Faʻafefea ona faʻaaoga Amarilili 500?

O se tasi o mea galue o le fualaau faasaina glimepiridemafai ona faʻaosofia le faʻamaoni ma le faʻamalolo inisalini mai peta peta o le pancreas, faʻaleleia atili le faʻalogoina o fusi lautele i le aʻafiaga o insulin.

O le isi gaosiga gaosi o le metformin o se vailaʻau oona e faʻaaogaina ai fualaau faʻasaina o se vaega o le vaega telepopoa. I lenei tulaga, o le faʻaaogaina o le hypoglycemic o le vailaau o loʻo faʻaalia ao tausisia le faasee inisalinie tusa lava pe laitiiti. Metformin e le o iai se aafiaga faapitoa i luga o suauu peta pancreatic, faʻamalositino ile insulin, ma lona pulega i vailaau togafitiga e le oʻo atu i le atinaʻe hypoglycemia.

E talitonuina lena mea metformin mafai ona vaʻaia le aoga o le inisalini, faʻateleina le lagona o le gaʻo i totonu o le tino, faʻalavelave gluconeogenesis i totonu o le ate, faʻaitiitia le gaosia o meaʻai gaʻo maualalo, faʻaitiitia le gaʻo o le gaʻo, tuinanau, absorption o carbohydrates i totonu o le vaega o meaʻai ma isi mea faapena.

O le maualuga o le faʻaaogaina o fualaau faʻasaina i le plasma toto e oʻo i totonu o le 2.5 itula pe a maeʻa ona faʻatonuina le 4 mg i le aso. I totonu o le tino, o lona atoatoaga o meaola e ola ai ua matauina. O le taumafaina e le tele sona aoga i le faʻaaogaina, ae na o sina faʻaitiitia o lona saoasaoa. O le vaega autu o Amaryl M metabolites e mafua mai i fatugaʻo, ma o le isi e ala i le manava.

Na maua ai e mafai e le vailaʻau ona ulu atu i le pa puipui o le placental ma alu ese i le susu o susu.

Faailoga mo le faʻaaogaina

O le faʻamaoniga autu mo le tofiaina o Amaryl M o le maʻisuka ituaiga 2 o le maʻisuka ma le tulaga o le oti, faagaioiga faaletino ma faaitiitia le mamafa o le tino, pe afai:

  • o le pulea lelei o le tino e le ausia i se tuufaatasiga o meaʻai, gaioiga faaletino, gau o le mamafa ma le monotherapy ma le metformin poʻo le glimepiride,
  • tuufaatasiga o togafitiga glimepiride ma metformin suia i le ave tasi o fualaau faasaina.

Contraindications

E le fautuaina e ave lenei fualaau faasaina i:

  • ituaiga 1 maʻisuka
  • maʻetukacidosis o le maʻisukamaʻi o le maʻisuka ma le muaʻi faʻasolosolo, tele pe masani gasegase metabolic,
  • hypersensitivity i fualaau faasaina,
  • ogaoga gaioiga galue,
  • o le le atoatoa ma le faaletonu o le galuega,
  • aia tatau e atiina ae ai lactic acidosis,
  • soo se popolega
  • i lalo o le 18 tausaga
  • malabsorption o meaʻai ma fualaau mai le mea o loʻo i ai meaʻai,
  • mea inu ava malosi, inu ava malolosi,
  • lactase le atoatoa, galactose o le le faapalepale, glucose-galactose malabsorption,
  • lactation, maitaga ma isi.

Faʻaiʻuga

Aveina o le Amilali M, aemaise i le uluaʻi laasaga, e mafai ona mafua ai le tele o ituaiga le talafeagai o aʻafiaga e aʻafia ai totoga taua ma faiga.

O le atinaʻeina o le hypoglycemia e masani lava o se natura faʻasolosolo ma e faʻatasi ma: tiga o le ulufiaʻai tele, gasegase, viliina, faʻafefefe, faʻafefe, moe i le moe, popolegafaʻasauā, faʻaitiitia le faʻamalosi ma le mataala, faʻagesegese o lagona o le psychomotor, faanoanoaga, fenumiaigagana le lelei ma le vaʻaia, gatete ma isi.

I lenei tulaga, o osofaiga o le faʻamaʻi o le hypoglycemia atonu e pei o le solia o le vavalaʻau. E mafai ona e faʻaumatia faʻamalologa e le manaʻomia i le faʻaaogaina o le faʻaaliga o le glycemia.

Faatonuga mo Amaryl M (Metotia ma fua)

O le fua o le fualaau faasaina Amaryl M e masani lava ona fuafuaina e le ogatotonu o le faʻamoemoe o le kulukose i le toto o le tagata. Mo le mauaina o le metabolic control, o togafitiga e amata i le fua pito maualalo.

I le faagasologa o togafitiga, o le kulukosese concentrations i totonu o le toto ma le urine e tatau ona fuafuaina i taimi uma. O le siakiina faifai pea o le hemoglobin glycosy i totonu o le toto e talafeagai foi.

I le tulaga o le le lelei o le puleaina o fualaau faasaina poʻo le faaseʻeina o le isi togafitiga, e le fautuaina e toe faʻatumu i le faʻaaogaina o se fua maualuga.

I le togafitiga o Amaryl M, o le pulea o le gataifale ma le mafaufau i le inisalinilea e faʻaitiitia ai le manaʻoga glimepiride. O le mea lea, e tatau ona e faʻaitiitia le metotia pe taofi le ave o fualaau faasaina, lea e aloese ai mai le atinaʻeina o le hypoglycemia.

I le tele o tulaga, e faatonuina ai le 1-2 aso faʻatasi o le fualaau faasaina i le taimi e tasi ma meaai.

O le maualuga pito i aso umaglimepiride - 8 mg, ma metformin - 2000 mg. O le mea e sili ona fetaui e tasi o le talia, e pei o faatonuga mo Amaril M - 2 mg + 500 mg, i le faasologa.

E masani lava, o togafitiga Amaryl M e aofia ai lona faʻaaogaina umi.

Folasaga faʻasalalau ma tuʻuina

Amaryl papa o loʻo faia:

  • 1 ml glimepiride - lanu piniki,
  • 2 ml o le glimepiride - lanu meamata,
  • 3 mg glimepiride - lanu samasama
  • 4 mg glimepiride - lanumeamata.

