Succinic acid sugar treat treatment

O le gincing o le protein o se tasi o faagasologa o le soifua matua. O nisi faʻamatalaga e uiga i le glycation e mafai ona maua i totonu o le tusiga: "Puipuia ole glycation - matua o le tagata" poʻo le faʻasino:

  • www.rmj.ru/articles_6547.htm

O aʻafiaga o le glycation e mafai ona maitauina i luga o le paʻu e pei o salu ma mataʻumi. O le tele o faʻamaʻi matautia, mo se faʻataʻitaʻiga, faʻamaʻi o le cardiovascular system, e masani ona tulai mai ona o le glycation.

O le Vitamin B6 e mafai ona faʻalavelave faʻalavelave i le faʻavaeina o fua o le glycation. O le ituaiga sili ona lelei o Vitamin B6 o le pyridoxal-5'-phosphate. I suʻesuʻega, o le tasi ituaiga o vitamini B6 (pyridoxamine) na faʻaalia ai le gafatia e taofiofi ai le glycation 6 taimi sili atu le malosi nai lo le metformin. Ma o le pyridoxal-5'-phosphate e faʻafaigofie ai ona fa 4 ma o le inhibitor glycation pito sili ona malosi na iloa e i matou.

Lisi Suesuega:

O le maualuga ole laʻau fautuaina o Vitamin B6 (pyridoxamine) e 20 mg i le aso, ma Vitamin B6 (pyridoxine) e lalo ifo i le 10 mg i le aso. Ole vailaʻau matautia o Vitamin B6 (pyridoxine) e 30 ma sili atu (o le avanoa e le mafai ona suia le faiʻai faiʻai), e ui o le FDA e mafai ona oʻo atu i le 100 mg i le aso. O le vailaʻau oona Vitamin B6 (pyridoxamine) e 250 mg, ae mafai foi ona maualalo. O meaai e pei o pi (0.9 mg i le 100 g), soya (0.85 mg i le 100 g) ma le meli (0.8 mg i le 100 g) e aofia ai le tele o vitamini B6.

Lisi Suesuega:

Ae peitai, i le aso 22 o Aokuso, 2017, na lolomi ai e le au saienitisi saienitisi se suesuega na faaalia ai mo alii, o le umi ma le faifaipea o le faaaogaina o le vitamini B6 i se fua o le sili atu i le 20 mg i le aso e faateleina ai le lamatia o le kanesa o le pulumu i le 30-200%, e fuafua i le fualaau. Ae o lenei mea o se suʻesuʻega mataʻituina, ma o le tele o suʻesuʻega suʻesuʻega o loʻo faʻaalia ai le puipuiga o le vitamini B6 e faasaga i le kanesa (vaai i le kalafa i le agavale ma sootaga i suʻesuʻega o loʻo i lalo)

Lisi Suesue:

O le vitamin B6 e faʻasalalau ai faʻamatalaga o le gene ma atonu e aʻafia ai le fua o le matua.

O le vitamin B6 e aʻafia i le gaioiga o le methylation. O lona uiga, e faalagolago ia te ia pe faapefea ona gaoioi le tino o le tino. Ae maise lava i taimi o le matua, pe a oʻo ina le toʻa le genome, o le Vitamin B6 e matua talafeagai lava. O le le atoatoa i le faiga o le methylation e mafua ai le matua matua o se tagata, tumutumu o gasegase, faamai o le cardiovascular system. O nisi faʻamatalaga e uiga i le methylation ma le vaega o le Vitamin B6 i le methylation e mafai ona maua i le tusiga: "Fesoasoani o vaega o le methyl ma le matua o tagata."

O le Vitamin B6 e mafai ona faʻaititia ai le lamatiaga o le maua o tumaʻi pipisi.

E tasi le ituaiga o vitamini B6 (pyridoxine) e faʻapipiʻiina ai le mumū i le kolone, faʻaititia ai le lamatiaga o le kanesa colon.

Lisi Suesue:

O le Vitamin B6 e faʻaosoina foi le protein P53, lea e faʻaosofia ai le faʻaleagaina o le tino o le tino.

Lisi Suesue:

O le magnesium e faʻaitiitia ai le soifua maloloina mai mafuaʻaga uma e 34%

O se faʻataʻitaʻiga o le falemaʻi na faʻaalia e faʻatusatusa i tagata e faʻaaogaina sina magnesium ma maualalo le maualuga o le magnesium i le plasma toto, o tagata e sili ona maualuga le maualuga o le magnesium i le plasma toto ma o lona maualuga aupito maualuga na maliu e 34% - o lona uiga, e 34% le maualalo o le soifua faaletino mo mafuaʻaga uma.

Lisi Suesue:

O le matua e masani ona fesoʻotai ma le magnesium. O le faʻasalaga o le magnesium i le plasma toto e faʻaititia i tausaga.

Lisi Suesue:

Le lava le taimi o le magnesium i le serum (O le magnesium e filifili ma le tele e faʻaaogaina

O le citesi o le magnesium o se tau e le taugata o magnesium soluble ma le maualuga o le bioavailability. O le oxide o le oxide o loʻo i ai le mea e sili ona maualalo i le ola. E le gata i lea, o le oxide polide e le mafai ona solu i le vai.

Lisi Suesue:

  • www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/11794633
  • www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/2407766

O le maualuga o le bioavailability o le magnesium citrate ua faʻamaonia e le iʻuga o suʻesuʻega faʻataʻitaʻi ma suʻesuʻega faʻatekinisi. I le au volenitia maloloina, o le faateleina o le magnesium pe a uma le mamafa o le 25 mmol o le magnesium e sili atu le maualuga i le magnesium citrate nai lo le magnesium oxide. E le pei o suauu le oona, magnesium citrate e le afaina ai le mucous membrane o le gastrointestinal tract ma o loʻo faʻaalia e sili atu le faapalepale. O le faʻaaogaina o le magnesium citrate e taʻitaʻia ai foi le sili atu o le manava o le magnesium ma le faʻaitiitia o le eletise o le manava pe a faatusatusa i le magnesium lactate ma isi ituaiga o le magnesium.

Lisi Suesue:

O le maualuga o le fua o le magnesium citrate mo tagata matutua o le 350 mg i le aso o le elemene (mama) magnesium e tusa ai ma US National Institutes of Health (300 mo tamaitai ma le 400 mo alii). Maota o le magnesium e oʻo atu i le 12% mama magnesium. Ma o lona bioavailability e tusa ma le 40%. 2300 mg o le magnesium citrate e naʻo le 300 mg le mama magnesium. O le mea lea, o le maualuga o le fua o le magnesium citrate mo fafine e 2300 mg, ma mo tane 3000 mg. Ae o fua pito sili ia. Mo le faʻaauau ona faʻaaogaina, o le fualaau e tatau ona maualalo.

O le magnesium citrate (300 mg i le aso) e faʻaitiitia ai le lamatiaga o maʻa fatuga.

Maota o le magnesium i se fua faatatau o le 375 mg i le aso faatasi ai ma le 20 mg o le vitamini B6, e avea o se faaopoopoga i pepa o fualaau, e aoga mo le puipuia o maʻa fatuga. O le mea lea, i tagata na mauaina le placebo, o fatu fatu fatu na fatuina i le 3 tausaga i le 63.6% o mataupu. Ma oi latou na mauaina le magnesium citrate - naʻo le 12.9% o mataupu. O lona uiga, o le magnesium citene na faʻaitiitia ai le lamatiaga o le toe foʻi i le 85%. Naʻo le magnesium citrate ei ai lenei mea, ae le o isi ituaiga magnesium.

Lisi Suesuega:

  • www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/9366314
  • www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/24955227

Faʻafefea ona faʻaaoga le magnesium e taofi ai le fausiaina o maʻa fatugaʻo fou:

  • 618.43 mg o le magnesium citrate (100 mg o le mama magnesium) + 5 mg o vitamini B6 3 taimi i le aso mo le 2 masina.
  • O le 618.43 mg o le magnesium citrate (100 mg o le magnesium mama) + 5 mg o le vaitamini B6 2 taimi i le aso mo le 6-12 poʻo le sili atu masina e tausia. I iloiloga, o togafitiga faʻapitoa e tatau ona faʻaitiitia le maualuga o oxalates i le urine.
  • O le faʻaopoopoga o le citate citrate ina ia puipuia ai maʻa fatuga na o na o gasegase maualalo le potassium, pe mo i latou e ave togafitiga thiazide - faʻamaoni - a leai e le mafai.

Maota o le magnesium (100 mg i le aso) e manaʻomia mo tagata gasegase e faʻaaoga togafitiga thiazide

E maualalo le maualuga o le magnesium pe a faʻaaoga togafitiga thiazide ma furosemide i tagata mamaʻi ma le toto maualuga, ma i le 19% o tagata pe a mavae le 3 vaiaso o le faʻaaogaina o togafitiga. I suʻesuʻega, o le magnesium citrate na oʻo atu ai i tulaga masani o le plasma i ia tagata.

Lisi Suesue:

Auala e faʻaaoga ai le magnesium i le togafitiga o togafitiga thiazide:

618.43 mg o le magnesium citrate (100 mg o le magnesium mama) + 5 mg o vitamini B6 - 1 le taimi i le aso, faapea foi ma le potassium citrate (400 mg i le aso), mo le taimi atoa e faaaoga ai togafitiga.

Maota o le magnesium (100 mg i le aso) e faʻaitiitia ai le faʻavasegaina o vailaʻau ma maualuga le maualuga o le uric acid.

O le faʻavasegaina o vaʻa toto e faʻamaʻaʻa ai toto toto, lea e oʻo atu ai i le faʻaopoopoga o le mamafa i luga o totoga - e aofia ai le fatu, aʻafia ai ona vaega, lamatia ai le ola. Ma o le magnesium citrate e faʻaleleia ai le gaioiga o le gasegase vascular (o le mafuaaga autu o le atherosclerosis o vaʻa) i tagata mamaʻi e maua i le faʻamaʻi toto. O le maota o le magnesium pe a faʻaogaina faʻatasi ma le potassium citrate o se meafaigaluega sili ona lelei e faʻatatau i le fuafuaina o vascular, e oʻo atu ai i le atoaga o le toe faʻaleleia o le telefellular homeostasis o minerale ma le uric acid - i totonu o pua.

Lisi Suesue:

E faʻapefea ona ave le magnesium citrate faʻatasi ai ma le faʻatulagaga poʻo le arrhythmia:

618.43 mg o le magnesium citrate (100 mg o le magnesium mama) + 5 mg o vitamini B6 - 1 taimi i le aso, faapea foi le potassium citrate (40 mg i le aso) mo le 3-12 masina.

O le magnesium citrate (300 mg i le aso) faʻaleleia le faʻaaliga ma toe faʻafoʻi le tafe toto i glaucoma ma i gasegase e maua ai le toto.

O le magnesium citrate e faʻaleleia le faʻaaliga ma toe faʻafoʻi le toto o toto i tagata gasegase e pei o le glaucoma (glaucoma ma le malosi o mata).15 gasegase na mauaina le 300 mg o le elemene magnesium i le aso (o le 2,300 mg o le magnesium citrate) mo le masina e tasi, togafitiga ma le magnesium o loʻo taʻitaʻia i le faʻaleleia o le toto toto ma le faateleina i le nofoaga o faʻafanua

Lisi Suesue:

Faʻapefea ona faʻaaoga le magnesium i le togafitiga o le glaucoma:

618.43 mg o le magnesium citrate (100 mg o le magnesium mama) + 5 mg o le vaitamini B6 - 2-3 taimi i le aso e avea o se vaega o togafiti togafitiga, mo le 3 masina.

Magiteium Citrate (300-600 mg i le aso) e faʻaitiitia ai osofaiga o le migraine

O le aʻafiaga o le magnesium citrate (600 mg / aso mo le 3 masina) na suʻesuʻeina i le 40 tagata gasegase i migraine e aunoa ma se maliliega. Sa i ai le faaitiitia o le tele o le faoa faamalosi, ma ua faateleina le faateleina o le toto.

Lisi Suesue:

Faʻafefea ona faʻaaoga le magnesium citrate e faʻaitiitia ai le taimi o migraine:

618.43 mg o le magnesium citrate (100 mg o le magnesium mama) + 5 mg o vitamini B6 - 3 taimi i le aso, mo le 3 masina

O le magnesium citrate e faʻaitiitia ai faʻamaoniga o maʻi o le mauga i luga o tagata fetolofi ma tagata tafafao maimoa i se maualuga maualuga (2400 mita).

Maota o le magnesium e mafai ona faʻaaogaina e togafitia ai maʻi gasegase maualuga ma faʻasalaga vaega o ona faailoga. O maʻi mama i luga o le mauga e mafai ona aʻafia ai tagata fetolofi, tagata tafafao maimoa, sikuea, tagata malaga i luga o le maualuga (2400 mita) ma o le taunuuga o le faʻaitiitia o le mamafa o le ea ma le faʻamaʻi o le okesene. Faailoga o maʻi o le mauga e aʻafia ai le tino, mamā, maso, fatu, ma e mafai ona oʻo mai le laʻititi i le ola-lamatia. O le masesium o se tagata e faʻafesoʻotaʻi le gasegase o le NMDA e mafai ona aʻafia i le pathogenesis o maʻi mama mauga. O le gasegase o le magnesium o le gaosiga o le magnesium e fesoasoani i le vave faʻaitiitia o faʻamaoniga.

Lisi Suesue:

O le magnesium citrate (300-400 mg i le aso) e aoga mo le togafitia o le ponaivi o ponaivi.

O le bone osteoporosis o se faamaʻi e mafua ai ona vaivai le ponaivi ma afaina ai le tele o taimi i le maeʻa ai o tamaʻitaʻi. Maota o le magnesium e faamalosia ai ponaivi. O lea la, o le magnesium citrate therapy for a month e faʻateleina ai le serum parathyroid hormone (iPTH), faʻateleina le serum osteocalcin (lea e aʻafia ai le malosi o musika) ma faʻaitiitia ai le deoxypyridinoline i le urine. O le mea lea, o lenei togafitiga e faʻaitiitia ai le resorption o le ponaivi (faʻafanoga).

Lisi Suesue:

Faʻafefea ona faʻaaoga le magnesium citrate e togafitia ai le osteoporosis.

