O le inisalini Humalog Farani na faia, ma foliga o lona pulega ma se peni

Inisalini Humalog o se DNA faʻafouina le faʻafouina o le inisalini o le tagata. O se mea iloga o le suiga i le tuufaatasiga o mea amino i le filifili insulin B.

O le fualaau faasaina e faatonutonu ai le faagasologa glucose metabolism ma maua faʻamalosia. Pe a faʻafeiloaia i totonu o le tino maso, o le a faʻateleina le anotusi glycerol, glycogengaioiga gaʻo faʻaleleiamamanu, o le faʻaaogaina o amino acids e faʻalauteleina, e ui i lea, ao faʻaitiitia gluconeogenesis, ketogenesis, glycogenolysis, lipolysistatalaina amino acidsma le catabolism polotini.

Afai e maua maʻisuka 1ma2ituaiga ofaʻatasi ai ma le faʻaofiina o le vailaau faʻasaina pe a uma ona 'ai, faʻateleina le logoina hyperglycemiae uiga i le gaioiga a le inisalini o le tagata. O le umi o le Lizpro e eseese lautele ma e faalagolago i le tele o mea - fualaau oona, vevela o le tino, nofoaga tui, toto totoʻa, gaioiga faaletino.

O le Lizpro insulin administration e faʻatasi ma le faʻaitiitia o le numera o vaega Nofopoo hypoglycemia i tagata mamai e maua i le maʻisuka, ma o ana gaioiga faʻatusatusa i le inisalini o le tagata e tupu vave (i le averesi i le 15 minute) ma e sili ona puupuu (mai le 2 i le 5 itula).

Humalog, faatonuga mo le faʻaaogaina

O le fualaau o le fualaau faasaina ua faʻatulagaina taʻitasi e faalagolago i le lagona o tagata maʻi i ogaoga insulin ma o latou tulaga. E fautuaina e faʻaaogaina le fualaau faasaina muamua muamua atu i le 15 minute muamua pe a uma le taumafataga. O le faiga o le pulega o le tagata lava ia. I le faia o lea mea, fualaau faasaina e tatau ona i ai i le potu.

O aso taʻitasi e mafai ona fesuisuiai, e faʻatusatusa i le tele o mataupu i le 0.5-1 IU / kg. I le lumanaʻi, o aso taʻitasi ma le toʻatasi o vailaau faʻasaina ua faʻafetaui e faʻalagolago i le gasegase o le maʻi ma faʻamatalaga mai le tele o toto ma suʻesuʻega o le urine mo le kulukose.

O le faʻaleagaina o le pulega a Humalog ua faia e avea o se tui masani. O inisiua e faia i luga o le tauau, papaʻi, ogavae poʻo le manava, e masani ona suia i latou ma le le faatagaina le faʻaaogaina o le nofoaga lava lea e sili atu i le tasi i le masina, ma e le tatau ona faʻamalo le nofoaga o inisiua. Aʻo faagasolo le faʻagasologa, e tatau ona ave le tausiga e puipuia ai le ulufale atu i totonu o se ipu toto.

O le tagata gasegase e tatau ona ia aʻoaʻoina le auala sao.

Faʻasalaga

O le maualuga o le fualaau faasaina e mafai ona tupu hypoglycemiafaʻatasi ai ma le faʻalavelave, afu, vili, le le fiafiagatete, faaletonu le mafaufau, Tachycardiatiga o le ulu. I le taimi lava e tasi, o le hypoglycemia e mafai ona tupu e le gata i mataupu o vailaʻau faʻasaina, ae o le taunuuga foi faateleina le gaioiga o le inisalinimafua mai i le malosi poʻo le 'ai. Faʻalagolago i le mamafa o le hypoglycemia, o loʻo faʻatulagaina ni fua talafeagai.

Fegalegaleaiga

O le faʻaaogaina o le fualaau oona e faʻaitiitia, fualaau vevela, GKS, beta 2-agonists, tricyclic antidepressants, togafitiga, Faʻaauau,,, oloa phenothiazine, nicotinic acid.

E faʻaleleia atili le aʻafiaga o le fualaau oona faʻamaʻi vai, peta blockersethanol e aofia ai fualaau Fenfluramine, tetracyclines, Guanethidine, MAO inhibitors, vailaau oona oona, salicylate, sulfonamides, ACE inhibitors, .

Humalog i totonu o se pine tui: foliga

Humalog o se DNA faʻafouina le faʻafouina o le insulin. O lona uiga autu o le suiga lea i le tuufaatasiga o amino acids i le filifili insulin. O le vailaau faʻasaina e faʻafoisia ai le metabolism glucose. E i ai sona aʻafiaga.

Humalog Insulin Cartridges

Faʻatasi ai ma le faʻaofiina o Humalog, o le faʻatupulaʻia o le glycogen, glycerol, gaʻo gaʻo e faʻapupula. E faʻateleina foʻi le faʻalauteleina o le protein. O le faʻaaogaina o amino acids e faʻapupula. I le taimi lava e tasi, o le ketogenesis, gluconeogenesis, lipolysis, glycogenolysis, palabolism protein ma le faʻasaʻoina o amino acids ua faaitiitia. Humalog o le inisalini puai.

Gaioiga galue


O le vaega autu o le Humalog o le insulin lispro.

E tasi le falatila e aofia ai le 100 IU.

E le gata i lea, o loʻo i ai elemene o ausilali: glycerol, oxygen zinc, sodium hydroxide 10% fofo, acid hydrochloric acid 10% fofo, sodium hydrogen phosphate heptahydrate, metacresol, vai mo le tuiina.

Inisalini Humalog mix: 25, 50, 100

O loʻo maʻi le maʻi suka i lenei fofo, e pei o le afi!

E naʻo lou manaʻo e faʻaaoga ...

Humalog mix 25, 50 ma le 100 e ese mai le masani a Humalog i le i ai o se mea faaopoopo - o le protamine Hagedorn (NPH).

O lenei elemene fesoasoani e faʻagesegese ai le gaioiga o le inisalini.

I se vailaʻau faʻasoifua maloloina, o fuainumera o le 25, 50 ma le 100 o loʻo faʻaalia ai le maualuga o le NPH. O le tele o lenei vaega, o le tele foʻi lea o le gaioiga o le iniseti e umi. O le aoga o le faʻaitiitia o le numera o le iniseti.

O lenei mea e faʻafaigofie ai le togafitia o togafitiga ma maua ai le soifua maloloina o se tagata e maua i le maʻisuka. O le faaletonu o le Humalog mix o le le maua ai le lelei ole kulukose plasma. O le NPH e faʻaosofia ai le faʻafefe o le maʻi, o le foliga mai o le tele o aʻafiaga itu.

E seasea ona taʻu mai e le Endocrinologists se faʻafefiloi, aua o togafitiga e taʻitaʻia ai faʻafitauli masani ma le ogaoga o le maʻisuka.

O nei ituaiga inisalini e talafeagai mo na o le maʻisuka i le matua, o lona soifuaga puupuu e puupuu, na amata ai le teteʻe. Mo isi vaega o tagata gasegase, e fautuaina malosi e fomai le faʻaaogaina o se Humalog mama.

Faatonuga mo le faaaogaina


Ua faailoa mai Humalog mo le togafitia o le maʻisuka i tagata matutua ma tamaiti oe manaomia le insulin i aso taitasi e tausia ai le kulukose masani.

Ole fua ma le taimi o le faʻaaogaina e fuafuaina e le fomaʻi. O le fualaau faasaina e mafai ona faʻatonuina i totonu o le inisetila, i se mea faʻapitoa pe leai foi. O le metotia faʻaaogaina mulimuli e fetaui ma na o falemaʻi.

O pulega le lelei i le fale e fesoʻotai ma nisi o aʻafiaga. O le tagata palasi i totonu o cartridges ua faʻaaogaina i se auala faʻapitoa e faʻaaoga ai se peni.

E tatau ona faʻaaogaina le vailaau 5-15 minute aʻo leʻi faʻatonuina poʻo le taimi lava e uma ai se taumafataga. Injections e fa 4-6 taimi i le aso. Afai o le tagata gasegase e faʻapipiʻiina le inisalini faaumiumi, ona tuiina lea o le Humalog i le tolu taimi i le aso.

O le maualuga o fualaau o fualaau faasaina ua faatulaga e le fomai. E sili atu le faʻatagaina i mataupu faʻapitoa. O le vailaʻau e faʻatagaina e tuʻufaʻatasia ma isi analogues o le inisalini o le tagata. Ina ia faia lenei mea, faaopoopo se vailaʻau lona lua i le kesi.

Pusa o le syringe o aso nei e faafaigofie ai le faiga o tui. Aʻo leʻi faʻaogaina, e tatau ona faʻataʻavale le fagu i totonu o alofilima. Ua faia lenei mea ina ia avea le mea e aofia ai le lanu ma le lanu. Aua le luluina ma le malosi le kapeta. A le o lea, e mafai ona fausia le pulu, lea o le a faalavelave i le faʻaofiina o tupe.

O loʻo taua i lalo le algorithm mo le faia lelei o le tui:

  • fufuluina lelei ou lima i fasimoli,
  • filifili se nofoaga mo tui ma solo i le ava,
  • lulu le peni sisi ma le kilipa faʻapipiʻiina i totonu o itu eseese pe liliu i le 10 taimi. O le fofo e tatau ona lanu, lanu ma manino. Aua le faʻaaogaina se kilika i le timu, sina lanu, poʻo le uumi. Ua faailoa mai ai e faapea o le fualaau faasaina ua faasolosolo ona leaga ona o le mea moni na teuina ma le le saʻo po ua maeʻa le aso e muta ai,
  • seti le metotia
  • aveese le tapuni puipui mai le nila,
  • faaleleia le paʻu
  • ia faʻaofi atoatoa le nila ile paʻu. I lenei tulaga, e tatau ona e faaeteete ia aua nei e alu i totonu o se ipu toto,
  • lolomi le faamau i luga o le au ma taofi,
  • A faʻalogo le pusa e faʻapipiʻi le tui, faʻatali mo le 10 sekone ma aveese le nila. I luga o le faailo, o le fualaau e tatau ona leai,
  • aveese le toto e foliga mai o se laupepa. E le mafai ona e faʻamalo pe suʻe le nofoaga o inisiua pe a uma le tui,
  • tuu le pulou puipui ile masini.

O le vevela o le vaifofo e tatau ona avea ma vevela vevela. I se tulaga faʻafuaseʻi, o le vailaʻau e tui i totonu o le ogavae, tauau, manava poʻo le papa. O le tau faʻatau i taimi taʻitasi i le nofoaga e tasi e le fautuaina. O itutino e tatau ona suia i masina taʻitasi.

Aʻo leʻi faʻaogaina ma pe a uma le faʻatinoga, e manaʻomia e le tagata maʻi ona fua le suka o le toto ma se glucometer. A leai, o loʻo i ai se faʻafitauli o le hypoglycemia.

Humalog ei ai nisi faʻasigaga:

  • hypoglycemia,
  • le faapalepale i le inisalini lyspro poʻo isi vaega o le vailaʻau.

I le faʻaaogaina o Humalog, e tatau ona manatua i lalo o le aʻafiaga o nisi o vailaau faʻasaina, e ono suia le manaʻomia mo le iniseti.

Mo se faʻataʻitaʻiga, o fomaʻi faʻamataʻu, o corticosteroids o loʻo i ai se aʻafiaga maualuga. O le mea lea, e tatau ona e faʻamaua le vailaʻau i se fua tele. Pe a fai ni vailaau faufautua faʻapitoa, antidepressants, salicylates, inhibitors ACE, beta-blockers, e faʻaitiitia le manaʻomia mo le inisalini.

E faatagaina le Humalog e faʻaaoga i le taimi o le maitaga. E leai ni aʻafiaga na maua i fafine i le faʻaaogaina o injections o lenei vailaʻau. O le oloa e le aafia ai le soifua maloloina o le tamaititi poo le pepe fou. Ae i le vaitau lenei, e tatau ona e mataʻituina ma le totoʻa le sao o le suka i totonu o le toto.


I le uluaʻi masina, o le manaʻomia mo le inisalini e masani lava ona paʻu, ma i le lona lua ma le lona tolu o faʻasalalau e faʻaleleia ai. I le taimi o le lactation, e mafai foi ona manaʻomia le fetuunaiga ole inisalini.

E leai se faʻamalamalamaina o tuaoi mo le faʻalavelave. A uma mea uma, o le faʻateleina o le suka i le plasma o le taunuuga o se fegalegaleaiga faigata i le va o le insulin, le maua o le kulukose, ma le metabolism.

