Captopril 25 Maʻi i le Maʻisuka

O le aga masani i le togafitiga o tagata gasegase o le muamua pulega o le monotherapy faatasi ai ma se fualaau faasaina ma se fualaau faasaina i le sili ona lelei, ona faaopoopo ai lea o le lona lua ma le tolu fualaau faasaina. Ae ui i lea, o lenei faiga e umi ma e le aoga i taimi uma. I le faagasologa o le mauaina o le poto masani i le togafitiga o le maualuga o le toto maualuga, na manino ai le aoga o le monotherapy i na o le 50% o gasegase ma e na o le faateleina o le toto maualuga. O le tele o taimi, o togafitiga faʻafomaʻi faʻapitoa e taoto i le atinaʻe o le maualuga o le toto maualuga, ma o le mea lea e le mafai e le monotherapy ona afaina uma mafuaaga o le faateleina o le toto maualuga i tagata taitoatasi.

E le gata i lea, o le ausia o tulaga taua o le toto maualuga (140/90 mm RT Art. "W />
O le fausiaina o togafitiga antihypertensive i tagata mamai e maua i le toto maualuga> 140/90 mm RT. Art.

O faʻataʻitaʻiga faʻapitoa o faʻataʻitaʻiga faʻapitoa e faʻaalia ai e 2 i le 4 vailaʻau o kulupu eseese e manaʻomia e ausia ai le maualuga o le maualuga o le toto.

O le lelei o le tuufaatasiga o togafitiga o le maualuga o le toto maualuga ao leʻi faia le monotherapy e manino:
• faʻamalosia faʻamalosiaga e mafai ai ona e galue i luga o le tele o auala o le totoina o toto maualuga, lea e sili atu ona aoga,
• faʻamalosia faʻasoasoaga e faʻatagaina ai le faʻaogaina o laʻititi ifo o vailaʻau faʻasaina e aunoa ma le ositaulagaina o aʻafiaga e le afaina,
• o nisi tuufaatasiga o fualaau faasaina (pe faavaivaia) aafiaga o itu taitasi.

E tusa ai ma fautuaga mai le 2003 o le VII Joint United States Committee for Prevention and Treatment of Arterial Hytensiontension (JNC 7), o togafitiga faʻatasi e tatau ona faʻataʻitaʻiina i soʻo se tagata maʻi e sili atu lona mamafa i le 20/10 mmHg. Art. tau faʻatatau, e pei o le 140/90 mmHg. Art. i tagata mamaʻi e aunoa ma le maʻisuka ma le 130/80 mm RT. Art. i tagata mamaʻi e maua i le maʻisuka.

O se fuafuaga mo le filifilia o togafitiga antihypertensive mo tagata mamaʻi e maua i le maʻisuka ua tuʻuina mai.


Lapataiga mo togafitiga o le maʻisuka mo le maʻisuka

O le monotherapy e mafai ona naʻo le faʻaititia o le toto maualuga> 130/80 mm RT. Faʻaaliga

O le sini autu i le togafitiga o tagata mamaʻi ma le maʻisuka o le puipuia lea o le mafai ona atinaʻe poʻo le faʻavavevave o le faʻavavega o faʻafitauli faigata o lenei faʻamaʻi (DN, DR, faʻaleagaina o vaʻa o le fatu, faiʻai, ma isi gaʻo tetele). E le mafai ona faʻamaloloina le faailoaina o le mafuaaga autu.

Adducins o aʻafiaga ia o le cytoskeleton o se cell. E manatu o, i le isi itu, o le adductin latou te lafoina faailoilo i totonu o le masini, ma i le isi itu, i fegalegaleaiga ma isi penekalatini, latou te aveina ai ions e ala i le membrane. I totonu o tagata, e faalua ona faia uma aducins.

Folasaga faʻasalalau ma fatuga

O laumei ei ai lanu paʻepaʻe, o se manogi faapitoa, o se foliga faʻalanu. Faatasi ai ma le au poloka, o le fualaau faasaina e tu i fafo mo lona mafai ona faaitiitia le tetee o lapisi ma faaaoga ai se faaupuga faalauiloa i luga o puipui o le au.

O le gaioiga malosi e aofia ai i le aofaiga o le 25 mg.

Faʻasalaga pepa - papa, 25 mg, 10 pi. Faʻasalalau paʻu, cell, faʻapipiʻi ma faʻasoa mo faʻaaoga. 20 pcs. 'oloʻo afifiina i totonu o se fagu tuʻu i totonu o se atigipusa pusa.

O le fualaau faasaina ua gaosia i le fua o le 12.5 mg ma le 50 mg. O vailaʻau faʻapitoa e aofia ai le sulfhydry group e puipuia ai le faaleagaina o le myocardium.

O vailaʻau faʻapitoa e aofia ai le sulfhydry group e puipuia ai le faaleagaina o le myocardium.

Faʻataʻitaʻiga

O le vailaau faʻamaʻi e faʻaaoga ai le ACE, o se taunuuga, o le fua faatatau o le fesuiaiga o le enzyme I i le angiotensin II, lea e i ai sona aafiaga vasoconstrictor, ua faaitiitia.

