Sodium saccharin

Le aso lelei, uo! O le tele o taimi, faʻamaʻi poʻo le olaga e faʻafaigofie ai a tatou meaʻai ma o le mea muamua tatou te gauai atu i ai o mea ia e gaʻo.

Faʻafouina o le autu autu o mea inu (gaʻo) faʻatasi ai ma se faʻaopoopoga meaʻai, ua i luga o la matou laulau le mea fou o loʻo iai. Sweetener sodium saccharin (E954), o ona penefiti ma mea leaga na faʻafefe ai mafaufau o tagata faʻatau mo le tele o tausaga, ua sauni e faʻamalamalama le faʻavaeina o le faʻavae, mea o le kalori ma le malosi ile tino. Ou te mautinoa a maeʻa lau faitau o le a amata ona e faitauina ma le faaeteete igoa o oloa i le faleoloa.

Faʻaalia ma gaosia o le suauu saccharin suamalie

Saccharin o le uluai mea suamalie suamalie i le lalolagi ma o se masima suauu masima faamama.

I fafo atu, o tioata manino ia ma le le lelei i le vai (1: 250) ma le ava malosi (1:40), ma le eleelea 225 ° C. O tioata kesi Satela e le taua ma o le 300-500 taimi sili atu ona suamalie nai lo le suka.

O le faʻatulagaga o le faʻaogaina o mea taumafa e pei ona taʻua i lalo: C7H5NO3S. I le faleoloa o mea taumafa, o le faʻaopoopoga e sili atu ona lauiloa o E954. I le ata e te vaʻavaʻai pe faʻapefea le faʻatulagaina o le faʻataʻitaʻiga.

O le suamalie na muamua mauaina i le 1879, o se taunuuga o le suʻesuʻega o le 2-toluenesulfonamide. I le 1884, o le auala mo le gaosia o le saccharin na pateni, ae na amata mai i le 1950 le kamupani gaosi oloa o le Maumee Chemical Company (Ohaio).

Fai se siaki i auala eseese:

  1. mai le toluene, sulfonating chlorosulfonic acid (o le auala e manatu e le aoga),
  2. o le metotia lona lua e faʻavae i luga o le tali o le benzyl chloride (e le gata i lea, o se carcinogenia ma le mutagen (faʻapogai ai suiga i le tino),
  3. o le lona tolu, ma le metotia aupito sili ona lelei gaosiga, e faʻavae i luga o le tali o le anthranilic acid ma isi vailaʻau kemini e 4.
ia faamalieina

Saccharin, E954 - o le a lea?

Saccharin (sodium saccharin) O se mea e sui ai le suka poʻo se meaʻai faaopoopo E954. O lenei vailaau muamua na mauaina i le 1879 e Konstantin Falberg, o le na galue i mea na maua mai i le koale, i le University of Johns Hopkins.

I le avea ai o se suauu, o le saccharin e le mafai ona faʻaaogaina i le vai. O le fomu e faʻaaogaina e pei o se suauu e masani lava o le sodium poʻo le masima calcium. Taumafa o mea taumafa E954 o se vailaʻau vevela.

E le tali mai ma isi meaʻai. I le taimi lava e tasi, o le saccharinate sodium o loʻo faʻaalia i se vailaau oona pe oona, aemaise lava ile maualuga maualuga.

O lenei mea suamalie o le 200 - 700 taimi sili atu le suamalie nai lo le suauu o loʻo maua i le suka masani, e le faateleina ai le suka toto ma e le o le caloric.

Saccharin, E954 - aʻafiaga i le tino, faʻaleaga pe afaina?

E faʻaleagaina ai lo matou soifua maloloina pe a leaga? O le sodium saccharin e mafai ona afaina i le soifua maloloina ma e mafai ona avea ma tino o le tino. E manaʻomia e le faʻaopoopoga o mea taumafa E954 le suʻesuʻeina atili o lona aʻafiaga i luga o le faʻaititia o le aʻafia o le kanesa.

E ui o le sootaga i le va o le taumafaina o le E954 faaopoopo ma le lamatiaga o le kanesa o le vevela ua uma ona faamaonia, o le faʻaaogaina o le saccharin e tatau lava ona faʻamapulaʻa mo le tele o vaega, faʻapitoa mo pepe, tamaiti ma fafine maʻitaga. I pepe faatoa fananau mai, o le saccharin e mafua ai le tele o gasegase o le tino, lea o le taunuuga e mafai ona afaina ai ma gasegase maso.

Sugar sui o le sodium saccharinate e aofia ai sulfonamides, lea e mafai ona afaina ai nisi tagata. O aʻafiaga e ono aofia ai: ulu o le ulu, faigata le manava, manava manava, ma le paʻu faafitauli.

O lenei mea e mafai ona faʻaititia le lagona o le inisalini, lea o le a faateleina ai le lamatiaga o le atiaʻe o le maʻisuka. O le suamalie suamalie o le suamalie E954 e faʻailoa mai ai o tatou tino e tatau ona saunia e talia se aofaiga tele o kalori ma o tatou tino o loʻo sauniuni mo calori faaopoopo.

Afai e le taunuu mai nei calories, e mafai e le tino ona atiaʻe le le mautonu i ia tulaga, lea e fesoasoani i le faaputuputuina o le gaʻo ma le mamafa. Ua faamaonia Saccharin mo le taumafaina i le tele o atunuu o le lalolagi.

Mea taumafa faaopoopo E954, saccharinate sodium - faʻaaoga i meaai

I aso nei, o le meaʻai faaopoopo E954 o le suamalie lona tolu sili ona lauiloa pe a maeʻa le sucralose ma le aspartame. Faʻafefiloi o le sodium saccharinate ma isi faʻaopoopoga talitutusa ma galuega faʻapitoa e masani ona faʻaaogaina e totogi ai le le atoatoa o isi suka suka.

Saccharin e faʻaaogaina e avea o se mea suamalie i le gaosia o meaʻai eseese ma vailaau mo togafitiga, e aofia ai le tao tao, lapisi, meaʻai, meainu, fualaau 'aina ma le tosisi.

Saccharin Characterization

Saccharin poo le sodium saccharin o le uluai mea suamalie suamalie, e tusa ma le 300-500 taimi sili atu ona suamalie nai lo le suka. O lenei vailaau, lea e lauiloa foi o le supple E954, ua faailoa mai mo le faʻaaogaina e tagata o loʻo mafatia i le maʻisuka, ma ua faʻaaogaina e tagata e mulimuli ia latou fuainumera, e faaopoopo atu i ai, o le suamalie suamalie o se vaega o nisi o meaʻai.

Na faapefea ona saccharin, ona meatotino

I le 1879, na maua ai se saienisi e se fomaʻi mai Siamani, Konstantin Falberg, o le, i lalo o le taitaiga a Polofesa Remsen, na suesue i le oxidation o le 2-toluenesulfonamide, ma galo ai ona fufuluina ona lima ae leʻi ai, na gauai atu i le suamalie o le mea na tupu.

Falberg e lolomiina se tusiga e uiga i le tuufaatasiga o le saccharin ma pateniina lana sailiga - mai lea taimi e amata ai le faaaogaina tele o lenei mea. Ae o le metotia na ia faaaogaina e maua mai ai le suka, sa le aoga, na o le 1950 na mafai ai e tagata faigaluega o le Maumee Chemical Company ona atiae se metotia e mafai ai ona tuufaatasia le sodium saccharin i luga o se tulaga tau alamanuia.

Saccharin o tioata paʻepaʻe suamalie i le tofo ma le le taua, e le lelei le solu i le vai, ma o le latou eleelea e 228 ° C.

Saccharin faʻaaoga

O le saccharin e le o gauaiina e le tino ma e leai se fesuiaiga i le urine, o le mafuaaga lea e faaaoga ai e tagata gasegase i le maʻisuka. Ua faʻamaonia o le faʻaaogaina o le sodium saccharinate e le mafua ai caries, ma le leai o ni kalo i totonu o lenei mea e sili ona lauiloa i latou oe mulimuli i le ata.

