Minirin® (Minirin)

Faiga o foliga o Minirin:

  • Pusa 100 mcg: paʻepaʻe, oval, convex, ma le faaulutala "0.1" i le tasi itu ma le lamatiaga - i luga o le isi (30 pcs. I totonu o se fagu palasitika, i totonu o se atigipusa pepa mo le 1 le fagu),
  • 200 mcg papaa: paʻepaʻe, lapotopoto, faʻafefe, ma le faaulutalaina "0.2" i le tasi itu ma le mea e togi i luga o le isi (30 pcs. I totonu o se fagu palasitika, i totonu o se pusa pepa, 1 le fagu),
  • Pepa laiti 50 mcg: paepae, taamilomilo, faailogaina i le tasi itu e pei o le tasi le mataua (10 pi. I totonu o se pulufana, i se pepa pepa pepa o le 1, 3 po o le 10),
  • Paʻu pepa laiti 120 mcg: paʻepaʻe, lapotopoto, tusiina i le tasi itu e pei o le lua fausua (10 pi. I totonu o se pupuʻu, i se pepa pepa pepa 1, 3 poʻo le 10),
  • Pepa laiti, 240 mcg: paʻepaʻe, lapotopoto, tusi i le tasi itu i foliga o lago e tolu (10 pi. I totonu o se pusafana, i se pepa pepa pepa 1, 3 poʻo le 10),
  • Lafoaia o mea e faʻaaoga mo le faʻaaogaina o le faʻaoga (2.5 poʻo le 5 ml i totonu o se fagu tioata tioata e tumu i se tagata e faʻaaogaina le lima, i totonu o se pepa pepa o le seti 1).

O le mea galue malosi o le desmopressin acetate, o le mea e aofia ai e faalagolago i le ituaiga o faʻamalolo:

  • Pusa: i le 1 fasi pepa - 100 poʻo le 200 μg (i le 89 pe 178 μg o desmopressin),
  • Subfolual tablets: i le 1 fasi pepa - 67, 135 poʻo le 270 mcg (60, 120 poʻo le 240 mcg o desmopressin, i le faasologa),
  • Spray: i le 1 ml (10 inumaga) - 100 mcg.

  • Pusa: magnesium stearate, povidone, sisi pateta, lactose,
  • Subfolual tablets: citric acid, mannitol, gelatin,
  • Spray: benzalkonium chloride, sodium hydrogen phosphate dihydrate, sodium chloride, citric acids (monohydrate), vai faʻamamaina.

Faailoga mo le faʻaaogaina

  • O le maʻisuka lipipidus ogatotonu,
  • Nocturia (faʻaaogaina o le pogisa) i tagata matutua e pei o faʻamaʻi faʻamaʻi,
  • Peraimeri i le aoauli i le fanau i luga aʻe o le 6 tausaga.

E le gata i lea, e fautuaina le pulumu mo le faʻaaogaina i le togafitiga o le polydipsia le tumau ma le polyuria i le maeʻa ai o gaioiga i totonu o le pituitary gland, ma o se meafaigaluega faʻataʻitaʻi e faʻavae ai le malosi o gaioiga.

Contraindications

  • Loto o le fatu ma isi tulaga e manaʻomia ai le puleaina o togafitiga,
  • Polydipsia masani poʻo le mafaufau faʻapitoa (faʻatasi ai ma le volumine o le suamalie o le 40ml / kg / aso),
  • Hyponatremia,
  • Maʻi o le le atoatoa o le gaosiga o le hormones antidiuretic (ADH),
  • Faʻaletonu ma le ogaoga o le faaletonu (faʻaaogaina o le creatinine

Tosiga ma le pulega

O fualaau e ave faʻatalanoa pe a maeʻa ona 'ai, aua o le' ai e mafai ona faʻagesegese ai le inu o le vailaʻau ma faʻaitiitia ai lona aʻafiaga.

E faʻaaogaina i lalo ma le faʻaaogaina pepa maʻalaʻau (e mafai ona gaogao i lalo o le laulaufaiva), e le faʻamamāina i le vai!

O aʻafiaga i le va o ituaiga tautalaga e lua o Minirin e pei ona taua i lalo: o pepa sublingual o le 60 ma le 120 μg e tutusa ma laupepa o le 100 ma le 200 μg. O le maualuga o le fualaau oona e tatau ona filifilia taitoatasi.

Fautuaina fua o suʻafaʻaiga mo paʻu laiti:

  • Falemaʻi tutotonu o le maʻisuka. Ole fua muamua o le 60 mcg 3 taimi i le aso, i le lumanaʻi e faʻafetaui e faʻalagolago i le lelei o le fualaau faasaina. Ole fua ole aso e mafai ona ese mai le 120 i le 720 mcg, o le fua ole tausiga lelei mo le tele o tagata maʻi e 60-120 mcg 3 taimi i le aso,
  • Peraimeri i le aso nocturnal enuresis. O le fua muamua o le 120 mcg, e faʻaalu i le aso i le po, faʻatasi ai ma togafitiga le atoatoa, o se faʻamaʻi maualuga e oo atu i le 240 mcg e mafai ona faatagaina, i le afiafi ua fautuaina le tagata maʻi e faʻapulaʻa le faʻaaogaina o le vai. A maeʻa le 3 masina o le faʻaauauina pea o togafitiga, o le faaiuga e faʻaauauina pea le tagofia o fualaau faasaina i luga o le faʻamaumauga o faʻamatalaga o loʻo siakiina mo aso e fitu talu ona faʻasolosolo,
  • Faʻafeiloaʻiga i tagata matutua. Ole fua muamua o le 60 mcg i le po, i le leai o se mea e manaʻo i ai i totonu o le 1 vaiaso, o le a oʻo i le 120 mcg, ona tatau ai lea, pe a manaʻomia, i le 240 mcg (faʻaopopo i vaiaso taʻitasi). E tatau ona amanaia le taufaamatau o le tumau o le tino i totonu o le tino. Afai a maeʻa le 4 vaiaso, i le taimi na faia ai le togafitiga, e le mafai ona ausia le faʻamoemoe o le falemaʻi, o le faʻaaoga atili o le vailaʻau e le aoga.

