O a lanu e mafai ona faʻaaoga mo pancreatitis

Greens - o laulaau lanumeamata lanumeamata o laau vevela ma laau aoga, faapea foi ma vaega pito i luga o fualaau faisua - o se tofo lelei ma le totoina mo ituaiga uma o ipu, o lona uiga, o se punaoa taua o vitamini, minerale, meaola ma isi mea aoga. O nisi ituaiga o lanu e le gata ina 'ai ma faaopoopo i ipu, ae faʻaaoga foi i togafitiga o faʻamaʻi eseese.

Ae ui i lea, i le i ai o pancreatitis, o le tele o meaai e maloloina mo tagata soifua maloloina e ono lamatia ma e tatau ona tuuese mai le lisi, pe o nisi faʻamaufaʻailoga ua tuʻuina atu i luga o le faʻaaogaina. I le auala lava e tasi ma greens: e mafai ona e filifili ma 'ai greens i pancreatitis na o le matauina o le tele o tulafono.

O le a le mea e mafai ona avea ma matala mataʻutia ma pancreatitis:

  1. O laau afifi ma laau aoga e maua ai le aʻafiaga, o lona uiga, latou te faaosofia le gaosiga o le suka gaosia, talo ma le pancreatic enzymes, lea e tatau ona aloese mai le pancreatitis.
  2. O laulaau fou e mauʻoa i le fiva leaga, lea e faʻamalosia ai le manava ma oʻo atu ai i le tiga, afaina ma le manava i maʻi ma le pancreatitis.
  3. E tele ituaiga o greens e aofia ai le oxalic acid, lea e matautia mo le pancreas.
  4. I fualaau laiti ma fou, o le maualuga o ascorbic ma isi meaola faʻasaina e mafai ona faʻavevesi ai le mucous membranes o le vaega o meaʻai.

O afea ma e mafai faʻapefea ona e faʻaaoga greens mo pancreatitis?

Gagana e mafai ona faʻafefiloi i totonu o le taumafataga i le vaitau o le faʻamalologa - ma na o le faʻatagaina o ituaiga meaʻai. Greens e tatau ona agamalu ma vaivai - filifili laulaau laititi, aveʻese vao vao. E tatau ona e amata i le faaopoopoina o sina laititi o gutu matala (pe tusa o le 1 tsp) i ipu, e faʻaaogaina ile vevela. O togafitiga faʻamalolo e faʻapena ona sili atu ona vaivai le lanu ma eli ai se vaega o ona mea matautia, ae i le taimi lava e tasi, o le mea e leaga ai, ua leiloloa foi vitamini. Mo le puipuia o meaʻai, e tatau ona laʻititi le gaosia: faʻapipiʻi greens tapaʻese i se ipu fufulu i le pito iʻuga o le kuka ma vave aveese le ipu mai le afi, ia tapuni faʻatasi ma se tapuni.

Mulimuli ane, ao faagasolo le vaitaimi o le faʻamagaloina faifai pea, e le mafai ona gauai le laʻau i togafitiga faʻamaʻi, faʻapipiʻi saʻo fualaʻau gaʻo i ipu saunia. Ae naʻo ituaiga o lauolaola e le faʻaogaina e mafai ona faʻaaogaina.

Ituaiga sili ona matautia o lauusiusi ma pancreatitis

  • cilantro (coriander),
  • tarragon (tarragon),
  • Basil
  • isi laau afu (rosemary, lovage, marjoram, thyme, oregano, mint, lemonimonimo, ma isi).

E leai ni a latou meaola eletise, ae o loʻo i ai se maualuga maualuga o suauu taua lea e maua ai nei laau vevela o se manogi lelei. E mafai ona faʻafeiloaʻi lauulu i le taimi o le faʻamagaloina faifaipea, sili atu ma le muaʻi amataina le itiiti ifo o le togafitiga o vevela, i totonu o le 1-2 tsp. greens greens i le aso (fuafua i le ituaiga o mutia ma lona faapalepale i tagata gasegase).

O ituaiga sili ona saogalemu mo laau mo pancreatitis

  • meaʻai
  • pasili
  • seleli
  • kumumu
  • fennel
  • vai.