O le mea moni, o le mea moni o le siaki suamalie e fesoasoani e aveesea le mamafa e fesiligia e le tele o fomaʻi ma tagata fai meaʻai. O suʻesuʻega na faia i rato na faʻamautuina e le maua e le faiʻai le glucose e manaʻomia pe a faʻaaogaina se suka.

O le mafuaʻaga lea ua faʻafefe ai i latou na lafoai atoa le suka i se lagona faifaipea o le fiaai, e faʻafefe ai meaʻai. O le suamalie suamalie i lona tino mama e i ai se metotia, oona oona, o le mea lea e masani ona faʻaaogaina e avea o se vaega o mea faʻafefiloi o suka. Faatasi ai ma oloa e aofia ai le meaʻai faaopoopo E954, e tatau ona matauina:

    le tele o meaʻai gaosia i le gaosiga oona faʻatasi ai ma meaʻai faʻamalosi, oona vave, oloa e faʻamoemoe mo tagata mamaʻi ma le maʻisuka, suʻamuʻu, mea faʻafiafia ma mea e gaosi ai meaʻai, faʻavavega faʻavave, oloa susu.

I le cosmetology, o le saccharin e faʻaaogaina e avea o se vaega o nifo, e faʻaaogaina e le falemaʻi e gaosia ai antibacterial ma anti-inflammatory drugs, ma i le gaosiga o lenei mea e faʻaaogaina i le gaosia o masini kopi, paʻu ma le kelu.

Le aafiaga o le saccher i le tino o le tagata

O manatu e uiga i le ono afaina o le saccharin na faʻaolaina le tele o saienitisi. I le afa lona lua o le 20 senituri, na amata ona tafe atu faamatalaga i le tele o tagata o lenei vailaau o le suka e suia ai o se tino malosi malosi.

I le 1977, na faia suʻesuʻega na faʻaalia ai le faateleina o le aʻafia o le kanesa o le tino urinary i raukale suʻesuʻe na maua ai le yogurt ma le saccher.

Kanata ma le USSR na vave mulimuli i lenei fautuaga, ma na faatonuina e le US le au gaosi oloa e faailoa i luga o le afifiina o oloa o loo i ai lenei mea matautia matautia o se lapataiga e uiga i le ono lamatia o le kanesa.

Ina ua mavae sina taimi, na faʻamaonia ai faʻamatalaga i luga o lamatiaga o saccharin. Na foliga mai o manuola falesuesue na maua moni lava le kanesa, ae peitaʻi pe afai o le aofaiga o le sodium saccharinate latou te maua e tutusa ma a latou lava mamafa.

E le gata i lea, o suʻesuʻega na faia e aunoa ma le amanaia o uiga o le soifuaga o le tagata. I le 1991, o se talosaga e taofi le faʻaaogāina o mea suamalie.

E ui i le mea moni e leai se faʻamaoniga o le afaina o le siaki, e fautuaina e fomaʻi e le faʻaleagaina lenei mea faaopoopo, ona o le masani ona faʻaaogaina se suamalie faʻamalosi e afaina i le lamatiaga o le hypoglycemia (maualalo le kulukose o le toto).

Faitau atili i meatotino o le sodium saccharinate

Calorie-free sweetener, na maua i le 1879. Faʻaaogā e faʻamalieina ai meaʻai ma meainu talu mai le amataga o le seneturi lona luasefulu. Sodium saccharinate na faʻaaogaina aemaise lava i le taimi o taua a le lalolagi ona o le leai o suka.

E le afaina ai le nifo. Faʻaalia mo tagata e maua i le maʻisuka. I le faʻatasi ai ma isi mea manogi suamalie, e maua ai le lelei tele o aʻafiaga.

Saccharin ua faʻamaonia mo le faʻaaogaina i le silia ma le 90 atunuu o le lalolagi (e aofia ai le Rusia). Ua faamaonia e le Komiti Faufautua o Mea Taumafa (JECFA) o le Faalapotopotoga o le Soifua Maloloina a le Lalolagi (WHO) ma le Scientific Committee on Food Products o le Europa.

E faʻaaogaina i le gaosiga o meainu suamalie, suamalie, puddings, vellies, meaʻai susu, meaʻai suamalie, cider, pickles, sauces, fish and preserves fruit, chewing gum, jams, marmalades, pharmaceuticals, products confectionery, cereal cereals, multivitamins, nifo, vave inu. E tuʻuina atu i totonu o taga o le 25 kilokalama.

Sahara Natalia - Faaaoga ma Fiafia

I aso nei, suia le suauu moni faatasi ai ma le meaʻai faaopoopo E954, tatou te le manatu o se mea fou lenei.

Sodium saccharin o:

    Palo tioata e le mafiafia o se suamalie suamalie, toetoe lava a le mafai ona gaosia i le vai. E faʻasaʻoina le sodium crystalline. E leai ni calories. 450 taimi e sili atu le suamalie nai lo le suka masani.

Saccharin poʻo le sui E954 o se tasi o uluai mea suamalie o se mea e le masani ai.

O lenei faʻaopoopoga meaʻai ua amata ona faʻaogaina i soo se mea:

    Faʻaopoopo i meaai i aso faisoo. I le faletusi faleoloa. I mea inu inu.

E le aoga ma e matua suamalie i le tofo.

Mavaega autu ma lona faaaogaina

Sodium saccharin e toetoe lava tutusa ia meatotino e pei o le suka - o tioata manino ia e le lelei le solu i totonu o le vai. O lenei meatotino o le saccharin o loʻo faʻaaogaina lelei i le alalafaga taumafa, talu ai o le suamalie ua maeʻa ese mai le tino toetoe lava a le suia.

    E faʻaaoga e tagata e maua i le maʻisuka. O lenei mea taugofie taumafa taugofie ua matua oʻo mai lava i totonu o tatou olaga talu ai ona o lona mausali e faatumauina ai le suamalie i lalo o le malulu ma le vevela. E faʻaaogaina i le gaosiga o meaai taumafa. E954 o loʻo maua i le kulumu, i le tele o lemonades, syrup, i mea tao, i fualaʻau ma fualaʻau, aemaise lava i mea inu inu. Sodium saccharinate o se vaega o nisi fualaau faasaina ma vailaau eseese eseese.

E faʻafefea ona aʻafia se tagata ma lona tino i le saccharinate?

E le tatau ona e faʻamoemoe ile manuia mai le sodium saccharin, ona o se faʻaopoopoga gaosia. Ae, e ui lava i lenei, e mafai ona aoga i le suia i le suka.

O le tele o le sodium saccharin i le maʻisuka e faʻaogaina i soo se mea:

    O mea taumafa masani e pei o le saccharin e maua ai se lagona lelei i meaʻai ma, e le gata i lea, ua matua aveesea atoa lava mai le tino e aunoa ma le tumau i ai. Le fualaau lea e fautuaina e fomaʻi pe a faʻaaogaina se suauu e 5 mg i le 1 kg o le mamafa o le tagata. Afai e tausisia e le tagata gase lenei metotia, ona mafai lea ona e mautinoa le saogalemu o le faʻaaogaina o le sodium saccharinate. Saccharin e le taitai atu i caries. O se vaega o le suimui, lea e manaia tele, ae le mafua ai ona pala le nifo, e pei ona fai mai ai faasalalauga. E taua le talitonu.

Saga leaga

Ae, e sili atu le afaina mai nai lo le lelei. Talu ai o le meaʻai meaai faaopoopo E954 o se tino kolakene, e mafai ona taʻitaʻia ai foliga o le tino o le tino.

Peitai, seia oo i le iuga, o lenei aafiaga e le i suesueina i le taimi nei. I le vaitau o le 1970, sa faia suʻesuʻega i'ie i totonu o potu suʻesuʻe. Na maua ei latou se fesootaʻiga i le va o le faʻaaogaina o le sodium saccharin ma le foliga mai o se maʻi mumusu i le vevela o maso.

