E mafai ona faatagaina le turnip mo le maʻisuka

Mo le tele o tausaga e tauivi ma le DIABETES e aunoa ma se taumafaiga?

Ulu o le Inisetiute: "O le a e maofa i le faigofie o le togafitia o le maʻisuka i le ave i aso uma.

Faʻatasi ma le maʻisuka ituaiga 2, o meaʻai lelei e taua tele. Ae ui i lea, o le maʻisuka e tatau ona faʻaalia le lapataiga pe a filifilia meaai ina ia le faʻaosofia le faateleina o le suka suka. O le meli o se oloa e finauvale, ma e le mafai e tagata atamamai ona tali saʻo pe o aoga lenei oloa pe leai foi. I le taimi nei, o le meli ma le maʻisuka o mea uma e fetaui tutusa. E mafai ona faʻaaogaina mo lenei faʻamaʻi, ae tatau ona matauina le fua.

Meli ma ona foliga

Talu mai taimi anamua, o le meli ua manatu e le gata o aoga, ae o se faʻamalologa faʻamalolo lea e togafitia ai le tele o faʻamaʻi. O ona meatotino e faʻaaogaina i vailaau, cosmetology ma meaʻai.

Eseesega o le meli e faʻalagolago i le taimi o le tausaga na aoina ai, o le apiary ma le auala na fafagaina ai e le beekeeper le pi. I luga o lenei tulaga, o le meli e maua ai se lanu, ituaiga, tofo ma tulaga uiga ese e le maua i isi oloa. Mai ia ituaiga uiga e faʻalagolago pe faapefea ona ola maloloina le meli, pe, i se isi itu, e afaina ai le soifua maloloina.

O le meli ua taʻua o le maualuga-kalori oloa, ae mo le maʻisuka e aoga i le leai o le cholesterol poʻo mea gaʻo. E i ai le tele o vitamini, aemaise lava, E ma B, iron, magnesium, potassium, sodium, acid ascorbic. O le oloa e mauoa i pulu, gaʻo ma gaʻo meaai maloloina. E le gata i lea, e mafai ona e vaʻavaʻai pe o le a le laulau faʻamaonia o oloa o loʻo ofoina atu, o le maʻisuka e manaʻomia i taimi uma se taumafa faʻaeteete ma le filifilia o oloa.

E ui lava i le mea moni o le meli o se oloa sili ona suamalie, o le tele o lona tuufaatasiga e le o le suka, ae o le fructose, lea e le afaina ai le toto toto. Mo le mafuaʻaga lenei, o le meli e maua i le maʻisuka ituaiga 2 e aoga tele pe'āfai e mataʻituina tulafono faapitoa mo lona faʻaaogaina.

E mafai ona ou aofia i le taumafataga

O tagata mamaʻi o loʻo iai ni vailaʻau faʻamalosi e tatau ona malamalama i meaʻai e mafai ona latou 'ai. O le fuimu fou e aoga i tagata uma. A maeʻa togafitiga vevela, o le faagasologa o le faʻataʻitaʻiina o le pulupulu o le fualaau faisua ua faafaigofieina, o le mea lea, o le suka o le maualuga o le kulūkose e maualuga le vave. Ae talu ai ona o se tau le taua o mea inu gaʻo, o le mamafa o le mamafa i luga o le tino e tumau pea.

Ona o le mea e gaosi ai le garotene, o le sulu i le maʻisuka ituaiga 2 o loʻo aofia i le lisi o oloa aoga. A maeʻa, o lenei vailaʻau e faʻavasegaina le metabolism, faʻamalosia ai toto toto, e puipuia ai le atinaʻeina o mata mataʻutia.

E mafai ona e 'aina lenei fualaau aina e tusa lava pe leai se masima e mafua mai i le maualuga maualuga o le sodium. E taua tele lenei mea mo tagata o loʻo iai "maʻi suka" faigata i le maualuga o le maualuga.

Faamanuiaga ma le afaina

O le lapisi e aofia ai le tele o mea e manaʻomia mo le tino. O se punaoa lelei o vitamini, micro-macro elemene. Faaaoga le oloa e avea o se sui sooupu.

O le suamalie o fualaʻau suamalie ua i ai se mea faʻafeololo ma le faʻafiafiaina. Faatasi ai ma lona masani ona aofia ai i le taumafataga, e mafai ona taofia le atinaʻeina o le tele o faʻafitauli o togafitiga o le endocrin e fesootaʻi ma le faʻalavelave o le gaioiga o vaʻa toto ma le muso o le fatu.

  • le faʻamavaeina o fuataga ua faia i totonu o totoga o le urinary systems,
  • paʻu mamafa
  • tausia o le kesi i ponaivi
  • faʻasologaina o le gastrointestinal tract,
  • faaitiitia o le edema ona o le faaosofia o le faatelevaveina o gaioiga eletise.

O fua o le aʻa e fautuaina ina ia aofia ai i le taumafa a tagata e mananao e aveesea le mamafa. E i ai aʻafiaga nei:

  • anti-inflammatory
  • fomaʻi
  • faʻamaʻi
  • faʻamaʻi manuʻa
  • tagata faʻamoemoe.

O le fufulu o loʻo faʻaaogaina mo faʻafitauli eseese e mafai ona atiaʻe i tagata mamaʻi e maua i le maʻisuka.Fualaau masani aoga ma le polyneuritis, teu masima, gout.

Glucoraphanin, o le vaega lea o lapisi, e faʻaosofia ai le malosi o metabolic processes, faʻaleleia le gaioiga o le pancreas. O aʻa aʻa e fesoasoani foi i le puipuia mai i masini oona.

Ae o tagata gasegase e le mafai ona aofia ai le oloa i le taumafataga. Ua solia i ia tuutuuga:

  • chronic, cholecystitis gasegase, hepatitis,
  • faʻamaʻi o le tino tutotonu,
  • faiga faʻapipiʻi i totonu o le faʻaogaina o meaʻai,
  • afaina i le mucous membrane o le manava, inumaga,
  • faafitauli tau fatuga.

I le matua, togafitia lenei fua o le aiga kapisi ma le faʻaeteete.

Faʻasoʻatoa le maʻisuka

O tina faʻamoemoe e mafai ona faʻaaogaina turnips mo togafitiga faafomaʻi. E faʻaaogaina mo le moe i le moe, toothache, malulu. I le faasologa i aso taʻitasi ao maitaga, e le fautuaina mea totō.

I le maʻisuka ituaiga, o le fesili o le faufautua o le faʻaaogaina o lapisi e tatau ona malilie i ai le endocrinologist. Ona o le lautele o le lisi o faʻamaʻi, e fautuaina e faʻaaogaina ma le faʻaeteete, ona o le aʻafiaga o faafitauli ma fatugaʻo, manava, gaʻo faateleina.

Afai o le maʻisuka na maua i le taimi o le maʻitaga, ona tatau loa lea i le fafine ona toe iloilo lelei le meaai. O oloa e mafua ai le televave o le maualuga o le toto suka e le aofia ai mai le lisi. O fualaau suamalie, mea e gaosi ai falaoa, sauni ai taumafataga. E le gata i lea, o le kulūkose e mafai ona faʻalauteleina mai fatu, pasta, fualaau 'aina, pateta. O le faʻaogaina o nei oloa i totonu o le tino ua gata.

I mataupu e le mafai ona faʻaititia le suka i se taimi puupuu, e fautuaina e le endocrinologists insulin. E taua le toe aumaia o le kulukose i le masani i le taimi sili ona puupuu. I le uma, o le suka e aʻafia ai le tulaga o le soifua maloloina o fafine ma le fotus. I se tamaititi, i lalo o le malosi o le hyperglycemia o tina, e ono tupu ai ni faaletonu. O le tele o pepe e mamafa tele, o nisi ei ai manava manava.

Faatasi ai ma se taumafataga maualalo maualalo

O le auala aupito sili ona aoga o le faʻamautuina o le tulaga o le maʻisuka o se iloiloga atoatoa o taumafa. O le lisi e aofia ai oloa e le mafai ona tafe atu i meaʻai i le suka. O tagata e mulimulitai i mataupu faavae o le maualalo o meaʻai, e mafai ona galo e uiga i fesuiaiga faʻafefe i toto toto. Latou te maua se avanoa itiiti e atiaʻe ai le hyperglycemia.

Faatasi ai ma se taumafataga maualalo, e mafai ona aofia ai laumei i le meaʻai. E leai ni tapulaa i luga ole aofaʻi o fuālaʻau fou. O le mea moni, i le tuufaatasiga o lenei faatoaga o loʻo i ai ni nai suka, ma ona o le tele o fiva latou te faʻagesegese lemu.

E mafai foi ona faʻatagaina le faʻaaogaina o turnips. Ae o le suka i totonu e alu i se foliga faigofie digestible. O le mea lea, o le avanoa e oso ai i le kulūkose e maualuga.

O maʻisuka uma lava e mafai ona siaki le auala e tali atu ai le tino i le aofia ai o fualaʻau aʻa i meaai. Mo lenei mea, ua fuaina le kulukose i luga o se manava gaogao ma le maea ai o le kuka i le gaʻo. I le leai o ni osofaʻiga mataʻutia ma le faʻamautuina o le toto i se taimi puupuu, e le mafai ona e popole i le soifua maloloina.

Fualaau aoga

O fualaau aina fou e sili ona saogalemu, ma o lea e fautuaina ai mo le maʻisuka. E tele salu ua faia, o le sauniuniga e le manaʻomia ai togafitiga vevela.

Ina ia faʻamamaina le manava, faʻasaʻo le faʻaogaina o otaota, faʻaaoga toga o aʻa. E tipiina i ni vaega laiti ma lafo i se ogaumu vevela. E mafai ona e taoina faʻasalalaʻau, zucchini, tamato faʻatasi ma lapisi. Taimi faʻamalolo taimi - 20 minute.

O isi fualaau aoga aoga e lauiloa foi. Mo se faʻataʻitaʻiga, o se teuteuga mai le 1 fualaʻau ma le 0.5 lita o le vai ua onā mo togafitiga faafomaʻi. E mafai ona ia faʻamalosia le puipuiga, faʻaleleia le moe, faʻasaʻo le faʻatinoina o le tino.

Faʻavae ma aoga aoga o laʻau mo le maʻisuka

O le aʻa o le aʻa e taua tele i le solia o le metabolism o le carbohydrate e le mea moni e aofia ai carotene. O lenei vailaau e lagolagoina le tele o faagasologa i le tino, e aofia ai le metabolism.

Lulu i le maʻisuka e tatau ona 'aina ona o le tele o vitamin B (B6, B1, B5, B2), e aofia ai le gaʻo. Ae i le fualaau faisua o loo i ai vitamini PP ma K, ma e tusa ai ma le aofaiga ole vitamini C, o le turnip o se taitai pe a faatusatusa i susulu ma fualaau suamalie.

E le gata i lea, o le susu o le maʻisuka e aoga ona e iai le tele o elemene ma isi mea aoga:

Talu ai o loʻo i ai le sodium i aʻa o le aʻa, e mafai ona 'ai e aunoa ma le masima, lea e taua mo le maʻisuka. O kuki calorie e na o le 28 kkini i le 100 kalama.

O le aofaiga o carbohydrates i totonu o le oloa e 5.9, protein - 1.5, gaʻo - 0. O le fua faʻamatalaga o fualaʻau matala e 30.

Ona o le tamaoaiga o le sulu i le maʻisuka o loʻo i ai le tele o faʻamalologa. O lona sua suamalie o loʻo i ai se faʻalogona filemu ma le analgesic, ma o lona faʻaaoga masani e puipuia ai le atinaʻeina o faʻafitauli o le maʻisuka e fesootaʻi ma faʻalavelave i le gaioiga o le fatu ma toto toto.

Afai e iai lau lapisi, e mafai ona e faʻaitiitia le faʻaitiitia o le suka o le toto ma mulimuli ane le faʻamautuina o le glycemia. Ona o le mea moni e faʻamavaeina e le laau le fuafuaina, o le gaioiga o fatuga e faʻaleleia.

Lulu i ituaiga uma o le maʻisuka ma le ituaiga 1 o le maʻisuka ua fautuaina foi ona e fesoasoani e tau ai le mamafa o le mamafa. E tusa ai ma fuainumera, 80% o le maʻisuka e le o le insulin e faalagolago i le maʻisuka.

O fualaʻau aʻa e aoga tele mo tagata matutua maʻisuka, talu ai e teuina le calcium i totonu o ponaivi ponaivi, o loʻo i ai se aʻafiaga faʻamaʻi ma le antimicrobial. Na maua foi o lenei oloa e maua ai se aoga aoga i luga o le vaega o meaʻai.

Ae i nisi tulaga, o le kuka mo le maʻisuka atonu e le aoga. O faʻamaoniga i lona faʻaaogaina o:

  1. manava ma le manava manava,
  2. cheli cholecystitis
  3. CNS faʻamaʻi
  4. o le hepatitis tumau

Faʻasalaga, e tatau ona 'aina e tagata matutua, o fafine e maua i le maʻisuka ma tamaiti.

O nei vaega o tagata e lamatia le faatupuina o ni faʻafitauli faʻafuaseʻi o le matelaina pe a uma ona 'ai aʻa.

E faʻapefea ona filifili ma kuka kuka

Pe a filifilia se lili, e taua le gauai atu i lona elasticity (faigata i le paʻi) ma lanu, lea e tatau ona laugatasia. I luga o le paʻu o le fomaʻi e le tatau ona avea o ni vaega malulu, faʻamaufaʻailoga poʻo ni faaletonu e faʻaalia ai le leaga i le fualaʻau.

E mafai ona faʻatagaina le maʻisuka e faʻaaogisi lapisi vavave, lea o loʻo faʻatau atu i faleoloa o fualaau faʻailoa e tuʻuina atu ai faʻamaumauga e faʻamaonia ai le lelei o le oloa. E mafai ona e teuina i totonu o le pusaaisa poʻo se nofoaga malulu ma malulu, ae o le olaga ola o le oloa o le a le sili atu i le 3-4 aso.

Faʻasaoina o mea taumafa i le taimi o le maluluina, o se avanoa e le mafaamatalaina o le kulimi. O lenei mea e faʻatagaina ai oe e teu i luga mo le tausaga atoa. O fua o le aʻa e fiafia tele i mea suamalie, o lea e faʻaaogaina ai i le sauniuni o le tele o ituaiga ipu, e amata i salati ma faʻauʻu i meaai.

