Anava toto toto

O le toto toto 4.6 e masani pe leai? Afai o sea suka o loʻo i totonu o se tagata matua poʻo se tamaititi, pe o le masani lenei ma le mea e fai? Tagaʻi atili.


O ai e: O le a le uiga o le sugar level 4.6 o lona uiga:Le mea e fai:Le masani o le suka:
Anapogi i tagata matutua i lalo ifo o le 60 tausaga NormE lelei mea uma.3.3 - 5.5
A uma ona 'ai i tagata matutua i lalo o le 60 tausaga TuʻuVaʻai se fomaʻi.5.6 - 6.6
I luga o se manava gaogao mai le 60 i le 90 tausaga NormE lelei mea uma.4.6 - 6.4
Anapogi mo le 90 tausaga NormE lelei mea uma.4.2 - 6.7
Anapogi i tamaiti ei lalo o le 1 le tausaga FaalauiloainaVaʻai se fomaʻi.2.8 - 4.4
Anapogi i tamaiti mai le 1 tausaga i le 5 tausaga E lelei mea uma.3.3 - 5.0
O le anapogi i tamaiti mai le 5 tausaga le matua ma le tupulaga talavou E lelei mea uma.3.3 - 5.5

O le masani o le suka o le toto mai se tamatamai lima i luga o se manava gaogao i tagata matutua ma le tupulaga talavou mai le 3.3 i le 5.5 mmol / l.

Afai o se tagata matua po o se talavou ei ai le suka toto o le 4.6, ona masani lea. E foliga mai e lelei mea uma. Taumafai e le pasi. E mafai foi ona e fuaina le cholesterol pe afai e te lei faia muamua.

E faʻapefea ona faia se suʻega o le kulūkose anapogi?

E manino lava, e le mafai ona e 'ai i se mea i le afiafi. Ae i le taimi lava lea e tasi, e le tatau ona faatagaina le manava o le tino. Inu vai ma laʻau tila. Taumafai e aloese mai le faʻafitauli faaletino ma faalelagona i le aso ao leʻi faia le suʻega. Aua le inuina ava malosi tele. Afai o loʻo i ai se faʻamaʻi manino poʻo le faʻamaʻi i le tino, o le maualuga o le kulukose i totonu o le toto o le a faateleina. Taumafai e faʻaaoga lenei mea. I le tulaga o se suʻega o le suʻega e le manuia, ia e mafaufau pe oe maua le nifo o le nifo, fatuga o fatugaʻo, siama o le urinary tract, poʻo se malulu.

O le a le mea e anapogi ai le toto?

O se tali auiliili i lenei fesili o loʻo tuʻuina atu i le tusiga "O le fua o le toto sugar". O loʻo faʻaalia ai tulaga masani mo tamaʻitaʻi ma tamaʻitaʻi matutua, tamaiti o vaitausaga eseese, fafine maʻitaga. Malamalama pe faapefea ona ese le kulukose o le toto mo tagata soifua maloloina ma tagata e maua i le maʻisuka. O faʻamatalaga e tuʻuina atu i le tulaga o laulau faigofie ma ata.

E faʻapefea ona ese le suka mai le taumafa ao leʻi faia le taeao?

E leai se eseesega pe a fai e 'ai lau taeao i le vave lava, i le taimi e te ala ai i le taeao. O le maʻisuka e le 'ai i le afiafi pe a ma le 18-19 itula, e masani ona taumafai e vave ai le taeao i le taeao. Talu ai latou te ala lelei ma malolo lelei.

Afai na e 'ai i le leva o le afiafi, o le taeao e te le manaʻo ai e' ai le taeao i le vaveao. Ma, e foliga mai, o le tuai o le 'aiga o le afiafi o le a faʻaleagaina ai le lelei o lau moe. Faʻapea o le 30-60 minute poʻo le sili atu foʻi e alu i le va o le ala i luga o le taeao. I lenei tulaga, o le fua o le fuaina o le suka i le maeʻa ai o le ala ma ao le i ai, o le a ese.



O le aafiaga o le taeao o le taeao (vaai lalo) e amata ona galue mai le 4-5 i le taeao. I le itulagi o 7-9 itula, e faasolo ina vaivai ma mou atu. I le 30-60 minute e faʻamalosi e faʻavaivaia. Ona o lenei mea, o le suka o le toto aʻo leʻi 'ai taumafa atonu e maualalo ifo nai lo le taimi e uma ai.

Aisea e maualuga ai le maualuga o le suka i le taeao nai lo le aoauli ma le afiafi?

E taua lea mea o le taeao o le taeao. O loʻo faʻamatala auiliili i lalo. O le suka i le taeao i luga o se manava gaogao e maualuga atu nai lo le aoauli ma le afiafi, i le tele o le maʻisuka. Afai e te matauina lenei mea i le fale, e le manaʻomia ona e mafaufau i se mea faʻapitoa i le tulafono. O mafuaʻaga o lenei faʻalavelave e le o faʻamautuina, ma e le tatau ona e popole ia i latou. Fesili e sili atu ona taua: pe faʻafefea ona faʻasalalau le maualuga o le kulukose i le taeao i luga o se manava gaogao. Faitau e uiga i lalo.

Aisea e maualuga ai le maualuga o le suka i le taeao, ma pe a uma ona 'ai e avea ma masani?

O le aafiaga o le taeao o le taeao o le taeao e muta i le 8-9 i le taeao. O le tele o le maʻisuka e faigata tele ona faʻasaʻo le suka pe a uma le 'aiga o le taeao nai lo le maeʻa o le aoauli ma le' aiga o le afiafi. O le mea lea, mo le taumafataga o le taeao, e tatau ona faaitiitia le aoga o le carbohydrate, ma mafai ona faateleina le fua o le inisalini. I nisi o tagata, o le taeao o le taeao o le taeao e faʻavaivaia ai ma vave ona taofi. O nei gasegase e leai ni faafitauli matuia ma o latou kulukose o le toto pe a uma le 'aiga o le taeao.

O le a le mea e fai, pe faʻapefea ona togafitiga pe afai o le suka e na o le taeao lava e alu ai i luga o se manava gaogao?

I le tele o tagata gasegase, o le toto toto e na o le taeao lava e tulai mai i luga o se manava gaogao, ma i le ao ma le afiafi ao lei moe, e tumau pea le masani.Afai ei ai sou tulaga, aua e te manatu oe o se tuusaunoaga. O le mafuaʻaga o le vaveao o le taeao, lea e taatele i le maʻisuka.

O le suʻesuʻega o le prediabetes poʻo le maʻisuka. E faʻalagolago i le maualuga o le maualuga o lou kulukose. Vaʻaia fua o le suka toto. Ma mai iʻuga o le auʻiliʻiliga mo le hemoglobin glycated.

Togafitiga o maualuga maualuga o suka i le taeao i luga o se manava gaogao:

  1. Tetee i afiafi tuai, aua nei 'aʻai pe a ma le 18-19 itula.
  2. Aveina o le metformin fualaau faasaina (sili Glucofage Long) i le po faatasi ai ma le faʻalemuina malie o fualaau mai le 500 i le 2000 mg.
  3. Afai o meaʻai muamua ma le fualaau o le Glucofage e le lava le fesoasoani, e tatau lava ona e faia se insulin umi i le afiafi ao lei moe.

Aua e te le amanaiaina le faafitauli. O le le fiafia i ai e mafai ona oʻo atu ai i le atinaʻe o faʻafitauli o le maʻisuka i le gasologa o nai masina poʻo tausaga. Afai o le maʻisuka e faʻaauau pea ona 'ai le taumafataga o le afiafi, e le o fualaau oona po o inisalini o le a fesoasoani ia te ia e toe aumai le suka i le taeao.

O le a le mea e fai pe afai o le keva anapogi e 6 ma luga? O le maʻisuka pe leai?

O lau fomaʻi atonu o le a taʻuina atu ia te oe o le suka o le anapogi e 6.1-6.9 mmol / L o loʻo togafitia, ae leʻo se faʻamaʻi matautia. O le mea moni, faatasi ai ma nei faailoilo, o faʻafitauli masani o le maʻisuka e tupu aʻe i le sologa lelei. E maualuga lou lamatiaga o le fatu o le fatu ma le maualalo o le ola. Afai o le fatu ma le toto o loʻo fafagaina e faigata, ona lava lea o le taimi e faamasani ai i faafitauli matautia o le vaʻaia, gaʻo ma vae.

Suauu anapogi o le 6.1-6.9 mmol / L o se faailo e manaʻomia e le tagata maʻi se togafitiga ogaoga. E tatau ona e suʻe pe faʻapefea ona amio lau kulukose pe a uma ona 'ai, faʻapea foʻi ma le suʻeina o le hemoglobin glycated, ma siaki le gaioiga. Faitau le tusiga "Suʻeina o le maʻisuka" ma fuafua po o fea ituaiga o faʻamaʻi e sili atu ona e masani i ai. A maeʻa lena, faʻaaoga se fuafuaga o le maʻisuka ituaiga 2 ole maʻisuka poʻo le ituaiga 1 polokalame e pulea ai le maʻisuka.

O le afifi o le taeao

Mai le 4:00 i le 9:00 i le taeao, o le ate e sili ona aveʻesea le insulin mai le toto ma faʻaumatia ai. Ona o lenei mea, o le tele o le maʻisuka e le lava le insulin i vaveao e tausia ai le maualuga o latou suka. O maualuga o kulukose e maualuga pe a fuaina pe a uma ona fafagu i luga o se manava gaogao. E sili atu ona faigata le faʻasaʻoina o le suka pe a uma le 'aiga o le taeao nai lo le maeʻa o le aoauli ma le' aiga o le afiafi. E taua lea mea o le taeao o le taeao. E le o matauina i maʻisuka uma, ae i le tele. O lona mafuaʻaga e fesootaʻi ma le gaioiga o le adrenaline, cortisol ma isi hormones lea e ala ai le tino i le taeao.

O le faateleina o le suka mo le tele o itula o le taeao e faʻaolaina ai le atinaʻega o faʻafitauli masani o le maʻisuka. O le mea lea, o tagata gasegase maaleale e taumafai e taofiofi ata o le taeao. Ae e le faigofie ona ausia. O le gaioiga o se inisalini umi, faia i le po, i le taeao e faʻavaivaia pe ua maeʻa foi. E tusa lava pe itiiti le aoga o le meaʻai na faia i le po. O le taumafai e faateleina le fua o le inisalini lautele e tui i le afiafi e mafai ona taitai atu ai i le hypoglycemia (maualalo le toto suka) i le ogatotonu o le po. O le faaitiitia o le kulukose i le po e mafua ai le pogisa, palapeti ma le sulu.

E faapefea ona faʻaititia le toto toto?

Manatua o le suka maualuga i le taeao i luga o se manava gaogao, e pei o soo se isi taimi o le aso, e 4.0-5.5 mmol / l. Ina ia ausia, muamua lava, e tatau ona e aʻoaʻo e 'ai vave. Taumafa i le afiafi pe a ma le 4 itula aʻo lei moe, ma sili atu ile 5 itula.

Mo se faʻataʻitaʻiga, fai le 'aiga o le afiafi i le 18:00 ma alu e moe i le 23:00. Mulimuli ane o le taumafataga o le a faateleina le anapogi o le toto glucose i le taeao e sosoo ai. E leai se inisalini ma fualaau o loʻo ave i le po o le a faʻaolaina ai oe mai lenei mea. E oʻo lava ile inisalini Treshiba sili ona fou ma aupito sili ona maualuga, lea o loʻo faamatalaina i lalo. Fai vave le 'aiga o lau' aʻai maualuga. Faʻailoga i lau telefoni feʻaveaʻi afa afa itula ao lumanaʻi le taimi sili ona lelei mo se taumafataga afiafi.

O le maualuga o tagata gasegase e maua i le maʻisuka ituaiga 2 e mafai ona taumafai e ave Metformin paluga o le ao Glucofage Long. E mafai ona faasolosolo lemu le siʻosiʻomaga i le maualuga o le 2000 mg, 4 papa o le 500 mg. O lenei vailaau e aoga ile toetoe lava o le po atoa ma fesoasoani ai i tagata gasegase e maua le maualuga o le suka i le taeao e sosoo ai i luga o se manava gaogao.

Mo le faʻaaogaina o le po, e na o glucophage o meaʻai e umi ona fai. O a latou tagatanuu taugofie e sili atu le lelei e le faʻaaogaina. I le gasologa o le aso, i le aiga o le taeao ma le aoauli, e mafai ona e faia se isi laulau masani o le metformin 500 poʻo le 850 mg. Ole aofaʻi ole fua ole aso o lenei vailaʻau e le tatau ona silia le 2550-3000 mg.

O le isi laasaga o le faʻaaogaina o le inisalini. Ina ia maua le suka i le taeao i luga o se manava gaogao, e tatau ona e tuiina le inisalini tele i le afiafi. Faitau atili i le tusiga "Iloiloga o tui o le insulin umi mo le injections i le po ma le taeao." E maua uma ai faʻamatalaga talafeagai.

Malamalama pe aisea e sili atu ai ona lelei le inisalini o Tresiba i aso nei nai lo ona tagata. Matamata i se vitio lea e faʻamatala manino ai e Dr. Bernstein pe faʻafefea ona taofiofi le ata o le taeao o le taeao. Afai e te taumafai, o le a mautinoa lava e maua le maualuga o le suka i le taeao i luga o se manava gaogao.

Amata ona e tuiina le inisalini, e tatau ona e faʻaauau pea ona mulimuli i se taumafataga maualalo ma le vaveʻai, e pei ona faamatalaina i luga.

