Faamatalaga ma faatonuga mo le faʻaaogaina o fualaau faasaina

O loʻo maua le suʻesuʻega i tulaga nei:

  • Manatu mo le fofo mo le afuafua: lanumeamata-lanu samasama, manino (Berlition 300: 12 ml i le tioata tioata ampoules, 5, 10 po o le 20 ampoules i laupapa pepa, 1 masini i totonu o se pusa pepa, Berlition 600: 24 ml i pogisa tioata tioata, 5 ampoules i paʻu palasitika, 1 paleti i se pusa pepa),
  • O ata vali ata: lapotopoto, biconvex, i le tasi itu - lamatiaga, lanu samasama lanu, i luga o se koluse se mea e iloagofie ai (10 pcs.

O le mea autu e gaosia ai le eletise o le thioctic acid:

  • I le 1 ampoule o le mafaufau - 300 mg poo le 600 mg,
  • I le 1 papalama - 300 mg.

Pharmacodynamics

O le gaioio (alpha lipoic) o le vailaʻau faʻasaʻo o le tuusaʻo (faʻamalologa e aunoa ma le tuusaʻo) ma le gaioiga tuusao. E aʻafia i le kulupu o coenzymes e aafia i le faʻamaʻiʻesea o le alpha-keto acid. O lenei tuufaatasiga e fesoasoani i le faʻaitiitia o le kulukose plasma ma faʻaleleia ai le glycogen o le ate, faʻaitiitia ai le faʻamalosia o le insulin, e aofia ai le faʻatonutonuina o le lipid ma le gaʻo gaʻo, ma faʻaʻateleina ai le gaosiga o le cholesterol.

Talu ai o le thioctic acid o loʻo i ai meatotino faʻaleagaina, o le a puipuia ai sela mai le faʻaumatia e ala i le latou faʻaogaina o oloa, faʻasaina ai le gaosia o mea mulimuli o le glycosylation alualu i luma o protein i totonu o siama namu, lea e faʻatasi ma le maʻisuka, faaleleia atili le toto toto ma le microcirculation, ma faateleina ai le faʻasalaga faʻapitoa o le antioxidant glutathione. O le faʻaitiitia o le kulukose o le toto i le plasma o le toto, o le vaega malosi o le Berlition e aʻafia ai le gasegase o le kulukose i le maʻisuka, ma faʻaitiitia ai le faʻapipiʻiina o metabolites mamai i foliga o polyols ma, o se taunuuga, e faʻaitiitia ai le edema o le tino.

O le vailaʻau o le thioctic e aofia ai i le metabolism o gaʻo, lea e mafua ai le faateleina o le biosynthesis o phospholipids, aemaise lava phosphoinositides, e mafua ai le faʻavasegaina o le faʻaleagaina o fausaga o membranes. E le gata i lea, o le vailaʻau e faʻaleleia ai le faʻamalosi o le aʻafiaga o le nasu ma le malosi gasegase malosi, e faʻatagaina oe e faʻateʻa ese le faʻaleagaina o le metabolites o le ava (pyruvic acid, acetaldehyde). O le vailaʻau o le thioctic e puipuia ai le fausia o le sili atu o molekone o radical free oxygen, e aveesea ai le ischemia ma le hypoxia o le endoneural, faaitiitia ai faailoga o le polyneuropathy, e faaalia i lagona o le numera, tiga po o le mu i totonu o vae, faapea foi i paresthesias. O le mea lea, o lenei vailaʻau e faʻaleleia ai le metabolism o le lipid ma o loʻo faʻaalia e le aʻafiaga o le lipine ma le antioxidant. O le faʻaaogaina o le gaioiokawa o le gaʻo i le ituaiga o masini ethylene diamine e mafua ai ona faʻaitiitia le ogaoga o aʻafiaga o aʻafiaga.

Pharmacokinetics

Faatasi ai ma le pule malosi o le Feagaiga, o le maualuga o le maualuga o le mea galue i le plasma o le toto e tusa o le 20 μg / ml 30 minute pe a uma le afaina, ma o le vaega i lalo o le fua o le taimi o le concentration-e tusa o le 5 μg / h / ml. O le thioctic acid e iai sona aafiaga muamua i le ate. O ona metabolites ua faia ona o le faʻasalaga ma le faʻamaʻiina o le filifili o le itu. O le tele o le tufatufa e tusa ma le 450 ml / kg. Ole faʻamaonia ole plasma ole 10-15 ml / min / kg. O le vailaʻau o le thioctic e faʻamalosi i fatugaʻo (80-90%), e masani lava i foliga o metabolites. O le afa-ola e tusa ma le 25 minute.

