Fualaau totisina mo le maʻisuka, pe faapefea ona ave ma faʻailoga

O lenei tala fou atonu o se mea e ofo ai, ae o le 'ai o le maʻisuka, e le gata e mafai, ae e tatau lava. O le maʻi suka o se maʻi matautia lea e le mafai ona faʻamalolo.

O le mea moni, o vailaau faʻaonapo nei e le tutusa ma le 100 tausaga talu ai, ma o le maʻisuka e mafai ona ola i le aso e pei o ni tagata soʻo. O le taimi nei, e moni, ma galuega faifai pea, taʻaloga masani, taʻaloga malosi, o se aiga atoa ma sili atu o loʻo avanoa mo tagata e maua i le maʻisuka.

O le tulaga e eseese ma meaai. E tusa lava po o le a le "fomai", o loo faaauau pea ona manao le tagata i le suamalie, gaʻo po o le vevela.

O nei mea uma e faʻasaina pe faʻatagaina i ni vaega laiti. I le fua o le sinapi, e ese mea. O tagata faapitoa i le fanua o le homeopathy e fai mai o le masani ona faʻaaogaina fatu fatu e oʻo lava i le toto toto i tagata mamaʻi.

Meatotino Faameaalofa

O le fualaau oona e aoga e le gata i le taimi muamua o le maʻisuka, ae faapena foi i le tulaga faigata tele lona lua. Ma o meatotino o le mutia o loo i itu nei.

  1. Faʻaleleia atili le faʻasaoina, faʻaititia i luga o le taʻi 8 taimi, pe a faʻatusatusa i le taimi e le o aofia ai le sinapi i le taumafataga. O meaʻai ua velaina o loʻo ufitia i elemene elemene ma e faigofie ona eli. E maua e le tino ni vailaau aoga, ma mea leaga e le afaina ai e leai se aafiaga leaga.
  2. O le mutia ei ai sona aʻafiaga faʻamaʻi. Ae maise lava, o lenei meatotino e iloa ai lava ia i le tulaga muamua o le maʻisuka ma le mumu o le autoimmune. O fualaau o le fatu saito e taofia ai faiga le lelei ma faatulaga le ala o se maʻi ogaoga.
  3. O le gaioioiga o mea e fai. O le laau e taofiofi faʻamalosi leaga e leai se mea e tasi, e faʻamamatia ai le nofoaga o le membrane, tatala le ala o mea leaga i totonu o siama. O se gaioiga talitutusa e tupu i le epithelium o le pancreas, lea e nafa ma le tuufaatasia o le inisalini, ma o lenei mea e faʻamalosia ai le tulaga o le maʻisuka.
  4. O loʻo i ai se faʻamatalaga tuusaʻo e faʻatatau i le faʻaitiitia o mea oona o se vaega. I lenei auala, o se ituaiga puipuiga puipui ua fausia lea e mafai ai e le tino ona galue lelei ma e aunoa ma le sola ese.
  5. Faʻaleleia lipid breakdown. Afai e te faʻaaogaina fatu fatu sinapi ma le faʻaaogaina i aso taitasi o meaʻai gaʻo, ona faʻaosoina lea o le faʻavaveina o le lipid breakdown in the intestine. E maua e le tino na o vaega ia o loʻo fausia ai mea mo le tapunia o "va" i totonu o siama.
  6. Faatonutonuina o le faagasologa o le metabolism o gaʻo ma gaʻo. A 'aina le fua o le sinapi, e faʻaitiitia le maualuga o le suka i le toto, ma ua le toe nofo le cholesterol i luga o puipui o le toto i le gasologa o taimi, ua pisia ai. O le vao vaovao e galue e avea ma se tau e faasagatau i le atherosclerosis, lea e faauo i le maʻisuka i le amataga o lona atinaʻe.

O se aafiaga lelei itiiti o le sinapi i le tino o le maʻisuka ua faʻaalia e pei ona taua i lalo:

  • mutia e fesoasoani i le gaosiga o pulelale,
  • faatosina le puleaina o le talo i totonu o le manava o se tagata,
  • faʻaleleia faiga faʻafefeteina o meaai,
  • galue e avea o se faʻasologa mo le faʻamalosi ma togafitia i latou.

I le maʻisuka malosi, i soo se tulaga lava e maua, o mea uma o loʻo i luga o le mutia o le sinapi e fesoasoani i le faʻamautuina o le tulaga o se tagata atoa. O le soifua manuia o le maʻisuka o le faasolosolo lelei lava ona lelei, ma o le faʻamaʻi o loʻo alu le alualu i luma i ni mea e sili ona faigata.