O le a le mea e 'ai i le afiafi mo le' aiga o le afiafi po o le po ao leʻi alu i le moega ina ia masani ai le suka i le taeao e sosoo ai?

Eseese ituaiga o meaai e sili atu pe itiiti ifo foi le malosi e faateleina ai le toto suka. Faʻalagolago i nei meatotino, faʻapena foi i luga o mea o vitamini ma minerale, o meaʻai e vaevaeina ma faʻasaina ma faʻatagaina mo le maʻisuka. Ae leai se meaai e faʻaitiitia ai kulukose!

E mautinoa lava e te iloa o le suka gaʻo toto e maualuga ai le suka toto pe a maeʻa ona faʻafefe ma faʻafefe. Ae paga lea, o le suka e mafua foi ona o le lautele o puipui o le manava e ala i meaai e aina. E tupu lenei mea e tusa lava po o le a le mea na 'ai e se tagata, e oo lava i le vao laupapa.

I le lagonaina o le faʻalauteleina o puipui o le manava, e tuʻuina atu ai e le tino le kulūkose i totonu o le toto mai ona faʻaagaga i totonu. O le auala lenei o hormones matautia, na maua i le vaitau o le 90, galue. Dr. Bernstein i lana tusi e taʻua ai o le "aafiaga o se faleaiga Saina."

E leai se meaʻai e mafai ona faʻaititia le suka i le taeao i luga o se manava gaogao, pe a 'ai i le afiafi, ma sili atu, i le po ao lei moe. E tatau ona fai se taumafataga ma faʻatagaina oloa ma ia mautinoa e le silia i le 18-19 itula. O le maʻisuka e le faʻaumatia le masani o le faia o le taumafataga o le afiafi, e leai ni vailaʻau ma inisalini e mafai ona fesoasoani e toe aumaia le suka i le taeao.

E faʻafefea ona aʻafia le suka i le taeao i luga o se manava gaogao i le taumafa ava malosi?

O le tali i lenei fesili e faʻalagolago i:

  • ituaiga taʻitasi o le maʻisuka,
  • le aofaiga o le ava ua ave
  • afaina
  • ituaiga o meainu malolosi na faʻaumatia.

E mafai ona e faʻataʻitaʻi. E le faʻatagaina le maʻi suka e faʻaaoga lelei le ava malosi. Ae ui i lea, o le inu malosi o le tele o taimi e sili atu ona lamatia nai lo tagata e maua i le glucose metabolism. O le tusitusiga "Ava malosi mo le maʻisuka" e aofia ai le tele o faamatalaga manaia ma aoga.

36 faamatalaga i luga o le "O le Anapogi o le Suga Suauu"

Hello Sergey! Talia laʻu faafetai mo lau nofoaga matagofie! Mo le 4 aso i le maea ai o se taumafataga, o le sugar sugar from 8.4 dropped to 5.6. Ma a uma ona 'ai pe a uma le 2 itula, e le sili atu i le 6.6. Maninil, na faatonuina e le fomai, e le o ave nei aso, aua ou te faitau mai ia te oe e sili atu le le inu i nei fualaau. Naʻo le faafitauli ma i le taimi e tasi o se fesili. Ou te popole e uiga i le malosi tele, e ui lava ou te inu vai, faamalositino, ave palatini magnesium. E faʻafefea ona faʻaleleia le tautua o le toto?

Ou te popole e uiga i le matuitui malosi

E te le i faitauina ma le faaeteete le tusiga autu i luga o se taumafa maualalo-carb - http://endocrin-patient.com/dieta-pri-saharnom-diabete/. O loʻo faʻamalamalamaina pe faʻafefea ona aveesea le malosi. O se faafitauli taatele lenei, ae o auala e taulimaina ai ua maeʻa ona faʻavae.

Lelei lelei O laʻu suka e ala i luga i le taeao pe a ou 'ai se mea i le 8 i le taeao.I le gasologa o le aso, 2 itula talu ona 'ai, o le maualuga o le suka e le sili atu i le 6.0. Afai o le aiga o le afiafi e 18.00, a maeʻa le 2 itula o le maualuga o le suka o le 5.7, ona oʻo lea i le 2 i le taeao 5.5, ona fai lea o le taeao i luga o se manava gaogao 5.4. O le taimi lea ou te le 'ai ai pe a uma le' aiga o le afiafi. Afai ou te 'aina se faʻi po o se peʻa i le 8-9 i le taeao, ma le maualuga o le suka pe a uma le' aiga o le afiafi 5.8, i le 2 i le taeao. 5.9, ma i le taeao e tumau i le 5.7. Tau mai ia te au, o le a le mea e mafai? I le afiafi ou te inu fualaau fualaau. Atonu latou te faatosinaina?

E masani lava o le masani. Mo i latou uma e faitau i lenei itulau, o nei faailo! 🙂

E tusa ai ma faʻamatalaga ua e tuʻuina atu, e le mafai ona e talanoa e uiga i le atinaʻeina o le maʻisuka poʻo isi lava faʻamaʻi faʻamaʻi.

Talofa Na matauina faʻafuaseʻi na amata ona ia foliga leaga. Na fai mai le fomai faapitoa o loʻo i ai se lavelave tele i luga o mata. Sa ou galue i le tele o po i se laina. I se tasi afiafi na sau ai se fia inu tele. Sa ou asiasi i le tina o loʻu toalua, na aumai e loʻu toalua ia te au se glucometer. Na te lei fuafuaina le uiga - i faatonuga i ai ua tusia e silia i le 33.3. Tatou oi le falemai. E i ai le glucose 12.6 i le toto mai se tamatamailima, o le afiafi. I le taeao, o le sugar sugar 13.1. Sat i luga o se meaai. Ona alu lea o faailoga o le taeao 5.4, 5.6, 4.9. Na matauina e loʻu toalua le manogi o le acetone mai lona gutu, e ui lava o le suka e masani lava. Sa ou manatu o se suiga faafuaseʻi i meaʻai. Fai mai le falemai e le o le maʻisuka. Faʻataʻitaʻia le oona o le vevela - o le masani. Faʻatino i suʻesuʻega totogi. Ua maeʻa le hemoglobin glycated - 8.1%. A o le i muamua le faateleina o le suka, na ala i luga o ia i le po ma 'ai le suamalie. Na pasia se anapogi C-peptide - 0.95. Na fai mai le endocrinologist o loʻu maʻisuka e ono tupu i le ituaiga 1. E 32 ou tausaga, e leai se mamafa o le mamafa o le tino, i tausaga talu ai nei, e lei paʻu le mamafa. Tofia se meaai. Ma afai o le suka i le taeao o le a sili atu i le 6.5, ma le 2 itula pe a uma le 'ai 10-11.5 - amata inu le maʻisuka. O lenei ua ou i luga o se meaai, ma uaʻi atu i gaoioiga faaletino. O le suka anapogi e eseese 5.5-6.2. 2 itula ina ua uma ona 'ai, pe tusa o faailoga tutusa. O aʻu o se fitafita, ou te fia galue atili. Ma aua le nofo i insulin. Faamolemole taʻu mai, pe i ai se faʻamoemoe e le o le maʻisuka? E mafai ona tulai le C-peptide? Afai o le ituaiga 1 lea, pe mafai ona ou inuina le maʻisuka?

Ua maeʻa le hemoglobin glycated - 8.1%.
Faamolemole taʻu mai, pe i ai se faʻamoemoe e le o le maʻisuka?

Faʻatasi ai ma se faailo - leai

O mataupu o le faʻamagaloga o le maʻisuka ituaiga 1 e lei faamaumauina

E leai se tasi na te faia oe e mulimuli i se meaai ma tui inisalini. Faʻasalaga uma.

Afai o le ituaiga 1 lea, pe mafai ona ou inuina le maʻisuka?

Faitau faʻamatalaga i lenei 'upega tafailagi, ona fai lea o fesili.

Le pele Sergey, alofa! I le Po o le Tausaga Fou, toe faʻaalia le tiga. Na latou faia se suʻesuʻega MRI - sa latou mauaina se paina o le 5.8 mm. O le neuropathologist na faatonuina se ala o injections, o se tasi oi latou o le Dexamethasone.

Faatasi ai ma le togafitiga o le tua, sa ou faia se suʻega masani e se cardiologist, ona ou te mafatia i le maualuga o le toto. Mo le 20 tausaga, ina ia faatumauina le malosi o le toto, ua ou aveina Lysinoton N, Concor, Preductal, cardiomagnyl tablets.

Maua le anapogi 7.4 suka. O le mea lea, na fautuaina ai e le cardiologist se feutagaiga a le endocrinologist. Na pasi isi suʻega: hemoglobin glycated - 6.0%, C-peptide - 2340, anapogi glucose - 4.5, 120 minute talu ona 'ai - 11.9. O le endocrinologist na maua i le ituaiga 2 Maʻisuka. Ua mamafa loʻu mamafa - 112 kilokalama.

Sa alu o ia i se meaai ma amata ona mataʻituina le kulūkose. O le faitauina o le suka i le anapogi e le sili atu i le 5.8. 2 itula talu ona 'ai - 4.4-6.3. Ua faʻamaonia loʻu maʻamaʻi o le maʻisuka ituaiga 2? E mafai e Dexamethasone ona aʻafia ai taunuuga o le suʻega? E i ai se manaʻoga e ave le Siofor 500 e fautuaina e se endocrinologist 3 taimi i le aso?

Ua faʻamaonia loʻu maʻamaʻi o le maʻisuka ituaiga 2?

O se mataupu feteenai. E mafai e se tasi ona fai mai e iai sau togafitiga poʻo le faʻavaivaia o le kulukose. I soo se tulaga, e tatau ona e faia le mea o loʻo faʻamatalaina iinei - http://endocrin-patient.com/lechenie-diabeta-2-tipa/

ina ia faatumauina le mamafa o le toto, ou te aveina Lysinoton N, Concor, Preductal, Cardiomagnyl tablets.

I le faʻafeiloaʻi i se meaʻai maualalo, e manaʻomia le faʻaitiitia tele o fualaau mai le mamafa, a leai, o le ai ai se faʻamaoniga, e oʻo lava i le le mautonu e mafai ona tupu. Atonu e tatau ona e lafoaʻi ni fualaau. Atonu e te misia i latou.

Vaavaai mo faʻamatalaga i le auala e togafitia ai le maualuga maualuga e aunoa ma fualaau faasaina ma supplements dietary, o le autu o le magnesium-B6. Manatua O le faʻaaogaina o nei supplements e le mafai ona suitulaga i se meaʻai maualalo.

E mafai e Dexamethasone ona aʻafia ai taunuuga o le suʻega?

Ae, i le itu o le faateleina! Ia manatua o le aveina o le corticosteroids o se tulaga lamatia mo le osofaia o le fatu ma le taʻavale, sili atu le ogaoga nai lo le maʻisuka, toto maualuga, ma le ulaula tapaa. Afai o oe o oe, o le a ou taumafai i le mea sili ou te mafaia e aunoa ma lenei fualaau faasaina.

E i ai se manaʻoga e ave le Siofor 500 e fautuaina e se endocrinologist 3 taimi i le aso?

Faitau le tusiga e uiga i metformin - http://endocrin-patient.com/metformin-instrukciya/ - o loʻo i ai lava se vitio iina.

Talofa E 34 oʻu tausaga. Ua ou maʻitaga, 31 vaiaso. I le amataga o le maitaga, o le suka e 4.7. Mo le vaitaimi o le 20 vaiaso - 4.9. Auina i se taimi atofaina ma le endocrinologist. Sa ia talosaga mo se suauu suka. Oʻuga - i luga o le tino leʻo 5.0, pe a maeʻa le itula - 6.4, peʻa lua - 6.1. Auina i le falemaʻi. I le aso 5.0, 5.7. Ma i le 6 i le taeao - 5.5. Mo nisi mafuaaga, o le manava gaogao e maualuga atu nai lo le aso. O le a le uiga o lenei mea? Ma o a ni taunuuga? O le a se mea e mafai ona ou ave mai fualaau?

Mo nisi mafuaaga, o le manava gaogao e maualuga atu nai lo le aso. O le a le uiga o lenei mea?

E tatau ona e faitau ma le totoa le tusiga, ona tusi lea o se faamatalaga

Ma o a ni taunuuga? O le a se mea e mafai ona ou ave mai fualaau?

E toetoe lava o le suka masani, aemaise lava mo le tolu tausaga mulimuli o le maitaga. Afai o aʻu oe, ou te le popole tele. E mafai ona faʻatapulaʻa le faʻaaogaina o oloa o loʻo i luga o le 'upega tafaʻilagi e faʻasaina.

Talofa Tau mai ia te au, faamolemole, e masani lava pe afai o le suka i le afiafi ao le i momoe e oo i le 6.0-6.2? Pe a ma le 3-4 itula talu ona 'ai. I le aso, 5.4-5.7. I le taeao 4.7. E tatau ona faʻaitiitia loʻu kulukose toto?

E masani pe afai o le suka i le afiafi ao leʻi oʻo i le taimi e momoe ai, e oʻo i le 6.0-6.2? Pe a ma le 3-4 itula talu ona 'ai. I le aso, 5.4-5.7.

O maʻi suka e seasea tupu, o le a tupu ai le suka i le afiafi, ae le o le taeao i luga o se manava gaogao, pei o le tele. Masalo o oe o se tasi o tagata gasegase e le masani ai.

E tatau ona faʻaitiitia loʻu kulukose toto?