618.43 mg o le magnesium citrate (100 mg o le mama magnesium) + 5 mg o vitamini B6 - 3-4 taimi i le aso mo le tausaga. Faatasi ai ma togafitiga faapena, o le parathyroid hormone e tatau ona faaitiitia, ma o le hormone osteocalcin e tatau ona faateleina.

O le gaioiga o le magnesium o le 300 mg i le aso mo tamaitai ma le 400 mg i le aso mo alii ua fautuaina e le WHO e puipuia ai le tele o faamai, faaitiitia le lamatiaga o le maliu mai le CVD ma le kanesa.

I le 2008, o le Suesuega Institute i Aukilani i le Iunaite Setete na faʻaalia ai le pa'ū o le magnesium e faʻaitiitia ai le soifua maloloina o tagata fibroblasts ona o lona aafiaga i faiga apoptosis ma le faʻavaveina o le telomere (www.ncbi.nlm.nih.gov/ lomia / 18391207). E le gata i lea, o le gau o le magnesium e faapuupuu ai le ola o kio (www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/894360). O le tolu-iloiloga o le iloiloina o le sootaga i le va o le magnesia ma le lamatiaga o le cardiovascular events na faaalia ai o le le lava o le taumafa o le magnesium pe a uma le 4.8 tausaga o le mataʻituina ua faateleina ai le lamatiaga mai le CVD i tagata e 55 i le 80 tausaga e aunoa ma le CVD aʻo lei amataina le mataʻituina. Ma o tagata e maualuga maualuga (i totonu o tapulaa masani) o le faʻaaogaina o le magnesium e maualalo le 50% le maua o le kanesa o le tino. O le magnesium o loʻo i ai se matafaioi autu i le mautu o le DNA ma aafia ai faiga o apoptosis, e aofia ai le faʻalavelaveina o le faʻamatalaga o le c-myc oncogen i sela o le kanesa. O le vaivai o le magnesium e fesoʻotaʻi ma se faʻalavelave maualuga o le maʻisuka, mumū, atherosclerosis, maualuga maualuga, osteoporosis (www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/24259558). O le maualuga o le plasma masani o le magnesium e fesoʻotaʻi ma le 34% le faʻaitiitia o le soifua maloloina i tagata matutua e silia ma le 65 (www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/26184299).

O mea faaopoopo o le magnesium, e tasi i aso uma 2 aso, 610 mg e faʻaititia ai le gasegase o le toto i totonu o tagata gasegase e le maua ai le gasegase masani.

2008, University of Faatih, Turkey. E 47 gasegase o le gasegase tumau i le gasegase o vaevaega ua vaevaeina i ni vaega se 2.O le vaega muamua na tuʻuina atu le magnesium 610 mg i aso uma 2 aso mo le 2 masina, ma o le vaega lona lua na tuʻuina atu naʻo le acetate calcium, i le avea ai ma se mea fufulu phosphate. A maeʻa le 2 masina i le vaega o le "magnesium citrate" i tagata mamaʻi, o le CMM o le arrotota ua faʻaitiitia. I totonu foi o lenei suʻesuʻega, ua faaalia ai o le taua o le CMM e fesootaʻi ma le maualuga o le magnesium i totonu o le toto i ia tagata.

Lisi Suesue:

Vitamin B6 ma Magnesium - O Le Fofo Sili

O le elemene elemene magnesium e taua mo le faaumiumi o le ola. O le magnesium e faʻateleina le gaosia o le melatonin hormone moe ma faʻaitiitia ai le toto. O le magnesium ma le vitamini B6 e faʻauigaina i fuaitau o soifua maloloina. O le Vitamin B6 e faʻaleleia atili ai le manava o le magnesium i totonu o le manava.

Lisi Suesuega:

Ma luga o meatotino o le melatonin e puipuia ai le tele o kanesa, e faʻatonutonuina ai le gaioiga o le puipuiga o le tino, faʻapea foi le taofia o le matua o se tagata e mafai ona faitauina i le tusiga: "Melatonin faasaga i le matua." O le mea sili lava, o le Vitamin B6 e faʻafefiloi lelei ma le magnesium. E faʻaleleia ai le faʻaaogaina o le magnesium i le tino ma faʻaleleia ai le faʻaleleia ma le faatumauina o le magnesium i totonu o sela. O le fesoʻotaʻiga poʻo le le tutusa o le faʻaaogaina o vitamini ma minerale e mafai ona maua i le tusiga: "Vitamini ma le olaola."

O fea e faʻatau ma pe faapefea ona faʻaaoga

Mo le faaumiumi o le ola, e sili atu le faʻaaoga o le Vitamin B6 ma le magnesium. E pei ona taʻua i luga, o le fofo sili lava o le magnesium B6. Ua faamaonia le magnesium + Vitamin B6 e faaleleia atili ai le moe ma le moe. E mafai ona faatauina le vailaʻau i falemaʻi. Ua taʻua o le Magne B6® Forte. O lona tuufaatasiga: 100 mg o le elemene magnesium i le tino o le magnesium citrate ma le 10 mg o le pyridoxine.

Lisi i le faʻamatalaga o le vailaʻau:

Ae sili atu le taugofie o le magnesium citrate e mafai ona faʻatau i le Initaneti. Tuuina atu lena magnesium e fesoasoani i le gaosia o le melatonin, e sili ai le faʻaaogaina o le magnesia ma le vitamini B6 i le maeʻa ai o le 'aiga o le afiafi. O lea, o le a fesoasoani i le gaosia o le melatonin i le po.

I Magne B6® falemaʻi, faʻamalosi e mafai ona taugata. E le gata i lea, e le maua e tagata uma le avanoa e faʻatau ai i le fale talavai. I luga o le Initaneti, e mafai ona e faʻatau ese le lelei o le magnesium citrate ma le vitamini B6

  • O ai e manaʻo e faʻatau le magnesium citrate - tuʻu se sootaga i Now Foods, Magnesium Citrate, 120 Veggie Caps. E fautuaina mo tamaitai e oʻo atu i le 300, ma mo tagata e oʻo atu i le 400 mg i le aso (tuʻuina atu le magnesium i meaʻai).
  • O le magnesium citrate e faʻaitiitia ai le uric acid. E lelei pe a oʻo ile uric acid i luga aʻe o le masani pe sili atu ile masani. Ae afai o le maualuga o le uric acid e maualalo i suesuega o le toto (210 μmol / L mo alii ma le 150 μmol / L mo tamaitai), ona e manaʻomia lea ona e faʻaaoga le magnesium threonate - i Now Foods, Magtein, magnesium L-threonate, 90 capsules vegetarian
  • Vitamin B6 (pyridoxine) e sili ona taugofie i le falemaʻi ma faʻaumatia e oʻo i le 10-20 mg i le aso i le taimi tutusa e pei o le magnesium. Ae o le pyridoxal-5'-phosphate e foliga mai e mafai ona faatauina i luga o le Initaneti. Pyridoxal-5'-phosphate e talitonuina e 5 taimi sili atu le malosi nai lo pyridoxine. Tuu se sootaga i le Country Life pyridoxal-5'-phosphate, P-5-F (pyridoxal-5'-phosphate), 50 mg, 100 papa. E le mafai ona e sili atu i le 10-20 mg o le vitamini B6 i le aso i le averesi. E mafai ona faateleina ai le lamatiaga o le kanesa o le susu i alii.

O aso uma lava e lomia ai suʻesuʻega faasaienisi fou. I le taimi nei, o le toʻatele o tagata saienitisi e talitonu i le vave manumalo i le matua. Matou te valaʻau atu ia te oe e te lesitala i tala fou i luga o lenei blog, ia e masani ona e tafafao ma tafaoga lata mai.

Lau pele Faitau Afai e te mauaina mea o loʻo i totonu o lenei blog aoga ma e te manaʻo i lenei faʻamatalaga ia avanoa mo tagata uma, ona mafai lea ona e fesoasoani e faʻalelei lau blog i le na o le lua minute o lou taimi. Ina ia faia lenei mea, mulimuli i le sootaga.

Foliki ma le lipoic acid mo le maʻisuka ituaiga 2: faʻatasi ma le faʻatulagaina tutusa

  • Faʻaleleia le maualuga o le suka mo se taimi umi
  • Faʻafouina le gaosiga o le inisalini pancreatic

Mo togafitiga o sooga, ua faʻaaoga lelei e le au faitau DiabeNot. I le vaaia o le lauiloa o lenei oloa, matou te filifili ai e ofoina atu i lou mafaufau.

O le tino o tagata uma e manaʻomia mea maloloina. Vitamin B9 poʻo le gaʻo siama i le maʻisuka ituaiga 2 e matua talafeagai lava, ona ona o le faʻafitauli o le tino, e le lava ni elemene taua.

O le alualu i luma o le faamaʻi, o le togafitiga laiti-carb ma eseesega faigata e mafua ai le faaleagaina o le tino, ma o se taunuuga o le faaitiitia o puipuiga.

O le faʻaaogaina o vailaʻau faʻamalosi e mafai ona taʻua saogalemu o se tasi o "piliki" i togafitiga o lenei maʻi. O le faʻamalosiina o puipui lapisi ma le faʻateleina o le puipuiga, o vitamini e fesoasoani e taofia le atinaʻeina o aʻafiaga ogaoga o le maʻisuka - micro ma macroangiopathies.

Le aoga o le folic acid

Folic acid e na o le pau ia o le fualaʻau i le vaega B lea e mafai ona solo i le vai.

O se vaega ua manatu o le faaputuputuina o mea i totonu o le tino e le tupu, o le mea lea, o lona toe faʻaleleia e tatau ona faia i taimi uma. E matua nofouta i le susulu o le la ma le maualuga o le vevela: i lalo o la latou faatosinaga, o le faʻaleagaina o le mea o loʻo tupu.

O a mea aoga o le folic acid? Muamua, e manaʻomia e lenei vailaʻau le vailaʻau faʻasalaga ma le puipuiga. Lona lua, o le microelement e auai i le faagasologa o le metabolism ma le vaevaeina o gaʻo ma gaʻo.

E lelei le aʻafiaga o le faʻaogaina o meaʻai ma faʻaitiitia ai le manava, lea e taua tele mo le mamafa. I le faʻaopoopoga, o le gaʻo siaki e sili ona aoga mo:

  • tolopo le matutua,
  • manopause ma le faʻamaʻalogaina o ona faailoga,
  • faaosofia o le puipuiga i le taua faasaga i viral infections,
  • totoina o le toto,
  • e puipuia ai le faʻanoanoa i le taimi o le maʻitaga.

O le faʻaaogaina o le gaʻo siaki e matua talafeagai lava mo fafine maʻitaga o loʻo i ai se faʻamaoniga o le maʻisuka. O le Vitamin B9 e fesoasoani foi i le faʻamautuina o le maualuga o le eletise i le tino.

E ui lava i faʻamanuiaga sili, e le tatau ona tatou faʻagaloina e tofu le itu ma ona lava uiga ma le faʻasaʻo.

O a meaai e maua ai le vitamini B9?

I se tagata soifua maloloina, o le tele o siama gaosia e maua mai i siama oona. E maua e se tagata le fualaau o le vailaʻau o totoe mai meaai o meaola ma manu.

O se aofaiga tele o lenei mea o loʻo maua i fua o fualaau faisua, i totonu o fualaʻau laʻau. O le mea lea, o le maʻisuka e tatau ona faʻatamaoaigaina a latou meaʻai ma salati fou i le kapisi, vine, cucumama, kāloti ma laʻau.

O fualaau aina ma fualaau mamago e maua ai le gaʻo pepa. Pe a ma le 2-3 taimi i le vaiaso, e manaomia e se tagata ona 'ai se moli, faʻi, meloni, fig ma laʻau lanumeamata, ma i le taumalulu - faʻamago apricots ma le faʻamago. Afai o le maʻisuka e fiafia i sua suamalie, ona tatau lea ona tuʻuina atu i sua fou, talu ai ua faʻaumatia le vitamini B9 i le taimi o le faasaoina ma togafitiga vevela.

I fualaau aina ma le pata, o mea o loʻo i totonu o le gaʻo kulimi e maualalo. Faatasi ai ma na mea, naʻo le suauʻu olive e mafai ona iloga, lea o loʻo i ai se aofaʻiga o mea. E fautuaina foi le faʻaaogaina o launiu ma lanu.

O tagata mamai e maua i le maʻisuka e tatau ona aofia ai le karite karite i le meaai - o se faleteuoloa o vitamini B9. A 'ai le' aiga o le taeao, e mafai ona e tuʻuina atu le manaʻoga i aso taʻitasi mo le gaʻo pepa.

I le faʻaopoopoga, o lenei vailaʻau o loʻo maua i meaʻai o aano o manufasi (moa, ate, fatugaʻo) ma iʻa maualalo. O le Vitamin B9 e mafai ona maua e ala i le faʻaaogaina o le susu susu, cheese cheese and cheese.

Falemaʻi Vitamini o loʻo i ai Vitamin B9

Faʻatasi ai ma le maʻisuka e le o iai le maʻisuka, e manaʻomia e tagata gasegase ona faʻaaoga uma mea aoga e faaleleia atili ai le puipuiga a le tino. Ae ui i lea, o se taumafa-maualalo o meaʻai e le aofia ai ni meaʻai patino e aofia ai le gaʻo. I lenei tulaga, o le maʻisuka e mafai ona maua se vailaʻau faʻamaʻi. Lalo o mea sili ona lauiloa i mea taumafa mo le maʻisuka insipidus.

Faʻaleagaina O le maʻi suka o se fofo lea e aofia ai elemene taua e lua-o le foliki ma le lipoic acid. Faʻafetai i le siʻosiʻomaga o le ginkgo biloba, o se vaega o le faʻaopoopoga o mea taumafa, o le tagata maʻi e faʻamaopoopoina faiga faʻafesoʻotaʻi ma faufautua. O lenei meafaigaluega e fesoasoani e puipuia ai le atinaʻeina o microangiopathy, ona o le lelei e afaina ai le faʻaogaina o le tino. E mafai ona faʻaumatia i se taumafataga e maualalo ifo ai le kapiti.