Ma, ina ua mavae sina taimi, na manino lava o tumutumu oona ua na o ni tootoo na o mai lava, ae le maua ai ni siama leaga i tagata na faaaoga saccharin. O lenei faʻatuatuaga na faʻamaonia, o le fua o le sodium saccharinate na maualuga tele mo fuamoa suʻesuʻega, o lea na le mafai ai e la latou polokalama puipuia ona taulimaina.

Ma mo tagata, o le isi masani na fuafuaina i le 5 mg i le 1000 g o le tino. Ae ui i lea, o lenei taumafa faʻaaogaina ua faʻaaoga ma sili atu ona tele.

O faʻamaoniga i le faʻaogaina o le saccher

O le faʻaaogaina o le sodium saccharinate e matua faasaina lava mo fafine maʻitaga, pepe faatoa fananau mai ma tamaiti laiti. Na i luga o le tino le tele o puaʻa, na atili ai ona ita tamaiti.

Ua faaalia i suʻesuʻega, i tamaʻi pepe na faʻaumatia le sapalai o le sodium, o le leaga na sili atu nai lo le manuia.
O le Sweetener E954 e faatatau i le sulfonamides, o le toatele o tagata o loʻo tago i lenei taumafa faaopoopo e ono i ai se mea faʻafefe.

O faʻamaoniga e ono eseese, e pei o le:

    Paʻu dermatitis. Migraine Umi le manava. Tatala.

O le saccharinate suauu suamalie e le o gauaiina e le tino, ae o lana sugary taste e aumaia ai se faailo sese i lo tatou faiʻai e gaosia ai meaai, ae afai e le tupu lenei mea, o le a gaoioi le inumaga ma le tino e le mafai ona gafatia i ia tulaga. A oʻo mai se vaega fou o meaai i totonu o le tino, e televave vave le inisalini o lo tatou faiʻai, lea e afaina ai le maʻisuka.

Le faʻaaogaina o le sodium saccharinate mo le mamafa o le mamafa

O fomaʻi fautuaina le faʻaaogaina o lenei fesoasoani faʻalaʻau mo se faʻamaʻi e pei o le maʻisuka, ae o le toʻatele e faʻaaoga le saccharin o se auala e le maua ai le mamafa:

    Ole faʻaopoopoga E954 e leʻo maualuga ile kalori. E fetaui lelei mo le mate. O le a lamatia le lamatiaga o le mamafa. E mafai ona faaopoopo i le lauti poʻo le kofe nai lo le suka masani.

A tatou 'aina le suka e masani ai, e faʻaaogaina a tatou masini gaʻo. Ae afai o le suka e suitulaga, o lona uiga e le o aʻafia e le tino, ma o le faailo e ulufale mai i le faiʻai e mafua ai le gaosia o le inisalini i totonu o le toto.

Laʻu pito i lalo - o meaʻai e teuina i le tele o mea nai lo le manaʻo o le tino. O le mea lea, afai e te mulimuli i se taumafataga, e lelei tele le faʻaaogaina o meaʻai faatasi ai ma se mea maualalo ifo o le suka masani nai lo le suitulaga.

E tumau pea le suka o le natura i le tino o le metabolism i le tino, o lea e le mafai ai ona aveese atoa mai le faʻaaoga. Soʻo se mea suamalie e tatau ona faʻaaoga pe a uma ona asiasi i se fomaʻi.

Afai e te filifili e lafoai pea le faʻaaogaina o le suka masani, ona tatau lea ona e aoao e uiga i isi mea suamalie, e faaopoopo atu i le sodium saccharin. E pei ole fructose poʻo glucose. O le fructose e itiiti le caloric ma e sili atu ona faʻagasolo lemu e le tino. 30 g o le fructose e mafai ona faʻaaoga i le aso.

O loʻo i ai meaʻai suka e iai se faʻafitauli le lelei i le tino o le tagata:

    I le faaletonu o le fatu, o le potassium acesulfame e le tatau ona faʻaumatia.Pe a faʻaitiitia e le phenylketonuria le faʻaaogaina o le aspartame, e faʻasaina le afa o le sodium i tagata gasegase o loʻo mafatia i le le atoatoa.

O le faʻaaogaina o mea taumafa e le faʻasaina, ae tatau ona faʻaeteete i le latou faʻaaogaina. Faitau ma le faaeteete le tuufaatasiga lea ua faatonuina ai le numera o kalori.

E lua ituaiga o mea suamalie:

    Meainu suamalie. O le fua fautuaina ole 50 g i le aso, Apalai amino acids. O le masani e 5 mg i le 1 kilokalama o se tino matua.

Saccharin o le vaega lona lua o mea e suitulaga. E tele fomaʻi e le fautuaina e faʻaaogaina i aso uma. Peitai, o le sodium saccharin e le faigata tele ona faʻatau. O loʻo faʻatau atu i soʻo se fale talavai.

Saccharin o se mea suitulaga mo le suka o loʻo i ai se faʻauigaga. I tagata gasegase i le paipa o alalaʻau, o le a sili atu le faigata o le maʻi ona tupu, o le mea lea, o le faʻaaogaina o le saccharin e solia i ia tagata.

Afai o le faʻaaogaina o le suka masani e faʻasaina atoa ona o le maʻisuka, ona mafai lea ona e suia i fualaau aina po o vine poo fualaau mamago. O le a tofo suamalie ma sili atu ona maloloina.

Faʻaiʻuga o le talosaga

I le tulaga lautele, o sui o le suka masani e foliga mai e le o se taimi ua leva. O le mea lea, ua vave tele ona mafaufau e uiga i le taunuuga o le faʻaalia; o le latou aafiaga e leʻi maeʻa ona suesueina. I le tasi itu, o se taugofie mo le suauu masani. I le isi itu, o lenei meaʻai faʻataʻitaʻiga e faʻaleagaina ai le tino.

Ua suia le sugar i le lalolagi atoa. Afai e te fetaui saʻo i le faʻafitauli o le faʻaaogaina o se mea suitulaga, e mafai ona tatou faʻauʻuina. O faʻamanuiaga o le talosaga e faʻalagolago i tausaga o le tagata, i lona tulaga o le soifua maloloina ma luga o le fua faatatau o le taumafa.

O le mea lea, muamua lava, e tatau i se tagata ona filifili mo ia lava e 'ai i le suka masani, o lona sui masani poʻo sui faʻapipiʻi.

Sweetener E954 - Sodium Saccharinate

Saccharin o se suamalie suamalie, o le tuai ma sili ona lauiloa o le suamalie suamalie, o se tasi o mea e sili ona mautu ma sili ona taugofie. O ia o le 300-550 sili ona suamalie nai lo le sosolo. Saccharin tulaga, aofia ai. ao faagasolo le gaosiga o le vevela o oloa, faapea foi ma le taimi e teuina ai i mea ua saunia e faia e le gata.

Saccharin - e le o le insulin-tutoatasi tutoatasi, e le mafua ai caries. E masani lava o le saccharin e faʻaaoga i foliga o le masima masima (sodium saccharin), lea e sili ona solu i vai ma vaifofo vai (e oo atu i le 700 g / l).

Sodium saccharinate e faʻaaoga mo le gaosiga o:

    Meaʻai o le maʻisuka Faʻatau Pia, fualaau faisua ma fualaau faʻasaina Saʻu Bakery Fusi faʻamaʻi, kulimi, meaʻai Meaʻai ma susu gaʻo Meaʻai ma isi oloa, faʻapea foʻi ma mea teuteu, mea tau vailaau faʻatau, gaosiga o meaʻai manu.

Metotia faʻaaoga: sodium saccharinate ua faʻaofiina i le oloa e avea o se vaifofo i totonu o le vai po o se vaega itiiti o le mea suamalie ia lava. O le fua o le suamalie e mafai ona fuafua i le vaevaeina o le aofaiga o le suka ua suia e le fua o le suamalie.

Faʻaaogaina o le siaki

O le saccharin sweetener na maua lona talosaga i le faleoloa o meaai i le taimi o le gaosiga o oloa e pei o puddings, sua, suamalie, non-carbonated and drinks carbonate, o meaʻai susu, cider, sauces, pilesi, fualaau aina ma faʻatoʻaga iʻa, meaʻai suamalie, taumafataga o le taeao, pulu fulumanu, multivitamins, mea inu vave.