I le faʻaleagaina o le tino, o le gaosiga o le aldosterone e faʻapupula. O le fualaau faasaina e aafia ai le kinin-kallikrein system, faasaoina le bradykinin.

Pharmacokinetics

A uma ona faʻaaoga se tasi o fualaau o se vailaʻau vailaʻau, e 75% o le vailaau faʻasaina ua aveeseina mai le vaega o meaʻai. O le afaina e aʻafia ai le faʻaaogaina o fualaau faasaina, faʻaititia ai lona aafiaga e 40%.

I le plasma o le toto, o le vailaʻau e fusifusia i proteins (albumin) ma ua faʻateleina i susu susu.

A uma ona faʻaaoga se tasi o fualaau o se vailaʻau vailaʻau, e 75% o le vailaau faʻasaina ua aveeseina mai le vaega o meaʻai.I le plasma o le toto, o le fualaau faasaina e pipii i proteins (albumin).
O le fualaau faʻamaʻi e paʻu i totonu o sela ate.

O le vailaau faʻamaʻi e paʻu i totonu o sela o le ate, faʻaputu ai mea nei:

  • faʻaleagaina le faʻavalea o le mea galue malosi,
  • cysteine ​​e faʻaleagaina.

E le o gaioiga oloa faʻavae. O le afa o le ola o le fualaau faasaina e le silia le 3 itula. I le le atoatoa, o le fualaau oona e tupu i totonu o le tino, o se taunuuga, o le faateleina o le urisa ma le creatinine i le toto toto ua faateleina.

O mea Captopril e fesoasoani i le 25

O se vailaʻau vailaʻau e faʻaalia mo faʻamaʻi e pei o:

  • afaina maualuga (e avea o se vaega o se togafitiga faʻatasi),
  • se suiga i le galuega o le augavale tauagavale ona o le faʻaleagaina o le myocardial,
  • maʻisuka nephropathy,
  • loto vaivai.

Faatonuga mo le faʻaaogaina o se sui sola maloloina e taʻu mai ai se anti-ischemic, faʻasalaga vascular o le tagata e poloka. O le vailaʻau e faʻaaogaina e tuʻuina atu ai tausiga faʻafuaseʻi mo le faateleina o le toto maualuga i le taimi muamua.

O le vailaʻau e faʻaaogaina e tuʻuina atu ai tausiga faʻafuaseʻi mo le faateleina o le toto maualuga i le taimi muamua.

O le a le tele e faʻaitiitia ai le mamafa

Avanoa inhibitors e oʻo atu i le 150 mg i le aso, faʻaaoga i togafitiga faʻaleaganuʻu faʻatasi ai ma glycosides cardiac ma se diuretic, faʻaitiitia le lamatiaga o le oti e 40%.

O le fua amata o le 6.25 mg e faasolosolo malie ona oʻo i le 25 mg 2-3 taimi i le aso. Ina ia taofia le paʻu o le toto, o le faateleina o le fualaau faasaina ua faia mo le tele o aso (o le masini o le masini e faatagaina i le toto toto i luga atu o le 90 mm Hg ae le silia le 1 taimi i le vaiaso).

O vaega maualuga o le vailaʻau e vave faʻaitiitia ai le toto, ae e taʻitaʻia ai le atinaʻeina o aʻafiaga, e oʻo atu i le infarction myocardial or stroke.

Contraindications

E le o faʻamaonia se vailaʻau pe afai o faʻamatalaga i faʻamaʻi e pei o le:

  • afaina anaphylactic (talafaasolopito),
  • ua le atoatoa le aoga,
  • maualuga le malosi o le toto
  • gaosiga o le gaosiga o fatugao
  • vavalalata o le sami,
  • mitral valve stenosis,
  • hepatitis
  • cirrhosis o le ate
  • faʻailoga faʻamaonia,
  • afaina o le cardiogenic ma le faʻaleagaina o le myocardial.

E le o faʻamaonia se vailaʻau pe a fai o faʻamatalaga i luga o le faʻaaogaina o le toe gaioiga o le tino o loʻo faʻaalia i le tala faʻasolopito.

O le faʻasalalauga ma faʻamatalaga muamua o le faʻaletonu o le tino e le o faʻamavaega atoatoa mo le tofiaina o le fualaau faasaina.

Faʻatasi ai ma le faʻaleagaina o le myocardial

O le vailaau faʻasaina ua faʻamaonia i le amataga, o loʻo i ai le itu nei:

  • faaitiitia le avega i luga o le loto,
  • faʻaitiitia le lamatiaga o fibrosis,
  • faʻamaonia le faʻatinoga o endothelial,
  • faʻaagaoioia le faʻaleleia o se peptide lea e faʻaitiitia ai toto toto.

O le vailaau oona i lalo o le puleaina o le toto maualuga mo le 5 vaiaso. A maeʻa ona tago i le vailaʻau, e mataʻituina le tumutumu o le antihypertensive i le 3-5 itula.

