Latent diabetes: faailoga

O le maʻi suka e mafua ai suiga i le tino lea e mafai ona maitauina e nisi o faʻailoga. O nei faailoga e taʻua o faailoga. Ae ui i lea, o le maʻisuka (latent) e iloga, e faigata ona iloa e mafua mai i le auala asymptomatic. I le taimi nei, e tusa lava pe leai ni faʻamaoniga, o le faʻamaʻi faʻaleagaina o le tino. O le mea lea, e taua le iloa - maʻi maʻisuka latino: o le a le mea ma pe faʻapefea ona iloa?

Le fatu o le faʻamaʻi

O le maʻi suka o se faʻamaʻi matautia lea e mafua ai le gasegase glucose metabolism i le tino. Ona o le le lava o le gaosiga o le inisalini, e le mafai e le suka ona ulu i totonu o siama ma maua ai i totonu o le toto. O le iʻuga, o le faʻatupulaʻia o le kulukose i le toto e faʻaleleia, o se elemene e tatau ona tuʻuina atu i le tino le malosi. I le taimi lava e tasi, o lagona e lagona ai le leai o lenei mea.

O le faʻamaʻi matautia i le tino, aemaise lava pe a le togafitia. Ae o loʻo i ai se ituaiga faapitoa o le maʻisuka - latent (prediabetes).

O le maʻisuka o le maʻisuka ua taua ona o le mea na alu faalilolilo. O lenei faʻamaʻi e le mafua ai faʻamaoniga uiga.

Fuafuaina le maʻisuka latent e faigata. O se tagata na te atiina ae se ituaiga lava o le maʻisuka e mafai ona lagona le masani ai e aunoa ma le lagonaina o ni uiga. Pau lava le auala e iloa ai le i ai o le maʻi o le faia lea o suʻega faʻapitoa. E mafai ona e iloa le maʻi e ala i le iai o le suka i le toto / urine o le maʻi.

E ui lava i le leai o ni faʻamaoniga manino, o le maʻisuka e mafai ona afaina ai le tino o se maʻi e le masalomia se faafitauli. O lea la, ona o le atinaʻeina o le faamaʻi, okeni ma puipui lapisi ua faaleagaina. O le mea mulimuli e sili atu ona vevela, sili atu ona pala. O se taunuuga, e mafai ona tupu:

  • fatu fatu
  • loto vaivai
  • toto maualuga
  • taʻavale
  • faafitauli faʻaaliga
  • faʻafitauli i le totonugalemu o le tino.

E mafai ona e aloese mai faʻamatalaga o ia faʻafitauli e ala i le suʻeina o suʻega masani ma faʻalogo i sina suiga itiiti i le galuega a le tino.

Faailoga ma suʻesuʻega o le maʻisuka latent

E ui lava i le faʻagasologa o le aʻoga, e mafai ona tupu i le tulaga o ni faailoga faʻapitoa. Ae ui i lea, o le le mautonu o le faamai o loʻo i ai i le mea moni e faigata mo se tagata ona matau nei faailoga. O nisi taimi latou te le gauai atu. Faatasi ai ma mea e iloa ai i le auai lea e mafai ona masalomia le latent diabetes, e tatau ona faamamafaina:

  1. Tuʻuina o lagona, faʻatasi ma le paʻu o le paʻu. O le mafuaʻaga o lenei mea o le aʻafiaga o microorganisms. I se tagata soifua maloloina, o le paʻu e iai le puipuiga faʻapitoa, faafetai lea e le lagona ai le aʻafiaga leaga o siama i luga o le paʻu. Ae ui i lea, o le sili atu o le kulukose i totonu o le toto e tau atu i le leiloa o meatotino puipui.
  2. Gutu gutu, fia inu pea. Ua i ai muamua i le amataga o le maʻi, ua lagona e le tagata maʻi le manaʻoga e faʻaaoga le tele o vai ina ia faʻaʻalie ai lona fia inu. Ae ui i lea, o tagata taʻitoʻatasi o loʻo atiaʻe le maʻisuka latito latou te le gauai atu i lenei faailoga. Ae maise lava i le vevela o le vaitau, pe a fai o le fiainu o se uiga masani o le tino i le maualuga o le vevela o le ea. I le taimi lava e tasi, o le urination e sili atu ona masani.
  3. Na oso faafuasei i le mamafa. O le mamafa o le tino e mafai ona faʻatupulaʻia ma faʻaitiitia. I nisi o tulaga, o loʻo i ai le faʻaitiitia o le mamafa ma lona faʻaopoopoga mulimuli ane. Suiga i le mamafa o le tino o loʻo iai faatasi ma le tele o le faateleina o le manaʻo.

Tigā ma loto tiga, faʻalavelave moe, faʻaitiitia le faʻaaliga, vaivai ma le faʻaleagaina e mafai foi ona tupu. I le faaopoopo atu i nei faailo e taatele i itupa uma, o uiga nei o le maʻisuka latiti i fafine e mafai ona iloga:

  • malogo, vaivai o fao pepa ma lauulu,
  • sasaina i totonu o le potu
  • faʻaleleia atili le faʻailoga o le paʻu.

E le o faʻamaoniga uma o loʻo taʻua i luga o loʻo tutupu i le taimi e tasi. I nisi tulaga, na o le tasi pe lua faailoga e matauina.

E masani lava e le mafuaina e le faʻamaʻi soʻo se faailoga. O le mea lea, o le mauaina o oe lava ia e matua faigata lava. Ae ui i lea, o vailaau faʻaonapo nei ua i ai le tekonolosi talafeagai ma le malamalama e iloa ai le maʻisuka latiti, e oʻo lava i le amataga. Ina ia faia lenei mea, e tatau ona e faia se suʻega.

I aso nei, e lua ituaiga o suʻesuʻega e maua ai le maʻisuka le tumau:

I le faʻaaogaina ole suʻega ole kulukose, e mafai ona e suʻe pe fia le suka i le toto o le tagata maʻi. O se suʻesuʻega talitutusa e faalua ona faia. O le taimi muamua i luga o se manava gaogao, le taimi lona lua - pe a uma ona 'ai meaai. O le malologa i le va o suʻega e tolu itula. O le toto kulukose o le anapogi e le tatau ona sili atu i le selau luasefulu miligrams. A maeʻa ona 'ai, o le tuaoi e lua selau miligrams. Afai e sili atu le maualuga o le suka i le toto toto o le tagata maʻi, e manaʻomia le togafitiga.

Faatasi ai ma le galue masani o le tino, o le maualuga o le kulukose i le urine e maualalo tele e le o suʻesuʻega uma e mafai ai ona iloa. Ae o le soliga o faiga faʻasolosolo e taʻitaʻi atu ai i le mea moni o le suka e le o aʻafiaina e le tino, ae e alu ese mai ai faʻatasi ai ma le urine. O le mea lea, pe a maua le glucose i totonu o le suʻesuʻeina o le urine, o le faailoga lenei o le atinaʻeina o le maʻisuka maʻi.

