Faʻamanuiaga mo tagata maʻi na maua i le maʻisuka i le 2019

O le maʻi suka - O se faʻamaʻi o le endocrin system, mo le togafitiga o fualaau tau ma taugata e manaʻomia i taimi uma.

Talu ai nei, o le maʻisuka o loʻo maua le fua o le "mala."

Faatasi ai ma lenei manatu, o loʻo manatu le malo i auala eseese o fesoasoani i tagata o loʻo mafatia i le faʻamaʻi.

O tupe totogi eseese i le maʻisuka ma faamanuiaga e faʻamoemoe i le faʻafaigofieina o le auala mo le mauaina o vailaau talafeagai. Endocrinologists 'gasegase ua maua le avanoa e togafitia i totonu o le au tusitala ile saolotoga. E le o tagata maʻi uma e iloa mea e tatau ona iai mo le maʻisuka mo le leai o se totogi. E le gata i lea, pe o tulafono a tagata uma e maua i le maʻisuka e faʻaaogaina, pe tatau ona resitala le tulaga o se tagata maʻi, ma isi.

Tusi mai a matou au faitau

O loʻo maʻi loʻu tinamatua i le maʻisuka mo se taimi umi (ituaiga 2), ae talu ai nei o faʻafitauli na oʻo i luga o ona vae ma totoga o totonu.

Na ou maua se mea na tupu i luga o le Initaneti na faasaoina moni ai loʻu olaga. Sa ou faʻatalanoa i ai iina e aunoa ma se telefoni ma tali uma fesili, taʻu mai le auala e togafitia ai le maʻisuka.

2 vaiaso talu ona uma le togafitiga, o le tina matua na suia ai lona uiga. Fai mai o ia, e le toe afaina ona vae ma e leʻi alualu i luma le maʻi o le tino maliu; o le vaiaso a sau o le a matou oi le ofisa o le fomaʻi. Lasa le sootaga i le tusiga

Faʻamanuiaga mo le ituaiga 1 Matemaʻi

O le i ai o le tulaga o se maʻi o loʻo maua i le maʻisuka o se finauga sili lea i le setete. E seasea ona taʻua i le aufaasālalau, ma e na o finau e fai mai. E ui lava i lea, o tagata uma e maua i le maʻisuka, e tusa lava po o le a le ituaiga ma le tele o le maʻi, e mafai ona faʻaogaina le lelei mo le maʻisuka. E le afaina le i ai poʻo le leai o se faʻafitauli o le tino.

O le polokalama a le setete ua maua ai faʻamanuiaga nei mo le maʻisuka:

  • Faʻaavanoa le mauaina o vailaau talafeagai.
  • Penisione mo tagata e le atoatoa le malosi e faalagolago ile vaega.
  • Le talafeagai mo auaunaga i le 'autau a le atunuu.
  • Faʻaavanoaina faʻapitoa o masini mo le suʻesuʻeina o le tagata lava ia.
  • Avanoa e suʻesuʻeina le faiga o le endocrine mo le leai o se sao i totonu o nofoaga faapitoa mo le maʻisuka. Mo le vaitaimi o le suʻega, o tagata taʻitoʻatasi e tuusaunoa mai vasega i aʻoga faʻapitoa ma galuega galue e aunoa ma ni aʻafiaga.
  • Ole vaeluaga o maʻi o tagata gasegase ei ai avanoa pe a fai togafitiga i totonu o pitonuʻu ma isi nofoaga e faʻaaogaina ai le fale.
  • Faʻasalaga i luga o le faʻaaoga tupe e oʻo atu i le 50%.
  • Aso faʻaopoopo ole tausiga mo fafine e maua i le maʻisuka.

O le lisi o vailaʻau faʻapitoa mo le maʻisuka ma masini mo togafitiga i le fale, i le avea ai o se tulafono, ua fuafuaina e le fomaʻi o loʻo aafia i togafitiga. O le tagata gasegase e na o le asiasi atu i fomaʻi i taimi uma, faia suʻesuʻega faʻapitoa ma maua se faʻamaoniga mo le mauaina o mea uma talafeagai.

