Faailoga ma faailoga o le maʻisuka i tamaiti

O le maʻisuka e le o se gasegase masani o tamaiti, ae o loʻo maua pea e le fomaʻi maʻi lenei maʻi ile vaega o latou maʻi. O le vave o matua latou te iloa faailoga o le maʻisuka ia latou tama, o le sili atu foi le lelei o le togafitiga o togafitiga mo le lumanaʻi.

O le a le matua e mafai ona tupu ai le maʻisuka?

E lua ituaiga o maʻisuka, ituaiga I ma le II, inulin-dependent ma le inisalini-faʻasaʻo, i le faasologa. I tamaiti, o le maʻisuka ituaiga 1 e sili ona fuafua, o le maʻisuka-faʻasaʻo le maʻisuka o se faʻamaʻi o tagata matutua. E ui o tagata atamamai e maitauina o mataupu o le maʻisuka ituaiga 2 i tamaiti ma le tele o meaʻai ua sili atu ona masani.

E leai se suʻesuʻega faasaienisi o le atinaʻeina o le maʻisuka i tamaiti, ae o manatu autu o tamaiti e masani ona mafatia i lenei faʻamaʻi i le taimi o le alualu i luma o le tuputupu aʻe o le tino - e tolu vaitau e mafai ona iloa lelei:

  • mai le ono i le valu tausaga,
  • 10 tausaga
  • tauleʻaleʻa (amata i le 14 tausaga).

E ui lava ina seasea lava, ei ai faailo o le maʻisuka i tamaiti ei lalo o le tausaga e tasi le tausaga.

O faailoga o suʻega toto mo le maʻisuka i tamaiti

Talu ai e tasi lava le tasi mai i le afe mataupu o le maʻisuka - o le maʻisuka talavou, o manatu e uiga i lenei mea e seasea lava, aemaise lava pe a oʻo i pepe i lalo ifo o le tausaga e tasi. Tamaiti muamua e toesea uma faailoga o maʻi masani o tamaiti laiti, o le mea lea, a oo loa ina maua i le maʻisuka, o le toto toto o le pepe ua uma ona tafe.

O le sini autu o le maʻisuka o le taunuuga o se suʻega toto mo le suka. I le lua tausaga, o lenei faailoga e masani lava e mai i le 2, 78 i le 4.4 mmol / L, i tamaiti e silia ma le lua tausaga - mai le 3.3 i le 5 mmol / L. Afai e sili atu le maualuga o le paepae pito i luga, o le logo faailo lea mo matua. O lenei faʻailoga e tatau ona sili atu ona faʻamaonia pe a iai isi mea faʻafitauli:

  • muamua lava, agavaʻa leaga: o le maualuga maualuga o le suka o le toto e masani lava ona matauina i na tamaiti o loʻo maʻi o latou matua i le maʻisuka. Afai e maʻi matua uma, ma ua maua i le maʻisuka ituaiga I, o lona uiga o le lamatiaga o le atiaʻeina o le faʻamaʻi e faʻatupulaʻia tele,
  • le gaioiga o le gaosiga o le carbohydrate e mafua mai i se mea e le paleni taumafa ma le sili atu o gaʻo vailaʻau faigofie faigofie (i se isi faaupuga, o tamaiti mumu suamalie o loʻo muamua lamatia),
  • talaʻaga o faʻamaʻi pipisi faʻamaʻi na faʻafesoʻotaʻi i tausaga muamua o le soifua (maʻi, gaʻo, rubella, diphtheria ma isi),
  • mamafa i se tamaititi
  • mamafa le gaioiga faaletino (aemaise lava mo tamaiti e aafia i taʻaloga mai le matua o le itiiti ifo ma le 10 tausaga),
  • fesiitaiga o le mafaufau, tulaga popole.

Afai o le suʻega toto e faʻaalia ai le maualuga o le suka, e mafai e le fomaʻi ona toe faʻamaonia le suʻega i le tausisia o tulafono uma (o le mea autu o le anapogi o le toto o manu). Afai o le suka e sili atu nai lo le masani, e mafai ona faʻataʻitaʻiina le suʻega o le faapaleni kulukose: pe afai e lua itula talu ona faʻatonuina le kulūkose, o le a maualuga le suka - o le mea lea, e mafai ona fai mai o loʻo maʻi le maʻi suka.