Togavao o loʻo avea ma ituaiga o meaola - o se oloa e faʻalauteleina ai le manaʻo ma faʻafefe ai le tofo. A faʻaaogaina fatu mo togafitiga ma togafitiga, e tatau ona e mataala ma matau vaega e masani ona e 'ai. O se faʻapuʻupuʻuga faʻafuaseʻi o le matelaina lē pulea, lea o le a vave ona pasia pe a tumu le manava i le aofaʻi tatau o meaai, ae le o lona televave. E tatau ona e aloese mai meaʻai falaoa.

Le tofo o le sinapi

O le meaʻai mo le maʻisuka e le o faʻamatalaina e pei o se vailaʻau ua vavaeeseina. I le avea ai o se faʻaopoopoga mea taumafa, e tutusa lava le mea e masani ai - e faʻaleleia ai le tofo o ipu, faʻaopopo le piquancy. O fualaau ulaula e suia tele le tofo o ipu. O le suamalie le suamalie mo le maʻisuka o le a sili atu ona lelei ma sili atu ona lelei.

O fualaau o le fatu sinapi e faamalieina ai soo se tasi. Faʻatasi ai ma le maʻisuka, e mafai ona 'aina le sinapi i soo se ituaiga, ae aua le faʻaaogaina.

O mea taumafa taʻitasi, e pei o se atotu, o loʻo i ai ma se faʻaitiiti. Faalogo i mea o fai mai fomai, ma faalogo muamua i le tino.

O le faʻaaogaina i aso uma o mea manogi manogi e mafai ona faatagaina i totonu o tapulaʻa na faʻatuina e fomaʻi o loʻo auai.

Vaitafe mo le maʻisuka

O maʻi faʻamaʻi ma se faʻamaʻi o le ituaiga lona lua e manaomia le faʻaaogaina pea o fatu sinapi, aua o le faʻaopopo i le aʻafiaga o le antimicrobial, o loʻo i ai foi lona aafiaga faʻaleagaina. O loʻo maua e le suka suka le mamafa o le mamafa, ma o le sinapi e afifi ai le fesoasoani e taulimaina lelei le faafitauli. O lenei lisi e le gata e pei o le sinapi:

  • galue e avea o se tagata e puipuia,
  • o se faatosinaga lelei o le gaioiga gaosia,
  • faʻaleleia manaoga
  • e fesoasoani i le faʻamautuina o le vaega o meaʻai ma i le lumanaʻi e mafai ai e le maʻisuka ona puleaina ona gaioiga,
  • vaivai le leo o le uterine.

E faʻaaogaina le vao i vailaʻau mo togafitiga e faia ai togafitiga lelei. O fatu e faʻaitiitia ai le alualu i luma o se maʻi mama ona oa latou meatotino e tetee atu i mea leaga. E galue foi le laau e pei o se mea masani faalenatura e faamamaina ai le manava mai mea matautia, ma e le afaina ai le tino.

Maʻisuka Mustard Recipes

Ina ia ausia le aafiaga o le puʻeina o le atinaʻe o le maʻisuka, ia tusa ma le 10 kalama o le sinapi e tatau ona faaopoopo i mea taumafa i le tolu taimi i le aso. Ina ia mafai ona ulufale uma atu elemene eleʻele i le toto o le tagata i se maualuga maualuga, e fautuaina ia inu meaʻai ma le sipuni. E faigofie le kuka. Toto le tapuni fualaau ma sasaa le 200 ml o le vai malulu, ia tuu mo le 2 itula. O le togafitiga e 14 aso. A maeʻa ona e faia se suʻega toto mo le suka. I le tele o tulaga, o le manuia o le maʻisuka e faʻaleleia.

O keke e faia mai laulaau lau o vao, lea e ave i le 1-3 sipuni tele i le aso. Ina ia faʻaleleia le aʻafiaga, e tatau ona e suia le mauaina faatasi ma le keke poplar poʻo yarrow. Aua e te faatalale i le wormwood: e iai foi mea e tutusa.

O le tea o le Mustard o se panacea mo le maʻisuka. Sasaa se sipuni sipuni paʻu i totonu o se vevela ma sasaa le 500 ml o le vai vevela (e le o le vai inu). Mo le lauti e faʻapipiʻi, e tele itula e tatau ona pasia. E tatau ona e inuina i le 100 kalama 30 minute talu ona 'ai.

O le vao vao o se mea taumafa, o lea e tatau ona faʻaaogaina e avea o se taimi e faʻaaogaina ai ipu. E faʻamalosia ai le faʻaogaina o le pancreas ma faʻaleleia ai le lelei o meaai.