E mafai foi ona faia suʻesuʻega mo le saoloto i soʻo se falemaʻi, o taunuʻuga na maua mai i soʻo se mataupu na tuʻuina atu i se fomaʻi o loʻo togafitia se maʻisuka.

I mea uma o loʻo taʻua i luga, e mafai ona tatou faaopoopo atu i ai tagata gasegase ei ai le aia tatau i faamanuiaga faaopoopo e aunoa ma le faamauina o le le atoatoa, e taulai atu i le ituaiga ma le malosi o le maʻi.

O isi faʻaopoopoga o loʻo maua foi mo le maʻisuka ituaiga 1, e aofia ai:

  • Le tuʻuina atu o vailaʻau e manaʻomia e togafitiga ai faʻamaʻi ma puipuia ai le atinaʻeina o faʻafitauli o le maʻisuka.
  • Mauaina o masini talafeagai - suauʻu mo injections, se glucometer mo le fuaina o le kulukose o le toto ma sili atu. O le tuʻuina atu o loʻo faʻavae i luga o le faʻavae o faʻasologa o loʻo faʻatulagaina e le fomaʻi, e taulaʻi atu i mea manaʻomia i aso uma.
  • O se tusi lesona mo le maʻisuka e le atoatoa pe afai o se vaega o le tino ma le mafaufau ua tusia ma tofia.

O le polokalama a le setete e maua ai tausiga ile aiga ituaiga 1 tagata maʻisuka e manaʻomia le fesoasoani. O se tagata gasegase ua tofia foi i se tagata faigaluega e fesoasoani e tausia i latou lava.

Faʻafouina i le maʻisuka - na ona inu i aso uma.

Faamanuiaga mo le ituaiga 2 Mateʻo

E pei o le ituaiga muamua o faamai, togafitiga saoloto ma suʻesuʻega o tagata gasegase e maua i le maʻisuka ituaiga 2.

O faʻamanuiaga nei e tuʻuina atu mo tagata gasegase e maua i le maʻisuka ituaiga 2:

  • Togafitiga i togafitiga. O maʻi i lalo o le vaavaaiga faifaipea a endocrinologists latou te mauaina se tusi lesona mo le maʻisuka i le tulaga o le toe faʻaleleia o agafesootai. I totonu o le auivi o le fesoasoani a le setete, o tagata gasegase o le ituaiga 2 e mafai ona auai i gaoioiga faaletino i lalo o le vaavaaiga a tagata tomai faapitoa.
  • O le aia tatau o se maʻisuka ituaiga 2 e suʻesuʻe ai, aʻoaʻoga faʻaaoaoga mo le faaauauina o aʻoaʻoga ma oʻo lava i le toe faʻamalosi.
  • Totogiina o tupe maua i le maʻisuka mo malaga faʻalesoifua maloloina i falemaʻi, tusa lava po o le a le tulaga o se tagata maʻi. Ua maua foi taui mo femalagaaiga i le nofoaga o le toe faaleleia ma taumafataga.
  • Auala mo le fale e maua ai le toto suka. O loʻo tuʻuina atu le tuʻuina atu o se glucometer ma suʻega suʻega.
  • Totogi tupe totogi i tagata maʻi maua i le maʻisuka.
  • Le faʻatagaina o vailaau e leai se totogi.

O se tagata gasegase i le maʻisuka ituaiga 2 e tatau ona iloa pe o a aoga e maua ma faʻaaogaina mo le 365 aso. I le tulaga o latou le faʻaaogaina, e tatau i le tagata maʻi ona tusia se faʻamatalaga ma tuʻuina atu se tusi faamaonia talafeagai e totogi ai tau faʻatupulaia.

Le faʻatagaina o maʻi

Mo maʻi e maua i le maʻisuka faʻatasi ai ma tulaga faʻaletonu, o loʻo tuʻuina atu nisi faʻapitoa. Ina ia maua se faʻaletonu, e tatau ona suʻeina oe ile falemaʻi faʻapitoa e faia suʻega mai le Matagaluega ole Soifua Maloloina. E naʻo le endocrinologist o loʻo vaʻaia le manaʻoga mo sea ituaiga tulaga e mafai ona tuʻuina atu mo sea suʻesuʻega. E le gata i lea, afai e le o vaʻaia e se tagata poto togafiti togafitiga se manaʻoga pe teena le faʻatonuina o se faʻamatalaga, o le maʻisuka ia te ia le aiā e alu ai i ia nofoaga autu.

