Laveaʻi i laasaga eseese o pancreatitis

O le pancreatitis o se gaioiga e le afaina lea e atiina ae i le pancreas. O lenei faʻamaʻi e mafai ona tutupu i foliga lapopoa pe faʻalaʻau. O loʻo faʻaalia i nisi o faʻamaoniga ma, afai e togafitia lelei, e mafai ona taʻitaʻia le tagata maʻi i le laulau o loʻo galue. A maeʻa ona faitauina le tusiga o lenei aso, o le ae iloa pe afai e oso aʻe le vevela i le pancreatitis, o le a le mafuaʻaga o lenei faʻamaʻi ma pe faʻapefea ona faʻaali mai ia lava.

Faʻaipoipoga ma faʻafitauli aʻafia

O le afaina o le pancreas e masani lava ona atiae e avea o se taunuuga o le sauaina o le ava, faapea foi ma le gaʻo, suamalie, meaai vevela ma falai. E le gata i lea, o le mafuaʻaga o lenei faʻamaʻi e mafai ona ulaula, o le i ai o maʻa i totonu o le paʻu ma le le usitaia o le pulega.

O i latou e fia iloa pe i ai se vevela ma pancreatitis o le a le afaina pe a iloa o le faafitauli e mafai ona avea ma se viral ma siama. O le tele lava o taimi, o lenei faʻamaʻi e tupu i luga o le mamafa o tagata, e taʻitaʻia ai se olaga masani, ma faigofie i le taumafa. E le gata i lea, o le tele o taimi e aliali mai i tamaitai. E aʻafia foʻi i latou i tulaga lamatia.

O a ni faailoga o le mumu o le pancreatic?

O lenei maʻi e faigofie ona iloa i le tele o faailoga iloga. I le avea ai o se tulafono, e faʻaalia i foliga o lagona tiga i totonu o le manava, tuʻuina atu i lalo o le scapula ma tua. O se tagata e mafatia i le pancreatitis e amata ona aveesea le mamafa. E i ai ana faitioga o se lagona o le vaivai i totonu o le manava, faʻateleina le gaosiga o le kesi, leisa, vulu ma le fiva maualalo.

Afai o nei faʻaʻailoga e tupu, e taua tele le feutagai ma se fomaʻi. E naʻo se fomaʻi agavaa o le a mafai ona faʻamautu saʻo se suʻesuʻega saʻo ma faʻamaonia togafitiga talafeagai.

E faʻapefea ona faʻaauau le pancreatitis?

O le vevela e le na o le pau lea o le faailoga lea e mafai ona aloaia ai lenei fomu. O le tele lava o taimi, e tuʻuina mai ma se faʻalavelave matuia i le soifua manuia lautele o le maʻi. E i ai ana faitioga o vaivaiga ogaoga, o le manava oona, o le vomiting faifai pea, o le gasegase o le manava ma le tiga ogaoga e maua i le itu o le hypochondrium agavale.

O se faailo taua o le tulaga aoao o le maʻi o le toto maualuga. Faatasi ai ma se osofaiga faʻafuaseʻi o le osofaʻi o le pancreatic inflammation, e mafai ona faʻaitiitia, o lea e tatau ai ona mataʻitu i taimi uma. O le vevela i le tino pancreatitis e le tulai i luga i le tolu-valu ma le afa tikeri. O nisi taimi e tumau pea i totonu o tulaga masani.

Faailoga o uiga o foliga masani

I lenei tulaga, o le i ai o se faafitauli e mafai ona faʻamasinoina e foliga le lelei o foliga o le paʻu. I le avea ai o se tulafono, o le paʻu ma le vevela tele ua aliali mai i luga ia i latou. E le gata i lea, o le mumusu tumau o le pancreas e masani ona o faatasi ma le faaitiitia o le mamafa o le tino, o se suiga i itu i fafo o le nofoa ma le taoto lea e tupu pe a solia se taumafataga.

O faʻamaoniga uma o loʻo taʻua i luga e mafai ona taʻu mai ai o loʻo faʻateleina e le tagata le pancreatitis o le tino. O le vevela o le tino e ono oʻo i le tolusefulu-valu ma le afa poʻo le tolu sefulu iva tikeri. O le faʻamaoniga lea e mafai ai e se tasi ona faʻamasino le i ai o se mea e le lelei ai le mafaufau ma le mafai gaosiga o le necrosis.

Mafuaaga o fiva

Soʻo se faʻavaeese mai le masani masani ona mafua ai le popolega. O le maualuga o le vevela ma le pancreatitis o se tasi lea o faailo sili ona taua e taʻu mai ai o faiga e le masani ai mo le atinaʻeina i totonu o le tino o le tagata. O lenei faailoga atonu o se taunuuga o ni faʻafitauli, o le soliga o le taumafataga sili ona mamafa poʻo le vevela tele o le mumū, sosoo ai ma se fesuiaiga i le vaega laititi.

O le vevela e sili atu i le tolusefulu fitu tikeri i tagata mamaʻi ma le pancreatitis e mafai ona fesootaʻi ma le inupia o le tino, faʻavae e avea ma se taunuuga o le gaʻoina o oe lava i le pancreas. E mafai ona o mai faatasi ma isi faʻamaoniga, e aofia ai le gasegase ogaoga, le lava le fiaʻai, vaivai, maso ma le ulu.

E le gata i lea, o le vevela ma le pancreatitis e mafai ona tuu i lalo. O nei faailo e tele lava ina afua mai i le faamaʻi, toto i totonu, po o le tiga. O faʻasalaga i lalo o le tolusefulu ono tikeri e mafai ona taʻu mai ai le faʻamalolo poʻo le malepelepe lapisi. O le mea lea, e tatau foi ona mafua ai le mataala i le tagata maʻi.

O se suiga i faailoilo o le vevela i lenei maʻi e mafai ona mafua ai e le gata i le faʻaogaina o le faʻaogaina o le mea e tupu i le pancreas. E masani ona fesootaʻi ma le aʻafiaga leaga o le faʻamaʻi i totoga vavalalata, o le inuina atoatoa o le tino i lalo o le malosi o ona lava enzymes ma le suiga i se foliga tino.

E faʻapefea ona sui faʻamaʻi i le pancreatitis tumau?

O le vevela e tulaʻi mai naʻo mataupu o le faʻavavevave. I nei vaitau, e le sili atu nai lo faʻataʻitaʻiga masani. E naʻo nisi taimi e faʻasaga ai e le thermometer se faailoga o tolu sefulu fitu tikeri. O fua faʻatupulaia e mafai ona matauina mo ni nai aso poʻo ni masina foi. E le gata i lea, latou te fesuisuiai taimi mai le faateleina i lalo.

Ua fautuaina e fomai agavaa o tagata e mafatia i le masani ona mumusu o le pancreas e masani ona mataituina le vevela. I le maitauina o nai suiga laiti, e tatau loa ona e faia se taimi atofaina ma se tagata tomai faapitoa. O le faateleina o faailoilo e uiga i le talaaga o le soifua manuia lelei e mafai ona taʻu mai ai le atinaʻeina o le necrosis o le focaster focalisis poʻo le faʻaalia o isi faʻafitauli na tutupu i le taimi o le maʻi.

O le tele o taimi, o le maualuga o le vevela ma le pancreatitis o le iuga lea o sepsis, paranephritis, abscesses poʻo neoplasms leaga.

Fautuaga mo le faʻamautuina o faʻatinoga

E tusa ai ma tagata atamamai, e mafai ona auai i se faʻaititia tutoʻatasi o le vevela mo na o gasegase o loʻo i ai le tulaga faʻapitoa. I se isi faaupuga, faatasi ai ma faailoilo e oo atu i le 37.3 tikeri e mafai e se tagata ona fanaina i lalo e aunoa ma le faaleagaina o le soifua maloloina. I mataupu pe a maeʻa lenei vevela mo se vaitaimi uumi, e tatau ona e faia se suʻesuʻega faaopoopo e faʻamautu ai mafuaʻaga tonu o le togafitiga.

I isi tulaga uma lava, e mafai ona faʻamautu le tulaga o le subfebrile e faʻamautu i tulaga masani. Ina ia faʻamalolo le spasm ma faʻaitiitia le vevela, e mafai ona e ave le piliki "Analgin". Faatasi ai ma se laʻititi laʻititi, e fautuaina e faʻaaoga le fusi o coltsfoot, rose, hawthorn poʻo mint. O nei vaifofo uma e aunoa ma se afaina i le ola maloloina o le a foia ai le faafitauli.

Afai e le mafai ona e faia se gaioiga tutoʻatasi?

