Tufugaga mo le fuafuaina o le cholesterol i le fale

O se mea faigaluega mo le fuaina o le cholesterol e tatau ona avanoa mo soo se tasi e iai se faafitauli faʻalesoifua maloloina. I le faʻaaogaina o le masini, e mafai ona vave ma faigofie ona faia le suʻega o le toto manaʻomia e aunoa ma se asiasiga i le fomaʻi.

O le a le mita cholesterol mo?

O le masini mo le fuaina o le toto cholesterol o se tagata suʻesuʻe faʻapitoa o meaola e galulue faʻatasi ma faʻataʻitaʻiga faapitoa. E manaʻomia na o le 1 le mata o le toto. E faʻaaogaina i se fasi siaki, lea e faʻaopopo i le mita cholesterol. A maeʻa sina taimi puupuu, o le taunuuga e faʻaalia. I nisi tulaga, o le suʻega o le cholesterol e faia e faʻaaoga ai se pu.

O le mea lea, o le masini mo le fuaina o le cholesterol ua mamanuina ina ia vave ona fuafuaina le aofaʻi o mea o loʻo iai i le tino. O lenei faʻatonuga e tatau ai:

  • tagata e iai le fatu ma maʻi faʻapitoa,
  • i le taimi o faaletonu o le hormonal,
  • faatasi ai ma uiga leaga leaga,
  • mamafa tele.

E tatau ona i ai se masini i le matua. I le avea ai o se tulafono, e fautuaina e fomaʻi le teuina o meafaigaluega i le mavae ai o le 30 tausaga. O se maualuga o mea o le vailaau e mafai ona oʻo atu ai i le fatu, faʻamaʻi, fatuga o le fatu ma isi maʻi. O le mafuaaga lena e tatau ai ona mataʻituina lou soifua maloloina.

I le taimi nei, o loʻo i ai le tele o ituaiga meafaigaluega e mafai ai ona siaki le cholesterol i le fale. Aʻo leʻi faʻatau, e tatau ona faʻatusatusa ia faʻataʻitaʻiga, filifilia mo oe lava le filifiliga sili ona talafeagai.

Le filifiliga sao o masini

A filifilia se masini, e fautuaina e mafaufau i vaega nei:

  1. Le saʻo o taunuuga. O le maualuga o le fua, o le lelei. O le sese o le masini o loʻo faʻaalia i le tusifolau o le masini.
  2. Faʻamau. O laʻititi laʻitiiti e sili atu ona faigofie le faʻaogaina o le masini. E le gata foi i faafitauli e tulai mai i taimi o le teuina ma le felauaiga
  3. E le aoga le faʻaaogaina mo tagata matutua. E tatau foi ona maitauina o le tele o filifiliga ma galuega, o le maualuga atu lea o le faʻaaogaina o le masini.
  4. Vaevaega i se seti - elemene talafeagai mo fuataga. E le gata i lea, o le maketi faʻaonaponei ua ofoina atu ni faʻataʻitaʻiga, ae le o pusi sikolasipi o loʻo i ai se pusa palasiti. O se auʻiliʻili mo le fuafuaina o le cholesterol o le a itiiti sona tau, ae sili atu ona faigofie ona faʻaaogaina.
  5. Faamau fua fua i le mafaufau. O le faʻatinoga o loʻo i ai le malosi e faʻasaoina ai iuga mo fuainumera. O nisi faʻataʻitaʻiga e mafai ona fesoʻotaʻi i se komepiuta e lolomi ai faʻamaumauga.
  6. O le i ai o laupepa mo le faʻasalaina o se tamailima. O le elemene e mafai ai e oe ona fetuutuunai le loloto o le pipisi, faʻaititia le tiga.
  7. Faʻatau E sili atu le faʻatau o faʻataʻitaʻiga o mamanu lauiloa ua faʻamaonia lo latou aoga. E talitutusa foi le taua o le maua o nofoaga autu i le taulaga.

