Metformin ma le ava malosi

Metformin ma le ava malosi e umi ma tumau le ita. O le mea o lenei vailaʻau o loʻo aofia i totonu o le lisi o na vailaʻau e le mafai ona tuʻufaʻatasia ma le ava i soo se auala.

E le gata i lea, afai e te aveina Metmorphine faatasi ma le ava malosi, e mafai ona e maua se mea oona. O le mea e leaga ai, e mamao mai i tagata uma e iloa lenei mea, aisea e mafua ai ona maliliu tagata mamaʻi o loʻo faʻamatalaina lenei vailaʻau i le faagasologa o le inu ava malosi.

O le a le metformin?

I lalo o le fualaau faasaina Metformin malamalama i fualaau oona faaaoga i le togafitiga o le maʻisuka. O lona faamoemoega autu o le faaitiitia o le maualuga o le insulin e faalagolago i le tagata maʻi, faapea foi ma le taofia o le atinaeina o le oona.

E ui i le mea moni e faapea, a oʻo ina ave Metformin le maualuga o le insulin i totonu o le toto e le suia, o le vailaʻau e mafai ona suia le faiga o lona aʻafiaga i le tino o le maʻi. O lea, mo se faʻataʻitaʻiga, o lona gaioiga galue malosi e fesoasoani e faʻagesegese ai le faʻavaeina o gaʻo susu, ma o se taunuuga o le faʻaaogaina o le kulukose i isi mea e manaomia e le tino ua faʻateleina.

O se taunuuga, ua faʻaleleia le toto o le maʻi, ma ua faʻaititia le maualuga o suka i lona toto. E taua le iloa o le fualaau faasaina e mafai ona ausia le maualuga o le maualuga o le toto o le tagata maʻi pe a uma le ono itula pe a maeʻa. E le gata i lea, o lona maualuga o le faʻaitiitia.

E tele fualaau oona ua faia i luga o le faavae o Metformin, ao latou uma e aofia i le vaega o biguanides. O fualaau faasaina i lenei faasologa, mo se faataitaiga, e mafai e se tasi ona faaigoaina Fenformin, Buformin, ma Metformin lava ia. Sov remen6m o le muamua muamua e lua e le aoga, talu ai o la latou itu na aafia ai le oona o le tagata maʻi i le lactic acid.

Mo Metformin, e tele igoa o lenei vailaʻau, mo se faʻataʻitaʻiga, e pei o Giliformin poʻo Formin Pliva. O le tele lava o taimi, o maʻi maua i le maʻisuka ua faʻamatalaina se vailaʻau e pei o Siofor. O le mea e le sili ona afaina ai le gastrointestinal tract o le tagata maʻi ma sili atu ona taugofie nai lo isi ituaiga o Metformin.

E taua le matauina o le fuainumera uma o vailaau oona e tutusa lava le tuufaatasiga, ae ese mai le tasi i le isi i le tulaga o le faamamaina o vailaʻau, faapea foi ma le tuufaatasiga o vaega o ausilali. I soo se tulaga, o fualaau uma i totonu o lenei vaega e tatau ona ave na o le faatonuina e le fomaʻi. A leai, o le toto o le kulukose o le toto e mafai ona paʻu malie, lea o le a mafua ai le maʻi ma le maliu o le maʻi.

Afai e te usitai i le fomaʻi, faʻapea foʻi ma faatonuga mo le fualaau faasaina, e masani lava e leai ni aʻafiaga leaga. I le taimi lava e tasi, e vave ona faʻamautuina le tulaga o le tagata maʻi, lea e fesoasoani i se faʻaleleia atili o faailoilo lautele o le maʻisuka.

O le iʻuga, o le faʻamagaloina mausali o lenei maʻi ogaoga e mafai ona ausia.

Taimi o pulega ma aʻafiaga itu

Metformin, e pei o soʻo se vailaʻau, ei ai ona aʻafiaga itu. O lea, mo se faʻataʻitaʻiga, e masani lava o le tagata gasegase e mafai ona oʻo i le faʻavauvau lautele ma se lagona o le gaioiga. I nisi tulaga, o le manava manava e mafai ona iloa, faapea foi ma mea le lelei e pei o le anemia ma le hypoglycemia. O le itu aupito sili ona leaga le aʻafiaga o le eletise o le susu, aʻo le tele o tagata maʻi e mafaufau faapea: "afai ou te inuina sina ava malosi, ona mafai lea ona ou faʻaaoga Metformin i le taimi e tasi." O lenei mea e mamao mai le mataupu, aua e tusa lava pe o sina fua o le ava malosi e mafai ona faʻaleagaina ai le atinaʻeina o le lactic acidosis.

O loʻo maua e le maʻi suka, o Metformin e masani ona aʻafia i totonu o le toto e ala i le gastrointestinal tract. Talu ai ona o lona aafiaga e mai le lua i le fitu itula, e tatau ona ave lenei fualaau faasaina ile tolu taimi i le aso. I le tulaga pe afai e te faimalaga le ave o lenei vailaʻau, o lona aoga e matua faʻaititia. O le mafuaaga lena e le mafai ai ona e faatagaina le vaetamaina o le ava i le togafitiga ma lenei vailaʻau.

Afai tatou te talanoa e uiga i sea meainu e pei o vodka, ona oʻo loa lea i le toto i le taimi vave. O le iʻuga, i le taimi o fesoʻotaiga o le faʻamatalaga ua faʻamatalaina i le ava malosi, e mafai ona tupu le lactic acid, e mafai ona atiaʻe le acidosis lactic. E tatau ona manatua i le mafaufau, o le ava malosi e mafai ona faʻaumatia pe a ma le ono i le fitu itula pe a maeʻa le tagofia o lenei vailaʻau. Ae ui i lea, o le ava malosi e poloka ai galuega o le ate o le enzymes, ma o le mea lea, e mafai ona oʻo atu i le glycimia.

O le mea lea, e le mafai ona e inuina le ava malosi ma Metformin, pe afai na o le maʻi o loʻo maua i le maʻisuka e manaʻomia ona laei e taofi togafitiga ma misi se tasi o fualaau o lenei vailaʻau. Ma le isi, i le tele o tulaga, latou te le misia se tasi, ae lua inumaga o lenei fualaau faasaina. O le iʻuga, o le lelei o togafitiga e faʻaitiitia le malosi ma e mafai e le tagata maʻi ona lagona le leaga o lo latou soifua maloloina.

I soo se tulaga, o le fualaau faasaina ua faamatalaina e tatau ona faia i lalo o le vaavaaiga manino a se fomaʻi. O le mea moni, o soʻo se togafitiga i lona tulaga e tatau ona fetuunai, e fuafua i taunuʻuga fuafuaina.

Afai e te faia le faʻamalositino, o lona aoga o le a leai se mea, ma i nisi tulaga e mafai ona faia se faʻamaʻi ogaoga i le tagata maʻi.

O le a le acidosis?

Talu ai o le vailaau ua faamatalaina ua i ai se mea faigata tele, i le taimi o togafitiga e mafai ona faamautu ai le le atoatoa o le tino. Ae maise lava pe afai e inu i le ava malosi.

I lenei tulaga, o le toʻatele o tagata e inupia e afaina ona o lo latou maua o se faʻafitauli ole gasegase. O le mea e faapea a maeʻa ona inu malosi le ava malosi, o le a faʻamaʻaina i le ava malosi, e mafai e lona tino ona amata ona maua mai le tele o le lactic acid.

O le mea lea, o le tagata gasegase o loʻo inu i le isi fualaau o le ava malosi e maua ai le 'ona oona, lea e ono mafua ai le maualalo o le toto maualuga, aʻafiaga, maʻi fatu poʻo le ate, faafitauli o le toto. Faailoga o le lactic acidosis o:

  1. O le i ai o se faʻalavelave matautia, faʻaopoopoga, faʻaleaga vomiting.
  2. Vaivaiga ma le le fiafia.
  3. Paʻu tiga i tua o le sternum ma totonu o maso.
  4. Le foliga mai o le pisapisao ma le manava loloto.
  5. Tigā tele o le maʻisuka.

I le tulaga sili ona ogaoga, o taunuuga o le aveina o Metformin e ono faʻaalia o se tulaga o le paʻu. E malamalama o se paʻu mataʻutia i le mamafa, lea e matua paʻu ai le paʻu, faʻapupulaina mata, ma o lima ma vae e mafai ona "malolo". O aʻafiaga o le 'ona oona e mafai ona tutupu i se tulaga ogaoga, mo se faʻataʻitaʻiga, atonu o se soliga i le gaioiga o totoga o le tino

E le gata i lea, o le tulaga atonu e amata ona atili faʻalavelave ona talu ai o le toto i le tino maʻi o le a faasolo ina leaga ma sili atu le leaga, o lea ua faʻaleagaina ai le tulaga o le maʻi. I le taimi mulimuli o lenei faʻamaʻi, e ono tupu aʻe le hypoxia o le faiʻai. O se taunuuga, o le maʻi e feagai ma le le malamalama ma le vave maliu.

Afai e inu se tagata ona o le ave o lenei vailaʻau ma le ava malosi, e manaʻomia lona vave alu i le falemaʻi, faʻapea foʻi togafitiga faʻapitoa.

I le tulaga masani, e sili le lelei ona le faatagaina lenei mea, o le mea lea, muamua lava, o le a tatau ona iloa tulafono mo le aveina o Metformin, lea e fai mai e matua le mafai ona ave pe a inu muamua le uaina.O na tagatanuu oe ua le amanaiaina lenei tulafono ua afaina i le auala ua faamatalaina, ua atili faaleagaina ai lo latou ola maloloina.

E sili ona matautia le faʻafefe i le mataupu pe a faia e le tagata maʻi se mea sese i le vailaau o vailaʻau. I lenei tulaga, e mafai ona tupu le maliu i ni nai itula.

O le mea lea, o le maʻisuka o loʻo feagai ma ia togafitiga e masani ona fautuaina e taofi le inu.

Fesoasoani Muamua mo le 'ona oona

I soʻo se tulaga, o tagata maʻi uma e maua i le maʻisuka ma ona aiga e tatau ona latou iloa le mea e fai i le tulaga o le oona. O le mea moni o ona taunuuga e matua ogaoga, o lea o le mea muamua e tatau ona faia o le tuʻuina atu lea o le tagatanuu manua i se fomaʻi i se taimi vave e mafai ai. I le tulaga lava lea e tasi, pe a faʻamautuina se puʻeina o le tino, e pei foi o le faʻaitiitia o le toto, e tatau ona le gata ina valaʻau i se taʻavale, ae faʻataʻitaʻiina foʻi le toe faʻaleleia o le tino.

Aʻo lei oʻo mai le taavale a le falemaʻi, i soʻo se tulaga, o le a tatau ona tuʻuina atu i le ua afaina se vaalele fou. Ma o le tulaga pe afai o le oona e avea o se taunuuga o le faaaogaina lata mai o vailaau ma le ava malosi, o le a ia aunoa ma se faaletonu le manaomia o le maua mai o se ea fou.

E le gata i lea, ae leʻi oʻo atu le fomaʻi i le tagata maʻi, e tatau ona vave amata ona fufulu le manava ina ia taofia ai le soona inu o le ava malosi ma vailaʻau i le toto o le tagata maʻi. Mo le mafuaʻaga lava e tasi, e mafai ona e avatu i le tagata manua e inu pe tusa ma le lima lita o le vai mafanafana i le 38-40 ° C. O le a tatau foi ona tupu le vomina ia te ia, lea e amata ai ona ita le aʻa o le laulaufaiva ma le pito i lalo o le pharynx. A maeʻa le vomiting, e tatau ona e tuʻuina atu se meainu mafanafana lona lua ma toe faia lenei faiga fa i le ono taimi.

Ae mo togafitiga patino o le faʻafefe o Metformin, e faasino tonu lava i le faʻaaogaina malosi o le tino o le tagata maʻi mai mea oona ma toxins. Mo lenei mea, o faʻamalosi faʻamalosi faʻatasi ma le alkali masani tutusa e masani ona faʻaaogaina. I le faʻaopoopoga, o le lelei ma le faʻamalosia o le malosi e maua mai i togafitiga faʻamaʻi, lea e aofia ai le faʻaofiina o se fofo 20% o le kulukose i totonu o le tino o le tagata maʻi ina ia mafai ai ona toe faʻaleleia lona tulaga masani ile toto. E faapena foi i ia tulaga, o le glycogen e faatautaia i le intramuscularly.

E le gata i lea, afai ei ai se tulaga lamatia, o le a faʻaaogaina se vaifofo o le adrenaline, ma a maeʻa ona latou faʻamalosi i le maʻisuka, latou te aumaia se vaifofo mafanafana o le sodium chloride, lea e mafua ai le vomiting. O le isi, o le sodium sulfate o loʻo tuʻuina atu i le fua o le siva sipuni ¼ lita o le vai, lea ua fufulu ma le sua sua suamalie poʻo le vai. I le lumanaʻi, o le tagata maʻi o le a faʻaalia ai togafitiga faʻapitoa.

I le taimi o le togafitiga o le faamaʻi lactic acid ma le maʻisuka, e matua faasaina lava le inuina o le ava malosi. E le gata i lea, o le tagata maʻi e tatau ona puipuia mai le faʻaalia i le susulu o le la. O se taumafa faapitoa faapitoa e faʻamatalaina foi.

I le tulaga pe a fai o le acidosis e fai sina siʻosiʻomaga ma e leai ni faʻailoga o le teʻi ma o gaioiga e masani ona faia masani, e tatau ona faia suʻesuʻega suʻesuʻe mo le alkali ma le sodium bicarbonate.

O le vitio o loʻo i lenei tusiga o le a talanoa e uiga i mea e maua ai le suka i Metformin.

Lactic acidosis

O lenei tulaga ma le maʻisuka e afaina, ma le fiafia, e seasea lava ona tupu, ae pe afai o le maʻi e le inu ava malosi. O le solia o lenei faasa, o le lamatiaga o le acidic lactic e faateleina i nisi taimi.

Ava malosi e faʻapipiʻiina i se auala faʻapitoa, lea e mafua ai le faateleina o le maualuga o le lactate e tusa lava pe i ai se tagata maloloina lelei. O ia ituaiga o gaioiga e talafeagai ina ia mafai ai ona faʻaalu le malosi faʻapitoa i le metamorphosis o le ethanol i le acetaldehyde.

O lenei galuega e faʻamaonia e ala i suʻega: pe afai o Metformin ma le ethanol e faʻaaogaina i se fua o le 1 g / kg i le taimi lava e tasi, o le a taʻitaʻia ai le 3-13 faʻalautele le lactate.

Taumafa suamalie

O le mafuaaga muamua e atiaʻe ai le tulaga maualuga o le le lava o le ola. B1.O se mea lauiloa e faapea o le ava malosi e faʻalavelave i le faʻaaogaina o lenei vaitamini i totonu o le vaega o meaʻai, aʻo i ai i mea inu ava malosi e toetoe lava leai se tuufaatasiga o meaola.

A maeʻa ona inu e le tagata inu pia, o le ai ai:

  • O le le maua o le B1 i le vaega o meaʻai e leai se mea
  • O le manaʻomia o vailaau oona o le a faateleina le malosi
  • Se tulaga le atoatoa o le tino
  • O le aʻafiaga o le acidosis lactic o le a faateleina tele.

O le Hypoxia o le matelaina o le okesene. O le tele o taimi, o le atinaʻe o acidosis o le taunuuga o le maualalo o le tino o le okesene. I lenei tulaga, afai e inu ava malosi, ona tupu lea o le hypoxia o le faiʻai. O lona mafuaʻaga e taoto i le fesuiaiga o toto toto e afaina ai toto, o le okesene o le tino e mafua ai le euphoria, lea e aafia ai tagata uma i le taimi muamua o le inupia.

O le toto e faʻapotoina o le toto e faʻapipiʻi ona o le pipiiina o se fuainumera tele o sela toto mumu. O le mafuaʻaga o le mea e tupu o le aʻafiaga lea o le ava malosi, lea e oʻo mai i totonu o lo tatou toto pe a tatou inu vaʻai taugofie ma taugofie, vodka, cocktails, pia, ma isi. O meainu uma e inu ava malosi o loʻo i ai le elemene autu - alcohol alcohol.

Manua gasegase

O le mea e sili ona taua e faʻaseseina ai le mafuaʻaga e faʻasaina ai Metformin ma le ava malosi o faʻamaʻi fatuga na mafua mai i le ava malosi.

E tusa lava pe tasi le faʻaaogaina o fualaau faasaina ma le ava malosi ia i latou e le mafatia i faʻamaʻi faʻamatalaina e mafai ona faʻaititia le lelei o okeni, ma mafua ai ona tuai le fualaau faasaina. O lenei, i le itu, o le a taʻitaʻia atu ai i le maualuga ma le atinaʻeina o ni aʻafiaga matautia.

O le mea o le ethanol e faia ai se uta tele i luga o enzymes o le ate, mafua ai le hypoglycemia. O le taunuuga o le tuʻuina atu o fualaau faasaina ma le ava malosi e mafai ona avea ma se popo o le hypoglycemic.

O loʻo tuʻuina mai i lalo ma se paʻu, lea e faigofie tele ona feteenai ma se tulaga o le soona inu. O tagata, ma mananao i le mea sili, o le a tuʻuina le ua onia le moe, ae o le mea moni lava i le taimi nei e tatau ona tuʻuina atu le fesoasoani muamua ma faʻatali mo le falemaʻi e taunuu.

O taunuuga

O le metformin ma le faʻamalosia o le ava e mafai ona taʻitaʻi atu ai i le lactic acidosis.

O lona uiga o loʻo i lalo:

  • Faʻaitiitia o le toto
  • Le mautonu
  • Tele vaivaiga
  • Mamafa
  • Le maua o fesootaiga ma isi
  • E masani ona manava.

O se taunuuga mataʻutia o le faʻateleina lea o le gasegase, lea eo mai faatasi ma se faʻaitiitia o le tele o le carbon dioxide i totonu o le toto.

Ole laʻititi laʻititi ole a le mafai ona tuʻuina atu tino i le okesene, ona o le hemoglobin, e ui lava e fusifusia i le okesene, e le mafai ona faʻaliliuina. O le mea lea, o le hypoxia e tupu.

Contraindications

A o le i iloiloina le maliega o fualaau faasaina e pei o Metformin ma le ava malosi, tatou te mafaufau i le tele o contraindications i le faaaogaina o lenei vailaʻau:

  • ogaoga o gaʻo ma le ate,

  • fatu ma maʻi mama
  • vaʻaia faʻalavelave faʻapitoa,
  • Aua le faʻaaogaina le oloa mo fafine maʻitaga, faʻapea foʻi ma le taimi o susu,
  • e faʻasaina le faʻaaogaina o vailaau mo le inu malosi i taimi uma,
  • lactic acidosis.

E faapefea ona galue le ava mo tagata e maua i le maʻisuka

Ae e te leiloaina pe faapefea ona amio le tino o le tagata pe a tuufaatasia lenei fualaau faasaina i le ava malosi, e tatau ona e malamalama i le auala e aafia ai i tatou i le ava malosi.

Faamolemole ia maitauina pe a inuina le ava malosi, o le faʻasaʻolotoina o le glycogen i le ate o loʻo poloka, ma o le tele o le inisalini e faʻateleina ai le maualuga. I lenei tulaga, o le aʻafiaga o le atiaʻe o faʻamaʻi e pei o le hypoglycemia e faʻapupula atili ai.

Ae e le mamao lena mea. O le faʻaauau pea o le inu malosi o mea inu e fesoasoani i le faʻamaogaina o siama. O le taufaʻatau o le suka lea e ulu atu i le tino e vave ona ulu atu i sela, e faʻafefe ai le membrane puipuia. O lenei mea e taʻu mai ai o le maualuga o le kulukose o le toto ua faʻaititia. O le mea lea, o se tagata e maua i le maʻisuka e le mafai ona suamalie lona tino ona o se lagona faifaipea o le fiaaai.

O le mea lea, a o taumafa le 'ava malosi, e matua fautuaina lava ia aofia ai gaʻo meaʻai. E naʻo le auala lenei e faʻaitiitia ai le lamatiaga o le atiaʻe o le hypoglycemia. E tusa ai ma tagata atamamai, e tatau i tagata maʻisuka ona mataʻituina lelei a latou meaʻai ma mulimuli i se mea e le aofia ai le ava malosi.

E oʻo lava i le luasefululima kalama o vodka o le a fesoasoani e faʻaititia le suka toto. O le mea lea, o le tele o le ava malosi e inu ai, o le tele foi lea o le faigata o le maʻi.

Metformin ma le ava malosi: fegalegaleaiga ma fetaui, taunuuga, iloiloga

O le fualaau faasaina Metformin e le na o le togafitia o le maʻisuka ituaiga 2, e faʻaaogaina mo le gaʻo. I mafaufau o tagata faatau, o le faʻaaogaina o lona uiga o le liua o le vailaʻau i se meaʻai faaopoopo, ma faʻamaonia ai Metformin saogalemu, faʻamaonia mo le faʻatasi ma le ava. Ae e mafai ona inuina le ava malosi ma se vaifofo mo le maʻisuka, o a aʻafiaga o le soifua maloloina?

Faʻaaogaina le metformin o le gaosimea e faʻaogaina ai le maʻisuka 2 e le o le inisalini e faalagolago i le maʻisuka. Ole vailaʻau e aʻafia ile kulupu ole hypoglycemic agents, e sili atu le aoga, faʻaitiitia faʻamaʻi ole faʻatusatusaga ma isi sui ole vailaʻau.

