Tricor tablets: faʻamatalaga mo le faʻaoga, analogues ma le tau

Tricor o se vailaʻau faʻasaina o loʻo i ai le malosi o le uricosuric ma antiplatelet. Faʻaititia le aofaʻi o le cholesterol toto e 20-25%, TG toto e 40-45% ma le uricia e 25%. O le gaioiga malosi o le faʻamaonia.

Faʻaitiitia le toto triglycerides ma (i se tulaga maualalo) cholesterol. Fesoasoani e faʻaitiitia le mea o loʻo iai i le VLDL, LDL (i se tulaga maualalo), faʻateleina le anotusi o le anti-atherogenic HDL. E le o malamalama atoatoa le faiga o le gaioiga.

O le aafiaga i le maualuga o le TG e masani ona fesootaʻi ma le faʻamalosia o le enzyme lipoprotein lipase. O le mea moni, o le faʻamaoni e faʻalavelaveina ai le faʻapitoa o gaʻo gaʻo, e fesoasoani i le faateleina o le numera o le LDL receptors i totonu o le ate, faʻalavelaveina le faʻasologa o le cholesterol.

I le taimi o aʻoga faʻapitoa, na maitauina ai o le faʻaaogaina o le Tricor e faʻaititia ai le cholesterol atoa e 20-25% ma triglycerides e le 40-55% faatasi ai ma le faateleina o le HDL-C e 10-30%. I maʻi e maua i le hypercholesterolemia, o le maualuga o le Chs-LDL ua faʻaititia i le 20-35%, o le faʻaaogaina o le palota na mafua ai ona faʻaititia le aofaʻiga: o le Chs / Chs-HDL, Chs-LDL / Chs-HDL ma le apo B / apo AI, o faailoga ia o le atherogenic.

Aʻo faʻaaogaina le vailaau faʻasaina, o tupe teu o le cholesterol (tendon ma le tuberous xanthomas) e mafai ona faʻaitiitia ma e matua mou ese lava.

O se avanoa faaopoopo mo tagata e maua i le hyperuricemia ma le dyslipidemia o le uricosuric aafiaga o le mea galue, lea e mafua ai le faaitiitia i le maualuga o le uric acid e tusa ma le 25%.

E i ai le faʻamaoniga o le paʻu i le faaputuga faaputuga mafua mai le adenosine diphosphate, epinephrine ma le arachidonic.

Faailoga mo le faʻaaogaina

O le a le mea e fesoasoani ia Tricor? E tusa ai ma faatonuga, o le fualaau faasaina ua faʻamaonia i mataupu nei:

  • O le Hypercholesterolemia ma le hypertriglyceridemia ua vaeluaina pe fefiloi (dyslipidemia type IIa, IIb, III, IV, V) ma le le atoatoa o togafitiga ole togafitiga (paʻu o le mamafa, faʻalauteleina le tino), aemaise lava i le i ai o tulaga lamatia e fesootaʻi ma le dyslipidemia -
  • Maualuga hyperlipoproteinemia, i tulaga o loʻo i ai pea le hyperlipoproteinemia, e ui i le togafitiga lelei o le maʻi maualalo (mo se faʻataʻitaʻiga, dyslipidemia i le maʻisuka).

O le vailaau faʻasaina ua faʻamatalaina faʻatasi ma se taumafataga o le cholesterol ma o se vaega o togafitiga faigata.

Faatonuga mo le faaaogaina Tricor 145 mg, fua

O le Tricor 145 mg komipiuta e faia i le tautala, tusa lava poo le a le taumafataga (atoa), fufulu ile vai mama. O fualaau oona i se fua o le 160 mg e ave i meaai.

O le fuataga masani, e tusa ai ma faatonuga mo le faʻaogaina, o le 1 papalama o Tricor 145 mg 1 le taimi i le aso. O le vailaau faasaina ua faatonuina mo se taimi umi, ao mate.

O fuataga mo tamaiti ua setiina e le fomaʻi, o le fua faatatau masani ua fuafuaina e faavae i le mamafa o le tino o le tamaitiiti - 5 mg / kg i le aso.

O tagata e ave le 1 papalama o le faʻamaonia 160 mg 1 le taimi i le aso e mafai ona suia i le aveina TRICOR 145 mg e aunoa ma le toe fetuunaʻi o fualaau.

