Pe mafai ona faʻatagaina fig mo le maʻisuka?

I luga o fata o faleoloa o loʻo tatou faʻatali mo ituaiga uma o fualaau aina ma fualaʻau, ma o nei mea e tele. O le toatele oi latou e faasaina mo le maʻisuka, ae na matou filifili e saili pe mafai ona faʻatagaina mati ia fualaau fou pe mamago mo le maʻisuka.

Fua taua e taua mo le maʻisuka

Ina ia malamalama pe aoga fuaʻau i le maʻisuka, e tatau ona e malamalama i ona uiga masani, oa faʻamanuiaga ma mea leaga o fig. O nei fua e ola i totonu o itulagi laiti, ma le vaitau. I le 100 g o fualaau fou, e tusa ma le 50 kcal ma pe tusa o le 13-14 g o meaʻai gaʻo, ma o lenei mea e matua le faʻaogaina mo tagata e maua i le maʻisuka ituaiga 2.

O fualaʻau e mauoa i le B, A vitamini, fuluʻiula, calcium ma vailaʻau oona, lea e aoga e le gata mo le maʻisuka, ae mo tagata soifua maloloina. E le gata i lea, o fua o loʻo i ai le tele o kulukose i le fructose. O fua e 'aina ma faʻamago, pei o siama ma jams. O le siama i le maʻisuka ua matua faasaina ma i fualaau mamago, e tatau foi ona e faaeteete, ae e mafai ona faatagaina fou.

Fua fou mo le maʻisuka

E tasi le fualaau aina fou e aofia ai le tasi falaoa. E tatau ona mafaufau lenei mea i tagata maʻisuka e fia fiafia i se oloa mai fafo. O le averesi o le mamafa e tusa ma le 80 kalama.

O fua fou e faatagaina i le ituaiga 1 ma le maʻisuka ituaiga 2, ae e le tatau ona faʻaleagaina. Po o le a lava le i ai o le kulukose i le fua, o isi vailaʻau mai lona tuufaatasiga e fesoasoani e faʻaititia le maualuga maualuga o le suka i le toto o le tagata. E maitauina o le fig o loʻo i ai se faʻamaumauga itiiti - e naʻo le 35 iunite, ae o le maʻisuka e le tatau ona faʻaleagaina fua.

Afai ei ai lou maʻisuka ituaiga 2 i se tulaga ogaoga, e oo lava i fualaau fou e le tatau ona 'aina. O loʻo i ai pea le kulukose ma le fructose, lea e mafai ona afaina. I totonu o fualaau aina, o loʻo i ai se faʻanatura masani o le enzyme, lea e nafa ma le faʻaitiitia o le tui toto. E mafai ona avea lenei mea ma faʻafitauli, ona o le maualuga o le maʻisuka, o maʻi e tele lava ina maua i maʻi ma ituaiga manuʻa uma e faʻamalolo mo se taimi umi.

Fualaʻau Paʻu mo le suka suka

I le taimi o le sauniuniga o mati mamago, o le tele o le susu e mafua mai ai, o le mea lea, o le faateleina o le kulūkose e faateleina. O fualaau 'aina ua i ai le tele o kalori, o lea latou te mafai ona afaina ai le maʻisuka. E oʻo lava i le maʻisuka ituaiga 1, e faʻasaina meaʻai maualuga-calorie, ae le o le taua ole ituaiga 2.

O fualaau mamago mamago e le o iai mea e maualalo ai le suka. Nai lo lena, latou te taʻitaʻi atu i se osofaʻi malosi i totonu, ma o lenei mea matautia. I lenei tulaga, o fualaau mamago ua solia i le maʻisuka o soo se ituaiga ma le malosi.

Faʻafefea ona faʻaaoga?

E tatau ona e faʻatau na o fua fou ua leva ona seleseleina. O fua tuai o fua e leaga. E le faigata le iloa o fig mai fou mai mati tuai - e tatau ona e tago i ai. Afai o le a seleseleina fua nei, o le a matua vevela lava, e aunoa ma ni maunu ma nifo. Pe a faʻamalosi, o le a faʻavaivai le tagata pala, ae le pa'ū.

Aʻo leʻi 'aina fualaau fou, e manaʻomia ona mulumulu lelei, ma faʻafefiloi i le vai mo se itula. Faʻalagolago i le tikeri o le matua, o le tofo o fualaau fou e mafai ona ese mai le suamalie-suamalie i sugary-sweet. Mo le maʻisuka ituaiga 1 poʻo le ituaiga 2, e fautuaina e faʻaaoga fua o figu i luga o se manava gaogao.