I paʻu mo papa e 15, 2 paʻu i paʻu.

O vaega o ausilali o Amaril o: polyvidone 25000, monokate lactose, magnesium stearate, cellulose microcrystalline, glycoate satela sodium.

Faʻasalaga

Faatasi ai ma le maualuga o Amaryl M, o le hypoglycemia e mafai ona atiae, o nisi taimi e taitaiina atu ai i le vevesi ma le faoa faamalosi, faapea foi lactic acidosis.

I ia tulaga, o togafitiga e faatonuina e fuafua i le mamafa hypoglycemia. Afai e iloa se foliga malu e aunoa ma le leiloa o le mafaufau, suiga o le neurological, e fautuaina e ave le dextrose (glucose) i totonu, ona fetuutuunai lea o fualaau o fualaau faasaina ma meaai. Mo sina taimi, e tatau ona faʻaauau le mataituina ma le faaeteete o le tagata maʻi seia oʻo ina faʻaaogaina atoa le lamatiaga i le ola maloloina ma le ola.

Ole faʻalavelave maualuga o le hypoglycemia, faʻatasi ai ma le coma, faʻavevesi ma isi faʻaʻailoga o le neurology, e manaʻomia le faʻamaʻi vave ile falemaʻi. O isi togafitiga e faia i totonu o se falemaʻi, faʻalagolago i faʻamaoniga.

Metotia o talosaga ma fuataga a Amaril

O le fua saʻo o Amaril e fuafua i luga o le uluaʻi fua o le kulukose i totonu o le toto.

I le amataga, o le fualaau faasaina ua faatonuina i le fua aupito maualalo ina ia mafai ona ausia ai le puleaina o le tino.

I le taimi o le faʻaaogaina o Amila, e tatau i le tagata maʻi ona mataʻituina le maualuga o le kulukose i totonu o le toto, faʻapea foʻi le hemoglobin glycosylated.

O paluga Amaryl ua faʻatoʻa uma, faʻamalu ile afa afa vai.

O le fua muamua o Amaril o le 1 mg i le aso. O le faateleina o le tatau ona tatau ona faia i le faasolosolo malie, faatasi ai ma se vaeluaga o le 1-2 vaiaso, i le faasologa lenei 1 mg-2 mg-3 mg-4 mg-6 mg-8 mg i le aso.

I le avea ai o se tulafono, faʻatasi ai ma le maʻisuka lelei, o le fua aupito sili ona lelei o Amaril e 1-4 mg. O le faʻaaogaina o Amaril i se fualaau o le 6 mg poʻo le sili atu i le aso e aoga mo nisi vaega o tagata gasegase.

Ole taimi ma le taimi o le faʻaaogaina o Amaril e faʻamoemoeina e le tagata taʻitoʻatasi e alu i le fomaʻi, ma mafaufau i tausaga, matuia o le faʻamaʻi, ituaiga olaga o le tagata maʻi, ma le natura o le taumafataga.

O fua o aso taitasi o Amaril e tatau ona ave i se tasi o fualaau, ao le i oʻo i le taeao po o se isi meaai. E taua le aua nei faimalaga se taumafataga pe a uma ona ave pepa.

I le taimi o le faʻaaogaina o Amila, e mafai ona manaʻomia le fetuutuunaiga o le suʻega ona o le faʻaleleia o le gataifale. O fetuutuunaiga ole afaina o Amaila atonu foi e manaomia mo:

  • Soifuaga o le olaga
  • Paʻu mamafa
  • Le tupuga o mea e mafua ai le atiaʻe o le hyperglycemia poo le hypoglycemia.

E tusa ai ma faatonuga, ua ave umi Amaryl mo se taimi umi.

Glimepiride

O le Glimepiride o se vailaʻau faʻapitoa o le hypoglycemic o se aʻafiaga lona tolu o le sulfonylurea. O le gaioiga malosi o loʻo i ai sona aafiaga faʻapitoa e ala i le faaosofiaina o le gaosiga ma le faʻasaʻoina o le insulin mai sē β o le pancreas, faʻapea foʻi ma se faʻaopoopoga o le tino, faaleleia atili o le lagona o le muscle ma le gaʻo (lautele) tisipenesa i le aʻafiaga o insulin.

O sui o le carbonate sulfonylurea e faateleina le gaosiga o le inisalini e ala i le tapunia o le adenosine triphosphate (ATP) -o le eletise o le potassium e faalagolago i ai i le cytoplasmic membrane o sβ β-pipisi. O lenei poloka o auala o le pasela e taʻitaʻi atu ai i le vevelaina o sē β, lea e fesoasoani i le tatalaina o laina o le calcium ma le faateleina o le taumafa o le calcium.

O le mea galue malosi e fesoʻotaʻi / momotuina ma le fua tele o le fesuiaiga mai le polotini o 'β-sel o le pancreas (mole moleulamu 65 kD / SURX), lea e fesoʻotaʻi ma vaʻaia o le potassium i le ATP, ae e le pei o isi sulfipylyllaurea, o le fesoʻotaʻiga e faia i se isi nofoaga (protein mol.weight 140 kD / SUR1). O lenei mea e faʻamalosia ai le faʻasaʻoina o le inisalini e le exocytosis, ae o le tele o le inisalini na gaosia i lenei gaioiga e sili atu le maualalo nai lo le gaioiga na faia e le masani, faʻaaoga masani sulfonylurea (glibenclamide ma isi). O le aʻafiaga faatosina o le glimepiride i luga o le gaosiga o le inisalini e faʻaititia ai foi le lamatiaga o le hypoglycemia.

Glimepiride o loʻo faʻaalia i se tikeri sili atu ona aloaia, pe a faʻatusatusa i mea masani o le sulfonylurea, aafiaga faʻapitoa, faʻapitoa, o le faʻaitiitia o le inisalini faʻamalosi, antiatherogenic, antioxidant ma antiplatelet properties.

