E mafai ona 'ai faʻamaʻi ma le maʻisuka ituaiga 2

O le "apple apple" (Apfelsine) po o se moli, ao tatou valaau i ai ma le lima malamalama o tagata Siamani, o se tasi lea o fualaau lauiloa i luga o le paneta. I luga o fefaʻatauaiga oloa, o pusa o le moli tioni moli e le o se mea e sili atu ona manaomia nai lo suauʻu poʻo kola kope.

Oranges e maua i le maʻisuka ituaiga 2 (i le tulaga e masani ona tupu ai le 80% o ituaiga uma o le maʻisuka) o se mea taua tele, talu ai ona o lona tuufaatasiga ma le faasinomaga igoa ua mafai ai ona i ai i le lisi o le maʻisuka toetoe o aso uma. O fautuaga a le endocrinologist e pei o le "faapefea, o le a le taimi ma le a le tele" e leʻi faalēaogāina i lenei mataupu.

Slimming oranges

Faʻasaʻoina o le ata o le miti o le toetoe lava o fafine uma ma le toʻatele o tagata. Ma mo le maʻisuka ituaiga 2, o le aveesea o le mamafa o se mea e taua tele. Afai o le paleni o le malosi e faʻalavelaveina ma o le tele o le malosi e ulufale atu i le tino e sili atu nai lo lona taumafa, e vave tele le alualu i luma o le manu feʻai, pe a le mafai ona teu oloa i lalo o le paʻu, e faigofie ai ona tulia ese, ae i totonu o tino. O le taofia o le avanoa i le inisalini i le masini, e le o se mea e le atoatoa, e matua afaina ai le ala o le maʻisuka.

Afai e le mafai ona aveesea le mamafa ona o le vai ma le maso maso, o le maualuga o le kulukose ma le leaga o le cholesterol i le tele o maʻisuka ituaiga 2 o le a faʻavaivai aunoa, ma faʻamalosi foi le toto.

E faigata ona faʻatautaia tonu le aofai o kalori fautuaina e se tagata fai meaʻai, e sili atu ona faigofie le faʻaititia o le aofai o le kalori o meaʻai a le maʻisuka. Ma e fesoasoani lea i le moli, pe afai e te faʻaaogaina e le aunoa. 100 g o fualaau mai fafo e aofia ai le 47 kcal, ma i le Sicilian orange (lanu mumu) e itiiti ifo - na o le 36 kcal.

Citrus i le maʻisuka ituaiga 2

Pe a saunia se lisi, o le maʻisuka o loʻo taʻitaʻia e le glycemic index (GI), o loʻo faʻamatala ai le suka i totonu o meaʻai. I le glucose mama, o le 100. O tapulaa faʻatagaina mo le maʻisuka ituaiga 2 e le maualuga atu nai lo le 70. I taloni GI, e na o le 33. Pectin foi e taofia ai le saogalemu o fualaʻau, lea e taofia ai le gaosiga o le kulūkose ina ia matua malamalama lelei ai se vaega taua. Ae maise lava o le tele o filo aoga, faʻafefiloi uma mea uma i totonu o le manava, i totonu o le paʻu o se moli.

Afai e te suʻeina le tuufaatasiga o le suamalie:

  • Fats - 0.2 g
  • Puipuia - 0.9 g
  • Carbohydrates - 8.1 g
  • Vai - 86.8 g
  • Fiber - 2.2 g
  • Organic Acids - 1.3 g,
  • Saccharides - 8.1g,
  • Vitamin complex - A, vaega B, C, E, H, PP, Beta-carotene,
  • Malosiaga o minerale - potassium, calcium, magnesium, fuluula, iron, sodium.