Ole fua muamua o le vailaʻau e 6.25 mg.

O le fualaau faasaina ua faatonuina mo le 3-16 aso i le maea ai o le afaina o le myocardial. A maeʻa le 2 itula, ona faʻateleina lea o le inumaga o le ACE i le 12.5 mg ma faʻaalu 3 taimi i le aso.

E umi le togafitiga, e faia i lalo o le puleaina o le toto (o le mamafa o le toto o le tagata maʻi e le tatau ona pau i lalo o le 100 mita Hg Art.).

Captopril, vave tuʻuina, fesoasoani e faʻaititia le atuatuvale o le loto.

I lalo o le mamafa

Ole fua muamua o le vailaʻau e 25 mg 2 taimi i le aso. Afai e tulai mai le manaoga, o le aofaʻi o le vailaau faʻasaina ua faʻateleina mo le 14-28 aso seia oʻo ina ausia le aoga.

Faatasi ai ma le maualuga o le I-II tikeri, o togafitiga e faia e faaaoga ai le iniseti ACE i se fua faatatau o le 25 mg 2 taimi i le aso. O le maualuga o aso taitasi o le vailaʻau e 100 mg.

I le maualuga o le maualuga o le toto, o le fua o le 30 mg 3 taimi i le aso e faatagaina. Pe a faatonuina le fualaau faasaina, o le aʻafiaga o le pa'ū i le toto maualuga e faateleina pe a maʻi le maʻi mai le fatuga ogaoga o fatu, e maualalo le toto.

I le faaletonu tumau o fatu

Mo le togafitiga o le toilalo o le fatu, ua fautuaina le fualaau faasaina pe afai o le togafitiga ma togafitiga e leai sona aoga. Ole fua muamua ole 6.25 mg 3 taimi i le aso.

Ole aofaiga ole tausiga o le vailaʻau e le silia le 25 mg 3 taimi i le aso.

Ole maualuga ile dose o le poloka ile 150 mg i le aso.

Faʻatasi ma le nephropathy o le maʻisuka

I le tulaga o le le atoatoa o le galuega, lea na atiina ae i se tagata maʻi na maua i le maʻisuka, ma le kiliata creatinine o le 30 ml / min, o le vailaʻau ua faatonuina i le fua ole 75-100 mg / aso.

O le vailaau e onā i le maualuga maualuga 1 itula ao lei faia se taumafataga.

O le a le umi e alu ai

O le mamafa e faʻaititia ai le 1-1.5 itula i le maea ai ona faʻaaogaina se tasi o fualaau o fualaau faasaina. O se faʻamalosi maʻi faʻapitoa e ono oʻo mai i le 8 vaiaso talu ona faʻaauau le faʻaaogaina o se vailaʻau faʻasaina.

O le faʻatulagaina o fuataga o Captopril 25 e faʻamoemoeina e le fomaʻi.

Fale gasegase

A faʻaaogaina vailaʻau, e mafai ona e feagai ma ni faʻaaliga le lelei e pei o:

  • taʻavale
  • leai se manaʻo
  • tofo tofo
  • tiga matuia
  • malosi
  • hepatitis
  • pancreatic inflammation,
  • solia o le gaosiga o le talo,
  • vevela paʻu
  • tiga i le saʻo saʻoga.

Hematopoietic organs

O mea masani masani pe a uma ona faʻaaogaina fualaau faasaina ua avea ma:

  • anaemia
  • le faitau aofaʻi o faʻaitiitiga,
  • maualalo le maualuga o neutrophils i le toto.

O le maualuga o le fualaau oona i tagata e sili atu i le 65 e mafua ai ona paʻu i le toto paʻepaʻe paʻepaʻe, o le faateleina o le gasegase i siama faʻamaʻi, lea e sili ona lamatia mo tagata mamaʻi e maua i maʻi mama.

Ogatotonu o le tino

I le taimi o togafitiga, o foliga mai o ni uiga le lelei e pei o:

  • vavao
  • vaivai
  • solia o le faamaopoopoga
  • suiga i le paʻu o le paʻu.

I tagata matutua, o le vaaia o le tino, o le moe, o le tiga, o le faaletonu o le mafaufau, o le a le mafai ona tupu.

I le taimi o togafitiga, e iloa ai le vevela.

Mai le polokalama urinary

O le le atoatoa o le tino ua faaalia e pei o:

  • ua le atoatoa le aoga,
  • polyuria
  • se faʻaopoopoga o le aofaʻi o le porotini i le urine,
  • faʻalauteleina le faʻaaogaina o meaʻai i totonu o fatuga o le okeni urinary.

I tagata gasegase e le masani ai, o le lamatiaga o le atinaʻeina o le microalbuminuria e faʻatupulaia, o le tele o le creatinine e faʻatupulaia e le sili atu i le 30% mai le amataga. I nisi o tagata gasegase, o loʻo sili atu le mamafa o le galuega a le tino, o le nephropathy e maua mai ai le natura.

