Faailoga o le faamai o le pancreas ma gall vladder and drugs for treatment

I aso nei, o feagai ma le faʻamaʻi, e toaitiiti tagata e iloa, o le pancreatitis o se faʻamaʻi o le pancreas poʻo le vevela? I le kulupu o le cholecystitis i le vaega o faʻamaʻi o le faʻaogaina o meaʻai. Faʻatasi ai ma lenei soliga, o le mea e tupu ai le faʻaleagaina na vave ona puʻeina ai le paʻu ma le gaso. I le avea ai o se tulafono, o le mea muamua e faʻalavelaveina le pancreas, ona i ai lea o lagona faʻalauiloa o le tiga.

Vaega o faʻamaʻi o le gallbladder ma le pancreas

I le gallbladder e le afaina ai, o le faʻaleagaina o gaioiga e masani ona atiaeina e le gata i le vevela lava ia, ae faapena foi i le pancreas. I le avea ai o se tulafono, o le cholecystitis ma le pancreatitis. Cholecystitis o se faʻamaʻi e mafua mai i le faʻamaʻiina o le faʻamalosi i le gallbladder. I se tulaga ua le amanaiaina, na te uunaia ai le fausia o mea totino papaa, o lona uiga o le gallstone disease. O loʻo i ai se maʻi e mafua mai i le motuvale le talafeagai o le okeni ma ona ala, lea e maumau ai le gafatia e faʻamaonia maeʻa ma momoli ese le talo i totonu o le meaʻai.

O le pancreatitis o se gaioiga e le afaina ai i le pancreas. O le ogaoga o le faʻamaʻi o loʻo i ai i le faʻalavelaveina o le faʻaogaina o meaʻai, o le endocrine, e pei ona le mafai e le tino ona faʻamaopoopo le inisalini.

O le faʻavevesi o le pancreas ma le le lelei o le gallbladder e faʻaosofia e le mea lava e tasi.

  • afaina o le endocrine,
  • o le leai o se tulaga,
  • genis predisposition
  • le tausisia o le taumafataga,
  • le galue malosi
  • le tele o le taumafa ava malosi,
  • meaʻai ogaoga, faʻamaʻi vailaʻau.

I nisi tulaga, e mafai ona vavae ese i le vaitaimi o le fanauina o le tamaititi ma pe a uma ona mafatia i faʻamaʻi pipisi.

O le faailoga autu o nei faʻamaʻi o se faʻaaliga iloga o le tiga i le vaega pito i lalo ifo o le taumatau matau ma le faʻamalosi i le saʻo saʻo. I le tino o le pancreatitis, o le tiga o loʻo maua i tua.

O isi faʻamaoniga e faʻaalia ai faʻamaʻi:

  • lagona o le gaioiga, vili,
  • maualuga le vevela o le tino
  • pe a uma se taumafataga, le lafoaia o se mea e le fiafia,
  • afu o le ogaumu (manava manava),
  • faʻaauau le faʻaleleia o kesi

O se suʻesuʻega auʻiliʻiliga o le a fesoasoani i le faʻamaonia lelei o le faʻamaʻi ma le tikeri o le atinaʻe.

Fai mai tagata tomai faapitoa o le pancreatitis e atiina ae i le tele o tulaga e faasaga i tua o cholecystitis. E tupu lenei mea ona o le mafuaʻaga o le pulelaulela i totonu o le gland, lea e oʻo atu ai i le toto le talafeagai, o le edema ma, i le tulaga sili ona leaga, o le strocreatic stroke.

O faʻafitauli le lelei e faʻaalia ai faigata ogaoga o pancreatitis ma cholecystitis. O le faʻamavaega o le gall, le mumlentia o le mumusu poʻo le oti o le pancreas, o le peritonitis e vave ona atiina ae. Fai mai fomaʻi o faʻafitauli e afaina, aemaise lava i le leai o se tausiga faʻapitoa ma togafitiga faʻapitoa.

Ina ia siaki le galuega a le gallbladder ma le pancreas, e tatau ona e faia se suʻega faʻapitoa:

  • suʻesuʻega ultrasound
  • foliga vaaia magnetic resonance,
  • faʻatulagaga faʻasolosolo,
  • faʻafanua,
  • tala faʻatusa.

O se suʻega suʻega e talafeagai foi:

  • suesuega lautele o le toto
  • o mea o loʻo i totonu o le kulukose i totonu o le toto,
  • auiliiliga e iloa ai diastases o le urine, toto - o se vailaau o le enzyme e aofia ai le tatauina o meaai,
  • naunautaiga o le cholesterol,
  • polotini, bilirubin.

Togafitiga o le cholecystitis ma le pancreatitis ma fualaau faasaina

A maeʻa le faʻataʻitaʻiina o togafitiga, e faʻaaogaina e le fomaʻi se metotia faʻafomaʻi.

E aofia ai vaega nei:

  1. Fomaʻi togafitiga.
  2. Taofiofia le usitai i meaai.
  3. Teenaina o vaisu ma oloa leaga.
  4. Tausiga o le inu ava e masani lava.
  5. Faʻasologa o mea taumafa.

Antibiotics

I le faʻaalia o se malosi malosi o le tino i gaioiga e mafua mai i le microflora leaga, o tagata faʻapitoa e faʻaaogaina sooupu lautele - vailaau faʻamaʻi. Vaega o vailaau faʻapitoa e maua ai vailaʻau i foliga o capsules poʻo papa maʻa, iniseti poʻo le iniseti.

I togafitiga faʻaaoga:

I le taimi o le faigata, o loʻo faʻaaogaina se vailaʻau o le agamalu a Rifampicin.

  1. E i ai aʻafiaga o meaola i le intracellular levels.
  2. Faʻaaoga tele mo siama siama.
  3. O le tuufaatasiga o loʻo i ai le vaega taua - rifampicin.
  4. O le metotia ua fuafua e faʻavae i luga o le mamafa o le tino o le tagata maʻi: 10 mg o le vailaau faʻasaina i le 1 kilokalama.
  5. E faʻasaina le faʻaaoga mo le hepatitis o se natura faʻapitoa, le toe gaogao, i le vaitau o le fanauina o se tamaititi, tamaiti e oo i le 12 masina.
  6. Faʻaiʻuga matuia i vaega o le vailaʻau: vomiting reflexes, allergies, dizziness, faʻaitiitia le toto maualuga.

I le gasologa o le pancreatitis, ua faatonuina ai Ampicillin.

O uiga iloga autu:

  • e faʻalavelave ai le atinaʻeina o microflora pathogenic i le telefoni feaveaʻi,
  • o faʻamaoniga autu mo le faʻaaogaina o faʻamaʻi pipisi o le faʻaogaina o meaʻai,
  • o le vaega galue malosi e tele,
  • faatonuina se fualaau faasaina i le ituaiga o tuiina e oo i le 500 mg i le 6 itula,
  • tali leaga - fiva o le tagata gasegase, faʻasao mai i le vavalaʻau, paʻu faʻatasi, faʻasolosolo i le tino o le urticaria,
  • e faʻasa ona faʻaaoga mo le le faʻamaoni, faʻafefe o le ate, mononucleosis.

Cholagogue

O vailaʻau Cholagogue e fesoasoani i le faʻasaʻoina o le suasusu ma le inu o le sua suamalie. E fautuaina i latou ina ia tuʻufaʻatasia ma antispasmodics. Ole meaola lea e le mafai ona faʻaaoga i le i ai o ni mea papa i totonu o le gallbladder poʻo pe a masalomia o latou tulaga.

O vailaʻau faʻasolosolo ua vaevaeina i ni vaega se tolu:

  1. Filifilia - faʻaleleia le faʻavaeina o mataupu.
  2. Cholespasmoliths - faʻapupula le tafega o le faʻamalologa faalilolilo mai le gallbladder.
  3. Cholekinetics - e talitutusa ma meatotino ma gaioiga i cholespasmolytics.

Vasega fualaau ma fatuga:

  • gaosia
  • e faʻavae i luga o aitema
  • i luga o le masima suauu o le elemonika,
  • faʻavae laau.

O nei vaega e aofia ai:

  • Alu
  • Manaomia Taua,
  • Cholenzyme
  • Ursosan
  • Chophytol, ma isi.

O vailaau faʻaaoga e faʻaogaina ile afa itula ao lei faia se taumafataga. O aso fautuaina i aso taitasi e tatau ona vaevaeina mo le aso atoa e faavae i le numera o taumafataga. A leai, e faigata ona talanoa e uiga i le aoga o fualaau faasaina. Ia mautinoa ia inu tele vai inu mama.

O vailaau o le Enzymatic ua faatonuina mo le pancreatiti. O le gaioiga autu o le faʻatumu lea o le le lava o enzymes i le faʻaogaina o meaʻai i le taimi o le maʻi ma faʻaleleia le faagasologa o le faʻaogaina ma le faʻaaogaina o meaʻai.

O le sili ona lauiloa e aofia ai:

  1. O le pancreatin o se sauniuniga o le enzymatic e aunoa ma ni suka. E aofia ai le amylase, lipase, protease. O le meafaigaluega e faʻamaonia ai le faagasologa o le faʻapalapalaina o meaai, le faʻaaogaina o vaega taua. Faʻataunuʻuina e kamupani faʻatau fale. A o leʻi 'ai poʻo le taimi.
  2. Creon e talitutusa ma foliga ma gaioiga i le pancreatin. O le eseesega o loʻo iai i foliga o capsules ma e faʻaaogaina i le taimi o taumafataga.
  3. Festal - o loʻo iai vaega taua mo le talo ma se faʻalavelave o enzymes mo le pancreas. Ave 3 laulau i le taimi o le taumafataga poʻo vave pe a maeʻa. O le fua mo se tagata matua e eseese mai le 1 i le 2 papa. I le togafitiga o tamaiti, ua faatagaina e faaaoga le matua e 3 tausaga. O le auala o togafitiga ma fuataga e fuafuaina e se tagata tomai faapitoa, taitoatasi.

Hepatoprotectors

I se tulaga sili atu e fesootaʻi ma togafitiga ile homeopathic, lea e fesoasoani e tausia lelei le gallbladder ma puipuia ai le atinaʻeina o le ate.

O le taatele e aofia ai:

  1. Hepatosan o se fualaau faasaina o meaola manu. E maua i capsules mo togafitiga ma le toe faʻaleleia o le ate ma le gall vladder. O le vailaʻau o loʻo i ai puipuiga mai le aʻafiaga o aʻafiaga o faʻasoesa i luga o siama, faʻaitiitia le faʻaaogaina o vaega le aoga. I le avea ai ma aʻafiaga, e mafai ona tupu se faʻafitauli faʻafefe.
  2. LIV-52 o loʻo maua i le tulaga o laumei ma lāmala. Faʻamau i mea masani. O le meafaigaluega e toe faʻaleleia ai le gaioiga o le ate ma le gall vess, e faʻaitiitia ai mea oona. E faʻaleleia ai foi le gataifale ma le vevela o le talo, e puipuia ai le fausiaina o le vavao. Ave 2 paluga 3 taimi i le aso. Mo tamaiti e mafai ona faʻaaoga i le 2 tausaga. O aʻafiaga o loʻo aʻafia ai - o se mea e le fiafia i ai, o le suamalie, leu, edema. E i ai le faʻamaoniga mo le faʻaaogaina - o le vaitaimi o le maʻitaga ma le susu, le faʻalogo i vaega.
  3. Heptral e faʻaaogaina le talo, faʻaleleia le gaioiga o le talo i le duodenum. Ua taʻua o meatotino faʻasao. E faʻaaoga lelei ao 'ai.
  4. Phospholip. O le mea galue malosi o le leithithin. Faia i foliga o capsules. I le vaega laititi, ave faʻamaʻafi 2 i le aso, ma i le taimi o le faʻamagaloga, 1 vaega 3 taimi. O le togafitiga e le tatau ona sili atu i le 3 masina.

O tagata e maua ni vailaʻau maʻoti mo le cholecystitis ma le pancreatitis e itiiti lava se faitioga o le tiga i lalo ifo o le taumatau.

E pei ona uma ona taʻua, o le mumusu i le pancreas e mafua mai ona o mea papa i totonu o le vevela. Latou te tulaʻi ona o le leai o le ascorbic acid ma le tocopherol.

B vitamin e faʻatonutonuina le galuega a le sphincter o Oddi ma faʻapipii le vevela, ma faʻamalosia ai le sao o le sua. Afai e te mulimuli i se taumafataga, ole a gaosia mea o le enzyme i le le lava o mea. E le lava le meaai e le tele ni vitamini i totonu o le tino ma e le o gauai atoatoa ona o le faʻalavelave o le pancreatic. Mo lenei mafuaʻaga, ua finau mai le au popoto e faapea o le pancreatitis ma le cholecystitis, e fautuaina faapitoa lava e ave nisi fualaau vitamini faaopoopo.

O faʻalavelave sili ona lelei o:

Mo pathoces o le pancreas ma le vevela, ua fautuaina faapitoa e faʻaaoga le vitamini B12. E fesoasoani i le toe faʻaleleia o le faagasologa o le vaeluaina o sela gaʻo, faʻamaonia le metabolism ma le gaioiga o le manava. I le pancreatitis, o lenei ituaiga vitamini e le o tusia i totonu o fualaʻau, ae i le injections.

Painkillers, antispasmodics

Ina ia faʻaitiitia le faʻamaʻi o le tiga i le faʻaogaina o le tino o le pancreas ma le vevela, o vailaʻau faʻatasi ma le faʻaaogaina o mea e faʻaaogaina ai le faʻalogo ma le anti-inflammatory e faʻaaogaina:

I faʻavave o le masini o meaʻai, ma le motauli vaivai o le vevela ma ona ala, o le vailaʻau faʻatasi ma le aʻafiaga antispasmodic o Buscopan e faʻaaogaina.