O suʻega o le cholesterol multifunctional e mafai ona fuaina uma le hemoglobin ma le toto kulukose.

Le tele o mea lauiloa

E fautuaina e faʻatau mita mo le fuaina o le toto cholesterol i mea faʻapitoa: falemaʻi, falemaʻi, ma isi. O masini nei e sili ona lauiloa i le faitau aofaʻi:

  1. Faʻamataʻu faigofie. E faʻaaogaina se masini multifunctional e le gata mo le fuaina o le cholesterol, ae o le kulukose ma le hemoglobin. O le fuafuaina o le maualuga o mea o loʻo faia i le faʻaaogaina o fasi siaki. O faʻamaumauga uma lava o loʻo faamaumauina i le manatuaina o masini, lea e mafai ai ona e faʻapipiʻi fuainumera ma faia ai filifiliga saʻo i le tausia o se soifua maloloina lelei. O le saʻo ole masini e itiiti ifo ma le 5%. E mafai ona fesootai i se komepiuta.
  2. Faʻasalaga. O se masini multifunctional e fuafua ai cholesterol, hemoglobin ma triglycerides. O le pusa faʻapipiʻi e aofia ai ni faʻataʻitaʻiga, se vaʻaia faapitoa, se faʻailoga mo le puncture. E faapefea ona fua le cholesterol, glucose ma le hemoglobin? Pau lava lou manaʻo e tui lou tamatamailima, faʻaaoga se mataʻu o le toto i le suʻega suʻega poʻo le pu. A maeʻa ni nai sekone, ona faʻaalia lea o le auiliiliga.
  3. Accutrend +. O le isi ituaiga o meaola o loʻo faʻaaogaina e pulea ai le plasma cholesterol ma lactate. O le masini masini e mafai ai ona e teuina i le 110 faitauga. E fesoʻotaʻi le masini i se PC ma mafai ai e oe ona lolomi lau fua. O le mataituina faifai pea o mea eseese i le toto e fesoasoani e aloese mai le tele o faafitauli.
  4. Element Multi. O lenei masini e fuaina ai ni faailoilo i le taimi e tasi: o le maualuga o le cholesterol, glucose, triglycerides ma lipoproteins maualalo ma maualuga. O le faʻamatalaga mulimuli e taua foi pe a mataʻituina lou lava soifua maloloina.

Vaega o le suʻega

O fua o le Cholesterol i le fale e faigofie ona fuaina i le au suʻeina. Ae ina ia maua le sao sili ona lelei, e tatau ona e fua saʻo:

  1. E fautuaina le fua i le taeao ao leʻi 'ai. O le aso muamua o fua, o le ava ma le kofe e tatau ona vavae ese mai le taumafataga.
  2. Aʻo leʻi fufulu lima e tatau ona mulumulu lelei i le fasimoli ma le vai, solo. E fautuaina e lulu le lima mai le tamatamailima o le a ave ai le mea.
  3. Ona fesuiaʻi lea o le masini, e faʻapipiʻi se fasi siaki, e tuʻi se tamatamailima. O le mataʻu o le toto e tuʻuina i luga o se fasi siaki poʻo se pu faapitoa. A maeʻa se taimi (fuafua i le masini, e mafai ona suia le taimi faʻatulagaina mai le 10-15 sekone i le 2-3 minute), o le masini e faʻaalia le iuga i luga o le mata.

O le faia o lenei auala, o le mita o le a tuuina mai ai sao saʻo.

O le mea lea, o le puleaina o toto o le cholesterol toto o le a fesoasoani e aveesea le tele o faafitauli ma tausia le soifua maloloina. Ma o se masini faʻapitoa e mafai ai e oe ona mataʻituina mea o loʻo i totonu o le vailaau ina ia mafai ai ona faia ni metotia taua i le taimi i le tulaga o soliga.

