Fualaau mo le ituaiga 1 ma le maʻisuka ituaiga 2

O iLive uma e iloiloina e fomaʻi poto faapitoa e faʻamautinoaina le sili atu ona maualuga le saʻo ma talafeagai ma mea moni.

E iai a matou tulafono faʻavae mo le filifiliina o faʻamatalaga o faʻamatalaga ma e na o matou e faasino i nofoaga iloga, atinaʻe suʻesuʻega faʻaleaʻoaʻoga ma, pe a mafai, faʻamaonia suʻesuʻega faafomaʻi. Faamolemole ia matau o numera i puipui (,, etc.) o fesoʻotaʻiga fesoʻotaʻi ia i ia suʻesuʻega.

Afai e te manatu o se tasi oa tatou mea e le saʻo, ua le toe faʻaaogaina pe ua le mafai ona fesiligia, filifili ma lolomi Ctrl + Enter.

Le matagofie ma le malie o vine o le vao vao vao leai se tasi e leai se mea. I le gasologa o le vaitau, tatou te taumafai e maua ni fualaʻau manogi lelei, aua o lenei vaitau e matua le tumau. Ma afai e 'ai e tagata soifua maloloina fualaʻau, e mafai ona faʻatagaina togafitiga mo le maʻisuka?

O a fua e mafai ona 'ai ma le maʻisuka?

O fua o laau vao ma laau fualaau o loʻo avea ma tufuga o vailaʻau ma minerale mo le tino. Mo tagata e maua i le maʻisuka, e taua le faʻaauau ona tuʻuina atu pea o nei mea faʻapitoa faʻamaonia ma i le tele o aofaiga. O vitamini o loʻo i totonu o le pi ma fualaʻau pisipisia e faʻaleleia le faʻaogaina o le tino, faʻafaigofie le faʻatinoga o le pancreas. E le gata i lea, o le toatele oi latou e saofagā i le faʻaititia poʻo le faʻasaʻoina o le suka i totonu o le toto, aʻo latou tuʻuina atu se vaega fou o le inisalini i le totoga.

Faʻaaogaina le tele o fiva o se isi manaoga mo le maʻisuka. O le fiva lea e fesoasoani e "tulia" cholesterol "leaga" mai le tino, faʻamautu le maualuga o le suka, ma puipuia ai le atinaʻe o le oona.

O fea o vine e faʻatagaina mo tagata mamai e maua i le maʻisuka? O fualaʻau nei, fugalaau, gooseberries, currants ma isi fugalaau. O fua uma ua atofaina ua i ai se tulaga maualalo maualalo ma i le tele o aofaiga o le a le afaina ai se tagata maʻi. Ae e le tatau ona galo ia i tatou o so o se oloa gaosi e sili atu ona lelei le fufuluina, nai lo le vevela. E le gata i lea, e le mafai ona e faaopoopoina le meli ma, aemaise lava le suka.

O a ituaiga o fua e mafai ona ou 'ai ma le maʻisuka? E faatagaina e faaopoopo apu, pears, apricot, oranran ma fualaau aina, kiwi ma lemoni i le taumafataga. O fua nei o le a le taʻitaʻiina ai se eseesega tele i le kulūkose, o lea latou te le afaina ai se tagata ua maua i le maʻisuka. O le mea moni, o voluma e tatau ona tatau ona tatau ona talafeagai, ma faʻatagaina foi ia apu e le tatau ona 'aina i kilokalama.

E mafai ona 'ai le strawberries ma le ituaiga 1 ma le maʻisuka ituaiga 2, maʻisuka maʻisuka?

O le maʻisuka e masani lava ona vaeluaina i ni suiga se lua o le vasega: o le ituaiga 1, poo le maʻisuka e faalagolago i le maʻisuka, ma le ituaiga 2, poʻo le maʻisuka e mafua ai le maʻisuka. O togafitiga o le insulin-faʻalagolago e faʻaaogaina o le "talavou", ona e sili ona aafia i tagata e 20-35 tausaga. O le maʻisuka ituaiga 2 e sili atu ona taatele, o le tele o tagata o vaitausaga eseese e mafatia i lenei ituaiga.