Faʻavaeina o mati

I luga o laulau a tagata Rusia o figu e mafai ona faʻamago pe fou. O fua fou e mafai ona faʻatau i na o le vaitau, ma i totonu o le pepa mama i luga o fata e maua i taimi uma. A o leʻi filifili pe mafai ona e 'ai i lenei meaʻai, e tatau ona e maua le mea o le kalori o lenei oloa ma le fua o proteins, carbohydrates ma gaʻo.

100 g o mati mamago e aofia ai le 257 kcal. O lenei mea o se oloa e maua mai i gaʻo meaʻai: o latou anotusi o le 58 g. O le aofaiga o le porotini ma le gaʻo o loʻo gaogao: 3 ma le 1 g.

Ae i se oloa fou, na o le:

O le fua faʻamatalaga o fualaau aina fou e 35, ma o le fualaau mamago e 61. Faʻasolo i le GI faʻapitoa, o fig e mafai ona faʻaaogaina i soo se ituaiga e le maʻisuka. Ae e tatau ona e iloa o le 100 g fualaau mamago e aofia ai le 4.75 XE. Ma le 100 g o fualaau fou e aofia ai na o le 1 XE.

Mea aoga

O foliga i fafo e pei o apu laiti. O le mamafa o le fua e tasi e oo atu i le 100 g. O nisi o fua o loo i ai se lanu enaena lanu enaena. O le tuufaatasiga o le fualaau aina e aofia ai meaola malosi, flavonoids, tannins, fiber. O aoga aoga o fualaau figota e fuafua i lona tulaga tulagaese. E aofia ai:

  • calcium
  • fumela
  • nicotinic acid (vitamin PP, B3),
  • pectin
  • Manganese
  • thiamine (B1),
  • paluka
  • ascorbic acid (vitamini C),
  • carotene (provitamin A),
  • Riboflavin (B2).

Faʻataʻitaʻi e fomaʻi ia mea aoga nei o lenei fua:

  • faʻaleleia atili o le mucous membranes o le manava (e aoga tele mo gaʻo ulupasa ma gastritis),
  • maualuga le hemoglobin,
  • faʻasologaina o fatugaʻo,
  • aʻafiaga
  • faavaivaia,
  • faʻasologa o le vascular tone (taua mo le maualuga),
  • tuʻuina atu o se faʻafitauli itiiti,
  • resorption o fusi toto ua i luga o puipui o toto toto,
  • fusia ma le tosoina o cholesterol,
  • faaosofiaina o le gaioiga o le vaʻa ma le ate.

O nisi e finau faapea o le faʻaaogaina o lenei fua e mafai ai e oe ona faʻaitiitia le faʻaalia o le laryngitis ma le tonsillitis ma faʻateleina le toe faʻaleleia. Ae e tatau ona e vaʻavaʻaia pe o aoga o le maʻisuka ituaiga 2 e tatau ona faʻaaogaina.

Fua mo le maʻisuka

I le siamaina o le maʻisuka e le o le insulin, o fautuaga a fomaʻi e tatau ona matua tausisia. E tatau i tagata faʻatau pele ona iloa pe mafai ona 'ai.

O fua nei e iai le tele o le suka, lea e ulu atu i le toto o le maʻisuka. I fualaau mama, o lona aofaiga e oʻo atu i le 70%. E ui o lo latou faasinomaga faʻamaualuga e manatu lelei i le tulaga.

Afai o le tagata maʻi e maua i le maʻisuka i le lanu po o le foliga faʻalelei, ona mafai loa lea ona faʻaaogaina se aofaiga faatapulaʻa o fig. Fomaʻi fautuaina e 'ai na o fua fou i le vaitau. E ui lava i le tele o le suka, o isi mea aoga o lenei fua e fesoasoani i le faʻamautuina o le maualuga o le kulukose.

E fautuaina e tagata e taumafa fualaau fig ona o le pectin o se vaega. O le fiva lenei, pe a faʻaaogaina i totonu o le manava, o mea uma lava e ono lamatia (e aofia ai le cholesterol) e matua gauai, o le faagasologa o le faʻamaʻiina mai le tino ua faʻavave. Ma o le paluga o loʻo i totonu o fualaau aina e mafai ai ona e tausia le glukose i lalo o le pule.