Faʻamaumauga mo le 100 g o oloa. O sea ituaiga e aofia ai le tutusa o le kulūkose ma le fructose - 2.4 g ma le 2.2 g. O le fructose e faʻaaogaina e saogalemu mo le maʻisuka. Ae pe a faʻaaogaina i fructokinase-1 (o le enzyme e pulea ai lona suiga i le glycogen), e le noatia. Ma i le gaʻo, o lenei oloa o loʻo gaosia vave. O fualaau suamalie e i ai foi se aafiaga le lelei i faitauga o le glucometer.

E mafai ona i ai ni alalaʻau mo le maʻisuka, e faalagolago i le tikeri o le taui ma le tulaga o le faʻamaʻi, faʻaleagaina o pathologies ma, ioe, le aofaiga o fualaau mai fafo. O le mea moni, i se talo masani, o le kulukose e tasi ma le afa taimi sili atu nai lo soo se ituaiga moli.

O le a le faʻaaogaina o le "Kaina Haina" ia i tatou?

O se maʻisuka malosi o meaʻai o le maʻisuka e taʻitaʻia ai le vaivaiga. O le le lava o ia mea taua e faʻaititia ai le malosi ma le tetee atu i faʻamaʻi pipisi, faʻamalosia le ala o le maʻi. O le hyperglycemia tumau e taʻitaʻia ai le faʻaopoopoga o le faʻavaeina o faʻamalolo saoloto.

E tusa ai ma fomaʻi, o meaʻai e maualuga i lutein e aoga tele mo mata. Ma o alalaʻau e mafai ona taofi le tupu o le retinopathy - o se tasi o faʻafitauli autu o le maʻisuka ituaiga 2. O le maʻi e maua i le taimi muamua e aunoa ma ni faʻamaoniga, ma le faʻaleagaina o toto toto, o le a vaʻaia faʻafuaseʻi. O le faʻafitauli o le vailaʻau-minerale o le a aoga foi mo mata: A, vaega B, zinc.

I le suʻesuʻeina o mafuaaga o le maʻisuka, na maua ai o le nephropathy ma isi faʻafitauli e mafua mai i le le lava o le magnesium i le tino. Afai o meaʻai o loʻo i ai lenei micronutrient o se vaega o meaai i aso uma, o le a fesoasoani lea i le puleaina o le suka ma taofia ai le faʻaleagaina o le tino.

Afai e alualu i luma le maʻisuka, e galo ia fatuga le mafai ona gaosia le hormone erythropoietin. Ona o lona le atoatoa ma le tele o le leiloa o polotini (aʻafiaga o faʻamaʻi pipisi), ua tupu ai le ania i le maʻisuka. Orange citrus, o se puna o le uʻamea, faʻaleleia hemoglobin.

O fualaau o le suka i le maʻisuka e maua ai foi le tino ma le potassium, e faʻaaoga ai e maua ai le polotini ma suia le kulukose i le glycogen. Faʻaleleia fua ma faʻamautuina le toto maualuga.

Auala e faʻaaogaina ai le oloa ma le maualuga o le tau

Ina ia faaitiitia le afaina mai fua suamalie, e taua le pulea o lona taumafa. I le Traffic Light, ua fuafua e atiae se meaai mo le maʻisuka, o fualaau suamalie o loo taʻua o le "lanu samasama," e mafua mai i le faaaogaina lelei. O lona uiga o oloa o lenei vaega e aoga mo le maʻisuka, pe afai e faʻaititia le masani masani ile 2 taimi.

O nei fautuaga, o le mea moni, o le aiga. Afai e masani le maʻisuka i se taumafataga manaia, o le afa o lana meaʻai e sili atu nai lo le masani. E le gata i lea, o fua o le suauu o se mea e sili ona malosi le alu, e tatau ona malilie faatasi la latou numera i lau endocrinologist.

