Togafitiga mo le fueina o toto toto i le maʻisuka

O le tino sili ona taua o le tino atoa o le tino e naʻo le taimi e le totogiina ai le maʻisuka. O lenei mea moni e tupu i mataupu nei:

  • o se taunuuga o le le amanaʻiaina o faatonuga a le fomaʻi: le tausisia o le taumafataga, fuataga, togafitiga o vailaʻau,
  • le le pulea lelei o suʻesuʻega o toto mo le suka,
  • le amanaʻiaina le fautuaga a le fomaʻi i le faʻatinoga o fua faʻatatau e puipuia ai se mea e pei o le glycemia.

O nei mafuaʻaga e afaina, e mafai ona atiaʻe ai faʻamaʻi cardiovascular. O le maʻi sili ona taatele o le fatu e taʻua o le maʻi o le maʻisuka. O le isi, e leai se faʻamaʻi masani o faʻamaʻi faʻamaʻi.

E faʻapefea ona togafitiga faʻamaʻi pipisi i fualaau?

O togafitiga o faʻamaʻi fatu cardiovascular e aofia ai vaega nei:

  1. Togafitiga ma fualaau faasaina. O maʻi fatu cardiovascular e mafai ona togafitia i le fesoasoani a ia soʻo ina ia maua ai se faʻasologa o le mamafa o le mamafa o le itiiti ifo i le 130/90 mm. Ma, a oʻo mai faʻamaʻi cardiovascular ma le solia o le gaioiga o fatugaʻo, fai mai fomaʻi e faʻaitiitia le mamafa i se mea maualalo.
  2. Togafitiga ma le ACE. E mafai ona maitauina o faʻamaʻi fatu cardiovascular o loʻo iai faatasi ma se faʻaleleia atili o latou fuainumera pe afai o le masani ona faʻaaogaina fualaau oona e mataituina.
  3. Togafitiga ma le angiotensin tagata faʻasaga. Afai o le maʻi cardiovascular e maua i le maʻisuka, o le a fesoasoani le poloka poloka e taofia le gasegase musika o le fatu. O fualaau faasaina e talafeagai mo tagata uma o loʻo i ai le fatu fatu.
  4. Togafitiga Beta faʻatasi ai ma poloka poloka. I le i ai o pathopsis cardiovascular, o fualaau oona e fesoasoani i le faʻaitiitia o laina fatu, faʻaitiitia le toto maualuga.
  5. Togafitiga. Latou te puʻeina fatu fatu i le tulaga o pathoces cardiovascular.
  6. Glycoside togafitiga. E mafai ona togafitia maʻi faʻamaʻi le cardio ma soʻo e togafitia ai le faʻamalama o le iniseti. E le gata i lea, o fualaau faasaina e fesoasoani e aveesea le fetogi ogaoga.

Aisea e mafatia ai ipu i luga o vae, pe faʻapefea ona faʻaitiitia le tulaga?

O toto toto mo le maʻisuka i vae e mafai foi ona aafia.

O vailaau faafomai e fuafua ai le vaevaeina o aafiaga o togafitiga i luga o vaa o vae:

  1. Macroangiopathy, pe a iai se mea e faaleagaina ai i luga o vae.
  2. Microangiopathy, pe a fai o le toilalo o capillales ma arterioles i luga o vae.

O le gaioiga o le gaioiga o le toto o le toto o le microvascular region i luga o vae e mafua ai le siaki o le vaega o mea vaivai. I le taimi lava e tasi, o le puipuiga tele ua faʻaitiitia, faʻapena ona tupu ai siama.

O faʻataʻitaʻiga e aofia ai faiga e fuafua ai le tulaga lautele o se tagata. I le avea ai o se tulafono, o nei mea e aofia ai le fuafuaina o le tikeri o maʻi (maʻisuka), le maualuga o le faaleagaina o totoga e pei o le fatu ma fatuga.

Afai o le maualuga o le atinaʻeina o se togafitiga faʻapitoa e pei o suʻesuʻega, o le a faatonuina e le fomaʻi se seti o suʻesuʻega e faʻatatau i le sailia o le avanoa e faia ai sea gaioiga e toe faʻafouina ai vascular. E tatau lea mea ina ia mafai ai ona laveaʻi le vae o se tagata e aunoa ma le faʻaaogaina o le gaioiga.

Talu ai nei sa ou faitau ai i se tusiga o loʻo taʻu mai ai le kulimi masani o le "Bee Spas Chestnut" mo le togafitiga o veins varicose ma le faʻamamaina o toto toto mai paʻu toto. I le faʻaaogaina o lenei kulimi, e mafai ai ona e faʻamalolo VARICOSIS, faʻaitiitia le tiga, faʻaleleia le toto, faʻalautele le leo, vave faʻafoʻi puipui o toto, faʻamama ma toe faʻafoʻi veins varicose i le fale.

E leʻi faʻaaogaina aʻu e faʻalagolago i soʻo se faʻamatalaga, ae na filifili e siaki ma faʻatonuina se tasi afifi. Na ou matauina suiga i totonu o le vaiaso: ua mou atu le tiga, o vae na taofi "sasaa" ma fulafula, ma i le mavae ai o le 2 vaiaso, na amata ona faaitiitia ia konetele matautia. Taumafai ma oe, ma afai ei ai se tasi e fiafia i ai, ona sosoo lea ma le sootaga i le tusiga o loʻo i lalo.

E faʻafefea ona togafitia le faluina o vaʻa toto i vae?

O le faapipiiina o vaa i luga o vae e manaʻomia ai se suʻesuʻega auiliili ma suʻesuʻega e fuafua ai togafitiga talafeagai. Afai o togafitiga faʻapitoa e pei o le poloka o vaʻa i luga o vae ua maua, ua faatonuina e le fomaʻi togafitiga nei:

  1. Fuataga e faʻatatau i le faʻamautuina o le gaosiga o le gaʻo, ma mafua ai le faʻaitiitia o le kulukose, faʻapea foʻi ma le faʻaitiitia o faʻafitauli o le gataifale.
  2. Togafitiga e taulai i le faʻaaogaina o le tulaga matautia o le suʻesuʻega taua i luga o vae, pe afai ei ai.
  3. Fuataga e faʻatatau i le puipuia o le atinaʻeina o faʻalavelave pipisi.
  4. Afai o le fesuiaiga o vaʻa eo faatasi ma le tiga ogaoga, e faatonuina e le fomaʻi togafitiga ma le inisalini.
  5. E mafai foʻi e se fomaʻi ona faʻamaonia prostaglandin e pei o se iniseti ogaoga. O le togafitiga e oʻo atu i le 60 aso.

Mataupu Faavae o Togafitiga Masani

Ina ia mafai ona lelei le togafitiga vasesini mo le maʻisuka, e taua tele le tuʻuina atu o togafitiga faʻapitoa. I le amataga, ua lava lea e 'ai lelei ai ma paleni, faʻapea foʻi ma le tele o vailaʻau. O le mea lea, o le a mafai ona faʻasalalau le maualuga ole kulūkose ma lipids, ina ia faʻaitiitia ai le faʻafitauli o le atinaʻeina o pusi toto.

O faʻafitauli matuia e manaomia ai le gasegase pomaʻi e mafai ona tupu pe afai e te le amanaiaina le faafitauli mo se taimi umi.

O le tele lava o taimi, o gaioiga lautele o pito i lalo e mafatia mai le maʻi suka. Ua ufitia i manua ma maʻi pipili e le faʻamalolo mo se taimi umi. Latou te manaʻomia ina ia togafitia i taimi uma, faʻapea foʻi ma le tuʻuina atu o togafitiga faʻamalositino atoa ma vailaʻau faʻasaina.

Mo le puipuia o mea leaga, o fualaau e faʻamaonia ai le toto totoina o loʻo faʻamatalaina. E tatau foi ona faʻaitiitia le toto maualuga ma faʻaleleia atili le amio i gaʻo afaina. O auala e sili ona mataʻutia o togafitiga e aofia ai le taotoga o le taotoga, faʻamalosi, angioplasty, faʻataʻitaʻa.

E taua tele le siakiina e le aunoa o le pulupulu i pito pito i lalo ma mataʻituina lou lava soifua maloloina. Aua neʻi galo e suʻe lau paʻu mo soʻo se suiga.

E faʻafefea ona togafitia ni vaʻa vai e maua i le maʻisuka?

Faʻasaga i tua o le maʻisuka, e masani ona faia e le tagata ni faʻamaʻi ogaoga o toto toto toto o pito i lalo. Faʻasalaga umi, o le a avea ma mafuaʻaga ole vae o le maʻisuka - o le leona e faʻaalia i le maliu o le tino o vae.

O vae pito i lalo o se tagata e amata ona ufitia i le tele o manuʻa e le o malolo mo se taimi umi. E le o toe mamao, o lenei mea e faʻaopoopoina i le leai o se lagona ma le faʻavaeina o maʻi pipisi. E faigata ona togafitia, e manaʻomia togafitiga faifaipea. I le lumanaʻi, e mafai ona oʻo atu ai i le atinaʻe o le gangrene, lea e faʻataunuʻu atoa ai pe vaeluaina ai le lima.

Mo le puipuia o le atinaʻeina o le maʻi suka, e tatau ona tuʻuina atu se togafitiga atoatoa. Muamua lava, o fua uma lava e fuafua i le faʻamautuina o le maualuga o le suka. Mo lenei mea, o vailaʻau faʻapitoa ua faʻamatalaina ma o loʻo maua ai se taumafataga maualalo-gaosiga.

O le maʻi o le maʻisuka o se tasi lea o taunuuga sili ona matautia o le maʻisuka. Faatasi ai ma le tolopoina o le toesea o togafitiga fualaau, o faʻafitauli ua tupu e manaʻomia ai togafitiga faʻapitoa. E na o la latou fesoasoani o le a mafai ai ona faʻasaʻo le toto totoga i pito i lalo, faʻapea foʻi ma le faʻaitiitia o faʻamaʻi pipisi.