Mo le tiga e mafua mai i le faateleina o le tino o puipui o le talo, ave:

Anetusi

O lenei ituaiga o vailaau e faʻaitiitia ai le faʻasaʻoina o le eletise chlorhydrate, faʻaleleia atili le faʻafefeteina o faagasologa ma tuʻuina atu aiaiga mo le faʻagasologa masani o enzymes faʻamalo e le pancreas.

Ae, faatasi ai ma nei maʻi, o le fualaau faasaina "Alemagel" ua faatonuina. O le mea aoga o le aluminium hydroxide, lea ua avea ma faavae mo fualaau uma o lenei gaioiga.

Faʻaaogaina mo le 'aiina, e tatau ona e lulu muamua. O tagata matutua e faʻamatalaina mai le 1 i le 2 teaseti, ae i le leai o se iʻuga, e mafai ona faʻateleina le gaosiga i le 15 ml mo le faʻaaogaina. I le aso, aua neʻi sili atu i le 90 ml o le vailaʻau. O tulaga autu e tatau ona tausisia le tui, ia 'aina le afa itula ao lei' ai ma ao le i momoe.

O le faʻamaʻi e sau faatasi ma le vomiting, leu ma le tiga, o le fea tulaga e ave muamua ai le fualaau faasaina "Alemagel A", ma a maeʻa le leiloloa o uiga le lelei, latou te fesuiaʻi i le mea autu.

  1. O togafitiga faʻapitoa o totoga o le faʻalavelave faʻapitoa.
  2. Alzheimer maʻi.
  3. Tamaiti matutua i le 10 tausaga.
  4. Tagata taʻitoʻatasi faʻalepale.
  5. Faʻalavelave faʻaleagaina i le fructose.

Laʻau faʻatoʻaga

O le sili ona aoga o tupe o loʻo i ai le atisosisi ma le susu vaitama:

  1. "Legalon" o se tagata faʻamaʻi pipisi e aveeseina ai le faʻaogaina o le inflammatory ma toe faʻafouina ai siama. Faʻalagolago i le vailaau o le eletise malosi, ave mai le 1 i le 2 capsules 2-3 taimi i le aso.
  2. Karsil o se tagata faʻamaʻi pipisi i meatotino antitoxic. O le vasega ma le fuataga ua faatonuina e le fomaʻi. Avanoa i le pepa o loʻo faʻalanu. O le togafitiga e le tatau ona sili atu i le 90 aso.
  3. "Hofitol" - faʻafaigofieina le tafega o le pulelaulela ma faamamaina le toto mai Urea. Ave 1 teaspoon 3 taimi i le aso. O aʻafiaga leaga - allergies, faʻamaumau o le fale i le umi faʻaaogaina,
  4. Sinemal o se tagata na te faʻaleleia le siama e aveesea le mea oona ma toe faʻafouina ai mea. Ave faʻalua capsules i le aso ao leʻi oʻo i taumafataga. O aʻafiaga - o se faʻalavelave faʻalavelave, faʻavalea o le fale. E faasa ona faʻaaoga i le taimi o le maitaga.

I le i ai o cholelithiasis, e faʻaaogaina ma le faʻaeteete vailaʻau ma pe a maeʻa feutagaiga ma se tagata tomai faapitoa. A leai, e mafai ona e faʻaleagaina le setete o le soifua maloloina, lea o le a taʻitaʻia ai le aveesea o le okeni.

Tau o vailaʻau

O sauniuniga mo le toe faʻafoʻisia o le gaioiga o totoga e eseese e faʻalagolago i le taʻiala o le gaioiga ma le gaosiga.

Mafaufau i le tau o nisi:

UlutalaTau faʻatatau
Ampicillin13-100 rubles
Ursosan200-2000 rubles
Allochol8-40 rubles
Pancreatin20-50 rubles
Hepatosan290-579 rubles
LIV-52248-405 rubles
Alemagel150-380 rubles
Karsil150-820 rubles

Puipuia faʻamaʻi

Mo le puipuia o le atinaʻeina o faʻamaʻi o le biliary system, e tatau ona e siakiina e le aunoa lou soifua maloloina, soifua manuia ma faia ni puipuiga masani. E ui lava o le ate e mafai ona toe faʻaleleia, e tatau ona puipuia.

  1. Meaʻai talafeagai. Metotia o le kuka - kuka, uila, taʻavale e aunoa ma le suāuʻu, taoina e aunoa ma le fausiaina o se uʻamea auro. Ia mautinoa ia vaʻaia oloa ia e aʻafia ai le tulaga o okeni - mea inu vevela, ava malosi, sola ma ulaula meaʻai, meaʻai, meaʻai vave, ma isi faʻafitiu ulaula.
  2. Aua le faatonuina oe lava ia fualaau. A le o lea, o le tulaga lautele e mafai ona faateteleina.
  3. Taʻitaʻi se olaga ola malosi: ia faia gaioiga faaletino, faʻaalu le tele o taimi i le ea fou.
  4. Fai suʻesuʻega faafomaʻi masani.
  5. Tausia le tumama o le tagata lava ia.
  6. Vaʻaia vave vailaʻau, vitamini ma isi aʻafiaga o meaola faʻapitoa e puipuia ai totoga mai aʻafiaga i fafo.
  7. A uma ona feutagai ma se tagata poto faapitoa, ave ni teuteuga, faʻaogaina o fualaau faʻalaʻau.

E taua le manatuaina o laupepa mo le puipuia o faʻamaʻi o le gallbladder ma le paʻu o le paʻu ina ia puipuia ai siama, o le gaosiga tatau o le talo ma le faamamaina o totoga o vailaʻau oona.

O le a le sootaga i le va o le pancreatitis ma le cholecystitis

O le cholecystitis ma le pancreatitis o loʻo tutupu mai i faʻamaʻi pipisi. O le faʻamaʻi muamua o se suiga faʻaleagaina i puipui o le talo, o le lona lua o le solia o le pancreas. O totoga uma e lua e mumū i le taimi lava e tasi talu ai ona o le taofiofia o le taʻaloga masani e ala i faʻamatalaga, lea e ulufale ai iina faatasi ai ma le faʻamalologa faʻamaʻi.

O le cholecystitis poʻo le pancreatitis e manaʻomia ai taotoga.O le mea lea, e le mafai ona e tolopoina se asiasiga i le fomaʻi pe valaau i se falemaʻi!

E naʻo le 20% o mataupu, o le pancreatitis e faʻatele ai le cholecystitis. E tupu lenei mea pe a fai e le ogatasi le pule o le pancreatic ma le pule masani, ae tatala i le duodenum lua sikimita i luga aʻe. O lenei mea e faʻateleina ai le faʻafefe o le vai inu i totonu o le moli ma le ita mulimuli ane o ona puipui.

Aiseā e tupu ai faʻalapotopotoga faʻaleagaina?

O le pancreatitis ma le cholecystitis e faʻapogai ai nei lava mea e tasi:

  • gallstones
  • faʻasoesa o le dyskinesia,
  • faʻamaʻi pipisi o le vailaau oona, faʻaogaina o le tino,
  • osofaia o le ate ma le talo,
  • vailaʻau vailaʻau o le hepatitis,
  • le lava le toto i le tino,
  • le lelei
  • ava malosi
  • malformations o le tino (punou, neoplasms),
  • le galue malosi.

O le a le mea e taatele i le afaina o le gall ma le pancreas ma le auala e iloa ai

Faailoga masani o le afaina o le fualaau oona o le gasea, vomiting, fiva, afu, ma tiga tiga i le manava pe a uma ona 'ai. Afai e leai se aʻoga a le tagata, o le a faigata ia te ia ona filifili po o le a le totoga faapitoa ua amata ona afaina.

O le a le mea e iloa ai le le atoatoa o le tino mai le cholecystitis, e iloa e le gastroenterologist. E tatau ia te ia ona liliu se tasi mo se siama. Mo le mumū o le pancreas, o le foliga mai o le mago i totonu o le vavae tautala o se uiga lelei. Faʻatasi ai ma se gallbladder faamaʻi, o le tagata maʻi e lagona le tiga i lona gutu. I le pancreatic pancreatitis, o le tiga e tupu i le itu tauagavale, e mafai ona fusi-faapei. I le cholecystitis, e afaina ai i le itu taumatau, tuʻu i lalo o le tauau o le tauau.

Faʻailoga faʻamaʻi

Ona o le cholecystopancreatitis, o le aofaʻiga tatau o enzymes pancreatic ma le manava o le ate e taofia le ulufale atu i le iniseti, pe a fai o meaʻai e gaosia i le sua oona e tatau ona faʻafefe ma faʻafefe. Duodenal digestion e faʻalavelaveina (faailoilo: flatulence, faʻavavega o le mamafa i totonu o le manava, manava manava e suia i le manava). O loʻo faia le Dysbacteriosis, lea e faʻavaivaia ai le puipuiga o le tino, o le ono mafai ona inu le tino ma le mama o neoplasms.

O faʻalavelave tuga o le cholecystitis o le gangrene ma le malepe o puipui o le gallbladder.

Faʻamatalaga

O auala autu mo le faʻamaonia o le mumū o le faʻaogaina o meaʻai:

  • Faʻamatalaga - ia iloilo le tulaga o totoga i totonu, faailoa mai faʻamalamalamaga i le alalele pule, i le pancreatic duct.
  • Suesuega o le toto o meaola oona - o se maualuga maualuga o enzymes pancreatic e faamaonia ai le tino o pancreatitis.
  • Le auʻiliʻili lautele o le toto, urine - o se faʻalauteleina o leʻolocytes e faʻamaonia faailoga o le mumū.
  • Iloiloina faʻataʻitaʻiga o feces - e mafai ai ona e iloiloina le faatinoga o le inumaga.

Faailoga o le mumū o puipui o le vevela ma meaʻai o le pancreatic e tutusa ma faʻamaoniga o isi gasegase gastrointestinal. Ina ia iloa le eseesega i le va o latou, o le siakiina o le eseesega ua faatonuina.

Meaʻai maloloina

O taumafa o le muamua ma le autu o le togafiti.

Mo le togafitia o le cholecystitis ma le pancreatitis i le taimi o le faigata, e tolu mataupu faavae e ao ona matauina: malulu, fiaai ma malolo.

Afai o loʻo i ai i le gasegase o le faʻamaʻi, malulu, ma le filemu, o lona uiga i le pancreatitis e masani ona fautuaina e 'ai lelei:

  • E ai i sina vaega e oʻo atu i le fitu taimi i le aso. O meaai e tatau ona mafanafana.
  • Tetee gaʻo, falai, ulaula, vevela vevela, ava malosi, sukalati, soda.
  • Meaʻai suamalie, gaosi meaʻai aʻo leʻi faʻaaogaina.
  • Faʻaaofia ai meaʻai gaosi susu, masini fuālaʻau, supa soup ma cereals i le lisi.
  • A maeʻa ona 'ai, e tatau ona e alu mo le afa itula e faʻaleleia ai le vevela o le talo, faʻaleleia le' aina o meaai.

Taumafa paleni paleni e fesoasoani e faaitiitia le avega i luga o le gallbladder ma le pancreas, aveesea le tiga, le mamafa i totonu o le manava.

Faʻatau togafitiga

Lisi o fualaau e togafitia ai le cholecystitis ma le le atoatoa o le tino:

  • Kontrikal, Antagozan - inhibitors o enzymes pancreatic. O fualaau faasaina ua faatonuina mo se vaega tele o le faamai e taofia ai le galuega secretory o le gland.
  • Methyluracil, Pentoxyl - anabolic agents na faʻaalia mo le faʻaleleia atili o metabolic processes i le tino.
  • Omeprazole, cimetidine - e faʻaitiitia ai galuega faalilolilo o le manava.
  • Festal, Pancreatin - tapenaga o le enzyme e tatau ai mo le vaevaeina o mea taumafa i totonu o le manava i meaʻai.
  • Bactrim, Biseptol - o nei vailaau faʻamaʻi mo le cholecystitis ma le pancreatitis o loʻo faʻaalia e ave e faʻaitiitia ai le mumū, aemaise lava pe a mafua ona o se faʻamaʻi.
  • Holosas, Cholenzyme - choleretic fualaau faasaina, faaleleia le tafe o le talo mai le vevela ma ona ala.
  • Leai-spa, Papaverine, Motinium - faʻafefe le gaogao o le maso, faʻafefe.

Fofo faʻapitoa

O togavao ma le pancreatitis ma le cholecystitis e faʻaleleia ai galuega a le tino. O totogifuapauina mo le togafitiga o talo ma le pancreas e masani ona aofia ai le chamomile, plantain, wormwood, immortelle, marigolds, yarrow ma isi vailaʻau togafitiga.

Faʻataʻitaʻiga lelei o tagata mo pancreatitis ma cholecystitis:

  • Faafefiloi 1 tbsp. l wormwood, fugalaau olaola, laʻau o yarrow ma fennel. E tasi le sipuni sipuni o mea faʻaaoga e fafaga le 500 ml o le vai inu, ia tuʻuina mo le 8 itula. Faʻasologa. Ave 1 tbsp. l ao faagasolo le aso. O le manaʻomia ma le umi o togafitiga mo se vevela mumū e tatau ona malilie i se phytotherapist.
  • Faʻafefiloi i vaega tutusa le aʻa o le paʻu ma le elecampane, marigold, wormwood, o le St. John's wort, chamomile, manoa, sage ma horsetail. Sasaa se sipuni tele o le aoina i totonu o se vevela, sasaa 0.5 lita o le vai inu. A maeʻa le 2 itula, aʻafia. Inu le vailaau mo le le atoatoa o le pancreatic i aso uma i le 100 ml 30 minute aʻo leʻi 'ai.