O suʻesuʻega e fautuaina faʻatasi i le tausaga.

E faʻapefea ona suʻe se suʻega toto mo le maʻisuka latene aʻo maʻitaga? O le faʻatinoga i lenei mataupu e leai ni eseesega faʻapitoa, ae e tatau ona faia se suʻesuʻega faalua. O le taimi muamua - i le vaiaso lona sefulu lua o le maitaga, le lona lua - i le tolusefulu.

O le ituaiga muamua o le maʻisuka, e pei o le lona lua, o se faʻamaʻi e le mafai ona togafitia. O le tagata gasegase e mafai ona faʻaitiitia le ala o le faʻamaʻi, pulea le faʻaogaina o le suka i totonu o le toto, aveese faʻamalologa le lelei e faʻaitiitia ai le lelei o le ola, ae o le maʻisuka e le mafai ona faʻamalolo atoa. E mafai ona togafitia se maʻisuka lilo? E le pei o le maʻisuka, o le mea lea e mafai.

Ina ia faʻaumatia le maʻisuka leʻo, e tatau ona e:

  1. Le faia o taotoga faaletino. Telefoni talafeagai, uila. E mafai foi ona e faia se savali faigofie. Ina ia ausia se taunuuga lelei, ua lava lava le tuuina atu o vasega i na o le tolusefulu minute i le aso.
  2. Mulimuli i se meaai faapitoa. O lenei fuataga e tutusa lona taua ma le gaioiga faaletino. O tagata e iai ni faailo o le suka o le sugar sugar e fautuaina e teena sausa, meaʻai gaʻo, ma ulaula meaʻai. O lapisi, mayonnaise, sweets, ava malosi ma sasala e tatau foi ona vavae ese mai le taumafataga. Nai lo o nei oloa, e mafai ona e 'ai fualaau faisua, fualaau aina ma le maualalo o le suka, nati, iʻa, falesa.
  3. Fai fua e faʻaitiitia ai le mamafa. O le galulue faʻatasi ma se taumafataga faapitoa o le a fesoasoani e ausia lenei sini.

E i ai foʻi vailaʻau faʻapitoa e puipuia ai le atinaʻe o le maʻisuka i lenei taimi. O vailaʻau nei e pei o Metformin ma Acarbose. O le faʻaaogaina o nei tupe i aso taitasi e faʻapipiʻiina ma isi faiga o le a mafai ai ona aloese mai le atinaʻeina o le maʻisuka. I se isi itu, o le maʻisuka e mafai ona faʻamalolo atoatoa, o le mea lea, afai e iloa se faafitauli, e taua le vave amata ona togafitia.

O le mea lea, o le le mautonu o le maʻisuka latito e taoto i le lavelave o lona iloa. Ae afai o le faafitauli e le iloa i le taimi, o le maʻi e mafai ona alu i se pepa e le mafai ona faʻaleleia. E le pei o le lua ma muamua ituaiga o maʻisuka, o le maʻisuka muamua e mafai ona faʻamalolo atoa.

Ina ia mafai ona amata togafitiga i le taimi ma ia aloese mai le atinaʻeina o faʻafitauli, e fautuaina ia faʻaauau pea ona suʻe suʻe. Pau lava le auala e faia ai se faʻamaoniga saʻo o le faia lea o suega suʻesuʻe. Afai o maua faailoga muamua e faailoa ai le atinaʻeina o le faafitauli, e tatau ona e faʻafesoʻotaʻi se tagata tomai faapitoa ma amata togafitiga mo le maʻi o le maʻisuka.

O le a le maʻisuka o loo natia mai o tatou mata?

O se ituaiga lenei o le maʻisuka. E faigata ona faʻamaonia, pe a tumau pea le lemu o faailoga mo se taimi umi ma e le faʻaalia ai. O le mafuaaga lena e saili ai e se tagata se fesoasoani mai fomai faapitoa mo fomaʻi ogaoga o le maʻisuka latene.

Suʻega ole potu suesue e fesoasoani e iloa ai le maʻisuka.

E le o se faʻamaʻi, ae o le amataga o le maʻisuka.

A o faagasolo lenei taimi, o le faʻaogaina o le kulukose e faʻagesegese lemu. O le pancreas o loʻo galue pea i le inisalini, ae o loʻo faʻaalia le leaga o le tino.

O ai e aʻafia i lenei faʻamaʻi?

O le taimi muamua na talitonuina o tagata e maualuga le maualuga o le suka e maua e aʻafia i le maʻisuka. I aso nei, o suʻesuʻega faafomaʻi ua faaalia ai e mafai e le tino o le tagata ona gaosia se vaega tele o le insulin i le tali atu i le suka maualuga, ma faʻavaveina ai le faagasologa o le kulukosese. O le mea lea, e mafai ona tatou iloa mea nei e mafua ai le faateleina o le suka o le toto:

  1. Le matua o se tagata. O le tagata matua, o le itiiti ifo o le inisalini e maua mai. E tusa ai ma fuainumera, e 70% o tagata matutua o loʻo faʻatupulaia le faʻamaʻi ua taʻua muamua.
  2. O se vaega tāua i le atiina ae o le faʻamaʻi o le faʻaleagaina. Afai ei ai le sili atu ma le lua aiga oe na mafatia i lenei maʻi, o le avanoa e maua ai le maʻi e maualuga tele.
  3. Faʻaleagaina metabolism. O le mamafa o tagata e matua afaina lava i le maʻisuka.
  4. O fafine maʻitaga faapitoa e tatau ona mataʻituina le tulaga o latou tino mo le toto suka.
  5. O tagata o loʻo i ai faʻamaʻi pipisi e maualuga le lamatiaga. I le uma, o ia lea, o le gaosia o le inisalini, e amataina le faagasologa o le kulūkose, ona faʻalavelaveina ai lea o le suka i totonu o le toto.
  6. O le maʻisuka lilo e aʻafia ai tagata ei ai faʻafitauli faʻavaivai vaivai. Faʻaleagaina le puipuiga o le tino e taʻitaʻi atu ai i le malulu masani.

I nei tulaga, e fautuaina e mafaufau ma faia se suʻega toto e fuafua ai le vaega o le suka i totonu.

Faailoga o le maʻi suka

E pei lava o isi faʻamaʻi, o le maʻisuka masani o le maʻisuka ei ai lona lava uiga:

  1. O le paʻu e mamago ma pala.
  2. O le inflammation e faia i luga o le paʻu. E mafua lenei mea i le mea moni o le faʻavaeina o le tele o le kulukose i totonu o le toto e faʻamafu ai le pa puipui puipui. O le mea lea, o le paʻu e faigofie ona faʻaleagaina i meaola leaga e aafia ai.
  3. O le tele o le telefoni e mafai ona maua i le maʻi suka e mafai ona fai, o le susu. E ui lava i le le lava o le tino ma le vevela, o se tagata o fiainu.
  4. E tulituliloaina o ia e ala i le faifai soo i vaega laiti.
  5. A vave ona faateleina pe leaga foi le faaitiitia o le mamafa o le tino.

