Glurenorm: faatonuga mo le faʻaaogaina, iloiloga, mea tutusa

Pharmacodynamics Glurenorm o se sui o le hypoglycemial oral, o le sulfonylurea derivative o le tupulaga lona lua. Glurenorm e faaosofia ai le puleaina o le insulin i vailaau peta pancreatic, faʻaleleia le faʻaogaina o le kulūkose, faʻalavelaveina le gaioiga ole lipolysis.
Glurenorm e faʻaitiitia ai le faʻamalosia o le insulin i le ate ma le siama o le masini e ala i le faateleina o le numera o le inisalini receptors ma faʻamalosia ai le faʻaleleia o gaioiga ona o le gaioiga o le inisalini. O le mea e manaʻomia muamua mo le faʻasologa o le hypoglycemy o Glyurenorm o le i ai o le inisalini.
O le aʻafiaga o le faʻaitiitia o le kulūkose o le toto e amata i le 60-90 minute pe a maeʻa le faʻafofoga tautala ma ausia le maualuga 2-3 itula pe a maeʻa le pulega.
O le umi o le aafiaga o le hypoglycemic o Glurenorm o le 8-10 itula. O le mea lea, o Glurenorm ua taʻua o fualaau faasaina.
O le faʻaaogaina o le sulfonylureas, o fualaau faʻamalosi, e fautuaina mo le togafitiga o tagata gasegase ma le tele o aʻafiaga o le hypoglycemia, mo se faʻataʻitaʻiga, tagata matutua matutua ma gasegase e le o toe gaogao.
Talu mai le faʻamaʻalogaina o Glyurenorm e leai se aoga, o le fualaau faasaina e mafai ona faʻamautuina i latou e maua i le le atoatoa poʻo le nephropathy o le maʻisuka.
O le aoga ma le saogalemu o le faʻaaogaina o le Glyurenorm i tagata maʻi na maua i le maʻisuka ua faamaonia, lea ua faʻamaonia mo togafitiga faʻatasi ma sulfonylurea o sauniuniga e maua ai faʻamaʻi ate.
Pharmacokinetics 2-3 itula i le maeʻa ai o le 30 mg o le Glurenorm, o le maualuga o le maualuga o le plasma (500-700 ng / ml), sosoo ai ma le 2-fold decrease in 1 / 2-1 hours. le fualaau faasaina.
Glurenorm e malosi lona fesootaʻi ma pulu plasma (99%).
Glurenorm ua maeʻa faʻafouina, aemaise lava i le hydroxylation ma le demethylation. O le tele o metabolites e faʻaaogaina i le auala o le biliary i feces. Naʻo se vaega itiiti o metabolites e faʻamalosi e gaʻo. E naʻo le 5% o le metabolized dose e maua ile urine. E tusa lava pe a uma ona faʻaaogaina ia doses o Glyrenorm, e tumau lava le itiiti o le faʻasalaga.
E le gata i lea, faʻatasi ai ma le faʻaauau pea o le pulega o Glyrenorm i tagata maʻi na maua i le maʻi suka ma le le atoatoa, leai ni suiga i le auala o le suʻega. E leai se lamatiaga o le faatumu o le vailaau poʻo ona metabolite.
O le toto metabolites e le faʻaaogaina fualaau faʻapitoa ma e le afaina ai le toto kulukose.
O suʻesuʻega faʻamaloilo e faʻataʻitaʻiina i tamaʻi ma isumu na faʻaalia ai e le o pasia e Glyrenorm ma ona metabolites le BBB poʻo le pa puipui.

Le faʻaaogaina o le fualaau oona Glyurenorm

Uluai togafitiga
E masani lava, o le fua muamua ole Glenrenorm e 1/2 le papa (15 mg). E faia i le taimi o le taeao. Faatasi ai ma le le atoatoa, e mafai ona faasolosolo malie le alualu i luma. Ae a leai se sili atu nai lo le 2 paʻu (60 mg) o loʻo faʻatulagaina, o le fua o aso taitasi o Glyurenorm e mafai ona ave muamua i le taimi o le aoauli. Ae peitaʻi, pe a faʻaaoga i ni maualuga maualuga, o le sili ona lelei e tuʻuina atu ile 2-3 taimi i aso taʻitasi. I lenei tulaga, o le fua aupito maualuga e tatau ona faia i le taimi o le taeao. Glenrenorm otaota e tatau ona ave i le amataga o se taumafataga. E tatau ona maitauina o le faateleina o le fualaau i le 4 papa (120 mg) i le aso e masani lava e le mafai ona tupu ai se faʻaopoopoga o le togafiti.
Pe a sui se tasi o sui ole vailaau oona ma se masini tutusa o gaioiga
Ole fua muamua e fuafua ile faalagolago i le faʻafitauli ole faʻamaʻi i le taimi o le puleaina o fualaau faasaina. Pe a suia se isi sui faufautua ma Glurenorm, e tatau ona manatuaina o le gaioiga o le 1 papalama o Glurenorm e tutusa ma le 1000 mg o le eleʻele.
Faiga faʻavae
Afai o le monotherapy ma Glurenorm e le lava le puleaina o le kulūkose o le toto, e tatau ona mafaufauina le taimi faaopoopo o le faʻamalosia.
O le umi o le faagasologa o togafitiga e faalagolago i le natura o le faamai ma le aoga o togafitiga.