Afai e maua le suka ma e le amataina le faʻamaʻi, e mafai ona e maua se fua e tasi i le aso. O lona tele e tatau ona filifilia ina ia fetaui i le lima. O fualaau lapoa e mafai ona vaevaeina i le 2 atumaga. Faʻatasi ai ma le maʻisuka faʻamaʻi, e mafai ona e 'ai le ½ o se tamaʻi fomaʻi nai lo le faalua i le vaiaso. E talitonuina o le faʻaaogaina o meaʻai gaʻo e mafai ona taofiofi ai ni tagata e le o faʻasalaina pe o ni fatu. Afai e le masalosalo e uiga i taunuuga o le mita, e mafai ona e taumafa e 'ai fua ma fua o gaʻo.

I le faaopoopo atu i le mea moni e faapea o lenei oloa o se tasi lea o le lima o le allergenic sili, o loo i ai le le atoatoa. Afai, a maeʻa le itula ma le afa i le maeʻa ai o le tele o lobili, ua faateleina le faailoga o le glucometer e sili atu nai lo le 3 mmol / l, o le moli e tatau lava ona le aofia i le taumafa o le maʻisuka.

Ina ia aloese mai taunuuga le lelei, e mafai ona e vaevaeina le auaunaga fautuaina i ni vaega ma 'ai le oloa i le va o meaai autu, lea e tatau ona i ai le maʻisuka a itiiti ifo ma le lima. Afai o le manao e 'ai se isi lanu moli e le mafai ona faʻaaogaina, e mafai ona faʻaititia le vaega o isi mea taumafa ma gaʻo i le meaʻai.

I le a le ituaiga e tatau ona ou faaaogaina fua

O fualaau fou o le a maua ai le tele o aoga i le siama o le maʻisuka lea na faaleagaina e le faamai, talu ai o soo se gaioiga o ia mea e faateleina ai le faasinomaga o le fuainumera o le oloa. Ili ma le silo, fuālaʻau ma moli moli e aofia ai le pasene taua o suka, o lea e le mafai ona e kuka pe 'ai foi ia meaʻai.

A maeʻa pe faʻagogo, o le oloa e aofia ai foi le faateleina o le maualuga o le fructose, o le mea lea, fualaau mamago, fualaau mama ma isi meaʻai mai iranesi e matautia mo le maʻisuka ituaiga 2.

E le fautuaina e tagata atamamai le inu ma le fou. E ui e mafai ona leai se sua o le suamalie fou e aunoa ma le suka ma le vevela o le vevela, ae o le leai o fiva i totonu, lea e taofia ai le faaputuputuina o le kulukose, e le aoga tele nai lo fualaau aina fou.

Ina ia saunia se ipu vai suamalie, e manaʻomia lou 2-3 lanu, i le auala lea e sili atu ona faigofie le sili atu i le masani masani. O se oloa faʻapitoa e maua ai le maualuga o le suka i ituaiga uma e faigofie ona ulufale i le toto, siitia le glucometer i le 3-4 mmol / l i lona mama ma le 6-7 mmol / l, pe ae inu i se sanuisi ma isi meaʻai ma le sua.

Ua fautuaina e Polofesa E. Malysheva le faaaogaina o se moli ma se pele, e pei o ni paʻu e le o ni digestible fiva ma e matua afaina ai toxins i totonu o le iniseti, sili atu cholesterol ma aveese le faapalaga mai le tino. I salakeke, e faʻamaʻo lelei ai le tofo o fualaʻau, fualaau faisua, meataumafa.

Oranges o se faʻamalolo sili ona lelei o le faʻamalolo, e aloaia e fomaʻi ma aganuʻu masani. O se punavai mamana o le malosi e fesoasoani i le tino e faatoilalo ai le tele o faamai, e aofia ai le kanesa, faateleina le puipuiga o le tino, faaleleia o metabolic processes, taofia le osofaia o viral infections, aveesea o le vai ma le vaivai. O fualaau o le Citrus e aoga mo le endocrine, popole ma le cardiovascular systems: faʻasaʻo le toto maualuga, faʻaitiitia le cholesterol leaga, faʻaleleia le maualuga o le toto ma lagona.