E taua le matauina e le o tagata uma e faia ni faailoilo, o lea o suʻesuʻega masani e iloa ai poʻo le puleaina o le maʻisuka o le a avea ma filifiliga tonu.

Faailoga o le Latent Diabetes

Faatasi ai ma uiga o le maʻisuka, o faailoga nei e mafai ona iloga:

  1. E lagona e se tagata le vaivai, vaivaiga ma le le fiafia.
  2. Gaioiga gaioioiga e faʻalavelaveina. E faigata mo tagata ona taulai atu i mea taua.
  3. Ua maitauina faafitauli tau vaʻai. Afai na e vaʻaia muamua se ata i se mamao o le lua i le tolu mita, o lona uiga e foliga mai e le mautonu.

O le faʻagasologa o le fomaʻi e matautia i le le mafai ona iloa, ae mafai ona tupu i se maʻi ogaoga.

O le ā le lamatiaga o se faʻamaʻi lava ia?

I le taimi muamua na natia, e le lagona e se tagata se mea, ae i le aluga o taimi o lona tulaga o le a faateteleina. Aisea e lamatia ai le maʻisuka lese? O le tulaga lamatia o loʻo i lalo:

  1. O le faateleina o le suka toto e tau atu ai i le faʻaitiitia o le totoga.
  2. O le maʻisuka e fesoasoani i le tupuga o le maʻi fatu.

Faatasi ai ma le faateleina o mea e maua i le kulukose i totonu o le toto, o maʻi nei e tupu mai:

  1. O le faʻamaʻi o le Polycystic o se tulaga faʻatasi ma le faʻavaeina o le tele o kalaupapa i luga o ovaries e faʻalavelave ai i le faʻatoʻaina o fuamoa. O lenei mea e masani lava o se maʻi tamaʻitaʻi, ae o le maʻisuka e fesoasoani i le fausiaina o gaʻo i alii.
  2. Maʻi maʻi fatu lilo.
  3. O le maualuga o le maualuga ole maualuga o le toto.
  4. Veromato thrombosis o se faʻamaʻi lea e mafua ai ona faʻapipiʻi toto i totonu o vaʻa e faʻalavelave i le toto masani.
  5. O le fatu o le fatu o se maʻi faʻamaʻi lea o le a faʻalavelaveina ai le gaioiga autu i se foliga lapopoa poʻo le masani ai, o le mea lea o le a le maua ai totoga o isi totoga ma fusi o le tino o le tagata, o lona uiga, o le toto e faʻalavelaveina.
  6. Flammation o le fatu fatu o le pito i fafo o le fatu, lea o loʻo i ai le okeni.

O le taimi lava e oʻo atu ai le faʻamaʻi i le lona lua ma le tolu vaega, o le tagata maʻi e faʻataunuʻuina le inisalini, ona e le mafai e le pancreas ona atinaʻe le tele. Ole inisalini e fesoasoani i le kulukose e faʻapipiʻi ma tuʻu le toto.

O le maʻisuka o se faʻamaʻi matautia. Afai e maua, o le pule malosi i le suka o le toto, o se meaʻai faifaipea ma le inisalini e manaʻomia.

Aisea e taofia ai le glucose e gauai atu i le tino?

O le le gasegase o le kulukosesese o se taimi faʻafomaʻi lea e taʻu mai ai o maualuga toto o le suka e maualuga, ae le o se mea e iloa ai le maʻisuka.

Glucose o se vailaʻau malosi. O le mea lea, o faʻamaoniga o le faʻavaivaia o le kulukose o le tino o le a tutusa ma faʻamaoniga o le gasegase gaʻo i le tino, e aofia ai:

  1. E faʻasauāina se tagata i le gaioiga masani na mafua ona o le solia o le toto i le tino.
  2. Ole vai inu le pulea e mafua mai i le fia inu ma le susu.
  3. O le tino o le tagata e maua ai le maualuga o mea o le acetyl acid, lea e susunuina ai le gata. O se tagata e fefe ma ita. O lenei faagasologa ua taua o le hypovitaminosis.
  4. O se tagata e masani ona ia faanatinati e urinate, ao le lanu o le urine e faasolosolo malie.

O lea ituaiga o maʻi o le maʻisuka e faʻaalia o le maʻi o Girke. O se faʻailoga taua o le faʻavaivaia o le kulukosesese.

Suʻesuʻega faʻapitoa mo le maʻisuka

Afai ua e faia se suʻega lautele o le toto i se fomaʻi, faia se suʻega ole suʻesuʻega ole siama ma e leʻi maua ni mea sese i le kulūkose, e le o lona uiga ole faʻamaʻiina oe ole maʻi.

O loʻo iai se suʻesuʻega faʻapitoa mo le maʻisuka latent. O se vaega o suʻega e iloa ai se tali atu i le i ai o mea faʻapitoa.

Muamua, e tatau ona fuafua le mea o loʻo i totonu o le kulukose i totonu o le toto ao faagasolo galuega masani a le tino. Mo lenei mea, ua faia se suʻeina o le toto. Afai o suʻega a suʻesuʻega suʻesuʻe na faʻaalia ai le i ai o le kulukose i lalo ifo o le 100 mg / dl, ona masani lea. Afai o le fuainumera e tusa ma le 130 mg / dl, o lona uiga lenei o le faateleina o lona anotusi, ae o le maʻisuka e le lava mo le siama.

Ona latou pasia lea o se auiliiliga faapitoa. I le aso o le faʻafeiloaʻiga i meaʻai, latou te le faatapulaaina i latou lava. A o lei totoina le toto, latou te inuina se ipu vai ma le maualuga o le kulukose ma pe a mavae le lua itula latou te pasia se faataitaiga.

O lenei suʻesuʻega o le a faʻaalia ai le tele o le kulukose i totonu o le toto, ae faʻapea foi le tele o le inisalini e gaosia mo lona faʻasologa.

Afai o le glucose e sili atu i le 140 mg / dl ma e le lava le inisalini, o le siama o le maʻisuka latent ua faia.

Lafoaʻi o le Maʻisuka

E tusa lava pe e te le vaʻaia ni faailo o le maʻisuka, ia mautinoa e le oʻo mai. O faʻataʻitaʻiga autu nei:

  1. Faatinoga faaletino. Ina ia maua se malosi faʻamalosia lautele mo le tino atoa, o le 30-minute o aso taʻitasi e lava ai. E le tatau ona avea lenei mea ma se potu malolo.Aʻe i luga o faasitepu, aau, taʻavale, taʻaloga o le taeao, savali i le ea fou e lelei atoatoa.
  2. Aloese mai tulaga faigata.
  3. Meaʻai talafeagai.

Afai e te popole i lou soifua maloloina, tuʻu le ava ma le ulaula. Taumafa tele vitamini ma togafitia oe lava i togafitiga.