O mataupu faavae o mea taumafa mo ituaiga 1 ma le maʻisuka ituaiga 2 e tele lava ina tutusa. Muamua lava, o le eseʻesega lea o mea e taʻua o gaʻo vailaau vave i le ituaiga o suka ma le suamalie. Ae peitai, e le mafai ona lafoaia atoa le gaʻo, aua o se vaega tatau lea o le masani masani o le metabolism. O tagata maʻi suka fautuaina e toe faʻaleleia a latou faleoloa kulukose e ala i le 'aina o ituaiga o fua ma fua, e aofia ai strawberries.

Mo nisi o tina faʻamoemoe, o le fesili pe o strawberries mo le maʻisuka e mafai ona aofia ai i le lisi o loʻo i ai foi se faanatinati. O loʻo matou talanoa e uiga i fafine ua maua i le maʻisuka ituaiga - o se maʻi lea e tupu i le taimi o le maʻitaga, ma e le mautonu le maeʻa pe a mavae le fanau mai o le pepe. O le mafuaʻaga o lenei solia o le faaitiitia lea o le lagona o le telefoni feaveaʻi i le inisalini, lea e faʻamatalaina e ala i le osofaʻi malosi i tulaga o hormonal. A maeʻa le pepe, o le maualuga o le kulukose i totonu o le toto e masani lava ona faʻamautuina, ae o loʻo i ai se tulaga lamatia o le fesuiaiga o le faiga o le faamaʻi i le maʻisuka ituaiga 2 atoa. Ina ia taofia lenei suiga mai le tupu, e taua tele le tausisi i se meaai faapitoa. E le gata i lea, e manaʻomia foi se taumafa i le taimi o le gaioiga, ina ia aua neʻi afaina ma faʻalavelaveina le tuputupu aʻe o intrauterine ma le atinaʻe o le pepe e leʻi fananau mai.

O fafine e maua i le maʻisuka faʻamalosi e mafai ona faʻaaogaina le strawberries, ae i ni nai aofaiga, e tusa ma le 400 g i le aso. E taua tele le suamalie o vine, e le o iai ni meaʻai ma isi mea oona, o lea e sili atu ai le filifilia o strawberries, o le saogalemu lea ei ai le talitonuga mautinoa.

E pei ona mafai ona e vaʻaia, o strawberries ma le maʻisuka o le a aoga pe a faʻaaogaina saʻo i le faʻaogaina. Faʻaaogaina o fualaʻau, aofia ai i le meaʻai e le o vaʻaia poʻo le leoleoina o strawberries e le tatau i tagata soifua maloloina e le o mafatia i patotia o le endocrine ma le maʻisuka.

, , ,

Fualaʻau ma le suka maualuga

E fautuaina e le Endocrinologists le faaopoopo o le strawberries i le meaai ma le maualuga o le suka i totonu o le toto, talu ai o lenei pusa e aofia ai le tele o vaega taua e matua talafeagai lava mo le tino maʻi. O a nisi o penefiti o le soifua maloloina o fualaau oona mo le maʻisuka?

  • Faʻaalosia le puipuiga puipui.
  • Faʻaleleia le setete o toto toto.
  • E taofia le atinaʻe o le atherosclerosis.
  • Faʻaleleia le toto totoʻa, e puipuia ai le thrombosis.
  • Na te faʻamautuina le toto maualuga.

O se vaega tele o antioxidants o loʻo i ai i le strawberries e faʻavaveina ai faiga faʻaleagaina i le tulaga o le cellular, e puipuia ai le faʻapipiʻiina o le iniseti o mea oona, ma faʻasaoina ai le maualuga o le suka. Afai e masani ona faʻaaogaina strawberries mo le maʻisuka, o le maʻisuka e mafai ona fesoasoani e faʻaititia le mamafa o le tino, faʻamalositinoina le galuega o le intestinal, ma faʻaleleia le gafatia o le malosi o le mucosa intestine.

