Vasotens® (Vasotens®)

Spek angiotensin II taligata talipupuni (subtype AT1)
Sauniuniga: VAZOTENZ®

O le gaioiga malosi o le fualaau faasaina: losartan
ATX Encoding: C09CA01
KFG: O le avetaavale o le receptor Angiotensin II
Numera resitala: LS-002340
Aso o le resitalaina: 12/08/06
Pule faʻatau. acc .: ACTAVIS hf.

Vazotens faʻasaʻoina pepa, vailaʻau vailaʻau faʻasolo ma vailaʻau.

Paʻu paepae paʻepaʻe, biconvex, makaina "3L" i le tasi itu, ma aʻafiaga i itu uma ma itu lamatia. 1 le losartan potassium 50 mg
Tagata faʻatau: mannitol, microcrystalline cellulose, sodium croscarmellose, povidone K-30, magnesium stearate, hypromellose 6, dioxide (E171), talc, propylene glycol.
7 pcs - paʻu (2) - teuina o pepa pepa.
Paʻu paepae paʻepaʻe o le oval, biconvex, ma le igoa "4L" i le tasi itu. 1 le losartan potassium 100 mg
Tagata faʻatau: mannitol, microcrystalline cellulose, sodium croscarmellose, povidone K-30, magnesium stearate, hypromellose 6, dioxide (E171), talc, propylene glycol.
7 pcs - paʻu (2) - teuina o pepa pepa.

O le faʻamatalaga o le fualaau faasaina e faʻavae i luga o faʻatagaga aloaia faʻamaonia mo le faʻaaogaina.

Faʻavae ma le faʻavae o le faʻamalolo

Pepa lalaga1 le.
losartan potassium50 mg
100 mg
tagata faʻapitoa: Mannitol, MCC, sodium croscarmellose, povidone K-30, magnesium stearate, hypromelilose 6, dioxide (E171), magnesium hydrosilicate (talc), propylene glycol

i totonu o se malulu 7 pcs., i totonu o se atigipusa pepa pepa 2 pepa.

Folasaga faʻasalalau ma tuʻuina

Faʻasologa o foliga - mea faʻalanu:

  • 12.5 mg: taamilomilo, felafolafoaʻi i itu uma e lua, papaʻe, faailogaina "1L" i le tasi itu,
  • 25 mg: lapotopoto, felafolafoaʻi i itu uma e lua, papaʻe, faailogaina "2L" i le tasi itu,
  • 50 mg: tafatafa, felafolafoaʻi i itu uma, papaʻe, faʻalavelave lautele ma lamatiaga i itu uma, faailogaina i le "3" ma le "L" i itu uma e lua o mea lamatia,
  • 100 mg: oval, felafolafoai i itu uma e lua, paepae, ma le notch i le tasi itu ma le "4L" faailogaina i le isi, faatasi ai ma le itu lautele.

Faʻapipiʻiina o meaʻai: 7 pcs. i totonu o se pusa paʻu, i se pepa pepa pepa o le 2 po o le 4 paʻu, 10 pcs. i totonu o se pusa paʻu, i se pepa pepa pepa o le 1 po o le 3 pepa, 14 pcs. i totonu o se manua, i se pepa pepa pepa o le 1 po o le 2 paʻu. O pusa taitasi foi o loʻo aofia ai faatonuga mo le faʻaaogaina o le vazotenza.

Mea aoga: losartan potassium, i le 1 papalama - 12.5 mg, 25 mg, 50 mg poʻo le 100 mg.

Vaega o ausilali: microcrystalline cellulose, hypromelilose 6, povidone K-30, sodium croscarmellose, mannitol, magnesium stearate, propylene glycol, talc, dioxide (E171).

Faʻamatalaga o le pepa faʻatumu

50 mg papa: taamilomilo pepa, paʻepaʻe, ufiufi, ma le igoa i le tasi itu "3L", faatasi ai ma lamatiaga i itu uma e lua ma le itu lamatia.

100 mg tablets: oval biconvex table, paʻepaʻe, ufiufi, ma le igoa i le isi itu "4L".

Pharmacodynamics

O Losartan o se faʻataʻitaʻiga faapitoa a le 'angiotensin II faʻaleleia, e aofia ai le subtype AT1. O le Kinase II (o le enzyme brackkinin-degrading) e le taofia.

O aʻafiaga autu o losartan:

  • faaitiitia i le atoa o le vailaau lautele, tetee o le aldosterone ma le adrenaline i le toto, toto toto, mamafa i le pulmonary circulation,
  • togi maualalo
  • aʻafiaga
  • puipuia le atinaʻeina o le hyperocphy o le myocardial,
  • faateleina le faapalepale faamalositino ile loto vaivai.