I le vevela e sili atu i le tolusefulu-iva ma lalo ifo o le tolusefulu ono tikeri, e le tatau i se tagata maʻi ma le pancreatitis ona mafaufau loloto, ae saili le fesoasoani a tagata tomai faapitoa. I le avea ai o se tulafono, o ia faailoilo ua faailoa mai ai le atinaʻeina o se faʻalavelave matuia e moomia vave ona faia e fomaʻi tipitipi.

E le gata i lea, naʻo totonu o le auupega a le aufaigaluega a le falemaʻi ua i ai vailaau faʻapitoa e mafai ai ona faʻavaveina ma le saogalemu le vevela.

Lafoga mo le maʻi maʻi pancreatic

O le mumusu i totonu o le tino e le o taimi uma eo faatasi ma suiga i faailoga o le vevela. O ona soliga o le a fuafuaina i le tulaga o le faagasologa o le pancreatitis - tino pe masani.

Afai o le togafitiga e faʻaalia i se tikeri maualalo, ona faʻaalia ai lea o le vevela ma le pancreatitis o numera masani.

O le vevela o le ituaiga subfebrile, lea e mafua mai i le maualuga mai le 37 i le 37.5 tikeri, e faailoa ai le atinaʻeina o le faamai i le tikeri o le tikeri. Tulaga maualuga maualuga o loʻo faailoa mai ai le i ai o le pancreatitis ogaoga faʻatasi ma le purulent inflammation.

O se faʻamaʻiloga e mafua mai i se foliga laititi o le faʻaleagaina o le pancreatitis e faʻasalalauina e ala i faʻamaʻi tiga i le manava mai luga. I tagata matutua, o le vomiting e tupu, lea e masani lava ona faʻaalia o ia lava pe a maeʻa se taumafataga pe a uma le afa itula. O le manava e fai ma faigata, o le tiga e atiina ae i le pancreas, o le paʻu ua liua, o laugutu e mataga.

E masani lava, o fesuiaiga i le hyperthermia e matauina ona o le le tausisia o manaoga ua faatonuina e se fomaʻi ma mea taumafa taumafa faatonuina. Pe a 'ai le gaʻo, mea inu ulaula, meaʻai, e mafua ai le solia o le vevela o le natura.
E masani ona tupu lenei mea i le faagasologa masani o pancreatitis, pe a maʻi le maʻi ma faʻavaivaia i taimi uma. O se faʻaopoopoga i le 38 e masani ona matauina i le po po o le afiafi.

  1. O se tulaga maualalo maualalo i le maualuga o le 35 - e tupu mai o se faʻafofo i taimi o le faʻavavega o le tino ona o le gasegase o le faʻamaʻi ma le ogaoga o mea oona ma faʻafitauli.
  2. O le coefficient hypertherry coefficient 37-38 - e tupu i le laititi o le vaʻaia o le laʻasaga o le inflammatory poʻo le taimi masani o pancreatitis.
  3. O se maualuga maualuga o le 38-40 - o se faʻaopoopoga taua o le coefficient o le vevela e faʻaalia ai le i ai o le agavaʻa faʻamalosi ma le ogaoga o le laasaga. O lenei fuataga e masani ona oʻo atu ai i le fausiaina o faʻalavelave ma faʻaleagaina ai le afaina o totoga ma gaʻo.

E taua le iloa o le hyperthermia o se faailo o filifiliga o le maʻi. I tamaiti o loʻo i ai lenei faʻamaʻi, o le vevela i tulaga e le masani ai e maualuga atu i luga ifo o le 37.

O le a le umi e uma ai le vevela? Faatasi ai ma togafitiga, o le tuputupu ae o le hyperthermia e masani ona tupu i le afiafi. E mafai ona tumau i se faailoga se tasi mo le tusa ma le 3 itula, ma se vaitaimi umi o ni nai masina.

  1. Faʻateleina le atinaʻe o pancreatitis, mai le lua itula i le 3 aso.
  2. O se tikeri talafeagai e tusa ma le 10 aso.
  3. I le faʻalauteleina o le tuputupu aʻe (laʻititi le tuputupu aʻe) - silia le 14 aso.

O le lamatiaga o le vevela o le tino o loʻo i ai i itu nei:

  • loto vaivai ma le pulmonary itiiti,
  • toso
  • faateleina le faʻamaʻi toto,
  • faatasi ai ma le faʻamalaina,
  • faaitiitia o puipuiga i le tuufaatasiga o sela.

Faʻaleagaina o le coefficient of hyperthermia fesoasoani e mataʻituina le tulaga o le tagata maʻi ma le faʻalavelave o le maʻi, o lea e taua ai le vave tali atu i suiga uma.

O le a le mea e fai pe afai e tupu mai le hyperthermia

A oʻo ina faateleina le hyperthermia i le maʻi, e tusa lava po o le a le tulaga o le faʻamaʻi ma lona tele, ona manaomia loa lea ole fesoasoani faanatinati. A oʻo mai le hyperthermia ma isi faʻamaoniga o pancreatitis, o loʻo faʻaalia ai le atinaʻeina o se faʻalavelave pipisi ma isi faʻamaʻi. O le i ai o le maasiasi, fiva, vaivaiga, ma le tiga o le muso o ni faailoga ia o le soona inu.

Afai ole laʻititi e laʻititi ma e le afaina, e faʻaaogaina togafitiga. Latou te faʻaaogaina le uʻu o le rose vao, mint, lea e faʻaitiitia ai le vevela. E taua le mafaufau o isi metotia o togafitiga e le fetaui mo tagata mamaʻi uma, ona latou mafua ai se faʻafefe o le tino.

A oʻo i le 38 tikeri, e fautuaina e ave se vailaʻau e faʻaitiitia ai le fiva - Paracetamol, Aspirin. E le talia e le tagata lava ia le faʻatupeina o tupe, faʻatali mo se fomaʻi e iloilo le soifua manuia ma faʻamaonia le togafiti manaʻomia. Aʻo oʻo mai le fomaʻi, e manaʻomia e le maʻi maʻi le malolo ma le faʻaogaina o le vai e puipuia ai le faʻamalolo. O togafitiga o le faʻamaʻi ua na o se fomaʻi gastroenterologist.

I totonu o le pancreatitis

O le faateleina o le hyperthermia o le faailoga muamua lea ua faateleina le togafitiga, i se faaopoopoga, o le solia o le paleni o le vevela e matauina mai le aso muamua o lagona le mama.

O le osofaʻiga o se ituaiga o pancreatitis e faʻaalia i le fausiaina o le fulafula o le tino pancreatic, o se suiga i le otaota o meaʻai suamalie, ma o le mea lea o loʻo eliina ai e le okeni ia lava. Toxins with decay products, enzymes e ulu atu i le totoga, faasalalauina o siama i le tino atoa.

O le a le faʻasalalauina i totonu o le gasegase o le maʻi, maualalo pe maualuga? Faatasi ai ma isi faʻaaliga, e pei o le tiga le toʻa i totonu o le manava, vili, manava manava, fesuiaiga o le vevela, e faʻavae i luga o le maualuga o le atinaʻe o le faʻamaʻi ma le salalau o faʻamaʻi.

  1. Edematous (agavaʻa) - o maʻi le faʻaleagaina i le tino e le i oʻo i se faʻaleagaga, o le faʻauʻuina o mea mamafa e masani pe faʻaititia. Ua faamalieina le tulaga o le maʻi.
  2. Laasaga masani - o loʻo i ai se faʻagasologa o le faʻaogaina o ia lava, o le oti o le totoga o siama ma le fatuina o foci o le necrotic ituaiga. I lenei laasaga, o le maʻi o loʻo i ai i se tulaga le faamalieina, na te atiina ae ni faʻamaoniga o tiga ogaoga, vomiting, faʻalauteleina le fatu. Vaʻa matala mata, o le paʻu e paʻu. Talu ai ona o hormones ma toxins o loʻo ulufale atu i le tino, o le tino e 'ona oona. O le vevela i le taimi o le afaina o le pancreas e oʻo atu i le 39 tikeri, totoe 5-10 aso, o nisi taimi e pau ma toe faʻafouina. I le leai o ni faʻafitauli, o le maʻi e toe ola pe a mavae le 10-14 aso.
  3. O le tele o le pancreatitis ma le faʻalavelave - o lenei laasaga e faʻaalia i le fatuina o le numera malecrosis ma le pulcreatic necrosis ma le purulent congestion, lea e aʻafia ai vaega o le okeni, tufatufaina atu i totoga ma mea vavalalata lata ane. Cysts, fistulas fomulas, afaina toto i totonu. E le gata i lea, o le faʻaumatiaga ogaoga ua matauina, i tulaga ogaoga, o le pipisi o le tino o le okeni ma le microflora o le intestinal e atiina ae, siama, enzymes ma toxins e ulufale atu i le toto. Faatasi ai ma nei faʻaaliga, o le maʻi faʻafuaseʻi o le maʻi, o le vevela e oʻo i le 40 tikeri. O tino o le tino e le fiafia, fetu vavae, faʻamaʻaloga foliga i luga o le paʻu, o faailoga o peritonitis o loʻo aliali mai.

