Hypoglycemia: faʻavasegaga, faʻamatalaga faʻasoifua maloloina ma le ICD-10 numera

Tulaga faʻasolosolo ma le hypoglycemic coma

O le tulaga o le hypoglycemise i le maʻisuka o le vave faʻaitiitia o le kulukose o le toto, faatasi ai ma le vave vave o le malamalama ona o le faʻaofiina o se tui tele o le inisalini poʻo nisi vailaʻau e aʻafia ai le le lava o le taumafa o gaʻo ma meaai. O le aafia o le hypoglycemia i le maʻisuka ituaiga 2 e sili atu ona maualalo nai lo le maʻisuka ituaiga 1.

Etiology ma pathogenesis

Mafuaaga o tulaga tau hypoglycemic:

• o le maualuga o le inisalini, isi fualaau o le suka,

• faaseʻe le isi meaai,

• gaioiga mamafa.

Faʻamau umi, le faʻaoga o le ate, gasegase masani o le gasegase o le tino, mafaufauga o le mafaufau, ethanol, salicylates, sβ-adrenergic blocking agent, amphetamine, haloperidol, phenothiazines e ono aʻafia ai le atinaʻe o tulaga o le hypoglycemic. O le hypoglycemia o pepe faatoa fananau mai e mafua mai i le hyperinsulinism galue i fanau e fananau mai i tina ma le hyperglycemia, ma e faapitoa lava lona uiga o le vave, maualalo-mamafa, mauaina o meaʻai paleni.

O le hypoglycemia mama e tupu tele i tagata mamaʻi e maua i le maʻisuka ituaiga 1 ma o le tau e totogi ai e le tagata maʻi le lelei o le tino ma le togafitiga o le maʻisuka.

Glucose o le punavai autu lea o le malosi mo le faiʻai o le faiʻai. Talu ai e le mafai e le faiʻai ona faʻapipiʻi le kulukose pe teuina i foliga o le glycogen mo le sili atu nai lo ni nai minute, o lona gaioiga taua e faalagolago i le faʻaauau pea o le kulukose mai le toto faʻasaga. I le faaopoopo atu i le malosi o fualaau faasaina ma le taumafa o le gasegase i tagata mamaʻi e maua i le maʻisuka, o le malosi e tetee atu ai i le atinaʻeina o le hypoglycemia e mafua ona o le faateleina o le pulepulega o le glucagon, hormone glucose, hormone somatotropic, horrenone adrenocorticotropic po o le adrenaline (o le mea e taʻua o le anti-regulatory failure development). O le faaitiitia o le glucose concentration i lalo ifo o le 1.7-2.7 mmol / L e tau atu ai i le neuroglycopenia, o le malosi o le matelaina o sela nerve, lea e faamalamalamaina ai ona foliga vaaia i le tulaga o le faaletonu o amioga i tulaga o le tino o le malosi o le tino. O se taunuuga o le le atoatoa o le malosi ma le le atoatoa o le tino, o le hypoglycemic coma ma le cerebral edema e atiina ae i totonu o sela o le mafaufau. E le gata i lea, o le hypoglycemia faifai pea e mafua ai le faaleagaina o le faia o faiʻai, aemaise lava i tamaiti laiti (lalo ifo o le 5 tausaga). E tatau ona faia togafitiga e aloese mai ai i le tino o le hypoglycemia i tulaga uma lava.

Faʻaaliga faʻapitoa

O le hypoglycemia e masani lava ona fetaui ma le maualuga o le kulukose o le toto e itiiti ifo i le 2.5-3.3 mmol / L ma mafai ona avea ma symptomatic ma asymptomatic. O faʻamaoniga o le hypoglycemia e mafai ona vaevaeina i:

• o le gasegase, palmeli, ugisa, vevesi, leisa, manava manava, faateleina GARDEN, tachycardia, popolevale, atuatuvalega ma le popole) ma le natura o le natura (fiaai, paresthesia - numera o laugutu, pito o le laulaufaiva),

• neuroglycopenic: vaivaiga, faʻavauvau, suiga o amioga, vaivai, mafaufau le lelei ma tautala, vevela, faʻafefe, faʻamalosi, faʻavevesi, leai se malamalama.

O le hypoglycemia faʻapitoa atonu e:

• agamalu (I tikeri): fiaaai, pallor, vaivaiga, afu malulu, vevesi, leai o se ola ma le le fiafia, atuatuvale, moe, moe i nisi taimi,

• faʻamalosi faʻamalosi (II tikeri): tiga o le tiga, tiga o le tino, suiga o amio (faʻafiafiaga poʻo le faʻamalosi), faʻafefe, pallor, salu, tautala ma le faʻalauleaga o le vaai. I pepe fou faatoa fananau mai ma pepe, o le hypoglycemia e faʻaalia i le popole, le mautonu le tagi, amio faʻamalosi,

• ogaoga (III tikeri): faʻasalaga, faʻaleagaina, leai o le mafaufau, afu afu, tachycardia, vaʻaia o le tino, susu mucous mu, cramps, trismus o musika masticatory, symptoms Babinsky.

O le malosi, o le hypoglycemia e le maua i se taimi umi e alualu i luma i se loloto loloto: ua gaogao ma palauvale, taofi, alualu i luma agavaʻa, ma le palapesa edema. O le ausiaina o le masanioglycemia ma e oo lava i le hyperglycemia i lenei laasaga o le tulaga o le hypoglycemic e le maua ai le manuia. Afai o le coma e sili atu nai lo le itula, e le lelei le faʻailoga.

I nisi o gasegase e maua i le maʻisuka, e ono tupu mai le maʻi o le hypoglycemia, e mafua ai ona tupu aʻe se hypoglycemic coma e aunoa ma ni faʻamaʻi muamua o le faʻamalosia o le tino (o lenei maʻi e ono fuafua i luga o se umi umi o le maʻi, autonic neuropathy, masani o le hypoglycemia, faʻaogaina faʻataʻitaʻiga-tulafono faatonutonu). E faapitoa lava lenei mea mo le hypoglycemia nocturn, na o le tasi le faailoga o le maualuga o le kulukose i le taeao i luga o se manava gaogao. O le mafuaʻaga e tele lava ina maua ai le maualuga o le inisalini o le gasolo taimi umi ina ia aloese ai mai le hyperglycemia i le taeao.

Ole hypoglycemia e le taʻua: Faʻailoga

O le suʻesuʻega o le hypoglycemia e masani lava e le faigata pe a maʻi le tagata maʻi, o loʻo i ai uiga taua ma le talafaasolopito. E ui i le mea moni o le masani o le maualuga o le kulukose o le toto e le manino ma e faʻatatau i le matua ma le kenera, o le hypoglycemia e masani lava ona malamalama o se paʻu i le maualuga o le kulukose o le plasma - Faʻailoga eseese

Faʻatinoina i isi ituaiga o siama o le maʻisuka, epilepsy

Faʻasologa o le faʻavasegaga

E i ai se numera hypoglycemia e tusa ai ma le ICD 10 - 16.0. Ae o lenei togafitiga e tele vasega:

  • e le o taʻua le hypoglycemia - E2,
  • hypoglycemic coma i le leai o le maʻi suka - E15,
  • 4 - soliga o le gastrin,
  • 8 - isi soliga na mafai e le tagata gasegase ona faʻamalamalama i le taimi o le suʻesuʻega,
  • isi ituaiga - E1.

O isi ituaiga o hypoglycemia e tusa ai ma le ICD o le hyperinsulinism ma le encephalopathy, lea e atiina ae pe a maeʻa ona mafua ona o le le lava o le toto.

