafai ona suitulaga i suʻesuʻega a le fale.

O le mea lea, ia mautinoa e fai se auʻiliʻiliga i se fomaʻi i se tasi taimi i le masina ma fetuunai le togafitiga ma lau fomaʻi.

Tuua Lau Faamatalaga