Faʻapefea ona faʻaaoga Metformin Canon?

O le vailaau faʻasaina e maua i foliga o ata vali ata. O loʻo i ai papa maʻalaʻau e 500 mg, 850 mg ma 1000 mg o le metformin.

O pusa e i ai se fuataga o le 500 mg o le taamilosaga, ma o fuamoa o loʻo i ai doses o le 850 mg ma le 1000 mg (Metformin lōloa) e faʻalelei.

O le vailaau faʻasaina e maua i foliga o ata vali ata.

  1. Metformin hydrochloride.
  2. Polyethylene glycol (macrogol).
  3. Povidone.
  4. Talc.
  5. Sodium stearyl fumarate.
  6. Sodium carboxymethyl starch.
  7. O le masini vavalalata.
  8. Opadry II paʻepaʻe (faʻamalolo faʻamalolo).
  9. Titanium dioxide.
  10. Polyvinyl alcohol.

Faʻataʻitaʻiga

Metformin inhibits gluconeogenesis, o le tuufaatasiga o mea aoga gaʻo maualalo, faapea foi ma auala o le lipolysis (gaʻo gaʻo) ma le gaʻo gaʻo. I le taimi lava e tasi, o le faʻaaogaina o le kulukose i le tino ua faʻaaogaina e ala i le faateleina o le lagona o sela i le inisalini.

O le vailaau faʻasaina e faʻamaopoopoina ai mea o loʻo maua i triglycerides ma cholesterol i totonu o le toto. O loʻo i ai se faʻaitiitia faʻaitiitia o le mamafa i tagata gasegase.

E fautuaina le fualaau faasaina i le i ai o le thrombosis, talu ai ona o lona fibrinolytic aafiaga. Metformin fesoasoani e faʻamamaʻa ai paʻu toto i totonu o toto toto.

E fautuaina le fualaau faasaina i le i ai o le thrombosis, talu ai ona o lona fibrinolytic aafiaga.

Pharmacokinetics

Pe a fai le tautala, o le fualaau oona e faʻagesegese lemu mai i le meaʻai. O le absorption Metformin e 50%. E leai se sili atu i le 60% le leai o se avanoa. O le vailaau e oʻo atu i lona maualuga maualuga i plasma i totonu ole 2-2.5 itula.

Metformin e pipii maulalo i le albumin toto, ae vave ona ulu atu i vai ola. E mafua mai i le tino e fatugaʻo e masani lava e le suia. O le taimi faʻapitoa e 8-12 itula.

O le a le mea ua faʻamatalaina mo?

O fualaau faasaina ua faatonuina mo tagata matutua ma tamaiti e sili atu ma le 10 tausaga le matutua mai le meaʻai ma ituaiga 2 o le maʻisuka (e le o le inisalini). O fualaau faasaina e mafai ona faʻaogaina uma i le mea muamua ma le lua (auala faʻatasi ma le inisalini).

O isi faʻamatalaga mo le faʻaaogaina o:

  1. Faʻasologa o le gasegase (fofo dystrophy). O se faʻamaʻi lea e tupu ai le liua o le hepatocytes (faʻava o le ate) i lipid tissue.
  2. Polycystic ovary. O lenei togafitiga e masani ona o mai faatasi ma le faʻaititia o le inisalini. O le gaosia o lenei hormone ma le faateleina o le suka toto e tupu.
  3. Hyperlipidemia. O le faamai o loo faamatalaina i le maualuga o le lipids ma le lipoproteins i le toto.

Faʻaaliga mo le faʻaoga o le gasegase gaʻo.

Contraindications

O le vailaau faasaina ua solia i mataupu nei:

  • tasi le le faapalepale i metformin po o mea faʻalavelave,
  • maʻi faʻamaʻi
  • maʻetuka ketosis,
  • ogaoga o le ate
  • ua le atoatoa le aoga,
  • ogaoga o le manava po o le vomia,
  • ogaoga faʻamaʻi pipisi
  • hypoxia
  • fiva
  • sepsis
  • osofaʻi anaphylactic,
  • faʻaleagaina o le myocardial
  • respiratory or heart failure,
  • ava malosi
  • lactic acidosis,
  • calorie le atoatoa
  • tamaiti i le 10 tausaga.

Aveina o fualaau faasaina mo le maʻisuka

E tusa ai ma faatonuga, o tagata matutua e iai le monotherapy o loʻo faʻatulagaina i le 1000-1500 mg o le vailaʻau i le aso. Afai e tatau ai, o le fua o le aso e faasolosolo malie lava i le 2000 mg. O le maualuga o aso taitasi o le 3000 mg o le metformin. E mafai ona vaevaeina i aso uma i 2-3 inumaga.

A faʻatasi ma le inisalini, o le fua o le Metformin e 1000-1500 mg i le aso. I le taimi o togafitiga, e mafai ona manaʻomia se fetuunaiga o le inisalini.

E faʻapefea ona ave le paʻu mamafa?

Mo le togafitiga o le gaʻo, o le mafuaʻaga o le inisalini, o le vailaau faʻasaina o loʻo faʻatulagaina i se uluai fua o le 500 mg tasi. O le faʻasolosolo ua siitia i le 2,000 mg i le aso, e faaopoopo ai le 500 mg i vaiaso uma.

