Fono mo tagata e maua i le maʻisuka

Smirnov - Oketopa 07 2018 10:25

Smirnov - Aug 27 2018 02:17

Smirnov - Aokuso 27 2018 02:10

Smirnov - Iulai 23 2018 10:09

ludovic - Jul 15 2018 06:08

  • 321 aofaiga uma
  • 1,366 Tagata faaaoga
  • CecilDrymn Sui Fou
  • 37 Pepa Faamaumau

Togafitiga o le maʻisuka ituaiga 1 ma tumutumu vavalalata toto


Faʻamaumauga: Apr 09, 2013 9:28 i le.m.
Savali: 45

Le aso lelei i tagata uma!

Tau mai ia te aʻu, o le a sou manatu i le auala e aoga ai lenei togafitiga o le maʻisuka ituaiga 1 ma ona faʻafitauli? E faʻaaogaina i Rusia (aemaise lava i Moscow)?

O faamatalaga nei na maua: "I Europa, o gasegase e maua i le maʻisuka ituaiga 1 ma le ituaiga 2 e togafitia ma a latou lava fatu (autologous).

Le togafitiga masani o le maʻisuka, i aso nei e le aoga ma e fesootaʻi ma se faʻavauvau faapitoa mo le maʻi. E ui lava i togafitiga, o le maʻisuka e oʻo atu ai i ni faʻafitauli ogaoga.

I le taimi nei, o le togafitiga o togafitiga o se tasi lea o auala sili ona lata mai ma aoga o togafitiga o lenei maʻi.

O togafitiga o togafitiga e maua ai se avanoa moni e aloese mai ai i le atinaʻeina o faʻalavelave ogaoga o le maʻisuka ma faʻaleleia tulaga lautele. O se avanoa moni lea e faʻaleleia atili ai le lelei o le ola o tagata gasegase. "

Toe i luga
faʻaaogaina

Faʻamaumauga: Iulai 11, 2012, 14:17
Savali: 127

Mai se manatu faasaienisi, o le togafitia o le maʻisuka ituaiga 2 ma siama sima e le aoga, aua i nei gasegase o latou sami o inisalini. ae o siama musika e le iloa.

I le maʻisuka ituaiga 1, e le o malamalama foi i le matafaioi o sima sima. O siama vaʻaia o B-motu ei latou lava o loʻo i totonu o le va o le pancreas. E oʻo lava i tagata gasegase e maua i le maʻisuka ituaiga 1 ma se mea umi lava, o nei siama e tele, ae o loʻo i totonu o se setete "moe," aua osofaiga a le autoimmune o le tino e taofia ai le gaosiga o enzymes lea e mafua ai le tuputupu ae o lenei ituaiga meaola.
Afai e faʻamalosi siaki vavalalata, ona oʻo mai lea o le tuputupu ae o nei siama, o lona uiga o le ai ai se muamua o le meli, ona oʻo ai lea i le vevela o le maʻisuka ona o se osofaiga fou o le puipuiga.
Afai e te faʻaaogaina fualaau faasaina e taofia ai le faʻaogaina o le tino, ma faʻafeiloaʻi siama vavalalata - o le mea lenei mo tagata suʻesuʻe i luga o le fale, aua suauʻu vaʻaia o le mafuaʻaga o faagasologa o le toto.

O le mea lea na latou tusia muamua i Skolkovo, i le taimi nei, o se vaega o kenera ua atiae se metotia mo le totoina o sela faapitoa o le toto e poloka ai le tali a le tino i le tele o tulaga o le tino. e aunoa ma le taofiofia o galuega faavae o le puipuiga o le tino ia lava e tau ai faʻamaʻi pipisi. I lenei tulaga, o le toe faʻafouina masani oa latou siama sima ma le gaosia o latou inisalini o le a mafai. Ae. e pei lava o taimi uma, o lenei galuega e faia mo Amerika ma Isaraelu, e aunoa ma le aia e faʻaaoga ai i Rusia.