E masani lava, o metotia nei e faʻaaogaina e togafitia ai vae o le maʻisuka:

  1. Suna - o se faʻataʻitaʻiga lea e faia ai se shunisi faapitoa i totonu o le lima. E talafeagai le suia o vailaau oona toto poʻo fausaga. Faatasi ai ma lona faʻatulagaina, e mafai ona toe faʻafoʻisia le meaʻai o meaola, latou te amata toe faʻaleleia.
  2. O le faʻataʻitaʻiga o se faʻalavelave lea e vavaeina ai se alatoto ua faaleagaina ma faʻamamāina o faaputuga faaputuputu.
  3. Angioplasty - o se taotoga e faʻaofi ai se kesi e tui i totonu o se vaʻa toto, e maua ai se nofoaga e palu ai ma faʻalautele ai.

I le laasaga muamua, o le a mafai ona taofia le atinaʻeina o faʻafitauli i le faʻamaʻi pipisi mai le maʻisuka ma le fesoasoani o fualaau. E mafai ona latou pulea le maualuga o le kulukose, faʻapea foi le tuʻuina atu o le toto toto atoa.

Talu ai ona o le maʻisuka, o le toto toto e mafai ona paʻu pe faʻaitiitia i le lumen, ona o le faʻalavelave faifaipea ua faia.

O lenei mea e oʻo atu ai i ni faʻafitauli matuia, e pei o le thrombosis, ischemia, oso fatuga, stroke, ma sili atu. O le mea masani, o le toto totoga, nootropics, neuroprotectors, vasodilators ma antioxidants ua faatonuina e puipuia ai.

O le sili ona lauiloa o:

  1. Sermion, Piracetam - toe faʻafouina metabolic processes, faʻaitiitia le poloka,
  2. Trental - faaitiitia le fua faatatau o le coagulation o le toto, faʻaitiitia, ma faʻaleleia ai le taʻavale,
  3. Vestibo - lelei le afaina ai o le faiʻai, e puipuia ai lona faʻaumatia.


O le faʻafefeteina o toto toto e mafai ona tupu mai ai le gaogao. O se mea mataʻutia lea e manaʻomia ai se toomaga. E mafai ona e faia lenei mea i vailaau faʻapitoa, e pei o

Cinnarizine, Stugeron. A leai, o Spazmalgon poo Aspirin e mafai ona fesoasoani. O nei togafitiga e faʻamalieina ai le tiga, ae le o se faafitauli. O le mea lea, afai o nei osofaʻiga ua sili atu ona masani ai, ia mautinoa e feutagai ma se fomaʻi mo se suʻesuʻega atoatoa.


E faʻafefea ona togafitia le fesuiaiga o vaʻa toto?

E masani lava, o le togafitiga o sea suiga e pei ona taua i lalo:

  • Faʻasalalauga masani o metabolic processes, faʻaitiitia o le kulūkose o le toto, faʻavave toto - o vailaau faʻapitoa ua faʻamaonia,
  • Faʻaaogaina o le vascular vascular - faʻatasi ai ma fualaau poʻo togafitiga faʻapitoa,
  • Le faʻaaogaina o le inisalini e faʻanoanoa ai le tiga,
  • Faʻaitiitia le lamatiaga o le atiaeina o se faʻalavelave pipisi - faʻamalosia togafitiga faʻamaʻi,
  • Faʻaitiitia le faʻavaʻa o le lapisi - prostaglandin ua faʻamatalaina.


Isi auala o togafitiga

Ina ia puipuia faiga faʻaleagaina i totonu o toto e faʻaaogaina ai le maʻi o le maʻisuka, e mafai ona e faʻaaoga isi metotia faʻaalia. Faatasi ai ma la latou fesoasoani, e mafai ona e toe faʻafoʻiina le toto, faʻapea foʻi ma le faʻaitiitia o le lamatiaga o le pipisi.

O suʻega sili ona lauiloa o:

  1. Ave le 50 kalama o fatu o le vine, vaʻa mago, chamomile ma le ufi. Tipi lelei mea nei i se mea faʻapala, ona sasaa lea o le 2 lita o vai inu. Tuu le oloa e seti seʻia maeʻa maeʻa le vai, ona faʻafeiloaʻi lea i totonu o se pusa talafeagai. Ave le 50 ml o le suka i aso uma ao lei faia ni taumafataga mo le 3 masina.
  2. 200 kalama o le meli masani, faʻafefiloi ma le sua o le 2 lemoni ma faʻaitiitia le tutusa o le vai. E mafai foi ona e faaopoopoina ni lapisi lapisi i le paluga. Taumafa 1 sipuniti o mea lelei i le taeao. O le togafitiga o le a le gata ina toe faʻaleleia ai le toto, ae e faʻapupulaina foi le malosi o le tino.
  3. Uʻu manogi vao pine faʻatasi ma sina vodka laitiiti ae alu e faʻaosooso mo le 10-14 aso i se nofoaga pogisa ma malulu. A maeʻa lenei vaitau, faʻaaoga le vailaau ma sasaa atu i totonu o se koneteina tioata. Ave 1 le sipunipuni ao lei faia le taumafataga mo le masina.
  4. I tutusa tutusa, ia faʻafefiloi vine o le hawthorn ma siʻi i luga pulou, ona pasi atu lea i totonu o se suʻi meaʻai. Tuu le tino oona i totonu o faletupe, ia maitauina o le 100 kalama o fualaau aina o le ai ai i se mea e tusa ma le 0.5 lita o vodka. Liligi le suamalie i le ava malosi ma tuʻu i se mea pogisa mo le 2 vaiaso mo le faʻamalosi. A maeʻa lenei mea, faʻafeiloaʻi le faʻafefete ma ave le 50 kalama i aso uma ao le i momoe. O le a le gata ina toe faʻaleleia ai le toto, ae faʻamalolo ai pea le neurosis.

Puipuia o Vascular

O le maʻi suka o se faʻamaʻi lea e le maalofia ai le tupuga o faʻafitauli ogaoga. Afai e te mulimuli i fautuaga a le fomaʻi, o le ae mafai ona faʻatuai a latou faʻaaliga i le tele e mafai ai.

Aua nei galo e mulimuli i faatonuga uma a lau fomaʻi. O le a ia taʻuina atu ia te oe se lavelave o fualaau e manaʻomia e tausia ai le ola maloloina o le cardiovascular system.

E taua foi le mulimuli i se meaai faapitoa e faʻaitiitia ai le suka toto. E matua aoga lava le lafoaia uma o oloa leaga, suamalie ma meaai leaga. Taumafai e faʻaleleia le tele o fualaau faisua, fualaau aina, moa susu i le taumafataga. Siaki le kulukose o lou toto ma le cholesterol i taimi uma.

O le faʻaaogaina o pusa cholesterol e mafai ona taʻitaʻia ai le vave faʻalauteleina o faʻafitauli.

Aua nei galo e faia suʻega faafomaʻi masani. O le a mafai ona latou iloa soʻo se mea e le masani ai i ou amataga. E tāua le suʻeina o se suʻega a le Doppler ultrasound o vaʻa toto o pito i lalo, talu ai o loʻo i ai le tele o faʻafitauli faʻalavelave e tupu i le mea muamua.

Ia mulimuli foi i nei taiala:

  • Afai e aliali muamua faailoga muamua o maʻi faʻapitoa, talanoa i se fomaʻi,
  • Taofi le inu ma ulaula
  • Taʻitaʻi se olaga malosi, faʻamalositino,
  • Ave uma vailaau na faʻamatalaina e lau fomaʻi.
  • Taumafa i le saʻo ma paleni.

E faʻapefea ona faia le faamamaina o vailaʻau?

O le faʻamamaina o vaʻa toto i le suʻesuʻeina o latou faʻamaʻi o se galuega mamafa. Ua lava le i ai o vaega talafeagai, lea e mafai ona faʻatau i soo se faleoloa. O togafitiga faʻapitoa i le fale e vaevaeina i:

Tausiga o le lanu. Faatasi ai ma lenei fualaau suamalie, e mafai ona e maualalo le tulaga o le cholesterol i totonu o le tino, faapea foi ma le taitaiina atu i le masani o le galue o le fatu. O se aafiaga i luga o le tino ua matauina ona o le moli o loo i ai le gaʻo lapopoa ma le potassium. O le faʻaaoga soo o fua, pathologies e pei o le atherosclerosis, thrombosis, ma le maualuga maualuga e mafai ona alofia.

O le fufuluina o ipu i le fale e pei ona taua i lalo: ia tipi le taloni e leʻi faʻafefeteina ma se mea e suʻi ai meaʻai, faaopoopo i ai le horseradish fou, e lima punetini o le talo i le masini, faʻafefiloi. O le oloa e maua mai i le aofaiga o le sipuni e faaopoopo i meaʻai.

Togafitiga ma le pateta pateta. O le faʻamamaina o vaʻa toto i le faʻamautinoaina oo latou maʻi e mafai ona faʻatinoina e ala i le faʻaaogaina o se pateta pateta. I le faʻaaogaina masani, e mafai ona faʻamavaeina pepa o le cholesterol. O le patate broth ua saogalemu atoatoa i lona faaaogaina, lea e leai ni faʻalavelave ma aʻafiaga itu.

Latou te saunia vailaau e pei ona taua i lalo: mulumulu ma fufulu pateta mai o latou paʻu, faʻafefe ia i latou mai le kuka atoa mo le sefululima minute. Ave se mea teuteu i meaai i le aofaiga o le selau mailalilite.

Faʻasologa o fualaau aina. I le faaopoopo atu i le faamamaina o vaa, ua faamoemoeina le laulaau matala mo faamoemoega e pei o le faamamaina o sooga, faateleina le puipuiga o le puipuiga o le tino, aveeseina mea leaga mai le tino, ma le aveesea o le pala.