Cholesterol Measuring Instruments

O gaosiga o mea tau fomaʻi e ofoina atu le tele o ituaiga meafaigaluega e mafai ona fuaina le maualuga o lipids, faʻapea foʻi ma masini e tele o latou galuega:

  • Glucometer ma le lipoprotein fua faʻatatau,
  • Glucometers faatasi ai ma le galuega o le fuaina o triglycerides,
  • Cholesterometer ma le fua o le hemoglobin.

O nei vailaau maʻoti, e mafai ona fesoasoani i le pulea o le toto plasma composition.

O lenei mita mita ole fale e talafeagai mo tagata mamaʻi e iai ituaiga faʻamaʻi:

  • Mo le puleaina o le kulukose i le maʻisuka,
  • Mo le fuaina o le cholesterol ma le suka i le togafitiga o le atherosclerosis,
  • Faatasi ai ma le siakiina o le toto o le fatu,
  • Post-infarction ma le maeʻa o le faʻasologa,
  • Le siakiina o le tuufaatasiga o le toto ma liona o le gaʻo,
  • Faatasi ai ma le le fiafia,
  • Faatasi ai ma ituaiga uma o fatu fatuga o le tino,
  • Maʻi faʻamaʻi o le ate ma fatu fatu fatu.
O lenei masini e fesoasoani e pulea le tuufaatasiga o le plasma toto.e aofia i le ↑

Mea masini masini

O aso nei, e ofoina atu e le au gaosi ni faʻataʻitaʻiga e le gata ina fuafuaina ai le maualuga o le cholesterol atoa i le toto, ae vavaeese foi i latou i vaega ninii.

Mo tagata ei ai maʻi faʻapitoa o le toto o le fatu ma le toto, o le lipid general index e taua, o se faailoga o le lelei (HDL) ma le leaga (LDL) cholesterol.

Meafaigaluega i aso nei ua maua ai se avanoa e siaki ai le faailo o LDL ma HDL i le fale.

O le cholesterol i le tino ua vaevaeina i ni vaega, ae o le maualuga o vaega ninii lipid e sili ona taua:

  • Igoa lipoproteins maualalo mole mole, lea e faʻapipiʻi i luga o puipui puipui, fausia ai se atherosclerotic plate, ma faʻaosoosoina ai le atinaʻe o atherosclerosis pathology,
  • Igoa lipoproteins eleʻele maualuga e maua ai meatotino o le faʻamamāina o le toto toto o fualaʻau free cholesterol free.

O le masini mo le fuaina o le cholesterol e tutusa ma le masini o le mita. E i ai i le masini se faʻataʻitaʻiga, lea e tumu i se faʻafoʻi faapitoa ma afai o le pa'ū ifo o le toto, e maua ai se iuga.

Mo le maua o se mataua o le toto, e tatau ona e togiina se tamatamailima ma se mata faapitoa (aumai i le masini) ma le toto toto i luga o le suʻega.

A maeʻa se faiga puupuu ma faigofie, e mafai e tagata taʻitoʻatasi ona iloa lana molimau. e aofia i le ↑

Ituaiga o auiliiliga

Faatasi ai ma le tele o ituaiga meafaigaluega, e tatau ona tuu atu le fiafia i masini multifunctional e mafai ai e oe ona pulea le gata cholesterol, ae faapena foi i isi totoga o toto:

  • Easy Touch ile suʻega toto (Easy Touch). O le faʻatinoina o le masini o le fuaina lea o le maualuga o lipids, maualuga o le suka ma le hemoglobin i le toto,
  • I le fuaina o le cholesterol i vaega ma triglycerides, o le MultiCare-in device (Multi Kea-in) o le a fesoasoani,
  • E mafai ona e fua lipoproteins vaevaega i le Accutrend Plus (Accutrend Plus),
  • O le fuafuaina o le setete o le toto i le taimi o le faʻamalosia o faʻamaʻi fatu faʻapitoa, faʻapea foi ma pathologies o le okeni, e mafai ona faia i le faʻaaogaina o le Trier MeterPro device (Trade MeterPro).

