Hyperglycemia - o le a, ituaiga, pathogenesis ma togafitiga o le maʻi

I le solia o le gaosiga o le gaʻo, o le hyperglycemia e mafai ona atiaʻe (o le faʻamasinoga o le kulukose i totonu o le toto e sili atu nai lo

5.5 mmol / L) ma le hypoglycemia (e itiiti ifo i le 3.3 mmol / L).

O le maualuga o le kulukose o le toto e faalagolago i le ituaiga o faʻataʻitaʻiga (toto atoa, vevela poʻo capillary, plasma) ma luga o le sampling mode (i luga o se manava gaogao - le kulukose i le taeao pe a ma le 8 itula o le anapogi, 2 itula pe a uma le suʻega toleniga o le glucose).

O le pathogenesis o le hypoglycemia e fesootai ma:

- le lava le aoga o le kulukose i totonu o le toto,

- faʻavave le aveeseina o le kulukose mai le toto

-o le tuufaatasiga o nei mea.

Eseesega i le va o le physiological and pathological hypoglycemia.

Soifua maloloina o le hypoglycemia. E maua i le mamafa ma le faaumiumi o le malosi o le tino, o le mafaufau faaumiumi o le mafaufau, i tamaitai i le taimi o le lactation, e atiina ae pe a uma le hyperglycemia e mafua mai i le totogiina o le inisalini i totonu o le toto.

O le hypoglycemia faʻaleagaina (hyperinsulinism). E tupu i tagata mamai e maua i le maʻisuka e fesootaʻi atu i le maualuga o le inisalini i taimi o togafitiga. Mafuaaga: adnoma cellletitis (incaloma), syndrome Zollinger-Ellison (pancreatic adenoma poʻo le carcinoma, lea e tupu mai i sine α o tamaʻi motu o Langerhans e nafa ma le faʻamalosi o glucagon ma gastrin).

O le hypoglycemia faʻaleagaina (e aunoa ma le hyperinsulinism). O loʻo faʻaalia: faʻatasi ai ma togafitiga o fatugao ma le faʻaitiitia o le laasaga mo le kulukose, lea e mafua ai le leiloa o le kulukose i le urine, le gaogao maso o gaʻo, faʻamaʻi o le ate ma le faʻasaina o le glycogen synthesis ma le gluconeogenesis (hepatitis tuga ma le tumau), le atoatoa o le tino (glucocorticoid deficiency), hypoavitaminosis B1, galactosemia ma fomaʻi faʻamaʻi o le glycogenosis, matelaina poʻo le le lelei o meaai (hypoglycemia taumafa), le lava le faiga o tulafono faatonutonu o le metabolism o gaʻo i pepe faatoa fananau mai.

O le Hyperglycemia e sili atu ona taatele. E i ai ituaiga o hyperglycemia.

Faaletino o le Hyperglycemia. O nei tulaga vave e mafai ona toe suia. O le masani masani o le kulukose o le toto e tupu e aunoa ma ni mea e faasaʻo ai. E aofia ai:

1. Maualuga hyperglycemia. Ona o le taumafa o mea taumafa o loʻo i ai faʻamalosi. O le faʻatupulaia o le kulukose i le toto e mafua ona o lona vave faʻaleleia mai le inumaga. Faʻatoagaina o le elemene o le hormoni e sē-sene o le pancreatic tinlets o Langerhans e amata ona faʻaleleia pe a uma ona ulu atu meaai i le vavagana o le waha ma oʻo atu i le maualuga pe a oʻo atu meaʻai i le duodenum ma le tootoo. O maualuga i le insulin ma le toto glucose concentrations e fetaui lelei i le taimi. O le mea lea, o le inisalini e le gata ina faamautinoaina ai le maua o meaʻai gaʻo i suauu o le tino, ae faʻamapulaa ai foi le faateleina o le maualuga o le kulukose i totonu o le toto, e puipuia ai lona gau i le urine.

2. Neurogenic hyperglycemia. E atiina ae i le tali i lagona tiga ma e mafua mai i le faʻasaʻolotoina o catecholamines i totonu o le toto, lea e faia i totonu o le mafaufau ma iloa ai o latou aʻafiaga maualuga. O le kulukose ua faʻamalolo e vave ona ulu atu i le toto, mafua ai le hyperglycemia.

Faʻaleagaina o le hyperglycemia. Mafuaaga:

1) faaletonu o le neuroendocrine - o le solia o le fua o hormones o le hypo- ma le hyperglycemic action (faatasi ai ma maʻi o le pituitary gland, o le tino o le cortex, ma le le lava o le gaosiga o le inisalini, glucagonoma),

2) faʻasalaga faʻasolosolo o le totoga tutotonu, faʻalavelave faʻalavelave cerebrovascular,

3) galuega ole ate i le cirrhosis,

4) tulaga faʻamalosia, pe a oʻo mai le faʻavae o le glycogen muscle ma le lactate, lea e faʻapipiʻiina ai le kulukose i le ate,

5) le aʻafiaga o mea nakoti (morphine, ether), faʻafiafiaina ai le popolega popole popolega, e fesoasoani i le atinaʻeina o le hyperglycemia.

O le a le hyperglycemia: pathogenesis, faʻamaoniga, faʻafitauli faigata ma togafitiga togafitiga

O fomaʻi ma le hyperglycemia o loʻo taʻu mai ai se tulaga e faʻaalia ai i le suʻega toto se maualuga maualuga o le kulukose. E tulai mai le suka mo mafuaaga eseese. E le o le maʻisuka lenei.

O le a le mea e aofia ai le hyperglycemia, o le a le mea e tupu, o le a le faʻafitauli o loʻo iai, pe faapefea ona maua ma togafitia - o le a taʻu mai e le tusiga e uiga i nei mea uma.

O le a lenei mea

O le Hyperglycemia o loʻo faʻaalia i luga o le maualuga o le maualuga o le suka i luga o le maualuga o le masani.

Ona o le le atoatoa o le inisalini, o siama e amata ona iloa ai le fiaai, aveesea lo latou gafatia e gaosi ai gaʻo gaʻo, glucose, ma faʻamaʻi atoa. O se taunuuga, o le acetone e amata ona fausia ma faaputuputu. O lenei mea e mafua ai le soliga o faiga faʻasolosolo ma gasegase i galuega a le tele o totoga ma tino.

E i ai laasaga o le faasologa o le hyperglycemia:

  • talafeagai
  • muamua
  • faʻapitoa.

O vaega autu o le hyperglycemia:

O le Hyperglycemia e taatele i le maʻisuka. Ae e mafai ona matauina ma isi faʻafitauli. O nisi taimi e gafa ai le suka i se tagata maloloina.

Ole maualuga o le kulukose e afaina ai le aoga o totoga ma tino. O le mea lea, e tatau ona e tuʻuina atu le toto mo se auiliiliga.

Faʻavasegaga

E faʻatatau i le mamafa o faʻamaoniga, e tupu ai le hyperglycemia:

  • malamalama. O fua o le kulukose anapogi e mai le 6 i le 10 mmol / L,
  • malosi malosi (o le tau e mai le 10 i le 16 mmol / l),
  • mamafa (mita o le glucose toto e sili atu nai lo le 16 mmol / l). Afai o le tau e sili atu nai lo le 16.5 mmol / L, o loʻo i ai se tulaga lamatia o se coma poʻo se tulaga faʻapitoa.

I tagata gasegase ua maua i le maʻisuka, ua vaevaeina le hyperglycemia i ni ituaiga se lua:

  • paʻu. Afai e leʻi 'ai le tagata maʻi mo le tusa o le 8 itula, o le maualuga o le kulukose plasma e oʻo atu i le 7.2 mmol / l pe sili atu,
  • tolopoina. E tupu pe a uma ona 'ai. Sugar e silia ma le 10 mmol / L.

O le Hyperglycemia e iloga foi:

  • maʻi faʻaleaga. E tupu i le maʻi o le endocrine. Uiga mo le maʻisuka,
  • physiological. E tumau. E tupu mai ona o le faʻaogaina o le tino, faʻaaogaina o le tele o meaʻai gaʻo, masini malosi, popole,
  • fefiloi.

Faʻavae i luga o mafuaaga, o le hyperglycemia e iloga:

  • masani. Faʻaalia i lalo o le aʻafiaga o aʻafiaga faʻavae. O le maʻi o le Hyperglycemia e tupu i nisi taimi i le talaaga o faʻamaʻi pipisi. Tulaga masani mo le maʻisuka ituaiga 1,
  • popole. E aliali mai o ia lava o se tali atu i se faʻalavelave o se natura faʻalagona-lagona. Faʻasagaga o tulaga faigata i totonu o le tino o le tagata, o le tuufaatasia o hormones e taofiofi ai le faagasologa o le glycogenesis e faaosofia. I lenei foi vaitaimi, o le faagasologa o le gluconeogenesis ma le glycogenolysis ua faateleina. O lenei le mautonu o tulaga o hormonal e mafua ai le faateleina o le suka o le plasma,
  • taumafa. Maitauina pe a uma ona 'ai. E le aʻafia i tulaga faʻaleagaina. E tupu pe a ave se tele o oloa e aofia ai gaʻo vailaʻau. O lenei ituaiga togafitiga e le manaʻomia ai togafitiga. A maeʻa sina taimi, o faʻamaumauga e faʻaitiitia ai i le masani,
  • faʻamalo. E tupu i le le tutusa o le hormonal faasaga i le talaaga o faʻamaʻi pipisi. Catecholamines ma glucocorticoids e faateleina ai le kulukose toto.

O le Hyperglycemia o le tupuaga tutotonu e atiina ae ona o le le lelei o suauu o nofoaga autu o le hypothalamic.

O le le maua o le toto e mafua ai le faʻasaʻoina o STH-RF, faʻateleina le glyconeogenesis.

O le pathogenesis o le hyperglycemia ona o le afaina o mea oona poʻo le faʻaleagaina o le faʻalavelave faʻapitoa e tutusa. O masini inisalini e tali i le maualuga maualuga o le suka e ala i le tuʻuina atu o se aofaiga tele o le hormone.Faatasi ai ma le atrophia o le mea faʻapipiʻi, o le kulūkose e teuina i se maualuga maualuga. Ina ia faʻaitiitia, e tatau ona e faʻalauiloaina fualaau faʻapitoa.

Faatasi ai ma le hyperglycemia, ei ai se tulaga lamatia o le glucosuria. E masani lava e tupu lenei mea pe a oʻo atu le faailo o le kulukose i tua atu o le maualuga o le suka o fatugaʻo - 170-180 mg.

Tau maua (Maua uma!)

  • Paypal Cash (Up to $ 1000)
  • Western Union transfer (Up to $ 1000)
  • BestBuy kata kata (Up to $ 1000)
  • Newegg meaalofa kata (E oo atu i le 1000 $)
  • Kata kata meaalofa (Up to $ 1000)
  • Pepa meaalofa meaalofa Amazon (Up to $ 1000)
  • Samsung Galaxy S10
  • Apple iPhone XS Max
  • Ma le tele o isi meaalofa

Na pau le mea e tatau ona e faia o kiliki le ki lalo (GET REWARDS) ma faʻamaeʻaina soʻo se ofo na lisiina, mulimuli ane o le a mafai ona e filifilia lou taui (faʻatapulaʻa le aofaʻi!):

O le Hyperglycemia o se tulaga lea o le maualuga o le kulukose o loʻo aofia i totonu o le toto o le a maualuga atu nai lo le faʻamaufaʻailoga. Afai o le siitaga e taua, o se maualuga maualuga o le coma (hyperglycemic or hyperosmolar) ua faia, lea e mafai ona oo atu ai i le le atoatoa ma, i le sili atu ona matuia o togafitiga, e oo lava i le oti. I le tusiga, o le a tatou mafaufau i le mea e tatau ona fai pe afai e faʻaalia mai le hyperglycemia, pathogenesis, ituaiga, ma le mea autu o faʻamaʻi.

Mafuaaga o le hyperglycemia le tumau ma faaumiumi

E mafai ona tumau le tulaga o le hyperglycem mo se taimi uumi pe avea ma se mea puupuu.

O mafuaʻaga mo le faʻagasologa le tumau o le glucose plasma o loʻo tuʻuina atu i lalo:

  • faʻalavelave masani
  • sili atu le taumafa o meaʻai gaʻo,
  • maʻitaga
  • ogaoga tiga e mafua ai ona faateleina lou thyroxine ma le adrenaline i le toto,
  • le lava o vitamini C ma le B1,
  • afaina o le oxide gaʻo,
  • mamafa toto
  • maʻi suka
  • hyperplasia o le cortex,
  • ave ni vaega o fualaau faasaina. Mo se faʻataʻitaʻiga, antidepressants, diuretics, beta blockers, fentamidine, sugar sugar,
  • faʻamaʻi pipisi
  • le gaioiga faʻaletino faaletino.

O le hyperglycemia i taimi uumi e mafua ona o le soliga o le gaosiga o le gaʻo ma le le lelei o gaioiga endocrine.

O mafuaʻaga masani o le hyperglycemia o loʻo lisiina i lalo:

  • faʻatasi ai ma le ituaiga muamua o le maʻisuka, o le faʻateleina o le inisalini e faʻaititia tele ona o le faʻafanoga o sela o le pancreatic, faʻaogaina o le inflammatory i le okeni. Afai e 75% o sene e maua ai le hormoni ua faʻaumatia, ua tupu mai le hyperglycemia,
  • i le isi ituaiga o maʻisuka, o le lagona o le inisalini i siama o le tino ua vaivai. O le hormone e le faʻafefeina e tusa lava pe lava le gaosiga. O le mea lea, o le kulukose i le toto e faateleina.