O faʻamaoniga i le faʻaaogaina o fualaau faasaina Glurenorm

Inisalini e faalagolago i le maʻisuka O le maʻi suka, maʻi o le maʻisuka ma le precomatosis, o le maʻi suka e faigata tele i le acidosis ma le ketosis, pe a maeʻa le faʻaseega o le maʻi, i le taimi umi o se maʻi faʻamaʻi pipisi, aʻo leʻi faia le taotoga, le faʻaleagaina o le ate, o le porphyria (transmitters), hypersensitivity sulfonylurea.

O aʻafiaga o le fualaau faasaina Glenrenorm

E pei o le tulafono, e lelei le gasegase o Glurenorm e gasegase, ae i nisi tulaga o gaioiga o le hypoglycemic, o le gasea, vomiting, constipation, manava, gasegase o le manaʻo, gasegase o le tino: tigaina, afaina, maʻi tigaina, vevela, faalavelave o mea e nonofo ai, thrombocytopenia.
I nisi tulaga, o le cholestasis intrahepatic, urticaria, Stevens-Johnson syndrome, leukopenia, agranulocytosis e mafai ona atiae.

Faatonuga faʻapitoa mo le faʻaaogaina o fualaau faasaina Glurenorm

Le vaitaimi o le maʻitaga ma le lactation. O suʻesuʻega o le faʻaogaina o Glyurenorm i le taimi o le maitaga ma le lactation e leʻi faʻatautaia. O le mea lea, o le faʻaaogaina o Glurenorm e tatau ona alofia i le taimi lenei. Afai ua mausali le maitaga, e tatau ona taofia le ave Glyurenorm i se taimi vave e mafai ai.
I le togafitiga o le maʻisuka, e manaʻomia le vaavaaiga masani a le fomaʻi. Ole tausiga faapitoa e tatau ona faia i le taimi o le filifiliga o fualaau poo le sui o fualaau faasaina.
E ui e naʻo le 5% o Glurenorm e faʻamalosi e fatugaʻo ma e masani lava ona faʻafefeteina i tagata mamaʻi ma faʻamaʻi fatuga, togafitiga o tagata mamaʻi ma le le atoatoa e tatau ona faia i lalo o le vaavaaiga a le fomaʻi.
O maʻi e maua i le maʻisuka e faʻapitoa i le atinaʻeina o le maʻi cardiovascular. O lenei faʻafitauli e mafai ona faʻaititia e ala i le mulimuli tonu i se meaʻai na faatonuina e se fomaʻi. O le faʻaaogaina o vailaau o le antidiabetic oral e le tatau ona suia ai se meaʻai maloloina e mafai ai ona e pulea le tino o le tagata maʻi ma e faʻamalosia tusa lava pe faʻaaogaina se vailaʻau o le hypoglycemic. O soʻo se mea e fai ma sui o le antidiabetic o loʻo i ai se taumafataga lē lelei poʻo le soliina o le togafitiga o togafitiga fautuaina e mafai ona taʻitaʻia ai le faʻaitiitia o le maualuga o kulukose o le toto. O le faʻaaogaina o suka, sipuni, poʻo meainu suamalie e masani lava ona puipuia e puipuia ai le faʻaleleia o le tino.
Aafiaga i luga o le gafatia e tietie ai taavale ma galue ai ma isi auala.E tatau ona lapatai tagata maʻi e uiga i le tausisia o fuataga e puipuia ai le hypoglycemia ao aveina le taavale. E taua tele lenei mea mo i latou e le o iai ni faʻamaoniga o le hypoglycemia poʻo le faʻaalia o faʻasologa masani o le hypoglycemia. O le talafeagai o le ave taavale e tatau ona iloiloina i le malamalama o nei tulaga.