O le isi tiliva e taua tele i le avea o se mea maualalo-kalori sui mo pateta. O le toʻatele o tagata e fiafia e 'ai fualaau faisua io latou foliga, ae o le faʻaleagaina o se oloa fou e mafai ona mafua ai le vaivai i le manava ma le pala.

Laʻau palu pe tao taofi fualaʻau e mafai ona faʻafeʻeseʻese eseese le lisi ma faigofie le avega ile tino.

E fautuaina e le Endocrinologists le 'ai o le tipi tao, lea e faamamaina ai le tino ma faʻamaonia ai le gaioiga o ona totoga ma ona tino.

E faʻafefea ona kuka le sipuni mo le maʻisuka?

O meaʻai e matua ese lava. Talu ai o aʻa o le aʻa e sili ona aoga mo le maʻisuka ituaiga 2, e tatau ona e aoao pe faapefea ona kuka.

Ina ia saunia se meaʻai aoga, e vevela lapisi ma tuʻu i totonu o se ipu tao. Ona faaopoopo lea o le ipu vai i totonu ma tuu le fagu i totonu ole ogaumu seia oo ina faamaluluina aʻa.

Pe a mālū le kalu, e tipi i ni fasi moa. I le oloa, faaopoopo ni aniani tipi, pepa, masima, liligi i luga o le suāuu fuālaʻau ma fufuluina i gaʻau vao.

E le itiiti ifo le suamalie kuka tipi, e mafai ona e faia ai pateta palu. Ina ia faia lenei mea, sauniuni:

  • turnip (5 fasi vaega),
  • fuamoa (2 fasi vaega),
  • olive suauu (1 sipuni),
  • mea manogi (pepa uli, otaota, masima).

E tipi le lapisi i totonu o pusa ma kuka i le masima seʻia faʻamaluluina. Ona tafe ai lea o le vai, ma ua aʻafia pe faʻaveveveina le aʻa o le vai e se tagata e faʻaleleia.

Le isi, faaopoopo le suauʻu, fuamoa, masima, pepa e tofo ai iina ma faʻafefiloi uma mea uma. Puree faʻasalalau i totonu o se fagu ma tao mo le 15 minute ile ogaumu. E mafai ona 'aina' eseʻese pe faʻauʻuina o se meaʻai mo iʻa ma aano o manufasi.

O le salatisi sosoʻo kulupu o se fua ma faigofie lea e le manaʻomia ai ni gaosiga masani ma faʻaalu taimi. Ina ia saunia, o le ae manaʻomia se fualaau aina (4 vaega), suauu fuālaʻau (1 sipuni), masima, mea manogi, tasi le siʻi.

Lafoaina ma fufulueseina ia lapisi. Ona fufulu laʻau. O mea e faʻafefiloi e fefiloi, faʻafefiloi ma le suauʻu ma mea manogi faaopoopo. E fautuaina e 'ai le salati i totonu o le lua itula pe a uma le sauniuni, ina ia tele atu vitamini ma minerale e ulufale atu i le tino.

E i ai se auala e le masani ai e faia ai le salati salani. Ina ia faia lenei mea, o le a e manaʻomia:

  1. aʻa faʻamau (2 fasi vaega),
  2. tasi taʻalo tele
  3. lua ulu o kohlrabi,
  4. pasili
  5. olive (2 sipuni),
  6. sina masima
  7. lemonati (1 sipuni).

O fualaau faisua uma o lo o faapipii i luga o se fatu laumei ma fefiloi ma le pasili. O le salati e suamalie, faʻafefiloi ma le suauu olive ma toe faʻafefiloi.

E faia foi mai le sipuni o se "vinaigrette slavic", lea e aofia ai le eletise autu, pateta, aniani mumu, beets, kāloti, greens. 1 fasi fualaau o fualaau faisua taitasi o le a lava. E manaʻomia pea le kāpeti (piʻoina), pi talavou, fuālaʻau fuālaʻau, masima, laʻau, pepa.

Peiled vegetables cut into pieces set to cook in different pots. Aʻo sauniuni i latou, e mafai ona e tipi le kulumu, pasili ma aniani.

O fualaau faisua ua tipiina i totonu o pusa, fefiloi ma faamasani i le suauu. Ona faʻafefiloi ai lea o mea uma i totonu o se pusa lapoa ma faʻafefiloi. A o lei tautua, ua teuteuina le ipu i le pasesa ma peʻa lanumeamata. Vinaigrette mo le maʻisuka sili ona lelei mo le 'aiga o le aoauli.

O le isi filifiliga mo le faia o meaai mama mo le maʻisuka o se salati ma le kulimi ma le kulimi kulimi. O mea e manaomia i le sauniuniga o le tofu poo le Adyghe cheese (100 g), fualaʻau aʻa (200 g), laitasisi (60 g), kulimi oona (120 g), masima, lauʻau.

Lulu ma le sisi ua kukaina, fefiloi ma le kirimigi suamalie, faamalu ma faataatia i se paʻu. O le pito i luga o le ipu faʻafefeteina i laau afu.

E le gata i lea, o le maʻisuka e mafai ona togafitia i latou i se salati apu. Ina ia kuka, e tatau ona e saunia:

  • turnip (150 g),
  • apu (125 g),
  • kāloti (70 g),
  • pulu mata lanumeamata (60 g),
  • kulimi mumu (150 g),
  • letus leaves (50 g),
  • le masima.

Apple, kāloti ma le sipuni e tipi i ni fasi manifinifi. Ou te faʻafefiloi mea uma ma kirimi kiripulu, salalau i fafo, sasaa kulimi kulimi i luga. E teuteu le ipu i le pi ma le letusi.

E mafai foi ona e faia se salati suamalie mai laumei. Ina ia faia lenei mea, ia saunia ni paʻu, apu, suʻi, kiwi, uka (200 g ia taʻitasi), afa lemoni ma le fructose (1 sipunipuni).

Lisi ma fualaau aina e vaeluaina i totonu o ni pipi poʻo ni fasi falaoa, faʻasusu i le sua o le lomoni ma fefiloi. Afai e manaʻomia, e mafai ona sasaa le salati i le yogurt e leai ni gaʻo e aunoa ma le suka.

O fualaau tipisi e le faatapulaaina i meaʻai ma itu ipu, e mafai foi ona faʻamalosi. Ina ia faia lenei mea, e te manaʻomia fualaau faisua samasama ma kāloti i tutusa tutusa, masima, vai ma le vevela mumu.

E fufulu fuālaʻau i lalo o le malulu ma faʻafeʻe. Fualaau tetele e tipi i totonu o le 2-4 vaega.

Ina ia saunia le suauu, faʻafefe vai ma masima. A faʻamalieina, o fualaʻau lanu ma pepa mumu o loʻo tuʻuina atu i totonu o se atigipusa i papa.

Ona liligiina lea o mea uma i le suauu teuteu ina ia mafai ai e le vai ona ufiufi fualaau faisua. Afai e manaʻomia, e mafai ona tuʻuina se avega i luga o le fagu.

O le fagu ua tuʻuina i se nofoaga malulu ma pouliuli mo le 45 aso. Aʻo leʻi faʻaaogāina, fufulu ma tilotilo ma fufulu i fasi pepa.

E mafai foi ona e inu vai mai le aʻa samasama, mo se faataitaiga, kvass. Ina ia faia lenei mea, o le a e manaʻomia:

  • se tasi o aʻa tetele
  • 1 lemoni
  • tolu lita o vai
  • fructose.

E fufulu fuālaʻau ma tuu i totonu o se fagu e tumu i vai. Ona tuu lea o le pani i le ogaumu mo le 40 minute.

A faʻamalieina le fualaau faisua, e sasaa mai i vai mama faʻamamāina faʻatasi ma le sua o le lomon ma le fructose. O sea inu e sili ona teuina i totonu o se fafie laupapa, ma e mafai ona e faʻaaogaina loa pe a uma sauniuniga.

E mafai ona 'aina fualaʻau lanumeamata samasama, e le gata i le fagu, kuka poʻo le tao. E sili ona aoga mo le maʻisuka i totonu o se fafie faʻatau. Ua fufulu le aʻa, ona vavae ese lea o le laasaga ma le siʻusiʻu. O le a gaosia le oloa mo le 23 minute, a maeʻa ona mafai ona faʻaaogaina atoa.

Elena Malysheva faatasi ai ma tagata atamamai i le vitio i lenei tusiga o le a taʻu mai ai aogā ma mea leaga o lapisi.

Gaʻo ma le maʻisuka

Afai o loʻo iai oe i le maʻisuka, e mafai ona e ai i le meli, ae manaʻomia ona e filifilia le ituaiga o meli saʻo ina ia maua ai sina aofaʻi glucose. O meatotino aoga e faʻalagolago i le ituaiga o meli o le a 'ai le tagata maʻi.

  • O le meli mo le maʻisuka e tatau ona filifilia, ma taulai atu i le ogaoga o le maʻi. Faʻatasi ai ma le maʻi o le maʻisuka, o le fetuutuunaiga o le maualuga o le suka o le toto suka o loʻo faia e ala i le maualuga o taumafa ma le filifilia o vailaau saʻo. I lenei tulaga, o le meli lelei o le a fesoasoani e faaleleia ai meaʻai e misi.
  • O le taua tele o le tele o oloa e gaosi e le tagata maʻi. E mafai ona taumafaina e le seasea ma i ni vaega laiti, e faʻaaoga e fai ma faʻaopoopoga i mea autu. E le tatau ona 'ai se aso e sili atu i le lua punetini o le meli.
  • Taumafa na o mea e masani ai ma le maualuga o le beekeeping product. Muamua, o le lelei o le meli e faalagolago i le vaitaimi ma le nofoaga o lona aoina. O le mea lea, o le meli e aoina i le tautotogo o le a sili atu ona aoga mo le maʻisuka ona o le tele o le fuafasi nai lo le aoina i masina o le tautoulu. E le gata i lea, o le meli paepae ma le maʻisuka o le ituaiga lona lua o le a aumaia ai le tele o faʻamanuiaga nai lo le linden poʻo le moa. E tatau ona e faʻatau mai le oloa mai le au faʻatau oloa faʻatau ina ia le faʻaopoopo i ai mea e 'ai ma lanu.
  • I le tulaga o le maʻisuka ituaiga 2, o le faʻaaogaina o le meli ma le honeycombs ua fautuaina, talu ai o le aʻa e afaina ai le digestibility o le kulukose ma le fructose i totonu o le toto.

O a oloa e lelei mo le maʻisuka? O le maualuga o le meli ma se aofaiga maualalo o le kulukose e mafai ona iloa e ala i le faifai pea. O se oloa talitutusa o le a faapupula lemu. O lea la, afai e le faʻamaʻi le meli, e mafai ona 'aina e le maʻisuka. O le mea aupito sili ona aoga mo tagata mamaʻi e maua i le maʻisuka ua manatu o ituaiga o meaola e pei o le meli paina, sage, heather, nissa, paʻepaʻe paʻepaʻe.

Meli mo le maʻisuka ituaiga 2 e mafai ona 'ai i ni vaega laiti, e taulai atu i luga o areto falaoa. Lua teaseti o le oloa e faia ai le tasi falaoa e tasi. I le leai o ni faʻasolega, e faʻafefiloi le meli i salakeke, o se mea inu mafanafana e faia ma le meli ma faaopoopo i le lauti nai lo le suka. E ui i le mea moni o le meli ma le maʻisuka e fetaui, e manaʻomia ona e siaki lau kulūkose toto.

Mea aoga ma leaga o le meli

O le meli o loʻo i ai le maʻisuka o le ituaiga lona lua ua manatu o se oloa aoga tele, aua e fesoasoani e tau ai le faʻamaʻi. E pei ona e iloa, ona o le atinaʻeina o le faʻamaʻi, o aʻafiaga i totonu ma le cardiovascular system e aafia tele lava. O le meli, i le itu, ei ai sona aoga aoga i fatuga ma le ate, toe faʻafoʻisia ai le gaioiga o le gastrointestinal tract, faʻamamaina ai toto toto mai le faʻatoʻaina ma le faʻateleina o le cholesterol, faʻamalosiina ma faʻateleina ai le malosi.

O lenei mea masani e faʻaleleia atili ai le gaioiga o le fatu, fesoasoani e faʻaumatia faʻamaʻi pipisi i le tino, faʻamalosia le faʻaogaina o le tino ma faʻamalolo manuʻa. O maʻi suka e faʻaleleia le soifua manuia lautele ma toe faʻafouina le faʻalavelave popole. E le gata i lea, o le meli e mafai ona avea o se mea e sili ona lelei le tuʻuina atu o vailaʻau faʻamaʻi ma fualaau faasaina e ulu atu i le tino.

O le oloa e tele aafiaga aoga mo le tino o le tagata:

  1. Faamama le tino. O se elixir maloloina mai se sipuniti o le oloa ma se ipu vai vevela o le a faaleleia ai le soifua maloloina.
  2. Soothes le tino popole.O se sipuniti o le meli e inu ao le i momoe e avea o se fofo sili ona lelei mo le moe.
  3. Siitia le malosi. O le meli ma fiva laau e faaopoopo ai le malosi ma le malosi.
  4. E faʻamalieina ai le ita. O se vaifofo o le meli e faʻaaogaina e faʻamafanafana ai i se malulu poʻo se faʻamaʻi tiga.
  5. Faʻamafanafana le tale. O le lanu lanumoana ma le meli ua manatu o se tagata e malosi le tale.
  6. Laititi le vevela. O le la ma le meli e faʻaleleia le tulaga lautele o le tino ma faʻaitiitia ai le vevela o le tino.
  7. Faateleina puipuiga. O le suasami Rosehip e fafagaina i se sipuniti o le meli ma inu nai lo le lauti.

Ae e tatau ona e manatua e uiga i lamatiaga o lenei oloa mo nisi tagata. I le tulaga o le maʻisuka ituaiga 2, e faasa ona 'ai le meli pe afai o le maʻi o le maʻi ua le amanaiaina, pe afai e le o feagai le pancreas ma le galuega, e mafai ona maua pe afai e maua i le maʻi pipisi, o le maʻisuka ma le pancreatitis ma uma. E le fautuaina le meli mo tagata e iai ni mea faʻafefe. Ina ia puipuia le pala o le nifo, e tatau ona fufulu lou gutu pe a uma ona 'ai.