Afai e te ulu tele, o le a tulai mai le hypoglycemia. I lenei tulaga, o mea nei e matauina: o le le mautonu, le mautonu, salu, le mafaufau le mafaufau, tachycardia, maʻi tiga, vomiting, maofa o pito. E masani lava ona faʻaitiitia le hypoglycemia e ala i le ave o fualaau kullucose, o mea e maua ai suka.

Ina ia puipuia le hypoglycemia i le taimi o le suiga i Humalog, e tatau ona e mataʻituina lou soifua lelei. Atonu e manaʻomia lou fetuunaiga o au meaʻai, faamalositino, filifiliga o fua.

O osofaiga ogaoga o le hypoglycemia, lea eo mai faatasi ma le faaletonu o le neurology, coma, e manaʻomia ai le puleaina o le glucagon i le intramuscular poo le subcutaneous. Afai e leai se tali atu i lenei vailaau, ona tatau loa lea ona faʻafofoina se vaifofo 40% glucose faʻapitoa. Pe a toe malamalama le tagata maʻi, e tatau ona fafagaina o ia i meaʻai gaʻo, talu ai o loʻo i ai se faʻalavelave o le toe faʻaluaina o le hypoglycemia.

A faʻaaogaina le Humalog, o aʻafiaga e mafai ona tutupu:

  • faʻamaʻi maʻi. Latou te matauina e seasea lava, ae e matuia tele. O le tagata gasegase atonu e puupuu lona mānava, faʻavave i totonu o le tino, afu, faʻaitiitia le fatu o le fatu, pa'ū i le toto maualuga, faigata le manava. O se tulaga ogaoga e lamatia ai le ola
  • hypoglycemia. O le pito sili ona taatele o le aʻafiaga o togafitiga o le hypoglycemic,
  • tali i totonu o le lotoifale (vevela, mumu, sasa, lipodystrophy). Tufa atu i ni nai aso, vaiaso.

Humalog e tatau ona teuina i se nofoaga malulu ma pouliuli i le vevela o +15 i le +25 tikeri. E le tatau ona vevela le vailaʻau i tafatafa o le mea e gaosi ai le kesi pe i luga o le paʻaʻa leʻi faʻaaogaina. E tatau ona uu le fagu i totonu o alofilima o ou lima.

E tele iloiloga o Humalog i le peni. Ma o le toʻatele oi latou e lelei:

  • Natalya. E maua loʻu maʻisuka. Ou te faʻaogaina Humalog i se peni. Tino lelei. E vave faʻavave le suāuʻu i tulaga masani. I le taimi muamua, na ia tosina atu ai Actrapid ma Protafan. I Humalog ou te lagona le sili atu ona lelei ma sili atu le toʻa. E le tupu le hypoglycemia,
  • Olga. E maua loʻu maʻisuka mo le tausaga lona lua.I le taimi lea, na ou taumafai ai i insulin. O fualaau faasaina ua vave ona tago i luga. Ae o se vailaau puupuu mo le umi o taimi e le mafai ona ou filifili. Mai mea uma na lauiloa, o Humalog i le serringe Quick Pen na sili ona talafeagai mo aʻu. E vave ma lelei le maualalo o le suka. Faʻafetai i le 'au e faigofie ona faʻaoga. A o le i amataina, ou te faitauina vaega ole falaoa ma filifili le fualaau. Ua oʻo i le afa tausaga i luga o Humalog ma e oʻo mai nei o le a ou le suia,
  • Andrey. Lima lona lima maʻi i le maʻisuka. Faʻasalagaina pea i le oso i totonu o le kulukose toto. Talu ai nei sa ou siitia atu ai i Humalog. Ou te lagona le fiafia i le taimi nei, o le fualaau faasaina e maua ai taui lelei. Na o le toe foi mai o le tau maualuga,
  • Marina Ua ou maʻi i le maʻisuka talu mai le 10 tausaga. Seia oʻo i le 12 o ona tausaga, na ia tago ai i le suka. Ae na latou le toe fesoasoani mai ia te au. Ona o lenei mea, na fautuaina ai e le endocrinologist le suiga i le insulin Humalog. Ou te leʻi manao lava i lenei mea ma tetee. Ae ina ua amata ona faasolosolo ina leaga le faaaliga, ma na oo mai faafitauli tau fatuga, na ou malie i ai. Ou te leʻi faanoanoa i laʻu filifiliga. O le faia o le inisiua e le o le fefe. Sugar i le taimi nei e le sili atu nai lo le 10. Ou te fiafia i le fualaau faasaina.

Vitio faʻatalanoa

Faatonuga mo le faʻaaogaina o le inisalini Humalog i le vitio:

O le mea lea, o Humalog i totonu o se tui tuila o le fualaau sili lea ona lelei mo tagata e maua ai le maʻisuka. E itiiti ni faʻamaʻiloga ma aʻafiaga i itu. Faʻafetai i le penisini peni, faʻatulagaina o fualaau faʻasaina ma le faʻaaogaina o fualaau faasaina ua faafaigofieina. O tagata maʻi e iai se manatu lelei e uiga i lenei ituaiga inisalini.

Faʻafesoʻotaʻi le Farani ile atinaʻe ma foliga o lona pulega e faʻaaoga ai se peni. Humalog faatonuga mo le faʻaaogaina

I lenei tusiga, e mafai ona e faitau i faatonuga mo le faʻaaogaina o fualaau faasaina Humalogist . Tuuina atu manatu mai tagata asiasi i luga o le saite - o tagata e faaaogaina lenei vailaau, faapea foi manatu o fomai faapitoa i le faaaogaina o Humalog ia latou faiga. O se talosaga tele o le faʻaopopoina atili lea o au iloiloga e uiga i le fualaau faasaina: o le vailaau na fesoasoani pe leʻi fesoasoani e aveesea le faʻamaʻi, o a faʻafitauli ma aʻafiaga na matauina, atonu e le o faʻamatalaina e le gaosi oloa i le faʻamatalaga. Analogs o le Humalog i le i ai o mea faʻapitoa e faʻatulagaina. Faʻaoga mo le togafitiga o le maʻisuka ituaiga 1 ma le ituaiga 2 (inisalini e faalagolago i le maʻisuka ma le le maʻisuka) i tagata matutua, tamaiti, faʻapea foʻi ma le taimi o le maitaga ma le lactation. Le tuufaatasiga o fualaau faasaina.

Humalogist - o le tutusa o le inisalini o le tagata, e ese mai i le itu i tua o le faasologa o le proline ma le lysine amino acids i tulaga 28 ma le 29 o le filifili insulin B. Pe a faatusatusa i sauniuniga o le inisalini pupuu, o le lyspro inisalini e iloagofie ai ma le mutaaga o le aafiaga, e mafua mai i le faateleina o le inu mai le nofoaga o se meaola ona o le faasaoina o le monomeric o le lyspro insulin molecules i le vaifofo. O le amataga o le gaioiga e 15 minute i le maea ai o le puleaina o le subcutaneous, o le maualuga o le aafiaga i le va o le 0.5 itula ma le 2.5 itula, o le umi o le gaoioiga e 3-4 itula.

O le Humalog Mix o se DNA - faʻasologa o le inisalini o le tagata ma o se paluga sauniuni e aofia ai le lyspro inisalini (o se analog faʻataunuʻu o le inisalini o le tagata) ma le faʻamalolo o le insulin (leʻo-taimi ole inisalini).

O le gaioiga autu a insulin lyspro o le tulafono faatonutonu o le metabolism. E le gata i lea, ei ai aʻafiaga ma aʻafiaga-catabolic i luga o siama o tino. I le tino maso, o loʻo i ai le faʻalauteleina o mea o le glycogen, o gaʻo gaʻo, glycerol, o le faateleina o le synthesis synthesis ma le faateleina o le taumafaina o amino acids, ae i le taimi lava e tasi ua i ai le faʻaitiitia o le glycogenolysis, gluconeogenesis, ketogenesis, lipolysis, protein catabolism ma le faʻamalolo o amino acids.

Lyspro inisalini + tagata e maua mai.

O le atoaga o le absorption ma le amataina o le aafiaga o le inisalini e faalagolago i le nofoaga o inisiua (manava, ogavae, pusa), fualaau (voluma o inisalini tui), ma le maualuga o le inisalini i le sauniuniga. E tufatufaina faʻasalalau i totonu o masini. E le sopoia le pa puipui ma le susu i susu. E faʻaumatia e insulinase i le ate ma fatugaʻo. Ua faʻamanuiaina e fatugaʻo - 30-80%.

  • ituaiga 1 o le maʻisuka (insulin-dependent), e aofia ai ma le le faapalepale i isi tui o le inisalini, ma le hyperglycemia mulimuli ane e le mafai ona faʻasaʻoina e isi tui insulin, teteʻe malosi ile inisalini (faʻaitiitia le faʻaleagaina o le inisalini i le lotoifale),
  • ituaiga 2 o le maʻisuka (e le o le insulin-faalagolago): faatasi ai ma le tetee atu i vailaʻau o le hypoglycemic oral, faapea foi ma le le atoatoa o le taumafa o isi inisalini sauniuniga, le faʻamaoniaina o le hyperglycemia postprandial, i taimi o gaioiga, faʻamaʻi pipisi.

O se vaifofo mo le faʻaaogaina o le 100 IU i totonu o se penisini 3 ml ua faʻapipiʻi i totonu o le penisini QuickPen po o le pine pen.

Taofia mo le faʻapipiʻiina o le 100 IU i totonu o le 3 ml cartridge faʻatasi i totonu o le penisini QuickPen poo le syringe pen (Humalog Mix 25 ma le 50).

O isi ituaiga o fualaau oona, pe o ni papa poʻo ni capsules, e le o iai.

Faatonuga mo le faaaogaina ma le metotia o le faʻaaoga

O loʻo faʻatulagaina taʻitasi taʻitasi. O le inisalini Lyspro e faia i se auala faʻafuaseʻi, i le intramuscularly poʻo le inosia 5-15 minute ao leʻi faia se taumafataga. O se tasi o fuataga e 40 iunite, o le sili atu e faatagaina i na o tulaga tulaga ese. Faatasi ai ma le monotherapy, o le Lulinpro inisalini e faʻaaluina 4-6 taimi i le aso, faʻatasi ai ma sauniuniga umi o insulin - 3 taimi i le aso.

O le vailaau faasaina e tatau ona faʻatonuina i se auala faʻafuaseʻi.

O le faʻaaogaina o le fualaau faʻasaina o le Humalog Mix e faʻasaina.

O le vevela o le vailaʻau e faʻatonutonuina e tatau ona i ai i le vevela vevela.

E tatau ona tui i totonu o le tauau, o le suilapalapa poʻo le manava. O nofoaga o tui e tatau ona suia ina ia faʻaaoga ai le nofoaga e tasi e sili atu i le 1 taimi i le masina. A oʻo i le s / i le faʻaofiina o le vailaʻau Humalog, e tatau ona ave le tausiga e aloese mai le tuʻuina o le vailaʻau i totonu o se ipu toto. A maeʻa le tui, e le tatau ona faʻamalo le nofoaga o inisiua.

Pe a faʻapipiʻi se kesi i totonu o se tui tui inisalini ma faʻapipiʻi se nila aʻo leʻi faia le pulega o le inisalini, e tatau ona matua mataʻituina faatonuga a le kamupanī o le tui inisalini.

Tulafono mo le faʻaofiina o le vailaʻau Humalog Mix

Sauniuniga mo folasaga

I le taimi lava lea aʻo leʻi faʻaaogaina, e tatau ona faʻafefiloi le pulufana o le Humalog Mix i le va o alofilima mo le sefulu taimi ma lūlūina, liliu 180 ° ma faʻasefulu taimi e faʻasaʻo ai le inisalini seʻia oʻo ina foliga mai o se vai malulu pe susu. Lulu malosi, e pei o lenei mea e mafai ona taʻitaʻia ai le puao, lea e mafai ona faʻalavelave i le saʻo saʻo. Ina ia faʻafefiloi le faʻafefiloi, o loʻo i ai i totonu o le fagu kulupu se tamai fagu. Ole fualaau faasaina e le tatau ona faʻaaogaina pe afai o loʻo i ai ni meaʻai pe a uma ona faʻafefiloi.

Auala e faʻatonutonu ai fualaau faasaina

  1. Fufulu lima.
  2. Filifili se nofoaga mo tui.
  3. Taulimaina le paʻu ma se antiseptic i le initaneti (faʻapipiʻi, e tusa ai ma fautuaga a fomaʻi).
  4. Ave ese le pulou puipui i fafo mai le nila.
  5. Faʻamau le paʻu i le tosoina i luga poʻo le faʻasaoina o se lafu lapoa.
  6. Faʻaofi le iniseti i se mea faʻapitoa ma faia le tui e tusa ai ma faatonuga mo le faʻaaogaina o le peni.
  7. Aveese le nila ma faapipii lemu le nofoaga mo inisiua mo ni nai sekone. Aua nei sasaina le nofoaga o tui.
  8. Faʻaaogaina le pulou puipui i fafo o le nila, faʻalelei le nila ma faʻaumatia.
  9. Tuu le pulou i luga o le peni.