Metotia faaopoopo

E matua le mafai lava ona togafitia le pancreatitis. Le faʻamalosiina o le aʻafiaga o togafitiga o fualaau faʻasaina ma faʻalauteleina le amataina o le faʻamagaloga, faʻamafanafanaina o le mafanafana o le manava fesoasoani. Faʻaiʻuina le faʻamalama o le biliary, o loʻo filifilia foi le eletise (o se ituaiga faigofie o le vailaʻau o loʻo i totonu o le paʻu i lalo o le aafiaga o le tuusaʻo tuusao) i le ate. O lenei mea e faʻaleleia ai le gaosia o togafitiga o le hepatic ma faʻaleleia ai le toto i le okeni. E tusa ma le 10 sauniga.

Ina ia faafaigofieina le fualaau oona, ua faatonuina ai tagata mama e inu vai inu vai Borjomi, Essentuki, vai taele i vai vai, tumu i le carbon dioxide. A maeʻa ona aveese le mumū, o le fofo o le palapala ma togafitiga faʻapitoa e faʻataʻitaʻiina mo le vaega o le ate ma le paʻu.

A manaʻomia le taotoga

O se taotoga i luga o le gallbladder o loʻo faʻamaonia pe afai o loʻo i ai ni faʻamaumauga tele e le faʻamaʻi i lalo e fualaau. O maa lapoa e mafai ona poloka atoatoa le lumenia o le mea e faʻafefe ai, lea o le a oʻo atu ai i faʻamaʻi o le ate ma le paʻu. I ia tulaga, e manaomia se taotoga mo le aveeseina o maa.

E le mafai e le tasi ona faia e aunoa ma le fesoasoani a se fomai tipitipi pe a fai o se faʻalavelave o le pancreatitis ma se purucne necrotic ua tupu. I lenei tulaga, ua aveeseina le vaega na aafia o le gland, ua tuʻuina ai paipa vai.

E faʻapefea ona ola faʻatasi ma le mumū tumau

O le faʻavavevaveina o maʻi faʻasolosolo o le faʻaogaina o meaʻai e tupu faʻafuaseʻi. E masani lava o lenei vaitau e faʻaalia i le tiga o le fusi. Ina ia faʻaitiitia se osofaiga tiga ao leʻi oʻo mai le falemaʻi, e mafai ona tuʻuina atu i le tagata gasegase le tui o No-shpa, ona tuʻuina lea o ia i totonu o se tamaʻi pepe. Aua e te fautuaina le aveina o pulu i totonu o pusa i le taimi o se osofaiga. O fualaau o le a faia ai se avega i luga o le gland, lea o le a atili faʻaleagaina ai le tulaga o le maʻi.

E tusa lava pe mulimulitaʻia e se tagata ei ai le pancreatitis e masani ai mea taumafa, atonu o nisi taimi e ono aʻafia ai i le vevela, gasegase, ma sina faʻaletonu i le sao ole hypochondrium.

O le puipuia o le faʻateleina o faʻamaʻi faʻasalaga e mafai ona na o se puipuiga. Ina ia faia lenei mea, e tatau ona e tausisia i taimi uma ia meaʻai talafeagai, ia e faalua i le tausaga ona e faia se suʻega faafomaʻi. E tatau ona inu i taimi uma fualaʻau faʻasalalau ma anti-inflammatory.

Mafuaaga o faʻamaʻi ate

O faʻamaʻi o lenei okeni e atiaʻe i tagata mo ni mafuaaga se tele. E pei ona sili ona taatele i latou, ua iloa e tagata atamamai afaina(o loʻo matou talanoa e uiga i siama o le hepatitis), o se faʻamaʻi maʻisuka, le gaʻo gaʻo gaʻo, faʻapea foʻi le faʻaaoga sese o le ava malosi e se tagata.

E masani ona i ai i le tagata le tiga o le ate pe afai na te inuina ni vailaʻau mo se taimi uumi pe fesoʻotaʻi ma toxins. I lenei tulaga, o le tiga i le ate e tupu mai o se taunuuga o ona mea oona. O faʻaʻailoga o faʻamaʻi o le ate e faʻaalia foi i totonu o na tagata o loʻo i ai le faʻatoʻateleina o togafitiga i ituaiga togafitiga. O le puipuiga o le tino o se tagata maʻi e amata ona ave mo filo mai fafo o le ate ma le talo, ma o le mafuaaga lea e iloa ai e le tagata maʻi le ala e tiga ai le ate.

E mafai ona aʻafia le ate o le tagata parasitelea e afaina ai le ate. O le atiina ae o se tagata e afaina ai foʻi lona tulaga. faʻamaʻi toto, tuberculosis, loto vaivai.

Ae ui i lea, i nisi tulaga, atonu o le a le iloa e se tagata pe aisea e faasolosolo malie ai ona faʻalavelave le ate. O lea la, o nisi taimi o le mafuaʻaga o le faʻamaʻi e avea ma se auala le saʻo i meaai masani i aso taʻitasi, tausisia e le aunoa le saʻo meaaiseti vave mamafa mamafa. O le a le mea e fai i lenei mataupu, e tatau i le tagata poto faapitoa ona vave, e pei o le tuuto tutoʻatasi e mafai ona oʻo atu ai i se faʻaleagaina o le tulaga.

O le mea lea, e le gata o faʻamaʻi tuga ma faʻalavelave i le gaioiga o le tino, ae faʻapea foi ma masaniga a le tagata ma mea e fiafia i ai, ma le tulaga o le siʻosiʻomaga e ono aʻafia ai le tulaga o le ate. I soo se tulaga lava, o le suʻesuʻe muamua ma le auala tonu e togafitiga ai e talafeagai.

Faʻamatalaga o aʻafiaga

O le afaina o le gallbladder e masani ona tupu ona o le pipisi o le okeni i meaola leaga e le tusa ai ma le tulaga o le vaivai o le puipuiga ma le i ai o maʻi o talaaga. O se vaega taua i le faia o se predisposition i le cholecystitis ua tofia i le vaega e vaevaeina.

O mafuaʻaga autu o le atinaʻeina o le faʻamaʻi:

  • o le faʻaofiina i totonu o le vailaʻau o fualaau oona - staphylococcal, streptococcal,
  • faʻamaʻi faʻamaʻi pipisi, faʻalavelave alofa - giardiasis, opisthorchiasis,
  • fungal infection
  • Hepatitis virus faʻamaʻi pipisi,
  • inupia
  • faaumiumi le aafia i allergens.

I le amataina o se gaioiga malosi, o le aʻafiaga o mea le lelei faʻaleagaga e talafeagai:

  • tulaga o le talo i le pito i tua o le poloka o le biliary tract, dyskinesia,
  • gasegase gasegase i totonu o le tino,
  • afaina o le gasegase,
  • leai se faamalositino
  • leaga meaai ma le le tausia o vaitau taimi i le va o taumafataga,
  • galalalaina, faʻaleagaina o meaʻai gaʻo,
  • inu masani, inu ulaula,
  • e masani ona aafia i tulaga faigata,
  • afaina o le endocrine.

Symptomatology

O le inflammation i le gallbladder e atiae malie, i luga o se tulaga faateleina, e masani lava ona liliu atu i se foliga faifai pea. Faailoga o le gallbladder inflammation eseese e faalagolago i le ituaiga o togafitiga.

O le cholecystitis gasegase e faʻaalia i faailoga nei:

  • O le mea e tupu mai ona o le faʻapipiʻiina o le alalele faʻatasi ma se maa po o se kesi vevela o le pule pulelelele.
  • toesea o le fiaai ma le mamafa o le mamafa,
  • faʻataʻaveʻaina jaundice ma le siakiina o le paʻu ma le mata o le mata,
  • fiva, agai i fiva o se faailoga o le inupia,
  • afu ma le vomiting vomiting ma le talo i totonu o le vulu,
  • fufulu
  • solia o le nofoa (mausali le tumau).

O faʻamaʻi o le gallbladder mumusu e le o faʻamaonia, e mafai ona mou ese ma toe faʻaalia. O le cholecystitis taimi faʻaalia ua faʻaalia:

  • vaivai pe afaina ai foi i le itu taumatau, ma o le tiga e faateleina pe a uma ona taumafa meaai gaʻo po o le tele o gaoioiga faaletino, o le natura o le tiga e ese mai le pipii atu i le faamalosi ma faigofie ai le vevela i le sacrum, le plexus solar,
  • afaina le ea, meaai,
  • maʻi i le taeao i luga o se manava "leai",
  • malosi ma le le faʻavaivai i le itumalo faʻapitoa.

O nisi o faailo iloga o le mumu i nisi o gasegase e maua i le cholecystitis e tutupu ai faailoga o le VVD - faateleina le sosolo, oso i le tachycardia, faateleina le fatu fatu, migraine, ma le le mautonu. E le gata i lea, ei ai le tele o faailo o le cholecystitis e tupu i tamaitai:

  • lagona o lagona
  • fulafula o vae ma le paʻu o le paʻu i luga oi latou,
  • afaina o le ulu, sili atu ona leaga ao lei faia le amio,
  • vevesi o le faʻamaʻi.

Faʻailoga

O uluai mea mataʻutia o le mumu o le biliary e manaʻomia ai le asiasi vave atu i se gastroenterologist. Faʻatalanoaga o faitioga ma le aoina o se maketi e mafai ai ona faʻaalia le faʻamatalaga e uiga i faʻamaʻi ua mavae o le gastrointestinal tract ma le biliary system, pathologies faʻamaʻi, ituaiga olaga ma amioga e 'ai. Pe a faʻavaivaia le ate ma le talo ma fesuisuiai, e tosina atu e le fomaʻi le gaioiga i le puipui o le manava ma le tiga i le itu taumatau.

A maeʻa le uluai suʻesuʻega, ona faia lea o se numera o faʻataʻitaʻiga:

  • o se suesuega o le toto ma le toto o meaola, ma o lona taunuuga e mafua mai i le saoasaoa o le ESR, o le faateleina o le aofaʻi o sela o le paʻepaʻe ma neutrophils, o le faateleina o le gaoioiga o enzymes o le ate ma le bilirubin, protein C-reactive,
  • iloiloga lautele o le urine, faatasi ai ma le fesoasoani lea o le auai o le pati bale e iloa ai o se faailoga o faafitauli mai le biliary tract,
  • o talafou o totoga o le polokalame o le biliary e faaalia ai le faapaleniina, maualuga o le toto, puipui puipui o le talo, o se foliga le lelei o le okeni po o le faamalosia i le voluma,
  • O le leo o le duodenal e mafai ai e oe ona faʻatuina ni toilalo i le faagasologa o le faaputuputu ma le excretion o bile, o foliga vaaia o le pulelelele ma le mumu o le vevela e iloagofie - faatasi ai ma le i ai o suauu, kulupu, leukocytes, cholesterol, giardia cysts o loo i ai i le tele o volumes.

Mafuaaga o Cholecystopancreatitis

O le mafuaaga autu o le le paleni. O le gastrointestinal tract i totonu o le tino o le tagata ua faatulagaina ina ia mafai ai ona aʻafia le toto i isi totoga o le tino.

Mafuaaga o le faamai:

  • Mea e le paleni, fualaʻau vaitama,
  • Le lava faamalositino,
  • Inisua i le tino
  • Faʻafitauli faifaipea masani
  • O le le atoatoa i totonu o le faiga o meaʻai (o le vai pancreatic e le lava gaosia)
  • O le i ai o faʻamaʻi gasegase (gallstone disease, ulcerative colitis),

O le toʻatele o tagata e faʻaalia i mea e mafua ai le faʻamaʻi, o lona uiga o le maʻi e tele lava ina tusia.

Fomaʻi togafitiga

Togafitiga mo le mumunia o le gallbladder e faigata ma e taulai i le taofiofia o le taulaʻi o le mafaufau, aveeseina o le gallstasis, ma le tauivi o le tiga ma le dyspepsia. O se faʻamatalaga mo togafitiga o vailaʻau faʻasaina o aʻafiaga ia o le faʻamalosia o le pulelaulele i luga o le fualaau oona. Ae o vailaau faʻamaʻi mo le mumū o le gallbladder e masani lava ona faʻamaonia, ma a maeʻa ona maua mai taunuuga o le lūlūina, faʻataunuʻuina togafitiga togafitiga e faia. O le sili ona aoga mo cholecystitis o Ciprofloxacin, Azithromycin, Ofloxacin, Doxycycline.

Afai o le mafuaʻaga o le cholecystitis o ni faʻalavelave faʻalavelave e le o malamalama i vailaau faʻamaʻi, o vailaʻau faʻamaʻi pipisi e taofiofi microflora ma parasite leaga e faaopoopo i togafitiga:

  • sulfonamides i foliga o Biseptolum, Bactrim,
  • namu i le furadonin.

O isi vailaʻau faʻaaogaina i togafitiga faʻapitoa e aʻafia ai le mumu o le biliary:

  • antispasmodics (Drotaverinum), analgesics (Baralgin) ma le M-anticholinergics (Metacin) e fesoasoani e faʻamafiesea spasms ma tiga,
  • fualaau faʻasaina ma gaioiga faʻasolosolo ua faʻaalia mo le faʻaitiitia o le faʻamaualuga o le gallbladder ma taʻavale (Motilak, Domperidon),
  • o sooupu e i ai se aafiaga o le litholytic ua faailoa mai mo le faanatinatiina o le vevela (Ursosan),
  • fualaau faasaina e faaosofia ai ma faatulaga lelei le pulelasi o le talo (Allahol, Odeston) o loʻo faʻataʻitaʻiina i fafo atu o le vaitaimi umi ma e naʻo le cholecystitis,
  • E le gata i le faʻaleleia o le faʻaaogaina o le suka, ae le gata i le toe faʻaleleia o galuega ole ate (Hofitol, Hepabene),
  • o lona uiga o le faʻaleleia atili o fualaau oona e mafai ona faʻamamaina ai le avega i luga o le mea oona ma faʻamalo ai le dyspepsia (Creon, Pangrol),
  • fualaau faʻasaina ma le aʻafiaga o aʻafiaga e faʻaopoopoina i tamaitai i se taimi lata mai ao le i amataina le faʻagasologa o tamaʻitaʻi ma tagata e le lelei le faʻaalia o le dystonia (motherwort extract, Novopassit).