Mo le togafitiga o le VARICOSIS ma le faʻamamaina o toto mai le toto, o loʻo fautuaina ai e Elena Malysheva se metotia fou e faʻavae i luga o le Paʻa o Varicose Veins. E aofia ai vailaʻau vailaʻau e valu o loʻo aoga tele i togafitiga o VARICOSIS. I lenei tulaga, naʻo vaega masani lava e faʻaaoga, leai ni kemisi ma hormones!

Ua saunia le vailaau e pei ona taua i lalo: sasaa mea suamalie mama i le vai vevela, faʻafefe mo le lima minute. Taumamafa i se mea teuteu i le va o taumafataga.

  • Lavea togafitiga. O le iʻuga o faʻamaʻi pipisi, e mafai ona togafitia ai soda. Saunia se fualaau faasaina e pei o lenei: e sasaa le afa-sipuniti o le soda i totonu o se ipu vai.Faaaoga le oloa i luga o se manava gaogao.
  • Togafitiga ma le meli, faʻailoga ma le lau. Latou te saunia se vailaau faʻapitoa e pei o lenei: tatipi fatu, faʻaopopo le meli ma le faʻaogaina ia i latou. A maeʻa maeʻaeʻa, tuʻu le paluga i se nofoaga malulu (sili atu i totonu o le pusaaisa) mo le 24 itula. E sauni e faʻaaoga ao leʻi 'ai i le aofaiga o le tasi sipuni.
  • Tusia togafitiga. Saunia le fualaau faasaina e pei ona taua i lalo: fufulu le araisa, sogi mo le valu itula, ona oʻo mai ai lea ma vevela. Taʻu le araisa i luga o se manava gaogao.

    I le faapipiiina i luga, e mafai ona maitauina o togafitiga le lelei o patho o loʻo taʻua i luga e mafai ona mafua ai faafitauli o le soifua maloloina. O le mafuaʻaga lea e taua ai le faʻafesoʻotaʻi se fomaʻi i uluai faailoga o le maʻi.

    O le toatele oa tatou au faitau mo togafitiga a VARICOSE faʻaaogaina le auala masani lauiloa e faʻavae i mea masani, na maua e Elena Malysheva. Matou te fautua atu ina ia e faamasani ma oe.

    Ua e taumafai e faʻaumatia VARICOSIS? I le faʻamasinoga i le mea moni o loʻo e faitauina lenei tusiga, e leʻi i ai le manumalo i ou tafatafa. Ma o le mea moni e te iloa muamua pe o le a:

    • lagona o le mamafa i vae, tingling.
    • fulafula o vae, sili atu ona leaga i le afiafi, velenifo fulafula.
    • faʻasolo i luga o velo o lima ma vae.

    Ma o lenei tali le fesili: pe e fetaui lenei mea ia oe? E MAFAI ONA TALI ONA FUAFUAINA I LE SYMPTOMS? Ma o le a le tele o taumafaiga, tupe ma le taimi ua e "toilalo" ai i togafitiga le aoga? A maeʻa mea uma, o le a vave ona oʻo i le taimi mulimuli ane O LE TULAGA TAUA O LE A FAʻAFIAINA ma na o le taotoga tuifaʻailoga e na o le pau lea o le auala e alu ese ai!

    Faitau lelei mea e uiga i ai Elena Malysheva. Mo le tele o tausaga sa mafatia o ia mai le VARICOSIS - o le osofaʻi tele o ona vae ma le tiga o le tosoina o le tiga, "toso ese" veins. O suʻesuʻega e le gata, o malaga i fomaʻi, pulu ma vailaʻau e leʻi foia ai oʻu faafitauli. Sa fai mai fomaʻi le taotoga. Ae, faafetai i se fua faigofie, o le tiga o veins na pasia atoa, o vae na taofia le fula, e le gata na mou ese atu ia fusi, ae na mou ese atu le vascular network, ma o le gasegase o le tino na toetoe lava a le vaaia. O le taimi lenei o lau fomaʻi o loʻo auai e ese pe faapefea ona. O se sootaga lenei i le tusiga.

    Faʻalavelave faʻaleagaina i le maʻisuka: vailaʻau ma vailaʻau, togafitiga o vae

    O le maʻi suka o se faʻamaʻi tuga, i le i ai o se faʻafitauli, e tatau i se tagata ona mataala tele i lona soifua maloloina, ae le o le faʻaleagaina o le tulaga. E tele faʻaaliga o le maʻisuka, e tele taimi e mafatia ai le toto i maʻi.

    Faʻatasi ai ma le maʻisuka, o le toto toto e faʻaumatia vave nai lo isi faʻamaʻi masimmu. Atherosclerosis ma faʻalavelave tutusa e fesootaʻi ma le toilalo o gaioiga metabolic i totonu o le tino o tagata o faʻamaʻi faʻatasi ma le maʻisuka.

    Ina ia puipuia ni faʻafitauli, e fautuaina malosi e fomaʻi le faamamaina o toto toto, o lenei faiga ua manatu o le auala sili lea e foia ai faʻafitauli o le atherosclerotic. O le mea lea, i le maʻisuka, e mafai ona puipuia le stroke, fatu fatu, gangrene.

    Mafuaaga o le afaina o toto toto

    O mafuaʻaga o le faʻaleagaina o le toto i le maʻisuka ua leva ona faʻalauteleina i le suka o le toto, amioga leaga, le lava o faamalositino, ma le maualuga o le toto. E le gata i lea, ua faʻamautu e fomaʻi o le faʻalavelaveina o vaʻa toto e mafai ona mafua mai i le le tausisia o le taumafa fautuaina.

    E tatau ona maitauina o le i ai o le maʻisuka ua avea ma mafuaʻaga o faaletonu matuia i totonu o le tino, o taunuuga o lenei mea atonu e le mafai ona faʻafitia. Ae e pei ona faʻaalia i le faʻatinoga, o le maʻisuka, i le noatia ma le faʻamautinoa o le tausisia o faʻasologa o fomaʻi, e mafai ona tausia lelei le vaʻa toto mo se taimi umi.

    O nei fautuaga o le:

    1. le faʻaaogaina o meaʻai leaga
    2. fatu faʻamaʻi fatu
    3. faamalositino masani
    4. le faʻaaogaina o fualaau.

    Faafetai i nei metotia faigofie, e mafai foi ona e faʻamalosia atili le faʻaogaina o le tino.

    I le i ai o le maʻisuka, e manaomia le tagata maʻi e mataʻituina pe faapefea ona pipiʻi ana vaa i totonu o le tapuvae, tulivae, tapulima. E tatau foi ona siakiina siaki pe tiga pe leai foi ni savali uumi, faalogo i le lanu o le paʻu, o le i ai o le pallor, facts of excess hair hair loss.

    Afai ua tuai le laasaga o le faamai, o le meaʻai o le paʻu ua matua afaina ai le tele o gaʻo pipisi ua tupu, lea e faigata ona togafitia i sauniuniga mo faamalolo tino.

    O le maʻisuka vascular damage ua aliali mai o ia lava i auala eseese uma, o nisi taimi o le faʻaleagaina o le faagasologa o le faʻanoanoa, tumau i le tele o tausaga po o le tele o tausaga. Ae ui i lea, e masani lava o le alualu i luma vave o le microangiopathy o le maʻisuka, o le gangrene e foliga mai o le uila vave. O le a le mea tonu e tupu ai lenei mea e faalagolago i le ogaoga o le maʻisuka. I le tele o gasegase, o le gangrene e amata tonu lava mai le nofoaga lea na muaʻi manua ai le vae, na tupu ai se paʻu i totonu o le paʻu.

    Ona o le matelaina o le okesene, ua afaina ai le namu, o se tulaga e taʻua o le polyneuropathy o le maʻisuka. Aʻo laʻititi le laasaga, o le faʻafitauli e faʻagata i:

    • se lagona osooso
    • itiiti le gau o vae.

    A maeʻa sina taimi, e amata ona e faʻavevelaina tiga i le po.

    Aua le faʻagaloina siakiina e fomaʻi, asiasi i le falemaʻi mo suʻega, faia suʻesuʻega o le setete o le fatu, toto toto, ma isi totoga i totonu. E tatau ona faʻalogo lelei i le taimi tatau o fualaau oona e fuafua i le fetuunaʻi o le kulukose o le toto.

    O le faamamaina o le maʻisuka e tatau ona mamanuina e faʻateleina ai a latou faatinoga, faʻamalosia le galue.

    Faʻalelei atili le metabolism

    Ina ia puipuia mai faʻataʻaiga faigata o le maʻisuka, ua faʻaalia ai le faʻamautuina o le faʻaogaina o le suka toto, e fesoasoani ai i sela e sili atu ona faʻafefiloi le kulukose:

    1. ma se faʻamaʻi o le ituaiga muamua, e le mafai e le tagata gasegase ona faia e aunoa ma le iniseti masani o le inisalini,
    2. o le ituaiga lona lua o le maʻisuka e manaʻomia ai se auala o fualaau e faʻamalosia ai le pancreas e maua mai ai le inisalini, toe faʻafoʻiina le mafaufau.

    A le togafitia le togafitiga, o le inisalini e amata ona tui i le ituaiga lona lua o faʻamaʻi, o lenei mea e mafai ai ona e ausia le mea e manaʻomia ona o le tele o le mamafa o le hormone.

    Mo le faʻaleleia o le toto i totonu o vaʻa o le faiʻai, o fualaau oona e fautuaina, mo se faʻataʻitaʻiga, e mafai ona avea ma Piracetam. Faʻaopopo atu e ave le cinnarizine poʻo vailaau tali tutusa.

