Tausiga tatau ile paʻu o le maʻisuka

O le faʻateleina o le maʻisuka ua faʻateleina i tausaga taʻitasi. E mafua lenei mea ona o le valea o le olaga, tulaga o meaʻai ma meaʻai. O le faʻalavelave o le faʻamaʻi o le toatele o tagata, o loʻo maʻi, latou te le matauina le faʻaalia o le maʻi. Ma o le faʻamaʻi o loʻo agaʻi i luma le alualu i luma, e oʻo atu ai i faʻafitauli o le a aʻafia ai le tulaga o le paʻu. Na o le tausiga lelei mo ia e maua ai se olaga mafanafana mo se tagata maʻi i le maʻisuka.

Faʻatatauga o Faʻaleagaina o le Paʻu

Faʻasaga i tua o le maʻi suka, aemaise lava mo se taimi umi, i le tele o faʻafitauli. Latou te aafia ai le tino atoa o le tagata, ae o le popole ma le fatu cardiovascular e maua ai le tele o mea leaga. O le mafuaʻaga o le polyneuropathy (faʻaleagaina o le tino) e faʻalavelaveina ai le gata o le tino o le paʻu, ma faʻaleagaina ai le tino o le tino e oʻo atu ai i faʻafitauli pipisi. O se taunuuga, e le maua e le paʻu le okesene talafeagai ma le maua ai le vai. O le polyneuropathy o le maʻisuka ma le microangiopathy (suiga vascular) o mafuaʻaga taua ia i le faʻafitauli o paʻu i tagata mamaʻi e maua i le maʻisuka.

Le lelei o le tausiga o paʻu e afaina ai le soifua maloloina o le maʻisuka

Lalo o suiga aupito masani ia ma le paʻu.

  • Oona. O le faafitauli sili lea, o le faavae lea mo le faʻaalia o microcracks ma le isi faʻamaʻi pipisi,
  • Thinning. Ona o faʻafitauli o le tino, o le pito i luga o le atrophy o le paʻu, lea e faʻafiafia ma faigofie ona manua,
  • Hyperkeratosis Ole tino o le epidermis e mate, ma talu ai ona o le tele o le gaogao gaosia ma le galainiina o pito i luga o le paʻu, paʻu ma le vevela e tupu mai.
  • Tatalo. O le paʻu o le paʻu i lalo o le aafiaga o mea mai fafo e faigofie lava ona gau, ma ona o le le lava o le toto, o le faʻamalologa e matua telegese lava,
  • Itching E mafua ona o mafuaʻaga e lua - hyperkeratosis ma le maualuga o le kulukose. O le iʻuga, e foliga mai o faʻalavelave faʻafuaseʻi e faigofie ona pisia.

O faʻalavelave uma o faʻafitauli i le leai o se tausiga lelei e vave ona oʻo atu ai i le faʻaalia o le gasegase laitiiti ma le foia o faʻamaʻi. O faʻataʻitaʻiga o ia suiga e matua leaga ma erysipelas. Latou te faʻamaloloina le le lelei, faateleina le lapopoa, o se taunuuga, e tupu mai ai ni gasegase faʻaoga pipisi.

Faʻafefea ona tausi lou paʻu

O le tausiga lelei o paʻu e le gata ina faʻaleleia ai le tulaga lelei o le soifuaga o tagata gasegase e maua i le maʻisuka, ae puipuia foi mai le ogaoga o faʻafitauli. O tulafono autu nei:

  • suauu masani e matua faʻasaina, e mafai ona e faʻaaogaina na o se suāvai suavai faʻatasi ma se tulaga le paleni ole acidity,
  • e taua le vave togafitia o soʻo se faʻasolosolo faʻapitoa, o se vaifofo o le sukacorcin poʻo le chlorhexidine e atoatoa,
  • ia faʻafefeteina i taimi uma le paʻu - e tatau ona faʻaaoga le kulimi pe a ma le 3 taimi i le aso, e le faʻasaina masks e mafua ai le mago ma le ita,
  • vailaʻau faʻasolosolo, faʻapea foʻi ma le faʻaaogaina o teteʻe, e le manaʻomia.

O se vai inu faigofie e ono afaina ai le paʻu. O lapisi palapala mama, o le fasimoli lē filifilia e mafai vave ona tupu ai le microtrauma o le epidermis, lea e mafai ona ulufale atu i ai microorganisms. O le faʻaaogaina faifaipea o le paleni o le ph-ph (ph = 5.5) o le fasimoli vai ma le faʻaopoopoga o le aloe, chamomile poʻo isi mea e faʻamamaina o le a puipuia ai le paʻu mai le matutu, vevela ma le vave gaʻo.

O le paʻu e tatau ona faʻamamaina i taimi uma, ona e le maua le susu ona o le faateleina o le gaʻo ona o le maualuga o le toto suka. O se kulimi e mafua ai le urea-e talafeagai mo lenei mea, e manaʻomia e tusa ma le 10% lona faʻatonuina. E masani ona faʻamamaina le paʻu mai le matutu. Faatasi ai ma mea teuteu, e sili atu le filifilia o se kulimi pe a fai o le vaega autū e le o le vai, ae o le suauʻu faʻamalolo. A maeʻa ona faʻaaogaina, e faia se ata faʻamalama malu, lea o le a maua ai le puipuiga atoatoa e oʻo lava i faʻalavelave faʻaleagaina ile aiga. Pe a oʻo mai le microcrack, lea e lagona e ala i le tingling poʻo se tiga faʻapitoa, e aoga tele le faʻaaogaina o oloa e faʻatau ai le dexpanthenol. O se vailaau vailaau lea e vave ona maua le faʻamalologa, lea o le a aloese mai le faʻaalia o le tele o vaʻa.