Ma o le auala mamā mo le faʻaofiina o suauu, i loʻu manatu, o se faʻatalanoaga faʻasalalauga mama, e faʻataunuʻu vave pe sili atu foʻi i le maʻisuka sili atu.
Afai oi ai le tupe ma le faʻatuatua i fomaʻi mai fafo - alu i luma, pe a uma le tupe, ia e mautinoa ia e faʻaumatia le tele o masina (vaiaso) e aunoa ma le inisalini i fafo, mulimuli ane sa i ai se faʻavavevave

Faʻataʻitaʻaiga mulimuli na faia i le aso 24 Mar 2014, 08:18, faʻataʻitaʻia 1 le taimi atoa.

Faʻasoifua maloloina mo i matou ⇒ Tisuka mo tamaiti ma masini sima

Savali firsovakamilla »Tesema 03, 2015 12:47 i le.m.

Savali sharmelka »Tesema 03, 2015 1:32 i le taeao

Savali Svyatv Fepuari 03, 2016 20:04

Savali mamurder »Feb 09, 2016 2:30 i le.m.

Talu ai nei na ou maua ai se tala:
O le Massachusetts Institute of Technology, le Falemai o Boston Children, ma le tele o isi faʻalapotopotoga faʻapitoa e faʻatautaia le uluai faʻataʻitaʻiga mo le faʻavasegaina o vaitusi vavalalata e maua ai le inisalini.

O suʻesuʻega i lauusiusi ua faʻaalia ai e mafai e tagata ona faʻaogaina le maʻisuka i totonu o le ono masina e aunoa ma ni tali le talafeagai.

I tagata gasegase e maua i le maʻisuka ituaiga 1, o le tino puipuia e osofaʻia le pancreas. O se taunuuga, o le tino ua le toe mafai lona natura mafai ona pulea le toto suka. Ona o lenei mea, o le maʻisuka e tatau ona mataʻituina ma le totoʻa le maualuga ia latou lava, fua i le tele o taimi i le aso ma faia le tele o injections o le inisalini.

O le togafitiga o le maʻisuka sili o le sui lea o sel laiti o motu (motu o Langerhans), e aofia ai le 1-2% o le pancreas mass. O le seti o nei siama e taua mo le ola o le tino, ae e tele lava i totonu o le tino.

O le suia o nei mea i le taimi nei ua avea foi ma faafitauli. E fiaselau taumafaiga a le suʻega e manuia, ae manaʻomia le faʻaogaina o le immunosuppressants i le soifua maloloina o le tagata maʻi.

O le faʻaaogaina fou o tekinolosi e faʻaaogaina ai mea faapitoa e faʻapipiʻiina ai sel o teineiti ao lei tupuina. O se pulou faʻapitoa e mafai ai ona le mafai ona vaʻaia "le mea e le o vaaia" i le polokalama faʻafesoʻotaʻi a le tagata e mauaina. Faafetai i lenei mea, e leai se teenaina o mea mai fafo, ma o le a le toe i ai le maʻisuka pe a uma le 6 masina.

O suauu e gaosia ai le inisalini i totonu o le kaputa e faia i luga o le faavae o sela mumu ma maua ai le aofaiga tatau o le insulin i le tali atu i le suka o le toto. I suʻesuʻega a suʻesuʻega suʻesuʻe, o togafitiga fou na maua ai se faʻamaoniga i le taimi atoa o le suʻega: e oo i le 174 aso.

O le tele o le aoga o le faʻaaogaina o le auala fou o le a faʻaalia ai le aoga mo tagata. E i ai avanoa uma lava o le a faaopoopoina e le maʻisuka i le lisi o faʻamaʻi na faʻatoʻilaloina lea e leʻi mafai ona faʻamalosia.