Faailoga o le maʻisuka i tamaiti


O le a se mea e mafai ai e se tamaititi ona masalomia le maʻisuka? E 10 faailoga ma faailo e faʻaalia saʻo pe leai foi lenei faʻamaʻi:

  • polypsy - o lenei fomaʻi e fesoʻotai i le galala o le fiainu: o le tamaititi e fia inu pea, e faʻateleina le tele o vai,
  • enuresis - faʻasolosolo mimi,
  • paʻu faʻafuaseʻi le mamafa ma se taumafa maualuga-calorie tumau,
  • faʻaleagaina faʻafuaseʻi
  • suiga o amioga - o le tamaititi e le fiafia, fefe, le fiafia,
  • ona o le faaitiitia o le mafaufau ma mafaufauga o mafaufauga, o le vaivai faifai pea i tamaiti, le faaitiitia o aoga,
  • pustules e aliali mai i le tele o numera i luga o le paʻu, e le gata i foliga, ae i luga o le paʻu o isi vaega o le tino, e oʻo lava i lima ma vae,
  • e masani ona afaina, halazion (barley),
  • microtrauma - abrasions, faʻavevesi, ma isi. - matua le lelei ma umi se taimi e faʻamalolo ai, ae o manua e masani ona faʻatupulaia,
  • i tamaʻitaʻi talavou, e mafai e le tamaititi ona atiaʻe faʻasalalauga vavalalata (vavao), lea e faʻaalia ai le le atoatoa o le hormonal.

Faailoga o le Maʻi Suka

Afai o le uluaʻi faʻailoga o le maʻisuka ua sola ese mai le mafaufau o matua, o le maʻi e mafai ona alualu i luma, ma o le a vave ona pa'ū i le tulaga o le tamaititi, e oo atu i le maʻi suka.

E tatau i matua ona vave valaʻau i se fomaʻi poʻo le felauaiga o la latou tama i le falemaʻi lata ane pe a fai ei ai a latou faʻamaoniga nei:

  • vomiting le mafaagaloina, e tusa lava pe na te le 'aina se mea,
  • ogaoga faʻamalolo - o faailoga o lenei tulaga o mucous muʻu membranes, paʻu vevela, faʻapotopotoina i mataʻitusi ma maunu uʻamea i luga o lima,
  • maʻisuka - o le tamaititi e faʻavalea i taimi uma,
  • paʻu faafuaseʻi mamafa (e oʻo i le 10%) ona o le faʻamaʻavaina, faʻapea foʻi ma le faʻaitiitia o le maso maso ma le gaʻo o le tino,
  • suiga o le manava - e seasea ona tupu, o le manava ma le faʻamalolo e tupu manino mai ma le malosi,
  • o loʻo i ai le manogi o le acetone i luga o le ea (i faʻamatalaga faʻapitoa o lenei mea e taʻua o le ketoacidosis).

Afai e te le tuʻuina atu i le tamaititi se fesoasoani faʻapitoa i le faʻaalia o nei faailo, o lona tulaga o le a sili atu ona leaga i minute uma: faʻafefe o le mafaufau, tachycardia ma le faateleina o le fatu, se paʻu paʻu o le paʻu, laugutu lanumoana ma fao, i le tulaga ogaoga o lima ma vae. O nei mea uma e mulimulitaʻia e se vaʻa.

Faailoga o le maʻisuka i pepe

E matua faigata lava ona fuafua faʻailoga o le maʻisuka i tamaiti ei lalo ifo o le matua o le tausaga, talu ai e le mafai e tamaiti laiti ona faʻamatala i matua ma fomaʻi mea latou te maua ma mea e popole ai. O le mea lea, o le fomai, ao ave le pepe, o le a taulai atu i luga o le ata o le ata na faamatalaina e matua - o le mafuaaga lea e taua ai le mataituina lelei o le soifua maloloina o le tamaititi i le tausaga muamua o le olaga.

I masina muamua o le olaga, e masani lava ona tagi le tamaititi mo ni mafuaaga eseese, ae o faailoga o le maʻisuka e mafai ona amanaʻia e tusa lava pe laiti pepe.