I le iloaina o mafuaʻaga o le hyperglycemia, aloese mai mea e faʻaosofia ai, o loʻo i ai se avanoa e faʻaitiitia ai le ono mafai ona maua le faateleina o le suka.

Aʻo maualuga le kulukose i luga o le masani, e matauina e se tagata le faʻaalia o uiga nei:

  • matagogo
  • malosi malosi e le mafaamatalaina
  • faanenefu vaaiga
  • vaivai,
  • e masani ona faia (e masani lava i le po),
  • se faateleina i le volumine o le urine,
  • vave le mamafa o le mamafa
  • faʻamaʻi le faʻamalolo
  • o foliga vaaia o le vevela,
  • faʻafeiloaʻiga masani o faʻamaʻi.

Mo le ketoacidosis, lea o loʻo matauina i le maʻisuka, o faʻamatalaga nei o uiga ia:

  • le manogi o fua mai le gutu
  • tiga i le manava,
  • faʻamaʻi
  • fenumiai ma le leiloa o le malamalama
  • gasegase maualuga o mama
  • taʻavale
  • moe
  • vili

Afai o faʻaʻailoga e pei ona taʻua i luga e aliali mai, e tatau ona siaki le toto mo le suka ma ave ni fua talafeagai.

Faʻatulagaga autu

Afai e maua le hyperglycemia, o le a se mea e tatau ona ou faia? I le taimi muamua, e tatau ona faʻavae le ituaiga o togafitiga faʻapitoa e puipuia ai se osofaʻiga. O le maʻi e mafai ona tupu i ni auala eseese, eseese i le faiga o le faʻavaeina ma le ituaiga o faʻamalosiaga i luga o le tagata. O tagata e maua i le maʻisuka (DM) e masani lava ona feagai ma se fomu o le meli.

"Suʻesuʻega o le Hypoglycemia" e faia i luga o le faavae o le faʻavasegaina o ituaiga:

  • Taimi Na te atiae e tetee atu i le talaaga o pathoces pancreatic.
  • Uiga E faʻaosoosoina pe a mavae ni faʻalagona umi ma faʻafitauli faigata.
  • Meaʻai. E tupu loa pe'ā uma ona 'ai.
  • Hormonal Malunaiga o le faʻasalaga o le tino e faʻaosoina ai.

Mafaufau i manatu taʻitasi i auiliiliga.

Faʻaiʻuga

E taua le iloa! I le gasologa o taimi, o faafitauli ma le maualuga o le suka e mafai ona oʻo atu ai i le tele o faʻamaʻi, e pei o faafitauli i le vaʻaia, paʻu ma lauulu, maʻi o le tino, gangrene ma e oʻo lava i tumutumu faʻamaʻi! Na aʻoaʻoina e tagata aafiaga tiga ina ia faʻamautuina a latou gaʻo fiafia ...

Afai e le toe aumaia le glycogen i le masani, e tupu tele faafitauli i:

Ketoacidosis i le maʻisuka ituaiga 2 e seasea. E sili atu le uiga o le maʻisuka ituaiga 1. I lenei tulaga, o le maualuga o le toto ua faateleina. Afai e te le tuuina atu se fesoasoani muamua i se tagata, o le a pa'ū o ia i se paʻu ma maliu.

Faʻailoga

Aʻo leʻi togafitia le hyperglycemia, e tatau ona e fuafuaina le maualuga o le suka ma le mafuaaga o lona faateleina. Mo lenei mafuaʻaga, o loʻo suʻesuʻeina ai se suʻega. Ina ia iloa le maualuga o le suka, ua faia se suʻesuʻega ole plasma. E maua se toto toto i luga o se manava gaogao i le taeao.

Afai o le suʻega e latalata i le 126 mg / dl, o loʻo taʻu mai ai le maʻisuka.

Le faamaninoina o le siama, faia se suʻesuʻega pathomorphological. O loʻo faʻaalia ai pe o fesoʻotaʻi faʻamaʻi pipisi e fesootaʻi ma le faʻamaoni.

Aua le teena se suʻesuʻega atoa. E taua le faailoaina o le mafuaaga o le tulaga mativa. Ona sili atu lea ona aoga le togafitiga.

Afai e faʻaititia le maualuga o le kulukose, ona toe faia lea o se suʻega o le carbohydrate. Ina ia faia lenei mea, latou te inuina se ipu suamalie suamalie ma a maeʻa ni nai itula latou te ofoina atu le toto mo le suʻesuʻeina o meaola.

Ina ia faʻaitiitia le faʻafitauli, o le suʻesuʻega lona lua o suʻesuʻega falesuesue e faʻataʻitaʻiina pe a maeʻa le vaiaso. E fautuaina foi le pasia o se auiliiliga lautele o le urine ma se suega mo le hemoglobin glycosylated.

O le hyperglycemia mama e le manaomia e togafitia ai fualaau. O le kulūkose e faʻapitoa i le suia o le olaga soifua, meaʻai.

E aoga foi le faia i taimi uma o faʻamalositino e fetaui ma le tulaga ma le matua o le tagata. Afai e maua le maʻisuka, o le a manaʻomia le inisalini.

I aso nei, o loʻo faʻaaogaina e endocrinologists ia fualaau e togafitia ai le hyperglycemia:

  • Victoza. Puleaina manaoga ma faʻaitiitia le avanoa o le 'ai,
  • Siofor. Faʻaitiitia le faʻasolosolo o le glucose plasma,
  • Glucopeli. E pei o Siofor,
  • Aktos. Faateleina le lagona o le tino o le tino i le insulin.

O le togafitiga e faia, o le fua o le endocrinologist filifilia taitoatasi mo tagata maʻi taitoatasi. I le taimi o togafitiga, e taua le mataituina o meaʻai. I tagata e maua i le maʻisuka latou te faʻaaogaina vailaʻau o le hypoglycemic, o le hypoglycemia e mafai ona fai ma taumafa le talafeagai.

Afai o le mafuaaga o le hyperglycemia o le maʻi pancreatiti poʻo se isi faʻamaʻi, e tatau ona togafitia togafitiga faʻavae.

I luga o le Initaneti e tele auala o togafitiga masani e mafai ona foia ai le hyperglycemia. O aʻafiaga taua o loʻo iai i nisi o laau totō e fesoasoani e faʻaitiitia le maualuga o le suka i totonu o le toto ma faʻamautinoa le tulaga o le maʻi.

O nei meatotino e faapitoa lava le faalauiloa i le juniper, eucalyptus ma le geranium. O le aoga o le lauti mai lau birch, blueberries, decoction of rhizomes of burdock, launiu pi.

Soo se faiga faʻavae e tatau ona malilie i se fomaʻi. A leai, o loʻo i ai se faʻafitauli o le faʻaleagaina o le tulaga.

Puipuiga

Ina ia aloese mai le atinaʻeina o le hyperglycemia, e tatau ona faia ni puipuiga. E aoga le faia o gaioiga faʻagasolo i aso uma. E taua le togafitia o faʻamaʻi uma ile taimi. E faʻaaoga lenei i se tagata e le maua le maʻisuka.

I le i ai o faʻafitauli o le endocrine, e mafai ona alofia le oso i le suka e ala i le mataʻituina o kulūkose ma asiasiga faʻapitoa i le fomaʻi.

O se vaega tāua o le puipuia o se mea lelei talafeagai. O le meaai e filifilia taʻitasi e le fomaʻi mo maʻi taʻitasi.

E i ai tulafono lautele e mafai ona faʻaitiitia ai le lamatiaga o le faatupuina o le hyperglycemia:

  • aua le soona fai. O se aofaiga tele lava o meaai lelei e maua ai se faʻalavelave i luga o le paʻu,
  • 'ai i se taimi atofaina,
  • 'ai faʻatasi i vaega laiti,
  • mataʻituina le aoga o meaʻai i le kalori,
  • e faʻaitiitia ai le tele o meaʻai gaʻo i le 'ai,
  • ave vailaʻau faʻamaʻi.

Afai e te tausisia ia tulafono, o le a leai ni faafitauli i le maualuga o le suka.

I le maʻitaga ma pepe faatoa fananau mai

I le taimi o le maitaga, o suiga ogaoga e tutupu i le tino. O le maʻisuka ituaiga o nisi taimi e atiaʻe ai. Ua faamatalaina lenei mea e ala i le faateleina o le maualuga o hormones lea e avea ma tagata tetee i inisalini.

O le Hypovitaminosis, o se mea e le paleni, o le atuatuvale, le tele o le toto, o le faʻaauau pea o fualaau e mafai ona afaina ai gasegase gaʻo.

E taua le aloese mai le atuatuvale ao maitaga

O le vaega aʻafia e aofia ai tamaitai i le tulaga:

  • ma le tele o maitaga
  • mamafa tele
  • o le na masani ona fanauina fanau e sili atu i le 4 kilokalama,
  • o loʻo i ai pathoces o le pancreas.

Ole aʻafiaga o le hyperperglycemia e aʻafia ai le tulaga o le fafine maʻitaga, ae o le soifua maloloina o le tamaititi.

Mo se pepe fou, o se lisi o taunuuga ua tuuina atu i lalo:

I se pepe faatoa fananau mai ma le maualuga maualuga o suka, faʻalavelave faʻalavelave tau atinaʻe, e mafai ona matauina le le lelei o galuega a le tele o okeni ma faiga.

O le mafuaaga o le hyperglycemia i pepe e mafai ona avea o se siama, ave ni togafitiga faapitoa, eseese maʻi.

Ina ia puipuia le hyperglycemia i se maitaga maʻitaga ma se pepe faatoa fanau mai, e taua le mataʻituina o meaai paleni, maualuga o le suka, mamafa. O tina faatalitali e manaomia le faia o suʻega fuafuaina i se taimi talafeagai.

Vitio faʻatalanoa

E uiga i uiga ma taunuuga o le hyperglycemia i le vitio:

O le mea lea, o le hyperglycemia ua matauina e uiga i le talaaga o le gasegase, pathoces o le pancreas ma isi totoga. Afai ole maualuga ole kulukose, e mafai ona tupu ni faafitauli ogaoga. O le mea lea, pe a aliali mai uiga faʻaalia, e tatau loa ona e faʻafesoʻotaʻi se fomaʻi.

O le a ia faatonuina se suʻega ma filifili se togafitiga lelei. O fafine maʻitaga e tatau ona matua faʻaeteete ia i latou lava. A uma lava, o le hyperglycemia e aʻafia ai le gata o le tulaga o le lumanai, ae o le soifua maloloina ma le atinaʻe o le tamaititi.

Hyperglycemia syndrome

O le maʻi o le Hyperglycemia o le faateleina o le suka o le toto. O lenei togafitiga e mafai ona tupu i tagata ei ai faʻamaʻi o le endocrin system, e masani lava i tagata e maua i le maʻisuka. O lenei maʻi e mafai ona atiae i luga o le tele o tausaga ma i ni nai minute.

E tolu ituaiga o hyperglycemia e masani ona iloga e tusa ai ma lo latou faigata: agamalu, agavaʻa ma ogaoga. Ole ituaiga e eseese e faalagolago i le maualuga o le kulukose i totonu o le toto. Mo tagata e maua i le maʻisuka, o le maʻi e iai ona lava ituaiga:

  • anapogi (hyperglycemia) (e tupu pe afai e le o 'ai le tagata i le sili atu ma le valu itula),
  • aoauli hyperglycemia (pe a faʻatuputeleina le kulukose pe a uma ona 'ai).

E le gata i lea, o lenei maʻi ua vaevaeina e le tumau ma tumau. Faitau e uiga i mafuaʻaga o le maualuga o le hyperglycemia i lalo, ae o mea nei e mafua ai se mea le tumau:

  • faʻapalepale faʻapalepale
  • maualuga le gaosiga o le carbohydrate
  • mamafa le toto
  • leai ni vitamini C po o le B1,
  • maʻitaga

I le faʻaitiitia o le hyperglycemia lē tumau, ua lava lea e faʻaumatia ai lona faʻapogai ma faʻatalanoa se tagata tomai faapitoa i luga o nisi gaioiga ina ia le alu ese le tulaga ma e le avea ma taimi masani.

Mo le puipuia o le natura le tumau o le maʻi mai le avea o se togafitiga faifaipea, e taua le iloa e uiga ile mafuaaga.

Hyperglycemia: mafuaʻaga

O le mafuaʻaga o lenei suiga e maualalo le maualuga o le insulin. O lenei hormone e gaosia e le pancreas, ma e manaʻomia e le tino ona faʻagasolo le kulukose. O le tele o taimi, o le le lava o le inisalini e faʻaalia saʻo lava i tagata mamaʻi o loʻo maua i le maʻisuka (muamua ona paʻulalo, ona le toe mafai ai lea e le tino ona iloa ia inisalini, e tusa lava pe lava lona maualuga).

O le mea lea, o le hyperglycemia e faʻaalia o ia lava pe afai o se tagata e mafatia i le maʻisuka na misia se vailaʻau poʻo le inisalini tui, pe solia foi se taumafa faapitoa.

O le maʻi e tupu foi ia i latou e masani lava i le bulimia nervosa - o se tulaga lea e sili atu ai le taumafa a se tagata nai lo lona tino.E pei ona taʻua i luga, o le siʻitia o le gaʻo gaʻo e taʻitaʻi atu ai i se taimi le tumau mai le masani, ae o le masimosa nervosa o se gasegase umi, ma o le hyperglycemia ua lava le taimi e avea ai ma taimi masani.

O le Hyperglycemia e mafai foi ona mafua mai i siama e mafua ai le tino o le endocrine e maua ai hormoni puipuia, lea e taofia ai le gaosiga o le inisalini.