I le faaopoopo atu i ai, o strawberries o se malosi malosi faʻafomaʻi ma le faʻafefe-inflammatory agent. O lenei meatotino e taua tele mo tagata mamaʻi e maua i le maʻisuka, talu ai ona o le televave o le toe faʻaleleia o gaioiga, ma e oʻo lava i sina faʻaleagaina o le tino e mafai ona liua i se manua umi.

, , ,

O faʻamanuiaga ma faʻasalaga o vao vao i le maʻisuka

O le faʻaitiitia o suiga i meaʻai o se tasi lea o mea e manaʻomia muamua e tatau i se tagata maʻi e maua i le maʻisuka ona maeʻa. Ae ui i lea, o strawberries e le o aofia i totonu o le lisi o oloa faʻasaina mo le maʻisuka, ona e sili atu ona manogi ma itiiti fua suamalie, faatasi ai ma se fuainumera maualalo maualalo.

E i ai le faʻamaoniga e faapea o strawberries i le maʻisuka o le a fesoasoani e faʻamautuina le maualuga o le kulukose o le toto. Ma e le o se mea e ofo ai, aua i totonu o le tasi ipu ipu suamalie ei ai le 3 g fiber.

O fualaʻau e maualalo le kalori ma i le averesi e 45 kcal mo le 100 g. A uma ona 'ai na o le tasi le ipu o vine, e mafai ona e maua le 11 g porotini, 12 g o carbohydrates ma le 1 g gaʻo. Faatasi ai ma isi mea, o strawberries e mafai ona mitamita i le maualuga o mea taua o le ascorbic ma le folic acid, o vitamin B, ma le tele o minerale, e aofia ai le magnesium ma le potassium, phosphorus ma le uʻamea, iodine ma le calcium, zinc, cobalt, seleni, ma isi.

O le lautele o lisi o vaega aoga e mafai ai e oe ona puipui le tino i le telefoni feaveaʻi, faʻaleleia le faagasologa o auala faʻaoʻo. O se maualuga maualuga o le polyphenols (filo o meaʻai) e faʻatuai ai le faʻaaogaina o le kulukose i le fua o meaʻai, lea e maua ai le faʻafefe o le maualuga o le suka i le toto, e aunoa ma ni osofaiga malosi.

O a tulaga e tatau ai i se tasi ona faʻaeteete i le faaopoopoina o le strawberries i le meaai?

E le fautuaina e tagata popoto ia fua o le suka ma le maʻisuka i luga o se manava gaogao, aemaise lava pe ai ai ni faafitauli i le vaega o mea oona - mo se faataitaiga, faatasi ai ma le hyperacid gastritis, o le maʻi o le peptic, gastroduodenitis. E tatau foi ona faʻaalia le faʻaeteete pe afai o le maʻi suka i se tagata maʻi e faʻapipiʻiina ma urolithiasis, cystitis, gout. I le faaopoopo atu i ai, e tatau ona amanaʻia le maualuga o le gasegase o le strawberries: pe afai o le maʻi e mafatia i le gasegase ma se uiga o mea e afaina ai, ona faʻaaoga lea o le strawberries e manaʻomia e faʻaitiitia ai.

Vaʻaia vao mo le maʻisuka

O le fafie vao e le itiiti ifo le lelei ma le maloloina nai lo lona faʻatoʻaga. I le maʻisuka, o vaega e pei o filo o mea taumafa e puipuia ai le toto toto, faʻavevela le metabolism ma faʻaosofia ai le faʻaumatia o toxins. O fua o meaola o le vao vao e matua tele lava: o fua o loo suitulaga i suga, acid ascorbic, pyridoxine, carotene, thiamine, pectins, tannins ma flavonoids, o meaola eleni ma suauu taua, phytoncides. O le uʻamea o le uʻamea, manganese, apamemea, chromium ma le alumini o loʻo i ai foi i le pipi.