O le aveeseina o le kulukose mai le toto o loʻo faia e maso ma mea faʻapipiʻi faʻatasi ma le auai o fesuiaiga faʻapitoa mo femalagaiga (GLUT1 ma GLUT4) faʻalauiloaina i totonu o siama. I le i ai o le maʻisuka ituaiga 2 o le maʻisuka, o le felaʻuaiga o le kulukose i nei fusi e faatatau i le tulaga o lona faʻaaogaina i se fua faatapulaaina. Glimepiride e maua ai le televave o le fuainumera ma le gaioiga o molioko o le gaosiga o le glucose (GLUT1 ma le GLUT4), ma o le mea lea o le a faateleina ai le glucose e ave i luga o tisipesa lautele. O le mea galue malosi o loʻo faʻaaogaina ai se aʻafiaga faʻamalosi i luga o le faʻaaogaina o le masini o le tino o le ATP o le fatu maso muscle i se tikeri sili ona vaivai. Faʻasaga i tua o togafitiga ma le glimepiride, o loʻo tumau pea le gafatia o le faʻasologa o mea e fai i le maʻisuka.

O le mea galue malosi e mafua ai le faateleina o le gaoioiga o le phospholipase C, ma faateleina ai le lipo- ma le glycogenesis e mafua mai i le fualaau faasaina, ma e taofia ai foi le faasaʻoina o le kulukose mai le ate e ala i le faateleina o le intracellular levels o le fructose-2,6-bisphosphate, lea e taofia ai le gluconeogenesis.

O le Glimepiride e faʻasaina ai le gaoioiga o cyclooxygenase ma faʻaitiitia ai le liua o le arachidonic acid i le motumotu A2taʻalo i se mea taua i le faaputuga platelet. O le meafaigaluega e fesoasoani e faʻaititia ai le maualuga o le lipid ma faʻaitiitia ai le faʻamalosia, lea e fesootaʻi ma ona aʻafiaga atherogenic. O se taunuuga o le gaioiga a le vailaʻau, o le faʻateleina o le alpha-tocopherol faʻateleina, faʻapea foi ma le gaoioiga o le glutathione peroxidase, catalase ma superoxide dismantase, lea e faʻaitiitia ai le faʻamaʻi o le oxidative i le tino, lea e masani ona maua i le maʻisuka ituaiga 2.

Metformin o se vailaʻau faʻasaina o se vaega o le vaega telepopoa, o le aafiaga o le hypoglycemic lea e naʻo le talaaga o le faasaoina o le inisalini (e ui ina faʻaititia). O le mea galue malosi e le afaina ai sē β o le pancreas ma e le faaosofia ai le gaosiga o le inisalini, o le mea lea, i vailaau togafitiga e le maua ai le atinaʻe o le hypoglycemia i tagata.

O le faiga o le gaioiga o le vailaʻau e lei atoatoa ona faʻamautuina, ae ui i lea, e talitonuina e mafai e le metformin ona faʻaleleia aafiaga o le inisalini, poʻo le faʻamalosia foi o tagata mulimuli i totonu o vaega o faʻataʻitaʻiga. O le meafaigaluega e fesoasoani i le faʻaleleia o le lagona o le tino i le inisalini ona o le faateleina o le numera o tagata resitara resptors o loʻo i luga o fao. I le faʻaopoopoga, metformin faʻagesegese le faagasologa o le gluconeogenesis i le ate, faʻaitiitia ai le faʻamaʻiina o le gaʻo ma le faʻavaeina o gaʻo gaʻo maualalo, faʻaitiitia ai le maualuga o triglycerides (TG), lipoproteins maualalo (LDL), ma le lipoproteins tino maualalo (VLDL) i totonu o le toto. Metformin e faaitiitia ai le manava ma faʻavaivaia ai le faʻafefe o gaʻo i totonu o le manava. O le vailaʻau e fesoasoani e faʻaleleia ai le fibrinolytic mea o le toto e avea ma se taunuuga o le faʻasaina o le inhibitor plasminogen activator.

Amaril M, faatonuga mo le faaaogaina: metotia ma metotia

Amaryl M e faʻafofoga tautala, faatasi ai ma meaai, 1 pe 2 taimi i le aso.

O le fualaau o Amaril M o loʻo faʻatinoina taʻitoʻatasi e fuafua i le faʻamoemoe o le kulukose i le toto. E fautuaina le faʻaaogaina o se sui sooupu faufautua i le fua pito sili ona maualalo, lea e mafai ai ona ausia le mea e tatau ai le puleaina o le tino.

I le vaitau o togafitiga fualaau oona, e manaʻomia ona faʻavae le maualuga o le kulukose i totonu o le toto ma le urine, faʻapea foi ma le pasene o hemoglobin glycosylated i le toto.

Afai na e misia lava le ave o le isi fualaau, ole leai se mea e le tatau ona totogi ai le avanoa e ala i le faʻaaoga mulimuli ane o se fua maualuga.

I le tulaga o le faaseʻeina o se taumafataga poʻo se fualaau poʻo se tulaga e le mafai ai ona ave Amaril M, e tatau i le tagata maʻi ona faʻatulaga se fuafuaga muamua o le faʻataʻitaʻiga ma le fomaʻi.

Talu ai ona o le faaleleia o le puleaina o le gataifale e fesootaʻi ma le faateleina o le lagona o le tino i le inisalini, o se faaitiitia o le manaomia mo le glimepiride e mafai ona matauina i taimi o togafitiga. Ina ia taofia le tupu mai o le hypoglycemia, e manaʻomia le faʻaitiitia o le fua o Amaril M pe taofi le ave.

O le maualuga o le dose o le metformin o le 1000 mg, o le maualuga o le dose o aso taitasi e 2000 mg. Ole fua maualuga ole aso o le glimepiride e 8 mg. O se fualaau o le glimepiride e silia ma le 6 mg i le aso e sili atu ona aoga mo na o se numera o tagata mamaʻi.

I le tulaga o le fesiitaiga o se tagata maʻi e faʻaaogaina se tuufaatasiga o tapenaga a tagata taʻitoʻatasi o le glimepiride ma le metformin ia Amaryl M, o le fua o le mea mulimuli e faʻatuina e faʻavae i luga ole atinaʻe o mea o loʻo gaosia e le tagata maʻi. Afai e tatau ona faʻaleleia le fualaau, e fautuaina e faʻasaʻo le fua ole aso o le vailaau faʻasaina i naʻo le 1 papa i se fua o le 1 mg + 250 mg poʻo le ½ maʻaleʻale Amaryl M 2 mg + 500 mg.