Faʻalagolago i le ogaoga o le faʻamaʻi, e tolu vaega:

  • Vaega o le le atoatoa o le tino 1 - e aofia ai tagata mamaʻi, ona o le faamaʻi, ua le mafai ona vaai, ua le atoatoa le cardiovascular system, o loo i ai le faaletonu o le tino, o loo i ai se togafitiga o le cerebral cortex. E le gata i lea, o se vaega e tofia i tagata gasegase e sili atu ma le tasi i le coma ma e manaʻomia le tausia e le tausi maʻi e le aunoa.
  • O le maʻi faʻaletonu 2 ei ai faʻafitauli uma e tasi e pei o le 1, ae faʻaitiitia le mamafa.
  • Vaevaega 3 - tagata gasegase o loʻo maua i le maʻisuka faʻamaoniga ma le mamafa poʻo le malosi.

A maeʻa se suʻega auʻiliʻili, e manaʻomia e le maʻi ona faʻamoemoeina se filifiliga e se komiti faapitoa. O le filifiliga e tofia se vaega e faʻaopopoina i le tuʻuina atu o se talaʻaga faafomaʻi, iuga o suʻega muamua ma isi pepa na tuʻuina atu e fomaʻi.

O le taulaiga faapitoa i le tuuina atu o tusi faamaonia o le lē atoatoa o le tino, e mafua mai i le mea moni o tagata maʻisuka e agavaa i faamanuiaga faʻaagafesootai. O le totogiina atu i tagata e maua i le maʻisuka e manatu o se penisione le aoga mai le setete, o le tele ma tulafono o le lisiti e faʻatulafonoina i le tulafono.

Faʻafitauli o le mafaufau

O le polokalama a le malo tele "Lusia e aunoa ma le maʻi suka" e maua ai le maʻisuka ma le aia tatau i faamanuiaga i se tulaga masani mo tagata ei ai manaoga faapitoa, e tusa lava pe o le a le tulaga.

Tagata mamai e maua i le maʻisuka ma se faʻafitauli o le tino ma le mafaufau e mafai ona faʻaogaina faamanuiaga nei e saunia e le setete:

  • Auaunaga faʻapitoa i falemaʻi. E i ai auala e toe faʻaleleia ai ma faatumauina le faʻatinoina o le tino atoa.
  • Lagolago mai tagata tomai faapitoa.
  • Tuuina atu fesoasoani tau faamatalaga mai tagata faigaluega lautele ma i totonu o auaunaga faaletulafono.
  • Le aia tatau i fetuutuunaiga faʻafesoʻotaʻi - aʻoaʻoga, toe faʻaleleia, saogalemu galuega.
  • Taui o tupe faʻaalu mo pili aoga.
  • Faamanuiaga Penisione mo le maʻisuka.
  • Le aia i isi tupe totogi.

Taui mo tupe totogi e le faʻaaogaina

Afai e le faʻaaogaina e le maʻisuka ia faʻamanuiaga o le ituaiga 1 ma le maʻisuka ituaiga 2, e mafai ona latou fuafua i taui.

Matou te ofoina atu se faʻaititia i le au faitau o la matou 'upega tafaʻilagi

O le totogiina o faaputugatupe o loʻo tuʻuina atu mo vailaʻau e le maua ma e le faʻaaogaina tupe totogi mo falemaʻi. E mafai e tagata gasegase ona faʻaaogaina le tasi ituaiga o penefiti pe sili atu i le tasi i le tausaga. Ina ia faia lenei mea, e tatau ona e faʻafesoʻotaʻi le Pension Fund i le nofoaga o le resitalaina ma uluai pepa ma se faʻamatalaga patino.