Vasotens o loʻo galue malosi pe a uma le toʻatasi (faʻaalia o se faʻaitiitia o le mamafa o le systolic ma le diastolic), oʻo atu i le maualuga pe a mavae le 6 itula, ona faʻaititia lemu i luga o le 24 itula.

O le maualuga maualuga o aafiaga o le vasotenza e atiina ae i le 3-6 vaiaso talu ona amata le pulega.

Pharmacokinetics

O le Losartan e vave ona galo mai le gastrointestinal tract. O le leai o se avanoa e tusa ma le 33%. Tmax (taimi e oʻo ai i le maualuga o le faʻatinoga o le vailaʻau) - 60 minute.

O Losartan e aʻafia le aafiaga o le uluaʻi fua i totonu o le ate, o le metabolism e mafua mai i le carboxylation ma le auai o le CYP2C9 isoenzyme, ma o se metabolite malosi ua faia. Tmax gaioiga gaioiolosi - 3-4 itula, le tikeri o lona fusi i palatini plasma - 99%.

T1/2 (afa-ola) o se vailaau o loʻo iai i le va o le 1.5 i le 2 itula, o lana metabolite autu o le 6-9 itula. E tusa ma le 35% o le fualaau o loʻo faʻateleina i le urine, e ala i le iniseti - e tusa ma le 60%.

Faʻatasi ai ma le cirrhosis o le ate, o le maualuga o le plasma concentration o losartan e faʻatupulaʻia tele.

Vazotens, faatonuga mo le faʻaoga: metotia ma metotia

Vavalaʻau Vazotens e tatau ona tautala faʻafofoga 1 taimi i le aso (e tusa lava po o le a le fua faatonuina). E le afaina le taimi o taumafataga.

Totoga o fuataga mo vasotenza:

  • O le maualuga o le togafiti togafiti e 50 mg, ina ia maua ai se aafiaga tele, e mafai ona faateleina le fualaau i le 100 mg, pe afai e tatau ai, e mafai ona vaevaeina le dose i aso uma i ni 2 inumaga. Ole fua muamua mo tagata gasegase e maua mai i luga ole tui o togafitiga e 25 mg.
  • toilalo o le fatu: o le fua muamua o le 12.5 mg, ona faʻaleleia lea i vaitaimi o le 1 vaiaso, muamua e oʻo i le 25 mg, ona oʻo atu lea i le 50 mg. Ole fua faatatau o tausiga ole 50 mg.

I laʻititi maualalo, o le vasotensisi ua faʻamatalaina i tagata gasegase o loʻo i ai ni faʻafitauli o le ate, e aofia ai le cirrhosis.

Faʻaiʻuga

I le tele lava o tulaga, o le vasotens ua lelei le faʻafefe, o aʻafiaga leaga e le tumau i le natura ma e le manaʻomia ai le faʻaumatia o togafitiga.

O aʻafiaga e ono aʻafia ai:

  • mai le cardiovascular system: faʻamalosaga faʻapitoa (fua-faalagolago), palpitations, faʻasalaga, bradycardia, tachycardia, angina pectoris,
  • mai le faʻalavelave o le tino: masani (≥ 1%) - faʻavalea, vaivai, asthenia, lela, maʻi tiga, seasea (

Tina ma le lactation

E leai ni faʻamatalaga i le faʻaaogaina o le losartan i le taimi o le maitaga. Ae ui i lea, ua iloa o fualaau e afaina ai le system renin-angiotensin, pe a faʻaaogaina i le lona lua ma le tolu o vaevaega o le maʻitaga, e mafai ona mafua ai se faaletonu o le tuputupu aʻe poʻo le oti foi o le atinaʻe o le tamaʻi fausua. O le mea lea, afai e tupu le maʻitaga, e tatau ona faamutaina vave Vazotenza ®.

Pe a faʻatonuina i le taimi o le lactation, e tatau ona faia se faaiuga e taofi le susu poʻo le taofi togafitiga ma Vazotens ®.

Fegalegaleaiga

E mafai ona faʻasalaina i isi faʻamaʻi faʻasaga.

E leai se fegalegaleaiga faʻamalosi ma le hydrochlorothiazide, digoxin, mea faʻapitoa tuusaʻo, cimetidine, phenobarbital sa matauina.

I maʻi gasegase (muamua togafitiga ma fua tele o togafitiga), o le faʻaitiitia o le faʻaitiitia o le toto maualuga e mafai ona tupu.