E faʻaaogaina le faʻaogaina o le minirin, o le aofaʻi o mataʻu e faʻatonutonu e le moli malosi o le lola, o se vaega o le tapuni o le fagu. Aʻo faʻamamaina le vailaʻau, e tatau i le tagata maʻi ona i ai i le "nofoa" poʻo le "pepelo," ma le ulu e lafo i tua. E fautuaina tagata matutua i aso taitasi o le 10-40 mcg (1-4 le pa'ū i 2-4 inumaga), mo tamaiti mai le 3 masina i le 12 tausaga - 5-30 mcg. Mo le togafitiga o le aoga o le pisapisao i le taeao, o le fualaau faasaina e faia i le taimi e momoe ai i le fua muamua o le 20 mcg, afai e le aoga le fualaau faasaina, e mafai ona faatagaina se fualaau e oo i le 40 mcg, pe a maeʻa le 3 masina o togafitiga, e faia se vaiaso malolo e iloilo ai taunuuga o togafitiga.

Faʻaiʻuga

Pe a faʻaaogaina Minirin, o faʻafitauli matuia e masani lava ona atiae i na tulaga pe a togafitia togafitiga e aunoa ma le faatapulaaina o le faaaogaina o le vai, lea e aofia ai le foliga mai o le hyponatremia ma / poo le taofia o le tino. O nei tulaga e mafai ona faʻamalosi pe tuʻuina atu i mea nei:

  • Nervous systems: susu, ita, i ogaoga ogaoga - gaogao,
  • Faiga o mea e maua ai fualaau suamalie: gasegase, pala, ma le vomiting,
  • Isi: gaioiga maualalo, edema lautele.

Faaopoopoga mo le susulu:

  • Malosiaga o le tino: fulafula o le mucosa muʻa, rhinitis,
  • Faiga palapala cardiovascular: faʻaleleia le maualuga o le toto (pe a faʻaaogaina i ni maualuga),
  • Vaʻai faʻaaliga: faʻasalaga, faʻalavelave faʻamaonia.

I le tulaga o le televave, o le umi o le Minirin e faateleina, o le lamatiaga o le hyponatremia ma le faatumauina o le ola e faateleina. I lenei tulaga, e tatau ona e taofi le faʻaaogaina o fualaau faasaina, lafoaʻi tapulaʻa i le faʻaaogaina o le susu ma faʻatalanoa se tagata tomai faapitoa. Afai e manaʻomia, e mafai ona faʻaaogaina se vaifofo poʻo le isotonic sodium chloride solution, faʻapea foi le tofiaina o le furosemide (faatasi ai ma le atinaʻeina o le faoa faamalosi ma le leiloa o le iloa).

Faatonuga faapitoa

I le aso muamua o le nocturnal enuresis, o se faʻatagaina faʻatagaina o le faʻaaogaina o le suavai i le itiiti ifo ile 1 itula muamua ma i totonu o le 8 itula talu ona manaʻomia le fualaau faasaina. A le o lena, o le tulaga lamatia o le atiaeina o ni manaʻoga e le manaomia e faateleina.

I le taimi o le togafitiga, e tatau ona mataʻituina ma le totoʻa le tulaga o tagata matutua, tamaiti ma tagata talavou, tagata gasegase e iai se taufaʻatau o le faateleina o le mamafa o le intracranial poʻo le vai faʻavaivaia ma / poo le paleni eletise.

Pe a faʻatulagaina le Minini i tagata matutua, aʻo leʻi amataina le vasega, 3 aso talu ona uma le talosaga ma i le faʻateleina o fualaau taʻitasi, e tatau ona mataʻituina le tulaga o le maʻi, faʻapea foi le fuafuaina o le maualuga o le sodium i le plasma toto.

I le tulaga o le puleaina o le fualaau faasaina, o le i ai o le rhinitis ogaoga ma le fulafula o le mucosa masi e mafai ona oo atu ai i le le atoatoa o le absorption o le desmopressin, o se taunuuga o le fautuaina o tautalaga i tulaga faapena.

Pe a faʻaaogaina Minirin e avea ma meafaigaluega faʻapitoa, e le fautuaina e tauaveina le faʻamalosia o le malosi (pe faʻalafoga poʻo matua), e tatau i le tagata gasegase ona maua le tele o le suavai pe a manaʻomia e faʻanatinati ai le fia inu.

O le faʻaaogaina o fualaau faasaina i le suʻesuʻeina o le malosi o gaioiga i tamaiti ei lalo ifo o le 1 tausaga le matua e manaʻomia ina ia faʻatinoina i se falemaʻi.