E tele fafine e mafatia i le maʻisuka. Ae, e ui lava i le faʻamaʻi, latou te mananaʻo e taofi le paʻu fou ma talavou. O faʻataʻitaʻiga masani masani, e aofia ai le iniseti o le Botox poʻo le gel, e matua faʻasaina, talu ai o le solia o le amio saʻo o le paʻu na faia ai se faitotoa mo le faʻaofiina o maʻi. O nisi taimi e mafai ona faia se tuusaunoaga mo sauniuniga o loʻo i ai le faʻamalolo o le hyaluronic. E faʻamalosia le faʻapipiʻiina o lona lava paʻu, lea e iai sona aafiaga lelei i le faʻamamaina ma le paleni o le paʻu. Ae o se tuusaunoaga e faʻatagaina pe afai e maua le maualuga o le kulukose toto ma tausia i se tulaga mautu. E mafai ona e faʻaaogaina le toe faʻafoʻiina o masini, saunia o le laser poʻo le aʻafiaga o le ultrasonic. Ae a maeʻa le faʻagasologa, e manaʻomia se suāsusu e faʻavae i luga o le dexpanthenol poʻo le Urea. O le mea lea, o le a mafai ona tausisia e le gata le paʻu ola maloloina, ae ia maua ai foi le fou ma le talavou.

Afai e te mulimuli i tulafono faigofie, e mafai ona tolopo le aʻafiaga o aʻafiaga o le maʻisuka mo le tele o tausaga. O le pulea lelei o maualuga o le suka i Krochi, e aunoa ma le siitia ma le toso malosi, lea e maua mai i fualaau faasaina ma togafitiga o fualaau faasaina, o le a maua ai se fesoasoani faaopoopo. Ina ia taofia le leiloa o le ola, e tatau ona tumu i se vai tele. E sili atu pe afai o le vai inu e le o se afi, e aofia ai se seti o elemene talafeagai. E leʻi leva talu ai nei ona matou tusi e uiga i mea inu e faʻatagaina ma aoga mo le maʻisuka.

Tausia le paʻu paʻu i le maʻisuka

O le maʻi suka o se faʻamaʻi tumau lea o loʻo i ai se aafiaga leaga i le tino atoa. O le mea e leaga ai, o le ola o le maʻisuka e faigata tele e le gata i le manaʻomia ona mataʻituina le maualuga o le suka (glucose) i le toto, gasegase faʻamaʻi o mata, fatugaʻo, cardiovascular system, ae faʻapitoa foi faʻafitauli paʻu.

O tagata e maua i le maʻisuka o le a sili atu ona pagatia i faʻafitauli paʻu.

O le mafuaaga autu o nei faʻafitauli o suiga faifaipea i le maualuga o le suka. I le maualuga maualuga o le suka o le toto, o le tino e le tele se suavai, o lona uiga o le paʻu ua faʻamalūlūina foi, ma faʻamago ai lou paʻu.

O le paʻu e molemole, mago, e amata ona pala. Valaʻau ma vaʻavaʻa e aliali i luga o alofilima ma alofilima. Ae maise lava o le tele o faafitauli e tulaʻi mai ma le maʻisuka e leai se aʻafiaga: o loʻo i ai pustules, maina, manua manuʻa mo se taimi umi. E vave ona tulaʻi maʻi faʻamaʻi ma vave faʻalautele i lima ma vae.

Afai o le maʻisuka e mamafa tele, ona masani lea o le faʻasolosolo o le faʻamaʻi i le paʻu o le paʻu, lea e mafai ona oʻo atu ai i le faʻavauvau ma le ita.

Tausiga o Tausiga o le Paʻu mo le maʻi suka

Ina ia aloese mai nei faafitauli, e tatau ona e pulea le maualuga o le kulukose i totonu o le toto ma mulimuli ma le totoa i tulafono o le tausiga o le paʻu:

  • Faʻaaogā mea e faʻaleleia pe a faʻaalia muamua faailoga o le paʻu paʻu. Vaʻaia lelei vae: a uma ona fufuluina, faʻagogo lelei ma faʻaaogā vai susu i vae ma lalo vae, aloese mai le va i le va o tamatamai vae.
  • Aua e te talitonu o le manatu sese masani e faapea afai o loʻo maua oe i le maʻisuka ma e te tipiina oe lava, o le a maʻi lou manua mo se taimi umi. Afai e te pulea lou suka toto, o le a le umi ona faʻamalolo ou manua ma le maoaʻi nai lo tagata e leai se maʻisuka. Ae peitai, o le manua e tatau ona togafitia vave. Fufuluina le tipi i le vai ma le fasimoli, faamamago ma le faʻaeteete ma faʻaaoga se siaki faʻamalosi. Afai o lou manua e ui lava e te popole, ona asiasi lea i le fomaʻi.
  • Aua le faʻaaogaina mea faʻamalosi, pusa kosi ma vailaʻau matautia e faʻaumatia ai sana. Faʻaauau togafiti togafiti faʻamaʻi faʻatasi ma le kulimi faʻamamaluina.
  • Faʻaaogā mea faʻapitoa e puipuia mai ai siama o vae, aemaise i le va o tamatamai vae. O se kulimi o loʻo i ai ni mea e faʻaaogaina ai le antifungal e tatau ona faʻaaogaina i se mea manifinifi i luga o le paʻu ma le pito o le fao plafola.
  • Afai e iai ni manuʻa laiti, vavave, poʻo ni maʻila, e le faʻaaogaina mea inu ava e togafitia ai. E mafai ona togafitia faʻamaʻi faʻamaʻi ma vailaau faʻamalosi e aofia ai vaega faʻasao faʻasao. Afai e le faʻamalolo liona, faʻafesoʻotaʻi loa se fomaʻi!
  • E mafai ona tupu ni maʻi e tusa lava pe fai ni seevae le lelei. Afai ua i ai le nerve, o le a le mafai ona e lagona le foliga mai o se ulutala, o lona uiga o le aʻafiaga o faʻamaʻi ua faʻapupulaina foi. O le le totoina o le toto e faaitiitia ai le mafai gafatia o le puipuiga o le tino e tetee atu ai i siama. Afai ei ai sou maʻi maʻi, ona tatau loa lea ona e asiasi atu i se fomaʻi, aua o le ulutala e mafai ona vave faʻalauteleina ma o le mea e taʻua o le "maʻisuka vae" e tupu. E le gata i lea, e mafai ona faia se uluga i lalo o se paʻu o paʻu oti, o lea e tatau ai ona e asiasi atu i se fomaʻi masani o le a siakiina le tulaga o ou vae ma aveese ia papatusi ua mate.
  • Mo le tumama lelei, ia faʻaaoga na o le pH faapitoa faapitoa o le vai www.vashmedsovetnik.com