Faʻataunuʻuga o vailaʻau Glurenorm

E ono mafai ona amanaia faʻamaoniaga talafeagai ma fualaau e aafia ai le metabolism.
O vailaʻau e mafai ona faʻaleleia atili ai le aafiaga o le hypoglycemic o Glurenorm: NSAIDs, MAO inhibitors, oxytetracyclines, inhibitors ACE, clofibrates, cyclophosphamides ma o latou mea e maua ai, sulfonamides ma isi vailaau e faʻamaonia ai le faʻamalosi, isi vailaʻau faʻasaina, inisalini.
O vailaʻau e ono faʻaleleia atili ai le aafiaga o le hypoglycemous o Glurenorm: faʻamaʻi vavave o le receptors β-adrenergic, o isi sympatholytics (e pei o le clonidine), reserpine, guanethidine. O nei vailaau e mafai foi ona puipuia ai le faailoga o le hypoglycemia.
O vailaʻau e mafai ona faʻaititia ai le faʻaaogaina o le hypoglycemic o Glurenorm: GCS, contraceptives steroid, sympathomimetics, hormones thyroid, glucagon, diuretics (ituaiga thiazide poʻo diuretics), diazoxide, phenothiazine, acidic nicotinic.
O Barbiturates, rifampicin, phenytoin ma mea faapena e ono faʻaitiitia le mamafa o le aafiaga o le hypoglycemic o Glyrenorm e ala i le faaosofia o le enzymes o le ate.
O le faaitiitia po o le faateleina i le mamafa o le aafiaga o le hypoglycemic o Glurenorm ua maitauina i le faaaogaina tutusa ma le H2 talitane (simetidine, ranitidine) ma le ava malosi.

Folasaga faʻasalalau ma tuʻuina

O foliga o le Glyurenorm o papa maʻa: lapotopoto, lamolemole, paʻepaʻe, ma ona itu, i luga o le tasi itu o loʻo i ai se togitogiga o le logo a le kamupani, i le isi itu ei ai le lamatia, i itu uma o loʻo i ai se vaneina "57C" (10 pi. 12 paʻu i totonu o se pusa pepa).

Mea gaosi galue: glycidone, i le 1 papalama - 30 mg.

Mea faaopoopo: suauu suauu suauu, masini maso masima, magnesium stearate, lactose monohydrate.

Pharmacodynamics

Glycvidone faʻaleleia le faʻasologa o le inisalini e ala i le faʻagasoloina o se auala faʻapipiʻi kulukose mo le gaosiga o lenei vailaʻau. O suʻega a manu e faʻamaonia ai o le vailaʻau e faʻaitiitia ai le faʻamalosia o le inisalini i le tino ma le ate o le ate e ala i le faʻateleina o le mafanafana o le inisalini receptors, faʻapea foʻi ma le faʻaosofiaina o le masini sisiva e mafua mai i le inisalini. O le aafiaga o le hypoglycemics e atiaʻe ai le 1-1.5 itula i le maea ai o le faʻafofoga tautala. O le maualuga o le aafiaga e faamaumauina 2-3 itula pe a uma le pulega ma tumau mo le 8-10 itula. Glycvidone o se gaioiga puupuu o le sulfonylurea, lea e mafua ai ona faʻaaogaina i tagata gasegase e maua i le maʻisuka ituaiga 2 ma se maualuga maualuga o le hypoglycemia, mo se faʻataʻitaʻiga, i tagata matutua poʻo gasegase e maua ai le le atoatoa.

Talu ai ona o le glycidone e mafua mai i fatugaʻo i ni mea laiti, o le vailaʻau e mafai ona faʻataʻitaʻiina mo tagata mamaʻi o le nephropathy o le maʻisuka ma le gaioiga o le tino. E i ai le faʻamaoniga o le aveina o Glenrenorm i tagata gasegase e maua i le maʻisuka ituaiga 2, o loʻo mafatia mai faʻamaʻi pipisi faʻamaʻi, e lelei tele ma saogalemu. Ae ui i lea, o le faʻamalositino o le gaioiga galue i totonu o nei tagata gasegase e tele lava ina taofia. I lenei tulaga, o le tofiaina o le glycidone i tagata mamai o loʻo maua i le maʻisuka faʻamaonia i le ogaoga o faʻamaʻi o le hepatic e le fautuaina.

O taunuʻuga o suʻesuʻega tau suʻesuʻega e faʻamaonia ai o le faʻaaogaina o Glyurenorm mo le 18 ma le 30 masina e le mafua ai le mamafa o le mamafa o le tino, ma i nisi tulaga e oʻo lava i le paʻu o le mamafa o le tino e 1-2 kilokalama. O suʻesuʻega faʻatusatusa lea na suʻesuʻeina ai isi sulfonylurea o meaʻai e faamaonia ai le leai o ni suiga taua i le mamafa o le tino i tagata gasegase e maua ai le glycidone.

Pharmacokinetics

Faatasi ai ma le taumafaina tasi o le glycidone i se fualaau o le 15 po o le 30 mg, o le vailaau e gasegase mai le vaega o meaʻai ma le maualuga tele ma toetoe atoa (80-95%). O le maualuga maualuga o le plasma o le toto e ave ai le 0.65 μg / ml (eseese i le va o le 0.12 i le 2.14 μg / ml) ma e oʻo i le 2 itula 15 minute (fesuiaiga i le va o le 1.25-4.75 e mafai itula). O le vaega i lalo o le taimi faʻatulagaina (AUC) e 5.1 μg × h / ml (fesuiaiga i le va o le 1.5 ma le 10.1 μg × h / ml e mafai).