I lou tulaga semanu ou te tofotofoina mo le hemoglobin glyc - http://endocrin-patient.com/glikirovanny-gemoglobin/ - ma faia ni fua pe afai o le taunuuga e foliga mai e leaga.

Talofa Sa ou ofoina toto mo le suka mai se vein - 6.2. Tuuina atu i le endocrinologist. Na pasia le fua suka. I luga o se manava gaogao 5.04, pe a uma ona ave le kulukose pe a uma le 2 itula - 5.0. Na fai mai le fomaʻi ei ai le lamatiaga o le atiaʻe o le maʻisuka, pe o le mea lea? Leai ni vailaau na faatonuina, ae naʻo le mulimuli i se meaʻai. 38 tausaga, maualuga 182 cm, mamafa 90 kilokalama.

Na fai mai le fomaʻi ei ai le lamatiaga o le atiaʻe o le maʻisuka, pe o le mea lea?

E tele naua lou mamafa, o le mea lea o le lamatia o le maʻisuka, osofaʻi vave o le fatu ma le stroke e matua maualuga lava

Talofa
E 52 ou tausaga, maualuga 172 cm, mamafa 95 kg. O le maʻi suka na maua i le masina talu ai, hemoglobin glycini 7.1%. Sa amata ona ou inu Siofor. E tusa ai ma au fautuaga, na amata foi ona inu Glucofage i le umi o le 1700 mg i le po, ma Siofor 1 le taimi i le maeʻa o le taeao, 850 mg.
E lua au fesili.
1. E mafai ona faʻapipiʻi Siofor ma Glucofage umi i lenei auala?
2. I le amataga o togafitiga, na oʻo mai ai le gasegase tele. E tuʻuina atu i ai ma le vevela ma le gasegase laitiiti. O le taoto e foliga mai pe a uma le 'aiga o le taeao ma e malosi tele e le mafai ona ou faia se mea. O le a se mea e mafai ona fesootaʻi i lenei mea?
Sa maua aʻu i le maʻisuka i se faʻafuaseʻi, ou te leʻi lagonaina ni faʻaʻailoga. Ma o lenei ua faʻaalia ana faʻailoga uma.
Amata ona leiloa le mamafa, malosi tele. Sugar, faʻafetai i se taumafataga maualalo-carb, ua faʻaitiitia ma tumau pea i falemaʻi - i le itulagi o le 5.5. O le mamafa na paʻu mai le 140 i le 120.
Faʻafetai i le taimi muamua mo lau tali!

E mafai ona faʻapipiʻi Siofor ma Glucofage umi i lenei auala?

Ina ua amata le togafitiga, na oo mai ai le gasegase tele. E tuʻuina atu i ai ma le vevela ma le gasegase laitiiti.

Taumafai e faʻateleina lou ola ma le faʻaaogaina o le electrolyte, e pei ona faamatalaina iinei - http://endocrin-patient.com/dieta-pri-saharnom-diabete/

O le mamafa na paʻu mai le 140 i le 120.

Afai o loʻo e inuina fualaau mo le maualuga o le toto, o le taimi lea e faʻaitiitia ai a latou fualaau, poʻo le faʻamalo atoa foi.

Talofa. E 61 oʻu tausaga. O le maualuga o le 162 cm, o le mamafa e 84 kilokalama, i le taimi nei 74 kilokalama, pe a uma le 2 masina o mea taumafa ma ave le kulupu. Na maua le faateleina o le kulukose i se faalavelave. Aʻo anapogi le toto, o le suka e 6.3-7.3. Na ou alu i le endocrinologist. Na fai mai o ia o le au muamua, e ui o le inisalini e masani. O hornemoni e masani ona masani, ae o loʻo i ai ni kiona i totonu. Totoina toto mo le kulukose mai se vein - 6.4. O le hemoglobin glycated 5.7%. O le endocrinologist na faatonuina Glucofage 500 e ave 2 taimi i le aso.Na amata ona ou pulea le suka. A uma ona 'ai, o loʻo i ai loʻu 6.1-10.2. E ui o le 10.2 na na o le tasi, ae tele lava i le 7. Ou te mulimuli i se meaai, amataina le Nordic savali, leiloa le mamafa. Ae peitai, o le suka, aemaise lava le anapogi, e le faaitiitia. O le taimi nei ou te inu Glucophage 3 taimi - 500, 500, 850. I luga o se manava gaogao, e le o lalo ifo o le 6, sei vagana ai taimi 5.7, tele 6.3-6.9. E ui ou te 'ai i le 19.00 ma mulimuli ane leai se mea. A maeʻa ona 'ai, e faʻamau 5.8-7.8. E lua taimi i le lua masina talu ona maeʻa le 'aiga □ 9. Taʻu mai, faʻamolemole, se a se mea e mafai ona ou faia atili? Faafetai

Taʻu mai, faʻamolemole, se a se isi mea e mafai ona ou faia?

Afai e te manaʻo e aloese mai faʻafitauli o le maʻisuka, e tatau ona e faʻaopopo atili inisiua o le inisalini i le togafiti togafitiga

Lelei lelei E 34 ou tausaga, o le maitaga ua leva ona faʻatali ua oʻo mai mo le 14 vaiaso. Suʻega na pasia - suka 6.9. Tuuina atu i le endocrinologist. I le taimi nei i luga o se meaai, pe a uma ona 'ai le suka o le masani 5.3-6.7. I le 19.00 ou te le 'ai. Ae o taeao i luga o se manava gaogao o le gaʻo tele 6.5-8.0. Fai mai le fomaʻi e leaga lenei mea ma e manaʻomia ona amata le tuiina o le inisalini, ma o otaota e matua faasaina. Aisea e maualuga ai le suka i le taeao? Ma e mafai ona e faia e aunoa ma le inisalini?

Aisea e maualuga ai le suka i le taeao?

Talu ai ona o loʻo iai sau faʻafitauli o le kulukose o le kulukose). O se fesili, o se tali faapena.

Ma e mafai ona e faia e aunoa ma le inisalini?

Afai e te le faʻamaonia e uiga i ni faʻafitauli faigata mo oe lava ma lau tama, ia o gatasi ma lou soifua maloloina.

Talofa
E i ai laʻu fesili e uiga i le anapogi kullukose. E te tusia: "Seʻi manatu 30-60 minute poʻo le sili atu foʻi e alu i le va o le ala i luga o le taeao ma le taeao. I lenei tulaga, o le fua o le fuaina o le suka i le maeʻa ai o le ala ma ao le i ai, o le a ese." O fea le auala ma le tele?
Sa ou faitau i se mea o le taunuuga moni pe a fuaina vave pe a uma ona e ala. Na fua vave i se mea i le 5:30, ma iloa ai se maualuga i lalo o le 5.0 mmol / L ma sa toʻa. Ae i le asō, i le faaopoopo atu i ai, na ou filifili loa e vave siaki aʻo leʻi oʻo i le taeao i le 6:30 i le maeʻa ai o le faʻatonuina ma le vevela. Na faaalia ai le maualuga o le 6.6 mmol / L. O ia mea uma lava, ma le isi i luga o se manava gaogao. Malamalama o le taeao (sisi, peleni, kulimi pulu, lanu meamata, papa) - ma a maeʻa itula e lua 5.7 mmol / l.
Ma o lea, o le a le taimi e sili atu ona saʻo le fua i le taeao i luga o se manava gaogao? A maeʻa ona toe ala i luga pe ao leʻi faia le taeao?
Faafetai

o le taunuuga o le fuaina o le suka i le maeʻa ai o le ala ma ao le i ai, o le a eseese. "O fea le auala ma le tele?

E ese lenei mea mo tagata uma. Saili pe faapefea ona e mauaina.

Ma o lea, o le a le taimi e sili atu ona saʻo le fua i le taeao i luga o se manava gaogao? A maeʻa ona toe ala i luga pe ao leʻi faia le taeao?

I se taimi e maualuga ai lou mafai

Na fua vave i se mea i le 5:30, ma iloa ai se maualuga i lalo o le 5.0 mmol / L ma sa toʻa. Ae i le asō, i le faaopoopo atu i ai, na ou filifili loa e vave siaki aʻo leʻi oʻo i le taeao i le 6:30 i le maeʻa ai o le faʻatonuina ma le vevela. Na faaalia ai le maualuga o le 6.6 mmol / L.

E mafai ona e tuiina sina inisalini vave pe a uma ona fafagu ina ia le toe tupu.

E iai ni fesili e uiga i le faiga o kuka. I le tele o ipu mai oloa fautuaina, e tatau ona e faaopoopo le falaoamata. E mafai ona suia i se mea? Talu ai, e tusa ai ma manatu, e le faatagaina le falaoamata? Ae ui i lea, e mafai ona 'aina le toiso o Ierusalema?

Nati paʻu, fatu fatu

Talu ai, e tusa ai ma manatu, e le faatagaina le falaoamata?

Ae ui i lea, e mafai ona 'aina le toiso o Ierusalema?

Leai, e tele naua gaʻo i totonu, e leaga. Aloese mai punaoa o faʻamatalaga e fautuaina Ierusalema artichoke.

Talofa. E mafai ona ave aano o manufasi, fualaau faisua i le auala? O le malaga e umi, o mea kuka kuka, ou te fefe, o le a le puipuia. O a mea e te fautuaina i tagata femalagaaʻi?

E mafai ona ave aano o manufasi, fualaau faisua i le auala?

Suesue ma le faʻaeteete le mea e maua ai le carbohydrate i totonu.

O a mea e te fautuaina i tagata femalagaaʻi?

O mea e 'ai i le auala ma masani i fafo atu o le fale o loʻo lisiina iinei - http://endocrin-patient.com/dieta-diabet-menu/.

Hello Sergey! E tele faafetai mo lou nofoaga matagofie! Maʻimau pe ana ou iloa muamua lenei faʻamatalaga. E 44 oʻu tausaga, o le maʻisuka ua 20 tausaga le matua. O lenei ua maua loʻu maʻisuka ituaiga 2, lea ua avea ma maʻisuka ituaiga 1. Na ia aveina le maninil ma le Novonorm + metformin, ona taofia ai lea o le fesoasoani.

Vaʻa mata matala. Talu ai ona o le retinopathy o le maʻisuka, ua leva ona i ai le tele o le laser ma le gaioiga o inisiua i le lua tausaga talu ai. Ua matua leiloloa au.

Insulin Tujeo ma NovoRapid na fetaui lelei ma vaisu malie. E i ai pea loʻu faʻamaʻi atu i isi ituaiga insulin. Mai le taimi na ou suia ai i le inisalini ma togafitiga e le uma, na amata ona ou mamafa mamafa.Ophthalmologists ua faʻasaina le tino faʻaleaogaina ona o le toe afaina o pepe.

Talu ai nei na maua ai lau 'upega tafaʻilagi ma taumafai e fesuiai i se meaʻai maualalo-carbohydrate. Sa faʻaitiitia le insulin. Ma o le maualuga o le suka na faasolosolo malie lava ona oo mai i se tulaga lelei. Mo le tusa o le masina sa i ai ni faʻamau mautu o le 6-7 i le aso atoa ma i luga o se manava gaogao. Ae pe a ma le 5 aso talu ai, na aʻe maualuga ai le suka. O le anapogi na avea ma 9-11. I le gasologa o le aso, e mafai ona faaitiitia le inisalini e le maualalo, ae i le taeao e toe tutusa lava numera.

Na ou faia le taotoga (vitrectomy) i le 9 aso talu ai mo le taofiofia o le talatalanoaga. Ona latou sasaina lea i aso uma e faasaga i le vevela. Sa latou fai mai se fualaau itiiti, ae e tatau. Ma o lenei o loʻo ou tafe pea le dexamethasone. O loʻu mamafa e le faʻaitiitia, ae i le isi itu na faʻatupulaia, i le vaiaso mulimuli e 4 kilokalama. Soo se mea faaletino. O uta e faʻasaina pe a maeʻa lenei taotoga mo se taimi umi.

Faamolemole fautua mai se ala e alu ese ai. E mafai faʻapefea ona ou tuʻuina laʻu suka i se faasologa saʻo ma aua neʻi galo le mata? E faʻapefea ona leiloa le mamafa? E le mafai ona ou ausia soʻo se mea mai oʻu tagata suʻesuʻe, sei vagana ai le faateleina o tui o le inisalini. Ae ua latou le aoga. Faafetai lava i le taimi muamua! Ua ou le fiafia i le aluese mai lenei liʻo mataʻutia, faʻamoemoe mo au fautuaga.

Aʻo leʻi amataina faʻalavelave i mata, na ou mulimuli i fautuaga uma a endocrinologists, tausia se meaai e tusa ai ma tulaga masani, auai i aʻoga faaletino, ma tausia le mamafa i le masani. Ae o le suka e maua mai i le lima. Talu mai le amataga o togafitiga i nei tausaga e lua, ua tele naua loʻu mamafa. Ou te manatu o le faatapulaaina o gaoioiga faaletino ma fualaau faasaina ua faia la latou galuega.

Ou te manatu o le faatapulaaina o gaoioiga faaletino ma fualaau faasaina ua faia la latou galuega

E le faasaina le savali, taumafai e savali atili

suka maualuga le suka. O le anapogi na avea ma 9-11. I le gasologa o le aso, e mafai ona faaitiitia le inisalini e le maualalo, ae i le taeao e toe tutusa lava numera.