Mai le manava

I le taimi o togafitiga, o foliga mai o ni uiga le lelei e pei o:

  • bronchospasm,
  • malogo tiga,
  • uʻamea ma le umi o leo,
  • tiga faʻamau
  • puupuu le manava aʻo taoto i lalo.
  • laryngeal stenosis,
  • pulunaʻu edema.

O pepe faatoa fananau mai e atiaʻe le malosi o le tino ma le faaletonu o le neurology.

Captopril e mafai ona mafua ai se maʻi vevela, tiga.

I le vaega o le paʻu

A faʻaaogaina se inisinia ACE, e mafai e le tagata gasegase ona feagai ma ni faʻaaliga le lelei e pei o:

  • penisini pupuʻu,
  • tiga tiga
  • paleni piniki piniki.

Faʻaaliga o le paʻu e tupu i ni nai minute pe a uma ona ave le vailaʻau, e toe amata ona toe faʻaalia le faʻamaʻi pe a uma ona ave le isi fualaau o le vailaʻau.

O le faʻavevesi e tulaʻi mai i se talaaga o le ogaoga ogaoga o le vae, fiva foliga, paʻu le paʻu, e fesuisuiai, e le faʻasaʻo le fosu mo se taimi umi e ala i le oomiina ma se tamailima.

Mai le gaosiga o meaʻai

O se vailaau faʻasolosolo pe a mavae le faʻaaogaina umi e mafai ona mafua ai le leai o se malosi, ma le faʻaaogaina o le tino.

Faʻaaliga taʻitoʻatasi pe'ā maeʻa le tagofia o fualaau faasaina e faʻamatalaina e vascular edema ma urticaria. O le atinaʻeina o anaphylactoid reactions e faʻatasi ma le faʻaalia o faʻavavevave i luga o le pito i luga ma pito i lalo, mata, gaʻo faʻafofoga, vaega o lalo o le respiratory tract ma gastrointestinal tract.

O faʻaaliga taʻitoʻatasi pe a uma ona ave le fualaau faʻamaina e faʻaalia i le faʻaalia o le paʻu.

O le tagata gasegase e iai mea nei:

  • aphonia,
  • manava malosi
  • sosolo
  • taunuuga leaga.

Pharmacodynamics

Captopril o le angiotensin liliu mai o le enzyme (ACE) inhibitor lea e taofia ai le liua o le angiotensin I i angiotensin II, ma mafua ai ona faaititia le tatalaina o aldosterone. O lenei aʻafiaga e mafua ai le faʻaitiitia o le maualuga o le vasa vascular, teteʻe toto (BP), post - ma le saʻo i le fatu.

Ole gaioiga o le Plasma rein e le afaina ai le aafiaga faʻaleagaina. O le faʻaitiitia o le toto maualuga e maua i tulaga masani ma laʻititi o le hormone, lea e faʻamatalaina e ala i le faʻaaogaina o le system renin-angiotensin system.

O le faʻaaogaina umi o le captopril e faʻaititia ai le mamafa o le hyperocphy o le myocardial, faʻapea foʻi ma puipui o le gaʻo o le gaʻo.

E le gata i lea, o le fualaau faasaina ei ai aafiaga nei i le tino:

  • faʻaleleia le taʻi toto ma le toto,
  • faʻaitiitia le faʻalauteleina o le platelet,
  • faateleina le toto i le myocardium ischemic,
  • fesoasoani e faʻaitiitia le faʻasalaga o ions sodium i tagata gasegase i le fatu o le fatu,
  • faʻaitiitia le faʻaleagaina o le bradykinin ma faʻalauteleina ai le uiga o le prostaglandin.

Captopril dilates arteries e sili atu nai lo veins.

E ese mai i le faʻaaogaina o vasodilators tuusaʻo (minoxidil, hydrazine, ma isi mea), o le faʻaitiitia o le toto maualuga pe a maeʻa le captopril e le mafua ai faʻaaliga o le tachycardia o le reflex ma faʻaitiitia le manaʻomia mo le myocardium i le okesene. I le faaletonu o le fatu, o le fua o le fualaau faasaina e le afaina ai le tele o le toto.

A maeʻa le faʻafofogaina o le tino, o le maualuga o le maualalo o le toto maualuga e matauina pe a maeʻa le 1-1.5 itula. O le umi o le faʻamalosia o le aʻafiaga e faʻalagolago i fualaau toto ma oʻo i lona tau sili ona lelei i le tele o vaiaso.

Faatonuga mo le faʻaaogaina o Captopril: metotia ma metotia

O lau captopril e faʻaigoaina i le tautala ile 1 itula ao lei faia se taumafataga.

Ua faatonuina e le fomaʻi le fua faatatau o aso taʻitasi e faʻavae faʻavae i luga o faʻamatalaga o falemaʻi.