O le togafitiga e masani ona umi.

Faatonuga faapitoa

Laosis acidosis o se faʻalavelave faʻafuaseʻi, ae sili atu ona ogaoga faʻafitauli (ma le maualuga o le tino i le leai o se togafitiga talafeagai) e mafua mai i le faʻaleleia o le metformin i le taimi o togafitiga. A o feagai ai ma metformin, o le siako acid e matauina lava i le i ai o le maʻisuka ma le faaletonu ogaoga o le maʻi suka, e aofia ai ma le gasegase o le maʻisuka ma le faʻapopoa, e masani lava i le tele o maʻi faʻamaʻi e manaʻomia ai togafitiga / togafitiga. O aʻafiaga o aʻafiaga e fesoʻotai ma le atinaʻeina o le siama o le lactic acid e aofia ai: anapogi umi, faʻaaogaina malosi o vai inu o le ethanol, ketoacidosis, le pulea lelei o le maʻisuka, tulaga e mafua ai le hypoxia o le tino, ma le toilalo o le ate. Laosis acidosis e mafai ona faʻaalia mai o le maalili, tiga o le manava, ma le puupuu o le manava, mulimuli ane i le amataga o le coma. O lenei faʻalavelave e faʻaalia i le faʻaitiitia o le toto pH, o se faʻaopoopoga i le maualuga o le lactate i le toto (sili atu i le 5 mmol / l), o le le atoatoa o le eletise ma le faateleina o le le atoatoa o anions ma le fua o lactate / pyruvate. Afai o le metformin o le mafuaʻaga lea o le lactic acidosis, o le maualuga o lona plasma e sili atu i le 5 μg / ml.

Afai ei ai se masalosaloga o le atinaʻe o le alotosic acid, e faanatinati le taofi le ave metformin ma tuʻu le tagata maʻi ile falemaʻi.

O le taufaʻamataʻu o le lactic acidosis ua faʻateleina i le faʻateleina o le mamafa o le gaioiga o le tino ma le matua. O le aʻafiaga o lenei faʻalavelave e mafai ona faʻaititia e ala i le siakiina e le aunoa o le galuega toefaʻatasi ma le faʻaaogaina o metotia lelei ole metformin. E tatau foi ona faʻaeteete i le tagofia o fualaau faasaina i tulaga e fesootaʻi ma le faʻamalolo poʻo le hypoxia.

Faʻatasi ai ma faʻamalologa o falemaʻi / falesuesue o maʻi o le ate, e le tatau ona ave Amaril M, talu ai ona o le mafai ona faʻamalo le lactate e mafai ona faʻaitiitia faʻaititia ai le talaaga o le gaʻo o le galuega. E manaʻomia le tuʻuina atu o le vailaʻau mo sina taimi mo le taimi le tumau aʻo leʻi faia suʻesuʻega ma le faʻaaogaina o vailaʻau faʻasaina o loʻo i ai iodine, ma aʻo leʻi oʻo i soo se taotoga. Metformin e faasaina mo le 48 itula muamua ma le 48 itula i le maea ai o le taotoga e faʻaaoga ai le faʻamaʻi lautele.

E tatau ona manatua i le mafaufau o le lactic acidosis e masani lava ona tupu lemu ma e naʻo ni faʻamatalaga e le mafaamatalaina e pei o le le lelei o le soifua maloloina, faʻalauteleina o le moe, myalgia, faʻafitauli o le gastrointestinal, ma faʻafitauli o le tino. Faʻasaga i tua o le malosi o le acidosis, o le faʻaitiitia o le toto, o le maalili ma le bradyarrhythmia malosi e mafai ona matauina. Afai e iai na uiga, e tatau loa ona e talanoa i se fomaʻi.

Laosis acidosis e mafai ona maua i tagata mamaʻi e maua i le maʻisuka i luma o le acidosis metabolic ma le leai o ketonemia ma ketonuria (faailoga o ketoacidosis).

I le vaiaso muamua o se togafitiga o fualaau faasaina, o le mataituina lelei o le maualuga o le kulukose toto e tatau ona talafeagai ona o le lamatiaga o le hypoglycemia, aemaise lava i le faateleina o le lamatia o lona atinaʻeina. I nisi tulaga, e ono talafeagai le fetuʻunaʻiga o Amiliki M poʻo le togafitiga atoa.

O faʻamaoniga o le hypoglycemia, o le atagia o le tulafono faatonutonu o le antihypoglycemic, o se tali i le mafuaʻaga o le hypoglycemia, atonu o le a matua maualalo poʻo ua le toe i ai i le tulaga o le atinaʻe faifaipea o le mea mulimuli, faapea foi ma tagata matutua, i taimi o le neuropathy vegetative poo le tuufaatasiga o togafitiga ma beta-adrenoblockers, guanethid clonidine ma isi sympatholytics.

Mo le tausia o le glycemia faʻamoemoe, e tatau ona e mulimuli i se meaʻai, faʻatino faʻamalositino, faʻaitiitia le mamafa o le tino, ma pe'ā tatau ai, faʻaaoga soo fua fualaau faʻasaina. O faʻamaoniga o le totoina o le toto glycemia le talafeagai e mafai ona aofia ai: faʻamago le paʻu, oliguria, fiainu, e aofia ai le malosi faʻapitoa, ma isi.

E toetoe lava a mafai ona vave taofia le hypoglycemia ma le faʻaaogaina o gaʻo - suka poʻo le kulukose, mo se faʻataʻitaʻiga, se ipu suka, lauti ma le suka, vai suamalie o loʻo i ai suka, ma isi. Mo lenei faʻamoemoe, e tatau i le tagata maʻi ona i ai le 20 g suka , sui mo le vaega mulimuli e le aoga.

I le taimi o le togafitiga, e fautuaina le siakiina i taimi uma le maualuga o le hemoglobin / hematocito, le aofaʻi o totola toto mumu, faapea foi ma faailoga o le gaioiga o le tino (o le fatu fatu o le fatulaini i le toto): a itiiti ifo ma le 1 le taimi i le tausaga - e tusa ma le 2-4 taimi i le tausaga - mataupu o le ogaoga CC i le pito i luga o le masani ma tagata matutua.