E faʻapefea ona filifili le masini saʻo?

Ina ia mafai e le masini ona fuaina faailoga o le toto e aumai ai le maualuga o le taunuuga mai lona faʻaaogaina, e tatau ona faʻatautaia faʻamatalaga nei pe a faʻatau:

  • Faʻasologa o le tele o masini
  • Le aoga o le masini ma le faatinoga o le fua o fua,
  • Numera o mea faaopoopo. A filifilia se masini mo le fuaina ma isi galuega tauave, e tatau ona e filifili po o fea fua e te manaʻomia e faʻaaoga. Ole tele o galuega atonu e sili atu ona lelei mo oe, ma o le a tatau ona suia vave ia maa i le masini. A filifilia se meafaigaluega, e taua le faʻamalamalamaina o mea sese o faʻataʻitaʻiga i taunuuga e mafai ona mafai,
  • O le faʻamatalaga faʻatasi i le masini mo le suiga e tatau ona faʻaalia ai faʻamaumauga masani mo nisi vaega o le toto. O le tele o faʻamatalaga faʻatulagaina o le a mafai ai e le kalani ona faʻaogaina le meafaigaluega e fuafua ai iuga i luga o le faʻaaliga o le auiliiliga. O tagata uma lava e tatau ona siakiina ma le fomaʻi, o latou faailoga taʻitasi o le masani,
  • E aofia ai ma le meafaigaluega mo fuataga o fuataga pe leai. E tatau foi ona iloa pe mafai ona faatau mai fasi pepa talafeagai i luga o le faʻatau
  • O le i ai o se pusa palasitika i totonu o le pusa ma le masini mo le fuaina, lea e faigofie ma televave ai taualumaga,
  • O le i ai o se seti o laulaʻau mo le tuʻia o le paʻu. Faʻaaogaina o se peni faʻapitoa ma se nila, o le faʻalavelave pipisi o le paʻu o le a leai se leaga pe a mafai.
  • Maʻeu le saʻo o le meafaigaluega. E tatau ona faitau faʻamatalaga i luga o le Initaneti o tagata e faʻaaoga lau metotia filifilia o masini,
  • Le i ai o le manatua i totonu o le masini mo le teuina o faʻamaumauga muamua. Faatasi ai ma lenei galuega, e leai se manaʻoga e tusia iuga i totonu o se api, ae e mafai ona e siaki le faʻaoga mai le tusi manatuaina o le masini,
  • Taimi o Talosaga mo se masini mo le fuaina o fua o le toto. E tatau ona faʻatau le suʻesuega mai faʻasalalauga faʻapitoa, poʻo le faleoloa falemaʻi. E mafai ona avea lenei mea ma se faʻamaoniga e faʻaleagaina.
E tatau ona filifili le masini talafeagai mo le suʻesuʻeina o le siama o le totoe aofia i le ↑

O faʻamanuiaga

Le lelei o se masini feaveaʻi:

  • O le mafai ona suʻeina le cholesterol i le fale ma i soo se taimi talafeagai,
  • Le mataituina lelei o le numera o le cholesterol ma isi vaega o toto,
  • I le siakiina pea o le maualuga o le cholesterol i le toto, e mafai ona e aloese mai faʻalavelave i le soifua maloloina,
  • Faʻasolosolo lava le maʻi, e mafai ona e faʻaaogaina le masini e fuafua ai le cholesterol poʻo le kulukose ma ave vailaau talafeagai e faʻasaga ai le maualuga,
  • E mafai e tagata uma o le aiga ona faʻaaoga le masini e tasi mo le fuaina o toto,
  • O le tau o le masini ua mamanuina mo tupe maua eseese. O loʻo i ai ni masini e sili atu tau taugata ma tala faʻatatau o le paketi, ia latou galuega e le maualalo ifo nai lo ituaiga lauiloa.
e aofia i le ↑

Fautuaga mo le faaaogaina

Ina ia mafai ona i ai pea se manatu i le setete o vaega o le toto i fatuga o le fatu poʻo vascular vashologies, na fausia ai se mita mita feaveaʻi mo le cholesterol, kullukose ma le hemoglobin.