E ui i le mea moni e tusa ai ma le faʻavasegaina o le ICD, o le hypoglycemia o loʻo i ai le tulafono, o le filifilia o vailaau mo lona tofo ma togafitiga, e tatau foi ona taialaina fomaʻi e tulafono laiti o mafuaʻaga i fafo (vasega XX).

Vasega faʻamalosi

E tolu tikeri o le mamafa o le hypoglycemia:

  • faigofie. Pe a tupu, e le faʻafefeteina le mafaufau o le tagata maʻi, ma e mafai ona ia faʻamaonia saʻo lona lava tulaga: valaʻau i se falemaʻi poʻo, pe afai e le o le mea muamua lenei, ave vailaʻau talafeagai,
  • mamafa. Pe a tupu, e iloa e se tagata, ae le mafai ona tutoatasi ia faʻamaoniga o maʻi ona o le ogaoga o sauaga ma / poʻo maʻi faʻaletonu,
  • hypoglycemic coma. O loʻo faʻaalia i le leai o se malamalama ma lona le toe foʻi mai mo se taimi umi. E mafai ona faʻaleagaina mea leaga e aunoa ma se fesoasoani i se tagata i lenei tulaga - e oo lava i le oti.

Mafuaʻaga mo le atiina ae

O le hypoglycemia e mafai ona tupu ona o le tele o mea taua, e le gata i le tino (fafo) ma le ogatotonu (totonu). O le tele o taimi na te atiina ae ai:

  • ona o meaai le talafeagai (aemaise lava, masani le faʻaaogaina o le tele o meaʻai gaʻo),
  • i fafine i le taimi o tamaʻitaʻi,
  • ma le le lava o meaʻai,
  • i le leai o se malosi faaletino,
  • faasaga i le talaaga o faamai pipisi,
  • o se taunuuga o le aliali mai o neoplasms,
  • o se tali i togafitiga o le maʻisuka,
  • ona o faʻamaʻi o le cardiovascular system,
  • ona o vaivaiga o le tino (i pepe faatoa fananau mai),
  • i le silasila i le faʻaaogaina o le ava malosi ma isi ituaiga o fualaau faasaina,
  • faʻatasi ai ma le faʻamaʻi, faʻamaʻi, fatu ma isi ituaiga o le toilalo,
  • ma le pulea lelei o se faʻafitauli faʻapitoa.

O mafuaʻaga ua lisiina mo mafuaaga tau faʻafitauli. O le a le mea tonu e mafai ona avea o se faʻalavelave mo le atinaʻeina o le maʻi o le hypoglycemic e faʻamoemoeina e uiga o le tagata lava ia: faʻasologa o le genetic, trauma, etc. E le gata i lea, o lenei tulaga atonu o se taunuuga o se suiga matuia i le maualuga o le kulukose o le plasma mai le maualuga i le masani. O le glycemia e le itiiti ifo le lamatia ma e mafai ona oʻo atu i le le atoatoa poʻo le maliu o le maʻi.

O nisi o suʻesuʻega o loʻo faʻaalia ai e masani lava o le tulaga faʻaleagaina o loʻo mafaufau i ai o loʻo faʻaalia i tagata o loʻo mafatia i le 'ava malosi. E mafua lenei mea i le mea moni e mafua mai i le masani ona faʻaaogaina o le alcohol ethyl, o le tino e amata faʻaalu faʻafuaseʻi le NAD. E le gata i lea, o le faagasologa o le gluconeogenesis e amata ona faʻagesegese i le ate.

O le inu o le hypoglycemia e mafai ona tupu e le gata i le talaaga o le faʻaauau ona faʻaaogaina o le ava malosi, ae faʻapea foʻi ma le faʻaaogaina o ni atopaʻu tetele.

Faʻafesoʻotaʻi e fomaʻi ia mataupu e maua ai le maualalo o le toto suka i tagata na muamua ave sina tofo o le ava malosi. O le maualuga o le lamatiaga o le atiaeina o lenei maʻi pe a uma ona faʻaaogaina le ethanol o loʻo i ai i tamaiti.

O le hypoglycemia e faʻaalia i se faʻalavelave o faʻamaoniga. A pa'ū le suka i totonu o le tino, o le maʻi e masani ona masani ai i le mafaufau, o se taunuuga lea e mafai ai ona faʻamalosi ma popole / popole, atuatuvale ma fefefe.

E le gata i lea, atonu o le a le maua ai lona gafatia e faʻatautaia ai le avanoa ma lagona le tiga. O faʻamalositino faʻamalositino mataʻutia o uiga ia o lenei tulaga.

O le maʻi e toetoe lava amata i taimi uma ona afu, o lona paʻu ua liu, ma ua amata ona gatete ona vae. I le tutusa ai ma lenei mea, na ia maua ai se lagona malosi o le fiaaai, lea, e ui i lea, e mafai (ae le o taimi uma) ona o faatasi ma le tausaafia. O le ata o le falemaʻi ua faʻalagolago i vaivaiga lautele.

Ole tele o faʻaaliga o lenei tulaga e aofia ai: faʻaletonu vaaia, faʻaletonu le mafaufau e oʻo i le vaivai, lea e mafai ai e se tagata ona oso i totonu o se taua, osofaia o le epileptform, faʻafitauli o amioga faʻapitoa.

O le hypoglycemic coma

O le ICD code mo le hypoglycemic coma o le E15. O se tulaga faʻalavelave lenei, lea e tupu vave tele le maualalo o le suka i le toto.

O lona amataga o le leai o se malamalama. Ae, e le pei o le faʻavaivai masani, e le sau le tagata gasegase pe a maeʻa ni nai sekone / minute, ae tumau pea i totonu sei vagana ua saunia lelei le tausiga faafomaʻi.

E masani lava o le vaitau i le va o uluaʻi faʻamaoniga o le hypoglycemia ma le syncope lava ia e matua puupuu lava. E le o le tagata maʻi poo i latou o loo siomia o ia e matauina le o loo taofiofia se paga, ma e foliga mai ua faafuaseʻi ona latou iloa. O le hypoglycemic coma o se itu tele o lenei tulaga faʻaleagaina.

E ui i le mea moni e faapea, o faʻamatalaga faʻapitoa i luma o le coma e masani ona le amanaiaina, o loʻo i ai i latou ma ua faʻaalia i tulaga nei: ogaoga ogaoga, vasospasm, suiga i le fatu, lagona o le le mautonu, ma isi.

Faʻatasi ai ma lona atinaʻe, muamua o loʻo i ai se soliga i le neocortex, sosoo ai ma le cerebellum, pe a maeʻa ona aʻafia ai le faafitauli i le faʻaogaina o fausaga, ma, i le iuga, e oʻo atu i le medulla oblongata.

O le tele o taimi, o le coma e tupu mai o se taunuuga o le faʻaofiina o se inisalini le saʻo o le inisalini i totonu o le tino (pe a fai e maʻi le maʻisuka). Afai e le afaina se tasi mai lenei maʻi, ona mafai lea ona atiaʻe e avea ma se taunuuga o le 'aiina o meaai poʻo sulfa.

Epidemiology

O se tulaga o le suavai o le eseesega o le matuia e masani lava ona atiina ae i tagata mamaʻi i le ituaiga 1 ma le maʻisuka ituaiga 2, ma i tagata e leai se maʻisuka. E le o iloa lelei le hypoglycemia, ae o le hypoglycemic coma e mafua ai le maliu o le 3-4% o tagata mamaʻi e maua i le maʻisuka.

, , , ,

Mafuaaga o le hypoglycemia ma le hypoglycemic coma

O le hypoglycemia e faʻavae i luga o le tele o le inisalini ma le leai o se aiga e maua ai le gaʻo poʻo lo latou faʻaaogaina vave.

