Faʻamaoniga o le aoga o fualaau faasaina Milgamma compositum i le maʻisuka ma le neuropathy

R.A. MANUSHAROVA, MD, polofesa, D.I CHERKEZOV

Matagaluega o Endocrinology ma Diabetology ma se taotoga o le taotoga endocrine

GOU DPO RMA Po o le Matagaluega o le Soifua Maloloina, Moscow, Rusia

I maʻi ma maʻisuka o faʻafitauli faʻapitoa i le cardiovascular e sili atu ona taatele nai lo tagata e leai se maʻisuka. Ae ui i lea, tausia se falemaʻi kulūkose ma le vave puipuia / togafitiga e fesoasoani e faʻaitiitia le soifuaga ma faʻaleleia le lelei o le olaga tagata maʻisuka. I le faateleina o le maʻisuka, o le aʻafiaga o faʻafitauli faʻapitoa i le microvascular e faʻapupula. E mafai ona manatu o le faateleina o le masani ai o le maʻisuka, lea o loʻo matauina nei, o le a aʻafia ai le lumanaʻi i le lumanaʻi. Le faʻafia ona tupu mai o nei faʻafitauli faʻapitoa i le microvascular as neuropathyeseese tele e faalagolago i metotia o faʻataʻitaʻiga. O le mea lea, o le fua faatatau o le neuropathy pe a fua i faʻamatalaga o togafitiga e na o le 25%, ma pe a faia se suʻesuʻega eletonika, e maua i le toetoe lava o tagata uma e maua i le maʻisuka.

Mateʻo le neuropathy e faʻaitiitia ai le lelei o le olaga o tagata gasegase ma o se tulaga lamatia mo le atinaʻeina o maʻi vae, gangrene. O le mea lea, faʻamatalaga taimi ma togafitiga o le polyneuropathy o le maʻisuka.

O le faʻaogaina o le tino e aofia ai le faʻaogatotonu, vaʻaia ma le autasi o le tino. O le fatugalemu o le tino e aofia ai le faiʻai ma le vaʻai. O le faʻaoga o le faʻaoga o le tino e fausia i fiva namu e alu i pito i luga ma pito i lalo, ogalaau, ulu. I le maʻisuka, o le tele o le faʻaleagaina o le tino o loʻo i ai le tino, ma o le mea lea o lenei faʻalavelave ua taʻua o le polyneuropathy lautele. O le tele o taimi, faʻatasi ai ma le polyneuropathy o le maʻisuka, e afaina ai neura. E popolega tagata maʻi e uiga i le tingling, faʻalavelave, malulu o vae poʻo lagona mu, tiga i totonu o vae. Mo ni nai tausaga, o nei mea faʻapitoa e taua tele i le malologa, faʻalavelave i le moe i le po, ma mulimuli ane maua ai se amio tumau ma le malosi.

Ua i ai i le amataga o le faʻaalia o lenei faʻalavelave, e masani lava ona mafai ona iloa se faʻaitiitia o le lagona (tiga, malosi, vevela, vibration) o le ituaiga "totini" ma "totigilima", faʻavaivaia o faʻalavelave, ma faʻalavelave faʻafuaseʻi. O le tiga e malosi, susunuina, tutusa. E masani ona oʻo mai le tiga ma le atuatuvale, le lava le moe ma le manaʻo. O nei tiga e tumau i le malosi faaletino, e ese mai i le tiga ma le faaleagaina o vaituloto.

O faʻafitauli faʻaleagaga e faasolosolo malie lava ona salalau atu mai vae vaevae i le vavalalata, ona aʻafia ai lea o lima i le gaioiga. Pe a afaina ai ni neura ile gasegase i tagata mamaʻi o loʻo maua i le maʻisuka, o le galuega o le avega o axon e masani lava ona pagatia, lea e faia e le axoplasmic current carrying a number of biological substances e tatau ai mo le gaioiga o namu ma musumusu i le itu mai le uila afi i le maso ma le isi itu. Axonopathies e masani ona faʻagesegese ma le alualu i luma faifaipea o faiga faʻaleaga. O le toe faʻafoʻisia o le gaioiga o neura faʻalaʻo ma le faʻataunuʻuina o ituaiga eseese faʻafuaseʻi ona tupu lemu ma faʻalale, e pei o se vaega o le axons e oti tumau.