    Mo faafitauli o le fatu, ave le vailaʻau Thiotriazolin, Riboxin. E i ai foʻi vailaau faʻamaʻi e aʻafia lelei ai vaʻa i le faiʻai, mata ma le loto:

    I le maʻisuka ituaiga 2 o le maʻisuka, o vitamini o le kulupu B o loʻo i ai se aafiaga lautele, o faʻalaʻau o le vailaʻau faʻatasi ma faʻasologa o faʻalavelave o ia mea e masani ona faʻataʻitaʻiina.

    O faʻafitauli faʻapitoa e tali lelei i togafitiga ma le lipoic acid, o se meafaigaluega e mafai ona faʻatau i soo se falemaʻi.

    I mataupu sili ona ogaoga, e iai se manaʻoga e faʻataʻitaʻi faʻamalosi le vailaʻau maʻisuka.

    Faʻavae malosi

    O sui na talanoaina i luga e faʻaleleia le toto i totoga, ae i le taimi lava e tasi e le o ni "sauniuniga vascular". Latou te tuʻuina atu le toe faʻafoʻiina o toto totoʻa ona o le aʻafiaga i luga oo latou puipui, ae leai lava.

    O le togafitiga e faia i vailaʻau faʻasaina, lea e fesoasoani i le faʻaitiitia o le viscosity o le toto, ma faʻalauteleina ai le tafe i gaioiga o le tino, masini o le okesene ma le toto mumu mumu. E mafai ona avea ma No-spa, Papaverine, o le konateko e faʻaaogaina togafitiga o maʻi fatu.

    E mafai e le fomaʻi ona fautuaina se numera o vailaʻau tuʻufaʻatasia e mafai ona togafitia ai faʻafitauli faʻapitoa:

    Faʻafetai i luga o vaa uma, e aofia ai vaʻa o vae, o togafitiga Cavinton e fai. Ole vailaʻau e le gata ina faʻaitiitia ai toto toto, ae fesoasoani foi e faʻaleleia le leo o veins ma veins varicose.

    E ui i le tele o fualaau oona mo le faamalosia o toto toto, e le aoga le fualaau a le tagata lava ia. O vailaʻau faʻapitoa e mafai ona tupu ai ni faʻafitauli matuia i le tino. Muamua lava, o loʻo tatou talanoa e uiga i le faateleina o le fatu, o le faʻaitiitia o le toto maualuga. Afai e le taua le faaleagaina o le maʻisuka, e galue le fatu masani, o le a le afaina ai le tiga, ae o le gasegase, o le ono tulai mai o se mea leaga e tupu tele.

    A oʻo ina tupu aʻe le retinopathy, lea e mafai ona faʻaalia i le faaleagaina o vaʻa o mata, o le togafitiga e faia i le faʻaaogaina o le laser.

    O le masini na faʻaaogaina ai vaʻa puipuia, lea na avea ma mafuaʻaga o le faaletonu o le vaai i le maʻisuka.

    Fuafuaga puipui

    O maʻi e maua i le maʻisuka e tatau ona mulimuli i se faasologa o fautuaga puipuia e puipuia a latou vaa. E masani lava ona manaʻomia le faʻamafanafanaina o vae, e puipuia ai le maalili e puipuia ai le pipisi o vaa.

    Afai o loʻo maʻi se fafine i le maʻisuka, e tatau ona ia manatua e leaga tele ona fai seevae seevae i taimi uma, aemaise ile maualuga. A leai, o le maʻisuka microangiopathy e vave ona tupu. Le puipuia o le paʻu o lima e te manaʻomia e faʻaaoga ai se kulimi fafaga.

    Mo le puipuia o le faaleagaina o le toto, faateleina a latou faatinoga, o nisi taimi e aoga ai le fufulu i le laʻau bay. O le fua o le:

    E sili pe a le ufiufi le pani i se tapuni i le taimi o le kuka, o le oloa ua uma ona faʻaaogaina mo le 5 itula, ona faʻaaogaina lea. O vaʻa mo le maʻisuka e faʻamamāina i taimi uma, o le faʻafeiloaʻi o le maʻisuka e faʻaalia i aso uma 1-2 taimi.

    O le isi fautuaga a fomaʻi e faʻamaʻaʻaina amioga leaga, faʻaitiitia le taumafaina o le masima, meaʻai gaʻo, mataʻituina o le mamafa, cholesterol toto. Atonu o le a faʻamalosia se fualaau faʻamalosi e puipuia ai le thrombosis, e pei o Aspirin.

    Ina ia puipuia vaevaega o vae, o le suʻeina i aso taitasi o fesoasoani o le tino, ma le vevela matuia o feutagaiga, o vailaau e aofia ai le lanolin o loʻo faʻaaogaina.

    E taua le manatuaina o maʻi pipisi lautele i le maʻisuka e leʻo vave mai, aemaise lava pe a e le o faʻamoemoe i lou soifua maloloina. Afai e te mataʻituina le maualuga o le suka toto ma puipuia ona totoga, e mafai e le tagata maʻi ona faʻamoemoe e ola i se olaga umi, masani. O le vitio i lenei tusiga o loʻo taʻu mai ai le faamamaina o ipu o le maʻisuka.

    Faʻaleagaina faʻaleagaina i le maʻisuka

    O le maʻi suka o se faʻamaʻi lea e tupu ona o se taunuuga o le le atoatoa o le insulin. I tagata e maua i le maʻisuka, o faafitauli ma le cardiovascular system e aliali mai i luma o le taimi e tupu ai uluaʻi faailoga o le maʻisuka. O tagata e maua i le maʻisuka, aemaise lava le ituaiga lona lua, ei ai le tulaga sili atu le maualuga o le atiaʻe o le maʻi cardiovascular.

    Mafuaaga o le faʻaleagaina o le maʻisuka

    Ua manatu ua faamaonia o le tele o taimi e mafatia ai se tagata i le maʻisuka, o le maualuga foi lea o le lamatiaga o le faaleagaina o lapisi. O le tele o le aʻafiaga o le faʻaalia o faʻamaʻi pipisi i le maʻisuka e fesoʻotai saʻo lava i le maualuga o le toto maualuga, lē mafai ona mulimuli i se taumafa malosi, ulaula, le lava le malosi faaletino. I le maʻisuka, o le atherosclerosis e masani lava ona tupu ona o se faʻapogai o le faaputuputu o le cholesterol i puipui o toto toto. I le gasologa o taimi, o le faʻavaeina o palestrol e faʻalavelave ai le felaʻuaʻiga saoloto o le okesene i le fatu maso. Afai ei ai le tuueseesega o le pusa cholesterol, ona oʻo mai ai lea i le pito i tua o le a mafai ona oʻo mai se thrombus i lenei nofoaga, lea e mulimuli ane avea ma mafuaʻaga o faʻamaʻi tuga - faʻamaʻi, gangrene, ona o le le lava o le toto i vae.

    Faailoga o le maʻisuka vascular damage

    O tagata e maua i le maʻisuka e mafai ona i ai ni faʻafitauli eseese pe'ā iai ni faʻafitauli i vaʻa toto. O le faʻaleagaina o toto i totonu o le maʻisuka e mafai ona faʻaalia i faafitauli i le vaʻaia: o le tagata e vaʻavaʻai i mea uma e le mautonu, e masani ona osofia ai "lago" i luma o ona mata. O le tele o taimi, o le tagata maʻi e fulafulaina matala ma faʻafetaʻi, o loʻo maua i luga o vae vaevaega, ma le lagona o lima ma vae ua leiloloa. O nisi taimi pe a savali, faʻalogo manino ma tiga i vae o loʻo faʻaalia. E le gata i lea, i se tagata gasegase i ni gasegase vascular, e mafai ona tupu mai le vevela ma le fuluʻi o le urine, o le maualuga o le toto maualuga e masani lava ona faʻaalia, o le tiga i totonu o le fatafata e faʻaalia i taimi taʻitasi.

    Maʻisuka Angiopathy

    O le maʻi o le diabetic o se maʻi gasegase o le maʻisuka lea e matua matauina ai le capillaropathy. O lenei togafitiga e patino mo le maʻisuka malosi. I totonu o le tino o le tagata, i le maualuga o capillaries, o mea talafeagai e tatau ona momoli atu i masini, faapea foi ma le toe faafoiina o felauaiga o fualaau eletise mai gaʻo. Afai e faʻaumatia capillaries, o le a faʻagesegese lenei faagasologa, lea e aafia ai le tino atoa.

    I tagata gasegase maua i le maʻisuka, o le atherosclerosis e aliali mai nai lo isi tagata. O lenei faʻamaʻi e sili atu ona ogaoga i le maʻisuka nai lo isi maʻi. Atherosclerosis i le maʻisuka e mafai ona atinaʻe i tagata o itupa uma ma i soʻo se matua, aʻo masani ona faʻafefiloi ma microangiopathy. O le atherosclerosis e aafia ai laʻau o le fatu, vaʻa faiʻai, atigi o pito i luga ma pito i lalo.

    O le diabetic angiopathy e tupu i se maʻi ona o le le lelei o togafitiga mo le maʻisuka. O lenei mea e aofia ai le faʻalavelave i le gaʻo gaʻo ma le protein, malosi ma faifai pea suiga i le kulukose o le toto, ma le taua o le le atoatoa o le hormonal. O le iʻuga, e aʻafia ai toto toto: o le a maua ai le gaosiga o le okesene i masini e le toe toaga, ma o le tafe toto i totonu o tamai vaa e faʻalavelaveina.

    O le atinaʻeina o le angiopathy e tupu i lalo o le aafiaga ole faiga ole autoimmune. I le tino o le tagata, o le autoimmune reactions e tupu ae o se taunuuga o le faʻaaogaina o insulin umi-taimi mo togafitiga. E le gata i lea, o le faʻaaogaina o le ava ma le tapaa e tagata gasegase e matua le lelei mo le alualu i luma o le angiopathy.