Auina atu i le mavae ai o le 4 minute:
Faatasi ai ma suʻesuʻega ma suʻesuʻega faasaienisi, e ono le mafai e kamupanī togafitiga ona faafaigofieina le aveesea o latou tupe sili atu. E le aoga i soʻo se tasi e ola maloloina tagata.

Auina atu i le 2 minute 33 sekone:
O le tama e 9 ona tausaga, maʻisuka 1 mai le 2 tausaga. O se faʻamatalaga manino o le amataga o le maʻisuka e leʻi mauaina. E leai se tasi o aiga e maua i le maʻisuka.

Mafuaʻaga o le ituaiga 1 Tisuka

I le maʻisuka ituaiga 1, o le le lava o le inisalini e tupu ona o le maliu o sosoʻo peta i totonu o tamaʻi pancreatic o Langerhans. E mafai ona mafua mai i nei mea:

  • Faʻasologa o le gasegase o fatuga.
  • Tali a le tagata lava ia.
  • Vailaʻau faʻamaʻi pipisi - measles, rubella, cytomegalovirus, chickenpox, coxsackie virus, mumps.
  • Tulaga ogaoga mafaufau-lagona faʻalavelave.
  • Le faʻalavelave faʻaleagaina i le pancreas.

Afai ole tagata maʻi e le amata ona togafitia i le inisalini, na te atiina ae se maʻi suka. E le gata i lea, ei ai tulaga lamatia i le tulaga o faʻalavelave - faʻamaʻi, afaina o le fatu, leai o se vaaiga mamao i le maʻisuka, microangiopathy ma le atinaʻeina o le gangrene, neuropathy ma togafiti fatuga ma le le atoatoa.

Metotia mo le togafitia o le maʻisuka ituaiga 1


I aso nei, o le maʻisuka ua manatu e le mafai ona faʻaleleia. O togafitiga o le faatumauina o le kulūkose i totonu ole laʻau fautuaina e ala i meaʻai ma inisuasiga o inisalini. O le maʻi o le maʻi atonu e matua faamalieina i le fua saʻo, ae le mafai ona toe faʻafouina sela o le tino.

Na faia ni taumafaiga faʻapipiʻi pancreatic, ae o le manuia e lei maitauina. O inisalini uma e faia e le tui, talu ai ona o le gaioiga o le suka o le hydrochloric ma le pepsin mai le gastric juice, ua faʻaumatia ai. O se tasi o filifiliga mo le pulega o le afaina lea o se pamu insulin.

I le togafitiga o le maʻisuka, o metotia fou ua aliali mai ua faʻamaonia iuga:

  1. DNA faʻamaʻi.
  2. Faʻafouina o le T-lymphocytes.
  3. Plasmapheresis.
  4. Toto togafitiga togafitiga.

O se metotia fou o le atinaʻe lea o DNA - o se tui e taofia ai le faʻamaʻiina i le DNA, aʻo faʻaumatia le faʻaogaina o suauʻu pancreatic. O lenei metotia o loʻo i le tulaga o faʻataʻitaʻiga, o lona saogalemu ma taimi umi o le a faʻamoemoeina.

Latou te taumafai foi e faia se gaioiga i luga o le masini system faatasi ai ma le fesoasoani o sela faapitoa e kopiina, lea, e tusa ai ma le au atinaʻe, e mafai ona puipuia suauu insulin i le pancreas.

O le faia o lenei mea, ua maua ai le T-lymphocytes, i tulaga o suʻesuʻega ua suia ai o latou meatotino ina ia latou le toe faʻaumatia ia peta paneta. Ma a maeʻa ona toe foʻi atu i le toto o le tagata maʻi, o le a amata ona toe fausia e le lymphocytes le T-isi vaega o le tino puipuia.

O se tasi o metotia, plasmapheresis, e fesoasoani e faamama le toto o poloka porotini, e aofia ai eletise ma mea ua faaleagaina o le tino puipuia. O le toto e pasia i se masini faapitoa ma toe foi atu i le moega lapoa.