O le togafitiga fautuaina mo togafitiga faifai pea o le fatu (faatasi ai ma le tuufaatasiga o togafitiga), i le leai o se aoga atoatoa mai le faaaogaina o togafitiga: o le fua muamua o le 6.25 mg 2-3 taimi i le aso. Ole fomaʻi e faʻafetaui ile fua ole tausiga - 25 mg 2-3 taimi i le aso ma le faasolosolo malie ile 2 pe sili atu vaiaso. Afai e manaʻomia le faʻaleleia atili o le fualaau, o le siitaga e faia 1 le taimi i le 2 vaiaso,

Fautuaina togafitiga o le captopril mo le mamafa i le maualuga o le toto maualuga: muamua le fua o le 25 mg 2 taimi i le aso. Afai e le lava le togafiti togafitiga, e fautuaina le fualaau ina ia faateleina le faasolosolo malie, 1 taimi i le 2-4 vaiaso. O le togafitiga mo le faʻaleleia o le maualuga o le toto maualuga o le 25 mg 2 taimi i le aso, ae le sili atu i le 50 mg, mo se foliga ogaoga - 50 mg 3 taimi i le aso.

O le maualuga o aso taitasi o le 150 mg.

Ole suʻega ole aso ole vailaau mo tagata mamaʻi e le atoatoa le malosi ole galuega e fautuaina: mo se tikeri tulagaese (clearance creatinine (CC) o le itiiti ifo i le 30 ml / min / 1.73 m 2) - 75-100 mg, faatasi ai ma le faʻamaonia (CC i lalo ole 30 ml / min / 1.73 m 2) - o le fua muamua o le 12.5-25 mg i le aso. Afai e tatau ai, o le faateleina ua faia mo se taimi umi, ae o le fualaau faasaina e masani lava ona faʻaaogaina i aso uma e itiiti ifo nai lo le mea masani.

Mo tagata matutua, o le fualaau e filifilia faʻapitoa, e fautuaina togafitiga e amata i le 6.25 mg 2 taimi i le aso ma taumafai e faatumauina le fualaau i lenei vaega.

Afai e tatau ai, o se faʻaopoopoga faaopoopoina o togafitiga, o se gasegase vavalo nai lo se faasologa o le thiazide ua faatonuina.

Faʻaiʻuga

O le faʻaaogaina o captopril e mafai ona mafua ai aʻafiaga:

  • Mai i le cardiovascular system: o se faʻaitiitia o le faʻaitiitia o le toto, vaʻaia faʻamalosi, tuʻu tusitusi, tachycardia,
  • Mai le gastrointestinal tract, pancreas, ate: maso gutu, le lelei le tofo, le lava le fiaʻai, afu, stomatitis, seasea - tiga o le manava, manava, hyperbilirubinemia, faateleina le gaioiga o le enzymes o le ate, hepatitis,
  • Mai i le polokalama urinary: o le gaioiga o le tino (maualuga le maualuga o le creatinine ma le urea i totonu o le toto), proteinuria,
  • Mai le faʻalavelave faʻalavelave: moe i le mafaufau, faʻavalea, lagona lelava, maʻi tiga, paʻuʻesega, ataxia, asthenia, faʻaletonu le vaʻaia,
  • Mai le siamisi: faigatā - anemia, neutropenia, agranulocytosis, thrombocytopenia,
  • Mai le manava o le tino: bronchospasm, mago vaivai (felaʻifoʻi), elema pulmonary,
  • Faailoilo o le falemaʻi: hyponatremia, hypercalemia, acidosis, i tagata mamaʻi e maua i le maʻisuka - hypoglycemia (faʻatasi ai ma le hypoglycemic agents ma insulin)
  • Faʻaauau faʻamatalaga: faʻateleina le gaosiga o mea, vevela, vevela paʻu, e masani lava e palopapular, e le taufaʻatau pe ula,
  • O le faʻaogaina o le tino ma le tino, o le angioedema o le mucous membranes o le gutu, laulaufaiva, larynx ma le pharynx, laugutu, foliga ma vae, e seasea ona maua - o le intestinal huhu, lymphadenopathy, maʻi o le gasegase, i tulaga e le masani ai,
  • Isi: paʻu.

Faatonuga faapitoa

Faatasi ai ma le tofiga ma masani i le faagasologa o le tagofia o fualaau faasaina, e tatau ona mataʻituina le gaioiga faʻapitoa.

Togafitiga o tagata gasegase e le masani ona toilalo fatu e tatau ona faia i lalo ole vaavaaiga faafomai.

Faʻasalaga, aemaise lava i le talaaga o le gaioiga o le tino, Captopril ua faʻamaopoopo faʻatasi ma immunosuppressants (e aofia ai cyclophosphamide, azatioprine), allopurinol poo le procainamide, o maʻi na maua i le vascularitis o le tino poʻo le tufatufaina atu o pathologies o le tino. Mo le puipuia o ni faafitauli ogaoga, ao lei amataina le faʻaaogaina, i le tolu masina muamua (1 taimi i le 2 vaiaso) ma taimi taʻitasi i le taimi atoa o le faʻaaogaina o fualaau faasaina, e tatau ona pulea le ata o toto toto.