Tausiga o le maʻi suka

O siama faʻaleagaina ma fungal, faʻapea foi le pruritus, o paʻu masani o le paʻu e mafai ona tupu i totonu o soʻo se tagata, ae mo tagata e maua i le maʻisuka e sili ona lamatia ona o latou le lelei le toto ma e le mafai e le tino ona tauivi lelei ma faʻamaʻi pipisi. E tatau ona faia mea uma ina ia aloese mai le tupuga o ni faʻafitauli matuia. O mataupu nei e le mafai ona le amanaiaina:

  • O siama gasegase, e pei o suauʻu (follicles infection), e manaʻomia togafitiga faʻamaʻi.
  • O faʻamaʻi pipisi, e pei o le siva-pei o le fungi Candida Albicans, lea e masani ona atiaʻe i le mafanafana, susu susu o le paʻu, i lalo o le fatafata, faataamilo i fao, i le va o tamatamailima ma tamatamaivae, ma i totonu foi o le pito i lalo ma le itu o le itu.
  • Igua epidermophytosis (i ogavae ma genital), epidermophytosis o vae (i le va o tamatamai vae), o le taamilosaga (i luga o vae, i totonu o le fagu, o le fata, gaogao abdominal, i luga o le paʻu, i fao) ma vailaau vavalalata e masani ona maua i tagata e o le suka toto e le o masani. O nei faʻamaʻi e tatau ona togafitia i vailaau faʻasaina na faatonuina e le fomaʻi. E ui lava i luga o le counter-agents o le antifungal e mafai foi ona fesoasoani i nisi tulaga.
  • O se maʻi faʻaleagaina e taʻua o mucoromycosis (e mafai ona puʻeina mai i le eleele ma fatuga o laau) e mafai ona matuā ogaoga, aemaise lava mo i latou e maua i le maʻisuka ituaiga 2, lea e tupu ai le fesuiaʻiga o le fesuiaiga o le toto. I le laasaga muamua, o le maʻi e mafai ona faʻaalia o sinusitis. Ae peitai, e alualu i luma ona mafai lea ona salalau atu i mama ma le faiʻai. O lona uiga o le sinusitis, fiva, fulafula o laumata, mumu o le paʻu i le vaega o sinuses, o nisi taimi o maʻi pipili, lea e faʻamalolo mai ai le vai. I lenei tulaga, e tatau loa ona e faʻafesoʻotaʻi se fomaʻi, talu ai o lenei faʻamaʻi o se mea e lamatia ai le ola.
  • O le afaina ona o le paʻu vevela, o se mea faʻafefete o le fefete, poʻo le le lelei o le toto (faʻapitoa i vae) e mafua ona o le maʻisuka. E mafai ona e faʻaleleia le paʻu o le paʻu ma loma ma kulimi.

O isi paʻu o le paʻu e mafai ona mafua mai i le toto le malosi poʻo le faʻamalosia o le inisalini.

Ma i nisi tulaga, o se vevela, pulupulu ma paʻu e tupu. O nisi taimi latou te manaʻomia togafitiga, o nisi taimi e leai. O iinei e tatau ona e iloa le mea, pe afai e tatau ai, ia faia togafitiga.

Mo se faʻataʻitaʻiga, o le mafuaʻaga o le xanthomatosis, o le maʻi paʻu, ua maualuga le cholesterol toto. O lenei faʻamaʻi e masani lava ona i luga o tua o lima, vae, ma papa i le foliga o lanu samasama lanu samasama e masani lava ona masani. O le paʻu o loʻo i luga o ia faʻasologa e faia i luga o se lanu mumu. Togafitiga e aofia ai le tagofia o vailaʻau e pulea ai le cholesterol ma le suka o le toto.

Faʻafefea ona foia faafitauli:

E taua le faamalosia o puipui o le tino, lea o le a fesoasoani e teena ai faʻamaʻi pipisi, faʻapea ai ma le puipuia o le paʻu mai le mago e ala i le puleaina o le kulukose o le toto. I vaega o le paʻu e faigofie i faʻamaʻi pipisi, e tatau ona e faʻaaogaina le paʻu o le talino ma, pe a talafeagai ai, faʻaaoga le soapiring soap and lotions. (Aua le faʻaaogā le kulimi i vaega i le va o tamatamai vae, pe a faʻapea o le maualuga o le manogi e mafai ona faʻaosoina ai le atinaʻe o le galo).

Ma e tatau ona e manatua pea: afai ei ai se faʻafitauli e le aluese, e tatau ona e vaʻai i se fomaʻi ma taitaia se togafitiga. E moni lenei mea mo faʻamaʻi vae ma fomaʻi afaina. O nei ituaiga o faafitauli e mafai ona matua ogaoga ma mafai ona togafitia i fualaau faʻasaina.

Igoa o tala:

  • tausiga o le maʻisuka

Maʻisuka e aunoa ma ni faʻalavelave poo le auala e tausi ai lou paʻu? Faailoilo 10

O le tausiga o le paʻu o lima ma vae e aoga i tagata uma, ae o tagata e maua i le maʻisuka, o le tausiga faapena e faalua ona manaʻomia.

E iloa e maualuga le lamatia o le maʻisuka mo ona aʻafiaga faigata. I luga o le fatu, gaʻo, neura, mata. Ma o le mea moni, i luga o le paʻu, lea e toetoe lava o le muamua e faʻamaonia ai se faʻamaʻi na oʻo i se tagata.

O le a le mea o loʻo tupu

I tagata mamai e maua i le maʻisuka, o le paʻu e suia tele. Ona o le le lava o le toto, ua le toe aoga ma faamamaina - vevela, faamamago, paʻu (aemaise lava mucous muranes ma le anufe). I le gasegase o le faamaʻi, o le epidermis e faʻamafe, faʻamalosi, mauaina se lanu samasama. Valaʻau ma vaʻavaʻa e aliali i luga o le aoauli. O le galuega o le vaʻaia ma le afu o loʻo afaina ai, ua le mafai ona faʻaaogaina le faʻaogaina o le fesuiaiga o le tino - ona o lenei mea, vevela faateleina, afaina le diaper. O gasegase ma fatuga (candidiasis, pyoderma) e masani ona atiae. E masani lava, o le paʻu e matua leai lava sona lagona, lea e sili ona matautia, aua o le atinaʻeina o faʻamaʻi tiga e le lagona e le tagata ma amata ai le faʻamaʻi.