Contraindications

I le faʻaopoopoga i le tele o ana mea aoga, o lenei mea totino ei ai aʻafiaga aʻafiaga:

  • e le mafai ona e 'ai i meaʻai mo faʻamaʻi pipisi o le fatugaʻo,
  • tuberculosis
  • afaina o le isophagus
  • ma faʻavaivaia maso sphinct, talu ai e ono tupu le fatu.

Faʻasalaga ma i laʻititi laʻititi, e tatau ona e ave sina sinapi ile vaega o le maʻisuka o le muamua ma le lona lua i ia tulaga:

  • ma le maualuga o le toto, e taua le inu o le lauti, ae aua le togafitia fatu fou o le laau, o se oloa e sili atu ona faʻapitoa,
  • ma faʻamaʻi fatu cardiovascular,
  • pe a oʻo mai ni faʻafitauli o le faʻafitauli i le tino.

O fomaʻi e fautuaina le amataina o tui i ni togi laʻititi, ma faasolosolo malie ona faʻatupulaia. Afai e le oʻo mai ni aʻafiaga leaga, e mafai ona faaumiumi le faʻasolosolo i le faateleina o le metotia.

O le faʻaaogaina o fatu laau e tatau ona tupu i totonu o tulaga talafeagai. A le o lea, o le maʻisuka ma le ituaiga muamua ma le lua o faʻamaʻi o le a atili ai lo latou ola maloloina. E sili le faʻagaloina le paʻu. Manatua: o mea uma e aoga e fai i le faʻatulagaina. O le saʻo saʻo o vailaau faʻasaina o le a faʻaitiitia ai faʻafitauli faigata ma saofagā i se tulaga lelei o le maʻi.

O fea e faʻatau ai fatu sinapi?

O faleopathic vailaʻau e aofia ai le fatu sinapi po o le uluai oloa ua faʻatau fua i le tele o falemaʻi. E le manaʻomia se faʻamatalaga mo ni afu. E mafai ona e kuka se falelaʻau faʻamalolo i le fale, e faavae i luga o fua o togafitiga faʻaleaganuʻu. O le mea taua o le sailia lea o faʻasalalauga faʻasalalauga poʻo ni nofoaga faʻatautaia faʻatasi ma se faʻamatalaga o le fua ma le laasaga i lea laasaga.

O le faʻamalositino e mafai ona taʻitaʻia ai taunuuga e le mafaaseseina. E sili atu le faʻaalu o le taimi e asiasi ai i se tagata e mulimuli i le endocrinologist o le a fautuaina po o fea vailaʻau ma po o le a le faʻatonuga e ave. O le faʻaitiitia o le toto o le suka e le gata ina mafai ona faʻaleleia ai le tulaga, ae maua ai foi le maʻisuka i se falemaʻi.

E aoga le filifilia o fatu faʻamalolo mo togafitiga o togafitiga ogaoga. Aemaise lava pe afai o le ae alu e ave se fualaau faasaina e faavae i luga o le sinapi. Faitau faʻamatalaga, siaki le fetaui o vailaʻau ma siaki le saʻo o le afifi. Toto, vavave, faʻaleagaina o le kata - o se faʻailoga e mafai ona faaleagaina mea.

Soifua maloloina o mea tatou te maua mai le fanau mai e aunoa ma se totogi mai le natura. Ina ia puipuia, faʻalogo i faailoilo o le tino ma talitonu i togafitiga, aua ua oʻo i le tulaga na tusia i le pe tusa o le 100 tausaga ua mavae i tusi faʻailoga faasaienisi.

Auala e ave

I se tasi oa tatou tusiga, na matou talanoa e uiga i le togafitiga o le maʻisuka ma le vai ola ma le suavai, ma o le a matou tufatufaina nei fualaʻau e faʻavae i mea manogi, lea o le a maua ai foi se tele o manuia i le maʻi.

E i ai nisi auala e faʻaaoga ai fatu sinapi mo le maʻisuka. Mo se faʻataʻitaʻiga, e mafai ona e 'ai le 3 tsp. fatu i aso uma. A maeʻa togafitiga, siaki le suʻega toto, lea o le a faateia ai oe. I le faaopoopo atu i le autu autu, o le mea manogi e faʻaleleia ai le faʻaogaina o le faʻaogaina ma le feteenaʻi o le taʻavale.