O maʻi o le fatu fatu, e mafai ai e le captopril ona faʻapupulaina le proteinuria, o le mea lea, i lenei vaega o tagata gasegase, e tatau ona mataitu le maualuga o le porotini i le 9 masina muamua (1 taimi i le 4 vaiaso), ma afai e sili atu i le masani, .

O le lamatiaga o le atiaʻeina o le lafoaʻi i le maʻi mama i le tagata mamaʻi, ma le faateleina o le maualuga o le creatinine poo le urea i totonu o le toto, e tatau ona faʻaitiitia le fualaau poʻo le faalēaogā.

Ina ia taofia le atinaʻeina o anaphylactoid reactions i tagata gasegase o loʻo maua Captopril, e fautuaina e faʻaaogaina faʻamaʻi pipisi faʻamaʻi (including AN69) e faʻaogaina mo le maʻi.

O le lamatiaga o le atinaʻeina o le totoga mai le faʻaaogaina o fualaau faasaina e mafai ona faʻaititia pe afai, aʻo lei amataina le togafitiga (4-7 aso), o le a faʻaitiitia le fuainumera poʻo le faʻaaogaina o togafitiga.

Afai e maua mai le faʻamaoniga o le vaʻaia i le taimi o le tagofia o le fualaau faasaina, e fautuaina le tagata maʻi e ave se tulaga faʻasaga ma sii ona vae.

Faʻasalaga tuusaʻo ogaoga, e tatau i le tagata gasegase ona tuʻuina atu se vailaʻau o le sodium chloride.

Faatasi ai ma le atinaʻeina o angioedema, e tatau ona faamutaina le fualaau faasaina ma e tatau ona faʻatalanoa vave se fomaʻi. Mo le edema ma le localization i luga o foliga, e masani lava, e le manaomia ni togafitiga faʻapitoa, sei vagana ai le faaaogaina o antihistamines e faʻaitiitia ai le mamafa o faʻamaoniga. Afai ei ai se tulaga lamatia o le atiaʻeina o le vaalele (fulafula o le laulaufaiva, pharynx poʻo le larynx), 0.5 ml o le epinephrine (adrenaline) e tatau ona faʻatonuina i se auala e tusa ma le 1: 1000.

O le faʻaaogaina o captopril e mafai ona mafua ai le vevela, aemaise lava i le amataga o togafitiga, o lea ua fautuaina ai tagata e aloese mai le aveina o taavale ma masini, faapea foi ma gaoioiga lamatia e manaomia ai le matuitui ma le maualuga o le vave o lagona o le psychomotor.

Fesoʻotaʻiga tau vailaʻau

O le gaoioiga antihypertensive o captopril e mafai ona puipuia e vasodilators (minoxidil) ma togafitiga.

O le tuufaatasiga ma le clonidine, o le estrogens, indomethacin ma isi fualaau e le o le steroidal anti-inflammatory e fesoasoani e faaitiitia ai le malosi o le fualaau faasaina.

Faatasi ai ma le faaaogaina faʻapitoa o le captopril:

  • O faʻasolosolo faʻamalositisi ma faʻamalositino e mafai ona taʻitaʻia i le hyperkalemia,
  • O le tapenaga o le auro (sodium aurothiomalate) ma le angiotensin-liliu o inhibitors o le enzyme e mafua ai se faʻalavelave o faʻamaoniga, e aofia ai le naʻo, vomiting, feusuaʻiga foliga, faʻaitiitia o le toto,
  • Procainamide ma allopurinol e saofaga i le lamatiaga o le atiaʻe o syndrome Stevens-Johnson ma / poʻo le neutropenia,
  • O sisi lithium e faʻapupulaina ai le kulimi o le lithium,
  • Cyclophosphacin, azatioprine ma isi immunosuppressants e faʻapupulaina le ono mafai ona iai ni faʻafitauli o le hematological,
  • Inisalini ma vailaʻau oona e gaosia ai le hypoglycemic e faateleina ai le lamatiaga o le hypoglycemia.

Captopril analogues e aofia ai: Capoten, Captopril-STI, Captopril-AKOS, Captopril Sandoz, Porptopres, Alkadil.

Faaaoga i le taimi o le maitaga ma le lactation

I se tina i le lumanaʻi, o le togafitiga o le maualuga o le toto maualuga e faia i le faʻaaogaina o le fualaau faasaina o Methyldopa.

E le o faʻamaonia se tagata e fesuiaʻi, aua Na ia valaau:

  • o le le atoatoa o se pepe fou,
  • limaseega o le tino ma le pala,
  • lafoaia o le tino,
  • maliu o le tama.

O se fualaau faasaina i le susu o susu ua i ai se aafiaga leaga i le soifua maloloina o le tamaititi.

Ava malosi

E le mafai ona faʻaaogaina le vailaʻau faʻatasi ma meainu e aofia ai le alcohol ethyl, ina ia alofia ai le atinaʻeina o aʻafiaga.

I le tulaga o le Captopril oona, o le maʻi e atiina ae se faʻaletonu eletise.