O le mea lea, o se mea taua tele e le faia ai se taufaaleaga leaga ma le maʻisuka, pe ae faʻalauiloaina i totonu o le meaai, e tatau ona e mataʻituina ma le totoʻa le suka, fuafua le glycemic index of the menu and check your dose with the doctor.

Vitio: oa ituaiga o fua e mafai ona 'ai e le maʻisuka

Talu ai nei lava, o lenei fualaau sa manatu lelei tele. Na te fiafia i le vevela o le tau ma e na o ni nai tausaga talu ai na amata ai ona totoina i le tele o mea tau pisinisi i luga o le teritori o atunuu o le USSR muamua.

Oranges o le tulaga masani o fualaau suamalie. Toeitiiti lava o tamaiti uma ma tagata matutua e alofa ia i latou. O le oloa e sili ona aoga mo le tino o le tagata ona o lona fomaʻi faapitoa.

E ui lava i uiga taua uma o fualaau suamalie, e manaomia e le maʻisuka ona mulimuli i nisi tapulaa. Ole fua puipuia o aso taʻitasi o le 1-2 tamaʻi laʻititi. O le mea lea, o le tagata maʻi o le a maua le maualuga o meaʻai e aunoa ma se afaina i lo latou soifua maloloina.

O le tele lava o taimi, o le meaʻai faʻamalosi e faʻaaogā faʻatau. E mafai ona faʻaaogaina e pei o teuteuga mo meaʻai po o meaʻai ma iʻa. O nei mea e sili atu ona tuʻufaʻatasia ma lemoni.

Oona suamalie e tumau pea ona lauiloa. O iinei e tatau ona e faʻaeteete. O le uaina ua le o iai le fiva, ma ua sili atu le vave ona gaoioi le moa o mea uma i le tino.

O lenei tulaga e mafua ai le oso i le kulūkose kulimi. O le aso fautuaina ole ao moli o le 1 ipu (200-250 ml). A maeʻa lena, e manaʻomia le fuaina o le glycemia e pulea ai le tali a le tino i le oloa.

E lelei foi le iloa pe iai le suka i se moli? Ioe, o le suka o loʻo i totonu o lenei lapisi: 12 kalama i le 100 kalama o alani. suka.

E tatau ona fai atu i le taimi lava lena, o tagata fai meaʻai e matua taua tele lava i le lisi o meaai o tagata mamaʻi e maua i le maʻisuka. O oloa taʻitasi, i le mea moni, e le toe faʻaaogaina i mole mole pe a faʻapipiʻi se lisi.

E ui o se lanu moli e faʻapitoa foi i se faiga faapena, ae o le uiga o tagata faʻapitoa e sili atu ona faamaoni. O le avanoa taua o lenei sui o le aiga fualaau aina e mafua ona o lona tuufaatasiga faapitoa ma le maualalo o kalori, lea e na o le 43 kcal.

O nei uiga e lua e faʻamalosia ai fua o le citrus mo le maʻisuka menu. Ae muamua e uiga i le tuufaatasiga o le fua.

O le moli o loʻo aofia ai elemene nei:

  • acidic ascorbic (vitamini C) - o lenei vaega e manumalo i le tuufaatasiga o le oloa,
  • tele vitamini kulupu
  • faʻalavelave o mea faʻasaina
  • pectin
  • flavonoids
  • o suauu taua
  • squirrels
  • polyethsaturated fatty acids,
  • ese,
  • faʻatau.

Vaega o minerale - o la latou lisi e manaia tele, ae e taua le faailogaina o le uʻamea, lea e matua aʻafia i le faagasologa o le hematopoiesis.

E pei ona mafai ona e vaʻavaʻai, o le tuufaatasiga e ese ma taua tele mo le tino o le tagata. O le tuufaatasiga o vaega uma o loo lisiina iinei e maua ai le tele o mea aoga.

e mafai ona maua i le maʻisuka

Ituaiga 2 maʻisuka

Tagata e maua i le maʻisuka ituaiga 2 e le mafai ona faʻafetaui lelei a latou suka toto aua o latou tino e le lava le inisalini pe le mafai foi ona faʻaaoga lelei le inisalini.

