Lelei Lelei i le Maʻisuka ma le Auala e Faʻaaoga ai Suʻu i le Sugama Suavai

Falofa atu ia te outou le au faitau! E lauiloa i atunuu o le Metitirani, Amerika Latina ma Sasaʻe Tutotonu, o pi e le gata o se aganuu masani mo tagata. Mai se meaʻai mo e matitiva, ua leva ona liua i se oloa faapitoa mo le puipuia o faamaʻi masani, e aofia ai le maʻisuka ituaiga 2.

I totonu o lenei tusiga o le a tatou taumafai e iloa pe aoga moni le faʻaaogaina o pi i le maʻisuka, o lona ituaiga e sili ona aoga, pe faʻapefea ona kukaina ma o mea teuteu ma mea faʻaleagaina mai lenei oloa e mafai ona faʻaaoga e fai ma vailaʻau.

O nai upu mo le maʻisuka

A e taumafai e aofia ai nisi o meaai fautuaina i le taumafataga, e tatau ona e malamalama lelei i mataupu e mafai ai ona e mulimuli i fautuaga, ma pe ae manaʻomia le feutagai ma se fomaʻi.

I le maʻisuka type 1 o le maʻisuka, pe a le tino e le maua ai le inisalini, ma na pau le togafitiga o le injections - o le a, o afea, ma le tele o le filifiliga a le fomaʻi. I lenei tulaga, o meaʻai e tatau ona fesootaʻi i le fua ma le tele ole vailaʻau na ave.

O le mafuaʻaga o le masani o le maʻisuka ituaiga 2 o le tui o le inisalini, o lona uiga, o le gafatia o le cell e faʻaaoga ai le inisalini o loʻo faʻasala i le toto e faʻaititia. Po o le pancreas e amata ona gaosia i ni vaega laiti. I le avea ai o se tulafono, o le maʻisuka e oʻo mai i le matua, ma e mafai ona faʻatasi ma

  • faʻaauau faifaipea
  • fia inu pea
  • fiaʻai le masani ai
  • masani faʻafitauli
  • sosoʻo faʻafuaseʻi le faʻamālōlōina o faʻamaʻi ma momomo,
  • faʻaleagaina
  • tele le vaivai
  • faanenefu vaaiga
  • tingling poʻo le faʻalavelave i lima poʻo vae.

O lenei ituaiga o maʻisuka e sili atu ona faigofie ona togafitia, ma o le maualuga o le suka o le toto e sili atu ona faigofie ona puleaina meaai. Ma o ni fatu e mafai ona maua ai se auaunaga taua tele.

Faʻaiuga Peni mo le maʻi suka

Laʻau lanumeamata lanumeamata lanumeamata - o se mea mo le maʻisuka.

I le maualalo o le kalori, o loʻo mauʻoa i le fiber, lea e puipuia ai le faʻaleleia o le tele o suka. O elemene, o le mea e sili ona fiafia i ai o le magnesium, lea e faʻaolaina ai le faʻamalolo ma le gaioiga o le inisalini, ma le chromium, lea e faʻapupulaina ai le aafiaga o le hormone e pulea ai le maualuga o le suka. 200 kalama o pusa e maua ai le 20% o le taumafa i aso taitasi o vitamini C ma le 17% o le vaitamini A ma faalua le sili atu o le uʻamea pei o le meaʻai. O le palukala o loʻo iai i totonu o le a fesoasoani i le faʻaitiitia o le toto, o le vailaʻau B1 o le a faʻaleleia ai le manatuaina, ma o le a fesoasoani se vaega o antioxidants e aveese faʻamaʻi mai le tino ma puipuia ai le matua tuai.

O pi pi e lelei mo le faia o soupisi, salati, itu o ipu, saumalie moli mo iʻa po o aano o manufasi.

Meaʻai i le kuka

  • E sili atu le solomuli i le vai malulu, ma sili atu pe a sau le vai mai le pusaaisa.
  • Cook sili ona lelei ile vevela poʻo le maualalo o le vevela e faʻasaoina ai le tele o meaʻai e mafai.
  • Afai e te faaopoopo vai i le taimi o kuka, e tatau ona malulu
  • Taimi o le kuka mai le 15 i le 20 minute.

Paʻu Paʻe mo le maʻi suka

O se tasi o oloa muamua e fautuaina malosi e pulega o le soifua maloloina mo le puipuia ma le faatonutonuina o le maʻisuka ituaiga 2. O se oloa tulaga ese ma se mea maualalo maualalo ae maualuga i fiber, fualaau fualaau aina, gaʻo siama, iron, magnesium, zinc, omega-3 acetty acids ma antioxidants.