A maeʻa le faʻavavevaveina, e mafai ona faʻasolo atu i le tagata gasegase togafitiga. O le faʻaaogaina o le physiotherapy o le faʻaaoga lelei lea o le mimiti, o le faʻaleleia lea o le leo o le biliary tract. Faatasi ai ma le cholecystitis i le taimi o le faamagaloga, UHF, ultrasound, paraffini ma palapala palapala i luga o le alalele e aoga. O se taunuuga lelei i le aveeseina o le mumū e tuuina atu e le radon ma le hydrogen sulfide baths, e tatau ona faia i vasega.

E le mafai ona faʻasaʻo le gallbladder mumū e aunoa ma le mulimuli i se taumafataga le lelei. O le tausisia o mataupu faavae o se taumafataga lelei e mafai ai ona e faʻasalalau le faagasologa o le faapalenile ma le taimi e tuʻufaʻatasia ai le talo i le duodenum. O le ausia o lenei sini e fesoasoani i meaʻai paleni ma le faʻaaogaina o nai meaʻai. Afai e maua e le maʻi maʻi le 6 taimi i le aso, e paʻu le paʻu i le iniseti i le taimi, o le a faʻaitiitia le faʻalavelave. Pe a 'ai se tagata i le tamoe, faʻamago, ma vavao i le va o taumafataga e sili atu i le 5-6 itula, faʻalautele le talo, ma o le vevela e faʻamaua.

Faatasi ai ma se faʻamaʻi e pei o cholecystitis, o le meaai e filifilia taʻitasi e se tagata gastroenterologist e amanaʻia le foliga o le mumū o le vevela. I tulaga uma lava, o mea taumafa e iai le faʻaleagaina o le tino i luga o le meaʻai o meaʻai e leai se meaʻai:

  • meaʻai vevela ma meaʻai
  • vevela vevela poʻo mea malulu
  • ipu e iai le vineta, mea manogi,
  • gaʻo, falai ma ulaula meaʻai.

O le taumafa o tagata gasegase i le cholecystitis e aofia ai le kuka, tao tao, meaai mama. Laʻau ua faʻatagaina, fualaau faisua e aunoa ma le fiva, felafolafoaʻi aano o manu, galala pamu ma puddings, oloa gaʻo susu. Ua faʻasaina le meaʻai fou, ae e mafai ona e faʻaogaina meaʻai e fai i falaoa papaʻe, falaoa o le cereal. O gaʻo, e tuʻuina atu i le fualaʻau, ae le silia 100 g i le aso.

O le taliaina o le tele o volumes o le suavai mo le susunuina o le talo. A faʻaaoga le 2 lita o le vai i le aso, pelele liquefies ma maua ai mea e sili ona lelei o le rheological, lea e faʻateleina ai le faagasologa o le faʻaleleia o le faʻamalositino e ala atu i le ala e aunoa ma le faʻalavelaveina. Fautuaina meainu - vai inu e aunoa ma le kesi, o se teuteu o vine rosehip, suamalie 1: 1 vai suamalie suamalie.

Vaitalaʻau

E mafai ona e togafitia le mumū e faʻaaoga ai metotia a tagata. O fualaau faʻamaʻi e mafai ai e oe ona faʻavavevave le toe faʻaleleia o le tino, faʻasaʻo le tiga ma le le toʻa i le vaega o faafitauli. Ae sili atu le tuʻufaʻatasia o togafitiga faʻatoʻaga faʻatasi ma le togafitiga autu o togafitiga - o fualaau aina ma otaota i tuʻufaʻatasiga e maua ai le pito sili ona maualuga. Aʻo leʻi amataina le faʻaaogaina o fualaʻau, e manaʻomia le faʻatalanoaga a se fomaʻi - o togafitiga le lelei e togafitiga faʻatasi ai ma togafitiga a tagata e mafai ona maua ai se taunuuga le lelei.

Faʻaaoga lelei tagata mo cholecystitis:

  • Faatasi ai ma le fesoasoani o le siʻosiʻomaga mai le stigmas o sana e faʻamālōlōina ai gasegase tiga ma faʻaleleia le pulelasi o le talo. Ina ia saunia le 10 g o stigmas mago, faʻaopoopo le 250 ml o le vai inu ma faʻatumauina se itula. Ave 50 ml ao leʻi 'aʻai.
  • O le fasi pepa fasi pepa e aoga mo fafine o loʻo mafatia i le cholecystitis ona o lona faʻafiafiaga ma le faʻaleagaina o aʻafiaga. Ina ia saunia 20 g muni, sasaa se ipu vai inu ma mafanafana i le vai vai mo le 25 minute. Faʻafiafia ma inu aʻo le i fafagaina faatolu i le aso.
  • O le pasili faʻasolosolo e faʻaleleia ai le 'ailaina ma maua ai sina faʻalauiloa puupuu. Lafoaia le pasesa i se voluma e 10 g liligiina se ipu vai inu vai, faʻafefete ma inu i se mea mafanafana, 50 ml taʻitasi aʻo leʻi 'ai.

Forecast and Prevention

O le togafitiga mo le toe faʻaleleia ma ni faʻafitauli faigata o le cholecystitis e lelei. E sili atu le faigata o togafitiga faʻapitoa ona togafitia. I le i ai o le cholecystitis masani, e mafai ona maua le faʻamalologa umi mo le umi (ola-long) e ala i le matauina o togafitiga faafomaʻi - faia o vailaʻau faʻasoloina, taumafa lelei, ma le faia o se ultrasound o totoga o le biliary tract i tausaga taʻitasi. O se faʻaleagaga leaga e mafai ona faia i le tulaga o ituaiga purulecystitis ogaoga ma le tele o maa volumetric. I lenei tulaga, na o le pau lava le ala e alu ese ai le atoaga o le gallbladder.

O le puipuia o le atinaʻe o cholecystitis, e tatau ai ona faʻaumatia mafuaʻaga le lelei e mafua ai le faatoilaloina o le gallbladder - lafoaʻia amioga le lelei ma sili atu le mamafa, suia le meaʻai, ma faʻamalositino togafitiga faʻamaʻi ma vailaʻau. E tāua mo tagata taʻitoʻatasi le iai o le faʻamaoni e faʻaauau pea ona faia suʻega o le ultrasound e mataʻituina ai le mea e gaosia.

Nofoaga ma Fesootaiga

O maʻi na maua i gasegase gastrointestinal e masani lava ona fiafia i ai, o le gable vladder and pancreas le mea lava e tasi?
O le localization o le vevela ua faia i luma o le taumatau taumatau saʻo o le ate. O le afu o le foliga o se pi po o se piko. E sili atu le tele o le vevela e faʻatusatusa i se fuamoa. E foliga mai o se taga ovale.

O le pancreas o se totoga matala e fai ai le endocrine exocrine. O le gland e tu i totonu o le manava o le manava i tua o le manava i totonu o le vasa o loʻo i tafatafa ane o le vao. O lona itu tauagavale o loʻo i lalo ifo o le taumatau tauagavale. O se taga omea e vaeluaina ai le manava ma le paʻu. I tua atu o ia tuaoi o veins ma le aorta.

O le pancreas ma le gall sladder e fesoʻotaʻi faʻatasi ma le anatomically ma galue.

O se faʻapitoa faapitoa o loʻo vaaia i le uluaʻi faatulagaga o le fausaga o auala, pe a faʻapipiʻiina i totonu o se masini e tasi, lea e sau ai faʻalilolilo ma talo. O lea ituaiga fausaga e masani lava ona oʻo atu ai i le atinaʻeina o le faʻamaʻi, ona o le tele o fesoʻotaʻiga e mafai ona aʻafia ai:

  • otaota
  • tumo formation
  • faʻafeiloaʻi ma se polyp, e le faatagaina ai mea e aofia i totonu o le inumaga.

E i ai foi se vavalalata vavalalata i le va o le gallbladder ma le gland. O le vaevaeina o meaai e faia ma le auai o se mealilo e aofia ai enzymes. O i latou e faʻaumatia meaʻai gaʻo, gaʻo ma proteins i ni vaega faigofie faigofie e faʻafefiloi i totonu o le toto ma auai i isi olaga mulimuli. O le meaʻai suamalie e faʻamalosiina foi i meaola suamalie o loʻo maua i le talo. O le mea lea, o le excretion of bile i totonu o le tai i totonu o le tuilaʻau e faʻatulafonoina e le faigamalo ma le togafiti.

O faʻamaʻi o le pancreas e masani ona fesootaʻi ma le tali le lelei, o le tino o le tino, o le fatuga o kesi ma le tupuga o le siaki i totonu o masini. O le faamai o le gland of the inflammatory course o le pancreatitis, lea e faaalia ai ia lava i se tulaga gasegase ma le tumau.

O le biliary pancreatitis e mafua ona o le toilalo o le pancreas. Talu ai o le enzymes o le okeni e le mafai ona ulu atu i le vailaau o le afaina, ua amata ona latou faʻalavelave, faʻaleagaina le pancreas. Toxins e ulu i totonu o vaa, o le mea lea e mafai e le liona ona ufiufi okeni tuaoi.

O le maʻi e mafai ona aliali ona o ni mafuaaga.

  1. Faʻasaga le lelei o meaʻai ma le olaga, inu tele o le ava malosi, soda, ave taumafa faasaina.
  2. I le tulaga o se genetic predisposition i togafitiga.
  3. Afai e maua e se tagata maʻi vailaʻau malolosi mo se taimi umi, lea e aofia ai vailaau faʻasaina - tetracycline, vailaʻau faʻatasi ma le estrogen ma le corticosteroids.
  4. Ona o suiga i le matua, ona o lea mea ua solia ai le toto i totoga.
  5. Afai e matauina se ituaiga masani o togafitiga o le fualaau oona.

O mafuaaga nei e mafua ai le faaleagaina i le gallbladder zone:

  • siama pipisi
  • cholesterol tuputupu aʻe ma le faʻapipiʻi papa,
  • suiga i le vailaʻau kemikolo o talo,
  • suiga i le mafutaga o le vevela ma le faʻaogaina o le tino,
  • le i ai o faʻalavelave i le fausaga o le vevela.

O lenei maʻi e masani lava ona matauina i tamaitai e sili atu i le 40. O lenei mea e fesootaʻi ma le faateleina ma le faʻaitiitia o le mamafa o le tino, amioga masani. E le gata i lea, o tagata gasegase e lamatia i le i ai o 3-4 pe sili atu maitaga.

Faailoga o le gallbladder ma le mumunia o le tino

O le pancreas ma le gall vladder, e ui lava latou te faia galuega eseese i le vaega o meaʻai, e mafai ona aʻafia le tasi i le isi. O le pancreas e maua ai le faʻalilolilo ei ai enzymes ma hormones. A oʻo ina tupu le faʻaogaina o le mimiti i le pancreas, o le suiga o le otaota o gaʻo ua gaosia. O a latou gaioiga e ulu atu i le auala o le gallbladder, lea e oʻo atu ai i se eseesega o le auala tiga i lenei totoga.

O faʻamaʻi ma le mumū o le gallbladder ma le pancreas e tutusa lava. I le taimi lava e tasi, o le cholecystitis ma le pancreatitis e masani ona tutupu faatasi, o le mea lea e faʻaosofia ai lagona faʻaleaga ma feita ai le tasi i le isi. E le gata i lea, o faʻamaʻi ua manatu e le saogalemu ma e oʻo atu ai i le atinaʻeina o taunuuga ogaoga, pe afai e te le vave amata ona togafitia pancreatitis ma cholecystitis. A oʻo mai uluaʻi faʻailoga o le gallbladder ma le maʻi o le maʻi paʻu, e tatau ona e alu loa i le fomaʻi e fai se siama ma faatonu togafitiga.

O le faamaʻi o le maʻalaʻau e faʻaalia i le atinaʻeina o le faʻatulagaga o le calcula i le alavai poʻo le vevela. O maa o ni tioata mausali ia e maua mai i le suauu mama ma le cholesterol, e fesoʻotaʻi i le talone - bilirubin.
Faailoga o le gallbladder pathologies e faʻavae e faʻavae i luga o le tele ma le tele o le fuafuaina. Mo se taimi uumi, atonu latou te le faʻalavelave i le maʻi. I le laasaga muamua o lo latou alualu i luma, e lagona e le maʻi:

  • colic i le ate, lea o le a malosi, maʻila i lalo o le pili ma tuu i lalo o le taumatau taumatau, vae,
  • afaina
  • vomiting o bile
  • ei ai le oona i le gutu
  • matagogo
  • vaivaiga.

E le gata i lea, o le vevela o le maʻi e alu aʻe, o le faʻaitiitia o le manava, e le faʻamalofia taumafa meaai.

O le Cholecystitis o loʻo faʻaalia i ituaiga e lua - faʻateleina ma faʻagaloa. Ona o le gasegase o le maʻi ua atiaʻe:

  • vili
  • faʻanoanoa le maʻi
  • le maualuga o le vevela
  • mata o foliga vaaia
  • paʻu paʻu.

O le faʻagasologa masani o le faʻamaʻi o loʻo alu malie lemu, aʻo mafai ona faʻalauteleina. E masani ona tupu lenei fomaʻi ona o le i ai o siama.

O le faʻamaʻi e oʻo atu ai i le faʻavauvau tiga i lalo ifo o le iʻu i le itu taumatau, o mafatiaga tiga e aliali mai mo ni nai aso. E i ai taimi e mafai ai ona fai se moli puupuu puupuu.

Afai e iai ni faailo, e tatau loa ona e talanoa i se fomaʻi.

Faailoga o faʻamaʻi ate

Afai e atiaʻe e se tagata hepatitis, ona tatou talanoa lea e uiga i le gasegase poʻo le masani ona faʻafefeteina o le ate, lea e mafai ona i ai se isi faʻavae.