  • hypoglycemia (ogaoga o le hypoglycemia e ono mafua ai le leiloa o le mafaufau ma, i tulaga tulaga ese, i le oti),
  • mūmū, fulafula, poʻo le tosoina i le nofoaga o tui (e masani lava ona mou atu i totonu o nai aso poʻo vaiaso, i nisi tulaga o nei gaioiga e mafai ona mafua ona o mafuaʻaga e le fesootaʻi ma le inisalini, mo se faʻataʻitaʻiga, faʻaleagaina o le paʻu e se fomaʻi poʻo se inisiua le talafeagai),
  • faʻataʻoto faʻamaʻi
  • faigata le manava
  • puupuu le manava
  • faaitiitia o le toto maualuga,
  • Tachycardia
  • faʻateleina le sosolo
  • Atinaʻe o le lipodystrophy i le nofoaga o tui.

  • hypoglycemia,
  • hypersensitivity i vaega o le vailaʻau.

Tina ma le lactation

I le taimi nei, e leai ni aʻafiaga e le manaomia o Lyspro insulin i le maʻitaga poo le tulaga o le tamaititi ma le pepe faatoa fanau mai ua faailoaina.

O le sini o le togafitiga o le insulin i le taimi o le maitaga o le faatumauina lea o le puleaina o le kulukose. O le manaʻomia mo le inisalini e masani lava ona paʻu i le uluaʻi masina ma faateleina i le lona lua ma le tolu o vaevaega o le maʻitaga. I le taimi ma i le taimi lava e maeʻa ai le fanau mai, e manaʻomia ona faʻaitiitia le manaʻomia o le inisalini.

O fafine o loʻo fananau i le maʻi suka e tatau ona logoina le fomaʻi e uiga i le amataga poʻo le maʻitaga fuafuaina.

I tagata gasegase e maua i le maʻisuka i le taimi o le susu, e mafai ona manaʻomia se fesuiaiga ole inisalini ma / poʻo le taumafa.

O le auala o le pulega ua faamoemoe mo le faaaogaina o fua o le lyspro insulin e tatau ona matua matauina. Pe a fesiitai tagata mamaʻi mai sauniuniga o le inisalini vave o meaola i le insulin lispro, e ono manaomia le fetuunaiga o fualaau. O le fesiitaiga o tagata gasegase e mauaina le inisalini i se aso e sili atu i le 100 iunite mai le tasi ituaiga o inisalini i le isi ua fautuaina ina ia faia i se falemaʻi.

O le manaʻomia mo le inisalini e mafai ona faʻalauteleina i taimi o faʻamaʻi pipisi, faʻatasi ai ma lagona faʻafitauli, faatasi ai ma se faʻaopoopoga o le aofaʻi o meaʻai i mea taumafa, i le taimi o le faʻaopoopoga o fualaau faʻasaina ma gaioiga gasegase (hormones thyroid, glucocorticoids, contraceptive oral, thiozide diuretics).

O le manaomia mo le inisalini e mafai ona faaititia ma le toilalo ma / poʻo le ate, faatasi ai ma se faaitiitia o le aofaʻi o meaʻai i meaai, faatasi ai ma le faʻamalositino malosi, i le taimi o le faʻaopoopoga o fualaau faʻasaina ma gaioiga (hypoglycemic activity (inhibitors MAO, beta-blockers, sulfonamides).

Faʻasaʻoina o le hypoglycemia i se foliga e foliga maaleale e mafai ona faʻatino i le faʻaaogaina o / m ma / poʻo le / / o le pulea o le glucagon poʻo le iv o le puleaina o le kulukose.

O le aafiaga o le hypoglycemie o le Lyspro insulin e faʻaleleia e le MAO inhibitors, beta-blockers, sulfonamides, acarbose, ethanol (ava) ma vailaʻau oona.

O le aafiaga o le hypoglycemie o le Lyspro insulin e faʻaititia e glucocorticosteroids (GCS), hormones thyroid, o faʻamatalaga e tautala ai, togafitiga thiazide, diazoxide, antidpressigators tricyclic.

Beta-blockers, clonidine, reserpine e mafai ona ufiufi ai le faʻaalia o faʻamaoniga o le hypoglycemia.

Analogs o le fualaau faasaina Humalog

Faʻatusatusaga o le gaosiga o le mea galue:

  • Lyspro insulin
  • Humalog Mix 25,
  • Humalog Mix 50.

Analogs i le vaega o vailaʻau (insulin):

  • Faiga Faʻapitoa HM Penfill,
  • Failautusi MS,
  • B-Insulin S.Ts. Berlin Chemie,
  • Berlinsulin H 30/70 U-40,
  • Berlinsulin H 30/70 pen,
  • Berlinsulin N Basal U-40,
  • Berlinsulin N Basal Pen,
  • Berlinsulin N Normal U-40,
  • Berlinsulin N Normal Pen,
  • Taofi le inisalini C,
  • Isofan Insulin Ipu a le Lalolagi,
  • Iletin
  • Insulin Tape SPP,
  • Inisalini s
  • O le iniseti o le pipi na matua faamamaina MK,
  • Insuman Comb,
  • SPP Intral,
  • Ipu Ipu a le Lalolagi,
  • Combinsulin C
  • Mikstard 30 NM Penfill,
  • Monosuinsulin MK,
  • Monotard
  • Penisina,
  • Protafan HM Penfill,
  • Protafan MS,
  • Rinsulin
  • Ultratard NM,
  • Homolong 40,
  • Homorap 40,
  • Humulin.

I le leai o ni fua faatatau o fualaau faasaina mo le mea galue malosi, e mafai ona e kiliki i luga o sootaga i lalo ifo i faamai lea e fesoasoani mai fualaau talafeagai mai ma vaai i analogues avanoa mo togafitiga faafomaʻi.

O le maualuga o le inisalini fualaau Farani o le Humalog ua faamaonia lona sili atu i luga o mea tutusa, lea e maua ona o le sili ona lelei o le tuufaatasiga o mea autu ma gaioiga fesoasoani. O le faʻaaogaina o lenei inisalini e faigofie lava ona faʻafaigofie ai le tau faasaga i le hyperglycemia i tagata mamai o loʻo mafatia i le maʻisuka.

Faʻafesoʻotaʻi le Farani ile atinaʻe ma foliga o lona pulega e faʻaaoga ai se peni. Faʻamatalaga lautele i le saogalemu ma le faʻaaoga lelei o le peni. Igoa ma le tuatusi o le gaosimea

I totonu o le peni.O faatonuga mo le faʻaaogaina o lenei meafaigaluega o loʻo tuʻuina atu i le tusiga.

Humalog o se DNA faʻafouina le faʻafouina o le insulin. O lona uiga autu o le suiga lea i le tuufaatasiga o amino acids i le filifili insulin. O le vailaau faʻasaina e faʻafoisia ai le metabolism glucose. E i ai sona aʻafiaga.

Humalog Insulin Cartridges

Faʻatasi ai ma le faʻaofiina o Humalog, o le faʻatupulaʻia o le glycogen, glycerol, gaʻo gaʻo e faʻapupula. E faʻateleina foʻi le faʻalauteleina o le protein. O le faʻaaogaina o amino acids e faʻapupula. I le taimi lava e tasi, o le ketogenesis, gluconeogenesis, lipolysis, glycogenolysis, palabolism protein ma le faʻasaʻoina o amino acids ua faaitiitia. Humalog o le inisalini puai.

Metotia o le talosaga

Tulafono mo le puleaina o fualaau faasaina Humalog

Sauniuniga mo folasaga

O le fofo o le fualaau faasaina Humalog e tatau ona manino ma lē lanu. O se puaoa, mafiafia poo sina lanu lanu o le fualaau faasaina, poo pe afai o loo iloa ai i totonu o vaega ninii malo, e le tatau ona faaaogaina.

Pe a faʻapipiʻi le pusa i le peni (pen-injector), faʻapipiʻi le nila ma taʻitaʻiina le inisalini, e tatau ona mulimuli i faatonuga a le kamupanī e faʻapipiʻi i peni taitasi.

Fufulu lima.
Filifili se nofoaga mo tui.
Taulimaina le paʻu ma se antiseptic i le nofoaga o tui.
Aveese le pulou mai le nila.
Faʻamau le paʻu i le tosoina i luga poʻo le faʻasaoina o se lafu lapoa. Faʻaofi le nila e tusa ai ma faatonuga mo le faʻaaogaina o le peni.
Faasolo le faamau.
Aveese le nila ma faapipii lemu le nofoaga mo inisiua mo ni nai sekone. Aua nei sasaina le nofoaga o tui.
Faʻaaogā le pulou o le nila, faʻavasega le nila ma faʻaumatia.
O nofoaga o tui e tatau ona suia ina ia faʻaaoga ai le nofoaga e tasi e le silia ma le 1 le taimi i le masina.
Inisalini malosi
Injections ogaoga o le Humalog e tatau ona faia e tusa ai ma le masani masani o falemaʻi o injections ogaoga, e fai ma faʻataʻitaʻiga, pulega o le bolus i totonu poʻo le faʻaaogaina o se masini faʻaogaina. E le gata i lea, e masani ona manaʻomia le pulea o le maualuga o le kulukose i totonu o le toto.
Faiga faʻavae faʻatasi ai ma concentrations mai le 0.1 IU / ml i le 1.0 IU / ml o le insulin lispro i le 0.9% sodium chloride solution poʻo le 5% solu solution e tumau i le vevela vevela mo le 48 itula.
Faʻaogaina o le inisalini i lalo o le pusa ma le insulin pump
Mo le faʻamaunuʻu o le Humalog drug, Pumps ma le Disetronic pumps e mafai ona faʻaaogaina mo le tui o insulin. E tatau ona e mulimulitai i faatonuga na oʻo mai i le pamu. O le faʻaaogaina o le polokalama e suia i le 48 itula. A faʻafesoʻotaʻi le faiga mo le faʻasusu, ia maitauina tulafono faʻapitoa. I le mea e tupu i se mea faʻapitoa o le hypoglycemic, e taofi le faʻasolo seia maeʻa le mea na tupu. Afai ei ai pea le maualuga o le kulukose i totonu o le toto, ona tatau lea ona e logoina lau fomaʻi e uiga i lenei mea ma fuafua e faʻaitiitia pe taofi le faʻasaina o le inisalini. O se pamu eletise poʻo se faʻaogaina o mea e afaina ai e mafai ona taʻitaʻia vave ai le kulūkose. I le masalosaloga o le soliga o le tuuina atu o le inisalini, e tatau ona e mulimuli i faatonuga ma, afai e tatau ai, taʻu i le fomaʻi. A faʻaaogaina se pamu, e le tatau ona faʻafefiloi le vailaʻau o Humalog ma isi insulin.

Contraindications

Tina ma le lactation
I le taimi nei, e leai ni aafiaga le manaomia o Lyspro inisalini i le maitaga poo le soifua maloloina o le fotus / pepe faatoa fanau mai ua faailoaina. Leai se suʻesuʻega faʻasolosolo faʻaleagaina na faia.
O le sini o le togafitiga o le inisalini i le taimi o le maitaga o le tausia lelei lea o le maualuga o le kulukose i gasegase o loʻo maua i le maʻisuka e faalagolago i le maʻisuka poʻo le maʻisuka. O le manaʻomia mo le inisalini e masani lava ona paʻu i le uluaʻi masina ma faateleina i le lona lua ma le tolu o vaevaega o le maʻitaga. I le taimi ma i le taimi lava e maeʻa ai le fanau mai, e manaʻomia ona faʻaitiitia le manaʻomia o le inisalini.
O fafine o loʻo fananau i le maʻi suka e tatau ona logoina le fomaʻi e uiga i le amataga poʻo le maʻitaga fuafuaina. I le taimi o le maʻitaga, o maʻi e maua i le maʻisuka e manaʻomia le mataʻituina ma le totoʻa le maualuga ole kulukose o le toto, ma le siakiina ole falemaʻi.
I tagata gasegase e maua i le maʻisuka i le taimi o le susu, e mafai ona manaʻomia se fesuiaiga ole inisalini ma / poʻo le taumafa.

Faatonuga faapitoa

O le maʻisuka faʻalagolago i le maʻisuka o se faʻamaʻi lea e iloa e manaʻomia ai le puleaina o le inisalini i le olaga atoa. Inisalini ua tui.