I le tulaga lautele, o lenei oloa e sili atu ona aoga nai lo le afaina pe afai e faʻaaogaina i ni fua talafeagai ma i lalo o le puipuiga malosi o lou lava soifua maloloina. Aʻo leʻi 'ai le meli, o maʻi e maua i le maʻisuka ituaiga 2 e manaʻomia ona maua mai fautuaga mai a latou fomaʻi.

Radisa mo le maʻisuka

  • 1 Galulue aoga
    • 1.1 E i ai ni faʻamanuiaga mo le maʻisuka?
  • 2 Tulafono mo le faʻaaogaina o le Radish mo le maʻisuka
  • 3 O le a le kuka?
  • 4 Auala e faʻaaoga ai Tops

O le fulufulu lava ia o se mea maualalo-kalori lea e faatagaina i le taimi o le taumafataga. Ma faʻatasi ai ma le maʻisuka ua faʻatagaina o se vaega taua i meaʻai faapitoa. E le o se mea e ofo ai, ona o le fualaau faisua e tele mea aoga mo le tino. O nisi oi latou o le calcium, magnesium, faapea foi ma vitamini. O le mea lautele, o tagata fai meaʻai e suʻesuʻeina le fualaau faisua e pei o le i ai o se aoga aoga i le tino, e ui lava i ni faʻamaʻi.

Faʻaaoga lelei

O meatotino aoga o le susulu e mafua mai i le natura masani. Faafetai ia te ia, o aʻa o le aʻa e sulu i le tino, e mumu le mamafa ma e faigofie lava i le manava. O le radisa o se faʻalavelave faʻapitoa i le osofaia o le fatu, faʻamaʻi faʻamaʻi. Vitamini e faʻamalosi ai le puipuiga o le tino, maua ai se aoga aoga i sooga, ma fesoasoani e fofo ai le oona ma le rūmatika. O le tuufaatasiga o le radisa e aofia ai:

  • mea faʻapitoa, faʻatasi ai ma mea faʻapitoa,
  • potassium salts, aveeseina o le suavai sili,
  • fiber masani, lea e pulea ai le mamafa ma puipuia ai le fafaga,
  • inisalini masani
  • sodium, magnesium ma suamalie,
  • salicylic acid
  • vitamini B, C, ma le E,
  • tioata masani.

O suʻesuʻega ua faʻaalia ai o le vailaau masani Anthocyanin e puipuia ai le atinaʻe o le oncology.

Toe foʻi i le laulau o mea

E i ai se aoga mo le maʻisuka?

O aʻa aʻa e maua ai fiber, lea e matua talafeagai mo le soifua maloloina o le tino atoa.

O sina calories itiiti (14 kcal mo le 100 g o oloa) e mafai ai ona e 'ai aʻa, e oʻo lava i le maʻisuka. O le fiva natura e fesoasoani i le faʻaitiitia o le gaʻo o le carbohydrate, e puipuia ai le maualuga o le kulukose. E le gata i lea, o le radisa o se meaʻai, ae o le tino e faʻaalu tele le malosi i luga o lona faʻapalaina, lea e mafua ai le paʻu o le mamafa. O lenei mea moni e taua tele mo le maʻisuka ituaiga 2. O le isi aʻafiaga e le mafaamatalaina o aʻafiaga o aʻafiaga, o le iai lea o le inisalini, lea e fesoasoani e tuʻuina atu ai le tino i le vaega o loʻo misi, faʻaleleia faiga faʻava-o-tino.

Toe foʻi i le laulau o mea

Taʻiala o le Maʻisuka Radish

Ina ia mafai e le radish ona aumaia le aofaʻiga maualuga o faamanuiaga i le tino, e tatau ona e usitaia tulafono nei:

  • E fautuaina e tagata e taumafa taumafa le faʻaaogaina o le radis i lona mamanu, pe o se vaega o salakeke. O le mea mulimuli e maua ai se mea faapitoa.
  • Mo le maʻisuka, o le a aoga le sua o le radis, o le leo ma e aoga ai aafiaga i luga o okeni o le cardiovascular system.
  • Aua le togi ese ia luga, aua e leai se aoga nai lo le aʻa o le aʻa. E mafai ona e teuteuina le salati i ai pe faʻaopopo i ai o se mea e faʻaaoga i le ipu.
  • Pe a filifilia se aʻa laau, e tatau ona totogi le gauai i oloa ma se paʻu lamolemole. E le tatau ona i ai ni mea pogisa ma halos - o se faailoga o le oloa ua faasolo ina leaga.
  • O se fua suamalie i le pa o lona uiga ua uma ona teuina mo se taimi umi, e le tatau ona e faʻaaogaina sea oloa.

Aʻo leʻi faʻaaogaina, e tatau ona e iloa o le susulu e mafai ona afaina ai le soifua maloloina o tagata o loʻo mafatia i le faʻalavelaveina o le endocrin system ma le gastrointestinal tract, pe a le lelei le gaioiga o le fatu, o le manava faʻafuaseʻi, o loʻo i ai mea o loʻo i ai. Mo le vaega o totoe, e sili ona aoga le 'aina o le oloa i le amataga o le taumafanafana - ona tupu ai lea o fua o le aʻa, ma sili ona aoga.

Toe foʻi i le laulau o mea

O le a le kuka?

E ui lava i le mea moni o le susulu e le mafai ona vevela le togafitiga, o saladi suamalie, soups ma okroshka ua saunia mai ai. Faataitaiga o fua aoga aoga:

    E mafai ona tuʻuina faʻamaʻi le tele o fualaau faisua ma e faʻaopopoina foʻi i sou susu malulu.

O le vevela o le "faauo" ma le tele o fualaau faisua, faapea foi ma le paluga, ona e mafai ai ona e kuka ni salakeke ofoofogia. O le salati pito i faigofie e mafai ona faia e ala i le faapipiiina o se susulu ma faʻasuina i le sima poʻo le suāuʻu olive. Pe fasi le radis, faaopoopo peas ma arugula. Vaitaimi i fualaau faisua ma olive. O se filifiliga tutusa lelei e maua mai i le sana.

  • O le fulufulu ma le uʻamea faʻasalalau e fetaui lelei ma le maʻisuka.
  • I le vevela o le tau, kuka ai le okroshka ma le radish i kefir ma kvass. Afai e te filifilia kvass, ona faʻasaina lea o le maʻisuka e faʻatau, faʻaaogaina fale fale.
  • E mafai ona saunia le sua vevela i totonu o se sua. Aʻo leʻi faʻaaogaina, faʻafefe i le suavai poʻo le apu / pikiapu / suatila ina ia le aʻafia ai le manava.
  • Ae sili atu le aloese mai le tuufaatasia o susulu i le eggplant poo le zucchini - e faigata mo le tino.
  • Toe foʻi i le laulau o mea

    Auala e faʻaaoga ai pito

    O pito i luga e talisapaia e se fuainumera tele o vitamini A, C ma K, i se faaopoopoga, ua tumu i meaola faalenatura ma elemene. E mafai ona faaopoopo laulaau laulaau i fua o loʻo i luga, o lona uiga, i soups, salads ma okroshka. O lau laititi e sili ona aoga. O le mea autu o le fufuluina lea o pito i luga ae leʻi faʻaaogaina ma alu e faamago i se potu mafanafana. Ma i le foliga malogo, e mafai ona teuina i le itiiti ifo o le tausaga atoa.

    O aoga o fualaʻau mo le maʻisuka

    E mafai ona 'ai le lapisi i se faʻamaʻi? O le fesili muamua lea e fiafia i le maʻisuka. O le galuega autu i le togafitiga o le faamai o le toe faʻafoʻi lea o le metabolic process ma faʻamautinoa le maualuga o le suka i totonu o le toto, ma o lea ua fautuaina ai e faʻaaoga aʻa.

    O lenei fualaau faisua o loʻo aofia ai elemene sili ona aoga e manaʻomia e le tino:

    • B vitamini,
    • paluka
    • sodium
    • uʻamea
    • fumela
    • calcium

    I lenei foi fualaau aina, o le tele o vitamini C, e sili atu nai lo aniani poʻo le moli. E taua lenei elemene mo le tino. E faʻamalosia ai toto toto ma puipuia ai le puipuiga. O le fuimu e aoga mo tagata o loʻo maua i le maʻisuka, ona e aofia ai glucoraphanin. O lenei vailaʻau e fesoasoani i le faʻamautuina o le metabolic process, ma e lelei foi le aʻafiaga o le setete o le pancreas. O lea vaega e puipui ai le tino mai le atinaʻe o le oncology.

    O le lapipi o loʻo i ai se mea maualalo i le kalori (naʻo le 32 kcal mo le 100 g o oloa), ma e taua tele mo na tagata mamaʻi. E mafai ona e 'ai ni ipu mai se aʻa e leai se masima, ma e aoga tele mo tagata maʻisuka o loʻo mafatia i faʻafitauli o le cardiovascular system and swelling. O le fulufulu o loʻo i ai se faʻaleleia o le tino i le tino atoa. E aoga tele le faʻaaogaina mo faʻamatalaga faʻamalositino ma avea o se meaʻai maloloina mo le tele o faʻamaʻi.

    O a meaai a le suka e mafai ona 'ai e le maʻisuka?

    Lipi ma le maʻisuka e mafai ai e tamaitai uma ona ola maloloina, ma e fesoasoani se tagata e toe maua le malosi. O le mea lea, o sea oloa e fautuaina ina ia aofia ai i meaʻai i aso taitasi. Ona o lona manaia lelei, o le aʻa o le aʻa e masani ona faʻaaoga e saunia ai le tele o ipu. O nisi taimi e fufulu ai laasaga e sui ai pateta i le taumafataga, aua o loʻo i ai le tele o le malo.

    Ina ia faʻamalosia le faʻaogaina o le tino, e mafai ona e saunia se teuteuga o fua o aʻa. Ina ia faia lenei mea, ave le 1 turnip, tipi ma sasaa vai inu (500 ml). O le faʻamalosi i luga o le vailaau faʻasaina e fautuaina mo le 20-30 minute, pe a uma ona fufulu le meafaigaluega ma faʻaaoga i le 1 tbsp. l e oo atu i le 3 taimi i le aso.

    E mafai ona e kuka kuka kuka, e lelei tele. E masani lava, o le maʻisuka e 'ai le kuka ma le faʻaopoopoga o lenei mea e fai ai:

    1. Aumai se fagu ma faʻafefete i luga o le 6 tbsp. l pata. Ona e manaʻomia lea e faʻaopoopo ni aniani tipi (3-4 pcs.) I le pesini.
    2. Pe a liliu le masini i auro, sasaa i ni fasi lapisi ma pateta (650 g i le tasi), masima (1 tsp), ufiufi le atigipusa ma tuu ai e faapipii i luga ole vevela.
    3. A maeʻa le 20 minute, aveese le apa mai le ogaumu. I le taimi lea, e tatau ona e kuka le 100 g o le moa moa e fai ai le sua i luga o le faavae o le susu.
    4. I le taimi lava e tafe ai le vai, faaopoopo i ai le pateta-riki, ona maeʻa ai lea o mea uma i totonu o se mea e gaosia ai le suamalie ma gaosi i se tulaga tutusa.
    5. Ona toe tuʻuina lea o le supa i totonu o se pani, faʻaopopo le masima ma fufulu i le pasili. O le sua mama e sili atu ona gauaiina e le tino ma e tele meaʻai e maua ai.

    E le gata i lea, o tagata gasegase e maua i le maʻisuka e mafai ona 'ai fuifui ma apu ma otaota. Apple (1 pc.), Taʻu ma kuka. Pipi tila ma tipi i afa mama. O vaega e tatau ona faʻafefiloi faatasi, faʻaopopo mite, faʻamaʻalo gaosi ma le suauu olive. O le taunuuga o le masini e fautuaina i le masima ma le pepa. Pe a uma lena, e tatau ona e uuina se pepa tao ma tuʻu i luga muamua mama o le lapisi, ona fai lea o se fasi 'apu. E fautuaina le taoina o le ipu mo le 20 minute i le vevela o le 220 ° C.

    O le faʻamanuiaina o ia aʻafiaga o le a avea pe afai e tuʻuina atu. Ina ia faia lenei mea, ave le 1 sipuni, tipi ma tipi i totonu o ni tamai cubes. Ona faʻafefe lea o kāloti ma falai i totonu o se pani. O iina e tatau ona e faaopoopoina 1 le siʻi, tipi i ni fasipepa. A uma le 2-3 minute, faʻaopoopo le aʻa i le masini, faʻaopopo sina masima ma sasaa le 1 ipu vai. Uʻu le ipu mo le 10 minute, ma i le pito faʻataʻali i le pasili poo le dill.

    O le a le taimi e le tatau ona faʻaaoga ai le suka?

    O le solo mai le maʻisuka o le a na o le fesoasoani pe afai e leai se faʻalavelaveina o le tagata maʻi i lona faʻaaogaina.

    O aʻa o le aʻa e matua faʻasaina i faʻamaʻi o le manava: gastritis, ulcer, colitis ma gastroenteritis. E le mafai ona 'aina le' oloa faʻatasi ma le mumū o gaʻo ma le ate. E tatau i vaimusu ona mataʻu i tina maitaga ma tina tausi maʻi. Aʻo leʻi faʻaogaina lenei aʻa, e sili atu le faʻafesoʻotaʻi se fomaʻi. Ae o le autu o le faʻaseseina i le faʻaaogaina o le sipuni o le le lava lea o le tagata e le faʻalogo i le oloa.

    Mo togafitiga o sooga, ua faʻaaoga lelei e le au faitau DiabeNot. I le vaaia o le lauiloa o lenei oloa, matou te filifili ai e ofoina atu i lou mafaufau.