O se faʻalavelave mataʻutia o le DPN o se maʻi o le neuropathic o le vae, o mafuaʻaga autu mo le mafuaʻaga o le leai o se lagona o le tiga ma le microtrauma o le paʻu.

O le leai o se paleni i le va o le fulufulu ma le sasaa mai o pito i lalo e faaitiitia ai le gaioiga o le "laiti" maso o le vae, lea e mafua ai se suiga i le fausaga o le vae ma le atinaeina o le faaletonu o le vae. I lenei tulaga, o laufanua o le faateleina o le mamafa o uta e aliali mai i nisi vaega o le eleele. O le taofiofia pea o nei vaega e o faatasi ma se gaioiga le lelei o mamanu vaivai ma le fausiaina o gaʻo vae. Faʻasagaga o le faʻaitiitia o le tiga o le lagona ma le naunau e atiaʻe le osteoporosis, faapea foi le faateleina o le toto, lea e mafua ai le toe maua o le ponaivi i le maʻisuka, o le microtrauma e mafai ona oo atu ai i ponaivi o ponaivi ma mea faaleagaina faʻatasi (paʻu faʻatasi, faʻamafunaga ma vaevaega o ponaivi). Ua leaga le vae, ua suia le suiga. Ole faʻasalaina o le gasegase o le gasegase e taʻitaʻi atu ai i le isi faʻavae o faaletonu o le tino.

O togafitiga uumi o le neuropathy o le maʻisuka e aofia ai togafitiga faʻasolosolo ma faʻataʻitaʻiga. O fualaau aupito sili ona lelei ma faʻamaʻi faʻamaʻi ma aʻafiaga o aʻafiaga e aʻafia ai le vitamini B - thiamine ma pyridoxine - i luga o gaʻo, lea e faʻaleleia atili ai le faʻaaogaina o faʻasologa.

Vitamini o le vaega B i le maualuga o doses ei ai le tele o gasegase faʻapitoa ma faʻafitauli, ma o le mea lea e masani ona faʻaaogaina i le togafitiga o le polyneuropathy o le maʻisuka ma le neuropathies degenerative o se uiga ese. O le siama (vitamini B1) o le coenzyme o complexes dehydrogenase o le taamilosaga Krebs e faʻafoeina ai le pentose phosphate cycle, ma pulea ai le faʻaaogaina o le kulukose.

I maualuga maualuga, o le gaiamine e mafai ona faʻaitiitia le faagasologa o le pathobiochemistry glycation o protein, lea e taua mo tagata mamaʻi e maua i le maʻisuka. E iai le aʻafiaga o le miamani e ala i le auai i le faʻamalosia o se aʻafiaga o le namu, faʻailoga axonal, i le faagasologa o le toe faʻafouina o mea o le nerve, faʻaogaina o le neuromuscular transmission i n-cholinergic responsors.

Benfotiamine

O se mea faʻapitoa e lipophilic ma gaioiga tutusa-o se gaioiga aupito sili ona lelei ma lelei ona faʻasaina ma toetoe lava 100% bioavailability. Ole suamalie e mafai ona sosolo vai i le tele o le physiological e faʻaaogaina e ala i le faʻaaogaina o le sodium. Pe a oʻo mai ni faʻamuamua taua i totonu o le inumaga, o le a faʻaitiitia le faiga, ma le faʻaitiitia le lelei o felafolafoaiga faʻasalalau. O le maualuga o le tagofiaina o le siama e le sili atu ma le 10%. O kineta o le benfotiamine e iai ni eseesega eseese. Pe a oʻo i totonu o le gastrointestinal tract, e leai se faʻaogaina o aʻafiaga. O le bioavisi o le vailaau faasaina e 8-10 taimi sili atu nai lo le taua, o le taimi e ausia ai le maualuga o le maualuga e 2 taimi le maualalo, o le maualuga o le concentration o le benfotiamine i le toto e sili atu ona umi, lea e mafua ai le faateleina o le faatupulaia o fualaau faasaina i totonu o siama.