    Faʻi o vaʻa o vae i le maʻisuka

    E tusa lava pe o le a tonu lava le iloa o le maʻisuka vascular disease e iloa ai ia lava, i tagata mamaʻi e maua ai le maʻisuka e pei o le faʻamalosi o le vavave, e masani lava ona matauina le ulusu o vae. Mulimuli ane, o le faʻamaʻi e mafai ona faʻaosooso ai le atinaʻe o le gangrene. E tusa ai ma fuainumera faafomaʻi, o tagata mamai e maua i le maʻisuka gangrene e faʻalauteleina le 50 taimi sili atu nai lo tagata soifua maloloina. O le tele o taimi, o le gangrene i le maʻisuka e atiina ae i fafine e maua i le maʻisuka.

    I le avea ai o se tulafono, i le taimi muamua o le atinaʻeina o le angiopathy o vae, e le o matauina suiga ma faailo o le faamai. O le iai o nisi suiga e mafai ona fuafuaina i le taimi o suʻesuʻega e faʻaaoga ai metotia o faʻataʻitaʻiga, capillaroscopy, faʻamaualuga.

    I le laasaga lona lua o le atinaʻeina o le faʻamaʻi o vaʻa o vae, lea e taua o le galue, o se tagata ua leva ona faʻaalia le tiga i vaega vaʻavaʻa. I le taimi muamua, o le tiga e mafai ona faalavelave i le umi o le savali. Mulimuli ane, o le tiga e amata ona faʻaalia i taimi uma ona ia malolo foi, ae mai lea taimi i lea taimi o le tagata maʻi e atiaʻe le paʻu, o se lagona mu poʻo le malulu. O le gasegase o le galu i le po e mafai ona faʻalavelave ai oe.

    I le faagasologa o le suʻega o le tagata maʻi i lenei laasaga, ua iloa e le fomaʻi e iai lona paʻu ma le malulu o vae. I luga o le palpation, o le faʻavaivaia o le pulumu e lagona i luga o le tua ma le pito i tua.

    Afai o loʻo alu le faʻamaʻi, ona faasolosolo malie lea ona pasi i le tolu, vaega faʻavae. I le taimi nei, o se tagata ua i ai se maʻi faʻamaʻi pipisi, lea o loʻo agaʻigaʻi i luma. Pe a mavae sina taimi, e tumau le tiga ma e le alu i le aso po o le po.Ae peitai, afai o le maʻi e puleaina e le manaia o le maʻisuka microangiopathy, ona oʻo lea i le tiga e le mafai ona faʻailoaina. O le mea lea, o le faʻaalia o suiga ogaoga o le solo e mafai ona foliga mataʻutia ma faafuasei i se tagata.

    O le paʻu i luga o vae e fesuiai ai foi lona fausaga: e sili atu ona vevela ma pala, e faigofie lava ona manuʻa. I le taimi muamua, o le paʻu paʻu e maua malie mai le gaʻo ulaula-cyanotic. O loʻo i ai se faʻavaivaia o le faʻavae o le poplite, faʻapea foʻi ma le gaʻo o le vae mulimuli. Afai na te fana, ona vaivai tele lea. O nisi taimi i luga o le lapoa lapoa po o luga o isi tamatamaʻilima, faapea foi i luga o le moli, o foliga o foliga, ua faatumulia i le suavai-afaina-o le hemorrhagic fluid. I se taimi mulimuli ane, o le tagata maʻi e atiina ae maʻi o le tui e le faʻamalolo mo se taimi umi.

    I le taimi lava e tasi, o faʻamau o le iliac ma le faʻaipoipo fafine e faʻaalia i mataupu e seasea ona tupu. O ia togafitiga o se faʻamaoniga lea ua atiaʻe e le tagata gasegase se tino ogaoga o le taofiofia o le atherosclerosis.

    O le iʻuga, o le gangrene e avea o se faʻalavelave mataʻutia o faʻamaʻi pipisi, lea e mafai ona atiaʻe e avea ma se taunuuga o le faʻaumatia o le atherosclerosis, ma o se faʻalavelave ole microangiopathy o le maʻisuka. Gangrene e faʻapipiʻiina le ala o le seler-hemorrhagic vevela poʻo le ulcer ulcer. O le atinaʻeina o le gangrene e masani lava ona amata i le nofoaga na taʻe ai le sana poʻo se isi faʻamaʻi muamua. O le atinaʻe o le gangrene e mafai ona tupu i auala eseese. Faatasi ai ma le "gaogala" malogo, o masini e le mautonu e faasolosolo malie lava ona ulagia ma teena. I le gangrene o le "susu", o le tagata maʻi e faʻaalia le tele o faʻaʻailoga masani, ma o se tulaga faʻapitoa e faʻamalosia lelei.

    O faʻamaʻi faʻamaʻi pipisi i tagata eseese e mafai ona tupu i ni auala eseese. I nisi tulaga, o le faagasologa e amataina malie, i le tele o tausaga, o nisi taimi o le tele o tausaga. Ae o nisi taimi i tagata gasegase e maua i le maʻisuka, o le gasegase o le maʻisuka macro- ma microangiopathy o loʻo agaʻi televave vave, ma o le galanrenia e mafai ona atiae i lenei tulaga toetoe o le taimi lava lena. O vaega o le gaioiga e faʻatatau tonu lava i le natura o le kosi o le maʻisuka ua faʻamauina i le tagata maʻi.

    Faʻamatalaga o faʻamaʻi pipisi i le maʻisuka

    I le faagasologa o le faamautuina o se suesuega, o le tagata tomai faapitoa, muamua lava, e taitaia se suesuega a le tagata maʻi e saili ai e uiga i ana faitioga, talafaasolopito ma foliga vaaia o le atinaeina o le maʻisuka, ma faailoga o le faamai. E taua tele mo le fomaʻi ona fuafua pe o le maʻi o loʻo oso i taimi uma i le toto, pe o ulaula le tagata maʻi. A maeʻa, ia faia se suʻega maeʻaeʻa, lea e fuafua ai e le fomaʻi le localization o faʻamaoniga e faʻalavelave ai le maʻi, e iloa ai le tele o taimi latou te mafua ai popolega.

    Ina ia faʻamaonia le maʻisuka, i le faagasologa o suʻesuʻega, e tatau ona e fuafuaina le aofaʻi o suka i totonu o le toto, e faʻaaogaina ai se polokalame faapitoa mo lenei mea, lea o le a taʻuina atu ia te oe e le endocrinologist. E le gata i lea, i le faagasologa o suʻesuʻega o le toto suʻesuʻe, o le maualuga o le cholesterol ma isi lipids ua fuafuaina. Afai e masalomia e le fomaʻi ua maʻi le gasegase o le tagata maʻi, ua tofotofoina foi o ia i le urine e fuafua ai pe oi ai le palatini.

    Ina ia fuafuaina le tulaga o vaʻa pito i lalo ma a latou galuega tauave, e faʻaaogaina suʻesuʻega auiliili, lea e aofia ai le tele o suʻega e aofia ai mea faʻaletino, faʻapea foʻi ma le faʻamalamalamaina o masini. Ina ia iloiloina le galuega a le loto, o le tagata gasegase e maua se electrocardiogram, faʻapea foi ma se faʻafitauli faigata e aofia ai le ECG i le taimi o le faateleina o le avega. Ole suʻega ole faʻamatalaga e mafai ai e oe ona suʻesuʻeina le tafe toto o vaʻa toto.

    O le iloa o le faaleagaina o vaʻa o le retina (retinopathy), suʻesuʻega faʻapitoa - ophthalmoscopy poʻo le angiogram fluorescence - e tatau ona faia e se tagata e faʻaleleia maʻi.

    Togafitiga o le gasegase vascular damage

    Togafitiga o faʻamaʻi pipisi i le maʻisuka e aofia ai le tuʻuina atu o le puleaina o le maualuga o le toto, ma le lagolago faifai pea mo fua masani o le suka toto. Mo lenei mea, e matua taua lava le mulimuli i le taumafataga na fautuaina e le fomaʻi, faʻapea foi ma le faʻaaogaina o fualaau saʻo.

    O le masani ona faʻaaogaina fualaau oona e maualalo ai le kulukose poʻo le inisalini o se mea tatau mo le maʻisuka. Beta blockers, angiotensin liliu mai inhibitors o le enzyme, siaki o le calcium channel, ma togafitiga e faʻaaogaina e faʻaitiitia ai le toto i le maʻisuka. E mafai ona faʻaitiitia le cholesterol toto i fuainumera.

    Afai o le tagata maʻi e ono lamatia ai le toto, o lona uiga o vailaau faasaina e mafai ona faʻatulagaina e faʻaitiitia ai le tulaga o fegalegaleaiga o le platelet. E mafai ona avea Aspirin, Plavix.

    Afai e maua i le paʻu o vae vaevaega, ona tatau lea ona togafitia i latou. Ina ia puipuia le faʻaalia o le mai suka fou ma le salalau o faʻamaʻi pipisi, o le tagata gasegase ua faʻamaonia mai ai mea faʻamaʻi. O le leai o se togafitiga talafeagai e mafai ona oʻo atu ai i nisi faʻamaʻi pipisi, gangrene ma le tipi. Ina ia puipuia le tipiina, angioplasty, pupuʻu, ma le shunting ua faia. O le metotia o togafitiga e taʻitasi e faʻamatalaina e le fomai tipitipi vascular.

    I le retinopathy, o nisi taimi e faia ai se gaioiga faapitoa laser. Faatasi ai ma lana fesoasoani, ua faia ai se faʻasalaga o vaʻa faʻaleagaina, lea e mafua ai le faʻaleagaina o le tino i tagata gasegase e maua i le maʻisuka.