Faʻataʻitaʻiga o le maʻisuka faʻamaʻi ma le polydipsia, faatasi ai ma le foliga mai o le dysuria ma / poʻo le nocturia, o le maʻi mimiti, urinary tract infection, masalomia o le toto o le prostate gland poʻo le vevela, o le togafitiga ma togafitiga o nei faʻamaʻi ma tulaga e tatau ona faia aʻo lei amataina togafitiga ma Minirin.

E manaʻomia le faʻailogaina le ave o fualaau faʻamaʻi pe'āfai o iai le fiva, gastroenteritis, faʻamaʻi pipisi i le vaitau togafitiga.

Fesoʻotaʻiga tau vailaʻau

Manatua pe a faʻatasi ma Minirin:

  • Indomethacin - faʻaleleia le aoga o fualaau faasaina,
  • Tetracycline, glibutide, norepinephrine, lithium - faʻaitiitia le gasegase,
  • Filifili serotonin filifilia, tricyclic antidepressants, carbamazepine, chlorpromazine - e mafai ona oʻo atu ai i le faʻaaogaina o le antidiuretic ma atonu e faʻaititia ai le lamatiaga o le taofia o le tino ma le hyponatremia,
  • O fualaau e le o faʻamalosi ai faʻamaʻi-fuamoa - faʻalautele le ono aʻafiaga o aʻafiaga,
  • Dimethicone - fesoasoani e faʻaitiitia ai le faʻamalosi o desmopressin.

Pe a faʻapipiʻiina le Minini ma le loperamide, e mafai ona mataituina le tolu faʻalauteleina o le concentration o desmopressin i le plasma, lea e matua faateleina ai le lamatiaga o le taofia o le tino ma le tulai mai o le hyponatremia. O loʻo i ai se mea e ono mafai ai e isi vailaau faʻatele o le faʻaitiitia o peristalsis ona faʻaalia se tali talitutusa faapena. I le tulaga o le faʻaaoga faʻatasi ma fualaau o loʻo taʻua i luga, o le siakiina masani o le maualuga o le sodium i le plasma toto e manaʻomia.

Faʻavasegaga Nosolog (ICD-10)

Pusa o Sublingual1 le.
mea galue malosi:
desmopressin60 mcg
120 mcg
240 mcg
(i le ituaiga o desmopressin acetate - 67, 135 poʻo le 270 mcg, i le faasologa)
tagata faʻapitoa: gelatin - 12.5 mg, mannitol - 10.25 mg, acid citric - e oʻo i le pH 4.8

Faʻaaogaina o mea tau vailaʻau faasaina o le vailaʻau o Minirin

O loʻo i ai pepa o minirin containing desmopressin - o se mea faʻafefiloi o le hormone masani o le pituitary gland poster - arginine-vasopressin (hormones antidiuretic). Desmopressin na maua mai ona o suiga o le fausaga o le molecopein molecule: faʻamaʻiina o le 1-cysteine ​​ma suia ai le 8-L-arginine ma le 8-D-arginine.
Pe a faatusatusa i le vasopressin, desmopressin e i ai se aafiaga faatauvaa i musele mumu o le toto totoina ma le sili atu ona taʻua o le antidiuretic. Ona o le suiga o le suiga ua faamatalaina, o Minirin ua na o vasopressin V2 receptors o loo i totonu o le epithelium o tubules ua molia ma se vaega lautele o le maualuga o le eletise o Henle, lea e mafua ai le faalauteleina o pores i le nephron epithelial sel ma e oo atu ai i le faateleina o le toe totoina o le vai i totonu o le toto. A maeʻa le tagofia o fualaau faasaina, o le aʻafiaga o le antidiuretic e tupu ile 15 minute. O le pulega o le 0.1-0.2 mg o lemopressin e maua ai le malosi o le iniseti i le tele o tagata gasegase mo le 8-12 itula. O le faʻaaogaina o Minirin i tagata maʻi ma le faʻamautuina o le maʻisuka insipidus o le tupuaga tutotonu e mafua ai le paʻu i le maualuga o le urine ese ma le faʻateleina o le tele o le toto. O se taunuuga, o le faʻaitiitia o le faʻaitiitia ma le mamafa o le nocturia ua faʻaititia.
Teratogenic poʻo aʻafiaga mutagenic o desmopressin e leʻi faailoaina.
Desmopressin amata ona iloa i totonu o le toto 15-30 minute pe a uma le pulega. E maualuga le maualuga o le plasma toto pe a uma le 2 itula. O le afa o le ola o le desmopressin i le plasma toto e 1.5-3.5 itula. O le vailaʻau e faʻateleina i le urine i se vaega e le fesuiaʻi, se vaega pe a maeʻa le kiliaina o le eletene.