Faʻataʻitaʻiga

O le vailaau faʻamalosi e faʻamalosia ai le faʻaaogaina o le kulukose i totonu o le manava, faʻavaveina lona faʻaogaina i totonu o fusi lautele, lea e mafua ai le faʻaitiitia o le kulukose toto i le maʻisuka. O le fualaau faasaina e le faaosofia ai le inisalini o le tuufaatasiga, e le saofaga i le faaitiitia o le gafatia o suauu peta pancreatic. Ole fualaau faʻasaina e faʻamaonia ai cholesterol, lipids i le toto, faʻaititia le mamafa.

Afai e ave i luga o se manava gaogao, o le togafitiga togafitiga e maua pe a mavae le 2 itula, pe a uma se taumafataga - pe a uma le 2.5 itula. E mafua mai i fatugaʻo. O le afa o le toto e 17.6 itula.

I le le atoatoa, ua faʻalauteleina le afa-ola faʻasalaga, ua faʻaitiitia le faʻamalologa fou - le tele o le toto (ml) e mafai ona faʻamalamalamaina fatuga i se minute.

Vaega o le lactic acidosis

O lenei tulaga i le maʻisuka ua manatu e sili ona matautia, e mafai ona oʻo atu ai i le oti. E masani lava o lenei faʻalavelave e seasea lava. O le tele lava o taimi, o tagata e inu i le ava malosi e faʻaalia i lenei mea. Afai e maua e le tagata gasegase le togafitiga ma Metformin ma faʻaaogaina le ava malosi, o loʻo i ai se lamatiaga tele o le lactic acidosis.

Alcohol galue i luga o le tino o le tagata maʻi i se auala e mafai ai ona faateleina le tele o lactate i taimi, e tupu lea i le tino o se tagata soifua maloloina masani.

Sa faʻatautaia e saienitisi ni suʻesuʻega faʻapitoa, ma o lea na mafai ai ona faʻamautuina faapea o sea tuufaatasiga e pei o Metformin ma le ava malosi na faateleina le maualuga o lactate i le toto mai le tolu i le sefulutolu taimi. I taimi o suʻesuʻega, o le saʻo togafitiga o le fualaau faasaina ma le tasi le kalama o le ava i le kilokalama o le mamafa o le tagata na ave.

Tele le Vailaʻau

O se tasi o mafuaʻaga taatele o le acidosis lactic o le le lava o vitamini i totonu o le tino. O lenei mea e faapitoa lava i le vitamini B1. "Metformin" ma le ava malosi, o manatu faaalia i luga o fegalegaleaiga e mafai ona e faitau i ai i lenei tusiga, pe a faʻaogaina faʻatasi, e mafua ai le le atoatoa o lenei vaitamini. O lenei tulaga e matua faʻalavelave lava i tagata o loʻo faʻaauau pea le tele o le ava malosi.

O le a le mea e tupu i le tino pe a uma ona faʻaaoga le ava

E mafai ona ave Metformin i le ava malosi? O lenei fesili e popole ai le toʻatele o tagata o loʻo togafitia togafitiga faʻatasi ma lenei vailaʻau. O le tali mulimuli a fomaʻi e leai, aua o le a amata ona tupu taualumaga e le manaʻomia, i le tino:

  • O le vitamin B1 o le a le lelei le gauai i totonu o le vaega o meaʻai, o lona uiga o le a manaʻomia e le tino nisi faʻaopoopoga o lenei vailaʻau,
  • faʻatasi ai ma le masani ona faʻaaogaina le 'ava malosi, o le a matauina le le atoatoa o le vitamini B1 i le tino,
  • ma, o le mea moni, o le faateleina o le lamatiaga o le siako lactic acid.

Mafaufau pe ua e saunia mo na osigataulaga.

O le faʻaaoga faʻaaogaina o vailaʻau e pei o Metformin ma le ava (faʻasagaga, iloiloga o loʻo faʻamatalaina i lenei tusiga), e mafua ai le matelaina o le okesene o le faiʻai. O se taunuuga o lenei mea, o se faʻamaʻi e pei o le hypoxia e ono aliali mai - o le le lelei o le maua o le okesene i sela.

O lenei tulaga e tupu ona o le fueina o toto toto e ala i nai totoga toto. Ona o lenei mea e mafai ai e se tagata ona lagona se tino euphoria pe a uma ona inu pia. E le gata i le ava malosi ma le maualuga o le ava malosi, ae e uiga foi i le uaina, pia, cider ma isi.

I totonu o soʻo se mea inu ava malosi o le gaʻo, lea e tau atu i le fesuiaiga o vaʻa toto.

O le a le mea o le a tupu i enzymes ate

Faamolemole ia matau o le ava malosi e mafai ona taofia le faagaoioia o enzymes o le ate. Ma o lenei, i le itu, o le a taitai atu ai i le hypoglycemia. Afai o le vaega o loʻo galue malosi o le vailaau faʻasaina o loʻo i totonu o le toto, ona oʻo mai lea o le taunuuga o lenei tuufaatasiga e ono avea ma se hypoglycemic coma.

Ia manatua o lenei tulaga e matua faigofie lava ona fenumiai ma le inu ava malosi. Ae i lenei tulaga, e tatau ona e faia ma le naunautai ma vave. Valaʻau i se falemaʻi ma ia mautinoa e talanoa e uiga i le tuʻufaʻatasiga o le ava ma Metformin.

Afai e leiloa se tagata, ona fautuaina lea e fomaʻi ia te ia le lauti suamalie poʻo le tuʻuina atu o lole.

Metformin ma le ava malosi: o le a le tele e mafai ona ave

A maeʻa ona e inuina se meainu malosi, e mafai ona e faia le sauniuniga Metformin i le taimi muamua nai lo le lua aso. E masani lava o lenei taimi e lava e toe faʻaleleia ai le gaioiga. I le taimi lava e tasi, ia manatua o le ava malosi e le gata o le faʻaaogaina o le ava, ae o fualaau oona foi e aofia ai le ava malosi.

E leai se mea e le faʻaaogaina "Metformin" muamua nai lo ni nai aso e tusa lava pe a uma ona inu soʻo se meainu o le ava po o le siva inu.

E mafai e tamaiti matutua ona ave le ava pe a uma Metformin ile sefuluvalu i le luasefulu itula mulimuli ane. Mo tagata matutua, e leai se taimi faapena ua faavaeina. Faamolemole ia matau o le taimi o le faʻamaʻaloina o le vailaau faʻamaʻi ma se maʻi maʻi poʻo se fatugao o le a faʻaateleina i le tele o taimi.

E tusa ai ma faatonuga mo le faʻaaogaina, e tatau ona faʻaaogaina lenei fualaau lua i le tolu taimi i le aso, o lea e leai se auala e faʻafefiloi ai i meainu malosi.

Faʻamatalaga o maʻi ma fomaʻi

O le mea e lelei ai, ua tusia e le fomaʻi le tele o mataupu o le lactic acidosis. Ae ui i lea, o le tulaga o lenei mea ua faateleina i tausaga uma. E le mafai e se tasi tagata maʻi na oʻo i lenei faʻamaʻi ona manao e faʻafefiloi ia mea inu ava malosi ma Metformin (poʻo isi vailaʻau faʻasaina).

E taua tele mo le maʻisuka ia iloa ona iloa faailoga o lenei maʻi. E tusa ai ma iloiloga o maʻi, o lenei tulaga e faʻaalia i vaivaiga o le muscle, o le le lava o le mafaufau, o le ulu ma le vaivaiga i le tino atoa. Afai o le a amata ona vevela le maʻi, ona vevela ai lea o le ulu, vomiting ma le nausea i nei faailoga. A maeʻa lena mea, e mafai e se tagata ona paʻu i totonu o se pa. O mataupu sili ona alualu i luma e masani ona afaina.

O le mea moni, o fomaʻi uma e faʻamaonia le mea moni o le ava ma le suka e maualalo ai fualaau faasaina e le mafai ona tuʻufaʻatasia i soo se tulaga. Peitai, e le o gasegase uma e usitai i fautuaga a fomaʻi. O nisi oi latou e taofi i le va o tui o nei mea. "Metformin" ma le ava malosi (e mafai ona faʻaaogaina, faʻamatalaina i lenei tusiga) e mafai ona tuʻufaʻatasi pe a fai e umi se taofi i le va o le faʻaaogaina o fualaau faasaina. Ae talu mai le vaaiga o togafitiga talafeagai, o le faia o lenei mea e matua solia. Ia soifua maloloina!

Faʻaiʻuga

Le tele o faʻaaliga aʻafiaga mai le gastrointestinal tract.O nei suiga e aliali mai:

  • anorexia
  • ogaoga o le nofoa (manava manava)
  • taʻavale
  • ogaoga, tiga i le manava e alu ese ma le 'ai,
  • gaosiga i le gutu.

O le faʻaleleia o Metformin e mafai ona faʻateteleina ai le faʻaleleia o le gaʻo siama, vitamini B12, aafiaga faʻaleagaina mai le metabolism, faʻaalia e le glycemia, faʻamalosia le lactic acid.

Faʻaaliga faʻapitoa e ogatasi ma:

  • tiga o musika
  • moe
  • faʻaitiitia le toto maualuga
  • bradyarrhythmia - o se faʻaitiitia o le fatu (itiiti ifo ma le 60 pa i minute taitasi) ma se faʻalavelave i le pao o fatu.

Metformin ma ona analogues o loʻo maua i le tulaga o laupepa o galuega masani ma faaumiumi. O analogues a Metformin e aofia ai: Glucofage ma Glucofage umi, Bagomet, Gliformin, Diaformin OD, Metuaumma, Metformin MV-Teva, Metformin Richter, Siofor, Formmetin.
I luga o le vitio e uiga i le fualaau faasaina Metformin:

Acquaintance i le fualaau faasaina

O le metformin e aʻafia i le tele o vailaʻau faʻasaina ma e faʻaaoga lelei mo le togafitiga o le maʻisuka II tulaga (ituaiga o le maʻisuka-o le maʻi). O lenei vailaʻau e maua mai i le vaega o vailaʻau faʻasaina oona ma e lauiloa mo lona aoga tele. . O faʻamatalaga i luga o lenei fualaau faasaina ua faamaonia ai lenei

O foliga o Metformin e aofia ai le maualuga maualuga e faʻavae i luga ifo o le faʻamaʻiina ma faʻamaʻi aʻafiaga (pe a faʻatusatusa i isi vailaʻau vailaʻau).

Talu mai lona faʻatagaina (1957), Metformin o le fualaau faʻataʻitaʻi lea mo le togafiti o le maʻisuka, aemaise lava i le gaʻo mafanafana. O le tagata solitulafono i le faaputuputuina o mea oona o le insulin. O malosi o le fualaau faasaina e mafai ona faʻaitiitia ai lona maualuga, ma, o le mea lea, fesoasoani e aveesea le mamafa. Faʻafetai i lenei aafiaga, o le toʻatele o tagata e sili atu le mamafa e faʻaaoga lenei vailaʻau mo le paʻu mamafa.

Pharmacology o le fualaau faasaina

O le gaioiga a Metformin e faʻavae i le taofi o le faʻaaogaina o le kulukose i totonu o le manava ma faʻateleina ai lona malepelepe i totonu o masini o le potu lautele. O le iʻuga, i le plasma ua faʻaititia ai lenei faʻaaliga. E le gata i lea, o le vailaʻau e le saofaga i le gaosiga o le inisalini ma e le faʻaosofia ai se faʻaititia i le maualuga o le peta pancreatic beta. O lenei fualaau e galue i vaega nei:

  1. Faʻateleina le cholesterol.
  2. Faʻaleleia se pa'ū o lipids.
  3. Faʻaleleia le mamafa o le tino (faʻatasi ai ma lona maualuga tele).

O fualaau o fualaau faasaina ua ave i luga o se manava leai. A maeʻa ona tago i le pulu, o le maualuga o le fualaau oona e matauina i le tino pe a maeʻa le 1.5-2 itula (pe a fai na ave le pulu pe a uma le 'aiga, pe a uma le 2.5-3 itula). O le afa o soifuaga o toega o vailaʻau faʻasaina e tusa ma le 16-17 itula. E tatau ona manatuaina o le afa-ola o fualaau faasaina e mafai ona faateleina i le i ai o le le atoatoa.

Faatonuina

O le galuega autu a Metformin o le fesoasoani lea i le togafitiga o le maʻisuka maualuga II tikeri (e aunoa ma le gasegase o le maʻisuka). O lenei meafaigaluega e faapitoa lava le faʻamaonia i tagata gasegase o loʻo mafatia i le mamafa o le mamafa (e le o le talaaga o le faʻamaʻi faʻamaʻi), pe a le faʻaalia le lelei o togafitiga o meaʻai. I le ituaiga o loʻu maʻisuka, ua faʻaaogaina Metformin e fai ma faʻaoga i le togafitiga o inisalini.

O suʻesuʻega talu ai nei na faʻamaonia ai le manuia o lenei faʻaaogaina o Metformin i le togafitiga o gaioiga o le kanesa lea na atiaeina ona o le maʻisuka.

Metformin e lauiloa i tagata e miti ile leiloa o le mamafa (ma e le o maʻisuka). E le fautuaina e fomaʻi le faʻaaogāina o lenei meafaigaluega e pei o se ituaiga gaʻo gaʻo, e ui lava o le mea moni o lenei meafaigaluega e fesoasoani tele e faʻaitiitia ai le mamafa, faʻafetai i ia taga e pei:

  • matelaina fiaai
  • faaitiitia o le digesti gaʻo,
  • faʻavavevave o le faʻamaʻiina o tino oona,
  • faʻapupulaina le kulūkose i le tino maso.

Ae i lenei tulaga, e tatau ona manatua i le mafaufau o Metformin e le mu ai le gaʻo o le tino, ae na o le saofaga i le gau o le gaʻo. O lona uiga, o maʻi faaletino e manaʻomia. Ae le gata i lea, e lei i ai se taimi e amata ai le faiga o fualaau faasaina i se tagata soifua maloloina, o le mea lea e le aoga ona faʻaaogaina mo tagata e le o mafatia i le maʻisuka.

E tatau ona e nofouta e le tusa ai ma le talaaga o le togafitiga o Metformin, e tatau ona e mulimuli i se taumafataga patino, lea e le o aofia ai mea nei mai le meaai:

  • ava malosi
  • sipuni
  • pateta
  • pasta.

Faʻaiʻuga

E ui lava i lona saogalemu uma, ae o Metformin e mafai ona faʻaosofia nisi o aʻafiaga. O le mea sili lava, o faʻafitauli faapena e tupu mai i le gastrointestinal tract . E foliga mai i le faiga lenei:

  • umi le manava
  • afaina ma afaina,
  • tiga i totonu o le manava,
  • leaga le tofo
  • afu, e tau atu i le vomiting,
  • le atoatoa o le manava ma le atinaʻe i luga o le faʻavae o lenei faaletonu.

O le faʻaaogaina o le Metformin e ono faʻaosofia ai le faʻalavelave ma le malabsorption o vitamini B12 ma le siama. O se faʻafitauli e seasea, ae sili ona matautia, o fomaʻi e aofia ai le faʻamaʻi pipisi, faʻatasi ma le lactic acidosis ma le glycemia. O nei tulaga e pei ona taua i lalo:

  • se paʻu mataʻutia i le toto maualuga,
  • aso malolo
  • felagolagomaʻi ma tiga tiga
  • bradyarrhythmia (faʻaititia o le pulusai ma faʻalavelave faʻafuaseʻi o le fatu fatu).

Analogues o fualaau faasaina

I le tulaga o aʻafiaga ogaoga ogaoga, e mafai e le fomaʻi ona suia Metformin ma isi vailaʻau faʻatasi ai ma se isi aʻafiaga. O faʻamaumauga sili ona lauiloa o fualaau faasaina e aofia ai vailaau e pei o:

  • Siofor
  • Laʻau,
  • Formin,
  • Glucopeli,
  • Glyformin
  • Malu,
  • Diaformin OD,
  • Glucophage Long,
  • Metformin Richter,
  • Metformin MV-Teva.

Le atinaʻeina o le lactic acidosis

Metformin ma le ava malosi ei ai taunuuga ogaoga, o le ava e masani ona solia i le maʻisuka, aemaise lava i fualaau. Lactic acidosis o se tulaga lea e mafai ona taʻitaʻia ai le maʻi suka i le oti, e tupu tele lava i le taimi e ave ai fualaau, ae o le ava malosi e faʻapupulaina ai avanoa o se togafitiga.

Na maua ai o le tuufaatasiga o le ava malosi ma Metformin i se fualaau o le 1 g / kg o le mamafa o le tino e mafua ai le faateleina o le lactate (lactic acid) i le 3-12 taimi.

O faʻamaoniga muamua o se tulaga matautia o mea nei:

  • vave le manava
  • tulaga le fiafia
  • po le moe ma le momoe i le ao.

Faʻatasi ai ma le atinaʻeina o le maʻi, o le maʻi e faʻaalia le fulafulaina, tiga o le manava ma se faʻavavevave vave. Aʻo faʻaauau pea togafitiga faʻafuaseʻi, o le leai o se malamalama ma coma e atiina ae.

Taumafa suamalie

O se tasi o tagata solitulafono o le atinaʻeina o le lactic acidosis o le le lava lea o le leai o vitamin B i le tino . O le ava malosi e avea ma tagata solitulafono o sea tulaga ma faaosofia foliga o tulaga e pei o:

  • o le faasolosolo i le gaioiga o le vitamini B1 i totonu o le vaega o meaʻai,
  • E le gata i lea, o le le lava o lenei mea e atiae,
  • o le le maualalo o le vitamini B-vaega e taʻitaʻia ai le atinaʻe o lactic acidosis.

O le isi tulaga lea e faʻateleina ai le gasegase o le siako. O le Hypoxia, e le o iai le malosi o le okesene i totonu o le tino, e faʻapupulaina ai foliga o se maʻi faʻamaʻi i le tele o taimi. Ma o le ethanol lea e tau atu i le hypoxia. Manatua le lagona o le euphoria pe a uma ona inupia - ae o le mea moni o le mafuaʻaga o se lagona toʻafilemu ma le manaia o le a avea ma hypoxia faiʻai. O lenei maʻi na mafua ona o le pisia o toto toto ma pupuni - o lenei tulaga o loʻo faamatalaina i le tulaga muamua o le inisua.

O pulu toto o nai tamai toto na faia e fulu toto toto. O le mafuaʻaga o lo latou faʻaaloalo o le ethyl alcohol, lea e faia i lenei auala i luga o le toto.

Gaioiga o le fatu fatu ma le ate

O le faʻamaualuga faʻamaoni i le aveina o Metformin o le faʻavaʻa o le ava malosi. Ma i lenei tulaga, o faafitauli i le gaioiga o le ate ma fatuga e toetoe lava a matauina i taimi uma. Pe a faʻapipiʻi le togafitiga ma le ava malosi i se tagata maʻi, o le Metformin metabolites e tolopo, lea e oʻo atu ai i le tupuga o aʻafiaga itu ona o se faʻalavelave tele.

Faʻasaga i lenei talaaga, o le galuega o le ate ma fatuga e mafatia. Ethanol foi e taofia ai le gaioiga o enzymes o le ate, lea i le i ai o le maʻisuka na mafua ai le atinaʻeina o le hypoglycemia.

O le hypoglycemia o se maʻi faʻaleaga, o se tulaga matautia e tupu i le faʻaitiitia o le faʻaitiitia o le kulukose toto.

O se taunuuga, o se uila o le ava malosi ma Metformin e mafai ona aumai se maʻi ile foliga vaaia o se hypoglycemic coma. O lenei tulaga e taʻitaʻia ai se tagata i le le iloa o le mafaufau (e toʻatele e fenumiaʻi se tasi i le inupia malosi). Ma i le tele lava o tulaga, e tuua na o le tagata inu i le "moe tele", ae manaʻomia le fesoasoani faanatinati mai fomaʻi. Faatasi ai ma le atinaʻeina o lenei maʻi, e tatau loa ona valaau loa le au taʻavale a le falemaʻi. Aʻo leʻi oʻo mai fomaʻi, e tatau i le tagata manua ona inu le lauti suamalie ma lole.

O a taunuuga e tatau ona faʻamoemoeina

E le gata i le faʻaaogaina o le ava malosi ma le Metformin (faʻapea foʻi ma fualaau tutusa), o mea nei e tatau ona faʻamoemoeina mai le ua afaina:

  • vaivaiga lautele
  • fenumiai,
  • manava papaʻu
  • faʻamaʻi pipisi
  • se paʻu mataʻutia i le toto maualuga,
  • leai se popolega, le lava le tali atu, valea.

O le faʻalogona o le faʻavavelaina o se faʻamaoniga matautia. O lenei maʻi e atiaʻe e faasaga i le talaaga o se faʻaitiitia o le maualuga o le carbon dioxide i totonu o le toto. O le le atoatoa o le carbon dioxide e mafua ai le le lelei o le maua o le okesene i masini, e mafua ai le maualuga o le hypoxia.

Metformin ma le ava malosi: o le a le tele e inu ai

A uma ona inu le ava malosi, e mafai ona e togafitia togafitiga i lenei fualaau faasaina i lalo o le tulaga o le filemu atoatoa o le tino. E maua i le averesi i le 2-3 aso mai le taimi e inu ai. I le ala, e le tatau ona galo ia i tatou o le ava e aofia ai e le gata na inu ava malosi, ae o nisi foi o vailaʻau (tele lava) e faavae i le ava malosi.

E faʻasaina le amata togafitiga ma Metformin muamua atu i le 2-3 aso talu ona faʻaaogaina le ava poʻo le siva / tincture o loʻo iai le ava malosi.