E le manaʻomia e tagata matutua le faʻasologa o fua. Faʻatasi ai ma le le atoatoa, o le faʻaitiitia o le metotia o loʻo faʻatulagaina.

Faatonuga faapitoa

I le leai o se faʻamaliega lelei, pe a maeʻa le 3-6 masina o le ave o le vailaau faʻasaina, e mafai ona faʻataʻitaʻiina le maliega poʻo le isi togafitiga.

E fautuaina e mataʻituina le gaoioiga a le "faʻasolosolo faʻamaʻi" i soo se 3 masina i le tausaga muamua o le togafitiga, se malologa le tumau i togafitiga pe afai e faʻateleina a latou gaioiga, ma faʻamalofia fualaau faasaina mai le togafitiga tutusa.

I tagata e maua i le hyperlipidemia o loʻo togafitia i le estrogen po o le faia o faʻamatalaga o mea faʻalogo, e aofia ai estrogens, o le tulaga muamua poʻo le lua o le fatuga o le hyperlipidemia e tatau ona fuafuaina, talu ai ona o le faateleina o le lipid e mafai ona o le aoga o estrogens.

Faʻaiʻuga

O le faʻasalalauga e lapatai mai ai le ono mafai ona atiaʻe faʻasalaga o loʻo i lalo pe a faatonuina le Tricor:

  • Lymphatic / circulatory system: seasea - o se faʻaopoopoga o mea o loʻo iai i sela papaʻe ma le hemoglobin,
  • Faiga faʻaogaina: masani - tiga o le manava, vomiting, nausea, flatulence ma le manava manaia, o nisi taimi - mataupu o pancreatitis,
  • Fomaʻi gasegase ma mea fesoʻotaʻi: e seasea ona maua - myositis, faʻasalalauina le gaioiga, vaivaiga, gasegase maso, e seasea lava - rhabdomyolysis,
  • Fofo: masani - o le faateleina o le faateleina o le gaioiga o le serum transaminases, o nisi taimi - o le gaosia o gallstones, e seasea lava ona tupu - o le tino o le hepatitis (i mataupu o faailoga - jaundice, toching - suesuega ole labo laboratory e manaomia, i mataupu o le faamaonia o le siama, ua soloia le vailaʻau),
  • Nervous system: e seasea lava - tiga o le ulu, feusuaiga,
  • Faiga palapala cardiovascular: o nisi taimi - o le thromboembolism vevela (verombosis loloto, pulmonary embolism),
  • Paʻu ma le gaʻo o le gaʻo: o nisi taimi - veʻaveʻa, vevela, tali o le photosensitivity, urticaria, e seasea lava - alopecia, e seasea ona tupu - ata e maua i le erythema, o le faʻapipiʻi o nodules poʻo paʻu i vaega o le paʻu e faʻaalia i le vevela o le UV poo le la (i i tulaga taʻitasi - a maeʻa le faʻaaogaina faʻapitoa e aunoa ma le atiaʻeina o soʻo se faʻafitauli),
  • O le manava o le tino: e seasea ona tupu - pneumopathy interstitial,
  • Suesuega i le potu suʻesuʻe: o nisi taimi - o le maualuga o le urea ma le creatinine i le satumati.

Contraindications

Ua faʻasalaina e faʻamaonia Tricor i mataupu nei:

  • Maʻi maʻi faʻamaʻi, faʻatasi ai ma le gaioiga o le okeni,
  • Fofo ole gaʻo
  • O le matua le atoatoa,
  • O le mumunia o le pancreatic inflammation poʻo le pancreatitis,
  • O faʻamaʻi o le gallbladder faʻatasi ai ma lona faʻamalolo,
  • Tina ma le lactation,
  • I lalo o le 18 tausaga
  • Lafoaia o tagata taʻitoʻatasi i vaega o le vailaʻau.

E faʻamaonia ma le faʻaeteete i tagata e maua i le faamaʻi pipisi ma / poʻo le toilalo, mo le hypothyroidism, gasegase e faʻaleagaina le ava malosi, tagata matutua matutua, faʻatasi ai ma se talaʻaga o faʻamaʻi o maso, ma le faʻaaogaina o tui puipuia, HMG-CoA reductase inhibitors.