Faʻaaogaina talosaga ma pepa aloaia e tatau ona tuʻuina atu i soʻo se taimi ma le tulaga e tatau ona faʻamoemoeina le tau o totogi e le muamua nai lo le 6 masina. I totonu o le talosaga, faʻaalia auiliiliga patino ma auiliiliga o totogi, faʻapea foi ma auʻaunaga e te manaʻomia e te musu ai.

Maua o fualaau faasaina

O le maʻisuka e tatau ona tuʻuina atu fualaau faasaina ole maualalo ma isi vailaʻau. O nei faʻamanuiaga e tuʻuina atu i le ituaiga 1 ma le ituaiga 2 maʻisuka mo togafitiga o faʻafitauli e fesootaʻi ma le maʻisuka.

O le maʻisuka ituaiga 2 e taua foi o le maʻisuka e le o le insulin. O se faʻamaʻi tuga lea e mafua mai ...

O a vailaʻau e leai se totogi mo le maʻisuka ituaiga 2 e faʻamoemoeina e le fomaʻi, ae tele taimi e maua ai gasegase:

  • fualaau faasaina e puipuia ai faʻalavelave o le faʻamaʻi - phospholipids (faʻamautinoa le galue malosi o le ate), pancreatin (fesoasoani i le pancreas e galue ai),
  • sauniuniga faʻamaoaigaina i vitamini, faʻapitoa o vailaʻau-minerale (i le ituaiga o laulau po o se faʻafefiloi mo tui),
  • vailaʻau faʻatau e faʻafoʻi ai le faʻaleleia o le metabolism,
  • fualaau oona lea e fesoasoani e faʻataua le toto - faʻamalosi (papa poʻo le injections),
  • fatu o vailaʻau e lagolagoina le galuega a le loto,
  • fomaʻi fualaau
  • fualaau faasaina mo le gasegase maualuga,
  • isi vailaʻau faʻasaina, e fuafua i le iai o faʻafitauli ma le faʻafitauli o le maʻi.

O le maʻi suka poʻo le suka suka o se faʻaleagaina lea o le tino e fesootaʻi ma se faʻafitauli o le endocrin system. O le ituaiga muamua ...

O le lisi masani e mafai ona tumu ai antihistamines, analgesic, antimicrobial ma isi fualaau oona, o le manaoga lea e fuafuaina e le fomai auai.

Faamanuiaga a tamaiti

Afai e faalagolago le tamaititi i le inisalini, e tatau ona ia tofia le tulaga o se tagata maʻi.

  • manaoga o penisione le atoatoa,
  • malaga i nofoaga tau soifua maloloina ma tolauapiga,
  • tuusaunoaga mai lafoga ma totogifuapauina,
  • suesuega mai fafo ma togafitiga,
  • faafaigofie tulaga mo suega suega i le aoga, se laina mo le taliaina i iunivesite i luga o se saolotoga,
  • totogiina o fesoasoani i matua o tamaiti ei lalo o le 14 tausaga,
  • le avanoa e vave litaea ai tagata o tausia poʻo matua,
  • faʻaitiitiga o aso faigaluega, aso faʻaopoopo aso.

Nofoaga o faʻalapotopotoga

Faʻalagolago i le nofoaga e nofo ai, atonu o loʻo i ai foliga o le tuʻuina atu o faʻaitulagi faʻapitoa.

O faʻasalalauga i le lotoifale mo le maʻisuka ituaiga 2 i Moscow e mafai lava ona tuʻuina atu pe afai e iai sou tulaga le atoatoa.

E aofia ai:

  • taʻimilosaga taʻitasi i fale faʻapitoa falemaʻi,
  • malaga i luga o felauaiga lautele,
  • pasese e oo atu i le 50% mo pili aoga,
  • puipuiga lautele.

Saint Petersburg

E tusa ai ma le Tulafono Lautele o le itulagi, o le maʻisuka ua taʻua o se faʻamaʻi e maua ai le aia tatau e maua ai vailaau e aunoa ma se totogi, e taulaʻi atu i faʻasologa mai lau fomaʻi.

O tagata maʻi ei ai manaoga faʻapitoa e maua ai ni faʻamanuiaga faaopoopo:

  • malaga saoloto i luga o fefaʻatauaiga lautele ma fanua,
  • EDV masina, o le tele na fuafuaina e faavae i luga o le vaega.