Ae mo le avanoa e inu ai pe a maeʻa le togafitiga, o le faaiuga e faʻalagolago i tausaga o le maʻi:

  • talavou ma malosi faaletino o le a faʻatali pe a ma le 18-20 itula,
  • o le aso tonu e leʻi faʻatulagaina mo tagata matutua, i lenei tulaga e tatau ona e faʻatalanoa lau fomaʻi (e faʻaaoga foi i tagata o loʻo mafatia i faʻamaʻi ma fatu fatu).

I le taimi o le togafitiga, e le fautuaina le malolo mo se inu. Manatua o le vailaʻau e faʻaalu 2-3 taimi i aso uma i le faʻatulagaina o le vasega. O le mea lea, afai ei ai se faʻamanatuga faapitoa ma le tatau ona inu ava malosi, lelei, o le ava malosi e tatau ona suia i soʻo se sua poo fualaau aina suamalie. A leai, o le ae faʻavevesi togafitiga, e le o le auala sili lea e aʻafia ai lona aoga.

Metformin ma le ava mo le maʻisuka

O le maʻi suka e tupu ona o le leai atoa o se inisalini i totonu o le toto. O lenei hormone e nafa ma le gaioiga o le kulukose ma lona fesoʻotaʻiga ma sulu o totoga i totonu. Glucose o se punavai sili ona taua o le malosi mo le tele o okeni. Mo se faʻataʻitaʻiga, o le faiʻai e naʻo le malosi o le kulukose. E tele gaʻo ma okeni e mafai ona gafatia naʻo le fesoasoani a le inisalini - o loʻo aʻafia ai le insulin. O nisi e puleaina e aunoa ma lea - inisalini tutoatasi. Ona o le le lava o le inisalini, o le maʻisuka ituaiga 1 e atiina ae. O le ituaiga 2 e tupu pe a le fesoʻotaʻi le inisalini ma sela o le tino. I mataupu uma e lua ma le lua, o le tulaga e lamatia ai le ola, talu ai o le kulukose e faʻapupula, ma o okeni e le maua le malosi.Faatasi ai ma le fesoasoani a Metformin, o le ituaiga 1 ma le maʻisuka ituaiga 2 o loʻo togafitia, i le mataupu lona lua, o Metformin Richter e masani lava ona faʻaopoopo i ai.

O vaega taua o le fualaau faasaina e faaosofia ai le faagasologa o le glycolysis (o le gau o le kulukose ma le faamatuu atu o le malosi), faaleleia le fegalegaleaiga o inisalini ma siaki. Faʻaaoga Metformin e aunoa ma se faʻataʻitaʻiga a se fomaʻi e matuā faʻasaina, talu ai o le vailaau faʻasaina ua tele naua faʻasolega.

O le inuina o le ava malosi i le maʻisuka na o ia e mafai ona matautia. O le tele o agaga e aofia ai vailaʻau gaʻo, lea e faʻateleina ai le suka toto. Ma o lenei mea e tatau ona aloese mai ai. E mafai ona e vave fai mai o le inu, mafatia mai le maʻisuka, e leʻo faʻasaina, o le mea autu o le filifili lea o meainu saʻo. O lea la, e tatau ona e lafoaia vini suamalie, cocktails, pia pia. Soʻo se vai inu fou e tatau ona fuaina i se glucometer. O vine mūmū e aofia ai le tele naʻo mea e gaʻoina, o lea e le lamatia ai. E tutusa foi le faʻaaogaina o agaga ma le malosi e 380 ma le maualuga.

O le mea moni, e uiga i sea talafeagai o le ava malosi. O le fiafia i le uaina ua maeʻa poʻo le vodka e le fautuaina e tusa lava mo tagata soifua maloloina. I le tulaga o le ava malosi, o le maʻisuka e mafai ona maua le hypoglycemia (leai o le toto suka). O le ethyl alcohol e poloka ai le gaosiga o le kulukose i le ate, o lenei tulaga matautia lava ia e le o se mea matautia tele, o taunuuga o le faʻaaogaina e mafai ona sili atu ona leaga. I le avea ai ma tulafono, o le suka e toe faʻaleleia pe a talia e le tagata maʻi le kulukose. Ae ui i lea, o lenei mea e faaosofia ai le osooso malosi i faailoilo ma lamatia ai le maualuga o le suka. O le lamatiaga autu o loʻo i ai i totonu o faʻamaoniga o le hypoglycemia, talu ai o aʻafiaga masani o le soona inu e foliga tutusa lava ma i latou. I lenei tulaga, e masani ona iloa e se tagata:

  • le lelei le tuufaatasia ma lauga,
  • vavao
  • taoto ma vili
  • vave le toto i foliga.

Ona o le tutusa o faʻamaoniga, o le maʻi e seasea lava ona maua le fesoasoani talafeagai, lea e matua faʻateteleina ai le faʻamaʻi lava ia. Glucometers, i le ala, na faia i le vaitau o le 1970 ina ia iloa ai le va o tagata gasegase ma le suka ma tagata inu masani.

Metformin ma le ava malosi ua solia mo le faʻaaogaina tutusa. O vailaʻau faafomai e le o malamalama lelei i lo latou fetaui ma le masini o fegalegaleaiga. Ae ui i lea, o faʻamatalaga moni e taʻu mai i tagata o loʻo tuʻuina atu lenei vailaau ma inu tele, o le a lamatia le lamatia o le susu. I faʻaoga matuia, o lenei faʻamaʻi e oʻo atu ai i le faʻalavelave, ma ua lipotia mai ai foi taunuuga oti. Afai e pa'ū le toto o le maʻi mama, o le paʻu e paʻu, o foliga mata e faʻamalosia - e tatau ona e faʻafesoʻotaʻi se fomaʻi i se taimi vave e mafai ai.

O le a le tele e te inu e faalagolago i le umi na ave ai le vailaʻau. Metformin e tatau ona faʻamavae atoa mai le tino, o lenei faagasologa e tusa ma le 7 itula. Afai e inupia le ava, e le tatau ona ave ni laupepa mo le 12 itula. O le tagata gasegase e tatau ona nofouta o le fufuluina o fualaau e mafai ona faʻaleagaina ai le maʻi. Ae i lenei tulaga, e sili atu le aua nei lamatia le fefiloi o vailaʻau. O taunuuga e mafai ona taufaaleaga ma matuai ogaoga.

Mai i laʻititi laʻititi o le ava malosi ma fualaau ua tagofia, o le leaga o le soifua maloloina e seasea ona matauina. O le tasi o loʻo galue i le ava malosi (e le silia le 20ml o le ethanol) e le afaina ai ni taunuuga ogaoga. E taua le manatuaina pe a e inu i le Metformin e manaʻomia lou matua faʻaeteete e uiga i le tele o le ava ma lona uiga.

Metformin mo gau gau: faʻatasi ai ma le ava malosi

I le faʻaopoopoga i le faʻaaoga saʻo, o Metformin e faʻaaogaina mo le gau o le mamafa. E faʻaolaina ai le faʻamaʻiina o gaʻo gaʻo, faʻaititia ai le manava ma le faʻaaogāina o gaʻo. Ae ui i lea, o iloiloga oi latou na leiloa le mamafa e faaalia ai o taunuuga o sea faasaʻoga o le ata atonu e eseese. O le tele o taimi, oi latou e fia vave fausia o loʻo faʻaogaina i vailaau poʻo faʻaaoga sese.

O le faʻaaogaina o fualaau e aunoa ma le faʻatagaina a se fomaʻi e sili ona matautia. E tele auala e leiloa ai le mamafa e aunoa ma le lamatia o aʻafiaga o le itu. Faatasi ai ma na:

  • tiga o le manava
  • feteʻenaʻi
  • taoto ma vili
  • vaivaiga ma leai se malamalama,
  • acidosis (i mataupu ogaoga).

Mo se tagata soifua maloloina, e sili ona lelei le faʻafesoʻotaʻi se tagata tausimaʻi aʻo leʻi faʻaaogaina lenei fualaau ma saili pe mafai ona ave.

I tagata e iai le oona ona o le maʻisuka, o le vailaʻau e maualalo ai le kulukose toto. I se tagata soifua maloloina, o lenei faailoga e le suia i soo se auala. E le tatau ona faʻaaoga Metformin e tagata e:

  • faʻamaʻi pipisi
  • foia le ate
  • le faapalepale i vaega o le fualaau faasaina,
  • galuega le mama.

E le gata i lea, e tatau ona aloese mai le lapataiga ma le maʻitaga.

E le mafai e le fualaau faasaina ona gaʻo gaʻo. O lenei meafaigaluega e lauiloa i tagata afeleti ma tino, auā e fesoasoani ia i latou e faʻaaoga ai le malosi mai gaʻo, ma e le mai le tino maso. O le mea lea, o Metformin ua na o se fesoasoani i le paʻu mamafa. Mo i latou e le faʻalavelave i gaoioiga faaletino, o le a le fesoasoani lenei fualaau. O le lisi o uta taʻaloga e mafai ona aofia ai le mamafa o galuega faaletino, i le tulaga lea o le a faʻamaonia ai foi lona faʻaaogaina.

Leai se tasi o "metformin diet" na faamalieina i latou oe talitonu o le aveina o vailaau e lava mo le mamafa o le mamafa. O le mamafa o le paʻu e afua ona o oloa saʻo ma faʻalavelave faʻalavelave. Afai e faʻaauau pea ona e taumafa i meaʻai e maualuga-kalori ao aveina Metformin, e leai ni auga o le a talanoaina. Ae o le anapogi mo taui vave e solia. O faatonuga mo le fualaau faasaina ua faailoa mai ai o le aoga i aso taitasi e tatau ona le itiiti ifo i le 1000 kcal.

Mo oloa gaʻo mea mamafa o loʻo i ai le suka e matua vavae ese mai le meaʻai. I lalo o le faasaina: vine, faʻi, beets, kāloti, ma isi. E tatau foʻi ona le faʻanofoina le inu. E le gata i lea, e tatau ona e lafoaia pateta, falaoamata oloa, oatema ma lanu paʻepaʻe paʻepaʻe.

E ave laulau i luma o meaai, 500 mg tolu taimi i le aso. E le silia le 20 aso le polokalama. A maea lenei mea, ave se malologa mo le 2 masina. O le tuufaatasiga o se meaai ma le ava malosi, e moni, e le fautuaina.

O le ava e le o le fesoasoani pito sili lea i le taua mo se tagata matagofie. I le tino, o le alcohol ethyl alcohol e foliga mai o se faamuamua. E iloa e le tino o se lamatiaga e ono lamatia ma taumafai e faʻatautaia ma vave faʻavave. I le taimi lava e tasi, "'ai" meaʻai gaʻo, nai lo le faʻapalapalaina i le malosi, e teuina mo se taimi mulimuli ane, i totonu o le tino. O lona uiga, o le faʻaaogaina o le ava e fesoasoani i le faaputuputuina o le tele ma meaʻai uma e leai se aoga.

O le tuufaatasiga o Metformin i le ava malosi e matua faʻavaivaia e tagata soifua maloloina. E pei ona faʻaalia, o le faʻasagaga o nei vaega e leʻi maeʻa suʻesuʻeina, o lea o le a le mafai ona faʻatonuina taunuuga. O faatonuga mo le fualaau faasaina e faailoa ai o le aveina o lenei vailaau pe a uma le inupia o le ava ua matua solia. O lona uiga, afai o le afiafi o se taumafataga e iai le tele o le ava malosi, e tatau ona faʻatali seia maeʻa ona aveese le ethanol mai le tino. Mo tamaitai - 2 aso. Mo alii - 3 aso. A maeʻa le pasi o le mamafa, e mafai ona e inuina pe a uma le 3-5 aso.

Faaiuga: e mafai ona tuʻufaʻatasia Metformin ma le ava

O le fegalegaleaiga o fualaau faasaina ma le ava malosi e le o manino. Peitai, e le fautuaina e fomaʻi le fefiloi o nei mea. Mo tagata mamaʻi e maua i le maʻisuka 1 ma le 2, o le inuina o se meainu e masani ona afaina. Ma, pe a tuʻufaʻatasia ma vailaʻau i nei tagata gasegase, e faʻapupulaina le lamatiaga o le siako acidosis. Mo le maʻisuka, e taua le iloa o le fua o le ava malosi ma le inu i meainu e leai ni mea inu, aʻo ave le vailaau e le o le 12 itula.

O i latou o loʻo taumafai e aveesea le mamafa e le tatau foi ona latou faia ni suʻega io latou tino, faʻapipiʻi Metformin ma le ava malosi.O le taunuuga o lenei mea atonu o le lagona o le le fiafia poʻo le atinaʻeina o faʻamaʻi talu ai nei. I le tulaga mulimuli, o le leiloa o le mamafa o le a taulimaina se faafitauli e sili atu ona ogaoga nai lo le faʻataʻitaʻiga. I le tulaga o le faʻaaogaina o togi laʻititi o le ava malosi, e tatau ona faaseʻe le kuka.

O le mea lea, e le tatau ona e inu ava malosi i vailaau (masani lava) mo lou lava soifua maloloina. A maeʻa le faʻamalosi "liua" ma le soona inu, e le mafai ona ave Metformin mo se isi aso pe lua. A uma ona e tago i lenei vailaʻau, e mafai ona e inu pe a uma le 7 itula. I le ava malosi, e taua le iloa o le fua, o lona uiga o le a le afaina taunuuga.

O afea e mafai ai ona faʻatasia

Afai, e ui i lea, e le o toe mamao ona e maua lea o se mea e tupu e le mafai ona tufatufaina atu, ona taua lea ona e iloa le umi e te inu ai Metformin.

I tulafono uma lava, e 48 itula e tatau ona alu i le va o tui o le ava ma le fualaau faasaina. O le mea tonu lava lea e manaʻomia mo le toe faaleleia atoa o fatugaʻo.

O le ava malosi e le na o meainu, pusa, pusa, vine, ma isi mea, ae o soʻo se vailaʻau e aofia ai le ava malosi!

O lea, afai e le itiiti ifo ma le 2 aso ua pasia talu mai le tincture ma le alcohol alcohol, ona faʻasaina lea o Metformin.

I le tupulaga talavou, o lenei taimi e mafai ona faʻaititia i le 18 itula. Mo le au matutua, T1 / 2 e lei faavaeina. O lona uiga o le tosoina o le vailaʻau e faigata, e tumau pea i totonu o le tino, o le mea lea, e le mafai foi ona faʻaaogaina le vailaau faʻasaina.

E tusa ai ma le mea moni o Metformin ua faʻaalia mo le taliaina i totonu o 2-3 aso, e le mafai ona e inu i le ava malosi i le taimi atoa o togafitiga pe afai e te le faalavelaveina le vailaʻau.

Le manatu o tagata atamamai uma e tutusa - o le faʻaaogaina o Metformin i le inu o tagata e faasaina!

Aua le gauai atu i iloiloga mai ia i latou na ave le fualaau faasaina. O le mea o le toʻatele oi latou e inu vailaau e faʻaumatia ai paʻu faaopoopo. O latou laiti, o latou fatuga maloloina, o meaʻai lelei ma vaʻa malolosi. Masalo latou te na o se laki, ma latou te leʻi lagonaina aafiaga leaga o le tuufaatasiga.

Metformin o se fualaau faasaina lea e fesoasoani e pulea ai faailoga o le maʻisuka ituaiga 2 ma. E le fautuaina e fomaʻi le inu ava malosi aʻo ave le metformin. O aʻafiaga i itu e mafai ona lamatia ai le ola pe afai e inu tele le ava malosi. Metformin ma le ava malosi uma ua i ai se aafiaga lelei i le ate ma faateleina ai le lamatiaga o faʻafitauli o le ate.

E faapefea ona aafia le tino i le metformin ma le ava?

Metformin o se fualaau lauiloa, lelei, ma le taugofie mo togafitiga o le maʻisuka ituaiga 2. E faʻaaogaina foi mo prediabetes. O le faʻaaogaina o le metformin i le mamafa o tagata e maua i le maʻisuka ituaiga 1 e mafai foʻi ona faʻaitiitia ai le manaʻomia mo le inisalini ma faʻateleina le puleaina o le tino. O le vailaau faasaina e faʻaleleia ai le gasegase o le insulin, faʻateleina le faʻaleleia o le kulukose i totonu o masini ma faʻaitiitia le maualuga o le suka. Metformin faʻaititia le aofaʻi o le kulukose e gaosia e le ate.

O le ava foi e afaina ai le toto toto. Ae pe a faʻamalosia le ate e gaosia le tele o le ava malosi, e faʻaitiitia ai le kulukose. O le faʻaaogaina o le ava malosi e maua ai siama e itiiti ifo le mafaufau ile inisalini. O lona uiga o le itiiti ifo o le kulukose e maua mai i le toto ma lona maualuga i le maualuga o le toto.

A faʻamaʻaina le ava malosi, faʻaleagaina le ate ma mafua ai ona faʻaitiitia le gafatia o le ate ma le pulea o le kulukose. Tulaga e pei o le ate cirrhosis e mafai ona atiae i le ava malosi, lea e faaitiitia ai le soifua maloloina o le ate ma maualalo ai le kulukose toto.

O le tele o mea inu ava malosi e maualuga i le suka ma e ono mafua ai le mamafa. O le tele o mea inu ava malosi e gaosia foi, lea e faʻavaveina ai le maualuga o le suka.

O faʻafitauli o le gasegase o aʻafiaga masani o metformin. E faʻatatau e 1 i le 10 tagata o loʻo aveina metformin o le a iai ni faʻaʻailoga.

O le tele o aʻafiaga o le metformin e tutusa ma mea e mafua ai le ava malosi, o le mea la pe a faʻafefiloi, e mafai ona faʻamalosia ia faailoga. O aʻafiaga o metformin e faʻalagolago i le tele o le ava malosi e faʻaaogāina ma luga o mea tau le soifua maloloina.

O aʻafiaga o metformin ma le ava malosi

O aʻafiaga masani masani o le metformin ua faʻateleina i le ava malosi e aofia ai:

Paʻa i le manava po o le manava

Inisinia po o le kuluma.

O le tele o faʻamaoniga e mafai ona faʻaitiitia e ala i le faʻaaogaina o vailaʻau ma meaʻai. O le inuina o le tele o suavai e mafai foi ona faʻaitiitia ai faʻamaoniga. O le taimi lava e faʻafetaui ai le tino i le fualaau faasaina, e tele aʻafiaga e alu ese.

E ui o eseesega o tagata taitoatasi e fesuisuiai ma faalagolago i mea tau le soifua maloloina, o tagata e maua i le maʻisuka e inu ava malosi ma metformin e mafai ona aafia i faafitauli e lamatia ai le ola.

Lactic acidosis

O le malosi e tele lava ina gaosia i totonu o maso, aʻo faʻaaogaina o le okesene. I le gasologa o le mamafa ma le faaumiumi, e ono faateleina le manaoga o le okesene. O lenei mea e oʻo atu ai i le mea moni e amata ona faʻaaogaina e sela ia faiga o le anaerobic poʻo le okesene.

Faʻaleagaina o le kulukose e mafua ai le fausia o le lactic acid, lea e toe faʻaumatia i le lactate. Lactate ua malepe i totonu o le kulukose i le ate. Lactate maualuga e mafai ona faateleina i le umi ma le mamafa o faamalositino faaletino, talu ai e manaomia le okesene e fufulu ai. Afai e leʻo aveeseina le lactate mai le toto, e mafai ona faaputuputu, faateleina le malosi o le toto ma maso. Aʻo maualuga le maualuga o lactate, e tupu ai le acidosis lactic.

Metformin faʻagesegese le fua o le faʻaaogaina o le lactate i le ate, pei o le ava malosi. O le lamatiaga o le atinaʻeina o le susu pe a ave le metformin e seasea ma e tusa ma le 0.0001%. Aʻo ave le vailaau faʻasaina i le ava malosi, o le a faʻateleina le faʻalavelave.

Faailoga o le lactic acidosis atonu e laiti, e pei o le tiga i totonu o le manava ma le moe. E mafai ona faʻaseseina mo faʻamaoniga o le taumafa ava malosi.

O faʻasalaga ogaoga ei ai faʻaʻailoga matuia e vave ona oʻo mai ma mafai ona lamatia ai le ola.

Faailoga o le Acidsosis Lactic

Faailoga o le lactic acidosis e aofia ai:

Mumu poʻo tiga, aemaise lava i totonu o le fatu,

Faʻavave vave pe papaʻu

Laititi o le toto maualuga

Maualuga maualuga

Hypoglycemia

Metformin e mafai ona mafua ai le hypoglycemia pe maualalo ai le toto suka pe a fai e sili atu. O le ava malosi foi e mafua ai se faaitiitia i le suka o le toto. O le kulūkose o le toto i lalo ifo o le 70 miligrams i le deciliter e maualalo tele mo le tele o tagata.

O faʻamaoniga i mataupu faʻaleagaina o le tino, e pei o le ulu tiga, vaivai, ma le fiaai, e masani ona vavalo e avea ma se lapataiga. O faʻafitauli o le maualalo o le suka i le toto e faigofie foʻi ona fenumiai ma faʻamaoniga o le inu ava, o lona uiga o le inuina o le ava malosi e mafai ona faʻaitiitia ai le faʻaitiitia o le suka o le toto.

I tulaga ogaoga, o nei uiga e mafai ona avea ma mea taufaamatau. Lapataiga lapatai o le toto maualalo maualalo:

Faʻanoanoa faʻapitoa,

Le popole po o le popole

E mafai ona faasaʻo le suka maualalo i le kulukose pe faʻaaogaina le 15 g o suga faigofie, e pei o le meli po o le sua o fua. Afai e le toe faʻaleleia le suka toto pe a maeʻa le 15 minute, ona tatau lea ona ave ni vailaʻau faaopoopo.

O le inuina o le ava i le taimi e momoe ai e mafai ona faʻaitiitia ai lou suka toto i le po. O tagata e maua i le maʻisuka e tatau ona 'ai i mea inu gaʻo pe a uma ona inu ava malosi e aloese mai ai i lenei faafitauli.