Ae paga lea, o le foia o lenei faafitauli o le a manaʻomia ai le tele o faafitauli. E tatau ona e ala i le ogatotonu o le po i le uati o le uati ma fai se tui faaopoopo o inisalini. Long insulin - i le ogatotonu o le po. Pe anapogi i le 4-5 o le taeao. O le fea e sili atu, e te faʻapipiʻiina faʻamalosi. E mafai ona e taumafai ma Tujeo e alu i Tresib, lea e umi le umi o le afiafi. Ae e le o se mea moni e oʻo lava i lenei auala o le a mafai ona faia e aunoa ma se tala malie i le po. E leai ni auala faigofie. Ma o lenei lomiga e tatau ona foia pe afai e te fia ola.

Ou te le o vaʻavaʻai i nisi fofo mo oe, sei vagana ai le umi o lau savali. Auina atu i le togalaau i latou uma o le a tosina mai ia i latou.

Hello Sergey! Faafetai lava mo fautuaga! Na ou faaopoopoina se isi glucophage umi 500 papatini mo le aiga o le taeao ma le afiafi, ma savali. O le aso lona lua, e le maualuga luga le suka i luga o le 6 tusa lava pe a uma ona 'ai, ma 5.5 itula i le maeʻa ona' ai. I le aoauli sa tatau lava ona ou faʻaitiitia NovoRapid! O le maualuga o le kulukose anapogi e 6.5. Ou te mafaufau i ni nai aso ma e mafai ona ou faʻaitiitia)) Ou te fia fesili i lenei mea. O loʻu afafine ua faateleina le mamafa, ou te siakiina pea lona suka, talu ai o le vao matua e tele mea e manaomia - tinamatua matua, tinamatua ma tina ei ai le maʻisuka. Masalo e sili atu lona lelei i le taofiofi i se taumafataga maualalo i le taimi nei? Faafetai lava i le taimi muamua.

Masalo e sili atu lona lelei i le taofiofi i se taumafataga maualalo i le taimi nei?

Ioe. Afai e mafai ona e faatauanau.

E sili lava, e tatau ona e tuua lau tama teine ​​na o ia, ma ia sili ona taulimaina ia oe lava ia.

Talofa. O loʻu igoa o Ulyana. Tausaga 30 tausaga. Maea 175 mamafa 63. Glucose anapogi 5.8. A o faagasolo le aso, e fesuiaʻi 5-6.6. Uluʻu hemoglobin glycated 5.7. O nei faailo e tumau pea mo le tusa ma le 3 tausaga talu mai le maitaga. Ae leʻi faia lena mea sa ou le fiafia i ai. Ou te faʻaleagaina le suamalie. Sa amata ona mafatia le tagata fiaai. O le taimi ea e alu ai i luga o se meaai pe ua lava lea e faʻapulaʻa ai le faʻaaogaina o sisi? Faafetai

O le taimi ea e alu ai i luga o se meaai pe ua lava lea e faʻapulaʻa ai le faʻaaogaina o sisi?

O fua o le falaoamata, fualaau aina ma fualaau aina e le sili atu ona leaga nai lo le suamalie.

Talofa, Sergey. O le a le ituaiga lona lua o le maʻisuka e fai pe a fai na te le ave fualaau aina ma nofo i luga o se taumafataga maualalo, ma le faateleina o le acetone e aliali mai pe a maeʻa meaʻai uma? Afai o nei faʻatuputelega e faʻateteleina ai o ia ma faʻateteleina ai lona soifua maloloina, mafua ai le le mautonu, tiga i le ate, faʻavauvau? E le fesoasoani le inu vai, e oo atu i le 3 lita i le aso. Afai e te musu e uiga i aano o manu ma gaʻo, ole mea e te 'ai. Acetone peʻa aʻea aano o manu e oʻo i le 3-4 faʻaopoopoga. Pauna 96 kg, suka e masani ai, aafiaga o le maʻisuka 2 tausaga.

Acetone peʻa aʻea aano o manu e oʻo i le 3-4 faʻaopoopoga.

E le afaina, e le afaina mo totoga i totonu. Ketoacidosis ma coma e te le taufaʻatau.Pau lava le faafitauli moni o le manogi o le acetone mai le gutu o le a lagona e isi. Ia, ia latou tumau. I soo se tulaga, e te le manaʻomia ona e sola ese mai se meaʻai maualalo, e faʻasaoina oe.

o nei faateleina o le a popole ia te ia ma ua faateteleina ai lona soifua maloloina, mafua ai le le mautonu, tiga o le ate, ulu tiga?

O le mea moni, o loʻo faʻataugia oe e fomaʻi.

E le fesoasoani le inu vai, e oo atu i le 3 lita i le aso.

Faʻaopopo le herbal teas o se punavai o le pasela. E tatau foi ona e masima meaʻai, aua le taumafai e fai se masima.

Lelei lelei
Boris, 55 tausaga. Ituaiga 2 maʻisuka, 10 tausaga le poto masani.
Na fai mai le fomaʻi endocrinologist o le glucophage i Europa ma Amerika ua faasaina, ma e na o Rusia lava e faaaogaina. O le mafuaʻaga o faʻafitauli o le ate.

Na fai mai le fomaʻi endocrinologist o le glucophage i Europa ma Amerika ua faasaina, ma e na o Rusia lava e faaaogaina. O le mafuaʻaga o faʻafitauli o le ate.

E faʻapefea ona fuafua mea muamua?

«Afai o le suka e 6.4 le a lona uiga? "- o fesili faapena e masani lava ona maua i tagata gasegase na muamua siakiina a latou kulukose o le toto. Ina ia mafai ona e malamalama i ia tulaga, e tatau ona e iloa poʻo le a le tulaga masani o le glycemia. Mo se tagata soifua maloloina, pe a uma le 8 itula i le maea ai o le tui mulimuli, ia tusi glucose i totonu o le toto e aofia ai le 3.3-5.5 mmol / L.

Afai o le faailo e sili atu, ae le sili atu i le 7 mmol / l (e pei ona i ai i le faataitaiga o loʻo i luga), ona faia loa lea o se siakiina o vailaʻau, poʻo le faʻavaivaia o le kulukose. O lenei tulaga e vaeluaina i le va o le masani ma le faʻamaʻi. O ia tulaga e faʻapipiʻi lelei i latou e faʻataʻitaʻiina e ala i meaʻai, faʻamalositino, ma le faʻaaogaina o vailaau masani.

E masani lava, e le manaʻomia e togafitiga togafitiga faʻapitoa o le maʻisuka, aemaise lava pe afai o le mamafa e masani pe o le tagata maʻi o le a tuʻuina i lalo i se tino o le tino ile 27 kg / m2. i le leai o ni suiga i meaʻai ma ituaiga olaga, o le isi laasaga e amata - maʻisuka.

O le faʻaʻeseʻese o le maʻisuka o le sugar sugar atonu e masani, ae o loʻo faʻagasolo pea le faʻamaʻi. O le mea lea, o le tele o suʻesuʻega saʻo e faʻaaogaina e fai ai le siama: o le maualuga o le hemoglobin glycated and the glucose tolerance test.

O le hemoglobin glycated e tofotofoina i le toto, e tusa lava po o le a le taimi o le aso poʻo le taumafataga. E atagia ai le fesuiaiga i le suka i le past 3 months. E mafai lenei mea ona o le kulukose i totonu o le toto e fai ai se mea mautu ma le hemoglobin. Ole maualuga o le palatini glycated e sili atu le maualuga, o le sili atu foi lea o le maualuga o le suka i lenei taimi.

Faamatalaina o taunuuga o le fuafuaina o le hemoglobin glycated (faailo i mmol / l):

  1. Lalo 5.7 o se faailoga masani.
  2. 7 - 6.4 - laasaga o le maʻisuka latent, ua faʻaitiitia le faʻapalepale kulukose.
  3. Afai o le maualuga o le kulukose o le toto e 6.4 pe sili atu, o le maʻisuka lenei.

O le auala lona lua mo le siakiina o le tulaga o le metabolism o le gaʻo, o loʻo faʻaalia ai pe faapefea ona aʻafia le tino i le faateleina o le suka pe a uma ona 'ai. E masani lava, a maeʻa le 1.5 - 2 itula talu ona 'ai, o le kulukose i totonu o le toto e aliali i totonu o sela o le masini ona o le gaioiga o le inisalini faʻasaina. O lona maualuga e toe foʻi atu i le tasi sa i luga o se manava leai.

I le maʻisuka malosi, e le lava le inisalini pe ua atiaʻe le tetee. A maeʻa ona 'ai le kulūkose i totonu o le sami, faʻaleagaina o latou puipui. I le taimi lava e tasi, ona o le maualuga o le suka, o le tagata maʻi e lagona le galala ma le fiaai, faateleina le faʻaleleia o gaʻo ma le faʻavala. E faasolosolo, o isi maʻi o le maʻisuka e auai.

O le suʻega o le toleniga o le kulukose e maua ai meaʻai. Mo lenei mea, pe a uma le malologa i mea taumafa (e masani lava ile 14-itula), o le tagata gasegase e fuaina le suka muamua, ona tuʻuina atu lea o le kulukose i totonu o le 75 g. Fua o le glycemia e faia i le 1 ma le 2 itula.

Mo le laasaga o prediabetes, o se uiga masani i le 2 itula i le maea ai o le gaʻoina o le sugar glucose i le 7.8-11.0 mmol / L. Afai e iloa le maualuga o tulaga faatauaina pe tutusa i le 11.1 mmol / l, ona maua ai lea o le maʻisuka.O le mea lea, o fuainumera uma i lalo ifo o le 7.8 mmol / L e mafai ona i ai i se tulaga masani o le gaosiga o le gaʻo.

Mo le suega saʻo o le kulupu o le kulukose, e tatau ona mulimulitai tulafono nei:

  • E le tatau ona iai ni faʻamaʻi pipisi.
  • I le aso o le suʻega, e mafai ona e inu naʻo vai.
  • E le mafai ona ulaula i le taimi o le suʻesuʻega ma le taimi.
  • O le maualuga o le gaioiga faaletino e masani lava.
  • O le tagofia o fualaau (soʻo, aemaise lava aafia ai le suka suka) e tatau ona malilie i lau fomaʻi.

E le tatau ona suia le taumafataga: e le mafai ona faʻatapulaʻa meaʻai poʻo le tele o mea taumafa ma ava. Gao Carbohydrate o le itiiti ifo i le 150 g i le aso. I le afiafi (o le taumafataga mulimuli ao leʻi suʻeina), e tatau ona i ai le meaai mai le 30 i le 50 g o le suka.

I tamaiti, o le suʻega o le toleniga o le glucose e faia i le ave o le kulukose, o lona fua e fuafua i le mamafa - 1.75 g i le 1 kilokalama, ae o le aofaiga e le mafai ona sili atu i le 75 g. Mo tamaitai ua maitaga, o se suʻesuʻega e faʻatonuina i le va o le 24 ma le 28 vaiaso o le maitaga.

Ole suʻega e le o faʻaalia mo tulaga maualuga ile 7 mmol / l (pe a fua i luga o se manava gaogao), ae maise lava pe afai e toe maua nei tulaga taua.

E le gata i lea, o le faʻaleagaina o le myocardial, o le faʻalavelave ma le toto tele, taotoga, fanau pepe poʻo le mamafa o le utiniina o le vaine i totonu o le masina aʻo leʻi faia le suʻega o se faʻalavelave i lona faʻatinoga.

O ai e sili atu ona aʻafia i le maʻisuka

O le maʻisuka ituaiga 2 e leʻo se faʻamaʻi pipisi, ae o se tasi e maua. Ma o lenei ituaiga o faʻamaʻi e masani ona tupu; 90% o mataupu na maua i le ituaiga lona lua o le maʻisuka. O le mea moni, e le o tagata uma e aafia tutusa i lenei faʻamaʻi. Ae o le tulaga lamatia e lautele tele ma o le tasi i le toatolu atonu o le a oʻo i ai.

I le lamatiaga mo le atiaʻe o le maʻisuka:

  • Tagata e 45 tausaga le matutua,
  • O i latou e iai aiga vavalalata o le maʻisuka (uluaʻi laina o le vavalalata),
  • Tagata o loʻo i ai se olaga faʻalauiloa
  • Mamafa
  • O loʻo faʻapipiʻiina le faʻamaʻi o le polycystic ovary,
  • Tagata maʻi e le atoatoa le mafaufau
  • Tamaiti e fananau i le mamafa o le tino i luga ae o le 4 kg,
  • O fafine e iai se faʻamaʻi o le maʻisuka ituaiga,
  • Tagata maʻi faʻamaʻi o le tino cardiovascular,
  • Obese tagata.

Afai ei ai se tasi mea e ono aʻafia ai, ona suʻeina lea o le maʻisuka i taimi uma. E taua le aua neʻi misi lena tulaga o le faʻamaʻi, lea e mafai ona toe faʻafitia.

E i ai le 6. 6. se tele?

O lea, ua e faia se anapogi toto faataitai e siaki ai lau kulūkose. Afai o le toto na foaʻiina mai le tamatamailima, ma le tau o le suka o loʻo lisiina i le 6.4 iunite - o le mea moni lava lenei. O se faailoga lenei o le maualuga o le kulukose. I le tulaga lelei, e tatau ona e ausia le masani o le 3.3-5.5 (5.8 e tusa ai ma nisi o tala faʻatatau) mmol / l. O lona uiga, 6.4 o le a avea ma se faʻateleina o faʻamatalaga i le hyperglycemia.

Afai o le auiliiliga na faʻaalia ai se taunuuga, toe faia. Ia mautinoa o loʻo e moe lelei i le po, e te leʻi 'aina se mea, e leʻi inu ava malosi, ma e te leʻi popole 10-8 itula aʻo leʻi faia le suʻega.