O faʻamaʻi e mafai foi ona atiaʻe e avea o se itu o soo se vailaʻau.

Ina ia iloa lenei suiga i le taimi, e taua le iloa pe faʻapefea ona aliali mai ia lava, ona o le maualuga o le maualuga o le maualuga o le suka e mafai ona oʻo atu ai i se coma.

  • faaumiumi le susu ma le galala tele (ona o le maualuga maualuga o le kulukose, o le suavai ua aveesea mai tisipesa, o lenei mea e masani ona tupu i luga o le mucous membranes, o le mea lea o le gutu malogo),
  • e masani ona faia (e fesoʻotaʻi ma le faʻaaogaina o le tino),
  • vaivaiga (ona o le tele o volumes of fluid, o le metabolism i totonu o kela e faasolosolo malie, faasolosolo malie, faaitiitia le gaosiga o le eletise),
  • leiloa o mea mamafa (toe faʻaleagaina, paʻu o le tino, paʻu o le tino)
  • vaivai ma vaivaiga,
  • faʻanoanoa vaaia
  • tulaga ita
  • pallor

Mo tagata o loʻo faʻamuamua e faʻamalosia le totoga mo le tasi mafuaaga poʻo le isi, o loʻo i ai le tele o togafitiga e puipuia ai faʻasalaga:

  • e tatau ona mataʻituina le taumafa na faʻatonuina e le fomaʻi ma faia ai le tele o avega talafeagai,
  • e le manaomia le faaseʻeina o le taumafa o le suka ma le inisua o inisalini,
  • maualuga le maualuga o le suka i le toto ma i le taimi e tasi,
  • e tatau ona logoina le fomaʻi e uiga i oso uma i le toto kulukose,
  • i le mea tonu lava, taumafai e maua i taimi uma ia vailaʻau faʻasaina ma oe

E pei ona taua i luga, o le hyperglycemia e faʻaalia ia lava aemaise lava i tagata e maua i le maʻisuka.

Talu ai, e tusa ai ma fuainumera, e 8% o ia tagata i totonu o le faitau aofai o tagata, o faʻamatalaga e uiga i amioga vave i uluai faʻaaliga o le hyperglycemia o le a le sili atu mo soʻo se tasi: muamua, e tatau ona fua le maualuga o le suka i le kesi, pe a maualuga, faia se inisalini ma toe faia nei laasaga i totonu o le lua itula seia oʻo ina pa'ū le maualuga o le suka. Afai e leai se faʻaleleia atili, e tatau loa ona e faʻafesoʻotaʻi se fomaʻi.

E tatau ona inu le tele o le suavai pe a mafai, e sili atu le talafeagai o le vai o le mineral alkaline, pe afai e maitauina le paʻu o le tino paʻu, e mafai ona e fufuluina i se solo solo.

E tatau ona e malamalama e tusa lava pe le o se taimi umi le maualuga o le hyperglycemia mo oe ma mafua mai i se tasi taimi, e sili ona lelei le feutagai ma se fomaʻi ma ave suʻega talafeagai e puipuia ai faʻafitauli ma le atinaʻe o le maʻisuka.

O lenei tusiga na faʻaaliga 340 taimi

Hyperglycemia: Faʻailoga ma Togafitiga

Category: Setema Faʻatulagaga: 28524

O le Hyperglycemia o se tulaga faʻaleagaina e alualu i luma ona o le faateleina o le maualuga o le kulukose i totonu o le toto e uiga i le talaaga o maʻi o le endocrine, e aofia ai le maʻisuka. O le maualuga o le maualuga o le suka toto mai le 3.3 i le 5.5 mmol / L. I le glycemia, o fuainumera e faateleina i le 6-7 mmol / L. O le tulafono mo le ICD-10 o le R73.9.

O lenei tulaga e matua lamatia tele, aua a aunoa ma le tuuina atu o le fesoasoani muamua, e tupu mai se coma. Pe a oʻo mai uluaʻi faʻamaoniga, e faʻaalia ai se maʻi, e tatau ona vave valaʻau i se 'au taʻavale.

O le mafuaaga autu mo le atinaʻe o le hyperglycemia o le maualalo maualalo o le insulin i le tino o le tagata (o le autu autu o lenei hormone o le faaitiitia o le maualuga o le suka i le toto). E taua le matauina o le hyperglycemia e faaumiumi ma puupuu-taimi.

Mafuaaga o le hyperglycemia le tumau:

  • faʻamaʻaina le tino i faʻamaʻapa,
  • le tele o le faʻaaogaina o meaʻai gaʻo i meaai,
  • ogaoga tiga o le tiga, lea e o gatasi ma le faʻateleina faasela o le adrenaline ma le thyroxine,
  • tauaveina se tamaititi,
  • popole
  • mamafa toto
  • siama faʻamaʻi poʻo le hyperplasia o le ola,
  • hypovitaminosis o vitamini B1 ma le C.

O le mafuaaga autu mo le umi o le maʻi o le le mafai lea ona faia tulafono faatonutonu neuro-endocrine i le gaosiga o le gaʻo.

O mafuaʻaga autu o le hyperglycemia

Taimi

O lenei fomaʻi ua alualu i luma e faasaga i le maʻisuka. O le faʻaitiitia o le faʻaaogaina o le insulin o le mafuaaga autu lea mo lenei tulaga. E faʻamalosia lenei mea e ala i le faaleagaina o sela o le pancreas, faʻapea foʻi ma aʻafiaga.

O le foliga masani o ituaiga e lua:

  • posterala hyperglycemia postprandial. O le faʻasalaga o le suimui e faʻaleleia pe a uma ona '
  • paʻu. E atiina ae pe afai e le 'aina e se tagata se meaʻai mo le 8 itula.

  • faigofie. O maualuga o le suka e mai le 6.7 i le 8.2 mmol / L,
  • o le averesi e mai le 8.3 i le 11 mmol / l,
  • mamafa - faailoga i luga aʻe o le 11.1 mmol / l.

Meaʻai

O le ituaiga o mea taumafa ua manatu o se tulaga o le physiological lea e alualu i luma pe a uma ona 'ai e se tagata le tele o gaʻo. O le maualuga o le kulukose e oso i totonu o le itula talu ona 'ai. E leai se mea e manaʻomia e faasaʻo ai le hyperglycemia, ona o le maualuga o le suka e toe foʻi i tulaga masani.

Symptomatology

E taua le vave faʻaalia le maualuga o le maualuga o le kulukose i totonu o le toto ina ia mafai ona maua ai le maʻi i le fesoasoani muamua ma taofia ai le alualu i luma o faʻalavelave matautia. Ina ia faia lenei mea, e tatau ona e iloa ia faailoga autu o le hyperglycemia:

  • ogaoga le faʻaleagaina, ae le o se mea e faaosofia,
  • matuai galala
  • numera o laugutu
  • ogaoga tele
  • faʻalauteleina o le 'ai (uiga iloga),
  • soona inu tele
  • ogaoga tiga
  • faaitiitia le taimi o le mafaufau,
  • o se uiga iloga o se maʻi o le foliga mai o se manogi o le acetone mai le gutu o le tagata maʻi,
  • vaivai,
  • faʻaoga faifaipea,
  • vevela paʻu.

Hyperglycemia i tamaiti

O le gasegase i tamaiti e mafua ona o le faateleina o le maualuga o le suka i le toto toto i le 6.5 mmol / L. E taua le iloa o loʻo iai lenei tulaga i nisi tulaga e mafai ona tupu e aunoa ma se faailoga se tasi.

O le Hyperglycemia e masani ona maua i pepe faatoa fananau mai. E oʻo mai i le taimi nei, e le mafai e fomaʻi ona fai atu ma le mautinoa le mea moni e mafua ai lenei tulaga e atiaʻe.

E masani ona tupu le suāsusu i tamaiti e laʻititi ifo i le 1.5 kilokalama, pe na mafatia i le siama, encephalitis, maningitis ma isi maʻi matautia.

Afai e le maua lenei tulaga faʻaleagaina i se taimi tatau ma e le o fesoasoani le tamaititi, ona faʻaaogaina lea o le faiʻai ole tino, lea, i le itu, e oʻo atu ai i foliga vaaia o le afaina ma le fulafula.

Hyperglycemia

Fesoasoani i le tulaga o se osofaiga o le hyperglycemia:

  • E taua tele le faʻaitiitia o le maualuga o le elemene i le manava. I lenei tulaga, ua tuʻuina atu le tagata maʻi e 'ai atili fualaau faisua ma fualaau' aina, ma inu vai inu minerale ma le sodium,
  • fufuluina le paʻu ma se solo susu. O le tino ua faʻamalūina, ma o le auala lea e maua ai le vai ua leiloloa,
  • gasegase vai ma le vaifofo vai - fesoasoani e aveese le acetone mai le tino.

Togafitiga o le hyperglycemia e tatau ona faʻatinoina vave, e pei o uluaʻi faailoga na faʻaalia. O le fesoasoani o le faʻatinoina o le inisalini e faʻaititia ai le maualuga o lou suka.

E tatau foi ona e faia le faamamaina ma le faamalolo o le vai ma togafitiga le lelei. I le togafitiga o le hyperglycemia, e tatau foi ona mulimuli i se meaʻai, moe ma malolo.

O le taimi fesoasoani e fesoasoani e le gata ina faʻamaonia le tulaga o le maʻi, ae ia aloese foi mai faafitauli faigata.

O faʻamaʻi faʻamaʻi tutusa:

Ketoacidosis (faʻatusatusa faʻamaoniga: 6 mai le 12)

Ketoacidosis o se faʻalavelave faʻalavelave o le maʻisuka, lea, a aunoa ma le togafitiga talafeagai, e mafai ona oʻo atu ai i se maʻi suka poʻo le oti foi.

O le a amata le alualu i luma pe afai e le mafai e le tino o le tagata ona faʻaaoga atoatoa le kulukose e avea o se punaoa malosi, ona e leai se inisalini o le hormone.

I lenei tulaga, ua faʻaaogaina le masini totogi, ma ua amata ona faʻaaogaina e le tino ia gaʻo ulufale mai o se punaoa malosi.

... o le maʻisuka insipidus (fetaui o faailoga: 5 mai le 12)

O le maʻisuka insipidus o se maʻi na mafua ona o le leai o vasopressin i le tino, lea ua faʻamatalaina foi o se hormonone antidiuretic. O le maʻisuka lipipidus, o lona uiga o le solia o le suavai ma faʻaalia ai o le fia inu pea i le taimi lava lea e tasi le faateleina o le polyuria (faʻalauteleina o le faʻamalosi), o le, i le taimi nei, o se maʻi e seasea tupu.

... Faʻasalaga (faʻamaoniga tutusa: 5 mai le 12)

O le vaʻavaʻavaʻaʻi o se vaitau faapitoa i le olaga o se fafine, o lona taimi e patino mo sui taʻitasi. O le ituaiga vaeluaga lea i le va o le faʻavaivaia ma le vevela o le taamilosaga faataamilosaga ma le mea mulimuli mulimuli ane o le mea e tupu i le taimi o le moa.

... Maʻisuka i tagata (faʻatusatusa faʻamaʻi: 5 mai le 12)

O le maʻi suka i tagata o se faʻamaʻi o le tino o le endocrine, e aʻafia ai le tulaga o loʻo i ai le solia o le fesuiaiga o le vai ma le gaʻo i le tino o le tagata. E mafua ai ona le afaina ai le tino, lea e nafa ma le gaosia o se hormone taua - inisalini, ma o le mea lea o le a le avea ai le suka ma glucose ma maua ai i le toto.

... O le maʻi suka i tamaiti (faʻatusatusa faʻamaoniga: 5 mai le 12)

O le maʻisuka i tamaiti o se maʻi gasegase, e aofia ai le carbohydrate, e faʻavae i luga o le maʻi o le pancreatic. O lenei totoga i totonu e nafa ma le gaosiga o le inisalini, lea e ono mafai ona matauina i le maʻisuka e sili atu le itiiti pe itiiti foi le puipuiga. O le fua faatatau o le aofaʻi e 1 le tamaititi mo tamaiti e 500, ma i pepe faatoa fananau mai - 1 pepe i le 400,000.

Faʻasalalau, mea taumafa, hyperglycemia physiological

O le Hyperglycemia o se faʻamaoniga faʻapitoa o se maʻi gasegase o le gaʻo lea e fausiaina ma le maualuga tele o le kulukose toto. O le anapogi o le toto suka o le 3.3 - 5, 5 mmol / L.

O le pathogenesis o le hyperglycemia e faigofie tele - o se mea e le tutusa ai le maualuga o le kulupu ma le faʻaaogaina. O le le lava o le toe faʻaaogaina o gaioiga e mafua mai le faʻalauteleina o meaʻai pe faʻaititia le faʻaaogaina o le suka i le tino.

E atiina ae i le toesea o le inisalini poʻo le faʻateleina o le faʻasologa o hormones e mafua ai lenei maʻi. Ae le gata i lea, o le faateleina o le suka i le toto e mafai ona faʻaleagaina ma faʻaleagaina.