Faʻasalaga

I le tulaga o le 'ona o se faʻamaʻi a le ACE, e atiaʻe e le maʻi:

  • manatu faʻapitoa
  • faʻaleagaina o le myocardial
  • taʻavale
  • thromboembolism
  • toe le manuia
  • faʻanoanoa vaaia.

Mo togafitiga, ua fautuaina e faʻamamaina le manava, faʻamautuina injections ogaoga o vasoconstrictor fualaau. Mo togafitiga, fofo o colloidal, fualaau oona Dopamine ma Norepinephril e faʻaaoga.

Fegalegaleaiga ma isi fualaau faasaina

O le faʻaogaina faʻatasi o le vailaau faʻasaina ma se vasodilator e faʻapogai ai le faateleina o le faʻaogaina o le malosi.

O le faʻaaogaina o se inisinia ACE faatasi ai ma vailaau faʻamaʻi-anti-inflammatory ole Clonidine e mafua ai le faʻaitiitia o le aoga o fualaau faasaina.

O le faʻaaogaina o fualaau faasaina ma se vailaʻau e mafua ai le televave o ions oona.

E tatau ona faʻaaogaina le faʻaeteete i le faʻaaogaina o masini litaota ma se sui soʻo, talu ai ona o le faʻateleina o le tino o loʻo i totonu o le toto toto ua faateleina.

O le faʻaaogaina o le captopril ma faʻamaʻi-anti-inflammatory fualaau e mafua ai le faʻaitiitia o le lelei o le fualaau faasaina.

O tagata maʻi o loʻo ave Allopurinol ma se inisinia ACE e lamatia le atiaʻeina o Stevens-Johnson.

I le avea ai o se sui mo se vailaʻau vailaʻau, faʻaaoga:

O se tagata e taofia le kamupani Sandoz (Siamani) e aofia ai le 6.25 mg o le eletise galue i le 1 papa. O le vailaʻau e faʻaaogaina mo le togafitiga o le maualuga o le maualuga o le toto, o le fatu, le nephropathy i le maʻisuka i le maʻisuka ituaiga 1.

Alkadil e mafai ona galue o se sui mo le fualaau faasaina ma o se fualaau lelei. O le vailaau ua faatonuina mo le toilalo o le togafitiga masani.

E tutusa le aafiaga o le Angiopril ma se atiata ACE. O vailaau ua faatonuina mo le le lelei o le LV galuega a le fatu, pe a uma le afaina o le myocardial, ma albuminuria e sili atu ma le 30 mg / aso.

Captopril instructionsCapoten faatonuga instructions Polokalalu

E mafai ona sui lau vailaau i vailaau faʻapitoa e pei o Kapoten. Ua ave le vailaʻau e pei ona faatonuina e le fomaʻi 1 le itula ae leʻi oʻo i taumafataga.

Faʻamatalaga mo Captopril 25

Vasily, 67 tausaga, Voronezh

Ua ou mafatia i le toto maualuga. O le tausaga ua tuanaʻi, sa i ai se faʻalavelave maualuga i le faaluaina. E le o se mea e leiloa e se mea, tusa lava pe ua uma le inisiua i le falemaʻi na le faigofie. Na ou manatuaina le fualaau faasaina, tuu se pusa 25 mg i lalo o loʻu laulaufaiva, ma a maeʻa le 30 minute na faaitiitia le mamafa. Ou te tausia pea vailaau i totonu o le fale teu vailaau.

Margarita, 55 tausaga, Cheboksary

I le po, o le mamafa e 230 i le 115. Na ou tuʻuina i luga o loʻu laulaufaiva ni papa se 2 o fualaau faasaina, ona sosoo ai lea ma le isi 2. I le taeao, na pa'ū ifo le mamafa i le 160 i le 100. Na toe foʻi le fomaʻi i le diuretic ma toe foʻi ai le mamafa. Ou te talitonu e lelei tele le faʻaaogaina o le fualaau faʻatau fualaau mo Kapoten mo togafitiga.

Tamara, 57 tausaga, Derbent

Ou te ave se inisinia ACE mo le 15 tausaga, 1 papalama 0.25 mg i le aso. Ua suia le faasologa i aso taitasi, ua faaitiitia le afi, o lea ou te inu ai i le 2 fualaau o le fualaau faasaina i le aso. E leai ni aʻafiaga itu. O le fualaau faasaina e aoga.

Faʻasologa o foliga

E tasi le api e aofia ai

mea galue malosi - ave le 25 mg

tagata faʻapitoa: lactose monohydrate, cellulose microcrystalline, magnesium poo stearate calcium, diocide diokone, anhydrous colloidal

O papa maa e paʻepaʻe i le lanu, o le paʻu paʻu, ma le chamfer i itu uma e lua, faʻatasi ai ma se pepa faʻafaʻailoga tutusa i le tasi itu ma le togitogi "G" i le isi itu.