Faʻamatalaga

E faʻatusatusa e 30-40-tausaga le matutua e maua mai i le maʻisuka e tusa ma le 3 taimi, aʻo le 40-50 tausaga le matua e 4 taimi sili atu nai lo fuainumera faʻaalia. O le numera moni o tagata mamaʻi mai le 50 i le 70 tausaga e tusa ma le 2 taimi sili atu nai lo le numera o tagata na talosaga mo se fesoasoani.

Pe a ma le fa miliona tagata e maliliu i tausaga uma mai le tele o faʻafitauli o le maʻisuka, e aofia ai le fatu ma maʻi faʻapitoa! O osofaiga o le fatu ma le taʻi i le maʻisuka e faalua ona tupu, ma e oʻo lava i le tolu taimi e sili atu nai lo le tutusa i tagata o le vaitausaga tutusa. O isi faʻafitauli o le maʻisuka o tauaso, gangrene, faʻamaʻi ogaoga ogaoga, o le faʻaitiitia o le faʻamaʻi ...

E tusa ai ma auala eseese, i aso nei i le lalolagi mai le 180 i le 230 miliona tagata e mafatia i le maʻisuka - e tusa ma le 6% o le faitau aofaʻi o le lalolagi, ae le o le faitauina o tamaiti. E sili atu i le 3.5 miliona tagata maʻisuka i Rusia, e tusa ma le tolu miliona tagata maua i le maʻisuka 2, ma o isi o loʻo maua i le maʻisuka malosi 1. E foliga mai o loʻo tele naua tagata, ae le o tagata uma e alu i fomaʻi, aemaise lava pe afai o le faʻamaʻi e le afaina ai o latou olaga .

Aua nei faatagaina le faamaʻi e faaleagaina lou olaga!

O le maʻisuka e le gata o se fomaʻi, ae o se faafitauli taua tele. O tagata e mamaʻi ma le DM 1 poʻo le DM 2 i se tulaga ogaoga e tatau ona siakiina e le aunoa o latou kulūkose toto ina ia mafai ai ona latou inuina le insulin i le taimi. O nisi taimi, ona o lenei mea, ua faamalosia i latou e ola, ma masani ona galulue pe suesue e tusa ai ma se pulega faapitoa. O i latou oe mamai i le matua po o le matua e tatau ona sui le faigamalo o le aso ma lafoai le tele o meaai masani.

O le mafuaʻaga lea e masani ai ona fai mai, i le tele ma le lautele, o le maʻisuka e le o se faʻamaʻi e pei o se olaga faapitoa. Ae ui lava e le o masani ona togafitiga faʻaonapo nei i le togafitiga o lenei faʻamaʻi, e mafai ai e oe ona lelei le pulea. Ina ia faaitiitia taunuuga matautia, e tatau i le maʻisuka ona iloa le tele o mea e ono tutupu e uiga i le faamai, ia malamalama i mea o tutupu i le tino, ia mataala ia i latou lava ma mulimuli i faatonuga uma a fomai.

E faʻapefea ona faʻavaivaia le glucose?

O faʻamaoniga uma o se tali i suiga tetele e lua i le tino. Muamua, o se maʻi gasegase ma le kulukose. Ma - ia faateleina le maualuga o le suka i totonu o le toto, lea e le o galu.

E masani lava ona i ai se sootaga tuusaʻo i le va o faʻamaoniga pe a afaina le isi. E faapefea ona tupu lenei mea?

  1. O le gau o mea mamafa e mafua ona o le fia inu o le tino i le gaʻo. I le sailia o meaai paleni, ua amata ona ia faʻaaogaina faleoloa glycogen muscle. E afaina ai maso, o latou foliga ua leiloa ona o le leai o ni meaʻai.
  2. O tupe mama e mafai ona avea ma mafuaaga ma taunuuga. I le tulaga muamua, o le manuʻa o lona uiga o se mea e le maloloina lelei mo se taimi umi aʻo lei oʻo i le maʻi, lea na mafua ai le maʻisuka. A le o lea, o le mamafa o le tino e mafai ona faateleina i le vaega o le maʻisuka le tumau, ona o le le atoatoa o le tino ma le fiaai.
  3. O le isi ituaiga o le paʻu o le paʻu i le faaletonu glucose latene o le acanthosis uliuli. O se faʻamaufaʻailoga lea ma faʻapouliuli ai le paʻu. O ia faailoga e foliga mai e sili ona leaga ma e masani lava ona i ai i le ua, faʻafefe, ma le gaʻo.
  4. Le mea sili ona lelei, o le tino e teuina le malosi i se tulaga moe poʻo le malologa. O le mea lea, o le maʻisuka le mafai ona maua ai le tele o le moe, aemaise lava pe'ā uma ona 'ai.
  5. Faʻaitiitia le mafaufau mafaufau. Glucose e naʻo le "meaai" mo le faiʻai. O le mea lea, e sili atu le leaga.

Vaega o le maʻi o le maʻisuka

O le maʻi suka e faatatau i se maʻi matautia, lea e mafua mai i suiga i le metabolism o le suka i totonu o le tino. O le mea lea, pe a iai ni faʻagaloga o se maʻi, e tatau ona faʻafesoʻotaʻi faʻatasi se tagata poto faapitoa.

Ona o le le lava o le gaosiga o le inisalini, o le kulukose e le mafai ona ulu i totonu o sela ma e faʻapupula i le toto. O se taunuuga o lenei mea, o le faateleina o le maualuga o le kulukose e tupu i totonu o le toto - o se vailaau e tatau ona maua ai le tino ma le malosi. I le taimi lava e tasi, e lagona e sela le leai o se suka.

O faʻataʻitaʻiga e lamatia ai tagata, aemaise lava pe a le o saʻo le togafitiga. Ae o loʻo i ai se ituaiga faapitoa o le maʻisuka - latene. O le a le maʻisuka lilo, e itiiti e iloa. O lenei ituaiga o togafitiga e taua ona o le atinaʻeina o fale. O le igoa e le masani ai o le LADA-diabetes, ma o le taimi faʻaonaponei o le vailaʻau. O lenei faʻamaʻi e le mafua ai ni faʻamaoniga manino o le maʻi.

O le aano o togafitiga o le tolopoina o le absorption o le suka i le tino, lea e avea ma mea e mafua ai le siitia o taimi i le kulukose i totonu o le tino o le toto ma isi faafitauli o le maʻi.

Mataʻutia o faamaʻi

E ui lava e leai ni faʻaaliga manino o se ituaiga natia, e mafai ona avea ma se tulaga matautia. O le tele o tagata gasegase e le iloa e uiga i suiga faʻaleaganuʻu io latou tino mo se taimi umi. E mafai ona tupu le maʻi i tamaiti uma ma tagata matutua. Ae sili atu ona matauina i tamaitai nai lo alii.

E toaitiiti tagata e gauai atu i le vaivai faifai pea, vaivaiga vaivai ma le moe. Ae o le fomaʻi masani e mafai ona tupu aʻe i le tasi poʻo le isi ituaiga o maʻi, ona le mafai ai lea e le tagata gasegase ona aloese mai le togafitiga atoatoa. Ona o le amataina o le faʻamaʻi, faʻaleagaga na tupu i totoga ma puipui o toto toto, lea e sili atu ona vevela ma avea ma mea e pala.

