O a fua e mafai ona ou 'ai ma se siama o le maʻisuka, oa latou aoga

E ui i le mea moni o tagata e maua i le maʻisuka ua faʻamatalaina se taumafataga faapitoa, e faʻaaoga itiiti i fualaau aina ma fua. Faafetai i lenei mea, o le taumafa o le maʻisuka ua tumu i meaai masani e masani ona faʻaaoga e tagata e 'ai.

O le ituaiga muamua o faʻamaʻi e aliali mai i tamaiti, o le mea lea mai le laʻititi latou te iloa le auala e matua faʻasaʻo ai i latou lava i meaʻai, e fuafua ai le taumafa. O tagata matutua e mauaina se ituaiga lona lua o le maʻisuka i le gasologa o tausaga e sili atu ona faigata le faʻatagaina o se suiga i meaʻai, o le mea lea mo i latou le avanoa e 'ai ai fua e avea ma mea manaia.

E ui i lea, e taua tele le manatuaina o le uiga ese o fualaau taʻitasi, ina ia le afaina ai le tino. I le tulaga o ia oloa, ua fautuaina malosi e le au atamamai le gauai atu i le faasino igoa, lea e faaalia ai le fua o le vaevaeina o le suka, o lo latou liua i le suka ma le gaosiga. O lenei faailoga e taua tele mo le maʻisuka, talu mai suiga faafuaseʻi i le maualuga o le kulukose e mafai ona mafua ai ni faʻafitauli.

O oloa uma lava ei ai a latou lava faʻamaumauga (GI) faʻapitoa, o lea ua faʻavasegaina ai i latou nei:

Na ou maua i le maʻisuka mo le 31 tausaga, ma naʻo le taimi nei, i le 81, na mafai ai ona ou maua le toto suka. Ou te lei faia se mea tulaga ese. O le taimi lava na ou alu ai i fafo atu o le lalolagi aʻo fanaina se polokalama ma Ivan Urgant, sa ou faatauina se togafitiga o le maʻisuka i se supermarket lea na laveaiina ai aʻu mai i faafitauli o le toto maualuga. I le taimi nei, ou te le faʻaaogaina se mea, talu ai o le suka e masani ona faʻatulagaina ma o loʻo teuina i le lautele o le 4.5-5.7 mmol / l.

  • GI - e oʻo atu i le 30% (laʻititi maualalo). E matua saogalemu lava mo le maʻisuka ma soo se ituaiga faʻamaʻi.
  • 30-70% (ave). E manaomia ai le maʻisuka e fuafua saʻo le fua o le oloa, ona o le tele naua o le latou faʻaaoga, o faʻafitauli e mafai ona aliali mai.
  • 70-90% (maualuga). O ia oloa e tatau ona faʻaaogaina i le taumafataga i se tupe sili ona itiiti.

E sili ona lelei i le maʻisuka e faʻaopopo i meaʻai suamalie ma suamalie ma suamalie i le taumafataga, aua o loʻo aofia ai le sili ona lelei o le fuafasi.

O a fua e mafai ona ou 'ai ma le maʻisuka

Aʻo leʻi faʻaopoopoina soʻo se fualaauʻai i le meaai, pusa 1 ma le ituaiga 2 maʻisuka e tatau ona mafaufau i manatu nei:

  1. Glycemic index, e le silia le 70%.
  2. Faʻaaogaina o le faʻaaogaina o soʻo se oloa (i le tasi aso e mafai ai ona e 'aina ni fua tetele se lua, 3 fualaʻau tele, e oʻo i le 100 kalama o vine ma e le sili atu ma le 2 fasi keke o le melo poʻo le tilo).
  3. Tausaga e faʻaaoga ai (e fautuaina e 'ai fua i le taeao, ese mai le taumafataga).