Doppelherz-Active, o se faasologa o "Vitamini mo le maʻisuka" o se mea faigaluega e fesoasoani e faʻamautuina ai metabolic process.E aofia ai le 225% gaʻo, faʻapea foʻi isi mea taua ma elemene taua. Ua faia ina ia puipuia ai aʻafiaga ogaoga o le faʻamaʻi - mumū o le retina, fatugaʻo ma faʻamavae.

Varvag Pharma o se faʻaopoopoga mea taumafa lea e aofia ai le 11 vitamini, e aofia ai le B9, faʻapea foi le zinc ma le chromium. O loʻo faʻaalia i le togafitiga o le maʻisuka e faalagolago i le insulin ma e le o le inisalini. O le faʻaleleia o le faʻaopoopoga o mea taumafa e maua ai le faʻamalosia o malosiaga puipuia o se tino ma le faʻaleleia atili o le setete o le soifua maloloina.

O le faʻasologa o le Maʻisuka o se faʻaopoopoga meaʻai lea e aofia ai le tele o vitamini, meaola faʻasaina, minerale ma mea toto. E faʻaaogaina e faʻateleina ai le puipuiga, faʻavasegaina le metabolism, ma puipuia ai faʻafitauli eseese o le "maʻi manaia". O lea aafiaga aoga e mafua ai le faʻaaoga o lipoic, folic and succinic acid, aʻa o laʻau, extracts of shoots of blueberry and other components.

E ui lava i le aoga o meaʻai o meaʻai e pei ona taua i luga, e tofu i latou ma ni faʻasagaga, e aofia ai:

  1. Vaʻavaʻavega ile vaega o le oloa.
  2. O le i ai o le tino tuai.
  3. Lafoaʻi tele o hemosiderin (hemosiderosis).
  4. Le tagofia o le vaitamini B12.
  5. Le lava colabamine i le tino.
  6. Faʻataʻavaleina o le metabolism.

O le mea lea, ao lei aveina vailaau o le vailaʻau, e tatau ona feutagai ma se tagata poto faapitoa.

Taumafa fuamalie ma le tele

E tatau ona maitauina e manaomia e le tino o le tagata le 200 micrograms o le gaʻo siama i le aso.

O se tagata soifua maloloina e maua uma le aofaʻi o vitamini mai meaai.

Faatasi ai ma nisi o maʻi poʻo le inu i ni vailaʻau, e manaʻomia e le tino ni mea sili atu.

O le manaʻomia ole vailaʻau B9 ua faʻateleina:

  • faatasi ai ma suiga o le hormonal (maʻitaga),
  • faatasi ai ma tulaga atuatuvale ma le atuatuvale,
  • ao talavou,
  • faatasi ai ma le faaumiumi o le faʻaalia i le la,
  • aʻo tausia pea se olaga ola malosi.

Pe a manaomia e le tino se fuataga faaopoopo o se uiga, o le faaletonu e faʻaalia i le moe, atuatuvale, le lava, faʻaitiitia le faʻamalosi, le lelei le manatuaina, pallor o le paʻu, mumu o gom ma laulaufaiva, ma tiga faʻapitoa. Faʻatasi ai ma le umi o le leai o se gaʻo, o loʻo i ai se lamatiaga o le anemia measina i le maʻisuka.

Afai o le le atoatoa o le vitamini B9 e tupu i se fafine o loʻo fānauina se tamaititi, e tatau ona toe faʻaleleia pea. Le lava o se mea e tau atu ai i taunuuga e le mafaagaloina e faatatau i le faʻaleleia o le tino ma le mafaufau o le tamaititi.

O le tele o taimi, o faailoga o le le atoatoa o lenei vailaau e mafai ona matauina i faʻamaʻi o Crohn, faʻamaʻi faʻamalosi, ole mafaufau, uliterative colitis, inu ava malosi, ma le dysplasia i le fale.

O le sili atu o le gaʻo siama e mafai ona afaina ai le tino o le tagata. I lenei tulaga, e masani lava ona faitio tagata e:

  1. Mo le vevesi ma le vili.
  2. Laʻau.
  3. Miti leaga.
  4. Faateleina le faʻaleagaina.
  5. Faʻaitiitia le maualuga o le toto cyancobalamin.

Afai e logoina e se maʻi le itiiti ifo ma le tasi o faailoga o loʻo i luga, atonu o le a toe mafaufau loloto i lana meaai.

Vaega o le tagofia o fuamini B9

O le faʻaaogaina o fualaau faasaina i le togafitiga o le maʻisuka e tatau ona tauamiotonuina. E le tatau ona e faʻaaogaina vailaʻau poʻo vitamini e aunoa ma le iloa pe manaʻomia i latou uma, ma pe faʻapefea ona faʻaaoga saʻo. O le mea lea, o le manaʻoga mo le faʻaaogaina o siama gaʻo e fuafuaina e le fomaʻi.

A manaʻomia e le tagata maʻi lenei vailaʻau, e tatau ona e manatua e uiga i ona foliga. Muamua, ave le estrogen i le siama i le tino. Aspirin e tutusa lona aafiaga.

I le togafitiga o le gasegase, faapea foi ma le mai, o fualaau oona e masani ona faʻaaogaina e siitia ai le manaʻo o le tino mo lenei elemene.Ma o le taumafa tutusa o le vitamini B9, cyancobalamin ma le pyridoxine e faʻamalosia ai puipui puipui, ma faʻaitiitia ai avanoa e atiaʻe ai le atherosclerosis.

E tatau ona manatuaina o le uiga o le itu e matua nofouta lava i le gaioiga o mea moni mai fafo, mo se faataitaiga, maualuga le vevela ma e oʻo lava i le ea. O le mea lea, o le fetaui lelei o fualaʻau ma isi fualaau faasaina e mafai i nisi taimi ona tau atu i taunuuga le manaomia, lea e tatau ona amanaia.

E i ai se isi faʻaopoopoga i le faʻaaogaina o le vitamini B9: e fesoasoani i le faʻaipoipoina atili o pauna. O le mea lea, o nisi e teena ai togafitiga ma Allocholum ma isi fualaau faasaina.

Nai lo lena, latou te tauivi lelei i le mamafa e ala i le mulimuli i se meaai lelei e aofia uma ai vitamini vitio ma elemene, aemaise lava ole gaʻo.

Isi fualaau mo le suka suka

O le Folic acid e le na o le pau lea o le mea e manaomia e le tino i le maʻisuka e le o le insulin. E tele isi elemene e aunoa ma se mea e le mafai ai ona tauina le faʻamaʻi.

Vitamin E (poʻo le tocopherol) e mafai ona puipuia ai aʻafiaga o "maʻi mama". O le avea o se tui sili ona lelei, tocopherol e maualalo ai le toto, e faamalosia ai puipui lapoa, ei ai aafiaga aoga i luga o le musika, e puipui ai le paʻu ma siaki mai le faaleagaina. O le tele o vitamini o loʻo maua i fuamoa, susu, fatu o le saito, suauu (fualaau aina ma le kulimi).

Vitamin D (poʻo calciterol) e fesoasoani e faʻamautinoa ai le faʻaaogaina o le calcium, e fai ai se vaega i faiga faʻalauiloa ma faʻaleleia ai le gaosia o hormoni uma. E talafeagai mo le faʻavaeina o le ponaivi ma mo le tuputupu ae masani, ma e fesoasoani foi e puipuia le osteomyelitis i le maʻisuka ma isi mea e le masani ai. I le maʻisuka o le ituaiga lona lua, o le vailaʻau e faʻaaogaina e puipuia ai pathologies cardiovascular, retinopathy, faʻasaʻo, faafitauli ma le faiga o le biliary. Calciferol e maua i gaʻo susu, gaʻo iʻa ma gaʻo, pata, seafood, ma caviar.

B vitamini e tatau foi ona ave i togafitiga o "maʻi manaia". I le faaopoopo atu i le siama, o le meaai e tatau ona aofia ai:

  1. Vitamin B1, lea e matua aʻafia i le glucose metabolism, toto totoga, ma faʻaititia ai foʻi le suka. O le elemene fesoasoani e fesoasoani i le puipuia o maʻi vailaʻau i fatugaʻo, retina ma isi totoga.
  2. Vitamin B2 (riboflamin) o se mea e aafia i le fausiaina o sela mumu. E fesoasoani i le faʻasaʻoina o faiga faʻasolosolo i le tino, puipuia le retina mai le ultraviolet radiation, ma aʻafia ai foi i le faʻatinoga o le faʻaogaina o le tino.
  3. Vitamin B3 (PP) e taua foi o le kulicoticic acid. E alu o ia i le faiga o faʻamaʻi. E le gata i lea, o le vitamini B3 e i ai sona aafiaga lelei i luga o le vaega o meaʻai, o le fatu ma le cholesterol metabolism.
  4. Vitamin B5 e maua ai le faʻaogaina o le ogatotonu o le eleele ma le faʻalavelave. E leitioa a faaigoaina o ia o le "antidepressant."
  5. Ua maua le vitamin B6 e puipuia ai le le atoatoa o le tino.
  6. Vitamin B7 (po o le biotin) e tumau pea i le tulaga masani o le glycemia, auai i le malosi ma le gaʻo gaʻo.
  7. Vitamin B12, auai i faiga uma metabolic. O lona faʻaogaina e faʻamautinoaina ai le galue masani o le ate ma le tino.

E le gata i le togafitiga o le inisalini ma togafitiga fualaau faasaina, e manaomia e le maʻisuka ona faamalosia a latou puipuiga. Faatasi ai ma le tele o vitamini, o le B9 e iloga, o le mea lelei e afaina ai le metabolism, puipui lapisi ma puipuia ai le atinaʻeina o faafitauli. Faʻaaoga tatau o le a faʻaleleia ai le tulaga o le maʻi.

O aoga aoga o le gaʻo siaki o le a faamatalaina e se tagata poto i le vitio i lenei tusiga.

  • Faʻaleleia le maualuga o le suka mo se taimi umi
  • Faʻafouina le gaosiga o le inisalini pancreatic

ASD 2 mo le maʻisuka

ASD 2 mo le maʻisuka o se isi auala le faʻasalaga mo le togafitia o se faʻamaʻi matautia. I lana gaioiga, e foliga tutusa ma togafitiga o le homeopathic.O lona igoa atoa o Dorogov Antiseptic Stimulator. O se saienitisi Soviet ma lena igoa o le na faia le fomaʻi i tua i le 1943.

  • Faʻavae ma gaioiga mo le maʻisuka
  • O aoga o le fualaau faasaina
  • Tuutuuga o le faaaogaina
  • Aafiaga le talafeagai ma le faʻasaʻoina o le maʻisuka

I na aso, o le fualaau faasaina na maua ai taunuuga sili ona lelei, ae ona o le tele o mafuaaga faapisinisi ma mafuaaga taitasi, e lei aofia i le lisi o tupe aloaia. E faigata ona fai pe saʻo pe leai foi. E sili atu ona taua le malamalama pe a mafai e le ASD 2 ona fesoasoani i tagata mamaʻi i le hyperglycemia faifaipea.

Faʻavae ma gaioiga mo le maʻisuka

E vave ona taua e faapea o le faagasologa o le faʻaaogaina o fualaau faasaina e matua ese lava mai laʻau masani. I le avea ai o ni meafaitino mataʻutia, e le o laʻau faʻapitoa poʻo mea faʻapipiʻi faʻaaogā e faʻaaogaina, ae o le taumafataga o le musculoskelet o manu. O mea faapena e mafai ona vevelaina (vevela malogo).

Mo togafitiga o sooga, ua faʻaaoga lelei e le au faitau DiabeNot. I le vaaia o le lauiloa o lenei oloa, matou te filifili ai e ofoina atu i lou mafaufau.

I le iuga, i lalo o le aafiaga o le maualuga o le vevela, e mafai ona vaeluaina vaega i vaega laiti-laiti. O vailaʻau, gaʻo, gaʻo, gaʻo ma minerale e faigofie ona faʻaogaina mo le tino o le tagata.

O vaega autū o le vailaʻau o:

  1. Carboxylic acids.
  2. Polycyclic ma aliphatic hydrocarbons.
  3. Maota e maua mai le sulfur.
  4. Polyamides.
  5. Suavai.

Faafetai i se metotia faʻapitoa o le faʻapipiʻiina o fualaau faasaina, ASD 2 i totonu o le maʻisuka malosi e ulu atu i totonu o le tino. E faigofie lava ona afaina ai le faiʻai o le toto, toe faʻalavelaveina, puipui paʻu. E taua le maitauina o le sini o le "gasegase suamalie" togafitiga o le faʻagaoioia lea o au lava puipuiga ma mamanu B apocreatic.

O fualaau faasaina e leai sona aʻafiaga o le tino, ae faʻaleleia le microcirculation ma faʻamaonia ai faiga uma i le tino. O le mafuaʻaga lea e faʻaosofia ai le ASD o se faʻaosofia o mea faʻapitoa. O le tino e tau ai le faafitauli na o ia lava.

O aoga o le fualaau faasaina

E lua ituaiga vailaʻau e mafai ona faʻaaoga e togafitia ai le tele o faʻamaʻi:

O le oloa muamua e sili ona lauiloa, talu ai o loʻo faʻaaogaina e faʻamalolo ai le tele o pathoces mai le malulu masani i le maʻi. E faʻaaogaina mo le faʻaaogaina i totonu. O le vaega lona lua lea o le Dorogov Antiseptic Stimulator.

O isi vailaʻau e mafai ona faʻaaogaina na o fafo. E sili atu le talafeagai mo togafitiga faʻapitonuʻu o faʻamaʻi paʻu ma e leʻi maua ai le lauiloa tele.

A maeʻa ona faʻaaogaina fualaau faasaina, e tusia e le auga taunuʻuga nei:

  1. Se faʻaitiitia faʻaitiitia o le glycemia.
  2. Tulaga masani o lagona, faateleina le tetee atu i le popole.
  3. Faamalolosia o le tino puipuia. O le tele o tagata mamaʻi e le o toe malulu.
  4. Faʻaleleia o le manava ma le faʻalaumalie.
  5. Le faʻamamaina o faʻamaʻi pipisi o le paʻu o le maʻi. Furunculosis ua mou atu i totonu o le masina o togafitiga.

