Ierusalemaichokiko ipu mo le maʻisuka

E le gata i lea, o le # 171, pene # 187, o loʻo i ai foi isi mea # 8212, inulin, lea e taua tele mo le maʻisuka. Ona o ia ua fautuaina ai fomaʻi i le salafa o le lalolagi e ave Ierusalema atisitoke mo le maʻisuka. E mafai ona e 'aina fualaau # 171, pear # 187, e mafai ona e kuka, kuka, tao tao pe falai, faʻaopoopo i salakeke ma soupeti. O le fufuluina o le atisisisi a Ierusalema e matua lelei lava ma maloloina, ma e tele suʻega e talafeagai mo le maʻisuka. O le mea lea, pe faʻapefea ona kukaina le toisina o Ierusalema ma faʻasaoina uma ana mea tau togafitiga?

Faʻataunuʻu le atisosisi o Ierusalema mo le maʻisuka

O le artichoke syrup o Ierusalema e taua tele, o lona faʻaaogaina o le faʻaitiitia o le maualuga o le kulukose i totonu o le toto, faʻaleleia le metabolism, faʻasaʻo le microflora o le intestinal, ma faʻamalosia ai le tino puipuia.

Ina ia saunia se sipuni faamalolo, e fufulu lelei ia fatu ile vai malulu. E le gata i lea, afai ei ai se manaʻoga, latou te faʻamamaina le paʻu, ae e le mafai ona faia lenei mea, talu ai o loʻo iai foi le inulin. O le aʻa ua paʻuina e pasi atu i se mea e teu ai manu ma sua le sua. Faʻamama le sua i le 2-3 laulau o le kulimi. A maeʻa lena, o le sua mama faʻamamaina e 50 ° C. Faʻaaofiofia lenei vevela, mafanafana mo le 5-7 minute. Ona malulu lea. Toe faia le faʻataʻitaʻiga faʻatolu ina ia faʻamaunuʻu le siva. Mo le taimi mulimuli, ua faaopoopo le sua o le tipolo i le vevela masini. O le syrup ua maeʻa ua sasaaina i se fagu tioata ma teuina i se nofoaga malulu.

Ierusalemaicho atisichoke salads

  1. O le tele o fatu o le ele, o kukama fou ma fulufulu ua fufulu i lalo o le vai tafe ma tipi i totonu o ni fasi pulu po o ni fasi pepa. Toto i totonu o se ipu salalau loloto. Faʻaopopo faʻapipiʻi greens. Vaʻai le salati i le suāuu olive ma faʻafefiloi lelei.
  2. O le togi o le atiseti o Ierusalema e vevela ma olopalaina i luga o se pusa. O le apu o vailaʻau oona o loʻo faʻamalosolo foi ma fatu ma eleele i luga o se lau. I totonu o se ipu salati, ua faʻafefiloi uma ia mea uma e lua, ua faʻaopoopo le sauerkraut, faʻafefea i le suauu olive.
  3. Faʻafefiloi le fatu ma le kāloti i luga o se laʻau, faʻapipiʻi le kukama tipi ma gutu kuka. Faʻapipiʻi i le manogi fuālaʻau manogi.

Laʻau Pear Casserole

O le atiseti o Ierusalema ma le maʻisuka o le a faʻaaogaina i le kuka. O le mea lea, e mafai ona faʻaaogaina i meaʻai.

  • eleele paʻu # 8212, 600 g,
  • nusipepa fou # 8212, 200 g,
  • 'aufeu salima # 8212, 100 g,
  • aniani # 8212, 1 pc.,
  • togi suamalie aupito maualalo # 8212, 50 g,
  • fuamoa # 8212, 1 pc.,
  • fuālaʻau manogi
  • falaoa
  • masima, mea manogi.

O vailaʻau o Ierusalema ua fufulu lelei, fufulu ma kuka i totonu o le suasusu suamalie seʻia faʻamalulu. A uma ona faʻafefe le vai, faʻaopopo le fuamoa ma olo i totonu o pateta pateta. Faʻafefiloi i le mashroom masima. O le tao tao e kuka i le suāuʻu ma faʻasusu i falaoa, salalau le faʻapalapalaina o fualaau faisua, teuteu, fufuluina i le kulimi kuka ma tuʻu i le ogaumu. Saunia se ipu i le vevela o le 180ºC mo le tusa ma le 25-30 minute. E mafai ona e faʻaaogaina le ipu ma vevela ma malulu.

O le kopiina o mea e faaaoga i luga ole laiga e mafai ona fai e aunoa ma se faatagaga i le tulaga o

setiina o se fesoʻotaʻiga faʻasino igoa i luga o la matou 'upega tafaʻi

Faʻalogo! O le faʻasalalauga faʻasalalau i luga o le 'upega tafaʻilagi mo na o faʻamatalaga faʻamatalaga ma e le o se fautuaga mo le faʻaaogaina. Ia mautinoa e talanoa i lau fomaʻi!

  • E uiga i le tuatusi
  • Fesili i le tagata atamai
  • Faʻamatalaga faʻamatalaga
  • Mo tagata faasalalauina
  • Maliega a le tagata

Ierusalema atisitoke mo le maʻisuka: faʻaleagaina poʻo se faʻamanuiaga?

Mo togafitiga o sooga, ua faʻaaoga lelei e le au faitau DiabeNot. I le vaaia o le lauiloa o lenei oloa, matou te filifili ai e ofoina atu i lou mafaufau.

O le atisiliko a Ierusalema (lau o le eleele) o se ituaiga o laau toto. E masani ona lauiloa i le iai o le tele o meaʻai i lona fatuga, e tamaoaiga i mea aoga, minerale, ma e matua taua lava mo tagata o loʻo mafatia i le maʻisuka. O le mafuaaga e mafua mai i le natura masani o le inisalini e taʻua o inulin.

  • O meatotino ma le tuufaatasiga o le atisiliko a Ierusalema
  • Ierusalemaichoki atisito mo le ituaiga 1 ma le maʻisuka ituaiga 2
  • Glycemic index
  • Ierusalema atishoke i totonu o fualaau
  • Faʻaaoga vailaʻau toso o Ierusalema
  • Ierusalemaichokiko ipu mo le maʻisuka

O meatotino ma le tuufaatasiga o le atisiliko a Ierusalema

O le atiseti o Ierusalema e tele ana minerale aoga, amino acids ma isi mea taua. E aofia ai:

O nei amino acids e taua mo le tino o le tagata. Latou te faʻaleleia meaʻai o le musika, e puipuia ai le faʻaleagaina o nisi o mole (glucose ma le protein), faʻaitiitia le gaʻo o le tino i lalo o le paʻu. Ma o vailaʻau pei o isoleucine ma lysine e oʻo mai i se tagata naʻo meaai (e le o faʻapipiʻiina e le tino), ae le o meaʻai uma e maua ai nei mea amino.

  • paluka
  • calcium
  • Manganese
  • magnesium
  • sodium
  • uʻamea
  • kasikoni ma isi

O le tele o nei elemene e tatau mo le tino mo le tasi mafuaaga poʻo le isi.

E tatau ona maitauina o le potassium ma le sodium o loʻo i ai se mea sili ona manaia: o le tele o elemene e mafua ai le le lelei o le isi ma le isi itu. O fualaau o atisiliko a Ierusalema e lelei i totonu o lo o aofia uma ai i le aofaiga tonu mo le tino. Ina ia toe faʻafoʻi le paleni o nei vailaʻau, ia fautuaina e aofia ai se meaʻai i le meaʻai.

E taua foi ona maitauina e tusa ai ma le tele o le uʻamea o loo maua i le toisina o le Ierusalema, e tele taimi e sili atu nai lo isi fualaau faisua (beets, kāloti, ma isi).

E aofia ai le artichoke a Ierusalema o loʻo i ai ni meaʻai o le pectin, meaola, ma isi.

O le fiva lava ia e le faʻapalaina i totonu o le tino, ae e aoga i le taimi e aveeseina ai, "maua" ai mea leaga i le tino. Ona o lenei mea, o loʻo faʻaalia ai le faʻamamaina masini o le fogalaʻau, faʻaitiitia ai le cholesterol, faʻaitiitia ai le ono mafai ona maua, ma le lamatiaga o le gallstone, ma puipuia ai le foliga mai o le atherosclerosis. Ma le leai o fiva i totonu o le tino, o le ono tulai mai o le faʻamaʻiina o faʻamaʻi e pei o le gastritis ma le pancreatitis, faʻapea foi ma maʻi mama, faʻapupula.

O le inisetike a Ierusalema o loʻo i ai le manaia o inulin i lona tuufaatasiga (e oʻo i le 20%). E sili atu lenei mea nai lo se isi fualaʻau. E maua i na o fua ma aʻa o nisi o laau totō, faapea foi i le lau o loʻo taʻua muamua.

Inulin o le vaega taua o mea taumafa - o mea faʻamuamua, o le polysaccharide ma le carbohydrate. O mea e taʻua o mea e le mafai ona gauai i le pito i luga o le gastrointestinal tract, ae o loʻo faʻatautaia lelei e ala i le microflora i le ogaoga lapoa, lea e faʻaolaina ai le tupu aʻe ma le atinaʻeina o le tino. Inulin e faaitiitia ai le maualuga o le kulukose i totonu o le toto, e aofia ai le faʻaosoina o le pancreas. Ona o nei uiga lelei ma mea o loʻo i totonu o inulin lava ia, o le atiseti o le artichoke ua sili ona fautuaina mo le maʻisuka. Ona o le i ai o inulin, e faʻaleleia lelei ai olaga o tagata e maua i le suka.

O aʻafiaga leaga o se paʻu o le eleele, e mafai e se tasi ona iloa e le tatau ona faʻaaogaina e tagata ua afaina i soʻo se mea i totonu o le fetus. E mafai foi ona faʻaosofia ai le malosi o le gaosiga o le kesi (ona o le tele o mea e aofia ai fiber ma inulin). Ae ui i lea, e ui i lea, i tagata e leʻi oʻo i ni faʻalavelave faʻapitoa i luma atu, o le atisikoke a Ierusalema e leʻi faʻapogai ai ni aʻafiaga o se fuafuaga faapena. O le mea lea, faatasi ai ma se uiga o le pala, o fua o le atishoke a Ierusalema e tatau ona faʻaumatia e le o se mea fou, ae i totonu o le kuka poʻo le tusitusi (pei o se faʻataʻitaʻiga).