O faʻasalaga o lenei ituaiga ua vaevaeina i ni ituaiga o hyperglycemia:

  • Atiae i le faagasologa o le le lelei o le galueaina o le pancreas, e nafa ma le gaosia o le inisalini. O le auala lenei e faʻaleleia ai le hyperglycemia tumau Afai e faʻalavelave pe faʻaitiitia le pancreas, o le faagasologa o le gau o le kulūkose - glycolysis, e faʻaitiitia le faʻaitiitia ma taʻitaʻia ai le faaputuga o suka i totonu o le toto. O ia ituaiga o maʻi masani faʻapena e atiina ae i le maʻisuka, faʻapea foi i taimi o faʻamaʻi pipisi o le pancreas: gasegase pancreatitis (o le mea na tupu i le hyperglycemia naʻo le taimi o le faʻamaʻi tele o le maʻi), ma isi.
  • O isi ituaiga: - o le hyperglycemia taumafa e fesootaʻi ma le taumafaina o meaʻai, - hyperglycemia o le ogatotonu, - lagona poʻo le atuatuvale - atiaeina i le vaitaimi o le malosi o le mafaufau-lagona, - atiaʻe i le vaitaimi o le faʻafefe i mea oona ma masini faʻainisinia i le tino tutotonu. Manua faʻamaʻi o le ulu ma le faiʻai, o le tino o le mafaufau ma le vavaelaʻau, tulaga oona, afaina o foliga o le faiʻai, faʻamaʻi, ma isi mea, - hormonal - hyperglycemia, o lona natura o le le lelei o le tino - o le gasegase hyperglycemia.

Faaletino ma meaʻai

O le hyperglycemia o le tino e aofia ai le faʻamaʻi ma le neurogenic pathogenesis. Faatasi ai ma le ituaiga o le physiological, o le toe faafoiina o mea e le manaomia ai ni mea faasao, talu ai ona o le kulukose o se tulaga tutoatasi ua faatulagaina.

O le hyperglycemia o mea taumafa (aano) e atiaʻe i le taimi o se taumafataga e tumu i mea oona, o se tulaga masani faaletino.

O le faateleina o le kulukose e mafai ona matauina i le faaiuga o le itula muamua pe'ā uma ona 'aʻai, pe a maeʻa le itula ona faʻaitiitia le tau ma oʻo atu i tulaga masani.

O le mea e maua ai le faʻaitiitia vave o le maualuga o le suka o le toto e faavae i le faʻaaogaina o le inisalini, o le hormone na gaosia e le motu o Langerhans o le pancreas.

O le gaosiga o lenei hormone e faia faʻataʻitaʻiga i le taimi o se taumafataga ma e oʻo i le pito i luga pe a oʻo mai se meaʻai i le amataga o le inumaga laiti, lea e tupu ai le afaina. O le inisalini e aafia i le felauaiga malosi o kulūkose molekone ile tino.

O le inisalini e faapaleni le aofaiga o le suka i totonu o le toto ma, ona o lona vave galueaina, e puipuia ai le hyperglycemia ma le glycosuria. O lenei mea e ese mai le gasegase o le hyperglycemia mai isi meaola, mo se faataitaiga, mai le hormonal, lagona, popole, postprandial, transient, chronic and hepatic.

O se togafitiga masani o le physiological e mafai vave ona avea ma se tagata maʻi pe afai e te faʻaleagaina meaai ma masini digestible ma gaʻo. O le mea moni, o le faateleina o le faateleina o le suka o le toto e aofia ai se mea e totogi ai - glycogenolysis, ma, o le mea lea, e tupu ai le hyperglycemia.

O lagona (popole)

O lagona o le hyperglycemia o le lagona poʻo le faʻalavelave mamafa o loʻo faʻaalia i se fomaʻi o le tino. O le tele o taimi, o le mafuaʻaga atonu o ni faʻafitauli mamafa, faʻavevega o le neuropsychic, mafuaʻaga, ma isi. Faʻasagaga ogaoga ona o le faʻafouina o le faʻalavelave alofa ma le faʻafefe, faʻapitoa le faʻalavelave faʻaleagaina.

Gaosiga gaosiga o hormones: catecholamines, glucocorticoids, triiodo- ma tetraiodoranins - e oʻo atu ai i le taofi o le glycogenesis ma i le faateleina o le gluconeogenesis ma le glycogenolysis. O le gaioiga o catechomines i le toto e taʻitaʻia ai le adenylate cyclase, lea e faʻaosofia ai le faʻasalaga o le adenosymmonophosphate cyc i le cytoplasm o skeletal muscle cells and ate.

AmP cyclic galue i le protein kinase, lea e taua ai se sao taua i le glycogenolysis. O lenei protein kinase e fuafua le fua faatatau lea e gau ai le glycogen i hepatocytes ma myocytes. Ona o le glucose ua faʻamalolo, ua iloa ai le hyperglycemia poʻo lagona mamafa.

O le faagasologa atoa e faia e tusa ai ma tulafono faʻavae mo le faʻavaveina o le faʻamalosia o gaʻo, o loʻo faʻaagaga ma i le lumanaʻi e avea o se punavai o le malosi i le faagasologa o le faʻaleleia o le tino poʻo le mafaufau.

Hormonal

O le faateleina o le maualuga o nisi o hormones i nisi faamaʻi e aafia ai le maualuga o le suka i totonu o le toto. Hormones e faʻateleina le kulūkose:

  • glucocorticoids,
  • glucagon,
  • catecholamines
  • vevela.

Symptomatology

E taua le vave faʻaalia le maualuga o le maualuga o le kulukose i totonu o le toto ina ia mafai ona maua ai le maʻi i le fesoasoani muamua ma taofia ai le alualu i luma o faʻalavelave matautia. Ina ia faia lenei mea, e tatau ona e iloa ia faailoga autu o le hyperglycemia:

  • ogaoga le faʻaleagaina, ae le o se mea e faaosofia,
  • matuai galala
  • numera o laugutu
  • ogaoga tele
  • faʻalauteleina o le 'ai (uiga iloga),
  • soona inu tele
  • ogaoga tiga
  • faaitiitia le taimi o le mafaufau,
  • o se uiga iloga o se maʻi o le foliga mai o se manogi o le acetone mai le gutu o le tagata maʻi,
  • vaivai,
  • faʻaoga faifaipea,
  • vevela paʻu.

Hyperglycemia i tamaiti

O le gasegase i tamaiti e mafua ona o le faateleina o le maualuga o le suka i le toto toto i le 6.5 mmol / L. E taua le iloa o loʻo iai lenei tulaga i nisi tulaga e mafai ona tupu e aunoa ma se faailoga se tasi.

O le Hyperglycemia e masani ona maua i pepe faatoa fananau mai. E oʻo mai i le taimi nei, e le mafai e fomaʻi ona fai atu ma le mautinoa le mea moni e mafua ai lenei tulaga e atiaʻe.

E masani ona tupu le suāsusu i tamaiti e laʻititi ifo i le 1.5 kilokalama, pe na mafatia i le siama, encephalitis, maningitis ma isi maʻi matautia.

Afai e le maua lenei tulaga faʻaleagaina i se taimi tatau ma e le o fesoasoani le tamaititi, ona faʻaaogaina lea o le faiʻai ole tino, lea, i le itu, e oʻo atu ai i foliga vaaia o le afaina ma le fulafula.

Hyperglycemia

Fesoasoani i le tulaga o se osofaiga o le hyperglycemia:

  • E taua tele le faʻaitiitia o le maualuga o le elemene i le manava. I lenei tulaga, ua tuʻuina atu le tagata maʻi e 'ai atili fualaau faisua ma fualaau' aina, ma inu vai inu minerale ma le sodium,
  • fufuluina le paʻu ma se solo susu. O le tino ua faʻamalūina, ma o le auala lea e maua ai le vai ua leiloloa,
  • gasegase vai ma le vaifofo vai - fesoasoani e aveese le acetone mai le tino.

Togafitiga o le hyperglycemia e tatau ona faʻatinoina vave, e pei o uluaʻi faailoga na faʻaalia. O le fesoasoani o le faʻatinoina o le inisalini e faʻaititia ai le maualuga o lou suka.

E tatau foi ona e faia le faamamaina ma le faamalolo o le vai ma togafitiga le lelei. I le togafitiga o le hyperglycemia, e tatau foi ona mulimuli i se meaʻai, moe ma malolo.

O le taimi fesoasoani e fesoasoani e le gata ina faʻamaonia le tulaga o le maʻi, ae ia aloese foi mai faafitauli faigata.

O faʻamaʻi faʻamaʻi tutusa:

Ketoacidosis (faʻatusatusa faʻamaoniga: 6 mai le 12)

Ketoacidosis o se faʻalavelave faʻalavelave o le maʻisuka, lea, a aunoa ma le togafitiga talafeagai, e mafai ona oʻo atu ai i se maʻi suka poʻo le oti foi.

O le a amata le alualu i luma pe afai e le mafai e le tino o le tagata ona faʻaaoga atoatoa le kulukose e avea o se punaoa malosi, ona e leai se inisalini o le hormone.

I lenei tulaga, ua faʻaaogaina le masini totogi, ma ua amata ona faʻaaogaina e le tino ia gaʻo ulufale mai o se punaoa malosi.

... o le maʻisuka insipidus (fetaui o faailoga: 5 mai le 12)

O le maʻisuka insipidus o se maʻi na mafua ona o le leai o vasopressin i le tino, lea ua faʻamatalaina foi o se hormonone antidiuretic. O le maʻisuka lipipidus, o lona uiga o le solia o le suavai ma faʻaalia ai o le fia inu pea i le taimi lava lea e tasi le faateleina o le polyuria (faʻalauteleina o le faʻamalosi), o le, i le taimi nei, o se maʻi e seasea tupu.

... Faʻasalaga (faʻamaoniga tutusa: 5 mai le 12)

O le vaʻavaʻavaʻaʻi o se vaitau faapitoa i le olaga o se fafine, o lona taimi e patino mo sui taʻitasi. O le ituaiga vaeluaga lea i le va o le faʻavaivaia ma le vevela o le taamilosaga faataamilosaga ma le mea mulimuli mulimuli ane o le mea e tupu i le taimi o le moa.

... Maʻisuka i tagata (faʻatusatusa faʻamaʻi: 5 mai le 12)

O le maʻi suka i tagata o se faʻamaʻi o le tino o le endocrine, e aʻafia ai le tulaga o loʻo i ai le solia o le fesuiaiga o le vai ma le gaʻo i le tino o le tagata. E mafua ai ona le afaina ai le tino, lea e nafa ma le gaosia o se hormone taua - inisalini, ma o le mea lea o le a le avea ai le suka ma glucose ma maua ai i le toto.

... O le maʻi suka i tamaiti (faʻatusatusa faʻamaoniga: 5 mai le 12)

O le maʻisuka i tamaiti o se maʻi gasegase, e aofia ai le carbohydrate, e faʻavae i luga o le maʻi o le pancreatic. O lenei totoga i totonu e nafa ma le gaosiga o le inisalini, lea e ono mafai ona matauina i le maʻisuka e sili atu le itiiti pe itiiti foi le puipuiga. O le fua faatatau o le aofaʻi e 1 le tamaititi mo tamaiti e 500, ma i pepe faatoa fananau mai - 1 pepe i le 400,000.

Faʻasalalau, mea taumafa, hyperglycemia physiological

O le Hyperglycemia o se faʻamaoniga faʻapitoa o se maʻi gasegase o le gaʻo lea e fausiaina ma le maualuga tele o le kulukose toto. O le anapogi o le toto suka o le 3.3 - 5, 5 mmol / L.

O le pathogenesis o le hyperglycemia e faigofie tele - o se mea e le tutusa ai le maualuga o le kulupu ma le faʻaaogaina. O le le lava o le toe faʻaaogaina o gaioiga e mafua mai le faʻalauteleina o meaʻai pe faʻaititia le faʻaaogaina o le suka i le tino.

E atiina ae i le toesea o le inisalini poʻo le faʻateleina o le faʻasologa o hormones e mafua ai lenei maʻi. Ae le gata i lea, o le faateleina o le suka i le toto e mafai ona faʻaleagaina ma faʻaleagaina.

O faʻasalaga o lenei ituaiga ua vaevaeina i ni ituaiga o hyperglycemia:

  • Atiae i le faagasologa o le le lelei o le galueaina o le pancreas, e nafa ma le gaosia o le inisalini. O le auala lenei e faʻaleleia ai le hyperglycemia tumau Afai e faʻalavelave pe faʻaitiitia le pancreas, o le faagasologa o le gau o le kulūkose - glycolysis, e faʻaitiitia le faʻaitiitia ma taʻitaʻia ai le faaputuga o suka i totonu o le toto. O ia ituaiga o maʻi masani faʻapena e atiina ae i le maʻisuka, faʻapea foi i taimi o faʻamaʻi pipisi o le pancreas: gasegase pancreatitis (o le mea na tupu i le hyperglycemia naʻo le taimi o le faʻamaʻi tele o le maʻi), ma isi.
  • O isi ituaiga: - o le hyperglycemia taumafa e fesootaʻi ma le taumafaina o meaʻai, - hyperglycemia o le ogatotonu, - lagona poʻo le atuatuvale - atiaeina i le vaitaimi o le malosi o le mafaufau-lagona, - atiaʻe i le vaitaimi o le faʻafefe i mea oona ma masini faʻainisinia i le tino tutotonu. Manua faʻamaʻi o le ulu ma le faiʻai, o le tino o le mafaufau ma le vavaelaʻau, tulaga oona, afaina o foliga o le faiʻai, faʻamaʻi, ma isi mea, - hormonal - hyperglycemia, o lona natura o le le lelei o le tino - o le gasegase hyperglycemia.

Faaletino ma meaʻai

O le hyperglycemia o le tino e aofia ai le faʻamaʻi ma le neurogenic pathogenesis. Faatasi ai ma le ituaiga o le physiological, o le toe faafoiina o mea e le manaomia ai ni mea faasao, talu ai ona o le kulukose o se tulaga tutoatasi ua faatulagaina.

O le hyperglycemia o mea taumafa (aano) e atiaʻe i le taimi o se taumafataga e tumu i mea oona, o se tulaga masani faaletino.