Afai o le fua o le vevela mo le faʻamaʻi ua faʻaititia, o loʻo taʻu mai ai se faʻailoga o le faʻamaʻalogaina, oona tele, o le toto mamafa. Faatasi ai ma togafitiga i tulaga ogaoga, ua mataituina ai le le mautonu. O se tulaga faapena e taʻitaʻia:

  • i se faʻaitiitia vave o le mamafa,
  • e masani ona le fiafia tele
  • faateleina le vevela
  • leai se mafaufau o le tagata maʻi.

Afai e te le tuʻuina atu fesoasoani talafeagai i le tagata manua, e ono maliu o ia. O le mea lea, afai o le vevela o le vevela i le taimi o se osofaiga osofaʻi, e tatau ona vave valaʻau i se 'au taʻavale.

I le pancreatitis e le masani ai

I lenei laasaga o togafitiga, o le tele o le hyperthermia e masani lava masani. Faatasi ai ma se faʻavavega o le faʻamaʻi ma le leai o ni faʻafitauli, o le vevela o le vevela e le sili atu ma le 37 tikeri. O suiga eseese i le vevela i gastritis tumau i tagata matutua latou te faʻaalia ai foliga o faʻalavelave.

E i ai tulaga pe a oʻo i ai le faʻateleina o le faʻaʻailoga, o loʻo afaina ai le tagata manua, o loʻo i ai i le fiva. O le i ai o le gasegase faifaʻailoga o loʻo taʻu mai ai le amataga o le fao, o foliga mai o le maʻi suka i totonu o le papatreatic tissues. O le tupu aʻe mulimuli ane o le faʻamaʻi i le leai o se togafitiga talafeagai e mafai ona mafua ai faʻafitauli o siama e tu latalata ane.

Aʻo iai le pancreatitis ma le vevela o le ituaiga subfebrile, lea e umi se taimi umi, o le a faʻaalia ai se mea e ono tutupu i luga o le fale.

A o faagasolo le vaitaimi o le faamagaloga, e lagona e le tagata maʻi se tulaga maloloina, o faailoga o le hyperthermia e masani lava. A oʻo ina tupu aʻe faʻalavelave e fesootaʻi ma togafitiga, o loʻo iai faʻamaoniga o le gastritis masani.

  1. Paʻu
  2. Nausea
  3. Paʻu.
  4. Vomiting
  5. Le lava le fiaʻai.
  6. Laʻau.
  7. Faateleina le hyperthermia.

O lenei tulaga e fesootaʻi ma se suiga i meaʻai ma laulauʻai, lea e tatau ona matauina pe a maʻi.

Ina ia iloa mafuaʻaga o le suiga o le vevela, e manaʻomia le suʻesuʻeina o le maʻi. O se gastroenterologist o le a faatonuina se meaʻai ma togafiti togafitiga.

Mafuaaga o le Suiga o le Taumafa

E le o taimi uma e faʻatasi ai ma le fesuiaiga o le vevela le faʻaogaina o le mimiti i le pancreas.
O lona fesuiaiga e faʻalagolago i le fomaʻi e tupu ai le pancreatitis - tele pe faʻagaloa. E mafai ona tumau i totonu o taʻaloga masani pe afai o le faʻamaʻi e aliali mai i se foliga malu.

O le vevela e taʻua o le subfebrile temperatures, lea e maua ai sina siitaga itiiti (e oo atu i le 37-37.5 tikeri), faatasi ai ma togafitiga o le matuia amio.

O faʻamaualuga maualuga e faʻaalia ai le i ai o le pancreatitis ogaoga faʻatasi ai ma le mumū o le mumū.

O le vevela e mafua ai le maʻi pancreatitis e tuʻuina mai ma le tiga i le pito i luga. I lenei tulaga, o le puaʻa e aliali mai. O ia, e pei o se tulafono, faʻalavelave i le maʻi pe a uma ona 'ai pe a uma le 20-30 minute.

O le manava e avea ma mea faigata, o le tiga e tupu i le paʻu. Paʻu o paʻu o foliga ma le paʻu o le laugutu e foliga mai.

E masani lava ona faʻalavelaveina le paleni o le vevela ona o le le tausisia o fautuaga na faatonuina e le fomaʻi ma le meaʻai ua faatonuina. O le taumafaina o gaʻo, meaʻai vevela poʻo mea ulaula, faʻapea foʻi ma le taumafa, e mafai ona faʻaleagaina ai le masani o le vevela.

I le avea ai o se tulafono, e tupu lenei mea i le foliga masani o le faʻamaʻi, pe a faitio le maʻi ile lagona faifai pea o le gaioiga, vaivaiga lautele o le tino. O le faateleina o le vevela (e le silia le 38 tikeri) e masani ona tupu i le afiafi po o le po.

Taimi ola

E mafai e Hyperthermia ona tumau i taimi eseese. Afai e tupu se osofaʻiga, o le maualuga o le vevela e tupu mai o se faʻafoʻi o le tino i tiga ogaoga ma e mafai ona tumau mo le tele o itula.

Faʻatasi ai ma se faʻalavelave mimita, o le vevela e le maluelue, e suia i luga pe lalo ile aso. O lenei tulaga e mafai ona mataituina mo le masina pe tasi foi le tausaga, pe a oʻo atu le pancreatite i le taimi masani ma e le togafitia poʻo togafitiga e le saʻo.

Togafitiga uiga

O togafitiga o fualaau faʻamaʻi ua manatu lelei e aoga. I le foliga laititi o le mumu, faatasi ai ma le fiva, fiva, magia, faapea foi ma tiga e le mafaamatalaina, fualaau oona ma fualaau faasaina e faaaoga e aveesea ai le le mautonu ma le tiga i vaega aafia o le tino.

Afai e le muta le tiga, o le vevela mo se taimi umi e tumau pea i le tulaga lava e tasi poʻo le maualuga i luga, ma o vailaʻau e le aumaia ai se toomaga talafeagai, e manaʻomia ona e sailia fesoasoani faafomaʻi faʻafuaseʻi.

I le foliga masani o le pancreatitis, e faaopoopo atu i le togafitiga autu, o faleopathic medications ma eseese o decobal herbs e aoga. O teuteuga ma gaioiga lea e taulima lelei i le hyperthermia, e faavae i luga o vaega e pei o:

Ae ui i lea, o le faʻaleagaina o vailaau masani e le aoga. Soo se suiga i le vevela, aemaise lava pe a maua se maʻi masani o le maʻi, o se faailoga lea o le alualu i luma o le tino i le tino ma o loʻo faʻaleagaina le okeni.

Afai e tiga le pancreas, e taua le faʻafesoʻotaʻi se fomaʻi i le taimi e faia ai se siama ma faʻatonu se togafitiga.

O le tagata maʻi e manaʻomia le faʻamautinoa o le filemu atoatoa ma faʻatonu lelei meaʻai, faʻamalo le faʻaaogaina o mea manogi, meaʻai vevela. I faʻataʻitaʻiga faafomaʻi, o se taumafataga faapitoa ua atiae mo tagata e afaina ai le palacreatic.

Faatasi ai ma lenei faamai, e le gata o le gland, ae o le vaega atoa o le meaʻai e afaina ai. E taua tele le suia o lau meaʻai ina ia oʻoi totonu o le tino meaʻai e le afaina ai totoga faaleagaina, ae fesoasoani i le faʻamautuina oa latou galuega taua.

O maʻi, e tusa lava po o le a le ituaiga o le maʻi, faʻaaoga vaitafe ua saunia i luga o le vai poʻo le asu, fualaau aina mamago. E tatau ona faʻaitiitia le aofaʻi o le suka, ona e iai se faʻafitauli o le afaina o le tino ona o le maualuga o le eletise.

O le mineral vai e faʻafefe ai le eletise ma faʻasese ai gaʻo e aoga. O lenei mea o le a fesoa- soani e faamāmā le pancreas ma aumai ai lalo le vevela. O se meaai faʻapitoa e amanaʻia uma ai foliga o lenei faʻamaʻi.