Faʻasalaga

O faʻamalologa o faʻamaoniga e le o faʻamatalaina i totonu o faatonuga. E leai ni faʻamatalaga faʻamaʻi i luga o le maualuga o le fualaau faasaina.

E le o iloa le vaifofo. O togafitiga o se faailoga. E le aoga le siama.

Analogs o Tricor, o le tau i falemaʻi

Afai e tatau ai, e mafai ona e suia Tricor i se mea tutusa o le mea galue - o fualaau nei:

  1. Canon faʻamalosi (mai le 320.90 ruʻu),
  2. Lipantil (mai le 845.00 ete),
  3. Lipantil 200 M (mai 868.80 rubles).

E tutusa i le gaioiga:

Pe a filifilia ni analogues, e taua le malamalama o faatonuga mo le faʻaaogaina o le Tricor 145 mg, tau ma iloiloga e le faʻaaoga i fualaau oona tutusa. E taua le maua o se faʻataʻitaʻiga a le fomaʻi ae le o le faia o se vailaau tutoʻatasi o fualaau faasaina.

Tau i falemaʻi i Moscow ma Rusia: Tricor 145 mg 30 papa - mai le 864 i le 999 ru, e tusa ai ma 729 falemaʻi.

Teuina i se nofoaga matutu i le vevela e oo i le 25 ° C. Taofi ese mai le aapa atu o tamaiti. E tolu tausaga le ola o le taligalu.

O tuutuuga o le tufatufaina atu mai falemaʻi e ala i le faʻamaonia.

3 iloiloga mo "Tricor 145 mg"

Tricor 145 e le fetaui ia te au, ina ua maeʻa le lua masina, na faateleina le tiga i le tino o le tino, vaivaiga lautele o le muscle (Na ou maua se lavea i le 8 tausaga ua mavae, o le itu taumatau o loo i ai i le taimi nei) E leai se faaleleia ua matauina, ua na o se vaivaiga ogaoga i le tino atoa faʻafefe.

O le aafiaga o le fualaau faasaina ua lagonaina. O nisi faʻafitauli i le tino atoa. I le faaiuga o le taliaina, o mea uma e pasia. O le taunuuga o lea mea, faatasi ai ma le fesoasoani a Tricorr, na tatau ona ou ausia - na ou ausia. O le toe foʻi mai o le hemophthalmus (faʻamaʻi toto) e aloese mai

Ou te le talitonu i nei fualaau aina - i le taimi o le pulega, e lagona le le mautonu.

Folasaga faʻasalalau ma tuʻuina

Tricor o loʻo avanoa i ituaiga nei:

  • O le pepa o le ata, e 15 mita: le lautele, papaʻe, ma le logo a le kamupani i le tasi itu o le laulau ma le faaupuga "145" i le isi (10 pi i le paʻu, i le kata 1, 2, 3, 5, 9 po o le 10 o paʻu pepa, 14 pcs i le paʻu, i le pepa pepa afifi 2, 6 poʻo le 7 fusi, mo falemaʻi - 10 pcs i paʻu, i totonu o le pusa cardboard 28 po o le 30 paʻu),
  • o ata o le kamupani, 160 mg: lautele, paʻepaʻe, faʻamaufaʻailoga a le kamupani i le tasi itu o le laulau ma le faʻailoga "160" i le isi (10 pi i le paʻu, i totonu o le kata 1, 2, 3, 4, 5, 9 po o le 10 paʻu, 14 pcs i le paʻu, i le pepa pepa afifi 2, 6 po o le 7).

O pusa taitasi foi o loʻo i ai faatonuga mo le faʻaaogaina o Tricor.

Faʻavaeina i luga o laupepa faʻatalanoaina:

  • mea galue malosi: fenofibrate (micronized i foliga o nanoparticles) - 145 mg poo 160 mg,
  • Vaega o ausilali: sodium lauryl sulfate, sodium stearyl fumarate, crospovidone, carbonic dioxide colloidal, metcusate sodium, sucrose, lactose monohydrate, cellulose microcrystalline, hypromelilose, magnesium stearate, povidone,
  • afifi ata: Opadry OY-B-28920 (dioxide, talc, xanthan gum, polyvinyl alcool, lacithin soy).