    Maʻisuka Radish

    Mai lea taimi i lea taimi i Rusia, o le tipi o le meaʻai autu lea, o ona aʻa e aofia ai le tele o vitamini aoga mo le tino. Lulu i le maʻisuka malosi (DM) e faʻamalosia le faʻaogaina o le tino, faʻamaonia le faiga o gataifale, faʻaititia le maualuga o le kulukose i totonu o le toto. Ae, i le faaopoopo atu i faamanuiaga, o le aʻa o le aʻa e mafai ona afaina ai le ola maloloina. O lenei laau matagofie o le a talanoaina mulimuli ane.

    E mafai ona 'ai le lapisi i se faʻamaʻi? O le fesili muamua lea e fiafia i le maʻisuka. O le galuega autu i le togafitiga o le faamai o le toe faʻafoʻi lea o le metabolic process ma faʻamautinoa le maualuga o le suka i totonu o le toto, ma o lea ua fautuaina ai e faʻaaoga aʻa.

    I lenei foi fualaau aina, o le tele o vitamini C, e sili atu nai lo aniani poʻo le moli. E taua lenei elemene mo le tino.

    E faʻamalosia ai toto toto ma puipuia ai le puipuiga. O le fuimu e aoga mo tagata o loʻo maua i le maʻisuka, ona e aofia ai glucoraphanin.

    O lenei vailaʻau e fesoasoani i le faʻamautuina o le metabolic process, ma e lelei foi le aʻafiaga o le setete o le pancreas. O lea vaega e puipui ai le tino mai le atinaʻe o le oncology.

    O le lapipi o loʻo i ai se mea maualalo i le kalori (naʻo le 32 kcal mo le 100 g o oloa), ma e taua tele mo na tagata mamaʻi. E mafai ona e 'ai ni ipu mai se aʻa e leai se masima, ma e aoga tele mo tagata maʻisuka o loʻo mafatia i faʻafitauli o le cardiovascular system and swelling.

    O le fulufulu o loʻo i ai se faʻaleleia o le tino i le tino atoa. E aoga tele le faʻaaogaina mo faʻamatalaga faʻamalositino ma avea o se meaʻai maloloina mo le tele o faʻamaʻi.

    Lipi ma le maʻisuka e mafai ai e tamaitai uma ona ola maloloina, ma e fesoasoani se tagata e toe maua le malosi. O le mea lea, o sea oloa e fautuaina ina ia aofia ai i meaʻai i aso taitasi. Ona o lona manaia lelei, o le aʻa o le aʻa e masani ona faʻaaoga e saunia ai le tele o ipu. O nisi taimi e fufulu ai laasaga e sui ai pateta i le taumafataga, aua o loʻo i ai le tele o le malo.

    Ina ia faʻamalosia le faʻaogaina o le tino, e mafai ona e saunia se teuteuga o fua o aʻa. Ina ia faia lenei mea, ave le 1 turnip, tipi ma sasaa vai inu (500 ml). O le faʻamalosi i luga o le vailaau faʻasaina e fautuaina mo le 20-30 minute, pe a uma ona fufulu le meafaigaluega ma faʻaaoga i le 1 tbsp. l e oo atu i le 3 taimi i le aso.

    E mafai ona e kuka kuka kuka, e lelei tele. E masani lava, o le maʻisuka e 'ai le kuka ma le faʻaopoopoga o lenei mea e fai ai:

    1. Aumai se fagu ma faʻafefete i luga o le 6 tbsp. l pata. Ona e manaʻomia lea e faʻaopoopo ni aniani tipi (3-4 pcs.) I le pesini.
    2. Pe a liliu le masini i auro, sasaa i ni fasi lapisi ma pateta (650 g i le tasi), masima (1 tsp), ufiufi le atigipusa ma tuu ai e faapipii i luga ole vevela.
    3. A maeʻa le 20 minute, aveese le apa mai le ogaumu. I le taimi lea, e tatau ona e kuka le 100 g o le moa moa e fai ai le sua i luga o le faavae o le susu.
    4. I le taimi lava e tafe ai le vai, faaopoopo i ai le pateta-riki, ona maeʻa ai lea o mea uma i totonu o se mea e gaosia ai le suamalie ma gaosi i se tulaga tutusa.
    5. Ona toe tuʻuina lea o le supa i totonu o se pani, faʻaopopo le masima ma fufulu i le pasili. O le sua mama e sili atu ona gauaiina e le tino ma e tele meaʻai e maua ai.

    E le gata i lea, o tagata gasegase e maua i le maʻisuka e mafai ona 'ai fuifui ma apu ma otaota. Apple (1 pc.), Taʻu ma kuka.

    Pipi tila ma tipi i afa mama. O vaega e tatau ona faʻafefiloi faatasi, faʻaopopo mite, faʻamaʻalo gaosi ma le suauu olive.

    O le taunuuga o le masini e fautuaina i le masima ma le pepa. Pe a uma lena, e tatau ona e uuina se pepa tao ma tuʻu i luga muamua mama o le lapisi, ona fai lea o se fasi 'apu.

    E fautuaina le taoina o le ipu mo le 20 minute i le vevela o le 220 ° C.

    O le faʻamanuiaina o ia aʻafiaga o le a avea pe afai e tuʻuina atu. Ina ia faia lenei mea, ave le 1 sipuni, tipi ma tipi i totonu o ni tamai cubes.

    Ona faʻafefe lea o kāloti ma falai i totonu o se pani. O iina e tatau ona e faaopoopoina 1 le siʻi, tipi i ni fasipepa.

    A uma le 2-3 minute, faʻaopoopo le aʻa i le masini, faʻaopopo sina masima ma sasaa le 1 ipu vai. Uʻu le ipu mo le 10 minute, ma i le pito faʻataʻali i le pasili poo le dill.

    O le solo mai le maʻisuka o le a na o le fesoasoani pe afai e leai se faʻalavelaveina o le tagata maʻi i lona faʻaaogaina.

    O aʻa o le aʻa e matua faʻasaina i faʻamaʻi o le manava: gastritis, ulcer, colitis ma gastroenteritis. E le mafai ona 'aina le' oloa faʻatasi ma le mumū o gaʻo ma le ate.

    E tatau i vaimusu ona mataʻu i tina maitaga ma tina tausi maʻi. Aʻo leʻi faʻaogaina lenei aʻa, e sili atu le faʻafesoʻotaʻi se fomaʻi.

    Ae o le autu o le faʻaseseina i le faʻaaogaina o le sipuni o le le lava lea o le tagata e le faʻalogo i le oloa.

    Mai lea taimi i lea taimi i Rusia, o le tipi o le meaʻai autu lea, o ona aʻa e aofia ai le tele o vitamini aoga mo le tino. Lulu i le maʻisuka malosi (DM) e faʻamalosia le faʻaogaina o le tino, faʻamaonia le faiga o gataifale, faʻaititia le maualuga o le kulukose i totonu o le toto.

    Ae, i le faaopoopo atu i faamanuiaga, o le aʻa o le aʻa e mafai ona afaina ai le ola maloloina. O lenei laau matagofie o le a talanoaina mulimuli ane.

    Faʻaauau le faʻamalosia ma le faʻaleleia o faʻaaliga

    Karoti - o se sui o le seleni (faamalu) aiga ma o mai i la matou togalaau mai Metitirani. Kaloti o se aganuu tuai, o lona talafaasolopito e toe oʻo i le 4,000 tausaga.

    E mauoa i iodine ma boron, ma ua manatu o le masiofo o le laulauʻai.

    Mo tagata mamaʻi e maua i le maʻisuka, e taua tele i le ate i totonu o kāloti liliu le koko i totonu o le vitamini A aoga, lea e faʻaleleia ai le gataifale, faʻaleleia le tulaga faʻaletino ma faʻamaopoopo ai le mafaufau.

    Kāreti e i ai se faʻalavelave faʻapitoa ma le faʻaleleia atili o le faʻaaliga.

    O le masani o karati i le aso o le g.

    Ae aua nei galo o le karotisi e aofia ai le 10-15% suka, ma afai oe mafatia i le maʻisuka, pulea le faʻaaogaina o lenei aʻa. E le o lona uiga e tatau ona e lafoaia uma kāloti. Afai e faaopoopo atu i le maʻisuka e iai ou faʻamaʻi e pei ole gout poo le polyarthritis, o se faʻagata faʻagata o kāloti e iai sona aoga i le soifua maloloina.

    mauʻoa i suauu taua

    O le laisa po o le radish e faasino i laau mai le kapisi (cruciferous) aiga, o le radisa o se laau e lua tausaga le matua e sau mai Saina.

    O le laisa e mauʻoa i suauu taua, e aofia ai le tele o protein ma minerale.

    O le radish ei ai vitamini o le vaega B, C ma le PP. O le radisa e faʻaaogaina i le taumafa a se tagata gasegase i le maʻisuka, ma le puipuia ma le puipuia o le atherosclerosis. O loʻo tauivi ma le edema ma e talafeagai mo le puipuia o faʻamaʻi fatuga.

    E le fautuaina e 'ai le radis mo maʻi mama ma maʻi ogaoga o le cardiovascular.

    O le radisa ma le radish e talitutusa lava i le tele o itu, o le radisa o loo i ai ia mea taua aoga e pei o le radisa, ae o le taua faapitoa o le radisa o lea o se fuamoa fua muamua, e taua i meaai i aso taitasi.

    Fesoʻotaʻiga faʻatatau

    E te faitau i tala, e te le iloa le mea e talitonu ai, e fia tala, manatu e tele! I se tasi ua latou tusia ai o le rutabaga e manaia mo le maʻisuka, i se isi latou te vavao saʻo, ma na ou faitau foi i le mea e tasi e uiga i le radis ... O ai na te tusia uma nei tusiga? O fea e maua ai ma faitau faʻamatalaga tusitusia e se tagata agavaa. O le mea lea ou te tusi ai ia te au lava - Na ou totoina le rutabaga mo le taimi muamua, i le mataupu faavae ou te fiafia i fualaau faisua, ou te suia i latou i pateta, ioe, ou te fiafia lava i le tao tao ma le moa i totonu o le ogaumu (moa mo le aso) i mea manogi, sina mayonnaise, fale oona), taʻavale i totonu o le sami mafanafana e tasi ma vela ma tao tao, pe a uma le 2 itula na ou fuaina le suka o le toto - e leai ni suiga ma leai se oso i le suka! Na ou manatu o le a ou totoina ma taumafa i ni mea laiti.

    Faafetai tele, o le radis e aoga tele mo le maʻisuka.

    Ae faʻapefea aoga faʻapitoa poʻo le afaina o le fufulu?

    O se tasi o tautoga o le tausisia o galuega taua i le maʻisuka ituaiga 1 ma le 2 o meaai lelei. O le mea lea e le gata ina faʻamalosia ai galuega uma o le physiological, ae faʻamaonia foi le maualuga o le suka o le toto. E uiga i le a le gaioiga gaioiga e faia i lenei gaioiga ma pe talafeagai ona faʻaaogaina mo le maʻisuka atili.

    O le maʻisuka ma le sipipipasi e fetaui lelei, e pei ona molimauina e le tele o faʻamaʻi vailaʻau ma malosiaga o lenei fualaau faisua. O lenei atinaʻe ei ai foi lona igoa lelei, lea e taua tele mo tagata gasegase e maua i le maʻisuka. O le faʻaaoga masani o lapisi, e aunoa ma se masalosalo, o le a manuia ai le tino o le maʻisuka.

    Lulu i le ituaiga 2 maʻisuka fesoasoani lelei fesoasoani i le tau faasaga i le faamaʻi. Ae e tatau ona e iloa pe faʻapefea ona e faʻaogaina lenei oloa ina ia le afaina ai lou soifua maloloina.

    O lenei fualaau faisua o loʻo aofia ai elemene sili ona aoga e manaʻomia e le tino:

    I lenei foi fualaau aina, o le tele o vitamini C, e sili atu nai lo aniani poʻo le moli. E taua lenei elemene mo le tino. E faʻamalosia ai toto toto ma puipuia ai le puipuiga. O le fuimu e aoga mo tagata o loʻo maua i le maʻisuka, ona e aofia ai glucoraphanin.O lenei vailaʻau e fesoasoani i le faʻamautuina o le metabolic process, ma e lelei foi le aʻafiaga o le setete o le pancreas. O lea vaega e puipui ai le tino mai le atinaʻe o le oncology.

    O le lapipi o loʻo i ai se mea maualalo i le kalori (naʻo le 32 kcal mo le 100 g o oloa), ma e taua tele mo na tagata mamaʻi. E mafai ona e 'ai ni ipu mai se aʻa e leai se masima, ma e aoga tele mo tagata maʻisuka o loʻo mafatia i faʻafitauli o le cardiovascular system and swelling. O le fulufulu o loʻo i ai se faʻaleleia o le tino i le tino atoa. E aoga tele le faʻaaogaina mo faʻamatalaga faʻamalositino ma avea o se meaʻai maloloina mo le tele o faʻamaʻi.

    O le a le ituaiga maʻisuka e mafai ona faʻaaogaina laumei ma pe aisea

    Pe a filifilia meaai, e taua le gauai atu ia latou meaʻai GI. O loʻo faʻaalia ai le tele o se oloa e suia ai le maualuga o le suka i le toto.

    E pei ona e iloa, ua vaevaeina ia carbohydrates i le "anapogi" ma "lemu". O monosaccharides poʻo gaʻo gaʻo vave e faigofie ona faʻafefiloi, ma mafua ai ona matua faateleina le suka o le toto. Afai e le vave aafia le glucose i le gaioiga faaletino, ona tuʻu lea e le tino lenei malosiaga "faʻaagaga", lea o loʻo faʻaalia i le tulaga o tupe teu.

    O le tino e faʻaaogaina le polysaccharides poʻo le gasegase o le carbohydrate umi, ma le tuʻuina atu o le tino i le kulukose. O le mea lea, o le kulūkose e tumau pea e aunoa ma ni fesuiaiga mataʻutia ma se umi umi o taimi, ma mo nei mea uma o loʻo i ai se laulau o faʻamatalaga glycemic.

    O vailaau gaosi vave e aoga pe a manaʻomia ni tupe faʻaalu tele, mo se faʻataʻitaʻiga, faʻatasi ai ma se faasologa o gaioiga faaletino. Mo lenei mea, o meainu malosi malosi na faia, lea e vave lava ona tuʻuina atu i le tino ia elemene e manaʻomia mo le faʻateleina o le kulukose toto. A oʻo i luga le maualuga, e tali le tino i le faia o le inisalini.