O le vailaʻau e maualalo le faʻaleaga. O se suʻesuʻega o le faʻamaʻi o le benfotiamine i doses o le 100 mg / kg le mamafa o le tino (i totonu o manoa) na faʻaalia ai le faapalepale lelei o lenei vailaʻau ma le leai o ni eseesega taua ma faʻatusatusa i le faʻatonuga. Aʻo faʻaaogaina fualaau faasaina i vailaʻau togafitiga, e leai ni aʻafiaga. O faʻamatalaga mo le faʻaaogaina o le benfotiamine i le tuufaatasiga o le vailaʻau Milgamma compositum o polyneuropathies ona o le maʻisuka ma le le lava o vitamini B1.

Pyridoxine (Vitamin B6)

O le fomaʻi faʻapitoa - pyridoxalphosphate, ei ai lona manaia o le coenzyme ma le metabolic. O le avea o se coenzyme, pyridoxal phosphate e taua tele i le metabolism o le tele o amino acids, aemaise lava o tryptophan, sulfur-amino acids ma hydroxy amino acids, ma e aafia i le phospholation o le glycogen, lea e taua tele mo tagata mamaʻi e maua i le maʻisuka. Pyridoxalphosphate e aʻafia i le tuʻufaʻatasia o le aufaasālalau - catecholamines, histamine, aminobutyric acid, lea e tau atu i le faʻamalosiaga o le tino.

Pyridoxine e faʻapuputeleina ai foi le siliva o le magnesium i totonu o le masini, o se mea taua taua i le gaosiga o le malosi ma le atuatuvalega, o loʻo i ai se faʻasalaga, ma o loʻo aafia i le faagasologa o le hematopoiesis. O le faʻaaogāina o le pyridoxine i le gastrointestinal tract e leai sona aʻafia, ma o lea o lona faʻamalieina i le toto e faalagolago i mea o loʻo i totonu o le inumaga. Pyridoxalphosphate e vave lava ona gaogao mai le vaega o meaʻai, e sosolo i fatugaʻo. Faʻailo i totonu o le puipui o le placental ma faʻavave i susu o susu.

Coenzyme Vitamin B6

E i ai lona aʻafiaga, faʻaitiitia le faʻateleina o le cholesterol ma le lipids, faʻapupula le aofaʻi o glycogen i le ate, faʻaleleia ai lona faʻaaogaina o meatotino, auai i le metabolism o le histamine. Faʻasolosolo faiga faʻavae i le paʻu ma mucous membranes.

Pyridoxalphosphate e masani ona toleniina. Faʻataʻitaʻiga o le Allergic, o le maualuga o le eletise o le gastric juice e mafai.

I le togafitiga o le polyneuropathy o le maʻisuka, o se tasi o fualaau sili ona lelei o le Milgamma compositum, lea e aofia ai le 100 mg o le benfotiamine ma le 100 mg o le pyridoxine. O le vailaau faʻasaina e maua i foliga o timuga, lea e maua ai le faʻamafanafanaga sili atu pe a fai e ave ma leai se fegalegaleaiga o vaega. Talu ai ona o le gaʻo o lona gaʻo, o le benfotiamine e sili atu i le 8-10-maualuga le bioavailability pe a faatusatusa i sima suamalie. Faatasi ai ma le tautala tautala, o le maualuga o le benfotiamine i le gataifale vavalalata e ausia ai ia tulaga faatauaina lea e na o le tausiga faamatua o le suavai e mafai ona suauu suavai o le siama. O le Benfotiamine e faaosofia ai le faʻagaoioia o le enzyme o le faʻasaina o le encyclopedia, lea e oʻo atu ai i le faʻasaina e mafua mai i le hypergikemia o metabolic mechanics, e pei o le auala hexosamine. O le Milgamma compositum e faʻafofoga tautala i se fualaau o le 150-900 mg i le aso, e pei o le monotherapy ma faʻatasi ai ma isi fualaau.