E tatau ona manatuaina o le faʻamalosia o le vevela e faʻaitiitia ai le aofaʻi o mea aoga o soʻo se oloa, ma e le o se mea e tasi le paʻu o le eleele.

Fua o le fructose

E tatau ona maitau o le mea moni o le atiseti o Ierusalema o loʻo mauʻoa i le fructose e taua tele. O le mea moni o se suā suamalie e suitulaga, ae o le tui e le o. O le mea moni o le inulin o se oligosaccharide, ma o le mea e masani ona aofia ai gaʻo. Ma o le inisalini o se polotini mamā, e aofia ai vailaʻau amino.

O le tele o siaki tino e mafai ona faʻaaogaina le kulukose o se punaoa malosi. Faʻasao, e le o se mea tonu lea. E le mafai e le tino ona fesuia le fructose i le malosi mo lona ola, ma e auina atu i le ate. A oi ai le fusi, o le a liua i le gaʻo po o le kulukose ma e le tuua ai le ate. Manatua o le suka muamua e aofia ai le kulukose (ma e masani ona tatou 'ai le suka i le tikeri tasi), o le fructose i le ate e masani lava ona liua tele. O lenei mea e oʻo atu ai i le faʻamaʻi o le ate, le atinaʻe o le atherosclerosis, lea o le a avea ma faavae mo le atiina ae o maʻi fatu cardiovascular. O nei mea uma e faʻaalia ai se faʻafitauli i le tulaga o le tino o tagata maua i le maʻisuka.

Auala e kuka ai atisikoke Ierusalema mo le maʻisuka: salati ma fuga kulimi

I le maʻisuka ituaiga 2, e pei o le muamua, o loʻo i ai le tele o tapulaʻa i meaʻai. O nisi oi latou e mafai ona faaosofia ai le hyperglycemia, ao isi, i le isi itu, e mafai ona fesoasoani i le maualalo o le toto toto.

O le mafuaaga lena e tele ai tagata gasegase o loo mafaufau - pe faapefea ona kuka le toisina o Ierusalema, faʻasaoina ona mea aoga. I lalo ifo, o le artichoke o Ierusalema mo le maʻisuka o le a faʻamatalaina i lea laasaga ma lea laasaga, ma o mea taua e maualalo le GI o le a filifilia mo a latou sauniuniga.

Glycemic index (GI)

Pe a faʻapipiʻi se lisi o le maʻisuka, e tatau ona e filifilia meaai e maualalo GI. O lenei faailo o loʻo faʻaalia i fuainumera numera le aʻafiaga o se oloa taumafa faapitoa i luga o le suka toto pe'ā uma ona faʻaumatia.

E le gata i lea, e tatau ona e gauai atu i le kalori o le oloa. Mo se faʻataʻitaʻiga, o le suauʻu manogi, e ui lava e leai se GI, e taliaina mo le maʻisuka i ni nai aofaiga itiiti. O nei mea uma e mafua ona o lona maualuga lona kalori.

GI e vaevaeina i ni vaega se tolu:

  • e oo atu i le 50 PIECES - maualalo,
  • 50 - 70 PIECES - auala,
  • e sili atu i le 70 PIECES - maualuga (o ia meaʻai e matua faasaina i le maʻisuka).

O le atiseti o Ierusalema ma le maʻisuka e faatagaina i ni vaega laiti i le lisi o aso taʻitasi, o lona GI e 50 iunite. O lenei fualaau aina e mafai ona 'aina uma aʻa salalaʻau ma kuka ma pusa mai ai.

Ina ia saunia ipu ma le artichoke a Ierusalema, atonu e te manaʻomia ni oloa, e tofu uma ma GI maualalo:

  1. rye falaoa
  2. fuamoa - e leai se sili atu ma le tasi, protein i le le faʻamapulaʻa,
  3. se apu
  4. lemoni
  5. greens (pasili, pi),
  6. aniani
  7. kaluka
  8. seleli
  9. susu atoa.

O mea uma o loʻo taua i luga e mafai ona faʻaogaina ma le saogalemu i le sauniuni o ipu o atisorei a Ierusalema.

Isi togafitiga faʻatasi ma Ierusalema atisitoke

E mafai ona e togafitia le maʻisuka i le fou o le artichoke a Ierusalema. Ina ia faia lenei mea, 'ai ni fasi fualaau faisua se lua pe tolu (e tusa ma le 50 kalama) e' aina le afa itula ao leʻi 'ai i le taeao i luga o se manava gaogao, i aso taitasi mo le itiiti ifo ma le tasi le masina.

O le artichoke o Ierusalema ua faʻatagaina e faʻasusu, o se mea teuteu e le gata o le a faʻaitiitia le maualuga o le kulukose i totonu o le toto, ae faateleina ai le hemoglobin. Ave le vaiinu suamalie 400 ml i le aso, vaevaeina i ni atopa se tolu, tolu i le fa taimi i le vaiaso.

Fufuluina lelei ia fatu, faaopoopo vai, aumai i se vevela, ona faapipii lea mo le fitu minute.

Mo se teuteuga o le a e manaʻomia:

  1. Ierusalemaichoke (tola) - 4 kulumu,
  2. vai mama - 800 ml.

Togafitiga ma lenei teuteuga e aoga mo le maʻisuka o soo se ituaiga i tamaiti, tagata matutua ma tagata matutua.

E mafai ona e faʻaaogaina laasaga o artichoke a Ierusalema mo le maʻisuka. Mo le tincture, e tatau ona e tipiina le lau ma se naifi ma sasaa vai inu, pe a maeʻa mo le itiiti ifo ma le valu itula. Ave le 200 ml i le afa itula aʻo leʻi 'ai, faalua i le aso.

Aofaʻi o meaʻai o le tincture:

  • tasi sipuni sipuni o fasi pepa o le artichoke a Ierusalema,
  • 700 ml o vai faamama.

E naʻo le masina lona lua o le faʻaaogaina o se tasi o fualaʻau, o le a mafai ona iloa lelei se togafitiga lelei i le maʻisuka.

Ierusalemaichoki atisito mo le ituaiga 1 ma le maʻisuka ituaiga 2

Ona o le i ai o le inulin, o le paina o le lalolagi o se mea tutusa (ae le o se mea suitulaga) mo le inisalini, ei ai sona aoga aoga i tagata o loʻo mafatia i le maʻisuka. I le maʻisuka ituaiga 2, o le suka e faʻamaonia ma faʻamaua le kulukose e faʻamautuina.

Mo le maʻisuka ituaiga 1, e manaʻomia e le atiseti o Ierusalema ona ulu atu i le tino i taimi uma. Na o ia tulaga e mafai ona ia maua ai se togafitiga talafeagai talafeagai. Ona o le mea moni o le maualuga o le kulukose e toe foi i le masani, o le pancreas o le a amata ona maua ai le inisalini, lea na suia e fualaau faasaina. Faʻatasi ai ma lenei, microelements o loʻo i totonu o le fesoasoani a le artichoke Ierusalema.

Ua faʻamaonia faʻamaienisi faapea o le faʻaaogaina pea o lenei oloa i tagata gasegase e maua i le maʻisuka:

  • lagona sili atu
  • galuega faaleleia
  • o lagona e matua faateleina.

Ierusalema atishoke i totonu o fualaau

I le faaopoopo atu i le 'aiina o le otaota e paʻu ai ia lava, e mafai ona e' ai i le pepa laulau.

E masani ona fautuaina i le togafitiga o le maʻisuka ma le atherosclerosis. Faatasi ai ma isi mea, o nei fualaau o loʻo ave e faʻamalosia ai le puipuiga, faʻaleleia le lelei, faʻaleleia le gaʻo ma toe faʻafoʻi le microflora o le intestinal i se tulaga masani.

Ae mo le suʻega, e fautuaina e fomaʻi e ave ni papamaa 4 i aso uma ao leʻi oʻo i taumafataga, ae le silia le 20 aso. E masani lava, e le sili atu i le 2-3 vasega o le aveina o lenei vailaʻau. I le va o tusi talosaga, e tatau ona e faia se malologa mo se vaitaimi e 14 aso.

E ui i mea aoga uma o le atisichoke a Ierusalema, e le fautuaina e ave fualaau e aunoa ma le faʻatalanoaina o se fomaʻi.

Faʻaaoga vailaʻau toso o Ierusalema

O le faʻaaogaina masani o le toisina o le toisina o Ierusalema e faʻaleleia ai le vaʻai (lea e maua i le maʻisuka), faʻaleleia le puipuiga o le tino, ma sili ona taua - faʻaititia le aofaʻi o suka i totonu o le toto. O lenei suavai o le ai ai foi sona aoga aoga i le tino i faʻamaʻi o le gastrointestinal tract, atherosclerosis, maualuga maualuga, faʻamaʻi o toto toto, fatu ma le gout. E le gata i lea, o le siʻosiʻomaga o le tosina o le Ierusalema e faʻateleina ai le malosi, aveʻesea ai salts o metale mamafa, lea e faʻamatala ai ona lelei tele i le tino.

Ae o itu leaga o lenei ipu manaia - e leai lava se mea. Pau lava le faafitauli e ono tulai mai o le le faapalepale poʻo le allergy i lenei oloa. A leai, o le inu ava malosi e matua saogalemu lava.

Ina ia saunia le sua mai le atisitoke o Ierusalema, ua lava lea e fufulu ai fualaau aina ma se pulumu mai le eleele ma pasi ai i totonu o se meaʻai, ona togafiti ai lea. O fomaʻi e fautuaina le inu o le 200 ml o le sua i le afa itula ao leʻi faia le taumafataga 3 taimi i le aso ina ia maua ai le maualuga o le aoga mai le inuina o lenei vaiinu. E faʻatagaina foi le faʻaaogaina o le vai ua faʻamamaina i le vai i fuataga o le 1: 1.