E leai se eseʻesega i mea tau faʻamalosi o le pharmacokinetic i le va o tagata soifua maloloina ma tagata gasegase e maua i le maʻisuka.

Glycvidone o loʻo maua i le maualuga o le affinity mo protein plasma e silia ma le 99%. O faʻamatalaga e uiga i le faʻaaogaina o se vailaʻau poʻo ona metabolites e ala i le toto toto ma pa puipui paʻu o loʻo misi. E leai se faʻamaoniga na maua e mafai ona i ai le glycidone i susu susu.

Glycvidone o loʻo faʻafefiloi atoa i le ate, e ala i le demethylation ma le hydroxylation. Glycvidone metabolites e le faʻamalosi, pe faʻaali se faʻagasologa faʻatulagaga faʻatusatusa i le matua matua.

O le Glycvidone metabolites e faʻapitoa i feeseeseaʻiga, ma e na o sina vaega itiiti o ia mea e faʻateleina i le urine. O suʻesuʻega o suʻesuʻega e iloa ai pe a maeʻa le faʻafofoga tautala, e tusa ma le 86% o le giolacidone (14 C) glycidone ua faʻamalosi e ala i le inumaga. E tusa ma le 5% (i le ituaiga o metabolites) o le fualaau ua ave i fafo e ala i fatugaʻo, ma o lenei faagasologa e le o le faalagolago-faalagolago ma e le faalagolago i le auala o le puleaina o Glyurenorm. E tusa lava pe masani ona faʻaaogaina le fualaau faasaina, e faʻateleina i le urine i ni nai faʻaopoopoga.

O le afa o le ola o le 1.2 itula (o le eseesega o le 0.4-3 itula), ma le afa o le ola faʻamaʻi e tusa ma le 8 itula (o le tau e mafai ona ese mai le 5.7 i le 9.4 itula).

I tagata gasegase o le matutua ma le vaeluaga o tausaga, o mea tau faʻamaloilo e talitutusa ma le isi. I tagata gasegase e maua ai le tigaina o le tino ma le hepatic, o le tele o le glycvidone ua faʻateleina i feces. E i ai le faʻamaoniga o le metabolism o le vaega galue o le vailaau faʻasaina o loo tumau pea le le suia i tagata mamaʻi e le maua le ate. Talu ai ona o le glycidone ua alu i totonu o fatugaʻo i ni vaega laiti, e leai se fua o le fualaau faasaina i tagata gasegase e le atoatoa le afaina.

Faatonuga mo le faaaogaina Glyurenorm: metotia ma metotia

Glurenorm e faʻafofoga tautala e tusa ai ma fautuaga a le fomaʻi e faatatau i le fualaau ma le taumafa.

I le amataga o togafitiga, e pei o se tulafono, o le ½ kalama e faatonuina i le taimi o le aoauli (i le amataga o se taumafataga). Afai e leai se faʻaleleia atili e maitauina, o le a faasolosolo malie lava ona faʻatupulaia le fua.

Afai e le sili atu le dose ole aso i le 2 pusa, e tatau ona ave i le 1 fua ole taeao. Afai e sili atu, e tatau ona vaevaeina i le 2-3 pusa, ae ave le tele vaega i le taeao i le taeao o le taeao.

Ole maualuga pito i luga o aso taitasi ole fua ole 4 fua. O le faateleina o le fua o le sili atu i le 4 papaa e le aoga, talu ai e le maua ai le faateleina o le lelei.

Aua e te lafoaia se taumafataga pe a uma ona e aveina Glyurenorm ma taofi le vailaʻau e aunoa ma le talanoa i se fomaʻi.

Pe a faatonuina le fualaau oona i se fualaau o le sili atu ma le 75 mg (2.5 pusa), o tagata gasegase e manaomia le galue o le ate e manaʻomia le mataituina lelei o le tulaga.

I le tulaga o le le atoatoa o le falemaʻi i le taimi o le monotherapy ma Glyrenorm, o le togafitiga faʻatasi faʻatasi ma le metformin e mafai ona faʻatulagaina.

Faʻaiʻuga

  • Hematopoietic system: leukopenia, thrombocytopenia, agranulocytosis,
  • Nervous system: moe, moe, paʻu, ita, lagona vaivai,
  • Faiga palapala cardiovascular: extrasystole, masalomia, angina pectoris, toilalo cardiovascular,
  • Faʻaogaina o mea e maua ai le gasegase: gaioiga, le lava o le manaʻo, masini malolo, le faʻavauvau i totonu o le manava, malosi / manava, vomiting, cholestasis,
  • Metabolism: hypoglycemia,
  • Vaʻai faʻaaliga: faʻalavelave faʻapitoa,
  • Paʻu ma mea faʻapipiʻi: tali o le photosensitivity, urticaria, vevela, vevela, maʻi o Stevens-Johnson,
  • Isi: tiga o le pusa.