Saccharin o loʻo faʻaaogaina lautele i vailaau mo togafitiga. O le mea faaopoopo meaai e leai ni meaʻai paleni. I le taimi nei, o le faʻaogaina o le saccharin ua faʻaititia, ae ui i lea, o suamalie e faʻavae i luga o ia mea e maua, ma o mea faʻafefiloi e faʻaaogaina i meainu, talu ai o le saccharin lava ia e maua ai se tofo.

O faʻamalositino e le faʻaogaina ma le faʻamalosia o le tino e matua seasea lava o aʻafiaga. Faʻaaliga mo le faʻaaogaina o le suauu saccharin o le maʻisuka. O le faʻamaonia o se tikeri maualuga o le lagona i le meaʻai faaopoopo.

Laʻau Suamalie

Sodium saccharinate o se kalafi le lanu ma le le mafaamatalaina. O lenei vaega o le alamanuia o meaai ua filifilia E954.

O le taumafa meaai e manaia le tofo, e le lelei le suauu i totonu o le vai ma le ava malosi, ae paʻu lelei i le vevela o le 230 tikeri. O le mea lea, e masani ona faʻaaogaina mo le sauniuniga o lau sisiva.

O le suamalie ua faʻaaogaina i le faleoloa o mea taumafa talu mai le 1879. E faʻaaogaina i le falemaʻi e tuʻuina atu ai se suamalie suamalie i fualaau ma faʻamalolo eseese.

O lea suamalie ua taua o le amino acids synthetic. E leai ni calories ma e 100 taimi e sili atu ona suamalie nai lo le suka.

O le faasinomaga o le suamalie suamalie o le 0, e pei o le kalori. BZHU i le kalama - 0.94: 0: 89.11. Saccharin e leai se cholesterol poʻo se gaʻo.

Sodium saccharin o se xenobiotic. O lenei vailaau e saogalemu ma e aoga foi mo le maʻisuka.

  • faatamaʻia ituaiga meaola eseese, o le aʻafiaga o aʻafiaga e sili atu nai lo le malosi o le ava ma le salicylic acid,
  • e le afaina ai le mamafa
  • e le faʻaosofia ai le atinaʻeina o caries.

O le vailaʻau e le o faʻamalosi atoatoa, ae faʻafefea i le urine. O le mea lea, o le avanoa e teu ai le saccharin i le gaʻo e le aofia ai.

Faʻafouina i le maʻisuka - na ona inu i aso uma.

Faʻaleagaina ma mea e ono tutupu

O le tele o le maʻisuka e mafaufau pe o le saccharin e matautia pe leai foi. E sili atu le leaga nai lo le lelei e mafai ona maua mai lenei vaega.

O le suamalie suamalie e le mu ai calories, e le fesoasoani i le tau faasaga i le mamafa o le mamafa, ae faateleina ai lagona o le fiaaai.

  • e le afaina ai le afaina o le biotin,
  • inhibits le microflora o le intestinal,
  • vaivai ai enzymes digestive,
  • e pei o le carcinogenis, mai le 1980 i le 2000 na faʻasaina ai le vailaau ona o le lamatiaga o le atiaʻe o tigā faʻamaʻi,
  • e seasea lava ona tupu le pueina o ata,
  • faʻalavelave i le tuputupu aʻe o le epidermal growth factor.

O le suamalie e aʻafia ai le vaega ole sulfonamides lea e mafai ona mafua ai le faʻafefe o se mea. O faʻafitauli e faʻaalia e ulu o le ulu, o le manava ma le le lava o le manava, faafitauli o le pala ma le paʻu.

O le aʻafiaga matuia o le saccharin o se faʻalavelave maualuga lea o le atiaʻe o le maʻisuka. Ole mea e le o iai calories, ae e iai sona suamalie. E faaosofia ai le tali o le endocrinological, e pei o le faʻasologa o le inisalini. O lenei mea e faʻaitiitia ai le lagona o sela i le hormone.

Auala e faʻaoga ai

E leai ni faʻamatalaga patino mo le faʻaaogaina o le saccharinate sodium. O le mea autu e le sili atu i le fua o le 5 mg i le 1 kilokalama o le mamafa. O lona uiga, faatasi ai ma le mamafa o le 60 kilokalama i le aso, ua faatagaina e le sili atu nai lo le 300 mg. Naʻo le tulaga lenei, o le a le maua e le tino ni taunuuga le lelei.

Sa faaopoopo le saccharin i meaʻai e tofo. Used for drinks and teas, i oloa tao.

E le mafai ona e ave faʻamalosi. O le naunautaiga tele mo se meaʻai faaopoopo e mafai ona mafua ai le atinaʻeina o le hyperglycemia, e fai mai fomaʻi, ae leai se faʻamaoniga mo lenei mea.

Saogalēmū saogalemu

Sodium saccharinate dihydrate e mafai ona suia i le natura masani ma suamalie suamalie e le leaga tele.

Matou te ofoina atu se faʻaititia i le au faitau o la matou 'upega tafaʻilagi

  • Stevia. Le faʻamaonia i le maitaga ma le maualalo o le toto. Aua le faʻaaogaina i tagata mamaʻi e faʻaaoga ai fualaau faasaina e maualalo ai le kulūkose. O le suamalie e 25 taimi e sili atu ona suamalie nai lo le suka, ua faatagaina mo le ituaiga 1 ma le maʻisuka ituaiga 2.
  • Sorbitol. Faʻavave lemu mai i le mea o meaʻai ma e le suia le maualuga o le kulukose i totonu o le toto. A oʻo i le tele o tui, ia saunia mo le manava tuga. Le faʻamaonia i le colitis, ascites, le maʻi o le bowel.
  • Sucrazite. O se vailaʻau faʻasolosolo, lea e faia i luga o le faavae o le saccher. O se faʻaopoopoga meaʻai e le afaina ai le mamafa, ae faʻateleina le tele o taumafa. E afaina ai le ave o le vitamini H, lea e tau atu i le atinae o le hyperglycemia.
  • Fructose. E i ai se mea maualalo ile kalori, faʻaititia le ono mafai ona pala le nifo. O nai manogi suamalie e lelei mo le maʻisuka. Fructose e taofia ai le gaosiga o le inisalini ma le leptin.

O nei analogues e sili atu le saogalemu nai lo le sodium saccharinate. E le mafai ona sui se tasi mea suamalie mo se isi, na o oe lava, aʻo leʻi feutagai ma se tausi meaʻai poo le endocrinologist.

Ituaiga o salifi saccharin

E tele ituaiga o selu saccharin e faatagaina i oloa. Sei o tatou toe faamanatu puupuu a latou faatulagaga ma igoa na fetaiai.

Igoa maua: calcium saccharin, saccharin calcium, saccharinate calcium, saccharin calcium, sulphobenzoic imide masima calcium, masima kesi calcium.

  • Saccharin Salt (C7H4Kno3S), i le alamanuia ua filifilia E954 (iii).

Maua igoa: potassium saccharin, potassium saccharin, potassium saccharin, saccharin potassium masima.

  • Sodium saccharin (C7H4NNaO3S), i le alamanuia ua filifilia E954 (iv).

Maua igoa: sodium saccharin, saccharin sodium, saccha soluble, saccharinate sodium, saccher soluble, sacchanrin sodium, sacchanate salt salt, o-benzoylsulfimide salt sodium.

O le tele o taimi, maua ai le sodium saccharin i laulau i luga o le faʻatau. E tupu uma i se tulaga mamā ma faʻatasi ai ma le cyclamate naria ma aspartame.

O le a ou tusitusi e uiga i le mea muamua, faʻasoa i tala fou o le blog, ma ua uma ona i ai se tusiga matagofie e uiga i le aspartame ou te fautuaina le faitau. Ua taʻua o le "The Harm and Benefits of Aspartame."

Saccharin mo le maʻisuka: faʻamanuia pe faʻaleagaina

Saccharin sili atu nai lo isi mea suamalie o loʻo faʻaaogaina nai lo le suka mo le maʻisuka malosi poʻo le suitulaga (suitulaga) mo le suka i le taumafataga o le leiloa o le mamafa.