Afai o le suʻega lona lua na faʻaalia ai le maualuga maualuga o le suka, alu i le endocrinologist. E ono mafai ona ei ai i lenei mea ua taʻua o predabetes. O lenei tulaga e le o se faʻamaʻi, ae e manaʻomia ai le fetuunaiga o le mamafa, meaʻai, ituaiga olaga, ma isi.

Sugar 6.4 ao maitaga: pe masani?

O fafine maʻitaga, e pei o se tulafono, e masani ona i totonu o le falemaʻi - na o le tasi le masina e tatau ona suʻe suʻega, e aofia ai le siakiina o le kulukose o le toto. I tina faʻamoemoe, o le suka toto atonu e laʻititi maualuga, pe a le sili atu i le 5.8-6.1 mmol / l (faʻamaoniga mai se vein), o le mea lea e masani ai lenei faʻaaliga.

Ae o loʻo i ai se mea e pei o le maʻisuka ituaiga. O tamaitai uma e sefulu e faʻaalia, ma o le tele o mafuaʻaga e fesoasoani i le atinaʻeina o se faʻalavelave faʻalavelave i le maʻitaga. O le ovary Polycystic ma le gaʻo o mea autu ia.

Afai e tausia e le fafine maʻitaga le mamafa o le mamafa, e leai ni faafitauli ma le faʻaleleia, ae i totonu o aiga vavalalata o loʻo maua ai le maʻisuka, o le tulaga lamatia o le atiina ae o le maʻisuka faʻasalaga e tele lava.

E tusa lava pe faʻapitoa le faʻaleleia o faʻamatalaga faʻamaonia, o le a faʻamaonia pea e le fomai se auʻiliʻiliga mo le suka latote, o le a maʻitaga le fafine maʻitaga o le a faia se suʻega o le faapaleni kullukose. Afai e feteenai, o le a manaʻomia ni metotia faʻamaonia faaopoopo.

O ituaiga maʻisaga maʻoti ma ogaoga o le maʻisuka ituaiga e faʻaalia:

  1. O se fiainu malosi
  2. Lagonaina o le fiaaai
  3. Manatu le lelei
  4. Uiga masani.


Ae le o taimi uma e iloa ai e le fafine ua maitaga o nei faailoga o loʻo taʻu mai ai nisi ituaiga o togafitiga. E mafai e se fafine ona ave i latou mo maʻi maʻitaga masani, ma filifili e le faʻamatalaina mea o loʻo tupu i le fomaʻi. Ae o le maʻisuka ituaiga o se mea matautia tele i le pepe.

E i ai se mea e pei o le "maʻi o le maʻisuka o le fomaʻi." O nei fanau e fananau mai lapoa, e sili atu i le 4 kilokalama, ua i ai se lauiloa o le gaʻo o le gaʻo, gaʻo ma le loto lautele, faʻavavega o muscular, faʻafitauli o le manava.

E i ai ni nifo manogi e faʻamoemoe e avea ma maʻisuka?

O le mea moni, e tele mea moni i lenei fuaitau, ae o le faʻatafunaga o le maʻisuka e le faʻapulaʻaina i na o le ulaula. E ui o le ituaiga o taumafataga, o nisi o amioga e 'ai e mautinoa lava o se faʻaosoosoga o le maʻi. O se tagata masani e le masani i faʻavae uma o meaʻai e masani ona leai se mafaufauga masani o meaʻai talafeagai.

O ia o le a talitonu e talitonu i nisi o tala fatu e uiga i nisi o oloa, ae o le taufaasese e sili atu ona taugata ia te ia lava, aua o le soifua maloloina e le faʻamagaloina ai ona uiga le lelei.

O nisi o fesili masani i le suka:

  1. Aisea e mananao ai tagata i le suka? E masani lava, pe a leiloloa le mamafa o se tagata, e taofi le 'ai o masima ma falaoa. O se meaola e masani ai i se ituaiga o meaai e faateia. E manaʻo o ia e faʻamalieina le tele o nei oloa, ma e sili atu ona faigofie le faia o lenei mea ma le fesoasoani o meaʻai gaʻo, o lona uiga, suamalie. O le mea lea, e le tatau i le taimi o le taumafataga le lafoaia o pasta o ituaiga vevela, mai fatu o fatu atoa ma falaoa mai falaoamata malo.
  2. E tatau ona suia le suka i le fructose pe a le maua le mamafa? Fructose, i le ala, e sili atu le vave nai lo le suka e liua i le gaʻo. E le gata i lea, e masani lava ona manatu tagata e sili atu le soifua maloloina o le fusi fualaʻau e faʻatau ai.
  3. E mafai ona 'ai na o le suamalie, ae le sili atu i le faʻaoga o calorie i aso taitasi? E leai. Afai e leai se palatini i le taumafataga, o le metabolism e telegese lemu. O meaai e tatau ona paleni. O le nofo i luga o faʻi, apu ma strawberries o le a mautinoa lava e maua ai le cellulite, faʻasalaga le paʻu ae le o le sili ona lelei.

I se upu, o le suka e le mafai ona taʻua o le punavai o maʻi uma. Ma e oʻo lava foi ia te ia lava e le mafua ai le maʻisuka, ae o tagata e mafatia i le gasegase e masani lava o nifo fiafia. Ae o le manaia ma le leai o ni gaioiga faaletino e mafua ai le faaosofia o le maʻisuka.

Aisea e maua ai e le taumafataga maualalo-kalori le faʻafeagai?

O le tele o taimi, o se tagata, ina ua ia vaʻai i faʻamatalaga muamua o le kulūkose, o le a amata ona faʻaaogaina le tele o fua faʻatatau. E sili atu nai lo se isi lava taimi, e matua malamalama lelei tagata i le faafitauli o le mamafa o le mamafa, ma ina ia faʻavasega ai le mamafa o le tino, latou te faanatinati e alu i se ituaiga o meaai, e sili atu le aoga ma le vave vave.

O le filifiliga talafeagai e foliga mai e filifilia se meaai maualalo-kalori, lea e toatele e faia (aemaise tamaitai). Ma o lena mea o se mea sese matuia. O nisi tagata o meaʻai fualaau aina e masani lava ona taʻua se taumafataga e faʻavae i luga o le taumafaina o taumafa-calorie meaai sili ona lelei mo sosoʻo gaʻo fafine.

O le faiga o lenei gaioiga e faigofie:

  • Vailaau oona i se tasi tulaga "malamalama" o calories e le o matua gauai tele i totonu o le tino, o lona uiga ua oʻo i le taimi e utaina ai enzymes gaʻo ma galuega,
  • O le taumafataga e avea ma se faʻaosoosoga o le faʻateleina o le tele o au sosoʻo gaʻo, latou te faʻaleleia malosi le gaʻo ma faʻagesegese ai ona masini afi,
  • Ma e tusa lava pe alu ese kilokalama i luga o le fua, atonu e le o gaʻo, ae o le vai ma le maso.

Malamalama: o meaʻai e fesootaʻi ma faʻasao tetele e le fesoʻotaʻi moni ma le soifua maloloina i soo se auala. O le mamafa o le taumafataga, o le sili atu ona ogaoga o ona tulaga, o le vave ona toe foi mai le mamafa o le mamafa. Ma e foliga mai o le a toe foi mai ma le faʻaopoopoga.

O se vaega atoa o saienitisi Amerika sa faatulagaina se suesuega tele, lea na sili atu i le tolusefulu tala faasaienisi i ituaiga eseese o taumafa sa iloiloina. Ma o le faaiuga e le mautonu: e le gata ina e le maua ai le mamafa o le mamafa o le mamafa, ae o le a afaina foi i le soifua maloloina.

O meaai eseese a mekasini e masani lava ona ofoina atu se ituaiga o oloa gaosi lelei: o nei mea e na o mea taumafa o le protein po o naʻo gaʻo. Ma, o le mea lea, o le mea lea, o lenei lisi autu e le naʻo le tasi itu, e le o se mea foi. O meaai mama e masani lava ona maualalo ai le lagona faalelagona, o se tagata ua le aoga, o le vaivai faifai pea e aliali mai. O nisi taimi o se taumafataga o le a faʻaaogaina i totonu o se faʻalavelave matuia.

Aisea e le mafai ai e se tagata ona filifilia se meaai

E masani ona fai mai tagata: "Sa ou taumafai i se tasi meaai, ona sosoo ai lea ma le lona lua, leai se lagona." O se tagata masani o le a vave ona i ai sana fesili, o ai na te faʻatulagaina nei meaai mo oe? Ma o le tali e faʻavaivai: maua i luga o le Initaneti, faitau i se mekasini, o se uo fautuaina. Ae o le meaʻai - ma o lenei mea e tatau ona malamalama saʻo i ai - o se faʻamaʻi. O lona uiga o le togafitiga o le oona e tatau ona taulima e fomaʻi, ae le o gasegase ia i latou lava, ma, aemaise lava, ae le oa latou uo.

O le mea sili ona mamafa o se maʻi ogaoga, o le a le lava le taumafa. Toeitiiti lava o taimi uma lava, o lenei maʻi e mafaufauina i se mea faigata, talu ai e masani ona faʻatasi ma le maualuga o le maualuga o le toto, o le maʻi gasegase, ma le maʻisuka.

O se tagata tomai faapitoa e malamalama o tagata o loʻo i ai le gasegase e maʻi, ma latou te le maʻi i le tele o mea ua fai ma vaisu i meaʻai, o la latou faʻamaʻi e fesoʻotaʻi ma faʻalavelave faʻalavelave faʻaleagaina.

O le mea lea, o le meaʻai o se taimi e alu ai i le fomaʻi. O le mamafa tele o se malamalamaga manino o le faʻalauteleina o mea tau meafaitino i mea taumafa o se mea o le taimi ua tuanaʻi. O lona uiga, e te le manaʻomia le alu i le faasologa i le aofaʻi o kalori, e te le manaʻomia le fuaina o lou puimanava ma le centimeteri i aso uma ma e tulaʻi i luga o le fua.

E le i ai ni taumafa masani

E eseese uma tagata, e tusa lava po o le a le taua e ono foliga mai. O le mea lea, o loʻo i ai (ma e le mafai) se ituaiga o meaai e fetaui ma tagata uma. O nisi taimi o se suiga i le mamafa o le tino o se taunuuga o le le paleni o meaai, ma o ia tulaga e sili ona taatele.

Ua tupu se faaletonu o le hormonal. Ae o nisi taimi o le fesuiaiga o galuega e galue - togafitiga o le endocrine e mafua ai le fesuiaiga o le fesuiaiga. E leai foi se tasi na te faʻaitiitia le tulaga faʻapena o le meaʻai. Ae e taua le iloa: o se pasene tele o le meaʻai e fesoʻotaʻi ma le faʻaogaina o mea taumafa i le aiga.

Afai e te foaʻiina le toto mo le suka, ma o le suʻega e le masani, ia e tilotilo i lou tino. E masani lava, o se tagata, ua na o le vaai i le le lelei o se tau toto mo le kulukose, e manatua ai e le o lelei mea uma ia te ia.

Mo se faʻataʻitaʻiga, o mea e le masani ai i le galuega a ovaries i fafine e taʻu mai:

  1. Lisi o lauulu i luga o le ulu, ae tele vao i le tino atoa,
  2. O le faataamilosaga o le ata i totonu o le manava (ituaiga tane),
  3. Faʻaleagaina i le tino,
  4. Faʻaleagaina masani.

Po o faʻamaʻi nei e faʻaalia ai faafitauli o thyroid:

  • Britele lauulu ma fao
  • Le mago tele o le paʻu,
  • Telefoni masani
  • O isi pauna i totonu o le papa ma le manava, e faigata ona faʻaumatia.


Toeitiiti lava o fafine uma o loʻo lamatia, talu ai o le vaivai o le iosine o le moni lea oo tatou olaga. Ma e tatau lava ona e matauina nei faailoilo leaga i le taimi, liliu i se finocrinologist lelei, togafitiga, pe a toe foi mai le thyroid gland i le masani, e le na o se soifua maloloina maloloina e toe foi mai, ae o lou uiga foi, galue malosi.

O le mea lea - o le pasiina o se suʻega o le kulukose toto e le na o le tatalaina o se faafitauli laitiiti, o se mea e tatau ona suʻesuʻeina ma le totoʻa, ae le na o togafitiga faafomaʻi, ae o le faʻasaʻoga o le olaga. Ma pe faapefea ona tupu lenei mea, e tatau ona e filifili ma se fomaʻi, ma o fautuaga ma mea uma i luga o le Initaneti e le tatau ona avea o se faʻamatalaga mo togafitiga a le tagata lava ia, ae o se aʻafiaga mo le faia ma le tonu ma le talafeagai.

Talitonu i fomaʻi, aua le amanaiaina a latou fautuaga, iloilo au meaʻai, gaoioiga faʻaletino, uiga ma popolega - o lenei mea e ono aofia ai suiga lelei i le setete o le soifua maloloina.

Anava toto toto

Mo togafitiga o sooga, ua faʻaaoga lelei e le au faitau DiabeNot. I le vaaia o le lauiloa o lenei oloa, matou te filifili ai e ofoina atu i lou mafaufau.

O le toto o le anapogi e maua ai faʻamatalaga taua e uiga i le auala e pulea ai e lou tino lou kulukose toto. O le suka toto e foliga mai pe tusa o le itula pe a uma ona 'ai, ma faʻaitiitia pe a maeʻa.

O le toto maualuga maualuga o le toto e maua ai le tui o le inisalini poʻo le maʻisuka. E matua le maualalo le anapogi o le suka toto e mafai ona fesootai ma vailaau maʻisuka.