E tusa ai ma le FamilyDoctor. org, ituaiga 2 o le maʻisuka o le masani masani lea - 90 i le 95 pasene o maʻisuka uma o loʻo i ai lenei ituaiga o le maʻi.

O meaai e 'ai e tagata e maua i le maʻisuka ituaiga 2 e mafai ona aʻafia ai le maualuga ole kulukose o le toto - o le mea lea e taua ai le filifilia o meaai saʻo.

Mea aoga

O le tino o le maʻisuka e sili atu ona faʻafesoʻotai i faʻamaʻi pipisi eseese, o lea e matua taua ai le faʻamautuina o le tino puipuia. E mafai ona ausia lenei mea e ala i le taumafaina o le tele o le vitamini C, lea o loʻo maua i fualaau suamalie.

Soʻo se fualaau o le citrus e le gata ina mafai ona faateleina galuega puipui a le tino, ae e iai foi sona aoga aoga i le faagaoioia o le cardiovascular system, faafetai i le vitamini B. O lenei vailaau e faaleleia ai le tulaga o le paʻu ma fao ma faamalolo ai le maʻi mai le le mautonu, mafilemu ai le tino.

O faʻamanuiaga o loʻo i luga o loʻo i ai uma fualaau suamalie. Ae i se faʻaopoopoga, o loʻo i ai pea ia i latou uma ni mea taua. E naʻo le tagata maʻi e tatau ona filifili pe faʻafefea ona faʻatauvaʻa ese lenei oloa ina ia mafai ai ona faʻamamafa le tino i vitamini ma minerale aoga.

  1. Citrine - e fesoasoani e sili atu le inu o vailaʻau C ma o loʻo i ai ni mea faʻapitoa.
  2. Vitamin P - faʻaitiitia le toto maualuga ma taofia ai le gasegase o le mafaufau.
  3. Potassium - faʻaleleia le tuʻufaʻatasiga o proteins ma glycogen, e puipuia ai le fula.

Mandarin o loʻo iai mea nei:

  • Faʻafetai i le aano o le phenolic, aveese le siaki mai le mama, faʻavaveina le faagasologa o le faʻamalositino i le tulaga o maʻi faʻala,
  • B vitamini maualalo le suka o le toto
  • O elemene taua o vaega ia o le taua faasaga i le paʻu o le paʻu ma e i ai se faʻaleagaga i luga o helminths.

Oranges e aofia ai le tele o le calcium, lea o le a faamalosia ai ponaivi, o nifo ma fao. O le Nofoaga Autu o Saienisi a Ausetalia na faia se suesuega, o le ulufale atu lea na mafai ai ona faʻavae e masani ona faʻaaogaina le moli, o le aʻafiaga o le kanesa o le larynx ma le manava e matua faʻaitiitia.

O fualaau o le Citrus e faamalosia ai toto toto, lea e taua mo le ituaiga 1 ma le ituaiga 2 maʻisuka. O le vailaʻau C puipuia le faiʻai mai faʻamalolo saoloto. O le mea lea, e masani lava ona faatonuina e le fomai se taumafa lea e aina ai fualaau suamalie i aso uma. O le a le ituaiga o fualaʻau suamalie e mafai ona faʻaaoga mo le ituaiga 1 ma le ituaiga 2 maʻisuka?

O le sili atu ona popole e uiga i le maʻisuka o le vine. O fua e aofia ai le tele o fiber ma vaitamini C.

O le fua o loʻo i ai le gafatia e faʻafaigofie ai le cholesterol. E fesoasoani foi le fua i le susunuina o gaʻo, o le metabolism ua faatelevaveina le faafetai i suauu ma fiva taua.