Aafiaga i luga o le malosi e ave ai taavale ma faʻalavelave faʻalavelave

I le faagasologa o togafitiga, e masani lava i le amataga o le vasega, ao faagasolo le suiga mai le tasi fualaau faasaina i le isi po o le faʻaaoga sese foi o Amaril M, o le faaitiitia o le fua faatatau o mea e fai. Pe a ave se taavale poʻo isi mea faʻalavelave faʻalavelave i le taimi o le togafitiga, e tatau ona ave le tausiga, aemaise lava pe afai ei ai le faʻaogaina o le hypoglycemia ma / poʻo le faʻaitiitia o le mamafa o ona muamua.

Tina ma le lactation

Amaryl M ua solia i le taimi o le maitaga ona o se aafiaga leaga i le atinaʻe o le tamaititi. Pe a tupu se maitaga pe ua fuafuaina, e manaomia e tagata maʻi le logoina o le fomaʻi.

O fafine e leai se metabolism carbohydrate metabolism, lea e le mafai ona fetuʻunaʻi na o meaai ma faamalositino, e tatau ona faʻataʻitaʻiina togafitiga insulin.

Ina ia aloese mai le mauaina o se sui soʻo faʻamaʻi ma le susu o susu i totonu o le pepe, o le faʻaaogaina o Amaril M i le taimi o le lactation ua solia. Afai e tatau ona togafitia le hypoglycemia, e tatau i le tagata gasegase ona fesuiaiga ile togafitiga o le insulin pe taofi le susu.

I le tulaga o le le atoatoa o le galuega

Amene M ua faalēaogaina i mataupu o le faaletonu o le gaioiga ma le faaletonu o le lapopoʻa. O le maualuga o le creatinine i le 1.2 mg / dL (110 μmol / L) i fafine ma le ≥ 1.5 mg / dL (135 μmol / L) i tane, po o le faaitiitia o le CC le mafuaʻaga mo le faʻaleagaina o le taufaʻamataʻu o le lactic acidosis ma isi gaioiga leaga o le metformin. O togafitiga faʻatasi ai ma le vailaau faʻasaina ua faʻasaina foi mo gasegase i le gasegase o le tino, ma i le i ai o ni tulaga ogaoga e mafai ona oʻo atu ai i le gaioiga o le tino, e pei o le faʻaaogaina o le vaʻaia o soʻo se mea e ese ai, gasegase afaina, matelaina, teteʻi.

Faaaoga i le matua

Ona o le faateleina o le lamatiaga o le lactic acidosis ma isi gaioiga leaga o le metformin, e tatau i matua matutua ona faaaoga Amaril M ma le faaeteetega tele (ona o le faaitiitia o le soymptomatic reduction in function), aemaise lava i tulaga e mafua ai le le atoatoa o le galuega, e pei o le amataina o togafitiga ma togafitiga, antihypertensive drugs, faʻapea foi NSAID. O le fualaau e tatau ona faʻaeteete ma le faʻaeteete ma ia mataʻituina le mataʻituina o galuega tau fatuga tatau ona faia.

Faʻamatalaga e uiga ia Amarila M

E tusa ai ma iloiloga a Amaril M, o le vailaʻau o se vailaau faʻamamaina lelei lea e maua ai le faʻaitiitia o le faʻaogaina o le kulukose i totonu o le toto ma le tausiga i se tulaga saogalemu. O maʻi e matauina, ina ia mafai ona maua se taunuuga lelei o togafitiga, e tatau foi ona mulimuli i se meaai talafeagai ma maua ni gaoioiga faaletino talafeagai.

O le le lelei o le vaifofo, e tusa ai ma iloiloga, o se numera tele o faʻailoga, faʻapea foʻi ma mea leaga e masani ona tupu i taimi o togafitiga. O le tele o tagata gasegase e le fiafia i le maualuga, i lo latou manatu, o Amaril M. tau.

Faʻataʻitaʻiga

Glimepiride ei ai lona aafiaga o le hypoglycemic i le tino. O se mafuaʻaga o le tolu tausaga o le sulfonylurea.

Amaryl e matua umi lona aafiaga. A faʻaaogaina laulaʻau, e faʻafefeteina le pancreas, ma faʻamalosia ai le faʻaaogaina o peta. O se taunuuga, o le inisalini e amata ona faʻasaʻolotoina mai ia i latou, o le hormone e ulufale i le toto. E fesoasoani lenei mea e faʻaititia ai le suka i le maeʻa ona 'ai.

I le taimi lava e tasi, o le glimepiride o loʻo i ai se aafiaga faʻapitoa. E faʻaleleia ai lagona o musika, gaʻo gaʻo i le inisalini. Pe a faʻaaogaina le vailaau faʻasaina, o le a faʻaaogaina le antioxidant, antiatherogenic, o le antiplatelet malosi e matauina.

E ese mai Amarila mai isi sulfrinylurea o meaʻai pe afai e faʻaaogaina, o mea o loʻo maua i le inisalini ua faʻatuina e maualalo ifo nai lo le faʻaaogaina o isi vailaau faʻamalolo. Ona o lenei mea, o le lamatiaga o le hypoglycemia e itiiti lava.

O le faʻamalosiina o le faʻaaogaina o le kulukose i maso ma mea gaʻo e mafai ona mafua ona o le i ai o faʻamalosi faapitoa o felauaiga i totonu o siama. Amaryl faateleina a latou gaioiga.

O le fualaau faasaina e le taofia ai le gasegase eletise o le myocytes cardiac. O loʻo latou maua pea le avanoa e faʻafetaui ai i tulaga faʻataʻitaʻi.

O togafitiga Amaryl e poloka ai le gaosiga o le kulukose e ala ile ate. O le faʻamaoniga ua mafua ona o le faateleina o mea o le fructose-2,6-biophosphate i hepatocytes. O lenei mea e taofi le gluconeogenesis.