    O lenei vailaau e galue e avea o se "felauaiga" mo le kulukose, ma auina atu i gaʻo gaʻo. O le mafuaʻaga lea e le tatau ai ona e sili atu i le masani o le gaʻo pe faʻaalu le aofaiga atoa, aua a le o lea o le a teuina i totonu o gaʻo gaʻo. Sa lelei i le taimi o tagata anamua, ona le mafai lea e tagata ona maua ni meaai, ma o le tamaoaiga o le tamaoaiga sa avea o se upega saogalemu mo tulaga le maalofia.

    Ae i lo tatou taimi o le tauivi faifaipea mo se foliga lelei, o le gaʻo o le gaʻo o se mea e le mafaamatalaina leaga. Muamua, o le gaʻo o se fili, ioe, mo le afa vaivai o tagata.

    O suauu masoā suamalie e lelei mo le tino pe a oʻo i le faagasologa o le toe faʻaleleia. I le olaga masani, e le manaomia se maualuga maualuga o le kulukose i totonu o le toto, e manaomia e se tagata le alu malie o le malosi i le aso atoa. Idex i le taumafataga o se faailoga o le vave ona i ai i totonu o le toto ia gaʻo. Mai lenei mea, o le gaʻo i totonu o se oloa patino e taua o le "anapogi" poʻo le "faʻagesegese".

    I le faʻatusatusaina o le numera glycemic mo faʻatusatusaga, ua ave le kulukose. O lona faasinomaga o le 100. O isi oloa uma e i ai le fua faatatau mai le 0 i le 100. Ae o le tele o mea taumafa e sili atu i le 100 bar, e pei ona mafai ona e iloa, e sili atu ona vave nai lo le kulukose i le fua o le ulu atu i le toto.

    Afai tatou te aveina le kulukose e avea o se fuaitau faasino, ona fuafua lea o isi oloa uma i le maualuga o le suka i le tino pe a maeʻa le 100 kalama o lenei oloa pe a faatusatusa i le faaaogaina o le 100 grams o le kulukose.

    E faalagolago i le tele o tulaga. O se tali a le tagata lava ia ma le i ai o ni mea sese mai faʻamatalaga ua tuʻuina atu e taua. O le faasinomaga o loʻo aʻafia foi i le ituaiga ituaiga o carbohydrate (vave pe tuai), ma le tele o fipa i totonu o se oloa faapitoa. E mafai e le fiva ona faʻalauteleina le taimi e galo ai, ma faʻafeusuai le glucose e oʻo lava i le faifai malie. GI e aʻafia i ituaiga o porotini ma gaʻo i le oloa, ma o latou aofaiga.

    O faʻamatalaga uma e faʻaaogaina e tagata fai meaʻai ma aoina i pusa otootoga. GI e faʻalagolago foi i le auala e saunia ai ipu faapitoa, o lenei mea moni e matua faigata lava ona amanaʻia. Ae o le aafiaga o lenei mea moni e le taua ina ia mafai ona gauai i ai.

    O oloa o loʻo i ai i le maualuga o faʻamatalaga faʻapitoa o loʻo i ai mea nei:

    • O le malosi o le malosi, ona o le malosi tele o le malosi,
    • Laveʻa vave i le suka o le toto.
    • O oloa e maualalo le faʻaogaina o faʻamaufaʻailogaina e iai foi o latou lelei:
    • Aumai le tino i le kulukose i le gasologa o le aso,
    • Faʻaitiitia le manaʻo
    • Faʻavave lemu i le suka, lea e faʻaitiitia ai le ono mafai ona tuʻuina atu gaʻo gaʻo.

    Le aoga o oloa maua ai se faasinomaga maualuga o fuainumera o oloa:

    1. O se tulaga maualuga maualuga o le faʻaalia o le gaʻo susu ona o le le maua o toto toto,
    2. O le tino e tuʻuina atu i ai gaʻo meaʻai mo se taimi puupuu,
    3. O oloa e le talafeagai mo tagata mamai o loʻo maua i le maʻisuka.

    Le lelei o oloa e maualalo le tulaga glycemic:

    • Le lelei le talia i le taimi o le faamalositino,
    • Le faigata o le kuka. E i ai nai taumafa maualalo-GI e 'ai.

    O le auala pito sili ona lelei o le tuʻufaʻatasia o ituaiga uma o mea taumafa i lau taumafataga. O le fea e le suitulaga i le manaomia o le filifilia ma le tufatufa lelei i le aso atoa, mo se faataitaiga, e mafai ona avea ma kofe ma aso, mango ma meloni.

    O oloa gaosi susu o le faavae lea o le taumafa a le tele o tagata, e aofia ai tagata taaalo. O le taua o mea taumafa o mea taumafa e le o masalosalo, ma le isi, e le taugata ma taugata. E tele atunuu latou te iloa le fale gaosi oloa o se tasi o mea taua.

    Faʻatekonolosi faʻaonapo nei e mafai ai e se tagata ona filifilia oloa gaosi susu e faʻavae i luga o latou tofo ma mea e manaʻo ai. I luga o le maketi e tele inu inu susu, sina sisi falaoa, cheese ma isi ituaiga o nei oloa, o nisi o ia mea e mafai ona faʻaumatia i le kofe.

    O nei mea uma e maua ai le maualuga o manaʻoga mo tagata i le protein ma isi elemene taua. O oloa gaosi foi o le faavae lea mo le gaosiga o le tele o palatini. O le talo ma le casein e faʻaaogaina lautele i le gaosia o ia oloa. Faatasi ai ma le fesoasoani o le filtration ma le suavai, o fualaau e maua mai e le o maualalo, ae i se tulaga maualuga o le taua o meaola.

    Po o le a lava le popole o tagata e uiga io latou foliga, foliga vaaia ma o latou soifua maloloina, e toaitiiti e mafai ona teena atoatoa le areto. Ioe, e le talafeagai lenei mea. I aso nei, e tele ituaiga o falaoa e maua, o nisi tagata ei ai masini falaoa i le fale, ma e mafai e se tasi ona filifili se ituaiga falaoa e faavae i luga o lona kalori ma isi uiga.

    E tatau ona e filifilia ma le faʻaeteete oloa ua maeʻa. O le tele o ituaiga falaoa e iai ni mea e 'ai e faʻateleina ai le faasinoupu. O ituaiga uma o mea suamalie, mea e faaleleia ai le afaina, o ituaiga paʻu paʻu e suia ai le faasino igoa o le oloa mulimuli.

    I le taumafa a tagata i le faʻaauau pea o le tino, o meaʻai o loʻo i totonu o se nofoaga taua. O le i ai o se vaega tele o suauu e tuʻuina atu le tino o le tagata afeleti ma le malosi mo le tuputupu aʻe o musika ma le aʻoga, o le gaosiga e maualalo le GI, e faʻapitoa ai nei oloa.

    E le o fualaau uma e lauiloa (e fai ma faʻataʻitaʻiga, karite karite), ae e faigofie ona e faʻaogaina ia i latou, ma iloa ai le aoga o le soifua maloloina latou te aumaia. Porridge mo le 'aiga o le taeao o se mea e manaʻomia muamua mo tagata taʻavale e leai se kofe, ae o fua, e mafai ona e faʻaopoopo aso ma mango, melons, vaitau vine, iinei.

    E tusa lava pe o se vaega o se meaai malosi, e mafai ona e gafatia ona 'ai le meaʻai i le taeao. E i ai meaʻai e aofia ai sina vaega tele o gaʻo. O gaʻo-gaʻo o polysaccharides lea e maua ai le faʻagesegese ma le faʻagesegese o le toto suka, lea e maua ai le malosi mo se taimi umi.

    Ae ui i lea, e le mafai ona aveʻesea oe i ituaiga uma o mea faʻapipiʻi i cereals. Afai e te faaopoopoina le susu, ona maualalo lea o le gaʻo, pe afai o le suka - ona maua ai lea o se aofaiga itiiti. Afai e faaopoopo isi oloa, o le GI porridge mulimuli e mafai ona suia tele, e matua vavae ese mai tulaga taua o loʻo taua i le laulau.

    Mo le tele o tagata, o le teenaina o meaʻai sugary ma pusa e faʻateleina ai le olaga. E le mafai e tagata ona foia le alofa mo suti i soo se auala. I aso nei, o le gaosiga o oloa gaosi oloa ua siitia maualuga i le tulaga o faatufugaga: o tagata faʻafiafiaga ua avea ma tagata faufautua, ma o latou oloa o loʻo faʻaalia.O le mea moni, o le lafoaia o ituaiga eseese o oloa gaosi mea e le faigofie, e pei foi o le tuueseina o le kofe.

    I le faʻatusatusaina o oloa ma se laulau o fua faʻatau, o nisi taimi e mafai ai ona e gaosi sina suamalie ma le kofe. Ae a faʻapea e saʻo lelei le tuʻufaʻatasia o oloa ma filifilia i se faʻamaufaʻailoga e sili ona maualalo. O se vaega tele o oloa e maualalo le GI ma se fua lelei digestibility. Afai e faʻaputu au meaai e sili ona e fiafia i ai ma isi e faʻaititia le faasinoupu, ona mafai lea ona e faʻaogaina saogalemu le selu.

    I soo se tulaga lava, e fautuaina e fomaʻi meaʻai maualuga-GI i le taeao po o le taimi aʻo leʻi aʻoga.

    O le faʻaaogaina o nei mea taumafa pe a uma le faʻamalositino o le a taʻitaʻia ai le faʻafeagai: ona o le vave faʻaleleia, o le inisalini o le a faʻasaʻolotoina ma o le kulūkose o le a vave ona liu totoʻa. O le mea moni, o se taunuuga mai le suʻesuʻega o faʻamatalaga faʻavalea o oloa e le o se mea e manaʻomia.

    Faatasi ai ma fualaau aina ma fualaʻau, o mea uma lava e faigofie. O fualaau faisua ua avea ma oloa lelei mo se tagata afeleti, aua o loo aofia ai le tele o minerale, vitamini ma isi elemene. O fualaau faisua e tele tele fiber, lea e mafua ai le gasegase gaioiga. E le gata i lea, o fualaau faisua e toetoe lava a leai ni gaʻo ma gaʻo. I le taimi lava e tasi, o le 'aina o fualaau faisua e mafai ona faʻamalofia le manava e aunoa ma le tuʻuina atu o le malosi i le tino, lea o le a faʻamalosia ai e faʻaaoga le gaʻo subcutaneous.

    O fua o se mea e sili ona taua o le L-carnitine, lea e faʻaleleia atili ai le gaʻo gaʻo. E ui i le taliaina lautele, o fualaau, mangoes e le oi ai se maualuga maualuga o fuainumera o oloa, e pei ona foliga mai, e mafai ona tatou faapea e maualalo, ma e mafai ona iloa e ala i le talanoa e uiga i melons, po o le aina o vine, manco, ma isi.

    O se fuainumera tele o fualaau 'eseʻese o loʻo i ai le tele o fiber, lea e iloa e faʻaititia le GI. Afai, pe a maeʻa se taʻaloga, mo se faʻataʻitaʻiga, 'ai se faʻi poʻo le mango, o le fua o vine o le a tuʻuina atu ai i le tino se puna umi ma le lamolemole o gaʻo e faʻaleleia ai le malosi.

    O le tele o meainu, pei o se tulafono, ei ai se faasinomaga maualuga maualuga, e pei o le kofe. E mafua lenei mea i le mea moni o le suka o loʻo i ai nei i le kofe, ma o le tino e faʻamaonia vave, e pei o le kofe. E le gata i lea, o le tele o meainu e maua i le carbonated, lea e faʻapupulaina ai le suamalie o le suka.

    Ae ei ai itu taua i lenei. Mo se faʻataʻitaʻiga, pe a faʻaaogaina le fatulaini, ua faʻaalia ai o le faʻaaogaina o ni mea inu gaʻo faigofie e mautinoa ai le liua o le creatine i le fatu fatu phosphate i totonu o maso musele. I lenei itu, o le vine suamalie e lelei, o loʻo i ai faʻamaoniga sili ona lelei mo le osofaʻiga o le fatu.

    Faʻamaumauga mo le maʻi suka

    Aʻo leʻi amata ona e faʻaaoga laumei mo togafitiga o faʻamaʻi eseese i le maʻisuka e tatau ona e manatua o le GI o lenei fualaau aina e 30 iunite. E mafai ona e faʻaaogaina le fualaau faisua mo togafitiga e le gata i ona foliga masani, ae e tunu foi, tao, tao tao. O fuamoa o fualaʻau aoga ua saunia mai fua o le aʻa, mo laupepa e faʻaaogaina foi.

    Ina ia faatumauina le puipuiga o le tino o tagata e maua i le maʻisuka, ia saunia se teuteuga mai le laau. Ina ia faia lenei mea, o le a e manaʻomia:

    • Ave le 1 fualaau laʻau ma kuka lelei.
    • Sasaa vai inu (0.5 L).
    • Ia faʻamalosi le fualaau mo le afa itula.
    • Ona faʻaaoga lea o fualaau faasaina i totonu mo le 1 tbsp. l faatolu i le aso.
    • Laʻau kuka fufulu fesoasoani e faʻaleleia le moe.

    Mo tagata mamaʻi e maua i le maʻisuka faʻatasi ai ma le gout, o se pusa o meaʻai e kuka i luga o le suka e aoga tele.

    Talosaga Lisi

    Muamua lava, e tatau ona matauina le lelei o le fualaau aina e maua ai le soifua maloloina o se vailaau. O lona gafatia e puipuia ai le atinaʻe o rickets ma isi faʻamaʻi o le ponaivi, faʻapea foʻi ma faʻamaʻi toto, ua lauiloa. E le gata i lea, o le sipip decoction faatasi ai ma le meli o loʻo tauivi lelei ai le foma ma le laryngitis, lea e faʻaosofia ai le maʻila ma le malosi.

    • fomaʻi
    • faʻamaʻi manuʻa
    • faʻamaʻi
    • anti-inflammatory.