Samara eria

I le itulagi o Samara e leai ni faʻamanuiaga faapitoa. E tatau i le maʻisuka ona maua ni tui tui inisalini, autoinjectors, nila faʻafesuiaʻi, mea e gaosia ai le tagata lava ia, ma isi mea.

I le tulaga lautele, o tagata maʻi e maua i le maʻisuka latou te maua se lisi autu o penefiti. O maʻi ua maua le tulaga o le le atoatoa o le aia tatau i faamanuiaga faʻaagafesootai faaopoopo faʻatasi ai ma tulaga masani - totogiina o penisione, tau totogi, malaga saoloto, ma isi.

O le maʻisuka e masani ona oʻo atu ai i faʻalavelave matautia. O le maualuga o le suka o le toto e sili ona matautia.

Aronova S.M. na tuʻuina atu faʻamatalaga e uiga i togafitiga o le maʻisuka. Faitau atoa

O ai e manuia?

O le atofaina o le le atoatoa o le a manaʻomia ai se suʻega faafomaʻi ma agafesootai Ua faʻamaonia le le atoatoa pe a fai e suia e le tagata maʻi galuega a totoga i totonu.

O le tuʻuina atu na tuʻuina mai e le fomaʻi auai. O tagata mamaʻie maua i le maʻisuka o le kulupu 1 e tuʻuina atu i le tino le atoatoa ona o le ogaoga o le maʻi, ma lona aʻoga masani. I tagata gasegase e maua i le maʻisuka ituaiga 2, o leona e le mamafa tele.

Ua tofia le vaega o le mafaufau pe afai e faaalia mai:

  • maʻisuka tauaso
  • faʻamaʻi poʻo le faʻamalosi pea,
  • faʻasalaga faifaipea o amioga faʻale-mafaufau i le talaaga o le diabetic encephalopathy,
  • tolu vaega o le faaletonu o le fatu,
  • faʻaaliga leaga o pito i lalo,
  • diabetic foot syndrome
  • o le faaletonu tumau o le taʻavale i le taimi faʻatulagaina,
  • fomaʻi masani o le hypoglycemic coma.

O le vaega ole tino ole tino II ua tofia i luga o le faavae o le maʻisuka poo le retinopathy o le tikeri lona lua i le 3, faatasi ai ma le faaletonu le tumau i le tulaga ole taimi.

Vaega ole maʻi ole III ua tuʻuina atu i tagata gasegase ma se faʻamaʻi o le mamafa faʻaleagaina, ae i ai faʻafitauli ogaoga.

Faʻafefea ona suia le tele o pene i le past 3 years?

I le 3 tausaga ua tuanaʻi, o le aofaʻiga o aogā ua suia le amanaia o le maualuga o le tau o le tamaoaiga, le numera o tagata gasegase. Faʻaauau lautele mo le maʻisuka e aofia ai:

  1. Maua o vailaau talafeagai.
  2. Penisione e tusa ai ma le faʻaletonu o le tino.
  3. Tuusaunoaga mai le tautua faamiliteli.
  4. Faʻatino meafaigaluega faʻapitoa.
  5. Le aia tatau i le suʻesuʻeina saoloto o totoga o le endocrin system i totonu o se nofoaga faapitoa mo le maʻisuka.

Mo nisi o aʻafiaga o le Malo Rusia, o isi faʻapitoa e tuʻuina atu i le tulaga o le faia o se togafitiga i totonu o se piriota-type dispensary, faʻapea foi:

  1. Faʻaititia tupe maua mai le 50%.
  2. O aso malolo mo tina e maua i le maʻisuka ua siitia i le 16 aso.
  3. Fesoasoani faʻaopoopo i le faʻaitulagi.

O le ituaiga ma le fuainumera o fualaau faasaina, faapea foi ma meafaigaluega e iloa ai (syringes, test tests), ua fuafuaina e le fomaʻi.

O le a le tele o aoga mo tagata mamaʻi e maua i le maʻisuka i le 2019

I le 2019, e mafai e le maʻisuka ona faitau e le gata i faʻamanuiaga o loʻo i luga, ae faʻapea foi i luga o isi fesoasoani faʻapitoa mai le setete ma pulega faʻalotoifale.