Faatasi ai ma le faaaogaina lelei o nei laau afu, e mafai ona latou faʻavasegaina le tofo o meaai taumafa ma faʻamalosia le taumafa i vitamini ma minerale taua. A o faagasolo le vaitaimi o le faʻamagaloga, o nei ituaiga o lanu meamata e mafai ona faʻatagaina fou (laulaʻau matala) i se aofaiga pe a ma le 5 lekuni. i aso taitasi (fua faʻatatau o aso taitasi e faʻatonuina e le faʻapalepale tagata taitoatasi ma vaevaeina i ni taumafataga). Ae e le tatau ona faʻaaogaina fatu ma puʻelaʻau, talu ai o le faʻasalaga o suauu tāua e sili atu i fatu, ma e tele tele fiva i totonu o fatu.

Pediatrician ma le endocrinologist pediatric. Aoga - aʻoaʻoga a tamaiti fomaʻi SSMU. Sa ou galue talu mai le 2000, talu mai 2011 - o se tamaititi fomaʻi ile falemaʻi. I le 2016, na pasi ai o ia i se tulaga faapitoa ma maua ai se tusi faamaonia i le endocrinology pediatric, ma talu mai le amataga o le 2017 ua ou mauaina ...

Fautuaga mo le faʻaaogaina o meaʻai mo pancreatitis

Faʻatasi ma faʻamaʻi pipisi o le faʻaogaina o meaʻai, aemaise lava i le pancreatitis, o le faʻalauteleina o le meaai e tatau ona tupu malie.

O tulafono faʻavae mo le faʻaofiina o laʻau i totonu o le taumafataga:

  • E tatau ona e amata faʻaaogaina i le tulaga o le faʻamagaloga o le pancreatitis e le masani ai pe a uma ona taofi faʻamaoniga o le gaioiga faʻapitoa.
  • O laau toto e tatau ona fou, e mafai ona ola tutoatasi i totonu o la latou togalaau, e pei o oloa na faatauina mai i le faleoloa e mafai ona aofia ai vailaau faʻasaina, vailaʻau ma isi vailaʻau faʻasaina i le tino.
  • E na o vaega pito sili ona vaivai (lau) o laau e tatau ona faaopoopo i ipu. O aʻa ma aʻa, e oo lava i taumafa, e le fautuaina.
  • O lanu i totonu o le tuufaatasiga o ipu e tatau ona vaʻaia ma le faʻaeteete ma faʻaleleia lelei. O nisi o meaʻai, aemaise lava vitamini, e faʻaumatia i le taimi o kuka, taoina, taʻavale, o le mea lea, o le faaopoopoina o le taumafataga fou i ipu e tatau ona faia i le na o le faaiuga o la latou sauniuniga.
  • O nisi o ituaiga o lanu meamata e faasaina e oo lava i le tumau ma le faaumiumi o le faamagaloga. Ina ia iloa ai mea e mafai ona faʻaaogaina mai laau totino ma mea e le mafai ona faʻaaoga mo faʻamaʻi o le tino, e tatau ona e feutagai muamua ma se tagata gastroenterologist poʻo se tagata paleni.

    O le a le tulaga lamatia o le 'ai o greens i pancreatitis

    O le lamatiaga o ia ituaiga oloa mo le faaleagaina o le gasegase o le iai o aʻafiaga le lelei i luga o le gastrointestinal tract:

  • Ona o le fiva laʻau tele, o loʻo i ai le faateleina o le faʻamalosivale o gaioiga uma o le mea o loʻo i ai meaʻai: manava, vavao, gall vladimist, pelelele ma papacreatic ducts. O lenei aafiaga e mafua ai le faateleina o le tiga o le manava, gaosiga o le kesi i totonu o le manava, o le atiina ae o le manava, gaioiga, ma le vomia.
  • Faateleina le faila faalilolilo o meaola uma e ola ai i le tali atu i le ita o le mucous membranes o le system digestive faatasi ai ma suauu taua, meaola, o vaega ia o le tele o laau totõ e faʻaaogaina e pei o se vaitau. Faʻamatalaga o le pancreatitis, pe a faigata le faʻafefeteina o le suavai ma ona ala, o le faʻaaogaina o le lanu meamata e mafai ona oʻo atu ai i se faʻalavelave matautia o le pancreatitis - pancreatic necrosis poʻo le faʻaumatia o le gland e ona lava enzymes.

    Afai ei ai ni faitioga pe a uma ona e 'ai i meaʻai fou i le taimi o le pancreatitis, e tatau ona e sailia vave se fesoasoani faafomaʻi e aloese ai mai faigata ogaoga.