Pharmacodynamics

O le faʻamaoni e faatatau i fua o le fibroic acid. O le faʻatinoga o ana gaioiga e fesoʻotaʻi ma le faʻatoaina o le RAPP-alpha (faʻamaumauga o le alpha o loʻo faʻagaoioia e le peroxis proliferators). Ona o le faʻafouina o le RAPP-alpha, lipolysis o le lipoproteins atherogenic ua faʻaleleia ma ua faʻavaveina lo latou manava mai le plasma. O lenei mea e mafua ai le faateleina o le tuufaatasiga o apoproteins A-1 ma A-2 (Apo A-1 ma Apo A-2). O le iʻuga o lenei gaioiga, o loʻo maua ai le vaega o le vaega ole LDL (low density lipoproteins) ma le VLDL (faʻaitiitia le maualuga o le lipoproteins) ma o loʻo maua ai le vaega o le HDL (maualuga le lipoprotein). O le faʻamaonia e faʻalauteleina ai le maualuga o le faʻamalositino LDL ma faʻaititia ai le mea o loʻo maua i mea laiti ma le mamafa o le LDL, o se faʻateleina o le numera o loʻo matauina i tagata gasegase o le atherogenic lipid phenotype (aemaise lava taimi, o faʻalavelave faʻafuaseʻi e tupu i tagata e lamatia i le fatu fatu).

O se taunuuga o suesuega a le falemai, na faaalia ai o le solofibrate e faaitiitia ai le mamafa o le triglyceride i le 40-55% ma le aofaiga atoa o le cholesterol e 20-25% ma le faateleina o le cholesterol ma le HDL e 10-30%. I maʻi o le hypercholesterolemia ma le cholesterol ua tuʻu ifo ma le LDL (ile 20-35%) ao faʻaaogaina le fenofibrate, o loʻo faʻaititia ai ituaiga o nei: "LDL-cholesterol / HDL-cholesterol", "cholesterol / HDL-cholesterol", "Apo B / Apo A-1 "(o fuainumera o lisi o faailoga ia o le atherogenic).

Talu ai o Tricor e aʻafia ai le maualuga o triglycerides ma le LDL cholesterol, o lona faʻaaoga i le hypercholesterolemia, faʻatasi ma e le o faʻatasi ai ma le hypertriglyceridemia (e aofia ai le hyperlipoproteinemia, mo se faataitaiga, ituaiga 2 o le maʻisuka), ua saʻo atoatoa.

I le taimi o le faʻaaogaina o le palota, o le faʻaitiitia o le faʻaitiitia o le cholesterol (tuberous ma le tendon xanthomas) e mafai ona faʻaitiitia. I tagata taʻitoʻatasi e maualuga le fibrinogen, o le faʻaitiitia o le faʻaitiitia o lenei faailoilo o loʻo matauina i lalo o le malosi o le faʻamalosi (e pei o tagata gasegase e maualuga le maualuga o le lipoproteins). O le maualuga o le isi faailoga o le mumu, C-reactive protein, e faʻaititia foi i le togafiti faʻamalosi.

Faʻatasi ai ma isi mea, o Tricor o loʻo faʻaaogaina se faʻasolosolo faʻamaʻi ma faʻaitiitia ai le maualuga o le uric acid e tusa ma le 25%, o se avanoa faaopoopo mo tagata mamaʻi e maua i le hyperuricemia ma le dyslipidemia.

I suʻesuʻega a manu, faʻapea foi i le suʻesuʻeina o le vailaau faʻasaina, na faʻaalia ai e faʻaitiitia ai le faʻalauteleina o le platelets e mafua mai i le epinephrine, le arachidonic acid ma le adenosine diphosphate.

Pharmacokinetics

Tricor tablets i se fua o le 160 mg o lo oi ai le bioavailability maualuga atu nai lo le muamua o ituaiga fua o le vavalalata.

O le maualuga o le plasma concentration e oʻo ile 2-4 itula (145 mg tablets) poʻo le 4-5 itula (160 mg papa). E le faʻalagolago i le taumafaina o meaai ma faʻaaoga umi le faʻaaogaina o fualaau faasaina e tusa lava po oa uiga o le tagata maʻi.