O le fiva talafeagai ma isi vaega aoga o strawberries e mafai ona faigofie ona feagai ma paleni le saʻo o le suka, pulea lona sili atu. O le laina pito i lalo, o le meaʻai, e faʻafetai i filo o meaʻai, glucose ua le toe mafai ona ulufale atu i le toto. O le mea lea, o le faateleina o le suka e tupu malie, e aunoa ma se faʻafuaseʻi faʻafefe.

O vaega o antioxidant o loʻo i ai i vao vao e puipuia ai membranes o fausaga faʻapipiʻi mai le faʻamaʻiina, ma o le aʻafiaga o visepisi o loʻo i totonu o le pipi e faʻateleina ai le faʻamālōlōina o manuʻa manuʻa, e aofia ai manua ma sores.

O togavao o togavao mo le maʻisuka ua fautuaina ina ia 'ai i se aofaiga o le 100 g i le aso.

E faʻafefea ona suia fugalaau i le maʻisuka?

O fualaau mo le maʻisuka e tatau ona faʻaaoga e avea o se meaʻai i le va o le taeao ma le aoauli, po o le aoauli ma le 'aiga o le afiafi. Aua neʻi 'ai fua i le taeao nai lo le' aiga o le taeao, i luga o se manava gaogao.

E sili atu le faʻaaogaina o le strawberries, ma e leai se tulaga - i le ituaiga jam po o le jam. I le maʻisuka, e faʻasaina. E mafai ona faʻaopopo i vine 100 ml o le kuluma kulimi poʻo susu susu tunu, poʻo se luʻu o nati eleele.

Talu ai e le maua avanoa fou i le tausaga atoa, i le vaitau e le mafai ona suia i isi fualaau aina ma fua, mo se faataitaiga:

  • Blueberries o se isi laʻau fautuaina mo tagata mamaʻi e maua i le maʻisuka (mo togafitiga e mafai ona e faʻaaogaina e le gata o fua, ae o laʻau foi o le laau, e saunia ai meaʻai ma le teas teas teas). Blueberries e taulimaina ma le manuia le faasaʻoina o le suka i totonu o le toto, e talafeagai mo tagata mamaʻi e iai le maʻisuka ituaiga 1 poʻo le 2. Faatasi ai ma uiga aoga o le vine, e mafai e se tasi ona iloagofie mea nei:
    • vailaʻau faʻasaina (e aofia ai le ocular),
    • faamamaina o paʻu,
    • toe faʻaleleia o le pancreas,
    • faʻaleleia atili o metabolic processes.

I le faaopoopo atu i vitamini ma minerale, o laumei e aofia ai glycosides ma astringents.

  • Laloni - ua faʻatagaina mo tagata mamaʻi e maua i le maʻisuka, ae i ni vaega laiti. Mo se faʻataʻitaʻiga, ua faʻatagaina e faʻaaoga le 300 g o le tiloti faatolu i le aso (e liliuina i le aso e le silia le kilokalama). Ae peitai, e le mafai ona e 'ai uma le kilokalama i le taimi, talu ai o le pulupulu tilotilo o loʻo i ai se faasinomaga maualuga maualuga, lea e mafai ona mafua ai le tupu malosi o le toto suka. Faʻatasi ai ma le maʻisuka, o le mea e taʻua o le siloti mono-diets, lea e lauiloa tele i le vaitau o le melo, e faasaina. E le gata i lea, faatasi ai ma le faʻaalia o suauu i luga o fata, e tatau ona faʻaofiina i totonu o le meaai faasolosolo, e amata i le 200 g i le aso. O le faʻaaogaina i aso uma o le pulp aromatic o le a fesoasoani i le faʻaleleia atili o le tino, faʻaleleia le metabolism, faʻamalosia le puipuiga puipuia.
  • O cherries faapelepele e suamalie ma suamalie o vine lea e fautuaina mo le faʻaaoga e tagata gasegase i le maʻisuka ituaiga 1 poʻo le ituaiga 2. O le kulina e mafai ona 'aina fou pe faʻaaisa mo le teuina umi. O le tuufaatasiga o le sua o le faamalologa moni lava:
    • ellagic acid, inhibiting the development of cells of cancer,
    • anthocyanidins e aveesea ai le uric acid mai le tino, faapea foi le faaleleia o le gaosiga o le inisalini e le pancreas,
    • mea e faamama ai mea e fesoasoani e faamalosia ai toto toto ma faʻaleleia galuega faʻaletonu,
    • tamaoaiga vitamini ma le mineral composition (acid ascorbic, fluorine, potassium, calcium, iron, chromium, ma isi).

