Cholesterol taumafa

"A aunoa ma cholesterol, e aunoa ma le gaʻo, itiiti ifo kaloli," - o sea fuaitau i aso nei ua avea ma se pusi moni mo tagata o loʻo faʻatau i faleoloa. I le taumafai e suia o latou soifua maloloina mo le sili atu, o loʻo taumafai tagata e filifili na meaʻai e le mafua ai le atiaʻe o le atherosclerosis, ma lelei, e mafai ona latou aveesea atoatoa le gaʻo mai le tino. Lowest cholesterol maualalo mai meaʻai e le mafai ona na o se meaʻai, ae o se togafitiga e tatau ona mulimuli ai.

Cholesterol ma meaai

E le mafai ona talanoa e uiga i lenei lipoprotein e aunoa ma le afaina o oloa, ona o le tulaga o le cardiovascular system e faalagolago i le tele o meaai.

E tusa ai ma fuainumera, e tusa ma le 80 pasene o cholesterol uma e faʻapipiʻiina i aso uma i le ate. O isi e tatau ona o mai ma meaai.

I le avea ai o se tulafono, o se tagata faʻaonaponei e faʻaaogaina se tele o kalori i meaʻai, ma o le cholesterol i totonu o lana meaai e sili atu le maualuga nai lo le fua fautuaina o le 300-400 mg mo se tagata e masani ona fausia. O le mafuaaga lena e tatau ai ona filifilia na oloa ia e le sili atu i le cholesterol le tapulaa taliaina pe ua matua le toe i ai.

  • vela
  • fualaau faisua
  • pi
  • fua ma fua
  • fuālaʻau fuālaʻau
  • oloa susu
  • iʻa
  • fatu ma nati,
  • lauti, kofe, koko,
  • sipuni.

I fatuga o soʻo se ituaiga, o le cholesterol mea e maualalo e leai, ma o le vaega itiiti o le gaʻo o loʻo i ai o se mea naʻo se suauʻu fualaʻau maloloina. O fua o le fatu ua leva ona avea ma punavai autu o taumafa i le tele o atunuu. I le taimi nei, o loʻo i ai se manatu e faapea, o le oloa autu e faia mai falaoa (falaoa) e oʻo atu ai i le atoatoa. E le saʻo lenei mea.

E le o le falaoa lava ia e tau atu i le atoatoa, ae o le mea e masani ona faʻaumatia ai. E seasea lava ona 'ai e se tasi le falaoa e pei o lena, e aunoa ma le kuka, sisi, pate poʻo soʻo se isi lava faʻatumu. I le faaaogaina o fasi sandwiches, e mafai ona e mauaina se fua tele o le cholesterol, ae le o le areto lea e tuuaia mo lenei mea.

I le auala, e sili atu ona aoga le 'aiina o falaoa i falaoamata atoa, falala ma isi vaega aoga e matua faʻaleleia atili ai mea taumafa o le oloa. O le mauaina i luga o le fata e le faigata tele. I le avea ai o se tulafono, o loʻo i ai se paʻu oona, ma luga o puipui o sea falaoa e mafai ona e vaʻavaʻai i faʻalavelave eseese.

Tulafono Lautele

Cholesterol O se gaʻo-pei o se vaega o le vaega o uila o meaola manu. I lenei tulaga, e le mafai ona maua i fua o laau. I le tino o le tagata, e maua mai e toetoe o totoga uma, ae o le tele lava o mea e maua mai i le ate. E tele tino e le mafai ona galue e aunoa ma le cholesterol. O lenei mea o se fale e le mafaamatalaina e faʻapipiʻiina ai siama (e maua ai le malosi, e puipuia ai fausaga o le intracellular mai radical free), e manaʻomia mo le faʻavaeina o hormones o le tino, o le fafine ma le tane.

E tāua tele le faʻapitoa o le cholesterol ma faʻalavelave, faʻamalosi, ma masima. O le i ai i totonu o le toto, e mafua ai le lipoproteins ma le polotini. Laʻu eleʻele lipoproteins e faʻafefe ai le cholesterol mai le ate i totoga uma. LDL e afaina pe afai e sili atu le tele o cholesterol e siitia atu i totonu o sela nai lo le mea e manaʻomia mo a latou galuega taua. Afai o le maualuga o le lipoprotein cholesterol e maualuga atu nai lo le masani, o le mea moni lea e mafua ai le maʻi fatu.

Laʻau maualuga lipoproteins feaveaʻi le cholesterol mai 'ie e toe foʻi i le ate, lea e faʻaumatia ai ma faʻasalaina i le talo. O le mea lea, HDL poʻo HDL e taofia ai le atinaʻeina o le fatu ma faʻamaʻi pipisi.

Aisea ua siitia ai le cholesterol?

  • Taumafa le lelei. O lona maualuga e aʻafia i gaʻo tumu oona o loʻo i ai i le gaʻo mūmū mūmū, sola, gaʻo, cheeses, ma le faʻafiafiaga.
  • Soifuaga masani.
  • O le mamafa o se tulaga lamatia mo le faateleina o LDL.
  • Fuʻa.
  • Ava malosi.

E masani ona manatu ole maualuga ole 5 mmol / l. O se mafuaaga mo popolega ma mo le faateleina o le gauai atu i lau meaai ma le soifua maloloina ua i ai nei se maualuga o le cholesterol o le 5 i le 6.4 mmol / L. Talu ai o le maualuga o le cholesterol e faalagolago i le taumafa, o le taumafa o le cholesterol o le a fesoasoani e faʻaititia lona tulaga i le 10-15%. E ese le valaʻau: anti-cholesterol, hypocholesterol poʻo le cholesterol-leai, ae e na o le tasi lava le itu - o le faʻasaina o meaola ma meaʻai e aofia ai le cholesterol.

Faʻalagolago i le maualuga o le fesuiaʻiga o suʻega toto, e mafai e meaʻai ona faʻatapulaʻa ai meaai o le cholesterol poʻo le faʻaaogaina atoatoa. Afai e te tausisia lenei meaai mo se taimi puupuu, mo se faataitaiga, ao faagasolo le vaiaso, o le a le aafia ai le maualuga o le cholesterol, ae o le a fesoasoani e faaitiitia le mamafa (tasi i le lua kilokalama i le vaiaso). Mo togafitiga togafitiga, o nei meaʻai e tatau ona tausisia mo se taimi umi pe faʻaauau pea. O mea taumafa lelei e fesoasoani e faʻaitiitia ai le faʻaleagaina o le lipid metabolism ma faʻaitiitia ai le mamafa. Afai a maeʻa le 3-5 masina e le faʻamaopoopoina le tulaga o le cholesterol, latou te o atu i togafitiga faafomaʻi, ae ia mautinoa e mulimuli i se meaʻai.

O le taumafataga o le cholesterol maualalo e aofia ai:

  • Faʻaitiitia le aofaʻi o le kalori o mea taumafa, o lona uiga o le faʻaitiitia o le mamafa ona o le maualalo o kalori ma le maualalo o meaʻai, ae paleni i mea masani. E tusa ai ma faʻamatalaga aupito lata mai, e le o se mea e maua ai le maualalo o mea taumafa e fesoasoani i se taumafataga maualalo e maua ai le fesoasoani e faʻaitiitia le cholesterol leaga (LDL). Aua nei 'ai le suka, soʻo se meaʻai e aofia ai gaʻo vailaau, falaoamata, pateta, ma pusa.
  • Faʻaitiitia le faʻaogaina o meaʻai ma meaʻai e aofia ai le cholesterol.
  • Faateleina le faʻaaogaina o gaʻo fualaʻau ma fiber. O le lamatiaga e le o le tele o le cholesterol e maua i oloa, ae o le leai o fiva i meaʻai, lea e mafai ona aveesea ai le tele mai le tino.
  • Faʻasaʻo le masima i le 8 g (ipu e saunia e aunoa ma le faaopoopo o masima, ma o meaai sauniuni e faʻafefete).