O mea taua e mafua ai le atinaʻe o le hypoglycemia i le maʻisuka:

  • Faalavelave faʻafuaseʻi poʻo le faʻamoemoeina o le inisalini poo le PSSS,
  • faaseʻe le isi taumafataga poʻo le le lava o le aofaʻi,
  • faʻatupulaia le gaioiga faʻaletino (aʻo faia se fua o le PSSS),
  • ava malosi (faʻasaina o le gluconeogenesis e le ava malosi),
  • se suiga i le pharmacokinetics o inisalini poo le PSSS pe a fai e le faʻaaogaina (mo se faʻataʻitaʻiga, faʻavaveina o le inisalini ma le iniseti i totonu o le toto) nai lo le faʻaaogaina o fualaau faʻasaina (faʻamaʻiina o le PSSS i le toto), fegalegaleaiga faʻasaina (faʻataʻitaʻiga, beta-blockers, salicylates, inhibitors MAO ma isi e ono aʻafia le aafiaga o le PSSS),
  • autonomic neuropathy (le mafai ona iloa le hypoglycemia).

O mafuaʻaga laiti o le hypoglycemia (e le gata i le maʻisuka) e aofia ai:

  • insulinoma (o le gaʻo o le inisalini e gaosia ai le tino mai peta paneta),
  • (e masani lava o vevela ogaoga tele, atonu e maua ai mea e pei o insulin), o le faaletonu o le eletene gasegase o le enzymes (faatasi ai ma glycogenoses, galactosemia, le gaogao o le le faapalepale),
  • fousia o le ate (ona o le faaletonu gluconeogenesis ma le faʻaleagaina o le ate),
  • ma le le atoatoa o le tino (ona o le faateleina o le lagona i le inisalini ma le le atoatoa le tatalaina o hormones contrainsular e tali atu i le hypoglycemia).

, ,

Glucose o le punavai autu lea o le malosi mo suauu cortex, sel maso ma sel mumu. O le tele o isi mea e faʻaaogaina le FFA i tulaga anapogi.

E masani lava, o le glycogenolysis ma le gluconeogenesis e tumau ai le faʻamamafa o le kulukose i totonu o le toto e oʻo lava i le umi o le anapogi. I lenei tulaga, o le inisalini mataupu e faʻaititia ma tausia i se tulaga maualalo. I le maualuga o le 3.8 mmol / L, o le faateleina o le pulelasi o hormones e pei o glucagon, adrenaline, hormone tuputupu aʻe ma le cortisol ua matauina (ma le isi, o le maualuga o le hormone tupu ma le cortisol e na o le hypoglycemia faaumiumi e faateleina ai). I le mulimuli i faailoga o le vegetative, e aliali mai ai neuroglycopenic (ona o le le lava o le kulukose i le mafaufau).

Faatasi ai ma le faateleina i le umi o le maʻisuka, i le mavae ai o le 1-3 tausaga, o loʻo i ai se faʻaitiitia o le puleaina o le glucagon i le tali atu i le hypoglycemia. I tausaga mulimuli ane, o loʻo faʻaauau pea le faʻaitiitia o le puleaina o le glucagon seia maeʻa le maeʻa. Mulimuli ane, o le pulefaʻatonu a le adrenaline e faʻaitiitia ai tagata mamaʻi e aunoa ma le totogia o le neuropathy. O le faʻaitiitia o le faʻamalositino o le glucagon ma le adrenaline hypoglycemia e faʻapupulaina ai le lamatiaga o le tino o le hypoglycemia.

, , , , , ,

Faailoga o le hypoglycemia ma le hypoglycemic coma

Faailoga o le hypoglycemia e eseese. O le saoasaoa o le faʻaitiitia o le kulukose o le toto, o le susulu atu lea o faʻamatalaga o le falemaʻi. O le faitotoʻa glycemic lea e faʻaalia mai ai faʻafitauli ile tagata taitoatasi.I tagata gasegase e maua ai le faʻasolosolo umi o le maʻisuka, e mafai ona maua faʻamaoniga o le hypoglycemia e tusa lava pe maualuga le maualuga o le suka i le 6-8 mmol / L.

O faailoga muamua o le hypoglycemia o fualaau o le vegetative. O nei mea e aofia ai faʻamaoniga:

  • faʻafouina o le faʻaoga o le nervous sistema:
    • fiaaai
    • taoto, vili,
    • vaivaiga
  • faʻafouina o le faʻalavelave popole popole:
    • popole, ita,
    • sosolo
    • Tachycardia
    • gatete
    • mydriasis
    • musika momomo.

I se taimi mulimuli ane, o foliga o le fatugalemu o le tino o le tino, poʻo le neuroglycopenic symptoms, ua aliali mai. E aofia ai:

  • afaina, faaitiitia le tomai e taulai atu, le fiafia,
  • tiga ootia, valea,
  • ua le atoatoa le tuufaatasia o gaoioiga,
  • masini muamua (grimaces, puʻeina ata),
  • faʻasalaga, faʻalauiloa o le neurological foo (faʻafefeteina, aphasia, lua faʻaaliga),
  • amnesia
  • moe, mafaufau le mafaufau, o ai,
  • respiratory and circulatory disorders ogatotonu tutotonu.

O foliga o le falemaʻi o le hypoglycemia ava malosi o le tuai o le mea na tupu ma le ono toe foʻi mai o le hypoglycemia (ona o le taofiofia o le gluconeogenesis i le ate), faapea foi ma le tele o faailoga o le neuroglycemia i luga o faailoga o le vegetative.

O le hypoglycemia e leai se mea e mafai ona faʻamalosi. O a latou faʻasalaga e le masani ai o le vevela, moe, moe popole, ulu o le taeao, ma nisi o hyperglycemia posthypoglycemic i vaveao (Somoji phenomenon). O sea hyperglycemia posthypoglycemous e atiina ae i le tali atu i le hypoglycemia i tagata gasegase o loʻo i ai siama faʻasoesa. Ae ui i lea, o le tele o le gasegase o le taeao e mafua ona o le le lava o le mamafa o le afiafi o le inisalini faaumiumi.

O faʻamatalaga faʻapitoa o le hypoglycemia e le masani ona fuafuaina i le maualuga o le suka. O le mea lea, o maʻi e maua i le maʻisuka faʻamalosia e le neuropathy autonomy e ono le faʻaitiitia ai le maualuga o le kulukose toto e 6.7 mmol / L.

,

E le o taʻua le hypoglycemia: Togafitiga

- O le tuʻuina atu o togafitiga faafomaʻi faʻafuaseʻi i le taimi muamua:

Togafitiga e faalagolago i le mamafa o le hypoglycemia.

• O le hypoglycemia mama (I tikeri).

O le tagata gasegase e mafai ona taofia le mea na tupu ia te ia lava e ave le 10-20 g o meaʻai e gaʻo i le tino o le dextrose (glucose), o le sua, o se vaiinu suamalie. E le mafai e tamaiti laiti ona fesoasoani ia i latou lava, o le mea lea, o tamaiti ei lalo ifo o le 5-6 tausaga le matua e leai se hypoglycemia, lea e mafai ona avea ma mama.

• Faʻaleagaina o le hypoglycemia (II tikeri)

e taofi i le folasaga o le 10-20 g o le dextrose (glucose) i totonu, ae faʻatasi ai ma le fesoasoani a tagata e le faʻatagaina, pe a uma ona tuʻuina atu le lauti suamalie ma le falaoa papaʻe.

• Maʻi malosi le hypoglycemia (vasega III).