E mafai ona e gaugau lau o le sinapi ma le vevela vai, tuʻu le susu, ona fufulu lea i totonu o le susu. I aso uma, faʻaaoga le 2 tbsp. pe inu se decoction o le 1/2 ipu faʻatolu i le aso 30 minute pe a uma se taumafataga.

Lauti lauiloa eleelea: ave le 1 tsp. fatu o le sinapi, faʻamalolo ma le vai ma sasaa 0.5 l le vai vevela. Faʻaliliu. Inu se ipu tioata faatolu i le aso. E mafai foi ona e faaopoopo atu Sophora, chicory Russian ma wormwood.

O le suauu manogi ma le suauu e sili atu ona faigofie ona faʻaaogaina, ua na ona nutimomoia i vaega o faafitauli.

Lisi o meaai e le tatau ona faʻaumatia e le maʻisuka

Ina ia aua neʻi faʻalavelaveina le tulaga o le soifua maloloina ma le faʻamaʻi, e tatau ona e musu e 'ai:

  1. Ketchup ma se maualuga maualuga o le maso, lea i totonu o le tino ua malepe i totonu o le kulukose. O le 'ai o le ketchup i fua tele e mafua ai le maualuga o le toto.
  2. E le fautuaina le Mayonnaise mo le maʻisuka, e matautia tele ma le tele o le gaʻo o gaʻo manu ma le suauʻu manogi.
  3. O le sisi kulimi o se suauu oona o meaola ma mea faʻapitoa.
  4. O le kuka kukaisi o se otaota o aano o manufasi ma le gaosiga o meaai, ate, maso, gaʻo.
  5. Sausage ulaula - o le i ai o gaʻo i totonu ia i latou e faʻagata ai le faʻaaogaina o le maʻisuka.

E mafai ona ou 'ai fualaʻau mo le maʻisuka? O le faatauina mai o le sinapi i totonu o fagu i totonu o se supermarket o le suka ma le maso, lea o le a faʻaleagaina ai le mucous membranes o le gastric ma le intestinal system, ma mafua ai se faʻalavelave tele o le ulutala.

E sili atu ona faigofie le faia o meaʻai sinapi. Ina ia faia lenei mea, sasaa le manogi o le sinapi i totonu o se atigi pusa tioata, sasaa vai vevela, faʻavevela ina ia maua ai le tutusa o kulimi kulimi. Faaopopo le masima, pepa uliuli e tofo ai, suʻi suia, 1 tbsp. l vinisini i le 200 g o le vai.

Lisi aniani

I le ituaiga 1 ma le maʻisuka ituaiga 2, e fautuaina e 'ai le aniani tao. E mafai ona avea o:

  • mea faaopoopo faaopoopo
  • afaina salati
  • faavae mo tincture.

O mea aoga o le oloa e faʻaalia i le taimi o lana tao. Mo le maʻisuka, e fautuaina ai aniani aniani mo le faʻaaoga i le sauniaina o tinctures. O le fua mo le sauniuniga o togafitiga faʻatoʻaga:

  1. O gaʻo finau tapuni ma faaputu i se fagu tioata. O le lapisi o le 2 lita.
  2. O le oloa ua saunia e sasaa mai i le vai ua kuka.
  3. Ua faʻaaoga le mea faigaluega mo se aso i totonu o le pusaaisa.

O sea fusi e fautuaina e ave ile 3 taimi i le aso 30 minute aʻo leʻi faia se taumafataga. Se tasi o fualaau o le 70ml. O le umi ole togafitiga e 17 aso.

E i ai foi le filifiliga o le tincture ma aniani i le uaina mumu. E saunia i le auala lava lea e tasi i luga o le vai, na o le uaina mūmū mūmū e faʻaaogaina e avea o se faʻavae vai. Ole vailaʻau e tatau ona tuʻuina i le pusaaisa mo le 10 aso. E tatau ona 1 tbsp. pe a uma ona 'ai. E fautuaina e faatino se tasi o ituaiga togafitiga i le tausaga.

Fualaau totisina

I le maʻisuka, e mafai ona faʻatoʻa uma fatu fatu sinapi. O le togi sili ona lelei e 1 lepp. Mo le sili atu ona aʻafiaga, e fautuaina e inu i le fufulisi o le sipuni. O le togafitiga e mafai ona tumau mai le vaiaso i le masina.

Toto fatu laʻau e faʻaaoga le pancreas. Le aʻafiaga o le faʻaaogaina o fatu:

  • faʻaleleia metabolism
  • faatulagaina masani o le toto,
  • faateleina ai galuega puipui a le tino,
  • faʻatoaagaina o faiga faʻaogaina,
  • faaosofia o le tuputupu ae o le cell ma le toe faʻafouina.