    Faatasi ai ma le gout, o lapisi tipi ua kuka e faʻaaogaina i le nofoaga o le tiga poʻo le taele ma le teuteuina o fualaau faisua ua ave.E tatau ona faaopoopoina o le turnip e faaosofia ai le pulelasi i totonu o le manava ma faʻaleleia ai le faʻamalositino o le intestinal, o lea e le tatau ona tele naua i latou e mafatia i gasegase o le gastrointestinal ma fatu fatu i totonu o le vaega laititi.

    A o le meaʻai mo le kuka, ona o le maualuga o le 'aveʻesea o lapisi e le tino, o ipu mai ia mea e talafeagai lelei mo tamaiti o loʻo iai a latou gasegase maaleale. O meaʻai, salati ma suʻega e faia mai lapisi, faʻafefiloi, kuka ma vela i soo se auala. O lenei fualaau faʻailoa foi e tautalagia le fiafia i lona gafatia e le faʻavaivaia mo se taimi uumi i le taimi o le teuina, o lea la o aʻa e ola pea e tusa lava pe o le taumalulu.

    • tasi le sipuni
    • 50 gr kāloti
    • afa o le sipisi,
    • lua tbsp. l fuālaʻau manogi
    • greens, masima, pepa e tofo ai.

    E tatau ona e amata i le fufuluina, faamamaina ma tipi le lili i totonu o ni poloka, mulimuli ane e te manaʻomia e fusi le koko tilati i le suauu i totonu o se fagu. Faʻaopoopoina o aniani tipi i kāloti ma faʻaopopo vai, e tatau ona taʻalo mo ni nai minute ma sasaa le sipuni iina ma mea manogi. Lave le ipu seia maeʻa le lapisi, pe a uma lea e mafai ona fufuluina i le greens i luga ma e mafanafana i le laulau.

    Maʻisuka Turnip: Faamanuiaga poʻo le Faʻaleaga

    Muamua lava, ou te fia tosina atu i le mea moni e faapea, o le lisi o vaega o le turnip contains carotene - o le, e aunoa ma se masalosalo, o se oloa tulaga ese e mafai ai ona tausia le metabolism ma isi physiological algorithms i se tulaga sili ona lelei. E leai se mea e sili atu le manaia e tatau ona mafaufau i ai o se seti o vaega o vitamini, e pei o le B complex, o loʻo i ai B1, B2, B5, B6, faʻapea foi ma le B9, aemaise lava le folia acid. E le tatau ona galo ia i tatou le i ai o vitamini K, C ma le PP, lea e talafeagai foi mo le tino o le tagata, aemaise lava i le maʻisuka.

    E le gata i lea, a ou talanoa e uiga i le tuufaatasiga o fualaau o loo maua mai, ou te fia matauina se tele o fiber ma masima o le potassium, magnesium, ma isi elemene, mo se faataitaiga, phosphorus ma iodine. Ona o le tuuina atu o mea e sili atu nai lo le tuufaatasia ma le faʻamalosia, e le o se mea e ofo ai ona o lenei fatuga aʻa e maua ai uiga uigaese. I le tautala ai i lenei mea, faʻalogo i:

    • O le sua suamalie e mafai ona le gata o se mea e faʻaaogaina ai pe faʻaleagaina, ae maua ai foi le avanoa e tau ai loto o fatu ma vascular vascle,
    • o lona faʻaaoga faifaipea e mafai ai ona e faʻamoemoe i se faʻaitiitia o le suka toto ma tausia i se tulaga sili ona lelei i le lumanaʻi,
    • faaleleia atili galuega gaosi ma, aemaise lava, le mafai ona faʻaumatia le tau.

    E fautuaina le lapisi mo le faʻaaogaina pe a fai o se tauiviga e tatau ona faia e le gata i le maʻisuka, ae faapena foʻi ma le oona tele.

    Ae ui i lea, o le suipipi i le maʻisuka, e faaopoopo atu i uiga lelei, e mafai foi ona avea o se oloa matautia tele. Aʻo talanoa e uiga i lenei mea, latou te gauai atu i nei faʻamaʻiloga e fai ma faʻasalaga o le inflammatory algorithms i le inumaga.

    I le faaopoopo atu i ai, e taua le mafaufau e le tatau ona faʻaaoga fualaau o le hepatitis ma le cholecystitis. O le isi tapulaa e tatau ona manatu o maʻi e fesootaʻi ma le gaioiga o le tino tutotonu, e pei o le totonugalemu o le tino. Faʻasalaga, e fautuaina le faʻaaogaina o le oloa mo tamaiti laiti ma tagata matutua, faʻapea foʻi ma fafine maʻitaga, ona o mataupu taʻitasi o loʻo tuʻuina atu o loʻo i ai le avanoa e atiaʻe ai faʻalavelave faʻafuaseʻi o le siama.

    Faʻatasi ai ma mea uma o loʻo taua i luga, o le tipi i le maʻisuka e mafai ona i ai se aafiaga leaga i le tino. Muamua, ia gauai atu i faʻasagaga nei:

    • faʻavavevaveina o le faʻaleagaina o gaioiga i le gastrointestinal tract,
    • cholecystitis ma le hepatitis,
    • faʻafitauli i le lotoifale o le mucosa gastric ma duodenum,
    • maʻitaga
    • lactation
    • tamaiti ei lalo o le 3 tausaga
    • togafiti fatugao
    • le mautonu o le tino tutotonu,
    • faʻalauteleina le gasegase i vaega o loʻo i totonu o aʻafiaga aʻa.

    O le galuega autu i le sauniuniga o le maʻisuka meaai o le faatumauina lea o le fua faatatau lelei o vitamini ma isi vaega i le tino o le tagata.Ole gaioiga faapitoa i le lisi o maʻisuka e tuʻuina atu i le faʻaaogaina o fua o le aʻa, aemaise lava o laumei, o le faasinomaga ole igoa e le tatau foi ona taulai atu. E le gata i lea, e matua fautuaina lava le amanaʻiaina o faʻaaliga uma o le talosaga ma sauniuniga, faʻapea foʻi ma le faʻailoga.

    Muamua lava, ou te fia tosina atu i le mea moni e faapea, o le lisi o vaega o le turnip contains carotene - o le, e aunoa ma se masalosalo, o se oloa tulaga ese e mafai ai ona tausia le metabolism ma isi physiological algorithms i se tulaga sili ona lelei. E leai se mea e sili atu le manaia e tatau ona mafaufau i ai o se seti o vaega o vitamini, e pei o le B complex, o loʻo i ai B1, B2, B5, B6, faʻapea foi ma le B9, aemaise lava le folia acid. E le tatau ona galo ia i tatou le i ai o vitamini K, C ma le PP, lea e talafeagai foi mo le tino o le tagata, aemaise lava i le maʻisuka.

    E fautuaina le lapisi mo le faʻaaogaina pe a fai o se tauiviga e tatau ona faia e le gata i le maʻisuka, ae faapena foʻi ma le oona tele.

    O le a le aoga?

    O le taua o lapisi o le i ai o mea aoga macro ma microelements mo le tino. O fua o le laau e faʻaaogaina e togafitia ai faʻamaʻi o le respiratory system, masculoskeletal system, o le intestinal ma le manava. O se aʻafiaga aoga i luga o le faʻaogaina o meaʻai, faʻaleleia ai peristalsis.

    O le fualaau faisua e mauoa i vaega o vitamini - complex B, e aofia ai vitamini: B1, B2, B5, B6, B9 (folic acid). O fualaau aʻa e maua ai vitamini K, C ma le PP, e taua mo le tino, aemaise lava i le maʻisuka. O loʻo i ai i le laau le carotene, lea e mafai ai ona faʻamautu faiga faʻavae ma le physiological algorithms i se tulaga masani.

    O le laau e aofia ai: fiber, salts o le magnesium, potassium, iodine ma le phosphorus. O aʻafiaga aʻa e fautuaina ina ia faʻaaogaina i ia tulaga pe a talafeagai e le gata ina faʻamautuina le maualuga o le suka i totonu o le toto, ae faʻapea foi ona tau ai le manu. O le isi mea o loʻo maua i lapisi ma fuafua ai aoga o lenei fualaau faisua mo le maʻisuka o le glucoraphanin. Faʻafetai i lenei vailaʻau, o faʻamaonia o le laau o loʻo faʻamatalaina i uiga nei:

    • le toe amataina o metabolic processes,
    • toe faʻafoʻiina o galuega faʻapitoa, lea e oʻo atu ai i le faʻaitiitia o faʻaaliga o le maʻisuka malosi,
    • faʻamalosi atili galuega a le tino e puipuia ai le kanesa.

    O le aʻa o le aʻa e taua tele i le solia o le metabolism o le carbohydrate e le mea moni e aofia ai carotene. O lenei vailaau e lagolagoina le tele o faagasologa i le tino, e aofia ai le metabolism.

    Lulu i le maʻisuka e tatau ona 'aina ona o le tele o vitamin B (B6, B1, B5, B2), e aofia ai le gaʻo. Ae i le fualaau faisua o loo i ai vitamini PP ma K, ma e tusa ai ma le aofaiga ole vitamini C, o le turnip o se taitai pe a faatusatusa i susulu ma fualaau suamalie.

    E le gata i lea, o le susu o le maʻisuka e aoga ona e iai le tele o elemene ma isi mea aoga:

    Talu ai o loʻo i ai le sodium i aʻa o le aʻa, e mafai ona 'ai e aunoa ma le masima, lea e taua mo le maʻisuka. O kuki calorie e na o le 28 kkini i le 100 kalama.

    O le aofaiga o carbohydrates i totonu o le oloa e 5.9, protein - 1.5, gaʻo - 0. O le fua faʻamatalaga o fualaʻau matala e 30.

    Ona o le tamaoaiga o le sulu i le maʻisuka o loʻo i ai le tele o faʻamalologa. O lona sua suamalie o loʻo i ai se faʻalogona filemu ma le analgesic, ma o lona faʻaaoga masani e puipuia ai le atinaʻeina o faʻafitauli o le maʻisuka e fesootaʻi ma faʻalavelave i le gaioiga o le fatu ma toto toto.

    Afai e iai lau lapisi, e mafai ona e faʻaitiitia le faʻaitiitia o le suka o le toto ma mulimuli ane le faʻamautuina o le glycemia. Ona o le mea moni e faʻamavaeina e le laau le fuafuaina, o le gaioiga o fatuga e faʻaleleia.

    Lulu i ituaiga uma o le maʻisuka ma le ituaiga 1 o le maʻisuka ua fautuaina foi ona e fesoasoani e tau ai le mamafa o le mamafa. E tusa ai ma fuainumera, 80% o le maʻisuka e le o le insulin e faalagolago i le maʻisuka.

    O fualaʻau aʻa e aoga tele mo tagata matutua maʻisuka, talu ai e teuina le calcium i totonu o ponaivi ponaivi, o loʻo i ai se aʻafiaga faʻamaʻi ma le antimicrobial. Na maua foi o lenei oloa e maua ai se aoga aoga i luga o le vaega o meaʻai.

    Ae i nisi tulaga, o le kuka mo le maʻisuka atonu e le aoga. O faʻamaoniga i lona faʻaaogaina o:

    1. manava ma le manava manava,
    2. cheli cholecystitis
    3. CNS faʻamaʻi
    4. o le hepatitis tumau

    Faʻasalaga, e tatau ona 'aina e tagata matutua, o fafine e maua i le maʻisuka ma tamaiti.

    O nei vaega o tagata e lamatia le faatupuina o ni faʻafitauli faʻafuaseʻi o le matelaina pe a uma ona 'ai aʻa.

    Mea leaga

    Faʻatasi ai ma mea uma o loʻo taua i luga, o le tipi i le maʻisuka e mafai ona i ai se aafiaga leaga i le tino. Muamua, ia gauai atu i faʻasagaga nei:

    • faʻavavevaveina o le faʻaleagaina o gaioiga i le gastrointestinal tract,
    • cholecystitis ma le hepatitis,
    • faʻafitauli i le lotoifale o le mucosa gastric ma duodenum,
    • maʻitaga
    • lactation
    • tamaiti ei lalo o le 3 tausaga
    • togafiti fatugao
    • le mautonu o le tino tutotonu,
    • faʻalauteleina le gasegase i vaega o loʻo i totonu o aʻafiaga aʻa.

    O le a se mea e mafai ona ou kuka ai?

    Suauu kuka kuka:

    • Salu le 6 tbsp i totonu o se fagu. l pata.
    • Faaopopo 3-4 aniani tipi lelei.
    • Brown le masini seia oʻo ina lanu enaena.
    • Faʻaopopo fasi launi ma pateta (600 g ia mea taitasi), masima, ufiufi le pani ma se tapuni, faʻafefete i luga o le vevela vevela.
    • A maeʻa le tolu o le itula, ona aveese lea o le fagu mai le ogaumu.
    • I le taimi lava e kuka ai le fala o le 150 g fusi.
    • Liligi le fualaau faisua i totonu o le palu falala, kuka mo le 5 minute.
    • Fua le masini e mafua ai i luga o se mea e faʻaleleia ai le mama, toe faʻapala i totonu o le pani, faʻasusu i vao, masima.

    Mo lenei mafuaʻaga, faʻaaogaina le maʻisuka e aoga ma e mafai ona aofia ai i le lisi o aso taʻitasi. E le gata i lea, e maua ai le lelei ma o le faavae o le tele o ipu: salati, stews, casseroles ma faʻatoʻaga. E mafai ona suia atoatoa le pati, aʻo faʻalauteleina le taua o le taumafataga ma faʻaitiitia ai lona kalori.

    E le gata i lea, o le sulu i le maʻisuka ua i ai se mea e toe faʻaleleia ai, faaleleia le faʻamaʻi ma faʻaaogaina o se vailaau mo nisi faʻamaʻi. O lea, mo se faʻataʻitaʻiga, o teuteuga mai ia mea e faʻaaogaina e togafitia ai le tale ma maʻa i totonu o le galet.

    Ae paga lea, o lenei laau matagofie i totonu o lo tatou atunuu e le galo le galo ma o nisi taimi e na o le faatauina atu i supermarkets, lea e mafai ai ona maualuga le tau o le oloa. Mo lenei mafuaʻaga, e sili atu ona lelei le tupuina o tulu mo le maʻisuka. I le faaopoopo atu i ai, e le lelei ma ola lelei i luga o soʻo se eleele ma i soo se tau, sili ona taua, aua nei galo e fagogo i se taimi talafeagai.