Fale faʻamaloilo

Pharmacokinetics

A maeʻa le faʻafofoga tautala, e vave ona oʻoʻoʻo mai le gastrointestinal tract. O le taumafataga tutusa e faʻaitiitia ai le absorption e le 30-55%. O le maualuga maualuga (Cmax) i le plasma toto e oʻo ile 30-90 minute. I plasma, e fusifusia i proteins e 25-30%. E faʻasalalauina lautele i totoga uma ma gasegase, faʻasaga le placenta, susu susu, ma le paʻu o le toto faiʻai e le pasi. O loʻo faʻafefiloi i le ate ma le faʻavaeina o le dimopase disulfide dimer ma le captopril cysteine ​​disulfide. O le afa-ola e faʻaumatia ai le 2-3 itula. 40-50% ua faʻamalosi e fatugaʻo e le suia, o le isi i le ituaiga o metabolites.

Pharmacodynamics

Captopril e i ai se tulaga faʻatauvaʻa, vasodilating, faʻaleagaina o le tino. E taofia ai le gaioiga o le angiotensin-converging enzyme, lea e mafua ai ona faaitiitia le fua faatatau o le fesuiaiga o le angiotensin I i le angiotensin II (o loo i ai se aafiaga vasoconstrictor, faalauiloaina le faasaolotoina o le aldosterone) ma puipuia ai le le ovaina o vailaau oona malulu - bradykinin ma prostoglandin E2. E faʻaleleia ai le gaioiga o le kallikrein-kinin, faʻateleina le faʻasaʻoina o vailaʻau faʻasolosolo o loʻo i ai le malosi o le natura ma le vasodilating, ma faʻaleleia le tafe toto. Faʻaititia le maualuga o le vasa vascular resistance, muamua ma mulimuli ane i luga o le fatu, aʻafia i totonu o le liʻo ma le pulmonary capillaries, faʻaopoopo le gaioiga fatu.

Faailoga mo le faʻaaogaina

maualuga le maualuga o le toto (mono-ma le tuufaatasiga o togafitiga)

o le fatu vaivai tumau (o se vaega o se tuufaatasiga

afaina i le itu tauagavale i le itu tauagavale pe a faʻatauina i totonu

gasegase pe a maeʻa le faʻaleagaina o le myocardial

maʻisuka nephropathy ma maʻi maʻisuka ituaiga I

Tosiga ma le pulega

O le fualaau faasaina e faia i le tautala, tusa lava po o le a le meaʻai.

Ole fua muamua o le 25-50 mg 2 taimi i le aso, pe afai e tatau ai, e faʻateleina ile dose ole 100-150 mg 2 taimi i le aso, faatasi ai ma le vaeluaga o le 2-4 vaiaso. Fua ole tausiga o le 25 mg 2-3 taimi i le aso. O le maualuga o aso taitasi o le 150 mg.

Faʻasologa o le fatu o le fatu

Ole fua muamua o le 6.25 -12.5 mg 2-3 taimi i le aso, sosoo ai ma le faʻateleina i 2-3 2-3 vaiaso, i le fua o le tausiga 25 mg 2-3 taimi i le aso poʻo le oʻo i le 50 mg 3 taimi i le aso. O le maualuga o aso taitasi o le 150 mg.

Agavale gau ile gauricular

Togafitiga e masani ona amata i le vaeluaga mai le 3 i le 16 aso pe a maeʻa le infarction myocardial. Ole fua muamua ole captopril e 6.25 mg / aso ile aso muamua. O le aso e sosoo ai, e faʻaleleia ai le 12.5 i le tolu taimi i le aso mo aso e lua ma se faʻagasolo malie i le 25-50 mg o captopril faʻatolu i le aso. O lenei fuataga e ausia malie lava i le tele o vaiaso. I le tulaga o le faʻataʻitaʻiga faʻapitoa, e pei o le toilalo o le fatu, e mafai ona faaitiitia le fualaau o vailaʻau ma / poʻo isi vailaʻau faʻasalalau ina ia mafai ai ona maua se faʻasologa tumau o le captopril.

O le maualuga o aso taitasi o le 150 mg.

O le nephropathy o le maʻisuka ma le maʻisuka e faalagolago i le maʻisuka

Ole fua muamua ole 6.25 mg / aso. Afai e tatau ai, faʻaititia le fualaau i le 75-100 mg / aso (i le 2-3 inumaga). I le tulaga o le maʻisuka e faalagolago i le insulin ma le microalbuminuria (faʻasaʻoloto o le albumin 30-300 mg i le aso), o le fualaau o le vailaʻau e 50 mg faalua i le aso. Faʻatasi ma le faʻamaonia o le protein e sili atu ma le 500 mg i le aso, o le vailaʻau e aoga i se fua o le 25 mg tolu taimi i le aso.

I le tulaga o le le atoatoa o le galuega

Ole fua muamua o le 6.25 mg 2-3 taimi i le aso, sosoo ai ma se faʻaopoopoga. O le maualuga ole fualaau e faalagolago i le kiliaina creatinine.

Tuua Lau Faamatalaga