E tusa lava poʻo le a le faʻaaogaina o lenei faʻaopoopoga mea taumafa e tatau ona filifili e tagata taʻitoʻatasi, ae i soo se tulaga e tatau ona manatua o le saccharin o le xenobiotic (o se mea ese mo se mea ola). Ma e ui lava o saienitisi ma le au gaosi oloa e faʻamautinoa mai ia i tatou le saogalemu, o mea uma nei ma faʻamaumauga i luga o aafiaga leaga o le saccharin i le tino o le tagata, ma e leai se asu e aunoa ma se afi.

O le a le auala e alu ese ai? E sili atu le saogalemu le faʻaaogaina o stevia po o soo se suamalie suamalie i le taumafa o le maʻisuka.

Faʻasologa i Aso Taitasi

Ae afai e foliga mai o saccharin na e aliali mai i au meaʻai, e tatau ona manatuaina le aofaʻi o aso ma calorie:

  • 5 milligrams / 1 kg o le mamafa o le tino.
  • Calories per 100 g o oloa - 360.00 kcal.

O le faʻaaogaina i aso uma e faʻaleagaina i le aveesea uma o le mamafa ma mafatiaga mai le maʻisuka, e ui lava e le o le siakiina o le saccharin e le tino.

O le faaaogaina o le suka e suitulaga i le saccharin

Mai le 1981 i le 2000, sa faʻasaina ai le saccharin i nisi o atunuu poʻo luga o oloa e faʻaaoga ai, o se faʻamatalaga na faia e faʻaaogaina e le tino le lamatiaga.

I se taimi mulimuli ane, na faamaonia ai e leai se aoga o le saccharin ma e le o se tino maliu i ni vaega laiti. I le 1991, na faʻaaoga aloaia e le FDA le faʻasaina o le faʻaaogaina o le saccher.

I le taimi nei, o loʻo faʻaogaina le faʻaopoopoga o meaai i le tele o alamanuia.

  • Meaʻai Taumafa: Saccharin e faʻapipiʻi i mea inu vevela, mea e faʻafefiloi ai mea, mea e inu ai, mea e maua ai le maʻisuka, meaʻai vave, vave o suamalie ma mea e gaosi ai meaʻai.
  • Faʻataʻitaʻiga: o le faʻaopoopoga e aofia ai i fualaau faʻasaina ma antibacterial.
  • Alamanuia: faʻaaogaina mo le gaosiga o tusitala laser, toneta mo tusitusi lanu, mea faʻapipiʻi masini.
  • O faʻamatalaga o le saccharin e faʻaaogaina mo le gaosia o vaovao ma fomaʻi.

O le sui lenei o se vaega o ia ituaiga e pei o: Сologran ma Sukrazit.

Maʻi Suka: Faʻatagaina ma Mataʻutia i le Soifua Maloloina

Ina ia suamalie meaʻai, o tagata e maua i le maʻisuka ua fautuaina e faʻaaoga se mea suamalie.

O se vailaau kemini lea e faʻaaoga nai lo le suka, lea e le tatau ona faʻaaogaina i le tulaga o le faʻalavelave faʻalavelave faʻaleagaina.

E le pei o le suauu, o lenei oloa e maualalo i le kalori ma e le faateleina le maualuga o le kulukose i totonu o le tino. E tele ituaiga o suamalie. O le fea e filifilia, ma o le a le afaina ai le maʻisuka?

O aoga ma mea leaga o le suamalie

O le toilalo i le gaoioiga o le thyroid gland e masani lava mo le ituaiga 1 ma le maʻisuka ituaiga 2. O se taunuuga, o le faateleina o le suka i le toto e vave ona tulai mai. O lenei tulaga e taʻitaʻia ai i gasegase eseese ma faʻafitauli, o le mea lea e matua taua ai le faʻamautuina o le paleni o mea o loʻo i totonu o le toto o le ua afaina. Faʻalagolago i le mamafa o le togafitiga, o le tagata poto faapitoa e faatonuina togafitiga.

I le faaopoopo atu i le tagofia o fualaau faasaina, e tatau i le tagata maʻi ona tausisi lelei i se meaʻai. O le taumafa o le maʻisuka e faʻasaina ai le taumafa o meaʻai e mafua ai glucose. Meaʻai suauʻu, muffins, fua suamalie - o nei mea uma e tatau ona tuʻuina mai le lisi.

Ina ia suia le tofo o le tagata maʻi, ua gaosia ai le suka. O ni mea e faʻaogaina ma e masani.

E ui lava o mea suamalie faalenatura e iloga ona o le faateleina o le tau o le malosi, o a latou faamanuiaga i le tino e sili atu nai lo tagata gaosia.

Ina ia e le afaina ai oe lava ma ia le sese i le filifiliga o le suka, ia e talanoa atu i se tagata o le diabetes. O le a faʻamatalaina e le fomaʻi i le tagata gasegase o mea sili ona lelei e faʻaaogaina mo le maʻisuka ituaiga 1 poʻo le ituaiga 2.

Talofa O loʻu igoa o Alla Viktorovna ma ua ou le toe maua i le maʻisuka! Na na o le 30 aso ma le 147 rubles na ou aveina.ia aumai le suka i le masani ma ia le faalagolago i fualaau le aoga ma le tele o aʻafiaga.

>>E mafai ona e faitau faʻamatalaga laʻu tala.

Ituaiga ma Vaaiga Aoao i Suiga Substitutes

Ina ia mafai ona faʻatautaia ma le mautinoa ia ituaiga faʻaopoopoga, e tatau ona e mafaufau io latou uiga lelei ma lelei.

O mea suamalie faalenatura ei ai meatotino nei:

  • o le tele oi latou e maualuga le kalori, o se itu le lelei i le maʻisuka ituaiga 2, talu ai e masani ona faigata ile gaʻo,
  • aʻafia ai le afaina o le gaʻo gaʻo,
  • saogalemu
  • maua ai se tofo lelei mo meaai, e ui lava e leai se suamalie e pei o le faamamaina.

O meaʻai suamalie, lea e fausia i totonu o se potu suesue, ei ai uiga taua:

  • maualalo kalori
  • e le afaina ai le metabolism o le carbohydrate,
  • faatasi ai ma se faʻaopoopoga o fuataga e maua ai le tele o meaai,
  • e leʻi maeʻa suʻesuʻeina, ma e manatu e leai se saogalemu.

E maua le suamalie i le paʻu po o le pepa. E faigofie ona solo i totonu o se vai, ona faaopoopo lea i meaai. O faʻamaʻi faʻamaʻi ma mea suamalie e mafai ona maua i luga o le faʻatauga: gaosia e le au gaosi lenei i le igoa.

Talia suamalie

O nei faʻaopoopoga e faia mai mea masani masani. Latou te le o iai le kemisi, e faigofie ona gauai, e masani lava, aua le faʻaosoosoina le faʻateleina o le faʻamalolo o le inisalini.

Le numera o ia mea suamalie i le taumafataga mo le maʻisuka e le tatau ona silia ma le 50 g i le aso. Ua fautuaina e le au atamamai ia maʻoti e filifilia lenei vaega faapitoa o suka, e ui lava i le maualuga o le kalori.

O le mea, latou te le afaina ai le tino ma e talia lelei e gasegase.

E manatu o se suauu saogalemu, lea e maua mai i vine ma fua. E tusa ai ma le taua o mea taumafa, o le fructose e tutusa ma le suka masani. E matua gaogaoina uma lava e le tino ma e iai sona aafiaga lelei ile metabolism. Ae faʻaaogaina le le pulea, e mafai ona aafia ai le kulūkose mea. Faʻatagaina mo le ituaiga 1 ma le maʻisuka ituaiga 2. Laasaga i aso uma - e le silia le 50 g.

E maua mai i le efuefu mauga ma nisi o fua ma fua. O le aoga sili o lenei faʻaopoopoga o le faʻaitiitia o le gaosiga o taumafa taumafa ma le faʻavaeina o se lagona atoatoa, lea e sili ona aoga mo le maʻisuka.