O le faʻalavelave sili ona lamatia o le maʻi o le gaʻo ma le maʻi o le maʻisuka vae (e mafua ai ona 50 tausaga o le vavaeina o vae i itula uma i le lalolagi). O le lamatiaga o le faia o vaevaega o vae i tagata maʻi ma le maʻisuka e 10-15 taimi sili atu nai lo isi tagata.

Ina ia puipuia le atinaʻeina o faʻalavelave uma, o gasegase, o le mea moni, e tatau ona taʻitaʻia se ituaiga ola lelei ma ia mataʻituina pea a latou toto. Afai e masani, o le lamatiaga o lo latou tupuga ma isi atinaʻe e laʻititi. Ae e le lava lena mea. O le puipuia o le paʻu o le paʻu ma le maeʻa maeʻaeʻaina o le tino e taua tele. E na o le pau lea o le auala e aloese ai mai le le atoatoa.

O le mama o le ki i le ola maloloina

E oʻo lava i se manuʻa itiiti lava mai se tui o le glucometer e mafai ona mumū i le tagata maʻi, ma tuʻuina atu e tatau ona faia ia injections i aso uma, o le puipuiga o paʻu e tatau ona ave i ai le faamuamua. Ole gaioiga faapitoa e tuʻuina atu i lima ma vae, lea e manaʻomia ai le tumama i aso uma.

E tatau ona fufuluina limo e le vevela ae le o le malulu, ae o le vai mafanafana (talu ai e ono faʻaitiitia le lagona o le paʻu o vae, e sili atu le siakiina o le vevela o le vai i lou lima poʻo se thermomita). O le a le aoga mea taugofie.Mo se faʻataʻitaʻiga, o se fasimoli faigofie ile fale e faʻaititia ai le paʻu o le paʻu, lea e taʻalo i lima o microbes pathogenic. O le mea lea, e tatau ona e faʻaaoga se fasimoli pH-neutral.

O le paʻu e tatau ona faʻamamaina ma se solo susu, ma faʻamaeʻa lelei ai avanoa avanoa.

E le gata i lea, o le puipuia o le paʻu o lima ma vae, e tatau ona faʻaaogaina mea faʻaleleia ma faʻaleleia faapitoa i aso taitasi (ae ia aloese mai le faʻavave o le faʻamaʻi, e le tatau ona faʻaoga i le va o tamatamailima).

Faʻaleagaina o le puipuiga ma le soona inu tele e masani ona oʻo atu ai i faʻamaʻi pipisi (vae ma fao). O le mea lea, i tagata mamai e maua i le maʻisuka, e sili atu ma le 2 taimi e sili atu nai lo isi. Mo le puipuiga, e tatau ona togafitia i le aso le paʻu o vae i le paʻu o le talima poʻo se kulimi ma le faʻamaʻi o le zinc ma faʻaaoga ni kulimi i mea oona ma antibacterial.

Manatua le mea lanumeamata!

E taua tele le tausia ma le faʻaeteete o le paʻu i nofoaga o soʻo se mea, e tusa lava pe laʻititi le faʻaleagaina (ono mafai pe a afaina pe oʻo foi i le tipiina o fao). A uma mea uma, o le faitotoa ulufale lea mo siama. Mo le togafitiga o manuʻa laiti, e leai se mea e tatau ona e faʻaaogaina ai vaiinu (iodine, zelenka) poo le potassium. E mafai ona e faʻaaoga le hydrogen peroxide, chlorhexidine. Pe faʻapitoa teuteuga faʻapitoa faʻatasi ma vaega e faʻasaʻo ai le faʻaleleia atili o le tino ma toe faʻaleleia le amio paʻu. E lelei tele pe afai o le kulimi o loʻo i ai le maualuga o meaʻai mai fafo (fai mai, faʻafefeteina o meaola e taofi le tafe toto), o suauu faʻapitoa masani (mo se faʻataʻitaʻiga, sage, sea buckthorn, paʻu mimiti, faʻamalolo ma le faʻaitiitia o le mumū), ituaiga uma o microelements ma vitamini (faʻamuamua A, E ma le C, lea e fesoasoani i le faʻaleleia o tino). O nei mea aoga o le a maua ai le malosi o le analgesic, hemostatic, anti-inflammatory, o le a taofia ai le tafe toto ma toe faʻafoʻi galuega puipui o le paʻu, puipui le manua mai le faʻamaʻi.

Afai o foliga o le mumu e foliga mai (mumu, fulafula, tiga), e taua le vave vaai i se fomaʻi.

I lau telefoni e sili ona e fiafia i ai!

O le Hyperkeratosis (faʻaaogaina o saito tele) o se tasi o mafuaʻaga autū o le fausiaina o maʻi o le maʻisuka. O le mea lea, o le faʻaaogaina o kulimi mo aso uma o le paʻu o vae ma siaki faifaipea mo le maʻisuka e le o se mea taugata, ae o se auala muamua e tatau ai. Ina ia faʻaitiitia le mafiafia o le tootoo, e aoga tele le fufuluina i latou i se faila fao po o se mea faʻapipiʻi.

O le filifilia o seevae e taua tele. E tatau ona mafanafana, ma sili atu ona lelei, faʻamalosi, ia faʻaesea le faaleagaina o le vae ma solo le paʻu (ona o na fatu e mafai ona fai, sili atu i luga o le pito i luga, pito i luga poʻo le pito i luga o le tamatamailima, itiiti ifo - i le va o tamatamailima).

I soʻo se tulaga, e le mafai ona vavaeeseina, pe faʻaaogaina le faʻaaogaina o le sana ma se patch, ma le vae e le tatau ona uu i totonu o le vai vevela. E mafai ona e faʻaaogaina mea faʻapitoa maʻamaʻi ma suāsusu e aofia ai se aofaiga telē (pe a ma le 10%) ole urea. E sili atu le faʻaaogaina 2-3 2-3 taimi i le aso, e faʻaaoga i le faʻamamaina o le paʻu o loʻo togafitia i le pumice.