Tagata maʻi e maua i le maʻisuka e mafai ona faʻaopopo i le taumafataga:

  • O pi o se tasi lea o fua e masani ona 'ai i le maʻisuka, ona o lona GI e na o le 30%. E mafai ona e 'ai le apu mama pe tao. E le o fautuaina e solo, aua o loʻo i ai ni vailaʻau aoga e maua mai ai le faʻamalosia o matua ma anti-kanesa. E le gata i lea, o apples e maualalo le kalori, e mauoa i vitamini ma elemene. E na o le 17 kalama e aofia ai. carbohydrates, o le mea lea, o le tino o loʻo aofia ai le suka i se aofaiga mautu. O lenei fualaau e mafai ona faʻaaogaina mo fafine maʻitaga o loʻo maua i le maʻisuka, aʻo faʻamalosia le faʻaogaina o le maʻisuka, o loʻo i ai se aafiaga lelei i le faagaoioia o le tino o le toto.
  • Apricots o fualaau aina ia naʻo le 17 kalori ma le 4 kalama. gaʻo. E le gata i lea, o loʻo aofia ai se aofaiga o vitamini A, lea e fesoasoani e faʻasalalau ai le gaioiga o totoga a le tagata.
  • Pears o fualaau aina suamalie ia o lona GI e na o le 33%. Talu ai ona o le tamaoaiga o fualaau oona, o nei oloa e lelei mo le taumafa o le maʻisuka o le vaega lona lua. Ae ui i lea, e tatau ona manatuaina o le faʻaaogaina o lenei fualaau aina i luga o se manava gaogao e mafai ona oʻo atu ai i le faʻasalaga.
  • Oranges - fualaau suamalie, e na o le 15 gr. carbohydrates ma le 62 kalori. E le gata i lea, o lenei oloa e mauoa i vitamini C, lea e fesoasoani e faʻamalosia ai le puipuiga.
  • Kiwi o se fua uiga ese lea e aofia ai le tele o vitamini C, faapea foi ma le 50% GI. Kiwi e le gata o le tamaoaiga i lenei vaitamini, e tele naua le potassium, 13 gr. carbohydrates ma le 56 kalori. O lenei fua e faʻaleleia ai le tulaga o toto toto ma le loto, ma e masani foi ona afaina ai le soifua maloloina o le tagata. E mafai lava ona faʻaaogaina i le mamafa o le mamafa, aua e fesoasoani e susunuina le gaʻo.
  • Pamekauta - faʻamalosia le faʻaogaina o le tino, faʻaleleia le faʻaogaina o meaʻai, sosolo, totoga o le tino, faateleina le hemoglobin. E te manaʻomia le rimoni i fatu, talu ai o loʻo aofia ai fiber ma tannins. O le GI o lenei fua e na o le 35%, e matua masani lava.
  • Fualaʻau - talafeagai mo tagata ei ai le ituaiga maʻisuka muamua, pe a faʻaleleia le galavai o vaʻa toto ma fesoasoani e faʻaitiitia le mamafa.
  • O Pomelo o se fua maualalo-kalori o loʻo i ai sina vaega o mea inu oona i lona fatuga. Faʻumu i fiva, uʻamea. Ona o le maualalo o le kalori mea e le mafai ai ona maua le mamafa o le mamafa, aʻo faʻaitiitia le suka o le toto.
  • O Persimone o se fualaau faʻafefeteina e manaʻomia ona faʻaumatia i se vaega itiiti. O loʻo i ai se maualuga tele o meaʻai gaʻo, ae faʻafetai i le fiber pe a 'ai na o le tasi le tamaititi, o le a leai ni maʻi o le maʻisuka. E le gata i lea, o lenei fua e iloga i ona aoga aoga: puipuiga o le puipuia o togafitiga, aveeseina o toxins mai le tino, faaleleia o lagona, faamamaina o le manava.

Fualaau e leai ni fua

E i ai se lisi faapitoa o fualaau aina e faʻasaina ona 'ai ma le suka maualuga. E mafua lenei mea i le mea moni e faapea o nisi oloa, faatasi ai ma vitamini, e ono aofia ai isi vaega e sili atu ona matautia mo le maʻisuka. E le mafai ona e 'aina ia fualaauʻai ma le maʻisuka:

  • Puni (ona o le malo).
  • O vine (ona o le maualuga o le suka).
  • Aso ma fig (ona o le faateleina o le GI).
  • Tangerines (ona o le tele o meaʻai gaʻo).

E tatau i le maʻisuka ona manatua o fualaau aina e saogalemu i na o le fagu poo le tao. E le gata i lea, e le o fautuaina e inuina ni vai fou, ona o totonu ia o loʻo faʻapupulaina ai le glucose.