Faʻasalaga

O le maualuga o Glyurenorm e mafai ona faaosofia ai le hypoglycemia, lea e fua mai i faʻamaoniga nei: popolega o le moto, tachycardia, palpitations, tautala le lelei ma le vaʻaia, vevela vevela, fiaaai, faʻavevesi, maʻi le mautonu, maʻi tiga, atuatuvale, faʻanoanoa. Afai e aliali mai faailoga o le hypoglycemia, e tatau ona ave mea taumafa i le gaʻo po o le kulukose (dextrose) i totonu.I le tulaga o le faʻaleagaina o le hypoglycemia, faʻatasi ai ma le le iloa o le mafaufau poʻo le coma, o le dextrose o loʻo faʻatonuina i le vavalalata. A maeʻa ona toe malamalama le tagata maʻi, e tatau ona ia faʻaaogaina ni vailaʻau faʻasaina faigofie ina ia aloese ai mai se osofaʻiga faʻapomaʻi faifaipea.

Tina ma le lactation

O faʻamatalaga e uiga i le faʻaaogaina o le glycidone i maʻi i le taimi o maitaga ma lactation e le o maua. O fafine maʻitaga o loʻo maua i le maʻisuka e manaʻomia le mataʻituina pea o le maʻisuka glucose concentrations. O le faʻaaogaina ole vailaau oona i le gasegase i gasegase ao maitaga e le faʻamautinoa ai le tatau ai o le pulea o le glycemic. Mo lenei mafuaʻaga, o le aveina o Glyurenorm i le taimi o le maitaga ua solia.

Afai ua maʻitaga le maʻi ile togafitiga ma le fualaau faasaina, pe ua ia fuafuaina, ua faalēaogaina le glycidone ma suia i le inisalini.

Faʻasolosolo galuega ole ate

Glurenorm e le fautuaina mo tagata gasegase e afaina ai le ate, ona o le 95% o le fua na ave e fetaui i le ate ma faʻateleina ma feves. O suʻesuʻega faʻapitoa na maua ai e tagata gasegase o le maʻisuka ma le ate o le fesuiaiga o le matuia (e aofia ai le cirrhosis gaʻo o le ate, faʻatasi ai ma le maualuga o le telefoni), o le glycvidone e leʻi oʻo atu ai i le faʻaitiitia o le galuega o le ate, o le faateleina o le aʻafiaga o aʻafiaga, ma gaioiga o le hypoglycemic sa le i ai.

Fesoʻotaʻiga tau vailaʻau

E mafai ona faʻaleleia le aafiaga o le hypoglycemic o Glurenorm faatasi ai ma le faʻatulagaga tutusa o vailaʻau nei: faʻatoʻaga o le monoamine oxidase, non-steroidal anti-inflammatory drugs, analgesics, agents antifungal, tricyclic antidepressants, tetracyclines, insulin, isi fualaau oona hypoglycemic, angiotensin-cycloformin-converting enzymes producing-enzymes , sulfonamides, sulfinpyrazone, clofibrate, clarithromycin, chloramphenicol, allopurinol.

Sympatholytics (e aofia ai clonidine), beta-blockers, guanethidine ma reserpine e le gata ina faʻamalosia ai le aafiaga o le hypoglycemic o Glyrenorm, ae i le taimi lava e tasi e teu ai faailoga o le hypoglycemia.

E ono mafai ona faʻaitiitia le fua o le hypoglycemic o Glyurenorm ao faʻasalalau atu fualaau nei: o le sympathomimetics, glucocorticosteroids, hormones thyroid, thiazide ma mamanu o le toto, togafiti faʻamataʻu, sauniuniga o meaola nicotinic, aminoglutetimide, phenothiazine, diazoxide, glucagon, rifenitin ma le rifampin.

Faatasi ai ma le faʻaaogaina o le ethanol, histamine H blockers2(ole faʻataʻitaʻiga, ranitidine, cimetidine), e mafai uma ona faʻaleleia ma faʻavaivaia le aafiaga o le hypoglycemic o Glyrenorm.

O analogues a Glurenorm o: Amix, Glair, Glianov, Glibetic, Gliklada.

Faʻavae ma le faʻavae o le faʻamalolo

Glurenorm o loʻo maua i foliga o laupepa, faʻalanoa papaʻe ma le makaina o le "57C" ma le logo a le kamupani i tua. O pepa taʻitasi e aofia ai le 30 mg o le mea galue - glycidone, o vaega fesoasoani o loʻo tuʻuina atu i le: lactose monohydrate, masini suauu suauu, dried, magnesium stearate. O lapisi ua teuina i fasipepa e 10. i paʻu o loʻo afifiina i pusa pepa o le 3, 6 poʻo le 12 pi.

Tosiga ma le pulega

O fualaau e ave faʻaalia. O le tulafono o le aveina o Glenrenorm ma le fualaau o fualaau faasaina ua fuafuaina i luga o le faavae o le metabolism.