O le faʻaaogaina tele o gaʻo vailaʻau, gaʻo manu ma le ava malosi e faʻaleleia ai le kalori, lea e aʻafia ai le tulaga o le gaʻo gaʻo. O le faateleina o le kalori o mea e aofia ai faatasi ma le faateleina o le kulutalalini i totonu o le tino ma le faateleina o lona maualuga ile toto. Ina ia faʻaitiitia le kalori i mea taumafa, gaʻo ma gaʻo ese mai meaʻai o manufasi e ala i le kuka, a maeʻa ona kuka le aano o le aano pe gaosia. Pe a kuka le aano o manu ma moa, o le gaʻo e alu i totonu o le susu, ma e maumau ai le 40% o le gaʻo.

O le maualuga o le tapulaa o le cholesterol ma le meaai e 250-500 mg / aso, e fuafua i le tikeri hypercholesterolemia. Faʻatasi ma se tikeri talafeagai - e le sili atu ma le 300 mg i le aso, ma faʻalua - 200 mg. O manu uma e maua ai le cholesterol, ae le mafai e tagata ona lafoaia atoa. I luga o se taumafataga, faʻaaogaina taimi masani o mea taumafa e mafai, ae o loʻo i ai se mau maualalo o le cholesterol, ma le "cholesterol" meaai e le aofia. O le laulau o le a fesoasoani ia te oe e faʻatautaia lenei mea - o le cholesterol i totonu o meaai.

Meaʻai 100 gCholesterol i totonu ia i latou (i le faaitiitia o le poloaiga i mg)
Brains800-2300
Fatuga300-800
Uu fuamoa600
Laʻau o Moaf270-400
Uu ate492
Pork loin380
Pulu fagu360
Laumei360
Faʻasalaina le ulu300
Pulu (ghee)280
Carp270
Laʻau275
Pulu240
Natotenia210
Tino Fatu170
Ovsters170
Sauati lapisi169
Eli160-190
Pepa ole lafumanu150
Pate150
Sulu144
Sardines (kuka i le suauu)120-140
Pork ate130
Gouda cheese114
Sisi fufulu112
Pork meat110
Laʻu manu110
Pollock110
Ovi o povi110
Tisaga kulimi 60%105
Sausa, sausages100
Poru gaʻo100
Goa gaʻo100
Cheese Cheese - 50%100
Veʻa99
Tamai Mamoe98
Toto97
Lafumanu i90
Meaʻai o le Rabbit90
Duck ma le paʻu90
Meaʻai vao (vao paʻu)89
Lafula o iʻa gaʻo88
Fusi87
Vailani sausage, salami, mortadela, cervelat85
Laumei85
Laʻau 20%80
Mega aano pi (paʻu)79
Tamai Mamoe70
Sisi kulimi66
Ofagaf (vaivai)65
Musuka64
Tisit cheese - 45%60
Broilers ma moa40-60
Turkey40-60
Duck60
Kostroma cheese57
Taaloga56
Tuna55
Mollusks53
Loto o le puaa50
Sea language, pike50
Sauati kuka kuka gaʻo40
Horse elekereli40
Paʻu kulimi 10%33
Codfish30
Laʻu susu30
Milū 3%15
Kefir ma susu 1%3,2
Whey2
Fatisi e leai se totogi1
Ole yogurt e leai sona suavai1
Tisin aiga - 0.6%1
Fualaʻau o fualaʻau0
Margarines0

O lenei laulau o le a mafai ai e oe ona tuʻuina lelei se meaʻai. O le mea moni, e tatau ona e lafoaia meaai a le "cholesterol": o le mafaufau, fuamoa moa, mea ofoina atu, gaʻo gaʻo, ghee. Faatagaina e 'ai sina pata laitiiti.

Fats e tatau ona tala mo le 30% o le aofaʻi o le faʻaogaina o kalori. Oona gaʻo mama (gaʻo gaʻo, sooga, iʻa, meaʻai susu) e le sili atu ma le 10%. E tatau ona manatua i le mafaufau o le pipi, puaa, aano o moa e aofia ai le tele o gaʻo intracellular foliga e le vaaia.

Mai i puna o le protein, e tatau ona sili atu ona lelei iʻa. O meaʻai gaʻo faʻapitoa e tatau ona maua ai le 15% o gaʻo uma, ma gaʻo gaʻo-polyunsaturated - 6% (e uiga i oloa o loʻo i ai o le a talanoaina i lalo). Fualaau faisua ma fualaau aina e tatau ona sili atu i le 400 g i le aso. O le salts e faatagaina 5 g i le aso. O vailaau faʻataʻavalevalea faigofie e manaʻomia ona tuliesea.

Cholesterol faʻaitiitia meaʻai

  • Sui MNZHK - oleic acid. E tamaoaiga o ia olive suauu, lea e avea ma faavae o le "Mediterranean Mediterranean Food." E tusa ai ma le suʻesuʻega, o le faitau aofaʻi o nei atunuʻu e maualalo le maualalo o le tino mai le maʻi fatu.
  • PUFA omega 6 e fesoasoani foi i le faʻaitiitia o le hypercholesterolemia. O latou punavai o le sunflower, sana, cottonseed, ma fuālaʻau fuālaʻau.
  • PUFA Omega 3 o loʻo faʻatusalia mai e iʻa oona o le iʻa (sardine, mackerel, vao, fugani, fate). O le faʻaaogaina o le 0.5-1.0 g omega-3 mai iʻa po o le suāuʻu (faʻalelei) e faʻaitiitia ai le lamatiaga o faʻamaʻi. O le omega-3 a le PUFA e aofia ai foi suauu fuālaʻau (faʻafefiloi, solo, soya, pepe, nut, sesame). E tatau ona i ai le suauʻu manogi i le taumafataga ma faʻataunuʻu ai le gaʻo, aua e faʻaopopo i aoga aoga gaʻo, e aofia ai foi isi vaega anti-atherogenic - phospholipids, phytosterols, squalene ma phytostanols.
  • Phytosterols ma phytostanols e maua mai i le saito o le saito, popo, sana, rapeseed, soya, paʻu, suauu arasi, paukini ma fatu o le sunflower, fatukeke ma fatu sesame, nati (pistachios, cedar, almonds), fualaau faisua ma fua (aemaise avocados), alalaisa. O nei vailaʻau e masani lava e le aʻafia i totonu o le inumaga ma maua ai se faʻalapotopotoga faʻapitonuʻu. E tusa ai ma suʻesuʻega, o oloa e mafai ona faʻaitiitia ai le cholesterol e 10% pe afai e faʻaulu i le 2-3 g i le aso, ma faʻatasi ai ma le maualalo o le dietalrol diet e 24%. O le umi latou te faʻatau ai oloa faʻatauvaʻaina ma i latou, o le sili atu foi o le lipid-lowering effect. I se tasi ata. l olive suauu e aofia ai le 22 mg o le tino.
  • Totoina o meaai e avea o se punavai o fiva meaʻai. O le lautele o le faaaofiaina o fualaau faisua, fualaau aina ma fatuga e mafai ai ona tatou fetaui ma le manaʻoga mo fiberia (lea e 30-50 g i le aso e manaʻomia). Ma, e faaopoopo atu i le 15 g pectin i le taumafataga e faʻaititia le maualuga o le cholesterol e 15-20%. E le gata i lea, pe a faʻaalia i le taumafataga, o le tele o filo o meaʻai e faʻatupulaia ona o le saito o le saito, methyl cellulose poʻo le pectin mama. E tatau ona manatuaina o lo latou faʻalauteleina le faʻaaoga i se aofaiga e sili atu ma le 60 g e tau atu ai i le faʻaaogaina o le malosi o vitamini ma minerale talafeagai.
  • Cereals containing fiber and carbohydrates complexes e fesoasoani foi i le maualalo o le cholesterol ma faʻailoa. O pini ma mea kulupu e faʻaititia ai le cholesterol ona o le maualuga o le fiva soluble, ma e tusa ai ma le palatini e mafai ona suia ai aano o manu. E mafai foi ona e faʻaaogaina soya oloa - tofu, tempe, miso.
  • Fualaau faisua ma fualaau aina i le mumu ma le lanu violē polyphenolsfaʻaleleia le gaosiga o le HDL: vine, viburnum, cornel, fugalaau, vineberry, strawberries, chokeberries, cranberries, lingonberries, vine red, eggplant, kāpuni mumu, beets, pomegranates. O le sikoa i totonu o lenei itu o le sua kope. E mafai ona tuufaatasia ni vine.
  • Faatasi ai ma fualaau faisua, toga papaʻe taʻitaʻia O lona faaaogaina e aoga i soo se ituaiga, ma e tatau ona i ai i le taumafataga i aso uma i se aofaiga o le itiiti ifo i le 100 g.
  • O lapisi o se mamana mamana statinfaʻaitiitia le gaosiga o LDL. Ina ia iai se taunuʻuga mautinoa, e tatau ona e faʻaaogaina mo le 3 masina, 2-3 cloves i le aso (faʻaeteete ma gastritis, pepatic ulcer, pancreatitis ma prick).
  • Iodine e iai sona aafiaga o le hypolesterolemic ma puipuia ai le teuina o lipids i totonu o le puipui o le ipu. O lona faʻapogai o le 'ai o le sami: salu, sami kukama, iʻa, moa, sea kale, o lona faʻaaogaina e mafai ona maua ai le manaʻoga mo iodine.
  • O le matafaioi o le chromium e fesoʻotaʻi foi ma le hypocholesterolemic ma aafiaga o le hypoglycemic. O punaoa autu o le falaoa falaoa ma le saito atoa, le falaoa a le fai meaʻai, aano o manu, legumes, sana ma le karite palesa.
  • O le selenika o se microelement faatasi ai ma se faʻasologa o antioxidants ma maua i le saito ma le oat bran, fatu o le sunflower, salmon piniki, falaoa atoa o falaoa, fuamoa, chickpeas, pi, lentils.
  • Sour-milk products ma gasegase yoghurts o loʻo i ai Streptococcus thermophilus ma Lactobacillus bulgaricus.