E le sili atu i le 2 fua o fualaau 'aina e faʻatagaina i le aso. I le taimi lava lea e tasi, e le tatau ona 'aina i le taimi lava lea: fai mai fomai e tipiina i latou i ni nai vaega ma' ai sina mea itiiti i le aso atoa.

Ae faʻatasi ai ma faʻalavelave ogaoga o togafitiga, e faʻasaina ai fig. A uma, o fualaau aina e aofia ai le tele o le fructose ma le kulukose. O le faʻasaina o lona faʻaaogaina i le maʻisuka faigata e mafua mai i le mea moni e faapea, i lenei tulaga, e masani lava ona aliali maʻi ma faʻamaʻi faʻamaʻi. Ma o le tuufaatasiga o nei fualaau aina e aofia ai se afifi faapitoa o le enzyme. E tatau ona faʻaititia le toto toto.

O fualaau mamago e le talafeagai mo le maʻisuka, e ui lava i le fuainumera glycemic. A maeʻa, o loʻo maua le faʻataunuuga o le kalori o fualaau mamago. I le taimi o le vevela, o mea taua o figu e faʻaititia ai le maualuga o le kulukose i le tino o le maʻisuka ua leiloloa. I se isi itu, pe a faʻaumatia, e mafai ona tupu se oso i le suka, o lea e sili atu ai i le maʻisuka le teenaina.

Tulafono mo le filifilia ma le faʻaaogaina

Afai e te manaʻo e faʻamamafa oe lava i se fualaau suamalie mafiafia i le vaitau, ona tatau lea ona e iloa po o le a le nuances e tatau ona e tilotilo i ai pe a filifilia fualaau. O fua fou ma fualaʻau e tele naua ma e leai ni taʻaloga manino. Afai e te lolomiina ma lou tamatamailima, e tatau i le fomaʻi ona tuʻuina atu sina mea.

Aʻo leʻi 'ai le fua, e tatau ona fufulu lelei ma tuʻu i totonu o le pusaaisa mo sina taimi puupuu (1 itula o le a lava). O le mafanafana o le a manuia ai le fig - o lona tino o le a le toe pipisi ma o le a sili atu ona faigofie ona tipi. Ae e le tatau ona galo ia te oe: o fua matutua e le o teuina mo le umi.

O le tofo o le fua e faalagolago i le tikeri o le matua: e mafai ona maua mai le fiafia-suamalie i sugary. E toatele e matauina lenei mamanu: o le tele o fatu, o le suamalie o le fua.

O maʻi suka e tatau ona mafaufau i tapulaʻa. I se vaega itiiti, o fualaau aina fou e mafai ona faʻaaogaina i le gasologa o le vaitau, ae e lelei tele le teena o fualaau mamago. Faʻasolosolo lava ona maua i le maʻisuka, o le leai o ni faʻamaʻi faʻamaʻi, e mafai ona e togafitia oe lava i fualaau mamago, ae e sili atu ona tipiina i ni nai vaega ma faʻalautele i ni nai faʻafiafiaga.

Fualaau aina

Fig, fig, vine vine - o nei mea uma o igoa o mati. O fua o lenei laau e maua ai le tele o palatini ma gaʻo susu, ae o le tele oi latou e aofia ai vailaʻau gaʻo vave.

O nei kulukose ma le fructose, o le faʻaogaina o:

  • E oo atu i le 30%, i fualaau fou,
  • E oʻo i le 70%, i le faʻamago.

O fig o loʻo i ai vitamini B, acid ascorbic, vitamini K ma E, micro ma macro elemene (phosphorus, sodium, zinc, magnesium, uʻamea). O fua e sili ona taua i le konisini ma le potassium. O le maualuga o mea o nei elemene e mafua ai ona fua le fua i fua i o latou uiga aoga. O le fua o loʻo aofia ai foʻi enzymes, amino acids ma flavonoids (proanthocyanidins).

O le maualuga o le carbohydrate ma le gaʻo oona e faia ai fua o fualaau maualuga-kalori. O lona aoga aoga e tusa ma le 300 kcal, i le 100 g mamafa. 1 XE o mati e tutusa ma le 80 g o fualaau mama, o le glycemic index is 40 iunite.