E le fautuaina e 'ai le sili atu ma le 100 g cherries i se tasi fonotaga e aloese ai mai le mamafa o le kulukose i totonu o le toto. O le numera sili ona lelei i aso uma o fonotaga e le silia ma le faatolu. Cherry ma strawberries mo le maʻisuka i le gasologa o le vaitau e tatau ona faʻaaogaina i aso taitasi, aemaise lava ona o mea ia e aofia ai mea e fesoasoani e puipuia ai le thrombosis. O le maʻi suka o loʻo faʻamatalaina i le maualuga o le viscosity o le toto ma le aʻafiaga o paʻu o le toto. O le mea lea, ina ia faʻaesea ai faʻafitauli, e tatau ona aofia nei fua i le lisi o aso taʻitasi.

  • O le kulisi mo le maʻisuka ituaiga 2 e faapitoa lava le fautuaina - e mafai ona faʻamaunuʻu, fou pe faʻamago. I fugalaau, o loʻo i ai le aofaʻiga o fualaau oona e faʻateleina le gaosiga o le carbohydrate, ma faʻamaonia ai le maualuga ole kulukose o le toto. I le faaopoopo atu i mea aoga, o fugalaau e aofia ai fiber dietary, vitamini (A, E, PP, C), phytosterols, vaega o minerale, choline, tannin, pectin, ma suauu taua. I le faʻaopopo i le faʻavaveina o metabolic processes, o fugalaau e faʻaleleia ai le thermoregulation, faʻamalosia le faʻaogaina o le tino. Faatasi ai ma le maʻisuka, e mafai ona e 'aina le afa afa o fugalaau fou i le tolu, pe 1 tbsp. l fualaau mamago (e mafai ona e inu ma inu pei o le lauti).

O fualaau ma strawberries mo le maʻisuka ua fautuaina e tagata fai meaʻai ma le endocrinologists. O nei fualaʻau ua i ai le aʻafiaga o le aʻafiaga o aʻafiaga ma faʻalavelave ai togafitiga faʻapitoa i le tino, lagolago ma toe faʻaleleia le tino - e aofia ai le pancreas, lea e nafa ma le gaosia o le inisalini.

  • O pi mo le maʻisuka e le gata ina faatagaina, ae fautuaina foi mo le faʻaaogaina. O apu e mafai ona faatumauina le maualuga o le suka i totonu o le toto mo se taimi umi, e puipuia ai le "oso" ma le paʻu. E le gata i lea, o fua o le apu o ni puna sili ona lelei o le pectin ma le uʻamea. E naʻo le mauaina o se togafitiga faʻapitoa, e le tatau ona faʻamaʻaʻaina apu, talu ai o loʻo aofia ai faʻamaʻi talafeagai e fesoasoani e faʻamaonia le tulaga o se maʻi o loʻo maua i le maʻisuka. E tatau ona e fufuluina lelei le fua i lalo o se vaitafe mafanafana (ioe, mo le taumafaina e sili atu le filifilia o lau "au" apu, nai lo oloa mai le supermarket o loo gaosia i le silicone ma isi auala).

O fualaau aina e sili ona lelei ma tofo lelei. Ma, e le gata i lenei, e fautuaina mo tagata gasegase i ituaiga eseese o le maʻisuka. O fualaau fou ma le aisa e maua ai le tino i fiber, vitamini ma antioxidants. O suʻesuʻega ua faʻamaonia ai o strawberries i le maʻisuka o se mea masani e masani ai ona mafai ona aofia i totonu o le taumafataga.

Tuua Lau Faamatalaga