Le faʻaaogaina o le vailaʻau o Minirin

Faaaoga fualaau faasaina e pei ona faatonuina e lau fomaʻi. O le togi lelei o le fualaau faasaina ua filifilia taitoatasi.
O le maʻisuka insipidus. Ole fua muamua mo tagata matutua ma tamaiti ile 5 tausaga ole 0.1 mg o desmopressin 3 taimi i le aso. O le isi fualaau e filifilia e faalagolago ile tali a le tagata maʻi. Faʻavae i luga o taunuʻuga o le faʻataʻitaʻiga, o le fua faatatau o aso taitasi e eseese mai le 0.2 i le 1.2 mita o le desmopressin. Mo le tele o tagata gasegase, e lelei le ave 0.1-0.2 mg o desmopressin 3 taimi i le aso.
Peraimeri i le aso nocturnal enuresis. O le fua muamua mo tagata matutua ma tamaiti e silia ma le 5 tausaga o le ave 0.1 mg o desmopressin i le po. I le tulaga o le leai o se aoga, e mafai ona faateleina le fua ile 0.4 mg. O le togafitiga e 3 masina. O le fesili o le manaʻomia e faʻaauau le togafitiga e tatau ona filifilia pe a maeʻa le vaiaso pe a ave Minirin. I le taimi o le togafitiga, e tatau ona e faʻatapulaaina le inu o le susu i le po ma le maeʻa ai o le fualaau.
Nocturia (faʻaaogaina o le pogisa). Ole fua muamua ole fua mo le matutua ma tamaiti e sili ile 5 tausaga ile 0.1 mg i le po. I le tulaga o le le atoatoa o le muamua fualaau mo le 1 vaiaso, o le fua faasolosolo e faasolosolo malie ona faateleina i vaiaso taitasi i le 0.2 mg ma sosoo ai ma le 0.4 mg. E tatau ona e mataala i le tumau o le tino ile tino. I tagata gasegase e 65 tausaga le matutua ma luga atu, e tatau ona mataitu le maualuga o le sodium i le toto ao leʻi togafitiga, pe a uma le 3 inumaga o le fualaau faasaina ma pe a uma ona faʻateleina le fualaau.
I le mea e tupu ai ni faʻamaoniga o le faatumauina o le tino ma / poʻo le hyponatremia (maʻi tiga, gaioiga, vomiting, gaioiga mamafa, i tulaga ogaoga - gaogao), togafitiga e tatau ona taofia vave seia maeʻa atoa le maʻi. A toe amataina le togafitiga, e tatau i se tasi ona sili atu ona mataʻituina le faʻagata o le faʻaaogaina o le vai e le tagata maʻi.

Faiga o vailaʻau Minirin

E mafai ona faʻamalosia le faʻafitauli o Minometa e aunoa ma le faateleina o lona umi o le gaioiga. O mea e mafua ai le faateleina o le maualuga o le hormonone (vasopressin), o nisi o ituaiga o vailaau oona (chlorpromazine ma le carbamazepine) e mafai ona faʻaleleia ai le aʻafiaga o le Minirin ma faateleina ai le lamatiaga o le faatumauina o le vai i le tino.

Lafoaʻiina o fualaau faasaina Minirin, faʻamaoniga ma togafitiga

Faʻasolosolo, o le aʻafiaga o le hyponatremia ma le faatumauina o le tino i le tino e faʻalautele. E ui o le togafitiga o le hyponatremia e tatau ona avea ma tagata taitoatasi, e iai fautuaga lautele:

  • i le tulaga o le hyponatrematic asymptomatic, e le tatau ona faʻaveveveina le togafitiga o Minirin ma e tatau ona faʻagata le tagata maʻi i le aveina o le susu,
  • i le tulaga o faʻamaoniga e mafua mai i le hyponatremia, e tatau ona faʻatinoina le faʻaaogaina o le folasia o le sodium chloride iso poo le hypertonic solution,
  • i faʻasalaga ogaoga, faʻamautu i le tino, faʻaalia i le faʻavevesi ma / poʻo le leiloa o le malamalama, e tatau ona aofia ai i le faʻalavelave (symptomatic) togafitiga o le furosemide.

Faʻaaliga faʻamaloilo o le fualaau faasaina

O le aʻafiaga autu o lenei vailaau o le antidiuretic.

O isi gaioiga taua o le vailaʻau e aofia ai:

  1. Le malosi e faʻaosofia ai le faagasologa o le totoina o le toto. O le vailaau faʻasolo e faʻaaogaina le vaega VIII o lenei faagasologa. E taua tele lenei mea mo tagata ei ai le hemophilia poo le maʻi o von Willebrand,
  2. E tulai mai le tagata e oso le plasma
  3. E le pei o isi fualaau oona, e sili atu le malie ile musele. E tutusa lava le aafiaga agamalu i luga o totoga uma,

Ole aʻafiaga o le antidiuretic pe a uma ona ave le vailaʻau i foliga o ni mataua mata poʻo ni meaʻai e tupu i totonu o le itula e tasi. O le a le afaina ai le manava pe a maeʻa ona faia ile 15-30 minute. O le maualuga o le antidiuretic aafiaga o le a tupu i le na o le 1-5 itula i le maea ai o le puleaina o le nasal poʻo le 4-7 itula i le maea ai ona ave pepa.

O le a faʻaauau pea le gaioiga pe'ā faʻaaogaina mataua mo le 8-20 itula. Afai o le vailaau oona e ave i le pepa, ona avea lea o se fualaau 0.1-0.2 mg o le a maua ai le valu itula, ma 0.4 mg - o se aafiaga mo le sefululua itula.

O faʻamatalaga autu mo le faʻaaoga

Muamua lava, o fualaau oona ua faatonuina mo togafitiga, ona sosoo ai lea ma le togafitia o le maʻisuka ogatotonu (o le ituaiga lona lua o le maʻisuka). E fesoasoani foi minirin pe afai ei ai ni manua i le vaitau tutotonu, isi maʻi o le faiʻai. O le vailaau faʻasaina ua faʻamatalaina e pei o le faʻasolosolo pe a faʻaaogaina le goto pituitary ma le vaega e lata ane i ai.

O le minirin e masani lava ona faatonuina mo uluaʻi faailoga o le faʻasolosolo o le urinary, faʻapea foi le fuafuaina o le gafatia o fatugaʻo e taulai. E taua foi le faaopoopoina o le hemophilia A ma von Willebrand (sei vagana ai le ituaiga IIb) i le lisi.