O nisi fomaʻi o loʻo faʻaaogaina isi togafitiga faafomaʻi e faapea o le togafitia o le maʻisuka ituaiga 1 ma le ASD 2 e mafai ona suia ai le inisalini o le inisalini. Ae ui i lea, e le tatau ona e talitonu i ai. Po o le a lava le faʻamalosia o le vailaʻau B-cell, o le a le mafai ona toe faaolaola mea na leiloa.

O le mea lea, e sili atu ona fautuaina e aua neʻi tuʻuina atu le iniseti o le hormone e fiafia i le Dorogov Antiseptic Stimulator. E mafai ona faʻaaogaina o se faʻaopoopoga i le auala masani o togafitiga.

Tuutuuga o le faaaogaina

Mo le tele o tagata gasegase, o le fesili e tumau pea i le auala e ave ai vailaau mo le maualuga o le aoga ... O le sili ona tauamiotonuina o le tausia lea o le tulafono ASD 2, lea na tuufaatasia foi e le na faia le fualaau faasaina.

  1. Mo se tagata masani, o se tasi o fualaau e 15-25 pa'ū o le fualaau faasaina. E tatau ona faʻavaivai i le 100 ml o vai ua tunu. E le fautuaina e faʻaaoga H2O leaga.
  2. E tatau ona e inuina le vailaʻau i se manava gaogao 40 minute ao le i fafaga faalua i le aso.
  3. O le umi ole togafitiga e 5 aso. Ona taua lea ona fai se malologa mo 2-3 aso ma toe fai le algorithm o taga. Faʻatau le sili atu i le 1 masina. Afai o le togafiti o le togafiti e le faʻapipiʻiina ia lava, e tatau ona e faʻaauau pea le inuina o fualaau.

O le faʻaaogaina o le ASD 2 i le maʻisuka ituaiga 2 e faapitoa lava le talafeagai mo tagata mamaʻi e maua ai le gaʻo. O le meafaigaluega e aʻafia ai le gaʻo gaʻo o le tino, faʻateleina, ma e mafai ona faʻaitiitia le mamafa.

O le faʻamalolo o le suavai e maua i pusa lanumoana ma se voluma 25, 50, 100 ml. E i ai se uiga masani e masani ona le fiafia i ai tagata faatau. E mafai ona ese le lanu mai le amber e faʻamalosi.

Aafiaga le talafeagai ma le faʻasaʻoina o le maʻisuka

E taua tele le malamalama o le ASD 2 e le o se mea faʻapitoa. E le mafai ona e faalagolago ia te ia i le faagasologa o togafitiga o "maʻi manaia".

I le tele o tulaga, o le fualaau faasaina e gasegase lelei e gasegase, ae tele taimi e tupu ai ni faʻafitauli leaga:

Na o le solia o le tulafono e mafai ona avea ma le le faapalepale. Ae ui i lea, e seasea ona tupu.

Doroko's antiseptic stimulant is a good homeopathic medicine with a very good therapeutic effect. E mafai ona faʻaaogaina e avea o se faʻaopoopoga i fualaʻau maualalo o le suka poʻo le insulin. Ae e le mafai ona e faʻaaoga faʻapitoa mo togafitiga.

E faʻafefea ona togafitia le ituaiga 1 ma le maʻisuka ituaiga 2 faʻatasi ai ma togafitiga faʻaleaganuʻu i le fale

Tusa 2 ma le maʻisuka ituaiga 1 o faʻamaʻi ogaoga o le endocrin system. Ae le o se fuaiupu - manao, tutumau, onosai o fesoasoani autu i le togafitia o lenei maʻi. Togafitiga o le maʻisuka ma togafitiga masani faafomai i le fale, o le usitai i se ituaiga o ituaiga olaga o le ai ai sona aoga aoga i le soifua maloloina. Togafitiga ma le puipuiga o togafitiga faʻa-tagata o se sootaga taua lea o le a fesoasoani e foia le faʻamaʻi.

Soifua maloloina

O fea e amata ma pe faapefea ona togafitia le maʻisuka i le fale? Amata i le nofo i le soifua maloloina. O aso uma latou te toe fai mai ai, pei o se mantra: - "O loʻo ou soifua maloloina (soifua maloloina). O laʻu pancreas e galue tele. O potu uma o loʻu tino e ola ma fiafia. " Vaai faalemafaufau ia te oe lava i se tauleʻaleʻa pe ae leai sau faʻafitauli o le soifua maloloina. Saili se ata e faʻaleleia ai e lou tino ma lou agaga le fiafia ma le filemu, tuʻu i luga o le laulau, faamemelo ia te oe lava. Faʻamolemole i au sene mo le le lelei tele i le taimi nei. Aua e te tuuaia oe lava; o le faitio o le fili o le soifua maloloina. Ole atu mo se faamagaloga mai ia i latou uma oe na faia ma le loto i ai pe leai foi. Faamagalo oe lava ia. Na o mafaufauga lelei, naʻo se uiga mo le soifua maloloina.

Tolu vaega o le soifua maloloina o le maʻisuka

I le taimi nei, o vailaʻau e leʻi fatuina ai fualaau faasaina o le a vave ona fofoina le maʻisuka i le fale. Ae tolu "falesa o le soifua maloloina" o le a mafai ai e oe ona ola i se olaga fiafia ma faamalieina mo se taimi umi: meaai paleni, aʻoga faaletino, masani maloloina, faʻaopoopo i togafitiga.

I le maʻisuka ituaiga 1, laitiiti le inisalini e maua i tagata mamaʻi, o lona uiga e maualuga le kulukose toto. O le aofai saʻo ole aofaʻi o meaʻai gaʻo ua 'aina ma o se tui talafeagai o le inisalini o le a tumau ai pea le maualuga o le suka, faʻaitiitia le tuputupu aʻe o faʻafitauli, hypoglycemia. Ina ia le se ese mai le taumafataga ma le fuaina o gaʻo meaʻai mo le maʻisuka, e fautuaina e maua le umukuka, fua o fua, lisi o meaʻai faatagaina ma fai se taumafataga o le maualalo i le vaiaso i le fale. E mafai ona e faʻasaoina taumafa talafeagai o se aso i taeao uma po o afiafi. O le mea lea, e mafai ona e aloese mai le taumafa, afaina, le sao i totonu ole inumaga ole inisalini.
O maʻi e maua i le maʻisuka ei ai le isi faafitauli. E mamafa tele, e maua ai le inisalini, ae o loʻo i ai se soliga o le kulukose i totonu o siama, o le mea lea e maua ai le kulukose i le toto. O nei tagata maʻi e fautuaina mai meaai laiti. O le tausisia o sea ituaiga taumafataga e mafai ona toe faafoi mai se tagata i se olaga atoa, fesoasoani e aveesea le maʻisuka.I fesili pe mafai ona togafitia le maʻisuka ituaiga 2, pe faapefea ona togafitia le maʻisuka ituaiga 2 i le fale, i tulaga lelei, o le tali e manino: meaʻai, aʻoga faaletino, fualaau. I tulaga ogaoga, e mafai ona tuʻu le tagata maʻi ile falemaʻi. Aʻoaʻoga i le aʻoga o le maʻisuka e mafai ona faia ile falemaʻi ile aso.

Faʻaaogaina togafitiga

O le gaioiga o le ola. O se faʻataʻitaʻiga saʻo o faʻataʻitaʻiga mo le maʻisuka, lea e mafai ona faia i le fale, o le a aumaia ai naʻo le manuia. O le mea sili e te le o le lagona le alofa mo oe lava ae le o le paie. I le taimi o le faamalositino, o le maualuga o le kulukose i le toto e faʻaitiitia, faʻaleleia le toto, o le a mafai ona faʻaitiitia le faʻaaogaina o le palapala cholesterol, lea e taua tele mo le maʻisuka. O tulafono autu:

  • faasolosolo malie
  • pasi mamafa
  • taimi sili ona lelei o vasega.

O se fomai o le a fesoasoani ia te oe e filifili filifiliga, fuafua le avega ma le masani o vasega.

Faʻasologa faʻasoifua togafitiga

E faapefea ona togafitia le maʻisuka i le fale? E faʻapefea ona togafitia le maʻisuka? O vailaʻau faʻapitoa ua faʻaputuina ai le tele o fualaau e taʻu atu ai pe faʻafefea ona taulimaina le faʻamaʻi. Ae o le tali atoa, pe faapefea ona togafitia le maʻisuka, e le o iai. Le togafitiga o le maʻisuka i le fale o le tiga, umi.

Succinic acid

Succinic acid ma le maʻisuka - o le a le mea masani? O le acid e faia i le tino o le tagata i le taimi o le gataifale. Succinic acid i lalo o le atuatuvale, o le vaivai o le tino e faʻaaogaina i ni aofaiga tetele, lea e mafua ai ona le lava, o le mea lea, i le vaivai tele, ma le faaitiitia o puipuiga a le tino. Succinic acid e le mafai ona faʻaaoga e tau ai le maʻisuka, ae faʻaaogaina e puipuia ai le maʻisuka ituaiga 2 i tagata matutua. Succinic acid i le maʻisuka e faʻamalosia ai le puleaina o le inisalini. Succinic acid i luga o le ulufale atu i totonu o le tino ua faatelevaveina ai le metabolism i sulu o tamaʻi motu o Langerhans, nafa ma le gaosia o le inisalini. E talitonuina e le afaina le aano, ma o le mea lea e mafai ona faʻaaogaina e avea o se mea faʻaopoopo meaʻai.

Fagavai lau

Togafitiga o le maʻisuka i le fale e mafai ona faia faʻatasi ma le fesoasoani a se laʻau faʻailoa masani, o se mea o loʻo i ai i le umukuka i taimi uma. Laʻau o le leaf leaf infusion e maua ai le toto suka.

Sauniuniga o le afu: sasaa le 10 laupepa ma ni ipu tioata se lua, tuu mo le lua itula, maunu. Inu 35 ml tolu taimi i le aso 10 aso aʻo leʻi 'ai. Ona fai lea o se malologa mo aso e tolu, inu i vaiaso taʻitasi, ma toe fai se tolu malologa, toe fai le vasega mo le isi tolu aso. A maeʻa sina taimi, fautuaina e le fomaʻi, o togafitiga o le maʻisuka ma teuteuga o laʻau laʻau e mafai ona toe fai. O le faʻaaogaina o teuteu poʻo le faʻaogaina o le launi bay i le maʻisuka tele e faʻasalaina.

Ierusalema atisichoke po o le paʻu oneone

Mo tagata gasegase e maua i le maʻisuka ituaiga 1, o le artichoke a Ierusalema e faʻaitiitia ai le suka o le toto. O le mafuaʻaga o loʻo i ai i totonu o le Jerusalem artichoke inulin, lea e faʻamavae i le tino i le fructose, lea e ulu i totonu o le tino e aunoa ma le inisalini.

I le maʻisuka ituaiga 2, o le maualuga o le suka o le toto e faʻamaonia ai foi, ae mo se isi mafuaaga - o le fiber o le laau e faʻaitiitia ai le faʻafefe o le kulukose ma faʻamautinoa ai lona vave faʻanatinati mai le tino.

E sili le lelei ona 'aina Ierusalema artichoke raw, i le tulaga o salakeke pe faʻafefiloi.

Onamamoni ma Ginger

O lenamamoni e faʻavasega le faʻaaogaina o metabolic, e faʻaitiitia ai le kulūkose, faʻaitiitia ai le faʻaogaina o mea e fai, ma faʻamaonia le mamafa. E aoga le faʻaopopo o le kinamoni i meainu eseese, o ipu e tatau ona 'ai pe inu muamua - o le kanamoni e tumau i mea e faʻaogaina i le tino.
meaʻai tunu e le silia ma le lima itula. O le ulanamon ua solia i le maitaga, maualuga maualuga, e le manaomia ona faʻaaoga i le i ai o faʻamaʻi tuga o le faʻaogaina o le tino.

  • 'ave se vaega i soʻo se metasolic faagasologa,
  • faaitiitia le toto cholesterol,
  • faaitiitia le suka o le toto i totonu o le toto,
  • e faʻaalia ai tonic ma antibacterial,
  • faaitiitia le mamafa.

E faʻapipiʻi le aʻa o le ginger i le lauti, ma ua faʻasaina ni fua e le faʻasalaina.Togafitiga o le maʻisuka ile fale e tatau ona ogatusa ma le fomaʻi.

Fua o le Flax ma le Maʻisuka

  • faʻaitiitia le toto kullukose
  • faʻamalosia le faʻaogaina o le tino
  • ei ai sona aafiaga aoga i totoga uma.

O le gaʻo ua saunia e pei ona taua i lalo: 5 sipuni tele o fatu, 5 ipu ipu vai e fefiloi, kuka mo le 10 minute, e le o iai se itula. O le susu e inu i le afa afa i le aso mo le fa vaiaso. E le mafai ona e fautuaina fatu o le flax i fafine maʻitaga, ma faʻamaʻi pipisi, nisi o faʻamaʻi pipisi.

Paʻu paepae

E faapefea ona togafitia le maʻisuka ituaiga 2? E mafai ona e togafitia togaland, suamalie, pi pi. Nai lo le inisalini, e mafai ona faʻaaoga lelei pi. E sefululima fasi pi pi e tatau ona faʻafefete i le vai i le taeao, ao le i ai, 'ai. Tagata mamai e maua i le maʻisuka 2 e mafai ona kuka ni pi, inu pulu mai le pi pi.

Lilac buds ma aniani mo le maʻisuka ituaiga 1

Se sipuni sipuni o le lilac buds e selesele ai se lita o vai inu. Ave se sipuni se lua i le aso.

Ina ia puipuia ni faʻafitauli, e mafai ona e sauniuni mai fugalaau lina poʻo aniani. E tatau ona selesele ni nai aniani, sasaa ni ipu tioata se lua, ma tumau mo le iva itula. Inu sina sipuni ao leʻi faia se taumafataga. I se tulaga talitutusa, ua saunia se teuteuga o le linden.