Faʻaleleia (felagolagomaʻi) le aʻafiaga o isi vailaau faʻamalosi (vailaʻau, peta-blockers, sympathotics).

Faateleina le lamatiaga o le hyperkalemia pe a faʻaogaina faʻatasi ma togafitiga faʻamalolo ma faʻamalositino.

Tosiga ma le pulega

Totonu tusa lava pe o le a le taumafataga. Faʻateleina o le ulufale - 1 taimi i le aso.

I le maualuga o le maualuga, o le averesi o aso taitasi o le 50 mg. I nisi tulaga, ina ia ausia se aafiaga sili atu, o le a oʻo i le 100 mg i le 2 inumaga pe 1 le taimi i le aso.

Ole fua muamua mo tagata gasegase o le fatu o le fatu e 12.5 mg i le aso. I le avea ai o se tulafono, o le a faʻateleina le faʻasolosolo i vaiaso taʻitasi (pe 12.5, 25 ma le 50 mg / aso) i le fua o le tausia o le 50 mg i lea aso ma lea aso, e fuafua i le onosai o le tagata i le fualaau faasaina.

Pe a faatonuina le vailaʻau i tagata gasegase e maua mai i le maualuga o tui, o le fua muamua o le Vazotens ® vailaʻau e tatau ona faaitiitia i le 25 mg i le aso.

O tagata maʻi ei ai le gaʻo galuega e tatau ona tuʻuina i lalo ifo o Vazotenza ®.

I tagata matutua, e pei foi o tagata gasegase e le atoatoa le aoga, e aofia ai ma gasegase i luga o le paʻu, e le manaʻomia ona fetuunai le fua muamua.

Faʻaaogaina o tamaiti

Le saogalemu ma le aoga o fualaau faasaina i tamaiti e lei faavaeina.

Faatonuga faapitoa

E tatau ona faʻasaʻo le faʻamalasea ao le i faatonuina le vailaau Vazotens ® poo le amata togafitiga faʻatasi ma le faʻaaogaina o fualaau faasaina i se fua maualalo.

O vailaʻau e afaina ai le system renin-angiotensin e mafai ona faateleina ai le toto urea ma le fatu fatu fatu i le gasegase e maua ai le gasegase o le tino po o le stenosis o se tasi o le fatu fatu fatu.

Aʻo faagasolo le taimi o togafitiga, e tatau ona mataʻituina le faʻaleleia o le paluka i le toto, aemaise lava i tagata matutua, ma le le atoatoa o le galuega.

Soifua o le fualaau Vazotens ®

12.5 mg - 3 tausaga.

12.5 mg - 3 tausaga.

moli pepa 25 mg - 3 tausaga.

moli pepa 25 mg - 3 tausaga.

moli pepa 50 mg - 3 tausaga.

moli pepa 50 mg - 3 tausaga.

pusa tioata 100 mg - 3 tausaga.

pusa tioata 100 mg - 3 tausaga.

Aua le faʻaaoga pe a maeʻa le aso na faʻauʻuina i luga o le afifi.

Gaioiga faʻamaloilo o vasotens

Spek angiotensin II taligata talitane (subtype AT1). Na ia faʻalavelaveina le kinase II, o le enzyme lea e faʻaumatia ai le paʻu. Faʻaititia le OPSS, le faʻamaualuga i le toto o le adrenaline ma le aldosterone, toto maualuga, mamafa i le pulmonary circulation. Faʻaititia le maeʻa o le uta, ei ai lona aafiaga faʻapitoa. Puipuia le atinaʻeina o le hyperocphy o le myocardial, faʻateleina le faʻapalepaleina o le tino i tagata mamaʻi e leai se fatu.
A maeʻa se tasi o fua, o le aʻafiaga faʻamalosi (systolic and diastolic blood pressure decreases) e oʻo i le maualuga pe a uma le 6 itula, ona faasolosolo lalo ifo lea ile 24 itula.
O le maualuga maualuga o le faʻamamaina o le faʻamalosia e ausia i le 3-6 vaiaso pe a uma le amataga o le fualaau faasaina.

Vazotens: tau i falemaʻi i luga o le initaneti

Vazotens 12.5 mg pepa faʻapipiʻi 30 pcs.

Vazotens 50 mg faʻamalama ata vali 30 pcs.

VAZOTENZ 50mg 30 pcs. pusa tioata

Vazotens tab. PO 50mg n30

Vazotens tab. PO 100mg n30

Vazotens 100 mg faʻamalama ata vali 30 pcs.