    Gagana faasaina

    O nisi ituaiga o laau ua manatu o oloa faasaina mo pancreatiti:

    Latou te faʻaalia le faateleina o le mamafa o meaola eletise, o suauu taua, o phytoncides, fiber plants. O nei mea e faʻateleina ai le malosi o mea o loʻo i totonu o le manava, faʻateleina le pulefaʻatonu o le talo, faʻamalositino o le pancreatic, ma faʻateleina le faʻamalosivale o totoga gaʻo. O nei aʻafiaga e fesoasoani i le atinaʻeina o le tiga, faʻamaʻi pipisi o le dyspeptic, faʻaleagaina atili ai le manuia o le maʻi. I se isi faaupuga, o ia oloa na mafua ai le faʻamaonia o le faʻamaʻi.

    Greens faatagaina

    O fualaau saogalemu e talafeagai mo le pancreas o mea nei:

    O le tele o taimi, o le faʻaaogaina o le pasili ma le dill mo pancreatiti. O loʻo i ai se aofaiga itiiti o mea faʻaaogā ma suauu tāua. O lona uiga, latou te le maua se aafiaga faʻalauiloaina i luga o le mucous membranes o le gastrointestinal tract. O aʻafiaga leaga o nei mea e mafai ona faaitiitia e ala ile vevelaina o meaai.

    Le aʻafiaga o le lauusiusi i le tino o le tagata maʻi

    Greens, lea e faʻaaogaina e faʻavasegaina ai ipu, ei ai aafiaga eseese i luga o faiga ma okeni o le tino o le tagata, fuafua i lona ituaiga ma le auala e faʻaaoga ai:

  • Faʻasalalau masani o le meaʻai fualaʻau pe a faʻaaogaina le tele o lauusiusi. Mo se faʻataʻitaʻiga, o le dill poʻo le fennel ma le pancreatitis e fesoasoani e faʻafilemuina ai le manava, faʻamalo ai spasms, flatulence. O fatu o le fagala ma le pill ua fautuaina e oo lava mo tamaiti laiti i foliga o teuteuga e aveese ai le pa.
  • O le toe faʻaleleia o faʻamaʻiloga faafetai i le vitamini C. Parsley, basil, cilantro e sili ona taua i totonu ia i latou.
  • Faʻaleleia le tulaga o le faʻalavelave faʻalavelave: faʻaitiitia le le mautonu, faʻaitiitia le tiga o le ulu. O lenei aafiaga ua saunia e faafetai i vitamini B, o minerale eseese i le tuufaatasiga o nisi laau afu, otaota, mo se faataitaiga, basil. O lona faʻaaogaina i pancreatitis, cholecystitis ma isi maʻi o le gastrointestinal e fesoasoani e faʻaitiitia ai le tiga o le tino ma faʻaleleia ai lagona.
  • Faʻaleleia o le manava ona o le i ai o suauu taua e ofoina mai ai se manogi manaia i ipu.
  • Antibacterial, antiviral, antifungal, aafiaga anthelmintic o mea faʻalavelave, mea faʻasaina.
  • Faʻavaveina o le toe faʻaleleia o tino o mea ua faaleagaina. Faʻaaogaina i lenei itu o le faʻaaogaina o le basil, pasesa ma le pancreatitis, talu ai o loʻo i ai le tele o vitamini (A, E, C) e fesoasoani i le faʻamaloloina o le epithelium ua afaina.
  • Faʻaleleia le faʻatinoga o le tino cardiovascular, faʻasaʻo le totoina o le toto ma le faʻaaoga masani o lanu i taimi o kuka.

    Soo se oloa e mafai ona afaina ai le paʻu ma le tino o le tino atoa, pe afai e te le mulimuli i tulafono mo lona faʻaaoga. O le tele o taimi vaitau o fualaau faisua e mafai ona faaopoopo i ipu naʻo le taimi o le faamagaloga o pancreatiti. Greens e tatau ona vevela. O fualaau fou e mafai ona faʻaleagaina le pancreas.

    E mafai i le basil

    E mafai pe leai le basil mo pancreatitis? E tali lelei e fomaʻi lenei fesili, latou te le talitonu o le mutia o le a mafua ai se faʻalavelave sili atu o le faʻaogaina o le le fiafia. E le gata i lea, o le basil faatasi ai ma le pi ma le pasili e aoga tele ma e tatau ona avea ma malo masani i le laulau a le tagata maʻi.