Taunuuga talafeagai

O le vevela o le vevela o le tino ma le malulu e taʻu mai ai o faʻalavelave faʻaleagaina i totonu o le tino o le tino ua faʻateleina. Afai e te le faia se gaioiga, atonu o le a le mafai e le tino o le tagata ona 'ai.

E i ai se tulaga lamatia o le atinaʻeina o faʻamaʻi o le digestive system. I se faaopoopoga, o se maualuga maualuga o le le lelei o le faagasologa o meaʻai, lea e mafatia ai siama palacreatic. I le taimi lava e tasi, e le na o le uʻamea lava ua faʻaumatia, ae o totoga lata ane foi.

O se faʻalavelave faifaipea o le le faʻaleagaina o togafitiga o le pancreatitis o le liver cirrhosis. E i ai faʻavevesi i le endocrine, lea e tau atu i le atinaʻe o le maʻisuka.

Afai o le vevela e maualuga atu i luga aʻe o le 38 tikeri, atonu o se faamaoniga lea o le pancreatitis ua amata ona ogaoga. E i ai se tulaga lamatia o le peritonitis pe a oʻo uma le manava atoa o le manava.

Leai se mea leaga ma le maualalo. Faʻasalaga tele o faʻamaoniga mai le tulaga masani i se itu laʻititi, o le tulaga ua tupu i le atinaʻeina o le tiga o le tiga, o le toto o le loto po o le faʻamaʻavaina o le tino e le o faʻamaloloina.

O le pancreatitis o se faʻamaʻi tuga lea e manaʻomia ai togafitiga faafomai vave. O le togafitiga o le tagata ia te ia lava e le taliaina. O se fualaau o fualaau faasaina ua faatonuina e se fomaʻi, i le amanaia o le soifua maloloina o le maʻi, o uiga o lona tino, ma le le faapalepale o le tagata i vailaʻau o loo faia ai vailaʻau.

O fualaau uma e iai le faʻasaina ma aʻafiaga i itu. E taua tele le faitau o faatonuga mo le faʻaoga ma mulimuli i fautuaga a le fomaʻi.

Aisea e suia ai le vevela?

Faʻatasi ma soʻo se faʻamaʻi, o le a tulai mai le vevela o le tino o le tagata E taʻu mai ai o le faʻaleagaina o le faagasologa e maua i le tino.

E tali atu le tino i le afaina e ala i le siitia poʻo le faʻaitiitia o le vevela o le tino.

Afai e lagona le maʻi, e mafai e se tasi ona faʻamasino le saoasaoa o faagasologa e tutupu i totonu o le tino. Nai lo o siama na faaleagaina e le faʻamaʻi, o mea fou e foliga mai e manaia.

Ua faʻagaoioia le faʻafesoʻotaʻi o le tagata ma faia ai ni tulaga e le mafai ai ona i ai i totonu o le tino ni mea e le mafai ona maua i le tino, ma o le faʻaitiitia o le faʻapala.

Faatasi ai ma le pancreatitis, o le vevela foi o loo faamatalaina ai le ala o le faamai.

I le vevela tele o le pancreas, e mafai ona iai se eseesega o le vevela mo ia mafuaaga:

  • i le faʻaogaina o le afi, o mea gaosi ua gaosia e mafua ai le faateleina o le vevela o le tino,
  • oona o le tino e ala i le faaleagaina o oloa e avea o se taunuuga o le faʻaleagaina o le tino,
  • o le faʻamaʻi e maua mai i faʻafitauli.

O le pancreatitis fever e mafai ona tuʻuina atu ma isi faʻamaoniga.

O le tagata gasegase i le taimi o le gasegase e lagona lagona nei:

  • vaivaiga ma malaise
  • tiga o le muso, ulu tiga,
  • manaʻoga faʻaititia le faʻaititia tele, e mafua ai le leiloa o le gaʻo,
  • fatu faʻamalosi e faʻaola
  • vili e aliali mai
  • tafe toto.

I tagata gasegase e mumu ai le paʻu, o le a faʻaalia i le suega o le toto le faateleina o sela paʻepaʻe, ESR.

O le a le mea e tupu i le faateleina o le vevela o le tino

O le mafaufauga o le faiai o le tagata e galue o se "thermostat" e masani ona tali atu i aafiaga o pyrogens - otaota gaosia ma le malepe o meaola ninii e mafua ai le gaioiga o le inflammatory. O foliga vaaia i totonu o le toto o se tagata o pyrogens mai fafo e manatu i le hypothalamus o se faailo e faateleina ai le vevela o le tino, e faafetaia ai le au faʻamaʻi o le maʻi. I le maualuga o le vevela, o le faagasologa o metabolic ua faatelevaveina i le maualuga, o le fuainumera ma le gaioiga o siama puipuia e fafaguina ai le fefesootai, o se polotini e puipui ai le tino, e faateleina.

O le tino e mafanafana i le faagasologa o le thermogenesis, lea e avea ai maso ma fatty layers. O le faʻaaogaina o musika, e pei o le gatete, o se faagasologa o mea e faʻavevelaina ai le tino, o le susunuina o le gaʻo o le tino e taʻitaʻia ai le faʻamalolo o le malosi na faʻapupulaina muamua.

Fua o le vevela

I totonu o le pancreatitis, o le faateleina o le vevela e matauina i le amataga o le atinaʻeina o le maʻi.

Faatasi ai ma se ituaiga e le o se tino o le faamai, e mafai ona tumau le masani pe faateleina le pisi. A mavae ni nai aso, ona toe foi lea o faailo i le masani. O le maualuga o le fiva e faigata ona faʻaitiitia, e mafai ona tumau pea mo le silia ma le tasi le vaiaso.

O le vevela ma le pancreatitis e mafai ona tulaʻi i luga ma pau. E ono faʻaauau pea mo le tele o vaiaso.

I se tulaga faapena, e tatau ona e faʻatalanoa se fomaʻi, talu ai o na osofaʻiga atonu e taʻu mai ai le iai o faʻafitauli.

Aʻo, cholangitis e mafai ona faia i totonu o le tino. Afai e le o faagaoioi le tagata maʻi, e tulai mai se tulaga e lamatia ai le ola.

Faatasi ai ma se auala filemu o pancreatitis, o le vevela o le vevela e mafai ona faateleititi pe tumau pea masani. Afai e televave le faʻaleleia, ona e manaʻomia lea ona valaʻau vave i se fomaʻi.

O se mea talitutusa faapena o loʻo faʻaalia ai le faʻaleagaina o le maʻi. O le vevela o le sili atu ma le 38 tikeri e faʻaalia ai le atinaʻe o peritonitis.

Faatasi ai ma le pancreatitis, e mafai ona faaitiitia le koluma thermometer. O lenei mea taua e aoga foi le gauai i ai.

Afai o lenei vevela e iai ni nai aso, ona tupu lea o le maʻi i se foliga lapopoa ma e faanatinati e amata togafitiga togafitiga.

I le faʻaopoopoga, o lenei tulaga e mafai ona taʻu mai ai le toto o le loto pe faʻamaligiina.

O le taimi masani o le faʻamaʻi e faʻaalia i le leai o fiva. I taimi o le vevesi tele, o le vevela e maualuga, ae laitiiti lava.

E taua le taulaʻi atu i soʻo se oso i le foliga masani o pancreatitis. E mafai ona latou faʻamaonia ni faʻafitauli.

O se fiva fiva o se faailoga o le faʻaalia o pustules i na nofoaga o loʻo faʻaleagaina ai le tino palacreatic.

Afai e te le faia fua talafeagai, ona pala lea o pustules, lea o le a oʻo atu ai i faʻafitauli faʻapitoa e pei o le paranephritis, sepsis, parapancreatitis.

O le faʻamaʻi mulimuli e mafua mai i faʻamaʻi pipisi o mea vavalalata mai le pancreas.

O le fiva laʻititi e tumau pea i le taimi o le faʻamagaloina e matua matautia lava. E mafai ona faʻamaonia le amataga o le gaioioiga faʻavae e mafua mai i le pancreatitis.

Fluctuations in disease pancreatic - o se mea faʻafefe

Malaise, fulafula, ma le fiva e masani ona alu faʻatasi ma faamaʻi ma vailaau faʻamaʻi. E mafai ona maualuga le vevela i le pancreatitis?

Gastroenterologists latou te maua se tali lelei. O le pancreatitis o se faʻamaʻi pipisi o le pancreas, o suiga i fusi o le okeni e tupu vave, e aafia ai totoga vavalalata ma tino taua o le tino.

O le a le mea e fai i suiga o le vevela?