- Injected 20, 40, 60 ml o se 20-40% solu o le solution (glucose, o se fuataga e tasi o le 200 mg / kg, 1 ml o le 20% glucose solution = 200 mg) e oʻo lava i le vavalalata seʻia oʻo ina tuʻu le maʻi mai le coma, ua le mafai ona taofi. O le kulūkose o le toto e tatau ona oʻo i le 10-15 mmol / L. Le mautonu 30 minute talu ona faʻamautuina le glycemia faʻaalia le cerebral edema, lea e manaʻomia togafitiga talafeagai.

Taua! O le puleaina vave o le kulukose e mafai ona taʻitaʻia ai le hypokalemia. O le tele o le faʻafoega o se faʻavae 40% o le dextrose (glucose) e mafai ona oʻo atu ai i le atinaʻe o cerebral edema. I le hypoglycemia faaumiumi, e ono tupu ai le faiʻai - ua fautuaina e tui se 10% o le solution o le dextrose (glucose).

• Afai e le o malamalama, faoa faamalosi, o le 5% lextrose (glucose) o le solution e faia i se va o le 10-15 ml / kg / h (10 mg / kg / minu, 1 ml o le 5% lextrose solution = 50 mg) i le auala le falemai. A maeʻa ona iloa lelei, o le faʻafefe o le 5% o le solution o le dextrose (glucose) ile 5 ml / kg / h e tatau ona faʻaauau i le taimi faʻatulagaina o le inisalini poʻo se vailaʻau o le hypoglycemic e mafua ai le foma e taofia ai le toe tupu.

- Faatasi ai ma le folasaga o le dextrose (glucose), i nisi o tulaga, o le glucagon e taitaia (mo tamaiti ei lalo ifo o le 10 tausaga le matua i le 0.5ml, mo tamaiti e sili atu i le 10 tausaga le matutua - 1 ml i le intramuscularly), lea e fesoasoani e faaliliu le glycogen ate i le glucose. Toe faʻaleleia o le mafaufau e tupu ile 5-10 minute. Glucagon e mafai ona mafua ai le vomiting, o le mea lea e tatau ona puipuia le manaʻoga.

- Prednisone i se faʻasologa o le 2 mg / kg i le vavalalata.

- Faʻamatalaga faʻapitoa mo falemaʻi o se tagata gasegase i le maʻi maualuga o le hypoglycemia i le ICU o se falemaʻi ma le matagaluega o endocrinology. Faʻalauiloaina - falemaʻi i le itumalo endocrinology.

- O le tuʻuina atu o togafitiga faafomaʻi faʻamaʻi faʻafuaseʻi i le taimi o le falemaʻi:

• Bolus pulega faʻapitoa o le 1 ml / kilokalama o le 20% lextrose solution (glucose, 1 ml o le 20% fofo = 200 mg / ml) mo le 3 minute.

• Faʻaaogaina le fofo ile fofo Tali 1 ma le 2 (tagaʻi togafitiga o le hyperglycemic coma) e aunoa ma le faaopoopoina o le inisalini i lalo o le puleaina ole maualuga ole suka.

• O le fua o le afaina o le dextrose (glucose) e 10 mg / kg / min (i le 5% o le vaifofo - 0.2 ml / kg / min).

• Afai e tatau, o hormones contrainsulin (glucagon, adrenaline poʻo prednisone) e faʻatonutonuina.

• Toe faʻaleleia le metabolic intracellular, acid ascorbic, thiamine (vitamin B1), pyridoxine (vitamin B6).

• Puipuiga o le faʻasolosolo o le hypoglycemia, lea e ono mafua ai le faaleagaina o faiʻai.

Isi

Hypoglycemia i pepe ma tamaiti matutua

O le hypoglycemia i tamaiti o nei vaitausaga e sili atu ona taatele nai lo pepe faatoa fananau mai.

1. O mafuaʻaga sili ona mafua mai o le hyperglycemia i tamaiti laiti o ni ituaiga agavaʻa o le hyperinsulinemia, o le le atoatoa o hormones contrainsular, or disorders metabolic disorders. O le hypoglycemia e mafua mai i nei faaletonu e masani lava ona tupu i le 3-6 masina, pe a oʻo i le moe o le po e sili atu (o vavao i le va o fafagaina e umi, ma le po o le anapogi o le tamaititi e oʻo ile 8 itula).

2. I tamaiti e sili atu ma le tausaga le matua, o le hypoglycemia e mafua ona o le le mafai ona faatumauina le masani i le taimi o le anapogi po o le leai o ni hormones contrainsular.

3. O le uumi o le susu e tumau, o le hypoglycemia mulimuli ane e tupu.

O le malosi o le hypoglycemia e faʻaalia e ala i le faʻavevesi, leai se malamalama, poʻo se faʻasaga. Faʻasolosolo malie pe faʻaleagaina le faʻaleagaina o le tino, e le o faʻamaonia ai faʻamaoniga o le neurology (faʻaleagaina, faʻalavelave, moe, le faʻamaopoopoina le faʻamaopoopoina o gaioiga). Mo suʻesuʻega, e taua tele le iloiloga masani o le hypoglycemia ma la latou va ma le umi o vaeluaga i le va o fafaga.

O mataupu faavae o le siama. O le filifilia o le kulukose, insulin ma hormonal hormones i le toto na ave i le taimi o le amataina o faailoga e mafai ona faamaonia ai le siama ma faamautu ai le mafuaaga o le hypoglycemia. A oʻo mai le faoa faamalosi i se pepe, e muamua lava ona tatau ona vaʻavaʻai le hypoglycemia. Afai e le mafai ona ave le toto i le taimi o le faoa faamalosi, o le suʻega e faia i le matelaina ma le pulea o le kalukaca i lalo o le vaavaaiga faifaipea a se fomaʻi. Faʻalavelave faʻalavelave mo le 10-20 itula, pe a fai o faʻalavelave faʻafuaseʻi e tutupu, e faʻaaogaina e le iv poo le inisiua o le glucagon. Aʻo leʻi faʻatonuina le glucagon ma le 30 minute talu ona maeʻa le faʻatonuga, ua ave le toto e fuafua ai metabolites ma hormones (vaai le laulau 33.3).

1. O le tui vaʻaia. Ole mafuaʻaga masani lenei o le hypoglycemia i le ono masina o le olaga.

1) O le tele o taimi, o le hyperinsulinemia e mafua mai i le sili atu o le pule faitalia o le inisalini e mafua mai i le hyperplasia beta-cell, insulinoma poʻo le non-idioblastosis. O le umi o le anapogi e mafua ai le hypoglycemia i tamaiti o loʻo iai nei faʻamaʻi.

2) Leucine le faapalepale. O le pule sili atu o le inisalini e mafai ona mafua ona o mea amino o loʻo maua i le susu, aemaise leuʻau. I tamaiti e le faʻaogaina leucine, o le hypoglycemia e tupu pe'ā uma ona fafagaina susu ma le susu po o meaʻai e tele i le lecine. O le faʻamalositino o le inisalini i le tali atu i le lecine e masani lava ona faʻaleleia i tamaiti e maua i hyperplasia beta-cell, insulinoma, poʻo le non-idioblastosis.

3) O le puleaina o le inisalini, o le faʻafoega ole vailaʻau oona ma isi vailaʻau e mafai ona mafua ai le hyperinsulinemia i se tamaititi e le mafatia i le maʻisuka (tagai i le Ch. 33, itulau VIII).

i. Togafitiga. E le pei o pepe faatoa fananau mai, pepe ma tamaiti matutua e le manaʻomia se uumi o le kulukose ma le tofia o le somatropin poʻo le cortisol. Afai o le hypoglycemia e mafua mai i le hyperplasia beta-cell, insulinoma poʻo le nezidioblastosis, togafitiga umi ma le diazoxide (5-15 mg / kg / aso tautala i 3 inumaga) e faia. O le mea masani, o le diazoxide e mafai ai e oe ona faʻamautuina masani mo le tele o masina ma e oʻo lava i tausaga. Octreotide e aoga foi. Faʻatasi ai ma le toe faʻafoʻi o le hypoglycemia i le togafitiga ma le diazoxide, faʻapea foʻi ma le faʻaalia o aʻafiaga o le diazoxide (hirsutism, edema, toto maualuga, hyperuricemia), o le vaega pancreatectomy ua faʻaalia. Faʻatasi ai ma le leʻocine le faapalepale, o se meaʻai talafeagai e faʻatulagaina.