E tatau ona inu le 'ava malosi, e ui lava e mafai ona teuina i le pusaaisa mo le silia ma le 12 itula.

E le tatau ona sili atu le sili atu i le 2 vaiaso le faʻaaogaina o fua. A maeʻa lenei, e manaʻomia ona e malolo mo le 10 aso.

E talafeagai foi i tulaga o le taumafa ma le faʻasolosolo o le artichoke a Ierusalema. Ina ia kuka ai, e tatau ona e oloina aʻa o le fomaʻi, mulimuli ane 4 sipuni tele o le oloa mulimuli mo vai inu (1 lita). E tatau ona inu le vai mo le tusa ma le 3 itula, ona inu ai lea pei o le lauti.

E taua le matauina o le sipuni mai le atisitoke o Ierusalema. E masani ona faʻaaogaina o se faʻaopoopoga mo lauti, compotes ma isi vai e te manaʻo e faʻamamafa. O le tuufaatasiga o le siva e aofia ai na o le artichoke a Ierusalema (pe a ma le 70%) ma vai. O le soifua maloloina o le tausaga e tasi, ma e faia i togafitiga vevela (50 ° C). O le faʻamatalaga matala o lenei syrup o le 15. O le faʻamaulalo pito sili lea ona maualalo o le suamalie faalenatura uma, o lea la, o lona faʻaaogaina i fua o le tino e le afaina ai le maʻisuka. E mafai ona e faʻatonuina sea inu i luga o le initaneti, ma o lona tau e fesuiaʻi e tusa ma le 200 rubles mo le 350 g.

Ierusalemaichokiko ipu mo le maʻisuka

E mafai ona e faʻaaogaina lenei oloa e avea ma meaai i toetoe lava o soʻo se ituaiga. E mafai ona falai, kuka, kuka, uʻu, uʻu, faia mai le paluga, salati, soupisi ma pancakes.E tele ituaiga o ituaiga o artichoke o Ierusalema artichoke, ua faʻatapulaʻaina na o mea e fiafia i ai tagata o loʻo faʻaumatia. O nai fualaʻau nei mo ipu eleni:

1. Saito salalau a Ierusalema.

Mo togafitiga o sooga, ua faʻaaoga lelei e le au faitau DiabeNot. I le vaaia o le lauiloa o lenei oloa, matou te filifili ai e ofoina atu i lou mafaufau.

  • o se pea o le atisina o le atisina o Ierusalema,
  • vela fua
  • aniani (1 le iunite),
  • kukama fou (1 le iunite),
  • apu (1 unite),
  • vaitau, faapea foi ma afu, lea e faaopoopo i le tofo.

Faʻamalosi lelei le togi o le atiseti o Ierusalema (faʻapipiʻi muamua ma pe a uma ona tatu) mai le pito i luga, ona tipiina lea i totonu o soʻo se foliga, e fuafua i lou manaʻoga. Faʻaopopo le kukama ma le fuamoa, faʻapipiʻi i le auala lava e tasi, ma faaopoopo mea o loʻo totoe. E fautuaina (ae le talafeagai) ia 'ai le salati i le olive poʻo soʻo se isi suauu.

2. Ierusalema artichoke casserole.

  • 3-4 fua o le atisisisesa o Ierusalema,
  • fuamoa moa (3 iunite),
  • falaoamata (4 sipuni),
  • semolina (4 punetini),
  • susu (2 sipuni),
  • olive (1 sipuni),

E tatau ona fufulu fua o le atishoke a Ierusalema e tusa ai ma le fua muamua. Ona manaʻomia lea ona suʻaina pe gaosia e ala i le faʻaaogaina o se mea e faʻaleleia. Ona faʻafefiloi lea o le oloa mulimuli ma mea e totoe, sei vagana ai le suāuu.

O le tao tao e tatau ona faʻafefeteina i le suauu olive, a uma lea e tatau ona fufuluina i sina fasi falaoamata ma sasaa mea o loʻo i luga o le moa. Aʻau tatau i le 180 tikeri. E tusa ma le 40 minute e faʻamaeʻa ai le ipu. Afai e manava le paluga i le taimi lenei, e aoga le aumaia i le atoatoa.

O le artichoke a Ierusalema e matua aoga lava mo tagata e maua i le maʻisuka, ae ia manatua pea o mea uma e lelei, ae i le faʻalelei. O le faʻaleagaina o meaai lelei i se taimi vave pe mulimuli ane mafua ai ni taunuuga ogaoga.

O mea aoga o le siama o le siama mo le maʻisuka ma isi faʻamaʻi, faapea foi ma ipu mai ai o loʻo faʻamatalaina i lenei vitio.

Mo tagata mamai o loʻo maua i le maʻisuka, o le artichoke o Ierusalema o se mea aoga tele lea e faʻaleleia ai le tulaga lautele o le tino, faʻaleleia le puipuiga ma e masani ona i ai se aafiaga lelei i le tino. E taua le faʻaaogaina i taimi uma e mafai ai, ae e tatau ona e manatua pea o le sauaina, e oʻo lava i mea lelei, e mafai ona mafua ai taunuuga matautia.

Ierusalemaicho atisichoke salads

Filifiliga tatau filifilia mo le maʻisuka mai le atisisisi ile Ierusalema o le a le gata ina aoga ma lelei, ae o le a avea ma se taeao atoa po o se taumafataga o le afiafi. O sala fou fou e lauiloa, e faigofie ona saunia ma e le manaʻomia se tele taimi.

O fualaau o le artichoke saladi o Ierusalema mo le maʻisuka e mafai ona aofia ai fualaau faisua, fualaau faisua ma meaola manu (fuamoa, tofu, maualalo-gaʻo kefir). O fualaʻau e faʻaaogaina i le suauʻu fuālaʻau, kefir poʻo le faʻasusu i le sua o le tipolo. Le leai o le vevelaina o salakeke e matua faʻasaoina uma ai vitamini ma minerale o fualaau aina ma fualaʻau.

E faʻatagaina e faʻaopopo i soʻo se tasi o fualaʻau ma kāloti fou, o lona GI e 35 iunite, ae pe a kuka, e faʻasaina, talu ai o GI o loʻo maualuga.

Mo se salatisi fuamoa mai Ierusalema atisitoke mai le maʻisuka, o le fua e aofia ai mea nei:

  1. Ierusalema atisisei - 200 kalama,
  2. kāloti - 200 kalama,
  3. lelo - 40 kalama,
  4. pasili ma pi - nai lala.

  • meaʻai maualalo-gaʻo - 50 ml,
  • suamati o le lemon - 0.5 tīpuni,
  • masima, eleele lanu uliuli e tofo ai.

Taʻu fualaau faisua ma ufiufi i luga o se fatulaʻau, ia tipi lelei le afu ma aniani, ia faʻapipiʻi mea uma ma le vaitau ma le saumalie. O lea ituaiga ipu o le a sili atu ona lelei i le taeao o le taeao, ma afai e te faaopoopoina se meaʻai i le salala, ona sui ai lea o se taumafa muamua.

E mafai ona e saunia se salati malamalama, lea e talafeagai mo se taumafataga i le afiafi, o le vaega e le tatau ona sili atu ma le 200 kalama. E faʻaaogaina se mea e pei ole tofu cheese, o lona GI e laʻititi ma e na o le 15 iunite.

Mo se tasi o tautua, e tatau ona e:

  1. tofu cheese - 50 kalama,
  2. radish - 50 kalama,
  3. Ierusalema atisitoke - 100 kalama,
  4. moa fualaʻau - 1 sipuni,
  5. kefir - 50 kalama,
  6. masima, eleele lanu uliuli - ia tofo.

Grate radish ma le artichoke a Ierusalema i luga o se fatu, masima ma pepa. Faaopopo i le tofu, kefir ma le suauu manogi ma fefiloi lelei.

E mafai ona e teuteuina le salati i ni totoa o le basil poo le pasili.

O le isi fua mo le lau o le salad ua faia i apu ma fuamoa. O sea fua o le a faamalieina ai manaoga o meaʻai e oʻo lava i se gaosiga suamalie. Ina ia saunia, e te manaʻomia mea nei:

  • Ierusalema atisisei - 150 kalama,
  • tasi fuamoa ua tunu
  • aniani - 1 fasi,
  • tasi tamai kukama fou
  • apple suamalie
  • pasili, pi - nai lala,
  • moa fualaʻau - 1 sipuni,
  • masima e tofo.

Faʻasalaina le fufuluina o fualaʻau, 'aina ma fualaʻau, masima ma le vaitau ma le suauu manogi.

Fautuaina o le Maʻisuka Meaʻai

O meaai uma e maua i le toto maualuga e tatau ona itiiti le GI - o le tulafono faavae lea o le maʻisuka mea taumafa. Afai e le o matauina, ona mafai loa lea e le maʻisuka ituaiga 2 ona vave liliu atu i se ituaiga o le insulin.

I le faaopoopo atu i ai, e taua tele le faʻatamaoaigaina o le taumafataga i vitamini, amino acids ma elemene. O mea aoga e maua i le tele o fualaau faisua ma fualaau aina. E mafai ona e saunia salakeke mai nei oloa, ae naʻo le taimi faatoa faʻaaoga saʻo.

O le filifiliga o fualaau mo le maʻisuka e maualalo le GI e matua lautele lava, ae o tagata gasegase ua faasaina ona faia ni suamalie, e oo lava mai fualaau aina. O nei mea uma e mafua mai i le mea moni e faapea i le taimi o lenei togafiti togafiti e "leiloa", lea e nafa ma le tafega o le kulukose i totonu o le toto. Ae o le vai patati e faatagaina i le lisi o aso taʻitasi, ae le silia 200 ml.

I fua, o mea nei e faatagaina:

  1. apricot
  2. nectarine
  3. peach
  4. le malamalama
  5. citrus fualaau aina - ituaiga uma,
  6. strawberries
  7. strawberries
  8. fugalaau
  9. lanu
  10. lanu mumu ma le uliuli.

Laʻau Faʻamataʻu Laititi GI:

  • eggplant
  • kapisi - ituaiga uma,
  • aniani
  • kaluka
  • tamato
  • lanumeamata, mumu, logo logo,
  • kāloti (raw only)
  • lentils
  • popo fou
  • moli vao mamago.