O le faateleina o le kulukose e mafai ona matauina i le faaiuga o le itula muamua pe'ā uma ona 'aʻai, pe a maeʻa le itula ona faʻaitiitia le tau ma oʻo atu i tulaga masani.

O le mea e maua ai le faʻaitiitia vave o le maualuga o le suka o le toto e faavae i le faʻaaogaina o le inisalini, o le hormone na gaosia e le motu o Langerhans o le pancreas.

O le gaosiga o lenei hormone e faia faʻataʻitaʻiga i le taimi o se taumafataga ma e oʻo i le pito i luga pe a oʻo mai se meaʻai i le amataga o le inumaga laiti, lea e tupu ai le afaina. O le inisalini e aafia i le felauaiga malosi o kulūkose molekone ile tino.

O le inisalini e faapaleni le aofaiga o le suka i totonu o le toto ma, ona o lona vave galueaina, e puipuia ai le hyperglycemia ma le glycosuria. O lenei mea e ese mai le gasegase o le hyperglycemia mai isi meaola, mo se faataitaiga, mai le hormonal, lagona, popole, postprandial, transient, chronic and hepatic.

O se togafitiga masani o le physiological e mafai vave ona avea ma se tagata maʻi pe afai e te faʻaleagaina meaai ma masini digestible ma gaʻo. O le mea moni, o le faateleina o le faateleina o le suka o le toto e aofia ai se mea e totogi ai - glycogenolysis, ma, o le mea lea, e tupu ai le hyperglycemia.

Faʻasalalau

O le hyperglycemia postprandial e iloa pe afai, pe a maeʻa se taumafataga masani, o le toto maualuga o le suka e maualuga atu i le 10 mmol / L. O le vave faʻaaogāina o le kulukose i totonu o le inumaga ma lona ulufale i totonu o le toto e mafai ona puipuia e ala i le tagofia o fualaau faasaina - acarbose.

Ae peitai, o le mea autu i le togafitiga o le faateleina o le felauai i le toto toto ua mateina ma o le faaitiitia o le tele o le faigofie o le digestible poly- ma oligosaccharides.

O loʻo iai, e pei foi o le hyperglycemia postprandial, e vave tupu pe'ā uma ona 'aina se mea taumafa faʻamalosi i le gaʻo poʻo vave lava pe a maeʻa le atuatuvale o le mafaufau, o lona uiga, o le fiafiaga o le tino faʻalogo.

O le tulaʻi i luga o le sukisi o le vave, ae o le faʻasaʻoina e matauina i se taimi pupuu. O fomaʻi faʻasalalau ma le tumau e ese mai isi ituaiga i totonu o lenei vave vave o le faʻaumatia.

O lagona (popole)

O lagona o le hyperglycemia o le lagona poʻo le faʻalavelave mamafa o loʻo faʻaalia i se fomaʻi o le tino. O le tele o taimi, o le mafuaʻaga atonu o ni faʻafitauli mamafa, faʻavevega o le neuropsychic, mafuaʻaga, ma isi. Faʻasagaga ogaoga ona o le faʻafouina o le faʻalavelave alofa ma le faʻafefe, faʻapitoa le faʻalavelave faʻaleagaina.

Gaosiga gaosiga o hormones: catecholamines, glucocorticoids, triiodo- ma tetraiodoranins - e oʻo atu ai i le taofi o le glycogenesis ma i le faateleina o le gluconeogenesis ma le glycogenolysis. O le gaioiga o catechomines i le toto e taʻitaʻia ai le adenylate cyclase, lea e faʻaosofia ai le faʻasalaga o le adenosymmonophosphate cyc i le cytoplasm o skeletal muscle cells and ate.

AmP cyclic galue i le protein kinase, lea e taua ai se sao taua i le glycogenolysis. O lenei protein kinase e fuafua le fua faatatau lea e gau ai le glycogen i hepatocytes ma myocytes. Ona o le glucose ua faʻamalolo, ua iloa ai le hyperglycemia poʻo lagona mamafa.

O le faagasologa atoa e faia e tusa ai ma tulafono faʻavae mo le faʻavaveina o le faʻamalosia o gaʻo, o loʻo faʻaagaga ma i le lumanaʻi e avea o se punavai o le malosi i le faagasologa o le faʻaleleia o le tino poʻo le mafaufau.

Hormonal

O le hyperglycemia Hormonal e atiina ae i le tele o le gaosia o hormones lea e faateleina ai le maualuga o le suka i le toto toto. O hormones e mafua ai le faateleina o le kulukose i totonu o le toto ma mataupu faavae o lo latou aafiaga e faapenei:

1) ma le hyperplasia o sela o tamaʻitaʻi o Langerhans, o le faʻaogaina o le glucagon e faʻamalosi, lea e faʻaosofia ai le gluconeogenesis ma le glycogenolysis i totonu o potu o le ate,

2) o le kullucocorticoids e tutusa lona aafiaga i le i ai o ni fomaʻi,

3) pheochromocytoma o le faiʻai o le gland gland e maua ai le faʻasalalauga o se faʻaopoopoga o le catecholamines, lea e faʻaosofia ai le glycogenolysis,

4) o le tuputupu aʻe o le homone i maualuga maualuga e taofi ai le glycolysis i le tele o tissuʻu tino,

5) o hormones o le thyroid e faʻateleina ai le glycogenolysis ma le gluconeogenesis ma faʻalavelave ai le gaioiga faʻafeagai. O le faagasologa e atiae pe a le lava le gaosiga o le inisalini pe ua faʻavaivaia ona aʻafiaga, faʻapea foʻi ma se faʻaopoopoga o le faʻaopoopoga o hormones e mafua ai le faateleina o le kulukose.

Faailoga o le Hyperglycemia, togafitiga, faʻamatalaga

O le Hyperglycemia o lona uiga o se faʻataʻitaʻiga o le tele o faʻamaʻi o le endocrine, lea e faʻaalia i se maualuga pe sili atu le faamalieina o le kulukose i le toto toto pe a faatusatusa i le masani. O lenei ituaiga o faʻamaoniga o le uiga lea o le maʻisuka ma isi faʻamaʻi o le endocrine.

O le masani o le suka (glucose) o le maualuga e 3.3 - 3.5 mmol / L. Afai o lenei faailoga e sili atu i le maualuga o le 6-7 mol / l, ona i ai lea o faailoga mo le siama o le hyperglycemia.

O le maualuga o le maualuga o le suka o le 16.5 mmol / L ma le maualuga e faailoa ai le atinaʻeina o se coma.

E tolu vaega o le hyperglycemia e fuafua i le maualuga o le kulukose i le toto toto.

  1. O se uiga vaivai e fuafua i le faateleina o le suka i le 6 - 10 mmol / L.
  2. O le ogaoga o le ogaoga ua maua i se kulūkose o le 10 i le 16 mmol / L.
  3. O se faʻamatalaga ogaoga o se faailoga o le maualuga o le suka i luga aʻe o le 16 mmol / L.

Mo maʻi e maua i le maʻisuka e lua ituaiga o faʻaaliga o le faateleina o le suka suka.

Afai e le 'ai le tagata gasegase mo le tusa ma le 8 itula ma o lona kulūkose e maualuga atu i luga aʻe o le 7.2 mmol / l, ona latou talanoa lea e uiga i le hyperglycemia anapogi.

O le hyperglycemia postprandial ua fuafuaina pe a maeʻa ona 'ai, o le suka e sili atu i le 10 mmol / L.

Afai o le faailoga o le kulūkose, i le leai o se faʻamaʻi o le maʻisuka, e faʻaleleia pe a uma le tele o meaai i le 10 mmol / l, ona mafai lea e le tagata ona faia le maʻisuka i le ituaiga lua.

Talu ai o aʻafiaga o le hyperglycemia e faʻaalia i le tele o faʻafitauli i le tino, o tagata mamaʻi e maua i le maʻisuka e manaʻomia le mataʻituina pea o le kulūkose o le toto.

O aʻafiaga o le hyperglycemia e mafai ona faʻaalia e ala i le solia o le faʻalavelave o le tino, toto toto ma isi faʻamaʻi. E aofia ai faʻafitauli matuia e pei o le ketoacidosis ma le coma.

Le faiga o le atinaʻeina o le hyperglycemia ma mafuaʻaga

O le mafuaaga autu mo le atiina ae o le faailoga o se faaitiitia o le gaosiga o le insulin, lea e faaitiitia ai le maualuga o le suka i totonu o le toto.

O le faiga o le gasegase hyperglycemia o le le lava lea o se tasi o hormones aupito sili ona taua e le pancreas, lea e aafia ai le metabolism ole gaʻo ma faatonutonuina maualuga le kulukose toto.

O le pancreas e ulufale atu i le tino o le endocrine ma toe faʻaleleia le faʻaaogaina o le malosi o le kulukose mo gaʻo ma gaʻo uma.

Ae mo le felauaiga ma le taofiofia o le kulukose, e manaʻomia le inisalini ile hormone, e aunoa ma lea e le faʻatulafonoina ai le sugar sugar ma, o le mea e tupu ai, o le a matelaina le ola ma o lona tele i le toto e tupu.

O le mea lea, e masani ona latou talanoa e uiga i feeseeseaiga i le telefoni feaveai ma le faiga o le atinaʻe o le hyperglycemia.

Eseesega i le va o le hyperglycemia umi ma le tumau.

O le hyperglycemia lē tumau e mafai ona tupu pe a faʻaaogaina mea taumafa maualuga-kalori ma le maualuga o mea e gaʻo ai le carbohydrate i le taumafataga.

O le siitia le tumau o le suka o le toto e mafai ona mafua ai le faʻasaʻoina o le adrenaline ma le thyroxine i totonu o le toto e mafua mai i le tiga.

E masani lava, o le hyperglycemia e tupu mai i tua o tulaga faigata, o le maʻitaga, hyperplasia o le cortex, o le maualalo o vitamini B1 ma le C i totonu o le tino, ma le oona e carbon oxides, ona o le toto. E masani lava ona latou faaosofia le hyperglycemia ma nisi o vailaau - fentamidine, β-blockers, corticosteroids, pride anide ma le tele o isi vailaau.

O le hyperglycemia ua leva ona atiina ae e solia ai le tulafono faatonutonu o le gaosiga o le carbohydrate o se natura neuro-endocrine.

Faʻailogaina le Hyperglycemia

O le Hyperglycemia e masani ona faʻatasi ma tagata ua feagai ma se faʻalavelave mamafa i le tulaga o le le mautonu o le tino, faʻalavelave o le myocardial, poʻo le stroke.

E le gata i lea, o lea ituaiga o hyperglycemia e masani lava ona atiae e tusa lava pe leai se talaʻaga o le maʻisuka.

O faʻamatalaga faafomaʻi e fesoʻotaʻi ai le faateleina o le soifua maloloina o tagata gasegase ma le osofaia o le fatu ma le afaina i le atinaʻeina o le hyperglycemia, o lona uiga. ma le faateleina o le toto suka.

O le faiga o le faateleina o le kulukose i le taimi o le atuatuvale e afua mai i hormones o le counterinsulin - o glucocorticoids, catecholamines ma isi. I lenei tulaga, e leʻo taimi uma e mafai ai ona talanoa e uiga i le atinaʻeina o le maʻisuka ma le faʻaalia o faʻamaoniga o le hyperglycemia.

O le a le mafuaʻaga o le maualuga o le suka o le toto?

O le pathogenesis o le hyperglycemia o le le lava lea o le gaosiga o le inisalini e sosoʻo o le pancreas.

p, blockquote 5,0,0,0,0 ->

p, blockquote 6.0,0,0,0,0 ->

A aunoa ma le inisalini, kullukose, lea e faʻamalosia i meaʻai, e le o aʻafia i sela.

p, blockquote 7,0,0,0,0 ->

E le mafai ona tupu se maʻi le gasegase e le gata i le le lava o le inisalini, ae faʻalavelave foi i le faʻaogaina o le masini ile insulin.

p, blockquote 8,0,0,0,0 ->

O le mea lea, e oʻo mai se tulaga malosi o le matelaina o sela, lea eo mai faatasi ma le sili atu o le kulukose i totonu o le toto.

p, blockquote 9,0,0,0,0 ->

I lenei tulaga, o le tali a le tino i le fiaai i le galala e mafai ona tupu: o le ate o le a amata ona gaosia le glycogen i le kulukose ma lafo i totonu o le toto, o le mea moni e le foia ai le faafitauli, ae na ona faaopoopoina.

p, blockquote 10,0,0,0,0 ->

p, blockquote 11,0,0,0,0 ->

Hyperglycemia: pathogenesis

O lenei togafitiga e fuafuaina e le tele o itu. Ae o le mea pito sili ona taua o le faʻaaogaina o le hyperglycemia i le maʻi suka, aua o ia lea ua manatu i ai o le autu.

O isi mafuaaga o le hyperglycemia o:

  • Gesational diabetes.
  • Faʻavae i luga o le tino poʻo tumutumu i totonu o le vevela. Mo se faʻamaoniga o le kanesa o louroid, vaʻai le tusiga.
  • Taʻaloga uumi mo togafitiga faʻapitoa.
  • Faateleina le gaosiga o hormones thyroid (hyperthyroidism).
  • Faʻamatalaga inflammatory i le pancreas.
  • Faʻanoanoa popole, faʻalogona lagona.
  • Oncology.
  • Cushing's Syndrome.

I le maʻisuka ituaiga 1, o le puleaina o le inisalini e le o faia, e tumau pea na o le ave o vailaau e puipuia ai le maʻisuka. Afai e maua e le tagata maʻi le maʻisuka ituaiga 2, e manaʻomia le inisalini.