Aisea ua i ai le paʻu ua faaleagaina i le maʻisuka

O galuega a le paʻu e le faatapulaaina i puipuiga mai le siosiomaga. E fesoasoani i le faatumauina o le saʻo o le vai i totonu o le tino, aveese le sili atu, tausia lelei le vevela o le tino, synthesize vitamini D. O le paʻu o se fausaga faigata, ua ofi i se upega o capillaries, namu finishes, e tele le afu ma le pala. O le tele o faʻamaʻi, e aofia ai le maʻisuka, e atagia i luga o le paʻu.

O mafuaaga autu o le paʻu o le paʻu i le maʻisuka e masani ona faateleina le suka i totonu o vaa. Ona o le sugaring o proteins, ua faʻavaivaia ai foliga o paʻu o le paʻu, o oloa o le gasegase gasegase, sorbitol ma le fructose, faʻaputu i totonu o sela, e mafua ai se suiga i le osmolarity o le vai intracellular. O se taunuuga, o le paʻu, follicles, ma le afu o le afu e le mafai ona faʻatinoina a latou galuega e pei o muamua. O faʻafitauli o le paʻu e faʻateteleina i le faʻavaivaia o le puipuiga o le maʻisuka ma faʻafitauli masani - angiopathy ma neuropathy. Faʻatasi ai ma le angiopathy, faʻamaʻiina o le okesene i le paʻu ma meaʻai e sili atu ona leaga, o mea faʻamaʻi e le lelei tele. Neuropathy e aveesea le paʻu o nisi o lagona, o le mafuaʻaga lea ua tupu ai le numera o nai aiga manua.

O le taunuuga o lenei aafiaga i luga o le paʻu o lona gaosiga, o le paʻu, fatuga, vaʻa, eseese faʻafefe, tausaga o le matua, le lelei o manuʻa faʻamaʻi, faʻalavelave lavelave.

O se faʻalavelave mataʻutia e ono mafai ona tupu ona o le faʻaalia o se ulupo i luga o le paʻu o le maʻi suka.

Dermatosis i le maʻisuka e mafai ona:

Fomaʻi o Fomai Faʻafomai, Ulu o le Inisetiute o Taʻafia - Tatyana Yakovleva

Sa ou suesue i le faafitauli o le maʻisuka mo le tele o tausaga. E mataʻu pe a oti le toʻatele o tagata, ma sili atu ona le atoatoa ona o le maʻisuka.

Ou te faanatinati e taʻu atu le tala fiafia - o le Endocrinology Research Center o le Rusia Academy of Science Sciences ua mafai ona faʻatuina se vailaau faʻamalosi e puipuia atoatoa ai le maʻisuka. I le taimi nei, o le aoga o lenei fualaau faasaina ua lata i le 98%.

O le isi tala fou: ua faʻamautinoa e le Matagaluega o le Soifua Malōlōina le faʻatagaina o se polokalame faapitoa e totogi ai le tau maualuga o le fualaau faasaina. I Rusia, maʻisuka seia oo i Me 18 (aofia ai) mafai ona maua - E na o le 147 rubles!

  • muamua - ona o faʻafitauli faʻaleaga,
  • tulaga lua - faatasi ai ma le faʻaopopoina o se siama faʻaleagaina poʻo le faʻaleagaina, e mafua ona o le le lelei o le tausiga o le paʻu ma le le lelei o togafitiga o manuʻa laiti,
  • mafua mai i vailaʻau o loʻo faʻaaogaina e togafitia ai le maʻisuka.

Le Taua o le Tausiga o le Paʻu Tonu

E faʻatusatusa i le paʻu o tagata soifua maloloina, o le feʻau faʻataunuʻu o le maʻisuka e sili atu ona faigofie:

  1. Ona o le faateleina o le urination ma le maualuga maualuga o le suka, o le tino ua faʻamalūina. Mo le paʻu, o le faʻalalalaina e mafua ai le mago ma le paʻu. O le paʻu o lima, lea e masani ona faʻafesoʻotaʻi ma vailaʻau oona, e mafai ona avea ma mea mumū ma e mafua ona o le tele o le faʻamago. O le mea lea, o le maʻisuka, e tatau ona e faʻaofuofu totigilimama faʻaopopo se suāsusu lelei i au oloa tausiga.
  2. I le maʻisuka, e sili atu ona faʻailoa le leai o le vaitamini. Faatasi ai ma le leai o se vaitamini A, o le keratin e faaputuputu i totonu o le paʻu, e avea ma mea vevela, peʻe, faigofie ona mumū. Ona o le faateleina o le numera o fualaau faasao i le maʻisuka, o le manaoga mo antioxyidants - vitamini C ma le E - o loo tuputupu ae. O le mea lea, e faaopoopo atu i le tausiga lelei, e manaomia e tagata maʻi le lelei o meaai paleni ma le faaaogaina o fualaau o le suamalie, sili atu ona faapitoa.
  3. I le maʻisuka, e manaʻomia tele fua o le suka toto, ma i le ituaiga 1, e manaʻomia foʻi inisiua insulin. O le faʻalavelave faifaipea o le paʻu i totonu o nofoaga lava ia e taʻitaʻia ai le mumū, ma o nisi taimi i le lipodystrophy - faʻapusatusaga i le lotoifale poʻo le atrophy o gaʻo gaʻo. Ina ia aloese mai nei taunuuga, e tatau ona lelei le tausiga o le paʻu: ia taulai totoa i le tumama, togafitia le mumū, ma ia mulimulitaia le auala tui.
  4. I maʻi e maua i le maʻisuka, o manua e sili atu le faʻalologo, o le ono mafai ona maualuga le siama. Afai o tagata soifua maloloina e mafai ona gafatia le le amanaia o le paʻu o le paʻu, ona tatau ai lea i le maʻisuka ona togafitia togafiti uma.
  5. Faateleina manaoga e faia foi i le tausiga o le tausiga. Ona o le maualuga o le lamatiaga o faʻamaʻi pipisi, o loʻo faʻasaina ai tagata mai gafa masani. Ina ia aveese le paʻu oti ua e manaʻomia e te faʻaeteete. O lagona e mafua mai i le neuropathy e mafai ona fafaguina, o lea la e tatau ona mataituina foliga vaaia. Afai e le mafai ona e feagai ma le hyperkeratosis na o oe lava, e sili atu le saogalemu mo le maʻisuka e le asiasi atu i le fale matagofie, ae o le kapeneta o le vae o le maʻisuka.
  6. Afai e le totogiina le maʻisuka, e tele, e faigata ona faʻamaloloina le maʻi o le purulenti i luga o vae. Ina ia puipuia, e aoga le aofia ai o le asiasiga o vae mo le faaleagaina i tausiga o paʻu i aso taitasi, filifili laei mafanafana, faamalolosia le tumama - sili atu nai lo le mea masani, sui totini ma fufulu ou vae.
  7. Ona o le lamatiaga o le mumu, e tatau i le maʻisuka ona aloese mai le inisinia ma le mesotherapy. Ina ia faʻaleleia le tulaga o le paʻu o foliga, o meafaigaluega e le afaina i le epidermis e sili ona lelei.