I taumafa i aso taitasi, cereals, lea e mafai ona avea o se taumafataga o le taeao poʻo se falaoa mo ipu autu, e le tatau ona faʻagaloina. E mafai ona e kuka falala, karite, karite karite. Ae o le araisa paepae e tatau ona lafoai, aua o lona fuainumera e maualuga atu nai lo le masani faatagaina. O se isi auala sili ona lelei o le a lanu enaena (enaena), o lona GI e 50 PIECES. i le tofo, e le o lalo ifo i le araisa paepae, e na o sina umi (40 - 45 minute) e alu ai.

Ole tele o iʻa ma aano o manufasi e tatau ona filifilia ni gaʻo maualalo, ma aveese le paʻu mai ia i latou. O mea nei e faatagaina:

  1. moa
  2. toso
  3. lapisi o lapiti
  4. lafumanu
  5. moa ma le ate fof,
  6. lafumanu
  7. pike
  8. polu
  9. hake.

O le paleni taumafa mo le maʻisuka e avea ma se faʻamaonia o le suka toto ma puipui le tagata mai mai le faʻaletonu ole inisiua insulin.

O le vitio i lenei tusiga o loʻo talanoa e uiga i aoga o le artichoke a Ierusalema.

  • Faʻaleleia le maualuga o le suka mo se taimi umi
  • Faʻafouina le gaosiga o le inisalini pancreatic

Faʻaaogaina togafiti

O le a le aoga o le atisitoke o Ierusalema mo le maʻisuka ma pe faʻapefea ona faʻaaogaina ipu e faʻavae i luga o le maʻisuka, e manino pe a suʻesuʻe lona aafiaga ile tino. O fua o le laau e faʻaaogaina mo faamoemoega nei:

  • faʻaleleia atili o le pancreas, ate, e pei o le carbohydrate metabolism e faalagolago i ai,
  • toe faʻaleleia o le microflora o le intestinal ma lona faʻamalositino i sene o le peptide gastrointestinal (e faʻamalosia ai le pule faalilolilo o le inisalini i le tali atu i meaʻai)
  • fesoasoani e talepe lipids ma aveese le gaʻo sili atu mai le tino,
  • latou te faʻatonutonuina le galuega a fatugaʻo, faʻamalolo le faʻaleleia ma le maualalo o le toto, lea e puipuia ai faʻafitauli o le maʻisuka,
  • faʻafetai i meatotino faʻasao e puipuia ai le tino o le tino mai le faʻaleagaina e radical free,
  • faʻalavelave le atinaʻe ma le alualu i luma o le atherosclerosis,
  • faateleina le puipuiga, puipuia mai le fulafula,
  • faʻalavelave i le faʻavaeina o pupuni toto.

O mafuaʻaga e faʻamatala ai le mafuaʻaga o tubers o atisoseke ma le maʻisuka e aofia ai foi le malosi e faʻaitiitia ai le mamafa i le taimi o le oona, faʻanatinati le gaogao o gaʻo ma gaʻo mai gaʻo, faʻalauteleina le lagona o sela ia latou inisalini, ma maua ai se aafiaga lelei i le ate glycogen.

Faʻatasi ma seleni ma kāloti

Mo lenei ipu o le ae manaʻomia:

  • seleni aʻa - 100 g,
  • Ierusalema atisisei - 50 g,
  • kāloti - 100 g
  • dill - 20 g
  • fuālaʻau fuālaʻau - kuka sipuni,
  • masima e tofo
  • lemonati - se sipuni.

O fualaau faisua uma e manaʻomia ona kukaina, masima, sasaa i le sua o le tipolo ma le suāuʻu, sosolo faʻatasi ma le otaota i le taimi e tautua ai

Faatasi ai ma kapisi, pepa suamalie ma aniani

Ina ia saunia oe e te manaʻomia:

  • kapisi - 100 g
  • aufana - faga laiti e fa,
  • logo ata - 1 fasi pepa,
  • Ierusalema atisitoke - 70 g,
  • masima - 3 g
  • pasili - 15 g
  • suauu suauu - suauu meaai,
  • apple cider vinegar - o se sipuni kofe.

Tipi le kapeti, faʻafefiloi ma le masima. Tipi le aniani, pepa, faʻafeiloaʻi le atisilisi a Ierusalema poʻo le faʻapipiʻi foi e faʻaaoga ai se faʻataʻitaʻi seia oʻo i le uamea. Faʻafefiloi mea uma, vaitau faʻatasi ma le suauu ma le vineta, ia e galue ma le pasisisi lelei.

Faʻatasi ma beets, kukama, arugula ma sisi

Mo salati, e tatau ona e ave:

  • Ierusalema artichoke - 500 g,
  • arugula - 70 g,
  • kulimi malosi - 50 g
  • sua o le lemon - 5 ml,
  • moli moli - 10 ml,
  • olive suauu - 10 ml,
  • masima - 2 g.

'Otiʻese le atisitoke a Ierusalema, sisi ma kukama i ni fasi manifinifi. E faigofie le faia o lenei mea ma se failautusi. Tipi le lemon ma le moli moli, olive olive, masima masini. Uu le uʻu ma ou lima i ni fasipepa ma tuʻu i totonu o se ipu, fualaʻau ma le sisi i luga. Faʻafefiloi lelei, sasaa ma le faʻalanu.

Vaovao ma mushroom casserole

Mo lenei ipu faʻaaogaina ia oloa

  • Ierusalema artichoke - 450 g,
  • musika - 150 g,
  • riki - 1 ulu,
  • semi-hard cheese - 50 g,
  • o se fuamoa o se mea e tasi
  • greens - 15 g,
  • masima - 3 g
  • suauu manogi - o se sipuni sipuni.

O manaoga o atiseti o Ierusalema e tatau ona faamamaina ma tipi i liʻo. Tipi le aniani i afa mama, ma pulou i totonu o fasi keke. Taʻuni le sipisi, atisiliko a Ierusalema ma pulou i totonu o le tao tao ma masima, masima, faaopoopo le suauu, ufiufi le ipu ma se tapuni poʻo se pepa ma tao i le 180 tikeri 25 minute. Fafasi i le kuka ma le kuka kuka, kuka isi 7 minute.

O le caviar o le fualaau suamalie ma tomato e le mafaamatalaina

E lelei lelei le paʻu o le eleele ma tumutumu e le mafaamatalaina, lea e faaopoopo ai le fiafia i le meaʻai fualaʻau. O le a manaʻomia ai:

  • siama e le maalofia (lanu enaena poʻo le lanumeamata) - 300 g,
  • Ierusalema artichoke - 500 g,
  • kāloti - tasi lapoa,
  • aniani - afa o le ulu ogatotonu,
  • logo ata - 2 fasi vaega,
  • garlic - afa afa (faatasi ai ma le faapalepale i aniani ma garlic, e mafai ona suia i le asafoetida spice),
  • olive suauu - 2 sipuni,
  • masima - 3 g
  • cilantro poʻo le pasesa - 10 g.

O fualaau faisua uma e manaʻomia ona vaʻaia ma tipi i totonu o ni nai cubes (e le sili atu i le 0.5 cm), tipi kokoloti ma le atisiliko ile atinaʻe ma se mea e gaosia. Sasaa le suauu i totonu o se palupa ma fufulu muamua le riki, ona faaopoopo lea o le 20 ml o vai ma isi fualaau faisua uma, faʻapipiʻi ile vevela vevela seia maeʻa faʻamalosi (pe tusa o le afa itula) ma tapunia le tapuni. Afai e talafeagai, ia faaopoopo sina vai laitiiti. A maeʻa le mafanafana, ona tuʻuina lea o fuamoa i totonu o se pesini ma fufulu i le cilantro (pasili). E mafai ona faʻaaogaina o se mea tutoʻatasi pe faʻaaogaina o se saumalie, faʻasalalau i luga o le falaoa mamago.

Falaisa ma lemoni

Mo se meaʻai lelei ma maloloina e te manaʻomia mea nei:

  • uila o le eleele - 600 g,
  • vai - 150 ml
  • lanu mumu po o le lanu enaena - o se sipuni tele ma se paʻu,
  • aniani - se kuata o le ulu,
  • sua o le lemon - o se sipuni sipuni,
  • suauu manogi - o se sipuni sipuni,
  • lemon zest - o se sipuni,
  • driedmarymary - afa o le kofe kofe
  • masima - afa o le kofe kofe.

Sasaa i luga o se sipuni sipuni o le vai ma le suauu i totonu o se uʻamea ma pito i luga, tuu le sipisi, tipi i totonu o ni nai vaʻa ma simmer mo le 5 minute i lalo ole tapuni. Faʻaopopo ni fasi keke o le toso o le tosina o Ierusalema ma e pasi mo le 7 minute. Faaopopo vai, sua o le tipolo ma le masima, aumai i se vevela, ona sasaa ai lea o le araisa. Ona kuka ai lea o le ipu ile vevela vevela mo le 25 minute. Aveese le afi ma tuu le suamalie lemoni zest ma le rosemary. Faʻafefiloi lelei ma tuʻu i luma aʻo leʻi alu mo le 10 minute i lalo ole tapuni.

Ierusalema toisotiko soup

O se suamalie suamalie e faia mai i le paʻu o le oneone e manaʻomia ai se aofaiga maualalo o oloa, aʻo iai sona tofo lelei ma e aoga mo tagata uma e pulea le mamafa o le tino.

Mo le ipu o le a e manaʻomia:

  • Ierusalema atisitoke - 400 g,
  • o le riki o se tasi telē
  • vai - 750 ml
  • kulimi vai - afa afa,
  • masima e tofo
  • opu, seleri - 10 g ia taʻitasi

Otioti le aniani i ni fasi lapopoa, sasaa i luga o le vai vevela ma tuu i lalo faatasi ma liʻo o le atisitoke ile atiseti ile sua masima. Cook i le vevela vevela mo le 15 minute mai le taimi o le kuka. I le faʻaaogaina o se mea e faʻafefeteina ai, sasa le suʻu seia oʻo ina lamolemole. I se mafanafana mafana e faaopoopo ai le kulimi, faʻafefiloi. Auauna faʻatasi ma greens ma fusi mai se paʻu ma le paʻu.