E mafai ona oʻo atu i le tele o faʻamaʻi:

  1. Loto o le fatu.
  2. Cardiac laʻititi.
  3. Maualuga maualuga
  4. Tigāina
  5. Suiga i le gaioiga o le fatuga tutotonu.
  6. Vaaiga Taulaʻi.
Le afaina o le stroke ma se faʻamaʻi

Ina ia puipuia ia faʻafitauli mai le faʻaalia, e tatau ona faia suʻesuʻega masani ma gauai atu i suiga laiti i le gaioiga a le tino.

Le taua o togafitiga vave ma le faʻataʻitaʻiga

Mulimuli ane, liliu le tagata maʻi i le fomaʻi ma pasia suega talafeagai, o le tele foi o faigata o le a tulai mai i le taimi o togafitiga o le maʻi. O le mea lea, e taua tele le iloa o faailoga autu ma mea taua o le atinaʻeina o le ituaiga o faʻamaʻi pipisi.

Faʻamatalaga talafeagai ma togafitiga talafeagai o lenei fomu, e mafai ona ausia taunuuga lelei. E taua le faʻafesoʻotaʻi faʻatasi ma se fomaʻi ma le mataʻituina pea o le kulūkose o le toto.

Mafuaaga o le maʻisuka latene

O le mafaufau o le tagata i le faʻamaʻi e mafai ona faʻamavae. E pei o faʻataʻitaʻiga, e faʻalagolago lava i tulaga ma tulaga lamatia e aʻafia ai le tagata.

O loʻo faʻaauau pea le maʻi ona o mafuaaga nei:

  • uiga faʻamaoni
  • faaitiitia le galuega puipuia o le tino,
  • le galue malosi
  • mala o le pancreatic
  • popole
  • inu ava malosi ma ulaula tapaa,
  • le faaaogaina o meaai suamalie i aofaiga le faatapulaaina,
  • suiga taumone,
  • osofaʻiga faifai pea,
  • ala maualalo o le potassium i totonu o le faigamalo.
O le mamafa o le tino o le mafuaʻaga o prediabetes
Faʻamatalaga o aʻafiagaLe aano o le faafitauli
Tagata matutuaO faailoilo o se faʻagasologa o le faʻamaʻi ua faʻaalia i le 90% o tagata matutua poʻo ua iai foi se faʻamaʻi.
Vaʻaiga faʻapitoaE i ai le maualuga o le lamatiaga o tagata faʻataʻitaʻi i tagata o loʻo mafatia o latou matua i lenei faʻamaʻi.
Togi maualugaI meaʻai e le talafeagai, o le maualuga o le mamafa o le tino e aliali mai, lea e aʻafia ai le faʻaaogaina o metabolic i le tino.
Tagata gasegase o loʻo aʻafia faʻamaʻi pipisiA maeʻa faʻamaʻi pipisi (mumps), e masani lava ona iloa le palacreatic cell damage, lea e maua ai le atoatoa o le inisalini.
Tausaga o le maʻitagaO le maʻitaga e mafai ona aʻafia ai le atinaʻeina o le maʻisuka latito (suiga o le hormonal, tupe mama). Pe a faʻaalia se tasi, e manaʻomia se meaʻai ma le faʻatonuga o tulaga.
Tina fafineO le maʻisuka masani o le maʻisuka e maua i le i ai o le polycystic ovary syndrome pe afai foi na maua se foliga le tumau i le vaitaimi o le gaioiga.

Faʻamatalaga taua! E na o le 50% o tagata gasegase e avea ma ituaiga 2 maʻisuka. Afai e iloa le tulaga o le ola maloloina i le taimi ma mulimulitai i faiga uma, ona mafai lea ona aloese mai le atinaeina o togafitiga.

Faailoga o ituaiga o le maʻisuka

E ui lava i le mea moni o le maʻi o loʻo i ai se auala natia, o loʻo faʻaalia lava ia i foliga o faailoga taʻitasi. I le taimi lava e tasi, o le lamatiaga o le faamai o loʻo i ai i le mea moni e faigata i le tagata gasegase ona maitauina i latou, e na te le gauai atu ia i latou.

O faailoga muamua o le maʻisuka o le maʻisuka ua iloga, e mafua ai ona masalomia se fomaʻi o togafitiga.

Lagonaina o le vevela

O le faʻataʻitaʻiga e tuʻuina mai ma le paʻu o le paʻu. O le mafuaʻaga o lenei faʻalavelave o le faatosinaga lea o microorganisms.

O le paʻu o se tagata soifua maloloina e iai le puipuiga faʻapitoa, ona e le lagona lagona leaga o siama i luga o le paʻu. Ae i le tulaga o le sili atu o le kulukose i totonu o le toto, o mea puipui e leiloloa.

Faʻamaʻi le paʻu ma le faʻagasologa o le maʻi

Gutu gutu, fia inu pea

I le laasaga muamua o le atinaʻeina o togafitiga, o le tagata gasegase ua i ai se manaoga tele mo le vai, aua ua faʻasauāina o ia i le galala malosi. O tagata maʻi e maua i le maʻi faʻamaʻi latou te le matauina lenei faailoga, aemaise i le taumafanafana, pe a vevela, o le fia inu o se faʻalogona masani o le tino.

Faanatinatiina o le fia inu mo le maʻisuka

Siʻitia ma faʻaitiitia le mamafa

O le mamafa o le tino i se faʻamaʻi e mafai ona faʻatupulaʻia tele pe, i se isi itu, faʻaitiitia. O nisi taimi e mafai ai ona vave maua le mamafa o le mamafa ma lona seti mulimuli ane. Ona o le leiloa o kilokalama, ua matua faateleina le manava.

O le paʻu tele o le mamafa o le tino i vailaʻau e tupu ona o le faaputuputuina o le kulukose i totonu o le toto ae le o lona sosoʻo i totonu o siama. E manatu le tino i lenei mea e pei o le matelaina. Ina ia maua le malosi o le moa, o siama musika e maua ai le suka, ma e maua e le tagata maʻi le malosi talafeagai.

I le taimi lava lea e tasi, o le vave vave ona paʻu o le mamafa o le tino ua matauina. Mo se faʻataʻitaʻiga, i le 2 masina, e mafai ona leiloa le 10 kilokalama.

I le faʻaopoopoga, o faʻamaoniga o le maʻisuka tumau e mafai ona tupu i le tulaga o:

  • lototiga, ulu tiga,
  • faʻanoanoa o le miti
  • o se faʻaitiitia o le faʻaaliga,
  • vaivaiga lautele
  • vaivai, faʻanoanoa, fesuisuiaʻi taimi masani.
Faʻanatinati e avea o se faʻailoga o se faʻamaʻi pipisi

O tamaitai e masani lava ona maua le mafamafana, fao fao ma lauulu, o le suamalie i totonu o le potu ma le faateleina o le pigmentation o le paʻu.