E le gata i lea, o le faʻaaogaina o le vine o le puipuia lea o le tele o faʻamaʻi eseese ma faʻamalosia ai le puipuiga o le tino.

O le tuufaatasiga o le 'ulu e aofia ai mea aoga nei:

  • faʻatau
  • vailaau oona
  • naringin
  • paluka ma elemene elemene,
  • ether.

O fomaʻi e fautuaina le 'ai pea o fua i taimi uma, mataʻituina le suʻega. O le 'ulu e masani lava o se vaega o le taumafa mo le maʻisuka.

Le fua faʻamatalaga o se moli e maualalo, ae e mafai ona 'ai e le sili atu nai lo le fua. O fualaau aina e aofia ai vitamini ma minerale e manaʻomia e tausia ai se tino maloloina.

O le moli e aofia ai peta-carotene ma lutein, lea e fesoasoani e faatumauina se fou fou. O vailaʻau i totonu o lenei citrus ei ai se aafiaga lelei i luga o le fatu cardiovascular and digestive systems, nifo, ponaivi, fao, ma puipuia ai nisi o siama i luga o le eleele.

  • antioxidants
  • suauu masoā maloloina
  • lutein
  • peta pati
  • fiber
  • magnesium, calcium, potassium.

O le faasinomaga o le tangerines e maualalo, ae sili atu nai lo le moli ma le fua. E mafai e le maʻisuka ona faʻaaogā nisi vailaʻau suamalie. O suamalie suamalie ei ai le fua o le kulukose, lea e mafai ona faateleina le maualuga o le toto suka.

O Mandarins e aofia ai:

  • meaola phenolic
  • Fua o le fructose e sili atu nai lo le kulukose,
  • filo meaai
  • vailaau oona
  • paluka.

Mo le maʻisuka ituaiga 2, o le mandarins e taʻua o vailaau. Ae o le inuina o le sua o le faasaina.

E mafai ona e faʻaaogaina tangerines mo le maʻisuka ituaiga 1 i soo se ituaiga mai le sua i le pulu, ae o loʻo i ai pea le pulea o maualuga o le suka.

O togafitiga faʻaleagaina e faasaga i le maʻisuka e masani ona aofia ai le suamalie po o le sammons zest. E pei o isi fualaau o le citrus, o lemoni ei ai lona aafiaga lelei i le tino vascular system.

E faaopoopo le sua suamalie i meainu ma ipu. O le vevelaina o le pele o le fua, o le juicier, ma o le mea lea e sili atu ona tumu i meaʻai.

O le elemoni e iai sona aafiaga lelei i le toto ma le cholesterol. Faʻaleleia togafitiga faʻasolosolo ma mamanu.

Lemons e tamaoaiga i:

O le pati o loʻo aofia ai le tele o vitamini ma minerale, o lea la ua fautuaina lenei fua mo le faʻaaogaina e le ituaiga 1 ma le ituaiga 2 maʻisuka.

O Pomelo ma oranni e maualalo le mamafa o le avega (e tusa ma le 4), ae sili atu nai lo isi fualaʻau suamalie.

O le puro o loʻo aofia ai:

  • fiber
  • vailaau oona
  • o suauu taua
  • sodium, calcium, potassium, ma isi.

O vailaʻau ua faʻavasegaina e faʻamaonia ai le faʻatinoga o le vascular system, faʻamalositili faiga faʻavae, ma puipuia ai le atinaʻeina o nisi o faʻamaʻi i le mafaufau.

O le maʻisuka e faʻapitoa i le tele o faʻamaʻi pipisi. E aunoa ma se faʻasesega, o fualaau suamalie e fesoasoani e tausia le puipuiga i se maualuga maualuga faafetai i le vitamini C.

O le mea moni, o se pasene maualuga o le aoga o le acid ascorbic e tatau ona gauai faapitoa, aua o lenei vaega o loʻo aofia ai i le tele o faiga. Na te faʻamalosi le punaoa puipuia, faʻaleleia le gasegase, faʻamamā le tino o toxins. Sa talitonu Scientists o le masani ona faʻaaogaina o lago o se puipuiga lelei lea o le oncology, talu ai o loʻo faʻasaina e le antioxidants le atinaʻeina o atunuʻu mai fafo.