Ierusalema artichoke syrup ma jam

O mea aoga o le laau o loʻo faʻaalia uma pe a faʻaaoga le sipuni e suia ai le suka. O, faatasi ai ma stevia, e aofia ai le suamalie aupito sili ona lelei, talu ai e faaopoopo i le tuuina atu o se mea manaia o mea inu, pusa ma meaʻai, o loo i ai se aafiaga lelei:

  • faaitiitia le kulukose ma le cholesterol i le toto pe a faateleina,
  • faamama avega le fiafia,
  • faʻasaʻo le mamafa o le toto
  • faʻatasi ai ma le faʻaaogaina masani e fesoasoani e aveesea ai le mamafa,
  • faʻaleleia le 'ailaina o otaota, faʻafefe faʻamaʻi.

E mafai ona e faʻatauina Ierusalema artichoke syrup saunia-made or cook it yourself. Ina ia faia lenei mea, fufulu ese ma pi le fatu. Ona tatau lea ona e oloina i soo se auala - i luga o se mea e togiina ai, suāuʻu poʻo se mea e suʻi ai meaʻai, e taia i se mea malosi malosi.

Mai le mea e tupu mai ai, faʻafefiloi le sua, tuʻu le afi vaivai ma kuka mo le 7 minute ma se sefululima minute malolo. O nei laasaga e toe faia seia oʻo ina amata ona vevela le siva. A maeʻa lena, o le 10 mil o le sua o le lemoni mo 100 g uma o le vai ua faaopoopo i ai mo le teuina lelei. Tuu i totonu o fagu fagu ma faleoloa i totonu o le pusaaisa.

Ierusalema artichoke syrup ma apples, plums po o le pumpkin ua faʻaaogaina mo siamu. Ina ia faia lenei mea, ave le afa kilokalama o fualaau aina lelei po o le pikiakin ma le 100 ml o vai i totonu o se ipu tioata ua saunia. Saunia seia uma ona kuka ma tuufaatasi ma le sipuni. Ona sasa lea seia oʻo ina lamolemole, faʻavela mo le isi 5 minute ma le kesi i fagu.

O a mea e kuka ai ma le atisosito o Ierusalema mo le maʻisuka

O le mea moni, o ni ipu eseese e mafai ona saunia mai se paʻu lau. E mafai ona 'ai faʻatasi, falai, uʻu, kuka, ma faʻamago pei o apu. Ae masalo o ipu e sili ona aoga mo se tagata o loo maua i le maʻisuka o sala o le artichoke Ierusalema fou. I le faʻaaogaina o se eleʻele i lona foliga masani, e te faʻasaoina faʻaleagaina mea uma e aoga ma vitamini o le oloa, lea e faʻaumatia e togafitiga vevela. I lalo ifo, ou te tuʻuina atu se filifiliga, i loʻu manatu, o faʻalapotopotoga sili ona faamanuiaina o Ierusalema atisikoke i salakeke.

  1. nisi o togi o atisiliko a Ierusalema
  2. tasi kukama fou
  3. nisi o susulu
  4. greens (dill, pasili)
  5. isi taupou olive olive

Fufuluina fualaau faisua, tipi i ni fasi pepa poʻo ni kopa ma faʻafefiloi ma le suauu olive.

Ierusalema artichoke salad with sauerkraut

  1. nisi o togi o atisiliko a Ierusalema
  2. tasi apu
  3. 200 g sauerkraut
  4. isi taupou olive olive

Fufulu Ierusalema artichoke ma le pele, faʻafefe i luga o se mea faʻapipiʻi. Uu apu ma faʻafeiloaʻi foi i luga o se fatu. Faʻaopoopo sauerkraut, faʻafefiloi ma le suauʻu olive.

Salati "Olaga o le taumalulu"

  1. nisi o togi o atisiliko a Ierusalema
  2. tasi karioti tetele
  3. tasi pulu fualaʻau
  4. greens
  5. isi taupou olive olive

Ierusalemaichokei ma tolotilo e manaʻomia ona faʻapipiʻiina i luga o se fatu. Oti lelei le kukama ma laau. Faʻafefiloi mea uma ma le vaitau ma le suauʻu olive.

O lena mea uma mo au. Ou te faʻamoemoe pe a uma ona faitau le tusiga, o oe, pei o aʻu, o le a suia ou uiga i lenei mea aoga aoga.Ma o le tausaga lenei o le a faʻamalosia ai au mea taumafa i le toisina o atisichoke, lea e aoga e le gata mo le maʻisuka, ae o le aiga atoa foi.

Ou te tuʻuina atu i lou mafaufau nisi faʻataʻitaʻiga sili e faʻaaoga ai Ierusalema artichoke i lenei vitio.

Faatasi ai ma le mafanafana ma le tausiga, endocrinologist Lebedeva Dilyara Ilgizovna

E faʻafefea ona kuka le atisisiko o Ierusalema mo le maʻisuka ituaiga 2

I le tele o faʻamatalaga i luga o le initaneti e uiga i tulafono o falemaʻi mea taumafa mo le maʻisuka, o le artichoke a Ierusalema o loʻo faʻamatalaina toetoe lava o se panacea. E moni lenei mea, ma afai o lea, pe faʻapefea ona kukaina le atisisisiko o Ierusalema mo le maʻisuka?

O isi igoa mo le artichoke a Ierusalema o aʻa ia o le Sun, pulumu sunflower, Ierusalema artichoke, Saina pati, Donip Si

E ui i lea, o le aofia i le taumafataga o tubers, laulaau ma fugalaau o lenei laau ua matua faailoa mai mo le togafitiga o gasegase o le tino ma le fatu cardiovascular, o gasegase mimiti vailaʻau ma vailaau e afaina i le tino, osteochondrosis, gasegase, psoriasis, eczema, mumu ma isi maʻi paʻu.

O le 100 g o le fatu o le puro e aofia ai:

  • proteins - 2.34-3.86 g,
  • gaʻo - mea, manu e oo i le 0.2 g,
  • carbohydrates - mai le 12 i le 17 g (fuafua i tulaga tuputupu aʻe),
  • kalori mea - mai le 64 i le 75 kcal,
  • glycemic index - 50,
  • vitamini - B ma le C (i le tele o aofaiga tetele),
  • elemene o elemene - K, Ca, Mg, Si, P, Fe, Zn,
  • fiber - 12 g
  • 8 amino acids o mea totino,
  • inulin - 16-25% (i le mea malolo malogo).

Taua! O le maualuga o le faasino igoa e le faatagaina Ierusalema artichoke e tu i le ituaiga o oloa i aso taitasi mo le maʻisuka ituaiga 1.

E ui lava i lenei tuufaatasiga ma paleni o vailaau, e le o aofia i le vaega o vailaʻau togafitiga o vailaʻau o togafitiga o Ierusalema ma le faʻamaonia o le soifua maloloina, ma o lo latou faʻaaogaina e oʻo atu i le vaega o isi togafitiga togafitiga. Aisea e masalosalo ai le togafitia o le maʻisuka ma le atisosisiko?

O le atiseti o Ierusalema, o mea lelei ma aʻafiaga o ona fatu mo le maʻisuka e tele lava ina faʻavae i luga o ana tusitusiga:

  • inulin, amino acids, fiber, vitamini ma minerale - manuia,
  • carbohydrates ma glycemic index (50) - leaga.

E toʻatele e fenumiai mataupu o Inisalini ma Inulin, lea e tau atu ai i se manatu sese o le faʻamalolo o meatotino o se paʻu o le eleele:

  1. O le insulin o se hormone e maua mai i ni siama faapitoa i le pancreas. I lona autu, o se porotini o le enzyme, o se tasi o galuega tauave o le tulafono faatonutonu (faaitiitia) o le toto suka.
  2. Inulin o se vailaʻau faʻamalosi o le toega o filifili mole mole o le fructose. O loʻo maua i vaega o Asteraceae ma Campanula, ma o se tamaoʻamea faʻasaina o laau e manaʻomia mo le toe gaosia.

Laʻau o loʻo i ai inulin i ni mea tetele:

  • aʻago o aʻafiaga - e oo i le 45%,
  • o aʻa o elecampane maualuga - e oo atu i le 44%,
  • aʻa o togafitiga faafomaʻi - e oo atu i le 40%,
  • fua o le vao - e oo atu i le 25%,
  • laulaʻau ma laʻau, ulu faʻatoʻa o kapeti - 11%.

Faamolemole ia matau o inulin o loʻo i totonu o fatu o le artichoke a Ierusalema, ma i isi vaega o lenei faʻatoʻaga o lona anotusi e utiuti. O le mea lea, o laasaga o atisiliko o Ierusalema i le maʻisuka o loʻo aofia i totonu o le taumafataga e pei o le tele o meaʻai e gaosi ai fualaau vevela ua faʻaumatia.

Mo faʻamatalaga. O le faia o meaʻai faʻatasi ma inulin, e le o se paʻu o le eleele e tupu aʻe i luga o le gaosiga o le gaosiga, ae o chicory ma tumau, ma i atunuu o loʻo tupu ai agavaʻa, o meaʻai e faia i luga o le agavin, o loʻo i ai tutusa mea faʻamalolo.

O le aoga o le atisisisi o Ierusalema mo le maʻisuka e le o le faʻaitiitia o le kulukose o le toto poʻo le tuʻuina atu o le faʻamaufaʻailogaina o fuainumera o oloa o loʻo 'aina. Ala, e le tupu lenei mea.

  • faatasi ai ma le maualuga o fua o le faʻaaogaina i aso uma o pears mata, o le manava o le manava ma le afaina o le tino, e mafua ai i Rusia o lenei laau na taʻua o Don turnip,
  • I le taimi o le kuka ma le tietie solo, o le toega o le fructose chains e toe faʻafouina i le fuamoa o fuamoa fuamoa, ma o nei ua aofia ai i le vaega o mea suamalie "mea leaga", o lea e sili atu ai le faʻaaogaina o le pia pia, stevia, tuamanine poʻo le cyclamant.