O le fua o le laau ua taʻua o se tasi o laau aupito sili ona totoina, o ona mea aoga ua malamalama lelei. O fua e faʻaaoga mo le maʻisuka ituaiga 2 i mataupu nei:

  1. Mo maʻi faʻamaʻi. O se teuteuga o fualaau aina suamalie, saunia i le vai poo le susu, ei ai se lagona faamaluluina i le tulaga o le tiga o le faai ma o se tetee.
  2. I le maualuga o le vevela. Laʻau fou e faʻaaogaina e faʻafaigofie ai le vevela, e pei o se antipyretic ma le diaphoretic.
  3. Faʻatasi ma le anemia e faʻavevesi e le uamea. O le pulp dried e toe faʻafouina le maualuga o le hemoglobin.
  4. Faatasi ai ma le edema. O le faʻafefetega faʻapitoa o loʻo i ai le aʻafiaga o le diuretic ma vave faʻaitiitia le tele o le vai mai le tino.


O fua o fualaau figota ei ai le aoga aoga i le ate, faatasi ai ma lona faateleina, faatonutonuina le gaioiga o fatugaʻo. O le enzyme ficin, o se vaega o le mati, e faʻaitiitia ai le mamafa o le toto, faʻaititia ai lona faʻamalosia. O le i ai o lenei enzyme e taofia ai le fausia o ni atherosclerotic plate ma faʻaitiitia ai le lamatiaga o le thrombosis.

O fualaau o figota o loʻo faʻaaogaina i le cosmetology, mo le gaosia o sooga e faʻaaogaina faasaga i hyperkeratosis, sola elastosis ma le togafitiga o le siama.

Vaega o le faʻaaogaina o mati

E mafai ona ou 'aina fua o le maʻisuka, ma faʻapefea ona ou faʻaaogaina? Endocrinologists oe atiae se fuafuaga paleni mo tagata mamai o loo maua i le maʻisuka faatulaga nei fua e pei ona faasaina i le faaaogaina.

O le faailoga autu o le afaina o fig i le maʻisuka o le maualuga o mea o le mono ma le polysaccharides.

O fualaau mamago e matua suamalie, ma glucose ma fructose, lea e maua i vine, ei ai aafiaga le lelei i le tino.

Pe a 'ai fua, o le maualuga o le suka o le toto e vave ona tulaʻi, lea e mafai ona oʻo atu ai i le hyperglycemia ma faʻalavelave o le maʻi maualalo.

I le maʻisuka, o fig e mafai ona faʻaumatia i ni vaega laiti. O le lelei o le tuʻuina atu o fualaau aina fou, aua e sili atu ona faigofie ona eli ma aofia ai le tele o meaʻai. Ole fua ole aso ole fua ole fua fou e le sili atu ma le 2 fasi vaega, le tele ole laʻau. O le faʻaaogaina o fualaau mamago e tatau ona matua tapulaa pe leai foi i le taumafa. Afai e te manao e te tausia oe lava i lenei meaʻai, e mafai ona e faia mea nei:

  • Faaopopo i ai se fualaau mamago se tasi i le taeao,
  • Cook kuka mai se paluga o fualaau mamago ma le faaopoopoina o mati.

O faʻataʻitaʻiga e matua faʻasaina mo tagata mamaʻi e iai se talafaasolopito umi o le faʻamaʻi, faatasi ai ma se ala labile o le maʻisuka ma le le lava o le pulea o maualuga o suka. E le fautuaina foi e faʻaaogaina i le maualuga ma le maualuga o le pancreatiti.

E mafai ona faʻaaogaina fig, ma le maʻisuka ituaiga 2, e fai ma vailaau? Faaaoga i le ituaiga o vai poo le susu susu, i lalo o le faʻamalosi faʻamalosi ma faatasi ai ma le faʻatagaga a le fomaʻi auai. O le suāuʻu manogi manogi, lea e mafai ona faʻatauina i le fale talavai, e talafeagai mo le faʻaaogaina i fafo, e aunoa ma ni faʻasalaga faapitoa.

Fua: faʻavae ma mea aoga

O le mati o se oloa uiga ese mo se maʻisuka ona o lona suamalie ma le kalori. O le tele o fomaʻi e faʻasaina lona faʻaaogaina ina ia aloese ai mai le tulaga o le hyperglycemic, ae o isi e matauina o le taumafa tatau, e le suia le glycemia.

Fualaau fig fou fou, e tusa ma le 6 simita le umi, e tusa ma le 49 kalori, ma o le kalori content of 100 grams e tusa ma le 70, o se oloa gaosi o le 50 kalori, ma o fualaau mamago e 214 iunite mo le 100 g.