Faʻaogaina o le faʻaaogaina ma le faʻailoga

O le i ai o le hypersensitivity i le gaioiga galue o le autu lea o le faʻailoga. E tatau foi ona maitauina le polydipsia faʻapitoa poʻo le mafaufau. Ole vailaʻau e le tatau ona faʻaaogaina pe a tuʻuina togafitiga o le diuretic.O tagata oe na muai fuafuaina le faia o le thrombosis e tatau foi ona lafoaʻi Minirin.

E le mafai foi ona faaopoopo i le lisi lenei mea e le masani ai ma le alo o von Willebrand maʻi type IIb. E i ai vala eseese o le faʻaaogaina o mataʻu - o le rhinitis faʻamaʻi ma le isu lemu, o le i ai o faʻamaʻi o le maualuga o le manava o le tino poʻo le fula o le mucosa mu. E taua foi le faaopoopoina o le leiloa o le mafaufau ma tulaga ogaoga faʻatulagaina.

E taua lenei mea! O le minirin e tatau ona faʻaeteeteina ma le faʻaeteete i tagata e le atoatoa le malosi, le fibrosis. E le o fautuaina foi mo tamaiti ei lalo ifo o le tasi tausaga le matua pe sili atu foi. Faʻaeteete faʻaeteete e tatau ona maʻitaga poʻo tagata o loʻo aʻafia i se faʻateleina o le mamafa o le mamafa o le intracranial. E le gata i lea, ma le faʻaeteete, o lenei vailaʻau e tatau ona faʻaaogaina e le maʻisuka ma le solia o le paleni vai-electrolyte.

O aʻafiaga e ono aʻafia ai:

  • O le natura malosi o le tiga i le ulu,
  • O se lagona e le uma o le nausea
  • O le isu o le samasama, faapea foi ma mailei e mafua ona o le faateleina o le toto,
  • Tauvaʻa tachycardia,
  • O isi pauna, lea o loʻo o faatasi ma le fulafula lautele o le tino,
  • O le gasegase mata, e mafai ona tupu faʻatasi,
  • Hyperemia o le paʻu,
  • Faʻaaliga eseese o allergies,

O le maualuga o le fualaau faasaina e tau atu ai i le inuina o le ava, e mafua ai le vevesi. O le faʻaaliga o faʻasologa o neurology ma mafaufau e mafai. I le avea ai ma togafitiga, e sili ona lelei le faʻaaogaina o le tosoina o le vailaʻau.

I le tulaga o le maualuga, e tatau ona tuʻuina atu i le tino se faʻaopoopoga faaopoopo o le vai, atonu e tatau ona faʻalauiloa faʻavave vaifofo masima.

Faʻafefea ona ave Minirin?

O le avega masani mo se tagata matua o le tasi i le fa fugala i le tele o taimi i le aso. O le aofaʻi o le vailaʻau e tatau ona iai i le va o le 10-40 mcg i le aso e tasi. Afai e mai le 3 masina i le 12 tausaga le matua (e mafai ona faʻaaoga le fualaau faasaina, ae faʻateleina le lapataiga), ona tatau ai lea o le dose ile 20 mcg i le taimi e momoe ai (faatonuina mo le moe).

O le togafitiga e tatau ona tumau mo le vaiaso, ona toe fai lea pe a mavae le tolu masina.

O le sauniuni o Nasal e sili atu ona faigofie le pepelo poʻo le nofo i lalo. I lenei tulaga, e taua tele le togi o lou ulu ina ia maua ai e le vailaau tonu le nofoaga o lona pulega. O se auala faigofie o le faasaolotoina e mafai ai e oe ona faigofie ona faʻafetaui le numera o mataʻu. Ina ia mafai ona fuafuaina le malosi o gaioiga, o le fualaau faasaina ua faatonuina mo tamaiti o le 10 mcg.

O le maualuga pito maualuga e le tatau ona sili atu i le 50 mcg. Ole laʻititi maualalo mo se tagata matua e 20 mcg. A maeʻa ona faʻaaogaina vailaʻau, e tatau ona e alu i le falemaʻi e itiiti se mea e faʻaalu ai le vevela mo se taimi, taumafai e aua le inu ava (ia le itiiti ifo ma le fa itula, ae sili atu le amata ona inu pe a mavae le valu itula pe'ā uma ona ave lau vailaʻau).

Faʻamatalaga o le pepa faʻatumu

Subfolual tablets, 60 mcg: lapotopoto, paepae, faailogaina i se tasi mataua i le tasi itu.

Subfolual tablets, 120 mcg: lapotopoto, paepae, faailogaina i ni mataʻu se lua i le tasi itu.

Subfolual tablets, 240 mcg: lapotopoto, paepae, faailogaina i lago e tolu i le tasi itu.

Pharmacodynamics

Desmopressin o se faʻavaega tutusa o le arginine-vasopressin, le hormonite pituitary i tagata. O le eseesega o loʻo i totonu o le faʻaleagaina o le kesi ma le sui o L-arginine ma le D-arginine. O lenei mea e oʻo atu ai i se faʻaopoopoga taua o le vaitaimi ole gaioiga ma le leai atoatoa o se aafiaga ole vasoconstrictor.