I le taimi nei, o kamupani faʻamalositisi e maua mai le tele o tapenaga mo le inisalini mo le maʻisuka, ua faʻamoemoe mo tui. O fualaau eseese nei e mafai ona i ai igoa eseese, lelei ma tau. O se tasi oi latou o le Humalog insulin.

Pharmacokinetics

Faʻamataʻu le tuiina o le lyspro insulin, vave ona maua le Cmax i le 1-2 itula. Vd o insulin i le tuufaatasiga o fualaau faasaina ma le masani ai o le inisalini o le tagata, e mai le 0.26 i le 0.36 lita i le kilokalama.

O se ituaiga o le maʻisuka e faʻalagolago i le insulin-: o le le faʻamaoni o le tagata i isi sauniuniga inisalini, hyperglycemia postprandial, lea e le mafai ona faʻasaʻoina e isi sauniuniga insulin.

Ole ituaiga ole maʻisuka e le o se inisalini: teteʻe ile togafitiga o le maʻisuka (ole malabsorption o isi inisalini sauniuniga, hyperglycemia postprandial e le mafai ona faasaʻo), taotoga taotoga ma gasegase faʻalavelave (lea e faʻaogaina ai le maʻisuka).

Talosaga

O le faʻaaogaina o le Humalog ua fuafuaina faʻapitoa. Humalog i le ituaiga o vailaʻau o loʻo faʻatinoina i se mea faʻapitoa ma le le faʻaogaina ma le intramuscularly. O le tagata palaʻai i foliga o pepa faalilolilo e na o se mea faʻapitoa. Injections e faia i le 1-15 minute ao leʻi faia se taumafataga.

I lona tino mamā, o le fualaau faasaina e faʻaalu i le 4-6 taimi i le aso, faʻatasi ai ma tapenaga o le inisalini ma se faaumiumi aafiaga, faatolu i aso uma. O le tele o se tasi mea e le mafai ona sili atu i le 40 iunite. Humalog i totonu o vailaʻau e mafai ona faʻafefiloi ma oloa inisalini ma se umi o le aʻafiaga i le tasi seripi.

E leʻi fuafuaina le kesi mo le faʻafefiloi o le Humalog ma isi inisalini sauniuniga i totonu ma mo le faʻaaogaina pea.

O le manaʻoga mo le faʻaitiitia o le tui o le insulin e mafai ona tulaʻi pe a fai o le faʻaitiitia o le mea o loʻo i ai meaʻai i le gaosiga o mea taumafa, o le mamafa o le tino, le faʻaaogaina o fualaau oona ei ai le aafiaga o le hypoglycemic - sulfonamides, non-selective beta-blockers.

Pe a fai le clonidine, beta-blockers ma le reserpine, o mea e fai i le hypoglycemic e masani ona tupu.

Faʻaiʻuga

O le aʻafiaga autu o lenei fualaau faasaina e afua ai aafiaga nei: faateleina le vevela, faaletonu o le moe, coma. I se tulaga e le masani ai, e mafai ona tupu mai ai meaʻai ma lipodystrophy.

I le taimi nei, e leai ni aʻafiaga leaga o Humalog i luga o le tulaga o se fafine maʻitaga ma le embryo ua maua. Leai ni suʻesuʻega talafeagai na faia.

O se fafine e faʻasaga tamaititi o loʻo maʻi i le maʻisuka e tatau ona logoina le fomaʻi e uiga i le maʻitaga fuafuaina poʻo le lata mai. Mo tagata mamaʻi e maua i le maʻisuka, e manaʻomia e le lactation i nisi taimi ni fetuunaiga i le tui o le inisalini poʻo le taumafataga.

Fefaʻatauaiga faʻamaʻi

O le faʻaaogaina o le vailaau faʻasaina e faʻaitiitia pe a fai tui faʻamataʻu, fualaau faʻavae e faʻavae i hormones o le thyroid, beta2-adonergic agonists, danazole, tricyclic antidepressants, thiazide-type diuretics, diazoxide, chlorprotixen, isoniazid, acidic nicotinic, carbonate lithium, lithium carbonate.

O le aafiaga o le hypoglycemous o le Humalog e faʻapupulaina i le beta-blockers, o le alcohol ethyl ma fualaau oona, o fenfluramine, steroids, tetracyclines, guanethine, salicylates, oral hypoglycemic drugs, sulfonamides, inhibitors ACE and MAO and octre.

E le tatau ona faʻafefiloi le vailaʻau ma isi oloa e aofia ai le inisalini o meaola.

E mafai ona faʻaaogaina le Humalog (i lalo o le togafitiga faafomaʻi) faʻatasi ai ma le inisalini o le tagata, lea e umi lona umi, pe faʻatasi foi ma vailaʻau faʻamalosi e faʻamalosiina, e maua mai ai le sulfonylurea.

Faatonuga mo le faaaogaina

Folasaga faʻasalalau ma tuʻuina

Folau o le tino - faʻamalologa mo pulega faʻapitoa: lanu paʻepaʻe, faʻamalosi mo le faʻapipiʻi ma se manino, toetoe lava a leai se lanu e leai se lanu, e vave ona toe faʻaleleia ma le malu malu (3 ml i se kelika, 5 cartridges i totonu o se paʻu, i totonu o se pepa pepa 1 blister, 3 ml i totonu o se kati fausia i totonu o le penisini a le Penisini Penisini, i totonu o se pepa pepa 5 peni tui, o pusa taitasi o loʻo iai foi faatonuga mo le faʻaaogaina o Humalog Mix 50).

Faʻavaeina o le 1 ml o le faʻamalolologa:

  • gaioiga galue: insulin lispro - 100 Vaega faʻava-o-malo (ME),
  • Vaega o ausilali: sodium hydrogen phosphate heptahydrate, protamine sulfate, phenol vai, glycerol (glycerin), metacresol, faʻamaga o le zinc, 10% sodium hydroxide solution ma / poʻo le 10% vaifofo vai eleʻele, vai mo le tuiina.

Faʻasologa o foliga

Fofo mo iv ma sc pulega

insulin lispro 100 IU

O tagata e maua mai: glycerol (glycerin) - 16 mg, metacresol - 3.15 mg, oxide zinc (q.s. mo Zn2 + 0.0197 μg), sodium hydrogen phosphate heptahydrate - 1.88 mg, vaifofo acid eletise 10% ma / poo le sodium hydroxide solution 10% - q.s. e oo i le pH 7.0-8.0, vai d / i - q.s. e oʻo atu i le 1 ml.

Faailoga mo le faʻaaogaina

Humalog, faatonuga mo le faʻaaogaina

O le fualaau o le fualaau faasaina ua faʻatulagaina taʻitasi e faalagolago i le lagona o tagata maʻi i ogaoga insulin ma o latou tulaga. E fautuaina e faʻaaogaina le fualaau faasaina muamua muamua atu i le 15 minute muamua pe a uma le taumafataga. O le faiga o le pulega o le tagata lava ia. I le faia o lea mea, fualaau faasaina e tatau ona i ai i le potu.

O aso taʻitasi e mafai ona fesuisuiai, e faʻatusatusa i le tele o mataupu i le 0.5-1 IU / kg. I le lumanaʻi, o aso taʻitasi ma le toʻatasi o vailaau faʻasaina ua faʻafetaui e faʻalagolago i le gasegase o le maʻi ma faʻamatalaga mai le tele o toto ma suʻesuʻega o le urine mo le kulukose.

O le faʻaleagaina o le pulega a Humalog ua faia e avea o se tui masani. O inisiua e faia i luga o le tauau, papaʻi, ogavae poʻo le manava, e masani ona suia i latou ma le le faatagaina le faʻaaogaina o le nofoaga lava lea e sili atu i le tasi i le masina, ma e le tatau ona faʻamalo le nofoaga o inisiua. Aʻo faagasolo le faʻagasologa, e tatau ona ave le tausiga e puipuia ai le ulufale atu i totonu o se ipu toto.

O le tagata gasegase e tatau ona ia aʻoaʻoina le auala sao.

Faʻasalaga

O le maualuga o le fualaau faasaina e mafai ona tupu hypoglycemiafaʻatasi ai ma le faʻalavelave, afu, vili, le le fiafiagatete, faaletonu le mafaufau, Tachycardiatiga o le ulu. I le taimi lava e tasi, o le hypoglycemia e mafai ona tupu e le gata i mataupu o vailaʻau faʻasaina, ae o le taunuuga foi faateleina le gaioiga o le inisalinimafua mai i le malosi poʻo le 'ai. Faʻalagolago i le mamafa o le hypoglycemia, o loʻo faʻatulagaina ni fua talafeagai.

Fegalegaleaiga

O le faʻaaogaina o le fualaau oona e faʻaitiitia, fualaau vevela, GKS, beta 2-agonists, tricyclic antidepressants, togafitiga, Faʻaauau,,, oloa phenothiazine, nicotinic acid.

E faʻaleleia atili le aʻafiaga o le fualaau oona faʻamaʻi vai, peta blockersethanol e aofia ai fualaau Fenfluramine, tetracyclines, Guanethidine, MAO inhibitors, vailaau oona oona, salicylate, sulfonamides, ACE inhibitors, .

Vaitaimi o le faʻatau

Tulaga o le teuina

Aua nei togi i totonu o le pusaaisa i le vevela mai le 2 ° i le 8 ° C.

Aso faʻauma

Tafaoga mo ATX Level 4 code:

Farmasulin, Inutral HM, SPP SP, Iletin II masani, Iletin i taimi masani.

Humalog Reviews

O faʻamatalaga i le tele o mataupu e lelei. E fesoasoani i le totogiina o le leai o le suka i le toto. E itiiti ni faʻamatalaga i aʻafiaga.

Halogen tau, o fea e faʻatau ai

O le tau o Humalog 100 IU / ml cartridges 3 ml N5 e eseese i le va o 1730-2086 rubles i le pusa. E mafai ona e faʻatau le vailaʻau i le tele o falemaʻi i Moscou ma isi 'aʻai.

  • Online Pharmacies i Rusia Lusia
  • Online Pharmacies Ukraine Ukraine
  • Faletusi i luga ole Initaneti i Kazakhstan Kazakhstan

Humalog Mix25 solution 100 IU / ml cartridge 3 ml 5 pcs.

Humalog Mix25 faʻagasologa o le 100 IU / ml i le pusa penisini Quick Pen 3 ml 5 pcs. Lilly Eli Lilly & Company

Humalog tui 100ME / ml cartridge 3 ml 5 pcs. Lilly Eli Lilly & Company

Pharmacy Dialog * faaitiitiga 100 rub. e ala i le faʻalauiloaina o tulafono uila (mo poloaiga mai le 1000 rub.)

Humalog Mix 50 cartridges. ma le penisini 100ME / ml 3ml QuickPen Numera 5

Humalog Mix 50: faatonuga mo le faʻaoga ma iloiloga

Humalog Mix 50 o se vailaʻau hypoglycemic containing a combination of short and medium duration of analogues insulin.

Folasaga faʻasalalau ma tuʻuina

Folau o le tino - faʻamalologa mo pulega faʻapitoa: lanu paʻepaʻe, faʻamalosi mo le faʻapipiʻi ma se manino, toetoe lava a leai se lanu e leai se lanu, e vave ona toe faʻaleleia ma le malu malu (3 ml i se kelika, 5 cartridges i totonu o se paʻu, i totonu o se pepa pepa 1 blister, 3 ml i totonu o se kati fausia i totonu o le penisini a le Penisini Penisini, i totonu o se pepa pepa 5 peni tui, o pusa taitasi o loʻo iai foi faatonuga mo le faʻaaogaina o Humalog Mix 50).

Faʻavaeina o le 1 ml o le faʻamalolologa:

  • gaioiga galue: insulin lispro - 100 Vaega faʻava-o-malo (ME),
  • Vaega o ausilali: sodium hydrogen phosphate heptahydrate, protamine sulfate, phenol vai, glycerol (glycerin), metacresol, faʻamaga o le zinc, 10% sodium hydroxide solution ma / poʻo le 10% vaifofo vai eleʻele, vai mo le tuiina.

Fale faʻamaloilo

Pharmacodynamics

Humalog Mix 50 o se paluga sauniuni e aofia ai le 50% o vaifofo o le lyspro insulin (o se analog vave o le inisalini o le tagata) ma le faʻamalolo o le insulin (50% protamine) ole insulin (ole umi ole umi o le insulin analog).