O le faʻaaoga masani o fua o le sinapi o le a faʻaleleia le tulaga lautele o le maʻi ma tausia le maualuga o le toto suka.

Fatu laʻau

Ina ia saunia le fusi, e te manaʻomia 2-3 tbsp. fatu laulamu palapala. E tatau ona sasaa i se ipu vai ma agaʻi i lalo i le po. I le taeao, e tatau ona kuka ma faʻamafanafanaina vailaʻau. O le mea inu ua uma ona faʻamamaina e ala i se faʻavevesi. E tatau lea mea ina ia faʻaumatia faʻamaʻi ma le suauu.

E tatau ona inu le afaina i le aso i tamai sipuni. I lenei taimi uma e tatau ona i totonu o se vevela. E tutusa ma le aso e te manaʻomia e inu ai le itiiti ifo i le 1.5 lita o vai mama.

I le gasologa o le vaitau, e fautuaina le laumei e faʻaumatia le fou. O le maualuga o le 100 g i le aso. O lau lanu lanu e mafai ona faʻaaoga e fai ai le lauti poʻo se teuteuga. E mafai ona latou saunia mo le taumalulu. E tatau ona faʻamago pe tiʻetiʻe Berries.

Blueberries e fesoasoani e faʻaleleia le tafe toto, maualuga le maualuga o le suka, ma faʻaitiitia le maʻi o le maʻisuka.

Ina ia faʻamaonia le aofaʻi o le suka i totonu o le toto, e fautuaina e ave se faʻavae e faʻavae i luga o lelala buds. E ao ona aoina i le tulaga o le fula. Mo le 2 ipu vai inu, e fautuaina e ave 2 tbsp. fatuga. E tatau ona faʻaogaina le vailaʻau mo le 6 itula. O le aso masani lenei, lea e tatau ona inu 3-4 taimi.

Aʻo leʻi faʻaaogā togafitiga faʻaleaganuʻu, e tatau ona e faʻafesoʻotaʻi se fomaʻi ma ia mautinoa e leai se faʻalavelave. O le fomaʻi e fuafuaina le laasaga lelei ma le umi o togafitiga. O le aoga o togafitiga e iloiloina e tusa ai ma taunuuga o auiliiliga.
O mea o loʻo i luga o lenei 'upega tafaʻilagi e mo naʻo le taʻiala ma e le mafai ona faʻaaoga e fai ma taʻiala saʻo i taga e aunoa ma ni faʻatalanoaga faʻatagaina ma se fomaʻi.

E uiga i aoga ma mea matautia o le oloa

Togavao o se faʻalapotopotoga taʻitasi lea e faʻaaogaina fatu o le eleele e avea o se tau faʻalogoina i le lalolagi atoa. O nisi tagata atamamai e finau o le fatu o le sinapi e matua vevela lava o le maʻisuka e sili ona aloese mai ai, ae e le saʻo lenei mea. O le a naʻo le afaina pe afai e faʻaleagaina.

O le fualaau oona ua faʻaaogaina o se puna o vitaminini B, A, E, ma le D, o minerale e pei o le zinc, potassium, calcium, magnesium, phosphorus, ma le tele o isi macro ma micronutrients.E le gata i lea, o fatu e sili atu e aofia ai omega-3 oona gaʻo e aoga mo le tino, o loʻo i ai se aafiaga lelei i le cardiovascular system ma le totoga tutotonu, faaleleia le tulaga o le paʻu, lauulu, ma fao. O le fatu sinapi e taofia ai le tuputupu ae o sela o le kanesa, puipuia ai le atinae o le kanesa i le maʻisuka, ma e iai foi le anti-inflammatory, analgesic ma aafiaga o le tonic.

O le faʻaaogaina o le sinapi mo le maʻisuka e fesoasoani:

  1. Faʻaleleia le faʻalaumalieina ma le manaʻo.
  2. Faanatinatiina lau metabolism.
  3. Faʻateleina le mamafa o le toto.
  4. Faʻateleina le tuputupu ae o le tino ma toe faʻafouina.
  5. Faʻateleina puipuiga a le tino.

Ona o lona fuainumera maualalo maualalo, o fatu o le sinapi e fesoasoani i le maualuga o le kulukose o le toto, lea e sili ona taua mo le maʻisuka. Ae ina ia mafai ai e le aoga o mea totino ona faamaonia ia latou lava mea, e tatau ona faʻaaogaina le faʻaogaina i se vaega tele ma le amanaia o le faʻamaonia.