O le Desmopressin e faʻateleina ai le permeability o le epithelium o tumutumu vavalalata vavalalata ma faʻalauteleina le toe faʻamautuina o le vai, lea e oʻo atu ai i le faʻaitiitia o le volumine o le urine, o le faateleina o le osmolarity o le urine faatasi ai ma le faʻaitiitia o le osmolarity o le plasma toto, o le faʻaitiitia o le taimi o le urination ma le faʻaitiitia i le nocturia (pouria).

Pharmacokinetics

O le bioavailability of desmopressin i le sublingual form at doses 200, 400 ma le 800 μg e tusa ma le 0.25%.

Fmax ua maua le plasma desmopressin i totonu o le 0.5-2 itula i le maea ai o le tagofia o fualaau faasaina ma e tuusaʻo saʻo lava i le fua na ave: a maeʻa ona aveina le 200, 400 ma le 800 μg Cmax e oʻo i le 14, 30 ma le 65 pg / ml, i le faasologa.

Desmopressin e le pasia le BBB. Desmopressin ua faʻamalosi e gaʻo, T1/2 2.8 itula

Faailoga o le fualaau faasaina Minirin ®

maʻisuka lipipidus ogatotonu,

primitive nocturnal inuresis i tamaiti e sili atu i le 6 tausaga,

Nocturia i tagata matutua e fesoʻotai ma le vavao o le nocturnal (faateleina le urination i tagata matutua, sili atu i le malosi o le vevela ma mafua ai le manaomia ona ala i luga i le po e sili atu ma le tasi ona lafo le vevela) - e fai ma togafiti o togafitiga.

Tina ma le lactation

Ole faʻamaumauga ole faʻaaogaina o desmopressin i fafine maitaga e maua i le maʻisuka insipidus (n = 53) o loʻo faailoa mai ai e le afaina ai le maʻitaga o le maʻitaga poo le soifua maloloina o le fafine maʻitaga, fetus, poʻo le pepe faatoa fanau mai. O suʻesuʻega a manu e leʻi faʻaalia se aʻafiaga tuusao pe leai foi i le gaioiga o le maʻitaga, fetau poʻo le atinaʻeina o le intrauterine, fausiaina pepe poʻo le atinaʻeina o tina.

O fafine maʻitaga e tatau ona faʻamaonia le Minirin ® pe a maeʻa iloiloga maeʻaeʻa o aoga ma mea lamatia. O le fualaau faʻasaina ua naʻo le taimi e faʻamoemoeina ai le tina e sili atu nai lo le ono aʻafia i le pepe. Faaaoga le fualaau faasaina i fafine maʻitaga ma le lapataiga, ua fautuaina e faia le siakiina masani o le toto maualuga.

O se suʻesuʻega o le susu o susu o fafine na maua le desmopressin i se faʻasologa o le 300 mcg i totonu o le tino na faʻaalia ai le tele o le desmopressin e mafai ona ulufale i totonu o le tino o le tamaititi e laʻititi ma e le mafai ona aʻafia ai lona diuresis.

Tosiga ma le pulega

Faʻasolosolo (i lalo o le laulaufaiva), mo le toe faʻaofi. Aua le inuina le papaa i le vai! O le togi sili ona lelei o Minirin ® ua filifilia taitoatasi.

O aʻafiaga i le va o ituaiga e lua o le vailaau faasaina:

Pills

Pusa o Sublingual 0.1 mg60 mcg 0.2 mg120 mcg 0.4 mg240 mcg

O le vailaʻau o Minirin ® e tatau ona faʻaalu sina taimi pe a uma se taumafataga, pei meaʻai e faʻaitiitia ai le faʻaaogaina o fualaau faasaina ma lona aoga.

O le maʻisuka lipipidus o le ogatotonu. Ole fua muamua o le dose ole Minirin ® ole 60 mcg 3 taimi i le aso. Mulimuli ane, o le fuainumera e suia e fuafua i le amataga o le togafitiga. Ole fua ole aso fautuaina ile aso ole 120-720 mcg. Ole fua ole tausiga ole lelei ole 60-120 mcg 3 taimi i le aso ile lua (lalo ole laulaufaiva).

Peraimeri i le aso nocturnal enuresis. Ole laasaga fautuaina ole 120 mcg i le po. I le leai o se aʻafiaga, e mafai ona faʻateleina le fua i le 240 mcg. I le taimi o togafitiga, e tatau ona faʻapulaʻa le faʻaaogaina o le vai i le afiafi. O le laasaga fautuaina o togafitiga faifaipea o le 3 masina. O le faaiuga e faʻaauau togafitiga e faia i luga o le faʻamaumauga o faʻamatalaga o le a matauina pe a uma le faʻamalolo o le vailaʻau mo le 1 vaiaso.

Nocturia. O le laasaga muamua fautuaina e 60 mcg i le po i lalo ifo o le laulaufaiva (lalo o le laulaufaiva). Afai e leai se aoga mo le 1 vaiaso, o le a faʻapupulaina le fua i le 120 μg ma mulimuli ane i le 240 μg ma se faʻaopoopoga o fualaau faʻasolo i se taimi ole sili atu i le 1 taimi i le vaiaso.

Afai a maeʻa le 4 vaiaso o togafitiga ma le faʻaleleia o fualaau, e le o maitauina le aoga ile aoga, e le fautuaina e faʻaauau le tagofia o fualaau faasaina.

Faʻatau

Catalent Yu.K. Swindon Zidis Ltd., Peretania.

O le vaega faaletulafono lea na tuʻuina atu i ai le tusi resitala: Ferring AG, Suiselani.