Faaiuga

O se paʻu paʻu lelei e maua i le maʻisuka e na o le ola masani o le toto ma le tausiga faapitoa. Afai e te tausia ma le faaeteete lou paʻu, inu le tele o vai, faʻaaoga vailaʻau ma togafitiga mo maʻisuka, faʻafesoʻotaʻi se fomaʻi i le taimi, e mafai ona faʻaitiitia le ono mafai ona maua i paʻu o le paʻu, faʻamalo ese le faʻafitauli ma aloese mai faʻalavelave ogaoga - maʻi ma le gangrene.

Ia mautinoa e aoao! E te manatu o le pulega o fualaau oona ma le inisalini i le olaga atoa e na o le pau lea o le ala e teu ai le suka? E le moni! E mafai ona e faamaonia lenei lava oe e ala i le amata ona faʻaaogaina. faitau atili >>

Tausiga o le maʻisuka

O maualuga maualuga o le suka e mafua ai le faʻamaʻavaʻaina o le tino, faʻafitauli o le tino i totonu o le paʻu o le paʻu, afu ma vailaʻau vaʻaia. O se taunuuga, o le faʻavaeina o se ata gaosi malu puipuia e faʻalavelaveina, o le paʻu e mamago, e amata ona solo.

O le mafuaaga lena e matua taua ai le tausia e le aunoa o le paʻu i le tulaga o se faamai. O le tausiga o le maʻisuka e aofia ai vaega e lua:

Faamamaina. O le fasimoli masani ma le pH alkaline i tagata mamaʻi e maua i le maʻisuka e oʻo atu ai i le sili atu ona mago, faaleagaina ai le paʻu. O le mea lea, o fomaʻi e fautuaina le faʻaaogāina o fufulu mama (vai faʻafefiloi, fasimoli vai) faʻatasi ma le pH neutral, ma mo vailaau faʻaogaina faʻaoga maloloina e aofia ai le lactic acid.

Totogi. Ia mautinoa e faʻaaoga le suāuʻuina o le suauu, susu, kulimi. I le tulaga lelei, i lenei tulaga, o tupe ua mamanuina mo tamaiti e talafeagai, talu ai latou te mataituina ma le faaeteete ao le i ulufale atu i le fefaatauaiga.

Tino e tausia fafine ei ai le maʻisuka

Afai o fafine e maua i le maʻisuka e sili atu le mamafa, e masani lava ona tupu, i lalo ifo o le mammary glands ma le mea e mafai ai e laʻau lapoa ona faʻanofo le afaina.

I ia tulaga, e le gata e tatau ona fufuluina ma faʻamago le gaʻo i luga o le paʻu, ae ia togafitia i latou i se kulimi faapitoa i le zinc oxide poʻo talc.

O nei faiga e le gata ina tausia ai le paʻu, ae puipuia foi mai le maleration (faʻavave o le diaper).

Tausiga o le Maʻisuka

Faʻaoga se kulimi faapitoa i le paʻu o lima i le tele o taimi i le aso, atiina ae e amanaʻia le tulaga o le paʻu ma le maʻisuka. O lenei mea o le a faʻaleleia ai lou paʻu ma lelei.

Talu ai ona o le maʻisuka ei ai faafitauli i le toe faʻafouina o paʻu ma faʻamaʻi pipisi, soʻo se mea leaga e faaleagaina ai le paʻu - manua, maunu, microtraumas lea e ono tupu i taimi o tui ma toto samples mo auʻiliʻiliga, ma isi mea, e tatau ona togafitia i se visepisi ( ae le o le ava malosi!), ona faʻatasi ai lea ma se kulimi faapitoa ei ai vaega masani e faʻaleleia ai le faʻamalolologa ma maua ai foi le faʻaaogaina o mea faʻapitoa. O le vailaʻau faʻamaʻi e iai le tele o ituaiga o kulimi ma paʻu mo tagata e maua i le maʻisuka.

Tausiga o le maʻi suka

I le maʻi suka, e manaʻomia le tausiga faapitoa ma le tausiga o vae. E lua mafuaʻaga mo lenei:

  1. I le maʻisuka, o le tiga o le lagona o le pito i lalo o loʻo faʻaitiitia, talu ai ua faʻavaivaia le faʻamalosi o le nerve. O le mea lea, e mafai ona afaina le tagata maʻi ma e te le iloa foi.
  2. E i ai le microangiopathy - o le solia o le toto o le toto, lea e faʻaitiitia ai le maualuga o le toe faʻafouina o le paʻu, o le leaga o le paʻu e le mafai ona faʻamalolo mo se taimi umi ma maua ai se faʻalavelave-maʻi o le maʻisuka vae.

Faailoga o se vae o le maʻisuka

E manaʻomia e le maʻisuka se suʻesuʻega i aso taʻitasi o vae, tausia ma le faaeteete i latou, ma pe a manaʻomia, asiasi i le ofisa "Diabetic foot" i le falemaʻi. O afea e te manaʻomia asiasi ai i lenei ofisa?

Afai e te vaʻai i suiga nei i ou vae:

  • Faʻamau lima.
  • Pogisa ma le malie i fao.
  • Le faʻamaʻiina o le fao fagu.
  • Fusi i mulivae o vae.
  • O le faʻavaeina o sana ma le au.
  • Manua ma maʻi o le vae.