Faʻalogo! O le artichoke syrup o Ierusalema e tele naua mea e maua ai le gaʻo, lea e leʻo toe faʻatusalia e toega, ae o le fructose maualuga. Fomaʻi fautuaina e faʻaaogaina e aveesea ai mea faʻapitoa - inu se ipu vai i le taeao i luga o se manava gaogao i le taeao ma le 3 pata o le siva.

Matou te lisi mea aoga o inulin:

  1. O le taua tele le faʻavaveina o le excretion o le strontium, isi mea matautia matautia ma mea mai le tino.
  2. O le faʻaaogaina umi, sili atu i le 12 masina, e fesoasoani i le faʻaleleia o le masini o le calcium e le ponaivi.
  3. O le asiasiga i aso taitasi e faʻaitiitia ai le cholesterol ma le amonia. Faʻateleina le mamafa o le toto. Faamalosia puipui o toto toto.
  4. E aʻafia ai le atinaʻeina o siama faʻamaʻi i totonu o le manava ma faʻalavelaveina ai le faʻaaogaina o le inumaga. E faʻamaonia le microflora pe'ā uma ona faʻaaogaina mea faʻamaʻi. Faʻaleleia le toto i membranes mucous o le intestinal.
  5. E i ai se lagona faʻaosofia (choleretic) i le gallbladder.
  6. Faaitiitia le lamatiaga o le atinaʻeina o le prostate adenoma.
  7. A faʻaaoga i fafo, e faʻaleleia ai le faʻamalosia o le paʻu o le paʻu.

Manatua! O fualaau o atiseti o Ierusalema e le o aofia ai i le lisi aloaia o vailaʻau mo le maʻisuka. Latou te le faʻatulafonoina kulūkose maualuga ma e le mu ai suka, ae aofia ai i mea taumafa faʻapipiʻi-mea faʻapipiʻi. O tapenaga o inulin e le o aʻafia i le pito i luga o le gastrointestinal tract, ae amata la latou galuega i le manoa lapoa, ma faʻafefeteina le faagaioia o le gaioiga ma le atinaʻeina o lactobacilli ma le bifidobacteria.

E faʻapefea ona faʻaaoga le artichoke a Ierusalema i le maʻisuka?

Auala mo le sauniuni o le meaʻai pi pasi mo le maʻisuka

Matou te faamamafaina atili o le faaaofiaina i aso uma i le taumafa meaai laiti-carb o le pateta Saina e naʻo le gasegase e maua i le maʻisuka ituaiga II ma le le lelei o oso i le maualuga o le toto suka ma tagata i se setete.

E faʻafefea ona kuka Ierusalema atisikoke mo le maʻisuka?

O le taimi e kuka ai le artichoke a Ierusalema e faʻalagolago i foliga ma metotia o le gaioiga:

  • Ierusalema artichoke salamu mo le maʻisuka - faamamaina, tatipisi i nai fasi vaega ma laei i le sua o le tipolo o le a alu 5-7 minute,
  • fufuluina i totonu o ni tamai cubes - 9 minute,
  • kuka kulupu atoa - 12 minute,
  • taoina i le oven - 30-45 minute,
  • suauu moli - pe a ma le 50 minute.

Tip. Mo le maʻisuka, e sili ona lelei le 'aiina o ipu ma le kuka, kuka pipi poʻo sina pulu faila o le la.

O fualaau mo taumafataga faalevaiaso i lalo e mafai ona maua i luga o le upega, ae ona o le masani ai o faletalimalo ua lava le na o le tilotilo i le ata ma le igoa o le ipu.

  • paʻu fatu fatu,
  • fuamoa paʻepaʻe
  • nai lo le masima ma le pepa, lelei.
  • paʻu o le lalolagi
  • seleni aʻa
  • failaʻau
  • aniani
  • togi maualalo, pepa paʻepaʻe, fugalaau manogi.
  • daikon
  • Ierusalemaichokei
  • kukama
  • laei - soya soga ma le sua o le tipolo.

Pe a kuka le totoa atoa, masima le vai, faʻaopoopo peasisi uma, kesi ma le faisua.

A e auauna atu, ia faʻafetaʻi ma le agaalofa i fualaau masani.

Ma i le faaiuga, matou te manatu e tatau ona lapatai atu e mafai e le paʻu o le eleele ona mafua ai le le faapalepale, ma talu ai e aofia ai fualaau o fualaau faisua, e mafai ona avea ma mafuaʻaga o le tali mai o le tino puipuia - meaʻai e maua ai meaai.

O le atiseti o Ierusalema o se punavai o inulin. O le vailaau o loʻo maua ai le uʻamea e fautuaina mo le maʻisuka ituaiga 2. E faʻamaopoopoina le maualuga o le suka i le tino o le maʻi. O fua o le aʻa e faʻamalosia ai le pancreas, fesoasoani i le tino e maua ai le insulin. O le atiseti o Ierusalema o loʻo mauoa i fiber. O le tele o meaʻai e faʻateleina ai le faʻavaveina o gasegase ma fesoasoani ai i tagata gasegase e tau i le mamafa, lea e aafia ai le soifua manuia o tagata e maua i le maʻisuka ituaiga 2.

I le maualuga o le suka i totonu o le toto, o aʻa o le togalaau e faʻatau faatolu i le aso i se foliga masani. O le atisikoke a Ierusalema e manatua ai le tofo o pateta, na sili atu le suamalie ma maualalo i le malo. E fufulu le pi i lalo o se tap, fufulu mai le eleele, ma ufiufi i luga o se fualaʻau. O le masini e faʻafeiloaʻiina i le gaogao poʻo le sana. O le oloa e mafai ona faʻamamaina lelei ma māmā lelei. A uma ona maua, ave se tolusefulu minute minute, ona fai lea o le 'aiga o le aoauli po o le' aiga o le taeao.

Malamalama malamalama
I le maʻisuka, o sapalai suamalie ma ola maloloina ua saunia mai se faʻaopoopoga o vaitamini. O le faʻamafanafanaga o le taumafanafana e aofia ai:

  • radis
  • totoma fou
  • pasili
  • fua o le opu
  • totonugalemu o Ierusalema toatoliko.

Ole tele poʻo le tele ole laʻau vavalaʻau e faʻafefiloi ma gaʻo tipi. Uʻuina i le olive poʻo le suauʻu lili, mea manogi ma le masima masima. O lea e le faʻapogisaina ai le paʻu o le eleele, faaopoopo le 20 ml o le laulau poʻo le apu vailaʻau i le salati.

O le taumafa a se tagata e maua i le maʻisuka e tatau ona eseese. O kukama ma susulu e mafai ona suia i le sili atu o daikon ma kāloti. Fualaau faisua ua pasia e ala i se laulaʻau lauʻau, ua faaopoopo laulaʻau e faʻaleleia ai le palatala ma faʻamamaina le ipu ma vitamini. O se meaʻai manogi o le a faʻaalia faafetai i le cilantro, pasili ma le basilisi fou. Fualaau faisua e faʻaaogaina faʻatasi ma le suauu manogi. O sauʻai e aofia ai meaʻai manu e le aofia ai i le taumafa a se tagata e maua i le maʻisuka.

Nai lo faʻamaʻaloga leaga, ua saunia se salati suamalie. O se suamalie maloloina e aofia ai mea faigofie:

  • pulu mumu mumu
  • uʻu lau
  • kāloti
  • sua suamalie fou suamalie,
  • olive suauʻu mo le faʻaleleia.

E leai se suka poʻo se meli e faʻaopoopo i le ipu. Nai lo mea suamalie, tuu fasi pepa o strawberries, paʻu paʻu poʻo fasi keke faʻi. Ae e mafai ona e faia faatasi ma kāloti ma apu, e faapipiiina i luga o se fatu. Afai e te manaʻo e fai le salatiga sili atu piquanti, e tatau ona e faʻaopopo i ai se ituaiga o laau ma se pine o mea manogi. Mo se faʻataʻitaʻiga, masini malogo po o se pepa uliuli.

I le taumalulu, pe a leai se susulu poʻo ni kukama fou, e faʻafefiloi le atisikoke o Ierusalema ma sauerkraut. O mea e faʻapipiʻi ai laʻau mumu lanu meamata, kāloti mata ma fulufulu o aniani aniani. O le faʻataʻitaʻiga lona lua o le salati e aofia ai beets kuka, pi, paluga eleele ma le malulu o suauʻu fuālaʻau.

Meaʻai
O le atiseti o Ierusalema e lelei i le mea e tusa lava pe faʻamalosia le vevela o le a leai se aoga o mea aoga. O latou aʻa o fualaau aina suamalie e mafai ona taulimaina ni galuega se lua i le taimi e tasi: latou te fesoasoani e tau le fiaʻai ma faʻaitiitia le maualuga o le suka i totonu o le toto.
O se ipu faigofie ma faamalieina e saunia mai:

  • 500 g o le ele,
  • 4 tbsp. l susu susu
  • 2 fuamoa
  • 100-150 g semolina.

O le aʻa o le aʻa, fufulu i lalo o le tap, ua solo. E sili atu le vave ona ulaina le mea faigaluega faatasi ai ma se mea e gaosia. O le masini e pisi laitiiti, aveeseina o le sua tele, ma salalau i luga o se pusa muamua, kuka i le pata poo le suauu olive. Sulu i lalo o le tapuni seia oʻo i le afa kuka, faʻafefe malie ma sasaa fuamoa na sasaina. Vaitaimi i le susu ma faʻamaʻu i le semolina. E tuʻuina atu i se pepa tao e ufiufi i le pepa palapala ma tuu i le ogaumu mo le afa itula poʻo le 35-40 minute. Fafaga le atisikoke Ierusalema i le 180 tikeri. Ave ese pe a aliali mai le paʻu auro. Auauna faʻatasi pe faʻatasi foi ma se ituaiga falanisi. E mafai ona e sasaa atu i yogurt e le o faguina, ae le o le kirimigi oona poo le mayonnaise.

E saunia foi le suamalie ma le malu mai le:

  • 'auʻamu fou ma salifi - 200 g ia taʻitasi,
  • Ierusalema atishoke - 600 g,
  • suamaʻi lemu-maualalo - 50 g,
  • aniani - 1 pc.,
  • fuamoa - 1 pc.,
  • moa fualaʻau - 30-40 ml,
  • falaoa.