2. O le le lava o le STH poʻo le cortisol e seasea ona mafua ai le hypoglycemia i tamaiti ua sili atu i le 1 masina. O le hypoglycemia ona o le le lava o nei hormones e tupu pe a maeʻa le anapogi umi. O le suʻesuʻega e faʻavae i luga o taunuuga o se suʻega o le toto na faia i le taimi o se osofaʻiga o le hypoglycemia, o le faʻaopoopoga i le kulūkose pe a maeʻa ona faʻaitiitia le pulega o le glucagon pe i totonu o tapulaa masani. I le taimi o le anapogi, o le faʻaititia o le kulūkose ua faʻaitiitia, ma o le faʻateleina o gaʻo gaʻo maualalo ma tino o le ketone ua faʻalautele, pei o le hypoglycemia o le anapogi. Faailoga faʻapitoa o le faʻasalaituitu poʻo le faʻaleagaina o le pituitary gland i tamaiti matutua: faʻasolosolo, paʻu o le tuputupu ae, faailoga o le faʻavaeina o le tino (mo se faʻataʻitaʻiga, faʻateleina le ICP). Faailoga o le le atoatoa o le tino: hyperpigmentation, faateleina masima, hyponatremia, ma hyperkalemia.

3. O le faʻamalolo o le hypoglycemia. O le masani lea o le hypoglycemia i tamaiti e 6 masina i le 6 tausaga.

a. Etiology. O le mafuaaga o le anapogi o le hypoglycemia o le le mafai ona faatumauina le masani i le taimi o le anapogi. O le pathogenesis o le hypoglycemia o le anapogi e leʻi faʻateleina (sei vagana ai le hypoglycemia pe a maeʻa le anapogi i tagata mamaʻi ma le le lava o hormones contrainsular - STH ma cortisol). O le hypoglycemia o le anapogi e masani lava ona tupu i le leai o ni meaʻai i tagata gasegase e matua afaina pe o le gastrointestinal disorders, aemaise pe a uma le moe umi. O nisi taimi i na tulaga, o le hypoglycemia e faʻaalia i le faʻavevesi poʻo le leiloa o le mafaufau.

e. Faʻamaumauga o fale suʻesuʻe. I le toto na faia i le taimi o se osofaiga o le hypoglycemia, o le maualuga o le kulukose ma le inisalini e maualalo, ma o le maualuga o tino o le ketone e maualuga. E mafai Ketonuria. O le faateleina o le kulukose i le maea ai o le pulea o le glucagon e sili atu i le masani. O le anapogi mo le 14-24 itula e faʻaaogaina ai le hypoglycemia. Ina ia le aofia ai se faaletonu o hormones contra-hormonal, fuafua le mea o loʻo i ai i STH ma cortisol.

i. Togafitiga. Afai e maua se le lelei o le STH poʻo le cortisol, e faia le togafitiga o le hormone. Afai e leai se toesea o hormones contra-hormonal, o se mea taumafa e maua i le popo ma meaʻai gaʻo, ua tatau ona vaevaeina (6-8 taimi i le aso). Faatasi ai ma maʻi ogaoga tigaina, o mea inu e aofia ai le tele o le kulukose e fautuaina. O le faʻaogaina o tino o le ketone i le urine e masani ona fuafuaina. Afai e maua le ketonuria i tua o togafitiga o meaʻai, o le glucose e maua i le fua faatatau o le 6-8 mg / kg / min e puipuia ai le hypoglycemia matautia. O le togafitiga o mea taumafa e aoga tele i le tele o tagata gasegase, i le 7-8 tausaga le matua, ua taofia ai osofaiga a le hypoglycemia.

O le hypoglycemia o le faʻamaʻi faʻamaʻi o le ituaiga o hypoglycemia e mafua mai i le taumafaina o meaai (tagai foi mata. 34, itulau VIII). O lenei fomaʻi o le hypoglycemia e masani ona masalomia i tamaiti ma tamaiti, ae e seasea ona faʻamaonia le faʻamaonia. O le suʻesuʻega o le hypoglycemia faʻamaʻi faʻasalasili e faʻavae i luga o le mafuaʻaga o le suʻega o le faapalepale o le glucose: 3-5 itula i le maeʻa ai o le kulukose i se fualaau o le 1.75 g / kg (maualuga 75 g) maualalo toto kululusega Punaoa (fesoʻotaʻiga)

Soifua Maloloina faʻafuaseʻi Faʻamatalaga eletise: taʻitaʻi / ed. S.F. Bagnenko, M.Sh. Khubutia, A.G. Miroshnichenko, I.P. Minnullina. - M .: GEOTAR-Media, 2015. - (Siata "Guides National"). - http://www.rosmedlib.ru/book/ISBN9785970433492.html

Isi faitauga (fautuaina)

1. Aynsley-Green A, et al. Nesidioblastosis o le pancreas: Faʻamatalaina o le syndrome ma le puleaina o le hypoglycemia hyperinsulinemene leʻo. Arch Dis Child 56: 496, 1981.

2. Burchell A, et al. Hepatic microsomal glucose-6-phosphatase system and sudden sudden infant death syndrome. Lancet 2: 291, 1989.

3. Le atoatoa le Carnitine. Lancet 335: 631, 1990. Faʻatonu.

4. Haymond MW. Hypoglycemia i pepe ma tamaiti. Endocrinol Metab Clin North Am 18: 211, 1989.

5. Ogi G. Glycogen faʻamaʻi faʻamaʻi. I VC Kelley (ed), Practice of Pediatrics. New York: Harper & Row, 1985.

6. Sulufiu Y, Gutman A. Ole gasegase o le muscle carnitine i tagata mamaʻi e faʻaaoga ai le acid valproic. J Pediatr 118: 646, 1991.

7. Sperling MA. Hypoglycemia i le pepe fou ma le pepe. I le F Lifshitz (ed), Pediatric Endocrinology: O se Taiala Fomaʻi. New York: Dekker, 1990. Pp. 803.

8. Sperling MA. Hypoglycemia. I le R Behrman (ed), Nelson Textbooks of Pediatrics (14th ed). Philadelphia: Saunders, 1992. Pp. 409.

9. Maliu faʻafuaseʻi pepe ma aʻafiaga tuʻufaʻatasia o le gaʻo faʻamalolo. Lancet 2: 1073, 1986. Faʻatonu.

10. Treem WR, et al. Hypoglycemia, hypotonia, ma cardiomyopathy: O le ata o le falemaʻi o le acyl-Co-A dehydrogenase deficiency. Pediatrics 87: 328, 1991.

11. Volpe JJ. O le hypoglycemia ma le manua o le faiʻai. I le JJ Volpe (ed), Neurology o le pepe fou. Philadelphia: Saunders, 1987. Pp. 364.

12. Wolfsdorf JI, et al. Glucose togafitiga mo le glycogenosis ituaiga I i pepe: Faʻatusatusaga o le vavalaʻau e le faʻasusu ma le faifai pea o le glucose feedings. J Pediatr 117: 384, 1990.