A maeʻa ona ave Tricor, e le o iloa le amataga o le vavalalata i le plasma toto. E faʻamalūlūina i le suamalie e ala i pronounrases. O le plasma metabolite autu o le fualaau faasaina o le fenofibroic acid, lea e sili atu i le 99% le mamafa i pulu plasma (albumin). O le faʻamalosi e le o aʻafia i le metabolism microsomal ma e le o se mea e fai mo le CYP3A4 enzyme.

O le afa-ola e tusa ma le 20 itula. O le auala autu o le faʻamalositino o loʻo i ai i le urine (i le foliga o se faʻatasi o le glucuronide ma le fenofibroic acid). O le faʻamausali e toetoe lava a faʻaaogaina i totonu o le 6 aso. I tagata matutua, o le faʻamaonia atoatoa ole fenofibroic acid e le suia.

O le aʻafiaga o le aʻafiaga e le o matauina pe a uma le tasi o fualaau o fualaau, ma o se taunuuga o le faʻaaoga umi. O le siama mo le aveeseina o le liuabrate e le talafeagai (ona o le maualuga o le pipiʻi i pulu plasma).

Contraindications

  • leai se malosi o soʻo se faigata,
  • faailoga o se talaaga o faʻamaʻi gallbladder,
  • gasegase o le ate (e aofia ai le hepatitis faifai pea o le amataga e le iloa ma le biliary cirrhosis),
  • afaina poʻo le chronic pancreatitis, vagana ai i mataupu o le tino pancreatiti ona o le hypertriglyceridemia ogaoga,
  • se talaʻaga o le pata pīnati, lekithini soya, peanesi poʻo ni oloa faʻapipiʻi i le gaosi (ona o le lamatiaga o le gasegase),
  • lactase lezyase deficiency, congenital galactosemia, malabsorption o le galactose ma le kulukose (talu mai le lactose)
  • isomaltase / suauu faʻamalositino vaivai, fructosemia faʻataʻoto (talu ai o le sologa o se vaega o laulau),
  • talafaasolopito o phototoxicity poʻo le pueina o ata i le togafitiga o ketoprofen poʻo fibrates,
  • lactation
  • tamaiti ma tagata talavou i lalo o le 18 tausaga,
  • hypersensitivity i le faʻamalosi, faʻapea foʻi ma isi vaega o le vailaʻau.

Aiga (Tricor faʻaaogaina ma le faʻaeteete):

  • hypothyroidism
  • avega mamafa talaaga o maʻi gasegase,
  • o le faʻatulagaina tutusa o le hydroxymethylglutaryl coenzyme O le inhibitors o le reductase (HMG-CoA reductase) poʻo le tuʻuina atu o mea faʻapitoa mo meaola,
  • ava malosi
  • matua
  • taimi o le maitaga.

Tricor: faatonuga mo le faʻaoga (metotia ma metotia)

Tricor e tatau ona tautala tautala, e tusa lava po o le a le taimi o le taumafataga. O le laulau e tatau ona foloina atoa e aunoa ma le vevela, fufulu i se vai na lava.

E manaʻomia le faʻaauau pea ona tausisi i se taumafa faʻapitoa o le tino, lea na faʻataʻitaʻiina ao le i amata togafitiga i le fualaau faasaina.

Ole fua fautuaina ole tasi o le papa (145 mg poo le 160 mg) i le aso. O tagata maʻi na muamua faʻaseseina i le 200 mg capsules poʻo 160 mg pepa, tasi capsule poʻo le tasi papafa i lea aso ma lea aso, e mafai ona suia i le ave o le tasi papa maa o Traicor 145 mg poʻo le 160 mg e aunoa ma le toe fetuunaiga o fualaau.

Mo tagata matutua (faʻatasi ai ma le tino masani), o le vailaau faʻasaina o loʻo faʻatulagaina i gaʻo masani.

O le aoga o togafitiga e tatau ona iloiloina e ala i le faʻasalaga o triglycerides, cholesterol ma le LDL i le ogaoga.Afai a maeʻa le tele o masina o le togafitiga (e masani lava pe a mavae le tolu masina) e leai se iuga, e tatau ona filifili i le talafeagai o togafitiga ma faʻamaonia le faʻamafanafana poʻo togafitiga fou.