E le gata i lea, o le suamalie e faʻaalia ai le telefoni, choleretic, faʻamuamua. I le faʻaaogaina faifai pea, e faʻaosofia ai le le lelei o le 'ai, ma faʻatasi ai ma se faʻalavelave maualuga e mafai ona avea ma se malosi mo le atinaʻe o cholecystitis.

Xylitol ua lisiina e avea ma faʻaopoopoga E967 ma e le talafeagai mo tagata ei ai le maʻisuka ituaiga 2.

O se mea maualuga maualuga-kalori oloa lea e mafai ona saofagā i le mamafa o le tupe maua. Mai mea lelei, e mafai ona maitau le faamamaina o le hepatocytes mai mea oona ma toxins, faʻapea foi ma le aveesea o le tele o le vai mai le tino.

I le lisi o mea faaopoopo ua lisiina i le E420.O nisi tagata tomai faapitoa e talitonu o le sorbitol e afaina i le maʻisuka, aua e afaina ai le vascular system ma e ono faateleina ai le lamatiaga o le atiina ae o le neuropathy o le maʻisuka.

I le igoa, e mafai ona e malamalama o lenei suamalie e faia mai laulaau o le laau Stevia. O le mea sili lea ona taatele ma le saogalemu mo meaʻai mo le maʻisuka. O le faʻaaogaina o stevia e mafai ona faʻaititia ai le maualuga o le suka i le tino.

E faʻaitiitia ai le toto, o loʻo i ai se faʻaogaina o le toto, faʻamaʻi, ma le faʻaaogaina o metabolic process effect. O lenei oloa e sili atu le suamalie nai lo le suka, ae le aofia ai calories, o lona faamanuiaga e le mafai ona faʻamagaloina nai lo mea uma.

Maua i tamai laumei ma le paʻu pepa.

Aoga ua uma ona matou faʻamatalaina auʻiliʻiliga i la matou 'upega tafaʻilagi e uiga i le suamalie Stevia. Aisea e le afaina ai mo le maʻisuka?

Artificial Sweeteners

O nei supplements e le maualuga-kalori, aua nei faʻalauteleina le kulukose ma e faʻamalosi e le tino e aunoa ma ni faʻafitauli.

Ae ona o loʻo i ai faʻamaʻi matautia, o le faʻaaogaina o mea suamalie e mafai ona afaina tele ai le tino ua faʻamaʻiina e le maʻisuka, ae o se tagata soifua maloloina.

O nisi atunuu Europa ua leva ona faasaina le gaosiga o mea taumafa faʻafefiloi. Ae i totonu o atunuu o Soviet, o loʻo maua pea e le maʻisuka le faʻaaogaina.

O le suka muamua e suia mo tagata mamaʻi e maua i le maʻisuka. E i ai sona tofo, ma e masani ona faʻatasi ma le cyclamate.

O le faʻaopoopoga e faʻalavelaveina le lauolaola o le vaomalo, e faʻafefe ai le faʻaaogaina o meaʻai ma e mafai ona faʻalautele le kulūkose.

I le taimi nei, ua faʻasaina le saccharin i le tele o atunuu, talu ai o suʻesuʻega ua faʻaalia ai o lona faʻaaogaina faʻaaogaina e avea ma malosiaga mo le atinaʻe o le kanesa.

E aofia ai elemene elemene: o le vaelua, phenylalanine, carbinol. Faʻatasi ai ma se talafaasolopito o le phenylketonuria, o lenei faʻaopoopoga e matua faʻasaina.

E tusa ai ma suʻesuʻega, o le faʻaaoga masani o le aspartame e mafai ona mafua ai faʻamaʻi ogaoga, e aofia ai le maʻi o le maʻi ma le maʻi. O aʻafiaga o le itu, ulu o le ulu, atuatuvalega, faʻalavelave moe, faʻaleagaina o le endocrin system.

Faatasi ai ma le faʻaaogaina o le aspartame i tagata e maua i le maʻisuka, o le a le mafai ona maua se aʻafiaga i le retina ma le faateleina o le kulukose.

O le suamalie e vave lava ona faʻavaveina e le tino, ae ua alu malie lemu. Cyclamate e le o se mea matautia e pei o isi suka gaosia, ae pe a faʻaumatia, o le aʻafiaga o faʻamaʻi pipisi e faʻaleleia tele.

O oe faʻaleagaina i le toto maualuga? E te iloa o le maualuga o le toto maualuga e tau atu i le fatu ma oso? Faʻateleina lou malosi i ... Manatu ma manatu faaalia e uiga i le metotia faitau iinei >>

O se fualaau aoga tele "laulau numera 5" - mo i latou e mananao e faʻatuina le galuega a la latou vaega o meaʻai po o le puipuia. Faitau mea e te manaʻomia ma pe faapefea ona e mulimuli lelei.

Acesulfame

O se faʻaopoopoga fiafia lea o le tele o gaosi oloa o loʻo faʻaaogaina i le gaosia o suti, ice cream, sweets. Ae o le acesulfame e aofia ai le methyl alcohol, o lea e manatu ai e matautia i le soifua maloloina. I le tele o atunuʻu mamao ua faʻasaina.

O se suamalie suamalie e faʻafefiloi vai e faaopoopo i yoghurts, meaʻai, inu koko, ma isi. E afaina ai nifo, e le afaina ai allergies, o le glycemic index is zero. O le faʻaaogaina ma le le pulea o lea mea e mafai ona mafua ai le manava, faamalalauina, vevela tele o gasegase tumau, faateleina le mamafa o le intracranial.

Faʻavaveina e le tino ma faʻagesegese lemu e fatugaʻo. E masani ona faʻaaogaina i le saccher. Faʻaaogāina i le alamanuia e faʻamalie ai meainu. O suʻesuʻega ua faʻaalia ai o le faaumiumi o le faʻaaogaina o le ulaula e mafai ona mafua ai se tali le lelei mai le faʻalavelave popole. E le gata i lea, o le faʻaopoopoga e faʻateleina ai le atinaʻe o kanesa ma le cirrhosis. I le tele o atunuu ua faasaina.

O a mea suamalie e mafai ona faʻaaogaina mo le ituaiga 1 ma le maʻisuka ituaiga 2

Talia suamalieFaʻapipiʻi suamalie i luga o le suauuArtificial SweetenersFaʻapipiʻi suamalie i luga o le suauu
fructose1,73saccharin500
maltose0,32cyclamate50
Lactose0,16aspartame200
stevia300mannitol0,5
thaumatin3000xylitol1,2
osladin3000toso200
philodulcin300
monellin2000

Afai e le maua e le tagata gasegase ni faʻamaʻi pipisi o le maʻisuka, e mafai ona ia faʻaaogaina soʻo se mea suamalie. Ua faʻamaonia e le diabetologists e le mafai ona faʻaaogaina suamalie e:

  • afaina ate
  • ua le atoatoa le aoga,
  • faafitauli i le vaega o meaʻai,
  • faʻamaʻi maʻi
  • le ono mafai ona atiae le kanesa.

Taua! I le vaitau o le fanauina o se tamaititi ma i le taimi o le susu, o le faʻaaogaina o mea suamalie.

O loʻo i ai le suka suka tuʻufaʻatasi, lea o le faʻafefiloi o ituaiga faʻalaʻau e lua. Latou te sili atu le suamalie o vaega uma e lua ma faʻaitiitia ai itu o le tasi i le isi. O ia mea suamalie e aofia ai le Zukli ma le Taimi Lelei.

Patient Reviews

Iloiloina e Anna, 47 tausaga. E iai loʻu maʻisuka ituaiga 2. Ou te faʻaaoga se mea suitulaga mo le vevioside, lea na faʻamaonia e le endocrinologist. O isi mea faʻaopopo (aspartame, xylitol) e iai le oona oona ma ou te le fiafia i ai. Sa ou faaaogaina mo le silia ma le 5 tausaga, ma e leai ni faafitauli. Faʻavasegaina e Vlad, 39 tausaga.