  • Faatasi ai ma tulaga lelei, o le i ai o le tuufaatasiga o mea o le phenolic, lea e mafai ona galue tutusa i le glucosidase alpha inhibitor ma isi fualaau oona e faaaoga mo le puipuia ma togafitiga o le maʻisuka.
  • O loʻo i ai se faʻamaumauga maualalo maualalo, ma o le faʻaaogaina o le oloa 2-4 taimi i le vaiaso o le a fesoasoani e puipuia ai se mea e pei o le inisalini o faʻamalosi.
  • 100 kalama o pi e maua ai le 18.75 g o le fiber, sili atu ma le afa o le taumafa i aso taitasi e fautuaina mo le gaioiga masani o le bowel ma puipuia ai le atinaʻe o le kanesa lanu.
  • 15-20% o le fua o aso taʻitasi o protein ma le 50-60% o vailaʻau faʻamalosi, ia e le gata ina maua ai le malosi i le tino e pei o le suauu, ae e faʻagesegese foi ona maua, e maua ai se lagona o le nofo fiafia mo se taimi umi.

O se tasi lea o togafitiga masani faʻapitoa e maualalo ai le cholesterol ma faʻamaʻi fatu cardiovascular.

E faʻafefea ona kuka

O le mea e leaga ai, o le gas ma le totoʻa pe a uma ona 'ai beans e faʻaitiitia le lauiloa o le oloa, ae mafai ona aloese mai le faʻaaogaina o nai togafiti pe a kuka.

  • E fautuaina le faʻalauiloaina lelei o le meaai, ma mafai ai e le tino ona faʻaaoga.
  • Sook mo le 8-12 itula, faʻafefe le vai, faaopoopo le vai malulu ma tuʻu i le kuka.
  • O le taimi lava e vevela ai, aveese le pama mai le vevela mo ni nai minute, pe faaopoopo le vai malulu - o le a fesoasoani e aveesea le tele o oligosaccharides oe nafa ma le kesi.
  • Simmer mo le itiiti ifo i le itula, o le maualuga o le 3 itula.
  • Faamasima i le faaiuga o le kuka.
  • E mafai ona e faaopoopo lau lau, cumin, anise poo le rosemary i le faiga o kuka.
  • Taumafa lemu, ma inu vai inu o le chamomile pe a uma ona 'ai.

O lea o le uʻamea o loʻo mauoa i pi e sili atu ona lelei, e fautuaina e tuʻu faʻatasi mai ipu mai fualaau 'aina e maualuga i vitamini C, e pei o le kāpeti. Ma talu ai ona o le fuatini o fualaau faisua o le pi mamago e le lelei ona o le le lava o le amino acid methionine, e mafai ona faʻaopoopoina le ipu i le araisa poʻo le tausoga.

Paʻu pipi i le maʻisuka

Afai ole lanu meamata ma le paʻepaʻe e fautuaina e faʻaaoga e fai ma faavae o taumafa i aso uma, laulaʻau ole fatu pi, ona o le maualuga o le amino acids, elemene elemene ma flavonoids, e aoga e fai ma vailaau mo le maʻisuka. O laʻau e masani ona faʻagogo ma eleele i le paʻu ao lei kukaina, e mafai ona e faʻaaogaina se mea e teu ai le kofe. O mea e faia e le fale e faigofie ae aoga.

  • Mo le faʻasusu, e te manaʻomia le 2 sipuni tele o leaflets manogi mo se ipu vai inu. Faʻataga e faʻafesoʻotaʻi mo le itiiti ifo ma le 6 itula, faʻanoanoa pe a manaʻomia, ma inu aʻo leʻi 'ai. E tatau ona faʻaaogaina le faʻaaoga i totonu o le aso. O le vasega ua fuafuaina mo le 3 vaiaso ma se malologa o le vaiaso e tasi, ona toe fai lea o le vasega.
  • Mo se teuteu, ave se kilokalama o pusa ma fai i le tolu lita o le vai (10 minute). Ave se manava gaogao i totonu o se ipu malamalama.
  • 50 kalama o laulaau, 10 kalama o le lapisi, 20 kalama o ogalaau o atigilisi mo se lita o vai ma le kuka mo le afa itula. Inu lua ipu ma se malologa o le 10 minute, faauma le totoe i vaega tutusa i le aso.

I le avea ma se mea e mafai ona fai, e mafai ona afaina ai allergies. O lo latou faʻaaogaina e tatau lava ona faʻamaonia e le fomaʻi, aemaise lava pe afai oe feagai ma se togafitiga faafomaʻi. E le manaʻomia le faʻaipoipoina o fafine maʻitaga ma tagata na muai fuafuaina i le hypoglycemia.

Afai e leai se faʻailogaina, o se fofo masani i decoctions, infusions poʻo ni mea e faʻaaogaina o le a fesoasoani e le gata ina faʻaititia ai le maualuga o le suka, ae faʻasaʻo foi le edema, faʻafitauli paʻu, toe faʻafoʻi le paleni o le mineral, toto toto, ma faʻamaloloina faʻamaʻi pipisi. Ma o le mea sili ona taua, o le a fesoasoani i togafitiga o le maʻisuka.

Tuua Lau Faamatalaga