I le faaopoopo i le vailaʻau faʻamaonia mo le DPN, o loʻo faʻaaogaina se vaifofo mo le tuiina o Milgamma, e aofia ai vailaʻau faʻasaina o vitamini B ma le lidocaine faʻapitoa i le lotoifale:

- Thiamine hydrochloride - 100 mg.

- Pyridoxine hydrochloride - 100 mg.

- Cyanocobalamin hydrochloride - 1000 mg.

- Lidocaine - 20 mg.

O le vailaau faʻasaina ua i ai se faʻalogona faʻagutu, faaleleia atili le toto ma faʻaosofia le toe faʻafouina o le tino. O fualaau vitio B maualuga e aofia ai i sauniuniga, e pei ona faʻaalia i luga, ei ai le aoga aoga i faʻamaʻi mumusu ma le degenerative o neura ma le masini. I tulaga maualuga, ua faʻaalia lelei le aafiaga o le aotelega o le tino, o le galuega o le popolega ma le faagasologa o le hematopoiesis e faʻapitoa. E taua le maitauina o le i ai o le lidocaine ma se tamai voluma o le vaifofo ua faʻaaogaina e faʻaaogaina ai le injections e leai se afaina, lea e faʻateleina ai le usitai o le maʻi i togafitiga.

Milgamma ma Milgamma tapenaga mo le faʻamalosia o faʻamaʻi o le faʻaoga o le tino o ituaiga tupuaga:

- Neuropathy (maʻi suka, ava malosi, ma isi),

- Neuritis ma polyneuritis, e aofia ai retrobulbar neuritis,

- Parelaral paresis (e aofia ai le nerve mata),

- Neuralgia, aofia ai. ogaoga taua ma gase o le intercostal,

O vailaʻau e le mafai ona ave i ni gaioiga matuia ma le matuia o le gaioiga o le fatu cardiac, i le vaitau o le vavao ma le faʻamaualuga i le fualaau faasaina.

Togafitiga o le neuropathy o le maʻisuka e aofia ai vaega nei:

- Taui o le maʻisuka (faʻalauteleina o le kulūkose-faʻaitiitia le togafitiga).

- Faʻasologa o togafitiga faʻapitoa o faʻasologa o namu (Milgamma sauniuniga i le ituaiga o injections ma le Milgamma compositum i le tino o laupepa mo le faʻafofoga tautala poʻo sauniuniga o vai-lipoic + Milgamma compositum).

- Faʻasologa o togafitiga o tiga.

Sachse G. ma Reiners K. (2008) fautuaina le togafiti togafiti o le neuropathy o le maʻisuka e pei ona taua i lalo:

Tolu taimi

Faʻamālōlōina faʻatasi (thioctic acid + benfotiamine):

- O le thiogamma - faʻaumatia ma le le faʻamalosi 600 mg i le aso

- Milgamma compositum - 1 laupepa 3 taimi i le aso

- Lua fualaau faasaina mo le 4-6 vaiaso.

O le tele o suʻesuʻega faʻapitoa mai fafo ma aiga e faʻamaonia ai le lelei ma le saogalemu o Milgamma ma Milgamma compositum i le togafitiga o le neuropathy o le maʻisuka.

I la matou galuega, sa matou faaaogaina le togafitiga muamua lea e 20 tagata gasegase o le neuropathy o le maʻisuka (Milgamma 10 injections, sosoo ai ma le Milgamma compositum mo le 6 vaiaso) ma sa maitauina le lelei o le ata o le DPN, lea na faʻaalia ai le toe faʻaleleia o galuega eletise. E tusa ai ma tusitusiga, o le aoga o le Milgamma compositum sa matauina foi i le neuropathy o le fatu i tagata mamaʻi e maua i le maʻisuka.