O le mea autu o le fualaau faasaina o le tulafono faatonutonu o le metabolism glucose. E i ai foʻi ona aʻafiaga faʻasaʻo-catabolic ma anabolic i luga o siama o tino. I le tino maso i lalo o le faatosinaga a le Humalog Mix 50, o mea o loʻo maua i gaʻo gaʻo, glycerol ma le glycogen, faʻalauteleina le synthesis o le protein, ma faʻalauteleina le faʻaaogaina o amino acids. O lenei mea e faʻaitiitia ai le glycogenolysis, gluconeogenesis, lipolysis, ketogenesis, faʻamalositino ma le faʻamalolo o mea amino.

Ua faʻamautuina o insulin lyspro o loʻo i ai se mea tutusa e tutusa ma le inisalini o le tagata, ae o lona aʻafiaga e atiina ae vave ma e itiiti ifo.

A maeʻa le pulega i lalo o le paʻu, e vave ona amata le gaioiga o le lyspro inisalini ma se amataga vave o lana gaoioiga maualuga. Humalog Mix 50 amata ona galue pe a ma le 15 minute talu ona tui, e mafai ona faʻatonu lelei ao le i faia taumafa (i le 0-15 minute), e le pei o le inisalini ole tagata.

O le gaioiga o le insulin lysproprotamine e talitutusa lava ma le gaioiga o le inisalini masani ma se umi pe a ma le 15 itula.

Pharmacokinetics

O le pharmacokinetics o le Humalog Mix 50 e faʻamoemoeina e tagata taitoatasi o le pharmacokinetic properties o ona vaega taua e lua.

O le maualuga o le inu ma le amataina o gaioiga o le fualaau faasaina e faalagolago i le nofoaga o le puleaina o le taofiga (thivae, stomach), ma lona fua, faapea foi i le gaioiga faaletino o le maʻi, lona tino o le vevela ma le toto.

Lyspro inisalini pe a maeʻa le faʻaaogaina o pitonuʻu. O le maualuga o le maualuga o le toto e oʻo i le 30-70 minute.

O vailaau o le pharmacokinetic o le inisalini lysproprotamine e talitutusa ma na o le insulin (insulin-medium acting).

I le le atoatoa ma le faʻasologa o le hepatic, lyspro inisalini e vave faʻavaveina nai lo le insulin.

Faailoga mo le faʻaaogaina

Humalog Mix 50 o loʻo faʻaaogaina mo le maʻisuka e manaomia ai le inisalini togafitiga.

Humalog Mix 50, faatonuga mo le faʻaogaina: metotia ma metotia

Humalog Mix 50 e faʻamoemoe mo pulega faʻapitoa. E mafai ona e ulu atu i le taimi nei ao leʻi 'ai pe maeʻa foʻi ona' ai. O le fualaau ua fuafuaina e le fomaʻi taitoatasi mo tagata maʻi taitasi, e faʻavae i le maualuga o le kulukose i totonu o le toto.

E mafai ona e ulu atu i le vailaʻau i totonu o le manava, ogavae, tauau poʻo le togo. O nofoaga o tui e tatau ona suia ina ia, i le nofoaga lava e tasi, o le taofiga e tui i soʻo se taimi e mafai ai e le silia ma le tasi i le masina.

Pe a faʻafeiloai atu le Humalog Mix 50, e tatau ona ave le tausiga e puipuia ai le faʻamalolo mai le ulufale atu i le lumenia o toto toto. E leai se mea e tatau ona faʻafesoʻotaʻi ai le nofoaga o tui ina ua uma le tui.

Faʻaiʻuga

O le pito sili ona masani ona aʻafia i itu uma o inisalini o le hypoglycemia. I tulaga ogaoga, e ono mafua ai le leiloa, i tulaga tulaga ese - e oʻo atu i le oti.

O nisi taimi e faʻaalia ai le faʻafitauli i le lotoifale: mumu, vevela, poʻo le fulafula i le nofoaga o tui. I le avea ai o se tulafono, o nei mea faʻafuaseʻi e pasese tasi i totonu o nai aso / vaiaso. I tagata taitoatasi, e le o fesoʻotaʻi ma le faʻaaogaina o le inisalini, ae mafua ai, mo se faataitaiga, i le le lelei o le faʻaaogaina o le vailaʻau poʻo le faʻaleagaina o le paʻu pe a uma ona faʻaaogaina se sui faamama.

O le inisalini e seasea ona tupu ai ni faʻafitauli o le tino, ae sili atu ona ogaoga. O faʻamaoniga nei e ono foliga mai: puupuu le manava, le lava o le manava, faʻaitiitia le toto maualuga, tachycardia, faʻateleina le sosolo, tumutumu o le pruritus. I le tulaga o se faʻafitauli ogaoga faʻafuaseʻi, o manaʻoga faʻafesoʻotai vave manaʻomia. O ia maʻi atonu e manaʻomia le faʻaogaina o le togafitiga poo le inisalini.

Faatasi ai ma togafitiga faaumiumi, e mafai ona tupu le lipodystrophy i le nofoaga o tui.

O le vavaeese o mataupu o le atinaʻe o le edema e lauiloa, aemaise lava le faʻavavevave vave o le maualuga o le kulukose o le toto agai i le talaaga o le inisalini malosi o le inisalini ma le muamua le le lelei o le puleaina.

Aafiaga i luga o le malosi e ave ai taavale ma faʻalavelave faʻalavelave

Faʻatasi ai ma le atinaʻeina o le hypoglycemia, o le faʻaitiitia o le fua faatatau o le toe faʻafoʻi ma le gauai atu o le gauai e mafai, e faʻapupulaina ai le lamatiaga o le manua pe a fai ni gaoioiga matautia, e aofia ai le avetaʻavaleina o se taavale ma galue ai i ni auala faigata. I lenei tulaga, e tatau ona faʻaeteete le faʻaeteete, aemaise lava i tagata gasegase lea e le o iai pe leai foi ia faailoga o le hypoglycemia. I le tulaga o le tele o atinae o le hypoglycemia, e tatau ona iloiloina le mafai o le faatinoina o gaoioiga ma taunuuga matautia.

Faʻasolosolo galuega ole ate

I le tulaga o le toilalo o le ate, Humalog Mix 50 e tatau ona faʻaaogaina ma le faʻaeteete, i lalo o le vaavaaiga a se fomaʻi, talu ai e manaʻomia le inisalini ona o le faʻaitiitia o le malosi i le gluconeogenesis ma le faʻaitiitia o le gasegase o le inisalini. Ae ui i lea, i le faaletonu o le ate i taimi uma, o le faateleina o le inisalini e mafai, lea e manaʻomia ai le faateleina o le fua.

Fesoʻotaʻiga tau vailaʻau

O le aafiaga o le hypoglycemous o le Humalog Mix 50 e faaitiitia e le beta 2-agonists taua (eg, terbutaline, salbutamol, ritodrin), glucocorticosteroids, mea e maua mai le phenothiazine, o le diuretics thiazide, hormones thyroid, iocine,

gaoioiga Hypoglycemic Humalog Mix 50 faaleleia sui hypoglycemic tuufofoga, fualaau sulfa, steroids vailaʻau faʻasaina, beta-blockers, angiotensin faaliliuina inhibitors enzyme (captopril, enalapril), angiotensin II tagata tetee receptor, antidepressants faapitoa (monoamine inhibitors oxidase), salicylates (f.t.t., acid acetylsalicylic), tetracyclines , ethanol ma le ethanol-sauniuni, octootide, guanethidine, fenfluramine.

Faatasi ai ma le faaaogaina o fualaau faasaina o le thiazolidinedione, o le faateleina o le lamatiaga o le faatupuina o le edema ma le fatu e le mafai, ae maise lava i tagata mamaʻi e iai faamai o le cardiovascular system ma le i ai o tulaga lamatia mo le le atoatoa o le fatu.

Reserpine, clonidine, ma beta-blockers e mafai ona ufiufi ai faailoga o le hypoglycemia lea na atiae ma Humalog Mix 50.

O le fegalegaleaiga a le Humalog Mix 50 faatasi ai ma isi tapenaga o inisalini e leʻi suʻesuʻeina.

O le faʻaaogaina o isi vailaʻau i taimi o togafitiga o le maʻisuka e tatau ona malilie i lau fomaʻi.

Analogues Humalog Mix 50 o NovoMiks 30 Penfill, NovoMiks 30 FleksPen, NovoMiks 50 FleksPen, NovoMiks 70 FleksPen, inisalini aspart NovoRapid Penfill, NovoRapid FleksPen, Lantus SoloSTAR, Tudzheo SoloSTAR, Apidra, Homolong 40, inisalini detemir, inisalini lispro, Rosinsulin, Homorap 40 ma isi.

Tuutuuga ma tuutuuga o le teuina

Taofi ese mai le aapa atu o tamaiti, puipuia mai le susulu o le la ma punavai vevela, i le vevela o le 2-8 ° C. Aua e te malolo. O le oloa e faʻaaogaina e mafai ona teuina i le vevela e oo i le 30 ° C, ae le sili atu i le 28 aso.

E tolu tausaga le ola o le taligalu.

O se mea e sili ona taua i le olaga o maʻisuka uma o se tui tuila mo le inisalini. O lenei mea fou faatoa maua ai le faigofie mo le faitau miliona o tagata i le lalolagi atoa. A maeʻa, pe afai ei ai se peni faapena, e le tatau i le tagata gasegase ona maua le fesoasoani a tausisoifua ina ia maua le tui talafeagai o le insulin. O le mea itiiti lava e oso i le suka e mafai ona oʻo atu ai i faʻalavelave, o le faʻatauina o se mea muamua o le laasaga muamua i se olaga atoa.

O a ituaiga o syringes ei ai iina?

I le tulaga o le maʻisuka, o se faagasologa o le gasegase e faasolosolo ona tupu i totonu o le tino ona o le gasegase i le tuufaatasiga o le inisalini. Togafitiga mo le maʻisuka ituaiga 1 e aofia ai le faʻaauauina o le pulega o le hormone. O le syringe gun ua mamanuina mo le vave faʻafoeina o fualaau faasaina i totonu o le tino i le tulaga o faʻalavelave faʻafuaseʻi. E tele ituaiga o injectors:

  • Se suauu e faʻavae i luga o se falaʻo aveese. O le uiga ese o le galuega a le peni, o le tagata maʻi e tatau ona faʻaofi se falesa fou i taimi taʻitasi aʻo le i aveina le vailaau ma faʻaaogaina.
  • Se suauu lea ei ai se falesa ua fausiaina. O lenei ituaiga masini e faʻamalamalamaina o le nila o loʻo i ai se mea e taʻua o "le oti mate", lea e faʻaitiitia ai le lamatiaga o le leiloa o le insulin.

E faʻapefea ona filifili se peni tui mo le inisalini?

O pusa insulin mo le maʻisuka ua mamanuina e fetaui ma manaoga uma o tagata gasegase e maua i le maʻisuka. O le piston o le 'au e tatau ona faia i se auala e sili atu ona talafeagai le faʻaaogaina o le injector e aunoa ma le maua o le tiga. Pe a faʻatau se tui tui inisalini, e taua le faʻalogo i le fua o le masini. E tatau ona e filifilia se molini o le syringe i le mamafa, faʻapipiʻiina se faailo leo e tuʻuina atu pe a tui le hormone.

E filifilia e le fomaʻi le fua o le fualaau faasaina, e masani ona latou taʻuina atu le 0.5 iunite i tamaiti, ma le 1 le iunite i tagata matutua.

"Protafan NM Penfil"

Faʻaaogaina e faʻatagaina faapitoa mo le iniseti, e faʻasa ona ulufale faʻatasi. E fautuaina e sui le nofoaga o tui i taimi uma. O le faʻamalolo e faʻavasegaina o se kulupu insulin ma le umi o le umi o le gaioiga. Maua i le 5 cartridges. A maeʻa le faʻaaogaina o Protafan, e taua le faʻamautinoa e aveese le nila mai le suauu peni. A le o lea, o le fualaau faasaina e ono leʻa, lea e matautia e ala i le suia o lona faʻaoga.

Rinsulin R

O le sauniuniga a le Rinsulin NPH e faʻatatau mo faʻaaoga faʻaaoga. E le mafai ona e faʻamālōlōina vailaʻau pe a fai e taofiofi. Faʻaaogā le vailaʻau e ala i le faʻasoasoaina, e i ai sina taimi e fai ai. Faʻafesoʻotaʻi mo le faʻaaogaina ma le manoa RinAstra. E na o le pau lava le mea e aoga pe afai o le vailaʻau e oʻo ile potu vevela.