O nei oloa uma o le a fesoasoani i tulaga maualalo. cholesterol. O le mea moni, o fualaau oona e sili atu ona lelei i lenei tulaga, ae faʻafeagai ma le talaaga o se taumafataga, o le a faʻaleleia le aoga.

O togafitiga faʻapitoa o le a fesoasoani tele i togafitiga.

E lelei le inu i le lauti tinger. Gagana tapena ma sasaa vai inu. E masani lava e 1 lepp. faʻapipiʻi i totonu o se ipu malamalama, faaopoopo i ai se fasi keke o lemoni ma faʻaauau mo le itiiti ifo ma le 30 minute.

Faʻasoʻotoga o laau afu ma susu susu: 1 sipuniti o mea e gaosia i le 250 ml o vai faʻafe, tuʻu mo le 15 minute. I le taeao ma le afiafi, 30 minute aʻo le i ai taumafa, inu le fua i se foliga mafanafana. E mafai ona e '' ai 'mai le susu o le vaomago - 1 sipuniti o le falaoa, faʻamamaina lelei ma inu i le vai, faʻaalu 2-3 taimi i le aso ao leʻi' aʻai.

Mea manogi suauu: 2 ipu olive olive ma 10 puʻu o le keleni na togiina i luga o se lomitusi. O lenei suāuu e mafai ona faʻaaogaina e avea ma se faʻavasegaga ma laei mo salakeke, cereals, fualaau faisua.

Faʻasoʻotoga o fatu o le pi: 1 tbsp. fatu toto 250 ml o vai inu, pe a maeʻa mo le 15 minute, faamama ma ave le 0.25 kapu ao le i fafagaina i le tele o taimi i le aso.

Fautuaga lautele e faaopoopo atu i meaʻai e: faʻateleina le gaioiga faaletino, lava le moe, tuʻuina atu masani leaga.

Mea ua faatagaina

  • O le faavae o taumafa faʻavaiaso o iʻa ma iʻa taumafa. Faʻaaofia ai le tuna, anufe, paʻu, cod, salmon, sammons ma le 100 g iʻa 2-3 taimi i le vaiaso. I le taimi lava e tasi, e tatau ona e lafoaia iʻa ma le caviar squid pe faatapulaaina lo latou faaaogaina (mo se faataitaiga, 2 taimi i le tausaga).
  • O se faʻaopoopoga aoga i salalaʻau uma o le moa.
  • Aofia ai le 400 g o fualaau aina fou ma fualaʻau. Fou, faʻaaoga fualaau faisua uma e mafai ona 'aina faʻatau. Saunia se itu falaoa mo aano o manufasi ma iʻa mai ituaiga uma o kāpeti, beets, kāloti, zucini, pumpkins, isalaʻelu, peʻa lanumeamata, aʻo faʻapulaaina le faʻaaogaina o pateta. O se vaega taua o le taumafa e tatau ona avea ma legumes, lea e aofia ai le tele o fualaau fualaau. Afai e talia lelei, ia aofia ai i aso uma i au meaʻai.
  • O fualaau aina ma fua o 'aina o loʻo faʻaumatia pe o foliga mai o teuteuga ma compotes. E tele pectini i fualaau 'apu, apples, dried cornel berries, viburnum, vine, cranberries. Latou te faʻavasegaina le manaʻoga, faʻaosofia faiga faʻapitoa. O lenei vailaʻau e le faʻamavaeina i totonu o le inumaga, ma ua faʻafefeina ia lava. toxins ma cholesterol, aveeseina mai le tino.
  • O togafitiga fualaau e taua foi. E aoga faapitoa le moli, fualaau aina, apu ma pi. E mafai ona e inu vai moli i le taeao, ma i le afiafi - vine.O sua o fualaau aina, o meaʻai ma karroti e fautuaina. Beetroot juice e amata ona inu faatasi ma le 1 sipuni.
  • E faaopoopo atu i fualaau faisua ma fualaʻau, ave le lala, fenugreek, sesame ma le lili fatu o le eleele i se mea e fai ai le kofe - o isi punavai o fiber, o suauu ma le phytosterols e fesoasoani e tau ai le faamaʻi.
  • Inu muamua le meaʻai i le taeao mo le 2 teaseti ma le po, aua nei galo e inu le tele o vai i le aso atoa.
  • E mafai ona e kuka kuka kuka, soupeti soup, soupeti, borscht, poo soup ma sina vaega o le cereal.
  • Faʻesea ai aano o aano o manu ma le kuka i luga o le vai poʻo le fua o fualaau faisua. O soupese ua saunia manino, e le falai ma falaoamata falaoamata e le o faʻafeiloaia i totonu.
  • O aano o manufasi ma moa ua na o ni mea e maualalo le gaʻo. Mo meaai talafeagai, o le fafagaina o moa ma aano manu 2 taimi i le vaiaso e lava. E lelei le aano o meatisi (o loʻo i ai ni gaʻo itiiti) ma e tatau ona sili atu. O kuka e tatau ona faia i le kuka poʻo le tao, pe a uma ona kuka le aano.
  • E tuʻuina le falaoa i le rai, fatu, ma le paʻu. E mafai ona e tao falaoa pe fafaga oe lava mai le falaoamata soya. E mafai ona e 'ai i kuki masi mama, falaoa atoa o falaoa. O mea e gaosia i fale e sili ona lelei e fai e aunoa ma le masima ma faʻaopopo le falesa, fatu lūlū poo le sesame.
  • O susu, oloa gaosi susu ma le sipisi o loʻo faʻaaogaina i mea maualalo maualalo, e tatau ona filifilia fualaʻau i le gaʻo gaʻo o le 20-30%, ma le kulimi kulimi e maualalo ma le kulimi e tatau ona faʻaaogaina i ipu. O le faasologa o vaiaso e mafai ona aofia ai e oʻo i le 2 fuamoa atoa ma se aofaiga e le faʻamaina o fuamoa paʻepaʻe.
  • Faʻasaʻoina o le cereal ua saunia mai le pata, oat, ma le brown brown, ae afai e te naunau i le leiloa o le mamafa, e tatau ona faʻaitiitia le aofaʻi o cereals i le taumafataga. I le avea ai o se itu mea taumafa, e mafai ona e faʻaaogaina falaoa mai le falaoamata atoa ma le kulimi saito. E lelei le aofia ai o le ofe broth or jelly in the diet - oats e aveese le cholesterol.
  • Faʻaaogā fuālaʻau fuālaʻau e leʻi faʻamaoniaina i le taimi o taumafa sauniuni. E sili ona aoga o le olive, sana, sesame ma flaxseed.
  • O aʻafiaga e maua ai gaʻo totoe e aoga mo le tino. E fautuaina e 'ai le 30 g o fatu ma fatu i aso uma. Walnuts e sili ona aoga mo le faʻaitiitia o le cholesterol.
  • O le lanu lanumeamata aoga ma lemoni, o le suamalie o le rosehip, o le suavai, o le vai oona e aunoa ma le kesi e tatau ona inu i le 2 lita i le aso.