Faaaoga fualaau aina mo le maʻisuka

O fualaau 'aina ua tutusa ma fua na faʻamaʻaina. Ae ui i lea, ona o lenei mea, o le maualuga o le maualuga o le suka na faateleina i totonu ia i latou, o lea na latou le saogalemu ai mo le maʻisuka. O le mea lautele, o le 'aiina o lenei ituaiga o oloa i le tele o le maʻisuka e faʻasaina. Faatasi ai ma lenei siama, e mafai ona e 'ai fualaau mama mo na o le 2-3 fasi vaega i le aso.

E le gata i lea, e tatau ona e manatua o le maʻisuka e tatau ona 'aina na fualaau mamago na maua mai le lisi o fualaau aina (apples, pears, oranges, kiwi ma isi). E le mafai ona e 'aina figu mamago, faʻi, aso, melon, avocate.

Fualaau mo le maʻisuka

Faatasi ai ma le maʻisuka, e mafai lava ona faʻaitiitia le taumafa, e ui lava i le faʻasaina o meaʻai. Ae mo le taumafaina o vine, o le filifiliga iinei e matua ese lava. I se maʻisuka meaai, e mafai ona e aofia ai ma le saogalemu:

  • Cherry. Talu ai o loʻo i ai se uʻamea o le uʻamea, coumarin, lea e faʻaitiitia ai le foliga mai o paʻu toto ma le sili atu o le kulukose.
  • Gooseberry E mauoa i vitamini C ma fiber. E sili ona lelei le faʻaaogaina o se mea e leai se mea, aua o le a maua ai le tele o manuia i le maʻisuka.
  • Blueberries E mafai ona faʻaititia le maualuga o le suka i totonu o le tino (faʻatasi ai ma se tulaga malu o le maʻisuka). E mafua lenei mea i le glycoside ma le neomyrtillin o loʻo iai i totonu o le fale. Blueberry GI - 30%, o le tulaga masani lea mo le taumafaina.
  • Laʻau mumu ma le uliuli. E talafeagai mo le ituaiga 1 ma le ituaiga 2 maʻisuka. I le faaopoopo atu i fua o latou lava, o laʻau vao (kuka i le vai inu) e mafai ona avea o se mea faaopoopo.
  • Raspberries. E talafeagai mo le taumafaina, ae ui i lea, o lona aofaiga e tatau ona faatapulaaina ona o le tele o le fuafasi i le tuufaatasiga.
  • Fualaau E laʻititi le GI, o loʻo i ai se aofaʻiga o antioxidants ma faʻateʻa ai oloa gaosiolosi. E le gata i lea, o lenei au e lelei mo le vaʻai.

O tagata e maua i le maʻisuka e le tatau ona mumusu e faʻaaogaina le tele o meaai lelei ma maloloina. O lenei mea moni e faʻaaoga foi i melons ma suauu. Ae ui i lea, pe a faʻaaogaina, e tatau ona tausisia tapulaa faapitoa, e pei O vine e iai le GI e 75%. Ona o le tele o vai, maualalo-kalori i ni vaega laiti, ua saogalemu. I se isi itu, i le tele o tulaga, ona o lona eseesega o mea i totonu, ua suitulaga ai gaʻo vailaau faigofie.

Ae o le melonini, o lona GI e 65%, ae i le taimi lava e tasi e 39 kcal. Ae ui i lea, aua le faʻaaogaina, aua o lenei mea e mafua ai faʻafitauli ma le faateleina o le aofaʻi o suka.

Faatasi ai ma se auala talafeagai i togafitiga ma le fuafuaina ma le faaeteete o le taumafataga, o le a le tulai mai faafitauli mai oloa o loʻo gaosia.

O le a le taimi e mafai ona ou inuina ai le sua suamalie fou

E ui lava i tapulaa i le taumafataga i le ituaiga o suavai fou, ae ua maua e le au atamamai ni auala mo tagata e maua i le maʻisuka. I lenei tulaga, ua faatagaina e inu le sua o le tipolo ma le rimoni.