"Tatou Tauave-N Royal"

Ina ia faʻatino le inisalini, e te manaʻomia le inisorini o le inisalini Wozulim Pen Royal. O le vailaau faʻasaina e tuʻufaʻatasia ai le umi ma le puupuu o le taimi e faʻapipiʻi ai le inisalini. E fautuaina e ave ma le faʻaeteete i tagata gasegase o loʻo i ai fatuga fatu fatu. E mafai ona faʻaaogaina i le taimi o le maitaga, e le pasia e le vailaau le placenta. O le umi o le taofiga e 24 itula.

Rosinsulin

O le penisini e toe faʻaaogaina "Rosinsulin Comfort Pen" o loʻo i ai se mea mama i le palasitino. E mafai e le tagata faʻaaoga ona fetuunai le fualaau, o le masini e aofia ai se uili vaivai mo se seti o meafaigaluega. O le masini e i ai se vaeluaga saʻo ma e oʻo atu i le 60 iunite. Lelei mo tagata e maualalo le vaʻaia. O le penisina o le punavai ua fuafuaina mo le tele o le faaaogaina ma le malosi e suia ai le kesi. O loʻo i ai se avanoa e sui ai le tofo faʻasolosolo sese. E aofia ai o se faatonuga.

BiomaticPen

O le 'au e ese mai isi tagata gaosia i se pupuʻu sili atu ona lelei ma se fagu manifinifi, lea e faaitiitia ai le tiga i se tulaga maualalo. "BiomaticPen" e talafeagai mo, lea e mafai ona faʻatau i se faleoloa poʻo se faʻasalalauga i le initaneti. O le masini ei ai le faʻaali eletise eletise e faʻaalia ai le vailaʻau o le vailaau faʻamaina. Ae e te lei ulufale i le "Biosulin", e tatau ona e faitau i faatonuga.

HumaPen Savvio

O le togafitiga penisini "Humapen Savvio" ua fuafuaina mo le faʻalelei ma le le lelei o le puleaina o insulin i le maʻisuka. O se mea uiga ese o le mamanu lea o le injector. O le masini e faia i le alumini, faʻasaga i le faʻaaogaina o masini ma le sasaina i luga o le mataupu. Faʻatumu i se mataupu e sau ai se taga e mafai ona tuʻuina atu i le 6 nila. E maua i ni lanu. Faʻapipiʻiina ma se masini e tuʻuina atu ma se siaki faʻamalosi fua ole fua.

Autopen masani

Autopen Classic e toe faʻaaogaina le fana insulin e fetaui ma le tele o ituaiga inisalini, e pei ole Biosulin, Rosinsulin ma isi. O le masini Avtopen e mafai foi ona faʻaaogaina ma nila faʻalelei uma. O le penisini o le syringe autopen e aofia ai: se mea e tuʻuina atu i mea e tuʻuina atu, se mea vaivai, 3 nila mama (8 mm) ma le masini lava ia. E fautuaina e te faitau i faatonuga aʻo leʻi faʻaaoga.

O le faʻaalia o fana o le insulin na faigofie ai ona maua le maʻisuka, ma le penisini a Sosa Sosa e leai se faʻalavelave. O nei masini inisalini faʻaogaina. Faia mo naʻo le tagata lava ia, e aloese ai mai le faʻafitauli o siama. O tui taitasi e manaʻomia ai le faʻaaogaina o se nila fou, lea e tatau ona faʻaofiina aʻo le i amataina le inisalini. A uma ona faʻaaogaina, ona tapuni lea o le 'au i se pulou, e muamua aveeseina le nila. E faʻaaogaina i le insulin "Insuman Comb 25".

Penina Penisini Penisini

Ole penisini o le servee QuickPen e le maualalo i le lauiloa i isi tagata gaosiga. E talafeagai mo fafine maʻitaga ei ai le maʻisuka ituaiga 2. Autopen penisini masani ma Humulin Rapid o taitai maketi. E le pei o le filifiliga muamua, o le taga o le QuickPen e mafai ona faʻaaogaina, faʻaleleia. A maeʻa le faʻaaogaina o Humulin, e lafoai le masini, e tatau ona suia le penitala. O le pusa e aofia ai peni e 5 o le 3 ml o vaifofo i totonu taʻitasi.

Fale faʻamaloilo

O le pharmacokinetics o le lyspro inisalini e faʻaalia i le vave vave o le absorption ma le pito i totonu o le toto pe a uma le 30 - 70 minute i le maea ai o le inisiua subcutaneous. O le Lyspro insulin e vave ona amataina le gaioiga (pe a ma le 15 minute pe a uma le iniseti), lea e mafai ai ona togafitia le fualaau faasaina ao lei faia meaai (0 i le 15 minute aʻo leʻi 'ai), e le pei o le inisalini pupuu masani, e faʻatonuina 30 i le 45 minute aʻo leʻi' ai . Lyspro inisalini e puupuu le umi o le gaioiga (2 i le 5 itula) faʻatusatusa i le masani a le inisalini o le tagata.

O le umi o le gaioiga o le insulin lispro e mafai ona fesuiaʻi i gasegase eseese pe i taimi eseese i le tagata lava e tasi ma e faalagolago i le fualaau, nofoaga tui, toto, vevela o le tino ma le gaioiga faaletino.

Faatasi ai ma le puleaina o le inisalini lyspro, e vave ona matauina le malosi o le absorption pe a faʻatusatusa i insulin i tagata mamaʻi ma le le atoatoa o le tino, ma le vave faʻamaʻiina o tagata mamaʻi ma le le atoatoa o le tino. I tagata gasegase e maua i le maʻisuka ituaiga 2 ma le tele o galuega le atoatoa, o le eseesega o le pharmacokinetic i le va o le lyspro insulin ma le inisalini pupuu e masani ona faaauau pea ma e le faalagolago i le le atoatoa o le tino.

Ole tali ole glucodynamic i le lyspro insulin e le faalagolago ile gaioiga o le ate ma fatuga.

O le inisalini Lyspro na faʻaalia i le inisalini o le tagata, ae o lana gaioiga e sili atu le vave ona tupu ma e tumau mo se taimi puupuu.

O le insulin o le Lyspro o se DNA secombinant tutusa o le insulin. E ese mai i le inisalini o le tagata i le isi faasologa o amino acids i tulaga 28 ma le 29 o le filifili insulin B.

O le gaioiga autu a insulin lyspro o le tulafono faatonutonu o le metabolism. E le gata i lea, ei ai aʻafiaga ma aʻafiaga-catabolic i luga o siama o tino. I le tino maso, o loʻo i ai le faʻalauteleina o mea o le glycogen, o gaʻo gaʻo, glycerol, o le faateleina o le synthesis synthesis ma le faateleina o le taumafaina o amino acids, ae i le taimi lava e tasi ua i ai le faʻaitiitia o le glycogenolysis, gluconeogenesis, ketogenesis, lipolysis, protein catabolism ma le faʻamalolo o amino acids.

O le tala o le pharmacodynamic insulin lyspro i tamaiti e foliga tutusa ma lena i tagata matutua.

Faʻamatalaga lautele ma fale faʻapitoa falemaʻi

O Humalog o loʻo i ai i le tulaga o le taofiga poʻo le vai fofo. Lagolago e tuʻuina atu i le paʻepaʻe ma se uiga o le faʻamalalauina. O le vaifofo e le lanu ma e leai sona aoga, manino.

O le vaega autu o le tuufaatasiga o le inisalini.

E le gata i lea, o mea taua e pei ole:

  • vai
  • metacresol
  • suauu zinc
  • glycerol
  • sodium hydrogen phosphate heptahydrate,
  • sodium hydroxide solution.

Ua faatauina le oloa i le 3 ml cartridges. Cartridges o loʻo i Quicken, e 5 fasi vaega i le pusa.

E iai foʻi ituaiga vailaau faʻasaina, lea e aofia ai se faʻalālūina o le inisalini ma le susunuina o protamine. E taʻua i latou Humalog Mix 25 ma Humalog Mix 50.

O le insulin Lizpro o se faʻatusatusaga ma o loʻo faʻaalia i le gaioiga lava e tasi. E fesoasoani i le faʻalauteleina o le maualuga o le kulukose. O le gaioiga malosi e galue i luga o siama, ona o le suka mai le toto e ulufale atu i totonu o le tino ma tufatufaina atu i totonu. E faʻamalosia ai foi le gaosiga o le porotini.

O lenei vailaʻau faʻamaonia e faʻaalia i le gaoioi vave. O le aafiaga e aliali i totonu o le kuata o le itula pe a uma le tui. Ae tumau pea mo sina taimi. O le afa-ola o le mea e manaomia e tusa ma le 2 itula. O le taimi aupito maualuga o le faʻaaliga o le 5 itula, lea e aʻafiaina e uiga o le tagata maʻi.

Faailoga ma le faʻailoga

O se faʻamatalaga mo le faʻaaogaina o se inisalini e aofia ai:

  • (i le i ai o le le faapalepale i isi ituaiga o inisalini),
  • (pe afai o togafitiga ma isi vailaʻau e le aoga)
  • fuafuaina togafitiga faʻapitoa

I nei tulaga, e manaʻomia le togafitiga o le inisalini. Ae o le Humalog e tatau ona tofia e le fomaʻi pe a uma ona e suʻesuʻe le ata o le maʻi. O lenei vailaau faʻasaina e iai faʻamaʻiloga. E tatau ona e mautinoa ua le o iai i latou, pe i ai o iai ni tulaga lamatia o faʻalavelave.

E aofia ai:

  • mea tutupu (po o le tulaga o le tupu),
  • allergy i le tuufaatasiga.

Faatasi ai ma nei foliga, e tatau i le fomaʻi ona filifili se vailaau eseese.E tatau foi ona faʻaeteete pe a fai o loʻo i ai nisi faʻamaʻi faʻapitoa (togafiti o le ate ma fatuga), ona o ia mea, e manaʻomia ai le vaivai o le tino mo le inisalini. O le mea lea, o nei tagata gasegase e tatau ona fetuunai le fua o le fualaau faasaina.

Mamai Faapitoa ma Faatonuga

A faʻaaogaina Humalog, e manaʻomia se lapataiga e faʻatatau i vasega faapitoa o tagata gasegase. O latou tino e mafai ona nofouta tele i aʻafiaga o le inisalini, o lea e tatau ai ona e faʻaeteete.

Faatasi ai ma:

  1. Tamaitai i le taimi o le maitaga. E le gata i lea, o le togafitiga o le maʻisuka i nei gasegase ua faatagaina. E tusa ai ma suʻesuʻega, o le fualaau e le afaina ai le atinaʻe o le fomaʻi ma e le faʻaleagaina ai le faapau pepe. Ae e tatau ona manatua i le taimi lea o le maualuga o le kulukose i totonu o le toto e mafai ona eseese i taimi eseese. E tatau ona taofiofia lenei mea ina ia aloese ai i ni tulaga le talafeagai.
  2. Tina pepe. Ole aʻafia ole inisalini ile susu ole susu e le o se lamatiaga ile pepe fou. O lenei vailaʻau o loʻo i ai le protein ma mafua mai i totonu o le vaega o meaʻai o se tamaititi. Pau lava le lapataiga e faapea, o fafine e masani ona fafagaina meaai e tatau ona i luga o se meaai.

Mo tamaiti ma tagata matutua i le leai o ni soifua maloloina, e le manaʻomia se tausiga faapitoa. Humalog e talafeagai mo latou togafitiga, ma e tatau i le fomaʻi ona filifili le metotia e faavae i uiga o le faʻafitauli o le maʻi.

O le faʻaaogaina o Humalog e manaʻomia ai nisi o mafaufauga e faʻatatau i nisi o faʻamaʻi pipisi.

E aofia ai:

  1. Gaioiga i le ate. Afai e sili atu le leaga o lenei okeni nai lo le mea e tatau ai, ona aʻafia ai lea o le fualaau oona i luga, e oʻo atu ai i faʻalavelave faʻalavelave, faʻapea foʻi ma le atinaʻeina o le hypoglycemia. O le mea lea, i le i ai o le le mafaia o le ate, e tatau ona faaitiitia le fua o Humalog.
  2. Faʻafitauli i le gaioiga galue. Afai oi ai, o loʻo i ai foi se faaitiitia i le manaoga o le tino mo le inisalini. I lenei tulaga, e tatau ona e fuafua ma le faaeteete le metotia ma mataitu le auala o togafitiga. O le i ai o sea faʻafitauli e manaʻomia ai se suʻega faavaitaimi o le galuega tele.

Humalog e mafai ona mafua ai le hypoglycemia, ona o le vave o le tali ma le gafatia e taulai atu ai ua faʻalavelaveina.

Tesea, vaivaiga, fenumiai - o nei uiga uma e mafai ona aafia ai le gaioiga o le maʻi. O gaioiga e manaʻomia ai le saoasaoa ma le faʻatonuga atonu e faigata mo ia. Ae o le fualaau faasaina e le afaina ai nei uiga.