Metformin e faʻaitiitia ai le faʻaaogaina o le vaitamini B12, e mafai foi e le ava malosi ona taofiofi le faʻafefe o le B12, ma mafua ai le mumū i le manava.

O nisi suʻesuʻega o loʻo faʻaalia ai e mafai e le metformin ona faateleina le lamatiaga o le faatupuina o le vitamin B12 e 0,0001%. Ae ui i lea, o le lamatiaga e mafai ona sili atu le maualuga: 10-30% o tagata e maua i le maʻisuka ituaiga 2 o loʻo i luga o metformin ua i ai le faʻaititia i le B12 matata. Vitamin B12 o se kulimi taua lea o le ki lea mo faʻamaʻi fatu ma le neurological. O le vitamin B12 o se vaega taua foi o vela toto mumu maloloina.

Lapataiga lapataiga ma faʻafitauli o le vaivaiga B12 vaivai e aofia ai:

Numera pe tingling i lima ma vae,

Suʻeina o lau mea taumafa e mafai ona faʻaititia ai faʻamaoniga ole vai vitamin B12. Vitamin B12 o loʻo maua i meaʻai e pei o le pipi, fuamoa, meaʻai susu ma shellfish.

Tusi

  1. Igilisi P., Williams G. Hyperglycaemic crises ma lactic acidosis i le maʻisuka meli // Postgraduate medical journal. - T. - 80. - Nu. 943. - S. 253-261.
  2. Lepelley M. et al. Lactic Acidosis i le Maʻisuka Tagata: O le Metformin ua aʻafia? Faʻaiʻuga o se Suʻesuʻega o le Faʻataʻatiaina o Tulaga Faʻataʻitaʻiina Fuaina i luga o le ituaiga 2 Tisuka Tagata lautele o le Grenoble Hospital University // Lisi o suʻesuʻega o le maʻisuka. - 2016. - T. 2016.
  3. Roberts C., Robinson S. P. Alualu i luma o le ava ma le gaosiga o mea inu: aafiaga i luga o le ava malosi maualuga // Journal of forensic and medical law. 2007 - T. 14. - Nu. 7. - S. 398-405.

O se tagata faʻaonapo nei ua lamatia e le tele o faʻamaʻi eseese, ma e mafai ona asia e soʻo se tasi. O mea sese uma lava o se faʻalavelave tele o le tulaga o le siosiomaga, o se saoasaoa vave o le olaga, o le vaivai faifai pea, o le leai o se moe, o le atuatuvale ma le popole tele. O se tasi o maʻi taatele o le maʻisuka. O lenei faʻamatalaga mataʻutia ua uma ona ili pe tusa ma le 10 miliona tagata Lusia.

O le mea moni, e nonofo filemu tagata ma faʻapitoa i togafitiga, suʻe vailaau, ma faʻatumu uma fautuaga talafeagai. O fomai e masani ona faatonuina se fualaau faasaina e pei o Metformin mo se tofiga mo le maʻisuka. I le auala, o lenei vailaau lelei saogalemu ua faʻaaogaina lelei e togafitia ai meaʻai. I luga o lenei tulaga, o nisi o gasegase e taua le fualaau faasaina i mea taumafa taumafa ma talitonu o Metformin ma le ava malosi e tutusa ma e mafai ona e inu saogalemu i le talaaga o togafitiga. Ae o le mea lena?

Acquaintance i le fualaau faasaina

O le metformin e aʻafia i le tele o vailaʻau faʻasaina ma e faʻaaoga lelei mo le togafitiga o le maʻisuka II tulaga (ituaiga o le maʻisuka-o le maʻi). O lenei vailaʻau e maua mai i le vaega o vailaʻau faʻasaina oona ma e lauiloa mo lona aoga tele. . O faʻamatalaga i luga o lenei fualaau faasaina ua faamaonia ai lenei

O foliga o Metformin e aofia ai le maualuga maualuga e faʻavae i luga ifo o le faʻamaʻiina ma faʻamaʻi aʻafiaga (pe a faʻatusatusa i isi vailaʻau vailaʻau).

Talu mai lona faʻatagaina (1957), Metformin o le fualaau faʻataʻitaʻi lea mo le togafiti o le maʻisuka, aemaise lava i le gaʻo mafanafana. O le tagata solitulafono i le faaputuputuina o mea oona o le insulin. O malosi o le fualaau faasaina e mafai ona faʻaitiitia ai lona maualuga, ma, o le mea lea, fesoasoani e aveesea le mamafa. Faʻafetai i lenei aafiaga, o le toʻatele o tagata e sili atu le mamafa e faʻaaoga lenei vailaʻau mo le paʻu mamafa.

Pharmacology o le fualaau faasaina

O le gaioiga a Metformin e faʻavae i le taofi o le faʻaaogaina o le kulukose i totonu o le manava ma faʻateleina ai lona malepelepe i totonu o masini o le potu lautele. O le iʻuga, i le plasma ua faʻaititia ai lenei faʻaaliga. E le gata i lea, o le vailaʻau e le saofaga i le gaosiga o le inisalini ma e le faʻaosofia ai se faʻaititia i le maualuga o le peta pancreatic beta. O lenei fualaau e galue i vaega nei:

  1. Faʻateleina le cholesterol.
  2. Faʻaleleia se pa'ū o lipids.
  3. Faʻaleleia le mamafa o le tino (faʻatasi ai ma lona maualuga tele).

O fualaau o fualaau faasaina ua ave i luga o se manava leai. A maeʻa ona tago i le pulu, o le maualuga o le fualaau oona e matauina i le tino pe a maeʻa le 1.5-2 itula (pe a fai na ave le pulu pe a uma le 'aiga, pe a uma le 2.5-3 itula). O le afa o soifuaga o toega o vailaʻau faʻasaina e tusa ma le 16-17 itula. E tatau ona manatuaina o le afa-ola o fualaau faasaina e mafai ona faateleina i le i ai o le le atoatoa.

Faatonuina

O le galuega autu a Metformin o le fesoasoani lea i le togafitiga o le maʻisuka maualuga II tikeri (e aunoa ma le gasegase o le maʻisuka).O lenei meafaigaluega e faapitoa lava le faʻamaonia i tagata gasegase o loʻo mafatia i le mamafa o le mamafa (e le o le talaaga o le faʻamaʻi faʻamaʻi), pe a le faʻaalia le lelei o togafitiga o meaʻai. I le ituaiga o loʻu maʻisuka, ua faʻaaogaina Metformin e fai ma faʻaoga i le togafitiga o inisalini.

O suʻesuʻega talu ai nei na faʻamaonia ai le manuia o lenei faʻaaogaina o Metformin i le togafitiga o gaioiga o le kanesa lea na atiaeina ona o le maʻisuka.

Metformin e lauiloa i tagata e miti ile leiloa o le mamafa (ma e le o maʻisuka). E le fautuaina e fomaʻi le faʻaaogāina o lenei meafaigaluega e pei o se ituaiga gaʻo gaʻo, e ui lava o le mea moni o lenei meafaigaluega e fesoasoani tele e faʻaitiitia ai le mamafa, faʻafetai i ia taga e pei:

  • matelaina fiaai
  • faaitiitia o le digesti gaʻo,
  • faʻavavevave o le faʻamaʻiina o tino oona,
  • faʻapupulaina le kulūkose i le tino maso.

Ae i lenei tulaga, e tatau ona manatua i le mafaufau o Metformin e le mu ai le gaʻo o le tino, ae na o le saofaga i le gau o le gaʻo. O lona uiga, o maʻi faaletino e manaʻomia. Ae le gata i lea, e lei i ai se taimi e amata ai le faiga o fualaau faasaina i se tagata soifua maloloina, o le mea lea e le aoga ona faʻaaogaina mo tagata e le o mafatia i le maʻisuka.

E tatau ona e nofouta e le tusa ai ma le talaaga o le togafitiga o Metformin, e tatau ona e mulimuli i se taumafataga patino, lea e le o aofia ai mea nei mai le meaai:

  • ava malosi
  • sipuni
  • pateta
  • pasta.

Contraindications

Ae paga lea, e ui i le lelei tele o fegalegaleaiga a le tino maʻi ma lenei vailaʻau, e le masani ona faʻaaogaina mo togafitiga. Metformin ei ai ni faʻasagaga. E le mafai ona faʻaaoga i mataupu nei:

  • o le ava malosi,
  • afaina o le tino
  • maʻitaga ma lactation
  • gasegase o le myocardial,
  • i le taimi e fai ai se taumafa maualalo-kalori,
  • afaina ma le fofo ole ate,
  • togafitiga o le cardiovascular system,
  • faʻamaʻi totoʻa i totonu o le faiʻai,
  • ma le faʻavaivaia o le tino (ina ua maeʻa le faʻatonuina o faʻamaʻi, manuʻa, faʻamaʻi faʻamaʻi),
  • lactic acidosis (poʻo le lactic acidosis), o se tasi o faʻafitauli o le maʻisuka, pe a tele le faʻapipiʻiina o le lactic acid i totonu o le tino o le tino.

Faʻaiʻuga

E ui lava i lona saogalemu uma, ae o Metformin e mafai ona faʻaosofia nisi o aʻafiaga. O le mea sili lava, o faʻafitauli faapena e tupu mai i le gastrointestinal tract . E foliga mai i le faiga lenei:

  • umi le manava
  • afaina ma afaina,
  • tiga i totonu o le manava,
  • leaga le tofo
  • afu, e tau atu i le vomiting,
  • le atoatoa o le manava ma le atinaʻe i luga o le faʻavae o lenei faaletonu.

O le faʻaaogaina o le Metformin e ono faʻaosofia ai le faʻalavelave ma le malabsorption o vitamini B12 ma le siama. O se faʻafitauli e seasea, ae sili ona matautia, o fomaʻi e aofia ai le faʻamaʻi pipisi, faʻatasi ma le lactic acidosis ma le glycemia. O nei tulaga e pei ona taua i lalo:

  • se paʻu mataʻutia i le toto maualuga,
  • aso malolo
  • felagolagomaʻi ma tiga tiga
  • bradyarrhythmia (faʻaititia o le pulusai ma faʻalavelave faʻafuaseʻi o le fatu fatu).

Analogues o fualaau faasaina

I le tulaga o aʻafiaga ogaoga ogaoga, e mafai e le fomaʻi ona suia Metformin ma isi vailaʻau faʻatasi ai ma se isi aʻafiaga. O faʻamaumauga sili ona lauiloa o fualaau faasaina e aofia ai vailaau e pei o:

  • Siofor
  • Laʻau,
  • Formin,
  • Glucopeli,
  • Glyformin
  • Malu,
  • Diaformin OD,
  • Glucophage Long,
  • Metformin Richter,
  • Metformin MV-Teva.

Metformin ma le ava malosi: faʻatasi

O le faʻaaogaina o le vevela i le taimi o togafitiga ma Metformin o se faʻasaʻoga matuia. O le faʻatagaina tele o ia ituaiga tuufaatasiga e aofia ai le maualuga tele o le lamatiaga o le lactic acidosis, faʻapea foi ma le atinaʻeina o le tele o isi faʻaaliga leaga.

Le atinaʻeina o le lactic acidosis

Metformin ma le ava malosi ei ai taunuuga ogaoga, o le ava e masani ona solia i le maʻisuka, aemaise lava i fualaau. Lactic acidosis o se tulaga lea e mafai ona taʻitaʻia ai le maʻi suka i le oti, e tupu tele lava i le taimi e ave ai fualaau, ae o le ava malosi e faʻapupulaina ai avanoa o se togafitiga.

Na maua ai o le tuufaatasiga o le ava malosi ma Metformin i se fualaau o le 1 g / kg o le mamafa o le tino e mafua ai le faateleina o le lactate (lactic acid) i le 3-12 taimi.

O faʻamaoniga muamua o se tulaga matautia o mea nei:

  • vave le manava
  • tulaga le fiafia
  • po le moe ma le momoe i le ao.

Faʻatasi ai ma le atinaʻeina o le maʻi, o le maʻi e faʻaalia le fulafulaina, tiga o le manava ma se faʻavavevave vave. Aʻo faʻaauau pea togafitiga faʻafuaseʻi, o le leai o se malamalama ma coma e atiina ae.

Taumafa suamalie

O se tasi o tagata solitulafono o le atinaʻeina o le lactic acidosis o le le lava lea o le leai o vitamin B i le tino . O le ava malosi e avea ma tagata solitulafono o sea tulaga ma faaosofia foliga o tulaga e pei o:

  • o le faasolosolo i le gaioiga o le vitamini B1 i totonu o le vaega o meaʻai,
  • E le gata i lea, o le le lava o lenei mea e atiae,
  • o le le maualalo o le vitamini B-vaega e taʻitaʻia ai le atinaʻe o lactic acidosis.

O le isi tulaga lea e faʻateleina ai le gasegase o le siako. O le Hypoxia, e le o iai le malosi o le okesene i totonu o le tino, e faʻapupulaina ai foliga o se maʻi faʻamaʻi i le tele o taimi. Ma o le ethanol lea e tau atu i le hypoxia. Manatua le lagona o le euphoria pe a uma ona inupia - ae o le mea moni o le mafuaʻaga o se lagona toʻafilemu ma le manaia o le a avea ma hypoxia faiʻai. O lenei maʻi na mafua ona o le pisia o toto toto ma pupuni - o lenei tulaga o loʻo faamatalaina i le tulaga muamua o le inisua.

O pulu toto o nai tamai toto na faia e fulu toto toto. O le mafuaʻaga o lo latou faʻaaloalo o le ethyl alcohol, lea e faia i lenei auala i luga o le toto.

Gaioiga o le fatu fatu ma le ate

O le faʻamaualuga faʻamaoni i le aveina o Metformin o le faʻavaʻa o le ava malosi. Ma i lenei tulaga, o faafitauli i le gaioiga o le ate ma fatuga e toetoe lava a matauina i taimi uma. Pe a faʻapipiʻi le togafitiga ma le ava malosi i se tagata maʻi, o le Metformin metabolites e tolopo, lea e oʻo atu ai i le tupuga o aʻafiaga itu ona o se faʻalavelave tele.

Faʻasaga i lenei talaaga, o le galuega o le ate ma fatuga e mafatia. Ethanol foi e taofia ai le gaioiga o enzymes o le ate, lea i le i ai o le maʻisuka na mafua ai le atinaʻeina o le hypoglycemia.

O le hypoglycemia o se maʻi faʻaleaga, o se tulaga matautia e tupu i le faʻaitiitia o le faʻaitiitia o le kulukose toto.

O se taunuuga, o se uila o le ava malosi ma Metformin e mafai ona aumai se maʻi ile foliga vaaia o se hypoglycemic coma. O lenei tulaga e taʻitaʻia ai se tagata i le le iloa o le mafaufau (e toʻatele e fenumiaʻi se tasi i le inupia malosi). Ma i le tele lava o tulaga, e tuua na o le tagata inu i le "moe tele", ae manaʻomia le fesoasoani faanatinati mai fomaʻi. Faatasi ai ma le atinaʻeina o lenei maʻi, e tatau loa ona valaau loa le au taʻavale a le falemaʻi. Aʻo leʻi oʻo mai fomaʻi, e tatau i le tagata manua ona inu le lauti suamalie ma lole.

O a taunuuga e tatau ona faʻamoemoeina

E le gata i le faʻaaogaina o le ava malosi ma le Metformin (faʻapea foʻi ma fualaau tutusa), o mea nei e tatau ona faʻamoemoeina mai le ua afaina:

  • vaivaiga lautele
  • fenumiai,
  • manava papaʻu
  • faʻamaʻi pipisi
  • se paʻu mataʻutia i le toto maualuga,
  • leai se popolega, le lava le tali atu, valea.

O le faʻalogona o le faʻavavelaina o se faʻamaoniga matautia. O lenei maʻi e atiaʻe e faasaga i le talaaga o se faʻaitiitia o le maualuga o le carbon dioxide i totonu o le toto. O le le atoatoa o le carbon dioxide e mafua ai le le lelei o le maua o le okesene i masini, e mafua ai le maualuga o le hypoxia.

Metformin ma le ava malosi: o le a le tele e inu ai

A uma ona inu le ava malosi, e mafai ona e togafitia togafitiga i lenei fualaau faasaina i lalo o le tulaga o le filemu atoatoa o le tino. E maua i le averesi i le 2-3 aso mai le taimi e inu ai. I le ala, e le tatau ona galo ia i tatou o le ava e aofia ai e le gata na inu ava malosi, ae o nisi foi o vailaʻau (tele lava) e faavae i le ava malosi.

E faʻasaina le amata togafitiga ma Metformin muamua atu i le 2-3 aso talu ona faʻaaogaina le ava poʻo le siva / tincture o loʻo iai le ava malosi.

Ae mo le avanoa e inu ai pe a maeʻa le togafitiga, o le faaiuga e faʻalagolago i tausaga o le maʻi:

  • talavou ma malosi faaletino o le a faʻatali pe a ma le 18-20 itula,
  • o le aso tonu e leʻi faʻatulagaina mo tagata matutua, i lenei tulaga e tatau ona e faʻatalanoa lau fomaʻi (e faʻaaoga foi i tagata o loʻo mafatia i faʻamaʻi ma fatu fatu).

I le taimi o le togafitiga, e le fautuaina le malolo mo se inu. Manatua o le vailaʻau e faʻaalu 2-3 taimi i aso uma i le faʻatulagaina o le vasega. O le mea lea, afai ei ai se faʻamanatuga faapitoa ma le tatau ona inu ava malosi, lelei, o le ava malosi e tatau ona suia i soʻo se sua poo fualaau aina suamalie. A leai, o le ae faʻavevesi togafitiga, e le o le auala sili lea e aʻafia ai lona aoga.

Metformin ma le ava mo le maʻisuka

O le maʻi suka e tupu ona o le leai atoa o se inisalini i totonu o le toto. O lenei hormone e nafa ma le gaioiga o le kulukose ma lona fesoʻotaʻiga ma sulu o totoga i totonu. Glucose o se punavai sili ona taua o le malosi mo le tele o okeni. Mo se faʻataʻitaʻiga, o le faiʻai e naʻo le malosi o le kulukose. E tele gaʻo ma okeni e mafai ona gafatia naʻo le fesoasoani a le inisalini - o loʻo aʻafia ai le insulin. O nisi e puleaina e aunoa ma lea - inisalini tutoatasi. Ona o le le lava o le inisalini, o le maʻisuka ituaiga 1 e atiina ae. O le ituaiga 2 e tupu pe a le fesoʻotaʻi le inisalini ma sela o le tino. I mataupu uma e lua ma le lua, o le tulaga e lamatia ai le ola, talu ai o le kulukose e faʻapupula, ma o okeni e le maua le malosi. Faatasi ai ma le fesoasoani a Metformin, o le ituaiga 1 ma le maʻisuka ituaiga 2 o loʻo togafitia, i le mataupu lona lua, o Metformin Richter e masani lava ona faʻaopoopo i ai.

O vaega taua o le fualaau faasaina e faaosofia ai le faagasologa o le glycolysis (o le gau o le kulukose ma le faamatuu atu o le malosi), faaleleia le fegalegaleaiga o inisalini ma siaki. Faʻaaoga Metformin e aunoa ma se faʻataʻitaʻiga a se fomaʻi e matuā faʻasaina, talu ai o le vailaau faʻasaina ua tele naua faʻasolega.

O le inuina o le ava malosi i le maʻisuka na o ia e mafai ona matautia. O le tele o agaga e aofia ai vailaʻau gaʻo, lea e faʻateleina ai le suka toto. Ma o lenei mea e tatau ona aloese mai ai. E mafai ona e vave fai mai o le inu, mafatia mai le maʻisuka, e leʻo faʻasaina, o le mea autu o le filifili lea o meainu saʻo. O lea la, e tatau ona e lafoaia vini suamalie, cocktails, pia pia. Soʻo se vai inu fou e tatau ona fuaina i se glucometer. O vine mūmū e aofia ai le tele naʻo mea e gaʻoina, o lea e le lamatia ai. E tutusa foi le faʻaaogaina o agaga ma le malosi e 380 ma le maualuga.

O le mea moni, e uiga i sea talafeagai o le ava malosi. O le fiafia i le uaina ua maeʻa poʻo le vodka e le fautuaina e tusa lava mo tagata soifua maloloina. I le tulaga o le ava malosi, o le maʻisuka e mafai ona maua le hypoglycemia (leai o le toto suka). O le ethyl alcohol e poloka ai le gaosiga o le kulukose i le ate, o lenei tulaga matautia lava ia e le o se mea matautia tele, o taunuuga o le faʻaaogaina e mafai ona sili atu ona leaga. I le avea ai ma tulafono, o le suka e toe faʻaleleia pe a talia e le tagata maʻi le kulukose. Ae ui i lea, o lenei mea e faaosofia ai le osooso malosi i faailoilo ma lamatia ai le maualuga o le suka. O le lamatiaga autu o loʻo i ai i totonu o faʻamaoniga o le hypoglycemia, talu ai o aʻafiaga masani o le soona inu e foliga tutusa lava ma i latou. I lenei tulaga, e masani ona iloa e se tagata:

  • le lelei le tuufaatasia ma lauga,
  • vavao
  • taoto ma vili
  • vave le toto i foliga.

Ona o le tutusa o faʻamaoniga, o le maʻi e seasea lava ona maua le fesoasoani talafeagai, lea e matua faʻateteleina ai le faʻamaʻi lava ia. Glucometers, i le ala, na faia i le vaitau o le 1970 ina ia iloa ai le va o tagata gasegase ma le suka ma tagata inu masani.