At gasegase ogaogao nisi taimi o faailoga e malu. O le mea lea, latou te iloa ai le faʻamaʻi i le faagasologa o le suʻesuʻeina o isi maʻi. Ae o le tele o le hepatitis mataga e amata i le mea e taʻua o le muaʻi faʻasologa.I le taimi nei, o faʻamaʻi o le faʻamaʻi atonu e foliga tutusa ma faʻamaoniga fulu. A maeʻa pe a ma le lua vaiaso, ona amata ai lea o le faʻataʻitaʻiga.

O se faʻamaʻi faʻamaʻi sili atu ogaoga o le hepatitis. Talu ai ona o le inupia o le tino, o le faʻamaʻi o loʻo alu vave vave. O le paʻu o le tagata maʻi, faʻapea foʻi ma ona foliga mucous, e maua ai se lanu samasama, o le urine e avea ma enaena, ma o le nofoa e amata ona sinasina-enaena. Afai ei ai se faʻaaliga iloga o le faʻamaʻi, e mafai ona atiaʻe le paʻu o le paʻu, galu o le mai, fatuga o le fatu cardiac, ma o loʻo i ai foʻi faʻamaoniga eseese o le faʻaogaina o le tino.

Iloiloina se tagata maʻi ile masalomia o le fiva samasama, o le fomaʻi e faʻaalia ai ua faʻalauteleina lona ate, ma o loʻo i ai se lagona itiiti i le palpation. Faatasi ai ma le fesoasoani a suʻega falesuesue, ua faʻamaonia ai le suʻesuʻega, ma ua faʻamaonia togafitiga.

Pe a faʻatūina se faʻamaoniga, e taua mo le fomaʻi le suʻeina ma le totoa o le mea faitino, talu ai o loʻo i ai pea se avanoa e mafai ai e le tagata maʻi vailaʻau vailaʻau.

Aʻo togafitia faʻamaʻi o le ate, e masani lava ona maua i maʻi o le hepatitis tumau. O faʻamaʻi o maʻi o le ate i lenei tulaga e faʻaalia i lona faateleina, o se lagona o le mamafa poʻo le tiga i le taumatau sao. O faailoga e pei o le faapipiiina o le paʻu ma le jaundice e le taatele, ma na o lanu samasama o mucous membranes ma le paʻu e lauiloa. Ae i le taimi lava e tasi, o le tagata e masani ona masani i le gasea, o se faʻaitiitia o le manaʻo. E le gata i lea, o se tagata ua faʻalavelaveina e se nofoa le maluelue, afainalagona o vaivaiga. E afaina ai le tulaga ma meaai paleni: o le tagata maʻi e le taliaina gaʻo. O le mafuaaga lena e taua tele ai se meaai mo le ate.

I le faaopoopo atu i ituaiga o le hepatitis, o fomaʻi i le faagasologa o le siama e iloa ai isi ituaiga o lenei maʻi: faʻapitoa ma faʻamalosihepatitis, le toaga ma malosihepatitis, faʻaauau faifaipea o le hepatitis. E mafai ona fuafua le fomaʻi o le faʻamaʻi ma le maualuga saʻo laparoscopy ma le aveina o mea mo biopsies ate.

At faʻamaʻiloga o le tagata gasegase e atiina ae se maʻi faʻasolo i le ate. O suiga o le Dystrophic o le a vave ona atiaʻe. E leai se mumu. O le tele o taimi, e maua ai maʻi gasegase gaʻoe mafua mai i le tele o taimi ma le tele o meaʻai o gaʻo i le ate. O le iʻuga, e tupu le gaʻo o le ate.

Faatasi ai ma le alualu i luma o le hepatitis, e mafai ai e se tagata ona alualu i luma cirrhosis. O lenei faʻamaʻi o loʻo i ai se faʻagasologa masani, o lona uiga o se faʻagasologa o le faaleagaina o le ate. O le toe faʻatulagaga atoa o le ate, e mafua mai, o se taunuuga o le a faʻalavelave uma ai galuega a le okeni, ma e faʻaalia e le tagata lava ia gaʻo maʻi tumau. Faatasi ai ma le cirrhosis o le ate, e masani ona faitio se tagata i se faʻaaliga o vaivaiga lautele, o le tiga faifaipea poʻo se lagona o le vaivai i le saʻo ma le mea e tatau ai, lagona tiga i le gutupaʻu, gau le mamafa, fufulu. O loʻo ia te ia le lanu mumu, lanu mumu o alofilima, o le faʻaalia o le vasa i luga o foliga, pusa, ma alofilima. O le ate ma le cirrhosis ua faʻalauteleina, ao lona faʻaitiitia o loʻo manatu o se faailoga le lelei. E le gata i lea, o le tagata gasegase o loʻo i ai se tamaʻi vaʻaia. Faʻaopoopoina le atinaʻe o le faʻamaʻi ua uma ona i ai faʻamaufaʻailoga o le maualuga o le toto. E maua e se tagata le suavai i totonu o le manava o le manava, o se taunuuga o le tuputupu ae o le manava, matauina veinsose veins rectum, esophagus, manava, edema e aliali mai. E mafai totoga.

O le tele o cirrhosis o le ate e aafia ai tagata e masani ona inu ava malosi mo le tele o tausaga. O nisi o taimi o le Cirrhosis o loʻo atiina ae i tua o maʻi pipisi, o le hepatitis C ma le B.

Ona o le atinaʻe malosi o vailaau faʻaonapo nei, faʻapea foi le vaetamaina e fomaʻi o togafitiga o vailaʻau mo togafitiga ma isi mea e le masani ai, togafitiga ole ate.Aʻo leʻi faʻatagaina vailaʻau mo togafitiga, ua faʻamautu manino e le fomaʻi le suʻesuʻega ma faʻamavae mafuaaga e taʻitaʻia ai le atinaʻe o le faʻamaʻi.

Togafitiga o le cirrhosis o le ate ma isi pathologies o lenei okeni o se faigamalo ma umi le faagasologa. I lenei tulaga, e taua mo le tagata maʻi ona saili le fesoasoani i le taimi ma ia aua nei misia le taimi, talu ai ona o le tuai e tupu i le atinaʻe o faʻamaʻi mataʻutia, aemaise lava, e mafai ona faʻaalia ate o le ate. O nisi tagata gasegase e talitonu o vailaau masani o le a aoga. Ae o togafitiga o le ate faʻatasi ai ma togafitiga faʻa-tagata e mafai ona faia i lalo ifo o le faʻamalamalamaga saʻo a se fomaʻi, ae le o le tutoatasi. Aʻo faia togafitiga faʻapitoa, e mafai e le fomaʻi ona fautuaina togafitiga faʻamaʻi ma isi togafitiga faʻasolosolo (togafitiga o le ate, meli, oats, ma isi mea e masani ona faia).

O se tasi o itu taua i le faagasologa o le togafitia o le ate o se meaai e le lava. O lea la, afai e atiina ae e se tagata le gasegase gaʻo, lea e tupu ai le tele o sela o le ate, e tatau ona iai i totonu o ana mea taumafa oloa gaosia. O le faʻataunuʻuina o le vevela gaʻo e aofia ai le faʻasaʻo tele i le taumafa o gaʻo. O tagata maʻi e atiaʻe le faʻamaʻiloga e le fautuaina e faʻafefete meaʻai manu. I le taimi lava e tasi, o vitamini, fualaau e faʻamalosia ai le galuega o le ate ua faatonuina. E fautuaina e taitaia se olaga ola malosi.

Afai e maua le maʻi Hemanioma poʻo ate i le ate, ona togafitia lea o togafitiga e faalagolago i lo latou nofoaga ma le telē. I lenei tulaga, e taua le faia o se suʻesuʻega saʻo, mulimuli ane e filifili le fomaʻi i le togafitiga.

I le avea ai o se togafitiga faafomaʻi mo faʻamaʻi o le ate ma le biliary tract, e faʻalagolago i uiga o le faʻamaʻi, le mea e taʻua fualaau faasaina. E vaevaeina i latou i ni vaega se tolu. Cholagogue faʻaauau le pulefaʻatonu o le talo ma faʻaleleia le faagasologa o lona ulufale atu i le duodenum. Fualaau faasaina faʻaleleia togafitiga faʻasolosolo i totonu o le ate, faʻatagaina ia sili atu le mautinoaina o aʻafiaga faʻapitoa, fesoasoani i le toe faʻaleleia o le ate. Cholelitolytic fualaau faasaina faʻaauau le faagasologa o le faʻamavaeina o gallstones.

I togafitiga hepatitis o ituaiga eseese togafitiga faʻapitoa, faʻapitoa faʻasolosolo ma metotia. Aemaise lava, o vailaʻau o loʻo faʻaaogaina e ono afaina ai le galuega o le ate, o se taumafataga faapitoa ma tulafono. I le taimi o le toe faʻaleleia, o togafitiga o togafitiga o togafitiga ma togafitiga toga.

At sepatitis viral matautiaIna ia mautinoa le aveeseina o mea oona mai le tino, ua fautuaina ai le tele o meainu ma meaʻai o laau. O togafitiga faʻapitoa e fautuaina ai le faʻaaogaina o teuteuga o le flax masani, chamomile, rosemonamameni, mumu mumu, pepa oona, avo, hypericum, isi laau ma laau totō. Faʻatasi ma le hepatitis viral, o le faʻaaogaina o vitamini E ma A, faapea foi suauu ma oloa o loʻo i ai nei vitamini, ua fautuaina. O togafitiga e faʻaaogaina i le suasisi lanu uli, susu o le suauu suauu, o le sami buckthorn ma isi.

Faʻatasi ai ma le cirrhosis o le ate, o le tagata maʻi e faʻataʻitaʻiina se meaʻai, o le ava malosi ua vavae ese. Afai o se gaioiga malosi e tupu i totonu o le ate, ona faʻatulagaina lea o le maʻi ile vasega o togafitiga, lea e aofia ai Cocarboxylases, B vitamini, lipine, ascorbic acid, vitamini A, D. Afai o le maʻi e faʻaalia ni faʻaʻailoga e taʻu mai ai le toilalo o le ate, ua faʻaalia o ia haemodesis, 5% o le kulukose, masima vai. I le i ai o se faʻasalaga faʻamalamalamaina, o loʻo faʻaaogaina le togafitiga o le corticoroid coroid, ma o loʻo faʻatulagaina foi Levamisole (Decaris). Togafitiga e tatau ona i lalo o le vaavaaiga a se fomaʻi.

O loʻo tautala e uiga i le faʻamautinoaina o se faʻafitauli mo le ate o le ate, muamua lava, o loʻo matou talanoa e uiga i le ala saʻo i le faʻavaeina o meaʻai a tagata soifua.O se taumafataga e le mafai ona maua ai togafitiga sili atu ona lelei o faʻamaʻi ate, ae faʻamaopoopoina foi galuega o le ate, faapalenile i totonu o le tino, ma toe faʻaleleia faiga faʻavae. O tagata mamaʻi o loʻo lamatia le vevela gaʻo o le tino o loʻo faʻaalia se meaai faapitoa mo maʻi o le ate. E pei o oloa fautuaina, cod, soy, cheese cheese, lea e tele naua lipotropic substances. O tagata e faʻaalia ni faʻaʻailoga o maʻi o le ate o loʻo faʻaalia ai le 'ai o meaai e maualalo i le gaʻo. E le tatau i se tagata ona taumafaina le sili atu i le 80 g gaʻo i le aso, ae o aso uma e fautuaina ai e faʻaaoga se tamai fualaau faisua, lea e maua ai se mea faʻapitoa, ma, o le mea lea, togafitiga o le ate. Afai o le tagata maʻi e iai ni faailoga o le soliga o le suasusu o le keke, ua faʻaalia o ia e faʻaaoga pe tusa ma le 150 g gaʻo i le aso, e le gata i lea, o le afa o ia mea e tatau ona avea o suauʻu manogi.

E le fautuaina e 'ai le tele o meaʻai gaʻo. I faʻamaʻi tumau o faʻamaʻi, o meaʻai paleni o loʻo faʻaaogaina i ipu e aofia ai le fua o fuatini, gaʻo ma gaʻo. O meaai e tatau ona kuka pe uʻu. Faatasi ai ma le hepatitis, o le meaai e tatau ona iai le tele o palatini faigofie faigofie.

E matua faʻasaina le 'aina o meaʻai gaʻo, ulaula meaʻai, pusi suamalie, meaai kuka, sukalati, meaʻai inu, ava malosi. Afai o le tele o faʻamaʻi o le ate o le meaʻai e manaʻomia ina ia mataʻituina i na o le taimi o togafitiga ma le toe faʻaleleia, ona sosoo ai lea ma le cirrhosis o le ai ai i le olaga atoa. E le gata i lea, o meaʻai i totonu o lenei faʻamaʻi matautia e matua taua lava.

Gallbladder maʻi

Gall vladdero loʻo i lalo o le ate, lea e fesoʻotaʻi i le vevela ma se faʻaoga o paipa. Falegaosia e le ate, faʻafouina le gaosia o gaʻo i le ate. O le faʻamoemoega ole talo e faʻaleleia atili le gaʻoina o gaʻo ma faʻagasolo le gaioiga o meaʻai e ala i le manava. I luga o puipui o le gallbladder ma ducts o loʻo i ai se vaega o musele lea, faʻamaonia konekarate, faʻaosofia ai le faʻatinoina o le talo. Afai ei ai ni toilalo i lea faʻaititia, ona maua ai lea o le tagata dyskineia, o lona uiga, o se soliga o le gaoioi o le biliary tract. O le Dyskinesia e faʻaalia i tiga faʻavaitaimi i le vaalele saʻo.

Afai tatou te mafaufau i le gallbladder faamaʻi i lona atoaga, o le dyskineia e le o se maʻi matautia, ae ui i lea, ona o le faaumiumi o le alualu i luma o lenei tulaga, o faailoga o le gallstone faamai e mafai ona atiaʻe.