    Puipuiga o le faaleagaina o le maʻisuka vascular

    O maʻi e maua i le maʻisuka e tatau ona gauai faapitoa i le puipuia o faʻamaʻi pipisi. E tatau ona e taumafai e sui lou lava olaga i se mea sili e mafai ai. E taua tele lenei mea pe afai o loʻo maua i le amataga se faʻamaʻi vascular.

    Ina ia puipuia le faʻaalia o maʻi pipili, i aso uma e tatau i se tagata ona suʻe ma le totoa ona vae. I le paʻu vevela vevela, e tatau ona faʻaaogaina oloa lanolin. E taua tele le le faatagaina o manua i le paʻu o vae, ia pipii i se meaʻai, ia le misia le taimi e ave ai fualaau na faatonuina e se fomaʻi mo togafitiga faigata.

    O le mea taua i le puipuia o le faʻasaina o le maʻisuka o le faatumauina o le toto toto masani.

    E le gata i lea, e matua taua lava mo tagata mamaʻi e maua i le maʻisuka ina ia taofia uma le ulaula tapaa, faaitiitia le tele o meaʻai ma le suamalie i le taumafataga, taofia le maua o le mamafa, ma mataʻituina le toto ma le toto o le cholesterol toto. Masalo o le a fautuaina e le fomai le aspirin, lea e fesoasoani e puipuia ai le foliga mai o pupuni toto.

    E tutusa lava le taua o le puipuia o le maʻi o vaʻa o vae i aso uma mo le itiiti ifo ma le 45 minute, naʻo na o seevae faʻalelei.

    Aʻoga: Aʻoga mai le Rivne State Basic Medical College ma se tikeri i le Falemaʻi. Na faauu o ia mai le University of Medical Medical University a Vinnitsa. M.I. Pirogov ma se galuega faataitai e faavae i luga.

    Aafiaga o galuega: Mai le 2003 i le 2013 - galue o se tagata poto faapitoa i vailaau mo togafitiga ma le pule o le faleoloa falemaʻi. Na tuʻuina atu ia te ia tusi ma faʻamavaega mo le tele o tausaga o le galue malosi. O tusiga e uiga i mataupu faafomaʻi na lomia i lomiga a le lotoifale (nusipepa) ma i luga o telefoni i luga o Initaneti.

    Peter: Tuuina atu togafitiga MRI 2500 tusi. Ae e le o se togafitiga, ae na o se mea e iloa ai. Pe ua ou sese?

    Suhrob: O mata e vevela

    Valeria: O ia lava e leʻi mafaufau o le a siitia aʻu e Amelotex i oʻu vae i se vave vave - na ia tosoina loʻu tua i totonu.

    Nikolai: Ina ua aliali mai muamua lagona le lelei, ou te le i asiasi atu i se tagata tomai faapitoa.

    O mea uma o loʻo faʻaalia i luga o le upega tafaʻilagi e mo na o faʻamatalaga ma faʻaaogaga faʻaleaʻoaʻoga ma e le mafai ona manatu o se metotia togafitiga poʻo se faʻatalanoaga talafeagai e pei ona faatonuina e se fomaʻi.

    O le pulega o nofoaga ma tusitala tusitala e le tali atu i soʻo se toilalo ma taunuuga e ono tulaʻi mai pe a faʻaaoga mea e faaaoga ai le 'upega tafaʻilagi.

    Mafuaʻaga, faʻamaoniga ma togafitiga o le fesuiaiga o vaʻa o vae

    Paʻu i pito pito i lalo pe a savali pe gaioiga faaletino (tamoe, tietie uila) e le gata o le taunuuga o le tiga o le musika, ae mafai foi ona taʻu mai o loʻo i ai se fesuiaiga o vaʻa toto i vae o atigi ma veins. O le faʻamalosaga faʻafefeteina o le autu autu lea o le faʻagasolo malie o le gaogao o vae o vae, o le mafuaʻaga e masani ona atherosclerosis. O se faʻaaliga sili atu ona ogaoga o lenei maʻi o le faʻaalia mai o maʻi e le o faʻamalolo, pe, i ni tulaga ogaoga, gangrene. O le faapipiiina o le moega pito i lalo o pito pito i lalo e mafai ona tupu vave, o le mafuaʻaga o le thromboembolism - faʻataunuʻuina ma faʻafuaseʻi le faʻaaogaina o le lumen o le vaa faʻatasi ai ma se thrombus tuʻu.

    O le faʻapipiʻiina o paʻu toto e mafai ona tupu i totonu o le ogaoga ma le loloto o veins o pito pito i lalo. O le thrombosis i le muamua e le sili ona matautia, aua e seasea ona taitaiina atu i le thromboembolism pulmonary, e ese mai le tulaga lona lua. E taua le malamalama i mafuaʻaga ma taunuuga o faʻamaʻi.

    O le mafuaaga autu mo le paʻu o le faʻavaeina lea o pupuni toto.

    O le totoina o le toto o se mea e sili ona taua mo le tino o le tino, lea e pipii faatasi ai platelet, fibrin, ma isi vaega e fai ai se ta (toto toto). O lenei gaioiga e mafai ai ona e taofia le toto i le faaleagaina o le paʻu poʻo le tino. O le kopa se ata e puipuia ai le tino mai le toto mamafa. I le toesea o lenei faʻaalia i le faʻaleagaina, e mafai ona faʻamutaina se toʻotoga laiti i le toilalo.

    E lua ituaiga o fusi toto. O nisi ua faia i le sone o le vave o le toto (arteries), muamua e aofia ai platelet, ei ai se lanu uliuli. O isi e tulai mai i vaʻa e telegese le tafe toto (veins), mumu, ma o mai e mafua mai i le gluing fibrin i sela mūmū mumu.

    I totonu o veins, e tupu tele lava lenei mea nai lo le ogatotonu, talu ai ona o le toto e tafe malie atu. O isi auala mo le atinaʻeina o le gasegase vevela: faʻaleagaina o le endothelium (i totonu o le puipui o le vaa), hypercoagulation (faʻaopoopo toto coagulation).

    O le Thrombi e masani ona ulu i totonu o le moega pito i lalo o pito i lalo mai le pito i luga o se lio tele o le toto. O lenei tulaga ua taua o le thromboembolism, o lona uiga e le o gaosia le kesi i le vaega o le afaina o le vaa, ae na siitia mai i le fatu, o le aborina aorta, ma le iliac uaua. O le mea lea, o le fausaga o le tino i luga o vae e masani lava ona tupu mai i le talaaga o le fatu cardiac arrhythmias, anerysms, ma le atherosclerotic leions o vaa o loo i luga aʻe o le fao femoral (thrombotic masses i luga o le atherosclerotic plaque, lea e mafai ona alu, ona alu atu lea i le itu i luga o le toto).

    Atherosclerosis - le mafuaʻaga o le fuga o toto toto

    Faʻasalaga faʻapitoa: faʻafuaseʻi ma le faʻafefete, faʻalavelave ma masani

    O le toto toto, o loʻo alu i se vaitafe, e pipii i le lumenia o le vaa, ma mafua ai ona faʻaogaina atoa, o le toto totoʻa i le vavae ua muta. O le iʻuga, e atiaʻe se atiketi gasegase poʻo, ona o lenei tulaga e taʻua foi, o le toilalo vaivai laititi. O faʻaalia nei faʻamaoniga e faʻafuaseʻi ona aliali mai:

    • tiga matuitui
    • faafuasei o le paʻu,
    • paresthesia (pricking pnefiti)
    • faaitiitia i le lotoifale o le vevela paʻu,
    • leai se pisa
    • maʻi pipili.

    O lenei tulaga e manaʻomia ai le fesoasoani faanatinati, faʻatopetope faiga. O se tagata gasegase i le thromboembolism ua tuʻuina atu i totonu o le lotoifale ni faʻasalaga e ala i se pusi poʻo se taotoga e faia. Ua aveeseina le thrombus i se auala tatala - o le vaa ua tuusaʻo tuusao i luga aʻe o lona nofoaga, poʻo le faʻaaogaina o se pusa paluni.

    O le faʻaaogaina o laʻau i luga o vae e mafai ona faʻatupulaʻia lemu, ona faʻalavelave faʻafuaseʻi lea. E masani ona tupu lenei mea ona o le atherosclerosis. Isi mea e le masani ai:

    O le atherosclerosis e faʻaumatia ai pito maualalo pito sili ona maualuga, o se faʻamaʻi pipisi lea e tele lava ina taʻitaʻi atu ai i le le atoatoa o le le atoatoa i totonu o vae. O le umi o lona iloa ma togafitiga e mafai ona fesoasoani tele i le soifua o le maʻi. E faapefea ona faʻamatalaina?

    Le mafuaʻaga o le faʻamamaina o le atherosclerosis

    O le mafuaaga autu mo le faaitiitia o le mumu o le ogatotonu o vae o le atherosclerosis - o se faamaʻi masani, ma o se taunuuga o lea mea o lo o faaputuputuina ai se mea e pei o le masima i totonu o le puipui o le vaa, o le mea e taʻua o le atheromatous plaque forms. I le taimi muamua, o nei teugatupe e aofia ai cholesterol, nisi vaega o lipoproteins. I le gasologa o taimi, o loʻo faʻapupulaina i totonu o le tino le mea e faʻapipiʻi ai (calleum) (calcification), lea e mafua ai le leiloa o le malosi, faʻamaʻi (faʻaitiitiga o le kilia) seia oʻo ina vavao le vaa (faʻatoʻa faʻapipiʻi). O se taunuuga o lenei mea, o le toto totoga i pito i lalo o le faʻalavelave, faʻapupulaina ai le gataifale, poʻo le matelaina o le okesene.

    "O le faapipiiina o le atherosclerosis" o toto toto i le tino maualalo, lea e mafai ona tupu e le gata i vae, ae i totonu foi o arteries o le pelvis, o le aborina aorta, e muamua ona faaalia i le foliga mai o le faoa faamalosi ma tiga i taimi o faamalositino. O le mea muamua lava lea o le faʻaoʻoina o toto toto i luga o vae, lea e tupu pe a faʻaitiitia le lumanaʻi o se uaga i le nofoaga o le paʻu ua maeʻa e sili atu ma le afa.