Umu mumu

Paʻu mumu, po o mea manogi manogi. O le gaʻo mimiti mo togafitiga mo le maʻisuka ma faʻamaʻi fualaau e tatau ona faia i lalo o le vaavaaiga a fomaʻi. Mai lau o le laau teuteuina deco deco, mea laiti, infusions. O laʻau e tatau ona le itiiti ifo i le 15 cm le umi mo le felafolafoaʻi. E tatau ona gaugau laupepa, kuka i totonu o se vevela, faʻaauau pea mo le 24 itula. Ave le faʻasalasaga faʻatolu i le aso mo 3-4 sipuni. O le fusi e faʻaitiitia ai le maualuga o le inisalini i na numera e mafai ai ona faʻaititia le fualaau o le insulin. Togafitiga ma se pulou auro eo mai faatasi ma se meaai e aofia ai puipuiga e talafeagai mo se tagata maʻi e maua i le maʻisuka.

O se vailaau faʻamalosia faʻamalosia lautele, o loʻo taʻua foi o le lipoic acid - o mea e faʻaaoga i le maʻisuka o ituaiga uma

I lalo o vailaau, o le lipoic acid e malamalama o lona uiga o se vioxidant.

Pe a ulu atu i le tino, e faʻaleleia le glycogen i le ate ma faʻaitiitia ai le maualuga o le suka i le plasma o le toto, faʻamalosia le faʻamalosia o le inisalini, e aofia ai le faʻamautuina o le carbohydrate ma le lipid metabolism, e maua ai le hypoglycemic, hypocholesterolemic, hepatoprotective ma le hypolipidemic effect. Ona o nei meatotino, o le lipoic acid e masani ona faʻaaoga mo le ituaiga 1 ma le maʻisuka ituaiga 2.

Matafaioi i le tino

Vitamin N (poʻo le lipoic acid) o se vailaʻau o loʻo maua i totonu o potu taitasi i le tino o le tagata. O loʻo i ai ni mea faʻamalosia malosi, e aofia ai le malosi e sui ai le inisalini. Ona o lenei mea, o le vitamini N ua manatu o se mea uiga ese o ana gaoioiga e masani lava ona taulai i le lagolagoina o le malosi.

I totonu o le tino o le tagata, o lenei vailaʻau e aofia ai i le tele o gaioiga o meaola, e pei o le:

  • polotini
  • fesuiaiga o le carbohydrate
  • lipid formation
  • le faʻavaeina o enzymes taua.

Ona o le saturated o le lipoic (thioctic) acid, o le tino o le a taofia ai le tele o le tumutumu, faapea foi ma vitamini o vaega C ma E.

E le gata i lea, o le a leai se fiaai ma leai se malosi i totonu o siama. E mafua lenei mea ona o le tomai faʻapitoa o le kulimi e faʻafefe ai le kulūkose, lea e mafua ai le satu o le mafaufau ma maso o se tagata.

I vailaau, e tele mataupu e faʻaaoga ai le vitamini N.

Mo se faʻataʻitaʻiga, i Europa e masani ona faʻaaogaina i le togafitiga o ituaiga uma o le maʻisuka, i lenei lomiga e faaitiitia ai le aofai o injections talafeagai o le inisalini.

Ona o le i ai o meatotino faʻasao i le vitamini N, o le tino o le tagata e fegalegaleai ma isi antioxidants, lea e oʻo atu ai i le faʻaitiitia o le numera o faʻamalolo saoloto.

O le thioctic acid e maua ai le lagolago i le ate, faʻateleina ai le aveesea o toxins leaga ma le mamafa o masini mai sela, faʻamalosi ai le popole ma le faʻaogaina o le tino.

O le vitamin N o loʻo i ai se togafitiga faʻapitoa i le tino e le gata i tagata mamaʻi o loʻo maua i le maʻisuka, ma o loʻo faʻamalosia lelei foi mo faʻamaʻi faʻamaʻi, mo se faʻataʻitaʻiga, faʻatasi ai ma le faʻasologa o le ischemic (i lenei tulaga, e vave maua vave e tagata maʻi, faʻaleleia atili o latou mafaufau, ma le maualuga o paresis ua faʻaitiitia).

Ona o meatotino a le lipoic acids, lea e le faatagaina ai aʻafiaga saoloto e faaputuputu i le tino o le tagata, ua maua ai le puipuiga sili ona lelei mo paʻu uila ma puipui puipui. O loʻo i ai se aafiaga mamana malosi i faʻamaʻi e pei o le thrombophlebitis, veins varicose ma isi.

Alpha-lipoic acids i le maʻisuka e maualalo ai le viscosity o le toto, ona o le tulaga o loo i ai le faagasologa o le faatumauina o le faapaleni o le kulukose, ma o le tulai mai o faamaʻi vascular e puipuia foi.

O tagata e faʻaleagaina le ava malosi ua fautuaina foi e ave le lipoic acid. O le ava malosi ei ai lona aafiaga leaga i siama nasu, lea e ono mafua ai le ogaoga o gaioiga i gaioiga o le tino, ma le vitamin N e fesoasoani e toe faʻafoʻi.

O gaioiga o le thioctic acid i luga o le tino:

  • anti-inflammatory
  • immunomodulatory
  • filifili
  • antispasmodic,
  • faʻamalosi.

E faʻapefea ona galue le vailaʻau oona i le maʻisuka?

O ituaiga masani o le maʻisuka o:

  • 1 ituaiga - o le insulin e faalagolago
  • 2 ituaiga - inisalini tutoʻatasi.

Faatasi ai ma lenei siama, e faalavelaveina e le tagata le faagasologa o le faaaogaina o le kulukose i totonu o masini, ma ina ia mafai ona faatulaga le maualuga o le kulukose o le toto, e tatau i le tagata gasegase ona ave vailaau eseese, ma mulimuli i se meaai faapitoa, lea e manaomia e faaitiitia ai le taumafaina o gaʻo.

I lenei tulaga, o le aluma alpha-lipoic i le maʻisuka ituaiga 2 e fautuaina mo le aofia i totonu o le taumafataga. E fesoasoani i le faʻamautuina o le tino o le endocrine ma faʻamaonia ai le maualuga o le suka.

E tele mea aoga aoga o le thioctic acid mo le tino e faʻaleleia ai le tulaga o le maʻisuka:

  • talepe kulūkose molekone,
  • ei ai lona aʻafiaga,
  • o le masani ona faʻamalosia le faʻaogaina o le tino,
  • tauivi ma aʻafiaga le lelei o siama,
  • faʻaitiitia le malosi o aʻafiaga o toxins i luga o siama.

I totonu o le falemaʻi, o sauniuni a le lipoic acid mo le maʻisuka o loʻo faʻatusalia lautele, o tau i Rusia ma o igoa o loʻo faʻaalia i le lisi o loʻo i lalo:

  • Fualaau pipi - mai le 700 i le 850 rubles,
  • Faʻamatalaga ampoules - mai le 500 i le 1000 rubles,
  • Tiogamma tablets - mai le 880 i le 200 rubles,
  • Thiogamma ampoules - mai le 220 i le 2140 rubles,
  • Alpha Lipoic Acid Capsules - mai le 700 i le 800 rubles,
  • Oktolipen capsules - mai le 250 i le 370 rubles,
  • Oktolipen papa - mai le 540 i le 750 ru,
  • Oktolipen ampoules - mai le 355 i le 470 ru,
  • Lipoic acid tablets - mai le 35 i le 50 rubles,
  • Neuro lipup ampoules - mai le 170 i le 300 rubles,
  • Neurolipene capsules - mai le 230 i le 300 rubles,
  • O le totoa 600 T ampoule - mai le 1400 i le 1650 rubles,
  • Vailaʻau Thioctacid BV - mai le 1600 i le 3200 rubles,
  • La lipine pills - mai le 645 i le 700 ruulu,
  • Espa lipon ampoules - mai le 730 i le 800 rubles,
  • Tialepta Pills - mai le 300 i le 930 rubles.

Lipoic acid

Lipoic acid e taʻua foi o le thioctic acid, thioctacid, po o le alpha lipoic acid. O le natura o le aafiaga i luga o le tino, e tutusa ma vitamini B, o le mea lea o le fetaui lelei o le lipoic ma le folic acid e maualuga tele.

O aoga o le lipoic acid o mea ia o loʻo i lalo o le falemaʻi:

  • faʻamautinoa le faʻafefe o le kulukose e le faiʻai,
  • gaoioiga faateleina o antioxyidants,
  • puipuiga mai le faʻaalia i le taʻitaʻi ma le mercury,
  • puipuiga o le ate o le ate,
  • aofia ai i le gaosiga o gaʻo ma gaʻo.

O le mea mulimuli i luga o le tino e fesootaʻi ma le mea moni o le faʻaaogaina o le lipoic accelerate le faagasologa o le leiloa o le mamafa o le soifua maloloina ma se taumafataga filifilia lelei.

Talosaga i aso uma ma le faʻaaoga

E manaʻomia e le tagata le 25-50 mg o le lipoic acid i le aso. I fafine maʻitaga, faapea foi ma tagata gasegase e maua mai i le mai, o le masani i aso uma e oo i le 75 mg.

O le salts o le alpha lipoic acid o loʻo i totonu o ia sauniuniga:

O fualaau faasaina e tatau ona faʻaaoga e tusa ai ma faatonuga ma na o lalo lava o le vaavaaiga a se fomaʻi, talu ai e faʻatau atu naʻo le faʻaogaina o foliga. E tatau i se fomaʻi maʻi ona tuʻuina atu se inisiua, i le amanaʻiaina o tulafono uma o le telefoni.

Folic acid

Folic acid o loʻo faʻamatalaina mo faʻamaʻi pipisi o le fatugalemu o le tino, faʻaleleia o le tino ma tulafono faatonutonu. Pe a fuafuaina le maʻitaga ma i le uluaʻi masina, e taua tele mo le atinaʻeina atoatoa ole pipili uʻamea i totonu o se tamaititi ma le puipuia o maʻi le atoatoa.

O faʻamanuiaga o le folic acid o ona mea nei:

  • auai i le matua o le megaloblast, normoblasts,
  • erythropoiesis faaosofia,
  • auai i le tuufaatasiga o mea amino,
  • auai i le fausiaina o meaola o le nucleic,
  • tulafono faatonutonu o le choline metabolism.

O le gasegase o le gasegase ole tino o pathosi matautia ia o le fatugalemu o le tino, galuega faʻatino. I tamaiti, o le leai o se mea e mafua ai le faaletonu o le tino o le tino: hydrocephalus, encephalopathy.

Fesoʻotaʻiga tuʻufaʻatasia

O le Folic acid e ese mai i le lipoic structure ma le aafiaga i le tino - folacin o se sui o vitamini B. O le faʻaaogāina o faʻamaʻi o loʻo faʻamatalaina mo le maʻisuka ituaiga 2, o le manuʻa, psoriasis, faʻamaʻi o le hematopoietic system.

Mo le gau o le mamafa, o le tuufaatasiga o meaola e masani ona galue malosi e lelei: o le succinic, folic and lipoic acids e faʻaaogaina e faatelevave ai le metabolism process.

O faʻamalositili faʻapitoa o le vailaau atonu e aofia ai le nicotinic acid - vitamin PP, linoleic, glutamic, acid ascorbic. E tusa ai ma faatonuga, e tasi le laulau i le aso i le taimi o taumafataga.

O le faʻaaogaina o vitamini faigata e manaʻomia ai se togafitiga faafomaʻi muamua - o le sili atu o vitamini e matautia ona o le soona inu ma le faʻalavelave faʻaleagaina, faʻateleina le faʻaalia.

Vidal: https://www.vidal.ru/drugs/folic_acid__33566
Radar: https://grls.rosminzdrav.ru/Grls_View_v2.aspx?routingGu>

Na maua se mea sese? Filifili ma lolomi le Ctrl + Enter

Tulafono Faʻatagaina

O le Lipoic acid e masani ona faʻaaogaina i togafitiga faʻapitoa e avea o se vaega faaopoopo, pe faʻaaogaina e avea ma vailaʻau autu e faʻasaga ai ituaiga faʻamaʻi: maʻisuka, neuropathy, atherosclerosis, dystrophic myocardial, maʻi lelava vaivai.

Faʻamatalaga ampoules

E masani lava ona faʻamatalaina i ni aofaiga tetele (mai 300 i le 600 milligrams i le aso). I tulaga ogaoga o le faamai, o se sauniuniga e faavae i luga o le thioctic acid o loo faia i totonu o le va o le sefulufa aso muamua.

Pe a togafitia i le maʻisuka, o le faʻaaogaina o le lipoic acid i lona tino masani e mafai ona faatagaina. Ae ui i lea, e le pei o isi mataupu, e fautuaina mo le faʻaaogaina i se faʻaoga tuʻufaʻatasia ma isi fualaau.

Faʻalagolago i taunuʻuga, isi togafitiga faʻatasi ma laʻau ma capsules, poʻo se isi lua vaiaso vaiaso o le puleaina o le tino e mafai ona faʻatulagaina. Ole fua ole tausiga e masani ona 300 milligrams i le aso.

Faatasi ai ma se foliga filemu o le faamai, o le vitamini N ua vave ona faatonuina i le ituaiga o laupepa po o kapula.O le mea e sili ona leaga, o le lipoic acid e tatau ona faʻatonuina i le 300-600 milligrams i le 24 itula, e tutusa ma le tasi pe lua ampoules.

I lenei tulaga, e tatau ona faʻavaivai i le saline. O fua o aso uma e faʻatonutonuina e se tasi e tasi.

I le ituaiga o laupepa ma kapaila, o lenei fualaau faasaina ua fautuaina ia ave 30 minute aʻo lei faia se taumafataga, aʻo tatau ona fufulu le fualaau faasaina i se lava vai inu.

I le taimi lava lea e tasi, e taua le aua nei gase ma togafitia le vailaʻau, e tatau ona faʻamaonia le fualaau faasaina.O aso uma e eseese mai le 300 i le 600 milligrams, lea e faʻaaogaina i le taimi e tasi.

O le umi o le togafitiga e naʻo le fomaʻi o loʻo auai, ae e mai le 14 i le 28 aso, mulimuli ane e mafai ona faʻaaogaina le vailaau i se togafitiga tausiga o le 300 milligrams mo le 60 aso.

Le lelei ma faʻaleagaga

E leai ni faʻafitauli ogaoga ona o le faʻaaogaina o le gaioiopi, ae faʻatasi ai ma faʻafitauli i le taimi o le faʻamalamalamaina e le tino, e tele faafitauli e mafai ona tulai mai:

  • ate faʻalavelave
  • gaʻo gaʻo
  • solia o le gaosiga o le talo,
  • atherosclerotic deposits i totonu o vaa.