I faʻamaʻi gallstone, o maʻa e fausia i le talo pe o le gallstone. O le tele o taimi, o fafine o loʻo galulue i tausaga e sili atu le mamafa e mafatia i lenei faʻamaʻi. O le nofo ai i totonu o le gall vess, o maʻa e le ono mafua ai le popolega i le maʻi, peitaʻi, pe a ulufale atu i le talo, o le osofaʻiga e amata biliary colic. O se tagata e mafatia i le ogaoga o le manava o le manava, taoto, vili, oona i le gutu. O le osofaʻiga e faʻaitiitia pe afai o le maʻa e tuʻu ai le duodenum ia lava. A le o lea, o le talone o le talo e pipii, ma o le taunuuga o lenei mea o le gaioiga o le gallbladder - maaicholecystitis. I lenei tulaga, ua i ai se lamatiaga ogaoga i le ola, o le mea lea e tatau ona togafitia vave.

Afai o le faagasologa o le mumusu i le gallbladder e faasolosolo lemu ma lemu, ona tatou talanoa lea cheli cholecystitis. O lona togafitiga e faia faʻatasi ma se faʻalavelave tele o le faʻamaʻi. E le gata i lea, o le tagata gasegase e tatau ona mulimulitai i taimi uma i se taumafataga le lelei, e mafai ona e faʻatino togafitiga o togalaau ma isi metotia faafaʻasolopito Faatasi ai ma se faʻavavega o le faʻamaʻi, fomaʻi e fautuaina le taumafaina o sina meaʻai mo ni nai aso. O le vailaʻau e faʻamatalaina mai i vaega eseese, lea e faʻaaogaina ai mea autu o le faʻamaʻi ma mafai ai ona faʻasalalau le vaega o meaʻai.

Afai o loʻo maʻi le maʻi gallbladder punou e le tupu le faʻamaʻi.O se vaega lenei o le foliga o le gallbladder lea e mafai ona iloa e se avanoa i le taimi o le ultrasound scan. Ae i nisi tulaga, o le paʻu o le gallbladder e mafua mai ona o le cholecystitis, gallstone faamaʻi. O aʻafiaga e faʻaosooso ai le paʻu o le gallbladder e faʻaalia i taimi uma: o le mativa leaga, leu, vomiting. Maua gallbladder inflection manaʻomia ona togafitia. I le amataga, togafitiga o fualaau faasaina, faia o le physiotherapy ma taumafa.

Togafitiga o le gallbladder e naʻo lalo o le taʻitaʻiga a se fomaʻi e faia. Afai o togafitiga togafitiga e le maua ai le manaʻoga e manaʻomia, ma faʻalautele le alualu i luma, ona i lea tulaga e tatau ona e feutagai ma se fomai tipitipi.

Faatasi ai ma nisi o maʻi o le gallbladder, e na o togafitiga e mafai. O le mea lea, o le taotoga e masani ona manaʻomia pe a maua le maʻi gallbladder polypfaʻapea foʻi gallstones. E ui i le mataupu mulimuli, o nisi taimi e mafai ona faia e aunoa ma se taotoga. I lenei tulaga, o togafitiga faafomaʻi faʻaonapo nei o loʻo faʻaaogaina, faapea foi togafitiga ma togafitiga faʻalautele.

E masani lava, i le togafitiga o faʻamaʻi o le gallstone, o le auala sili ona fetaui o le aveesea lea o le gallbladder (cholecystectomy). O loʻo faʻatino uma i le taotoga faʻapitoa ma le auala laparoscopic.

Pancreatic maʻi

Pancreas i totonu o le lua o le manava o se tagata. O le galuega autu a lenei okeni o le gaosia enzymes, lea i totonu o le tino e auai i le faagasologa o le gaosia o gaʻo, proteins ma gaʻo. I le taimi muamua, o le enzymes e natia i totonu o le gland; mulimuli ane, o le enzymes e muta i le duodenum. O i ai iina o loʻo faʻailogaina meaai. E maua foi i le pancreas inisalinie nafa ma le faʻatonutonuina o le gaosiga o le suka. O le mea lea, o lona le lava e taʻitaʻia ai le atinaʻe o le maʻisuka.

O maʻi autu o le pancreas o pancreatitis foliga lapopoa ma le tumau, faapea foi ma susu. O faʻamaʻiga o nei faʻamaʻi atonu e tutusa.

O faʻamaʻi o le pancreas, e pei o le tulafono, e faʻaalia i le tiga i le vaega pito i lalo, lea e tuʻuina i le pito i lalo o le tauau tauagavale. O nei faʻamaoniga o faʻamaʻi pipisi e faʻateleina pe a uma ona 'aina e se tagata se mea e faʻafefete pe gaʻo, inu ava malosi. O le mea lea, o se mea taua i le togafitiga o se meaʻai lelei. E popole foi le tagata e uiga i le vomiting, manava manava, gaioiga. E le gata i lea, ua le maua lona manao, ua leiloa lona mamafa.

At gasegase tinoo loʻo i ai se faʻalavelave faʻaogaina i le pancreas. O lenei faʻamaʻi e mafai ona aʻafia ai se tagata ona o le faʻaaogaina o le tele o le ava malosi, faapea foi ma se taunuuga o faʻamaʻi o le gallbladder ma duodenum. I totonu o le pancreatitis, o se tagata e mafatia i tiga ogaoga, ma e manaʻomia le fesoasoani a se fomaʻi. Togafitiga o le pancreas ma togafitiga faa-tagata e aunoa ma se suʻesuʻega muamua e se fomai i lenei mataupu e le mafai ona faatinoina.

O le tino gasegase e masani lava ona faasolosolo. At chronic pancreatitiso le faʻalavelave le lelei o le pancreas e umi ma faʻanoanoa. A o agai i luma le faʻamaʻi, o le gland tissue e faasolosolo malie lava ona suia le mea faʻafesoʻotaʻi. O le iʻuga, e itiiti le enzymes e faalilolilo, o loʻo lofituina taumafa. I le faʻaopoopoga, o le aʻafiaga o le atiaʻe o le maʻisuka ua faʻateleina, talu ai ua faʻaititia foʻi le gaosiga o le inisalini.

I le togafitia o foliga masani o le faamai, e taua le mulimuli i se taumafataga, faataitai le faia o vailaau e faaitiitia ai le gaosiga o le sua oona, faapea foi ma mea e maua ai le enzyme. I lenei tulaga, o togafitiga o le pancreas ma laau e mafai foi.

Pancreatic tumors vaevaeina i ni ituaiga se lua: maʻi o le pancreatic ma vemone-active tumors. Faʻatasi ai ma aʻoga i luga o le fale, o le tagata maʻi e atiaʻe le jaundice, o le pancreatitis, o le maʻisuka, o tiga ogaoga e afaina ai o ia, ma mamafa le faʻaititia. Faʻaaoga togafitiga faʻapitoa. Faʻasolosolo ona o le malosi o le tino, o le mea muamua lava e fuafua i le faʻamalositino pe faʻalavelave pe faʻapitoa. A maeʻa lena, e faia se filifiliga i le chemotherapy poʻo le taotoga.

E taua le togafitia o nei faʻamaʻi ma faʻamalamalamaina ma faʻataunuʻu loa i le maeʻa ai o le faʻamaʻi o le maʻi.

Faailoga o le cholecystopancreatitis

O faʻamaoniga o le faʻamaʻi e talitutusa lava ma faailoga o le cholecystitis ma le pancreatitis, o lona uiga o le maʻi e faigata ona iloa. E ese mai le cholecystitis e ala i le i ai o le mumū o isi tino o le manava. E taua le faia o se suʻega atoa ina ia mafai ai ona amata lelei togafitiga. O faʻamaʻiga faʻafitauli o faʻamaoniga ma faitioga o:

  • Se osofaʻiga o le nausea pe a uma ona 'ai
  • Vomiting matuia, o nisi taimi faʻatasi ai ma faʻamatalaga vavalalata,
  • Fiafia, maualuga fiva,
  • Faʻasalaga leaga i le vaʻa saʻo,
  • Tue le paʻu
  • Paʻu mamafa
  • Faʻasalaga o le paʻu (samasama),
  • O le gasegase o le tino, le lelei o le soifua maloloina,
  • Faʻasaga poʻo le lūlū i le pute (seʻa faʻaalia),
  • Faʻalavelave faʻafuaseʻi
  • Faailoga o le mimiti o le mea oona,
  • O foliga vaaia o se oona oona i le gutu,
  • O le le fiafia e mafai ona tupu,
  • Tatala.

Cholecystopancreatitis e mafai ona tutupu i se taimi umi pe faʻagaloa. Afai oi ai ni faailoilo, e taua le faʻamaonia lelei o le mafuaʻaga o le faʻamaʻi, e vave amata togafitiga vave. O le tuulafoaia o le faʻamaʻi e mafua ai le tele o faiga faʻapitoa:

  • E mafua ai le faiga le lelei o isi totoga tuaoi,
  • Tuʻu atu i le vavalalata o le pulelelele, faʻasalaga o talo,
  • E aʻafia ai fiva namu, faʻamalosia ai faʻamaʻi pipisi,
  • Faʻaleagaina o le tino o gaʻo o totoga i totonu,
  • Faʻalavelaveina le gaosia o hormones o le endocrin system (thyroid gland, slanders, pituitary gland),
  • O le faʻamoemoeina o le faagasologa o le gaosia o gaʻo,
  • Faʻavae maualuga le suka, atonu e ono aʻafia ai le maʻisuka.

Faʻalogo i le seti o faʻamaoniga, le ala o le maʻi.

Ole taimi e manaʻomia ai le fesoasoani faafomaʻi, o le togafitia o faʻamaʻi ma togafitiga o le a fesoasoani e puipuia ai le faʻamalosia o le faʻamaʻi, isi faʻafitauli.

Faʻamatalaga Faʻamatalaga

O le faʻamoemoega o suʻesuʻega o le faʻamaonia lea o le mafuaʻaga o le maʻi. O metotia nei e faʻaaogaina e fuafua ai le siama:

  • Faailoga ma faitioga a le tagata maʻi (talafesa faʻasolopito),
  • Iloiloga ata a se fomaʻi
  • Paʻu o le manava,
  • Iloiloga o le toto, urine, feces,
  • Iloiloina o tala,
  • Faʻaliliuina le manava
  • Faʻaauau foliga faʻamaʻi (MRI) o le vaega o le manava.

Faʻavae i luga o iuga o se suʻega atoa, o le faʻamaonia saʻo o le maʻi.

Cholecystopancreatitis e manaʻomia ai le faʻasoa fesoʻotaʻiga i togafitiga. O le vasega e aofia ai le tagofia o vailaʻau, mulimuli i se taumafa faʻatatau, ma le physiotherapy. Faʻalagolago i le ogaoga o le faʻamaʻi, ua filifilia se togafitiga taʻitasi. Faʻamatala togafitiga: antibiotic (Cefazolin, Ampioks, Gentamicin), choleretic (Cholagol, Liobil), painkillers (No-shpa, Papaverin), enzymes (Omeprazole, Creon, Mezim, Pancreatin), toe faʻaleleia le gastrointestinal tract, antispasmodics, Drota ), antibacterial (Cycvalone, Oxafenamide), faʻataʻitaʻiga (Almagel), fualaau faʻamalo-inflammatory. O le umi o le togafitiga, togafitiga e faʻafefe ai le cholecystopancreatitis e filifilia e le fomaʻi. E faʻasaina le faʻaaogaina o fualaau oona, e mafai ona e faʻalavelave faʻalavelave i le faʻamaʻi!

O le togafitiga o le tino e faʻamaonia i le maʻi pe afai o le faamaʻi o loʻo faʻamagaloina. Faʻafetai i le electrophoresis, faʻaleleia o toto, faʻaleleia le pipi, ma faʻaitiitia le faʻaogaina o faʻafitauli. I le tulaga o le cholecystopancreatitis (pancreatic cholecystitis) poʻo le faʻateleina o le faʻamaʻi, e solia ai taualumaga. O le togafitiga faʻatasi o le faʻamaʻi o le a maua ai se taunuuga vave.

Taumafa mo le cholecystopancreatitis

O meaai paleni taumafa o se vaega taua o togafitiga. Mea taumafa e mafai ona faʻalavelaveina ai le mea o loʻo i ai meaʻai, faia ai se faʻalavelave faaopoopo i luga ole vevela, ate, fatugaʻo. Tausi lelei i tulafono o meaʻai ma fomaʻi fautuaga.

  • Mulimuli i meaai talafeagai
  • Taumamafa i meaʻai laiti
  • O le taumafataga o loʻo tausia mo se taimi umi, e le gata i taimi o faʻamaʻi o le faʻamaʻi,
  • Taumafa na o meaai ua faamaonia,
  • Aua e te solia le meaai (mo se faʻataʻitaʻiga, o se mea itiiti o mea ulaula e mafai ona toe faʻafoʻi).

O le lisi meaai e faia faatasi ma le fomaʻi aoga. O maʻi e maua i le cholecystopancreatitis o loʻo faʻatatau i taumafa Numera 5. O le taumafataga e aofia ai meaʻai maloloina: mea taumafa ua kukaina, iʻa gaʻo, soupu o fualaau suamalie, mea gaʻo susu-susu, cereals, vai vaivai, compote, meainu suamalie, ma isi.

  • Meaʻai, meaʻai vevela, meaʻai vevela,
  • Faʻamafa i meaʻai
  • Fafaga: falaoa paʻepaʻe, buns,
  • Oona, suamalie suamalie,
  • O oloa e maua ai koko (sukalati),
  • Garlic, aniani, radisa,
  • Faʻatau malosi le teas
  • Alu
  • Lafoaʻi vai
  • Marinades o loʻo iai le vinika.