    E le o se mea faalilolilo o le basil e le naʻo le mutia manogi, e iai foi le tele o mea taua, e maua i vitamini ma minerale. O le laau e taʻitaʻia ai le masaniga o le gaioiga o le digestive tract, o loʻo i ai se malosi malosi o le antimicrobial, faʻamalosia ai le gaosiga o enzymes gastric.

    Faʻatasi ma le faʻaaogaina o fualaau, afaina o le manava vaivai, colic, siʻomaga, maʻi vevela ma migraines. E le gata i lea, e mafai ona e faʻamoemoeina se faʻamamaina lelei o le faʻaogaina o meaʻai, ona o le i ai o fila.

    O le aoga lautele o le aafiaga i le tino o le tagata ma le pancreatitis e faigofie ona faamatalaina e le faateleina o le anotusi o le provitamin A, o le mea aoga e aoga:

    • faʻatonutonu tulafono faʻavae,
    • toe faʻaleleia fale,
    • faʻaleleia le vaevaega o le vavaega

    O loʻo i ai foʻi le faʻasagaga P i le basilica, o se mea taua e fesoasoani e faʻamalosia ai capillaries. Latou te talisapaia le laau mo le i ai o suauu taua, e ese mai i le anti-inflammatory, analgesic ma le faʻamalolo o manuʻa. O le tele o gasegase e matauina o le masani ona faʻaaogaina o le basil, o se faʻalauteleina o le lagona e mataʻituina, ma o loʻo i ai muamua faafitauli laiti.

    O le 'ai o greens i le pancreatitis e aoga foi mo le faigofie o le mafuaaga e tamaoaiga i minerale ma vitamini o vaega eseese. Ae peitaʻi, mo ona manuia uma, e le tatau i se tasi ona faʻagaloina o le basilisi fou e mafai ona faʻaumatia e aunoa ma le faʻateleina o le faʻamaʻi pe a alu le mumū. I laulaau o le laau, e mafai ona e afifi leisi, fualaau faisua, fualaau aina.

    O le aoga sili o le basil o le maualalo lea o meaola oona, o le tele o le suauu taua. I le gasologa o le aso, e fai ma mea e le lelei ai meaʻai, e fautuaina e le au fai meaʻai e togiina ni nai sipuni o lau vao.

    Afai e te le tausisi i le masani, o le a amata ona maua ai le tele o enzymes, o le gaosiga o le sua oona e faaosofia, ma e le manaomia.

    O le faʻaaoga tele o fiva laau o le a mafua ai le manava, e sili atu le afaina ma le tiga i le itu.

    Fualaau faisua mo le tino pancreatiti

    O le laʻititi o le laasaga o le faʻaleagaina o le tino i le pancreas e faʻaalia i uiga matuia tiga ma e manaʻomia ai se auala saʻo e filifili ai ipu. I le popofou, ua faatonuina e fomaʻi le fia taumafa malosi e maua ai le maʻi i le maualuga o le filemu o le mafaufau. O meaai e amata i le aso lona tolu ma e aofia ai mea taumafa vai e aunoa ma le masima, e mauoa i gaʻo. E masani lava i le lima o aso e mafai ai ona e 'aina fualaʻau kuka poʻo fuālaʻau e pei o palu pateta. O la latou lisi ua faatapulaaina:

    A e saunia meaʻai, e tatau ona e manatuaina o fualaʻau sili ona ola maloloina o mea ia e ola i luga o eleele faʻalelei ma faʻapipiʻi mai talu mai le eleele. E tatau ona matua lelei, e leai ni faʻailoga o le mamanu ma le pala. Afai e le lelei le fualaau faisua, ona mafai loa lea e ipu mai ia i latou ona osofaia se osofaiga fou ma faʻaʻosoʻosaʻo ai le falemaʻi o le maʻi.

    O le le lava o meaai e tau atu i taunuuga leaga ma faaoso ai osofaiga faifaipea.

    O fualaau faisua ua faʻasaina:

    O le faʻaaogaina o nei fualaau faisua e le manaomia, ma o nisi taimi e faʻaleagaina ai faʻamaʻi o le pancreas.