    O aʻafiaga o aʻafiaga e tutusa ma le tulaga o le faʻaleagaina o mea e gaosia ai siama - o toto toto e fafagaina le fatu ma taʻitaʻia ai le faʻaleagaina o le myocardial:

    • ulaula
    • maʻisuka
    • maualuga le toto maualuga
    • maualuga le cholesterol maualuga.

    Faailoga o le vavalalata o le lumenene o laʻau o pito i lalo ifo

    E faʻatatau i le maualuga o loʻo tafe ai le toto, e ono oʻo mai le tiga i tamaʻi povi, vae ma pulu. O le malosi ma le umi e faalagolago tele i le tikeri o le vavalalata o le faga. I le tulaga o le vevesi ogaoga (o le vevela o le vaa e toetoe lava a poloka), o le paʻu i luga o tamatamailima ua paʻu, malulu i le paʻi, o le pulus i le popliteal fossa, i luga o le tapuvae po o le ogavae e le o lagona. I tulaga ogaoga (afaina atoa), pe a muta le tafe o le toto i le tino, e amata ona oti (o le gangrene), lea e masani ona manaomia ai le toesea.

    O lenei faailoga iloga o le fesuiaiga o toto toto i luga o vae e oo lava i lona lava igoa - "faamaninoga le tumau." Tulu ma nisi vailaʻau e mafai foʻi ona mafua ai le tiga o le vae.

    E faʻafefea ona togafiti maʻi o vaʻa o vae

    O le faʻaaogaina o le tasi ituaiga o togafitiga poʻo se isi e sili lava ona faalagolago i le nofoaga (lea e afaina ai le ua, i le a le maualuga) ma le tikeri o le poloka o le vaa. I le amataga o le faʻamaʻi, o faʻamaʻi faʻamaʻi e mafai ona taofiofia ma faʻamalositino masani. O se fesoasoani lelei i lenei mea o le:

    • pe afai o le tagata gasegase o loʻo i ai isi pauna, o le a leai se aogā o mea na leiloa
    • afai e ulaula o ia, o le aveesea o lenei vaisu o le a aloese mai le alualu i luma o le maʻi.

    Mo tagata mamaʻi na matua aʻafia, ua faʻaalia le taotoga mulimuli. I tulaga sili atu ona ogaoga, o loʻo tatala ai le taotoga o le faʻaaogaina o le atheromatous plaque. Afai e le mafai ona faia lenei mea, fai le taotoga o taʻaloga.

    • O le faʻamalosia o le tino / faʻamaʻi - faʻamalositino mulimuli, e mafai ai e oe ona faʻalautele le lumenia o le vaa. O loʻo faia i lalo o le vaavaaiga a se suʻesuʻega faʻamataʻu. I le taimi muamua, o se pusa fetuutuunai e aumai i le nofoaga o le pusa i le faga. Ona faʻaaogaina lea o le pusa muamua e avea o se taʻiala, o le isi lona lua pito i lalo e faʻaofiina i se paluni puʻe i le pito. O le paluni e tatau ona faʻapipiʻiina i luga o le vevese, pe a uma ona faʻafefeteina, lea e oʻo atu ai i le faʻalauteleina o le lumen o le vaa, faʻamalosi o le papa. Faʻatumu le faʻataʻitaʻiga e ala i le faʻapipiʻiina o se faʻaoloa e faʻalautele ai le tagata lava ia, lea e uʻu ai le aluga i se tulaga lautele.
    • O taotoga o taotoga o se taotoga lea e aofia ai le tuʻufaʻatasia o le anastomosis. Faatasi ai ma lenei mea, ua toe faʻafoisia le toto. Na alu o ia, ma aloese mai le vaega na poloka o le vaa.Ina ia faia lenei mea, o pito o le sulu o le sulu (masani o vaega o le vein o loo i luga o le lima) o loʻo tuʻuina i totonu o puipui o le faʻamata i luga ma lalo ifo o le vevela. O lenei mea e maua ai le toe faʻafeiloaʻiga (faʻaitiitia le vavalalata) o le tafe toto e ala i le sulu. O le taotoga e faʻaalia i le faʻatonuina atoatoa (poloka) o le vaa.

    Le faalavelaveina o Thrombus o veins o pito pito i lalo

    O le faʻavaeina o se thrombus i veins o pito i lalo, e taua foi o le thrombosis vevela, o se masani masani masani. O se tulaga matautia o le verombosis loloto (DVT), pe a le tupu i le vevela o vevela o vae o loʻo i lalo o le paʻu, ae o loʻo i totonu o le mafiafia o le maso mass. O lenei tulaga e lamatia ai le ola, talu ai e mafai e se tui toto ona taʻe ese ma ulufale i le aluga o le pulmonary i se toto, ma mafua ai loa ona pueina faafuasei le loto.

    Faʻatonuga o le kopa

    O le faateleina o le toto coagulability e afua mai, e pei o se tulafono, e ala i le faasolosolo malie o le tafe toto i vae, faapea foi ma le faaleagaina o puipui o veins ona o se manua po o se siama, o mafuaʻaga autu o se tui toto.

    O isi mea e fesoasoani i le faʻavaeina o pupuni toto e aofia ai:

    • ulaula
    • cardiovascular disease
    • maʻisuka
    • maualuga le toto maualuga
    • mala o le eleele
    • o le faʻaaogaina o nisi o hormones, aemaise lava le faʻaaogaina o le estrogen i le taimi o le maitaga, faʻapupulaina ai le aʻafiaga o pupuni toto i vae,
    • faʻamaʻi pipisi.

    Faailoga o se toto toto i vae

    O le faʻavaeina o se thrombus i totonu o veins vevela e faʻatasi ma sina laumei i le lotoifale, tiga ma le mumu. O faʻamaoniga o le verombosis loloto loloto e sili atu ona faʻamatala, atonu e aofia ai:

    • fuga o tapuvae ma tamai povi,
    • tiga, fulafula, mumu ma le mafanafana faataamilo i le vaega ua aafia,
    • faateleina le tiga pe a sii i luga vae.

    Faʻamatalaga o le thrombosis

    E masani lava, o le vevelaina o vevela vevela i luga o vae, o ona uiga e faigata tele ona feteenai ma isi fomaʻi, e faʻamaonia e fomaʻi e aunoa ma se faigata tele. Afai e tatau ai, o le suʻega o le ultrasound e faʻamatalaina. I le tulaga o le verombosis loloto loloto, o le suʻesuʻega, e pei o le tulafono, e manaʻomia ai le faʻaaogaina o le suʻega X-ray, faʻataʻitaʻiga o le resonance magnet (MRI) poʻo le calculation calculation (CT).

    Lave togafitiga vein

    Togafitiga e faalagolago ile mafuaʻaga ole tui toto. I le tele o tulaga, o loʻo faʻamautuina ai fualaau faʻamalaʻau (puluvaga). O le malolo mo le 3 i le 5 aso e fautuaina foi. Faʻaleleia i le lotoifale: vevela vevela ma vailaʻau e faʻaitiitia ai le fulafula ma tiga. O togafitiga faʻapitoa e masani lava ona faia i le fale; faʻaopopo atu, e fautuaina e le fomai:

    • savali lelei
    • taumafai e taofi lou vae i se tulaga maualuga,
    • ofuina ni totini pepe.

    Afai e talitonu le fomaʻi "o le faafitauli i le thrombus e tatau ona fofo vave," o le tagata maʻi e tuʻu i le falemaʻi mo togafitiga o le thrombolytic. Thrombolytics o vailaau ia e vave ona solo le toto toto. E tuiina i totonu o le toto e ala i se vela o loʻo i luga o le lima, pe mafai foi e le fomaʻi ona faʻaaoga se pusa faapitoa, ma fafaga saʻo nei vailaʻau i le thrombus. Ona o le mea moni e faapea o vailaʻau e mafai ona mafua ai le gasegase ogaoga, e na o tulaga maʻoti lava e faʻaaogaina ai.

    I totonu o na gasegase lea e faʻamaonia ai le tofiaina o tui puipuia, o loʻo faia le taotoga. O togafitiga togafitiga o le fesuiaiga o vaʻa i luga o vae o loʻo faʻamoemoe e puipuia ai le faʻaaogaina o le pulmonary. Ina ia faia lenei mea, ia e faia se "mailei mo paʻu toto" (masini vavave) i totonu o le vena vena cava. E mafai ona puipuia le tui toto mai le ulu atu i mama (pulmonary embolism), ae peitai, e le taofia ai le foliga mai o ni fusi fou.

    Mafuaʻaga o faʻamaʻi o le Buerger. O se mafuaaga mautinoa mo le atinaʻeina o lenei vasculitis (faʻavave o le tino) i tagata e le o iloa. . O le amataina o le thromboangiitis o pito i lalo ifo i le amataga, toe faia ai le falemaʻi o le phenomenon Raynaud.

    I le solia ai o le toto, o le a faʻagesegese ai, ua faaleagaina ai puipui o vaʻa. e ala i le taumatau o le atrium ma le ventricle o le fatu i totonu o le gaʻo pulmonary, lea o le a mafua ai le thromboembolism. . Trombophlebitis o pito pito i lalo: togafitiga ile fale.

    . gaioiolosi gaioiolosi, o loʻo i ai se uiga o le faʻapipiʻi o paʻu toto i totonu o le toto o le toto, lea e faʻateleina ai le lamatiaga o le thromboembolism. . O le thrombophlebitis migratory o veins papaʻu o pito pito i lalo.