I le maʻisuka ituaiga 2, o meaʻai e matua manaʻomia e toe faʻafoisia ai le ola maloloina o se tagata maʻi. Faatasi ai ma isi mea aoga, o fua o le suauʻu e faʻaleleia ai le fiaʻai, e aʻafia ai le gaioiga o le cardiac.

O se tasi o faʻafitauli o le maʻisuka o le osteoporosis. E mafai e Alana ona taulima lenei faafitauli.

O le vaega lutein o loʻo i totonu o fualaau moli ei ai sona aafiaga lelei i le vaʻaia, lea e matua mafatia lava i le maʻisuka ituaiga 2. Ae le o se lisi atoa o meatotino aoga o se fualaau matagofie.

I lenei lisi e tatau ona faaopoopo i ai uiga nei o le moli:

  • mafai ona faʻaitiitia le toto,
  • faamama avega
  • faamamaina puipui o toto toto mai cholesterol,
  • faʻamaonia le malosi o le manava,
  • faʻamalosia le tino
  • ei ai se meatotino faʻamaonia faʻamaonia,
  • o se meafaigaluega sili ona lelei mo le puipuia o fatu fatuga ma angina pectoris.

Vaega o le faaaogaina o le moli

O le mea moni, ina ia mafai ona maua mai le tele o aoga mai fualaau aina, e tatau ona faʻatautaia le faʻaaogaina. O Oranges e matua faamalieina ai lo latou galala, o le mea lea, i le vevela o le taumafanafana latou te mafai ai ona faatumauina paleni vai.

E aoga tele mo le maʻisuka e faʻaaogaina le sua o fualaau 'eseʻatasi, lea e maua ai se faʻamafanafanaga ma e mafai ona avea ma nofoaga sili ona lelei mo le sauniaina o fualaau fefiloi mafiafia. E mafai ona e faʻaaogaina alalaʻau o se mea e gaosi mo le faia o fuamoa puipuia.

O le a ia tuua se tulaga atoatoa lelei e pei o apu, faʻi, pears, apricot ma isi fua.

O le vai lanu e mafai ona faʻaaoga e avea o se faʻaopoopoga i le taimi o sauniuniga o ipu autu. E maua e le Citrus meaai e manaia ai le suamalie ma se manogi faapitoa. E mafai ona faʻaaogaina le vai lanu e fai ai le mumu ma le fualaau suamalie.

O le mea e le taliaina e fai, o le autu lea o fualaau suamalie e vevela ai togafitiga. E le gata i lea, e tatau ona e tausisi i tulafono masani ua malilie i ai lau fomaʻi poo le fomaʻi. E masani lava, o le fua o aso taitasi e fautuaina e le maʻisuka e 1-2 tamaʻi tamaʻi aso. Ina ia faafaigofie ona usitai i le masani, ua faatagaina e tuufaatasia se moli ma ni fatu ma ni kuki.

I le tulaga lautele, o le aina o meaʻai e le o se lamatiaga i le ola maloloina o tagata e maua i le maʻisuka. Ioe, pe afai o le masani o le oloa i le taumafa e faʻaaloalogia.

O le tulaga ma le suka e lelei foi, ona o le fructose o loo i ai i le tuufaatasiga o fualaau moli, ma o lenei elemene e le matautia. O le faasinomaga o igoa o se moli e maualalo foi - e 33 iunite.

O mea uma o loʻo lisiina iinei e mafai ai ona aofia ai fualaau maloloina i le lisi.