Afai o le maʻi e maua i le fiva mo se taimi umi, ona tatau loa lea ona ia vaʻaia se fomaʻi. A maeʻa ona suʻe e le fomaʻi le tagata maʻi, o le a mafai ona ia suʻe pe aisea ua i ai se faʻalauteleina o le vevela ma faʻatonuina togafitiga talafeagai.

I lenei tulaga, o le togafitiga o le a tuʻufaʻatasia ma se taumafataga e leai ni gaʻo. O le tagata maʻi o le a fautuaina le faʻaogaina o le vai oona, lea o le a talepeina ai gaʻo ua i totonu o le tino o le maʻi.

Afai o le vevela i le pancreatitis e faʻatasi ma le tele o tiga, ona fautuaina lea o le tagata maʻi e ave vailaau e faʻaitiitia ai le faʻavalea o le maʻi.

E tutoatasi lava le faʻatagaina e ave faʻamalamalamaga ma maua ai se malologa i le tino. O a isi auala ma le tele e mafai ona ave e tatau ona filifili na o le fomaʻi.

E tatau ona mulimulitaʻia le taumafa malosi. Ina ia faʻamalieina le tiga, e mafai e le fomaʻi ona tuiina se mea faʻapitoa i le tino.

E mafai ona e faʻaaogaina togafitiga faʻamaʻi o le fiva. Ina ia faia lenei mea, e tatau ona e faia se teuteuga o calendula, coltsfoot, mint, hawthorn, rose vao.

Afai e maʻi le maʻi, ona tatau lea ona tausisia manaoga nei:

  • teena o meaai mo le tasi i le lua aso,
  • faatagaina e inu vai inu "Essentuki 17", "Narzan", "Borjomi". Aʻo leʻi faʻaogaina, e tatau ona puipuia le vai ina ia faʻasaʻo uma ai gaʻo,
  • faia ni faamafanafana malulu
  • o le tagata maʻi e tatau ona faʻalelei atoatoa
  • e manaʻomia lou inu i se antispasmodic.

O le tagata maʻi e manaʻomia ona valaʻau i se taʻavale, atonu e te manaʻomia se inumaga vevela poʻo le iniseti. I le ituaiga o pancreatitis, o le tagata maʻi e tatau ona faanatinatiina falemai.

I le foliga masani o le pancreatitis, e mafai e le fomaʻi ona faʻamalosia ai enzymes, faʻamalositiga o le tiga, vitamini, taʻavale, mea faʻamaʻi ma isi vailaau i le maʻi.

E taua le manatuaina o le fiva o se tasi lea o faʻamaoniga o le gaioiga o le mu, ma o vailaʻau e faʻaitiitia ai le vevela e le o faʻamatalaina i le tagata maʻi.

O tagata maʻi e maua i le palacreatitis e mafai ona togafitia i otaota:

  1. e mafai ona faʻasalaina spasm ma le mint, vao oona, caraway fatu,
  2. o le faagasologa o le le fiafia o le a aveesea i le soifuaga o St. John, o le chamomile, immortelle,
  3. laʻau, o le aloe o le a faatelevaveina le toe faʻaleleia o mea.

I le i ai o le vevela, e le tatau i se tagata maʻi ma le pancreatitis ona mafaufau loloto.

E manaʻomia lou asiasi i se fomaʻi, suʻe atoa le suʻesuʻega ma faʻataʻitaʻi togafitiga. E na o le auala lenei e mafai ona aloese mai ai i ni taunuuga matuia.

O le pancreatitis o se gaioiga mimiti i totonu o masini o le pancreas. O le maʻi e tele ituaiga o alualu i luma, o ia mea uma e ese mai ona uiga.

E taua tele le matauina o suiga i le taimi ma liliu atu i tagata tomai faapitoa mo se fesoasoani. I lenei tulaga, o nisi tagata gasegase e fiafia i le fesili: mafai ona i ai se vevela i le pancreatitis?

Mafuaaga o le faamai

O faʻamaʻi e fomaʻi pe viral in nature. Tagata lamatia:

  1. Obese.
  2. Fafagaina ma le le mautonu.
  3. Tamaitai.
  4. Tagata matutua.

  • Ava malosi. O le tele o taimi, e mafua ai le atinaʻe o pancreatitis.
  • Le lelei, mea leaga ma maualuga-calorie nutrition.
  • Fuʻa.
  • O le mamafa.
  • O maa i totonu o le vevela.
  • Le mafai ona tausisia le faigamalo.

Pancreatitis

O i ai se vevela i le pancreatitis? O le vevela o se faailoga tutusa masani i se maʻi faʻaleagaina o le pancreas.

O le faafitauli atoa lava o le taimi nei e tupu ai se faʻaogaina o le faʻaogaina, suiga o fesuiaiga o mea, ma totoga vavalalata ma siosiomaga.

Faʻavasegaga o le faʻamaʻi ma a latou faʻaʻailoga:

  • Aute foliga. O le faʻafitauli e amata i le fulafula o le tino ma faʻaitiitia ai le tafe o le sua pancreatic juice. O le iʻuga, o le pancreas e amata ona eliina. O faʻalavelave faʻaogaina e mafua ai le faʻavaeina o gaʻo ma toxins, ma o le enzymes e salalau solo i le tino atoa ma le toto e ala i veins, e mafua ai faʻamaʻi pipisi. O laulaau oti, i le itu, o se siosiomaga matagofie mo le ola o siama pathogenic. O faʻaʻailoga e faʻalagolago i le maualuga o le leaga ma le malosi o le maʻi. Faailoga masani: vomiting, tiga, faʻamaʻi faʻaalia ma le suʻesuʻeina o le paʻu, manava manava, maualuga maualuga o le fiva, teʻo ma le pancreatitis.
  • Edematous pancreatitis. O faʻafitauli e toetoe lava a toesea. Atonu e na o ni nai eseesega mai le masani. O nisi taimi e vevela le vevela o le tino, ae e le silia le 3 aso. I le tulaga lautele, o le maʻi o le maʻi e faamalieina.
  • Faʻaaloalo foliga.I le taimi lenei, i totonu o le pancreas o loʻo i ai se siama gasegase o sela o meaola, o le fausiaina o foci o le necrosis. O le okeni e ai lava ia. O le salalau o hormones digestive ma toxins e faʻaalia ai foliga o le inupia. Faailoga: vomiting faaumiumi, tiga, palpitations, paʻu o le paʻu, ma o le sclera e liua samasama. E foliga mai o le faateleina o le vevela o le tino. I totonu o le 5-10 aso, e teuina i le itulagi e 38 tikeri. Afai e te amata togafitiga ile taimi, ona oʻo mai lea o le toe foʻi mai ile 2 vaiaso.
  • Tulaga ogaoga o le maʻi. O le faʻafitauli o le faʻamaʻi e faigata tele ona o faigata ogaoga. O le pancreas e aʻafia i se tootoo purulento ma le totoa-subtotal pancreatic necrosis. O le iʻuga, o le fomaʻi o loʻo amata ona feololo malosi i le tino atoa, e aʻafia ai totoga vavalalata ma faʻalapotopotoga. Isi faʻalavelave: o foliga mai o fistulas ma cysts, totoga amata, o loʻo i ai le faʻamaʻi pipisi o le toto ma le inu o le tino, atonu o le faʻamaʻi pipisi i siama mai le fatu. Faailoga o se faʻalavelave matuia: o le le atoatoa o mea uma, vevela maualuga o le tino, ogaoga malaise, vevela vevela ma tuʻimomomoga e aliali i luga o le paʻu. E ono iai foi ni faailoilo o le peritonitis ma le vevela tele ma le pancreatitis.
  • Faʻailoga pancreatitis - vevela. Faailoga e laiti pe leai foi. Faʻaauau pea le faʻagasologa o faʻataʻitaʻiga e aunoa ma le faʻaalia o faailoga i fafo. I lenei tulaga, e matela ai siama, ma o fusi ua suia e ni mea vevela. Afai o loʻo i ai pea faailoga, o nei mea nei: o le mamafa o le mamafa, o le foliga le lelei, faʻafefe ma faʻalauteleina le mago o le paʻu, faʻalavelave, ma le faʻasao. Pe a oʻo i luga le vevela, e mafai ona faʻamasino le iai o se mea e le lelei ai le mafaufau, ma le atinaʻeina o foci o le necrosis, faʻapea foi le alu ese mai le laasaga o le faʻasao.

Aisea e tulai mai ai le vevela i le pancreatitis

O le faateleina o le vevela o se logo logo mo se tagata. Soo se mea sese mai le masani e mafai ona mafua ai sea ituaiga o faailoga.