O a faʻamaʻi e maua mai i le hyperglycemia syndrome?

O le maʻi o le Hyperglycemia o se faʻalavelave o faʻamaoniga faapitoa, lea o loʻo tuʻuina atu ma le tuʻufaʻatasiga pe maeʻa le le maua o le kulukose e siama o le tino. O le maʻi maʻi faʻapitoa e muamua atu i le tele o faʻamaʻi:

p, blockquote 5,0,0,0,0 ->

  • ituaiga 1 ma le ituaiga 2 maʻisuka
  • hyperthyroidism
  • Cushing's syndrome
  • gasegase tino
  • maʻi o le pancreatic o ituaiga eseese,
  • cystic fibrosis.

O le tulaga o le hyperglycemia e le mautonu. E mafai ona mafua uma i tulaga taʻitasi o le faateleina o le suka i le toto ma i se tulaga tumau tumau o le faateleina o le kulukose.

p, blockquote 6.0,0,0,0,0 ->

I le faʻaopopo atu i mafuaʻaga faʻavae o le hyperglycemia, o loʻo i ai mataupu o le faʻamaonia o le faʻasologa o togafitiga.

p, blockquote 7,0,0,0,0 ->

p, blockquote 8,0,0,0,0 ->

Ituaiga o Hyperglycemia

O le natura o le faʻaaliga, o le setete o le toto maualuga o le suka ua vaevaeina i ni ituaiga:

p, blockquote 9,0,1,0,0 ->

  • masani
  • le tumau
  • e le o taʻua.

O ituaiga uma o le hyperglycemia ei ai ona lava mafuaʻaga ma atinae.

p, blockquote 10,0,0,0,0 ->

Faʻafitauli hyperglycemia

O se faʻafitauli tele lenei o faʻaauau pea o faʻafitauli o le tino, lea e tuʻuina atu i ni neuropathy. O le mea muamua, muamua lava, mo le maʻisuka.

p, blockquote 11,0,0,0,0 ->

p, poloka 12,0,0,0,0 ->

O le foliga masani e iloagofie ai le tulaga o le maualuga maualuga o le suka e tumau, ma i le leai o ni auala e faʻamalolo ai togafitiga e mafai ona oʻo atu ai i le hyperglycemic coma.

p, blockquote 13,0,0,0,0 ->

O se auiliiliga o le hyperglycemia o loʻo ave i luga o se manava gaogao, o faailoga e iloa ai le fua moni o le suka i totonu o le toto.

p, blockquote 14,0,0,0,0 ->

p, blockquote 15,0,0,0,0 ->

Faʻamatalaina

E tusa ai ma le faʻavasegaina faavaomalo, o le hyperglycemia e le o taʻua o loʻo faʻamaonia i lalo o le code 73.9. E mafai ona faʻaalia i le auala lava lea e pei o isi hyperglycemia i tolu tikeri o le malosi:

p, poloka poloka 17,0,0,0,0,0 ->

  • malamalama - e oʻo atu i le 8 mmol / l glucose i le toto na ave i luga o se manava gaogao,
  • ala - e oo atu i le 11 mmol / l,
  • mamafa - sili atu i le 16 mmol / l.

E le pei o isi ituaiga o togafitiga, o lenei faamaʻi e le o iai ni mafuaaga manino mo le tupu, ma e manaʻomia ai le vaʻaia ma le tausiga o faʻalavelave faʻafuaseʻi pe a oʻo i se tulaga ogaoga.

p, poloka poloka 18,0,0,0,0 ->

p, blockquote 19,1,0,0,0 ->

Mo se faʻamautinoaga atoatoa, ua faʻataʻitaʻiina nisi metotia o suʻesuʻega:

p, blockquote 20,0,0,0,0 ->

  • Faʻaipoipoina o le manava
  • MRI o le faiʻai
  • toto suesuega o le toto
  • faʻataʻitaʻiga.

E tusa ai ma faʻamatalaga na maua, ua faʻamautu e le fomai le mafuaaga moni ma faʻamaonia togafitiga e faʻamoemoe e faʻaitiitia le faʻamaʻi faʻamaʻi. Aʻo faʻamalololōina, o osofaiga a le hyperglycemia e alu ese na o latou.

p, blockquote 21,0,0,0,0 ->

Hypoglycemia

Le itiiti ifo le lamatia o le setete o le hypoglycemia (i le Latina - hypoglycaemia), lea e mafua ona o le faaitiitia o le toto toto. O le hypoglycemia o loʻo faʻaalia i lalo o le tulafono E15 ma le E16 e tusa ai ma le ICD 10.

p, blockquote 22,0,0,0,0 ->

Taua! O le umi faaumiumi o le faʻaitiitia o le kulukose o le toto e mafai ona mafua ai se gasegase o le hypoglycemous i se tagata.

p, blockquote 23,0,0,0,0 ->

O le mea lea, pe a oʻo ifo le maualuga o le suka i lalo ifo o le 3.5 mmol / l, e tatau ona faia ni mea faanatinati.

Hypoglycemia syndrome

O le maʻi o le hypoglycemia o se faʻafitauli iloga faʻapitoa o faʻamatalaga faʻalauiloa o se maʻi ma nisi o neuropathy. E faʻaalia e ia lava ia faʻamaoniga nei:

p, blockquote 25,0,0,0,0 ->

  • vaivaiga
  • pallo o le paʻu,
  • taʻavale
  • sosolo
  • e le ogatasi le fatu fatu,
  • vevesi o vae, gasegase vaivai.

I tulaga ogaoga, o le maʻi o le hypoglycemia e faʻaalia ai o ia lava o le faʻavevesi ma le leai o se malamalama. O se tagata faapena e manaʻomia se fesoasoani vave: faia se iniseti o le kulukose ma mataʻituina le tulaga o le laulaufaiva ina ia le fusi.

p, blockquote 26,0,0,0,0 ->

Pepa o le hypoglycemia

E tolu ituaiga o hypoglycemia i le faigata:

p, blockquote 27,0,0,0,0 ->

  • muamua tikeri
  • tikeri lona lua
  • hypoglycemic coma.

O pepa taʻitasi o loʻo i ai ona lava faʻaaliga ma faʻailoga. Afai ua uma ona oʻo i se tagata le agavaʻa pe faʻapitoa o le hypoglycemia, ona tatau lea ona i ai pea se mea manaia i le lima ina ia maua le taimi e vave taofia ai se osofaiga fou.

p, blockquote 28,0,0,0,0 ->

p, blockquote 29,0,0,1,0 ->

Muamua tulaga

O le uluaʻi faʻataʻitaʻiga o loʻo faʻaalia i uiga nei:

p, blockquote 30,0,0,0,0 ->

  • sosolo
  • pallor
  • faateleina i le muso leo,
  • suiga i le fatu fatu, lona faateleina faateleina.

O se tagata i lenei taimi e mafai ona lagona se osofaiga malosi o le fiaai, ita. O le faʻaalia o le vavalaʻau e mafai ona taʻitaʻia ai aʻafiaga.

p, blockquote 31,0,0,0,0 ->

Coma

E fuafuaina i le maualuga o le suka o le toto e itiiti ifo ma le 1.6 mmol / L. I lenei tulaga, e ono oʻo mai faʻamaoniga nei:

p, blockquote 34,0,0,0,0 ->

  • faamaopoopoina le motusia
  • leai se vaaiga mamao
  • tulaga faʻamalosia
  • gasegase o le cerebral i mataupu ogaoga.