Faatonuga mo le faʻaogaina o le Kolisi: metotia ma metotia

O le fualaau faasaina e masani ona faʻaalu i le aso, i le taeao, afa itula ao leʻi faia le taeao. E le mafai ona ulaina ma nutimomoia fualaau. Ole fua ole aso mo tagata matutua e 600 mg (2 papa).

O le fualaau faasaina i le foliga o se concentrates, diluted with 0.9% sodium chloride solution, o loʻo pulea drowise i le 250 ml mo le afa itula. Ole fua ole aso mo tagata matutua matutua e 300-600 mg. O le faʻamuamua o le faʻasalaga e masani ona masani i le 2-4 vaiaso, pe a maeʻa ona faʻafeiloaʻi atu le tagata maʻi i le fualaau faasaina.

Faatonuga faapitoa

I le faagasologa o togafitiga, e tatau ona e lafoaia le faʻaaogaina o ava inu-ava, talu ai o le ethanol e faʻaitiitia ai le aoga o le gaioiopi.

O tagata mamai e maua i le maʻisuka e tatau ona mataʻituina pea a latou kulukose toto.

Fafaga meaʻai susu, ma ave le magnesium ma le uʻamea i le taimi o togafitiga e tatau ona faia i le aoauli.

Faatasi ai ma le pulega soofaatasi o le vailaau faʻasaina i vailaʻau oona ma le insulin, o le a faʻaleleia ai le aafiaga o nei mea.

Aafiaga i luga o le malosi e ave ai taavale ma faʻalavelave faʻalavelave

O suʻesuʻega i aʻafiaga o le faʻamalamalamaga i le saoasaoa o lagona o le mafaufau ma le gafatia e iloa ma vave iloiloina ai tulaga e le masani ai, e le tatau ona faia i le taimi o le avetaʻavaleina ma le faʻaaogaina o ituaiga galuega e manaʻomia ai le faʻaopoopoga o le gauai ma le faʻamalosi.

Fesoʻotaʻiga tau vailaʻau

Talu ai ona o le faʻavaeina o faʻamaʻi faʻalavelave o le thioctic acid faʻatasi ai ma metala e mafai ona mafai, e le tatau ona faʻatalanoaina faʻatasi ma sauniuniga uʻamea. O le tuufaatasiga o fualaau faasaina ma le cisplatin e faaitiitia ai le lelei o le mulimuli.

O le vailaʻau o le thioctic e faʻapipiʻiina ai mole molelaʻau, ma avea ai ma mea faʻapitoa e le mafai ona faʻamavae. E faʻasaina le faʻaaogaina o le siakiina o le togafitiga faʻatasi ma le vaifofo a Ringer, lextrose, fructose ma glucose, faʻapea fofo e fegalegaleai ai ma le vaʻapala ma le faʻavae o le SH-vaega. O le fualaau faasaina e faʻaleleia le aafiaga o le hypoglycemic o le insulin ma isi fualaau oona ma le faʻaaogaina tutusa. O le Ethanol e faʻavaivaia ai le malosi o togafitiga faʻapitoa.

O analogues faʻatele o le Kolisi o le Lip-Lipon, Oktolipen, Thiogamma, Lipothioxon, Thiolipon ma Neuroleipone.

Faʻamatalaga o le vasega

E tusa ai ma iloiloga, o le Berlition 300 ma le Berlition 600 i soo se ituaiga o vailaʻau (papa, tui) e masani ona faʻaaogaina e togafitia ai tagata mamaʻi e maua i le maʻisuka ma maʻi o le ate. E le gata i lea, o fualaau e manatu lelei e le gata i tagata mamaʻi, ae faʻapea foʻi i fomaʻi. I le 95% o mataupu, o togafitiga faʻatasi ma Berlition e maua ai taunuuga lelei, ma o aʻafiaga le lelei e toetoe lava leai. Ae e tatau ona amanaia e naʻo se fomaʻi e tatau ona faʻamaonia se vailaau faʻasaina ma atiaʻe se togafitiga togafitiga.

Contraindications

E tusa ai ma faʻatonuga, o le a faʻasalaina i le:

  • Faʻasalaga taʻitoʻatasi i le alpha lipoic acid poʻo vaega o ausilali o le fualaau faasaina,
  • I lalo o le 18 tausaga
  • Tina ma le lactation,

Fualaau 300 O pupuʻu oona e solia mo le togafitiga o gasegase o loʻo mafatia i le malabsorption o le glucose-galactose, leai o lactase ma galactosemia. E le o faʻamalamalamaina capsules e faʻamaonia mo tagata mamaʻi i le fua o le pala.