Metformin ma le ava malosi ua solia mo le faʻaaogaina tutusa. O vailaʻau faafomai e le o malamalama lelei i lo latou fetaui ma le masini o fegalegaleaiga. Ae ui i lea, o faʻamatalaga moni e taʻu mai i tagata o loʻo tuʻuina atu lenei vailaau ma inu tele, o le a lamatia le lamatia o le susu. I faʻaoga matuia, o lenei faʻamaʻi e oʻo atu ai i le faʻalavelave, ma ua lipotia mai ai foi taunuuga oti. Afai e pa'ū le toto o le maʻi mama, o le paʻu e paʻu, o foliga mata e faʻamalosia - e tatau ona e faʻafesoʻotaʻi se fomaʻi i se taimi vave e mafai ai.

O le a le tele e te inu e faalagolago i le umi na ave ai le vailaʻau. Metformin e tatau ona faʻamavae atoa mai le tino, o lenei faagasologa e tusa ma le 7 itula. Afai e inupia le ava, e le tatau ona ave ni laupepa mo le 12 itula. O le tagata gasegase e tatau ona nofouta o le fufuluina o fualaau e mafai ona faʻaleagaina ai le maʻi. Ae i lenei tulaga, e sili atu le aua nei lamatia le fefiloi o vailaʻau. O taunuuga e mafai ona taufaaleaga ma matuai ogaoga.

Mai i laʻititi laʻititi o le ava malosi ma fualaau ua tagofia, o le leaga o le soifua maloloina e seasea ona matauina. O le tasi o loʻo galue i le ava malosi (e le silia le 20ml o le ethanol) e le afaina ai ni taunuuga ogaoga. E taua le manatuaina pe a e inu i le Metformin e manaʻomia lou matua faʻaeteete e uiga i le tele o le ava ma lona uiga.

Metformin mo gau gau: faʻatasi ai ma le ava malosi

I le faʻaopoopoga i le faʻaaoga saʻo, o Metformin e faʻaaogaina mo le gau o le mamafa. E faʻaolaina ai le faʻamaʻiina o gaʻo gaʻo, faʻaititia ai le manava ma le faʻaaogāina o gaʻo. Ae ui i lea, o iloiloga oi latou na leiloa le mamafa e faaalia ai o taunuuga o sea faasaʻoga o le ata atonu e eseese. O le tele o taimi, oi latou e fia vave fausia o loʻo faʻaogaina i vailaau poʻo faʻaaoga sese.

O le faʻaaogaina o fualaau e aunoa ma le faʻatagaina a se fomaʻi e sili ona matautia. E tele auala e leiloa ai le mamafa e aunoa ma le lamatia o aʻafiaga o le itu. Faatasi ai ma na:

  • tiga o le manava
  • feteʻenaʻi
  • taoto ma vili
  • vaivaiga ma leai se malamalama,
  • acidosis (i mataupu ogaoga).

Mo se tagata soifua maloloina, e sili ona lelei le faʻafesoʻotaʻi se tagata tausimaʻi aʻo leʻi faʻaaogaina lenei fualaau ma saili pe mafai ona ave.

I tagata e iai le oona ona o le maʻisuka, o le vailaʻau e maualalo ai le kulukose toto. I se tagata soifua maloloina, o lenei faailoga e le suia i soo se auala. E le tatau ona faʻaaoga Metformin e tagata e:

  • faʻamaʻi pipisi
  • foia le ate
  • le faapalepale i vaega o le fualaau faasaina,
  • galuega le mama.

E le gata i lea, e tatau ona aloese mai le lapataiga ma le maʻitaga.

E le mafai e le fualaau faasaina ona gaʻo gaʻo. O lenei meafaigaluega e lauiloa i tagata afeleti ma tino, auā e fesoasoani ia i latou e faʻaaoga ai le malosi mai gaʻo, ma e le mai le tino maso. O le mea lea, o Metformin ua na o se fesoasoani i le paʻu mamafa. Mo i latou e le faʻalavelave i gaoioiga faaletino, o le a le fesoasoani lenei fualaau. O le lisi o uta taʻaloga e mafai ona aofia ai le mamafa o galuega faaletino, i le tulaga lea o le a faʻamaonia ai foi lona faʻaaogaina.

Leai se tasi o "metformin diet" na faamalieina i latou oe talitonu o le aveina o vailaau e lava mo le mamafa o le mamafa. O le mamafa o le paʻu e afua ona o oloa saʻo ma faʻalavelave faʻalavelave. Afai e faʻaauau pea ona e taumafa i meaʻai e maualuga-kalori ao aveina Metformin, e leai ni auga o le a talanoaina. Ae o le anapogi mo taui vave e solia. O faatonuga mo le fualaau faasaina ua faailoa mai ai o le aoga i aso taitasi e tatau ona le itiiti ifo i le 1000 kcal.

Mo oloa gaʻo mea mamafa o loʻo i ai le suka e matua vavae ese mai le meaʻai.I lalo o le faasaina: vine, faʻi, beets, kāloti, ma isi. E tatau foʻi ona le faʻanofoina le inu. E le gata i lea, e tatau ona e lafoaia pateta, falaoamata oloa, oatema ma lanu paʻepaʻe paʻepaʻe.

E ave laulau i luma o meaai, 500 mg tolu taimi i le aso. E le silia le 20 aso le polokalama. A maea lenei mea, ave se malologa mo le 2 masina. O le tuufaatasiga o se meaai ma le ava malosi, e moni, e le fautuaina.

O le ava e le o le fesoasoani pito sili lea i le taua mo se tagata matagofie. I le tino, o le alcohol ethyl alcohol e foliga mai o se faamuamua. E iloa e le tino o se lamatiaga e ono lamatia ma taumafai e faʻatautaia ma vave faʻavave. I le taimi lava e tasi, "'ai" meaʻai gaʻo, nai lo le faʻapalapalaina i le malosi, e teuina mo se taimi mulimuli ane, i totonu o le tino. O lona uiga, o le faʻaaogaina o le ava e fesoasoani i le faaputuputuina o le tele ma meaʻai uma e leai se aoga.

O le tuufaatasiga o Metformin i le ava malosi e matua faʻavaivaia e tagata soifua maloloina. E pei ona faʻaalia, o le faʻasagaga o nei vaega e leʻi maeʻa suʻesuʻeina, o lea o le a le mafai ona faʻatonuina taunuuga. O faatonuga mo le fualaau faasaina e faailoa ai o le aveina o lenei vailaau pe a uma le inupia o le ava ua matua solia. O lona uiga, afai o le afiafi o se taumafataga e iai le tele o le ava malosi, e tatau ona faʻatali seia maeʻa ona aveese le ethanol mai le tino. Mo tamaitai - 2 aso. Mo alii - 3 aso. A maeʻa le pasi o le mamafa, e mafai ona e inuina pe a uma le 3-5 aso.

Faaiuga: e mafai ona tuʻufaʻatasia Metformin ma le ava

O le fegalegaleaiga o fualaau faasaina ma le ava malosi e le o manino. Peitai, e le fautuaina e fomaʻi le fefiloi o nei mea. Mo tagata mamaʻi e maua i le maʻisuka 1 ma le 2, o le inuina o se meainu e masani ona afaina. Ma, pe a tuʻufaʻatasia ma vailaʻau i nei tagata gasegase, e faʻapupulaina le lamatiaga o le siako acidosis. Mo le maʻisuka, e taua le iloa o le fua o le ava malosi ma le inu i meainu e leai ni mea inu, aʻo ave le vailaau e le o le 12 itula.

O i latou o loʻo taumafai e aveesea le mamafa e le tatau foi ona latou faia ni suʻega io latou tino, faʻapipiʻi Metformin ma le ava malosi. O le taunuuga o lenei mea atonu o le lagona o le le fiafia poʻo le atinaʻeina o faʻamaʻi talu ai nei. I le tulaga mulimuli, o le leiloa o le mamafa o le a taulimaina se faafitauli e sili atu ona ogaoga nai lo le faʻataʻitaʻiga. I le tulaga o le faʻaaogaina o togi laʻititi o le ava malosi, e tatau ona faaseʻe le kuka.

O le mea lea, e le tatau ona e inu ava malosi i vailaau (masani lava) mo lou lava soifua maloloina. A maeʻa le faʻamalosi "liua" ma le soona inu, e le mafai ona ave Metformin mo se isi aso pe lua. A uma ona e tago i lenei vailaʻau, e mafai ona e inu pe a uma le 7 itula. I le ava malosi, e taua le iloa o le fua, o lona uiga o le a le afaina taunuuga.

Lactic acidosis

O lenei tulaga ma le maʻisuka e afaina, ma le fiafia, e seasea lava ona tupu, ae pe afai o le maʻi e le inu ava malosi. O le solia o lenei faasa, o le lamatiaga o le acidic lactic e faateleina i nisi taimi.

Ava malosi e faʻapipiʻiina i se auala faʻapitoa, lea e mafua ai le faateleina o le maualuga o le lactate e tusa lava pe i ai se tagata maloloina lelei. O ia ituaiga o gaioiga e talafeagai ina ia mafai ai ona faʻaalu le malosi faʻapitoa i le metamorphosis o le ethanol i le acetaldehyde.

O lenei galuega e faʻamaonia e ala i suʻega: pe afai o Metformin ma le ethanol e faʻaaogaina i se fua o le 1 g / kg i le taimi lava e tasi, o le a taʻitaʻia ai le 3-13 faʻalautele le lactate.

Taumafa suamalie

O le mafuaaga muamua e atiaʻe ai le tulaga maualuga o le le lava o le ola. B1. O se mea lauiloa e faapea o le ava malosi e faʻalavelave i le faʻaaogaina o lenei vaitamini i totonu o le vaega o meaʻai, aʻo i ai i mea inu ava malosi e toetoe lava leai se tuufaatasiga o meaola.

A maeʻa ona inu e le tagata inu pia, o le ai ai:

  • O le le maua o le B1 i le vaega o meaʻai e leai se mea
  • O le manaʻomia o vailaau oona o le a faateleina le malosi
  • Se tulaga le atoatoa o le tino
  • O le aʻafiaga o le acidosis lactic o le a faateleina tele.

O le Hypoxia o le matelaina o le okesene. O le tele o taimi, o le atinaʻe o acidosis o le taunuuga o le maualalo o le tino o le okesene. I lenei tulaga, afai e inu ava malosi, ona tupu lea o le hypoxia o le faiʻai. O lona mafuaʻaga e taoto i le fesuiaiga o toto toto e afaina ai toto, o le okesene o le tino e mafua ai le euphoria, lea e aafia ai tagata uma i le taimi muamua o le inupia.

O le toto e faʻapotoina o le toto e faʻapipiʻi ona o le pipiiina o se fuainumera tele o sela toto mumu. O le mafuaʻaga o le mea e tupu o le aʻafiaga lea o le ava malosi, lea e oʻo mai i totonu o lo tatou toto pe a tatou inu vaʻai taugofie ma taugofie, vodka, cocktails, pia, ma isi. O meainu uma e inu ava malosi o loʻo i ai le elemene autu - alcohol alcohol.

Manua gasegase

O le mea e sili ona taua e faʻaseseina ai le mafuaʻaga e faʻasaina ai Metformin ma le ava malosi o faʻamaʻi fatuga na mafua mai i le ava malosi.

E tusa lava pe tasi le faʻaaogaina o fualaau faasaina ma le ava malosi ia i latou e le mafatia i faʻamaʻi faʻamatalaina e mafai ona faʻaititia le lelei o okeni, ma mafua ai ona tuai le fualaau faasaina. O lenei, i le itu, o le a taʻitaʻia atu ai i le maualuga ma le atinaʻeina o ni aʻafiaga matautia.

O le mea o le ethanol e faia ai se uta tele i luga o enzymes o le ate, mafua ai le hypoglycemia. O le taunuuga o le tuʻuina atu o fualaau faasaina ma le ava malosi e mafai ona avea ma se popo o le hypoglycemic.

O loʻo tuʻuina mai i lalo ma se paʻu, lea e faigofie tele ona feteenai ma se tulaga o le soona inu. O tagata, ma mananao i le mea sili, o le a tuʻuina le ua onia le moe, ae o le mea moni lava i le taimi nei e tatau ona tuʻuina atu le fesoasoani muamua ma faʻatali mo le falemaʻi e taunuu.

O taunuuga

O le metformin ma le faʻamalosia o le ava e mafai ona taʻitaʻi atu ai i le lactic acidosis.

O lona uiga o loʻo i lalo:

  • Faʻaitiitia o le toto
  • Le mautonu
  • Tele vaivaiga
  • Mamafa
  • Le maua o fesootaiga ma isi
  • E masani ona manava.

O se taunuuga mataʻutia o le faʻateleina lea o le gasegase, lea eo mai faatasi ma se faʻaitiitia o le tele o le carbon dioxide i totonu o le toto.

Ole laʻititi laʻititi ole a le mafai ona tuʻuina atu tino i le okesene, ona o le hemoglobin, e ui lava e fusifusia i le okesene, e le mafai ona faʻaliliuina. O le mea lea, o le hypoxia e tupu.

O afea e mafai ai ona faʻatasia

Afai, e ui i lea, e le o toe mamao ona e maua lea o se mea e tupu e le mafai ona tufatufaina atu, ona taua lea ona e iloa le umi e te inu ai Metformin.

I tulafono uma lava, e 48 itula e tatau ona alu i le va o tui o le ava ma le fualaau faasaina. O le mea tonu lava lea e manaʻomia mo le toe faaleleia atoa o fatugaʻo.

O le ava malosi e le na o meainu, pusa, pusa, vine, ma isi mea, ae o soʻo se vailaʻau e aofia ai le ava malosi!

O lea, afai e le itiiti ifo ma le 2 aso ua pasia talu mai le tincture ma le alcohol alcohol, ona faʻasaina lea o Metformin.

I le tupulaga talavou, o lenei taimi e mafai ona faʻaititia i le 18 itula. Mo le au matutua, T1 / 2 e lei faavaeina. O lona uiga o le tosoina o le vailaʻau e faigata, e tumau pea i totonu o le tino, o le mea lea, e le mafai foi ona faʻaaogaina le vailaau faʻasaina.

E tusa ai ma le mea moni o Metformin ua faʻaalia mo le taliaina i totonu o 2-3 aso, e le mafai ona e inu i le ava malosi i le taimi atoa o togafitiga pe afai e te le faalavelaveina le vailaʻau.

Le manatu o tagata atamamai uma e tutusa - o le faʻaaogaina o Metformin i le inu o tagata e faasaina!

Aua le gauai atu i iloiloga mai ia i latou na ave le fualaau faasaina. O le mea o le toʻatele oi latou e inu vailaau e faʻaumatia ai paʻu faaopoopo. O latou laiti, o latou fatuga maloloina, o meaʻai lelei ma vaʻa malolosi. Masalo latou te na o se laki, ma latou te leʻi lagonaina aafiaga leaga o le tuufaatasiga.

O le a le Metformin

Metformin o se vailaʻau e faʻaaogaina e togafitia ai le maʻisuka. I le taimi ua tuanai, na ia faamaonia ai o ia lava e sili ona lelei. E lauiloa foi i falemaʻi i lalo o igoa e pei o: Dormin, Glucophage, Glucophage.O lona aoga autu o le faʻaitiitia o le faʻalagolago i le insulin ma le puipuia o le meaʻai. Ole fualaau faasaina e le mafai ona suia le aofaiga o le insulin i totonu o le toto, ae mafai ona sui le metotia o ana gaioiga. O le gaioiga malosi e taofiofi ai le faʻaogaina o le kulukose mai gaʻo ma faʻamalosi, faʻateleina le faagasologa o lona fesuiaiga i isi mea talafeagai ma faʻaitiitia le suka.

I le faaopoopo atu i le togafitia o le maʻisuka, o Metformin e faʻaaogaina e tagata soifua maloloina e leiloa ai le mamafa. Ae ona o le mea moni e faapea, e ese mai i le maʻisuka, o suiga uma lava e tutupu i totonu o sela o tagata soifua maloloina, e mafai ona e faʻaaogaina mo na o sina taimi puupuu ma mulimulitaia tulafono faʻapitoa. E faapefea ona faʻafefe le metformin i le tino o le tagata? O a faʻafitauli e ono tupu pe a faʻaaoga Metformin i le ava? O ia lava, o se vailaʻau faʻapitoa, ma o nisi taimi aʻo togafitiga, e maua ai faʻafitauli o le tino, lea e taua o le lactic acidosis, e mafai ona tupu. Taking Metformin, atonu o le a amata ona maua e le tagata maʻi se lagona o le gaioiga, o lona manava ma le le mautonu. I tulaga e le masani ai, o le maʻi e amata ona atiina ae le siama.

Afai e inu e lenei tagata le ava malosi, o lona avanoa e maua ai se "mea e le fiafia" e sili atu le maualuga. Metformin ma le ava malosi e faʻasaina le inu i le taimi lava e tasi, talu ai ona o le valea o le tagata maʻi atonu ei ai se faʻalavelave faʻaleagaina poʻo le atinaʻeina o faʻamaʻi faʻapitoa. O le meafaigaluega lava ia o se vailaʻau faʻapitoa, ma o nisi taimi i taimi o togafitiga atonu e ono afaina ai.

O nisi nei o faʻafitauli e mafai ona tutupu:

  1. Faʻalavelave i le faʻaogaina o meaʻai. O le taimi lava e uma ai le inuina o le ava malosi, o le tino e amata ona gaosia le toxin, e mafua ai le mumū o le paʻu ma le mucous o le membrane o le manava, esophagus, etc. O se taunuuga, o le vomiting, ulu o le ulu, ma le manava manaia po o le malosi e mafai ona tupu. E le gata i lea, o loʻo i ai se tulaga ogaoga o tiga i totonu o le manava. I le taimi lava e amata ai nei faailoga, faʻafesoʻotaʻi se fomaʻi.
  2. Le lelei o le faagaoioia o le tino popole. O aʻafiaga o lenei mea e mafai ona avea ma amio i fafo a se tagata. I le tulaga o se toilalo, o le faʻamaopoopoina i le vateatea e faʻalavelaveina, paʻu poʻo le gatete i vaevaega e mafai ona tupu. Atonu e le malamalama isi i lana tautalaga, ae o ia lava o le a le matauina. E oʻo lava i le tagata gasegase e mafai ona oʻo i le fefe, tics, faʻapea foi ma le migraines, hallucinations, tiga i le tino atoa. E mafai e le tagata gasegase ona i ai ni gasegase faʻapitoa poʻo ni taula. I lenei tulaga, fesoasoani ia te oe lava o le a sili atu ona faigata, o lea e tatau ai ona e valaʻau fomaʻi.
  3. O faʻamaʻi o le tino cardiovascular. A maeʻa ona ave Metformin ma le ava malosi i le taimi lava e tasi, o le toto maualuga e masani lava ona vave tulaʻi, o le a le pine le manava. I le taimi lava e tasi, e mafai e se tagata ona amata afu tele, atonu e ono oʻo ia te ia le vevela, arrhythmia, ma le le iloa o le mafaufau. I le faaauau pea ona inu ava malosi faatasi ai ma Metformin, o faʻafitauli e pei o le fatu fatu fatu, fatu fatu, myocardiopathy, ma isi e mafai ona tupu.

O le a le umi e mafai ai ona ou inu ava malosi pe a uma Metformin? E matua manino lava o Metformin ma le ava malosi ua faasaina ona inu i le taimi lava e tasi, aua ei ai se avanoa maualuga o le oti. E mafua lenei mea i le mea moni e faʻapea, pe a oʻo mai le vailaʻau mai le gastrointestinal tract. O le ava malosi e amata ona fefiloi ma le toto toetoe lava a uma loa ona ulu atu i le tino. E mafai ona faʻamoemoeina pe a maeʻa le tagofia o vailaʻau e lava le faʻatali mo le 6-7 itula ina ia mafai ai ona inu ava malosi, ae e le o lea. O le ava malosi i le tino o le maʻisuka e amata ona taofia le galuega a nisi o enzymes o le ate, lea e mafai ona oo atu ai i le hypoglycemia. E le gata i lea, o le tele o le manava e afaina ai le soona inu o le ava malosi. O le mea lea, ina ia taofia le atiina ae o lactic acidosis, e tatau ona e lafoaʻia le tele o vailaʻau o fualaau faasaina.Ae ui i lea, o le maʻisuka e manaʻomia le inuina o vailaau i taimi uma, ona o mea e le mafai ona oʻo atu i le oti poʻo le coma.

O le mea moni, afai e te suʻeina mea uma o loʻo i luga, e mafai ona e fai atu e leai se mea e tatau ona e faʻafefiloi ai lenei vailaʻau i soʻo se mea inu malolosi, a leai o le a oʻo atu ai i le oti poʻo ni maʻi matuia e faigata ona faʻaumatia.

O le a le Metformin, o lona tuufaatasiga ma le mataupu faavae o le gaioiga

Ole vailaʻau lea e faʻaaogaina e togafitia ai le maʻisuka ituaiga 2, lea e maua ai le inisalini tutoatasi tutoatasi i tagata e mamafa tele.

O le mea e gaosia ai lenei fomaʻi o meaʻai e iai se mea faʻapitoa faʻatasi ma le tele o faʻasalalauga o le mea galue: 500, 850 ma le 1000 mg, faʻatau atu i pusa pepa o le 30, 60 ma le 120 fasi pepa. O laumei e ufiufi i se atigi paʻepaʻe, o latou foliga lapotopoto pe oval, ma se foliga o le biconvex, i le tasi itu o le laulau e lamatia pe atonu e le o iai.

I le faaopoopo atu i le mea galue, i le tuufaatasiga o maʻalaʻau o loʻo i ai vaega faʻapitoa e pei o: magnesium stearate, masini suauu, povidone, talc ma le crospovidone.