E le mafai ona faaopoopo le suka ma le vai i le sua o le tipolo. E manaʻomia lou inu i sina sipuni ma lemu. Ole sua e faaleleia ai puipui o toto toto, lea e fesoasoani e faʻailoa le tulaga i le atherosclerosis, aveese toxins ma toxins mai le tino.

E sili atu le suamalie o le rimoni vine i le meli. O lenei vai e fesoasoani e puipuia ai le stroke ma le atherosclerosis. E le fautuaina le faʻaaoga o le rimoni suamalie ma faafitauli o le manava.

E tatau ona manatuaina o le maʻisuka e matua faʻasaina le faʻaaogaina o sua suamalie e faatauina, pei latou te aofia ai le tele o mea leaga, oona, suka, lea e mafai ona faʻamalosia ai le soifua maloloina o tagata.

Faatasi ai ma le auala saʻo i le fausiaina o se meaai mo le maʻisuka, e leai se manaʻoga e matua faʻamapulaʻa le faʻaaogaina o le tele o meaʻai, aemaise fualaau. Ae ui i lea, ae leʻi faʻaaogaina soʻo se meaʻai, e fautuaina e faʻafesoʻotaʻi se tagata tomai faapitoa o le a ia fuafuaina le fua o aso taitasi mo se oloa faapitoa, e aunoa ma se afaina i le tino o le tagata.

E tusa ai ma faʻamatalaga aloaia, e moni, e 52% o tagata o loʻo nonofo i le atunuʻu ua maua i le maʻisuka. Ae talu ai nei, o le tele o tagata e liliu atu i cardiologists ma endocrinologists ma lenei faafitauli.

O le maʻisuka e mafai foi ona oʻo atu ai i le atinaʻeina o tumutumu oona. I le tasi itu poʻo le isi, o le taunuuga i mataupu uma e tutusa lava - o le maʻisuka e mate, o loʻo tauivi ma se maʻi tigaina, poʻo le liliu atu i se tino le atoatoa, e lagolagoina naʻo le fesoasoani a le falemaʻi.

O le a ou taliina le fesili ma se fesili - o le a se mea e mafai ona faia i sea tulaga? E leai sau polokalame faʻapitoa e tau ai ma le maʻisuka, pe afai e te talanoa i ai. Ma i totonu o falemaʻi i le taimi nei, e le o taimi uma e mafai ai ona maua se suʻega o le endocrinologist, ae le o le taʻua o le sailia o se suʻega faʻataʻitaʻiga o le endocrinologist poʻo le diabetologist o le a tuuina atu ia te oe fesoasoaniga lelei.

Matou te mauaina le avanoa i le fualaau muamua na fai e avea o se vaega o lenei polokalame faavaomalo. O lona tulaga ese e mafai ai e oe ona faasolosolo malie ona faia meaʻai vailaau talafeagai i totonu ole toto toto o le tino, ma tuʻuina ai toto o le paʻu. O le faʻasalaga i totonu o le toto e tuʻuina mai ai mea e tatau ai i totonu o le tino faʻamalolo, lea e mafua ai ona paʻu i le suka.

O le maʻi suka e tilotilo i fua

Ona o le mea moni o fualaau suamalie e suamalie, e manatu e le o malamalama lelei e tagata gasegase e le tatau ona 'aina lelei. E le moni lenei mea. E taua le malamalama o vitamini ma minerale e fua ai fualaau aina e le mafai ona suia i soo se mea, e oo lava i fualaau suamalie i totonu o fualaau e le fetaui ma mea masani. O le mea lea, o le taua o le 'aiina o fualaau aina e manatu i ai o se faamuamua nai lo le mea moni e ono aofia ai le kulukose mama.

E taua le faʻamalamalama e le mafai ona vaʻavaʻavaʻavaʻavaʻavaʻavaʻavaʻavaʻavaʻavaʻai mai mea taumafa, e pei o lenei:

  1. Punavai o le malosi
  2. Se elemene taua o le metabolism

O le meaai saʻo, lea e tatau ona aofia ai fua, o se tasi e aofia ai:

  • O nai fua, 3 i le tulaga o se fualaau aina laititi, poo le lua o fua tetele pe
  • 100-150 kalama o vine fou, poo
  • Meloni poʻo le siloti, pei o fualaau lapopoa tetele i le aofaiga o le 250-350 kori i le aso.
  • O fualaau aina e leʻi faʻaaogaina e le faʻaaogaina ia i latou, talu ai e tele lava ina maualuga atu le maualuga o le gaʻo kulūlū i le 100 kalama o oloa nai lo fualaau fou.