Puipuia faʻamaʻi

O le puipuia o le faʻamaʻi e faigofie atu nai lo le togafitiga, ave fualaau ma faʻafetaui ma faʻafitauli mulimuli ane. Auala puipuia:

  • Soifua maloloina
  • Meaʻai talafeagai, mate,
  • Taimi talafeagai suʻesuʻega
  • O se auala faamaoni i togafitiga,
  • Tuuina atu o masani leaga,
  • Tausia le siakiina o le mamafa, aloese mai le taumafa,
  • Aloese mai tulaga faigata.

Cholecystopancreatitis o se maʻi ogaoga, ae faʻatasi ai ma se auala talafeagai i togafitiga, e mafai ona e faʻaumatia faʻamaʻi le lelei. Ia soifua maloloina!

Cholecystopancreatitis e faasino i faʻamaʻi masani o le gastrointestinal tract. O se faʻamaʻi lea pe a afaina i totonu o le gland o le pancreas ma le gall vladder occurs simultaneously. O loʻo faʻamatalaina lenei mea e ala i le aganuʻu faʻapitoa. E masani lava i totonu o le faʻaogaina o le faʻafefete, o le ate le loto.

Mafuaaga ma faailoga o le maʻi

O le faʻamaʻi o le maʻa e mafua ai le atinaʻe o cholecystopancreatitis.

O le afaina o le gallbladder e faaosofia i mafuaaga nei:

  1. solia o le fegasoloaiga o talo i totonu o alalaupapa,
  2. faʻamaʻaloga o le talo
  3. le faaletonu i le taumafaina o meaai,
  4. le i ai o parasites i le tino,
  5. le ulufale atu o le sua gland i totonu o le talo.

Pancreatitis e tupu pe afai ei ai mafuaaga e pei o:

  • 'ai o meaʻai gaʻo
  • ava malosi
  • aveina o vailaʻau e aunoa ma se faʻataʻitaʻiga a se fomaʻi,
  • maualalo le maua o le protein
  • solia o le toto toto,
  • totoga o pateni (tumo, maʻila).

O le atinaʻeina o cholecystopancreatitis masani e aʻafia ai i mea taua:

  • maualuga maualuga
  • gallstone faamaʻi
  • gaʻo afaina
  • kanesa o le gland,
  • tumutumu o aʻafiaga o le gastrointestinal tract.

I le lotolotoi o maʻi gallbladder gasegase, pancreatitis e atiaʻe ma vice versa. I le laasaga o le faʻavavevaveina o le faʻamaʻi, o loʻo i ai le faʻaititia o le mamafa o le tino, le faʻamaloloina o le fale, afaina, o le i ai o le gaʻo i totonu o feces.

E i ai se vevela i luga o le paʻu, o loʻo i ai se lūlū o le paʻu lata ane i le pusi. Faʻailoga tiga o le pancreas ma le i ai o le faʻamalosi. E masani lava, aʻafia o maso o le manava.

O le le lava o meaai o enzymes i le faagasologa masani o le maʻi e oo atu ai i se nofoa vevela o se mea e sili ona paʻepaʻe, o le i ai o ni meaʻai e leʻi faʻaaogaina i le feces. O loʻo i ai se faʻalavelave i le gaʻo o le duodenum.

O le tiga ogaoga i le hypochondrium e sili ona taua. O le tiga e tupu pe'ā uma ona 'ai ma faʻaitiitia pe a nofo faʻatasi ma se mea e agai i luma. O le tele o faʻamaoniga faʻapitoa mo lenei maʻi e aofia ai:

  • samasama lanu paʻu
  • faaputuputu o le suavai i totonu o le manava manava (ascites),
  • faʻamaʻi faʻamaʻi o sooga o lima,
  • pseudocyst atinae,
  • fulufulu lanu paʻepaʻe,
  • paʻu o le paʻu ma fao fao,
  • mūmū mūmū mūmū i luga o le paʻu o le manava.

O le soifuaga i tulaga maualuga e ausia le 50%.

Faʻamatalaga o le maʻi

O le faʻamalosi o le manava o le auala sili lea e iloa ai le maʻi.

O togafitiga faʻapitoa e mafai ona: saʻo, tuusao, feeseeseaʻi mo le elastase (test digestion enzyme), faʻamalositino faʻapitoa, siakiina o faʻafitauli o le hormonal, suʻesuʻega mo le steatorrhea (gaʻo ma gaʻo tuʻu). E le gata i lea, latou te faia foi ia suʻega:

  1. suesuega o meaola o le toto na aoina,
  2. suʻe toto,
  3. iloiloga ultrasound o le afaina o le manava,
  4. foliga vaaia magnetic resonance,
  5. puipuigaino.

Cholecystopancreatitis masani masani, togafitiga

O le faʻasoaina o suʻega tuusao ma le le faʻasalalau e mafai ai e oe ona fatu se ata o le maʻi, lona tulaga ma le mamafa o le maʻi. Faʻavae i luga o iuga o taunuuga uma, o togafitiga ua faʻamatalaina e tumau ai le umi. Pe a togafitia le tausisia o mataupu faavae o le:

  • Faʻafoʻisia le masani i totonu ma galuega i fafo o le pancreas.
  • Aveesea o faiga le lelei i totonu o le gland.
  • Faʻaitiitia taunuuga o faʻalavelave.
  • Faʻasolosolo le soifua o le tagata maʻi, atiina ae meaʻai saʻo ma malolo.

E uiga i le cholecystitis masani ma le gallstone o le a taʻuina atu le vitio:

Togafitiga metotia

O le vai fesoasoani e fesoasoani i le faamamaina o le tino o le cholecystopancreatitis.

Ina ia aveese le tino o le cholecystopancreatitis, o le a faatonuina e inuina le vai o le mineral bicarbonate - chloride 250 g faalima i le aso.

O se taumafataga e aunoa ma le gaʻo, meaʻai vevela, soda ma ituaiga o fualaau 'aina, ulaula meaʻai, marinades, tea malosi ma le kofe ua fautuaina. O mea taumafa e tatau ona avea ma vaevaega ma faʻamalolo mo totoga mumu. O togafitiga faʻamaʻi e faapenei:

  1. O le puipuia o le tiga o le tiga ma faʻaleleia le faʻaleleia o le talo ma le pancreatic, o antispasmodics (papaverine, duspatalin) ma analgesics (analge i injections ma tramadol) e faʻaaogaina.
  2. Ina ia mautinoa le faʻaogaina masani o fualaau, o fualaau e faʻaaogaina - enzymes (creon, pancreatin), lea e ave ao leʻi 'ai.
  3. Ina ia faʻaitiitia le faaselaina o le gland, e faʻatagaina vailaʻau, e pei o omeprazole, pantoprazole.
  4. Faaaoga le antibacterial agents (metronidazole, azithromycin).
  5. Mo le toe faʻaleleia o le microflora o le intestinal ua faʻamatalaina (bifiform, hilak).

  • laser therapy
  • Laititi o le UHF taualumaga
  • UHF maualuga tele.

Taʻiala e faʻamamā ai le tiga:

Fuataga e faʻafefe ai maso masima:

  1. maualuga le magnetotherapy,
  2. electrophoresis ma antispasmodics (leai-sas, papaverine),
  3. le talosaga o parafoni i nofoaga.

Mo le gaoioiga a le gallbladder, o loʻo faʻaaogaina eletise maualalo i taimi nei. E le fautuaina i le laasaga o togafitiga togafitiga faʻavave.

Faailoga o le maʻi

A o faagasolo le taimi na pasi ai le cholecystopancreatitis i le tulaga o le faʻavavevaveina, e mafai e le tagata gasegase ona aʻafia i mea nei:

  • faʻalavelaveina o le mea e gaosia ai meaʻai,
  • tiga pe a uma ona 'ai,
  • paleni mamafa
  • afaina
  • le i ai o gaʻo i feces,
  • tiga po o le le mautonu i le eria i lalo ifo o le matau taumatau,
  • o le paʻu i le pusi e mafai ona maua ai se lanu mata,
  • o le i ai o le faʻamaonia i le nofoaga o loʻo i ai le pancreas,
  • o le i ai o se faanatinati latalata i pute,
  • faaitiitia i le tino maso o le maso, tuufaatasi ma le vevela o le meaola gaʻo.

Afai e umi se taimi e le togafitia le tagata maʻi i le pancreatitis ma le cholecystitis, e mafai ona mafua ai le le atoatoa o le palacreatic. I lenei tulaga, o le leai o ni fuamomo masini e mafai ona mafua ai faʻamaoniga nei:

  • gaʻo e le o aʻafia,
  • pancreatic lipase e gaosia i ni vaega laiti,
  • feces avea ma suavai ma avea ai ma tagata papaʻe,
  • le i ai o fiva musika e leʻi faʻaaogaina i le feces.

I nisi tulaga, o le maʻi atonu o le a iai se tulaga faʻapitoa - o le cholecystopancreatitis obstructive o se aʻoga masani.O lona uiga e ala i le pipiiina o gaʻo o le duodenum.

I le tele o auala, o faʻamaʻi o le maʻi e mafai ona faʻalagolago i ona foliga. O le mea lea, o le tiga i le itu o le taumatau pito i lalo e mafai ona tupu i le cholecystopancreatitis i se tulaga masani po o se tulaga o le vevela.

I le i ai o ni faʻafitauli o le tino i le pancreas poʻo le gallbladder, o le tiga e tupu pea pe a uma ona 'ai. O nei lagona e mafai ona faʻaitiitia pe afai e nofo le maʻi ma faʻalautele i luma.

O le vevesi ma le vomia o faʻamaoniga autu o le ava cholecystopancreatitis. I lenei tulaga, o le fomaʻi e atiae, o se tulafono, o se taunuuga o le faaleagaina o le pancreatic epithelium.

O le malulu ma le vailaga e mafai foi ona faailoa ai le oona oona o le tino ma le ava malosi. O le mea mulimuli e gaosia i le ate, a maeʻa ona ulu atu i le toto. Faʻatasi ai ma le faʻalauteleina o le tuufaatasiga i totonu o le tino i le tele o mea i totonu o siama, o le soliga o faiga o meaola e mafai ona tupu, o le gaosiga o enzymes digestive o loʻo faʻaitiitia, ma le faʻaitiitia o meaola o le biologically active decreases. O mafuaʻaga autu ia o le gasea, vomiting, maʻi faʻamaʻi.

Manaomia ia iloa

O tiga i le cholecystopancreatitis e masani ona mafua ai:

  • gaioiga faʻapitoa i tafatafa o neura,
  • faʻaleagaina o meaola o le tino, lea e mafai ona faaosofia ai le tele o mea,
  • vavalalata o le pule.

O le faʻamalosia o le gaosia o nisi o hormones e mafai ona mafua ai se maʻi tumau, lea e mafai ona matua faʻalavelaveina ai le gaioiga o gaʻo, ona o lea mea e mafai ona latou oʻo mai i fafo i se pepa e le faʻamaonia ma feces.

I le amataga o le atinaʻega o le faʻaogaina o le faʻaogaina o le pancreas i se tagata maʻi, o le faapalepale o le kulukose e mafai ona faʻavaivaia.

I le taimi muamua, atonu o le a le mafua ai soʻo se faailoga ma faatoa mafai ona iloa i taimi suʻesuʻega suʻesuʻe.

Afai e te sailia fesoasoani faafomaʻi i se taimi talafeagai, e mafai ona e faia se siakiina e tusa lava pe leʻi maualuga le maualuga o le suka i luga o le masani.

O se tasi o faailo autu o le maualuga o le suka o le toto o le faʻaleagaina o vaʻa o le tupe.

I tulaga ogaoga, faatasi ai ma le faaputuputu o le lactic acid i totonu o le vaega o meaʻai, o le tagata maʻi e mafai ona iai ni faailoilo o faʻafitauli o le maʻisuka. Afai o le maualuga o le kulukose o le toto e oʻo i le 200 mg / dl, o le tagata maʻi o loʻo i ai le liona o fiu namu, faʻalavelave faʻalavelave faʻalavelave, faʻapea foʻi ma maʻi mafaufau, e mafai ona matauina.

E iai foʻi faʻafitauli e seasea ona maua e faʻaalia ai se faʻamaʻi e pei o le cholecystopancreatitis masani:

  • samasama o le paʻu,
  • alu aʻe
  • faʻasologa o le vaega,
  • o le faʻavaeina o kala pepelo,
  • gasegase, lea e aʻafia ai nai sooga lima o lima.

E tusa ai ma faʻamatalaga, o le maliliu o le tupe mo le 50%. O le mea lea, e taua le aua le mafaufau ia te oe lava. Naʻo se fomaʻi e iloa le auala e togafitia ai nei faʻamaʻi saʻo.

E ono mafai ona tupu le maliu pe a fai o le maʻi o loʻo i ai faʻafitauli nei:

  • toto i totonu o veins,
  • le taua o le faʻalavelave ole ala,
  • o le i ai o neoplasms mama i le pancreatic duct,
  • faaleagaina i filo o le nerve,
  • mala o le endocrine.

Pe a suʻesuʻeina se tagata maʻi i le cholecystopancreatitis, e mafai e le fomaʻi ona iloa se paʻepaʻe paʻepaʻe i luga o le laulaufaiva, "faoa faamalosi" i tulimanu o le gutu, ma le vevela tele o le paʻu, faʻapuʻupuʻu o papatusi fao. O le i ai o lanu mumu i luga o le lua o le manava e mafai ona taʻu mai ai le solia o le toto.

Gaoioiga faifaipea

O le mea muamua e faʻasalalau e se fomaʻi i se maʻi i lenei faʻamaʻi o vailaʻau. Latou te manaʻomia ina ia faʻamalo ese le faʻamaʻi e mafai ona faʻaosoosoina ai le maʻi.I le togafitiga o le cholecystitis ma le pancreatite, o le tele o fualaau oona ua faatonuina e faʻamalolo ai faʻamalologa le lelei, o togafitiga e aofia ai le faʻaaogaina o painkillers ma antispasmodics.