    Sa ou maua le maʻisuka mo le 31 tausaga. Ua soifua maloloina nei o ia. Ae, o nei capsules e le mafai ona avanoa i tagata masani, latou te le mananao e faʻatau atu falemaʻi, e le aoga mo i latou.

    65. Lulu ma le pi

    65. Sufuga faʻatasi ma le solo Turnip 100, margarine laulau po o le pailani 10, peʻa lanumeamata 30, pata 20 poʻo sau sau 75. Filifili ni kopi tetele o le kuki. Tuliesea i latou mai le paʻu, oti se mea malolo i totonu o le paʻu ma tipi i ni lio pe a ma le 2 cm le mafiafia.

    O le Turnip Turnip e mafai ona taʻua saʻo le tupuga o fualaau faisua ua totoina i Rusia. A foliga mai, e faigata ona fai atu, ae e foliga mai o le a tatou le sese tele pe afai tatou te amata saili mo ona uiga i le vaitau o le faʻaalia o le faʻatoaga.

    Tipi lapisi

    Launiu lapoa 2-3 launiu lapopoa, 1 koko, 1 apu, 1 sipunipuni ole 3% vailaʻau, 3 sipuni tele ole gaʻo meaʻai, aniani mata, masima, pepa e tofo ai. lapisi lanu meamata, masima, pepa. Suauu

    Carrots braised (turnips) Carrots tipolo ua tipiina i fasi pepa poʻo fasi pepa, tuʻu i totonu o se pani, afa faʻatumu i le vai, faʻaopopo le gaʻo, masima ma le kuka, tapuni le tapuni, 20-30 minute. Ona oʻo lea i le vaitau o loʻo i ai le kāloti ma falaoamata? Art. sipuni tele o gaʻo, ma faʻapipiʻi isi 5-10 minute. Lulu

    Sulu fufulu

    O le tipi, tipi tipi ua sasaa i le vai vevela ma kuka mo le 8 minute. E mafai ona e faaopoopo lau laulaau o le mint, fugalaau, seleni, ma isi mea i le vai. O lanu fufulu ua afifi i aluga ma tumau pea mo le 20-30 minute. Lisi o lapisi o loʻo tuʻuina i luga o se ipu, faʻafeinu i se teuteuga faʻafefiloi ma

    Lulu Turnip Narva i le sau Vienna "Laʻau tipi (laitiiti - atoa) i le vai faʻafefe, faʻafefete le susu. Saunia le saumati (vaai i le "Sauces, dressings"), faʻafefiloi vevela vevela i totonu ma mafanafana, ia mautinoa e le faʻapala. Auauna atu i le laulau, fufuluina i laau afu Vava rapa,

    Tipipani faʻamaʻi ma apu ma vine Vaʻaia: tipi - 150 g, olive olive - 20 g, apu - 4 pcs., Raisins - 2 tbsp. punetini. Taʻu le pele, tipi lelei ma fufulu i le suāuʻu olive seia oʻo i le afa sauni. Faaopopo ni apu mama, vine, suka e tofo ma aumai

    REPA * I totonu o fualaau faisua, foi, o loʻo i ai lona lava faʻatoʻaga - o fualaau faisua iloga. E iloa lelei o ituaiga sili ona lelei e tolu e mafai ona tupu mai le Cressy, turnips from Gel-Ильle-en-Mer ma turnips from Mo. Ae ona o le taupulepulega po o le le fiafia o se tagata i Pale, o le tagata faatau i nei aso

    Fuga o le Turnip

    Lulu manogi 10 fasi kati, 1 ipu o le kulimi kulimi poʻo le 100 g o pata mo le lubrication. Mo fasi meaʻai: 500 g o aano o manufasi, 1 le ipu tilati ua kuka poo le 1 fuamoa, 140 g aniani, masima, mea manogi. Fufulu laʻau, pi. Fai se malologa ma se naifi. Faatumu

    KOVURMA SHOLGOM (MAUA MAUA) 'Otiʻoti i totonu o fusi gaʻo, gaʻo ma le ate. Ona liusuavai lea o le gaʻo, aveese ia greaves i le taimi lava latou te mumu ai. Fuga i le mumu mumu, ona tuu lea o le ate, faʻafefiloi. O le aumaia o le ate i le afa sauniuni, faʻaopoopo i ai greaves, sasaʻa

    Shrimp Turnip

    Laʻau uʻamea FAʻAMATALAGA • 3-4 laumei Japanese tuai • 4 lapisi lapoa • 1 lanu paʻepaʻe •? ipu o le sashi broth •? teaspoon saula soy sau moli •? Tip • toe faʻatalofa •? teaspoon suauu maso • 1 teaspoon fagu whamusu pe 1 tbsp. se sipuni o lanumeamata Mitsuba poo cilantro • masima

    Liliuese Turnip o se punavai o le vaitamini C, carotene, vitamins PP, potassium, fiber plants. O le manogi o le manogi e fuafuaina e suāuu taua, ona e le fautuaina le lipipili mo le maʻi o le peptic ma le gastritis, ma le faʻateleina o gastritis.

    Braised Turnip

    Lili faʻamalosi Meaʻai: 1 turnip, 2 fuamoa ,? l o susu, 10 sipuni tele o le semolina, 1 sipunamu o le pata. Metotia o sauniuniga: fufulu fufulu, pi, tapuni, ma le uu seia kuka. Ona malulu ai lea, ma tilotilo ma se paluga seʻia oʻo i le puree

    Lisi Turnip e 'aina fou, gaugau ma tipi i ni uumi uumi, kuka, uila, masusu mai ai. E faʻaleleia ai le faʻalaumalieina ma le faʻaaogāina o meaʻai, galue e pei o se diuretic ma fesoasoani i le malulu ma le tale. Faʻafiafia le fatu. Puipuiga lelei

    E mafai e le maʻisuka ona 'ai laumei?

    O le maʻisuka o se faʻamaʻi pipisi e masani ona taʻalo ma se tagata, e tusa lava po o le a le nofoaga. O lenei maʻi e oʻo atu ai i soliga matuia e faʻalauiloaina ai faʻasalaga mamafa i taumafa i aso taitasi. E mafua ona o le soliga o faiga faʻasolosolo, lea e oʻo atu ai i le faʻalavelaveina o le malepelepe o gaʻo, faʻapea ma le faaputuputuina o toxins eseese ile tino.

    Ua faamatalaina lenei mea i le mea moni o le fualaau faisua e tamaoaiga i ituaiga uma o vitamini ma minerale e taua mo le faatumauina o le tulaga sili ona lelei o le tino o le tagata. O se tasi lea o tulaga autu e iloa ai le taua ma le saogalemu mo se totoga o se oloa.

    Vailaau faʻamaʻi

    O le lapisi e aofia ai le tele o meaʻai ma meaʻai. O le vailaau e sili ona lautele e sui ai vitamini ma ituaiga uma o minerale taua ma elemene e iloa ai.

    Faatasi ai ma le vitamini, e mafai ona e maua le tuufaatasiga o vaega nei:

    Faatasi ai ma mea taua, o le tele o le:

    • Potassium
    • Kalaku
    • Magnesium
    • Sodium
    • Vaʻalele
    • Fuga
    • Mangan,
    • Ipu
    • Seleniuma
    • Zinc
    • Iodine
    • Sulifoa.

    Taumafa tau taumafa o se fualaʻau:

    Ituaiga o mea 100 g aofaiga
    Squirrels1,6
    Fats0,1
    Carbohydrates6,1
    Organic acids0,1
    O le fiva masani2
    Suavai90

    Liliu meatotino

    E pei foi o isi fualaʻau fualaʻau, o le fua e aofia ai mea ola maloloina ma taua mo le taumafa a tagata. O loʻo i ai se faʻalavelave tele o ituaiga uma o mea e faʻaleleia ai le metabolism, faʻapea foi ma le gaioiga o sela o okeni ma gaʻo.

    E le gata i lea, i le tulaga o le le faʻaaogaina o le faʻaaogaina, e mafai ona aafia ai le soifua maloloina ma le le lelei o le tipi, aemaise lava pe a faigata le maʻisuka i isi maʻi faʻalavelave.

    • O vitamini ma mea taua o minerale o lo o aofia i aʻa o le aʻa e mafai ona:
    • faʻaleleia le faʻatinoga o le tino faʻaleleia,
    • toe faʻafouina le masukoskeletal ma le digestive systems,
    • fufulu ipu o toxins,
    • aveese faʻasologa o mea e le masani ai mai totoga ma fusi,
    • faaitiitia le gaoioiga o le microflora le lelei,
    • faamalosia le puipuiga
    • faʻagasolo le tafe o le tino,
    • lagolago le pancreas.

    Faʻalavelave ma faʻasaʻo

    I le faʻaaoga lelei, o le tipi e matua saogalemu lava mo le tino, ae afai e faʻaleagaina, o le aʻa o le aʻa e mafai ona mafua ai le faʻafefe o meaʻai, faʻapea foʻi ma le faʻalavelaveina o le pancreas.

    • E le gata i lea, aʻafiaga aʻa e mafai ona faʻateteleina le tulaga o le tino i le maʻisuka pe afai e maua:
    • afaina o le gastrointestinal tract ma talatala lata ane, faʻapea foʻi ma isi faʻalavelave faʻafuaseʻi o le vaega o meaʻai,
    • cholecystitis ma le hepatitis,
    • fatuga o fatugao
    • faʻafitauli i le totonugalemu o le tino,
    • hypersensitivity i vaega taʻitasi o le fualaʻau.

    Faʻapitoa o le filifilia o le tagata

    I aso nei, o le lapip ua fai ma sui o le tele o ituaiga, e faaopoopo atu i mea taua, e tofu lava ma ona lava uiga o le tofo. Ina ia filifilia se fua maualuga ma lelei fualaau lelei e talafeagai mo le faia o soʻo se meaʻai, e tatau ona e taulai atu i lona lanu pe a filifilia. O lanu sili ona lelei o togatogo e matauina i lanu paʻepaʻe ma samasama.

    O le paʻepaʻe o se manogi pupula ma matagofie, e faʻapea foi ma se fausaga faʻapitoa. O ia ituaiga aʻa e lelei mo le maʻisuka e maua i gasegase tumau o le gastrointestinal tract, o lona tino e matua gaogaoina e le tino e oo lava i lona foliga masani.

    O le paʻu paʻepaʻe e lelei mo le saunia o ni ipu, e aofia ai le itu o ipu ma salati fou. O ituaiga lanu samasama ua iloga i se laupepa o fiber, o lea la, ua fautuaina ina ia faʻaumatia na o uluaʻi amataga o le maʻisuka. O loʻo faʻamatalaina i latou i se 'oa sili ona lelei ma le pipi suamalie, lea e lelei mo salu ma saula.

    Ina ia filifilia se fua lelei, e tatau ona e matua gauai atu i lona tele. O fualaau laiti laiti, ma le lapoa ile 5-10 cm, e sili ona suamalie. O fualaʻau tetele e le fautuaina mo le maʻisuka, e masani lava ona i ai se tofo oona ma se tamai speck, lea e mafua ai le ita tele o le meaʻai.

    E le gata i lea, pe a filifilia se maunu, e tatau lava ona e tilotilo i:

    • solo - e tatau ona lamolemole,
    • tulaga masani o fua o le aʻa - i luga o le fogaeleele e le tatau ona i ai ni mea leaga faʻaleagaina, faʻapitoa foi ma mea e iloagofie ai ma isi faʻamaoniga o mea leaga,
    • mamafa - o le faailoga autu o le fou o le fualaau faisua o lona taua taua, e tusa lava pe taua tele,
    • luga - E masani lava ona i ai se lanu susulu ma lanu o le laʻau fou.

    Taumafa fua

    I aso anamua, o le tipi o le faavae lea o meaʻai a le tagata, o lea e leai ni faʻasalaga mo lona faʻaaoga i aso uma. Ae ui i lea, o le maʻisuka, e sili ona lelei le 'ai aʻa i fua.

    E mafai ona faʻafefe ai le mea oona, lea, afai e tele, e mafai ona faʻalavelaveina le galuega a le pancreas. E le gata i lea, o le maʻisuka uma o loʻo mafatia mai le faʻasologa o le "taeao taeao", o le taimi lea e matauina ai le maualuga o le suka, e tatau ona faʻatapulaaina le faʻaaogaina o le fetus pe a uma le 19.00.

    I le avea ai o se mea faʻapitoa poʻo se laei mo ni ipu eseese, o le kulupu e matua saogalemu lava e le sili atu ma le 1 le taimi i le aso. A faʻafeiloaʻi fualaau faisua i totonu o ipu e avea ma mea autu, e fautuaina i latou e taumamafa ia i latou e sili atu ma le tasi le taimi i le 4-6 aso.

    E faʻafefea ona kuka kuka

    I le taimi o le maʻisuka, e faʻapitoa tagata uma i le kukaina o meaai. E pei ona e iloa, o le tino o tino tino sili ona lelei le kukaina o meaai.

    O lo latou tumau e sili atu ona mafai ona faʻaaogaina mo le gaioiga e le manava ma le inumaga, lea e afaina ai le avega i luga o le vaega atoa o le digestive. Tasi e le o se mea na tupu, o le aʻa o le aʻa e sili atu ona saogalemu pe a maeʻa togafitiga vevela ma metotia laiti o caloric.

    O le fuimu ua kuka i le vai faamalu (1 tsp / lita o le vai) mo le 15-20 minute. Mo lenei mea, o fua tetele e mafai ona faʻataʻaina, laiti faʻatoʻa kuka. Laʻau aʻa e tao i totonu o le ogaumu, i le +120. + 130 ° C, mo le 120 minute. Mo le faia o lenei mea, ia faʻamauina lelei i masima ma mea manogi. Ina ia faatelevave le faagasologa, o le taoina e faia i le lima, i le + 180 ° C, mo le 60 minute.

    O le auala muamua o le saunia o meaʻai mo lapisi o le fufuluina o fualaʻau aʻa i le ogaumu. Mo lenei mea, ua tipi i totonu o mama, faʻamalu i le masima ma tuʻu i totonu o se pesini faʻatasi ma se tapuni ufiufi. O se apa faameaalofa e masani ona faʻaaogaina mo lenei mea, ae o le ipu falaoa e sili ona lelei mo le taoina. 3 masini lauulu faaopoopo 5 tbsp. lita o le vai, ona tuʻuina lea o le gafatia i totonu o le umu ile +120. + 130 ° C. A maeʻa pe a ma le 60 minute, o le aʻa o le aʻa o le a matua vevela ma sauni mo le faʻaaogaina.