I nai faʻafitauli laiti mai le faʻataʻitaʻiga masani, e tatau ona faʻatalanoa lau fomaʻi.

Ina ia ausia le maualuga o le taunuuga mai le fuataga, e tatau ona mulimuli i tulafono faigata o le taualumaga:

  • E talafeagai le faia o fetuunaiga paleni i le taimi muamua. Taumafai e pipii e aunoa ma se gaʻo gaʻo ma le gaʻo-leai se totogi,
  • I le afiafi o le faʻataʻitaʻiga, 'aua le inuina ava malosi faʻatasi ai ma mea e maua ai caffeine,
  • O le itula muamua e fua ai le cholesterol - aua le ulaula,
  • Afai ei ai se togafitiga faʻapipiʻi i le tino, e mafai ona fuaina vaega ole toto pe a uma le 2 - 3 masina mai le taimi o le taotoga. A leai, o le ai ai ni faʻasoesa,
  • Fai le faʻatinoga aʻo e nofo ma i se tulaga malolo,
  • A o le i faia muamua, e tatau ona e luluina lou lima mo ni nai sekone e faʻavae ai le toto i capillari lautele,
  • I le afiafi o le fuaina o le toto i se masini, aua e te faia se galuega mamafa ma e te le auai i toleniga taʻaloga,
  • Afai, a fuaina le cholesterol, e te fuafuaina e fua le kulūkose, ona le mafai lea ona e 'ai ma inu vai,
  • Tausamaaga i le afiafi o le faʻataʻitaʻiga e te manaʻomia meaai mūmū e aunoa ma cholesterol-o loʻo aofia ai oloa ma leai ni gaʻo,
  • O le 'aiga o le afiafi e tatau ona le sili atu ma le 12 itula aʻo leʻi fuaina le toto.
E talafeagai le faia o fetuunaiga paleni i le taimi muamuae aofia i le ↑

Auala e fua ai le cholesterol ma se masini - laasaga i lea laasaga fautuaga

Ina ia mafai ona saʻo le taunuʻuga, e tatau ona e faia le auala fua saʻo i lea laasaga ma lea laasaga:

  • Manaomia e nofo i lalo ma malolo
  • Liliu le mita
  • I le nofoaga atofaina i le suʻega - faʻapipiʻi le laasaga o le suʻega, lea e tumu i le vaifofo tali,
  • Faʻaaogāina o se peni faapitoa ma se nila poʻo se lauulu, fai se pupuʻu i luga o le paʻu o le tamailima,
  • Tuu le mataʻu o le toto i luga o le fasimea,
  • A maeʻa le minute e tasi, o le masini e faʻaalia le iuga o se suʻesuʻega fale o le cholesterol i totonu o le toto,
  • Faamaumau le taunuuga o le siakiina o le cholesterol index i le mafaufau o le masini fua.

Mo le sao o le iuga, e tatau foi ona faʻaoga sao le fasipepa o suʻega:

  • O le tusi poloaiga o le ola o fasipepa e mai le 6 masina i le 1 le tausaga. O se faʻamaoniga e tuʻuina mai e le kamupanī o le suʻega toto. Aua le faʻaaogaina fasi pepa faʻataʻitaʻi ma se ola ola mama i le masini,
  • Aua e te tago i ou lima i le suega siaki; faʻatapulaʻa fesoʻotaʻiga i lima ma suʻega i le tele e mafai ai.