    O le faʻavaeina o se kopa i totonu o vaʻa o loʻo i totonu o le maso o le muscle o vae, i le taimi muamua e ono tupu mai ma le le mautonu, ma le muamua. Puipuia o le gasegase loloto o le thrombophlebitis o pito i lalo ma le thromboembolism pulmonary i tagata mamaʻi.

    Fomaʻi vasesini inflammatory. Atherosclerosis . O se tulaga e lamatia ai le ola e tupu - o le pulmonary embolism (pulmonary embolism), lea e masani ona matauina i le DVT. . veinsose veinsose o pito i lalo.

    I le lumanaʻi lata mai o le a tatou lomia faʻamatalaga.

    E faʻapefea ona fufulu ipu i vae

    O le pipiiina o vaa i luga o vae, aemaise lava vae, e taʻitaʻia ai le mea moni, o le toto, lea e maua ai le okesene ma meaʻai i sulu o le tino, o le a le toe tafe iinei i le tele o mea manaʻomia. E taʻitaʻia ai le mea moni e le maua e fusi ni elemene talafeagai ma amata ai ona matelaina, ona oti ai lea. O lenei tulaga e faʻaalia ai le tupuga o lagona i totonu o vae, ma aemaise lava tulaga faigata - i le gangrene.

    O le masani ona masani o vaʻa o vae o le atherosclerosis, lea e faʻaalia ai i le poloka o toto toto e ala i le cholesterol, seia oo lava i le maeʻa maeʻa. O se taunuuga, o le okesene e faamuta le ulu i totonu o fusi o vae, lea e amata ona afaina, ma ua matua faigata tele lava. O mafuaʻaga autu e mafai ona mafua ai ia faiga e:

    • O le maʻi suka
    • Maualuga maualuga
    • Smoking ma le ava malosi
    • Faʻaleagaina le lipid metabolism,
    • Vaʻaiga faʻapitoa.

    O le pipiiina o vaʻa o vae o se faʻamaʻi masani lava, aemaise lava i matua. O se olaga le saʻo e taʻitaʻia ai le taimi i le faʻaalia o gasegase eseese. O le mea lea, e mafai e vaa ona aʻafia:

    1. Paʻu toto ma toto. Latou te faia i veins ma arteries uma ona o se mea e le masani ai le fatu ma veins varicose,
    2. Microorganisms ma parasites.
    3. Faʻaofuofu o gas - e le masani, ma e mafua ona o suiga tetele i le ea, mo se faʻataʻitaʻiga, i taimi o mauga maualuga maualuluga po o le lolovaia i lalo o le vai.
    4. Pepa o Cholesterol o mea sili ona taatele.

    E tusa lava pe faʻapena ona tulaʻi mai faafitauli faʻapitoa, ona aoga lea ia i latou ia foia. Ma le isi, o le fofo e masani lava ona faigata. O lona uiga e le gata o togafitiga faʻapitoa, ae o se suiga i le olaga.

    Vailaʻau vae faamama

    E i ai ni vaega o metotia mo le faamamaina o vaʻa o vae:

    O se soifua maloloina lelei e tatau foi ona maitauina e avea o se isi vaega, ae o le mea sili lea o se seti o puipuiga, e ui lava o suiga i se soifua maloloina lelei o le a fesoasoani foi e faamama le vaʻa o vae.

    Faatasi ai ma fualaau, e manino mea uma. E foliga mai e mafai ona e inu i se tasi laulau, ma o le a pasi uma mea uma. Ae peitai, e le o mea uma e faigofie tele. O le mea moni, o faʻamatalaga faʻaonaponei e ofoina atu vailaʻau mo le faamamaina o ipu e le saʻo mai se vaaiga faʻa-natura. Afai e na o le i ai o vaa o loʻo faʻaaliina i ni ituaiga o paipa faigofie e mafai ona faʻamamaina e le ituaiga o togafiti e faʻaaogaina ai le meafaigaluega mo le Mole. O le mea moni, e eseese mea uma. O se ipu o se mea e ese ai, ma e aofia ai laulau e tolu. O iinei, pusa cholesterol, na o le faapipii i le ogatotonu, ma le faateleina o le lapoa, faasolosolo malie lava ona afaina le vaa. O fualaau oona e ave ai latou e le o iai. Ioe, o loʻo i ai togafitiga - e pei o le suauʻu iʻa na faʻatau atu i lalo o le igoa igoa ma se igoa matagofie (OMEGA3). Ae peitai, e le o se vailaau - ae na o se faʻalavelave o gasegase gaʻo eletise e faʻaitiitia ai le tele o le cholesterol. O le Omega 3 e le gata ina maua i iʻa o nisi ituaiga, ae faapea foi i le tele o fua o laau - mo se faataitaiga, i le olive olive po o se pepa lanumeamata mumu.

    Sauniuniga mo le faʻamamāina o vaʻa o vae

    Ma le isi, e mafai ona e tagofia fualaau faasaina:

    1. Sequestrants of bile acid, e aofia ai le holi choramiramine (quantalan, questran), colestipol (colestid). E faʻaaogaina i le amataga o le arteriosclerosis o vae,
    2. Tulafono, lea e faaopoopo i aspirin, e aofia ai lovastatin (choletar, mevacor), simvastatin, pravastatin (lipostat). O lo latou faʻamoemoe e faʻamaonia i le maualuga o doses o cholesterol ma faʻamaʻi fatu fatu,
    3. Fiprates (faʻafefete, bezafibrat). Faʻaititia le aofaiga o triglycerides i le toto, aemaise lava i le maʻisuka. E le mafai ona faʻaogaina mo maʻi o le ate,
    4. Niacin ma ona mea na maua. Faʻatagaina e faʻaaoga se vailaʻau e aoga i soʻo se laasaga o le faʻamaʻi o le atherosclerosis o vae. Faʻailoaina i le maʻisuka, maʻi mimiti, gout

    O vailaʻau uma e tatau ona naʻo lalo o le vaavaaiga a se fomaʻi.

    Faiga faʻavae

    O le sili ona lauiloa o le togafiti ole laser o pusa cholesterol. E tele mea lelei:

    • O le laser e aveese lelei ai "pulou", e aunoa ma le faaleagaina o le biosystem tagata, lea e taua tele,
    • E mafai foi e le laser ona i ai se aafiaga faigata i le tino,
    • E le manaʻomia se faʻasologa o faʻamaʻi,
    • E i ai sona aʻafiaga faʻaleaga,
    • Faʻatuʻosaʻo mea faʻapipiʻi
    • Faʻaleaga lelei le faʻaleleia o le cholesterol.

    O se vaega o metotia faafaamasinoga e tatau ona gauai faapitoa.

    Faʻamamaina o vaʻa o vae i faʻatoʻaga faʻa-Iutaia

    O le measina faaleatunuu na maua ai ei matou le avanoa e faamama ai vaa i le fesoasoani a le natura, e sili atu le saogalemu nai lo le saogalemu. O lea:

    1. Walnuts:
    • 1.5 kg 'ole'ā galo ni fatu,
    • Ona faʻafefiloi lea o le mamafa ma le meli (3 punetini),
    • O le mea e tupu ai le paluga o loʻo i ai mo le 2 masina i le afa itula ao le i faia taumafataga,
    • Tao i totonu o le pusaaisa.
    1. Tincture o le kalaka:
    • Tipi 200 g o le tilotilo fou fou ma sasaa 150 ml. ava malosi
    • Faʻaosooso i se mea malulu, pouliuli (e le o le pusaaisa!) Mo le itiiti ifo i le 10 aso,
    • Ona filifili lea o le masini, ma lafoai le pipi o loo totoe,
    • Faʻaauau 4 isi aso i lalo ole lava aiaiga
    • Ave faʻaseʻe 3 taimi i le aso aʻo leʻi 'ai (mo le 30 minute)

    O se auala sili ona aoga. Laʻau o le a faʻamamaina moni ai au vaʻa.

    1. Tea i le susu:
    • Fai se tiunu uliuli malosi, e sili mai i se laulaʻau tele,
    • Liligi le pipi pulupulu i le susu, ia manatua o le susu e tatau ona aofia ai le 1/5 o le maualuga o le vaa,
    • Faaaoga le paluga mo le 4 aso i le tolu itula. O nei aso e 4 e sili atu le faʻagataina oe lava i meaʻai, tuʻuina atu i le tino se malologa.

    O nei metotia o le a fesoasoani pe afai e le atoatoa, ona faʻaumatia ai lea o faʻamalalala luga o vae.

    Ia, aua nei galo e uiga i le olaga. Afai e te manaʻo moni e fufulu vaʻa o vae ma sili atu ona lelei ona e manaʻomia lea e sili atu i le ea fou ma agai i luma, lafoai amio leaga ma amata ona 'ai saʻo - ona fai mai lea o lou tino "faafetai".

    Q & A

    O le aia tatau o le faʻatapulaʻaina lea oe i le faʻaaogaina o gaʻo, o meaola masani (manufasi ma le puaa, pata, ituaiga o sisi ma susu susu, iʻa). Faʻesea meaʻai i luga o kalori, faatapulaʻa le faʻaaogaina o meaʻai faʻavela, faʻapea foʻi ma fuamoa falai. Taumafai e 'ai meaʻai ua vevela, inu vailaau lanu meamata ma lemoni, ma susu, fualaau o fualaau suamalie ma meaʻai maualalo. Inu sua o le beetroot, faʻaitiitia sina mea itiiti i le vai, 'ai atili fualaau suamalie, nati ... Faʻalelei lelei!

    Ou te fesili i le fesili mo le taimi muamua.

    Tincture o le kalaka. O loʻo tusia .... tuʻu le mataua i le matāua 3 taimi i le aso. Ma pe fia fuga? Faamolemole tali mai. O mea sili uma.

    ia i ai i le ea fou ma alu, 'ai saʻo - o le a le uiga o le' ai saʻo?

  • Tuua Lau Faamatalaga