Fualaau faisua ma laʻau

greens2,60,45,236 eggplant1,20,14,524 pi6,00,18,557 zucchini0,60,34,624 kapisi1,80,14,727 broccoli3,00,45,228 kuka kuka kuka1,80,34,029 aniani1,40,010,441 kāloti1,30,16,932 kukama0,80,12,815 salati pepa1,30,05,327 salati1,20,31,312 uʻamea1,50,18,840 seleli0,90,12,112 soya34,917,317,3381 asparagus1,90,13,120 tamato0,60,24,220 Ierusalemaichokei2,10,112,861 paka1,30,37,728 pi7,80,521,5123 kaluka6,50,529,9143 lentils24,01,542,7284 avoka2,020,07,4208 Oranges0,90,28,136 rimoni0,90,013,952 vine0,70,26,529 pears0,40,310,942 Kiwi1,00,610,348 lemons0,90,13,016 mango0,50,311,567 tangerines0,80,27,533 nectarine0,90,211,848 peaches0,90,111,346 apu0,40,49,847 gogoberry0,70,212,043 mūmū mū0,60,27,743 lanu uliuli1,00,47,344

Nati ma fualaau mamago

nati15,040,020,0500 otaota25,754,113,2643 fatu sesame19,448,712,2565 flax fatu18,342,228,9534 fenugreek fatu23,06,458,3323 sunflower fatu20,752,93,4578

Cereals ma cereals

buckwheat groats (kernel)12,63,362,1313 Oat groats12,36,159,5342 oatmeal11,97,269,3366 millet groats11,53,369,3348 karite karite10,41,366,3324

Sausagesi

kuka kulimi kuka12,113,50,0170 moa moa23,11,20,0110 toso19,20,70,084

O iʻa ma iʻa

iʻa18,54,90,0136 squid21,22,82,0122 musika9,11,50,050 sami kale0,85,10,049

Legumes, fatu, nati

O ituaiga o lenei vaega o loʻo i ai gaʻo. O le mea lea, i le 100 g o soya, e tusa ma le 18 g gaʻo, lea e maua ai le maualuga o le kalori ma meaʻai, o lona uiga o lona faʻaaogaina e faʻapupulaina ai le tele o le kalori o mea taumafa. Ae ui i lea, e le tatau ona e nofouta i lenei gaʻo mo i latou o loʻo i ai le maualuga o le cholesterol ma e fefefe i le atinaʻe o faʻamaʻi fatu cardiovascular. O le suauʻu Soya e leai se mea e maua mai le lipoproteins maualalo. E le gata i lea, o vaega taua o na gaʻo, faʻapea foi ma fiva, o loʻo aofia i le soya ma le legumes uma, e faʻataga ai oe e aveese le cholesterol leaga ma faʻaitiitia ai le toto atherogenicity.

E sili atu ona faigofie le siakiina o le tele o le gaʻo na faʻaumatia e le tagata maʻi e faʻaaoga ai se laulau faapitoa. I le taimi muamua, e tatau ona mafaufau ma le faʻaeteete, maeʻa ma fuaina oloa. I le lumanaʻi, o le faʻatusatusaga o le aofaʻi o le kalori o le a vave.

Oloa, 100gFatsCalories, kcal
Manatua le falaoa0,7214
Falaoa o le sana2,4254
Fafaga7,6297
Paʻu paʻepaʻe0,127
Olive10,7115
Tomato0,220
Kukama0,115
Peas1,2303
Peni0,158
Soya17,3395
Peni1,1310

Fatu ma fatu. O le tauleleia o fatu ma nati e matua faaleagaina lava e le maualuga o mea o gaʻo oi ai, ae e le tatau ona e fefe i le mea mulimuli. O mea aoga aoga o loʻo maua i fatu ma nati o mea ia e manaomia e le tagata maʻi cardiologist e faʻaitiitia ai a latou atherogenic index. I le taimi nei, o walnuts na o le pau lea o oloa i lenei vaega lea e aofia ai foi omega-3, ma o le mea lea e aoga ai le tuuina atu ia i latou le mea muamua i taimi masani i lenei lisi.

Oʻe ma Fats

pata0,582,50,8748 suauu lili0,099,80,0898 olive suauu0,099,80,0898 suauʻu sulu0,099,90,0899

Faatoaga pe o se vaega faasaina oloa

  • pastry, pastry paste ma pastry, keke, pusa ma keke,
  • faʻamaʻavale, puaa gaʻo, ponaivi, kusi, kuka gaʻo, ulaula meaʻai ma sisi,
  • ituaiga uma o fala, falaoa falai, iʻaʻai ma caviar,
  • gaʻo falaoisi kulimi, kulimi kulimi, sisi ma kulimi,
  • sukalati, aisa kulimi, koko, tea malosi ma kofe,
  • laisa paepae, pasta, semolina.

Fale faʻafiafia

siamu0,30,263,0263 siamu0,30,156,0238 lole4,319,867,5453 pastry cream0,226,016,5300 kuki7,511,874,9417 aisa kulimi3,76,922,1189 keke4,423,445,2407 sukalati5,435,356,5544

Cholesterol-Free Siata o Meaʻai

  1. O avo o se taitai i le laulau o oloa e leai ni cholesterol, o le faavae o se togafitiga maloloina mo le atherosclerosis. O lona malosi o meaola e faʻasaina ai le LDL synthesis, puipuia le faʻasaina o maʻalaʻau, ma puipuia ai vaʻa mai le vevela o le toto. I le tuufaatasiga o loo i ai se mea uigaese Aventramides - o vailaau sili ona malosi mai le vaega o polyphenols. O le faʻaauau ona faʻaaogā o le oatmeal e le gata ina faʻavasega ai le cholesterol, ae toe faʻafoʻi ai foi le metabolism, aveesea ai le mamafa o le mamafa.
  2. Raspberries, strawberries, currants ma citrus fualaau suamalie e maualalo i le ascorbic acid, lea e faʻaitiitia ai le mafai ona faʻaogaina o puipui o le toto ma taofia ai le fausia o pusa. O le rasipi o se aspirin masani lea e faʻaleleia ai le gaioiga o le cardiovascular system. O nei meaai e mafai ona mafua ai allergies.
  3. O pipi o loʻo i ai pectin, lea e faʻasaʻo ai le lipid metabolism i le tino. O fua e solia i faafitauli o gastrointestinal.
  4. Avocados o loʻo i ai ni meaʻai gaʻo mama ma pectin. O le tuufaatasiga e aofia ai le beta-phytosterol. O le pulumu lenei mo a tatou vaa.
  5. Paʻu - fesoasoani e aveesea le sili atu o le mamafa ma le tele o cholesterol. E matua afaina lava e le tino, e aofia ai peta-carotene, tele fiber. O se oloa sili lea ona lelei mo le puipuia o le atherosclerosis.
  6. Amoni - e ui lava i le maualuga o le kalori o mea sili ona lelei mo le puipuia o le atherosclerosis ma puipuia ai le teuina o pusa i puipui o toto toto. E faʻasaina i maʻi gastrointestinal, faʻatasi ai ma le faʻaeteete i tagata o loʻo mafatia.

Fua ma vine, fuālaʻau fuālaʻau, fualaʻau

E sese le fai atu o fua uma e leai se totogi. Masalo o laʻau sili ona taʻutaʻua ma le maualuga o mea e maua ai le gaosiga o fualaau avoka o le avoka. E pe tusa ma le 15 g le gaʻo i le 100 g o oloa, ae o nei mea uma e faʻateleina, o lona uiga o le a le taitai atu ai i luga o puipui o toto toto.