Mafuaaga o fiva:

  1. Faʻaleagaina o le taumafataga.
  2. Le faʻaalia o faʻafitauli ma taunuuga o le alualu i luma o pancreatitis.
  3. Vaʻaia le faʻamaʻi.
  4. Faʻamaʻi. O le vevela e tulaʻi pe a fai o le pancreas o ia lava e eliina.

  • Soa malosi.
  • Faateleina le moe, vaivai.
  • Paʻa i totonu o maso ma le ulu.
  • Le lava le fiaʻai.

E tatau i tagata maʻi ona malamalama o le vevela e le gata ina faʻateleina, ae faʻaititia foi. O mafuaʻaga mo lenei mea mataʻina:

  1. Faʻanoanoa tiga.
  2. Faʻamalalaina.
  3. Vaʻaia i totonu.

Soo se suiga i le vevela e tatau ona mataala le tagata. Ae maise lava pe afai o loʻo ia te ia le pancreatitis tumau, lea e mafai i soo se taimi ona alu ese mai le taimi o le faamagaloga ma ua faateleina.

O le a le mea matautia?

O lea la, na matou iloa le tali i le fesili: e mafai ona i ai se vevela ma le pancreatitis.

O mea maualalo ma maualuga e tatau ona faʻaalia ai se tagata. E mafai ona faʻaitiitia i le 35 tikeri ona o se tulaga faʻafuaseʻi ma le faʻaleagaina tele.

A oʻo i le tagata le pancreatitis chronic, o lona uiga o le fesuiaiga o le vevela e masani ona le tupu i le vaitau o le faʻamagaloga. Afai e tulaʻi le vevela, ona amata loa lea o se vevela ma ua amata le gaioiga mamafa.

Faʻateleina le vevela o le vevela, e aliali mai ai se sooga o le pancreas ma le feliuli syndrome.

O le i ai o le pulupulu o manuʻa e taʻitaʻia ai le faʻavaʻaina o le toto, paranephritis ma necrosis na faia i totoga vavalalata.

O le lamatiaga ogaoga o le fulafula o le tino e mafai ona faʻaleagaina. A o faagasolo lenei faagasologa, o le vevela o loʻo teuina i totonu o le subfebrile eria.

O laʻasaga o le atinaʻe o pancreatitis e faigata:

  1. Hypomotor dyskinesia o le ogaoga tele.
  2. Faʻaleagaina o le nofoa. I lenei tulaga, e mafai ona suia le malosi i le manava manaia ma vice versa.
  3. Le atinaʻe o le paʻu.
  4. O foliga vaaia o le faateia.
  5. O le pumera o le edema.
  6. Faʻasalaga o le paʻu.
  7. Le atinaʻeina o le cyanosis.

E tatau ona malamalama o le atinaʻe o faʻamaʻi pipisi o totoga vavalalata e foliga mai e leai. O le tele lava o taimi, e maua ai e tagata maʻi ni faʻailoga o le gaogao faʻamalosi.

O lenei mea e mafua mai i le mea moni o loʻo i ai se faʻamaʻiina o paipa o le gallbladder. E le o se mea e ofo ai pe afai o le pancreatitis o le a faʻatasi ma cholelithiasis.

I lenei tulaga, o le lisi o faailoga o le a faʻalauteleina, faʻapea foʻi ma le faʻalauteleina o le vevela o le tino. O le a le mea e le mafua ai le pancreatitis e pei o le gallstone maʻi.

A i ai se suʻesuʻega i fafo, ona oʻo mai ai lea i luga o le paʻu i luga o le paʻu i le palpation ma lagona ai le tiga. O le totoina i le pito i luga o le abdomina e mafai.

Ina ia mautinoa o le siama e saʻo, latou te suʻe i suʻesuʻega suʻesuʻe ma suʻesuʻega o meafaigaluega. Faatasi ai ma la latou fesoasoani e mafai e se tasi ona iloa moni uma faʻamaʻi ma faʻafitauli.

E lelei le taunuʻuga o se suʻega o le toto. Faatasi ai ma lana fesoasoani, ua faaalia ai le tulaga o le le amanaʻiaina o pancreatitis.

Na o se tagata poto faapitoa, e taʻitaʻia e faʻamatalaga faʻamaonia, faʻamaonia togafitiga. O le faʻafoega o le tagata lava ia e mafai ona faʻaleagaina ai le tulaga.

Afai o se vevela faateleina e tupu i le pancreatitis, ona leai loa lea, e le mafai ona e tauina. Muamua, e tatau ona e vaʻai i se fomaʻi mo se fesoasoani. E naʻo togafitiga faʻatulagaina mo se faʻafitauli e mafai ona maua ai ni manaʻoga e manaʻomia.

O le togafiti togafitiga e tatau ona aofia ai tapenaga o le faʻataunuʻu. O le a latou taofia le pala o le okeni.

I le taimi o togafitiga, e tatau i se tagata ona matauina le moe ma malolo lelei. E le mafai e se apa vaivai vaivai, pei ona i ai muamua, ona auai i le faagasologa o otaota.

Ina ia puipuia mai avega faaopoopo, muamua lava, o meaʻai gaʻo ma le falai e le aofia mai meaai a le tagata maʻi. O le meaai e tatau ona faʻalautele mo le tusa ma le 1 le masina.

A iai se tino poʻo se faʻalavelave matautia o le pancreatitis, faʻamalosaliina le anapogi mo aso e 3 o loʻo faʻatulagaina. E tatau ona ulu atu i totonu o le tino meaʻai faʻamalosi tino taumafa.

Afai ei ai i se tagata le maualuga o le vevela e le faʻaitiitia ma tumau mo se taimi umi, ona fuafua loa lea i se falemaʻi.

E tatau i le fomaʻi ona mataʻitu uma le togafitiga ma mataʻituina le tulaga o le maʻi.

E taua tele le iloa o faʻafitauli i le taimi, faʻapea foi ma le faʻaaogaina o auala e puipuia ai.

O nisi o faʻalavelave ogaoga e le tuʻuina atu i togafitiga faʻatau togafitiga ma o lea e fautuaina ai taotoga.

I le taimi nei, o nei faʻatinoga o loʻo faʻaaoga e faʻaaogaina ai tekonolosi fou O le tagata gasegase e leai sona manava, pei ona faia i le taimi muamua ma le masani masani.

Ua lava le faia o ni nai pusa ma faʻaaoga uma meafaigaluega talafeagai i ai. I le taimi o le tuʻuina atu o le leaga o le suavai, ua faʻamautuina alavai.

A maeʻa le taotoga, e manaʻomia e se tagata ona faʻaaoga fualaau faʻasaina ma antibacterial. O lenei mea o le a aloese ai mai le faʻalavelave faʻafitauli i le tulaga o le sepsis poʻo le suppuration.

A oʻo i le maʻi o le pancreatitis ma le fiva, o se vaega taua o le togafiti togafitiga o sauniuniga o enzyme. O le togafitiga e masani ona le itiiti ifo i le masina.

O nisi o tulaga ogaoga e manaʻomia ai le faʻaaogaina o vailaʻau faʻamalolo.

E le gata i lea, e mafai e le fomai ona faatonu:

  • Hormonal fualaau.
  • Vitamini
  • Sedative.
  • Kalaku

O le foliga masani o pancreatitis e faʻatasi ma se tagata mo le olaga. O lenei tulaga e faʻailoaina i faʻalautelega faʻavaitaimi, sosoo ai ma vaitaimi o le faʻamagaloga.

Faatasi ai ma lenei ituaiga pancreatitis, e tatau ona e mulimuli i taimi uma i se meaai. I le taimi o le faigata, o le a sili atu ona faigata nai lo le faamagaloga.

O le tuusaunoaga atoa mo le soifuaga atoa o meaai anapogi, meaai gaʻo ma falai, faapea foi ma le ava malosi. E tatau ona e 'ai soo, ae i ni vaega laiti.

Togafitiga o se foliga masani masani ua fuafuaina e le fomaʻi aoga. E tatau ona maitauina o le faavae o togafitiga o sauniuniga o le enzyme, lea e masani ona avea ma soa i aso taitasi seia oo i le iuga o le olaga.

Afai e faʻaitiitia le malosi o le intestinal, ona faʻatulagaina lea o mea faʻainisinia. O togafitiga uma faʻamalositino e tatau ona mataituina lelei e le tagata maʻi.

Soʻo se vavaeese mai le masani e tatau ona mataituina. Ina ia iloa ai faʻafitauli i le taimi, soo se suiga e tatau ona lipotia i le fomaʻi.