O le a le suka o le toto?

A maeʻa ona 'ai, toto ai le toto, e masani ona oʻo ile maualuga pe a ma le itula talu ona' ai.

E tele le maualuga o le suka toto ma pe a oo i le tumutumu e faalagolago ile meaʻai. O vaega tele o meaai e mafua ai le tele o le maualuga o le toto suka. O gaʻo gaʻo maualuga, e pei o le falaoa ma meaʻai mama, e mafua ai foʻi ona tele fesuiaiga i le toto suka.

E masani lava, pe a oʻo i luga le suka o le toto, e tuʻuina atu e le pancreas le inisalini. O le inisalini e maualalo ai le toto suka i le talepe i lalo ina ia mafai e le tino ona faʻaaogaina mo le malosi poʻo le teuina mo le faʻaaoga mulimuli.

Ae ui i lea, o tagata e maua i le maʻisuka e faigata i le insulin i auala nei:

  • O le maʻisuka ituaiga 1 e le lava le insulin aua e osofaia e le tino o latou siama-inisalini.
  • O le maʻisuka ituaiga 2 e le tali atu i le inisalini, ma mulimuli ane e le mafai ona lava le insulin.

I tulaga uma e lua, o le taunuuga e tutusa: maualuga maualuga o le suka toto ma faigata e faʻaaoga ai le suka.

O lona uiga o le anapogi o le toto toto e faalagolago ile tolu vaega:

  • meaʻai o meaʻai mulimuli
  • pito sili taumafa mulimuli
  • le gafatia o le tino e gaosia ma tali atu i le inisalini

O le toto o le suka i le va o meaʻai e faʻaalia ai pe faapefea ona pulea e lou tino le suka. Maualuga maualuga o le suka toto e iloa ai e le mafai e le tino ona faʻaitiitia le toto suka. O lenei mea e faʻaalia ai le faʻamalosia o le inisalini poʻo le le lava o le gaosiga o le inisalini, ma i nisi tulaga e lua.

E faʻapefea ona siaki lau anapogi toto toto

E lua faʻataʻitaʻiga suʻega o le toto toto: o le suʻesuʻeina o le suka o le toto ma le suega fou o le hemoglobin glycosylated (HbA1c). Ole suʻega lenei pe faʻapefea ona pulea e lou tino le suka toto i luga o se vaitaimi.

O le suʻega o le HbA1c e faʻaaogaina e siaki ai le siakiina o le toto o le tagata mo se vaitaimi. HbA1c maualuga e fai sina fesuisuiai, ma e mafai ona tuʻuina atu se faailoilo lelei o le maualuga o le suka i le tele o masina. O lona uiga o tagata e faʻaaoga vailaʻau maʻisuka maʻoti ma o latou maualuga o le suka suka pulea lelei e le manaʻomia ona faia le siaki masani o aso taitasi.

Ae ui i lea, i le tele o tulaga, o le a fesili pea le fomaʻi i tagata e maua i le maʻisuka e faʻaaoga faiga faʻale-aganuʻu ma siaki la latou tulaga i aso uma.

I le tele o tulaga, e fai atu fomai i tagata ia vave ona anapogi le toto toto pe a maeʻa ae latou te leʻi 'ai pe inu i se mea. E mafai foi ona fautuaina e siaki toto maualuga o le suka i luma o meaai ma le 2 itula pe a uma taumafataga, pe a toe foi mai toto suka i tulaga masani.

O le taimi talafeagai mo suʻega e faalagolago i sini o togafitiga ma isi mea. Mo se faʻataʻitaʻiga, o le toʻatele o tagata e maua i le maʻisuka e le manaʻomia le siakiina o le maualuga i le va o 'aʻai pe afai latou te le o iai i le maʻisuka. O isi maʻisuka e mafai ona siakiina le gaʻo i le va o 'aiga pe a latou lagona ua paʻu le kulūkose.

Talu ai ona latou tuiina inisalini, o le maʻisuka 1 e siakiina a latou suka i le tele o taimi i le aso. E tatau ona siakiina e le aunoa la latou tulaga e faʻafoʻi ai le tui ole inisalini.

Ina ia siaki lou suka toto, e tatau i le maʻisuka ona mulimuli i laasaga nei:

  • Saunia le laupepa pito sili ona lelei ma mita ina ia faigofie ona maua ma saunia e maua se faʻataʻitaʻiga
  • Tuu le fasipepa i le mita
  • Faʻamā le nofoaga suʻesuʻe - e masani lava o tua o ou tamatamailima - faʻatasi ai ma se paluga o loʻo tuʻuina i totonu o le ava malosi
  • Toto le vaega o suʻega
  • Somi le vaega o le suʻega i le manua e faʻatele ai le tafe o le toto ma faʻapipiʻi le pa'ū toto i luga o le suʻega.
  • Faamaumau le taimi, iloiloga o le suka i le toto, ma taimi lata mai o taumafataga i se tusi talaaga

Tulaga faʻatatau

E suia le suka o le toto toto i le ao ma le taumafaina o meaʻai, o lea e leai se suega o le toto e mafai ona faʻaalia ai se ata atoatoa o le auala e gaosia ai le suka.

E leai foi se maualuga o le suka o le suka o le toto lea e lelei i tulaga uma. Mo le tele o tagata, o le maualuga o le HbA1c e tatau ona itiiti ifo i le 7, ae o le maualuga o le maualuga o le suka e eseese lava e faʻavae i luga o tulaga eseese o le tagata.

O loʻo faʻatulagaina toto maualuga o le suka i millimoles i le lita (mmol / L):

  • Anapogi (i le taeao ao leʻi 'aʻai): 3.8-5.5 mmol / L mo tagata e leai se maʻisuka, 3.9-7.2 mmol / L mo tagata e maua i le maʻisuka.
  • Lua itula pe a uma se taumafataga: itiiti ifo i le 7.8 mmol / L mo tagata e leai se maʻisuka, 10 mmol / L mo tagata e maua i le maʻisuka.

E faʻapefea ona tausia lau anapogi toto toto maloloina

Ina ia mafai ona faatumauina pea le maualuga o le maualuga o le suka i le ola maloloina, e taua tele le mulimuli i se soifua maloloina lelei. O nisi taʻiala e aofia ai:

  • masima masima
  • faaitiitia le taumafaina o meaai mama
  • filifili falaoa atoa ma falaoa
  • 'ai meaai' aina i le fiva, lea e fesoasoani i le tino e maualalo le kulukose toto
  • 'ai meaai maualuga o le protein ia e mafai ona faatumauina oe
  • filifili ni fualaau aina e le o se meaʻai e le mafua ai le malosi o le toto toto

O tagata e maua i le maʻisuka vailaʻau e lamatia ai le pa'ū o le toto suka e tatau ona mulimuli i se taumafa faapena. E tatau foi ona latou faia ni togafiti e puipuia ai lo latou toto mai le pa'ū. E aofia ai:

  • meaai masani
  • faʻaateleina le tele o mea taumafa ma meaʻai i le gasologa o gaioiga faaletino
  • aloese mai pe faatapulaa le faaaogaina o ava malosi
  • fefaʻatalanoaga ma se fomaʻi pe a vili pe manava manava e faigata ai ona pulea le suka suka

O le maʻisuka e manaʻomia le mataʻituina e le aunoa, ma e ono suia le togafitiga i le taimi. O faʻamatalaga i mea taumafa ma faamalositino e taua i le fatuina o se fuafuaga tau togafitiga talafeagai.

Suauu toto mai le 5.0 i le 20 ma luga: mea e fai

O fua o le suka suka e le masani ona faʻaauau ma e mafai ona fesuisuiaʻi, e fuafua i le tausaga, taimi o le aso, meaʻai, gaoioiga faʻaletino, le i ai o tulaga faʻalavelave.

O faʻafitauli o le kulūkose o le toto e mafai ona faʻaititia pe faʻaitiitia e faʻatatau i se manaoga faapitoa o le tino. O lenei faiga faʻalavelave e pulea e le inisalini pancreatic ma, i nisi itu, adrenaline.

Faatasi ai ma le le lava o le inisalini i totonu o le tino, o tulafono faatonutonu e le mafai, e mafua ai le le atoatoa o le tino. A maeʻa se taimi, o le a le mafai ona faʻaaogaina togafitiga o totoga i totonu.

Ina ia iloiloina le tulaga o le soifua maloloina o le tagata maʻi ma puipuia le atinaʻeina o faʻafitauli, e tatau ona suʻesuʻeina pea suʻesuʻega o le kulukose o le toto.

Suga 5.0 - 6.0

Suauu toto i le lautele o le 5.0-6.0 iunite ua manatu e taliaina. I le taimi nei, e ono le mautonu le fomai pe afai o suega e mai le 5.6 i le 6.0 mmol / lita, aua o lenei mea e mafai ona faʻataʻitaʻiina ai le atinaʻeina o tagata ua taʻua o le prediabetes

  • O fuataga taliaina i tagata matutua soifua maloloina e mafai ona amata mai le 3.89 i le 5.83 mmol / lita.
  • Mo tamaiti, o le vāega mai le 3.33 i le 5.55 mmol / lita ua manatu ole masani.
  • O le matua o tamaiti e taua foi ona mafaufau: i pepe faatoa fananau mai e oo i le masina, o faailoga e mafai ona i ai i le va o le 2.8 i le 4.4 mmol / lita, e oʻo i le 14 tausaga, o le data mai le 3.3 i le 5.6 mmol / lita.
  • E taua le mafaufau o le matua o nei faamaumauga e sili atu le maualuga, o le mea lea, mo tagata matutua mai le 60 tausaga le matua, o maualuga o le toto toto e mafai ona sili atu nai lo le 5.0-6.0 mmol / lita, lea e manatu i ai o le masani.
  • I le taimi o le maitaga, e mafai e tamaitai ona faʻaopopo le tele o faʻamaumauga ona o suiga o le hormonal. Mo fafine maʻitaga, o taunuuga o le auiliiliga mai le 3.33 i le 6.6 mmol / lita e manatu e masani.

Pe a tofotofoina mo le toto o le kulukose toto, o le fua faatatau e vave ona faateleina i le 12 pasene. O le mea lea, afai e faia se auiliiliga mai se vein, e mafai ona eseese le faʻamaumauga mai le 3.5 i le 6.1 mmol / lita.

E le gata i lea, e mafai ona fesuisuiaʻi siaki pe afai e te ave atoa le toto mai se tamatamailima, vein poʻo le plasma toto. I tagata soifua maloloina, o le plasma glucose e ave i le 6.1 mmol / lita.

Afai o se fafine maʻitaga e ave le toto mai se tamatamailima i luga o se manava gaogao, e mafai ona eseese le fuainumera mai le 3.3 i le 5.8 mmol / lita. I le suʻesuʻega o toto vevela, o fuainumera e mafai ona aofia i le 4.0 i le 6.1 mmol / lita.

E taua le mafaufau i nisi tulaga, i lalo o le faatosinaga o nisi itu, o le suka e mafai ona siitia le tumau.

O le mea lea, o le faateleina o faʻamaumauga o le kulukose e mafai ona:

  1. Galue faaletino po o aoaoga,
  2. Galuega uumi umi
  3. Mataʻu, mataʻu poʻo se tulaga ogaoga faigata.

E le gata i le maʻisuka, faʻamaʻi e pei ole:

  • O le iai o le tiga ma le tiga,
  • Faʻalavelave faʻaleagaina o le myocardial
  • Paʻu o le Cerebral
  • Le i ai o faʻamaʻi mu
  • Manua tiga
  • Togafitiga
  • Faʻalavelave faʻamaʻi
  • O le i ai o maʻi o le ate,
  • Fusi ma manua.

O nisi taimi pe a maeʻa le faʻaaogaina o le mea e faʻaosofia ai, o le maʻi e toe foʻi i le masani.

O le faateleina o le kulukose i totonu o le tino e masani ona fesoʻotaʻi e le gata i le mea moni o le maʻi na faʻaaogaina le tele o meaʻai gaʻo, ae faʻapea foʻi ma se avega mamafa. Pe a faʻatupu musika, latou te manaʻomia le malosi.

Glycogen i maso ua liua i le kulukose ma faʻalilo i le toto, lea e mafua ai le faateleina o le toto suka. Ona faʻaaogaina lea o le kulukose mo lona faamoemoega faamoemoeina, ma le suka pe a mavae sina taimi e toe foi mai i le masani.

Suga 6.1 - 7.0

E taua le malamalama o tagata soifua maloloina, o le maualuga o le kulukose i le toto capillary e le sili atu i le 6.6 mmol / lita. Talu ai le maualuga o le kulukose i le toto mai le tamatamailima e maualuga atu nai lo se vein, o le toto vevela ei ai faailoga eseese - mai le 4.0 i le 6.1 mmol / lita mo soo se ituaiga suʻesuʻega.

Afai o le suka toto i luga o se manava gaogao e maualuga atu nai lo le 6.6 mmol / lita, o le a masani lava ona iloa e le fomaʻi vailaau, lea o se toilalo gasegase tuga. Afai e te le faia taumafaiga uma e faʻamaonia ai lou soifua maloloina, e mafai e le tagata maʻi ona atiaʻe le maʻisuka ituaiga 2.

Faʻasolosolo, o le maualuga o le kulukose i totonu o le toto i luga o se manava gaogao e mai le 5.5 i le 7.0 mmol / lita, o le hemoglobin glycina e mai le 5.7 i le 6.4 pasene. I le tasi po o le lua itula i le maeʻa ai o le taumafaina, o le suʻega o le suʻe toto e mai le 7.8 i le 11.1 mmol / lita. A itiiti ifo o le tasi o faailoga e lava lea e iloa ai le maʻi.