E talitutusa lava faʻamatalaga faʻamatalaga e uiga i olive. O nei vine o se punaʻoa sili o le suauu, ae o nei mea uma o le a le afaina ai le cardiovascular system, ae e faamalosia foi. O meaola ninii e faʻamamaluina e pei o linoleic, oleic ma linolenic o le a aveesea ai le cholesterol leaga mai vaa.

Vailaʻau o fualaʻau. O lenei oloa o se mea moni lava mo tagata gaosi oloa ma maketi i le salafa o le lalolagi. I le toetoe lava o fagu pepa uma i soʻo se suāuu fuālaʻau e mafai ona e vaʻai i le tusiga "e aunoa ma le cholesterol," ma e moni lenei mea. Ae ui i lea, o le taʻuina o ia mea manino e tutusa lelei ma le suamalie o lemoni. E leai ma e le mafai ona avea le cholesterol i totonu o soʻo se suāuu fuālaʻau. E le gata i lea, o vaega uma o lenei oloa o loʻo tauivi malosi ma lona teuina i puipui o toto toto.

O le tulaga e ese lava ma le fuluina o le suauʻu fuālaʻau. Faʻatasi ai ma lenei togafitiga vevela, o le polymers of acids fatty is made in the oil, lea e mafua ai le faateleina o le cholesterol i le tino, ma o nei mea uma - e le o taʻua ai le tele o vailaau oona ma mea vevela (acrolein, acrylamide, amine hétérocyclic ma peroxy) e mafai ona mafua ai le kanesa.

Fualaau faisua. Latou te le maua le cholesterol, ma o le mea lea e mafai ai ona e aveina i latou i lau taumafataga e aunoa ma sina fefe i le faateleina o le maualuga o lipid components i le plasma toto. E le gata i lea, o lenei vaega o oloa e maua tele i le fiva e pei o le leai, e fesoasoani e aveese ai vaega gaʻo mai toto toto ma faʻamaonia ai faiga o fualaʻau.

Meaʻai ma iʻa

O iʻa uma o le sami ma le sami e aofia ai gaʻo manu, o lona uiga latou te maua foi le cholesterol. Muamua, e tatau ona malamalama o cholesterol uma i iʻa, faatasi ai ma ni nai tuusaunoaga, e lelei. I totonu o le suauʻu iʻa, o loʻo i ai le gasegase eletise gasegase polyunsaturated omega-6 ma omega-3, o le suiga lea e faigata tele ona maua i le aso. O nei fatty acids e avea ma tagata tetee i le cholesterol leaga ma aveesea mai le tino, ae o le aofai o le lelei, i le isi itu, ua faateleina. O le mafuaʻaga lea ua avea ai capsules ma nei mea gaosia i le taimi nei o se vaega taua o le togafitiga o tagata gasegase i matagaluega o le cardiology. O se tuusaunoaga o le gaogao, lea e fautuaina mo tagata o loʻo mafatia mai le atherosclerosis ma le fagu i totonu o vaa.

Tea, Teu, koko

Tea o se meainu e leai se ituaiga o gaʻo, o lona uiga e le mafai ona aofia ai le cholesterol i totonu o mataupu faavae. O le laʻau o le lauti lauiloa laititi o le a siʻitia sina siamu mai lau e ala i le faʻasalaga. O le tofo suamalie o le lauti ona o le tele o tannin o loʻo i ai i lenei oloa. Tannin o se vailaʻau lea e fusifusia mea uma lava. O lenei mea e faʻaaoga uma i vaega gaʻo o mea taumafa (e aofia ai le lipoproteins maualalo), faʻapea foʻi ma mea taua. E faʻamaonia o le fufuluina o meaai i le lauti, o le a le maua ai e se tagata ni uʻamea, e tusa lava pe na te 'ai se tele o aano o manu.

E toaitiiti tagata e manatu o le kofe o se oloa mo le mamafa o le mamafa. Teu mea sili ona lauiloa ma le taugofie o le ava lea e amataina le taeao o le faitau miliona o tagata i le salafa o le lalolagi. Talu ai nei lava, o le kafe na i luga o le lisi taofi o oloa mo tagata e mafatia i le maualuga o le cholesterol. O le mea o lona mafai lea ona faʻateleina le faʻamalosi, lea e masani ona faateleina i totonu o lenei vaega o tagata pe i luga o le tapulaa maualuga o le masani.

I aso nei, sa toe faʻaleleia e le saienisi le kofe ma faatagaina ai e oo lava i tagata mamaʻi. E le gata i lea, o suʻesuʻega tutoatasi ua faʻaalia ai le faʻaaoga masani masani o le kofe ma faʻaitiitia ai lipids plasma. E leai se cholesterol i taimi uma ma le kofe o le eleele. O loʻo i ai se vaega itiiti o le suauu taua, lea e faigofie ona siakiina e ala i le tilotilo i luga o le kofe ua leva ona gaosia. O se fuainumera tele o meaola eleni (malic, caffeic, chlorogenic, acetic, citric) e faaosofia ai galuega a totoga uma.

O le koko o se oloa tulaga ese i lona fatuga. O le koko o le koko e tusa ma le 10 kalama o gaʻo, ae o lenei gaʻo e matua maloloina lava. Laʻau faʻaaogaina o gaʻo faʻamalosi faʻatasi ma polyphenols e pei o vailaʻau. O le koko e tatau ona saunia e fesoasoani e faʻaitiitia le gaʻo lea na faʻaumatia e se tagata ao le i inu se ipu o lenei vaiinu. E taua tele le le faaopoopoina o le suka ma le suasusu i le tele, ina ia le faʻaitiitia ai ona mea aoga. Mulimuli ane, e lapatai fomaʻi e uiga i le taua o le koko.

O le mea lea, 200 g o le vaiinu ma le susu ma le suka e tutusa ma le 200 Kcal. E mafai ona matou fai atu e le o se mea inu, ae o meaʻai, o se meaʻai maloloina, ma e le tatau ona e faaopoopo i ai lau sosolo-calori.

O selu e foliga mai o se oloa e tatau ona galo e tagata e mafatia i le maualuga o le cholesterol e faʻavavau. E le saʻo lenei mea. Afai e le atiaʻe e le tagata gasegase le maʻisuka, ona faʻaaogaina lea o laufanua i fua talafeagai e talia ma aoga, e na o le taua lava le filifilia o mea lelei lelei. O lea, marshmallows poʻo marshmallows i le maualalo, toetoe lava le maualuga o le gaʻo, o loʻo i ai se aofaiga o fiva solu, lea na gaosia i totonu o le fale gaosi oloa e ala ile vevela mai vine ma fua. O le mea moni, o lenei vaega o le fiber e matua laitiiti lava, ae e aoga foi e aveesea vaega gaʻo mai le tino. O le Caramel e mafai ona manatu e le aoga tele, e ui lava e leai foi se cholesterol.

Ma le mea mulimuli, o le gaʻo ma i lona lava ala o se oloa tulaga ese i totonu o lenei vaega o halva, lea e gaosia e faʻaaoga ai vaega o le fuʻa fatu. E pei ona e iloa, o fuālaʻau leaga e maua mai ai suauu fuālaʻau, o lona uiga e mafai e le tagata gasegase ona maua lenei suamalie, ioe, faatasi ai ma le fuaina o le aofaʻi o le kalori o mea taumafa i aso taitasi. E le gata i lea, o gaʻo eletise gaʻoloʻo e aofia i halva o le a toe faʻafoʻi le paleni o le leaga ma le lelei o le cholesterol i le plasma toto ma faʻaitiitia ai le atherogenic index.

Ae sili atu le lelei o le teenaina o le suamalie ma le gaʻo. O le gaʻo meaʻai, o le faavae lea o ia mea e faʻatumu ai, e aofia ai le cholesterol ma o lea ua afaina ai i le matautia. E taua tele le manatuaina e tusa lava pe mo se tagata maloloina, o laʻau suamalie o se mea suamalie lea e aumaia ai le tele o kalori.

O le laulau o le a fesoasoani e faʻatusatusa mea o loʻo i ai i le kalori.