Afai tatou te tausisia lenei pulega, o le a le suia le setete o le metabolism. O le mea moni, o loʻo lagolagoina i le taimi lava e tasi le tele o polotini ma gaʻo.

O fualaau mamago e sili atu nai lo fualaau fou ma vice versa?

Ole fesili ole fua e mafai ona 'ai ma le maʻisuka ma e le mafai ona tuʻuina e faʻatatau i fualaau mamago. E faigofie le tali. O na fua e faʻamapulaʻaina mo le taumafaina o le maʻisuka, o latou faʻamago, o loʻo faʻasaina foi.

Fualaau mamago mo le maʻisuka:

O fualaau mamago ua mamago fua, o lona uiga o fua e leai se suavai, ae leai se glucose. O le a le tele o le suka e maua i totonu o le apu e tasi, o le tele o le ai ai i se tasi o apu mama, ae o le taimi nei o le a maualalo ifo, ma atonu e foliga mai e mafai ona e 'ai atili. Ae o lenei mea e manino lava e le o le mataupu.

Taua! O le aofaiga o le kulukose i le 100 kalama o fualaau aina e maua i fualaau mamago i se vaega tele.

E aliali mai e tutusa le aoga ma le matautia e faʻatau ai fualaau uma ma fualaau mamago mo le maʻisuka ituaiga 2. E iai le lamatiaga pe afai e le pulea le 'aiina o se fualaau tele, ae le o le pipiimau i le taumafataga, ma le amanaia togafitiga faafomaʻi.

O a ituaiga o fua e mafai ona ou 'ai ma le maʻisuka

  • O fua e sili ona taatele o apples, o le taumafataga e le o iai, aua o loʻo i ai le sili ona maualalo o suga i fua o fua ma fua. O maʻi suka e mafai ona faʻaaoga e faʻatumu ai vaeluaga i le va o 'aiga e aunoa ma le popole e uiga i faailo o le glucometer, o le a le suia tele.
  • E sili atu le soifua maloloina o paʻu nai lo apu, latou te aofia ai le tele o le potassium, o se mea e aofia ai le galuega o le fatu ma fiva muscle, fiber, lea e faʻateleina ai le alualu i luma o le meaʻai. O le glycemic index index e tusa ma le 40, lea e taʻu mai ai e mafai ona 'ai faʻamalosi fua i le aso.
  • Oranges ma isi fualaʻau suamalie e ese mai i le pineapple, o malo asiasi mai o fua lelei ia mo le maʻisuka. Latou te tuʻuina atu le tino e le gata i le vai, ae faʻapea foʻi ma vitamini suamalie e gaosia ai le suavai. Fualaau suamalie, fua o loʻo i le faleoloa e tusa lava po o le a le vaitau. Sweeter - red, aoga tele i le taimi o maitaga, tasi i le aso.

Taua! O le tofo o le vine e maua ai se mea - naringin, lea e le gata i le aoga o le glucose i le maʻisuka, ae e faaitiitia ai foi le manao, o le mea lea ua faatonuina ai mo le mamafa o tagata, ma o se faavae mo se taumafataga mo le tele o meaʻai.

E mafai e Narignin ona faaitiitia le gaioiga o le galuega o le ate o le ate, o lona uiga, o le aʻafiaga o fualaau oona, ava malosi ma le nicotine, o loʻo i ai se aʻafiaga o aʻafiaga o le itu ma le faʻalavelave.