O le fualaau faasaina e fesoasoani e poloka le pulelasi o le cyclooxygenase, e faaitiitia ai le faagasologa o le suia o le thromboxane A2 mai le arachidonic acid. Ona o lenei mea, o le maualuga o le faaputuga faaputuga o le faaputuga ua faaitiitia. I lalo o le faatosinaga a Amaril, o le mamafa o gaioiga o le oxidative, lea e matauina i le maʻisuka e le o le insulin, e faʻaititia.

Faʻamatala togafitiga e faʻavae i luga o le glimepiride i maʻi ma le maʻi II, pe a fai o gaioiga faaletino, o meaʻai e le mafai ai ona e pulea le maualuga o le suka.

O faatonuga mo le faʻaaogaina e faʻaalia ai e mafai ona tuʻufaʻatasia le ave o Amarila ma le metformin, inisua inisalini.

Dr. Bernstein o loʻo faʻamalosia e le faʻamaonia le tofiaina o sooupu o le hypoglycemic, tusa lava pe iai ni faʻamatalaga mo le faʻaaoga. Fai mai o ia o fualaau faasaina e afaina, faaleleia atili o le le atoatoa o le tino. Ina ia faʻamaonia le tulaga, e mafai ona e le faʻaaogaina ni sulfonylurea, ae o se taumafataga e tuʻufaʻatasia ma se togafitiga faʻapitoa.

Faatonuga mo le faaaogaina

Ave le Amaryl e faatagaina e le tofiaina o le fomaʻi aoga. O le tagata poto faapitoa o le a filifilia le uluai inumaga mo tagata maʻi taitoatasi. E faʻalagolago i le faʻaogaina o le kulukose i totonu o le toto, o le malosi o le excretion sugar in the urine.

I le amataga o le togafitiga, ua fautuaina e inu ipu inu o loo i ai le 1 mg o le glimepiride. Faʻateleina le fua ile fua. 2 mg pepa ua faʻafeiloaʻi e le sili atu nai lo le 1-2 vaiaso talu ona amata le togafitiga. I le amataga, e siakiina e le fomai le tulaga o le maʻi, e fuafua i le tali atu i le fualaau faasaina, fetuunai le togafitiga. Ole maualuga pito i luga o le aso e ono faatagaina ile 6-8 mg o le glimepiride.

Afai e le mafai ona ausia le togafiti o le togafitiga e manaʻomia e tusa lava pe ave le sili atu o le aofaiga o Amarilila, ona faʻapipiʻiina lea o le inisalini.

E tatau ona ave ni meaʻai i luma o le taumafataga autu 1 taimi i le aso. O fomai e fautuaina e inu le fualaau faasaina ao lei faia le taeao. Afai e tatau ai, ua faatagaina e sui le taimi e faʻafeiloaʻi ai mo le malologa.

O le teenaina o meaʻai pe a maeʻa le inu o Amaril ua matua faasaina. A uma mea uma, o lenei mea o le a mafua ai se paʻu mataʻutia i le glucose concentration. O le hypoglycemia e mafai ona oʻo atu ai i le faʻaalia o le faʻafitauli o le neuro, mafua ai le maʻi suka, maliu.

Ua faʻapalapalaina uma ia meaʻai e aunoa ma le ulaina.

Fegalegaleaiga

Aʻo le i faatonuina Amaryl, e tatau i le fomaʻi ona saili po o le a le fualaau oona o loʻo ave e le tagata maʻi. O nisi vailaʻau e faʻalelei atili, o isi e faʻaitiitia le malosi o le hypoglycemic o le glimepiride.

I le taitaia o suʻesuʻega, na maua ai le faʻaititia o le suka i le toto pe a faʻaaogaina:

  • vailaau ole antidiabetic oral
  • Phenylbutazone
  • Oxyphenbutazone,
  • Avanoa
  • Sulfinpyrazone,
  • Metformin
  • Tetracycline
  • Miconazole
  • salicylate,
  • MAO inhibitors
  • tamaloloa feusuaʻiga
  • faʻamaʻi vai
  • quinol antibiotic,
  • Clarithromycin
  • Fluconazole
  • tagata alofa,
  • fibrates.

O le mea lea, e le fautuaina e amata inu Amaryl ia oe lava e aunoa ma le mauaina o se talavai talafeagai mai se fomaʻi.

O sui nei e faʻavaivaia le aoga o le glimepiride:

  • faʻasolosolo
  • estrogens
  • thiezide diuretics,
  • saluretics
  • glucocorticoids,
  • nicotinic acid (pe a faʻaaogaina i ni mea maualuga),
  • laxatives (faʻaaogaina taimi uumi),
  • faʻaipoipo
  • Rifampicin,
  • Glucagon.

E tatau ona amanaia sea aafiaga pe a filifilia se metotia.

Sympatholytics (beta-blockers, reserpine, clonidine, guanethidine) ei ai le aafiaga le mafaamatalaina i le aafiaga o le hypoglycemic o Amaril.

I le faʻaaogaina o mea e maua ai le kulupu, ia manatua: o le glimepiride e faʻamalosia pe faʻavaivaia le aʻafiaga o nei vailaʻau i luga o le tino.

E filifilia e le fomaʻi fualaau mo le maualuga o totoga, vailaʻau e le o le toto, ma isi fualaau lauiloa.

Amaryl ua tuufaatasia ma le inisalini, metformin. O lenei faʻasigaga e manaʻomia ile taimi e ave ai le glimepiride e le mafai ona ausia le manaʻoga ole gasegase manaomia. Ole fua ole vailaʻau taʻitasi e faʻatonu e le fomaʻi taʻitasi.

I nisi tulaga, e fautuaina e fomaʻi le inu o Yanumet ma Amaril i le taimi lava e tasi. Faatasi ai ma lenei togafitiga, ua talia e le tagata maʻi:

O le faʻamautuina o le faʻaaogaina o mea aoga e mafai ona faʻaleleia ai le aoga o togafitiga, fesoasoani e lelei le pulea o le tulaga o le maʻisuka.

Aso faʻauma

Faaaoga le fualaau faasaina mo le 36 masina mai le aso o le faʻasalaga.

E tatau ona filifili e le sui talafeagai o le endocrinologist le mea saʻo mo Amaryl. E mafai ona ia faʻatonu se faʻasologa e faia i luga o le faavae o le mea lava e tasi, pe filifilia se vailaʻau e faia mai isi vaega.