Lulu i totonu o le pancreatitis

O le osofaʻiga o le tino pancreatitis e amata i le fausiaina o le edema o le pancreatic tissue, le faʻaaogaina o le manava o le pancreatic, ona o le gaioiga o le "self-digestion" o le gland. O sela oti e avea ma siosiomaga lelei mo le toe gaosia o meaola ninii ma siama. Faʻatau meaʻai ma toxins, e oʻo atu i le toto toto, o loʻo ave ai le siama i le tino atoa.

O i ai se maualuga o le vevela o le tino ma le atinaʻeina o le tino pancreatitis? Faatasi ai ma isi faailoga - tiga i totonu o le manava, vomiting, manava manava, suiga i le tulaga o le paʻu, fesuiaiga i le vevela o le tino, e fuafua i le vaega ole maʻi ma le tikeri ole siama.

Faʻasoga o le pancreatitis

I lenei laasaga o le faamai, o loo i ai se gaioiga malosi o le "self-digestion" ma le maliu o le tino o le tino o le tino ma le fausia o foci o le necrosis. I lenei laasaga, o le maʻi e le lelei: o lagona tiga e malosi, faʻaleagaina le faʻaleagaina, faʻalauteleina pulupili. O le sclera e amata ona samasama, o le paʻu ua paʻu.

Ona o le taumafaina o hormones digestive ma toxins i le toto, o le inu o le tino e tupu. O le vevela i le taimi o le pancreatitis i le vaega ua faʻamatalaina e oʻo i le 38-39 tikeri, e amata mai i le lima i le sefulu aso, faʻaitiitia taimi ma faʻaititia. Afai e leʻi amataina ni faʻafitauli, o le maʻi e faʻaola i le 10-14 aso.

O le tele o le pancreatitis ma faʻafitauli

I lenei laasaga o le faʻamaʻi, o le gasegase atoa o le necrosis ma le abscess o loʻo atiina ae, e aʻafia ai le pancreas, faʻasalalau i ni mea vavalalata vavalalata ma okeni. Le faʻavaeina o kume, fistulas, o le tupu mai o le toto. Toxins, siama ma enzymes e ulufale atu i le toto. Ua faʻaumatia vaa, i tulaga sili ona maualuga, o le tino o le tino ua pisia i le microflora o le intestinal.

O le taʻitaʻaiga o loʻo taʻitaʻia i se faʻalavelave matuia i le tulaga o le maʻi, o faʻamaoniga o le vevela o le tino e oʻo atu ile 40 tikeri. E i ai se faʻafitauli o le tino: faʻafouga, popole, manava, cardiovascular. O fetu ma fetuʻaiga faʻaalia i luga o le paʻu, o loʻo iloa ai faʻamaonia.

Laititi maualalo i le pancreatiti

O le soona inu o le tino, maʻi inu, poʻo le faʻaoga loloto o le toto toto e masani ona oʻo atu ai i se tulaga o le faʻaleagaina o le tino poʻo le coma. O faailoga iloga o le tulaga e maualalo le vevela o le tino, pa'ū i le toto toto, pallor o le paʻu, pulupulu vaivai, leai se mafaufau.

I le taimi lenei, o le faatuutuu ma le tuuina atu o togafitiga faafomai e tau atu i le oti.

O le vevela i totonu o le pancreatitis o loʻo faʻaalia e uiga i faiga o le purulent-inflammatory e tupu i totonu o le tino, ma avea ai ma faailoga o le ogaoga o le maʻi.

Mafuaaga o suiga i le vevela i le taimi o le faamagaloga

I le taimi o le faamagaloga, e lagona e se tagata le toetoe o le soifua maloloina, o faailoga o le vevela o le tino e masani. Pe a oʻo i faʻalavelave e fesootaʻi ma le faʻamaʻi, o aʻafiaga e iloa ai le pancreatitis e tupu - tiga, afu ma le vomiting, le lava le fiaʻai, afaina, vevela o le tino. O lenei mea o loʻo faʻaalia mai ai le faʻaalia o le faʻaogaina o faʻailoga i le pancreas.

O se tulaga talitutusa e fesoʻotaʻi ma le solia o le taumafa ma mea taumafa tatau mo le pancreatitis. O le taliaina o pusa laiti o le ava malosi, o le tele o meaʻai gaʻo, gasegase, faʻaaoga sese o vailaau e mafua ai se osofaiga o le tino pancreatitis.

O le a le mea e fai pe a iai ni faailoilo o fiva i le pancreatitis tumau

Afai e oʻo i le 38-39 tikeri le maualuga o le vevela i le i ai o isi faʻamaoniga o le faʻamaʻi tele o le maʻi - ogaoga tigaina, faʻaleagaina o le vomiting, manava - o se tulaga lamatia e atiina ae, lea e mafai ona avea ma amataga o le pancreatic necrosis ma isi faʻafitauli matuia.

E le mafai ona le amanaiaina le faafitauli, e manaʻomia le fesoasoani faʻafuaseʻi e fomaʻi agavaa. O le faʻavavevave e mafai ona faʻagata ai se tagata maʻi; faʻanatinati e saili togafitiga faafomaʻi faʻafuaseʻi.

Pe e ono lamatia le faʻalauteleina o le i ai o le fiva maualalo?

Afai o le vevela i le pancreatitis e teu i lalo mo le tele o masina, o le a avea ma lapataiga e uiga i le tupu mai o le faʻaleagaina o le tino i le tino ma le atinaʻe o le oncology - kanesa o le pancreatic. I sea tulaga, o le a manaʻomia se suʻesuʻega e iloagofie ai le faʻafitauli ina ia vave amata togafitiga.

O le a le mea e fai pe a fai o fiva ma pancreatitis

O le vevela ma le pancreatitis o loʻo faʻaalia ai se tulaga lamatia ma le faʻateteleina o faʻamaoniga o le maʻi. O le faateleina o le vevela faatasi ma isi faailoga o le pancreatitis o loʻo taʻu mai ai le tupuga o se vaega o le pisia o le pancreatic necrosis ma isi faʻalavelave ogaoga. Fefe, afu, vaivaiga, tiga o muso - o nei mea uma o faailoga ia o le inosia malosi.

I lenei tulaga, e tatau i le tagata gasegase ona vave tuʻuina atu togafitiga faafomaʻi. Na te manaʻomia le falemaʻi ma le taotoga. Na o le tuʻituʻiina o le vevela o se otaota e le mafai ona faʻamagaloina o le taimi, ma o le faʻaaogaina o penisini ao lei oʻo mai le falemaʻi ua mafai ona "faʻafefe" le ata o le falemaʻi. Vailaʻau - faʻamaʻi uma ma vailaau faʻasaʻo - aua e mafai ona faʻamaonia saʻo e le fomaʻi le pancreatite, o le fesoasoani muamua i le vevela o se valaau faʻafuaseʻi. Togafitiga o lenei faamai e tatau ona tupu i lalo o le vaavaaiga a se gastroenterologist.

Mafuaaga o le maʻi pancreatiti

O le pancreas o se tasi lea o pito sili ona telē i totonu o le tino o le tagata. O loʻo i tua o le manava ma le tootoo. I le tulaga masani, e le mafai ona lagona le gland. I le laititi o le faʻaogaina o le tino, e mafai e le fomaʻi ona maua se puʻupuʻu mamaʻi e ala i le loloto o le faʻalava. O le pancreas e faʻaaogaina ai galuega taua e 2 i le tino:

  • e maua ai enzymes mo le gaosia o meaai i le tootoo laiti,
  • e maua ai le insulin ma le glucagon e manaʻomia e pulea ai le liua o meaai i le malosi.

E tupu le pancreatitis i le taimi e tapunia ai le papa pancreatic pe faʻapipiʻiina foi popo i totonu o le okeni. O le mafuaaga taatele o pancreatitis o le ava malosi. I le nofoaga lona lua o le ai ai o le maʻi, o le tele o le suauu, o le cholesterol-o meaʻai faʻamaoaigaina. O lenei mafuaʻaga e fesoʻotai saʻo lava i le faʻavaeina o gallstones e poloka ai le pito o le gland.

Faailoga o pancreatitis ma le vevela

Pancreatitis e lua ituaiga: gasegase ma gasegase. O le tino pancreatitis e vave ona tupu. O le faʻamaʻi e mafua mai i se faʻalavelave o faʻamaoniga:

  1. E lagona e le tagata maʻi le tiga matuitui i le pito i luga. O le filo e toe foʻi mai ma le itu tauagavale o le pusa. I le avea ai o se tulafono, o lagona le lelei e faʻalemu malie, pe a uma le tele o meaʻai o meaʻai gaʻo: meaʻai falai, keke kulimi, salati ma le mayonnaise.
  2. E lagona e le tagata maʻi le vaivai i totonu o le manava, taʻavale.
  3. Vomiting e mafai ona masani soo i 2-3 itula. O le tagata gasegase e mafai ona pagatia mai le manava faʻapitoa, o osofaʻiga e toe faia pe a 2-3 itula.