Tulaga faapitoa

Faʻaliliuina atu o le tagata gasegase i se isi ituaiga poʻo le ituaiga inisalini e tatau ona faia i lalo o le vaavaaiga malosi a le fomaʻi. Suiga i le gaioiga, lanu (gaosiga), ituaiga (faʻataʻitaʻiga, Faʻatulagaga, NPH, Tape), ituaiga (meaola, tagata, inisalini ole inisalini) ma / poʻo le gaosiga (DNA recombinant insulin poo insulin o meaola manu) e ono tatau ai fesuiaiga o fua.

O tuʻutuʻuga lea e ono faʻamaonia ai ma le le faʻapitoa le lapataiga muamua o le hypoglycemia ma le faʻaogaina e aofia ai le faʻaauau pea o le maʻisuka, togafitiga o le inisalini malosi, faʻalavelave faʻamaʻi o le maʻisuka, poʻo vailaʻau, e pei o beta-blockers.

I tagata gasegase i gasegase o le suavai pe a uma ona fesiitai mai le inisalini mai meaola manu i le inisalini o le tagata, o le vave o le hypoglycemia e ono itiiti le faʻailoaina pe ese mai i latou na maua i le inisalini muamua. E le mafai ona faʻaaogaina le faʻaogaina o le hypoglycemic poo le hyperglycemic reactions, e ono mafua ai le leiloa o le mafaufau, faʻata, poʻo le oti.

O le le lava o laasaga poʻo le faʻavaivai o togafitiga, aemaise lava i le maʻisuka e faalagolago i le maʻisuka, e mafai ona oʻo atu ai i le hyperglycemia ma le ketoacidosis o le maʻisuka, o tulaga e lamatia ai le ola i le tagata maʻi.

O le manaʻomia mo le inisalini e mafai ona faʻaitiitia ai le gasegase maualalo, e pei foi o tagata mamaʻi e le maua ai le ate ona o se faʻaitiitia o le gluconeogenesis ma le inisalini gasegase. Ae ui i lea, i tagata gasegase o le gasegase o le ate, o le faateleina o le tui insulin e mafai ona mafua ai le faateleina o le insulin manaoga.

O le manaʻomia mo le inisalini e mafai ona faʻalauteleina i faʻamaʻi pipisi, faʻafitauli faʻalagona, faatasi ai ma se faʻaopoopoga o le aofaʻi o gaʻo i totonu o le taumafataga.

E mafai foi ona manaʻomia se fetuutuunaiga o togafitiga pe afai o le gaioiga faaletino o le tagata maʻi e faʻatupulaia poʻo le masani ai o meaʻai. O le faamalositino ina ua maeʻa se taumafataga e faateleina ai le lamatiaga o le hypoglycemia. O se taunuuga o vailaau mo togafitiga o gasegase vave o le inisalini, o le afai e tupu aʻe le hypoglycemia, ona mafai lea ona atiaʻe pe a uma le tuiina muamua nai lo le tuiina o le inisalini o le tagata.

O le tagata maʻi e tatau ona lapatai mai afai e faatonuina e le fomaʻi se sauniuniga o le inisalini ma le maualuga o le 40 IU / ml i totonu o le fagu, ona le tatau lea ona ave le insulin i se kilika ma le inisalini o le 100 IU / ml e faʻaaoga ai se tuila mo le tuiina o le insulin ma le maualuga o le 40 IU / ml.

Afai e manaʻomia, ave faʻatasi vailaʻau faʻatasi ma le vailaʻau

O loʻo maʻi le maʻisuka i tagata matutua ma tamaiti, e manaʻomia le togafitiga o le inisalini e faʻamautinoa ai le maualuga o kulūkose.

Faamatalaga o Insulin Humalog

O le insulin Humalog ua gaosia e le Farani Farani Lilly Farani, ma o le tulaga masani o lona faʻasalaga o se vaifofo manino ma leai ni lanu, o loʻo faʻapipiʻiina i totonu o se kapoti poo se fagu. E mafai ona faʻatau atu nei mea uma e avea o se vaega o le Sensitive Quick Pen ua uma ona saunia, pe ese foi mo le lima ampoules i le 3 ml i totonu o se manua. I le isi itu, o se faasologa o sauniuniga a le Humalog Mix e faia i le tulaga o le taofiofi mo pulega faʻapitoa, ae o le Humalog Mix masani e mafai ona faʻatonuina i se auala le talafeagai.

O le eletise autu o le Humalog o le insulin lispro - o se vailaʻau e lua-vaega i le maualuga o le 100 IU i le 1 ml o le vaifofo, o le gaioiga e faʻatonutonu e vaega faaopoopo nei:

  • glycerol
  • metacresol
  • suauu zinc
  • sodium hydrogen phosphate heptahydrate,
  • hydrochloric acid solution,
  • sodium hydroxide solution.

Mai le vaaiga o le falemaʻi ma le vaega o vailaʻau, o Humalog e faatatau i analogues o le inisalini o le tagata e puupuu lona taimi, ae ese mai ia i latou i le isi itu o le tele o amino acids. O le galuega autu a le vailaʻau o le faʻafoʻosaʻoina o le faʻaaogaina o le kulukose, e ui lava o loʻo i ai meatotino o le anabolic. Faʻataʻitaʻiga, e faia e pei ona taua i lalo: i totonu o le maso, o le faateleina o le maualuga o le glycogen, o gaʻo gaʻo ma le glycerol e faʻaolaina, faʻapea foʻi ma se faʻaopoopoga o le faʻaogaina o meaola ma le faʻaaogāina o le amino acids e le tino. I se tulaga tutusa, o faiga e pei o le glycogenolysis, gluconeogenesis, lipolysis, polotini palatini, ma le ketogenesis e faagesegese.

O suʻesuʻega ua faʻaalia ai e faapea i tagata gasegase i ituaiga uma o le maʻisuka pe a uma ona 'ai, faʻaititia le maualuga o le suka pe a faʻaogaina le Humalog nai lo isi insulin.

E taua le manatuaina afai e maua e le maʻisuka le inisalini puupuu ma le insaline, o le a tatau ona fetuutuunai le fua o fualaau muamua ma le lua e maua ai le iuga sili ona lelei. E ui i le mea moni e faapea o Humalog e aʻafia i insulin, ae o le taimi mulimuli o lana gaioiga e fuafuaina e le tele o mea taua mo tagata maʻi taitoatasi:

  • fua
  • nofoaga o tui
  • vevela o le tino
  • gaoioiga faaletino
  • lelei o le toto.

O le mea e ese ai, e taua le iloa o le inisalini Humalog e tutusa le lelei i le tulaga o tagata matutua mamisuka ma i le togafitiga o tamaiti poʻo tamaiti. E tumau pea le suia, o le aʻafiaga o le fualaau faasaina e le faalagolago i luga o le ono tulai mai o le toilalo po o le ate o le ate i le tagata maʻi, ma pe a faʻatasi ma le maualuga o le sulfonylurea, o le maualuga o le hemoglobin glycated e faʻaitiitia. O le mea lautele, ua i ai le faʻaitiitia o le numera o mataupu o le hypoglycemia nocturn, lea e masani ona mafatia ai le maʻisuka pe afai latou te le tagofia vailaʻau tatau.

O uiga o le Humalog insulin e faʻaalia i numera e pei o lenei: o le amataga o le gaioiga e 15 minute talu ona tui, o le umi o le gaoioiga e mai le lua i le lima itula. I le isi itu, o le aoga aoga o le fualaau faasaina e maualalo ifo nai lo le tutusa o analogues, ma i le isi itu, e mafai ona faaaoga i le na o le 15 minute aʻo lei faia se taumafataga, ae le 30-35, pei o le mataupu ma isi insulin.

Tuutuuga ma tuutuuga o le teuina

Humalog e tatau ona teuina i se nofoaga e le mafai ona maua e tamaiti i totonu o se pusa tioata masani, i le vevela o +2 i le +8 tikeri Celsius. O le olaga masani e lua tausaga. Afai ua uma ona tatala le afifi, e tatau ona tausia lenei inisalini i le vevela vevela mai le +15 i le +25 tikeri Celsius.

E tatau ona faia le tausiga e faʻamautinoa ai e le vevela le vailaʻau ma e le o iai i le susulu o le la. I le taimi o le amataga o le faʻaaogaina, o le ola ola e faʻaitiitia i le 28 aso.

O faʻatonuga faʻatonu o le Humalog e tatau ona manatu o sauniuniga uma o inisalini e faia i le maʻisuka i se auala talitutusa. O nisi o faʻailoa sili ona taʻutaʻua o Actrapid, Vosulin, Gensulin, Inuit, Insular, Humodar, Isofan, Protafan ma Homolong.

FAATONUGA MO LE FAAAOGAINA O MEDICINES

Samoa International Nonproprietary Name

Injection 100 IU / ml 3 ml

1 ml o fofo o loʻo aofia ai

mea galue malosi - insulin lispro 100 IU / ml,

o meaʻai: metacresol, glycerin, oxide zinc, sodium hydrogen phosphate, acid chlorhydrate 10% e fetuunai ai le pH, sodium hydroxide 10% fofo e fetuunai le pH, vai mo le tuiina.

Avea suavai le lanu

Fualaau mo togafitiga o le maʻisuka. Inisalini ma faʻasolosolo vave analog.

Faʻamatalaga numera telefoni numera A10AV04

O le amataga o le lyspro inisalini i le maea ai o le pulea o subcutaneous e tusa ma le 15 minute, o le maualuga o le gaoioiga e mai i le 30 i le 70 minute, o le umi o le gaoioiga e mai le 2 i le 5 itula. O le taimi o le gaioiga o le lyspro insulin e mafai ona fesuisuiai e faalagolago i le fualaau, nofoaga tui, toto, vevela, gaioiga faaletino o le maʻi, ma isi. I le toto, lyspro inisalini e fusifusia i alpha-beta globulins. E masani lava, o le fusifusia e na o le 5-25%, ae e mafai ona matua faateleina i le i ai o vailaʻau faʻamaʻi e aliali mai i le faagasologa o togafitiga. O le tele o le tufatufaina o insulin lyspro e tutusa ma tagata ma e 0.26 - 0.36 l / kg. Lyspro insulin metabolism e tupu i le ate ma fatuga. I le ate, i le taimi o le taʻavale toto, e oʻo atu i le 50% o le toesea ua le toe faʻaaogaina, i totonu o fatugaʻo o le hormone o loʻo faʻamamaina i le glomeruli ma faʻaumatia i le tubules (e oʻo atu i le 30% o le vailaʻau faʻamalosi). E itiiti ifo i le 1.5% o le lyspro inisalini e faʻamalosi e le suia i le urine. O le afa-ola pe a ma le 1 le itula.

Humalog® o se tutusa o le inisalini o le tagata ma e ese mai ai mai le naʻo le itu i tua o le faasologa o proline ma le lysine amino acids i tulaga 28 ma le 29 o le filifili insulin B. O le galuega autu a Humalog® o le faʻatonutonuina o le metabolism glucose. E le gata i lea, o insulin uma ei ai aafiaga faʻaleagaina ma le faʻasaʻo-catabolic i luga o le tele o gaʻo o le tino. I totonu o musika ma isi masini (sei vagana ai le faiʻai), Humalog® e faaosofia ai le alu vave o le intracellular o glucose ma amino acids, faʻavaveina ai faiga o anabolic ma faʻalavelave ai le catabolism protein.I totonu o le ate, Humalog® faʻalauteleina le glucose ma faleoloa glucose i le ituaiga o glycogen, inhibits gluconeogenesis ma faʻafaigofie le liua o le sili atu kulukose i gaʻo. Ole tali ile glucodynamic i Humalog® e tutoatasi mai le ate ma le fatu fatu fatu. O vailaʻau mo vailaau faʻasaina o Humalog® i tamaiti e foliga tutusa ma lena i tagata matutua.

Faailoga mo le faʻaaogaina

o le maʻisuka faʻamalosi i tagata matutua ma tamaiti e sili atu i le 3 tausaga le matua, lea e faʻaalia ai le togafitiga o le insulin i le faatumauina o le homeostasis masani o le kulukose

faamautuina o le maʻisuka i le taimi muamua

Tosiga ma le pulega

O fua o Humalog® ua fuafuaina e le fomaʻi e faalagolago i le maʻi o le maʻi. O le lagona lelei o tagata gasegase i le inisalini e ese mai, o le 1 le iunite o le inisalini e taitaia i lalo ole tino e faʻalauteleina ai le faʻaaogaina o le 2 i le 5 g o le kulukose. E fautuaina le Humalog® e faʻatinoina i le sili atu i le 15 minute aʻo leʻi 'ai poʻo le maeʻa ona fafaga i le 4-6 taimi i le aso (monotherapy) poʻo le 3 taimi i le aso e faʻatasi ma le inisalini umi. O le fualaau e faʻatūina e tatau ona i ai ile vevela vevela.