    Faʻafefea ona faʻaaoga laumei

    O le mea lea, o le sukaua e aoga i le maʻi suka ma i le leai o ni faʻafitauli o le maʻi. I se tulaga faapena, e mafai ona aofia ai i le lisi o aso taitasi ma faʻaaogaina e aunoa ma le fefe i le faʻafuaseʻi ona siitia le maualuga o le suka. O le lelei o lapisi e mafai ona taʻua o se mea manaia tele ma le mafai ona faʻaaogaina o se vaega o se ituaiga o meaʻai eseese, e pei o paluga, salati, sola ma faʻatoʻaga.

    E maitauina foi e faapea o lapisi ia e mafai ona faamanuiaina ma le manuia ia pateta, ma avea ai ma faavae o le meaai. I lenei tulaga, o le avega i luga o le tino o le a faaititia e ala i le faaitiitia o le tikeri o le kalori. E toʻatele tagata latou te fiafia e 'ai laumei vevela, e aunoa ma le tuʻuina atu i soʻo se togafitiga vevela. O lenei metotia ei ai tulaga lelei, ae ui i lea, o lona faʻaaoga pea o le raw e le o taimi uma e manaʻomia.

    O le a sili atu ona saʻo i le suia o le faʻaaogaina o le oloa i lona mamanu mamā, mo se faʻataʻitaʻiga, i salakeke, faʻatasi ai ma se faʻasusu poʻo se vaega o pusa. O lenei mea o le a faʻaleleia ai le maualuga o le mafai ona gafatia o le tino ma faʻateleina eseese le lisi. Endocrinologists latou te gauai faapitoa atu i le lelei o le tipi tipi, lea e mafai ai ona faamama le tino ma faʻamaonia lana galuega.

    O le faia o lenei mea, e tipi ai le tipi i ni vaega laiti (e mafai ona faʻaopopo nisi fualaʻau aoga poʻo fualaʻau aʻa: zucchini, isalaʻelu) ma tuu i le ogaumu.

    O le numera o tikeri i totonu o le ogaumu e faʻalagolago i manaʻoga taʻitasi e tusa ai ma le maualuga o le agavaʻa o le ipu.

    E tatau ona manatua i le mafaufau e vave tele le kuka o le turnip, ma o lea la o le taimi masani e le sili atu i le 20 minute. Ona tatau lea ona lelei le maunu ma e mafai ona e mafaufau ua sauni e 'ai. Endocrinologists latou te maitauina e manaʻomia le 'ai i le aso muamua mai le taimi o sauniuniga - o lona uiga, o le fesuisuiai e fesuisuiaʻi, o le sili atu ma sili atu ona aoga mo se tagata maua i le maʻisuka.

    A o nei mea uma, ou te fia tosina atu i le mea moni e faapea, o le faʻaaogaina o kinisi e faʻamaonia i le maʻisuka ituaiga 1 ma le 2. Ae peitai, ia faamanino auiliiliga ma pe faapefea ona kuka, e fautuaina e feutagai ma se endocrinologist.

    Ae ou te lei matauina uma foliga o le faaaogaina o le oloa, ou te fia tosina atu i le mea moni e faapea, o lona faasinomaga faasinomaga i foliga masani o le 30. Ae peitai, e mafai ona faaaoga fualaau aina e le gata i lenei pepa, ae pei foi o le sua, i le paluga, kuka, gaʻo tao ma le tele o isi taʻusalaga ma fatuga.

    E tatau ona maitauina o laulaau laititi ia e mafai ona faʻaopoopoina i le tuufaatasiga o soupeti ma saula, ma o le a taoina tuusaʻo mai aʻa.E le gata i lea, o le sua o le suamalie e sili atu nai lo le taliaina e aofia ai vitamini ma fualaau suamalie. Mo lenei mea, o le suia sili ona masani e talafeagai lelei, ma o sili ona lelei o faʻasalalauga o beets, kāloti, faʻapea foʻi ma nisi o fualaau e le faʻasalaina ma isi fualaau 'aina. E taua le feutagai ma se tagata tomai faapitoa aʻo leʻi faʻaaogaina. O lenei mea o le a sili atu ai le aoga o ia togafitiga.

    Faʻatasi ai ma faʻamaʻi faʻamaʻi, ua saunia i latou mai lenei aʻa ma fualaau aina - ua fautuaina malosi e feutagai ma se fomaʻi faapitoa e mafai ona faʻaaogaina. Ou te fia iloa foi e mafai ona fafagaina le kuka i le kuka muamua, kukaina pe fufuluina fuʻa ma aano o manufasi.

    O paluga pateta ua saunia i luga o le faavae o lenei oloa o le ai ai le sili ona lelei ma e le o se mea itiiti ifo i le pateta i uiga faapena. Ina ia faʻateleina le lelei o le faʻaaogaina o lapisi, e matua fautuaina oe e te usitaia taʻiala nei:

    1. e ui lava i faʻamanuiaga uma o aʻafiaga aʻa, e le o fautuaina e faʻaaogaina i ni aofaiga tetele. E sili atu nai lo le taliaina e tatau ona manatu o se aofaiga e le sili atu ma le 200 kalama. mo se tasi taimi
    2. 'eseʻese mea taumafa e tatau ona amanaʻiaina i le maʻisuka, o le mea lea e matua faʻavaivai ai le faʻaaogaina o lapisi e sili atu i le tasi pe faalua i le vaiaso faatasi ma ni vaitau,
    3. E taua tele le saunia o fualaʻau aʻa i le gataʻaga, e pei o le kuka, kuka ma tao i le setete o le nofo sauni.

    Ou te fia tosina atu i le mea moni e le gata o foliga o kuki fai kuka e taua, ae pe faapefea foi ona filifili ma teuina.

    Ae ou te lei matauina uma foliga o le faaaogaina o le oloa, ou te fia tosina atu i le mea moni e faapea, o lona faasinomaga faasinomaga i foliga masani o le 30. Ae peitai, e mafai ona faaaoga fualaau aina e le gata i lenei pepa, ae pei foi o le sua, i le paluga, kuka, gaʻo tao ma le tele o isi taʻusalaga ma fatuga.

    Mai lapisi e mafai lava ona saunia ni fuamini vitamini lelei. E le gata i lea, e mafai ona faia lenei mea e le gata mai aʻa, ae mai le lanu lauusiusi laititi.

    E tatau ona maitauina o laulaau laititi ia e mafai ona faʻaopoopoina i le tuufaatasiga o soupeti ma saula, ma o le a taoina tuusaʻo mai aʻa. E le gata i lea, o le sua o le suamalie e sili atu nai lo le taliaina e aofia ai vitamini ma fualaau suamalie.

    Mo lenei mea, o le suia sili ona masani e talafeagai lelei, ma o sili ona lelei o faʻasalalauga o beets, kāloti, faʻapea foʻi ma nisi o fualaau e le faʻasalaina ma isi fualaau 'aina. E taua le feutagai ma se tagata tomai faapitoa aʻo leʻi faʻaaogaina.

    O lenei mea o le a sili atu ai le aoga o ia togafitiga.

    Ae ou te lei matauina uma foliga o le faaaogaina o le oloa, ou te fia tosina atu i le mea moni e faapea, o lona faasinomaga faasinomaga i foliga masani o le 30. Ae peitai, e mafai ona faaaoga fualaau aina e le gata i lenei pepa, ae pei foi o le sua, i le paluga, kuka, gaʻo tao ma le tele o isi taʻusalaga ma fatuga.

    • //www.youtube.com/embed/9Q6Kij3VOGw
    • //www.youtube.com/embed/gE0K3wlMNXA
    • //www.youtube.com/embed/Wu2diX5vtIc
    • //www.youtube.com/embed/ZJq9fRx8bu0
    • //www.youtube.com/embed/upYRu5ALLfM
    • //www.youtube.com/embed/mIIoz-gimDo
    • //www.youtube.com/embed/IoY2gPpZ_CM
    • //www.youtube.com/embed/iWuKpxlu9o0
    • //www.youtube.com/embed/kvjZYbwWgrk
    • //www.youtube.com/embed/fuRBjFxQj2M
    • //www.youtube.com/embed/_y-KAiQjFOA
    • //www.youtube.com/embed/wLl_0LCkXFU
    • //www.youtube.com/embed/R-HQOOsoIrA
    • //www.youtube.com/embed/c6L5m18dZs8
    • //www.youtube.com/embed/VhtsqMSIREI
    • //www.youtube.com/embed/8yDojqASrpw
    • //www.youtube.com/embed/tgGKLxbaZmQ
    • //www.youtube.com/embed/NYnoe1bO-ko
    • //www.youtube.com/embed/E40CS8GGfqE
    • //www.youtube.com/embed/LhcOu418ogY
    • //www.youtube.com/embed/9oVSoGqrv9I
    • //www.youtube.com/embed/iWuKpxlu9o0
    • //www.youtube.com/embed/7Kkh3he0-s0
    • //www.youtube.com/embed/kYXv3DDIFMo
    • //www.youtube.com/embed/kvjZYbwWgrk
    • //www.youtube.com/embed/1jU9P1Y1SmA
    • //www.youtube.com/embed/Qoa9ee2vdRk
    • //www.youtube.com/embed/yi81rZx2Sas
    • //www.youtube.com/embed/yCbo0Swpwmc
    • //www.youtube.com/embed/nD-_l2HxioE
    • //www.youtube.com/embed/uAQWmKkMfGY
    • //www.youtube.com/embed/6p0VDHyVIvc
    • //www.youtube.com/embed/UcI6bmykmj0
    • //www.youtube.com/embed/J4qicjFeaYw
    • //www.youtube.com/embed/gNmUck3TzYo
    • //www.youtube.com/embed/Ee9075VbHME
    • //www.youtube.com/embed/9oVSoGqrv9I
    • //www.youtube.com/embed/pIRbZbMQWoo
    • //www.youtube.com/embed/wDlqfjyOtSw
    • //www.youtube.com/embed/gbCp9v3fXTc
    • //www.youtube.com/embed/Wj3Ckxc3rV8
    • //www.youtube.com/embed/2YjapRLVXPM

    O mea uma lava e faʻaalia i luga o le 'upega tafaʻilagi mo na o faʻamatalaga faʻamatalaga. O le faaiuga e uiga i le manaʻomia e faʻaaoga lenei mea poʻo lena metotia ua fuafuaina e le fomaʻi.

    O le kopiina o mea e faaaoga i luga o le initaneti e matua faʻasaina.

    O aʻa o le aʻa e matua faʻasaina i faʻamaʻi o le manava: gastritis, ulcer, colitis ma gastroenteritis. E le mafai ona 'aina le' oloa faʻatasi ma le mumū o gaʻo ma le ate.E tatau i vaimusu ona mataʻu i tina maitaga ma tina tausi maʻi. Aʻo leʻi faʻaogaina lenei aʻa, e sili atu le faʻafesoʻotaʻi se fomaʻi. Ae o le autu o le faʻaseseina i le faʻaaogaina o le sipuni o le le lava lea o le tagata e le faʻalogo i le oloa.

    E sili atu i le tipi

    Pe a filifilia se lili, e tatau ona e gauai atu i lona lanu ma le faifai pea. I lenei tulaga, e tatau ona tufatufaina atu le paolo i le taimi lava e tasi, ma o aʻa o le aʻa e tatau ona tumau le mautu i le paʻi. I luga o le eleele e le tatau ona faailoaina soʻo se faʻamaufaʻailoga, patipati vaivai ma isi o le a faʻaalia ai le paʻu o le igoa na tuʻuina mai.

    I le talanoa e uiga i le faagasologa o le teuina, ua gauai atu tagata atamamai i le mea moni e mafai ona faia lenei mea i totonu o le pusaaisa po o se nofoaga malulu, pogisa. Ae ui i lea, i le mataupu mulimuli, o le a le mafai ona teu le saua mo le tele o aso. E maitauina o le tele o meaʻai ma vaega e tumau pea i aʻa o le aʻa e tusa lava pe o le aisa. O le mafuaʻaga lea e tele ai le maʻisuka e maua i le fuataga e maua mo le teuina o le oloa.

    O le mea lea, i le amanaia o le maualalo o le GI o le tulu, o mea aoga uma ma le tofo, e mafai ona tatou fai atu ma le mautinoa o se tasi lenei o fua e sili ona aoga, ma o le faaaogaina lea e sili ona taliaina mo le maʻisuka. Ae ui i lea, ina ia mafai ona faia le faʻasalalauga i le atoatoa, e matua fautuaina lava e te lua feutagai ma se tagata poto faapitoa ma ia amanaʻia uma faʻamaʻiloga, faʻapea foʻi ma tapulaʻa.

    Pe a filifilia se lili, e tatau ona e gauai atu i lona lanu ma le faifai pea. I lenei tulaga, e tatau ona tufatufaina atu le paolo i le taimi lava e tasi, ma o aʻa o le aʻa e tatau ona tumau le mautu i le paʻi.

    I luga o le eleele e le tatau ona faailoaina soʻo se faʻamaufaʻailoga, patipati vaivai ma isi o le a faʻaalia ai le paʻu o le igoa na tuʻuina mai. I le tulaga o le maʻisuka ituaiga 2, e matua fautuaina lava le faʻatau o aʻa i fualaau faisua faapitoa ma e fautuaina e faia lenei mea i le taimi o lona taimi matua.

    I le talanoa e uiga i le faagasologa o le teuina, ua gauai atu tagata atamamai i le mea moni e mafai ona faia lenei mea i totonu o le pusaaisa po o se nofoaga malulu, pogisa. Ae ui i lea, i le mataupu mulimuli, o le a le mafai ona teu le saua mo le tele o aso. E maitauina o le tele o meaʻai ma vaega e tumau pea i aʻa o le aʻa e tusa lava pe o le aisa. O le mafuaʻaga lea e tele ai le maʻisuka e maua i le fuataga e maua mo le teuina o le oloa.

    Tuua Lau Faamatalaga