VAZOTENZ 100mg 30 pcs. pusa tioata

VAZOTENZ N 100mg + 25mg 30 pcs. ata vali ata

Aoga: Rostov State Medical University, faapitoa faapitoa "Vailaau Faʻataʻi Aoao".

O faʻamatalaga e uiga i le fualaau faasaina ua faʻateleina, tuʻuina atu mo faʻamatalaga faʻamatalaga ma e le suitulaga i faatonuga aloaia. O le togafitiga a le tagata lava ia e lamatia ai le ola maloloina!

Ina ia mafai ona fai atu upu sili ona pupuu ma faigofie, tatou te faaaogaina le 72 muso.

O tagata e masani ona fai le 'aiga o le taeao o le tele lava o le mea e le mafai ona maua.

O se tagata aʻoga e faʻaitiitia le faʻafitia i maʻi o le mafaufau. O le gaioiga o le mafaufau e fesoasoani i le fausiaina o isi mea faaopoopo e totogi ai maʻi.

O fomaʻi ua foliga mai talu ai nei lava. I tua i le 19 seneturi, o le tiute o se tagata lauulu lauulu masani e toso mai ai nifo mamaʻi.

Afai e le toe gaoioi lou ate, o le a oti i totonu o le aso.

E tusa ai ma le tele o saienitisi, o fale o le vitamini e le aoga mo tagata.

I le taimi o le olaga, o le averesi o tagata e le itiiti ifo i le lua vaituloto tetele o le suavaia.

E tusa ai ma fuainumera, i le Aso Gafua, o le aʻafiaga o tua o manuʻa ua faateleina le 25%, ma le aʻafiaga o le fatu fatu - e 33%. Ia faaeteete.

E tusa ai ma le WHO, o le faia o se talanoaga i le afa itula i luga o se telefoni feaveaʻi, e faʻapupulaina ai le ono o le faiʻai e 40%.

Afai e te ataata na o le faalua i le aso, e mafai ona e faʻaitiitia le toto ma faʻaitiitia le lamatiaga o fatu ma tuʻituʻi.

O le avefeʻau lautele o paaga e itiiti ifo nai lo le saʻo.

O loʻo i ai ni faʻasalaga faʻapitoa o le fomaʻi, e pei o le fafagaina o mea faitino. I le manava o se tasi tagata maʻi na mafatia i lenei mania, e 2500 mea mai fafo na maua.

E fa ituaiga o sukalati pogisa e tusa ma le lua selau kalori. O lea, afai e te le manaʻo e lelei atili, e sili atu ona lelei le le sili atu i le lua lobili i le aso.

O galuega e le fiafia i ai le tagata e sili atu ona afaina i lona mafaufau nai lo le leai o se galuega.

O ponaivi e fa e sili atu le malosi nai lo le sima.

O le galu muamua o le fugalaau o loʻo oʻo mai i le iʻuga, ae o laau fugalaau o le a suia e mutia mai le amataga o Iuni, lea o le a faʻalavelave ai i ē na mafatia.

Tausaga ma le auala o le pulega o fualaau faasaina.

O le fualaau faasaina e faia i le tautala, e tusa lava po o le a le taumafataga, le taimi o le pulega - 1 taimi / aso.
I le maualuga o le maualuga, o le averesi o aso taitasi o le 50 mg. I nisi tulaga, ina ia ausia se aafiaga sili atu, o le fualaau o le a faateleina i le 100 mg i le 2 atopa pe 1 le taimi / aso.
Pe a faatonuina le fualaau faasaina i tagata gasegase e maua mai i le maualuga o tui, o le uluai fualaau o Vazotens e tatau ona faaititia i le 25 mg 1 taimi / aso.
Ole fua muamua mo tagata gasegase o le fatu vaivai o le 12.5 mg 1 le taimi / aso. I le avea ai o se tulafono, o le fua o le a faateleina i le taʻi vaiaso (pe 12.5 mg / aso, 25 mg / aso ma le 50 mg / aso) i le fua faatatau o le tausia o le 50 mg 1 le taimi / aso, e fuafua i le onosai o le tagata i le fualaau faasaina.
O tagata maʻi e maualalo le galuega o le ate (e aofia ai ma le cirrhosis) e tatau ona faʻamatalaina i lalo ifo o dose o vasotenz.
I tagata matutua, e pei foi o tagata gasegase e le atoatoa le aoga, e aofia ai ma gasegase i luga o le paʻu, e le manaʻomia ona fetuunai le fua muamua.

Tuua Lau Faamatalaga