O tagata maʻi e mafai ona faʻamatalaina se sui Rusia, Diamerid, lea e taugofie tele. Mo le 30 fualaau o fualaau faasaina, faia i le faavae o le glimepiride, faatasi ai ma se fua o le 1 mg i se fale talavai, o le a totogi e tagata gasegase le 179 p. Faatasi ai ma le faatosinaga o le faʻaogaina o le mea galue, o le tau e faʻatuputeleina. Mo le faʻamalama i se fua o le 4 mg, 383 p.

Afai e tatau ai, sui Amaryl i le fualaau faasaina Glimepiride, lea e gaosia e le kamupani Rusia Vertex. O fua faʻataʻitaʻi e taugofie. Mo se pusa 30 pcs. 2 mg e tatau ona totogi 191 p.

O le tau o Glimepiride Canon, lea na gaosia e Canonfarm, e maualalo ifo. O le tau o se afifi o le 30 pauna o le 2 mg ua manatu e taugofie, e 154 p.

Afai o le glimepiride e le gauai, ua faatonuina isi tagata isi mea tutusa e faia i luga o metformin (Avandamet, Glimecomb, Metglib) poo vildagliptin (Galvus). Ua filifilia i latou e mafaufau i uiga o le tagata maʻi.

Alcohol ma Amaryl

E le mafai ona vavalo i le taimi muamua pe faapefea ona aafia le tagata o loʻo tagofia fualaau faasaina i luga o le glimepiride ona o le ava malosi. Ova malosi e mafai ona faʻavaivaia pe faʻaleleia ai le malosi o le hypoglycemic o Amaril. O le mea lea, e le mafai ona faʻaumatia i le taimi e tasi.

E tatau ona faʻaaogaina vailaʻau faʻasaina mo se vaitaimi uumi. Ona o lenei mea, o se vavalalata i le faʻaaogaina o mea inu ava malosi mo le toʻatele e avea ma faafitauli.

Tina, lactation

A o faagasolo le vaitau o le faʻaogaina o le pepe, o le fafagaina o le pepe fou, sulfonylurea o mea e le mafai ona faʻaaogaina. I totonu o le toto o se fafine maʻitaga, o le glucose e tatau ona i totonu o tapulaa masani. A uma lava, o le hyperglycemia e mafua ai le faateleina o le lamatiaga o le faaletonu o le tino, faateleina le fua o pepe pepe.

O fafine ua maʻitaga ua siitia atu i le inisalini. E mafai ona vavae ese le tulaga o le aʻafiaga o le aʻafiaga o fualaau faasaina ile pepe ile utero pe ae lafoai le sulfonylurea i le taimi o le fuafuaina o fuafuaga.

I le taimi o le lactation, ua faʻasaina ai le togafitiga o Amaril. O le gaioiga malosi e pasi i le susu susu, o le tino o se pepe fou. Aʻo fai susu, e tatau ona toe suia le fafine ile togafitiga o le inisalini.

Mo le tele o gasegase, o le fautuaga a le endocrinologist togafiti e le lava e amata inu ai se fualaau fou. Fai mai fomaʻi o fualaau oona e fesoasoani i le pancreas e maua ai le inisalini, aʻo faʻalauteleina le lagona o le gaʻo i le tino. E mafua ai lenei mea i le mea moni o le kulukose e amata ona gauai i le tino.

Ae o maʻi e fia faalogo i se manatu e uiga i fualaau faasaina mai isi maʻisuka. O le naunau ia iloa iloiloga o isi gasegase ona o le maualuga o le tau o le fualaau faasaina. I le uma, e tele ituaiga o vailaʻau faʻatau e faʻatau ai ua fuafua e faʻaititia le maualuga o le kulukose, o le tau e laʻititi le maualalo.

Aʻo ave Amarilini mo le 1-2 tausaga, e leai ni aʻafiaga leaga e matauina.Faataʻitaʻiga faʻaalia e leai se faʻafitauli faʻafitauli pe a faʻaaogaina le fualaau faasaina. O le tele lava o taimi, e tulai mai faafitauli pe a faʻaaogaina Amaril M mo togafitiga, lea e faaopoopo i le glimepiride e aofia ai le metformin. O tagata gasegase e faitio i se vevela i luga o le tino, paʻu o le paʻu, o le atinaʻeina o le maualuga. A maeʻa ona tago i le laumei, o nisi tagata latou te lagona le oʻo mai o se faʻafitauli o le tino, e ui lava pe a siaki e foliga mai o le faʻaitiitia o le faʻatonuga o le kulukose e le taua tele.

I masina muaʻi faʻaaogaina, o sauniuniga a le glimepiride e faʻamautu lelei ai le maualuga o le suka. Ae o nisi fomaʻi e matauina o le lelei o le fualaau faasaina e amata ona paʻu i le taimi. O le tagata gasegase na muamua faʻalauteleina le atunuʻu, ona tuʻuina atu lea o se vailaʻau o vailaʻau. E naʻo le auala lenei e mafai ai ona ausia se faʻagasologa lē tumau o le setete. Ae talu ai ona o le faʻaitiitia o le aoga o togafitiga, o loʻo maʻi pea le tagata maʻi i le suka i le tino. O lenei mea e oʻo atu ai i se faʻalavelave lautele.

Faatasi ai ma le fesoasoani a Amaril, o nisi o maʻisuka ua mafai ona faasolosolo malie le aveesea o le manaʻoga e faia pea le iniseti o le inisalini. E ui lava i le amataga o togafitiga, e toʻatele e iai faʻamaoniga o le hypoglycemia. O tagata gasegase e faitio i le nausea, o gatete lima, o le valea, o se lagona faifaipea o le fiaaai. E faasolosolo lava, e faaleleia le tulaga, o le a le toe i ai ni faaaliga leaga.

Tau, mea e faatau ai

Amaryl tablets e faatau atu i le toetoe o falemaʻi uma. O le tau o se afifi o le 30 vaega tuusao e faalagolago ile onumaga fautuaina e le fomai.