Lafoaʻi o le siama o le maʻisuka togafitiga


O sima vavalalata e mamaʻi, sosoʻo e le faʻavaivaiina e maua i le gaʻo ponaivi. E masani lava, pe a afaina se okeni, e faʻasaʻolotoina i totonu o le toto ma, i luga o le saite o le faʻaleagaina, maua o meatotino a se atigi maʻi.

O togafitiga faʻapipiʻi vavalalata e faʻaaogaina e togafiti ai:

  • Tele sikuea.
  • Faalavelave Cerebrovascular.
  • Alzheimer maʻi.
  • Totoga o mafaufau (e le o se tupuaga).
  • Pesia Cerebral.
  • Loto fatu, angina pectoris.
  • Limeti ischemia.
  • Faʻavaeina endarteritis.
  • Lapataiga inflammatory ma le degenerative.
  • Le faʻamaoni.
  • Parkinsinson.
  • Psoriasis ma systemic lupus erythematosus.
  • Hepatitis ma le toilalo o le ate.
  • Mo le toe taui.

Ua fausia se metotia mo le togafitiga o le maʻisuka ituaiga 1 ma sima sima ma o iloiloga e uiga i ai e maua ai mafuaaga mo le faamoemoe. O le autu o le auala e faapea:

  1. O loʻo maua mai le suāsusu mai le sternum poʻo le femur. Ina ia faia lenei mea, ia faia lana pa i le faʻaaogaina o se nila faapitoa.
  2. Ona fai lea o nei siaki, o nisi o na mea e malolo mo le faasologa o nei taualumaga, o isi o loo tuu i se ituaiga incubator ma mai le luasefulu afe i le lua masina latou te ola e oo atu i le 250 miliona.
  3. O siaki na maua faapea o loʻo faʻafeiloaʻi atu i le tagata maʻi e ala i se pusi i totonu o le paʻu.


O lenei taotoga e mafai ona faia i lalo o faʻamaʻi faʻaleagaina. Ma e tusa ai ma togafitiga o gasegase, mai lava i le amataga o togafitiga latou te lagona le malosi o le vevela o le vevela. Afai e le mafai ona faʻaaogaina e ala i se pusi, e mafai ona ulu atu siama i totonu o le tino e ala i le afaina o meaʻai.

E manaʻomia le 50 aso mo sene e amata ai le faagasologa o le toe faʻafouina o le pancreas. A o faagasolo lea taimi, o suiga nei e tupu mai i le pancreas:

  • Vailaau ua faaleagaina ua suia e siama.
  • O fou fou e amata ona maua ai le inisalini.
  • Faiga o le toto fou (faʻaaogaina fualaau faʻatau e vave ai le angiogenesis).

A maeʻa le tolu masina, ia iloilo taunuʻuga. E tusa ai ma le au tusitala o lenei metotia ma iuga na maua mai ile falemai ole Europa, o tagata mamaʻi e maua i le maʻisuka e faʻamautuina lo latou ola lautele, o le toto kulukose o le toto e amata ona faʻaitiitia, lea e mafai ai ona faʻaitiitia le fua o le insulin. O faailoilo ma tulaga masani o le hemoglobin glycina i le toto ua faʻamautuina.

O togafitiga mo le maʻisuka e maua mai i le maʻisuka e maua ai ni taunuuga lelei ma ni faʻafitauli na amataina. Faʻatasi ai ma le polyneuropathy, o le maʻisuka vae, sela e mafai ona faʻafesoʻotaʻi tonu i le liona. I le taimi lava lea e tasi, o le toto le mama ma le faʻamalosi faʻamalosi e amata ona toe faʻaleleia, togafiti faʻamaʻi toto.

Ina ia faʻamalosia le aʻafiaga, e fautuaina le lua vasega o le pulega. O le totoina o le suauʻu vavalalata e faia i le ono masina mulimuli ane. I lenei tulaga, o suli ua uma ona faia i le vasega muamua e faʻaaogaina.