E tatau ona maitauina o le suʻesuʻega taimi o le maʻisuka i tamaiti seia oʻo i le tausaga, e matua faigata tele i se mea ofoofogia fou o le tagata e pei o se pepe. O le mea moni e faʻapea, i tamaiti laiti, e oʻo lava i se tagata vaʻai e mafai ona vaʻaia suiga masani i le urine, ona mea totino, le aofaiga o le vai na faʻasaoina, pe afai o loʻo pepe le pepe i totonu o se faʻaipoʻa. E le mafai e Pampers ona maua le avanoa e iloilo uma ai, tusa lava pe o le a.

O le mea lea, o faailo nei e tatau ona mataala muamua:

  • ma se manaʻoga lelei ma se susu o susu o susu i totonu o le tina, o le tamaititi ua matua le maua le mamafa poʻo le le mauaina,
  • o le pepe e amata ona atiina ae dystroph,
  • o le tamaitiiti e leai sana amio, e masani ona tagi, ae filemu pe a tuuina atu ia te ia se fagu vai,
  • malosi tele le faʻamaʻaloga o le faʻamaʻi o loʻo matauina i totonu o le itutino, lea e le faʻamalolo mo se taimi umi ma e le tali atu i togafitiga masani.

Afai o loʻo i ai i lau tama nei faʻaʻailoga uma poʻo se tasi oi latou, taumafai e aua nei tuʻuina le pepese ia te ia mo le aso e tasi, ae faaaoga lepekini. O se faailo o le maualuga o le toto i le pepe e masani ona faia i le tele o le urine. I le taimi lava e tasi, o laulaau fou o le urine fou e matua gaogao lava, ma afai ua mamago le peʻa, o le a faʻavaivai, e peiseai o loʻo faʻamalosi.

O le galuega autu a matua o le faʻafesoʻotaʻi lea o se fomaʻi i le taimi ma leai se tulaga e mafaufau ai ia te ia lava, aua e mafai ona faʻaaogaina ia mea taua ma faʻamalosia ai le faʻamaʻi o le maʻi. O le mea lea, faʻatasi ai ma le televave o le faʻamaʻapeʻa, e tatau ona e faʻatalanoa se fomaʻi, ae le o le suʻega ma faʻaleleia togafitiga uma a tagata, mai le baths ma se teuteuga o se manoa e faʻapipiʻi ai vaega o paʻu ma le suauu manogi ma ni mea faʻaopopo.

Le atinaʻeina o le maʻi suka

I le faʻaopoopoga, e tatau i le tamaititi ona faʻapitoa atu i tamaiti oe na fananau mai ma le mamafa o le sili atu i le 4 kilokalama: o se mea e le manaʻomia faʻapitoa mo le atinaʻe o le maʻisuka. Ma matua e maua i le maʻisuka, aemaise lava le ituaiga I, i le asiasiga muamua i le falemaʻi a le latou fanau e tatau ona taʻu i le fomaʻi e uiga i la latou maʻi.

E taua tele lenei mea, talu mai le vave iloa o le maʻisuka o le a fesoasoani e foia le faafitauli o le "maualalo o le toto": afai e maua le maʻisuka i le taimi, e mafai ona e faia e aunoa ma le insulin togafitiga ma tausia le soifua maloloina masani o le toto ma le fesoasoani o se meaai.

I mataupu sili ona ogaoga, pe afai ua misi uma faailoga ma faʻailoga, e mafai e le pepe ona atiaʻe se maʻisuka maʻi e oo atu i le tausaga, e pei ona molimauina e:

  • fesuiaʻiga faifaipea
  • faailoga o le inupia,
  • ogaoga o le maʻi e ui lava i le inu malosi.

O se taimi lenei e vave saili ai fesoasoani faafomaʻi mo mafuaaga tau soifua maloloina.

Faʻaalia o le maʻisuka i tamaiti o le aoga faataitai ma le aoga tulagalua

O se tamaititi e lua tausaga le matua ua uma ona ia faʻamatala ma faʻamatala atu i ona matua ma le fomaʻi ona lagona ma mea e faʻalavelave ai ia te ia. Ae i le matua o le lua i le lima tausaga (ia tatou taʻua lenei tausaga matua), o le maʻisuka e lamatia ona o le le mautonu o lona tulaga, o le maualuga o le suka o le toto e mafai ona faateleina le malosi ma paʻu lemu, ao faia le hypoglycemia, o faailoga ia:

  • amioga le mautonu a le tamaitiiti,
  • le fiafia, moe,
  • leai se manaʻo
  • vomiting matuia pe a 'ai meaai sugary.