O le sili atu o le vitamini N e faigata ona maua, aua e vave ona alu ese mai le tino.

A o le i maua le lipoic acid mo le maʻisuka ituaiga 2, faapea foi ma le maʻisuka ituaiga 1, e tatau ona faafesootai se fomaʻi.

Pe a 'ai meaʻai e maua i le lipoic acid, e le mafai ona maua se overdose.

I le tuiina o le vaitamini C, o mataupu e mafai ona tupu e faʻamaonia e:

  • eseese gasegase,
  • toso
  • tiga i le pito i luga,
  • faateleina le malosi o le manava.

E taua le iloa! Faʻafitauli i le maualuga o le suka i le gasologa o le taimi e mafai ona taʻitaʻia ai le tele o faʻamaʻi, e pei o faafitauli i le vaʻaia, paʻu ma lauulu, ulia, gangrene ma faʻamaʻi pipisi! Na aʻoaʻoina e tagata aafiaga tiga ina ia faʻamautuina a latou gaʻo fiafia ...

O le a le aoga o le lipoic acid mo le maʻisuka ituaiga 2? E faʻapefea ona faʻaaogaina fualaau faasaina? Tali i le vitio:

O le Lipoic acid e tele naua ona lelei ma le itiiti ifo o mea le lelei, o lona faʻaoga e fautuaina e le gata i le i ai o soʻo se faʻamaʻi, ae mo le puipuia.

O le tele o taimi, o loʻo faʻamatalaina i togafitiga faʻapitoa o le maʻisuka, lea e faʻatino ai se tasi o matafaioi taua.

O lana gaioiga e mafua ai le faʻaitiitia o le kulukose o le toto ma faʻaleleia ai le soifua manuia ona o le numera tele o aʻafiaga.

Mateʻo le neuropathy

Faʻasolosolo pea le maʻisuka ma faasolosolo taimi i luga o le suka, o loʻo faʻaleagaina le tino o le tino. Faʻafitauli e tulaʻi mai ona o le faʻaogaina o vailaʻau glycolized e aʻafia tele ai aʻafiaga. Faatasi ai ma le faateleina o le maualuga o le kulukose, o le toto ua faateleina, o se taunuuga, o le faagasologa o le faʻaleleia o le faʻaleleia o loʻo faʻagesegese.

O le siama o le neuropathy o le maʻisuka e mafai ona faia pe afai oi ai ni faʻamaoniga talafeagai:

  • oso i le toto maualuga,
  • numera o vae
  • tingling sensing i vae, lima,
  • tiga
  • vavao
  • faafitauli i le fausiaina i alii
  • o le foliga mai o le vevela, le galala, lagona o le tele o le maelega, e tusa lava pe itiiti se meaʻai e 'ai.

Mo se faʻamaonia saʻo, faʻaleleia le faʻataʻitaʻi, o le saoasaoa o le faʻamalosi faʻamalosi e tofotofoina, ua faia ai se elemene. A faʻamaonia le neuropathy, e mafai ona e taumafai e faʻamaonia le tulaga e faʻaaoga ai le α-lipoic acid.

Tino manaʻomia

Lipoic acid o se fatty acid. O loʻo aofia ai le tele o le sulfur. O le vai ma le gaʻo gaʻo, e auai i le fausiaina o siama siaki ma puipui le faʻaogaina o suauʻu mai aʻafiaga faʻaleaga.

O le lipic acid e faatatau i antioxidants e mafai ona taofia ai le aʻafiaga o faʻamalolo saoloto. E faʻaaogaina e togafitia ai le polyneuropathy o le maʻisuka. O le vailaau faʻamaonia e tatau ona tatau ona:

  • e alu i le faagasologa o le gau o le kulukose ma le aveesea o le malosi,
  • puipuia le fausia o suauʻu mai aafiaga le lelei o radical free,
  • e iai sona aafiaga ile inisalini: e faʻaleleia ai le gaioiga o suka suka i le cytoplasm o sela, faʻamalosia le faagasologa o le kulukose i le gaʻo,
  • o se vailaʻau malosi, e tutusa ma vitamini E ma le C.

O se tasi lea o meaʻai sili ona aoga mo meaʻai mo le maʻisuka. E masani ona fautua mai pe a faatonuina se faigamalo lelei. O loʻo taʻua o se tui sili ona lelei, aua o lenei vailaʻau:

  • toso mai meaai
  • liua i totonu o sela i se foliga lelei,
  • maualalo le faʻafitauli
  • o loʻo i ai le tele o galuega puipui.

Afai e te aveina, e mafai ona e faʻateʻaina ni numera o faʻafitauli na atiae e faasaga i le talaaga o le faaleagaina o meaʻai i meaola.

Aafiaga i le tino o le maʻisuka

I totonu o le tino, o le thioctic acid e faatinoina ai galuega nei:

  • le faʻasalaina faʻasalaga saoloto ma le faʻafefe i le faiga o faʻamaga,
  • toe faʻaleleia ma mafai ai ona toe faʻaaoga vailaʻau faʻamaʻi: vitamini C, E, coenzyme Q10, glutathione,
  • e fusia ai metala oona ma faaitiitia ai le gaosiga o fualaau faasao saoloto.

O le faʻamaonia faʻamaonia o se vaega taua o le mea puipui o le tino. Faʻafetai i lana galuega, ua toe faʻafoisia isi antioxidants, e mafai ona latou auai i le faiga o le metabolism mo se taimi umi.

I le 80-90 o le seneturi talu ai, o lenei vailaʻau na taʻua o vitamini B, ae o metotia faaonaponei ua mafai ai ona malamalama o loo i ai se faatulagaga o meaola eseese.

O le acid o loʻo maua i enzymes e aofia ai i le gaosiga o mea taumafa. A maua mai e le tino, o le maualuga o le suka e faʻaitiitia, ma e tatau ona talafeagai mo le maʻisuka.

Faʻafetai i le aʻafiaga o le antioxidant ma le faʻamalosiina o faʻamalolo saoloto, o lo latou aʻafiaga leaga i luga o masini e puipuia. O le tino faʻagesegese le faagasologa o le matua ma faʻaitiitia ai le faʻamalosia o le oxidative.

I vailaau ma meaai

O lenei vailaʻau e gaosia e le ate o le ate. O loʻo faʻapipiʻiina mai meaʻai mai. Ina ia faateleina lona tele, e fautuaina e faʻaaoga:

  • meaʻai papaʻe
  • broccoli
  • meaʻai
  • lanu meamata
  • Tomato
  • Pupu mai Brussels
  • alalaisa.

Ae i oloa, o lenei vailaʻau e fesoʻotaʻi ma vailaʻau amino o pulu (e taʻua o lysine). O loʻo iai i le foliga o le R-lipoic acid. I le tele o mea, o lenei antioxidant o loʻo maua i na meaola manu lea o loʻo mataituina ai le maualuga o gaioiga. I le tele o concentrations, e mafai ona iloa i fatugaʻo, ate ma le fatu.

I tapenapenaga ma le gaioiokawa, o loʻo aofia i totonu o le fomaʻi saoloto. O lona uiga e le fesoʻotaʻi ma proteins. Pe a faʻaaoga togafitiga faʻapitoa, o le faʻaaogaina o le suka i le tino e faʻaateleina le 1000 taimi. E le mafai ona maua le 600 mg o lenei vailaau mai meaai.

Fautuaina sauniuniga o le lipoic acid mo le maʻisuka:

A o leʻi faʻatau se oloa, feutagai ma lau fomaʻi.

Faʻafoe togafitiga faʻatonutonu

I le faʻamoemoe e faʻafaigofie le faʻamaoniga o le suka ma le setete o okeni ma faiga faʻapitoa e ala i le fesoasoani a le lipoic acid, e tatau ona e malamalama i le taimi e faʻaaogā ai. O nisi o oloa e maua i foliga o laumei poʻo capsules, o isi e fai ma fofo mo fofo faʻapipiʻi.

Mo faʻamatalaga puipuia, o le vailaau faʻasaina o loʻo faʻamatalaina i le faiga o laupepa poʻo capsules. E inu tolu taimi i le aso mo le 100-200 mg. Afai e te faatauina le vailaʻau i se fua o le 600 mg, ona lava lea o le mea e tasi i le aso. Pe a ave ni mea faaopoopo i le R-lipoic acid, e lava le inu 100 mg faalua i le aso.

O le faʻaaogaina o fualaau faasaina e tusa ai ma lenei polokalame e mafai ona puipuia ai le atinaʻe o faʻafitauli o le maʻisuka. Ae e tatau ona e tago i le fualaau faasaina i luga o se manava gaogao - o le itula ao lei faia se taumafataga.

Faatasi ai ma le fesoasoani a le suka, e mafai ona e taumafai e faʻaitiitia le faʻaalia o se faʻalavelave e pei o le neuropathy o le maʻisuka. Ae mo lenei mea, o lona pule faʻafefe i le tulaga o fofo faapitoa i ni aofaiga tele mo se taimi uumi ua faatonuina.

O lenei vailaau o loʻo aofia i le tuufaatasiga o nisi o multivitamins i se aofaiga e oo atu i le 50 mg.Ae o le mauaina o se aafiaga lelei i le tino o le maʻisuka faatasi ai ma le aoga o le suka i se ituaiga o mea e le mafai.

Le faiga o le gaioiga o fualaau faasaina i le neuropathy o le maʻisuka

O le antioxidant aafiaga o le lipoic acid ua faamaonia i le tele o suʻesuʻega. E faʻaitiitia ai le atuatuvale oxidative ma ei ai sona aafiaga lelei i le tino.

Faʻatasi ai ma le neuropathy, e tatau ona faia faʻatasi ma le le mautonu. O togafitiga uumi e maua ai le iuga. O gasegase ua aafia i le alualu i luma o le maʻisuka mai maualuga maualuga o le kulukose o loʻo faasolosolo malie lava ona toe malosi. O le faagasologa o lo latou toe faʻaleleia o loʻo faʻateleina.

E tatau i le maʻisuka ona nofouta o le polyneuropathy o le maʻisuka ua manatu o se faamaʻi atoatoa. O le mea autu o le filifili lea o le auala sao i togafitiga ma mulimuli i fautuaga uma a fomaʻi. Ae a aunoa ma se meaai faʻapitoa laiti-carb, o le aveesea o le maʻisuka ma ona faʻafitauli o le a le aoga.

Le filifiliga o ituaiga fualaau faasaina

Faʻamatalaga ole fofoga o le α-lipoic acid, o lona maualuga maualuga e matauina pe a maeʻa le 30-60 minute. E vave lava ona tuʻuina i totonu o le toto, ae e vave foi ona faʻavave. O le mea lea, pe a ave fualaau, e tumau pea le suia o le kulukose. O le lagona o le tino i le inisalini e siitia tele.

Faatasi ai ma se fuataga e tasi o le 200 mg, o lona bioavailability e i le tulaga e 30%. E oʻo lava i togafitiga faʻaauau aso-tele, o lenei mea e le faʻaputuina i totonu o le toto. O le mea lea, o le faʻaaogaina ina ia mafai ai ona pulea le kulūkose e le talafeagai.

Faatasi ai ma le malolo o le fualaau faasaina, o le fualaau talafeagai e ulufale atu i le tino i totonu o le 40 minute. O le mea lea, o lona faʻaleleia ua faʻateleina. Ae afai e le mafai ona ausia le taui o le maʻisuka, o le a toe foi mai le taimi o le neuropathy o le maʻisuka.

O nisi tagata latou te fautuaina le tagofia o fualaau oona o le lipoic acid. I le uma, o loʻo aʻafia o ia i le metabolism o gaʻo ma gaʻo. Ae afai e te le mulimulitai i mataupu faavae o meaʻai talafeagai, ole teenaina o le tino, o le aveesea o le mamafa mamafa e ala i le faaaogaina o fualaau o le a le aoga.

Le lelei o le meafaigaluega

O le faia o le gaioiokawa faʻamalositini i nisi tulaga e tuʻufaʻatasia ma le atinaʻega o aʻafiaga itu:

  • fomaʻi faʻafitauli
  • ulu matua
  • vaivaiga.

Ae foliga mai, e pei o se tulafono, ma le maualuga o le fualaau faasaina.

E tele gasegase e faamoemoe e aveesea le maʻisuka i le ave lea o fualaau faasaina. Ae o le ausia o lenei mea e toetoe a le mafai. A uma mea uma, e le faʻaputuina, ae o loʻo i ai sona aafiaga faʻapitoa mo togafitiga.

I le avea ai o se vaega o le togafitiga faʻapitoa, e mafai e le endocrinologist ona fautuaina le faʻaaogaina o le lipoic acid mo se maʻi suka. O lenei meafaigaluega o se antioxidant, e faaitiitia ai le leaga o aʻafiaga o fualaʻau saoloto ile tino.

E faʻapefea ona maua i le maʻisuka le laʻau moa, nicotinic, succinic, ascorbic and lipoic acids?

O le faʻaaogaina o vailaʻau eseese o le a aoga tele mo tagata mamai ma tagata e iai tulaga faʻalesoifua maloloina.

I se tulaga aoao, o lenei mea e mafai ai e oe ona faʻaleleia le tino, faʻavave le metabolism ma isi galuega taua.

O le mafuaaga lena e tatau ai ona iloa mea uma e mafai ona faʻaaogaina le kulimi lipoic mo le maʻisuka, faʻapea foi ma le folic, nicotinic, ascorbic ma succinic.

O a meaʻai e manaomia mo le maʻisuka?

Ole lisi o vitamini e manaomia e le maʻisuka e aofia ai le 99% o nei vaega. O le mea lea, faatasi ai ma faʻamaʻi faʻamaʻi, o mea uma o le vaega E, B, C, A, D ma le tele o isi e tatau. Latou te aafia ai le tino i auala eseese, ae o le faʻaaogaina faifaipea e mafai ai ona faʻaleleia lana galuega, faʻamaonia ai galuega faʻatino.

Acids e pei o le alpha-lipoic ma le lipoic, folic, faapea foi ma le succinic, ascorbic ma le nicotinic e le itiiti ifo le taua mo se maʻisuka.