Faʻamanuiaga mo tagata mamaʻi e maua i le maʻisuka ituaiga 1:

  1. Tuuina atu o vailaʻau mo togafitiga o le maʻisuka ma ona aʻafiaga.
  2. Sapalai faafomai mo le tuiina, fua o le maualuga o le suka ma isi taualumaga (faatasi ai ma le fuafuaina o le suʻega faatolu i le aso).
  3. Fesoasoani mai se tagata faigaluega lautele.

Faamanuiaga mo le maʻisuka ituaiga 2:

  1. Togafitiga faʻapitoa.
  2. Faʻamālōlōina faʻalapotopotoga.
  3. Faʻasalaga avanoa o galuega.
  4. Vasega i kalapu taʻaloga.

I le faaopoopo atu i malaga saoloto, o le maʻisuka ua totogiina mo:

O vailaau faʻasaina mo le togafitia o faʻafitauli o le maʻisuka o loʻo aofia i le lisi o faʻamanuiaga:

  1. Phospholipids.
  2. Pancreatic fesoasoani.
  3. Vitamini ma vitamini-mineral complexes.
  4. Fomaʻi e toe faʻafoʻi ai faʻafitauli o le tino.
  5. O fualaau faasaina.
  6. Loto fatu.
  7. Diuretics.
  8. Auala mo togafitiga o le maualuga.

I le faʻaopopo atu i le faʻaititia o le suka, o le maʻisuka ua tuʻuina atu i ai vailaʻau faʻaopopo. O maʻi e maua i le maʻisuka ituaiga 2 e le manaʻomia le inisalini, ae e agavaa mo se glucometer ma suʻega suʻega. Ole numera o suʻega suʻega e faalagolago i le maʻi ole inisalini pe leai:

  • aua o le inisalini e faʻalagolago e faʻaopoopo 3 faʻataʻitaʻiga i aso uma,
  • pe afai e le faʻaaogaina le inisalini - 1 le suʻega i aso uma.

O tagata e faʻaaogaina le inisalini e tuʻuina atu tui tui i le aofaiga e tatau mo le faʻaaogaina o fualaau oona i aso uma. Afai e le faʻaaogaina pene i totonu o le tausaga, o le a mafai e le maʻisuka ona faafesootai le FSS.

E mafai ona e teenaina se afaina lautele i le amataga o le tausaga. I lenei tulaga, e totogi tupe. O se tupe faʻaalu e faʻapitoa mo le tausaga, ae o le mea moni, e le o se tasi taimi, talu ai ua totogiina i totogi faaopoopo i luga o se vaitaimi e 12 masina i le tulaga o se faʻaopoopoga i se penisione o le tino.

I le 2019, o fesoasoani nei ua fuafuaina e totogi i le maʻisuka:

  • 1 vaega: 3538.52 suʻe.,
  • 2 vaega: 2527.06 tusi.,
  • 3 vaega ma tamaiti: 2022.94 rubles.

I le 2019, ua fuafuaina e faʻamaonia le totogiina o tupe e 6.4%. O le aofaiga mulimuli o penefiti e mafai ona maua i le palemene a le FIU, lea e te manaʻomia e talosaga mo lana mamanu.

O le faʻatinoga mo le faʻaaogaina o penefiti poʻo taui tau tupe e mafai ona faafaigofieina e ala i le faʻafesoʻotaʻi o le nofoaga tutotonu mulumotu, e ala i le falemeli poʻo le telefoni feaveaʻi.

Tuʻu ese atu faʻasalalauga lautele i tamaiti e maua i le maʻisuka:

  • togafitiga ile togafitiga i le tausaga,
  • mita toto glucose e leai se toto ma tulafono laiti, peni tui ma vailaʻau e maualalo ai le toto suka.

O fafine maʻitaga o loʻo maua i le maʻisuka ua tuʻuina atu i ai le 16 aso e alu e tausi a latou fanau.