Faʻaiʻuga

O aʻafiaga le talafeagai o le Faʻailoa na maua i suʻesuʻega faʻatulagaina i placebo:

  • o le mea e masani ai - cholelithiasis, pancreatitis, seasea - faʻasolosolo, faʻamaʻi pipisi, faʻasolosolo, faʻasolosolo - faʻasolosolo - faʻasolosolo -
  • cardiovascular system: o le taimi e le masani ai - o le thrombosis vevela o pito i lalo, pulmonary thromboembolism,
  • faʻalavelave faʻafuaseʻi: e le masani ona maua - maʻi tigaina, e seasea lava - faʻavalea, faateleina le vaivai,
  • masukoskeletal system: e aunoa ma se taimi - faʻaleagaina o muso (myositis, vaivaiga maso, faʻafefeteina o le gaʻo, maso masima),
  • gaioiga faʻapitoa: le faʻavaivai - le atoatoa,
  • faiga o le toto ma le toto: seasea - o se faaitiitia o le maualuga o le hemoglobin, o se faaitiitia o le numera o sela o le paʻepaʻe,
  • faiga faʻaletonu: seasea - hypersensitivity,
  • paʻu ma le gaʻo pipisi: e le masani - faʻavave, vevela, urticaria, e seasea lava - ata gaioiga, faʻamalo le lauulu,
  • suʻesuʻega i fale suʻesuʻe: e le masani ona tupu - o le faateleina o le creatinine serum, e seasea ona tupu - o se faʻaopoopoga i le toto o le eletise toto.

Faʻafitauli matuia a le Faʻasalalau na faʻamaumauga i le taimi o le faʻasalalauga:

  • ate ma le biliary tract: o faʻafitauli o cholelithiasis (cholangitis, cholecystitis, biliary colic), jaundice,
  • respiratory system: faʻamaʻi faʻamaʻi vavalalata,
  • masukoskeletal system: rhabdomyolysis,
  • paʻu ma le gaʻo gaʻo: tigaina o le paʻu (faʻamaʻi pipisi o le epidermal, erythema multiforme).

Faatonuga faapitoa

Aʻo leʻi amataina le vavalalata, e tatau ona faia togafitiga talafeagai e faʻaaogaina ai le mafuaaga o le highcholesterolemia i maʻi e pei o le hypothyroidism, dysproteinemia, leʻo le maʻisuka ituaiga 2, maʻi o le nephrotic, faʻamaʻi o le ate, faʻapea foʻi ma le ava ma taunuuga o togafitiga fualaau.

I tagata gasegase ma le hyperlipidemia, o le i ai o gasegase o hormonal e aofia ai estrogene poo estrogens, o le faateleina o le lipid levels e mafai ona mafua mai i le gaosia o le estrogen, o le mea lea, muamua e tatau ona fuafua le natura o le hyperlipidemia (aoga poʻo le lua).

I le tausaga muamua, i le 3 masina ma taimi taʻitasi i le taimi o isi togafitiga, e fautuaina e mataʻituina le maualuga o enzymes o le ate. I le tulaga o le faateleina o le gaioiga o feeseeseaiga i le sili atu ma le 3 taimi faʻatusatusa i le VGN (le pito i luga o le tulafono masani), e tatau ona faʻaumatia le pulega Tricor. Mo faʻamaoniga o le hepatitis, o suʻega suʻega talafeagai e tatau ona faia ma, afai e faʻamaonia le siama, faʻaaoga le vailaʻau.

O se tasi o aʻafiaga o le faʻamaoni o le atinaʻe lea o pancreatitis, o mafuaʻaga e mafua ai ona oʻo atu i Tricor, e le lava le malosi o fualaau faʻamaʻi i gasegase e maua i hypertriglyceridemia ogaoga, aafiaga lona lua (faʻavalea poʻo le i ai o maʻa i le talo, e faʻalavelave ai le puleleale masani).

O le aʻafiaga o le rhabdomyolysis i le taimi o le togafitiga o fualaau faʻateleina ua faʻateleina i tagata gasegase i le tala faasolopito o le le atoatoa poo le hypoalbuminemia. Pe a faʻatusatusa atu i le VGN), e tatau ona taofi le togafitiga faʻamalosi i le tino maso (myositis, fesuiaiga o mea, gaogao, musele maso, faateleina le maualuga o le creatin phosphokinase levels).