E tusa ai ma faʻamatalaga a fomaʻi e togafitia le maʻisuka i sima, o taunuuga e foliga mai e tusa ma le afa o tagata gasegase ma e aofia ai le ausiaina o se faʻamalologa umi o le maʻisuka - e tusa ma le tausaga ma le afa. E i ai faʻamatalaga tuʻufaʻatasi i mataupu o le teenaina o le inisalini mo le tolu tausaga.

Aafiaga o siama


O le faʻafitauli sili ona aʻafia ai le togafitiga o le cell mo le maʻisuka ituaiga 1 o le, e tusa ai ma le faiga o le atinaʻe, o le maʻisuka e faalagolago i le maʻisuka e faatatau i faʻamaʻi autoimmune.

I le taimi tonu e maua ai e le siama sela o meatotino o inisalini o le pancreas, o le polokalama puipuia e amata ai le osofaiga tutusa e faasaga ia i latou e pei ona i ai muamua, lea e faigata ai le togitogiga.

Ina ia faʻaitiitia le teena, o fualaau e faʻaaogaina e taofia ai le puipuiga. I tulaga faapena, e mafai ona iai ni faʻafitauli:

  • o le aʻafiaga o aʻafiaga o vevela e faʻateleina,
  • gaioiga, viliina e ono tupu,
  • faʻatasi ai ma le faʻaofiina o immunosuppressants, e mafai ona galo le lauulu,
  • le tino e leai se puipuiga mai faʻamaʻi pipisi,
  • e le mafai ona faʻamalosi le vavaega o vavaega, e taʻitaʻia ai le faʻaogaina o le tino.

O tagata Amerika ma tagata Iapani i totonu o le togafitiga faʻapitoa na latou faʻaalia ni suiga i le auala ma le faʻaofiina o siama sima e le o totonu o le mea oona, ae i totonu o le ate poʻo lalo o le paʻu o fatugaʻo. I nei nofoaga, latou te le maualalo i le faʻaumatia e le poloka o masini sosoʻo.

E faʻapea foi ile atinaʻe o se metotia o togafitiga tuʻufaʻatasi - genetic and cellular. O se gene ua faaofiina i totonu o le suauu sima e ala i le inisinia o le kenera, lea e faaosofia ai lona liua i totonu o se peta masani, o se siama ua uma ona saunia le inisalini o le insulin e ulufale atu i le tino. I lenei tulaga, o le tali puipui e le o faʻamaonia.

I le faagasologa o le faʻaaogaina, o le mutaʻaga o le ulaula tapaa, e manaʻomia le ava malosi. O mea e manaʻomia muamua o mea taumafa foi ma le faia o gaioiga faaletino.

O le totoina o le suauʻu vavalalata o se nofoaga lelei lea i le togafitiga o le maʻisuka. O faaiuga nei e mafai ona faia:

  1. O le siakiina o le Cell-cell ua faaalia ai le aoga o lenei metotia i togafitiga o le maʻisuka ituaiga 1, lea e faaitiitia ai le tui o le inisalini.
  2. O se taunuuga sili ona lelei na maua mai mo le togafitia o faʻalavelave faʻamaʻaloga ma le faʻaleagaina o le tino.
  3. O le maʻisuka 2 e le o le inisalini e faʻamanuiaina e sili atu ona togafitiga, e vave ona vave maua le faʻamagaloina, talu ai e le faʻaumatia e le siakiina sela fou.
  4. E ui lava i iloiloga lelei ma faʻamatalaina e endocrinologists (tele atunuu ese) iuga o togafitiga, o lenei metotia e lei maeʻa ona suʻesuʻeina.

O le vitio o loʻo i lenei tusiga o le a talanoa atili e uiga i le togafitia o le maʻisuka i sima.

Tuua Lau Faamatalaga