E taua mo le maʻisuka ia liliu le vae i se amio masani.

O nisi nei o fautuaga masani mo le tausiga ole tagata maʻisuka:

  • O seevae e tatau ona faʻalelei ma e le fufusi.
  • O aso uma e te manaʻomia e siaki ai vae.
  • Fufuluina ou vae i aso uma i le vai mafanafana ma faʻamamago lelei ma se solo mama. E taua tele le faʻamagoina o va i le va o tamatamaivae vae ina ia le tupu ai se taimi vave mulimuli ane.
  • Afai o le paʻu o vae e matua matutu lava, ia faʻaaoga ni kulimi moli momoli faapitoa, faʻaogaina faalua i le aso - i le taeao ma le afiafi.
  • Afai e matauina le maualuga o le hyperkeratosis ma vae, faʻaaoga ni kulimi faʻapitoa ma malulu puipuia e faasaga i lenei.
  • O le i ai o sana ma le au faʻapitoa e manaʻomia ai le faʻaogaina o kulimi faapitoa e aofia ai le itiiti ifo ma le 10% urea.

Mea e le tatau ona faia e le maʻi suka

  • Aua le sola ou vae i le vai vevela.
  • E le mafai ona e tipiina sana.
  • Leai se mea e tatau ona faʻaaogaina ai pusa ma le sana. Nai lo lena, faʻatau ni kulimi faʻapitoa (o mea manogi ma susu) e aofia ai urea.
  • Aua nei faʻaaogaina le meaʻai.

Afai e te mafatia i le maʻisuka, e taua, e faaopoopo i togafitiga, meaʻai ma faamalositino, ia mulimuli i nei tulafono faigofie mo le tausiga o ou vae, lima, foliga ma le tino. O le a latou fesoasoani e faʻaleleia lelei le lelei o le olaga, ma i le taimi lava e tasi e faʻaitiitia ai le aʻafiaga o nisi faʻafitauli.

Tausiga o vae

Vaevaega o nofoaga sili ona vaivai mo faʻamaʻi. O le tele o taimi, o le maʻisuka ua faʻaitiitia ai le tiga o le paʻu. O le manua o se vae, e le mafai ona latou lagona le tiga ma i le taimi e le o faia se manua. Ma o lenei mea e mafai ona oʻo atu ai i ni taunuuga matuia e pei o le tosoina o le vae.

O maʻi suka e tatau ona vaʻaia lelei le tulaga o vae. O fautuaga faapitoa ua atiae mo i latou i lalo o le igoa "Tulafono mo Tausiga o Tausiga". E iai foʻi i falemaʻi faʻapitoa e iai potu faapitoa "maʻi o le maʻi suka".

Tausiga o le Maʻisuka Foot

O se tasi o faʻafitauli ogaoga o le maʻisuka ituaiga 1 ma le ituaiga 2 o le maʻisuka foot syndrome. O lenei tulaga e atiaʻe ona o le tele o suiga i le tino o le tagata maʻi.

O le maʻi o le maʻi suka o se taunuuga o:

  • faaleagaina le fiva namu,
  • angiopathies o vaa tetele ma laiti,
  • vailaau o sooga o vae,
  • faaitiitia i le lautele ma le puipuiga o le lotoifale.

I le lamatiaga mo le maʻi o le maʻisuka vae o maʻi uma lava e iai le ituaiga 1 ma le maʻisuka ituaiga 2.

Muamua lava, o se faʻalavelave faʻafefe:

  • tagata gasegase ua pala,
  • mata le vaai
  • tuua toʻatasi
  • matua
  • tagata ulaula
  • ava malosi.

O le maʻi faʻamaʻi pipisi e faʻaalia e ala i le le faʻamaloloina o gasegase ma le mai. O nei manua e faigofie lava i siama. E oʻo lava ile togafitiga faʻamaʻi e ono le manuia. O le maʻi o le maʻi suka e masani lava ona taʻitaʻi atu ai i le gangrene o le tino. O se taunuuga, o le amputaiga ua na o le pau lea o le filifiliga faafomaʻi mo maʻi.

E aloese mai le faaleagaina o vae e te manaʻomia:

  • tausisia le suka toto i totonu o le tau,
  • ia puipuia ma togafitia ai le neuropathy, angiopathy,
  • tausisia tulafono o tausiga tausiga.

Tausiga o vae

Vaʻaia ou vae i soʻo se ituaiga o maʻisuka masani. Soo se afiafi, e tatau ona suʻe ma le totoʻa vae (tua, itu totino, tamatamailima, avanoa vavalalata). Afai, ona o faafitauli i le maskloskeletal system, o le vae e faigata ona faʻaaogaina, ona mafai lea ona e suʻeina le itu laau faatasi ma le faʻata. O tagata maʻi e le lelei le vaʻai e tatau ona fesili i aiga e fesoasoani i le suʻeina o vae.

I le maʻisuka, e vave ona atiaʻe le neuropathy lautele. O lenei faʻalavelave e faʻaalia i le faʻaitiitia o le lagona tiga. O le mea lea, o maʻi e masani lava ona le lagona le le mautonu, i le mauaina o sina manua laiti.

Iloiloina o vae e fesoasoani e iloa ai le faaletonu o mea, faaletonu, faaleagaina.Afai e iai ni faaletonu, ona tatau loa lea ona e faʻafesoʻotaʻi le falemaʻi mo fesoasoani faafomaʻi. I tulaga faapena, o le feutagaʻiga a le fomai tipitipi (fomaʻi vae) e sili ona lelei.

Afai e leai ni faafitauli na maua i le taimi o le suʻega, ona fautuaina lea o se vai mafana mafanafana. E tatau ona i ai le vai i se mafanafana lelei o le 30-36 tikeri. Mo le saʻo, e sili ona lelei le faʻaaogaina o se thermometer faapitoa.

I totonu o le vai, e mafai ona e faʻaopopo teuteu ma mea e faʻaaogaina ai togafitiga, vailaʻau masima, nai mataua ole suauu taua. Ae naʻo le taʻele e aunoa ma ni mea faʻaopopo e talafeagai mo le puipuia o le maʻi o le maʻi suka.