E masani lava ona tupu vave le coma ma vave, o se togafitiga e sili ona matautia mo le maʻisuka.

p, blockquote 36,0,0,0,0 ->

Faʻavasegaga o le hypoglycemia

E tele faʻasologa o le hypoglycemia. O i latou uma e eseese i mafuaʻaga ma metotia o togafitiga. O ituaiga o togafitiga nei e iloga:

p, blockquote 37,0,0,0,0 ->

  1. O le inu o le ava e mafua mai i le faʻaaogaina umi o le ava i le tele o mea. O faʻasalaga i totonu o le ate e faʻaosofia ai le paʻu o le toto.
  2. O le ituaiga o le hypoglycemia e tupu i fanau e fananau mai i tina e maua i le maʻisuka, poʻo pepe ua uma ona fanau. O lenei ituaiga o gasegase e aliali mai lava i itula muamua o le soifuaga o se tamaitiiti ma e manaʻomia ai le fetuunaiga o le tulaga.
  3. Ole fomaʻi o togafitiga e fesootaʻi ma le le lelei o meaai, ae le maua ai le maʻisuka. O ia tagata e foliga mai e tumu, latou te fai si mea itiiti.
  4. O le tulaga masani o le hypoglycemia e tumau ma e manaʻomia togafitiga masani. O le tele o taimi, o lenei fomu o se taunuuga o le le lelei o le maualuga o le endocrin - o le hypothalamus ma le pituitary gland. O se faʻaosoosoga o le setete ua umi le anapogi.
  5. O le pa'ū mataʻutia i le toto kulukose i lalo e faʻaosofia ai le maʻi o le hypoglycemia. O lenei fomaʻi o le faʻamaʻi masani e manaʻomia vave fesoasoani i le tagata maʻi i le tulaga o le tuiina o le kulukose. O le maʻisuka e mafai ona faʻaosofia ai le maʻi o le hypoglycemia pe afai o se tui tele o le inisalini na faʻatautaia.
  6. O tupe maua mai fafo e aunoa ma ni faʻaaliga vaaia, e masani lava ona faʻaalia i le po. I le avea ai o se tulafono, o lenei ituaiga o hypoglycemia e faʻatuina pe a maeʻa osofaiga a le maʻi. Ole ituaiga o faʻamaʻi pipisi e mafai ona faʻasolosolo.
  7. O le vai o le hypoglycemia e tupu pe a uma le taotoga i luga o le manava po o le manava. E fesootaʻi ma le leai o se aʻafiaga o aʻafiaga o le gastrointestinal tract i le taimi ua maeʻa.

O le mea moni, o le auala autu i le togafitia o togafitiga o le maualalo o le kulukose o le glucose injections ma meaʻai lelei.

p, blockquote 38,0,0,0,0 -> p, poloka poloka 39,0,0,0,1 ->

Ae e taua foi le iloa o le maʻi autu e mafua ai lenei maʻi, ma amata togafitiga i le taimi.

Short description

Hypoglycemia - o le faʻaitiitia o le kulukose toto o le itiiti ifo i le 3.33 mmol / L. O le hypoglycemia e mafai ona tupu i tagata soifua maloloina pe a mavae ni nai aso o le anapogi poo ni nai itula pe a uma le utaina o le kulukose, lea e mafua ai le faateleina o le inisalini ma le faaitiitia o le kulukose i le leai o ni faailoga o le hypoglycemia. O le siama, o le hypoglycemia e iloa ai ia lava i le faaitiitia o le kulukose i lalo o le 2.4-3.0 mmol / L. O le ki i le siakiina o le Tupuna e tolu: • faʻaaliga o le neuropsychic i le taimi o le matelaina, • le kulūkose o le toto e itiiti ifo i le 2.78 mmol / l, • faʻamafanafanaga o se osofaʻiga e ala i le tautala poʻo le vevesi o le faʻaaogaina o le solution dextrose. O le faʻaaliga tele o le hypoglycemia o le hypoglycemic coma.

Faʻamatalaga Faʻamatalaga • Inisalini togafitiga • Faʻafitauli umi o le maʻisuka (sili atu ma le 5 tausaga) • Tuai • Faʻailoga o fatugao • Maʻi fatu gase • Faʻailoga cardiovascular • Hypothyroidism • Gastroenteritis • Faʻailo • Alcoholism.

Vaʻaiga faʻapitoa. O le hypoglycemia o se faailoga pito i luma o le tele o faʻatoʻaga faʻatoʻaga, mo se faataitaiga: • Hypoglycemia ona o le leai o se tupe (231530, r) - o le hypoglycemia ma le maualuga o le inisalini ma le gau o le glucagon • Hypoglycemia ma le glycogen synthetase deficiency (# 240600, r) Falemaʻi: o le hypoglycemia faʻaleagaina, hypoglycemia ma le hyperketonemia i le taimi o le anapogi, hyperglycemia ma hyperlactatemia i taimi o fafagaina, faʻaleagaina maʻi. Laboratory: glycogen synthetase deficiency • Le fua o le fructose - 1.6 - phosphatase (229700, r) • Leucine - faʻaaogaina o le hypoglycemia (240800, r) - tele ituaiga o hypoglycemia faʻaleagaina • Hypoketotic hypoglycemia (# 255120, carnitine palmitoyl transferase deficiency I * 600528, 11q, CPT1 le atoatoa le gaʻo, r).

Etiology ma pathogenesis

• O le anapogi o le hypoglycemia •• Insulinoma •• O le hypoglycemia e mafua mai i le faʻaaogaina o le inisalini poʻo fualaau oona (hypoglycemic) (e le masani ona mafua mai i salicylate, e - adrenoblockers poʻo quinine) •• O tumema faʻapitoa e mafua ai le hypoglycemia. E masani lava o lapopoʻa lapopoʻa ia o loʻo i totonu o le manava o le manava, o le tele o taimi e mafua mai i le sosolo (mo se faataitaiga, fibrosarcoma), e ui lava o le ate ma le isi o isi tumema o loʻo matauina. O le masini o le hypoglycemia e le o malamalama lelei i ai, latou te lipotia le inu malosi o le kulukose e nisi masima ma le fatuina o mea inisalini. • O le hypoglycemia e mafua mai i le ethanol e matauina i tagata taʻitoʻatasi ma le faaitiitia o faleoloa glycogen ona o le ava, e masani lava 12-24 itula pe a uma ona inu. O le olaga faaletino e sili atu ma le 10%, o le mea lea, e manaʻomia vave le suʻesuʻega ma le puleaina o le --xtrose (i le taimi o le oxidation o le ethanol i le acetaldehyde ma le acetate, o le NADP faʻapitoa ma le maua o le NAD e manaʻomia mo le gluconeogenesis). Faʻaleagaina o le glycogenolysis ma le gluconeogenesis, e manaʻomia mo le fausiaina o le kulukose i le ate i le taimi o le anapogi, e oʻo atu ai i le hypoglycemia •• O faʻamaʻi pipisi e mafua ai le faʻaitiitia o le glycogenolysis ma le gluconeogenesis, e lava mo le faʻaalia o le hypoglycemia. O isi tulaga faapena e matauina i le siama o le hepatitis viral poo le leaga o le gase o le ate, ae le o tulaga ogaoga o le cirrhosis poo le hepatitis •• Isi mafuaaga o le anapogi o le hypoglycemia: cortisol le atoatoa ma / poo le GH (mo se faataitaiga, e le atoatoa le malosi poo le hypopituitarism). O le toilalo o le fatu ma le fatu e i ai taimi e maua mai ai le hypoglycemia, ae o mafuaʻaga o lona tupu e le malamalama lelei.