E faasaina le faʻaaogaina o fatu pe'āfai o iai se talaʻaga o faʻamaʻi nei:

  • Maualuga maualuga
  • Pulmonary tuberculosis.
  • Gastritis, maʻi o le manava, enterocolitis.
  • Pyelonephritis o foliga lapopoa pe faʻaogalua.
  • Sini tuga o le cardiovascular system.

O nisi taimi ei ai le tagata le faapalepale i le paʻu o le sinapi, lea e lamatia ai le tupu mai o ni mea e mafua ai le maʻi (urticaria, mumū o le membrane mucous o mata, fula o le laulaufaiva, laugutu ma le faai). I le maʻisuka, o aʻafiaga e le manaʻomia e mafai foi ona tupu pe a 'aina le sinapi e sili atu i le masani. O le tele o mea manogi e taufaamataʻu i le vevela, puupuu le manava, malosi bradycardia, e oʻo i le leai o se mafaufau.

E le tatau ona faʻaaogaina le oloa pe a fai e maua e se tagata le manava pulmonary

I soʻo se tulaga, aʻo leʻi togafitia i le sinapi, e tatau ona faʻatalanoa se endocrinologist, aemaise o lenei fautuaga e talafeagai mo le maʻisuka ituaiga 2. O le maʻisuka ituaiga 2 o le maʻisuka (e le o le inisalini) o loʻo faʻaalia i se faʻamavaega le atoatoa o le gaosiga o le inisalini e le tino, o lea e mafai ai ona faigofie le faʻaititia o le suka i se tulaga matuia.

Le manatu o tagata o loʻo faʻaaogaina isi vailaʻau

O le au togafiti o isi vailaʻau ua leva ona lauiloa mo le taumafa vevela. O loʻo i ai le tele o filifiliga mo lona faʻaaogaina, e mafai ona aina fatu i la latou mamanu mamā, ma i le faʻatasi ai ma mea aoga o laʻau po o isi meaʻai, o mea manogi o le sinapi e fetaui ma le togafitiga o le maʻisuka.

E masani ona ave se sipuni o le sinapi fatu faatolu i le aso. Mo le sili atu le lelei, o loʻo faʻamaluluina i latou i le sipuni o le sipuni. E vave ona vave saunia ma faigofie le faʻasolosolo: e tasi le sipisi laʻitiiti e tatau ona tipi ma sasaa le 200 ml o le vai malulu, faʻatali mo le lua itula, ona faʻataʻitaʻi lea o le vai. Faʻaaogā masani o fatu o le sinapi mo le maʻisuka i le mavae ai o le lua vaiaso, e faʻaleleia lelei ai le tulaga o le maʻisuka, pulea le suka toto ma fesoasoani ai e faʻaititia le tele o pauna.

O le lauti o le sinapi-antibetism e sili ona lauiloa. Ina ia saunia, e tatau ona e faia se sipuni sipuni o le sinapi, fatu o le chicory ma le pepa vai 500 ml o vai ua tunu.

E mafai foi ona e faʻaaoga isi, togafitiga faʻamalositino tutusa lelei:

  1. St. John's wort
  2. Elecampane.
  3. Wormwood.
  4. Faʻailogaina o upega.
  5. Yarrow.

O le tea e fausiaina i se vevela pe tusa ma le itula ma le afa, ona inu ai lea e inu 200 ml, taeao ma le afiafi, 30 minute pe a uma ona 'ai.

E taua le faʻaaogaina o le meaʻai. E fautuaina le faatauina o fatu sinapi i falemaʻi, aʻo mafaufau i le aso e gata ai ma tuutuuga mo le teuina lelei. Ina ia aua le feiloai i le i ai o se numera tele o faʻasao ma faʻamautu, lea e matua mauoa i mea teu oloa, e sili atu ona lelei le faʻatau o le sinapi.

O le mea lea, mai mea uma o loʻo taʻua i luga, e mafai ona tatou faia se faaiuga le mautonu - fatu fatu sinapi mo le maʻisuka e le gata o se faʻaopoopoga faʻaopoopoga i oloa autu, ae o se gaioiga lelei foi mo faafitauli o le endocrine. Aua le togafitia fua o le sinapi e pei o se mea faigofie, ma o le a avea ma fesoasoani faamaoni i le tau faasaga i le faamaʻi!

E uiga i le faaaogaina

O se tasi o auala sili ona taatele e faʻaaogaina ai le sinapi e pei ona taua i lalo: i le masina i aso uma, tolu taimi, e tatau ona e ave se sipuni se tasi o le fatu sinapi. O lenei mea o le a aoga tele mo suʻe suka taʻitasi.