O le lelei o le tuʻuina atu o faʻataʻitaʻiga o loʻo i ai i le mafai ona faʻamautuina le maualuga o le suka, faaleleia le metabolism, ma faatulaga le tino.

Ina ia malamalama i auiliiliga atili o lenei lomiga, e tatau ona iloilo mea taitasi i se isi faasologa.

E faʻaaogaina le lipoic ma le liliic acid? La latou taua mo le tino

Lipoic, po o le thioctic, o le vailaʻau o loʻo faʻaaogaina lelei i le vailaʻau. I maʻi o le maʻisuka, e mafua ona o tulaga nei:

  • auai i le faagasologa o le gau o le kulukose, faapea foi i le faagasologa o le ATP,
  • malosi malosi o mea faʻasao e sili atu i le vitamini C, tocopherol acetate ma le suauʻu iʻa,
  • faamalosia o puipuiga
  • Faʻailoa ile insulin-like, lea i le auala e sili ona lelei e aʻafia ai le faagasologa o le faʻaaogaina o le suka i totonu o fausaga fausaga.

E le gata i lea, o le lipoic acids i le maʻisuka ituaiga 2 e mafai ona faʻaaogaina e ala i le faʻateleina o le malosi o le tino i vailaʻau eseese. O le faʻapitoa faapitoa e tatau ona maua ai le gafatia e toe faʻafoʻi ai faʻataunuʻu o le tino, faʻamalosia ai aʻafiaga.

I le talanoa e uiga i le suka o le alpha-lipoic i le maʻisuka, latou te gauai atu i le tuueseeseina o ituaiga o meaola matautia o le okesene (faasaoloto saoloto) ma le mafai ona toe faafoi mai o vioxidants (vailaʻau, vitamini E ma le C).

E faʻapefea ona 'ai le oatmeal mo le maʻisuka?

Talu ai ona o le lelei o le tuufaatasiga mo le maʻisuka ituaiga 2, e tatau ona e iloa mea uma e uiga i le auala e ave ai le lipoic ma le alpha-lipoic acid. O vaega o le faagasologa e faʻalagolago i le meaʻai poʻo sauniuniga faapitoa.

I le faʻasalaga lona lua, faʻaaogaina e tatau ona faia faʻamautinoa e tusa ai ma faʻasoaga. I le tautala e uiga i le i ai o le lipoic acid i nisi o meaʻai, faʻalogo lelei i cereals, legumes, herbs fresh, faʻapea foʻi le suauu paʻu.

Ae ui i lea, o le tele o ia mea e maua i le ate ate.

O le Alpha lipoic acid e mafai foi ona faʻaaoga e puipuia ai ma tafiesea ai faafitauli. I le tautala e uiga i lona talosaga, ia gauai atu i:

  • faʻaaoga i le tulaga o laupepa poʻo capsules i se aofaiga mai le 100 i le 200 mg tolu taimi i le aso,
  • E tele taimi i falemaʻi e mafai ona e maua ni dosese o le 600 mg. O nei fualaau oona e na o le tasi i le 24 itula, e sili atu ona faigofie,
  • afai e faatauina le supa R-lipoic supplements, e fautuaina e faaaoga i laasaga maualalo, o lona uiga, 100 mg i le taimi lua i le aso.

O aoga ma faʻaogaina o le gaʻo

O le faʻamalositino faʻapea foʻi ma le puipuiga o le tino e manaʻomia ai le foliki. E le gata i lea, o le microelement o loʻo aofia ai i le metabolism ma le vaevaeina o gaʻo ma gaʻo.

Aʻo talanoa e uiga i le siama i le maʻisuka, latou te gauai atu i le lelei o le aʻafiaga i luga o le tino, faʻaosofia o le tino puipuia, ma le faʻavaeina o toto.

O lea gasegase e sili ona aoga mo tamaitai e fuafua ai le maitaga po o le fanauina o se pepe, aua e fesoasoani e faʻamalosi ai le tino, faʻaitiitia faʻaitiitia ai le ono mafai ona tupu se faʻalavelave.

O le mea e sili ona lelei, o le gaʻo kulupu e maua mai i siama oona, ma o le mea e totoe e maua mai meaola ma manu. O le tele o le faʻalauteleina o elemene o loʻo i ai i fualaʻau, e taʻua i salalaʻau lau. I lenei fesoʻotaʻiga, e fautuaina e maua e le maʻisuka le faʻamalosia o le taumafataga i salalati fou i le kapisi, vine, cucumama, faʻapea foi kāloti ma otaota.

O fua ma fualaau aina suamalie ua tumu i isi vitamini e aofia ai foi le gaʻo. A itiiti ifo i le lua i le tolu taimi i le vaiaso, e fautuaina le tagata e faʻaaoga se moli, faʻi, melo, fig. Aʻau lanumeamata e le itiiti se aoga, ma i le taumalulu - faʻamago apricots ma le faʻamago. Faʻalogo i le mea moni e faapea:

  • afai o le maʻisuka e fiafia i sua suamalie, e fautuaina e tuʻuina atu le fiafia ile igoa fou, ona o le faasaoina ma le vevela, o le vailaʻau B9 ua faʻaumatia,
  • o le vailaau o loʻo i ai i aano o manufasi, e taua i totonu o moa, ate, fatugaʻo, faapea foi i iʻa maualalo,
  • O le Vitamin B9 e mafai ona maua e ala i le faʻaaogaina o le susu susu, cheese cheese and cheese.

Aisea e lelei ai lentils mo le maʻisuka?

DIABETES - E LE MAFAUFAUINA!

Na taʻu mai e le au faipisinisi le moni atoa e uiga i le maʻisuka! O le maʻisuka o le a mou ese atu i le 10 aso, pe ae inu i le taeao ... "faitau atili >>>

Aʻo talanoa e uiga i faʻalaʻau o le vailaʻau faʻamaʻi ma le gaʻo siaki, faʻalogo lelei i le faʻamaonia o le suka, Doppelgerts Asset, Alphabet Diabetes and other names. Aʻo leʻi faʻaaogaina taʻitasi, e fautuaina e feutagai ma se endocrinologist o le a faʻaalia le fuataga talafeagai ma le faʻatagaina o le tuʻufaʻatasia ma isi fualaau.

Nicotinic, ascorbic ma succinic acid

O le faʻaaogaina o le vailaʻau nicotinic i le maʻisuka e faʻamaonia e le gafatia e faʻaleleia ai le gaʻo, gaʻo ma le gaʻo gaʻo. I le faʻaopoopoga, ua tuʻuina atu le cholesterol, o le faʻatinoga o le cardiovascular system e masani ona faʻasolosolo, o le fausiaina o paʻu toto ma cholesterol o loʻo puipuia, lea e taua tele mo le maʻisuka.

I totonu o falemaʻi, ole suauu nicotinic ("nicotine") e faʻatau atu i lalo o igoa e pei o Nicotinamide, Niacin, Vitamin B3 ma le PP (e aofia ai ma vaega o isi fualaau o le vine).

O le faʻaaogaina o vailaʻau taʻitasi e faʻatinoina e tusa ai ma faʻasoaga.

Talanoa e uiga i le kulimi suauʻu i le maʻisuka ituaiga 2, faʻalogo i:

  • faaitiitia le toto suka
  • faʻaleleia atili o le tino tutotonu,
  • aveeseina o toxins mai le tino ma le soloia o masima i fatugaʻo,
  • tausiga o le ate ma le gall vess.

O mea aoga o le vaega o le faʻaitiitia o le faʻaleagaina o faiga, faʻamalosia le puipuiga, ma ia mautinoa le tau faasaga i faʻasalaga saoloto.

Succinic acid e gaosia i le tulaga o laupepa poʻo vaifofo. Faʻalagolago i le matua o le maʻisuka, o lona tulaga masani, faʻapea foʻi ma le faʻaogaina o le acid, o le talosaga algorithm atonu e eseese.

E tusa ai ma lenei itu, o fautuaga muamua a le endocrinologist ua fautuaina.

A aunoa ma le ascorbic acid, o le togafitiga o le maʻisuka e mafai ona manatu e leai se aoga ma leai se aoga.

Aʻo tautala e uiga i lenei vaega, latou te gauai atu i le mea moni e faʻaleleia ai le gaosiga o le inisalini, faʻasalalau le galuega a le hematopoiesis, faʻaleleia le tikeri o le gafatia o capillaries.

E tatau ona totogi le tausiga faʻapitoa i le faʻamautuina o fua o le toto, o le faʻaaogaina o fusi toto ma le faʻaitiitia o le lamatiaga o le fatu fatu.

O le a le ituaiga falaoamata e mafai ona maua i le maʻisuka?

I le maʻisuka malosi, e mafai foi ona faʻaaogaina le elemene ascorbic aua o loʻo i ai se aafiaga lelei i le nerve opic, faʻagesegese ai le fausiaina o pepa, ma faʻaitiitia le ono mafai ona maua le oncology. E le tatau ona galo ia i tatou le faamalosia o le puipuiga, faapea foi ma le faateleina o malosiaga puipui o le tino.

E fautuaina e faʻaaoga mai le 150 i le 500 mg i aso uma, e faʻatatau i uiga o le tino o le maʻisuka. O le maua o le vailaʻau C e mafai ona mafai e ala i meaai. E tatau ona manatua e faapea:

  • o le punavai autu o le acid ascorbic o fualaau faisua ma fualaau suamalie,
  • o se vaega itiiti o loʻo maua foi i mea e teu ai susu,
  • o le aofaʻiga maualuga o le a maua mai i mea fou, aua o togafitiga faʻamafanafana poʻo le paluga puʻupuʻu e faaleagaina ai le vaitamini,
  • faʻatagaina le togafitiga o le hypovitaminosis ma le vevela ma injections, lea e masani lava ona maua i totonu o se fale talavai.

E tatau ona totogi le tausiga faʻapitoa i le faagasologa o le filifilia o vailaʻau maʻoti eseese ma foliga o la latou talosaga.

E faʻapefea ona filifili se faʻalavelave o vitamini mo le maʻisuka?

E tatau ona filifilia vailaʻau faʻapitoa e fuafua i le tausaga o le maʻisuka ma le faʻapipiʻi o se vailaʻau faapitoa. O faʻalavelave faʻalavelave, faʻamaʻi pipisi, tulaga le atoatoa e tatau ona amanaia. O igoa taatele, e pei ona taʻua muamua, o Doppelherz-Asset, Varvag Pharma ma isi.

Mo se faataitaiga, o le muamua o sauniuniga e aofia ai minerale taua e fa ma a itiiti ifo ma le 10 vitamini.

O le Doppelherz-Aseta e fesoasoani i le faasaʻoina o metabolic processes i le tino, ua faʻaaogaina e avea ma faʻasologa mo le hypovitaminosis ma faʻafitauli.

I le tautala e uiga i Varvag Pharm, latou te gauai atu i le i ai o le zinc, chromium ma le 11 vitamini, lea e tauamiotonuina ai le faaaogaina o fualaau faasaina o se vailaau faasaina. I le faaopoopo atu i le puipuia o le hypovitaminosis, o loʻo tatou talanoa e uiga i se faʻamalosiaga lautele.

O a meaai e maua ai le vitamini b9?

I se tagata soifua maloloina, o le tele o siama gaosia e maua mai i siama oona. E maua e se tagata le fualaau o le vailaʻau o totoe mai meaai o meaola ma manu.

O se aofaiga tele o lenei mea o loʻo maua i fua o fualaau faisua, i totonu o fualaʻau laʻau. O le mea lea, o le maʻisuka e tatau ona faʻatamaoaigaina a latou meaʻai ma salati fou i le kapisi, vine, cucumama, kāloti ma laʻau.

O fualaau aina ma fualaau mamago e maua ai le gaʻo pepa. Pe a ma le 2-3 taimi i le vaiaso, e manaomia e se tagata ona 'ai se moli, faʻi, meloni, fig ma laʻau lanumeamata, ma i le taumalulu - faʻamago apricots ma le faʻamago. Afai o le maʻisuka e fiafia i sua suamalie, ona tatau lea ona tuʻuina atu i sua fou, talu ai ua faʻaumatia le vitamini B9 i le taimi o le faasaoina ma togafitiga vevela.

I fualaau aina ma le pata, o mea o loʻo i totonu o le gaʻo kulimi e maualalo. Faatasi ai ma na mea, naʻo le suauʻu olive e mafai ona iloga, lea o loʻo i ai se aofaʻiga o mea. E fautuaina foi le faʻaaogaina o launiu ma lanu.

O tagata mamai e maua i le maʻisuka e tatau ona aofia ai le karite karite i le meaai - o se faleteuoloa o vitamini B9. A 'ai le' aiga o le taeao, e mafai ona e tuʻuina atu le manaʻoga i aso taʻitasi mo le gaʻo pepa.

I le faʻaopoopoga, o lenei vailaʻau o loʻo maua i meaʻai o aano o manufasi (moa, ate, fatugaʻo) ma iʻa maualalo. O le Vitamin B9 e mafai ona maua e ala i le faʻaaogaina o le susu susu, cheese cheese and cheese.

Folic Acid Ose suka

Folic acid, e pei o le tele o isi vailaʻau faʻamaʻi, ua fautuaina tele mo le faʻaaogaina i le maʻisuka. Ae ui i lea, e le tatau ona e gauai faapitoa i le vitamini B9 ma e iloa ai o le auala lava lea e tasi mo togafitiga mo le maʻi faamatuu atu. Mafaufau i faʻamanuiaga uma o le gaʻo siama, ou te manaʻo e tosina atu i ai foliga o lona faʻaaogaina mo le maʻisuka, faʻamaʻi ma isi uiga taua.

Faʻaaogaina o vaega

Aʻo tautala e uiga i aoga o le siama i le maʻisuka, e tatau ona faʻalogo, muamua lava, i le gafatia e faʻapipiʻi le hemoglobin ma fausiaina le polokalama puipuia. E le gata i lea, o tagata atamamai e matauina le faaosofiaina o le tuputupu ae o meaola ma le telefoni. E le tatau ona galo ia i tatou o le vaega ua tuuina atu e mafai ona faatumauina le gaioiga o le fatu ma toto toto i se tulaga sili ona lelei. I le maʻisuka malosi, o uiga e pei o le faʻavaeina o sela paʻepaʻe paʻepaʻe, o le faʻaliliuina atu o lagona o le tino ma le faʻamautuina o le tino o le tino e le itiiti ifo lona taua.