Oloa, 100gFats, gCalories, kcal
Meli0,2308
Marshmallows0,2299
Marmalade0,1296
Caramel0,1296
Halva Sunflower29,6516
Iris7,5367
Suga0374
Palu keke20399
Fualaau suamalie2,8342
Fatfers Fafefe30,2530
Laʻau vevela pasi38,6544

E pei ona mafai ona e vaʻaia, o loʻo masani pea le ola masani i le maualuga o le cholesterol. Ioe, o le tagata maʻi e tatau ona tau mo lona soifua maloloina, ae o lenei taua e mafai ona manaia ma e lelei lava. E tatau ona i ai i le pito i luga o le lisi ia oloa filifilia lelei ma se mea maualalo, pe a faʻatau oloa, ona oʻo ai lea i avanoa uma o le a toe foʻi mai le lelei o le olaga i se maualuga.

Laititi lisi o oloa gaosi cholesterol

  1. O le suauu olive o le puna sili lea ona maualalo o gaʻo susu ma phospholipids. O lona masani masani e faʻaitiitia ai le maualuga o le "leaga" ma faʻaleleia ai le "lelei" cholesterol. O le tuufaatasiga e aofia ai polyphenols - antioxidants natura lea e faʻagesegeseina ai le atinaʻe o le atherosclerosis ma faʻasaʻo ai le toto maualuga. O le aso e lava 50 ml o le suauu olive.
  2. O iʻa e maualalo ai mea taumafa o le cholesterol. O loʻo i ai aoga aoga gaʻo, aoga mo le ate ma faʻasaʻo le gaʻo gaʻo. Ma o le mea pito sili ona aoga o fugani: chum, salmon ma lemoni. Halibut, trout, tuna ma togafiti e aoga.
  3. Seafood o loʻo maua ai le cholesterol maualalo. E tusa ai ma suʻesuʻega faasaienisi, o meaʻai o le sami e aveeseina mai le tino. O squids e aofia ai le fatu, lea e faʻamaonia ai le cholesterol. E manaomia le potassium mo le fatu. Astaxanthin puipuia a tatou sela mai le matua.

Faʻatoʻaina o avo

Ina ia faʻaitiitia le cholesterol toto i le 20%, o le a fesoasoani i le faʻafefeteina o oats.

  • Ina ia saunia, e tatau ona e sasaa se ipu oatatal i totonu o se vevela ma le 1 lita o le vai e kuka ai le suavai, ia faʻamalosi mo se aso ma se faʻalavelave.
  • Ave le afa afa i le itula ao le i ai.
  • O le togafitiga e 2 vaiaso. Ona malolo ai lea o le 2 vaiaso ma faaauau pea.

Faasoa "Low Cholesterol Products"

O le a le cholesterol ma aisea e afaina ai?

O le Holetesrol o le lipophilic o le ava malosi na gaosia i gaʻo, gaosrointestinal tract, gland genes ma slandreland. O le vaega o totoe o le mea e ulu atu i le tino ma meaai.

O le ava malosi e faia ai le tele o galuega aoga. O se vaega o puipui o le cell, e aofia ai i le faʻamalositino o le vailaʻau D ma nisi o hormones, e lagolagoina ai le gaioiga o le popole ma le faʻaleleia o tino.

Cholesterol e mafai ona maualalo le mamafa o le molécula (LDL) ma le maualuga maualuga o le mamafa (HDL). O nei vaega e matua eseese lava i le fausaga ma le faatinoga o loʻo faʻaalia i le tino.O lea la, o vaʻa mama a le HDL, ma le LDL faʻafefeteina i latou.

E le gata i lea, o lipoproteins maualalo maualalo e faʻalavelaveina ai le toto i totoga. O le vavalalata o le lumenese vascular i le myocardium e mafua ai le foliga mai o le cardiac ischemia. Faʻamaʻi atoa le okesene, e tupu ai le necrosis o le tino, lea e muta ai i le fatu fatu.

O atherosclerotic plate e masani lava ona faia i totonu o vaʻa o le faiʻai. O le iʻuga, e mate le tino o le nerve ma faʻalautele ai se stroke.

Mo galuega masani a le tino, e tatau ona paleni le maualuga o le cholesterol ma le aoga. E mafai ona e faʻamautinoa le fua o nei vailaʻau pe'āfai e te faʻaaogaina meaai i aso uma o le a faʻaitiitia ai le faʻaogaina o LDL.

O le mea sili lava, o mea o loʻo i totonu o le cholesterol faʻamaʻi i totonu o le toto e mafua mai i gaʻo e leʻi faʻasusuina o manu. O oloa nei e maua i le maualuga o le cholesterol:

  1. faʻaleagaina, aemaise o le mafaufau,
  2. aano o manu (puaa, pato, tamai mamoe),
  3. pata ma falaoamata,
  4. fuamoa fuamoa
  5. palu falai
  6. iʻa
  7. sipuni
  8. suauu kulimi mumu ma mayonnaise,
  9. aano o aano o manu,
  10. susu atoa.

Ae e le tatau ona lafoaia uma ia gaʻo, talu ai e manaʻomia mo le gataifale masani ma aofia i le fausaga o sela.

Mo le paleni sili ona lelei, ua lava lava le 'ai o meaʻai e le itiiti ifo i le LDL.

Cholesterol-faʻaitiitia meaʻai

O meaai maualalo o le cholesterol e maua ai le tamaoaiga i laʻau ma vailaʻau. E faavae i luga o nei vailaʻau, e maua mai ai yogurts e leai ni suka, lea e ave mo le hypercholesterolemia.

O le tele o isi oloa o le a fesoasoani e faʻaititia le LDL maualuga e 10-15%. O le lisi o meaʻai e maua i gaʻo maloloina, lecithin ma le linoleic, o le alochidonic acid o loʻo taʻitaʻia e ituaiga o moa vao (moa, fusi fillet) ma aano (veal, lapiti).

I le maualuga o le cholesterol maualuga, e tatau ona faʻamaoaigaina le taumafataga ma meaʻai gaʻo susu (cheese cheese, kefir, yogurt). E leai se aoga o iʻa ma figota (iʻa, pike perch, hake, squid, scallops, mussels) e aofia ai iodine e le faatagaina ai lipids e teuina i luga o puipui puipui.

O isi meaai maualalo o le cholesterol o loʻo faʻaalia i le laulau i lalo:

Suafa igoaFaatinoga i le tino
Paluga o saito totoa (barley, brown brown, oats, buckwheat, oatmeal, bran)Tino i le fiber, lea e maualalo le LDL ile 5-15%
Fualaau aina ma fualaau suamalie (fualaau suamalie, strawberries, apples, avocados, vine, raspberries, plums, bananas)E tele naua le fiva gaʻo, e le faʻamavaeina i le manava, fusifusia le cholesterol ma aveese mai le tino. Vitamini ma minerale liliu LDL i mea aoga e pei o hormones sex
Laʻau o le fualaʻau (olive, soya, cottonseed, rapeseed, sana, sunflower, linseed)O i latou o se sui atoatoa mo oloa leaga ma le cholesterol. O loʻo aofia ai le oleic acid, Omega-3 ma le 6 ma isi mea anti-atherogenic (phytostanols, phospholipids, squalene, phytosterols). O nei vaega e maualalo ai le cholesterol ma faaitiitia le lamatiaga o le fatu fatu.
Fualaau faisua (tamato, isalaʻelu, kelati, kāloti, kapisi, zuciniini)I le faʻaaogaina i aso uma, faʻaititia le maualuga o le cholesterol leaga i le 15%. Latou te fufulu mama ipu mai atherosclerotic plates, e puipuia ai lo latou tulaga i le lumanaʻi
Legumes (lentils, pi, chickpeas, soya)Faʻaitiitia le faʻatupulaia o le LDL e oo atu i le 20% ona o mea o le seleni, isoflavone ma le magnesium. O nei vailaʻau ei ai le aʻafiaga o aʻafiaga, latou te paʻu i luga o pa o le cholesterol mai puipui o toto toto
Nati ma fatu (flax, almonds, pistachios, cashews, fatu sesame, kuki arasi)Latou te mauʻoa i phytostanols ma fomaʻi e mafai ona aveesea le LDL mai le tino.

Afai e te 'ai 60 g o nei oloa i aso uma, ona oʻo lea i le masina o le a faʻaititia le 8% o le kenera cholesterol.