E masani lava, o le fua muamua o le vailaʻau o le afa lea o le laulau, e fautuaina e ave i le taeao. E le gata i lea, pe a tatau ai, o le a faasolo ina faasolosolo malie le fua (e tusa ai ma fautuaga a le fomaʻi).

I mataupu pe a faʻatonuina le tagata maʻi i le 2 pusa i le aso, e mafai ona ave i le tasi. O le maualuga o fua o Glenrenorm e tatau ona vaevaeina i ni lua pe tolu inumaga.

Tuutuuga ma tuutuuga o le teuina

E tusa ai ma faatonuga, e tatau ona teuina Glurenorm i se mea pogisa, mago ma mai le mafai ona aapa atu tamaiti, i le vevela o le potu.

Mai i falemaʻi, o le vailaau faʻasaina e tuʻuina atu e ala i le faʻauluina. O le soifuaga ola o laulau, i le noatia ma le fai fuafua i fautuaga a le au gaosi, e lima tausaga. Glurenorm e le mafai ona faʻaaoga pe a uma le aso e uma ai.

Na maua se mea sese i le tusiga? Filifili ma lolomi le Ctrl + Enter.

Faʻataʻitaʻiga

Glurenorm e mafua ai le malosi o le inisalini (o le sili ona taua o le puleaina o gaʻo) e ala i suauu peta pancreatic, ae faaleleia ai le gaioiga o le inisalini, e aafia ai le glucose e maua e musele ma le ate, ma taofia ai le lipolysis i le tino. O le faʻatupulaʻia o le kulukose i le toto e amata ona faʻaitiitia le tasi itula pe a maeʻa ona tago i le fualaau faasaina, o le maualuga aupito maualuga e maua pe a uma le 2-3 itula, o le umi o le gaioiga a Glenrenorm e tusa ai ma iloiloga e 8-10 itula. Glurenorm ua matua afaina uma mai i le mea o loo i ai mea oona, ua afaina ai i le ate ma ua mafua ona o le intestine ma ua na o le 5% i le urine.

Glurenorm, o le sulfonylurea, o se vailaau faʻamalosi, o lea ua fautuaina ai mo le faʻaaoga e tagata gasegase o loʻo maua i le maʻisuka ituaiga 2 ma se maualuga maualuga o le hypoglycemia (matua matua pe i ai foi le gaioiga). E le gata i lea, e mafai ona faʻaaogaina le vailaʻau i tagata gasegase ma le nephropathy ma le toilalo, talu ai o le glycidone ua faʻamalosi e gaʻo i se vaega itiiti.

Contraindications Glenrenorm

E tusa ai ma faʻamatalaga tuʻufaʻatasia i Glurenorm, o le faʻaaogaina o le vailaau faʻasaina ua faʻasaina i:

  • Faʻaleagaina faʻaleaga tino,
  • Ituaiga 1 maʻisuka
  • O le maʻisuka ma le tulaga muamua,
  • Setete pe a maeʻa ona faʻafesoʻotaʻi,
  • Faamai pipisi
  • O le maʻitaga ma le vaitau o le susu,
  • O gaioiga faʻapitoa faʻatasi ai ma togafitiga talafeagai ole inisalini,
  • Galactosemia, lactase le atoatoa,
  • I lalo ifo o le 18 tausaga,
  • Vaʻaia le vailaʻau.

E le gata i lea, faatasi ai ma le faʻaeteetega tele, o le fualaau faasaina ua faʻamaonia i tagata gasegase, e maua ai le fomaʻi, ma le tigaina o le ava malosi.

O le tuufaatasiga o fualaau, o lona faʻamatalaga, afifiina, foliga

O le a le faiga e faia ai le sauniuniga a Glurenorm? O faatonuga mo le faʻaaogaina e faʻamalamalamaina ai o lenei oloa o loʻo maua i foliga o papaʻe paʻepaʻe ma lamolemole o se foliga lapotopoto, faʻatasi ai ma le notch ma le veveled edges, faʻapea foʻi ma le vaneina o le "57C" ma le logo o le kamupani.

O le vaega autu o le vailaau oona o loo fesiligia o le glycidone. E aofia ai foi le maso maso maso, lactose monohydrate, masini suauu suauu ma le magnesium stearate (faʻaopoopoga faaopoopo).

O le vailaʻau Glurenorm (papa) o loʻo faʻatau atu i ni paʻu o fasipepa e 10, lea o loʻo teuina i totonu o pusa pepa.

Faʻataʻitaʻiga

O le a le vailaʻau Glurenorm? O le faʻatonuga mo le faʻaaogaina o lipoti o lenei mea o se sui o le hypoglycemic, o se mafuaaga o le sulfonylurea (lona lua auga tupulaga). E faʻamoemoe mo le faʻafofoga tautala.

O le vailaau oona ua fesiligia o loʻo i ai ni faʻaopoopoga ma mea faʻapitoa. E faʻamalosia ai le puleaina o le inisalini ma faʻasolosolo ai le auala o le glucose-mediated o lona faʻatulagaina.