O le fomaʻi o loʻo faʻamatalaina ni fualaau faʻamalosi e faʻaleleia ai le fausiaina o meaʻai. Faatasi ai ma le fesoasoani a laupepa o loʻo i ai le faʻaogaina o enzymes digestive tagata, e mafai ona e faʻateʻa ese le steatorrhea, puipuia nisi o enzymes mai le oʻo mai i feces. I le leai o se pesi, ua faatonuina e le fomai ni fualaau faasaina.

O togafitiga faʻamaʻi o le cholecystitis ma le pancreatitis o loʻo faʻatatau tonu lava i mea nei:

  • le faʻamaoniaina o le gaosiga o le enzyme pancreatic ma fualaau faʻapitoa,
  • faʻamaʻalogaina o le alo o le mumū,
  • lafoaʻiina o se tasi o faʻafitauli na tupu aʻe ona o se faʻamaʻi,
  • toe faʻaleleia o faʻatinoga faʻatino.

Ina ia fufulu le tino o mea leaga, e mafai e le fomaʻi ona faatonu ni ituaiga o vai oona, lea e fautuaina e faʻaaoga 5 taimi i le aso, 1 le tioata ia mea taitasi. O togafitiga o le tino, meaʻai ma meaʻai mo pancreatitis o le a fesoasoani e vave ai ona toe faʻaleleia.

Taumafa mo togafitiga

Afai e le amata ona mulimulitaʻia e le tagata maʻi se mea e 'ai, o faʻamaoniga o le cholecystitis o le a faʻalavelave ai ia te ia mo se taimi umi. E mafua lenei mea i le mea moni o le tele o faʻamaʻi o le gastrointestinal tract e tulaʻi saʻo ona o le le lelei o meaai. E fautuaina e fomaʻi e oo lava i tagata soifua maloloina e latou te 'aina sina vaega itiiti, faʻamaʻi maeʻaeʻa. O le taumafataga mulimuli e tatau ona sili atu i le 3-4 itula aʻo leʻi moe.

Faatasi ai ma le pancreatitis ma le cholecystitis, muamua lava, e tatau ona e lafoaia falai, mea vevela ma gaʻo. E fautuaina e vavaeese meaʻai masimalie ma ulaula, meaai kuka, sausage, sukalati, koko ma meainu uma o loʻo iai le ava malosi.

E fautuaina malosi le 'ai o le siʻisi, meaʻai susu, fuālaʻau fuālaʻau ma fualaʻau, aano o manufasi ma iʻa, o meaʻai eseese. E mafai ona e inu i le tilo ma fufulu fua.

O meaai uma e tatau ona 'ai e le tagata maʻi e tatau ona "malamalama," vave faʻapala ma e le o le mamafa le totoga o totoga.

Faiga faʻaletolosi

O togafitiga o vailaʻau faʻapitoa e faʻamaonia pe afai e le o iai le faʻamaʻi i le vaega laititi.

I le cholecystitis, e mafai e le fomaʻi ona fautuaina le electrophoresis, ultrasound poʻo le UHF. Ona o lea, o le toto toto i totonu o le ate ua faʻaleleia atili, faʻaleleia ai le talo. A maeʻa nei faʻatonuga, o maʻi e faʻaitiitia le pala.

UHF, ultrasound ma electrophoresis e faʻaaogaina mo le pancreatitis ma se tuufaatasiga o faʻamaʻi. O nei faʻavae e ese lava ona o loʻo faia i vaega eseese o le vevela.

A maeʻa le faʻaleagaina o faʻamaʻi, ona mafai lea ona faʻaogaina togafitiga palapala. O nei mea mulimuli e faʻamalolo ai le mumu, faʻamalosi ma faʻamalosia ai le puipuiga o le tino.

Puipuiga o maʻi

Ina ia puipuia le atiina ae o lenei maʻi, e tatau i le tagata gasegase ona lafoaia amioga leaga, e pei o le ulaula tapaa poo le inu ava malosi, matau le faigamalo o galuega ma malologa.

I le mumusu faifaipea o le pancreas, e lagona e le tagata maʻi le tiga pe a uma ona 'ai i le pito i luga o le abdomina.

I lenei tulaga, e le fautuaina le faʻaaogaina o oloa faʻatau. E le mafai ona e 'ai i meaʻai gaʻo, faʻalavelaveina le atinaʻeina o le vaitamini.

Aua lava e te mafaufau ia te oe lava.

Saili le fesoasoani faafomaʻi i uluaʻi faailoga e faʻaalia ai le cholecystitis poʻo le pancreatitis, naʻo se fomai agavaa e mafai ona togafitia nei maʻi.

I le faateleina, o tagata ua maua i le cholecystopancreatitis. O ona faailoga e talitutusa ma isi gasegase gastrointestinal. E mafua lenei mea i le aʻafiaga o le siʻosiʻomaga i luga o le tino o le tagata, o meaʻai e aofia ai GMO ma faʻalavelave faʻafuaseʻi.

O fomaʻi e matauina le faʻaaogaina o lenei faʻamaʻi, ma o le tele o taimi e aafia ai tamaitai.O le a le cholecystopancreatitis (faailoga ma togafitiga)? O se faʻamaʻi lea o le gallbladder ma le pancreas. Seia oʻo mai i le taimi nei, e le i faʻamautuina e fomaʻi se sootaga i le va o nei totoga e lua, a latou faatosinaga o le tasi i le isi ma o latou afaina e tutusa.

O mafuaʻaga mo le faʻaali mai e matuai ese lava. O ituaiga uma o siama, anufe, anufe, siama ole ate o le hepatitis e mafai ona avea o se aʻafiaga mo le tupu mai o se maʻi;

I le amataga o le faʻamaʻi, o le fenumiai o le talo, o maa i le gallbladder, o foliga le lelei o le talolele, togafitiga o totoga o meaʻai, ma le endocrin system disorder. O le maʻitaga, o le alualu i luma o le tino o le tino, o le ola solo, o le le lelei o meaai e mafai ona oo atu ai i le faapaleniina o le talo.

E masani lava o le mafuaʻaga autu o le faʻamaʻi, o le taumafaina, taumafaina o gaʻo, le tele o le ava malosi poʻo le afaina o isi totoga. O le mea moni, o le cholecystopancreatitis e atiina ae o se maʻi tutoʻatasi. O le faʻaaliga e mafai ona vaʻaia e uiga i le talaaga o isi maʻi: gastritis, gallstones, faʻavavega o le pancreatitis poʻo le gaʻo.

Faailoga o maʻi

Faailocystopancreatitis o faʻamaoniga e faʻaalia, ogaoga. O le tagata gasegase e faʻaleagaina i se mea e le mautonu, tiga tiga, lea e fusi i le natura, e mafai ona salalau mai le itu taumatau i lalo ifo o le iʻu. E faapefea ona faʻaalia le cholecystopancreatitis? Faailoga e tupu i le tolu itula pe a uma se taumafataga. E tele taimi e tupu ai lenei mea pe a lelei le meaʻai poo le vevela.

E le gata i lea, i se tagata o loʻo i ai le cholecystopancreatitis, o faʻamaoniga e ono aliali mai o se vomiting faifai pea. E ono i ai le fulafula, o le tiga i le tauau po o le saʻo saʻo, e lagona ai le maʻi i le gutu, e foliga mai ai le paʻu. O le taofiofia e mafai ona tupu pe, i se isi itu, ita i le manava, le mautonu.

Ia mautinoa e suʻe le tagata maʻi, tuusaʻo i lona puʻupuʻu. O se tagata gasegase i se faʻamaʻi o maʻi masani ole cholecystopancreatitis o loʻo maitauina mea nei: faʻafitauli i le gallbladder, o le ate e faʻalautele, tiga ile palpation. Faailoga o Mussi-Georgievsky, Ortner e mafai.

E faʻapefea ona maua le suʻesuʻega o le cholecystopancreatitis tumau? O faʻamaoniga e masani ona mamafa. O le faʻafitauli o le faʻamaʻi e masani lava ona umi, faʻafetaui ma le faʻamagaloina poʻo le faʻamalosia.

O le a le cholecystopancreatitis?

Faʻalagolago i le natura o le kosi, faʻavaivaia poʻo le faifai pea, purulent-ulcerative cholecystopancreatitis, o lona uiga o loʻo faamatalaina i luga, e mafai ona iloa. Afai o nei faailoga uma ua maua, e tatau ona e faʻafesoʻotaʻi lou tagata gastroenterologist mo se auiliiliga auʻiliʻili ma faʻatūina le faʻamaonia saʻo.

Ua faatonuina e le fomai togafitiga

Ua e iloa nei faailoga o le cholecystopancreatitis (masani). Togafitiga e tatau ona fuafuaina e le fomaʻi; e le mafai ona e faʻamatalaina togafitiga oe lava. E masani ona togafitia falemaʻi ile falemaʻi. I le tulaga o le peritonitis poʻo isi suiga ogaoga i le talo poʻo le pancreas, o loʻo faʻaauau pea le gasegase.

A maeʻa lenei mea, faʻaopoopoga i togafitiga fualaau, o isi togafitiga togafitiga ua faʻataʻitaʻiina i le toe faʻafoʻisia o totoga afaina.

Faigata cholecystopancreatitis, o lona uiga o loʻo faamatalaina i luga, pe a fai o faʻafitauli e masani ona manaʻomia ai se faʻalavelave e le faʻaaogaina, faanatinati. Afai e le manaʻomia le togafitiga faʻapitoa, ona faʻasolosolo lea o le togafitiga o togafitiga faʻamalosi fualaau. O le a fesoasoani e taofi le mumū tele i le gallbladder ma le pancreas.

Ina ia ausia ni taunuuga lelei, e tatau ona faia se taʻaloga atoa. A maeʻa lenei mea, e manaʻomia e le tagata maʻi se suʻega auiliili o totoga maʻi.

O le a le mea e fai pe a maua se cholecystopancreatitis ogaoga? Togafitiga e faia i totonu o se falemai, i lalo o le vaavaaiga a se fomai o le talaaga talafeagai.Afai na iai ni suiga na faʻaalia i le taimi o le suʻega, ona faʻamatalaina lea o le gasegase i le taimi lava lea e tasi i gaioiga uma. O le taunuuga o togafitiga e faalagolago i le maualuga o le faaleagaina i le gallbladder ma le pancreas, i luga o le tulaga o le atinaʻeina o le faamai ma togafitiga vave mo se fesoasoani.

Meaʻai talafeagai

O le a le mea e fai pe afai e matauina le cholecystopancreatitis (faailoga)? O togafitiga e tatau ona faʻamoemoe e faʻamafanafana ai totoga mumū. E te manaʻomia se meaʻai maloloina, poʻo le meaʻai. O le tagata maʻi e tatau ona aveese se fuainumera o meaʻai mai le taumafataga: ulaula meaʻai, paluga, falai, meaai kuka, suamalie (aemaise lava i latou o loʻo i ai koko) e tatau ona lafoaʻi.

Fomaʻi fautuaina i nai aso muamua o le faʻavavevave e faʻataʻoto le anapogi, ona tatau ai lea i le tagata gasegase ona sui i sou susu. Seiloga lena - i luga o se taumafa faatagaina. O le a aoga mo le tagata gasegala ona 'ai i meaʻai, kukaina pe fufuluina fuālaʻau, iʻa ma aano o manu fasi i totonu o le pata.

I le taimi o le toe faʻaleleia, e mafai ona e 'ai fua o susu susu: cheese cheese, cheese, yogurt. E lelei foi le 'ai o masima, tunu mea suamalie i totonu o le fale ma faʻalauiloa fua (ma sina' eleʻele) i totonu o le taumafataga. O falaoa o le saito i le aso ananafi o loʻo aofia i totonu o le meaʻai. E mafai foi ona avea ma ni meaʻai, vela, kuki e le faʻamaonia.

Meat mo le kukaina o mea taumafa taumafa e tatau ona taoto. Afai e te kukaina se manulele, ona muamua ai lea e tatau ona aveese le paʻu mai aano o manu, e le fautuaina e fomaʻi e ai.

Sage tincture

Mo le isi mea e sosoo ai, ave se sipuni se tasi o le sage, faʻaopoopo lua punetini o le buckthorn (muamua le gafa), fatu o le fatu, fatuga, ma le tolu punetini o le St. John's wort. O le fuainumera lava lea o lanu lanu moana, o le salu, o le tele o punetini o le pa o le burdock, dandelions, ma i lenei mea e faaopoopo ai ni punetini se lima o le wheatgrass ma aʻa talavou mushroom.

Faʻafefiloi lelei le paluga, ona faʻatumu lea o le lua sipuni faʻatasi ma le tasi ipu vai inu, tuʻu le lua mo le lua itula. Ave le gauga saunia i le tolu taimi i le aso ao le i faia taumafa ile afa afa. O le umi o togafitiga e tatau ona le itiiti ifo i le lua masina e aunoa ma le faalavelave.

Afai ei ai i se tagata le cholecystopancreatitis (faʻamaoniga), o togafitiga e aofia ai le faʻaogaina e tusa ma le lua lita o le vai. E tatau ona e suʻeina le suauʻu mūmū e fufulu ai le otaota. Afai e mafai, faʻaaogaina le tele o lemoni poʻo fualaau aina e iai le vitamini C (oranges, lime, fua), lea e fesoasoani i le gallbladder inflammation.

E fautuaina e 'ai e pei o ni fuamoa pe a mafai ma aloese mai meaai e mafai ona maua ai le cholesterol. O le taunuuga o togafitiga e faalagolago ile maʻi ole maʻi. I le noatia ma le fai fuafua i tulafono manino, o se meaai faapitoa ma fautuaga a fomaʻi, o le toe faʻaleleia o le a umi, ae o se taunuuga lelei.

E talafeagai ma le fesoasoani a togafitiga faʻavae e aveese ai faʻailoga e maua ai le cholecystopancreatitis (faailoga). Ma o togafitiga faafomaʻi e le tatau ona le amanaiaina. O le faʻaleleia lelei o galuega a le tino o le a aloese ai mai le le talafeagai.

Tuua Lau Faamatalaga