O le faʻaaogaina o le vailaʻau faʻasaina le faʻaaogaina o le kulūkose metabolism i totonu o le inumaga ma faʻavaveina le faagasologa o lona faʻamalosi. O lenei mea e faʻaitiitia ai le maualuga o le suka o le toto. E le fesoasoani le vailaʻau i le gaosia o le inisalini, e le faʻaitiitia ai le avanoa o peta beta o le pancreas. E faʻamaonia ai le cholesterol, le maualuga o le toto toto ma fesoasoani i le paʻu o le mamafa.

O faʻamaʻi togafitiga o le faʻaogaina o le vailaau faʻasaina i totonu o le toto, pe a ave i luga o se manava gaogao, e ausia i totonu o le lua itula. Afai e te tago i ai pe a uma se taumafataga, ona maeʻa lea o le lua ma le afa itula.

O le aveesea o le fualaau mai le tino e mafua mai i fatugaʻo. O le afa-ola e faʻaumatia e tusa ma le sefulufitu ma le afa itula.

A faʻaaogaina le oloa e tagata o loʻo mafatia i maʻi fatugaʻo, o le afa-faʻamalologa o le taimi e faaumiumi ona o le faʻaitiitia o le faʻamalologa o le tino, o lona uiga, o le saoasaoa o le faʻamamaina o le toto e faʻaitiitia.

O ai e mafai ona faʻaaoga lenei fualaau faasaina

O le faʻaaogaina o fualaau faasaina ua faʻamaonia mo tagata ua maua i le maʻisuka ituaiga 2, ma o loʻo mafatia i le gaʻo. Ae maise lava pe afai e matua le mafai lava ona faʻaumatia ni paʻu faaopoopo, ma faʻaoga i meaʻai eseese.

E le gata i lea, o le fualaau faasaina ua faailoaina mo tagata mamaʻi na maua i le maʻisuka, o le ituaiga lona lua, ma le maualuga o le gaʻo ma le faʻamalosia ile inisalini lona lua.

O le vailaʻau e tatau ona faia faʻatasi ma le inisalini.

O ai ua solia le faʻaaogaina

O le vaega aʻafia, lea e matua faasaina le ave o fualaau faasaina, e aofia ai tagata o mafatia mai:

  • le faapalepale i vaega o le fualaau faasaina,
  • o le ketoacidosis o le maʻisuka, i se tulaga o coma ma coma,
  • maʻitaga ma le susu,
  • ava malosi
  • gasegase o le fatu po o le ate,
  • pe a mavae ni manua ma pe a maeʻa galuega pe'ā faʻaaogaina inisalini e aofia ai vailaʻau mo togafitiga faafomaʻi,
  • le lava le susu po o le fatu, le faʻaleagaina o le myocardial,
  • i luga o meaai maualalo-kalori,
  • tausaga e sili atu i le 60 i le taimi e tasi, faia o le malosi faaletino.

O le a le umi o le gaioiga malosi o Metformin

Metformin e aʻafia i le vasega o biguanides. O le vailaʻau e maualalo ai le kulukose toto. O lenei taunuʻuga e ausia i le:

  • faaitiitia i le gluconeogenesis - le fua o le kulukose i le ate,
  • faateleina le lagona o le tino i le kulukose,
  • gaioiose gaioiga
  • faaosofia o le lipolysis - oxidation o gaʻo gaʻo,
  • faʻaititia le kulūkose absorption i le vaega o meaʻai.

I le faaopoopo atu, pe a faʻaaoga Metformin:

  • o le faʻaititia o le triglyceride ua faʻaitiitia,
  • o le fualaau faasaina o se tagata e faagaoioia le plasminogen, lea e nafa ma le faaitiitia o le totoina o le toto ma le puipuia o le gasegase o le vascular pathological.

O le fualaau faasaina e faia faalelagona. Ole fua ole togafitiga ole togafitiga ma togafitiga e fuafuaina e le fomaʻi e faʻavae i luga ole suʻesuʻeina o le kulukose anapogi.

Metformin e toetoe lava a gaogao uma mai i le mea oona i le toto. E tupu lenei mea pe a mavae le 2.5 itula.

O le taumafa faatasi ma vailaau e faaitiitia ai lona absorption i le 40-45%, ma o le taimi e ausia ai le maualuga o le maualuga o le toto e faateleina i le 30-35 minute.

Ole maualuga ole bioavailability e maualuga ma e tusa ma le 50-55%. O le avega masani o le mea galue i le toto i le maualuga o le 1 μg / ml e tumau pea mo le 24-48 itula. O le taimi lenei e mafai ona eseese mai le 7 i le 48 itula, ma tuuina atu ai se tali mulimuli i le fesili pe o le a le umi e galue ai le fualaau faasaina faigata.

O le fualaau faasaina ua faʻafefiloi i le ate. O le fualaau faasaina ua faʻaagaoioia ai le enzyme AMPK, lea e nafa ma le inisalini, o le malosi o le tino ma le metabolism o le kulukose ma gaʻo. O le mea lea, o le faaitiitia o le gluconeogenesis i le ate ua mautinoa.

Faʻafouina i le maʻisuka - na ona inu i aso uma.

E mafai ona tuufaatasia le Metformin ma le Ava

Metformin e matua feteʻenaʻi ma le ava malosi. E le gata i lea, pe a ave le fualaau faasaina, e le fautuaina e faʻaaoga oloa e aofia ai le ethanol, mo se faʻataʻitaʻiga, o le suauu o echinacea. Ua faamatalaina lenei mea e ala i le lamatia o le siako acid, lea e faateleina ai le tele o taimi i le ava malosi.

E mulimuli mai o le aveina o Metformin ma le ava malosi e faʻasaina tele lava!

Lactic Acid Lactic Acidosis

Lactic acidosis o se tulaga lea e matua maualuga ai le maualuga o le lactic acid i le tino, ae e leai se avanoa e gaosia ai. O lenei mea matautia e mafai ona oʻo atu ai i ni taunuuga ogaoga. O togafitiga muamua e mautinoa ai le faʻaitiitia o aʻafiaga o faʻafitauli. O lenei mea e manaʻomia ai le faʻamautinoaga talafeagai.

O faʻaaliga sili ona taatele o lenei tulaga o:

  • tiga o le pusa
  • faateleina le sao o le fatu
  • fatu fatu
  • leai se tomai e mafaufau lelei ai
  • faʻamaʻi (samasama) o le paʻu ma mata.

Faʻatasi ai ma se faʻalavelave sili atu ona maualuga o le lactic acidosis, o loʻo matauina mea nei:

  • tiga o musika
  • gaogao
  • lagona le mautonu
  • tiga o le tino
  • lagona o le vaivai ma le leai o se malosi,
  • moe
  • manava, manava, po o le vomia,
  • cephalgia (tiga o le ulu).

O le faiga o lenei togafitiga e vavalalata vavalalata ma le solia o le kenera Krebs.

Matou te ofoina atu se faʻaititia i le au faitau o la matou 'upega tafaʻilagi

O le taamilosaga o le Krebs o le vaega pito sili lea ona taua i le tele o ala gafa, lea e nafa ma le manava o le okesene o masini (e taua foi o le siosiomaga o le manava).

I le faaopoopo atu i galuega a le manava, e nafa ma le ulufale mai o elemene na fausia i le taimi o le glycolysis i le faasologa o felauaiga eletise. O le mea mulimuli ma le fesoasoani a nei eletise e lagolagoina le paleni malosi o le masini. O loʻo tuʻuina atu ai foi vailaau mo le tuufaatasiga o mea amino, vailaau gaʻo, gaʻo gaʻo, ma isi.

Mo le taamilosaga Krebs e galue, e te manaʻomia se mea-acetyl-coenzyme A (acetyl-CoA), lea e faia mai i le pyruvic acid ma se aofaiga o le okesene ma le pyruvate dehydrogenase enzyme.

Afai e itiiti se okesene, ona paʻu ai lea o le acid pyruvic e fai ai le lactic acid. O le le atoatoa o insulin poloka pyruvate dehydrogenase, o le mea lea e talepeina ai e le acid pyruvic se auala e le o le okesene.

O le faʻaaogaina o biguanides e taʻitaʻi atu ai i le poloka o le lactate faʻaaogaina i le ate ma maso, lea e tau atu i le lactic acidosis, lea e oʻo atu i le acidosis metabolic.

Ova malosi, ona o le faʻamaʻi faʻamalosi tino i totonu o le ate, faʻafesuiaʻi le paleni i le taimi o le faʻamaʻiina o le pyruvate agai i lactate. O lenei mea e faʻaleleia ai le mafai gafatia o Metformin ona faaputuputu le lactate.

Hypoglycemia

Ova malosi e mafai ona mafua ai le hypoglycemia. O le faʻalavelave sili ona faigata o lenei tulaga o le hypoglycemic coma. E le mauaina e le faiʻai le mea autu, o le a faʻalavelaveina lana galuega ma ua paʻu le tagata i se coma.

Mafuaaga o le ava hypoglycemia:

  • O le ava malosi e taofia ai le gluconeogenesis,
  • glycogen fesuiaiga,
  • faʻaitiitia i le faʻamaʻi o le glucose plasma.

O le hypoglycemia o le ava malosi e masani ona tupu pe a ave mea oona i totonu o le manava gaogao.

Faʻaleagaina o le faʻaaogaina o vitamini

O le metabolism o le Ethanol e fesoasoani e faʻaitiitia ai le faʻaaogaina o siama (B1). Vitamin B1, i lona foliga malosi, o le coenzyme autu mo le liua o le pyruvic acid e ala i le auala o le okesene. Faʻatasi ai ma lona le atoatoa, o le auala e le maua ai le okesene ua faʻaalia ma lactate ua faia.

O le ava malosi i ni gasegase tele e mafai ona mafua ai le faiva hypoxia - o le le lava lenei o le okesene i totonu o masini. O se taunuuga o togafitiga, faʻalavelave faʻaleagaina o le intabellular, e le mafai e le cell ona faʻataunuʻuina ana galuega, o le a oʻo atu ai i le malepe o le galuega a le tino ma lona maliu faifai malie.

Talu ai ona o le le lava o le okesene o se mafuaaga taua o le lactic acidosis, o le hypoxia faasaga i le tala o le ava malosi e faateleina ai le mea o le lactic acid.

Meainu o le inu

O le taimi sili ona saogalemu i le taimi mulimuli ane e mafai ai ona e inu ava malosi pe a maeʻa le aveina o Metformin ile 1-2 aso. E ui lava i lenei tulaga, e tatau ona e faʻavevesi togafitiga mo le sili atu ma le aso, aua o le ava malosi e faʻamavaeina mai le tino i totonu o le 3-14 itula.

O lenei mea e mafua ona o le sootaga i le va o le fua, le mamafa ma le itupa o se tagata, faapea foi ma se vaega o le gase metabolism.

O le gaʻo i le metformin intake e afaina ai le faʻasolosolo o le maʻisuka ma ua matua faʻavaivaia.

Ae ui i lea, i luga o fonotaga na tuʻuina atu i le mataupu, e tele ni a latou iloiloga latou te fautuaina ai e aua nei mafaufau e uiga i taunuuga talafeagai, talu ai o le avanoa o lo latou atinaʻe e matua laitiiti lava. O se auala ogaoga e le manaomia.

Ae ui i lea, e masani ona feagai le tasi ma le manatu o le "onedrink" poʻo "tasi meainu." O le 14 g o le ava malosi lea e mafai ona onā e aunoa ma se afaina. A o avea Metformin, e tasi le pia o pia (5% ava malosi) e le sili atu i le 350 ml, uaina - 140 ml, ma le vodka - 40 ml.

Sauniuniga saogalemu

Ina ia faaitiitia le lamatiaga o le atiina ae o tulaga ogaoga, e tatau ona e mulimuli i ni nai fautuaga faigofie:

  1. Afai e mafai, lafoai atoa le faʻaaogaina o le ava ma Metformin.
  2. Mataitu le maualuga o le kulukose toto.
  3. Afai e te inuina le ava, talanoa i se fomaʻi.
  4. Ava o le ava ua tuufaatasia ma taumafa taumafa.
  5. A uma ona inu pia, ave le vitamini B1 mo ni nai aso.

I soo se tulaga, o togafitiga mo le maʻisuka e tatau ona muamua muamua. O le mea lea, e sili atu le lafoai atoa o amioga leaga.

O le maʻisuka e masani ona oʻo atu ai i faʻalavelave matautia. O le maualuga o le suka o le toto e sili ona matautia.

Aronova S.M. na tuʻuina atu faʻamatalaga e uiga i togafitiga o le maʻisuka. Faitau atoa

Suiga ma le acidic lactic

O lenei tulaga e afaina i le maʻisuka, e seasea lava pe afai e le inuina e le tagata maʻi le ava malosi. Aʻo ave le inu ava malosi, o le aʻafiaga o le acidic lactic e faʻateleina ai.

O le ava malosi o le a faʻafefeteina i se auala e ono mafua ai le faateleina i le maualuga o le lactate tusa lava pe i ai se tagata soifua maloloina atoatoa. E tatau i le tino ona faʻagesegese le metabolism o le lactate pe a ave le ethanol ina ia mafai ai ona faʻaalu le malosi faʻaagaga mo le toe liua o le ethanol i le acetaldehyde.

O lenei mea ofoofogia ua faamaonia faʻamaonia - o le pulega tutusa a Metformin i se vailaʻau togafitiga ma le ethanol i se aofaiga o le 1 g / kg e mafua ai le faateleina o le maualuga o lactate i le toto e 3-13 taimi.

O le hypoxia o le ava malosi o se mafuaaga o le lactic acidosis

O le Hypoxia, o le le lava o le okesene i masini, e mafai ona faʻaosoosoina ai le atinaʻe o lactic acidosis. E sili ona tāua i le faʻaaogaina o le ava malosi, o le okesene o le mafaufau e atiaʻe.

O le hypoxia o le faiʻai e tupu ona o le fueina o toto toto e paʻu toto lea e manatu o le mafuaaga lea o le euphoria e fetaui ma le amataga o le inisua.

O le toto e pupuni ai le toto mai le tuiina o lela mumu.O sea microthrombi e tulaʻi mai i lalo o le aafiaga o le ethanol lea na maua i totonu o le toto pe a uma ona inu soo se meainu malosi - o vine mama, cognac, muonshine, pia.

I ava uma e inu ava malosi, o le autu autu o le alcohol ethyl, ma o le fualaau kemikolo o lenei tuufaatasiga i ava uma e le suia. Ma mafua ai ona mafua mai i le muamua sips le totoina o toto toto ma le euphoria.

Faʻasalaga le toe galue

O le faʻamaualuga faʻamaoni mo le faʻaaogaina o Metformin ma le ava malosi o faʻamaʻi fatuga na mafua mai ile ava malosi.

Ae e tusa lava pe na o le tasi le fualaau o tagata e le o le ava malosi, o le ava e faaitiitia ai le gaioiga, e mafua ai le tumau o le Metformin i le tino, lea e mafai ona oo atu ai i le itu e sili ona lofituina ma matautia.

Aafiaga i luga o enzymes o le ate

O le ethyl alcohol e taofia ai le gaioiga o enzymes o le ate, mafua ai se tulaga o le hypoglycemia. Afai o loʻo i ai le fualaau faʻatau fualaau Metformin i le toto pe a inu le ava malosi, ona mafai lea ona avea le taunuuga o lea fesoʻotaʻiga e pei o se hypoglycemic coma.

O lenei tulaga eo faatasi ma le le iloa o le mafaufau, lea e faigofie tele mo isi ona fenumiai ma le inupia. O se tagata o le a tuʻuina ma le faaeteete e moe, pe afai o le mea moni e tatau ona e faia ma le faʻamaoni ma vave - ia valaʻau i se falemaʻi.

Afai e iloa e le tagata, ona mafai lea ona e taumafai e avatu ia te ia le lauti suamalie, avatu ia te ia le lole e puipuia ai le atinaʻeina o se vailaʻau hypoglycemic.

Taunuuga talafeagai

O taunuuga o le pulega tutusa o Metformin poo ona analogues ma le ava malosi e mafai ona avea o le siako lactic.

O foliga vaaia o lenei tulaga ogaoga o loʻo taʻuina mai e faʻamaoniga:

  • o se faʻaitiitia faʻaitiitia o le toto,
  • fenumiai, vaivaiga,
  • le faamemelo i isi, leai ni tali i togafitiga, le naunau e fesootai, tali fesili,
  • papaʻu, faʻavavevave manava, gasegase tele.

O se taunuuga matautia o le aveina o Metformin ma le ava malosi e mafai ona avea ma se mea e tupu mai i le gasegase o le hypertension, faatasi ai ma se faaitiitia o le aofaʻi o carbon dioxide i totonu o le toto.

O le maualalo o le mamafa o le carbon dioxide e puipuia ai le tuʻuina atu o le okesene i masini, talu ai e pipii le hemoglobin i le okesene, ae le faʻafefeina i le masini. O se taunuuga, o gaʻo e afaina mai le le lava o le okesene.

Tulafono Faʻatagaina

A maeʻa le inuina o le ava, e mafai ona ave Metformin i se taimi muamua atu i le 2 aso mulimuli ane. O lenei taimi e manaʻomia e toe faʻafoʻi ai le gaioiga. O le ava malosi e tatau ona mafaufauina e le gata o le ava malosi, ae faapena foʻi vailaʻau oona.

E le mafai ona e aveina Metformin muamua atu nai lo le 2 aso talu ona faʻaaogaina soʻo se faʻamalosi o le ava malosi, o se sipuni o loʻo aofia ai le alcohol alcohol.

I tupulaga talavou, a maeʻa ona ave Metformin, e le itiiti ifo i le 18 itula e tatau ona pasia ae leʻi inu ava malosi. Mo tagata matutua, o le afa-ola o le fualaau faasaina e le i faavaeina. O le taimi mo le aveeseina o fualaau faasaina ua faʻalauteleina i faʻamaʻi o gaʻo ma le ate i se ala e le mafaamatalaina.

Avanoa o Metformin ua faatonuina e inu 2-3 taimi i le aso, e leai se avanoa e inu ai le ava i togafitiga faʻatasi ai ma lenei vailaʻau poʻo lona tutusa i soo se matua, pe afai e te le faalavelaveina togafitiga.

O le manatu o fomaʻi e uiga i le faʻaaogaina o le ava malosi ma Metformin e le mafaamatalaina - e le mafai ona faʻaopoopoina vailaʻau ma inu malosi. E i ai le feeseeseaiga i iloiloga a tagata faatau.

E faʻamatalaina lenei mea i le mea moni o fualaau oona ei ai le metformin e avea o se vailaau malosi e faʻaaogaina mo le paʻu o mea mamafa e tupulaga talavou ma fatuga maloloina, auai i le faʻavaeina o tino, malosi. I a latou iloiloga, o loʻo i ai se manatu sese e uiga i le mafai o se tuufaatasiga o le ava malosi ma Metformin.

I tagata gasegase e maua le fualaau e pulea ai le toto suka, o iloiloga e tali tutusa: e le mafai ona faʻaopoopoina Metformin togafitiga ma le ava malosi.

Afai oi ai se faʻamanatuga lea e tatau ai ona inu ava malosi, e le itiiti ifo ma le 18 itula e tatau ona pasia pe a uma le faʻamaʻi mulimuli o vailaʻau.Ina ia amata togafitiga ma Metformin, e tatau ona e malolo i le ave o fualaau faasaina - pe a uma ona inu pia, e mafai ona e aveina le vailaau pe a uma le 2 aso.

O le tuufaatasiga o Metformin ma le ava malosi e mate!

O ai e taua o se ava malosi? O se tagata e masani ona inu ava i taimi uma. O le a le ava? E pei lava o le tagofia o vaisu i fualaau faasaina ma tapaa, o le faamaʻi o se ituaiga vailaau oona. O le tuufaatasiga o le ethanol ma nisi ituaiga o fualaau faasaina e mafai ona i ai taunuuga ogaoga.

O le le fetaui lelei o fualaau Metformin ma le ava malosi na faamaonia i le faagasologa o suesuega.

Aisea e fasioti ai le ava malosi?

O le tagofiaina o meainu malosi e mafua ai ona fai ma vaisu faaletino ma faalemafaufau. E oo lava i le vodka sili ona maualuga e aofia ai le ethanol. E faʻavaivaia le galuega o gaioiga uma. O le a le mea e tupu i le tino o le tagata i lalo o le aafiaga o lenei mea?

  1. E le pei o meaʻai, e le manaʻomia le faʻamalositinoina o le ethanol i le sua oona. E amata ona vave faʻaleleia vave, e oʻo lava i le vevela o le tautala, ona sosoo ai lea ma le manava ma le tootoo. A maeʻa ni nai minute, e ulu atu i le toto. O le vaega o le ethanol i le tino ua pipiiina e le enzyme alcohol dehydrodenase. Ae ui i lea, e le mafai e le leoleo nei ona feagai ma laasaga tetele o le ethanol.
  2. E muamua ona tiga le faiʻai. O se ava malosi e amata i le manatuaina o mafaufauga, popolega, faʻafeiloaʻiga, ma isi faʻafitauli o le mafaufau. A maeʻa le 5 tausaga (fafine - pe a uma le 3), o se mea inu malosi e mafai ona maua ai le inisapolic alcohol. O le faʻamaʻi e aliali mai i le maeʻa atoatoa o aʻoaʻoga i le avanoa ma le taimi, vaeluaga o le tino, le motusia le motusia. O le faaauau pea ona inupia, o le ava malosi e mafai ona paʻu i totonu o se paʻu ma e le alu ese mai ai.
  3. O le isi mea e inu ai le ava malosi i le ate. Faʻalagolago i le "ava" ava malosi, e mafai e se tagata inu ona tupu ai le vevela gaʻo, le faʻamaʻi pipisi po o le cirrhosis o le ate. O faʻamaʻi mulimuli e lua mulimuli ane pe mulimuli ane oʻo atu i le oti.