Faailoga o le atinaʻeina o se maʻi ua natia

O faʻamatalaga masani na taʻua:

  • paʻu o le paʻu, o le i ai o se faiga o le purulent-necrotic, pulusive inflammation,
  • faʻalavelave faʻapiopio, nifo - toto, totoga,
  • o le faateleina o le suka toto e maualuga atu nai lo le masani,
  • se pa'ū o manaʻoga feusuaʻiga, galuega le lelei o feusuaiga, sili atu i le malosi o feusuaiga.

E le o le tagata gasegase e tatau ona i ai uma faailoga i le taimi e tasi. Atonu o le 1-2 nei faʻamaoniga, pe o le a le faʻaalia lava le faʻamaʻi.

Faʻamatalaga taua! O faʻamaoniga faʻapitoa e mafai ona oʻo atu i le 5 tausaga, ma a maeʻa le ituaiga o le maʻisuka o le a alu i se foliga le tumau.

O avanoa o vailaau faʻaonapo nei e fesoasoani e iloa ai le faafitauli i se amataga o le faʻavaeina. Ona filifili ai lea e le fomaʻi togafitiga talafeagai e puipuia ai le maʻi ma faatonuina ai se meaai faapitoa. O le tagata gasegase e tatau ona suia atoa lona olaga, aua o le vave ona maua le faafitauli, o le faigofie foi lea ona aloese mai ni faafitauli ogaoga.

Faʻamatalaga o le maʻi

Talu ai ona o le ituaiga natia o togafitiga o loʻo i ai se auala e pei o le asymptomatic, ma e leai se faitioga a le tagata, e faigata ona faia se faʻamaonia saʻo. O tagata maʻi e le iloa pe faʻapefea ona latou iloa le maʻisuka i le atinaʻeina ei latou lava, o le mea lea latou te liliu atu ai i fomaʻi i se tulaga maualuga, e masani lava i tulaga ogaoga.

Le lisi o suʻega mo le glucose latent:

  1. Suauu toto.
  2. O le suʻesuʻega o le glucose latent.
  3. Suʻega toleniuga o le suāuʻu.
  4. Suga i le urine.
Suesueina o le Faʻapalepale Suʻesuʻega o le Sugar

E le gata i lea, ina ia iloa le faʻamaʻi, o le tagata gasegase e maua le prednisone glucose e faʻatauina:

  1. Mo le 3 aso, e manaʻomia e le maʻi ona ave meaʻai gaʻo i le 300 g.
  2. O penefiti ma gaʻo i le meaʻai e tatau ona tausisia le masani o aso uma.
  3. 2 itula ao lei maua le kullukose, o le prednisone o loʻo faʻatonutonuina, e le silia le 12.5 mita.

Taua! O se faailo o le sili atu i le 120 mg i luga o se manava gaogao ma le 200 mg pe a uma ona 'ai meaai e taʻu mai ai se uiga e iloa ai e le tagata maʻi ona maua le maʻi suka.

O se suʻesuʻega mo le latent diabetes mitusitus o loʻo faia foʻi e le suʻega a Staub-Traugott. O le aano o le suʻesuʻega o le maʻi e tatau ona 50 g o kullukose, ma mulimuli ane mulimuli ane.

I tagata e le maua le faʻamaʻi, o le suka o le a faateleina pe a uma le 1 fualaau. O le faateleina o le suka i tagata gasegase e maua i itu uma e lua. E mafua lenei mea i le mea moni e faʻapea, e le lelei le galue o peta beta, o lona uiga o loʻo i ai se tali le talafeagai i le suka i totonu o le tino.

Ina ia fuafuaina le togafitiga, o se suʻesuʻega faʻapitoa e natia mo le maʻisuka e mafai:

  1. Suesuega lautele o le toto ma le mimi.
  2. Toto o le toto.
  3. Faʻailoga o le vevela.
Suʻega o le toto mo le suka

Latou te fautuaina faʻataʻitaʻiga taʻitasi i le tausaga, aemaise lava mo tagata ei ai le gasegase o le maʻisuka.

Auala e togafitia ai le maʻisuka latent

O le manatu le mautonu e faatatau i se faʻamaʻi matautia, aua ina ia mafai ona saʻo le togafitiga, e tatau ona e faʻafesoʻotaʻi se fomaʻi. Ina ia toe malosi, e manaʻomia le tele o taumafaiga. E taua tele le faʻamautuina o lau lava mamafa, ia mautinoa le faʻaauau pea o le tino (aau, uila). E iai vailaʻau e mafai ona puipuia le faʻavaeina o le maʻi i lenei laasaga.

UlutalaVaega o tupe
Acarbose

Fesoasoani lagolago

Antidiabetic fualaau faʻasaina, faʻasolosolo vasega

O le faʻaaogaina o nei vailaau i aso uma e faʻaopoopoina i isi fuataga o le a fesoasoani e aloese mai le tupu o le maʻisuka. E taua le faia o togafitiga insulin, lea e fesoasoani e taofi ai le atinaʻe o le maʻi mo se taimi umi. I faʻamuamua, e faʻasaina le faʻaaogaina o fualaau oona e faaosofia ai le tuʻuina atu o le inisalini, lea e mulimuli ane oʻo atu ai i le faʻaitiitia o le pancreas ma le faateleina o le le lava o le insulin.

E i ai nisi laau toto e fesoasoani e faʻaititia le suka toto. E mafai ona tuʻuina faʻatasi ma fualaau faasaina ma taumafa taumafa.

E fautuaina e taitaia se olaga malosi, taofia le ulaula, isi mea ua fai ma vaisu ma meaai le lelei:

  1. Ina ia faʻamaonia le mamafa i le taimi o le maʻi o le maʻi, e fautuaina e faʻaititia le faʻaaogaina o gaʻo ma le ava malosi.
  2. Faatasi ai ma lenei suʻesuʻega, e faʻasaina le 'ai o sausa, cheeses o ituaiga gaʻo, soisi.
  3. E tatau foʻi ona e vaʻaia caffeine, sugar, ice cream, sugary drinks.
Meaʻai mo le faʻamaʻi

I taumafa i aso taitasi e manaʻomia ona faʻaopopo i tua o ipu mai fualaau faisua, aua o fualaau faisua o se puna o le potassium, lea e talafeagai mo se maʻi na natia. Zucchini, tomato, kukama, ate e mafai ona faʻaumatia i le tele ole aofaiga.

O fualaau aina ma vela o le a aoga mai le taumafa. Ina ia aua le atiaʻe le atherosclerosis lea e tupu i se fomaʻi, e tatau ona faʻatapulaʻa le faʻaogaina o oloa e aofia ai le cholesterol - mea gaʻo susu, meaola.

E ui o le fomaʻi o le maʻi e atiina ae e aunoa ma ni faʻamaoniga, e mafai ona iloa e ala i le faʻafesoʻotaʻi se fomaʻi. O le iloa o le togafitiga i se taimi muamua, o le a faaitiitia ai le fausiaina o le maʻisuka ma le fesuiaiga o le fomu latent i se faiga e sili atu ona ogaoga.