Metformin fesoasoani e faʻaitiitia le mamafa pe a faʻafefiloi ma meaai talafeagai.

Metformin fesoasoani e faʻaitiitia le mamafa pe a faʻafefiloi ma meaai talafeagai. Ae o se meaai malosi e le mafai ona tausisia ona o le lamatiaga o le hypoglycemia.

Mai le itu o le metabolism

Aafiaga i luga o metabolism:

  • lactic acidosis,
  • B12 vaivaiga (faʻavaivaia fualaʻau vitamin digestibility).

Faatonuga faapitoa

Aʻo leʻi faia gaioiga ma suʻega e faʻaaogā ai vailaʻau, e faʻamalo le vailaʻau. O le faʻamalosolo o vailaʻau e faia i le 2 aso ao leʻi faia le suʻega ona toe amata lea i le maeʻa ai o le 2 aso.

Aʻo leʻi taoto, e faʻamalo le vailaʻau.

Faaaoga i le taimi o le maitaga ma le lactation

Talu ai ona o le mea galue malosi e pasia ile placenta, e le fautuaina tamaitai e maʻitaga e ave lenei fualaau faasaina. O suʻesuʻega faʻatuatuaina o aʻafiagenic aafiaga o le metformin e leʻi faʻatautaia. O nisi taimi e faatonuina e fomaʻi lenei vailaʻau i fafine maʻitaga pe a manaʻomia.

Fafagaina susu ile togafitiga e fautuaina e taofi.

Talosaga mo galuega le atoatoa

Fegalegaleaiga ma isi fualaau faasaina

O togafitiga e ave faʻasoa ma faʻamaʻi faʻamaʻi:

  1. Danazole (sui o le hyperglycemic).
  2. Chlorpromazine.
  3. Antipsychotics.
  4. Tusa o le sulfonylureas.
  5. NSAIDs.
  6. Oxytetracycline.
  7. ACE inhibitors ma MAO.
  8. Faʻaofuofu.
  9. Hormonal fualaau (e aofia ai fomaʻi faʻamalosi).
  10. Diuretics (mai le vaega o le thiazide poʻo le diuretics loop).
  11. Faʻamatalaga o le nicotinic acid and phenothiazine.
  12. Glucagon.
  13. Cimetidine.

Afai o ia ituaiga tuufaatasiga e tatau ai, e fetuutuunai e le fomaʻi le fualaau o le fualaau faasaina ma puleaina le maualuga o le suka ma le lactic acid i totonu o le toto.

Ava malosi

O lenei oloa e le lelei le fesoʻotaʻiga ma le ava malosi. O le ava malosi e faateleina ai le lamatiaga o le hypoxia o le tino, lactic acidosis ma isi aʻafiaga.

O le tele o analogues o lenei oloa e aofia ai Glucophage (Merck Sante, Farani), Formmetin (Pharmstandard, Rusia), Siofor (Berlin-Chemie, Farani). O nei fualaau oona o loʻo i ai le mea e tasi e galue malosi - metformin hydrochloride.

O vailaau faafomai e pei o le Metformin Teva ma Metformin Richter o ni generics. E foliga tutusa i le Metformin Canon i le tuufaatasiga ma le gaioiga, ae o loʻo gaosia e isi tagata gaosiga.

Faʻamatalaga i Metformin Canon

Konstantin, 42 tausaga, St. Petersburg

Sa ou galue o se endocrinologist mo le silia i le 10 tausaga. O lenei fualaau faasaina ua faatonuina mo tagata mamaʻi e maua i le maʻisuka ma le gaʻo. E fesoasoani i le faʻafaigofieina o le metabolism ma le toto kulukose. E seasea ona ou matauina aafiaga i laʻu galuega.

Irina, 35 tausaga, Krasnodar

Metformin o se sui lelei o le hypoglycemic i le togafitiga o le maʻisuka ituaiga 2. O ou tagata gasegase e faʻafefe lelei nei fualaau. A maeʻa le masina o le suʻe toto suka. Ina ia aloese mai le manava o le manava, ou te fautuaina e aua nei ave le vailaau i luga o se manava gaogao.

Valentine, 56 tausaga, Belorchensk

Sa ou aoao e uiga i fualaau faasaina e pei o Metformin, Siofor, Glucofage mai se endocrinologist. Na ia fautuaina i latou e tau le maʻisuka. O le faʻaogaina o Metformin pe a faʻatusatusa i ana analogues o lona tau maualalo. Na fesoasoani le fualaau faasaina ma e leʻi mafua ai aʻafiaga.

Alexander, 43 tausaga, Volgograd

Ou te inu i lenei fualaau mo le puipuia o le maʻisuka. Na amata ona tulaʻi le suka toto, ma na faatonuina e le fomai Metformin. Ou te leʻi mauaina ni aʻafiaga leaga i taimi o togafitiga.

Ekaterina, 27 tausaga, Moscow

Ina ua uma ona ou fananau mai, sa amata loa ona ou toe vave manuia. E le mafai ona ou taofiofi i ni meaai mama mo se taimi umi, o lea na ou filifili ai e faataitai Metformin e faaitiitia ai le manao. O le fualaau faasaina na fesoasoani e aveesea le 5 kilokalama i le masina. Faʻanoanoa le fiaai, ma e le mafai ona ou gaoia.

Tuua Lau Faamatalaga