Talosaga a tagata faʻatau e tatau ona lafo i le tuatusi: LLC Ferring Pharmaceuticals. 115054, Moscow, Kosmodamianskaya nab., 52, itulau 4.

Telefoni: (495) 287-03-43, fax: (495) 287-03-42.

I le tulaga o le afifiina i Pharmastandard-UJVA OJSC, e tatau ona auina atu i le Pharmastandard-UFAVITA OJSC. 450077, Rusia, Ufa, ul. Khudaiberdina, 28.

Tel./fax: (347) 272-92-85.

Faʻapipiʻiina, tuʻufaʻatasia, foliga

O le fualaau faasaina "Minirin", o le tau lea o loo faailoa atu i lalo, o loo avanoa i ituaiga eseese e lua:

  • sulu mo le faʻaogaina faʻaoga,
  • papaʻe paʻepaʻe ma biconvex (mo le faʻafoe tautala ma le resula).

O ia mea uma, ma isi auala e fai ma sui o le antidiuretic, o se analog o vasopressin. O le gaioiga malosi o lenei vailaʻau o le desmopressin acetate (desmopressin). O faʻamalosi e faʻatau atu i totonu o se fagu palasitika ma pusa faʻapipiʻi, ma le moli vavalalata - i totonu o se atigipusa ma se tufatufa.

Tau o falemaʻi i Moscow

O le faʻamatalaga ua tuʻuina atu i luga o tau o fualaau oona e le o se ofo e faʻatau pe faʻatau oloa.
O le faʻamatalaga ua na o le faatusatusaina o tau i falemaʻi tuusao o loʻo galue e tusa ai ma le Mataupu 55 o le Tulafono a le Federal Law On "Circulation of Medicines" i le aso 12.04.2010 N 61-ФЗ.

Faʻataʻitaʻiga

O le gaioiga malosi o le fualaau faasaina o se faʻavae tutusa o se ituaiga hormone masani e pei o le arginine-vasopressin. Desmopressin e maua mai i le suiina o le fausaga o molecasi vasopressin ma suia ai le 8-L-arginine ma le 8-D-arginine.

Pe a faatusatusa i le vasopressin, o lenei aafiaga o le fualaau faasaina (faatasi ai ma le faaleleia o le gafatia o le antidiuretic) e oo atu ai i se aafiaga e le taua i luga o musele mumu o totoga i totonu ma toto toto. E mafua ai le leai o ni faʻafitauli le fiafia o le natura spastic.

O le faʻaaogaina o le vailaau faʻamalosi e mafua ona o lona fatuga. O le vailaʻau e mafai ona faʻapupulaina ai le permeability o le epithelium o le distal tubules faʻasalaina mo le vai ma faʻateleina lona faʻamautu.

O le faʻaaogaina o fualaau faʻasaina mo le maʻisuka insipidus e oʻo atu ai i le faʻaitiitia o le totoga o le plasma o le toto ma le tele o le mimilo ua aluese, faapea foi ma le faateleina o le osmolality o le urine. O lea aafiaga e mafua ai ona faaitiitia le tele o taimi o le urination ma le pogisa o le nocturnal.

O le mauaina o le 0.1-0.2 mg o lesmopressin e mafai ona maua ai se aʻafiaga o le antidiuretic mo le 9-12 itula.

Faʻailoga Pharmacokinetic

E mafai ona ou ave le fualaau faasaina "Minirin" i meaai? Fai mai tagata popoto faapea o sea faʻasigaga e le manaʻomia. E mafua lenei mea i le mea moni e faapea, o le taumafaina tutusa o meaai e faʻaitiitia ai le maualuga o le faʻaaogaina o le vailaʻau mai le vaega o meaʻai (pe a ma le 40%). Ole maualuga maualuga o le fualaau faasaina ile plasma e oʻo ile lua itula. O le bioavailability of desmopressin e eseese i le 0.08-0.16%. I lenei tulaga, o le mea gaioi e le mafai ona ulufale atu i le BBB.

Aveesea o le fualaau faasaina e faia i le urine (pe a ma le 2-3 itula).

Le vailaau "Minirin": faatonuga mo le faʻaoga

Ole fualaau e tatau ona ave pe a uma ona 'ai. E mafua lenei mea i le mea moni o meaai e faigofie ona afaina ai le faʻaaogaina o le oloa ma lona aoga.

O le a le tele e tatau ona ave i ai le vailaau Minirin? O le suʻega o lenei meafaigaluega ua filifilia e le fomaʻi taitoatasi.

I le iai o le maʻisuka insipidus, o le fua fautuaina mo tagata matutua ma tamaiti e 100 mita le tolu i le aso. I le lumanaʻi, o le aofaʻi o fualaau faasaina ua suia e faalagolago i le tali a le tagata maʻi i togafitiga. I le avea ai o se tulafono, o le fua faatatau o aso taitasi e eseese i le 0.2-1.2 mg. Ae ui i lea, mo le tele o tagata, o le tausiga sili ona lelei o tausiga e 100-200 mita i le aso.

E tatau faapefea ona togafitia le iniseti? Minirin ma lenei faʻamaʻi o loʻo faʻatulagaina i se aofaiga e 200 mcg (ave i le po). Afai e leai se aoga tatau, ona mafai lea ona faaluaina le fualaau. I le togafitiga o lenei suiga, o le mataituina lelei o le tausisia o tapulaa i le faaaogaina o le suavai i le afiafi e tatau ai. O le faʻaauau pea togafitiga e 90 aso. O le faaiuga i luga o se togafitiga umi e faia naʻo le fomaʻi e faavae i faʻamatalaga ile falemaʻi lea e matauina pe a maeʻa le faʻamaʻiina o fualaau i totonu ole 1 vaiaso.