E mafai ona iloa le maʻisuka lese?

O le faigata i le fuafuaina o le faʻamaʻi o loʻo taoto i lona vasega asymptomatic. Le mafai ona iloa soʻo se suiga faʻaleagaina ma le masani ai suʻesuʻega toto mo le maʻisuka.

Na o le pau lava le auala mo le mauaina o le siama o le maʻi o le suega o le toleniga o le kulukose.Ua faia suʻesuʻega ile fomaʻi.

Metotia o le toleniga o le kulukosesesese: o le maʻi i le taeao, i luga o le manava gaogao, foaʻi toto. A maeʻa, 75 ml o le kulūkose e faʻaaoga i totonu, ona toe faia lea o le toto. O le suʻega e mafai ai ona e iloa suiga i le toto o le a tupu pe a uma le aoga o le kulukose.

Taua! Afai e iloa e le fomaʻi o le suʻega o le toleniga o le kulukose na faʻaalia ai le vavae ese mai le masani, ona tatau loa lea i le tagata maʻi ona faia ni fua e faʻafaigofie ai le maualuga o le suka. I le lumanaʻi, o se suʻesuʻega talafeagai e faʻatinoina e faʻamaonia ai le siakiina, ae o le a umi se taimi, e matua le manaʻomia lava le leiloa ma le maʻi o le maʻisuka.

Mafuaʻaga mo le atinaʻe o le maʻisuka latent

E le mafai ona fuafua tonu pe aisea e mafai ai ona tupu le maʻi. Ua mautinoa e fomaʻi o le vaega e taʻitoʻatasi e taʻalo tele. E le gata i lea, o mea e aʻafia ai le atinaʻeina o le faʻafitauli o le maʻi o:

  • amio le taua
  • vaivai malosi puipui
  • maʻi o le pancreas
  • o le leai o se tulaga,
  • o le le mautonu i taimi le mautonu, popolega, atuatuvale tumau,
  • faʻaleagaina o le ava, faʻapea foʻi ma le ulaula,
  • "Tuai" i le maualuga o le toto,
  • toto maualalo e maualalo i le potassium.

O ai o loʻo lamatia?

O le atinaʻeina o le maʻisuka latene o loʻo matauina i tagata o latou tino ua faʻaleagaina le kulukose. O le aʻafiaga lamatia e aofia ai:

  • mamafa tele tagata
  • hypertensive
  • tagata na maua i viral infections,
  • fafine ei ai se faʻafitauli o le ovary polycystic,
  • tagata matutua
  • fafine ua maua i le maitaga e maua ai le maʻisuka le tumau,
  • alii ma tamaitai ei ai le gasegase o le gasegase i le atinaʻeina o le faamai.

Faailoga o se Suiga i Sugar

E lelei pe afai o le maʻisuka e mafai ona vave iloa vave pe a maeʻa ona faʻalavelave faʻaleagaina, ae le o le faatagaina o se oso i le toto suka. Seiloga ua mavae sina taimi ona oʻo lea i le taua tele o le kulukose i totonu o vaa. Ma e amata ona faʻaosoina ai uiga nei:

  1. O le masani ona fai o se puipuiga o le tino: o le auala lea e taumafai ai e aveese le suka sili atu. Afai e te ala i ni taimi i po uma e te alu i le faletaele, o le a maua ai oe i le maʻisuka.
  2. Le manava ma le malulu - o nei faailoga e aliali mai ona o le faʻamala. O le fea, i le isi itu, o se taunuuga o le faateleina o le galuega o le polokalama urinary.
  3. I le maʻisuka, o pipisi e pipii i ai. Ma o le mea moni lava o le "suamalie" toto o se siosiomaga lelei mo le i ai o siama ma sigi.
  4. O maualuga maualuga o le suka e faʻalavelaveina ai le totoga ma faʻaleaga tele ai toto toto mo le leaga.
  5. O le maʻisuka e aʻafia ai e le gata o vaʻa toto, ae faʻapea foi vaʻalele. O taunuʻuga o faailoga ia e pei o le paʻu o lima ma "goosebumps."
  6. O le le fiafia ma le le atoatoa o le taunuuga o faailoga uma o le maʻisuka latito i le tuufaatasiga. O le valea, le mautonu, le lelei o le soifua maloloina ma le le lava o le moe ona o le po i le po i le falemaʻi e faʻamalosia ai le atuatuvale ona o le leaga o foliga vaaia, o le mausali ma le fiaai.

O le a le eseesega i le va o matāʻupu muamua ma le lua?

O faʻamaoniga uma o le maʻisuka latene e mafai ona vaevaeina i ni vaega se lua: matua ma le lua. O mea autu o mea muamua ia mo le maʻisuka ituaiga I. Latou te foliga mai e le mautonu ma e masani ona tosina mai le mafaufau o se tagata. O faʻataʻitaʻiga laiti e mafai ona muamua i le atinaʻeina o ituaiga I ma ituaiga II. E foliga mai e faasolosolo malie ma e le mafaamatalaina. O le tele o taimi, o na faailoga e faʻaalia ai le i ai o le maʻisuka insipidus. O lenei faʻamaʻi e ese le eseesega ma e aafia ai le polokalama urinary.

E leai ni faʻamaʻi e mafua ona o le leai o se mafuaʻaga. O le a le mea e ono mafua ai le maʻisuka latene:

  • mamafa ma le le paleni (e tusa ma le kuata o tagata maualalo o loʻo maua i le maʻisuka ma le poto masani, ma o isi o loʻo i ai le maʻisuka muamua poʻo le maʻisuka),
  • tausaga matua (80% o tagata matutua o loʻo i ai ni faʻamaoniga pe mafatia i le maʻisuka, ona o le faʻaitiitia o le gataifale),
  • polycystic ovary,
  • mama ole gaʻo
  • uiga faʻamaoni.

O le a le mea e fai pe afai e iloa atu faailoga?

O le laasaga muamua o le faʻamaonia lea ma iloiloga. Ina ia faia lenei mea, e tatau ona e faʻafesoʻotaʻi lau endocrinologist ma se talosaga e faia se faʻamaoniga. O le masani masani o le suʻeina o le toto mo le maualuga o le suka e le aoga - o le maʻisuka e mafai ona i ai i le taimi muamua lava pe a le manuia le metabolism.

E tatau ona faia se suega o le faapaleni o le kulukose. I le taimi lava e tasi, e mataituina le gaioiga tumau o le tino i mea inu. Muamua, e ave le toto i luga o se manava gaogao ma 75 g o le kulukose e faia i se tagata maʻi gasegase. A maeʻa ni nai itula, ona toe tuʻuina lea o le toto. Afai e maualuga le maualuga o le sukuka i se taimi puupuu, o le kulukose e le o gaʻo, ae tumau pea i totonu o le toto. E tatau ona manatua i le mafaufau o le suka o le suka e tupu foi i le urine pe a taumafai le tino e aveese le tele.