  • Hairy peaches ma nectarines - fualaau aina e maua i le vitamini E, lea e le gata ina lagolagoina ai le vaivai o le toto toto, o se antioxidant, o le lagolagoina o le maitaga ma ua faatonuina i le tele o le le faatapulaaina o le maʻisuka.
  • Apikotisi o fualaau aina ia e tele meatotino. Apricots have provitamin A, calcium, iron, low glucose, ma e mafai ona e 'ai i ponaivi. Apricot kernel e tamaoaiga i eletini ma elemene taua. Ae i nisi tulaga, e aoga le faʻasaʻoina o oe mai lenei oloa. O le pito i lalo, o le ponaivi o lo oi ai se mea - provitamin A i le maualuga maualuga. O le faʻatagaina i le aso mo se tagata matua e 20 vaega, mo se tamaitiiti - 10 fasi vaega, mo se fafine maʻitaga e tusa ma le 20 tausaga. O le tele o le aofaiga e mafai ona oʻo atu ai i le mopervitaminosis.
  • Kiwi o se fua suamalie lea, e tusa ai ma nisi o manatu, e matua afaina ai le maualuga ole maualuga o le suka ma faatonutonuina ai le manava ma le insulin. O le mea moni, e le o lea. Kiwi o se mea taumafa e tumu i mea aoga, ae leai. O mea lelei faapitoa o kiwi o se maualuga maualuga o le potassium, vitamini C, faapea foi le malosi e faateleina ai le absorption ma le nutimomoina o meaola o manu, o se faaopoopoga sili i se taumafataga manaia.
  • Pamekauta - e tusa ai ma nisi o punaoa, ua manatu e toetoe lava o se mea leaga. O le faʻamatalaga muamua o le faʻalauteleina o le maualuga o le tino i mea e le atoatoa le anemia. E le saʻo lenei mea. Ioe, o loʻo i ai le uʻamea, ae e le lava le togafiti o le anemia, ona o le tele o le uʻamea e naʻo le aano o manu ma iʻa. O le tala lona lua o le fesoasoani lea o le rimoni i le moapo, aua e aofia ai le estrogen. E le saʻo lenei mea, o loʻo i ai i totonu o ona ponaivi ia isrogens, lea e faʻasaina ona o le aʻafia o le appendicitis ma le cholangitis.
  • O Strawberry o se fale lea e le masalomia le siitiaina o le kulukose toto ona o le moli uila i le tuufaatasiga, ae le vave pei o le suka mama ma isi fua.
  • Laloni, melo e aoga fualaʻau maualalo-caloni e mafai ai ona e 'ai 250-350 gramu i le aso mo le maʻisuka. E le gata i lea, o fualaau faʻamalosi nei e ono aʻafia ai le gaioiga o togafitiga, e le ogatasi ma mea taumafa ma susu - e mafua ai le pala. E lelei tele le faʻaaogaina o le maʻisuka ma le maualuga, e pei ona e iloa, ona o maʻi fomaʻi, o nei faʻamaʻi e masani lava ona maua faatasi.
  • Persimmon o se oloa faʻateleina, o nisi taimi e le faʻaigoaina, tart, e le mo tagata uma, ae tumu i ituaiga uma o elemene aoga. I le maʻisuka, e mafai ona faatagaina ni nai aofaiga.

O a ituaiga o fua e le mafai ona 'aina ma le maʻisuka

O le faʻi o se fualaau aina vevela e sili ona maloloina, e tasi lava se mea atonu e lava e lava ai mo le tele o itula. O le faafitauli o le faʻavave vave ona faʻaleleia le maualuga o le kulukose i totonu o le tino. O se faʻi atoa mo le maʻisuka o se oloa faʻatau, ae i totonu o se fualaau fualaau suamalie e maua ai ni nai vaega laiti e talia.

Fatu vine - o se oloa e le tatau ona i luga o le lisi o se tagata maʻi ile maʻisuka. O le mea moni, o le taumafai o ni nai vine e le o se faasalaga.

O fua uma e vaevaeina i vaega ma faʻaaoga e tusa ai ma uiga o nei vaega:

E tele ituaiga o fualaau mamago e totoina vave ai le toto suka nai lo le tagata gasegase e ave le vailaau, talu ai ona amata ona malepe le kulukose i le ooto: aso, vine, fig.

I tulaga ogaoga o le faʻamaʻi, i se tulaga faʻatauvaʻa, e tatau ona faʻaitiitia le numera o fualaau ua faʻasatau i luga. I le ketoacidosis, e le mafai e le acidic lactic ona faʻatagaina lo latou faaaogaina.