    Fualaau faisua i le tausaga muamua ina ua maeʻa le osofaia o pancreatitis

    E taua le manatua! O le meaai e tatau ona mulimulitaʻia mo le 1 le tausaga talu ona faʻaleagaina se osofaʻiga o pancreatitis. O lenei tulaga e faʻamaonia ai le taofi o le faʻaleagaina o le faagasologa ma le faʻamautuina o le faʻamalositino o sela ma mea faʻapipiʻi. Manua i le taumafataga e ono mafua ai le atinaʻe o le maʻisuka.

    O le lisi o fualaʻau faʻatagaina e mafai ona faʻateleina i nisi oloa.

    Faʻamatalaga taua! O oloa fou fou e faʻafeiloaia ma le faaeteete, muamua ona 'ai sina sipuni. Faatasi ai ma le faapalepale lelei, e mafai ona e faateleina le tele o le tautua.

    Faʻagasolo malie, faʻaopoopo se fasi keke o le pata i le fualaau suamalie mamae, sina masima, e mafai ona e kuka se kulimi kulimi-maualalo pe kulimi.

    Fualaau Fualaau

    O se filifiliga lelei mo se taumafataga maloloina ma pancreatitis o fualaau faisua ia vaʻa pamu. E tusa ma le 0.5 kilokalama o fualaau faisua ua ave. E mafai ona avea ma pikiakini, peʻa lanumeamata, pusalepa, zuciniini. O le a e manaʻomia foi: 2 sipuni sekene, 100 ml o le susu ua faʻafefeteina i le vai ma le fuamoa (e mafai ona taumafaina lenei oloa i le masina e tasi talu ona osofaia le pancreatitis), o se meaʻai laʻititi. E seleseleina fualaau faisua i ni fasi fasi falaoa pe faʻapipiʻi i luga o se mea. Muamua, e suʻeina i le vai, pe a uma le 20 minute o kuka, susu ma semolina e faʻaopoopoina. O mea uma e fefiloi ma kukaina mo le isi 10 minute. Ua maeʻa, ua faaopoopo se fuamoa ua sasaina. O le lapisi o loʻo tuʻuina i totonu o se fomu ma tao mo le tusa o le afa itula seia oʻo ina faʻapipiʻiina se pulu auro.

    O le isi gutu gutu e faʻatagaina ipu - pateta ma fualaau faisua. O le ae manaomia pateta (sili ona laiti) e tusa ma le 500 gr., O nisi kāloti, pata, fuamoa. O le fuamoa o loʻo kuka ma faʻapipiʻi. O aʻa ma fualati ua kuka i le vai ma solo. O le fomu o le kuka i le pata ma faʻasusu i falaoa falaoa. O mea e faʻaaogaina o loʻo tuʻuina atu i luga o laulau: pateta, fuamoa, kāloti, se fasi pata. Pipi mo le 20 minute.

    Laʻau Valalaʻau Laulaʻau - O se meaʻai meaai mama lea e mafai ai e oe ona faʻateleina le taumafa. Mea mo le kukaina: 0, 5 kilokalama o le falelola ma pateta, 2 kāloti, suauu olive. Carrots stew i le suāuʻu olive, fufulu o le falalaʻau ma faʻavasegaina i totonu o meaʻai, palu pateta. Suauu pateta i totonu o se fagu i vai, ona faaopoopo lea o le falalaʻau ma sosolo kāloti, masima laitiiti, ma kuka mo le 20 minute.

    O le isi filifiliga mo le vasega muamua. Meaʻai: 2 kāloti, 4 pateta, tubers o le pasesa, 2 fuamoa, suauu olive. O pipi ma kāloti e tipiina i fasi pepa ma taofi seia oʻo i le afa kuka. Faaopopo 2 tbsp i le apa. sipuni tele o le olive olive ma le pasili.Faʻamuʻu fuamoa ma faʻaopopo i le ipu i le vevela, kuka mo le 10 minute. E mafai ona faʻaaogaina ni fasi falaoamata falaoa i le ipu.

    O se filifiliga lelei mo pancreatitis o le faʻaaogaina o paluga pateta ma le tele o punetini o le squash caviar.

    Fualaau faisua mo le pancreatiti masani

    Afai o le faʻamaʻi o se mea e le masani ai, o lona uiga o se taumafataga talafeagai o le a sili ona faafaigofieina le vasega. Fualaau faisua mama, kuka, uʻu pe tao. E mafai ona 'ai se fasi fualaʻau mata? Faʻatasi ai ma le soifua maloloina lelei, o se moa kukama faʻanoanoa, tilotilo kuka, sina sina ma le pasili ua faatagaina. Faatasi i le vaiaso, o le isalaʻelu, tomato, laʻau paʻe paepae i le susu e faatagaina. Uu fualaau faisua mai le pi, aveese fatu laiti.