O le a e manaʻomia foi mea manogi ma masima, aua a aunoa ma ni mea manogi, o le a faʻaaogaina le ipu.
Muamua, o keke sipuni po o afa mama e falai i totonu o se apa. Ma, o maso masimalie ma pulou fou e pasese ese. O vaega e aumaia i le afa-saunia, ona faʻafefiloi, faʻapipiʻi sina vai i totonu o le koneteina ma sisi mo le 3-4 minute.

A o le aniani o aniani i totonu o se apa, o le a fufulu le atisisisi a Ierusalema i le vai inu. O le pito i lalo e sili atu i le masima, ae e taua le aua nei faʻaalu i mea manogi. E suavai le suavai ma ua liua le fua o le aʻa ma avea ma se lamolemole, e faʻafefiloi ma se moa mata. Faʻaopopo le mashroom mass i le lau o le oneone, faʻafefiloi.

O le paʻu ua tuʻuina atu i se masi fuga ma le pata faʻamamaina. O le pito i lalo e faʻasusu i falaoa. O le mama o masofo ma puʻu oneone e faʻavasegaina. O le mea mulimuli e kukaina le kulimi, ina ia maua ai le puluvao i le mea e fai ai le meaʻai. Ua tunu le ipu mo le 25 minute, liliu ile oven 180 tikeri. Auauna i le vevela ma le malulu.

Ierusalema artichoke casserole ma musulimu ma le siisi e le sili atu i le tasi le taimi i le vaiaso. E mamafa tele ma maualuga-kalori, o lea o le mamafa i luga o le pancreas e faʻapupula.

Uluai vasega ma pasta mo sandwiches
O le suamalie suamalie, e faaosofia ai le gaosiga o le inisalini, ua saunia mai vao vao. O se laulaau lanu meamata ua totoina mo 2-3 minute i le sua vai e aveese ai le oona. Ona tipiina lea ma le faʻalanu i ni fasi ie manifinifi. Vaʻaia, fuga le siʻi, tipi i afa mama, ma faʻaopoopo 1 tbsp i le laei. l saito po o falaoamata sana. Ina ia faafaigofieina le ipu, e mafai ona e aveina le eleele oatmeal.

O faʻamaʻi e tipiina i totonu o faʻamaʻi manifinifi ua fefiloi ma gutu. Sasaa i totonu o le afu lea e paʻu ai le upega. Faʻaavanoa lemu ma mimita mo le 15-20 minute. O fasi apa o le vaitafe po o le sami, e 2-3 pi o allspice ma le afa o le bay bay ua faaopoopo foi i le suamalie. Sasaa le aniani i totonu o le ipu 5 minute aʻo leʻi aveeseina mai le ogaumu ina ia le faʻafefeteina ma faʻamalulu le laei.

Afai o se tagata e maua i le maʻisuka e manaʻomia le aveesea o le mamafa, o le kuka mai mea taumafa mai Ierusalema atishoke ma seleni o le a fesoasoani. Muamua kuka le moa moa. O lea e leʻo faʻapitoa ma vaivai, e tatau ona aveese le paʻu mai aano o manu. O le vaega muamua o le vai lea na kuka ai le fatafata po o le ogavae ua faʻamaligi. O le faga lua e vavae ese mai le moa ma tuʻu i totonu o le ogaumu.

A o sauniuni le faavae mo le sua, i se isi mea falai e tatau ona e falai ma aumai i se tulaga vaivai le faʻafefiloi o lau o le eleele ma seleni aʻa. O fua o le seleselega e maua i tutusa tutusa ma tipi i totonu o faʻamau tetele. I se auala tali tutusa, filifili le aniani. O le fualaau faisua ua sasaaina i totonu o se pani ma le susu, ma ua faʻafefiloi i le faʻafefiloi o laʻau faʻaiʻu ma le paʻu uliuli po o le pepa mūmū, faʻafefe ma tuʻu i le vevela o le 180 tikeri. Ave i fafo pe a uma le 15 minute, faʻavevesi faʻatasi ai ma se faʻaleleia seʻia oʻo ina faigofie. E faʻapipiʻi faʻamalosi mea fuʻa i le ipu ma le kulimi kulimi.

E le o tagata gasegase uma e maua i le maʻisuka latou te mananao e ave se vevela ma a latou meaai muamua. Aua o tagata faapena na o mai ma le popo ma le vaitamini paʻu mai le ele. E aofia ai:

  • sina iʻa lanu mumu - 100 g,
  • susu kulimi - 3 tbsp. l.,
  • Ierusalema atisitoke - 100 g,
  • garlic - 1 ulu,
  • susu-susu susu - 100 g.

O le salmon po o le salmon e mafai ona suia i se paketi talatala po o se hake, ae sili atu ona lelei le fufulu o le vaega. Paʻu o le eleele, sisi ma le fusi salu ua tipiina i totonu o ni nai pusa. Paina ma le keke. E sili atu le vave ona faʻapipiʻi mea uma i totonu o le pesini toto, vaitau ma le yogurt ma faʻafeiloaʻi i se masini tutusa. Mo se lanu matagofie ma se manogi manaia, o soʻo seisi e faaopoopo i le paʻu. Pasili, cilantro, ma le basil o le a faia. Ua salalau le masini i se mea manifinifi i luga o le paʻu uliuli po o le keke. Sandwiches ma le artichoke a Ierusalema faamalieina le fiaʻai ma faʻaolaina le gaosiga o le inisalini.

Faʻatasi ai ma le maʻisuka, e aoga tele le inuina o le suasusu mai le ele. 150-300 ml i aso uma ao leʻi oʻo i le taeao po o le aoauli. E mafai ona faʻafefe le vai i vai faʻafefeteina, faʻafefiloi ma le karuti poʻo le apu o le apu, ae naʻo le natura. Faʻasaina i le suka poʻo le meli e faʻasaina.

Ina ia puipuia i latou lava mai i faʻafitauli e mafua mai i le maʻisuka, e maua le sua i le tautotogo ma le autumn. O le umi o togafitiga e faʻaleleia ai le pancreas e 7-10 aso.

I le taumafanafana, pe a maʻi le tino i le faʻamalaina, latou te faia ni lauti mai le atisetisima Ierusalema. I le afiafi, sasaa le 100 g o fualaʻau matala mata matala i se vevela. Faʻatasi ma lua ipu vai inu. Faʻaosooso i le po atoa, ma fufulu i le taeao ma vaevae i ni vaega.

I le autumn, e fautuaina e fai se avanoa mo le lauti vailaau. E tipiina le paʻu o le areto i ni fasi ie manifinifi ma faʻamago i totonu o le ogaumu poʻo lalo o se faʻavaa.O le mea taua e tatau ona puipuia mai le la, e mafua ai ona faʻaaoga uma vaega taua. O mea ua uma ona maeʻa o eleele ma sasaa i totonu o se ipu tioata poo se palasitika. O se vaiinu e faʻaitiitia ai le suka toto ua saunia mai le 1 tsp. lauti ma lauti vai inu. Ia faʻamalosi e tusa ma le 20 minute. Fainu i le tolu aso i le aso ao leʻi 'ai.

I totonu o le maʻisuka, o loʻo faʻaaogaina foi maʻau o le atisosisi o Ierusalema. E seleseleina, mago ma fufulu i luga o le taga. Fua le 1 tbsp. l avanoa ma momotu i se vai vevela 500 ml o le vai kuka. Inu pe a uma le 2-3 itula. O le meli, suka ma isi mea suamalie e le tatau ona faʻaopoopoina i le artichoke o Ierusalema.

E le gata i le lauti e suia ai pears, ae o le faletusi foi. O fuālaʻau e mulumulu lelei i lalo o le tap, finasisi ma sasaa i vai inu mo le 4 minute. Ua faʻamaligiina le vai, ua faʻamago le pulumu i luga o se solo pepa, ona falai lea i totonu o se pani. E lelei le ave o ipu ma le non-stick, ona e le mafai ona e faʻaaoga fualaʻau poʻo le pata. E faʻamalosi pea faʻaauau pea ma faʻamautinoa latou te le ufiufi ma susunuina. Pe a faʻamago le tino ma faʻaititia le voluma, e sasaa atu i totonu o se mea e teu ai le kofe. O le paʻu o loʻo teuina i totonu o se pu ma ua vaelua tutusa pei o le kofi vave.

O le atisikoke a Ierusalema ua suia i pateta. O faʻalaʻau aʻa e faʻapipiʻiina i soupisi, tao i totonu o le folas ma sautotogi i le suāuʻu fualaʻau. E fefiloi paʻu o le eleele ma le broccoli, pi pia, pi talavou ma le talo. Lave i le faaopoopoina o le vai poo le tomato. E fesuisuiai ma le soifua maloloina.

I le maʻisuka, e le fautuaina le suka. E faʻatagaina le meli, ae na o ni vaega laiti, e le silia le 50 g i le aso. Ierusalema artichoke syrup ua faaopoopo i le lauti, kofe ma isi meainu e avea o se mea suamalie. E le faigata le kukaina:

  1. Galu 1.5-2 kg o le aʻago o aʻa laau. Somi le sua.
  2. Liligi le vaiinu i totonu o se pani ma se vaʻaiga loloto, tuʻu sina vevela vevela.
  3. Muamua i le 45-50 tikeri. E le mafai ona sili atu i luga o vitamini ma minerale e le o ese mai le mea faigaluega.
  4. Lave le siva o le lumanaʻi mo le 10 minute. Aveese ma malulu, ona toe faʻavao lea o le ogaumu.

O le suamalie suamalie o le sua mai le peina o le eleele e vevela i le tele o taimi. O se vaega o le mea faigaluega e tatau ona faʻaalu. O le ava o le a mafiafia ma mata, foliga tutusa ma le meli. O le sua o le suamoni o nisi taimi e faaopoopo i le siva e avatu ai se tofo inu. O le suauu atiseti o le atiseti o Ierusalema o loʻo teuina i totonu o se fagu tioata ma se tapuni ufiufi.