O fualaau aina suamalie o loʻo faʻamatalaina e se vailaʻau oona. O loʻo i ai le tele o fila, tannins, mea faʻasaina, amino acids, vitamini, vaega o minerale ma isi vaega aoga.

O le tuufaatasiga e aofia ai:

  • Vitamin PP, nicotinic ma le ascorbic acid, riboflavin.
  • Manganese, phosphorus, calcium ma potassium, manganese.

E mafai ona faʻamaʻoina fualaʻau fou, faʻamago pe mafai ona faʻaaogaina. O le a avea ma sui lelei mo kalati ma asikulimi. Mai fualaʻau, e mafai ona e kuka ai le fale, jam, kuka meaʻai eseese, faʻafefiloi ma aano o manufasi, faʻaopopo i salakeke.

E matua faasaina le 'ai pe afai o se tala faasolopito o le gout, o le maʻi tigaina o le gastrointestinal tract, ua faateleina le eletise o le manava, togafiti o le duodenum, ae o le maʻisuka ituaiga 2 e le faigofie.

O le vine vine ei ai mea faʻaleagaina:

  1. Tulaga masani o gaioiga gaioiga (aafiaga diuretic).
  2. Faaleleia le tulaga o le mucosa gastric.
  3. Faʻaitiitia le toto toto e tetee atu i le maualuga o le toto.
  4. Faateleina le hemoglobin.
  5. Faʻaleleia le gaioiga o le ate, faʻasaʻo.
  6. Faʻavaeina o toto.

O fua mo le maʻisuka e mafai ona avea ma se meaʻai lelei, e pei o fualaau mamago e tumu i vailaʻau o le suka, ae o lona faʻaogaina e tagata gasegase e tele naua "".

Figs ma le ituaiga 2 maʻisuka

O le faʻamatalaga faʻamalamalamaga o se tau e faʻaalia ai le maualuga o le faʻamalosia o oloa i luga o le tagata glycemia. O le maualuga o le tau, o le tele o le suka o le a ulufale atu i le toto. Mo figu mama, o le GI e 40, ma mo se oloa fou, o le glycemic Index e itiiti ifo ma le 35 iunite.

O lona uiga pe tusa ma le 40% o meaola gaʻo o le mea faʻagogo e gauaʻiina e le tino, liliu i le kulukose. Manatua o oloa e maua i le GI e itiiti ifo ma le 55 e maua ai le soona nofo umi.

O le tasi fig berry e tusa ma le 75 kalama, i le faasologa, e tasi le areto. O lenei taimi e mafaufau i ai e aunoa ma le toilalo pe afai e manaʻo le maʻisuka e fiafia i fualaau aina.

I le maʻisuka ituaiga 2, lea e tupu i le agavaʻa pe agavaʻa, e mafai ona faʻatagaina ona 'ai fua fou, ae i le faʻamapulaʻa. E ui lava i le mea moni o le tuufaatasiga e aofia ai le tele o suka, o isi mea o loʻo i totonu o fualaau fou e maua ai se faʻaititia o le maualuga o le glycemia.

O le isi itu lelei o le faʻamaoaigaina o le oloa i le pectin. O fusi o lenei ituaiga e saofagā i le faʻaaogaina o mea leaga, e aofia ai le cholesterol, i le gastrointestinal tract, faʻavavevaveina ai le faʻamaʻiina mai le tino, lea e taua i le talaaga o togafitiga.

E mafai ona 'aina le mati i le maʻisuka tele? Leai, o le tali e leai, aua o loʻo i ai le tele o fructose e mafai ona faʻaosoina ai le alualu i luma o se maʻi faʻamaʻi.

A maeʻa, o le fua o le suamalie e oʻo atu i le 70% le susu, avea ma sili atu le kalori. E le gata i lea, o le vevela e tau atu ai i le mea moni o le a leiloloa lo latou tulaga gafatia e maualalo ai le suka, i le faasologa, galue i se isi itu, e tau atu i se tulaga maualuga.

O fualaau fou e ese mai ai e iai le soifua maloloina-faʻaleleia uiga lelei ma mea aoga, o le mea lea e lelei ai le taumamafa ia i latou naʻo le vaitau.