• O le hypoglycemia faʻaalia e tupu i totonu o ni nai itula pe a uma ona faʻaaogaina gaʻo gaʻo •• O le hypoglycemia o meaʻai e tupu i tagata gasegase pe a maeʻa le gastrectomy poʻo isi togafitiga faʻapope, e mafua ai ona oʻo vave le ulu atu o meaai i totonu o le togafiti laiti. O le faʻaleleia vave o le gaʻoina o meaʻai e faʻaosofia ai le malosi o le inisalini, mafua ai le hypoglycemia i se taimi pe a uma ona 'ai •• O le hypoglycemia faʻamaʻi i le maʻisuka. I nisi tulaga, i tagata gasegase i le amataga o le maʻisuka, i se taimi mulimuli ane, ae o le tuusaʻo tele o le inisalini e tupu. A maeʻa ona 'ai, o le plasma glucose e maualuga pe a mavae le 2 itula, ona faʻaitiitia ai lea i le maualuga o le hypoglycemia (3-5 itula pe a uma ona' ai) •• O le hypoglycemia galue e maua i maʻi e maua i le neuropsychiatric disorders (faʻataʻitaʻiga, faʻatasi ai ma le maʻi vaivai masani).

Faailoga (faʻailoga)

Ata faʻaleleia faʻamalamalamaina e ala i le fiaʻai e faʻapipiʻiina ma faʻamaʻi ma le faʻamaonia.

• Faʻailoga o le neurological e maualalo i le glucose •• Faʻasalaga •• Faʻanoanoa •• Faʻanoanoa •• Faʻafitauli leaga (eg, diplopia) •• Paresthesias •• Fomaʻi •• Ava o le hypoglycemic (e masani ona tupu faʻafuaseʻi).

• O faailoga faʻapitoa e maua i le faʻaitiitia o le faʻaititia o le kulūkose •• Hyperhidrosis •• Faanoanoa •• Faʻasalaga o pito i tua •• Tachycardia ma lagona o le le atoatoa o le fatu •• Faateleina le toto maualuga •• Faʻaleaga osofaʻiga.

Tau tausaga • Tamaiti: o le hypoglycemia lē tumau o le vaitaimi fou, o le hypoglycemia o tamaiti matutua ma matutua atu • Tuai: i le tele o tulaga, o le hypoglycemia e fesootaʻi ma maʻi faʻamaʻi poʻo le faʻaaogaina o fualaau oona.

Toto e masani ona mafua ai le hypoglycemia le tumau.

Faʻailoga

Suesuega Laboro • Fuafuaga o le plasma glucose level ma le glucose tolerance test • O le fuafuaina o le C - peptide o loʻo faʻaalia ai le punavai o le inisalini •• O le kulūsese maualuga ma le maualuga o le inisalini, faʻasolosolo mo le insulinoma, eo faatasi ma le maualuga o le C - peptide •• Laititi o le C peptide e faʻaalia ai punavai o le maualuga o le inisalini • Suʻega o le ate, filifiliga o le insulin, cortisol.

Le aʻafiaga o fualaau faasaina. O le Sulfonylurea e faaosofia ai le gaosiga o le inisalini ma le C - peptide, o le mea lea, ina ia le aofia ai le hypoglycemia, o le toto poo le suesuega o le urine e faia i sauniuniga o sulfonylurea.

Aoaoga Faapitoa • Plasma glucose pe a uma le 72 itula le anapogi e itiiti ifo i le 45 mg% (itiiti ifo i le 2.5 mmol / l) i fafine ma le itiiti ifo ma le 55 mg% (3.05 mmol / l) i tagata • Suʻega ma le tobutolide: pe a faʻafoʻosaʻoina, o le kulukose i le 20- 30 min ua faʻaititia e le itiiti ifo i le 50% • Fuafuaga i le Radioimmune ile maualuga ole inisalini • CT poʻo le ultrasound o tino o le tino e faʻaesea le tumo.

Vaʻaia faʻafitauli. O le hypoglycemia o le mafaufau, poʻo le pseudohypoglycemia. O le tele o gasegase (e masani lava o tamaitai e 20-45 tausaga) e maua i le hypoglycemia faʻamalosi, ae o se tasi ituaiga o faʻamaoniga e masani ona fesoʻotaʻi ma le ogaoga o le gaioiga poʻo le vegetative-faʻaleagaina o le tino (o loʻo i ai foi le taua tele i le aʻafiaga o nei faʻaʻailoga). O ia maʻi e faigata ona togafitia. O faʻatalanoaga a se fomaʻi-fomaʻi e manaʻomia.

TULAGA

Taʻiala • O se taumafataga maualuga i le porotini (i tagata gasegase e maua ai le faʻamaʻi - maualalalo i le gaʻolaʻo gaʻo). Manuia masani ma vaevaega • Pe a oʻo mai faailoga muaʻi o le hypoglycemia - faʻaaogaina faʻaoga o meaʻai gaʻo (digesite 2-3 tbsp o le susu, kuki, fuʻa) • Afai e le mafai e le tagata maʻi ona 'ai, Glucagon injected i / m poo s / c (i totonu o lo tatou atunuu o le kalena e seasea faaaoga) • I le tulaga o le hypoglycemia e mafua mai i fualaau faasaina, e le aofia ai lona faaaogaina poo le mataituina ma le totoʻa le fualaau o fualaau faasaina • Aloese mai le malosi faaletino ma le popole.

Fualaau o filifiliga

• Soifua maloloina faʻafuaseʻi •• Afai e le mafai ona faʻatonuina le glucose, 40-60 ml o le 40% o le iv o le vailaʻau faʻapitoa e faʻatinoina mo le 3-5 minute mulimuli mai le afaina faifaipea o le 5 pe 10% o le vaifofo o le dextrose •• I le tulaga o faʻamaʻi faʻamaʻi i tamaiti togafitiga amata i le afaina o le 10% solu solution i se fua faatatau o le 3-5 mg / kg / min pe sili atu foi. • I le hypoglycemia e mafua mai i fualaau oona (hypoglycemic drugs) (e fai ma faataitaiga, sulfonylurea o meaola), dextrose e tatau ona faaauau ma onosai e tatau ona mataituina mo le 24 -48 itula ona o mea e tupu koma toe tupu awn.

• E mafai ona faʻatonuina le glucagon IM / SC i le tagata maʻi i le pito i luga o le tauau poʻo le ogavae (e masani ona faʻaaogaina i lo tatou atunuu). Glucagon e masani ona faʻaaogaina le faʻaalia o le hypoglycemia i totonu o le 10-25 minute; i le leai o se aafiaga, e le o fautuaina le inisiua. Laʻau o glucagon: tamaiti ei lalo ifo o le 5 tausaga - 0.25-0.50 mg, tamaiti mai le 5 i le 10 tausaga - 0.5-1 mg, tamaiti e silia ma le 10 tausaga ma matutua - 1 mg.

Faʻailoga • O le edema Cerebral • Faʻafitauli o le neurological tumau.

ICD-10 • E15 Lese o le hypoglycemic non-diabetic • E16 O isi faʻalavelave o le gaioiga i totonu o le pancreas • P70 Faʻafitauli faʻafitauli o le gataifale gasegase patino i le fetus ma le pepe faatoa fananau mai • T38.3 Faʻatau faʻatasi ma le inisalini ma vailaʻau faʻasolosolo hypoglycemic antidiabetic drugs

Faamatalaga • O le faʻamalosia (faʻamatalaina) o le suʻega o le kulukose e mafai ona taʻitaʻia ai le hypoglycemia. E tatau ona manatua e silia i le 1/3 o tagata soifua maloloina, o le hypoglycemia o le symptomatic poʻo le asymptomatic o loʻo matauina i totonu o le 4 itula i le maea ai o lenei suʻega. e - Faʻailoga mea e faʻapipiʻi ai siama faʻamaʻi le faʻaogaina o le hypoglycemia.

Tuua Lau Faamatalaga