O isi uma aʻa e afaina mai le ava malosi. O se tagata e fiafia i le ava malosi ua tulai mai, o le lamatiaga o le stroke po o le fatu fatu ua faateleina.

O pulu e ono aʻafia i faʻamaʻi, maʻi o le maʻi poʻo le gastritis e le gasegase e tupu i le manava, lea e oʻo atu ai i le kanesa. Le tiga o le pancreas, o fatugaʻo, ua fufulu le palasini mai ivi, o le maualuga o le suka i le toto e suia tele.

O nei maʻi e tele e faʻavaivaia ai le tino, faʻalavelaveina lona paʻu masani, lea e mafai ona vave oʻo atu pe mulimuli ane oʻo atu i le oti.

I le faaiuga o le 50s o le seneturi mulimuli, e tolu igoa fou na faʻaalia i le vaega o biguanides (fualaau mo le togafitia o le maʻisuka): phenformin, buformin, metamorphine. O i latou uma lava sa tauivi lelei ma faʻamaʻi o le maʻisuka, ae o le lua muamua na vave ona taʻitaʻia le tino i le 'ona o le lactic acid (lactocytosis).

Na o Metformin, lea o aso nei o se tasi o fualaau oona i le tau faasaga i le maʻisuka, ua tu i le suega o le taimi. O lenei vailaʻau e faia mai le 'oti ma le Falani lilac. E maua mai i atunuu eseese, i kamupani eseese tau vailaau mo togafitiga, o lea i falemaʻi e mafai ona maua i lalo o igoa eseese.

O le mea sili ona taatele i totonu ia i latou o:

  1. Siofor.
  2. Meto-500, 850.
  3. Gliformin.
  4. Formin o le pia.

E iai isi igoa mo Metformin. O le tele o taimi (ae le o taimi uma) o loʻo faʻamatalaina Siofor. O faʻamatalaga a fomaʻi e faʻaalia ai e faʻaleagaina ai le gastrointestinal tract nai lo isi. Siofor e taugofie nai lo isi ituaiga Metformin.

O sauniuniga uma lava e tutusa lelei, ma e naʻo le tulaga o le faʻamamāina o le vailaʻau faʻasaina ma vaega o ausilali o loʻo faia ai papatusi. Ae ui i lea, e mafai ona e faʻaaogaina nei fualaau oona pe a uma ona e talanoa i se fomaʻi. O togafitiga le pulea e mafai ona oʻo atu ai i se paʻu mataʻutia i le kulukose, coma, poʻo le oti.

Lactic acidosis - o se tulaga lamatia faaletino i le tino

Metformin o se vailaʻau faʻapitoa.O nisi taimi i le faagasologa o togafitiga ma lenei vailaʻau, o le metabolism ua faʻalavelaveina. Ae maise lava o fualaau faasaina mo tagata inu. Metformin ma le ava malosi e le mafai ona tuʻufaʻatasia faʻatasi; o le taunuuga o le a afaina.

O le mea moni, o le faʻafitauli o le tino, ua i ai nei i le 'ava malosi, e mafai ona mafua ai le gaosia o le tino i le sili atu lactic acid.

Mo i latou o loʻo mafatia i le ava malosi poʻo le maʻisuka, o le mafuaʻaga o le lactic acidosis e mafai ona ave le methanol, maualalo le toto maualuga, ate, fatu fatu poʻo le fatu, faʻafitauli o le tino.

E faapefea ona faʻaalia le lactic acidosis?

  1. O le tagata maʻi e amata le tigaina o le gasea, profuse, faateleina le vomia.
  2. O le afaina, o vaivaiga e atiina ae.
  3. E iai tiga i totonu o maso ma tua o le sternum.
  4. O le manava e matua manaia, loloto.
  5. E pa'ū se tagata i se tulaga o le paʻu. O lona uiga o le mamafa o lona mamafa, o lona tino foliga e matua malosi, o lona paʻu ua liua tele, ma o ona lima ma vae ua "malolo". O lenei tulaga e taʻu mai ai o le tagata gasegase o loʻo i ai se gasegase o le tino, o okeni e leʻo lelei ona tuʻuina atu i le toto. Le itiiti ifo ma le itiiti ifo o loʻo taamilo i totonu o le tino, faʻateleina le tulaga o le maʻi. O le iʻuga, o le gau o le fatu, e ono amata ai le hypoxia o le faiʻai. O le tagata gasegase e ono le iloa ma oti.

I lenei tulaga, e manaʻomia vave le maʻi ile togafitiga vave ma togafitiga.

E talitonuina afai e te vaevaeina le taimi e ave ai le Metformin ma le ava, o le a le afaina ai le tino ona o togi laiti o le ava malosi. Seʻio tatou vaai pe o le mea lea.

E faʻafefea ona aʻafia le ava ma metformin i le tino?

Metformin o loʻo faʻaaogaina mai le vaega o meaʻai. O lona gaioiga e tumau 2-7 itula. O le mafuaaga lena e masani ona faamalosia ai le fualaau faasaina e tolu taimi i le aso.

Alu i totonu o le toto toetoe lava a vave. I luga o le fesoʻotaʻiga ma Metformin, e amata ai ona amata le tino o le lactic acid i le tino, o le lactic acidosis e amataina. O lona uiga e mafai ona e inu ava malosi i le 6-7 itula i le maeʻa ai o lau vailaʻau.

Ae ... o le ava malosi i le tino o le maʻisuka poloka le galuega a nisi o enzymes o le ate, lea e mafai ona oʻo atu ai i le hypoglycemia. O le tagata o loʻo inu le inu o le uaina, o le faʻagesegeseina o le inu o le ava malosi. O lea la, e 6 itula atonu e le lava e puipuia ai le "fefiloi" o Metformin ma le ava malosi.

Ina ia puipuia le atinaʻe o le siako lactic, o le ae le misia se tasi, ae lua inumaga o le fualaau faasaina.

Ae o tagata e maua i le maʻisuka e le mafai ona gafatia lenei mea: o se faʻalavelave faigata e tupu e aunoa ma se vailaau e mafai ona oʻo atu ai i le paʻu ma le oti. Mai se talanoaga umi, na o le tasi le faaiuga e mafai ona tosina. Metformin ma le ava malosi e le fetaui. E oʻo lava i nai laasaga o le ava malosi e mafai ona oʻo atu i le maliu o se tagata o loʻo feagai ma togafitiga Metformin.

O aʻafiaga aʻafiaga e mafua ai le fualaau faasaina

Metformin, faatasi ai ma isi vailaʻau, ei ai le lisi tele o aʻafiaga i itu. Aveina o fualaau faasaina i aso popofou, e tatau ona e gauai atu i le tino o lau tino. E tatau lea mea ina ia le misia ai foliga vaaia o faailoga mataʻutia, pe afai latou te tupu.

I le tulaga o le faʻaalia o faʻailoga pei o:

  • o foliga vaaia o le gaioiga po o le vomia,
  • o se tofo gaosi na aliali mai i loʻu gutu,
  • faaitiitia po o le leiloa o le fiaai,
  • Na tupu mai tiga i loʻu manava
  • o foliga vaaia o fulufulu i luga o le paʻu,
  • le faʻaaliga o faʻailoga e faʻaalia ai le atinaʻe o le lactic acidosis.

I le avea ai o se tulafono, o faʻamaoniga uma e mou atu e aunoa ma se faʻasalaga ina ua mavae ni nai aso ua pasia le masani masani o le fualaau faasaina, o ia faailoga e le o se lamatiaga i le soifua maloloina o le maʻi.

Afai e le masalosalo, e tatau ona e faʻaitiitia le metotia poʻo le maeʻa ona e ave le vailaʻau. I le faaopoopo atu i ai, e tatau ona faʻafesoʻotaʻi vave se tagata poto faapitoa mo togafitiga ma tuʻuina atu fesoasoani pe a manaʻomia.

O se tasi o aʻafiaga matautia faʻaleagaina o le atinaʻe lea o le siako.I lenei tulaga, o le faʻateleina o le tino lactic i le tino o le tagata ua faʻalauteleina ona o se faʻafitauli o le faʻafitauli o le tino.

Faailoga na amataina le acidosis lactic:

  • taʻavale
  • vili
  • foliga vaaia o le tiga i totonu o le manava
  • manava manava
  • vaivaiga
  • faʻateleina le manava, aʻo avea ma mea mataga ma o nisi taimi e oʻo mai i le le iloa o le mafaufau.

Afai o nei faailoga e aliali mai - e tatau ona e valavala valaau se fomaʻi!

Vaega o le mea galue malosi

Metformin o se mea e gaosi ai le suka i luga o le suka i le vasega o biguanides. Faaaoga pe afai e talafeagai le togafitia o tagata o loʻo mafatia i le maʻisuka ituaiga 2. O le tele o taimi, o loʻo faʻamatalaina i tagata o loʻo i ai le gaʻo, ae o gaioiga e masani ona masani ai.

Na amata ona latou faʻaaogaina i le 50s o le senituri lona lua ma le phenformin ma le buformin. Ae o nei mea aoga e masani lava ona avea ma mafuaaga o le faaputuputuina i le tino o le tele o le lactic acid ma le foliga mai o le lactic acidosis. Faatasi ai ma le atinaʻeina o lenei maʻi, o le olaga faaletino e oʻo i le 90%. Pe a faʻaaogaina le fualaau faasaina, o le mea e ono tupu i le lactic acidosis e matua itiiti lava.

Ae e le mafai ona vavaeeseina le foliga mai o le lactic acidosis ao ave lenei mea aoga. E mafai ona atiina ae i se tulaga maualuga o le fualaau faasaina po o lona tofiaina i tagata o loʻo i ai faʻasiga.

E mafai ona e mauaina se vailaʻau faʻatau i lalo o nei igoa tau fefaʻatauaʻiga:

E le gata i lea, o gaosi oloa e gaosia ai fualaau oona, o se tasi o mea gaioiga o loʻo i ai lenei vailaʻau.

Ava malosi mo le maʻisuka

Faʻapitoa i fafo pe mafai ona inuina fualaʻau metformin ma le ava, e tatau ona e malamalama pe faʻafefea ona aafia le tino i le ava malosi. A faʻaaogaina le ava malosi, o le faʻamalositino o glycogen mai le ate e poloka, ma o le aofaʻi o le inisalini e tulaʻi mai. O le iʻuga, e iai se faʻafitauli o le atiaʻe o le hypoglycemia.

E le gata i lea, o na mea inu e faʻaumatia ai siama siaki, o le kulukose lea na ulu atu i totonu o le tino na alu saoloto i totonu o nei siama. O lona uiga o le toto maualuga o le suka e faaitiitia. Faatasi ai ma lenei faagasologa, o loo i ai se lagona le mafaamatalaina o le fiaai: e tusa lava pe taua tele meaai, o le maʻisuka e le mafai ona ausia se lagona o le atoatoa.

Pe a inuina le ava malosi, e tatau ona ulufale atu i totonu o le tino ia mea inu. I lenei tulaga, o le atinaʻeina o le hypoglycemia e mafai ona puipuia.

E ui lava ina fai mai fomaʻi e tatau ona manatua e le maʻisuka le taumafa ma faʻaitiitia le tele o le ava malosi. E tatau ona e malamalama e oo lava i le 25 g vodka ua lava lea e amata ai le faagasologa o le faʻaitiitia o le maualuga o le suka i le toto.

O le tele o le ava malosi e ulufale atu i le tino, o le sili atu foi ona ogaoga o faʻaaliga o le maʻi.

Afai e te manaʻo ai, e mafai ona e inuina se pia pia: o lenei vaiinu ei ai se vaega itiiti o le ava malosi ma gaʻo. Ae e na o le pau lenei o mea e faʻaaoga i tagata e le manaʻomia muamua laasaga o le maʻisuka ma togafitiga fualaau. Afai o le maualuga o le kulukose e maualuga, o lona uiga e le aoga le lamatiaga.

Ava malosi mo le maʻisuka e matua le manaomia. Peitai, e ui i lea, e fiafia tagata pe mafai ona inu sina vodka poo se ipu uaina ua maeʻa ma le faʻaaogaina o le metformin. E vave lava ona taua e faapea, e tusa lava po o le a le faʻaaogaina o fualaau faasaina, e faʻasaina mo le maʻisuka e inu ava malosi, vine faʻamalosi ma isi meainu malolosi.

O faatonuga mo fualaau faasaina ua maua i luga o le metformin ua faailoa mai ai o le lamatiaga o le acidosis lactic o le a faateleina i lona faaaogaina i mataupu o loo faailoa mai i le lisi o le teenaina. Ma o le faʻasaʻoina e aofia ai le ava malosi ma le atinaʻeina o le soona inu i le talaaga o le faʻaaogaina o le ava malosi.

I le taimi e ave ai le ava malosi, o le a mafai ona faʻalauteleina le siama lactic acid. O le lamatiaga e faʻapupula i le inu malosi o le ava malosi. E mafai lenei mea i mataupu o le inuina o le ava i luga o se manava gaogao. O se mea matautia le faʻaaogaina pe afai o loʻo e matelaina poʻo le faʻaauau pea i se taumafa maualalo-kalori.

O faatonuga mo le faʻaaogaina e taʻu mai ai i le taimi o togafitiga ma fualaau faasaina, e tatau ona aloese mai le inu ava. E le gata i lea, o le faʻaaogaina o vailaau faʻasaina e tatau ona aloese.

Maʻila

Afai e te le manaʻo e te iloa mo oe lava le mea o le lactic acidosis, o lona uiga e tatau ona e aloese mai le inu ava malosi.

I le uma, na faʻataʻitaʻiina faʻaalia ma pe a faʻaaogaina se fualaau faʻasoloina o le vailaau ma le ethanol i le fua faatatau o le 1 g i le kilokalama o le mamafa o le maʻisuka, o le maualuga o le palapala lactic i le toto e sii i le 3-13 taimi. O lona uiga, o le siʻitia o lenei faʻamaʻi e mafua ai le atinaʻe o le alotosic acid.

E le gata i lea, faatasi ai ma le ava, o le taumafa i totonu o le inumaga o le vitamini B1 e faʻaleagaina. O lona leai o se mea taua i tagata uma e inu malolosi. O le toilalo o lenei vaitamini lea e mafua ai le taua o le lactate acidosis.

E tatau foi ona manatuaina o le faʻaaogaina o vai inu vai, e mafai ai e le hypoxia ona atinaʻe: i lenei tulaga, e le toe tuʻuina atu le okesene i le faiʻai ma le tino i le aofaiga manaʻomia. E mafua lenei mea i le mea moni o loʻo faʻamaligiina toto toto i fusi toto - microthrombi. O le hypoxia o se tasi o mafuaʻaga autū o le lactic acidosis.

I le iloaina o le mea matautia, e fiafia tagata i le tele o le ava malosi e mafai ona faʻaaogaina pe a uma ona ave pills. O le malologa e tatau ona le itiiti ifo i le 2 aso. Ae o le mea moni o le vailaau e tatau ona onā i aso uma, o le faʻaaogaina o le ava malosi e le mafai.

O a ituaiga o fualaau faasaina

O lenei vailaʻau mo fualaau faasaina ei ai le lisi tele o analogues: Formin, Glucofage and Glucofage Long, Siafor, Bagomet, Metformin-Richter, Gliformin, Metformin MV-Teva, Diaformin OD, Metuau.

Analog medications, e pei o Metformin, ei ai se laupepa o le faʻamalolo, o le masani poʻo le faaumiumi o gaioiga.

Metformin teva

I fualaau e mai le 0.5 i le 1.0 kalama o mea gaʻo. O le fomaʻi o loʻo aafia i togafitiga e faʻamatalaina papalama o loʻo i ai le faʻatonuina o le mea o loʻo galue malosi, o le malosi o le faʻamaʻi e taua tele.

O lenei fualaau faasaina ua i ai se aafiaga o le hypoglycem. E faʻaaogaina o se fualaau mo tagata e maua i le maʻisuka ituaiga 2. E maua i ni mea se lua - masani ma faaumiumi gaoioiga. Ua faia i Isaraelu.

Manatu o maʻi

O i latou na mafai ona ola pe a uma le lactic acidosis atonu e ono lamatia le taumafai e inuina le ava ma le suka i lalo i le taimi lava e tasi. O maʻi suka e tatau ona iloa le auala e iloa ai le acidosis lactic.

O lenei tulaga e faʻaalia i le tupuga o tiga ogaoga i maso, foliga vaaia o le fenumiai, le atinaʻeina o vaivaiga. A oʻo i le taimi o le maʻi, e aliali mai le vomiting ma le manava.

Ona pa'ū ai lea o le tagata i se paʻu ma atonu e oti ai.

Fomaʻi faʻatasi e talanoa e uiga i le le mautonu o le ava malosi ma le metformin. Ae o suʻesuʻega o tagata maʻisuka na faʻamaonia e le o tagata uma e faʻalogo i fautuaga a fomaʻi. O le mea moni, o le toʻatele e le afaina le faʻaaogaina o fualaau aina ma inu ava faʻatasi. E toʻatele e fai ni togafitiga aʻo lei oʻo mai aso malolo.

E le tatau ona i ai ni aʻafiaga leaga mai le faimalaga pe a mafai ona pulea le maʻisuka. I lenei tulaga, e fautuaina e siaki pea le tulaga. Ae a fuafua lau taimi paganoa, e tatau ona e manatuaina e mafai ona e inuina se uaina mamago po o se lua videska vodka. O le inuina o le tele o le ava malosi e faasaina tele.

E faapefea ona fesoʻotai ma isi vailaʻau?

Pe a ave le fualaau faasaina, e le fautuaina e faʻaaoga le danazol, mo le mafuaʻaga e mafua ai le osofaʻiga o se osofaʻiga hyperglycemic. Afai e le mafai ona alofia le faʻaaogaina o danazol, e tatau ona fetuunai le metotia o Metformin ma ia mautinoa ia faia se pule iodine e fuafua ai le maualuga o le glycemia.

Faʻasalaga tele, e manaʻomia le ave o fualaau faʻasaina i le chlorpromazine, e fesoasoani e faʻaititia le gaosiga o le inisalini ma faʻalautele le maualuga o le glycemia.

A o faagasolo le vaitau o le ave o antipsychotics ma pe a maeʻa ona faʻagata, e taua foi le faasaʻoina o le dose ole Metformin ma tatau ona pulea le maualuga ole glycemic.

A faʻaogaina lenei vailaʻau faʻatasi ma le HSCs, mea e maua ai le acidic nicotinic, faʻatagaina o waha, mea e maua mai le phenothiazine, epinephrine, diuretics, sympathomimetics, hormones thyroid and glucogon, o le a faʻaitiitia le aafiaga o le hypoglycemic.

O le cimetidine e fesoasoani e faʻagesegese ai le aveesea o le vailaʻau, o lenei mea e mafua ai le atinaʻeina o se faʻamaʻi pei o le lactic acidosis.

Metformin e faʻaitiitia ai le aʻafiaga o siama.

Metformin ma le Ava - Fesootaiga ma Taunuuga

Metformin ma le ava malosi e le mafai ona tuʻufaʻatasia! O lenei tuufaatasiga e mafua ai le atinaʻeina o le lactic acidosis.

O lenei faʻamaʻi e tupu ona o se leai o le vitamini B1. Ma pe a tago i mea inu ava malosi, o le faʻafefe o lenei vailaʻau e faʻaleagaina e puipui o le inumaga. I tagata o loʻo mafatia i se tulaga masani o le inu malosi, o le le lava o sea vailaʻau e mataituina i totonu o le tino.

Faʻatasi ma le lactic acid, o le manava e masani ona le masani ai, o le a amata ona lagona e le tagata le le mautonu i mea o loʻo tutupu i ona tafatafa, o le manao e fesoʻotaʻi atu, o le le atoatoa o le faʻafoʻi atu i togafitiga, faʻavaivaia le faʻavaivaia, fenumiai, afaina tele o le toto.

I le taimi lava e tasi, o le aveina o Metformin ma le ava malosi e faʻasalaina i tagata e le atoatoa le malosi, lea na mafua mai i le ava malosi.

I totonu o tagata e le o maua i le ava malosi, ma le inu o le ava malosi faatasi ai ma fualaau oona o loo tatou mafaufau i ai, o le gaioiga o le tino e faaitiitia ma o le fualaau faasaina ua alu ese mai le tino, ma e mafai ona mafua ai le matua ma mafua ai le atiina ae o aafiaga i lamatiaga o le olaga.

O le i ai o le alcohol ethyl e faʻaititia ai le faatinoga o enzymes o le hepatic ma mafua ai le hypoglycemia. O le taunuʻuga o se faʻatasi faʻatasi o le ava malosi ma Matformin atonu o le atinaʻeina o le hypoglycemic coma. Ina ia aua le faatagaina se coma e oʻo atu i se tulaga taua, e tatau i se tagata ona onā i le malosi ma e tatau ona lelei le lauti poʻo le tuʻuina atu o lole.

O faʻalavelave faʻaleagaina o se tasi lea o aʻafiaga matautia e mafua mai i le faʻaaogaina o Metformin ma le ava malosi. I lenei tulaga, o loʻo i ai se faʻaititia o le mea o loʻo i totonu o le carbon dioxide i totonu o le toto.

O le maualalo o le carbon dioxide i totonu o le toto e faigata ai ona tuʻuina atu le okesene i tino o le tino ona e le mafai e le hemoglobin ona tuʻuina atu le okesene i siama gaʻo. E faʻaleagaina e ala ile okesene.