Na matou matauina le 20 tagata gasegase i le maʻisuka ituaiga 2, o le averesi o le matutua o tagata mamaʻi na 58 tausaga, o le umi o le maʻisuka na 9 tausaga, ma o le umi o le maʻi o le maʻi e 3 tausaga.

O tagata gasegase uma na matou matauina na i ai ni faʻamaoniga o le neuropathy lautele o le maʻisuka i le tiga. I le 7 gasegase, o faʻamaoniga e ogaoga, ma i isi tagata na totoe, o uiga o le polyneuropathy o le maʻisuka sa faʻaalia. I le tulaga muamua, na amata ona togafitia togafitiga i le iniseti o Milgamma 2 ml i aso taitasi (10 injections), ona faʻaaogaina lea i le faʻafofoga tautala o le Milgamma compositum 1 le laulau 3 taimi i le aso mo le itiiti ifo ma le 4-6 vaiaso. I tagata gasegase ei ai ni uiga faʻaalia o le DPN, na faia togafitiga ma le Milgamma compositum 1 le laulau 3 taimi i le aso mo 4-6 vaiaso. O lenei metotia o togafitiga e le gata e faigofie ma e le mamafa mo le maʻi ma lona aiga, ae e taugofie foʻi, talu ai e le manaʻomia le falemaʻi, lea e faʻaitiitia ai le tau o togafitiga. Mo le puipuia o le toe foʻi mai o le DPN, o faʻataʻitaʻiga faʻapitoa o le togafitiga na faia i le 6-12 masina i le maea ai o le muamua e faasaga i le pito i tua o le sili atu le tau talafeagai mo le faʻafitauli o le tino.

O se taunuuga o togafitiga, o le faʻaitiitia o le lagona tiga ma le lelei o faʻamalositino o isi faʻailoga uma ua ausia. maʻisuka polyneuropathy i le toatele (i le 17) gasegase. O le mamafa o le tiga o aso taitasi na faʻaititia i le 60-70%, ma na faʻaalia ai le vave ona tupu vave o le faʻaaogaina o Milgamma ma Milgamma - i le 2 vaiaso talu ona amata le togafitiga. A o ave le fualaau oona ua faʻamaonia (injection and drug oral drugs), o mea nei e faʻaititia ai le mumu, fanaina ma le sasaina o tiga. I le vaega o tagata gasegase na maitauina ai tiga i le po, o le faaitiitia o lo latou malosi sa matauina. O tiga o po e mafua mai i le faʻaitiitia o le lelei o le soifuaga o tagata mamaʻi, o le mea lea, a maeʻa togafitiga, e maua e tagata maʻi se faʻaleleia atili o le lelei o le olaga ona o le paʻu o le ao ma aemaise lava i le po. O le aʻafiaga o le vailaʻau o Milgamma na faʻalauteleina i le faagasologa o togafitiga, lea na tumau i le 4-6 vaiaso.

O le suʻesuʻega na faʻaalia ai o Milgamma e lelei le faapalepale ma le saogalemu. O aʻafiaga na matauina i le amataga o le fualaau faasaina ma e masani lava i foliga o le nausea, totogo. O nei aʻafiaga e laʻititi pe faʻapitoa i le natura ma ua faʻavaivaia pe ua maeʻa atoa ina ua mavae aso e 10 o le tagofia o fualaau faasaina.

O le mea lea, o le polyneuropathy i le maʻisuka malosi e faigata tele ma e afua ona o faʻalavelave i totonu o le tino. O le alualu i luma i le suesuega o le pathogenesis e tatalaina ai avanoa fou mo le sailia o fualaau faasaina e afaina ai le togafitiga o le DPN, lea e aofia ai le Milgamma ma le Milgamma compositum, faatasi ai ma se aafiaga faigata e mafua ai le faaleleia o le toto, faaosofia ai le toe faaleleia o tino o le nerve, faateleina le saoasaoa o le malosi o le nasu ma maua ai se aafiaga .O le vailaʻau o loʻo i ai se nofoaga taua i togafitiga faʻapitoa o le neuropathy o le maʻisuka.

Tuua Lau Faamatalaga