O nisi taimi e aofia ai i le lisi o meaai aoga mo le hypercholesterolemia. O ia mea manogi e aofia ai marjoram, basil, dill, laurel, caraway fatu ma le pasili. Ma o le faʻaaogaina o peʻa suamalie, lanu uliuli ma le mumu e manaʻomia e faʻagata.

E le gata i le faʻaaogaina o meaʻai gaʻo mai le taumafataga, e puipuia ai le hypercholesterolemia, e tatau ona faʻaitiitia le faʻaaogaina o meaʻai gaʻo.

A uma, o le suka, falaoa paʻepaʻe, semolina, mea e faʻafiafia ai, araisa poʻo pasta e le gata na i ai le maualuga o le kalori, ae fesoasoani foi i le saoasaoa o le cholesterol i le tino.

Menus ma recipes mo cholesterol-faʻaitiitia meaʻai

O meaai e iai le maualuga o le 'ava malosi i totonu o le toto e tatau ona faʻavae. E tatau ona fafagaina meaai i le 6 taimi i le aso i ni vaega laiti.

O metotia fautuaina e fai ai le kuka o le tao tao tao, taoina, kuka ma le sisi. Afai e te mulimulitai i nei tulafono faigofie, ona faʻasaʻoina lea o le maualuga o le cholesterol pe a mavae ni nai masina.

Tusa lava poo le a le filifiliga o ipu, fualaau faisua, mea e le o gaʻo susu susu, fualaau 'aina, gaʻo, vine, gaʻo meaʻai, iʻa ma fatu o fatu fatu atoa e tatau ona aofia i taimi uma i le taumafataga. O se faʻataʻitaʻiga mo le hypercholesterolemia e pei o lenei:

  • Breakfast - moa tunu, oatmeal ma fualaau mamago, nati, suamalie o le wholemeal, yogurt, sina siʻisi gaʻo susu, fuamoa fulufulu, kuki kuki poo le falalati keke ma salati fualaʻau. E pei o se meainu, lanu meamata, laʻau, toga faʻapipiʻi, fualaau suamalie poo le compote, uzvar e talafeagai.
  • Taʻaloga - o se moli, o se apu, sina sisi kuka, kulupulu.
  • Taʻaloga - alalaʻau alalaʻau ma iʻa faʻanoʻona, leu borsch, soupu fuamoa poʻo le salati, moa tao tunu poʻo le susu o le vaomao, vete veal cutlets.
  • Snack - sua suamalie, falaoa ma pala ma fatu sesame, salamata fua, kefir.
  • Taumafa - salati fuamasi ua faʻaaogaina i le suauʻu manogi, paluga tipi po o iʻa, karite poʻo le falaoamata sana, meaʻai.
  • Ae e te leʻi alu i le moega, e mafai ona e inuina le lauti po o se ipu malamalama e tasi le pasene lefir.

Ina ia faʻaitiitia le maualuga o le cholesterol leaga, e tatau ona e faʻaaoga fualaau mai meaʻai faatagaina. O le mea lea, kuka i le lentils o le a fesoasoani e faʻaitiitia le faʻatumuina o le LDL.

O fatu pi e tunu seia mama, e salalau i luga o se falala, e le faʻafefe le susu. E tasi le sipisi ma le 2 cloves o le kāleni ua maeʻaeʻa. Fufulu le paʻu mai 2-3 tamato, tipi le tino i totonu o poloka.

O fualaau faisua ua palu faatasi ma le lentil puree ma le stew mo le 10 minute. I le faaiuga o le kuka, mea manogi (coriander, zira, paprika, turmeric) ma sina suauu manogi e faaopoopo i le kuka.

I le maualuga o le cholesterol maualuga, e aoga le faʻaaoga o se salati o le sisi ma le avoka. Mo lana tapenapenaga, o le apu e tasi ma se pine o le aligata e tipiina i totonu o pusa ma fefiloi ma le siisi. Olive olive, sua o le tipolo ma le sinapi e faʻaaogaina e fai ma laei.

E oʻo lava i le hypercholesterolemia, e mafai ona e faʻaaogaina le kuka mai le logo pepa ma pulupulu Brussels. O le fua mo lana sauniuniga:

  1. Omoni, kapisi, pepa suamalie, pateta ma tamato e taʻe.
  2. O fualaau faisua ua tuu i totonu o le vai inu ma kuka mo le 15 minute.
  3. I le faaiuga o le kuka, faaopoopo i ai le masima, nutmeg ma le bay bay i le broth.

O a meaai e taumafa i le maualuga o le cholesterol o loʻo faʻamatalaina i le vitio i lenei tusiga.

Mea inu manogi

vai0,00,00,0-
lanu meamata0,00,00,0-

* o faamatalaga e 100 g o oloa

Faatoaga pe o se vaega faasaina oloa

  • pastry, pastry paste ma pastry, keke, pusa ma keke,
  • faʻamaʻavale, puaa gaʻo, ponaivi, kusi, kuka gaʻo, ulaula meaʻai ma sisi,
  • ituaiga uma o fala, falaoa falai, iʻaʻai ma caviar,
  • gaʻo falaoisi kulimi, kulimi kulimi, sisi ma kulimi,
  • sukalati, aisa kulimi, koko, tea malosi ma kofe,
  • laisa paepae, pasta, semolina.

Laina Mea Faasaina

Fualaau faisua ma laʻau

Puipuia, gFats, gCarbohydrates, gCalories, kcal
radis1,20,13,419 paʻepaʻe paʻepaʻe1,40,04,121 moli mumu1,20,13,420 lanu uliuli1,90,26,735 meaʻai2,90,32,022 faanoanoa1,50,32,919 faʻi1,50,221,895 vine0,60,216,865 musika3,52,02,530

Nati ma fualaau mamago

vine2,90,666,0264

Cereals ma cereals

semolina10,31,073,3328 laisa paepae6,70,778,9344

Fuga ma Pasita

pasta10,41,169,7337

Fale faʻafiafia

siamu0,30,263,0263 siamu0,30,156,0238 lole4,319,867,5453 pastry cream0,226,016,5300 kuki7,511,874,9417 aisa kulimi3,76,922,1189 keke4,423,445,2407 sukalati5,435,356,5544

Mea maualuluga ma taimi e faʻaaoga ai

sinapi5,76,422,0162 mayonnaise2,467,03,9627

Mea gaosi susu

susu 3.6%2,83,64,762 susu 4.5%3,14,54,772 kulimi2,820,03,7205 kulimi kirimoli 25% (mataʻitusi)2,625,02,5248

Cheeses ma sisi siʻi

le sisi24,129,50,3363 cheese cheese 11%16,011,01,0170 peti sisi 18% (gaʻo)14,018,02,8232

Meat products

puaa16,021,60,0259 puaa18,83,60,0108 puaʻa puaa13,03,10,080 puaa gaʻo1,492,80,0841 gaʻo2,489,00,0797 lafumanu17,43,10,098 fatufusi fatufuga12,51,80,066 lafumanu9,59,50,0124

Sausagesi

ulaula ulaula16,244,60,0466 ulaula ulaula9,963,20,3608 saisi10,131,61,9332 saisi12,325,30,0277 ulaula ulaula27,58,20,0184 pato16,561,20,0346 ulaula ulaula19,028,40,0337 kusi16,133,30,0364

O iʻa ma iʻa

ulaula ula26,89,90,0196 iʻaʻai19,22,00,0190 moli vevela32,015,00,0263 uliuli caviar28,09,70,0203 iʻa fagota17,52,00,088 cod (ate i le suauu)4,265,71,2613

Oʻe ma Fats

manu gaʻo0,099,70,0897 kuka gaʻo0,099,70,0897

Mea inu manogi

vave taofi vave15,03,50,094 uliuli tiuti20,05,16,9152

* o faamatalaga e 100 g o oloa

Cholesterol Diet Menu (Diet)

Faatulaga 5-6 taumafataga i le aso. Vaʻaia lelei le soifua lelei, lafoai meaʻai e aofia ai (sola, sausage, cheeses, ham, rolls, pastes). E ala i le filifiliina o le oano o aano ma le kuka saʻo, o le ae iloa le aofaʻi o le gaʻo ma le cholesterol i totonu.