O le umi o le tasi taualumaga e 5-15 minute. A maeʻa le taele, o le paʻu o vae e vaivai ma sili atu. E fautuaina e faʻamamā le papaʻe pito i luga o le epidermis i aso taʻitasi ma le mea e masani ai. E tatau ona faia lenei mea ma le faʻaeteete.

A maeʻa le taele, e tatau ona e fufuluina le paʻu o ou vae. E taua tele le taulimaina o avanoa i le va o tamatamailima. O le maualuga o le susu e faʻaitiitia ai mea puipuia o le paʻu.

Le isi i luga o le paʻu vevela e te manaʻomia e faʻaaoga ai le kulimi kulimi. E faʻaaogaina le mea faigaluega i aso uma. E faʻaaogaina le kulimi i le soʻo ma tua o le vae. E le tatau ona faʻailoa avanoa avanoa.

O le taimi nei i falemaʻi ma faleoloa o loʻo faʻatau atu ai le tele o kulimi vae. Faatasi ai ma i latou o loʻo i ai foi ituaiga faʻapitoa mo tagata gasegase i le ituaiga 1 ma le maʻisuka ituaiga 2. E mafai ona e faʻaaogaina soʻo se mea gaosia. Mo le puipuia, filifili meaʻai ma fufulu kulimi e aunoa ma le tele o mea e gaʻo. Afai o le paʻu e mamago, ona faʻatau ai lea o vailaʻau ma le urea. O lenei mea e faʻapipii lalo ifo ai ma sili ona lelei le pito i luga o vae.

Ina ia faasaʻo le foliga ma le uumi o pepa fao, e tatau ona e faʻaogaina tioata ma faila faila. O tulimanu o le fao e le tipi.

Ina ia faʻamafanafana ou vae, e mafai ona e faʻaoga ni totini mafanafana e aunoa ma ni fusi uʻamea.

Taofiaga Tausi Tausiga

O seleni faʻapipiʻi, tweezers, fasi laau, masini vili, faʻasologa mo le maʻisuka e faʻasaina. O mea nei e mafai ona faaleagaina ai le paʻu ma faʻaosoosoina ai le atinaʻeina o se gaioiga o le necrotic process.

E mafai ona faʻaaogaina ni faʻaupuga faigata ae na o le faʻagasolo malie lava ona faʻaaogaina le mea masani. Le faʻaaogaina o pipi faapitoa ma vai e faʻasaina. I le avea ai o se vaega o nei oloa - o meaola e matautia le paʻu.

I le maʻisuka, e fautuaina le lafoaʻiina o vai vevela mo vae. O vai mafanafana (sili atu i le 40 tikeri) e ono mafua ai le mu ma le faʻaleagaina. E le mafai ona e vevela le paʻu ma le mafanafana, mea vevela eletise, fagu vai vevela.

Afai ua paʻu le paʻu, ua fautuaina e saili se fesoasoani faafomaʻi. E mafai ona faʻapitoaina togafiti laiti i le hydrogen peroxide, chlorhexidine ma isi visepisi e aunoa ma le ava malosi.

Vaevae mo le maʻisuka

Faʻatasi ma le maʻisuka, leai se mea ma e le mafai ona e savali e leai ni seevae. I le fale, i luga o le matafaga, ma i le atunuu, o le a lamatia ai vae i le tele o itu leaga. Faʻaleagaina e mafai ona tupu mai i se mea laiti (vaega faufale, maʻa, tioata, lapisi, ma isi mea). I le faaopoopo atu, faʻaleagaina le vevela i le oneone vevela, e mafai ona mumu faʻamaʻi mumu mai lapisi fale.

O le savali savali e leai ni seevae e matautia foʻi ona o le mea moni o le paʻu mai nei faʻafitauli ua oʻo ina faigata, vevesi, e le faʻamalosi. O vaega o le pefu ma le palapala, meaola faʻapitoa o mea faʻapitoa e oʻo i luga.

O seevae e le tatau ona ofuina ni seevae. Faʻaauau ona fai ni totini faʻailoga masani.

Aʻo leʻi tuʻuina seevae, siaki le totonu o le seevae i lou lima.

Ae e te leʻi faʻatau se seevae fou, iloilo le faʻataʻitaʻiga ma mea e faʻaaoga. I le maʻisuka, e le manaʻomia le ofuina o seevae i luga o le mulivae (sili atu ma le 5 cm), aloiafi. O mea e faʻaaogaina, o le paʻu moni e sili ona lelei. E matua aoga lava le lafoaia o seevae seevae ma pulou.

O seevae e tatau ona faʻalelei mai le taimi o le mea muamua e tatau ai. E tatau ona filifili saʻo le tele ma le atoatoa. Afai o seevae fou e manaʻomia le ofuina, ona tatau loa lea ona e lafoaia sea ituaiga faʻatau.

Afai ei ai ou vae mafolafola ma isi vaivaiga o vae, ona tatau lea ona e faʻatalanoa se fomaʻi. E mafai e lau fomaʻi ona fautua atu ni insolo faʻapitoa poʻo isi metotia faasaʻo. I nisi tulaga, e manaʻomia le faia o seevae faʻasolosolo e tulaga taʻitasi.

Tausiga tatau ile paʻu o le maʻisuka

O le vevela ma le suamalie o le paʻu, o le faʻaitiitia o lona toe faʻafouina e masani lava o uluai faailoga ia e ono masalomia ai le maʻisuka. O le tausiga lelei o le paʻu e mafai ai e oe ona foia nei faafitauli ma puipuia ai le tulaga mai le ogaoga i le ituaiga o siama, siama ma isi maʻi papa. O le mafuaʻaga autu o faʻafitauli i le paʻu o le toto e le pulea le toto, o le mea lea, o le maualuga o le togafitiga o faʻafitauli e aunoa ma le afaina o lona uiga o le taui lelei o le maʻi.

Mo le soifua mālōlōina o le epidermis ma faʻamalosi i le maʻisuka, e tatau ona tausia le paleni masani o le vai, maua mai vitamini taua mai meaʻai, sili atu ona lelei le tausia o le paʻu - faʻalogo faapitoa i le tumama ma le togafitia o manua laiti. I tulaga e afaina ai le paʻu, e ui lava i le tausiga lelei, e tatau ona e faʻafesoʻotaʻi se fomaʻi.

Tuua Lau Faamatalaga