Faamuamua Glycemic Index Fruits

Ina ia faʻamalosia le faʻamatalaga, e mafai ona e faia se lisi puupuu o fua lelei e maualalo le faʻasologa o le maʻisuka - o se vaega tāua o se meaai o le maʻisuka:

  • O fualaau o le Citrus, e le o aofia i totonu o lenei vaega,
  • Currants, e lanu uliuli ma mumu,
  • Plum
  • Peʻa o ituaiga uma,
  • Toga
  • Blueberries

O nei fua e le maualalo i le soifua maloloina i fualaau faisua, maua se lisi o meaʻai ma meaʻai, e mafai ona 'aina i le ao e toetoe lava leai se tapulaa.

E faʻasaina le inu i sua o fualaau suamalie ma lamolemole ona o le aʻafiaga o le faateleina o le suka.

O nisi o fua, pe a faʻatasi ma vailaʻau, e mafai ona faateleina le numera o aʻafiaga o le itu pe faʻaitiitia le fuaina o fualaau oona. O tupulaga fou o fualaau faasaina e taliaina pe a tuu faatasi ma fua.

Pectin Enriched Fruit

Pectin o se mea taua i fualaau suamalie ma fualaau aina. O le ituaiga lea o le vevela, lea e aofia ai i le gaosia o otaota, faʻaitiitia o toxins i totonu o le vaega o meaʻai, o loʻo i ai mea e puipuia ai le ita, faʻaitiitia le suka ma le cholesterol.

Pectin, e ui atu i le vaega o meaʻai, e pei o le gaʻo ua faʻaaogaina. E tosina atu ai ia te ia lava ia toxins uma o loʻo pipii i totonu o le manava, teuina, puipuia, ma aveese mai le tino.

O oloa e maua ai le maualuga o le pectin e faʻasolosolo i maʻi leaga, aemaise lava le mea e gaosia ai meaʻai.

O le mafuaʻaga lena o le aoga o le fua o le fua, lea o lona tuufaatasiga o loʻo aofia ai, ua tupu malie. Faatasi ai ma:

  1. Toga
  2. Ituaiga uma o currants,
  3. Apricots
  4. Citrus - Orange,
  5. Raspberries, cherries
  6. Pear

Taua! Le maualuga maualuga o le pectin i beets.

Afai e te 'ai, mo se faʻataʻitaʻiga, tasi apu ma 2-3 apricots i le aso, o le a fesoasoani lea e faʻataʻitaʻi ai, foia faafitauli ma le leai o ni mea e maua ai le gaʻo, mafua ai le faʻaititia o le maualuga o le suka, ma aveese ai toxins leaga i feces. Afai e faatagaina oe e le fomaʻi e ave mea o loʻo taʻua i luga, o lona uiga o le solia o le suka gaosia i le suka ma faʻamaʻi o le gastrointestinal tract, ate, fatu ua oti i le tasi fana. E mafai e fomai ona faasaina nei oloa ona o le le faapalepale patino ia latou maʻi.

O le taatele o le maʻisuka i le lalolagi atoa ua faʻalauteleina i tausaga uma.

E tele le fua e faʻaaoga ai fua, e taua le manatua o le mea sili ona lelei e fou ma atoatoa lelei.

O se tasi o mea sese i le tino o le tagata e le mafai ona faʻapipiʻi le vaitamini C ia na o ia lava - o se elemene taua o le tele o gaioiga taua. O le mea lea, o lenei vailaau e tatau ona aumai i aso uma mai fafo. O le mafuaʻaga lea e faʻasusu ai pea le fomaʻi a le aiga pe fia fualaau aina ma fualaʻau e tatau ona 'ai i aso uma. E ui lava o le inisalini e le lava le gaosia pe o le a le mafai ona gaosia e le tino le kulūkose i le mea e tatau ai, o le vitamini C e tatau ona faʻamalosia i aso uma. Ioe, e mafai ona maua i fualaʻau, ae le o lena aofaiga ma e le o soo se vaitau o le tausaga, e le pei o nisi ituaiga o fua. O fualaau o le Citrus, mo se faʻataʻitaʻiga, e mafai ona faʻaleleia le manaʻomia mo vailaʻau i le taimi o le taumalulu.

Tuua Lau Faamatalaga