Sa ou taumafai i le saccharin (o le oona tele), acesulfate (o le sugary taste), cyclamate (mea inosia). Ou te fiafia e inuina le asparaame pe afai e mama. E le oona ma e le o se mea leaga. Sa ou inuina mo se taimi umi ma ou te leʻi matauina ni aʻafiaga leaga.

Ae mai le suauu, o loʻu mamafa o loʻo faʻaopopoina faʻaopopo. Faʻavasegaina e Alena, 41 tausaga. O nisi taimi ou te lafoina Stevia i le lauti nai lo le suka. O le tofo e mauoa ma matagofie - sili atu nai lo isi mea suamalie. Ou te fautuaina atu i tagata uma, e pei ona masani ai ma e le o aofia ai le kemisi.

O le faʻaaogaina o mea suamalie faʻamalosi e le faʻamaonia ai ia lava, aemaise lava pe a sau i le tino o le maʻisuka. O le mea lea, e fautuaina le gauai atu i fuamalie o le natura, ae o le faʻalauteleina o le faʻaoga e mafai ona mafua ai se tali atu.

Ina ia aloese mai faʻalavelave, aʻo leʻi faʻaaoga soʻo se suka, e tatau ona e faʻafesoʻotaʻi lau fomaʻi.

Ia mautinoa e aoao! E te manatu o pills ma insulin o le auala lava lea e tasi e taofi ai le suka? E le moni! E mafai ona e faamaonia lenei lava oe e ala i le amata ona faʻaaoga ... faitau atili >>

O faʻamanuiaga ma faʻamaʻi o le sodium saccharinate i le maʻisuka

O mea suamalie o loʻo ola i le lauiloa. O le tele lava e faʻaaogaina e tagata pe a manaʻomia le faʻaitiitia o le mamafa ma le maʻisuka.

E tele ituaiga o mea suamalie o loʻo i ai tikeri eseese o le kalori. O se tasi o nei mea muamua o le sodium saccharin.

O le a lenei mea

Sodium saccharin o se suauu tumaʻi tutoatasi tutoatasi, o se tasi o ituaiga o sisi saccharin.

O se mea manino, leai se mea, ma le paʻu tioata. Na maua i le faaiuga o le 19 seneturi, i le 1879. Ma na o le 1950 na amataina ai le tele o meaʻai.

Mo le faʻamavae atoa o le saccher, e tatau ona maualuga le puleaina o le vevela. O le faʻamafanafana e tupu ile +225 tikeri.

E faʻaaogaina i foliga o le masima masima, lea e sili ona solu i le vai. I le tino, o le suamalie e faaputuputu i totonu o masini, ma na o se vaega e le suia.

Tagata faʻamalieina le aufaʻatasi:

  • tagata e maua i le maʻisuka
  • oti
  • tagata na suia i meaʻai e aunoa ma le suka.

O le saccharinate o loʻo maua i le laulau ma le paʻu fomu faʻatasi ma isi mea suamalie ma eseese. E silia ma le 300 taimi e sili atu le suamalie nai lo le sukalala ma faʻasao i le vevela.

E taofi ona meatotino i le taimi o le vevela ma togafitiga. E tasi le papalama e aofia ai le 20 g o le vailaʻau ma mo le suamalie o le tofo e fetaui ma le lua punetini o suka.

O le faʻateleina o le tui e maua ai se meaʻai lelei i le ipu.

Contraindications

O mea suamalie uma, e aofia ai le saccharin, e i ai se aafiaga faʻapitoa.

Faatasi ai ma le faʻailogaina i le faʻaaogaina o le siaki o mea nei:

  • maʻitaga ma lactation
  • le faapalepale i le faaopoopoga,
  • maʻi ate
  • tausaga o tamaiti
  • afaina o le tino
  • toe le manuia
  • gallbladder faamaʻi
  • faʻamaʻi fatu.

I le faaopoopo atu i le saccharinate, o loʻo i ai le numera o isi suamalie suamalie.

La latou lisi e aofia ai:

  1. Aspartame - suamalie e le maua ai se mea e sili atu ona lelei. E 200 taimi sili atu ona suamalie nai lo le suka. Aua neʻi faʻaopopo i taimi o kuka, aua e leiloloa ona meatotino pe a vevela. Faiga - E951. O aso uma e mafai ona faatagaina e oo i le 50 mg / kg.
  2. Acesulfame Potassium - Isi faʻasologa faʻapitoa mai lenei vaega. 200 taimi sili atu ona suamalie nai lo suka. Faʻaleagaina le faʻaleagaina o le solia o galuega o le cardiovascular system. Laina faatagaina - 1 g. Filifiliga - E950.
  3. Cyclamates - o se vaega o suamalie suamalie. ata - tumau lelei ma lelei le solubility. I le tele o atunuu, na o le sodium cyclamate e faʻaaogaina. E faasaina le potassium. O le gaʻo faatagaina e oo i le 0.8 g, o le igoa o le E952.

Taua! O vailaʻau faʻamalosi uma o loʻo i ai a latou faʻailoga. E saogalemu i latou i nisi o vailaʻau, pei o le saccher. Faʻaiʻuga lautele o le maitaga ma le lactation.

O sui o le suka e mafai ona avea ma analogues o le saccher: stevia, fructose, sorbitol, xylitol. O i latou uma e maualuga-kalori, vagana ai stevia. Xylitol ma le sorbitol e le suamalie e pei o le suka. O maʻi ma tagata ma le mamafa o le mamafa o le tino e le fautuaina e faʻaaoga le fructose, sorbitol, xylitol.

Stevia - O se mea suamalie masani e maua mai lau o se laau. E leai se aoga o le faʻaopoopoga i metabolic processes ma e faatagaina i le maʻisuka. 30 taimi e sili atu le suamalie nai lo le suka, e leai se aoga tau aoga. E solo lelei i le vai ma toetoe lava a le maua lona suamalie manaia pe a vevela.

I le gasologa o suʻesuʻega, na foliga mai o se mea suamalie masani e leai sona aʻafiaga i le tino. Na pau lava le tapulaa o le le faapalepale i le vailaau poʻo le faʻamaʻi. Faaaoga faʻaeteete i le taimi o le maitaga.

-e faia se iloiloga o mea suamalie:

Saccharin o se mea suamalie faʻamalosi lea e masani ona faʻaaogaina e tagata maʻisuka e faʻaopopo ai se tofo suamalie i ipu. E i ai sona aʻafiaga o le tino o le tino, ae i ni mea laiti e le afaina ai le soifua maloloina. Faatasi ai ma mea e lelei ai - e le faʻaumatia ai le manava ma e le aʻafia ai le mamafa o le tino.

Matou te fautuaina isi mataupu e fesoʻotai i ai

Sodium saccharin (saccharin) mo le maʻisuka

O suāuʻu mea o loʻo ola aʻe i le lauiloa i le lalolagi atoa i tausaga uma. E mafua ona o le i ai o ni faʻamaʻi patino faapitoa i maʻi poʻo le manaʻoga e faʻaitiitia le mamafa.

E lua vaega autu o mea suamalie: e le faʻaogaina ma masani. O i latou, i le isi itu, ua vaevaeina i le maualuga-kalori ma le leʻo caloric.

O le tasi o le suka muamua e faʻaaogaina ma le manuia i le maʻisuka o le sodium saccharinate, o se oloa o mea faʻapipiʻi e leai sona malosi.

Faamatalaga o oloa

O le sodium saccharinate o se paʻu tioata, e le oona ma sili ona solu i le vai.

! Ona o le suamalie suamalie, o le saccharinate sodium ua faʻaaogaina ma le manuia i le gaosia o mea inu gaʻo, pusa tioata, meaʻai gaosi meaʻai, faapea foi ma le falemaʻi. O loʻo iloa e le au faʻatau lautele e pei o le sodium cyclamate poʻo le mea taumafa faaopoopo E954.

Faatasi ai ma oloa o lenei laina, o le saccharin ua manatu o le suauu tutoatasi tutoatasi ma e le taugofie.