Hyperglycemia i pepe faatoa fananau mai

E taatele, o le taunuuga o le auiliiliga (mmol / l):

  • Anapogi - e le silia le 6.5.
  • A maeʻa ona 'ai - 9.

O faʻasologa e masani ona matauina i pepe na fanau mai ma le mamafa e oʻo atu i le 1.5 kilokalama. E mafai ona manatu tamaiti o se vaega faʻafitauli pe afai e mafatia tina i le vavae, maningitis, encephilitis i le taimi o gaioiga.

O le lamatiaga autu o le tulaʻi mai ma le le togafitiina o le tino o le faʻamaʻavaʻaina o le tino, le manuia o le tino, le mamafa o le tino. O le iʻuga, o isi maʻi o le endocrin system e tulaʻi mai.

Faailoga o le Hyperglycemia

Ona o le mea moni e faapea, o taunuuga o le hyperglycemia e le fiafia, e taua le faia o auala e faʻaitiitia ai le toto toto i uluai faailoga taua o lona faʻaaliga.

Taua ma uiga lelei o le fia inu vave, faateleina o le fiaai ma le le lava le fiaaai, faanatinati faifaipea, faaitiitia le faʻaaliga - o se veli ma lago i luma o mata.

O tagata mamaʻi e maualuga le maualuga o le suka latou te maua se lagona faifai pea o le vaivai, maʻi tiga, faʻalavelave, ma le le fiafia.

O faʻamatalaga o faʻamaoniga e aofia ai le vevela tele, le mautonu, le gaogao o laugutu, ma le paʻu vevela.

O maualuga maualuga o le suka o loʻo faʻaalia e le manogi o le acetone mai le gutu.

E seasea lava, o le hyperglycemia e le afaina.

Faʻamāina o le Hyperglycemia

Talu ai o maualuga maualuga o le suka o le toto ua salalau i le taimi nei, o se uiga o le maʻisuka ma se faailoga o isi faʻamaʻi, e tatau ona tali vave ma faasaʻo le hyperglycemia.

Faʻateleina le maualuga o le suka ma le faʻamaoniga o faailoga o loʻo i luga, e tatau ona tuʻuina atu i le tagata vai vai vai alkaline maʻi ma le calcium poʻo le sodium. O loʻo faʻaaogaina atoa le vai faʻafefe.

E mafai ona e inu i le tagata maʻi se ipu vai vai i le 1-2 teaseti o le susu poʻo le faʻamamaina foi o le inumaga ile tutusa lava lea. Ina ia aveesea le acetone, ua fufulu le manava ma se vaifofo o le manatu tutusa.

O le paʻu o le paʻu o le paʻu o le a fesoasoani, faʻamalosea le vaega o tapulima, muaulu, ua, i lalo o tulivae.

Afai e mafai, e tatau ona iloa le maualuga o le kulukose ma afai e sili atu i le 14 mol / l, ona manaʻomia vave lea ole inisalini. Injections injections e faia e faʻamaonia ai le maualuga o le suka.

A maeʻa le faʻamalosi vave o le hyperglycemia, e tatau ona faʻatalanoa se endocrinologist mo se auiliiliga auiliili ma isi togafitiga.

I le tele o tulaga, o inisua o inisalini e faʻaaogaina i le togafitiga o le hyperglycemia. E le gata i lea, o fuafuaga talafeagai mo le togafitiga o le faamaʻi o loʻo aʻafia ai, o le vavaeeseina ma le faʻamautuina o paleni-faavae-faavae o loʻo faʻatinoina.

Afai o le tagata maʻi e maualuga le maualuga o le suka i le toto mo aso e tolu, ona amataina lea o se fuafuaga mo le togafitiga o tagata taʻitoʻatasi ma fautuaga mo le fetuunaiga o meaʻai, galuega ma le malologa.

Tulaga faʻaleagaina, o latou ituaiga ma atinaʻe atinaʻe

⇐ Previous Page 2 of 19 Next ⇒

Glucose o le punavai autu lea o le malosi i totonu o le tino. O le kulūkose e faʻamoemoe i le toto vevela poʻo le toto. I le auiliiliga o le toto toto, o le tulaga masani o le kulukose o le 3.3 - 5.5 mmol / L, toto vevela 4.1 - 5.9 mmol / L.

Inisalini e na o le pau lea o le homone togafitiga antidiabetogenic, o lona uiga gaoioiga o le hypoglycemic (faaitiitia le kulukose). O le biosynthesis o le inisalini e faia i sē β o pancreatic pancreatic girls. Glucose o le pulelaʻau autu o le faʻamalosia o le inisalini e sē-ß.

Hyperglycemia: maualuga le maualuga o le toto suka sili atu i le 6 mmol / l. I le glycemia sili atu i le 10 mmol / l, ua aliaʻe mai ai le glucosuria.

1. Meaʻai - 1-1.5 itula i le maeʻa ai o le tele o mea inu.

2. Neurogenic - lagona faʻaosooso (vave ona pasi).

a) ma le atoatoa poo le le atoatoa o le gaogao o le motu o le pancreas:

- atoatoa - ona o le faʻaitiitia o le gaosiga o le inisalini

- aiga - ona o le faʻaitiitia o le numera o faʻamaʻi resitara i luga o siama

b) mo faʻamaʻi o le pituitary gland (faʻaleleia STH ma ACTH)

c) o se tumutumu o le medullala (pheochromocytoma) - o se fagu adrenaline

d) maualuga maualuga o le toto o glucagon, thyroidin, glucocorticoids, somotropin ma corticotropin.

Glycocotricoids e aafia i le masini o le hyperglycemia i le maʻisuka malosi ma Itsenko-Cushing maʻi.

4. Faʻafiafiaga - afai o le glucose e sili atu nai lo le 8 mmol / l, e aliali mai i le faanatinati:

- ma le le atoatoa o galuega faʻatino

- ma le le lava o le phosphorylation ma le dephosphorylation enzymes i totonu o fatugaʻo

- ma faʻamaʻi pipisi ma faʻaleagaina.

5. O le le fiafia i le fulufulu mamoe o le hypothalamus, o le lentil nucleus ma le strictum o le basal nuclei o le faiʻai tele.

6. Mo tiga, i taimi o osofaiga a le maʻi maʻi.

O le faʻaitiitia o le fua o le reaction o le hexokinase, faʻateleina le glyconeogenesis ma le faateleina o le glucose-6-phosphatase gaoioiga o mafuaaga autu ia maʻisuka hyperglycemia.

- paʻu mago ma mucous membranes

O le hyperglycemia mo taimi pupuu o se tau talafeagai.

Tumau - leiloa o gaʻo ma mea leaga.

Faʻaleagaina o le faʻaaogaina o le kulukose e ala i siama o loʻo faʻalagolago i le insulin

-e faʻaaogaina punaoa o le kulukose e ala i le faateleina o le fuainumera ma le gaioiga o lemoni: faʻateleina le glycogenolysis ona o le gaioiga ma le adrenaline, faʻafouina o le gluconeogenesis ona o glucocorticoids.

Tulaga faʻasolosolo, o latou ituaiga ma atinaʻe atinaʻe.

Hypoglycemia - faʻaitiitia le toto glucose e itiiti ifo ile 3.5 mmol / l:

1. Meaʻai (3-5 itula i le maeʻa ai o le tele o meaʻai gaʻo, insulin).

2. Galue malosi faaletino.

3. I tamaitai tausimai.

4. Neurogenic (ma le fiafia - hyperinsulinemia).

5. Mo faʻamaʻi:

a) faʻatasi ai ma le faʻaopoopoga o galuega faʻapitoa (le lelei, adenoma, kanesa),

b) le maualuga o le inisalini i le togafitiga o le maʻisuka,

i) faʻaleagaina o le ate,

d) o le faʻaitiitia o le faʻaaogaina o hormones contrainsular - glucagon, cortisone, adrenaline, hormone tuputupu aʻe (faʻaaogaina o le tino o le tino, pituitary i luma, gaʻola),

e) faʻaleagaina o le gastrointestinal tract,

6. I le tino o le hypothalamus, pituitary pituitary, Addison's disease.

Hypoglycemic syndrome (toto glucose e itiiti ifo i le 3.3 mmol / l):

- popolega pupuu, faʻamalosi

- vevela, gatete, le mautonu

- le iloa o le mafaufau (coma hypoglycemic, glucose toto e itiiti ifo ma le 2.5 mmol / l)

- faʻateleina le manava ma le fatu

- mata e puipui

- o le a le faʻaaogaina o le urination ma gaioiga.

- iv 60-80 ml o le 40% kulukose

- lauti suamalie pe a toe foi mai le mafaufau

I le faaitiitia o le kulukose toto i lalo ifo o le 2.5 mmol / L, o le hypoglycemic coma e mafai ona atiaʻe.

O le maʻi suka: faʻavasegaga, etiology, pathogenesis.

O le maʻi suka. - o se faʻamaʻi e mafua mai le le atoatoa o le insulin.

I. Vaʻaia 1 le maʻisuka poʻo Vavave a le tagataae ui i lea, o tagata o soo se vaitausaga e mafai ona maʻi (faʻamaʻi-ß-cell lea e oʻo atu ai i le atinaʻeina o le le atoatoa o le insulin i le olaga atoa)

Autoimune, e aofia ai LADA,

II. Ituaiga 2 maʻisuka (o le faaletonu i le inisalini faasee i tua o le faʻamalosia o le inisalini)

Gesational diabetes - o se maʻi faʻaleagaina e mafua mai i le hyperglycemia lea e tupu i le taimi o le maʻitaga i nisi o fafine ma e masani lava ona mou ese atu i le taimi lava pe a uma ona fanau.

Laititi tulaga

O foliga o le maʻi e maualalo i le 8 mmol / l i luga o se manava gaogao, pe afai e leai se fesuiaiga tele o le suka i totonu o le toto i le aso atoa, e le taua le glucosuria i aso taitasi (mai i le 20 g / l). O le taui e tausia e ala i togafitiga o meaʻai. Faʻatasi ai ma le maʻisuka vaivai o le maʻisuka, o le angioeuropathy o laasaga tuusaʻo ma faʻamalositino e mafai ona maua i se tagata gasegase e maua i le maʻisuka.

Tetee malosi

Faʻasolosolo (II tikeri) le maualuga o le maʻisuka, o le anapogi glycemia e tulaʻi, e fai ma tulafono, i le 14 mmol / l, fesuiaiga glycemous i le aso atoa, o le glucosuria i aso taitasi e le sili atu i le 40 g / l, kososis poʻo le ketoacidosis e masani ona atiaʻe.

O le taui o le maʻisuka e maua i le taumafataga ma le puleaina ole suāuʻu ole gaʻo poʻo le pulea o inisalini (i le tulaga o le maualuga o le sulfamide resistance) i se fualaau e le silia le 40 OD i le aso.

I nei tagata gasegase, o angioneuropathies o le maʻisuka o tulaga eseese o le natura ma tulaga faigaluega e mafai ona iloa.

Tulaga faigata

O le maʻisuka (III tikeri) o le maʻisuka e mafua mai i maualuga maualuga o le glycemia (i luga o se manava gaogao e sili atu nai lo le 14 mmol / l), o le tele o fesuiaiga i le suka i le aso atoa, maualuga le glucosuria (sili atu ile 40-50 g / l). E manaomia e tagata maʻi le togafitiga o le inisalini faifai pea ile 60 OD pe sili atu foi, e tele a latou angioneuropathic diabetes.

I le pathogenesis o le maʻisuka malosi, e lua sootaga autu e iloga:

1. le lava le gaosiga o le inisalini e ala i lipocrine o le pancreas,

2. solia o le fegalegaleaiga o le inisalini ma siama o le tino (masini o le insulin) ona o se suiga i le fausaga po o se faaitiitia o le numera o ni siaki faapitoa mo inisalini, o se suiga i le fausaga o le inisalini lava ia po o le solia o auala inisinia o le faailoilo mai le faalogo i le totoga.

O loʻo i ai se mea na mafua mai i le maʻisuka. Afai e maʻi se tasi o matua, ona oʻo lea i le 10% o le maʻisaga o le maʻisuka ituaiga 1, ma le maʻisuka ituaiga 2 e 80%.

O le faʻamaʻi o le falemaʻi ma suʻesuʻega falesuesue o le maʻisuka e faʻalagolago i le maʻisuka (IDD).

Inisalini e faalagolago i le maʻisuka maʻi (ituaiga 1) . EDI e faʻalagolago i le atinaʻeina o masini e mafai ona vaevaeina i: autoimmune, siama-faʻateleina ma faʻagesegese-alualu i luma.

Aʻoaʻoga a le EDI: E leai se togafitiga faʻapitoa i le EDI, talu ai o le avanoa e felafoaʻi ai se gaʻo le atoatoa mai matua i se tamaititi e laʻititi (itiiti ifo i le 4%).

O loʻo fautuaina mai o EDI o se maʻi le autoimmune e fesootaʻi ma nisi o antigens HOL histocompatibility o loo i luga o le lima pupuu o le 6 chromosome.

Faʻamatalaga o mea faʻasalalau mai fafo e faʻaosofia ai le IDD o faʻamaʻi pipisi: Vailaʻau o le Coxsackie, rubella, cytomegalovirus, toxins tele, susu o meaʻai.

O le mamanu o le mamanu o le atinaʻe o le maʻisuka ituaiga 1 e faʻavae i luga o le le lava o le gaosiga o le inisalini e liposocitocrine (β-sela o motu pancreatic Langerhans).