Faʻaaoga se vaega itiiti o le gaʻo pe a kuka, o lona uiga o le kuka i totonu o se fafie faʻamaʻavale, ogaumu poʻo le gutu. Faʻaitiitia le "vave" carbohydrates - latou te faaosofia le gaosiga o inisalinilea e auai i le liuaina o suga i gaʻo. Tuuina atu fautuaga uma, e mafai ona e faia se lisi eseese.

Breakfast
  • oatmeal ma pulu,
  • lanumeamata lanu ma le faʻaogaina.
Lua le taeao
  • kalu le maualalo-gaʻo,
  • sua sua.
Taʻaloga
  • broccoli soup
  • vaʻaʻai aisa,
  • fuamoa fuamoa ma le suauʻu manogi,
  • faʻatau.
Toa tea
  • vine.
Taumafa
  • tao tao
  • salati ma falaoamata ma beets,
  • sua sua.
Mo le po
  • e maualalo-gaʻo kefir.
Breakfast
  • o le siʻi gaʻo susu i le yogurt,
  • nati
  • lanumeamata lauti ma le meli.
Lua le taeao
  • apu po o moli.
Taʻaloga
  • fualaau faisua
  • gaʻo susu,
  • salati o le falaoamata ma kāloti i le suauʻu olive.
Toa tea
  • sua sua
  • falaoa atoa o le falaoa.
Taumafa
  • iʻa tunu
  • fuamoa fuamoa ma le suauu sana.
Mo le po
  • yogurt.
Breakfast
  • fuamoa fuʻa
  • laʻau faʻasusu i fatu fatu,
  • tanu o le lauti ma le meli.
Lua le taeao
  • vine.
Taʻaloga
  • tofe soup i luga o le sua o fualaau aina,
  • moa susu
  • faʻatau.
Toa tea
  • fualaau suamalie.
Taumafa
  • iʻa fagota,
  • suauu fualaʻau ma le suauʻu manogi.
Mo le po
  • susu-yogurt (kefir).

Brussels totoina soupese ma se pepa suamalie

Kapisi, pateta, tamato, lanu mumu, aniani.

'Otiʻoti fualaau faisua uma i ni pu, e mafai ona tuʻu uma le kāpeti pe afai o le ulu o kapisi e laʻititi.
Aumai le tamaʻi fualaʻau i se vevela, faʻafeiloaia fualaʻau matalaʻau, sei vagana ai cafe, i totonu. Faamasima i se mea itiiti, faaopoopo lau laulaau ma le nutmeg. Suauu mo le 10-15 minute ma tuu i lalo le pala o Brussels.

Lulu Laina Lentil

Lentils, garlic, aniani, paprika, turmeric, suauu manogi, pepa, zira, tamato poo le pati tamato.

Suauu eletise seia mamae. Faʻamau i luga o se faʻavevega, aua le sasaa atu le broth. Grate le riki, faʻaopoopo 2 cloves o garlic oloti, 0.5 tsp zira, turmeric, paprika, coriander, pepa uliuli, maʻoti maʻoti. Faʻafefiloi mea uma i le lentil puree ma pe afai e te manaʻomia le kuka, faʻapipiʻi faatasi mo le 10 minute, faaopoopo le suauu manogi i le pito.

Lafailaʻau ma le Eggplant Stew

Falufaila, eggplant, kāloti, tamato, aniani, keleni, mea manogi, fuālaʻau manogi, otaota.

Tasi le isalaʻelu ma faʻaopopo sina masima. A mavae sina taimi, foia le tiga ma fufulu. Tuu le kapilipelu, eggplant ma kāloti i totonu o se palupa, faaopoopo sina vai ma faʻapipiʻi mo le 10 minute i lalo ole tapuni. Faʻaopoopo mea manogi e tofo ai, fatu faʻatoʻaga, fuālaʻau fuālaʻau ma faʻaauau pea ona faʻalanu seʻia oʻo i le kuka.

Salati ma Pulu Mumu ma Kukama

Palu pipi, aniani, kukama, pepa lanumumu mumu, kelati, olive olive, sua o le lemon, pepa uliuli, soo se mea manogi i lou tofo.

Oti le pepa, sipisi ma kukama i ni fasipepa, faaopoopo i ai pi pi. Mo le faʻatau, faʻafefiloi 1 tsp. suamati o le lemon, masima, pepa, suauʻu olive na sosoloina i luga o se masini eletise.

Faʻatau ma faʻasoa

FaʻaauauFaʻasologa
  • E aofia ai le tele o oloa ma mafai ona tausisia i taimi uma.
  • E faigofie ona faʻafeiloaʻi ona o le tele o meaʻai e le faʻaititia.
  • Faʻataʻituina le gataifale lipid.
  • Fesoasoani e faʻaitiitia le mamafa ma maua ai se faʻamalologa.
  • E i ai moli mea e gaogao faʻamalosi, o le toʻatele o tagata gasegase e faigata ona faʻafefe.
  • Talu ai ona o mea o loʻo iai i le sami, e tatau ona e faʻaititia le tau o meaai.
  • O tapulaa e tatau ona matauina pe a uma ona tuua le meaai.

Manatu faaalia ma taunuʻuga

O lenei meaai e tatau ona vaaia o se fesuiaiga i amioga maloloina lelei. O nei meaʻai e tatau ona avea ma tulafono o le ola mo tagata mamaʻi o loʻo i ai le mamafa o le mamafa, faʻaleagaina le metabolism, ma faʻafitauli i le cardiovascular system. E paleni, ma o le tapulaa i totonu o vailaau faʻamalosi ma gaʻo faigofie e le afaina ai le soifua maloloina. O tulaga lelei e maua ai e tagata maʻi le mamafa, lagona atili mataalia ma o latou lipid metabolism e faʻamaonia. E masani ona taʻua e le aiga meaʻai e suia ai o latou olaga.

  • «... O le hypercholesterolemia ua maua mai e le maua ai soʻu malologa i meaʻai. E tatau ona ou mulimuli lelei ia te ia, ae faafetai i lenei ua na o au lava le tasi o le aiga na tumau i le 55 tausaga e aunoa ma se fatu fatu. Sa i ai le mamafa ma le gasegase o le faʻamalolo. O le mea muamua na ausia - na amata ona 'ai saʻo, o le laasaga lona lua - na amata ona savali tele, ma i le faaseʻe i le taumalulu. I le tulaga lautele, ua faaleleia le tulaga (malosi, gaoioiga) ma ou te fiafia i loʻu olaga»,
  • «... O laʻu taua e faasaga i cholesterol na amata i le 3 tausaga mulimuli, ma i le taimi atoa lenei ou te kukaina mo aʻu lava ia. O le lisi na matala i le taimi muamua, ae a le fesoasoani, ma ua faateleina le cholesterol, sa tatau ona sili atu loʻu taua o meaai. E vave ona vavalaʻau le palu, pasita, araisa ma le suka, e pei uma o falai. Aʻo leʻi 'ai au i le 2 fuamoa i le vaiaso, ua na o na paletini, ma o le masina mulimuli na ou aveeseina le sisi ma le kulimi mai le meaai. Ou te le fia inuina fualaau faasaina, o lea ou te faatapulaaina aʻu lava ia. O le a ou toe vaai i le isi 2 masina, afai e le fesoasoani, o le a ou inu vailaau»,
  • «... O le Cholesterol foi e maualuga ma faafitauli o le ate. I luga o se taumafataga o le 3 masina, na leiloa ai le 7 kilokalama (o le mamafa muamua na lapoa ma le kilokalama na faigofie ona tuua). Na vave ona ia lagona le mafanafana tele ma e leʻi afaina ai le ate. Ou te kukaina ia lava, aua o loʻu aiga e mumusu e ai soupisi fualaau ma susu susu. E leai se taimi e kuka ai pe'ā e faigaluega. Ou te faia ni meaʻai mo aʻu lava, ma e pei o se laei i salata uma. Ou te 'aiina keke keke ma fala falala i jam. Ou te kukaina i le suka suka. Faʻaauau ona 'ai fualaau' aina, kāloti, apu, seleni i salakeke ma beets».

Tuua Lau Faamatalaga