Fua o laau

E le mafai ona e 'ai fualaau figota pe afai o le tagata maʻi ua maua i le maʻisuka malosi. O le tuufaatasiga e aofia ai se enzyme faapitoa e taʻua o le ficin, lea e faʻavevesiina ai le toto toto. I se isi faaupuga, o loʻo faʻamatalaina i se mea e faʻaleagaina toto.

E pei ona e iloa, i le taimi o togafitiga, e tele gasegase o loʻo feagai ma se faʻafitauli e pei o ni faʻamaʻi faʻamalolo ma maʻi pipili i le pito i lalo. O le mea lea, i se faʻalavelave matuia o le faʻamaʻi, e sili atu le lafoai o le mati.

Ae ui i lea, mo tagata ei ai ni tulaga maʻaleʻale o gasegase, o fua e mafai ona faʻatagaina, ae i se fua saʻo. Fomaʻi fautuaina e 'ai e le sili atu ma le 2 fua i le aso.

Ae peitai, afai o le maʻisuka e faigata tele i urolithiasis, ona aofia ai lea o vine fou i le taumafataga ma le sili atu lapataiga.

Fautuaga mo le filifilia ma le faʻaaoga

Ua lata mai nei le laau o le mati i maketi ma faleoloa. I le silasila atu i lenei faʻamatalaga, e masani lava ona faigata le maua o se fua lelei ma lelei. E tatau ona maitauina e le fautuaina e 'ai le "tuai" ma faʻamalo le fig.

O fua fou e mausali ma sili atu i le paʻi, e le mafai ona iloa, e leai ni avanoa e iloa ai. O le aano e pipii i totonu, o lea e tipi saʻo ai, e fautuaina e fufuluina i le vai mafana, tuu i le pusaaisa mo le 60 minute.

O lenei fautuaga e mafai ai ona e faia le pulupili sili atu ona eleelea, ma o le taunuuga lea e mafai ona vavaeina ai le uaina e aunoa ma se faigata. O le tofo e faalagolago i le matua - e mafai ona mai i le inu i le sugaryly sweet, o le maualuga o le taimi e teu ai e 3 aso.

O maʻi e maualalo le foliga o se "suamalie" faʻamaʻi e mafai ona faʻalauiloaina meaʻai i totonu o le lisi ma faasolosolo malie ma laiti. E matagofie lava fua fou. O le tupe faatagaina e 2 vaega i le aso.

Ae peitai, e sili atu le amata i se tasi uaina. E sili le lelei ona 'ai i le taeao, ao totonu o le itula talu ona uma le taumafa, o le fua o le suka e faʻaalia i le tele o taimi e faʻaaoga ai le glucometer eletise. Afai e le faateleina le kulukose, ona mafai lea ona e aofia ai i le lisi e aunoa ma se popolega.

Faatasi ai ma le faaopoopoina o mati, ua saunia se salati maʻisuka fiafia:

  • Faʻafefiloi fua o fualaau aina e lima i le letus.
  • Faaopopo laupepa tapuni (e tusa ma le 15 kalama).
  • Tipi le sua o le lemon (pe tusa o le 2 sipuni).
  • Faamasima, faaopoopo le pepa uliuli / isi mea manogi.
  • Vaʻaia ma le kulimi kulimi e maualalo le manogi poo le yogurt.

O suʻega o maʻi e faʻaalia ai o le salalamu e mama ma faamalieina, faatasi ai ma se 'oa tele o fualaau aina. I le taimi lava e tasi, o le ipu e le faʻateleina le maualuga o le suka i le tino.

O le iʻuga, tatou te manatu e le mafai ona faʻamaonia le aoga o le mati, ae o le maʻisuka e faʻaaogaina ma le faʻaeteete tele ae le sili atu ma le lua fua i le aso. O le gasegase o le a taʻitaʻia ai i se faʻafitauli maualuga, e mafua mai i le tele o faʻalavelave matuia ma le masani, e aofia ai le glycemic coma.

O faʻamanuiaga ma aʻafiaga o fig i le maʻisuka o loʻo faʻamatalaina i le vitio i lenei tusiga.

O faʻamanuiaga o fig mo le maʻisuka

I le tautalagia pe aisea e mafai ai ona faʻaaoga fualaau mo le maʻisuka, e matua fautuaina lava e faʻalogo i mea maualuga o minerale, vitamini, ma fiber. E le gata i lea, o lenei fualaau aina e taua tele le vitamini A, B1 ma le B2. E le tatau ona galo ia i tatou le calcium, iron, phosphorus ma elemene e pei o le sodium, potassium, chlorine, lea o le a fesoasoani tele i le tau faasaga i le maʻisuka malosi o ituaiga muamua ma le lua.