E faʻapefea ona e ave sina vailaau Minirin i le taimi o le po? O le faʻatonuga mo le faʻaaoga e taʻu mai ai mo tagata matutua o loʻo iai se faʻamautinoaga, o le togafitiga fautuaina e 100 mcg (ave i le po). Afai e toesea le itu ole aso 7 aso, ona faʻaluaina lea o le aofaʻi ole vailaʻau, ma mulimuli ane - ma faʻasolosolo (faatasi ai ma le tele o le sili atu i le tasi i le vaiaso). Pe a togafitia le faʻamaʻi ua taʻua muamua, e tatau i se tasi ona manatua le lamatiaga o le taofiofia o le vai i totonu o le tino.

Afai a maeʻa le 4 vaiaso o togafitiga, faʻapea foʻi ma le fesuiaiga o fua, e le o matauina le togafitiga, ona le tatau ai lea ona faaauau le vailaʻau.

Faʻasologa o faailoga

O le maualuga o le fualaau faasaina e fesiligia e mafua ai le faateleina o le umi o le gaioiga o le vailaʻau, faapea foi le faateleina o le lamatiaga o le hyponatremia ma le faatumauina o le vai i le tino (e aofia ai le leiloa o le mafaufau, faoa faamalosi, ma isi).

I le avea ai ma togafitiga mo hyponatremia, ua taofi le vailaʻau, ua faʻamaofiofia tapulaa i le faʻaaogaina o le vai, o loʻo faʻaaogaina le faʻaogaina o le hypertonic poo le sodium chloride solutions.

Faʻaiʻuga

O le fualaau faasaina "Minirin" mo se tamaititi ma se tagata matua e tatau ona faatonuina na o ia e tusa ai ma faailoga. O aʻafiaga sili ona taatele o loʻo matauina i ia tulaga pe a faʻamalosia le togafitiga e aunoa ma le faatapulaaina o le faʻaaogaina o le vai, o se taunuuga o lea mea o loʻo i ai le tuai, faapea foi le hyponatremia. O na ituaiga o gaioiga atonu o le a le afaina pe mafai foi ona faʻaalia e pei o le maʻi tigaina, vevela, gasegase, leu, vomiting, gutu pala, o le edema lautele, ma le mamafa.

Lactation ma le vaitaimi ole maitaga

O taunuʻuga o le tagofia o fualaau faasaina "Minirin" i fafine e maua i le maʻisuka insipidus o loʻo taʻu mai ai le leai o aʻafiaga i le taimi o le maitaga, faʻapea foʻi le tulaga o le soifua maloloina o le fafine o loʻo galue, o le pepe ma le pepe fou.

E tatau ona maitauina o le aofaiga o le desmopressin, lea e ulu atu i le tino pepe ma le susu o le susu o tina, e itiiti ifo nai lo le mea e mafai ona afaina ai gasegase.

Analogues o fualaau faasaina

E tele analogues ole meafaigaluega ole fesili. I le avea ai o se tulafono, ua faatonuina i latou pe afai e le fetaui lenei vailaau mo le tagata maʻi mo le tasi mafuaaga poʻo le isi. Faatasi ai ma fualaau e sili ona aoga ma le taugata, o mea nei e mafai ona maitauina e le falemaʻi: Adiuretin, Emosynt, Adiuretin SD, Presineks, Apo-Desmopressin, Nativa, Vasomirin, Desmopressin Acetate, Desmopressin.

Faʻamatalaga o fomai ma tagata gasegase

O tagata faʻamaʻi e ave pe faʻauʻuina le fualaau o loʻo fesiligia, tuʻuina ni iloiloga vaeluaina e uiga i ai. O le tele oi latou e lelei. Faatasi ai ma le lelei o le pulega, o le fualaau ua taʻua ua lelei le togafitiga o le aoauli i le fanau, faapea foi ma le leoleoina o le aoauli i tagata matutua. E le gata i lea, o le vailaʻau faʻamalositino lelei le vaeluaga o le maʻisuka insipidus.

Ae ui i lea, o le tele o tagata gasegase e faapea o vailaau ua taʻua e masani lava ona mafua ai ni uiga le talafeagai. Faatasi ai ma mea sili ona taatele o mea nei: ulu o le ulu, vevela, gasegase, gasegase, vomia, gutu malulu, edema lautele, ma le mamafa. Pe a matauina ia tulaga, o fomaʻi e fautuaina le taofia o fualaau.

E tatau foi ona maitauina o le tele o iloiloga le lelei e uiga i le fualaau faasaina "Minirin" e fesootaʻi ma lona tau. O tagata maʻi ua fai mai o le tau o papa i le 1600-1700 ropu Rusia ua televave. Ae ui i lea, ua fai mai tagata atamamai o le tau o le fualaau faasaina ua tauamiotonuina. O se vailaʻau faʻapitoa lea e aʻafia ai le galuega.

I le tulaga e leai sou tupe e faʻatau ai, e mafai ona sui le vailaʻau i ni tau faʻaitigofie. Ae ui i lea, ao le i aveina i latou, e tatau ona e faʻatalanoa lau fomaʻi, aua atonu ei ai a latou faʻafitauli matuia, faʻalavelave ma auala e faʻaaoga ai.

Tuua Lau Faamatalaga

Polokalame a le AtuaTau, siaki.Falemaʻi