Le aofai o mg glimepirideTau, solo.
1348
2624
3939
41211

Papa o le 90 pusa ua faʻatau. Afai e te faʻatau Amarila i totonu o se afifi, o le ae faʻasaoina se mea laitiiti. Mo le afifiina o le 90 fasi (2 mg) e te manaʻomia e totogi 1728 p.

Ua fautuaina foi le maʻisuka e mataʻituina tau i falemaʻi eseese. Amaryl e iai taimi e faʻatau atu ai i se faʻaitiitiga.

Pharmacokinetics

Faʻateʻa atoa ma vave vave le gaʻo. 98% tuʻuina atu i aʻafiaga. E le afaina le afaina o le taumafa. E faʻamoemoe i le susu o susu ma felafolafoaʻi le placenta. O le metabolism e tupu i le ate ma le fausiaina o elemene le toe gaoioi. Afai o le gaioiga o fatugaʻo ua faʻavaivaia, o le vailaau e faʻavaivaia ai aʻafiaga o toto ma ua televave ona alu ese mai i le urine. E le faʻapipiʻiina i totonu o masini. E mafua mai i le manava ma gaʻo.

O le absorption Metformin e vave. E le o noatia i proteins. O le aʻafiaga o le faʻamalosi o se vailaau i le tino i tagata mamaʻi ma le faʻaaogaina o le tino o le tane ua toe faʻaleleia. E faʻateleina i le faanatinati.

Afai o le gaioiga o fatugaʻo ua faʻavaivaia, o le vailaau e faʻavaivaia ai aʻafiaga o toto ma ua televave ona alu ese mai i le urine.

Ma le faʻaeteete

E tatau ona faʻaeteete i le faʻaaogaina o laupepa i ia tulaga:

  • mea le talafeagai
  • le ola ola
  • faʻamaʻi le tiga o louroid,
  • matua
  • faigata faaletino galuega
  • glucose-6-phosphate dehydrogenase le lava.

I le i ai o faʻamaʻi e faʻaogaina ai le gasegase o le maʻisuka, e tatau ona fetuutuunai le metotia ma mataʻituina le fua o le glycemia.

Faʻaiʻuga o Amaril 500

Amaryl 500 e mafai ona mafua ai aʻafiaga o le aʻafiaga mai le faʻalavelave o le tino - le mautonu, le mautonu, ma le le mautonu.

O le fualaau faasaina e mafua ona o aʻafiaga mai le ogatotonu o le tino i foliga o le le mautonu.

Mai le itu o le metabolism

Faailoga mai le itu o le metabolism - tiga o le ulu, valevalenoa, le mafai ona gauai atu, faʻafefefe, vevesi, palpitations, gasegase, faʻateleina le mamafa, salu. Faailoga e faailoa ai le atinaʻeina o le hypoglycemia.

Urticaria, pruritus, vevela, faʻalavelave anaphylactic.

O lagona e le afaina ai le mea e tupu pe a maeʻa le tagofia o fualaau faasaina e aofia ai le: vevela ma le vevela.

Ava malosi

O le faʻaaogaina o le ava e taʻitaʻia ai le atinaʻeina o faʻafitauli e le manaʻomia. I lalo o le aʻafiaga o le ethanol, o le maualuga o le suka e mafai ona paʻu i tulaga taua. O le faʻaaogaina o fualaau faasaina ma le ava malosi e faʻapupulaina ai le faʻalavelave o le ate ma le fatu fatu.

O loʻo i ai faʻamaumauga mo togafitiga faʻamalositisi:

O faatonuga o loʻo taʻu mai ai faʻamaʻiloga ma aʻafiaga itu. Aʻo le i sui i se fofo faapena, e sili atu le asiasi atu i lau fomaʻi.

Aoaoga a Amaril M aʻoga Galvus Metotia faatonuga Glimecomb

Amaril 500 iloiloga

Marina Sukhanova, fomaʻi, Irkutsk

O le vailaau faʻasaina i se mea itiiti ifo nai lo isi mea faʻamalolo oona e mafua ai le faʻaitiitia o le inisalini. Ma le isi, o le fualaau faasaina e gafatia lelei e gasegase (e aofia ai le faʻaititia o le lamatia o le hypoglycemia). O le fualaau faasaina e faaitiitia ai le manava. Lelei mo tagata mamaʻi e leai se inisalini e faalagolago i le maʻisuka.

Maxim Sazonov, endocrinologist, Kazan

O vaega galue e faʻalagolago i mea a le tasi. Metformin faʻaleleia aafiaga o le glimepiride. I totonu o le toto o loʻo i ai se faʻaitiitia o le aofai o kulukose, LDL ma triglycerides. O se meafaigaluega sili ona lelei mo le faatumauina o le kulukose masani. O aʻafiaga e mafai ona tupu i foliga o allergies, hypoglycemia, faʻalavelave moe.

Marina, 43 tausaga, Samara

I le maʻisuka ituaiga 2, o se vailaau lelei ma se tuufaatasiga tuufaatasi na faatonuina. E taofia ai le atinaʻeina o le hyperglycemia ma e le taitai atu ai i le hypoglycemia, pe afai o le gaʻo talafeagai e tausisia. I nai vaiaso muamua, na ia lagona le manaia, ma o lona manava ua aliali mai. O faʻafitauli na leiloloa i le gasologa o taimi, ma o lenei ou te le lagonaina se faʻalavelave.

Analogs Amaryl M, o le tau i falemaʻi

Afai e tatau ai, sui le Amaryl M 2mg + 500mg, e mafai ona faia lenei mea i se analog i le togafitiga - o fualaau nei:

Pe a filifilia ni analogues, e taua le malamalama o faatonuga mo le faʻaaogaina o Amaryl M, tau ma iloiloga, e le faʻaaoga i fualaau oona tutusa. E taua le maua o se faʻataʻitaʻiga a se fomaʻi ae le o le faia o se vailaau faʻapitoa mo fualaau faasaina.

Tau i falemaʻi Rusia: Amaril M 2 mg + 500 mg 30 papa - mai le 718 i le 940 rubles, e tusa ai ma le 794 falemaʻi.

Taumamao mai le aapa atu o tamaiti i le vevela e le sili atu i le 30 ° C. E tolu tausaga le ola o le taligalu.

Tuua Lau Faamatalaga