O se fesili talafeagai e tulaʻi mai: Metformin ma le ava malosi, o le a le tele e te inu ai? E faigofie le tali: o le vaeluaga o le va o le ave Metformin ma le ava malosi e tatau ona silia ma le 18 itula, ae a maeʻa ona tago i le ava malosi, e tatau ona toe faʻaaogaina le vailaʻau i le sili atu i le lua aso mulimuli ane.

E tele taimi e manaʻomia mo fatugaʻo e toe maua a latou galuega. O lenei tapulaa e faʻaaogaina i le faʻaaogaina o soʻo se ava malosi ma sipuni, lea e aofia ai le ava malosi.

Tulafono Faʻatagaina

Ae e te leʻi faʻaaogaina le vailaau oona ua fesiligia, e tatau ona e malamalama lelei o lona aʻafiaga e le faʻamoemoe i le mu mu. E fesoasoani i le tino, aʻo matauina le pulega saʻo ma meaʻai, ia faʻaaoga le faʻaagaga o le gaʻo gaʻo.

Mo lenei mafuaʻaga, pe a ave lenei vaifofo, e tatau ona e vavao oe e faʻatau ni meaai faapitoa:

  • mea uma lava e aofia ai le suka - ma e oʻo lava i le sosolo mo le faʻamau tiga ma le tale, fualaau mamago, suamalie, faʻi
  • laisa papaʻe, pasta, vave cereals, pateta
  • e talafeagai le faia o taʻaloga taʻaloga, pe a le faia lenei mea, o le malosi o le taumafa o mea taumafaina i le aso e le tatau ona sili atu i le 1200 calories.

O le a aoga pe a faʻaaoga se fomaʻi e faʻaopoopo i ai meaʻai, araisa, lentils, aano o manufasi ma fualaau faisua, sei vagana ai beets ma kāloti, i le taumafataga. Faʻaaoga masima ma fualaʻau kalo; e leai se meaʻai mo meaai.

E masani lava, e faalua i le aso ona faʻaaogaina le vailaʻau - i le taeao ma le afiafi ao leʻi oʻo i taumafataga, 500 miligrams, o nisi taimi e faʻateleina le fua ile faʻaopoopoga o le tasi laulau i le taeao masani. E le mafai ona e tago i le fualaau mo le silia ma le 22 aso.

O se auala fou o togafitiga e mafai ona faia i le tolusefulu aso. I le taimi o le paʻu o le mamafa, e tatau ona faia ni taʻaloga faʻaleleia, lea o le a fesoasoani i le faʻavaveina o le aafiaga o le fualaau faasaina.

E oo mai i le aso, ua le mafai e fomai ona o mai i se manatu le mautonu: o lenei vailaau e leaga pe aoga pe afai e faaaoga e tau ai kilokalama sili atu. O le toʻatele e manatu e aoga ma masani ona faʻamaonia e faʻamaonia le mamafa o tagata soifua maloloina.

O isi, peitaʻi, latou te manatu e mafai e lenei mea faigaluega ona afaina ai le tino atoa. Suesuega ua faʻamaonia ai o le faʻaaogaina o Metformin ina ia mafai ai ona faʻafefe atili pauna pe leai, e tatau ona filifilia e le fomaʻi. O le faaiuga e faia taʻitasi mo tulaga taʻitasi.

Ia i ai, pe a fai e te faʻaaogaina vailaʻau mo le faʻaaogaina o le mamafa poʻo le leai. I le faia o sea filifiliga, ia mautinoa e feutagai lau fomaʻi!

O mea e fiafia i ai e uiga i fualaau faasaina - i le vitio:

O le a le metformin?

O lenei fualaau faasaina e faia i foliga o ni paʻepaʻe papaʻe, e ufiufi i se atigi lauulu. E faʻatau atu i le tolusefulu vaega i le pepa faʻapipiʻi masani. Metformin e faʻaaogaina o se mea galue malosi, ma i le faʻaopoopoga i ai, talc, magnesium stearate, crospovidone ma le maso masima o loʻo i ai. O le atigi, i le itu, e aofia ai le titanium dioxide, macrogol ma le methacrylic acid. Ole vailaʻau ole filifilia naʻo le fomaʻi, e faʻavae i luga ole maʻi. I lenei tulaga, o le faʻatagaina o numera o aso taitasi e le mafai ona sili atu i le ono laulau. E tatau ona fai mai e mafai ona faʻatau le meafaigaluega i na o se faʻamaumauga.

Metformin o se fualaau lauiloa e sili ona lauiloa, aua e fesoasoani e faʻaitiitia le faʻalagolago i le inisalini, faʻamaonia le cholesterol, ma faʻateleina ai le faʻaumatia o le kulukose, lea e faʻapupulaina i le tele o le tino. E pei ona e iloa, o le maʻisuka e tele lava ina mafatia i nisi pauna, ma o lenei mea e afaina ai lo latou soifua maloloina. Ma faʻatasi ai ma le faʻaaogaina o lenei vailaʻau, e amata ai ona faasolosolo malie le mole o le mamafa o le tagata.

E ui lava i le mea moni o le meafaigaluega e matua aoga tele, e le o faʻamatalaina i tagata uma. E matua faasaina le inu o fualaau oona i le i ai o solitulafono matuia i le gaioiga o le ate ma le manava, faapea foi pe a maeʻa se fatu fatu. Ole vailaʻau e le o faʻamaonia mo le lumanaʻi ma le lacting o tina, aua o nisi mea e ulu i le toto ma e mafai ona ulu i totonu o le tamaititi ile placenta poo totonu o le pepe ma le susu. O le faʻasaʻoina e mafai ona avea ma siako. O lenei maʻi e masani lava ona matauina i le maʻisuka ma e o faatasi ma le faateleina o le maualuga o le lactic acid i le toto.

E taua foi le gauai atu i le tele o itu itu. Talu ai ona o le Metformin e vave faʻavaveina ai le faagasologa o le leiloa o le mamafa, i le iuga e mafai ona taʻitaʻia ai le atinaxia. E masani lava, a uma ona ave le vailaʻau i tagata mamaʻi, o le soliga o le nofoa e matauina, lea o loʻo tuʻuina mai ma le faʻateleina o le pala. E le gata i lea, e ono tupu le vomiting.E tatau ona fai mai o le vailaau faʻamalositino e aʻafia ai le aʻafia o le vitamini B12 i le tino ma e masani ona faʻaosoina ai se faʻafitauli matuia i faiga faʻapitoa.

E mafai ona faʻafefiloi le ava malosi ma le metformin?

O lenei vailaau faasaina ua matua faasaina ona faaaoga faatasi ma le ava malosi. O le lamatiaga o le acidosis lactic i tagata mamaʻi e laʻititi lava, ae afai e te inuina fua le ava malosi, ona faʻaateleina lea i nisi o taimi. Ma o lenei tulaga e sili ona lamatia e le gata mo totoga autu ma faiga, ae mo le olaga foi.

E mafai uma ona faʻamatalaina e le mea moni o le ethanol, pe a ulu atu i le toto, o le mea moni lava e soli le malepe o le vitamini B1, ma e oʻo atu ai i lona tulaga le lelei. E le gata i lea, o le tele o le okesene e le ulu i totonu o sela o le faiʻai, ma o lenei mea faʻafuaseʻi e mafua ai le atinaʻeina o le hypoxia.

O le mea lea, e mafai ona tatou fai atu o le ava malosi e matua le fetaui ma Metformin. O loʻo manino lava le faʻamatalaina i faatonuga mo le vailaʻau.

Metformin ma le ava: aafiaga matautia

Metformin ma le ava ua ave: o le a le matautia o lenei tuufaatasiga? O a taunuuga o le fefaasoaaʻi?

Metformin o se fualaau faasaina lea ua mamanuina e togafitia ai le maʻisuka. E masani ona fautuaina mo tagata o loʻo maua lenei faʻamaʻi ma e faigofie i le meaʻai. E le mafai ona tagofia le vailaʻau i le ava malosi, aua e le gata ina faʻaitiitia le togafitiga o le maʻi i le leai, ae mafua ai foi le tele o taunuuga le lelei.

Polokalame masini

I lalo o le aʻafiaga o toxins, o le pancreas ma le mucous membrane o le manava e afaina, faapea foi ma le esophagus. O le iʻuga, o le gasea, vomiting, o le maʻi tuga. E mafai foi e se tagata ona aʻafia le leai o ni meaai, manava, manava, ma isi.

E i ai foi le ono mafai ona ogaoga, tipi poʻo le faʻafefe o le tiga i totonu o le manava. Afai o nei faʻaʻailoga e tupu, e tatau ona e taofi vave le inuina o ava malosi ma metformin ma saili fesoasoani faʻapitoa faʻapitoa.

Faʻafitauli i le gaioiga o le tino

O lenei mea e faʻaalia i le solia o le faʻamaopoopoina o gaioiga o tagata, le atinaʻe o paresis poʻo le maʻi o le tino, le maofa o lima, vae, ua. O se tagata na faʻaaoga metformin ma le ava malosi e mafai ona tautala le lelei. O lana tautalaga e le malamalama i ai isi, ae na te le matauina.

O faʻalavelave i le masani ai o le faʻaogaina o le tino e faʻaalia foi e ala i le gatete o le tino, tics, ma le le faʻaaogaina o le muscle. O le migala, o le gaogao, o le tiga, le ua, pito i luga ma le pito i lalo, o le vevesi o le moe, o le gasegase o le gasegase, le taua, ma isi mea e mafai ona matauina.

I lenei tulaga, fesoasoani i se tagata i le fale e matua faigata lava, o lea e tatau ai ona e valaʻau i se fomaʻi.

O faʻamaʻi o le tino cardiovascular

O le mea muamua lava e mafai ona tupu pe afai e te tago i le metformin ma le ava malosi i le taimi e tasi, o le faateleina lea o le toto ma le manava o le manava. E le gata i lea, e mafai e se tagata ona aʻafia i le afaina tele.

Faʻaleagaina o le cardiovascular system o loʻo faailoa mai ai - leai se faʻalavelave, faʻavavevave, leai se mafaufauga, isi faʻataunuʻu.

Afai e te le taofia le inuina o le ava malosi ma le fualaau faasaina, e ono tulai mai ni faʻafitauli - faʻamaʻi fatu fatu, fatu fatu, myocardiopathy, ma isi.

I lalo o le aʻafiaga o toxins, o loʻo aʻafia ai foi le tino puipuia. O loʻo maua i le maʻisuka togafitiga ma le tagofia o le metformin faatasi ai ma le ava malosi e faʻaalia ai o latou tino i aʻafiaga leaga o siama, siama, faʻamaʻi, ma isi.

Alu malosi ma metformin i le tino o le tagata

O le tasi o fualaau o lenei vailaʻau e tumau pea i le tino o le tagata mo le 7-8 itula. Ona o lea mea, ua faatonuina ai fuamoa metformin e ave 3 taimi i le aso.

O lona uiga, o le vailaau oona o loʻo i ai i le tino i taimi o togafitiga. O le ethanol, i totonu o le toto, vave vave ona gaoioi ma le vailaʻau, ma mafua ai ona gaosia le lactic acid.

O le iʻuga, o le lactocytosis e vave amata ona atiaʻe. Faailoga o le faʻamaʻi:

  • Nausea, liliuese i mea manogi. E mafai foi e se tagata ona oʻo i se taimi le fiafia i lona gutu. E masani lava, o le taoto i le lactic acidosis e faʻatasi ma le vomiting, lea e faigata ona taofi mo le tele o itula. I lenei tulaga, e vaivai le tagata ma e ono vaivai.
  • Mamafa. O le uiga o le tagata ua mou, e le manao e tautala pe faʻalogo. O le tagata gasegase e le fiafia i le lalolagi o loʻo siomia ai o ia, o loʻo ia te ia se gaioiga faʻalavelave. E faigata ia te ia ona gauai atu i soo se mataupu ma e leai sona manao e faia lenei mea.
  • Paʻa i ponaivi ma maso. Faoa foi e mafai ona tupu. E faigata mo se tagata e le gata ona alu solo, ae ia nofo foi ma pepelo. E mafai ona ia faitioina e le o toe i ai ni ona lima vaivai. E oʻo foʻi le tiga i le sternum.
  • Le manava galue. Ua faitio se tamaloa i le leai o se ea. E faigata ia te ia ona inu / afaina, aʻo ia maua se tiga matuia. Pe a manava, faʻanofo poʻo le pisa e mafai ona tupu.
  • Faʻapenaina o foliga ma vae. O le toto maualuga o le tagata e paʻu malosi, o ona lima ma ona vae e malulu ma afu. E i ai se avanoa e le iloa ai e le tagata gasegase.

O le inu malosi o le ava e mafai ona faʻaaogaina na o na tulaga pe a maeʻa atoatoa le metformin mai le tino, o lona uiga, 10-12 itula pe a uma ona ave le vailaau mulimuli o le vailaʻau. O le feteenaiga o fualaau faasaina ma le ethanol ua faamaonia e suesuega faasaienisi. O le aveina o le metformin ma le ava malosi e le fautuaina, aua o lenei mea e mafai ona mafua ai le tele o taunuuga le lelei, e aofia ai le paʻu ma le oti.

Metformin ma le ava mo le maʻisuka ma le polycystic

O lenei fualaau faasaina ua faatonuina e le gata mo le maʻisuka, ae faapea foi mo tagata ei ai faafitauli i le gaosia o le tino. Metformin fesoasoani e faʻateʻaina ai faʻamaʻi pipisi, e aofia ai le leai o se tamaʻitaʻi i fafine.

O meainu malolosi e maua i le maʻisuka, ma le polycystosis, e le taliaina. O le le amanaiaina o fautuaga a tagata tomai faapitoa, e mafai ona ausia taunuuga e pei o faʻafitauli o faʻamaʻi o loʻo i ai, faʻapea foi ma le atinaʻeina o maʻi fou, e aofia ai le kanesa o le thyroid gland ma isi ovaries.

O tagata e iai le tagofia o le ava e tatau ona latou sailia se fesoasoani i le falemaʻi togafitiga o fualaau faasaina poʻo le nofoaga tutotonu. O iina e mafai ai ona latou maua le tausiga faafomaʻi talafeagai.

Le afaina o le ava i le maʻisuka ma isi faamaʻi

E faatagaina le inuina o le ava malosi i tagata o loʻo soifua maloloina lelei ma i totonu o laasaga tatau. O le ava malosi e afaina ai le tino o le tagata. O le ava malosi e taufaamatau ai i taunuuga nei:

  1. Faʻafitauli tau gasegase. O le maʻisuka e foliga mai o le mamafa tele; o le ava e mafai ona fesoasoani ia te oe ia lelei. E aʻafia le afaina o le ethyl alcohol i le metabolism, ma puipuia ai le aveesea o toxins ma otaota mai le tino.
  2. O faʻamaʻi o le tino cardiovascular. O le maʻisuka, inuina o le ava malosi, tafe le lamatiaga o le faia o veins varicose, stroke, fatu fatu, ma isi maʻi ogaoga, o le togafitiga e manaʻomia ai le tele o le taimi, tupe ma taumafaiga. O tagata e iai le insulin e faʻalagolago i le inu, e lamatia ai o latou ola.
  3. Faʻafitauli faʻapitoa. E tusa ai ma fuainumera mai le maʻisuka, o le mea lea, ei ai a latou faafitauli i le fausiaina o se tamaititi. Alu malosi e mafai ona sili atu le leaga.
  4. Faʻafitauli i le gaioiga o le tino. E masani lava i tagata e maua i le maʻisuka, faapea foi ma i latou o loʻo fai ma vaisu i le ava malosi, o mea nei e le mautonu le mafaufau e matauina:
    • taligalu (faʻaaliga, suʻega, tino),
    • valea
    • lagona fiafia mo le leai o se mafuaaga
    • moe le moe
    • osofaiga
    • le le fiafia, atuatuvale, ma isi.

O le a le mea e fai ina ia le toe fiafia ai i le ava malosi

E faigata mo se tagata ei ai le ava ona faalagolago i le lafoaia o se masaniga leaga.Ina ia taofi le inu, e te manaomia, muamua lava, manaʻoga. Afai e filifili le tagata maʻi e faʻaumatia le amio leaga i se taimi e tasi ma faʻaleleia atili lona soifua maloloina mo le lelei, e tatau ona:

  • Saili fesoasoani faapitoa. E toetoe lava a le mafai ona e inu na o oe. E naʻo tagata suʻesuʻe ma tagata suʻesuʻe e mafai ona fesoasoani i se tagata e faʻateʻa ese se amio leaga ma amata se olaga ola maloloina.
  • Le faia o mea uma ina ia galo ai le ava malosi. E manaʻomia e se tagata ona aʻoaʻo pe faʻapefea ona 'ai,' ai, faʻaalu se taimi avanoa e aunoa ma ni mea inu malolosi, alu i totonu mo taʻaloga.

E le mafai ona e inuina ava malosi e le gata mo tagata mamai o loʻo maua i le maʻisuka, ae toetoe lava mo tagata uma e iai ni faʻafitauli ogaoga o le soifua maloloina. E taua foi le manatua e le o se tasi fualaau e tutusa ma le ava.

Metformin ma le ava malosi: faʻatasi ma le tele o mea e mafai ona e inuina

Metformin o se fualaau lelei e faʻaaogaina e togafitia ai tagata mamaʻi e maua i le maʻisuka. O lona autu autu o le faʻaitiitia o le faʻalagolago i le insulin, faʻapea ai ma le puipuia o le fausiaina o le oona.

O fualaau oona o le fualaau faasaina e le suia ai le maualuga o le hormone ma le inisalini i le toto o le tagata maʻi, peitai, e mafai ona suia le auala o lona aafiaga i luga o le tino atoa. O le maualuga maualuga o le vailaau faʻasaina e naʻo le 6 itula, faatoa oʻo lea i le faʻaitiitia o le gaioiga o vaega.

I lenei tusiga o le a tatou talanoa e uiga i le fualaau faasaina Metformin, lona faamoemoega, solia ma le fetaui ma le ava malosi.

E tutusa le metformin ma oloa o le ethanol?

E tusa ai ma le faʻamatalaga, o le vailaʻau o le metformin vailaʻau e matua le fetaui lelei ma mea inu ava.

Pe o le ava malosi ma le metformin e mafai ona faʻaopoopoina nei mea e lua? E tusa ai ma le faʻamatalaga, o le vailaʻau o le metformin vailaʻau e matua le fetaui lelei ma mea inu ava. O mea oona o le fualaau faasaina i totonu o le tino o le tagata e oʻo atu i le 7 itula, ma e 3 taimi i le aso.

O le faʻaaogaina o le ava malosi i totonu o le toto e tupu vave lava, pe a uma ona faʻaaogaina. I le vavalalata o le ava malosi ma fualaau faasaina, o le lactic acid ua faasaʻolotoina ma ua tupu aʻe ai le acidosis lactic.

E faatagaina e inuina le ava mo le 7 itula mai le taimi e te ave ai Metformin, o le mea lea e aloese ai mai aʻafiaga, faʻagata oe lava i le ava malosi pe faimalaga ni nai togi o vailaʻau.

I togafitiga faafomaʻi, o loʻo i ai tulaga o le paʻu i le paʻu ma le amataina o se taunuʻuga leaga pe a faʻafefiloi Metformin ma le ava malosi. Ina ia aloese mai i le le lelei o taunuuga, e tatau ona e faatapulaaina oe lava seia oo i le togi maualalo o le ethanol.

O fualaau faasaina ei ai sona aafiaga le lelei:

  • fualaau oona, pe a uma ona ulufale le tino i le tino, o le gaosiga o toxins e amata, lea e mafai ona mafua ai le faʻaleagaina o le tino o le pancreas ma le mucous membrane,
  • faʻaititia le faʻatinoga o le faʻalavelave faʻalavelave, faʻaalia i totonu o le faʻasaina o le tamaloa, le faʻamaopoopoina le faʻasoasoa, leai se avanoa i le avanoa, ma faʻafeiloaʻiga foi e mafai ona tupu,
  • faʻalavelaveina o le cardiovascular system, osofaʻi oso i le toto, le tupuga o faʻasalaga, le iloa o le mafaufau, o le amataina o se osofaʻiga o le fatu.

O a taunuuga?

Muamua lava, e tatau ona manatua i le mafaufau o le ethanol e matua leai sona aʻafiaga i le gaioiga o na totoga taua e pei o fatugaʻo ma le ate. I lenei tulaga, o le matelaina o le okesene o gaʻo ma siama e atiina ae, lea o se taunuuga e mafai ona oʻo atu ai i se vailaʻau o le hypoglycemic, ma o isi e mafai ona ave mo se mea inu faigofie ma e le fesoasoani i le tagata maʻi. E le gata i lea, pe a inuina le ava malosi ma Metformin, e masani lava ona atiina ae faʻamaʻi pipisi, o se soliga i le faʻamaopoopoina o gaioiga ma le tautala.

Ae o le mea pito sili ona lamatia ai le ola o le siama lactic acid, lea eo faatasi ma le maualalo o le toto maualuga, vaivai tele ma le leiloa taimi o le malamalama, le mautonu, faapea foi le le lava o le manava.E tatau ona totogi le tausiga i le mea moni o le oti e ono tupu i le leai o se tausiga faafomaʻi. O le mafuaʻaga lea i le i ai o le maʻisuka e sili atu ona lelei le mulimuli i se taumafataga ma vaʻaia atoatoa le ava malosi mai le olaga.

Endocrinologists e masani ona faatonuina fualaau faasaina metformin io latou maʻi. O nei vailaʻau faʻamaʻi e puipuia ai le maʻisuka e faʻatoʻilaloina le maʻi. E tatau ona latou onā mo se taimi umi, o lea o le maʻisuka e fiafia i le fetaui lelei o le metformin ma le ava malosi.

Tuua Lau Faamatalaga