E faʻapefea ona maua se maʻi suka i le 2019

Ina ia maua ni aogā mo le maʻisuka, e tatau ona i ai pepa talafeagai e faʻamaonia ai le le atoatoa ma maʻi. I le faaopoopo atu i ai, e tatau ona tuʻuina atu i le ofisa o le puipuiga malu lautele se tusi faamaonia i le fomu 070 / у-04 mo se tagata matua poʻo le leai 076 / у-04 mo se tamaititi.

O le isi, o se faʻamatalaga ua tusia e uiga i le tuʻuina atu o togafitiga mo togafitiga faʻapitoa i le Asosi o Inisiua Lautele po o soʻo se lala sooupu faʻafesoʻotaʻi o loʻo i ai se maliliega ma le Faaputugatupe o Inisiua. E tatau ona faia lenei mea ao leʻi oʻo ile Tesema 1 o lenei tausaga.

A maeʻa aso e 10, e sau se tali e tuʻuina atu se pemita i le falemaʻi e fetaui ma le faʻailoga o togafitiga, e faʻamaonia ai le aso na taunuu ai. O le pepa pasi lava ia na tuuina atu muamua, e le sili atu i le 21 aso ae leʻi oʻo mai. A maeʻa togafitiga, e tuʻuina atu se kata e faʻamatalaina ai le maʻi o le maʻi.

Faʻaopopo pepa mo faʻamanuiaga:

  • tusifolau ma kopi e lua, itulau 2, 3, 5,
  • i le i ai o le le atoatoa, o se fuafuaga mo le toe faaleleia o le tagata i le aofaiga o kopi e lua e tatau;
  • lua kopi o SNILS,
  • se tusi faamaonia mai le Faaputugatupe o Penisione e faamaonia ai le i ai o faamanuiaga e le o ni tupe mo le tausaga oi ai nei, faatasi ai ma se ata,
  • se tusi faamaonia mai se fomaʻi o le Numera 070 / y-04 mo se tagata matutua poʻo Numera 076 / y-04 mo se tamaititi. O lenei tusi faamaonia e naʻo le ono masina!

Ina ia maua fua fualaau, e te manaʻomia se talavai mai se endocrinologist. Ina ia maua se taotoga, e tatau i le tagata maʻi ona faʻatali mo taunuʻuga o suʻega uma e manaʻomia e faʻamautu ai se faʻamaonia saʻo. E faavae i luga o suʻesuʻega, o le fomaʻi e amataina se faasologa o vailaʻau, e fuafua ai le metotia.

I le falemaʻi a le setete, o le tagata gasegase e tuʻuina atu vailaau faʻamalosi i le tele o mea o loʻo faʻamatalaina i le talavai. I le avea ai o se tulafono, e lava le vailaʻau mo le masina.

Ina ia maua se tusi faamaonia faafomaʻi mo le le atoatoa mo se tamaititi, o pepa nei e manaʻomia:

  • talosaga a se tagatanuu (po o lona sui faaletulafono),
  • tusifolau poʻo isi pepa faʻamaonia mo tagatanuu mai le 14 tausaga le tusifolau (mo tagata ei lalo ifo o le 14 tausaga le matua: tusi fanau ma le tusifolau a se tasi o matua poʻo le o tausia),
  • pepa faafomaʻi (pepa faʻasalalau, faʻasaina falemaʻi, R-ata, ma isi),
  • talosaga mai se fomaʻi (Form No. 088 / y-06), poʻo se faʻamatalaga mai se fomaʻi,
  • se kopi o le tusi galuega ua faamaonia e le aufaigaluega a le aufaigaluega mo tagatanuu, matua o tagata gasegase,
  • faamatalaga e uiga i le natura ma tulaga faigaluega (mo tagata faigaluega),
  • tusi pasi aoga, pe afai ei ai,
  • uiga o le aʻoga a le tamaititi (tamaititiaoga) auina atu i suʻega faafomaʻi ma agafesootai,
  • i le tulaga o le faia soo o suesuega, se tusi faamaonia o le le atoatoa,
  • pe a toe iloilo, ia i ai se polokalama faʻafouina o le toefuataiga ma faʻamatalaga i lona faʻatinoina.

Tuua Lau Faamatalaga