O le faiga o le puleaina o le Humalog® i tagata matutua ma tamaiti o le tagata lava ia! O se fuainumera tasi ma aso taitasi e fetuutuunai e tusa ai ma taunuuga o suʻesuʻega faifaipea o le kulukose i le toto ma le urine i le aso ma faalagolago i manaoga faafomaʻi ole maʻi.

O le aofaʻiga o aso manaʻomia mo Humalog® atonu e eseese, e masani lava 0.5-1.0 IU / kg / aso.

O le pule malosi o Humalog® ua faia e fai ma tui masani. E mafai ona faatino le puleaina o le Humalog® e pulea ai le toto kulukose i le taimi o le ketoacidosis, maʻi gasegase, poʻo le taimi o taotoga ma i le taimi o le faʻasologa. I lenei tulaga, e masani ona manaʻomia le pulea o le maualuga o le kulukose i totonu o le toto. Auala mo le faʻasolosolo ma le maualuga o le 0.1 IU / ml ma le oʻo i le 1 IU / ml o Humalog® i le 0.9% sodium chloride solution poʻo le 5% dextrose e tumau i le vevela vevela mo le 48 itula.

Mo le faʻasolosolo i lalo o le Humaloga ma se pomu insulin, o faatonuga mo le pamu e tatau ona mulimulitaia. O le faʻaaogaina o le polokalama e suia i le 48 itula. Afai e atiaʻe le hypoglycemia, e le toe faʻaaogaina le mea e faʻaaoga. A faʻaaogaina se pamu, e le tatau ona faʻafefiloi Humalog® ma isi insulin.

E tatau ona tuʻuina i luga o tauau, pulou, pulu poʻo le manava. O nofoaga o tui e tatau ona suia ina ia faʻaaogaina le nofoaga e tasi e sili atu nai lo le tasi i le masina. Faatasi ai ma le puleaina o le hypoderm o Humalog®, e tatau ona ave le tausiga e puipuia ai se vaʻa vevela mai le ulufale atu i le tui. A maeʻa le tui, e le tatau ona faʻamalo le nofoaga o tui. E tatau ona aʻoaʻoina tagata maʻi i le auala saʻo mo le puleaina o le inisalini.

Humalog® cartridges e le manaʻomia le faʻamalolo ma e mafai ona faʻaaogaina pe afai o latou mea o loʻo manino ma leai se vai, e aunoa ma ni meaola vaaia.

Aua le faʻaaogaina le oloa pe a fai o loʻo i ai ni palakeke. O le mamanu o cartridges e le faatagaina ai a latou mea e fefiloi ma isi inisalini amines tuusao i totonu o le kesi. O cartridges e le o faamoemoe e toe faʻaleleia. Mulimuli i faʻamaumauga a le kamupanī mo pine taitasi o le tuilaina pe a toe faʻatumu le fagu, faʻapipiʻi le nila, ma inisalini tui.

Filifili se nofoaga o tui.

Fufulu le paʻu i le nofoaga o inisiua ma se paʻu o le cotton.

Ave ese le pulou puipui i fafo mai le nila.

Faʻamau le paʻu i le tosoina o le paʻu pe toso i totonu o se lafu lapoa.

Faʻaofi le nila ma faʻapipiʻi.

Aveese le nila ma faʻapipiʻi lemu le nofoaga o inisiua mo ni nai sekone. Aua nei sasaina le nofoaga o tui.

Faʻaaogaina le pulou pito i fafo, i le taimi lava e uma ai ona tuʻuina atu le vailaʻau, faʻasese le nila ma maua i se nofoaga saogalemu.

E talafeagai i isi nofoaga tuila i se auala e le faʻaaogaina ai le eria e sili atu ma le tasi i le masina.

Aua nei faʻafefiloi le vai o le inisalini i ipuinu ma le inisalini i totonu o cartridges.

O ni faʻafitauli matuia na tutupu i le tele o taimi nai lo mataupu e tasi e lisiina e tusa ai ma le fati lea: masani (≥ 10%), masani (≥ 1%, 0.1%, 0.01%, E mafai ona e tumau lelei le suka masani e oʻo lava i faʻamaʻi pipisi. Ma e sili atu i ai, ma le maʻisuka e maualalo le toʻa 2. E leai se manaʻoga e faʻateleina lou maualuga o le kulukose o lou toto e faʻamautinoa ai oe mai i le hypoglycemia matautia. Matamata i se vitio o loʻo talanoaina lenei mataupu ma le tamā o se tamaititi e iai le maʻisuka ituaiga 1. Aoao pe faapefea ona faapaleni meaʻai ma tui o inisalini.

Tina ma le susuO le inisalini Humalog e faʻaaoga lelei e pulea ai le maualuga o le toto i le taimi o maitaga. O lenei fualaau faasao e saogalemu mo tamaitai ma tamaiti, pe a fai o le saʻo saʻo e filifilia. E tatau ona faʻaeteete faʻapitoa e aloese ai mai i le hypoglycemia matautia. Faitau ia tusiga "" ma "" mo auiliiliga.
Fegalegaleaiga ma isi vailaauO aʻafiaga o le inisalini e faʻavaivaia lava e ala i fualaau o le fananau mai, sauniuniga o le hormone i le thyroid, antidepressants, thiozide diuretics, chlorprotixen, diazoxide, isoniazid, lithium, acidic nicotinic, derivatezine. Faʻaleleia atili: beta-blockers, ava malosi, faʻamaʻi faʻamaʻi, fenfluramine, guanethidine, tetracyclines, fualaau o le maʻisuka, aspirin, inhibitors MAO, inhibitors ACE, octreotide.


FaʻasalagaHumalog o se ituaiga malosi o le inisalini. E tusa lava pe laʻitiiti le tele o lea mea e mafai ona maualalo ai le toto toto i tamaiti ma tagata maʻisuka matutua. Aoao e uiga i faailoga ma togafitiga o lenei faʻalavelave. I le tulaga o le mafaufau le lelei i se tagata maʻi, valaau vave atu i se falemaʻi, ma a o femalagaaʻi, ia faia ni metotia talafeagai i le fale.
Faiga faʻapolopoloO se vaifofo mo le gaioiga pisapisao ma le vevela e iai le maualuga o le 100 IU / 1ml. 3 ml cartridges. E mafai ona latou afifiina i ni fasi pepa se lima pe fausiaina i peni tui tui.
Tuutuuga ma tuutuuga o le teuinaSuesue ma maeʻa ma le maeʻa. Humalog e mafai ona teuina i le pusaaisa mo se taimi umi. E lua tausaga le ola o le taligalu. E tatau ona teuina se fualaau faasaina i le vevela vevela. Soifuaga tausi - e le sili atu i le 28 aso.
FaʻavaeMea aoga: insulin lispro. Tagata faʻatau: glycerol, metacresol, oxide zinc, sodium hydrogen phosphate heptahydrate, solution solution acid acid hydrochloric solution 10% ma / poo le sodium hydroxide solution 10%, vai mo le tui.

O lou suka toto o le a sili atu pe afai e te alu i. E le talafeagai mo le maʻisuka oe mulimuli i lenei taumafataga e faitau ai gaʻo i le falaoa. Ona o le aofaʻiga o meaʻai o aso taʻitasi e leai se sili atu i le 2.5 XE, ma mo tamaiti e itiiti lava.

Ae mo tamaiti, e talafeagai le fesuiaiga o se tamaʻi maʻi suka i se meaʻai maualalo-gaosiga, faʻaaoga le Actrapid poʻo se isi fualaau faasaina nai lo le Humalog insulin, ma e musu foi e faʻaaogaina se pamu insulin. Faitau le tusitusiga "" mo nisi auiliiliga.

Faʻafefea ma pe faʻapefea ona tui?

Humalog vave nai lo isi fualaau faasaina e mafai ona faʻasaʻo le maualuga o le toto suka. O le mea lea, e lelei le i ai ia te oe i le tulaga o faʻalavelave faʻafuaseʻi. Ae ui i lea, o nai maʻisuka latou te naunau e faʻaaoga puupuu ma faʻasolosolo insulin. Afai e te puleaina lau metabolism i se taumafataga maualalo, e mafai ona e maua i se fualaau fai fua.

O le a le umi o tui taitasi?

O tui taʻitasi o le Humalog medication e tumau pe a ma le 4 itula. O maʻi suka e mulimuli mai e manaomia ai laʻititi maualalo o lenei inisalini. E masani lava ona tatau ona faʻamalosi ina ia faʻamaonia se fua o le itiiti ifo i le 0.5-1 iunite. Humalog e mafai ona faʻaleagaina e le gata mo tamaiti ei ai le maʻisuka ituaiga 1, ae mo tagata matutua foi. Aua o se vailaau malosi tele. Pe a faʻaaoga ia laʻasaga maualalo, o le inisalini e taofi le galue vave nai lo le taua i faʻamatalaga aloaia. Masalo o le tui o le a muta i le 2.5-3 itula.

A maeʻa tui taʻitasi o se sauniuniga vave, fua le suka toto i le sili atu i le 3 itula mulimuli ane. Talu ai e oʻo mai i lenei taimi, o le tui maua o le inisalini e leai se taimi e faʻaalia ai lona atoatoa. I le avea ai o se tulafono, o le maʻisuka e tuʻuina atu se inisalini o le inisalini vave, 'ai, ona fua lea o le suka muamua ao leʻi oʻo i le isi taumafataga. Faʻavagana i tulaga e lagona ai e le maʻi. I ia tulaga, e tatau ona vave siaki le maualuga o le kulukose i totonu o le toto ma, pe a tatau ai, ia faia se gaioiga.

O le a le eseesega i le va o Humalog ma Humalog Mix?

O le neutron protamine Hagedorn (NPH), lea e faʻagesegese ai le gaioiga o le inisalini, ua faaopoopo i le Humalog Mix 25 ma le 50. O nei ituaiga o inisalini e ese mai i totonu o le NPH. O le tele o lenei mea, o le tele foi lea o le gaioiga o le tui. O nei fualaau oona e lauiloa aua e mafai ona faʻaititia le numera o le iniseti i aso taitasi, faʻafaigofie le faʻasologa o togafitiga insulin. Ae peitai, e le mafai ona latou maua le lelei o le toto suka. O le mea lea, e le fautuaina e le 'upega tafailagi le latou faʻaoga.

Faitau e uiga i le puipuia ma togafitiga o faʻafitauli:

O fea insulin e sili atu: Humalog poʻo NovoRapid?

Atonu e le saʻo faamatalaga e tali ai lenei fesili, lea e masani ona fesiligia e tagata gasegase. Aua o ituaiga inisalini eseese e afaina ai le maʻisuka taitoatasi. E pei o Humalog, e tele a latou tagata fiafia. I le avea ai o se tulafono, e gasegase e le au gasegase fualaau faasaina e tuuina atu e aunoa ma se totogi.

O nisi o vaega o le faʻalavelave faʻalalōlōina e suia mai le tasi ituaiga o inisalini i le isi. Matou te toe faia lena mea, afai e matauina o se inisalini vave ao lei faia ni taumafataga, e lelei le faʻaaogaina o fualaau faasaina, mo se faataitaiga, nai lo le faʻataʻitaʻiina o Humalog, NovoRapid poʻo Apidra. Afai e te manaʻo e filifili ituaiga sili ona lelei o inisalini faʻalautele ma vave, o le a le mafai ona e faia e aunoa ma se faamasinoga ma se mea sese.

Analogues o le inisalini Humalog (lispro) - o fualaau faasaina ma. O le fausaga oa latou meaola e eseese, ae mo le faʻatinoga e le afaina. fai mai e sili atu le vave ma malosi o Humalog nai lo ona tagata. Ae peitai, e le o tagata uma e faamaonia lenei faamatalaga. I luga o faʻasalalauga o le maʻisuka e tautala i le gagana Rusia, e mafai ona e maua ni faʻamatalaga tetee.

O tagata e maua i le maʻisuka ituaiga 1 ma le ituaiga 2 o loʻo mataituina atonu e taumafai e sui le insulin i lepro-fualaau faʻamaʻi. Mo se faataitaiga, i. Luga o loʻo tusia auiliili pe aisea e aoga ai lenei mea. E le gata i lea, o le inisalini puupuu e taugofie. Aua na ia ulu atu i le maketi i le tele o tausaga ua mavae.

Tuua Lau Faamatalaga