O le sodium saccharinate e maua i se maualuga maualuga (mai le 225 ° C) ma le mativa vaivai, o le mea lea e faʻaaogaina ai i le masima masima, lea e mafai ai ona faʻavae i le vai

O le sodium saccharinate o loʻo maua i le laulau ma e fautuaina mo le faʻaaogaina i le maʻisuka. Ua faamaonia o le saccharin e 400-500 taimi sili atu ona suamalie nai lo le suka.

Folasaga faʻasalalau ma fatuga

Sodium saccharinate o loʻo avanoa nei i le siʻosiʻomaga ma le faʻatau atu. O loʻo maua i le paʻu ma le pepa laupepa.

    O le paʻu o loʻo faʻaaogaina e pei o se mea e gaosia ma mea e gaosia, o loʻo faʻapipiʻiina i taga palasitika 5, 10, 20, 25 kilokalama ma faʻapipiʻi i totonu o pusa palasitika.

O suamalie suamalie sodium saccharinate e maua mai le tele o tagata gaosiga.

  • O pusa ua faatonuina mo le maʻisuka ma isi faʻamaʻi e mafai ona maua i lalo o faailoga taufaʻailoga Surel Gold, Cologran, ma isi. I tulaga taʻitasi, e mafai ona ese le tuufaatasiga, ae ui i lea, o se tulafono, o le oloa e aofia ai:
    • gaosia susu e faaleleia ai le solubility,
    • aspartame
    • Lactose
    • fuāvai
    • eletise eletise.
  • I le avea ai ma se lauiloa ma sailia se oloa, ua faatauina atu ai le sodium saccharin i se tau taugofie.

    O aʻafiaga, faʻasalaga, faʻalavelave

    E ui lava i le saogalemu ma le maualalo o le kalori i le saccharin, e le fautuaina e tagata atamamai e masani ona ave ese, ona:

    • o le tele o le taumafa masani e masani ona oʻo atu ai i le atinaʻe o le hyperglycemia, lea, i le isi itu, e faʻapupulaina ai le lamatiaga o le maʻisuka,
    • E i ai le manatu o le faʻaaogaina o le oloa e faʻaleagaina ai le digestibility o le biotin ma aʻafia ai le tulaga o le microflora o le intestinal.

    E le gata i lea, e le fautuaina le saccharin mo tagata e ono aafia i faʻamaʻi pipisi, maʻitaga ma lactating fafine, tamaiti, faʻapea foʻi ma gasegase o loʻo mafatia i le le atoatoa.

    Ae ui i lea, faatasi ai ma tapulaa uma lava, o le aoga o le suauu suamalie i le maʻisuka e maualuga lava le maualuga.

    O le a le mea e mafai ona suia le sodium saccharin i le maʻisuka

    I aso nei, o gaosiga eseese e maua mai ai le tele o suka, o le autu o le gaosiga o le sodium saccharin. E fautuaina mo le faʻaaogaina e tagata gasegase i le maʻisuka ma le gaʻo. Ae ui i lea, faatasi ai ma mea suamalie, e masani ona lauiloa a latou tagata masani.

    I le avea ai o se tulafono, o mea e maua ai le suka masani e maua mai mea masani e le masani ai: fualaau aina, laau totō, fualaau faisua, vine. Latou te le faateleina le kulukose o le toto ma e saogalemu mo le maʻisuka.

    Laʻau ma meaʻai suamalie - laulau

    Igoa o fualaau faasainaFaiga faʻapolopoloFaailogaMaualalo o le suamalieContraindicationsTau
    Steviaafifi pepa e 100ituaiga I ma le maʻisuka II25 taimi sili atu ona suamalie nai lo suka
    • tasi le le faapalepale,
    • maualalo maualalo
    • maʻitaga
    175 ru
    Sorbitolo le paʻu (500 g)ituaiga I ma le maʻisuka II50 taimi sili atu ona suamalie nai lo suka
    • maʻitaga
    • tasi le le faapalepale,
    • cholelithiasis,
    • alu aʻe
    • gallstone faamaʻi.
    100 rubles
    Sucrazite500 pusa lapisiituaiga I ma le maʻisuka IImaualuga
    • lagona lelei i vaega o le vailaʻau,
    • maʻitaga
    • lactation.
    200 rubles
    Fructoseo le paʻu (500 g)ituaiga I ma le maʻisuka IImaualuga
    • tasi le le faapalepale,
    • faʻasolosolo ma le faʻasologa o le tino.
    120 rubles

    Lafo Faʻasalaina Sweeteners - Gaosi

    Fructose Stevia Sorbitol

    O le sodium saccharinate o se mea suamalie, e masani ona faʻaaogaina i le maʻisuka ituaiga uma ma le lua. Ae ui i lea, o le faʻaaogaina o lenei oloa o loʻo finau pea i le sosaiete faʻasaienisi. O le mea lea, faʻafesoʻotaʻi lau fomaʻi aʻo leʻi tuʻuina atu lenei suamalie i lau meaʻai.

    Sodium saccharinate: o le a, o aoga ma mea leaga, suamalie, mo le maʻisuka, E 954

    I aso nei, suia le suauu moni faatasi ai ma le meaʻai faaopoopo E954, tatou te le manatu o se mea fou lenei.

    Sodium saccharin o:

    • Palo tioata e le mafiafia o se suamalie suamalie, toetoe lava a le mafai ona gaosia i le vai.
    • E faʻasaʻoina le sodium crystalline.
    • E leai ni calories.
    • 450 taimi e sili atu le suamalie nai lo le suka masani.

    Le lelei o le suamalie ma le aoga i aso taitasi

    1. O le suka moni e tumau pea i le tino o le metabolism i le tino, o lea e le mafai ai ona e aveesea uma mai le taumafa,
    2. Soo se mea suamalie e fautuaina pe a uma ona asiasi atu i se fomaʻi.

    Afai e te filifili e lafoai pea le faʻaaogaina o le suka masani, ona tatau lea ona e aoao e uiga i isi mea suamalie, e faaopoopo atu i le sodium saccharin. E pei ole fructose poʻo glucose.

    O le fructose e itiiti le caloric ma e sili atu ona faʻagasolo lemu e le tino. 30 g o le fructose e mafai ona faʻaaoga i le aso.

    O loʻo i ai meaʻai suka e iai se faʻafitauli le lelei i le tino o le tagata:

    • I le faaletonu o le fatu, o le potassium acesulfame e le tatau ona faʻaumatia.
    • Faatasi ai ma phenylketonuria, faatapulaaina le faaaogaina o le aspartame,
    • sodium cyclomat ua faʻasaina i tagata mamaʻi o loʻo mafatia i le le atoatoa.

    O le faʻaaogaina o mea taumafa e le faʻasaina, ae tatau ona faʻaeteete i le latou faʻaaogaina. Faitau ma le faaeteete le tuufaatasiga lea ua faatonuina ai le numera o kalori.

    E lua ituaiga o mea suamalie:

    1. Meainu suamalie. Ole fua fautuaina ole 50 g i le aso,
    2. Aano amino faʻamalolo. O le masani e 5 mg i le 1 kilokalama o se tino matua.

    Saccharin o le vaega lona lua o mea e suitulaga. E tele fomaʻi e le fautuaina e faʻaaogaina i aso uma. Peitai, o le sodium saccharin e le faigata tele ona faʻatau. O loʻo faʻatau atu i soʻo se fale talavai.

    Saccharin o se mea suitulaga mo le suka o loʻo i ai se faʻauigaga.

    I tagata gasegase i le paipa o alalaʻau, o le a sili atu le faigata o le maʻi ona tupu, o le mea lea, o le faʻaaogaina o le saccharin e solia i ia tagata.

    O mea e aofia i le suka e suitulaga i se mea taugofie i meainu suamalie e maualuga. Tamaiti faatau i latou i soo se mea. O se taunuuga, o mafatiaga o totonu o le tino e mafatia. Afai o le faʻaaogaina o le suka masani e faʻasaina atoa ona o le maʻisuka, ona mafai lea ona e suia i fualaau aina po o vine poo fualaau mamago. O le a tofo suamalie ma sili atu ona maloloina.

    Tuua Lau Faamatalaga