O faʻataʻitaʻiga i meaola falesuesue na faʻaalia ai o le fualaau faasaina "Glyurenorm", o lona faʻatonuga o loʻo i ai i totonu o se atigipusa pepa, e mafai ona faʻaititia le faʻamalosia o le insulin i le tino o le tino ma le ate ole maʻi. E tupu lenei mea e ala i le faʻamalosia o le masini o le siaki, lea e faʻasalalau e le insulin, faʻapea foʻi ma se faʻaopoopoga o ona atigipusa.

Le malosi o le hypoglycemie ina ua maeʻa le tagofia o fualaau faasaina pe a maeʻa le 65-95 minute. E tusa ai ma le maualuga o le fualaau faasaina, e tupu pe a ma le 2-3 itula ma e pe a ma le 8-10 itula.

Faʻamatalaga faʻamatalaga

Faatonuga mo le faaaogaina "Glyurenorm" o loʻo taʻua ai o le faʻaaogaina o se tasi o fualaau o lenei vailaʻau (15-30 mg) e fesoasoani i lona vave faʻaaogaina mai le gastrointestinal tract (pe tusa ma le 80-95%). E oʻo atu i le pito i luga o lona faʻatonuga pe a uma le 2 itula.

O le gaioiga malosi o le fualaau faasaina ei ai le maualuga o le afaina mo masini plasma.

E leai ni faʻamatalaga i luga o le vili e mafai ona maua i le glycidon poʻo ona mea e maua mai i le placenta poʻo le BBB. E leai foʻi se faʻamatalaga e uiga i le faʻaogaina o le glycidone i le susu susu.

O fea oi ai le metabolism o fualaau faasaina "Glyurenorm"? Faatonuga mo le faʻaaoga o loʻo taʻu mai ai o le vailaʻau o loʻo fesiligia e faʻafefiloi i le ate e ala i le demethylation ma le hydroxylation.

O le tele o mea e maua mai le glycidone e mafua mai i le inumaga. O le afa-ola o lenei vailaʻau e 1-2 itula.

I tagata matutua ma le vaeluagasegasegasegase, e tutusa uma le vaega o le Glyurenorm.

E tusa ai ma tagata atamamai, o le metabolism o lenei vailaʻau e le suia i tagata gasegase e le maua le ate. E tatau foi ona maitauina e faapea, i tagata gasegase ua le atoatoa le aoga, e le faatuputeleina le fualaau faasaina.

I lalo o le a le tulaga o le fualaau faasaina "Glurenorm" sili ona aoga? Faatonuga mo le faʻaaogaina, iloiloga e fautua mai ai o le faʻamaoniga mo lona faʻaaogaina o le maʻisuka ituaiga 2 o tagata matutua ma tagata matutua (faatasi ai ma le le atoatoa o le soifua maloloina).

Faʻataga mo le tagofia o fualaau

O a tulaga e solia ai le faatonuina o pepa Glurenorm? Faatonuga mo le faʻaaogaina e faʻaalia ai nei faʻamaʻiloga mo lenei vailaʻau:

  • porphyria alternating aute,
  • Ituaiga 1 maʻisuka
  • ogaoga o le ate,
  • faʻamaʻi o le maʻisuka, precoma, ketoacidosis ma coma,
  • o le vaitaimi pe a maeʻa le va o le pancreas,
  • o aʻafiaga e le masani ai ona maua mai e pei ole galactosemia, inoculate lactose, le lava lactase ma le glucose-galactose Malabsorption,
  • tulaga ogaoga o le maʻi (mo se faataitaiga, taotoga ogaoga, faamai pipisi),
  • maʻitaga o maitaga
  • laiti (ona o le le lava o faʻamatalaga i luga o le saogalemu ma le aoga o fualaau faasaina i lenei vaitausaga),
  • taimi e fafaga ai
  • hypersensitivity i sulfonamides.

Le fualaau faasaina "Glurenorm": faatonuga mo le faaaogaina

Glurenorm papa e faʻataʻitaʻiina i totonu. Pe a ave i latou, e tatau ona e mulimuli i fautuaga uma a le fomaʻi e uiga i le vailaʻau o vailaʻau ma mea taumafa. E faʻasaina le tuʻuina o vailaʻau e aunoa ma le feutagai ma se tagata poto faapitoa.

Ole fua muamua o le fualaau faasaina o loo fesiligia o le 0.5 papa (o lona uiga 15 mg) i le taimi o le uluai taeao o le taeao. E tatau ona ave le vailaau i le amataga o le taumafataga. A uma ona 'ai, faʻafefe ai meaʻai e faʻasaina.

Afai o le faʻaaogaina o le 1/2 tablet e le mafua ai le faʻaleleia atili, a maeʻa ona feutagai ma se fomaʻi, o le a faasolosolo malie lava le faʻatupulaia. Faatasi ai ma le fua o aso taitasi o le "Glyurenorm" e le sili atu nai lo le 2 papa, e mafai ona ave i le taimi o le aoauli.