E mafai ona ou 'ai le pineapple mo le maʻisuka

O fua o se vaega taua o le lisi o le maʻisuka. O se tagata e maua i le maʻisuka e tatau ona faʻaumatia i le 2000 kcal i le aso, ma o se vaega taua o lenei vaega e tatau ona avea ma fua. E fautuaina e vaevaeina le faasologa masani o fualaau aina ma vine i ni aso se tolu.

E tusa ai ma suʻesuʻega, o le Nofoaga Tutotonu a le Atunuʻu mo le Maʻisuka Manaʻo o loʻo maua e tagata gasegase i aso taitasi o le 1200 i le 1600 calories e tatau ona 'ai fualaau aina i le sili atu faalua i le aso.

Oranges, e pei o isi fualaau aina suamalie, e maua ai le tino ma gaʻo. Afai e iloa e se tagata maʻi lona lava tulaga maualuga o lenei elemene, e mafai ona faigofie ona e fuafuaina le maualuga o le moli i le aso.

Ae ui i lea, o sea fuafuaina e faigofie ona faʻaalia e faʻatu ai le vaega o isi oloa e aofia i le lisi.

Aʻo saunia se polokalame o mea taumafa, e tatau ona manatuaina o le faʻaaogaina o mea taumafa e maualuga i mea inu gaʻo e mafai ona oʻo atu ai i le hyperglycemia. O le mea lea, o calorie uma e tatau ona faʻasoa i le lisi.

O meaʻai uma o le maʻisuka e tatau ona malilie i lau fomaʻi. O le tagata tomai faapitoa o le a fuafua le fua faatatau o le tagata ma o le a tuuina mai fautuaga aoga.

Afai o le ituaiga muamua o le maʻisuka e faʻamalosia le tagata gasegase e mafai ona 'ai e oʻo i le lua fua i le aso, faʻatasi ai ma le ituaiga o maʻisuka o le insulin, o le fua o le suauʻu e faʻatagaina e faʻaumatia na o le tasi i le vaiaso. O vine e tatau ona saunia tutoatasi, talu ai o loʻo i ai faʻasaʻoga ma isi mea faʻaletonu lē maloloina i totonu o oloa faʻatau oloa.

I le noatia ma le fai fuafua i fautuaga uma o loʻo tuuina atu iinei, o le a le gata ina faʻamalosia ai le taumafa a se tagata maʻi, ae ia teuteuina foi ma le maitauina.

e mafai ona 'ai le apu i le maʻisuka

Oona suamalie

E mafai ona inu vai moli i le maʻisuka? O le faafitauli ogaoga i le faʻaaogaina o le vai moli i le maʻisuka ituaiga 2 o le le lava o le fiva ma lona vai, lea e mafai ona oʻo atu ai i le tele o taimi e faʻaaogaina ai.

Taumafa fualaau fou e puipuia ai ni mea e lamatia ai le ola maloloina i lou toto suka, ma sili atu le pulea o ou maʻi.

Suʻeina o le suka i le toto

O nisi tagata e maua i le maʻisuka ituaiga 2 e mafai ona pulea o latou tulaga i le na o le 'ai o meaʻai maloloina ma le malosi faaletino, ae o isi e manaʻomia fualaau e togafitia ai le maʻisuka poʻo le inisalini.

O lau fuafuaga o le maʻisuka togafitiga o le a aʻafia ai le malosi o lou tino e gaosia ai gaʻo, pe o mai mai le suka, cereal, poʻo fua. Faaaoga lou mita e siaki ai lou suka toto i le fale.

Siaki lau suka o le toto aʻo leʻi 'aina se moli, ona lua itula mulimuli ane. Suauu toto e le tatau ona sili atu i le 9.9 mmol / L (180 mg / dl).

Afai e malosi le maualuga o le maualuga o le suka i le toto, faʻaitiitia le aofaʻi o meaʻai gaʻo, ma faʻaauau ona siakiina i le auala o loʻo faʻaalia i luga, seia oʻo ina mafai ona e puipuia lona soona faateleina pe a uma ona 'ai.

Tuua Lau Faamatalaga