O le maʻisuka 1 o le maʻisuka mo le 5-10% o mataupu uma o le maʻisuka, e masani lava ona atiina ae i le laʻitiiti po o le talavou. O lenei ituaiga o maʻisuka e mafua mai i se amataga vave o faʻamaoniga, lea o le alualu i luma vave i luga o le taimi.

Naʻo le togafitiga o le inisalini o le olaga atoa,

· O le Hyperglycemia e mafua ai foliga o glucosuria. Faailoga o le maualuga maualuga o le toto (hyperglycemia): polyuria, polydipsia, leiloa o le mamafa ma le tele o meaʻai, maso mata, vaivai

Microangiopathies (maʻi o le diabetic retinopathy, neuropathy, nephropathy),

· Macroangiopathies (atherosclerosis o mea na maua i le coronary arteries, aorta, vaʻa GM, pito i lalo), maʻi o le maʻisuka vae

Faʻaleagaga faʻamaʻi: furunculosis, colpitis, vaginitis, siama o le urinary infection ma isi.

EDI (tamaititi) - faailoga e tupu ao lei oʻo i le 30 tausaga, o le maualuga o le 5-11 tausaga, e mafua mai i le insulinopenia ma se uiga o le ketoneemia. E tusa ai ma le faʻaogaina o lona atinaʻe, e lua ituaiga e iloagofie - autoimmune ma le siama.

1.Le maʻisuka o le Selfimmune e aofia ai le i ai o faʻamaoniga o le faʻaleagaina o le tino i le pancreas. I le 90% o tagata gasegase e maua i le maʻisuka, na maua ai le i ai o faʻatautau faʻamaʻi e faasaga i antigens o le cytoplasmic membranes of the islands.

E faʻataunuʻu faʻato'ā togafiti faʻataʻitaʻiina e oʻo lava i luma o le atinaʻeina o faailoilo o le maʻisuka ma tumau i le maualuga maualuga mo le tele o tausaga talu ona amata le maʻisuka, e mafai ona i ai siama i siama o isi gaioiga endocrine.

Ona o le faʻaaogaina o le lymphocytic ma le osofaʻiga o siama e ala i clones cytotoxic autoimumune o le T-lymphocytes (CD8) ma T-helper cells (CD4 +), o le cytolysis o sene β o motu o Langerhans e tupu.

O se faʻaopoopoga faʻaopoopo o le faʻaleagaina o le tino i le DM o le apoptosis β-cell e faʻaaogaina e le oxid nitric, lea e faia i totonu o ni sβ-sene pe a puipuia i latou mai le faaleagaina ma macrophages e fausia ai le mea e fai ai le motu (e tusa ma le 10 macrophages perlet). O faʻamaʻi pipisi o le maʻisuka e aliali mai pe a faʻaumatia le 75-85% o teineiti.

2. Uma e maua i le Maliki . E le o vailaʻau faʻamaʻi pipisi e mafai ona aʻafia ai le atinaʻeina o le maʻisuka, ona o lenei siama e tatau ona mafai ona faʻafesoʻotaʻi faʻamalosi tino vaivai o le maʻisuka.

O ia ituaiga faʻamaʻi e aofia ai le siama o le rubella, le siama Coxsackie, chickenpox, cytomegalovirus, siama faʻamaʻi, mumps, hepatitis. I le mataupu mulimuli, o auupega e masani ona "togi" e le tino e faʻaumatia ai faʻamaʻi e le taofia i le sini ma amata ona osofaia a latou lava siama.

Aua siama gasegase siama naʻo se faʻapuupuuga o le faʻavaeina o faʻalavelave faʻapitoa i le pancreatic islandlet antigens o se uiga lelei, lea e pei o le tulafono, e mou atu i totonu o le tausaga.

O lenei ituaiga o maʻisuka e le o faʻatasi ma veʻa autoimmune o isi gaioiga endocrin; e atiaʻe i se tausaga muamua nai lo le ituaiga autobet. O se uiga taua o nei gasegase o se faʻaopoopoga o le faʻaosoina o auupega e oʻo i le inisalini.

Le faʻataʻitaʻiga o faʻataʻitaʻiga ma suʻesuʻega falesuesue o le maʻisuka tutoatasi-maʻisuka mitusitus (NIDDM).

Ole maʻi ole maʻisuka e leai se inisalini (IND), senile

Faʻamaumauga o tulaga lamatia:

tausaga faʻaaliga tele o le maʻisuka i taimi uma i tagata taitoatasi matua atu i le 30-50 tausaga

- mafuaʻaga faʻavae. Ole IND e tele taimi e sili ona taatele i aiga o tagata mamaʻi e maua i le maʻisuka. Afai e maʻi matua uma i le maʻisuka, o le tulaga lamatia o le atiaeina o le maʻisuka mo a latou fanau i taimi uma oo latou olaga e 100%, pe afai e maʻi se tasi o matua - 50%, i le tulaga o le maʻisuka i se tuagane poo se tuafafine - 25%.

- oona, (e oo atu i le 85-90%) o tagata gasegase e matua faigata lava

- le malosi o le tino

Pathogenesis o le IND (ituaiga 2).

I le laasaga muamua o le NIDDM, o le maualuga o le inisalini i totonu o le toto e masani lava poʻo le maualuga, e atagia ai le mea ofoofogia inisalini tetee.

I le ituaiga 2 o le maʻisuka, o le aʻafiaga o le kulukose e faʻaleagaina e tusa ai ma le faʻaosofiaina o le inisalini, o le manava o le inisalini e faʻavaivaia, e leai se amataga i le inisalinila (prandial). (tagai i le fig 5). Talu ai o tagata gasegase ua faaitiitia vave le tali i le pulelasi o le inisalini i le kulukose, ae o le tali i isi mea lea e faaosofia ai le gaosia o le inisalini, e pei o le arginine, e le afaina, o lona uiga o le solia o le kulukose glucose i luga o vavao po o le solia o le au suauu mo glucose GLUT-2.

Faʻasolosolo lava le faaletonu o le inisalini e ala i vailaau faʻapitoa o le motu ma le faʻaogaina o le insulin resistance, o le liʻo mataʻutia: o le malosi o le inisalini, o le tele o inisalini e maua mai i vaʻaiga o le islet e foia ai, ma le maualuga o le maualuga o le inisalini i le toto, o le faʻaitiitia o le lagona gaʻo.

I le maualuga o tisipese lautele:

aʻoaʻo tulafono:

faʻasologa o inisalini le masani

maualuga insulinase gaoioiga

-o se soliga o le liua o le proinsulin i le inisalini

talini:

fesuiaiga o le gene's receptor gene (le atoatoa o le β-subunit o le leitio)

- faʻatapulaʻaina le aofaʻi o faʻaaliga i luga ole sel o loʻo faalagolago i le insulin, mo se faʻataʻitaʻiga i le oona

-ʻeseʻesega o le mafutaga vavalalata (lagona faʻaalia)

O le hyperglycemia faaumiumi e oʻo atu ai i le faʻaleagaina o sē β, lea e faʻaalia mai i le faʻaititia o la latou galuega faalilolilo.

faʻailoga:

Faʻaleagaina o faʻamatalaga faʻamaonia ma le phosphorylation

- faʻaleagaina o le faailoilo ona o se faaletonu poʻo le le lava o le 'au pusa kopa (GLUT 4, 6)

I le maualuga o le pancreas:

le gaosiga o le kulukose ona o le faʻaitiitia o le fuainumera poʻo le faaletonu o le kulupu o le GLUT 2, lea naʻo le pau lea o le suauu na gaosia i le kulukose i sē-ß.

Faʻaleleia o le maʻisuka ma faʻamalositino:

Hyperglycemia - o le maualuga o le kulukose i totonu o le toto e sili atu ma le 6 mmol / l, faatasi ai ma le IND, o le maualuga o le kulukose i totonu o le toto e mafai ona oʻo atu i fua faʻatatau o le 55.5 mmol / l.

O le Hyperglycemia o se taunuuga o:

Faʻaleagaina o le faʻaaogaina o le kulukose e ala i siama o loʻo faʻalagolago i le insulin

-e faʻaaogaina punaoa o le kulukose e ala i le faateleina o le fuainumera ma le gaioiga o lemoni: faʻateleina le glycogenolysis ona o le gaioiga ma le adrenaline, faʻafouina o le gluconeogenesis ona o glucocorticoids.

Faʻateleina le maualuga o le suka o le toto nai lo le 10 mmol / l (pupuni paʻu mo le kulukose) glucosuria.

Polydipsia etaunuuga o le hyperglycemia. Glucose o se mea galue malosi lea e mafua ai le atinaʻeina o le maʻisaga ma le galala.

Polyuria(e oo atu i le 10 lita o le mimita i le aso) o se taunuuga o le faateleina o le maualuga o le kulukose ma le polydipsia (faateleina le manaomia o le inu).ma electrolytemia)Na, Ca, Cl, K, Mg, faateleina le viscosity toto, faaletonu o le hemodynamic.

Polyphagy - faʻalauteleina le manava ona o le faʻapipiʻiina o faʻataʻoto (phenomena of proteolysis and lipolysis).

Paʻu o le mamafa (masani mo IDDM) - faʻavae ona o le proteolysis ma lipolysis.

Osepelasemia - i le taimi o le vaevaeina o amino acids, ammonia, urea ma isi oloa gaosi gaosia oona.

Ketetemia(o le i ai o tino ketone i le toto)ma ketonuria(o le i ai o tino o le keta i urine)e masani lava o loʻo i ai se faʻaaliga o ED. Ketone tino: acetone, acetoacetic acid, β-hydroxybutyric acid. O le mafuaʻaga autu o le kososis o le faʻateleina o le gaʻo, faʻateleina le fausia o acetyl CoA, ma le le lava o le faʻamaʻiina i le kenera Krebs.

Faʻailoga a le CBS -gasegase gataifale ona o le faaputuputuina o oloa gaosia (o le keta, FFA, lactic acid, H +) e mafai ona iu ai i le atinaeina o coma.

Glycosylationhemoglobin, siatini membrane cellula ma totoga totoga e taʻitaʻia ai le leiloa o latou galuega. I tagata gasegase i le maʻisuka i se tulaga o le hyperglycemia, o mea e maua i le hemoglobin glycosylated - HbAlc - faʻapupula e 2-3 taimi ile 2-3 vaiaso. Ona o le glycosylation o le hemoglobin, ua fausia ai le ituaiga o hypoxia.

O le hemoglobin Glycosylated o loo faaalia ai le tele o meaola e tutupu mai: o le a faateleina ai le mafai ona maua o sela o le endothelial, e fusifusia ai i masini o macrophages, endothelial and mesangial cells, e faʻamalosia ai macrophages e faʻamalosi ai cytokines, faʻalavelave ai le fausia o NO ma faʻafefe vasodilation, faʻaleleia le LDL oxidation.

O faʻapogai autu o le hyperglycemia

I vailaau faʻasoifua, e tolu faʻamaoniga iloga o se falemaʻi o le hyperglycemia:

p, poloka 12,0,0,0,0 ->

  • faʻaoga faifaipea,
  • fiainu, tusa lava pe a uma ona inu vai inu,
  • leiloa le mamafa mo le leai o se mafuaaga.

I le faʻaopopo i faʻamaoniga autu o le faʻamaʻi, e tele isi mea e mafai ona iloga:

p, blockquote 13,0,0,0,0 ->

  • telegese le faʻamaloloina o tipi i luga o le paʻu,
  • vevela paʻu, paʻu,
  • vaivai ona o le leai o se mafuaaga
  • matala pe leai foi, se lagona o le veli i luma o mata,
  • faʻasalalauga e le mafaʻasalalauina poʻo le faʻalaumuli o le taliga o le taliga,
  • afu o le pisapisao, arrhythmia.

O se mea taua o se maʻi ma lona faʻalavelave o le ketonuria, lea e iloa ai le acetone poʻo le ketoacidosis i le urine, e oʻo atu ai i le maʻisuka crise ma le coma.

p, blockquote 14,0,0,0,0 ->

O le faʻaaogaina o nei faʻafitauli o loʻo taua i lalo:

p, blockquote 15,0,0,0,0 ->

  1. Talu ai e le ulu atu le kulukose i totonu o siama, o lona aofaiga i le toto e faateleina.
  2. O le ate e amata ona talepe glycogen i totonu o le kulukose ina ia fafaga ai i sela, ae e le mafai foi ona ulu i totonu o siama o le tino o le tino.
  3. I le taimi lava e tasi, o sene mo le gaosiga o le malosi e amata ona talepe ai gaʻo, lea, pe a latou pala, maua ni tino o le ketone, o lona uiga, acetone.
  4. O le acetone i ni aofaiga tele e pasi atu i fatugaʻo ma faʻalavelave ai a latou galuega.

O loʻo i ai se tulaga o le le atoatoa, i ni tulaga ogaoga e mafai ona i ai se manaʻoga mo le faʻamaʻi.

p, blockquote 16,0,0,0,0 ->

p, poloka poloka 17,0,0,0,0,0 ->

Mafuaaga o le Hyperglycemia

O mafuaga e mafua ai se lamatiaga o le faatupuina o le hyperglycemia e mafai ona vaevaeina i ni vaega:

p, blockquote 31,0,0,0,0 ->

  • inisalini faalagolago
  • physiological
  • e le o le maʻisuka
  • faʻamalo.