E le gata i lea, o le taunuuga o faʻataʻitaʻiga fale mo le fuaina o le cholesterol e faalagolago i tulaga o le teuina o le suʻelaʻau:

  • O le masini fua e teuina i le fale i totonu o le afifiina tapuni na tuʻuina mai e le kamupanī o meafaigaluega faafomai,
  • O le cholesterometer e tatau ona i ai i se nofoaga malulu i totonu o le fale.
Afai e te le tausisi i tulafono o le teuina ma le faʻaaogaina, ona faʻasese ai lea o le suʻesuʻeina o fale ma e te le mauaina faʻamatalaga talafeagai.e aofia i le ↑

O le tau o meafaifaʻaili mo le fuaina o totofaʻiga o le toto o loʻo i se tau tetele mai le 4,000.00 rubles i le 20,000.00 rubles, ma o kamupani tetele lauiloa o loʻo ofoina atu le tele o meafaigaluega e sili atu le taugata:

  • Easy Touch, One touch, poʻo MultiCare-in measuring device - laina tau mai 4000.00 rubles i le 5500.00 rubles,
  • Faʻasalalau Plus Multifunctional Blood Pressure Analyzer. O le tau o lenei masini e faalagolago i le kamupanī ma o loʻo iai i le tau o le 5800.00 rubles i le 8000.00 rubles,
  • Multifunctional mita 7 laina o le toto, o mea gaosia eseese e tau mai le 20,000.00 ru ma sili atu le maualuga.

O le tau o faʻataʻitaʻiga e mai le 650.00 rubles i le 1600.00 rubles.

O le faiga o le tau mo tagata suʻesuʻe mo le fuaina o le cholesterol, faapea foi ma isi vaega o le tuufaatasiga o le toto plasma, ua mamanuina mo vaega eseese o le faitau aofai - mai penisina e le atoatoa le malosi i tagata mauoa.

Faaiuga

Soo se tagata maʻi e mafatia i maʻi le atoatoa ma maʻi mai le toto totoga o le toto ma le malamalama o le hematopoietic e tatau ona tatau ona mataʻituina totoga o toto i se taimi talafeagai ina ia taofia ai faʻafitauli o latou maʻi.

E leʻo taimi uma e mafai ai ona suʻe suʻega i falemaʻi falemaʻi poʻo fale suesue. O le faʻaaogāina o se fuataga lautele, o le a faʻatagaina ai, i uluai faailoga o le toe faʻaleleia, e suʻe ai aʻafiaga o le cholesterol ina ia mafai ai ona faia ni auala talafeagai e faʻaitiitia ai.

O se molimau mo le fuaina o le toto, o se gaioiga sili ona taua mo se tagata maʻi.

Nikolay, 33 tausaga le matua: Sa ou faatauina i loʻu tina se masini fua fuaina o Touch Touch. Mo le tausaga lona tolu, sa faʻaaogaina e loʻu tina, ma e leai sana faitioga e uiga i iuga o faʻataʻitaʻiga fale. Sa matou siakiina faitauga o le suʻega ma faʻamaumauga o le auʻiliʻiliga i le fale suesue.

E tutusa lava taunuuga, o lea o le faaiuga o le mita e saʻo. O le tagata suʻesuʻe e faigofie ona faʻaogaina ma mafai ona malamalama mo soʻo se tagata matua. I se taimi pupuu, e mafai e se penisione ona vave iloa le faiga o fua.

Maria, 37 tausaga: ua faʻaaogaina e loʻu aiga se meafaigaluega metotia Faʻafaigofie. O se suʻesuega sili lea ma e talafeagai lelei mo i tatou.

O le tina na mafatia i le maʻisuka mo le 20 tausaga ma le fua o le suka i le toto, e tatau ona fai soo, o lona toʻalua na maua i le hypercholesterolemia, o loʻo feagai o ia ma togafitiga ma fualaau faasaina ma e tatau ona fuaina pea le cholesterol.

Matou te matua fiafia lava i le Accutrend Plus mita aua o ona taunuuga e ogatasi ma faʻataʻitaʻiga o suʻesuʻega suʻesuʻe a fale suʻesuʻe.

Tuua Lau Faamatalaga