Ina ia faʻamaonia le faʻamaonia, o le a gauai le tagata maʻi:

  1. ave se suʻega lona lua mo le suka,
  2. ave se suega o le faapalepale kullukose,
  3. Iloilo le toto mo le hemoglobin glycosylated, aua o lenei metotia ua manatu e sili ona saʻo mo le siakiina o le maʻisuka.

E le gata i lea, o le tausaga o le maʻi e tatau ona amanaia, talu ai ona o le matua o le data mai le 4.6 i le 6.4 mmol / lita ua manatu o le masani.

I se tulaga lautele, o le faateleina o le suka o le toto i fafine maʻitaga e le o faailoa manino ai le solia, ae o le a avea foi ma se taimi e popole ai i lo latou soifua maloloina ma le soifua maloloina o le tamaititi e leʻi fanau mai.

Afai o le maitaga o le maualuga o le sukū e faʻatupulaʻia le malosi, e mafai ona faʻaalia ai le atinaʻe o le maʻisuka latent latent. A oʻo i se tulaga lamatia, o le fafine maʻitaga ua lesitalaina, mulimuli ane ua tofia o ia e faia se suʻega toto mo le kulukose ma se suʻega ma se avega i le glucose toleni.

Afai o le maualuga o le kulukose i le toto o fafine maʻitaga e maualuga atu nai lo le 6.7 mmol / lita, atonu o le maʻisuka o le fafine. Mo lenei mafuaʻaga, e tatau loa ona e faʻafesoʻotaʻi se fomaʻi pe afai ei ai i se fafine ni faʻamaoniga pei o:

  • Lagonaina o le gutu malulu
  • O le fiainu lava
  • Uiga masani
  • O se lagona faifaipea o le fiaaai
  • Le foliga mai o le manava manava
  • O le faʻavaeina o se tofo malosi i le vailaʻau,
  • O foliga vaaia o vaivaiga lautele ma le vaivai tele,
  • Ua tulai le toto toto.

Ina ia taofia le tupu mai o le maʻisuka faʻamaʻi, e manaʻomia ona e matauina e le fomaʻi e le aunoa, ave uma suega talafeagai. E taua foi le aua nei galo se ituaiga ola maloloina, pe afai e mafai, teena le taumafaina pea o meaai ma le maualuga o le faasinomaga o fuainumera, faatasi ai ma le maualuga o mea e gaosi ai mea inu gaʻo, meaʻai.

Mo togafitiga o sooga, ua faʻaaoga lelei e le au faitau DiabeNot. I le vaaia o le lauiloa o lenei oloa, matou te filifili ai e ofoina atu i lou mafaufau.

Afai e manaʻomia uma fua talafeagai i se taimi talafeagai, o le a maʻea le maitaga e aunoa ma ni faafitauli, o le a fanau mai se pepe soifua maloloina ma malosi.

Suga 7.1 - 8.0

Afai o faailoga i le taeao i luga o se manava gaogao i se tagata matua e 7.0 mmol / lita ma le maualuga, e mafai e le fomai ona fai mai le atinae o le maʻisuka.

I lenei tulaga, o faʻamatalaga i luga o le suka toto, e tusa lava po o le a le meaʻai ma le taimi, e mafai ona oʻo i le 11.0 mmol / lita ma le maualuga.

I le tulaga pe a iai faʻamaumauga i le laina mai le 7.0 i le 8.0 mmol / lita, ae leai ni faailoga faʻaalia o le maʻi, ma ua masalomia e le fomaʻi le suʻesuʻega, ua faatonuina le tagata maʻi e faia se suʻega ma se avega i le kulukose.

  1. Ina ia faia lenei mea, o le tagata maʻi e suʻeina se suʻega toto mo se manava gaogao.
  2. 75 kalama o le kulukose mama e faʻafefeteina i vai i totonu o se ipu malamalama, ma e tatau i le tagata gasegase ona inu le vaifofo e maua ai.
  3. Mo le lua itula, o le tagata maʻi e tatau ona malolo, e le tatau ona e 'ai, inu, ulaula ma le gaoioi malosi. Ona ia faia lea o se suʻega lona lua mo le suka.

O se suega tutusa mo le faapalepale o le kulukose e faʻamalosia mo tina maitaga i le ogatotonu o le taimi. Afai, e tusa ai ma taunuuga o le auʻiliʻiliga, o fuainumera e mai le 7.8 i le 11.1 mmol / lita, e talitonuina le vaivai o le faapalepale, o lona uiga, o le maualuga o le suka e faʻalauteleina.

Pe a faʻaalia e le auʻiliʻiliga se taunuʻuga e maualuga atu i le 11.1 mmol / lita, o le maʻisuka e muaʻi mauaina.

Ole vaega aʻafia mo le atinaʻe o le maʻisuka ituaiga 2 e aofia ai:

  • Toʻatele tagata
  • Tagata gasegase o le toto maualuga o le 140/90 mm Hg pe sili atu foi
  • Tagata e sili atu le maualuga o le cholesterol maualuga nai lo masani
  • Tina oe ua maua i le maʻisuka ile tino i le taimi o maitaga, faʻapea foi i latou o loʻo i ai le mamafa o le pepe ile 4.5 kilokalama pe sili atu,
  • Tagata faʻamaʻi ma le ovarycycy ovary
  • Tagata o loʻo i ai se faʻamuamua i le atinaʻeina o le maʻisuka.

Mo soʻo se mea e aʻafia ai, e tatau ona suʻe se suʻega toto mo le suka pe tusa o le tasi i le tolu tausaga, e amata mai le 45 tausaga.

O le mamafa o tamaiti e silia i le 10 tausaga e tatau foi ona siakiina e le aunoa mo le suka.

Suga 8.1 - 9.0

Afai e tolu taimi i le laina o le suʻega suʻe na faʻaalia ai le tele o taunuuga, e maua ai e le fomaʻi le maʻisuka maualuga o le ituaiga muamua poʻo le lua. Afai e amata le maʻi, o le maualuga o le kulukose o le a mafai ona iloa, e aofia ai i le urine.

I le faʻaopopo atu i le faʻamaʻi o le suka, o le maʻi o loʻo faʻamaonia se tausisia o le soifua maloloina. Afai e aliali mai o le suka e tupu malosi pe a uma le 'aiga o le afiafi ma o nei taunuuga e faʻaauau pea seia oʻo i le taimi e momoe ai, e tatau ona e toe teuteu lau meaai.O le mea e sili ai, o ipu maualuga-kapeti e faʻasaina i le maʻisuka ua faʻaaogaina.

O se tulaga talitutusa e mafai ona matauina pe afai o le aso atoa e le 'ai atoatoa ai se tagata, ma pe a taunuu i le fale i le afiafi, sa ia taufaʻaiʻu i meaʻai ma' ai se vaega tele.

I lenei tulaga, ina ia mafai ona taofia le tafe i le suka, e fautuaina e fomaʻi ia 'ai lelei i le aso atoa i ni vaega laiti. O le matelaina e le tatau ona faʻatagaina, ma o meaʻai e gaʻo ai le carbohydrate e tatau ona tuʻuese mai le lisi o afiafi.

Suga 9.1 - 10

O le maualuga o le kulukose o le toto mai le 9.0 i le 10.0 iunite ua manatu o se tau aofaʻi. Faatasi ai ma le faateleina o faamatalaga i luga atu o le 10 mmol / lita, o le fatu o le maʻisuka ua le mafai ona iloa se ituaiga tele o le mamafa o le kulukose. O se taunuuga, o le suka e amata ona faaputuputu i le urine, lea e mafua ai le atinaʻe o glucosuria.

Ona o le le lava o gaʻo poʻo le inisalini, o le maʻisuka o le maʻisuka e le maua le aofaʻi tatau o le malosi mai le kulukose, ma o le mea lea e faʻaaogaina ai le gaʻo nai lo le "manava" manaomia. E pei ona e iloa, o tino o le ketone e fai ma vailaau e mafua mai ona o le malepelepe o sela gaʻo. A oʻo i le maualuga o le kulukose o le toto i le 10 iunite, e taumafai le gaʻo e aveese le maualuga o le suka mai le tino e pei o le paʻu ma le urine.

O le mea lea, mo le maʻisuka, o lona suka e sili atu i le tele o fua toto e maualuga atu nai lo le 10 mmol / lita, e tatau ona faia se faʻataʻitaʻiga mo le i ai o vailaʻau oona. Mo lenei mafuaʻaga, e faʻaaogaina ai vaega faapitoa o suʻega, lea e faʻamautinoa ai le i ai o le acetone i le urine.

E le gata i lea, o sea suʻesuʻega e faia pe afai o se tagata, e faaopoopo atu i le maualuga o le sili atu i le 10 mmol / lita, lagona le lelei, faʻalauteleina le vevela o lona tino, aʻo maʻi le tagata maʻi, ma o le vomiting ua mataituina. O nei faʻamaoniga e mafai ai ona iloa le taimi vave o le faʻateleina o le maʻisuka ma puipuia ai le maʻi suka.

Pe a faʻaitiitia le suka o le toto ma le suka e faʻaitiitia ai le suka, faamalositino, poo le inisalini, o le aofai o le acetone i le urine e faʻaitiitia, ma le malosi o le gasegase ma le manuia lautele o loʻo faʻaleleia.

Sugar 10.1 - 20

Afai o se tikeri maualalo o le hyperglycemia ua maua i le suka mai le toto i le 8 i le 10 mmol / lita, ona o le faateleina o faamaumauga mai le 10.1 i le 16 mmol / lita, o le tikeri maualuga, e maualuga atu i le 16-20 mmol / lita, o se tulaga maualuga o le maʻi.

O lenei faʻavaega faʻapitoa o loʻo i ai ina ia mafai ai ona faʻasoa fomaʻi ma le masalomia o le i ai o le hyperglycemia. O se faʻafitauli lelei ma le matuia lipoti o le faʻamaʻi o le maʻisuka, ma o le taunuuga o lea mea o loʻo mataʻituina ai ituaiga faʻafitauli masani.

Faʻasolo mea autu e taʻu mai ai le tele o le toto mai le 10 i le 20 mmol / lita:

  • O le tagata maʻi e masani ona tupu i le urination masani; o le suka e maua i le urine. Talu ai ona o le faateleina o le maualuga o le kulukose i totonu o le uila, o le ofu tino i totonu o le gataifale ua avea ma mea vaivai.
  • E le gata i lea, ona o le tele o le leiloa o le vai e ala i le urine, o le maʻisuka e lagona le malosi malosi ma le fia inu.
  • E i ai le mago tumau i le gutu, aemaise i le po.
  • O le tagata gasegase e masani lava ona faʻaaogaina, vaivai ma vaivai vave.
  • O le maʻisuka ua matua paʻu le mamafa o le tino.
  • O nisi taimi e lagona ai e se tagata le tiga, vomiting, maʻi tiga, fiva.

O le mafuaʻaga o lenei tulaga e mafua ona o le le lava o le inisalini i totonu o le tino poʻo le le mafai ona maua o sela e galue ai ile inisalini ina ia faʻaaoga ai le suka.

I le taimi nei, o le tapuni pito i luga e sili atu ma le 10 mmol / lita, e mafai ona oʻo i le 20 mmol / lita, o le kulukose o loʻo faʻateleina i le urine, lea e faʻapogai ai le tele o urination.

O lenei tulaga e mafua ai le le lava o le susu ma le manava, ma o le mea lea e mafua ai le galala le faamalieina o se maʻisuka.Faatasi ai ma le vai, e le gata o le suka e sau mai le tino, ae faapena foi ituaiga uma o elemene taua, e pei o le potassium, sodium, chlorides, o se taunuuga, e lagona e se tagata le vaivai tele ma aveesea le mamafa.

O le maualuga o le maualuga o le suka o le toto, o le saoasaoa lea o mea na tutupu i luga.

Suga Suauu Luga 20

Faatasi ai ma ia ituaiga faailoilo, e lagona ai e le tagata maʻi lagona malolosi o le hypoglycemia, lea e mafua ai ona leai se malamalama. O le i ai o le acetone faatasi ma le 20 mmol / lita ua sili atu ona sili ona faigofie ona iloa e ala ile manogi. O se faʻamaoniga manino lea e leai se totogi o le maʻisuka ma o le tagata o loʻo i luga o le laina o le maʻi suka.

Faailoa mai ni faʻafitauli matautia i le tino e faʻaaoga ai faʻamaoniga nei:

  1. O se suega o le toto e sili atu ile 20 mmol / lita,
  2. O le manogi manogi o le acetone e lagona mai le gutu o le tagata maʻi,
  3. E vave ona vaivai le tagata ma lagona ai se vaivaiga faifai pea,
  4. E masani ona i ai le ulu tiga,
  5. O le tagata gasegase na te le maua lona fia 'ai ma ua i ai se suiga i meaʻai na ofoina mai,
  6. E i ai le tiga i totonu o le manava
  7. O se maʻisuka atonu e lagona le manava, vomiting ma le vavalalata e mafai,
  8. E lagona e le tagata maʻi le pisapisao e masani ona manava.

Afai ole a iloa faailo mulimuli e tolu, e tatau ona e vave saili se togafitiga faafomaʻi mai se fomaʻi.