O mea e manaʻomia ona fai ina ia le maua ai le maʻisuka i le maʻisuka ituaiga II:

  1. Faanatinati ona suia amioga masani. 70-80% o le manuia e faalagolago i meaʻai talafeagai. O le taumafa o le a le na o le faapaleniina o metabolism, ae toe faʻafoʻisia ai foi le faʻasaoina o le potassium. Faailoga o mea lelei lelei e fou ma taoina fualaau faisua i luga o le lisi (aemaise lava kukama, tamato, isalaelu ma seleni), iʻa e maualalo le gaʻo, vela vela ma moa, ate, nuts, legumes ma le suauʻu manogi. E tatau ona lafoaʻia le suamalie, suamalie, faʻamalosi ma le ava malosi seia oʻo i taimi sili atu pe a uma le maʻisuka.
  2. Faailoa atu gaoioiga faaletino. E faʻamalosia ai foi le metabolism, ma o musika e amata ona "toso le palanikeke i luga ia i latou lava", gauai i le kulukose i le tele ma le taofia o le maʻisuka.
  3. Faʻaaoga togafitiga faʻapitoa e faʻaitiitia ai faʻamaoniga o le maʻi. E tatau ona fai lenei mea mo le tele o tausaga.
  4. O vailaʻau faʻasoifuaʻau e mafai ona fesoasoani: lanu moana, flaxseed, rootelion root.

Faʻamataʻu, o le iloa o lenei ituaiga o maʻisuka o lona lava auala o se manuia, aua i lenei laasaga ei ai avanoa e fofo ai. O le manuia o togafitiga e tuusao lava i le tagata maʻi ma lona loto.

O a faailoga e mafai ona taʻu mai ai le atinaʻe o le maʻisuka latene?

E masani lava, o togafitiga i tagata gasegase e maua i se avanoa. E tele lava ina tupu tagata i le faʻamaʻi mo le tele o tausaga, e oʻo lava i le masalomia o latou lava siama. Ae o nisi tamaitai poʻo alii e maofa i lo latou lava soifua maloloina ma o loʻo mataituina ma le totoʻa suiga ua amata. O faʻamatalaga nei o le a fesoasoani e te iloa ai le maʻisuka le tumau:

  • suiga i le paʻu - le foliga mai o le vevela, le mafiafia o le paʻu,
  • o le galala i taimi uma, se lagona o le mago i totonu o le pupuʻu,
  • suiga o le mamafa i le itu o le faaitiitia po o le faateleina,
  • o le faʻaalia o nifo nifo (totoga o le toto, toto male ma le nifo),
  • faʻaititia le paʻu o le paʻu
  • o foliga vaaia o le le fiafia, pasi,
  • vaivai,
  • faafitauli o moe
  • loto le toʻa,
  • ogaoga tigaina
  • faʻaoga faifaipea ma faʻamalosi,
  • feusuaʻiga faʻafeusuaiga (masani mo alii),
  • faaitiitia le matuia ma le lelei o galuega vaaia.

Faʻailoga

E masani lava o faʻamaʻiina o le faʻamaʻi na mafua ai ona faigata. O le maʻisuka Latent e seasea lava ona tuʻuina i ai faʻamaoniga manino, o lea e o atu ai tagata gasegase i falemaʻi ua leva ona i ai i se tulaga maualuga o le maʻi.

Ae ui i lea, e mafai lava ona iloagofie suiga o le patho e tutupu i le tino. Mo lenei mea, ua fautuaina mai tagata gasegase:

  • Glucose toleni test
  • pasia se suʻega o le urine e fuafua ai le ituaiga o maʻisuka.

O taunuʻuga o suʻega e faʻamaonia ai le i ai o le faʻamaʻi o le mafuaaga lea mo le tofiaina o togafitiga faʻafuaseʻi. O le tagata lava ia i lenei tulaga e sili ona matautia mo le soifua maloloina o tagata. Ole faʻaleleia o togafitiga e le gata ina leai se aoga, ae mafai ona faʻamalosia le tulaga lautele ma faʻaosoosoina ai vave suiga o le fomaʻi o togafitiga i le gaioiga malosi.

Togafitiga

O le tausisia o fautuaga uma a le fomaʻi o le a fesoasoani e puipuia le fesuiaiga o le maʻi o le maʻi i le maʻisuka atoa. Togafitiga o le maʻisuka o le maʻisuka e aofia ai auala nei:

  • Taumamafa i se taumafataga maloloina. Faʻaauau pea le soifua maloloina ma le soifua maloloina o se tasi o poutu autū o togafitiga talafeagai mo le maʻisuka latent. O se taumafataga maloloina e fesoasoani i le faʻasaʻoina o le metabolism, faʻaitiitia ai le faʻaogaina o le kulukose i totonu o le toto, toe aumaia ai le mamafa o le tagata i mea masani, faaleleia atili le soifua manuia.
  • Taʻitaʻi se olaga malosi. O gaioiga faaletino e fesoasoani e toe faʻaleleia le metabolism. O le tuputupu ae o le maso maso (lea e matauina i taimi o taʻaloga) e maua ai le inu o le kulukose i le musika, i le faasologa, o le maualuga o lenei mea i le toto ua faʻaitiitia.
  • Ave uma vailaʻau ua faatonuina e lau fomaʻi. I le avea ai o se tulafono, faʻatasi ai ma le maʻi o le maʻisuka, o fualaau o loʻo faʻamalosiina lea e fusifusia ona aveese lea o le kulukose mai le tino.
  • Aloese i masaniga leaga.
  • Ave se faʻalavelave o vitamini e faʻamalosia ai le puipuiga.
  • Inu (i luga o le fautuaga a se fomaʻi) teuteuga o laʻau e faʻamautu ai le metabolism.

O le maʻisuka Latent o se faʻamaʻi lea e masani ona le amanaiaina. Ae ui i lea, o suiga faʻapitoa e mafai ona faʻalavelave tele. O le avanoa vave i se fomaʻi ma le togafitiga faʻasoifua maloloina o le a fesoasoani e puipuia ai le atinaʻeina o le faʻamaʻi.

O loʻu igoa o Andrey, ua ou maʻisuka mo le silia ma le 35 tausaga. Faafetai mo lou asiasi atu i laʻu saite. Diabei e uiga i le fesoasoani i tagata e maua i le maʻisuka.

Ou te tusia tala e uiga i faʻamaʻi eseese ma fautuaina oe lava i tagata i Moscow o loʻo manaʻomia le fesoasoani, aua i le sili atu o le tele o tausaga o loʻu olaga na ou vaaia ai le tele o mea mai ou lava aafiaga, na ou taumafai ai i le tele o auala ma vailaʻau. O lenei tausaga 2019, o loʻo faʻalauteleina le tekinolosi, e le iloa e tagata le tele o mea na faia i le taimi mo le olaga fiafia o le maʻisuka, o lea na ou maua ai laʻu sini ma fesoasoani i tagata e maua i le maʻisuka, i le mamao e mafai ai, ola faigofie ma fiafia.

Tuua Lau Faamatalaga