Ae peitai, ou te manao e gauai faapitoa atu i le pectin (fiva solu). Latou te taumafai e faʻamautinoa le lelei o le tau faasaga i le cholesterol, lea e fesoasoani i le vave tele o galuega a le tino. Endocrinologists gauai atu i le mea moni e faapea:

  • o le faʻaaoga soo o le fetus e fesoasoani e faʻaititia ai le maualuga o le insulin i le toto,
  • ona o le i ai o le palukala i lona tuufaatasiga, o le fig lea e mafai ai e oe ona lelei le pulea o le fua o le suka i totonu o le toto
  • o le laʻau laʻau o le laau e faʻamaonia ai foi nisi o antidiabetic uiga.

E le gata i lea, o tagata atamamai latou te gauai atu i ia uiga e pei o se faʻaleleia atili o le gaioiga o fatugaʻo, ate, faʻaleleia, vave faʻavaveina o le toto, ma, mulimuli ane, o le faateleina o le hemoglobin. Ona o nei mea uma, o fig mo le maʻisuka ma se faasinomaga mataʻitusi o le 35 ua faatagaina e faʻaumatia. Peitai, mo lenei mea e fautuaina e le gata ia feutagai ma se tagata tomai faapitoa, ae ia iloa foi uiga uma o sea faagasologa.

Vaega o le faʻaaogaina o mati

Muamua lava, e tatau ona manatuaina o le faʻaaogaina o fig i le ituaiga suka 2 o le maʻisuka e le taliaina i se tulaga ogaoga o le maʻi na tuʻuina mai. O lenei mea e mafua mai i le mea moni e faapea, o se vaega tele o ia vaega e pei o le fructose ma le kulukose o loʻo faʻapipiʻiina i le fetus. E matua afaina i le maʻisuka. I le faaopoopo atu, talanoa e uiga i le faʻaaogaina o le mati, ia faʻalogo i le mea moni e faapea o le tuufaatasiga o le fetus o loʻo i ai le fetaui, lea e fesoasoani e faʻaitiitia le tikeri o le toto coagulation. I lenei itu, o le faʻamalologa o faʻamaʻi faʻamaʻi ma manuʻa, lea e taatele i le i ai o le maʻisuka, ua matua faʻagesegese ma ua faʻalauteleina.

Na taʻu mai e le au faipisinisi le moni atoa e uiga i le maʻisuka! O le maʻi suka o le a alu i totonu o le 10 aso pe ae inu i le taeao. »Faitau atili >>>

I le taimi lava e tasi, e ui lava i le tele o fua o fig, o le faasinomaga o le faasino igoa ua uma ona faailoa atu, e matua fautuaina lava e gauai atu i le mea moni e faapea, o le uluai feiloaiga a le diabetetist poʻo le tagata fai meaʻai e avea ma tali saʻo. E taua foi lenei mea ao le i faaaogaina le igoa malogo mo le maʻisuka ituaiga 2.

Fualaau aina

Ia manatua o le faagasologa o le faʻamagoina o mati o le a le maua ai le tele o le susu, ma o le mea lea e mafai ai ona tatou talanoa e uiga i le maualuga o le maualuga o le suka. E le gata i lea, o fualaau mamago uma e aofia ai le tele o kalori, o se isi faʻamatalaga o le mafuaaga e le tatau ai ona faʻaumatia i le maʻisuka.

O fualaau mamago e mafua ona o le faateleina o le toto o le suka, o le mafuaaga lea e le tatau ai ona faʻaumatia i ni aofaiga tele pe, mo se faʻataʻitaʻiga, i luga o se faʻaauau pea.

O le mea lea, i le maʻisuka malosi, o le faʻaaogaina o lenei oloa e matua le manaʻomia lava. E tatau ona manatuaina e uiga i faʻamatalaga faʻamaonia, faʻapea foʻi ma le mea moni e faapea:

  • o le mati mamago ua leiloloa ona uiga aoga uma,
  • e mafai ona 'aina le tamaʻi maʻi e le maʻisuka ile tau masani pe afai e fou,
  • e mafai ona iloga i se maualuga maualuga o le tele, o le leai o nifo ma maunu.