Ae ui i lea, o le faʻaaogaina o le sinapi ma isi laau totō ma laau totō, faapea foi a latou fatu, e tatau ona sili atu ona lelei.

Mo se faʻataʻitaʻiga, o le maʻi suka o le ituaiga muamua ma le lona lua, o le a sili ona aoga le faʻaaogaina o le gaʻoina o lau o laau oona. E mafai ona faʻatagaina le avea o ia ituaiga laau e pei o:

  1. sinapi
  2. aulaʻau
  3. wormwood
  4. gray gray gray,
  5. yarrow ma le tele o isi.

E manaʻomia le faʻaaogaina i ni vaega laiti. I soo se tulaga, o lenei aofaiga e le tatau ona sili atu ma le tolu punetini i le aso.

O le mea e faia mai fualaau vevela e tatau ona avea o se vailaau talafeagai lelei mo le maʻisuka o le ituaiga muamua ma le lona lua. Ina ia saunia, ia faʻaaoga se vaega itiiti o ia laau e pei o le sinapi, fatu o chicory, pepa vai. Ona tuʻuina lea i totonu o se vevela, faʻaopopo faʻaaoga le afa-lita o vevela - a itiiti ifo i le 70-80 tikeri - vai. O le la e tatau ona tuʻuina mo le itiiti ifo ma le tasi ma le afa itula ma inu le afa afa i le afa afa itula talu ona 'ai.

O le a le mea tulaga ese e uiga i le sinapi?

I le tulaga o le maʻi suka o le ituaiga muamua ma le lona lua, ina ia faʻaleleia ai le gaioiga o le pancreas, o le taumafa e tatau ona tuʻufaʻatasia ma le faʻaaogaina o vailaʻau oona, e tatau ona iai sina sinapi.

O le mea moni lava, o se mea manogi lea e mafai ai ona tuʻuina atu le faʻamuamua i le mea sili ona leai ni meaʻai. O sina tamaʻi sinapi, lea o le a faʻaopopo i le meaai, o le a sili atu ona lelei ma piquant. O le togalaau o le Mustard o le a fesoasoani i le teuteuina o le tofo o aano o kuka, ma o laulaau talavou o le a ese le matagofie i se salati fualaau faisua.

E le fautuaina le faʻaaogaina o lenei vaitau mo soʻo se ituaiga o maʻi suka i le tele o mea, e tutusa uma lava i tagata soifua maloloina. E taua le faʻalogo lelei pe faʻaaogaina fatu poʻo isi vaega o le laau.

E uiga i meaʻai

I le tulaga o le leiloa o le malosi i le maʻisuka, e tusa ma le 20-30 fatu e tatau ona fufulu ile vai. Faʻaoga lenei fatuga:

  • tasi i le aso
  • mo le 20 aso pe sili atu.

E taua tele o fatuga o le fua saʻo lea o fualaau aina fou.

Mo le tiga tuga i le tulaga o le maʻisuka, e fautuaina e faʻaaoga ni teaseti se tolu o le paluga o le sinapi.

E le gata i lea, e manaʻomia ona faʻafefiloi i latou i le vai i se paʻu mafiafia ma faʻamalosi mo le lima minute. A maeʻa sauniuniga, e tatau ona faʻapipiʻi i se fasi mea mai le pito i tua o le ulu ile lima minute.

I le tulaga o le mataʻamu o le isu mo le maʻisuka, e fautuaina e teu sina mea itiiti i aso uma, ae aua le sogi le suauʻu manogi i tafatafa o le isu poʻo malumalu. Faatasi ai ma le masani ai, o le a mautinoa lava le pasi. O le mea lea, o le sinapi o se tasi o auala sili ona aoga e faʻaaogaina i le faʻavae o vailaʻau masani. O le mea lea, e tatau i tagata uma o le maʻisuka ona faʻaaoga fua ma fua.

O le a le lelei o le sinapi

O le mea totino ei ai tulaga taua, ona o le tele o mea aoga aoga o loʻo i ai i le tuufaatasiga o fatu, e pei o:

  • o le suauʻu gaʻo le taugata, lea e mafai ona maua mai i le malulu (omega-3 gaʻo gaʻo),
  • vitamini A, B6, D, E, K ma le PP,
  • gaʻo ma le nicotinic acid,
  • vailaau faanatura masani
  • o suauu taua
  • chlorophyll.