    Faʻavaeina ma kalori matāʻupu o laʻau fou


    O fualaʻau fou o se faleteuoloa taua o vitamini, o minerale ma vaega o meaola. O loʻo i ai le tele o vai, fib, mea faʻalaʻau, tannins, faʻapea ai ma se aofaiga o polotini, gaʻo. I se faaopoopoga, o se mea e faigofie ona eligofie, meaʻai, e toetoe lava leai se gaʻo, ma o le kalori mea e faalagolago i ituaiga faapitoa (i le averesi, 20-30 kcal mo le 100 karamu o gaʻo poʻo lau).

    O se seti o elemene taua ma faʻamalositino e faʻalagolago i ituaiga ituaiga o lauusiusi. Mo se faʻataʻitaʻiga:

    • Umu, pasili e tamaoaiga i fualaau o vitamini A, C, E, B, PP, beta-carotene.
    • Falesa, laulaʻau laulati, lelala ua tumu i faʻalavelave A, B, C, K, E, folic, acid ascorbic. O le meaʻai, faʻaopoopoga i lisi, ua faʻamalosia foi i vitamini D, R.
    • Greens fou e tumu i le potassium, phosphorus, iron, calcium, magnesium, selenium, sodium, flavonoids.

    Faʻaaogaina mea totino o ituaiga eseese o greens


    Ona o lona tuufaatasiga tele, o le oloa o loo i ai le tele o itu aoga.

    Ituaiga o lauusiusiO meatotino
    UmaFaamalolosia galuega puipui a le tino.
    Faʻamālōlōina le mumu, faʻavave le faʻamalolo manuʻa.
    Soothes se maʻi tiga.
    Fesoasoani e faʻaitiitia le faʻamalosi, faʻaitiitia o le faʻafefe.
    Faʻatulagaina le gaioiga o totoga o le tino.
    E i ai sona aʻafiaga.
    Fesoasoani e faamama le tino o toxins.
    Faʻavasega le faʻafefeteina, faʻaleleia le manaʻo.
    E faʻamalieina ai le faʻasalaga, afaina.
    Faʻaleagaina le paʻu o le intestinal, faʻaleleia le microflora ma le motumotu.
    Fafagaina le paʻu, faʻafaigofie atili.
    PasiliO le taʻitaʻi ile greens i luma ole vitamini C, faʻamalosia le faʻaogaina ole tino.
    E fesoasoani i le faʻaleleia atili o le vaai, faʻateleina le hemoglobin.
    O loʻo i ai le aʻafiaga o le inflammatory, antibacterial.
    Faʻaleleia le gataifale ma le faʻalaumalie.
    Aafiaga aoga i luga o le gaioiga o le vevela.
    Faʻaauau le resorption o le edema.
    Faʻaleleia leo, paʻu o le paʻu, lauulu lauulu.
    BowO le faʻamaʻi, le aʻafiaga o aʻafiaga.
    Faamalosia le fatu ma toto toto, faʻaleleia le gaioiga o le myocardium.
    Faʻaleleia galuega faʻatino.
    E faʻatautaia ai le atinaʻe o le kanesa.
    Faʻaleleia faiga faʻavae toto.
    E taofia le atherosclerosis.
    Faʻaleleia le manava ma le faʻalaumalie.
    Laisi letusFaamalosia tino o le ponaivi.
    Faʻaleleia le faʻafefeteina, peristalsis ma le intestinal microflora.
    E faʻatautaia ai le atiina ae o le faʻamaʻi o le Alzheimer.
    Faamalosia nifo o le nifo, lauulu, faaleleia le tulaga o le paʻu.
    Faaleleia tulaga o mucous membranes o totoga i totonu.
    Arugula e faateleina le hemoglobin, maualalo le maualuga o le suka, faʻasaʻo le metabolism-masima, faateleina le libido.
    Lollo Rossa e faʻaleleia le mafaufau, faʻaleleia mafaufauga, faʻamafiesea le le mautonu.
    Lisi o le geliteti e faateleina ai le hemoglobin, maualalo ai le suka ma le cholesterol, faaleleia atili ai le vaai, faamalosia le loto, toto toto, tino o le tino, ma amataina le gaioiga o le mafaufau.
    FugalaauFaʻamālōlōina le mumu.
    Faʻatinoina galuega mafaufau.
    Faʻaleleia le faʻamalositino o le intestinal.
    Faamama le tino.
    Faamalosia loto ma toto toto.
    O loʻo i ai sona aafiaga agavaʻa, faʻaoga toto.
    Faʻaauau le faʻamavaeina o gaʻo.
    E faʻatautaia ai le atiina ae o sela o le kanesa.
    Fesoasoani i le maualalo o le toto maualuga ma le toto suka.
    SorrelFaʻataʻitino le faʻatinoina o le tino.
    Faʻatonuina le gaosiga o le talo.
    E faʻatautaia faiga faʻapipiʻi i totonu o le manava ma le faʻamalosi, faʻaitiitia le faʻaaogaina o le gaosiga, faʻasalaga.
    Faʻaleleia galuega o le ate.
    Faamama le tino o toxins.
    BasilFaʻaititia le maʻi tiga.
    Faʻaitiitia le cholesterol.
    E faʻamalosia ai le mafaufau.
    Faʻaleleia le faʻafefeteina, ei ai sona aoga aoga i luga o le microflora ma le motumotu.
    Faʻamalosia le fua o le fatu.
    SeletiFaʻaauau le puipuiga o le tino.
    Faamama le tino o toxins.
    Faʻaauau le resorption o le edema.
    E faʻamalosia ai le metabolism, le faʻafefe o gaʻo.
    E faʻamalosia ai le faʻatinoga, faʻaitiitia le vaivai, faʻaleagaina.
    Faateleina le faʻapalepale popolega.
    Faʻaleleia le faʻaleleia o aʻafiaga.
    Faʻaleleia le tulaga o le lauulu ma le paʻu.
    Faateleina le malosi o alii.
    Aafiaga aoga i le fatu ma fatuga.