O le tasi pe o le isi mea gago e mafai ona faʻaumatia e le silia le 20 kalama. ao faagasolo le aso. I le taimi lava e tasi, e sili ona fautuaina i ni mea laiti, faʻamaʻaʻaina lelei. Afai o le faʻaaogaina o fualaau mamago e mafua ai ni tali le lelei pe le talafeagai, e matua fautuaina lava e faʻafesoʻotaʻi vave se fomaʻi. E ono avea lenei ma faʻamaoniga o se faʻaititia i le tulaga atoa o le maʻisuka. E tatau ona faʻapitoa le vaʻaia i le faʻaaogaina o fualaau aina e le maʻisuka ma pe faapefea ona fetaui lenei ma le numera o le maʻisuka.

O a fua kulimi o loʻo faʻaaogaina?

O le mea moni, e sili ona lelei le faʻaaogaina o mati i foliga fou. O le faigofie i tulaga o le kuka o le a avea ma se meafaigaluega e aofia ai le mati ma le susu. Ina ia mafai ona saunia le vailaʻau, e le sili atu i le lua i le tolu fua e faaopoopo i le oloa gaosi susu. Fautuaina ia i ai fualaau aina mo le sili atu i le fitu i le valu itula - o le tulaga lenei o le a oʻo i le tikeri maualuga o le sauniuni ma o le a fesoasoani e faʻaitiitia ai suga toto.

O le isi fua e tatau ona gauai atu i ai o le salatisi, lea e aofia ai fuamoa (e sili atu i le faʻaaogaina o fualaau mamago), tasi ulu lautusi o le aisa, 50 gr. gorgonzols. O le lisi o mea faaopoopo faaopoopo e aofia ai le 40 kalama. walnuts, tolu i le fa tbsp. l suauu mai ia i latou. E le gata i lea, o le salatisi na tuʻuina atu e lua lanu ma nisi taimi, lea e tatau ona faʻaaoga e tofo ai.

Ina ia mafai ona maua se salalaʻau maloloina 100%, e fautuaina ina ia faʻafefiloi lelei fua o fua. I nisi tulaga, o tagata atamamai latou te gauai atu i le faʻatagaga o le faʻaopoopoga o le fua o palapala. Ae peitai, ae e te leʻi faia lenei mea, e tatau ona siaki le tali a le tagata mai le tino. O se salati talitutusa faapena e mafai ona faʻaaogaina i le lua i le tolu taimi i le gasologa o le vaiaso. E sili ona lelei le matauina o vavao tutusa i le va o ia taumafataga. E le gata i lea, o le isi itu taua o le iloiloga o faʻamaʻiloga e fesoʻotai ma le faʻatagaina o fig mai tagata maʻisuka.

O le tele o le faʻasaʻo

O le faʻaaogaina o le mati i soo se ituaiga e malosi e le fautuaina mo le mumū o le pancreas. O le isi tapulaa, e tusa lava po oa ituaiga o maʻisuka ua uma ona iloa, o le gout, o se faamai o le tino i le vaega laititi. I na ituaiga o pathoces, e manatu le au atamamai i le tui o le manava, duodenum 12.

Afai e maua e le tagata le maʻisuka ma e o mai faatasi ma le oona, o le faʻaaogaina o mati o le a faʻasaina foi. O mataupu taʻitasi e tuʻuina atu e tatau ona manatuaina ina ia mafai ona faatumauina le tulaga sili ona maualuga o le soifua maloloina. E taua foi le mafaufau i le fua o fuainumera glycemic, calorie values.

O le mea lea, o le maʻisuka ma le faʻaaogaina o laau o le mati e matua lelei lava le taliaina. Ae ui i lea, i lenei tulaga, o nisi nuances e tatau ona amanaia. Mo se faʻataʻitaʻiga, o le mea moni o fualaau mamago e sili atu ona afaina ma, o le mea lea, e le manaʻomia mo le faʻaaogaina e le maʻisuka. E le gata i lea, faatasi ai ma faʻamaʻi faʻamaʻi, o le fua, o le taliaina o le tuufaatasiga o le mati ma isi fualaau aina e tatau ona amanaia. O nei mea uma e taua ina ia mafai ai e le tino o le maʻisuka ona fesoasoani e faʻamalosia lona tino.

O le maʻi suka na fautuaina e DIABETOLOGIST ma le poto masani Aleksey Grigorievich Korotkevich! ". faitau atili >>>

Tuua Lau Faamatalaga