E le gata i lea, o le faigata i le siama o le maʻisuka i lenei vaitausaga e mafua mai i le mea moni o faʻamaoniga o lenei faʻamaʻi e mafai ona tutusa ma faailoga o isi faʻamaʻi, o lea e maua ai e le fomaʻi ni suʻesuʻega eseese.

Pe a ma le 5 i le 10 tausaga (matua o le aʻoga), e le mafai ona le amanaiaina ia faʻaaliga o le maʻisuka ona o le mea moni e le mafai e mātua ona mataʻituina pea le tamaitiiti - aemaise lava, mataʻituina a latou meaʻai. Afai, e tusa ai ma le numera o tulaga lamatia, e mafai e matua ona manatu e mafai e le la tama ona atiaʻe lenei faamai, e tatau ona latou faamalamalama atu e tatau ona toe iloilo le masani masani, ia le aofia ai ni ipu mai ia mea. Ma afai o le toatele o tamaiti o le a le fiafia e uiga i le mou ese atu o semolina ma pasta mai a latou lisi, o le teenaina o suti, donuts, pastries, sweets ma isi mea e ono mafua ai se tetee, lea o le a faailoa mai i le mea moni o le tamaititi e ai lelei i le fale, ma i le aoga faatauina mai suamalie suamalie ma keke.

Faailoga o le maʻisuka i tupulaga talavou

I le tauleʻaleʻa (mai le sefulu tausaga), o le uluaʻi amataga o le taimi e mafai ona tumau mai le masina e tasi i le tausaga, ae le o faʻamaonia mai faailoga, o faitioga a tamaiti i le gasegase tumau, vaivaiga o le musika, ma le ulu o le ulu. O fomaʻi faʻatasi ma se ituaiga o mea e masani ona masani ona togafitia "maʻi faʻateleina", o lona uiga, o nisi o le tino o le tino e foliga mai e le o aʻafiaga o suiga o le hormonal.

E amata mai i lenei tausaga, o le maʻisuka e le faʻaauau pea le mamafa e pei o tamaiti ei lalo ifo o le 10 tausaga le matua, ae tusa ai ma le polokalame matua. I le taimi o le pala, o suiga masani o le hormonal e mafua ai foliga o le inisalini tetee, o le mea lea, ao faagasolo taimi o le soifuaga laiti, o loʻo faʻamaonia ai faailoga:

  • O le "manaʻoga" le fiaʻai, o se manaʻoga e le mafai ona faʻamalosi e 'ai le selu (o se hypoglycemia)
  • siama pustular skin pisia e faigata ona togafitia,
  • furunculosis,
  • tiga ma le vomiting
  • ma isi.

O le maʻisuka a le tagata talavou e manaomia ai le siakiina o le ese, ona o le tiga o le manava e mafua mai i le ketoacidosis, e masani lava ona maua i le "tino gaʻo," ma i luga o le laulau o loʻo galue e foliga mai e leai se aoga o le appendicitis, faʻalavelave o le intestinal, poʻo isi faʻafitauli faʻapitoa.

Faailoga o le maʻisuka o le tamaitiiti i le ituaiga lona lua

Talu ai nei, o lenei ituaiga o faʻamaʻi e mafai foi ona iloa i le matua e oʻo atu i le 10 tausaga - o le taunuuga o le le paleni o taumafa ma le soona fafagaina vave o taumafa. Mo le maʻisuka tutoatasi tutoatasi ile maʻisuka, o mea nei e taua:

  • oona tele ma le faʻaaogaina tele o sosoʻo gaʻo i totonu o le manava ma sulu,
  • maualuga le toto maualuga
  • vevela gaʻo o le ate ate,
  • maualuga o le cholesterol maualuga,
  • faafitauli i le urination - enuresis poo, i se isi itu, dysuria (faigata urinating).

E tatau ona maitauina o le maʻisuka ituaiga II i tamaiti e sili atu ona faigofie ona iloa nai lo le muamua.

I le faaiuga, e mafai ona tatou faapea atu, o le vave ona gauai atu matua i faailoga ma talanoa i se fomaʻi, o le faigofie foi lea mo le maʻi. O tamaiti e lamatia e tatau ona foai toto mo le suka i taimi taʻitasi i le tausaga.

Tuua Lau Faamatalaga