I le faʻaaogāina o le suʻesuʻeina, ia faʻaeteete i le maʻisuka. Afai ei ai se manaʻoga e faʻaaoga le vailaʻau mo lenei vaega o maʻi, e tatau ona siaki pea le glycemia i taimi uma.

Tosiga ma le pulega

O faʻataʻitaʻiga i totonu o maʻa ma capsules o loʻo faʻatonuina i totonu. E le fautuaina le vailaʻau e faʻatau pe ula i le taimi e faʻaaoga ai. Ole fua ole aso e faʻaalu i le aso, pe a ma le afa itula ao lei faia le taeao. Mo le ausia o le maualuga o le togafitiga, ua fautuaina e matua tausisia tulafono o le taliaina ua faamaoti mai i totonu o faatonuga mo le mataupu.

I le avea ai o se tulafono, o le umi o le togafitiga faʻatasi ai ma le suʻesuʻega umi. O le taimi tonu o le faʻatagaina e faʻamoemoeina taitoatasi e le fomaʻi. Faʻatauga o vailaʻau:

  • I le polyneuropathy o le maʻisuka - 600 mg i le aso,
  • Maʻi faʻamaʻi - 600-1200 mg o le thioctic acid i le aso.

I tulaga ogaoga, e fautuaina e faatonu le tagata maʻi Patilisi i se ituaiga o fofo mo le afaina.

O le suʻesuʻega i le tulaga o se faʻamoemoega mo le sauniuniga o se fofo mo le faʻafuina o loʻo faʻaaogaina mo le puleaina o le tino. I le avea ai o se solvent, na o le 0.9% sodium chloride e tatau ona faʻaaogaina, 250 ml o le vaifofo saunia mo le afa itula. Faʻatauga o vailaʻau:

  • Faʻatasi ai ma se faʻalavelave ogaoga o le polyneuropathy o le maʻisuka - 300-600 mg o le Faʻailoga,
  • I faʻamaʻi ogaoga o le ate - 600-1200 mg o le thioctic acid i le aso.

O ituaiga o matua o le fualaau faasaina ua faamoemoe mo togafitiga, o lona umi e 0.5-1 masina, pe a maeʻa, e pei o se tulafono, ua siitia atu le tagata maʻi i pepa poo capsules Berlition.

Faʻaiʻuga

O le faʻaaogaina o le suʻesuʻega e mafai ona mafua ai itu nei:

  • Faʻamatalaga faʻaogaina: vomiting ma le nausea, malosi poʻo le manava, suiga i le tofo, faʻamaʻi vailaʻau,
  • Faʻasalalauga faʻapipiʻi ma totonugalemu: pe a uma le tui vave i se vein, faoa faamalosi, se lagona o le vaivai i le ulu, diplopia,
  • Faiga palapala cardiovascular: hypremia o foliga ma tino maualuga, tachycardia, lagona malosi ma tiga i totonu o le pusa,
  • Allergies: vevela paʻu, itching, eczema, urticaria.

O nisi taimi, faatasi ai ma le pule malosi o le maualuga o tui o le fualaau faasaina, e mafai ona atiina ae le afaina anaphylactic. E le gata i lea, o le atinaʻeina o le ulu, maʻivaʻa, faʻavasegaina o le vaai, puupuu le manava, purpura ma le thrombocytopenia e le faʻamaloloina.

I tagata gasegase ma le polyneuropathy i le taimi muamua o togafitiga ma le paluga, o le faateleina o le paresthesia e mafai, faatasi ai ma se lagona o le "goose bumps".

Tuutuuga ma tuutuuga o le teuina

E tusa ai ma faatonuga, e tatau ona teu i se nofoaga matutu, pouliuli ma malulu.

O le faʻamoemoe mo fofo mo le faʻasusu o loʻo i ai se ola ola mo le 3 tausaga. I le faaumaina o le fomu, o le fofo mo le fufuluina e le mafai ona teuina mo le silia ma le 6 itula (pe a puipuia le fagu mai le la).

Fualaau 300 O pupuʻu oona e maua ai le ola ola mo le 2 tausaga, Berlition 300 capsules - 3 tausaga, Fualaau 600 - 2.5 tausaga.

Na maua se mea sese i le tusiga? Filifili ma lolomi le Ctrl + Enter.

Tuua Lau Faamatalaga