E tusa lava pe o le fala o loʻo fautuaina e fomaʻi. O le mea moni, e le fofoina le maʻisuka, ae o le a faʻaleleia le tulaga o le pancreas ma le manuia o le maʻi. O le mea autu o le kukaina o soupeti, salakeke ma mea e gaosia mai le artichoke o Ierusalema i le itiiti ifo i le 3-4 aso i le vaiaso, ona maua ai lea o le maualuga o le suka i se maʻi e maua i le maʻisuka ituaiga 2.

Vitio: eleʻele eleʻele (Ierusalema artichoke) - mea aoga


  1. Gurvich, Mikhail Diet for diabetes / Mikhail Gurvich. - M.: GEOTAR-Media, 2006. - 288 p.

  2. Viilma, Luule Diabetes / Luule Viilma. - M .: Publishing House AST, 2011. - 160 p.

  3. Gynecological endocrinology. - M.: Zdorov'ya, 1976. - 240 p.

Sei ou faailoa atu au lava ia. O loʻu igoa o Elena. Sa ou galue o se endocrinologist mo le silia ma le 10 tausaga. Ou te talitonu o aʻu nei o se tagata tomai faapitoa i laʻu matata ma ou te manao e fesoasoani i tagata asiasi uma i luga o le saite e foia ai galuega faigata ae le o galuega. O mea uma mo le 'upega tafaʻilagi e aoina ma faʻapipiʻiina ma le faʻaeteete ina ia mafai ona faʻamatala atu le tele o faʻamatalaga talafeagai. Aʻo leʻi faʻaaogaina mea o loʻo faʻamatalaina i luga o le upega tafaʻilagi, o faʻasalalauga faʻatagaina ma tagata tomai faapitoa e manaʻomia i taimi uma.

Faatoaga aoga

Muamua, e tatau ona gauai atu i le mea moni e faapea o le toisina o le artichoke a Ierusalema, e pei o aʻa o le aʻa, e aofia ai inulin. O lenei vailaau e taua tele mo suʻe suka. O le mea taua o lenei inulin o le mafai lea ona faatumauina lana lava microflora. E i ai se aafiaga lelei e le gata i le galueaina o le gastrointestinal tract, ae faapena foi ile tino atoa. Ua talitonu le au atamamai o le vaega na fesoasoani e fesoasoani i le fausiaina o le puipuiga, ma e mafai ai foi ona tau le tau faasaga i le tautoulu ma le tautotogo o le pisapisao po o isi faamaʻi.

E tutusa le taua o le gauai atu i le mea moni e le oi ai le suka. Nai lo lena, o gaʻo, e pei o le fructose, e mafai ona maua ai le suamalie masani i tubers. Talu ai ona o nei mea uma, e le o se mea e ofo ai, o le oloa na tuʻuina atu e le faʻavevesiina ai le maualuga o le suka o le toto. I le faʻaopoopoga, o le malosi o le malosi o ia ituaiga o meaai o loʻo aoteleina mai i le fualaau fualaau. Mo le mafuaʻaga ua faʻaalia, o le fiaai malosi o sosoʻo o le tino o le tagata e mafai ona faʻatonutonuina e aunoa ma le inisalini, e tusa lava pe maua se ituaiga lona lua o le maʻisuka.

E le gata i lea, ou te fia tosina atu i le mea moni e faapea o taumafa o atiseti o Ierusalema e aofia ai le vitamini A. O loo i ai i totonu o fatu fatu e sili atu ona taua na i lo oloa e pei o le uka ma kapiti. O le manatu o galuega vaaia i le maʻisuka ua matua mafatia tele lava, o le a avea le atisikoke ma Ierusalema ma mea e puipuia ai le soifua maloloina. Peitai, e taua le iloa o mea uma e uiga i le faʻaaogaina o le artichoke Ierusalema ma le maʻisuka.

O se vaega tele o fiva natura e mafai ai ona faʻalelei le nofoa.

E le gata i lea, o le mea lea e mafai ai ona faʻaumatia se tele o toxins i le tino ma faʻaumatia ai mea laiti o le ketoacidosis. O nisi faʻamatalaga e uiga i le faʻaaogaina o le artichoke a Ierusalema mo le maʻisuka e tatau ona gauai faʻapitoa.

E sili atu i togafitiga

Faʻafesoʻotaʻi le vailaau faʻapitoa e aofia ai le artichoke a Ierusalema i le nutrition algorithm e le gata mo i latou o loʻo maua i le maʻisuka, ae faʻapea foi mo tagata e soifua maloloina lelei. E faia lenei mea e fai ma puipuiga e puipuia ai le faʻavae o le maʻisuka. E tatau ona gauai atu i le mea moni e faapea:

  • pe a oʻo atu se vailaʻau i le vaega o le manava o le tagata, e amata ona malepe i lalo i le fusi. E naʻo le maeʻa lenei mea, o le vailaʻau e faʻafefiloi i totonu o le toto, e aʻafia ai i totonu o sela o mea uma o meaola,
  • o le taunuuga masani o lenei mea o le faʻamaonia lea o le faʻaleleia masani o sela ma le tino atoa ma le malosi uma,
  • afai e maua e se tagata le maʻisuka ituaiga 2 e aunoa ma le manaomia mo le inisalini, e mafai ona ia faia soʻo se togafitiga puipuia. I le tele o mataupu, o loʻo faʻaaogaina i le faʻamautuina ma le faʻaitiitia o le maualuga o le suka i le toto e ala i le faʻalauiloaina o lenei aʻa i totonu o le taumafataga.

O le mea lea, o aoga o le atisikoke ile Ierusalema ma le maʻisuka e taua tele, aemaise lava pe afai e te 'ai i taimi uma le oloa. O se taunuuga o lenei mea, o se tagata lemu, ae lelei tele ma faasolosolo ona toe faʻafoʻiina le tikeri maualuga o le gasegase o siama i le inisalini. I le faaopoopo atu i ai, o le faʻaaogaina o le atisisisi o Ierusalema mo le maʻisuka e lelei ona e mafai ai ona faʻalauteleina le gafatia e gaosia ai le hormone na tuʻuina atu e le pancreas.

Tusia masani

O le lelei o lenei aʻa o le aʻa e mafai ona faʻaaogāina e le gata i le faʻanoanoa, ae faʻapea foi i le muaʻi kuka. Aʻo leʻi faʻaaogaina e avea o se vaega o soʻo se ipu mo le maʻisuka ituaiga 2, e fautuaina malosi le atisosisi o Ierusalema e faʻamamā. O lenei mea e tatau ona faia faʻatasi ma le fesoasoani a mea e le o ni metallic objects. E mafua lenei mea ona a oʻo mai le fesoʻotaʻiga ma luga o metals, o le oloa e leiloa se vaega o ona uiga aoga. Sela poʻo ni naifi laupapa e talafeagai mo lenei mea.

E toʻatele tagata atamamai e fautuaina le inu o le vai lea o loʻo faʻasaoina atoatoa ai meatotino a le Ierusalemaicho. E talafeagai le faʻaaogaina o se igoa fou ma le sili atu i le afa itula ao le i taumafa. Afai tatou te talanoa e uiga i le faʻaaoga pea, e fautuaina e faʻaaoga le inu i aso uma, ae le silia 200 ml.

Mo le tele o tausaga sa ou suʻesuʻeina le faafitauli o DIABETES. E mataʻu pe a oti le toʻatele o tagata, ma sili atu ona le atoatoa ona o le maʻisuka.

Ou te faanatinati e taʻu atu le tala fiafia - o le Endocrinology Research Center o le Rusia Academy of Science Sciences ua mafai ona faʻatuina se vailaau faʻamalosi e puipuia atoatoa ai le maʻisuka. I le taimi nei, o le aoga o lenei vailaʻau o loʻo latalata i le 100%.

O le isi tala fou: o le Matagaluega o le Soifua Maloloina ua malupuipuia le taliaina o se polokalame faapitoa e totogi ai le tau atoa o le fualaau faasaina. I Rusia ma le CIS atunuu o le maʻisuka muamua Iulai 6 mafai ona maua se fofo - TUSI!

Mo le mauaina o taunuuga sili atu ona taua, e mafai ona faʻamavae i totonu o le faʻavae o se tasi ituaiga vasega.

Afai e leai se avanoa e saunia ai le suavai mo le maʻisuka ituaiga 2, e matua fautuaina lava e aua le teena togafitiga. I lenei tulaga, e matua fautuaina lava e faʻaaoga le lua poʻo le tolu fasi pepa o fualaʻau mata matala 30 minute ao le i ai meaai, e aunoa ma le fafagaina aʻo leʻi leva. O le auala lenei o le a sili atu ona aoga le togafitia o le maʻisuka.

O se tasi o fua pito sili ona faigofie i le faiga o le kuka o se sala fou o le artichoke saito. E le gata i lea, o ona lelei e matua faigofie tele i le sauniuniga. O mea taua e pei o le atisichoke o Ierusalema, fufuluina o fuamoa, o le aniani e faʻaaogaina e saunia ai le salati. E le gata i lea, e tatau ona e faaopoopoina le kukama fou, tasi le apu, faapea foi ma laau ma masima poo le pepa e tofo ai. O nei mea uma e tatau ai ina ia mafai ai ona iloa lelei pe faʻapefea ona kuka le artichoke a Ierusalema.

Ma le isi, o le ae manaomia le matauina o le faasologa lenei o gaoioiga: ave ni fua o le artichoke a Ierusalema ma fufulu lelei i lalo o le vai tafe. Ona faʻaaogaina lea o vaega nei mo le maʻisuka i se solo, faʻamamaina ma taʻe. Ma, i le salamu o le atisisisi a Ierusalema, faʻaopoopo i ai le fuainumera o kukama fou, fuamoa e fufulu, aniani ma isi mea.

E taua tele le faʻaaogaina o le suāuʻu olive e pei o se laei, lea, e le masalomia, o le a aoga mo tagata maʻisuka taitoatasi. E mafai ona e 'ai i se mea masani i aso uma, ae e fautuaina malosi e faʻaaoga mea fou mo lenei mea.

Tuua Lau Faamatalaga