Afai na faatonuina e le fomaʻi le maualuga o fua o fualaau faasaina, ona tatau lea ona vaevaeina i le 2 pe 3 inumaga.

O le faʻateleina o le fua o le sili atu ma le 4 paʻu i le aso e masani lava e le faʻateleina ai le aoga. O le mea lea, o le aveina o vailaau "Glyurenorm" e sili atu nai lo le aofaiga maoti ua le fautuaina.

I tagata e leai se aoga, e le manaʻomia le fetuutuunaiga o fua.

O le tagofia o le vailaau faʻasaina i luga o le 75 mg i tagata gasegase e manaʻomia le manaʻoi le ate e manaomia ai le siakiina masani e le fomaʻi.

I le tulaga o le le atoatoa o le togafitiga, faatasi ai ma le "Glurenorm" o le tagata gasegase e mafai ona toe faaopoopoina "Metformin".

Faʻasalaga mataupu

O le aveina o ni tui o sulfonylurea o mea masani e masani ona oʻo atu ai i le hypoglycemia. E le gata i lea, o le maualuga o lenei fualaau faasaina e mafai ona afua ai uiga nei: afu, tachycardia, tigaina, fiaai, maʻi tigaina, palupitations, atuatuvale, le mautonu, popole popole, mafaufau le lelei ma le tautala, leai se malamalama.

Afai e aliali mai faailoga o le hypoglycemia, e tatau ona e tago i le kulukose poo meaʻai e mauʻoa i gaʻo.

Faʻaiʻuga

O lenei ua e iloa pe aisea e faʻamautuina ai se fualaau faasaina e pei o Glurenorm. O faatonuga mo le faʻaaogaina o lenei vailaʻau na toe iloiloina foi i luga.

E tusa ai ma tagata gasegase, aʻo e tago i lenei fualaau faasaina, atonu e te ono oo i ai:

  • thrombocytopenia, angina pectoris, agranulocytosis,
  • paresthesia, hypoglycemia, totogo,
  • leukopenia, maʻi vevela, mimiti, moe,
  • faʻalavelave nofo ai, vaivai, faʻalogo,
  • cardiovascular failure, gutu malulu, maʻi o Stevens-Johnson,
  • faʻaitiitia le fiaai, faʻatinoina o le gaosiga o le photosensitivity, leu, vevela,
  • urticaria, vomiting, tiga o le fatafata, cholestasis,
  • faamaʻi, mago o le paʻu, manava manava, faʻavauvau i totonu o le manava.

Fesoʻotaʻiga tau vailaʻau

Faatasi ai ma le pulega tutusa o le glycidone faatasi ai ma Allopurinol, inhibitors ACE, vailaau faʻamalosi, faʻamaʻi, faʻasologa o le coumarin, NSAID ma isi, o le maualuga o le hypoglycemic of former may be enhanced.

Rifampicin, barbiturates, faapea foi ma le Phenytoin faaitiitia le aafiaga hypoglycemic o Glyurenorm.

Fautuaga faapitoa

O vailaau oona e gasegase mo le fofogaina ole fofoga e le tatau ona suia ai se taumafataga maloloina.

O tagata e maua i le maʻisuka e tatau ona mulimulitai i fautuaga uma a le fomaʻi.

A oʻo mai faailoga o le hypoglycemia, e tatau ona e 'ave vave meaʻai e aofia ai le suka.

O gaioiga faaletino e mafai ona faʻaleleia atili ai le malosi o le vailaau oona.

Ona o le mea moni e faapea o le excretion o le glycidone e fatugaʻo e le taua, o le vailaau o loʻo fesiligia e mafai ona saogalemu le faʻamaonia mo tagata mamaʻi e maua ai le faʻaletonu, ma le nephropathy o le maʻisuka.

I le faagasologa o suʻesuʻega suʻesuʻega, na maua ai o le faʻaaogaina o fualaau faasaina na fesiligia mo le 30 masina e leʻi saofaga i le siʻitia o le mamafa o le maʻi. E le gata i lea, o loʻo i ai mataupu o le mamafa o le mamafa i le 1-2 kilokalama.

Analogs ma iloiloga

O sui nei e tuʻuina atu i le Glurenorm analogues: Gliklada, Amiks, Glianov, Glayri, Glibetik.

O faʻamatalaga e uiga i le fualaau faasaina o loo fesiligia e mafai ona maua e matua ese lava. E tusa ai ma faʻamatalaga a tagata faʻatau, o lenei vailaʻau e aoga tele ma avanoa i tagata uma. Ae ui i lea, e tatau ona maitauina o le tele o tagata gasegase e popole tele e uiga i le lisi o tali leaga o lenei fofo. E ui lava o fomaʻi e fai mai e seasea lava ona tupu ma e na o tulaga faapitoa.

Tuua Lau Faamatalaga