    O le faʻaaogaina o sina laititi o laʻau o le a faʻamamaina ai le tino ma vitamin talafeagai ma minerale, faʻamalosia le puipuiga, faʻamalosia le faiʻai, faʻaleleia le'onalaina, ma maua ai se aoga aoga i le soifua maloloina o le paʻu, nifo ma lauulu. O le mea lea, o le faʻaaogaina o sea oloa e lauiloa e le gata i le kukaina, ae faapea foi i vailaau masani, cosmetology.

    Faʻasalaga ma faʻaleagaina


    E ui lava i le tele o faamanuiaga, i nisi tulaga, o le 'aiina o lauulu e mafai ona afaina ai. Muamua lava, e tatau ona vavaeeseina le faʻalepaleina o le tagata lava ia i le oloa ina ia le faʻaosoosoina ai le atinaʻeina o allergies. Ina ia faia lenei mea, e tatau muamua ona e suʻeina se pine o laulaau poʻo laʻau, ona e vaʻai lea i le tulaga. Rash, lanu mumu, mumu, susunuina o le paʻu, faigata le manava, fale le fiafia, afaina, ma colic o faailoga iloga ia o allergies.

    O ituaiga uma o lanu lanumeamata ei ai le aafiaga o le diuretic laiti, o lea e le fautuaina ai e ai mo tagata ei ai ni maʻa io latou fatuga po o urea. O le faʻaaogaina o le oloa i ni aofaiga tetele i ia tulaga e mafai ona mafua ai le faʻaogaina o maʻa ma se faʻalavelave matuia o le maʻi o le maʻi.

    1. E le fautuaina le Basilisi ina ia aofia ai i le lisi o mea mo le fatu o le fatu, diabetes, toto maualuga, faapea foi ma le mafatia i se fatu fatu poʻo le stroke, faʻatasi ai ma le maʻi maʻi.
    2. E le fautuaina le Celeti e 'ai mo tagata o loʻo mafatia mai le thrombophlebitis, veins varicose, o le tele o le' ai i lenei lanu meamata e mafai ona oʻo atu ai i le vevela, afaina, ma le faʻaleleia o le kesi. O le taumafaina o le seleni i le taimi o le manaseta e faʻateleina ai le toto.
    3. O le aniani lanu meamata e le fautuaina mo tagata gasegase e maualuga le maualuga, o le le atoatoa, o le a mafai foi ona sili atu le vevela.
    4. E le tatau ona faʻaaogaina le fuālaʻau i mataupu o faʻamaʻi fatu fatu, rūmatism, poʻo faʻamaʻi o le polokalama urinary.
    5. Faʻasalaga, se malepe, e le fautuaina e 'ai le dill.
    6. O le faʻaaogaina o le pasili e mafai ona afaina i faʻamaʻi o fatugaʻo, urinary tract.