Afai ole maualuga o le suʻeina o le toto e sili atu i le 20 mmol / lita, e tatau ona le aofia uma gaoioiga faaletino. I lenei tulaga, o le avega i luga o le cardiovascular system e mafai ona faateleina, lea e faʻatasi ai ma le hypoglycemia e faʻalua ona lamatia mo le soifua maloloina. I le taimi lava e tasi, o le faamalositino e mafai ona oʻo atu ai i le faʻateleina o le toto o suka.

Faatasi ai ma le faateleina o le maualuga o le kulukose i luga atu o le 20 mmol / lita, o le mea muamua ua soloia o le mafuaaga lea o le faateleina o faailoga ma o le fualaau manaomia o le inisalini ua faalauiloaina. E mafai ona faʻaititia le suka toto mai le 20 mmol / lita i le masani e faʻaaoga ai se taumafataga maualalo-gaʻo, lea o le a faʻalatalata i le maualuga o le 5.3-6.0 mmol / lita.

Toto toto pe a uma ona 'ai

Glucose o se monosaccharide taua lea o loʻo i ai pea i totonu o le tino o le tagata, ma, auai i le tele o metotia o meaola oona, e aofia ai le malosi o le faʻaaogaina o siama ma gaʻo. E ulu atu le suka i meaai poʻo ua faʻaaoga e faʻaaoga ai glycogen o loʻo teuina i le ate ma nisi o totoga.

O fua o le glycemia e mafai ona fesuiaʻi i le aso atoa. Latou te faalagolago i tausaga o le tagata, o lona faavae ma le mamafa o le tino, o le taimi o le taumafataga mulimuli, o le i ai o tulaga faʻapitoa, faʻamalositino. O le isi, o le a le masani masani o le suka o le toto pe a uma ona 'ai, o mafuaʻaga faʻapitoa ma le faʻaleagaina o lona faʻalauteleina, faʻapea foʻi ma metotia faasaʻo.

Aisea e manaomia ai e le tino le kulukose?

Glucose (suka) o se vailaʻau gaʻo faigofie lea e maua i le taimi o le malepelepe o polysaccharides. I totonu o le togafiti laiti, e faʻafefea i le toto, ona salalau atu lea i le tino. A maeʻa le faʻamaʻi o le kulukose i totonu o le toto pe a uma ona 'ai, e auina atu e le faiʻai se faailo i le pancreas e tatau ona faʻasaʻoina le inisalini i totonu o le toto.

O le inisalini o se mea e gaosia ai le hormone-o le pulefaʻatonu autu o le tufatufa atu o le sili atu i le tino. Faatasi ai ma lana fesoasoani, o faʻamalamalamaga faapitoa e tatala i totonu o sela lea e pasi ai glucose i totonu. O iina e paʻu ai i totonu o le vai ma le malosi.

A maeʻa ona faʻaititia le maualuga o le kulukose o le toto, e maua se faailo e uiga i le manaʻoga e toe faafoi atu i le tulaga sili ona lelei. O le faagasologa o le glucose synthesis e amata, lea e aofia ai lipids ma glycogen. O le mea lea, o loʻo taumafai le tino e toe faʻafoʻi le glycemia i le masani.

O le toto maualuga o le suka e le lelei foi. I le tele o mea, o le monosaccharide e mafai ona faʻaaogaina se aafiaga oona, talu ai ona o le talaaga o le hyperglycemia, o le gaioiga ole kulūkose e faʻapipiʻi faʻamalosi tino. E suia ai o latou uiga faʻale-aganuʻu ma mea faʻale-tino, faʻagesegese le toe faʻaleleia.

Auala e suia ai faailoga i le gasologa o le aso

Suauu toto pe a uma ona 'ai, i luga o se manava gaogao, pe a maeʻa le gaioiga faaletino e suia ona numera. I le taeao, afai e leʻi faʻamaonia le meaai, o faailo nei (i le moli / l):

  • o le tapulaa maualalo mo tamaitai ma tamaʻitaʻi matutua e 3.3,
  • maualuga le faatagaina i tagata matutua e 5.5.

O nei fuainumera e masani lava mo tausaga mai le 6 i le 50 tausaga. Mo pepe fou faatoa fananau mai ma tamaiti laiti, o faailoga e eseese tele - mai le 2.78 i le 4.4. Mo le tamaititi aoga aoga, o le pito i luga e 5, o le pito i lalo e tutusa ma le averesi o matua o tagata matua.

I le mavae ai o le 50 tausaga, o suiga e sui laitiiti. Faatasi ai ma le matua, o tapulaa faatagaina e alu i luga, ma e tupu lenei mea i tausaga taʻitasi mulimuli ane. Mo se faʻataʻitaʻiga, maualuga le kulukose toto i tagata e sili atu i le 70 e 3.6-6.9. O lenei mea e sili ona lelei le numera.

O le maualuga o le suka mai le ogaumu e sili atu le maualuga (pe tusa ma le 7-10%). E mafai ona e siaki ia faailoga i totonu o le fale suesue. O le masani (i le mmol / l) o numera e oʻo i le 6.1.

Taimi eseese taimi

O se tasi o faʻamaʻi masani, lea e faʻaalia e le maualuga o le suka, o le maʻisuka. O tagata maʻisuka uma e iloa e tatau ona pulea le glycemia i taimi eseese ile aso atoa. O lenei mea o le a mafai ai e oe ona filifili le fua saʻo o fualaau oona, e puipuia ai le matuia tele.

O le ituaiga 1 faʻamaʻi e faʻaalia i le mea moni o le hyperglycemia e tupu ona o le le lava o le inisalini. O le ituaiga 2 e tupu ona o le faʻaalia o le inisalini (faʻaitiitia o le lagona o le hormone i le tino). O aʻafiaga e mafai ona o mai faatasi ma le oso i luga o le suka i le aso atoa, o lea e taua ai le iloa o faʻatagaga faatagaina (i le moli / l):

  • pe a maeʻa se po i tagata matutua - e oʻo i le 5.5, i tamaiti ei lalo ifo o le 5 tausaga - e oo i le 5,
  • aʻo leʻi oʻo mai meaʻai i le tino - e oʻo i le 6, i tamaiti - e oo i le 5.5,
  • vave loa ona 'ai - e oo i le 6.2, tino o tamaiti - e oo i le 5.7,
  • i le itula - e oʻo i le 8.8, i se tamaititi - e oo i le 8,
  • pe a maʻea le 120 minute - e oo i le 6.8, i se pepe - e oo i le 6.1,
  • ao le i malolo le po - e oʻo i le 6.5, i se tamaititi - e oo i le 5.4,
  • i le po - e oʻo i le 5, le tino o tamaiti - e oo i le 4.6.

Aoao atili e uiga i le maualuga o le suka o le toto i le taimi o le maʻitaga mai lenei tusiga.

Glucose o le toto pe a uma ona 'ai

A uma ona 'ai le toto toto, e tatau ona mataituina tagata nei:

  • i le i ai o le mamafa o le tino o le tino,
  • o loʻo i ai se gafa o le maʻisuka malosi,
  • i ai masaniga leaga (faʻaaogaina o le ava, ulaula),
  • oi latou e sili ona falai, ulaula meaʻai, meaai vave,
  • mafatiaga mai le maualuga maualuga ma le maualuga o le cholesterol,
  • o fafine na fanauina fanau e sili atu i le 4 kilokalama muamua atu.

Afai e tele taimi e suia ai glycemia, e tatau ona e sailia le fautuaga a se endocrinologist. E tatau ona talanoa ma le fomaʻi, faʻataʻitaʻiga suʻesuʻega pe afai oi ai se manaʻoga faʻapitoa e inu, 'ai. I le taimi lava e tasi, o le tagata e masani lava ona mimilo ma e le maua ai le mamafa, ae a le o lea, o se faaitiitia o le mamafa o le tino e mafai.

E tatau foi ile mataala ona avea ma lagona o le mago ma fufusi le paʻu, o foliga vaaia o ni mea i luga ole laugutu, tiga i pito pito i lalo, faʻalavelave masani o se uiga le mautonu e le faʻamalolo mo se taimi umi.

O le sili atu le taua o faailo o le kulukose i fafo atu o le masani, e mafai ona faʻaalia ai le atinaʻeina o le inisalini, lea e siakiina foi e ala i suʻesuʻega suʻesuʻega suʻesuʻega (suʻega o le sugar). O lenei tulaga e taua o le prediabetes. E mafua mai i le vavave i le tupuga o se inisalini tutoatasi tutoatasi o le "maʻi manaia".

Aisea e maua ai le maualalo maualalo pe a uma ona 'ai?

E faʻaaogaina tagata uma i le mea moni e faapea, o meaʻai e faʻaalia ai le maualuga o le kulukose, ae o loʻo i ai foi se "itu i tua o le tupe". O le hypoglycemia faʻamalosi e pei ona taua. O le tele o taimi, e tupu mai i le talaaga o le oona poʻo le ituaiga o maʻisuka ituaiga 2.

Sa le mafai e saienitisi ona ola i luga o le mafuaaga patino mo lenei tulaga, o lea na latou faailoa mai ai ni manatu eseese o lona atinaʻe:

  1. Se taumafataga lea e lafoaia atoa ai e le tagata ia gaʻo meaʻai ina ia le maua ai le mamafa. Afai e le mauaina e le tino "mea fau fale" i le ituaiga o polysaccharides mo se taimi umi, ona amata loa lea ona faʻaaoga ana lava punaoa, faʻasaʻo faʻaagaga. Ae o le taimi e oʻo mai pe a leai se mea e teu ai mea totino, ona e le o faʻatumu.
  2. Faʻailoga faʻatasi ma le le faapalepale i le fugafiti o se natura faʻatoʻateleina.
  3. E tele lava ina tupu i tagata na faia taotoga i luga o le tui o le intestinal i le taimi ua tuanaʻi.
  4. Faʻasaga i tua o faʻalavelave faʻalavelave, faʻaleagaina le fomaʻi o le pancreas, lea e faʻateleina ai le faʻasiga o le inisalini i ni aofaiga tetele.
  5. O le i ai o insulinomas o se siama o le hormone-faʻalilolilo lea e tuʻuina atu ma le lē pulea le inisalini i totonu o le toto.
  6. O se faʻaitiitia faʻaitiitia o le aofaʻi o le glucagon, o se tagata e tetee i le inisalini.

O le hypoglycemia faʻamalosi e vave ona tupu. E matauina e se tagata le tupu mai o le le mautonu, vevela, le soona inu. E masani lava ona ia manaʻo e 'ai, e tusa lava pe maeʻa le taumafataga o le aoauli, le' aiga o le afiafi. Faʻasalaga o le vaivai, faʻaititia le faʻatinoga.

Ina ia faʻaumatia lenei tulaga, e tatau ona e sui lou olaga: ia e 'ai e le aunoa, ae i ni vaega laiti, ia aloese mai mea inu gaʻo, matauina le mataupu faavae o meaʻai, lea e tuʻuina atu ai le inisalini i se aofaiga saʻo. E tatau ona lafoai le ava malosi ma le kofe.

Le ese le kulukose pe a uma ona 'ai

O lenei tulaga e taua o le hyperglycemia postprandial. E faʻaalia i le kulūkose i le toto pe a uma ona taumafa i luga aʻe o le 10 mmol / L. O manatu o loʻo taua i lalo o loʻo taua i itu taua:

  • mamafa faʻaleaga
  • maualuga le toto maualuga
  • numera o le insulin toto maualuga,
  • le i ai o le "leaga" cholesterol,
  • faʻaleagaina le kulukose o le kulukose,
  • vavalalata o se natura tuʻufaʻatasia,
  • itupa (e masani ona tupu i alii).

O le hyperglycemia o le afiafi e fesoʻotai ma aʻafiaga o le atiaeina o tulaga nei:

  • macroangiopathies - faʻaleagaina o vaʻa tetele,
  • retinopathy - togafitiga o vaa o le tupe,
  • o le faateleina o le mafiafia o le gaʻo uro,
  • faamaʻi faʻamaʻi, faʻamaʻi ma le endothehel,
  • faaitiitia o le tafe toto i le fatu o le fatu,
  • faiga faʻavae o se natura leaga,
  • togafitiga o galuega felagolagomaʻi i tagata matutua pe i luga foi o le ituaiga o maʻisuka-tutoatasi tutoatasi.

Taua! O le hyperglycemia postprandial e aumaia ai se faʻaleagaga ogaoga i le soifua maloloina o tagata, e manaʻomia ai le faʻasaʻo tele o le tulaga.

O le tau faasaga i togafitiga e aofia ai le mulimuli i se taumafataga e maualalo le mamafa o le carbohydrate, i le taua i le mamafa o le tino, i le faʻaaogaina o mamafa o taaloga. Fualaau faasaina e fesoasoani i le faʻaaogaina o le maualuga o le suka pe a uma ona 'ai:

  • Amylo tutusa
  • DPP-4 inhibitors,
  • Falemaʻi
  • afuaga o le glucagon-like peptide-1,
  • insulin.

O tekonolosi faʻaonaponei e mafai ai e oe ona pulea le glycemia e le gata i le fale suesue, ae faapena foi i le fale. Mo lenei mea, e faʻaaogaina ai glucometers - masini faʻapitoa, e aofia ai laasaga mo pupuʻu tamatamailima ma fasi siaki faʻaaoga e faʻafoʻi ai gaioiga o meaola o le eleele ma iloilo ai faʻamaʻi suka.

Lagolagosua i le tulaga masani o le glycemia i le toto, e le gata i le taimi muamua, ae faapea foi pe a uma ona 'ai, ua manatu o se itu taua mo le puipuia o le atinaʻeina o faʻafitauli o le tele o tulaga faʻaleaga.

Tuua Lau Faamatalaga