O le faʻatulagaina tutusa o Tricor ma isi fibrates poʻo le HMG-CoA rehibitase inhibitors e faʻateleina ai le ono afaina ai maso, aemaise lava pe a fai o le maʻi ua leva ona iai ni maʻi mamaʻi aʻo lei togafitiga. Mo lenei mafuaaga, o le tuufaatasi o le fualaau faasaina i fuainumera e naʻo le tulaga o le gasegase ogaoga o le dyslipidemia ma le faateleina o le lamatiaga o faafitauli i le cardiovascular i tagata mamaʻi i le talafaasolopito o maʻi mamaʻi, faapea foi i lalo o le mataituina ma le mataituina o le vave iloa o faailoga o mea leaga o le gase.

Afai i le vaitau o togafitiga o le fatuga creatinine e maualuga atu i le 50% mai VGN, e tatau ona taofi le puleaina o Tricor. O le faʻamaonia le faʻamaonia o le creatinine e fautuaina ina ia siakiina i taimi uma i le tolu masina muamua, faʻapea foi i taimi taʻitasi aʻo toe togafitiga.

Tina ma le lactation

O faʻamatalaga e uiga i le faʻaaogaina o fualaau faʻasaina i fafine maʻitaga e le lava. I suesuega sa faia i luga o manu, e leai ni aʻatogenic aafiaga na maua. O le embryotoxicity na maitauina ma le faʻaaogaina o le faʻamaoni i le taimi o le faʻataʻitaʻiga o faʻamaʻi o tofo i le tino o le fafine. O le faʻaaogaina o Tricor i le taimi o le maʻitaga e mafai ona mafai pe a uma ona iloilo le fua faatatau o le manuia i le tina / lamatiaga ile fetus.

O faʻamatalaga e uiga i le ulufale mai o le faʻamaoni po o ona metabolites i le susu o susu e le lava, o le mea lea o le faʻaaogaina o fualaau faasaina i le taimi o le lactation ua solia.

Fesoʻotaʻiga tau vailaʻau

Tricor e tatau ona faʻapipiʻi faʻatasi ma le faʻaeteete faʻatasi ai ma vailaʻau ma vailaʻau nei:

  • faʻamalositino mo le faʻafofoga tautala: fenofibrate e faʻaleleia ai le togafitiga o faʻamalosi totoga ma atonu e faʻaititia ai le lamatiaga o le toto (e fautuaina le faʻaititia o le fua muamua o le anticoagulants e tusa o le tolu ma mulimuli ane faʻalauteleina),
  • cyclosporine: e mafai ona faʻaleagaina le malosi o le tino (mafai ona toe faʻaaogaina), o le mea lea, i totonu o ia tagata gasegase, e tatau ona mataʻituina le tulaga o fatugaʻo,
  • HMG-CoA Rehibitase inhibitors (statins), isi fibrates: o le aʻafiaga o faʻamaʻi ogaoga o le gasegase ogaoga,
  • thiazolidinedione derivatives (rosiglitazone, pioglitazone): o se faʻafitauli faʻafefeteina faʻamalosi i le HDL cholesterol e mafai (e fautuaina e mataʻituina le maualuga o le cholesterol HDL ma faalēaogāina le faʻamaonia ma se faʻaitiitia iloga o lenei faʻaaliga).

O analogues a Tricor o Lipantil 200 M, lipofen SR, Eclip, Trilipix, Lopid, Canon Fenofibrat, ma isi.

Faʻamatalaga e uiga i Tricor

E tusa ai ma iloiloga, e lelei lelei le kopi o Tricor i le galuega autu - faʻaitiitia o le cholesterol ma triglycerides. I le togafitiga ma le fualaau faasaina, o tagata gasegase e faʻamaonia le faʻamautuina o le toto toto ma le LDL ma le HDL, faʻaitiitia le tiga i vae, paʻu mamafa. Ae ui i lea, o le tele o taimi ia latou feau, e faʻaalia e tagata faʻamatalaga aʻafiaga o le faʻamaoni, e pei o le nausea, tiga o le manava ma le mamafa, le afaina, vaivaiga lautele, tiga o le muso, faʻasesega, faʻavalevalea, ma le faʻaitiitia o le toto. O le isi mea le lelei o fualaau faasaina, o tagata mafaufau e mafaufau i lona tau maualuga.

Tuua Lau Faamatalaga