O le tulaga o le tele o le suka i totonu o le toto e mafai ona mafua mai i le atinaʻeina o le maʻisuka, ae faapea foi i le leiloa o le pancreas o ana galuega tauave e maua ai le tino ma le aofaiga tatau o hormones, faapea foi ma isi mafuaaga.

p, blockquote 32,0,0,0,0 ->

p, blockquote 33,0,0,0,0 ->

Mafuaʻaga o le Maʻisuka

O le gasegase hyperglycemia e tupu i le maʻisuka o le muamua ma le lua.

p, blockquote 34,0,0,0,0 ->

Talu ai o faʻamaoniga o le maualuga o le kulukose o le toto i le maʻisuka e tumau, o le hyperglycemia e taʻua o taimi uma.

p, blockquote 35,0,0,0,0 ->

p, blockquote 36,0,0,0,0 ->

O faʻasolosolo e tupu ona o le le lava o le gaosiga o le inisalini e ala i siama o le siama o le pancreas.

p, blockquote 37,0,0,0,0 ->

O le mea lea, o le kulukose e faʻapupulaina i totonu o le toto e aunoa ma le ulu atu i skeleni sela ma isi tino. O faʻamaoniga i lenei mataupu e faʻaauau ma faaumiumi.

p, blockquote 38,0,0,0,0 ->

Faʻafitauli o le hyperglycemia i le maʻisuka

O le faʻasologa o le hyperglycemia syndrome e aʻafia ai e le gata i le le lava o le insulin. E aofia ai foi ma nisi o nephropathies ma angiopathies.

p, blockquote 39,0,0,0,0 ->

O faʻamaʻi nei o se faʻaaliga o le faʻafitauli faigata:

p, blockquote 40,0,0,0,0 ->

  • maʻi o le pancreatic
  • pancreatitis o le mamafa tele,
  • faʻamaʻi na mafua ona o tagata e pipisi
  • gasegase o le kenera ma eseese syndromes.

O le maʻi o le Hyperglycemia atonu e aofia ai foʻi ma faʻafitauli eseese, e aofia ai allergies. I le le maualalo o le insulin, o le cerebral arteriosclerosis e ono tupu ona o le gase o le galuega.

p, poloka poloka 41,0,0,0,0 ->

p, blockquote 42,0,0,0,0 ->

Faaletino o le Hyperglycemia

O le hyperglycemia o le tino i ona faʻaaliga ua vaevaeina i ni ituaiga se tolu:

p, blockquote 43,0,0,0,0 ->

  1. Telefoni i le Postline, i le taimi o loʻo i ai le siitia le tumau i le suka o le toto e fesootaʻi ma le tagofiaina ma le taumafa tutusa o le tele o kalori.
  2. O le hyperglycemia e maua mai i le toto e fuafua i le aoina o toto i le taimi o suʻesuʻega.

E mafai e le mataupu ona soli tulafono mo le tuʻuina atu o sela mo le suka e ala i le 'aiina o se mea aʻo leʻi suʻeina poʻo le popole.

p, blockquote 44,0,0,0,0 ->

I lenei tulaga, o le taunuuga o le a faaalia ai le sili atu le tele o le fua o le fua o le suka, lea e moni e leai.

p, blockquote 45,0,0,0,0 ->

  1. O le maualuga o le hyperglycemia poʻo le faʻalagona lagona e tupu pe a mavae se aafiaga malosi pe o se taunuuga o le faʻaʻumiʻumi o le atuatuvale.

O le maualuga o le kulukose e oʻo i lona pito i luga ma se faʻaitiitia mulimuli ane.

p, blockquote 46,0,0,0,0 ->

E tupu lenei mea ona o le faʻasaʻolotoina o hormones: cortisol ma adrenaline, lea e aʻafia ai le liua o le glycogen i le kulukose. O le mea lea, o le maualuga o le suka i totonu o le toto e maualuga lona alualu i luga.

p, blockquote 47,1,0,0,0 ->

  1. O le maualuga o le hyperglycemia e mafai ona mafua mai i le tele o le gaioiga o le tino, talu ai o galuega maso e mafai ona mafua ai se malosi malosi o le matelaina o sela, lea o le a amata ai le tuʻuina atu o le kulukose i totonu o le toto mai faleoloa glycogen i le ate.

E masani lava o loʻo i ai le hyperglycemia o se leioloa e le o taʻua, pe a le mafai ona fuafuaina mafuaʻaga o le faateleina o le suka toto.

p, blockquote 49,0,0,0,0 ->

Mea e le o le maʻisuka

O le masini o le faateleina o le toto toto e mafai ona afaina i se gaioiga mimiti poʻo se faʻamaʻi.

p, blockquote 54,0,0,0,0 ->

O mea e le o le maʻisuka mafua mai o le hyperglycemia e iloga:

p, poloka poloka 55,0,0,0,0 ->

  • faʻaleagaina o le myocardial poʻo le paʻu,
  • eseese faʻafitauli o le faʻaogaina o meaʻai e aʻafia ai le gau o le kulukose i le uila,
  • le tupu mai o se mu,
  • le atoatoa o le tino,
  • pancreatic oncology, gasegase ma le popo pancreatitis,
  • le le lava o le tino i pepe faatoa fananau mai,
  • hyperthyroidism, acromegaly, ma isi maʻi faamai,
  • afaina o le ate, lea o loʻo i ai se faʻaititia i le gaosigatini gaosiga ma le gluconeogenesis, vailaʻau B1 le lava, faʻataʻi faʻasoa o le hepatitis ma le cirrhosis o le ate,
  • faʻaleagaga faʻaleagaga o gasegase.

O le tele o le masani o le toto o le kulukose o le mea e tupu pe a mavae le tele o manuʻa, o le taʻavale, o le fatu e osofia ai le hyperglycemia, lea, e tusa ai ma fuainumera, o loʻo faʻaalia ai le faateleina o le lamatiaga o le oti i tagata na sao mai i lenei osofaiga.

p, blockquote 56,0,0,0,0 ->

p, blockquote 57,0,0,0,0 ->

Togafitiga faʻaleagaina o le Hyperglycemia

Talu ai o le maʻi o le hyperglycemia e tele mafuaʻaga, o lona togafitiga o le a faʻavae i luga o le faʻamaoni saʻo ma le faʻamaloloina e le gata o le aʻafiaga, ae o aʻafiaga foi mafuaʻaga.

p, poloka poloka 64,0,0,0,0 ->

Muamua lava, e taulaʻi tele le fomaʻi i le faʻaitiitia o faʻamaʻi pipisi ma faʻamalositino, ma faʻasolosolo foi se taumafataga faapitoa ma se faʻaititia o le faʻaaogaina o gaʻo.

p, blockquote 65,0,0,0,0 ->

Mo tagata e maua i le maʻisuka, o le togafitiga o le inisalini e vave ona faʻatonuina.

p, blockquote 66,0,0,0,0 ->

Faʻatasi ai ma le faʻateleina o le maualuga o le suka i le toto, o le faʻafoeina o le faʻafoeina o le faʻafoeina o le pule, o le tusitusi ma le numera, ua faamaonia le lelei.

p, blockquote 67,0,0,0,0 ->

O vailaʻau faʻamalosi e maua mai i vailaʻau amino e aofia ai i le toe faʻaleleia o le inisalini tali i le taumafaina o mea taumafa.

p, poloka poloka 68,0,0,0,0 ->

O le fetuutuunai o le tagofia o fualaau faasaina, lea e tuusaʻo saʻo ma le tele o mea taumafa e 'aina, e le solia ai le lelei o le olaga o tagata e maua i le hyperglycemia.

p, blockquote 69,0,0,0,0 ->

O le hyperglycemia i taimi uumi e tatau ona mataʻituina e le gata i le endocrinologist, ae faapena foi i isi tagata tomai faapitoa:

p, blockquote 70,0,0,1,0 ->

  • cardiologist
  • neurologist
  • fomaʻi
  • urologist.

O le mea lea, o le ono tulai mai o faafitauli i isi totoga o loo tumau pea i lalo o le vaavaaiga a tagata tomai faapitoa. Ina ia faia lenei mea, e fautuaina e fai se suʻega faʻapitoa i se tasi taimi i le ono masina, pe a manaʻomia.

p, poloka poloka 71,0,0,0,0 ->

p, blockquote 72,0,0,0,0 ->

Fesoasoani Muamua

I le tulaga o le maualuga o le hyperglycemia poʻo le faʻafitauli o le hyperglycemic, e manaʻomia e le ua afaina le fesoasoani muamua vave:

p, blockquote 73,0,0,0,0 ->

  1. Muamua, afai e mafai, e tatau ona e fuaina le suka o le toto i se glucometer, lea e le tele se taimi e alu ai. Afai e faʻamaonia le masalosalo o le oso i luga o le kulukose, e tatau ona faia fuafuaga nei e faʻatino ai:
  2. Valaau i se falemaʻi, e naʻo se togafitiga faafomai e se tagata tomai faapitoa e mafai ona fesoasoani e puipuia ai aʻafiaga ogaoga.
  3. Aumai se meaʻai tele i le tagata ua afaina, ia aveese mea leaga mai le tino. I le afa itula muamua, e tatau ona le itiiti ifo i le 1 lita o le vai mama, ona tuʻuina atu lea o le afa lita o le vai i itula uma.
  4. Afai e le iloa e le tagata maʻi, e tatau ona e tuʻuina o ia i lona itu ina ia le faʻamalosi i lana lava laulaufaiva.

Afai e iloa e se tasi o loʻo ia maua le maʻisuka ma faʻaaoga vailaau e tatau ai, aemaise ile inisalini, ona manaʻomia lea ole tui, ae naʻo le maualuga o le glucose e sili atu i le 15 mmol / l, ona o le le faʻaaogaina o le insulin sauniuniga e ono mafua ai le pa'ū, lea e lamatia tele mo se tagata .

p, blockquote 74,0,0,0,0 ->

p, blockquote 75,0,0,0,0 ->

Meaʻai mo le hyperglycemia

Faatasi ai ma se siama o le hyperglycemia, o le tagata maʻi ua faatonuina se meaai faapitoa, lea e tatau ona ia tausisia pea.

p, blockquote 76,0,0,0,0 ->

E le faatagaina ona 'ai meaai e maua ai vailaau faʻamalosi ma faigofie. O mea muamua ia, o mea nei:

p, blockquote 77,0,0,0,0 ->

  • sweets, keke,
  • tao tao
  • pasta
  • fua suamalie
  • pateta
  • fig.

O le Hyperglycemia e aʻafia ai amioga masani a se tagata o loʻo mafatia i lenei faʻamaʻi.

p, poloka poloka 78,0,0,0,0 ->

I le noatia ma le fai fuafua i taʻiala nei, e mafai ona e faatumauina le paleni o le suka toto:

p, blockquote 79,0,0,0,0 ->

  • faaitiitia le taimi i le va o taumafataga, masani i ni vaega laiti,
  • tipi i luga o meaʻai faʻavela ma meaai faʻafefe,
  • aofia ai se fuainumera tele o fualaau faisua fou ma fualaau e le faʻasalaina i le taumafataga,
  • 'ai le tele o polotini - meaʻai papaʻe, fuamoa,
  • aofia ai oloa gaosi susu i le taumafataga,
  • o laʻau suamalie, e mafai ona e faʻaaogaina fualaau mamago poo suamalie faapitoa,
  • inu tele vai.

O nei tulafono faigofie o le a atili ai ona e lagona lelei ma faʻaitiitia ai le ono ono iai ni faʻafitauli.

p, poloka poloka 80,0,0,0,0 ->

p, blockquote 81,0,0,0,0 ->

Togafitiga ma togafiti a tagata

O se isi metotia mo le faatumauina o le kulukose toto o le togafitiga. Laʻau e filifilia mai le tele o alkaloids:

p, blockquote 82,0,0,0,0 ->

  • aulaʻau
  • elecampane
  • 'oti'oti.

Alkaloids ei ai le gafatia, e pei o le inisalini, e fesoasoani ai i le kulukose e ala mai i siama siaki, ma faʻatalanoaina ai le metabolism.

p, blockquote 83,0,0,0,0 ->

O se fua lelei tele mo togafitiga faʻi: ave le limasefulu ivi pi i le lua lita o le vai inu. Kuki ia pi mo le tusa ma le tolu itula i totonu o se pusa uila. Faʻasusu le susu ma inu i lenei fofo 4 taimi i le aso ao leʻi faia le taumafataga ile afa afa. O le ala o le faʻatagaina e le itiiti ifo ma le tasi le kuata kuata.

p, poloka poloka 84,0,0,0,0 ->

p, blockquote 85,0,0,0,0 ->

O se tasi o metotia lelei a tagata o le faʻaaogaina lea o le artichoke a Ierusalema o se vailaʻau. Ina ia faia lenei mea, ia kukaina mo le kuata o le itula ma ave se suauu manava ao lei faia le taumafataga mo le afa itula.

p, blockquote 86,0,0,0,0 ->

E leai se aoga tele o teuteuga ma infusions mai laau nei:

p, blockquote 87,0,0,0,0 ->

  • lanu lanu moana
  • lilac inflorescences,
  • faga laʻau
  • laʻau o le vine ma aʻa,
  • meaʻai suamalie
  • mūmū lanumumu.

I le faaopoopo atu i le galuega o le sui o le inisalini, ei ai foi le malosi e faʻamalosia ai le tino puipuia ma fesoasoani i le ate e feagai ma le gaosiga o mea leaga.

p, poloka poloka 88,0,0,0,0 ->

O lau lanu lanu e iai foi se aafiaga o le diuretic ma puipuia ai aʻafiaga o fatuga.

p, blockquote 89,0,0,0,0 ->

O lau laʻau e fesoasoani e puipuia ai le lafoaia o vailaau aoga mai le tino, ma e avea foi ma se puipuiga lelei o le gout.

p, blockquote 90,0,0,0,0 ->

p, blockquote 91,0,0,0,0 ->

Tuua Lau Faamatalaga