O le vevela i le taimi o le maʻi pancreatitis e oʻo atu i le 39 ... 40 ° C.
Afai o se osofaiga o le tino pancreatitis, o lona uiga o le fesuiaiga o le faamai i se foliga masani, lea e tumau mo le tele o tausaga, ae maise lava pe afai e le togafitia ma le le talafeagai (ola maloloina meaai, ava malosi), e oo atu ai i taotoga po o faafitauli matautia. O faʻafitauli i foliga masani o le toetoe lava a tutusa ma le gasegase.O tiga e le malosi ma tumau. Afai e afaina le ulu o le pancreas, e lagona e le tagata maʻi le le mautonu i le itu taumatau o le manava, i lalo o le ivi. Afai e tiga le siʻu o le gland, o le tiga e tuʻuina atu i le itu agavale, e masani lava ona sese mo se osofaʻi fatu.

O le natura o le tiga i le pancreas e mafai ona ese. E tatau ona e iloa ia faailoga ma amata le togafitiga saʻo.

O mea manogi poo meaʻai vevela e mafua ai le gaosiga i se tagata maʻi i le pancreatitis. O le vevela i le pancreatitis e le masani ai e maualuga atu i luga o le 38 ° C. Lafoga o loʻo taʻu mai ai se faʻalogona e le afaina lea e manaʻomia ai vave togafitiga. E tatau ona totogi lelei le taulaʻi i le mea e taʻua o "fiva" - o le maualalo o le vevela ma le malulu mo ni nai aso. O se tagata gasegase o ia na te iloa o loʻo ia te ia le pancreatitis e tatau ona vave logoina le fomaʻi e uiga i se fiva. O le vevela e mafai ona avea ma se faailoga o le alualu i luma o le mumū. O le le mautonu ma le tagi mo se taimi umi e masani ona faailoa mai ai le atinaʻe o le kanesa o pancreatic.

O isi mafuaʻaga o faʻamaʻi, faʻatoʻaga, maualuga faʻamaʻi, vailaʻau faʻasaina, lupus, faʻalavelave. Mo le tusa ma le 15% o mataupu o le tino pancreatitis, e le mafai e fomaʻi ona fuafuaina le mafuaʻaga. O le a sili atu ona pagatia tamaloloa i le ava o le pancreatitis, ma tamaitai mai cholecystopancreatitis. Pancreatitis e mafai ona fesoasoani i le atinaʻeina o le maʻisuka, aemaise lava i tagata e faʻalagolago i le ava malosi. O suʻesuʻega faasaienisi ua faamaonia ai o le pancreatitis e fesoʻotaʻi saʻo ma le atinaʻe o le kanesa o pancreatic. Pancreatitis e mafua ai le oti i le 15% o mataupu, lea, e tusa ai ma fuainumera lautele, e matua maualuga. 15% o tagata ua le atoatoa ona o lenei faʻamaʻi.

Faʻafitauli o Pancreatitis

E oo lava i le osofaiga muamua o pancreatitis i le olaga e mafai ona oo atu ai i ni taunuuga ogaoga. Pancreatitis e afaina ai le fatu, mama, fatuga. Ona o le inupia o le tino ma mea e pala, ua tupu ai le edema pulmonary. E masani lava o tagata maʻi ma le osofaia o le pancreatitis e maua i totonu o le potu maʻi tigaina. E mafua mai i le malosi o le faʻaleagaina, o le maʻi (mate) o se vaega o le pancreas e tupu, lea e manaʻomia ai taotoga vave. 15-20 aso pe a uma le osofaiga, suppuration ma fistulas i totonu o fusi o le gland e masani ona tupu. O le faʻavaeina o kala i totonu o le gland e lamatia ai lo latou avanoa faʻafuaseʻi ma le vaʻaia.

Faʻailoga pancreatitis o le mafuaʻaga masani o faʻamaʻi o le ate ma le biliary tract: o le hepatitis, cholestasis, purulent cholangitis. Afai e mumusu le pancreas, o le a avea ma se puna o siama mo se taimi umi. O meaola faʻapitoa e pipii i tafatafa o mama, o le mea lea, e masani ona mafua ai le pisipisia ma le niumonia.

Pancreatitis Treatment

I se gaioiga mataʻutia i totonu o le pancreas, ua faatonuina e fomaʻi:

  1. Faʻamalaga anapogi mo le 2 aso.
  2. Ina ia inu vai inu - Borjomi, Narzan, Yessentuki Numera 17, na muaʻi faatulaga mo le faʻamalolo o le kesi.
  3. Faʻaaoga le aisa po o se mea mafanafana mafanafana i lou manava.
  4. Faʻamalie le filemu.
  5. Faʻataʻitaʻiga (No-shpa, Spazgan).

E manaʻomia se taʻavale a le falemaʻi - e manaʻomia e le tagata gasegase le afaina o le tino ma le taotoga.
Togafitiga o le pancreatitis e masani ai i le taimi o le faʻavavevave e manaomia ai se togafitiga faapena. Afai e ogaoga le afaina, i le maualuga o le fiva poʻo le tiga o tiga, e manaʻomia vave le falemaʻi. O le faʻavavevaveina o le vevela e manaʻomia ai se faʻaititia o mea taumafa, faʻasalaga mai le lisi o gaʻo, meaʻai protein.
O le foliga masani o pancreatitis e aofia ai vailaʻau e pei ona faatonuina e se fomaʻi:

  • enzymes (lipase, trypsin),
  • siama (Kontrikal, Gordoks),
  • analgesics (Paracetamol, Baralgin),
  • H2-blockers (Famotidine, Ranitidine),
  • antispasmodics (No-shpa, Papaverin, ma isi),
  • atacids (Alemagel, Phosphalugel),
  • vailaau faʻamaʻi (Cefspan, Cefoperazone, Doxycycline, ma isi),
  • vitamini (A, B, D, E, K).

O le vevela ma le mumū o le pancreas ua na o se faailoga o le mumū, o le mea lea, o vailaau antipyretic e le o faʻamaonia.

E fautuaina e le Gastroenterologists tagata mamaʻi i se foliga masani o le faʻamaʻi e togafitia ai togalaau:

  1. Faʻamamaʻi tiga ma gaogao: mint, wormwood, oregano, caraway fatu.
  2. Faʻaitiitia le mumū: chamomile, yarrow, St. John's wort, immortelle.
  3. Faamalosia le toe faaleleia o suʻe: aloe, elecampane, plantain.

Meaʻai mo le faʻasolosolo pancreatitis

Faatasi ai ma le pancreatitis, e tatau ona e atiina ae se masani masani e te ai soo ma sina mea laitiiti. O le tele o meaai ma vaiinu e mafai ona oʻo atu ai i se faʻavavevave vave ma matautia o le faʻamaʻi.
O le taumafa mo tagata mamaʻi ma pancreatitis e aofia ai:

  • falaoa mago mama
  • fualaau fai sua
  • susu falaoamata,
  • gaʻo manu ma moa ua tipi pe gaʻa,
  • faʻaiʻu iʻa
  • fuamoa fuʻa
  • feʻau vevela,
  • Tanu Dutch
  • masini pe fufuluina fualaau faisua: pateta, kāloti, paukini, beets, squash,
  • pasta
  • Lago apu
  • jalu, fualaau aina, fuʻamu i le xylitol.

O le aano o meaʻai mo le pancreatitis o le faʻapupulaina o le aofaiga o le porotini, faʻatapulaʻaina gaʻo gaʻo ma gaʻo, faʻamalo mea taumafa ma le malosi o le diuretic ma faʻaitiitia le fafagaina.

  • susu
  • meaai falai
  • musika
  • gaʻo meaʻai, moa, iʻa,
  • meaola manu
  • mea ulaula tapaa ma meaai kuka,
  • saisi,
  • fualaau faisua: kapisi, sipili, radisa, sisila, moli,
  • Pulu tao
  • falaʻu enaena
  • aisa kulimi
  • ava malosi

Faʻaaloalo i le taumafataga, teena o le ava malosi ma le ulaula tapaa, o le faʻamalosia o le faʻatinoina o fautuaga a le fomaʻi aoga e mafai ona maua ai ni taunuuga tumau tumau.

Tuua Lau Faamatalaga