    Greens ua tumu i meaola malosi ma fiber. O le mea lea, e le mafai ona 'aina i le vaitaimi o le faʻamaʻalogaina o faʻamaʻi o le vaega o meaʻai. O faʻalavelave o le a faʻafefe ai le mucous membranes o totoga, faʻamalosi ai le gaioiga o mea faalilolilo ma le gaosia o le talo, ma o le fiva o le a faamanualia ai le puipui o le intestinal, lea o le a taʻitaʻia ai le atinaʻe o:

    • afaina
    • faʻaleleia le faʻaaogaina o kesi,
    • colic
    • maʻi o le nofoa.

    E moni lava lenei mea mo ituaiga o meaola e mauʻoa i le oxalic acid, o suauu taua.

    Faʻapitoa o le faʻaofiina o lautini i totonu o le taumafa a se tagata maʻi i le pancreatitis


    Greens ma pancreatitis e mafai ona faʻaumatia, i le noatia ma fai fuafua i nisi tapulaa. Muamua, o lenei oloa i soo se ituaiga ma i soo se ituaiga e solia i le faʻateleina o le mumu o le pancreatic. E mafua ona o mafuaʻaga nei:

    1. E tele meaola faʻasaina i laʻau e faʻafefe ai le mucous membranes o totoga o meaʻai ma faʻalauteleina le gaioiga o le enzymes digestive, lea o le a oʻo atu ai i se tulaga e sili atu ona sili atu ona faigata o le faʻaleagaina o le tino, e afaina ai le okeni.
    2. Fiber, lea e tumu i laulaʻau, o le a faʻaitaita ma faamanualia le puipui o le intestinal, lea o le a oʻo atu ai i le faʻamalosi, afaina, ma le tui o le intestinal.
    3. O suauu taua o loʻo i totonu o le gaʻo i le vaitaimi o le mumū o le a faʻaitaitagofie, faʻaleagaina ai le mucous membrane o le gland.
    4. O le faʻaaogaina o laʻau e mafai ona mafua ai mea e oso ai le tino ma matua faʻaleagaina ai le tulaga o le maʻi.

    Greens in chronic pancreatitis i fafo atu o laasaga o le vevela, faapea foi ma le mauaina o le faamagaloga, e mafai ona faasolosolo malie ona aofia i le taumafataga i ni nai aofaiga. Ae ui i lea, e le o ituaiga uma o sea oloa e mafai ona faʻaaogaina e oo lava i le tulaga o le faʻamagaloga.

    Manatu faasaina


    O a laʻau e le mafai ona faʻaaogaina mo pancreatitis, e fuafua e le au fai meaʻai e ala i le suʻeina o le tuufaatasiga o le oloa. I lalo o le va o le ituaiga o meaola, o loʻo aofia ai le tele o meaola (aemaise lava oxalic), o suauu taua ma filo o mea taumafa. E aofia ai:

    Faʻasaina faasainaE faʻatagaina faasaina
    Sorrel
    Fugalaau
    Salati
    Chives
    Cilantro
    Tarragon
    Rosemary
    Basil
    Marjoram
    Thyme
    Mint
    Melissa
    Oregano

    O greens e masani ona faʻasaina e aofia ai le tele o meaʻai, o suauʻu ma fiber taua. O lo latou faʻaaogaina, e tusa lava pe itiiti ifo, e mafai ona oʻo atu ai i se faʻavavega o le mumu o le pancreatic, le atinaʻeina o sea faʻalavelave o pancreatitis o le maʻi o le peptic.

    O ituaiga meaola faasaina e itiiti le palapala, ae ua faʻamauaina i suauu taua e faʻafefe ai puipui o le pancreas. O nei lanu e mafai ona faʻaaogaina i se mea faʻapipiʻi, i le noatia ma le fai fuafua i se amataga muamua o le vevela togafitiga, ma i se aofaiga o le sili atu ma le tasi le sipuni i le aso.

  • Tuua Lau Faamatalaga