I le tele lava o taimi, o le lipic acid ua faatonuina e le gata i fafine maʻitaga, ae faapea foi i latou o loo i le tulaga o le fuafuaina o maitaga. I le faʻaaogaina faifai pea o le vaega tuʻufaʻatasia, o le a amata lemu le maitaga, ma o le a fanau le pepe i le soifua maloloina ma atoatoa. O le mafuaʻaga lea e maua ai e le fafine e maua i le maʻisuka i le tele o mataupu le gaʻo.

Ou te fia manaʻo foi e tosina atu le manatu i le mea moni o le vailaau o le a sili ona aoga ma, pe a tatau ai, faʻaleleia le faʻaogaina o meaʻai. I le talanoa ai i lenei mea, e tatau ona e gauai i:

  • fatuina o faʻalavelave i le faʻavaeina o le microbial vaega ma le faʻamautuina o le eletise,
  • le mafai ona vave vave ma le saogalemu le faʻamamaina o le inumaga,
  • e mafua ai le fausaga masani o le manava, faʻapea foʻi ma le faʻamautuina o le ate ma le fatu fatu.

I le talanoa e uiga i aoga o le gaʻo siama i le maʻisuka, e tatau ona faʻapitoa i le auala e tatau ona faʻaaogaina e le maʻisuka ma pe aisea e matua talafeagai ai.

Vaega o le talosaga ma le filifiliga

Po o le a lava le aoga o le vailaʻau vitio B9, e matua fautuaina lava e gauai atu i le mea moni e tatau foi ona i ai i totonu o le tino o le tagata i totonu o tulaga talafeagai.

O le mafuaʻaga lea e le sese ai le faʻatonuina patino o le faʻaaogaina o lenei vaitamini ma faʻaaogaina i se aofaiga tele. E taua le feutagai ma se tagata tomai faapitoa aʻo leʻi amataina le faʻaaogaina o le gaʻo siaki, lea o le a faʻaalia ai pe faapefea ona faia lenei mea.

Ou te fia matauina o le vaega tuʻuina atu o loʻo tuʻuina atu e le gata i le laulau. E mafai foi ona maua i se ituaiga o mea taumafa ma elemene faalenatura, lea e faafaigofie ai le toe faaleleia. I le tautalagia e uiga i lenei mea auiliili, ou te fia matauina o loo iai le tamaʻi fatu i le seleselega o le saito ma fualaau faisua fou ei ai lanu lanumeamata. O le mea lea, o mea na tuʻuina atu o loʻo aofia ai i totonu o le mea sili ona lelei, e mafai ai ona tuʻuina atu le tino o le tagata i lenei vaega i le fua faatatau e manaʻomia mo le maʻisuka.

O tagata tomai faapitoa e tosina atu le manatu i le mea moni e faapea o le faatumu o vaega o le vitamin B9 i totonu o le tino, e faatagaina ai le faaaogaina o soya ma meaai e pei o le broccoli, spinach po o le pala. E le tatau ona galo ia i tatou le faatagaga o le aina o laasisi ulu, lentils ma asparagus - o le mea moni, o nei mea uma e tatau ona malilie i se tagata tomai faapitoa ma ia manatua e tatau ona vavaeeseina se tali atu. Ua matauina e le au popoto o fatu fatu saito e aofia ai i totonu o la latou tuufaatasiga le tele o le taua mo le maʻisuka B9.

O se isi avanoa, e faaopoopo atu i aoga taua mo le tino, o le faatagaga lea o le gaʻo siaki, e oo lava ile tamaitiiti. Ae ui i lea, i lenei tulaga, e tatau ona laʻititi le aofaʻi, o lea e filifilia ai e le au atamamai le aofaiga o loʻo i lalo: mo tagata matutua e oʻo i le lima lima i le 24 itula, mo tamaiti - e le silia ma le tolu. E le gata i lea, e matua fautuaina lava o le faagasologa o togafitiga, i le tele o mataupu, mai le 20 i le 30 aso.

E tatau ona faʻaaoga le gaʻo Folic i le taimi lava e tasi o le aso, ae le afaina le faʻapipiʻi i meaʻai. O le tulaga lenei e mafai ona tatou talanoa e uiga i le maualuga o le aoga mo le tino o le maʻisuka. Aua nei galo o lenei vaega e taua tele le filifilia o le mea sao. O le faia o lenei mea, e tatau ona faatauina mai i le fale talavai, ole gaʻo siaki, lea e matua fautuaina e suʻesuʻe ma le totoa le mea o loʻo i ai ae le faʻagaloina le aso e muta ai. Ma le isi, ou te fia tosina atu le manatu i le faufautua o le feutagai ma se tagata poto faapitoa ina ia mafai ai ona iloa mea uma e uiga i feteenaiga ma isi itu taua.

Contraindications ma Faʻaopoopoga

Naʻo le faʻailogaina o se tikeri maualuga o le lagona lelei ile vitamin component B9.

O le mea moni, i lenei tulaga, o le faʻaaogaina o le gaʻo siaki e le mafai. E le gata i lea, ou te fia matauina:

  1. Faʻasalaga o le le atoatoa e mafai ona faia i le tulaga o le tele o le atuatuvalega o le mafaufau, le mamafa, i le i ai o soʻo se faʻamaʻi poʻo faʻalavelave faigata,
  2. e aunoa ma ni meaʻai talafeagai ma se soifua maloloina soifua lautele, o le faʻaaogaina o le siama i le maʻisuka o le a itiiti le aoga,
  3. e talafeagai le faʻaaogaina e le gata o loʻo faʻatulagaina vaega, ae faʻapea foi ma nisi o meaai ua uma ona taʻua.

Pe a faʻaaogaina le tuufaatasiga i se aofaiga tele, o le atiaʻeina o ni faʻafitauli matuia e foliga mai. I le tautalagia o se tulaga maualuga, ua taulaʻi le au atamamai i le mea moni afai e le o matauina tulafono laiti ma manaoga, e mafai ona iloa le hypervitaminosis.O le tele o taimi e mafua mai i le mea moni e faapea, o le vailaau tuʻuina atu o vitamini o loʻo faʻaaogaina i se fua faatatau tele mo le afa i le lua pe sili atu masina.

E ui lava o le tele o lona vaevaega i le tino o le tagata, ae maise lava i le maʻisuka, e afaina ai faafitauli i le gaioiga o gaʻo ma le meaʻai, o le fausiaina o le popole ma nisi o faafitauli ma le moe. E tatau foi ona malamalama o elemene faalenatura o le a sili atu ma totoe mo le tino o le tagata e satuina ai i le vitamin component B9. Ae ui i lea, o le maʻisuka, atonu o le a le lava lea, ma o lea e tumau ai i le faʻaogaina o le gaʻo.

O le mea lea, i le talanoa e uiga i le manaʻomia ona faʻaaogaina le pepa lakapi, e tatau ona manatua i le mafaufau e faʻapea o se manaʻoga e mafai ona faʻamoemoeina e se fomaʻi faapitoa. Faʻaaogaina faʻapitoa o le vaega e afaina ai le tino, e aofia ai le maʻisuka. O le mafuaʻaga lea, ina ia mafai ai ona ausia le maualuga o le aoga, e tatau ona manatua le faʻaleleia o le faaaogaina o vitamin B9.

DIABETES - E LE MAFAUFAUINA!

Na taʻu mai e le au faipisinisi le moni atoa e uiga i le maʻisuka! O le maʻisuka o le a mou ese atu i le 10 aso, pe ae inu i le taeao ... "faitau atili >>>

Se tusi i luga o le maʻisuka: o se lisi o vitamini taua

I le tino o le maʻisuka, ona o le faʻafitauli o le tino, e masani lava ona leai se vitamini ma minerale.

Faʻaaloalo i se taumafataga faapitoa, o le i ai o faʻafitauli o le maʻi suka ma nisi o mafuaʻaga e mafua ai se faʻafitauli o le maʻi, tulaga vaivai, ma isi aʻafiaga.

E mafai ona avea le taumafataga o le vailaʻau e avea o se tasi o "poloka fale" i togafitiga faʻapitoa o le maʻisuka, ma se fua lelei mo le puipuia o le tele o faʻamaʻi (retinopathy, impotence, neuropathy, ma isi). O le mea autu o le ave sao, o vasega ma sili atu i le tofiaina o se fomaʻi.

Vitamin Diabetes Essential List

Vitamin E (tocopherol) o se vailaʻau taua tele lea e fesoasoani e puipuia le tele o faʻafitauli o le maʻisuka (palakalafa, ma isi). E fesoasoani i le faʻaitiitia o le mamafa, ei ai sona aoga aoga i tulaga o musika, faʻamalosia ai toto toto, faʻaleleia le tulaga o le paʻu ma puipui ai lela mai le faaleagaina.

E maua le vitamini E i le tele o fualaau faisua ma pata, fuamoa, ate, fatu o saito, suasusu ma meaʻai.

B vitamini mo le maʻisuka e tatau ona maua i le tele o aofaiga. E aofia ai le 8 vitamini:

  • B1 - thiamine
  • B2 - riboflavin
  • B3 - niacin, acidic nicotinic (vitamin PP).
  • B5 - pantothenic acid
  • B6 - pyridoxine
  • B7 - Biotin
  • B12 - cyancobalamin
  • Suavai Soluble Vitamin B9 - Folic Acid

Vitamin B1 e aofia ai i le faiga o le metabolism intracellular metabolism, e aʻafia ai le faʻaititia o lona maualuga i le toto, faʻaleleia le toto i totonu o masini. Faʻaaogaina mo le puipuia o faʻafitauli o le maʻisuka - neuropathy, retinopathy ma nephropathy.

O le Vitamin B2 e fesoasoani foʻi e faʻamaonia le metabolism, e aʻafia ai i le fausiaina o toto mumu i totonu o le tino. Puipui le retina mai aʻafiaga leaga o le vevela o le UV, faʻaleleia le vaʻai, e afaina ai le tulaga o mucous membranes o le gastrointestinal tract. Riboflamin e maua i almonds, musigoo, cheese cheese, buckwheat, fatugaʻo ma le ate, aano o manu ma fuamoa.

Vitamin PP (B3) o le vailaʻau o le nicotinic, lea e taua mo le faʻaaogaina o faʻamaʻi. Faʻateleina vaʻa laiti, faʻalauteleina toto toto. E afaina ai le fatu cardiovascular, o meaola oona ma faaleleia ai le metabolism o le cholesterol. E aofia ai aano o manu, buckwheat, ate ma fatugaʻo, pi, falaoa falaoa.

O le vitamin B5 e taua mo le masaniga o le faʻaogaina o le faʻalavelave o le tino ma sosolo, o le metabolism, e taua foi o le "anti-stress vitamin." A vevela, e paʻu. O punaoa o le pantothenic acid o le oatmeal, susu, caviar, peas, buckwheat, ate, fatu, moa aano o manu, fuamoa moa, lafailapi, hani.

Vitamin B6 mo le maʻisuka e taua le ave mo le puipuia ma togafitiga o maʻi o le tino. Le lava o le vitamini B6 i le maʻisuka e faʻaleagaina ai le lagona o le tino i le insulin.O le mea sili lava, o lenei vaitamini o loʻo maua i le fefete a le faʻatoʻaga, fatu o le saito, ate, gaʻo, fatu, melo, kapisi, susu, fuamoa, ma le pipi.

Biotin (B7) e fesoasoani e faʻaititia le toto toto, maua ai le inisalini, ma aofia ai i le faʻapipiʻi o gaʻo gaʻo ma le malosi gasegase i le tino.

Vitamin B12 e aofia i le metabolism o gaʻo, proteins ma gaʻo. Aafiaga lelei i le faʻalavelave o le tino ma le galuega o le ate. O se faʻataʻitaʻiga o le anemia, faʻaleleia manaoga, faʻateleina le malosi, fesoasoani i le tuputupu ae o tamaiti. Faʻaleleia le manatua, faʻaititia le faʻaleagaina.

O oloa e aofia ai le B12 - sisi, ate ma fatugaʻo, fuamoa, puaa ma pipi. Ole faʻaitiitia o le vaitamini ole a faʻaitiitia: alcohol, acids and alkal, fualaau momoe, estrogens.

O le Folic acid (vitamin B9) e talafeagai mo le fesuiaiga masani o meaola o le nucleic ma proteins, e auai i le faagasologa o le toe faʻafouina o le tino, hematopoiesis, e faʻamalosia ai le taumafa o mea ua faaleagaina. E taua tele le maua o lenei vaitamini i le tele o aofaiga mo fafine maʻitaga.

Vitamin D (calciterol) o se kulupu o vitamini e faʻamautinoa ai le faʻaaogā masani o le calcium i totonu o le tino, e faʻamalosia ai le gaosia o hormones ma avea ai ma vaega i faiga faʻapitoa. O lona gaioiga autu o le faʻaleleia lea o le tuputupu aʻe masani o le ponaivi ma le atinaʻeina, o le puipuia o le osteoporosis ma rickets. E i ai sona aoga aoga i le tulaga o musele (e aofia ai le fatu o le fatu), faaleleia atili le malosi o le tino i maʻi paʻu.

I le maʻisuka, e taua le maua o le vitamini D i se aofaiga talafeagai mo i latou e le lelei le vaai, i ai faafitauli i le cardiovascular system, o le biliary system ua vaivai, ma o loo i ai se vailaau i le atinaʻe o le osteoporosis.

O le aveina o le vailaʻau D e fautuaina faʻatasi ma le kesi. Punaoa faanatura: meaʻai susu, fuamoa moa mata, iʻa o le sami, ate ate, fuālaʻau iʻa, anufe, pasili, caviar, pata.

Vitamini e manaʻomia mo tagata gasegase e maua i le maʻisuka 1 ma le ituaiga 2: A, C, E, kulupu B, vitamini D, vitamini N.

Minerale e manaʻomia mo tagata gasegase i le ituaiga 1 ma le ituaiga 2 maʻisuka: seleni, masima, chromium, manganese, calcium.

Tuua Lau Faamatalaga