O aoga o le sinapi mo le maʻisuka

Faatasi ai ma se faamai o le ituaiga lona lua o sana, o laau toto e aoga tele. O faʻafitauli autu o le faʻamalolo o le laau, lea e tatau i le maʻisuka ona maitauina, aofia ai:

  • antimicrobial, antifungal ma aʻafiaga faʻaleaga,
  • faaitiitia i le suka toto,
  • faaosofiaina o le gaosiga o le suka gastric ma se aoga aoga i le faiga o meaʻai,
  • le mafai ona aveesea le tiga
  • se aafiaga lelei i luga o le galuega o le cardiovascular system, sooga ma le faiʻai,
  • maualuga le hemoglobin ona o chlorophyll, o se vaega o
  • faamalosia o puipuiga
  • le gafatia e faatosina lelei ai le fua o le paʻu o le mamafa,
  • tuʻuina atu o se faʻafitauli itiiti,
  • aveeseina o toxins mai le tino,
  • aoga aoga i luga o le paʻu (faʻamamaina o aʻafiaga o se vaega o kulimi ma suauu) ma le toomaga o maʻi pipisi e masani ona maua i tagata mamaʻi i le maʻisuka ituaiga 2.

Le faʻaaogaina o le sinapi ma le saogalemu

O le auala pito sili ona faigofie ma sili ona masani e faʻaaoga ai fatu sinapi o le 'ai lea e faatolu i le aso mo le sipuni. E mafai ona sili atu le ola maloloina i le oloa e ala i le faaopoopoina o sina vaega o isi laau. O le kulimi, wormwood, yarrow, gray jaundice, ma isi laau mama e talafeagai, o le sua oona oona (o gaʻo e tatau ona suia). O le aofaʻiga o se faʻataʻitaʻiga e faʻaaogaina i le aso e le tatau ona sili atu i le voluma tutusa ma le 3 punetini.

O le auala sili lona lua e faʻaaogaina e le maʻisuka i le tulaga o le le lava o le malosi ma vaivaiga o le ave lea o se fua o fatu fou (20-30 grains), lea e mulumulu i lalo i sina vai itiiti mo le 5 minute. Gruel mai fatu fulafula e faʻaaogaina i aso taitasi mo le tolu vaiaso pe sili atu (pe a manaʻomia).

O le la na faia mai laau vevela ua lauiloa o se oloa sili ona lelei. I le sauniuni, e te manaʻomia se sipuni tele o le faʻafefiloi o meaʻai (chicory, pepa vai, sinapi ma isi), o loʻo tuʻuina i totonu o se vevela ma sasaa 0.5 lita o le vai i le vevela o le 70 - 80 ° C. E tatau ona faʻaaogaina le vai mo le itiiti ifo ma le tasi ma le afa itula ma ave i le afa ipu tioata 30 minute pe'ā uma ona 'ai.

E mafai ona e faʻaaogaina e le gata o saito, ae o laulaau fou foi o le laau. E mafai ona latou tuʻuina atu soʻo se meaʻai ma se mea manogi lelei ma se manogi masani. I le taumafataga o meaai, e mafai ona e faʻaopopo uma ia fatu ma vaega lanumeamata o le sinapi. O laʻau faʻasusu o le a faʻapipiʻi le salatisi o fualaʻau, ma o le sau gaga o le a faaopoopoina ai le tofo e vela ai aano o manu. I le masani ai, aua e te aafia i le faʻaaogaina o mea manogi, mo le maʻisuka ma tagata soifua maloloina.

O le keke o le Mustard e talafeagai lelei mo meaai, lea e mafai ona suia i keke mai vailaʻau vailaau oona ua lisiina i luga. I le gasologa o le aso, e mafai ona e faʻaaoga le 1 - 3 punetini o le oloa.

Masalo o le mea e sili ona le lelei, ae o le meafaigaluega mataalia o le paluga o fatu sinapi ma le sipuni o le sipuni. Ina ia saunia le mea mulimuli, e taua tele le tipiina o le aniani ma liligi i totonu o se ipu vai malulu malulu. A maeʻa le lua itula, ona sauniuni lea, ma e mafai ona fefiloi ma fatu fatu sinapi. A maeʻa togafitiga ma se vailaau faʻasaina, e fautuaina e foai atu le toto mo le suka.

Fualaau o le sinapi mo le maʻisuka o se auala taugofie ma sili ona aoga e tetee atu ai i le maʻi. Aua e te fefe e 'ai le sinapi i ni mea laiti, aua e le gata o se mea lelei, ae ia maloloina. O le mea autu i le faʻaaogaina o le sinapi ma faʻavae e faʻavae i ai, o le mulimuli lea i fautuaga mo sauniuniga ma tuʻuga.

Tuua Lau Faamatalaga