Meaʻai 9 laulau ma le ituaiga 2 maʻisuka faʻamalosia mataupu faavae ma foliga vaaia

Matou te ofoina atu ia te oe e faitau le tusiga e uiga i le autu: "meaai 9 laulau ma le ituaiga 2 maʻisuka faʻamalosia mataupu faavae ma foliga vaaia" faʻatasi ai ma faʻamatalaga a tagata tomai faapitoa. Afai e te manaʻo e fai se fesili poo le tusitusi, e faigofie ona e faia lenei mea, pe a maeʻa le tusiga. O le a mautinoa lava le taliina oe e lo tatou tagata poto faapitoa.

Vitio (kiliki e taʻalo).

Laulau meaai 9 mo le maʻisuka ituaiga 2, lea e mafai ma le mafai (laulau)

Faʻasalaga itulau tele

O le laulau 9 laulau ma le maʻisuka ituaiga 2 o le faavae lea o se soifua maloloina lelei ma o se vaega taua o togafitiga mo lenei maʻi. O se taumafataga maloloina e faʻamatalaina mo tagata mamaʻi i le agavaʻa ma le agavaʻa o le togafitiga.

O le masani, o le maʻisuka ituaiga 2 e maua, e masani lava ona tulaʻi mai le gaʻo. O le le gaioiga ma se mea e le paleni taumafa o le aufaʻatasia sili lea mo le atinaʻeina o faiga le lelei.

Vitio (kiliki e taʻalo).

E ala i se paleni taumafa, o ituaiga uma o le metabolism e masani ona faʻasolosolo, aemaise lava o le carbohydrate, faapea foi le vai-electrolyte ma le lipid. O le gasegase o le faʻaititia o le suka mo le maʻisuka ituaiga II e fuafuaina e le endocrinologist aoga.

Ae peitai, e leai se togafitiga o le a maua ai le malosi o le aʻafiaga ma le faʻaaogaina o mea taumafa ma le faʻaaogaina o taumafa leaga ma se maualuga maualuga o mea faigofie (faigofie digestible) gaʻo.

O le aofaʻiga o le aoga o meaʻai i le gaʻo ma le maʻisuka ua faʻaitiitia, aemaise lava i le i ai o le mamafa o le mamafa, ma e tusa ma le 1600 kcal mo tane ma le 1200 kcal mo tamaitai. Faatasi ai ma le mamafa masani o le tino, o le kalori mea o loʻo i luga o le lisi o aso taʻitasi e faateleina ma e mafai ona oʻo i le 2600 kcal.

Fautuaina le gaosiga o oloa, kuka, faʻafefiloi ma tao, taofi le faʻavelaina.

O mea e sili ona lelei e tuʻuina atu i iʻa maualalo ma gaʻo, meaʻai gaʻo susu, fualaau 'aina ma cereals e maua i le fiber tele (fiber dietary). O mea taumafa e faʻatulagaina i le 4-6 taimi i le aso, vaevaega, ma tufatufa faʻamalosi, gaʻo ma gaʻo i vaega.

  • O le malepe i meaʻai mo le sili atu ma le 3 itula ua faʻasalaina.

O le paleni aupito sili ona lelei o mea masani i taumafa i aso taitasi e pei ona taua i lalo: faamaumauga o le protein mo le 16%, gaʻo - 24%, gaʻo vailaau faʻasaina - 60%. O le tele o vaiinu e oʻo atu i le 2 lita, vai ma vailaʻau vailaʻau vai e tatau ona faʻaaogaina i luga o fautuaga a se fomaʻi o loʻo matauina oe, o le fua o le masima o le laulau (sodium chloride) e oʻo atu i le 15 kalama.

O suālaʻau faʻamamaina, mea inu ava malosi, mea inu vevela ma meaʻai uma lava e maua i le vailaau faʻamalosi e le taliaina mo le maʻisuka. Ina ia malamalama atili i mea o loʻo faʻaaogaina mo le maʻisuka ituaiga 2 e aofia ai, ua matou tuufaatasia le laulau lenei:

Faamatalaga talafeagai i 11.05.2017

  • Gaoioiga: togafitiga faʻamalosi pe a mavae le 14 aso
  • Aso: i taimi uma
  • Tau Tau Tamaoaiga: 1400 - 1500 rubles i le vaiaso

O le a le mea maʻisuka malosi ma o le a le taumafataga o loʻo faʻaalia mo lenei maʻi? O le maʻi suka o se faʻamaʻi lea e tupu pe a le lava le atoatoa o le maʻi. E masani lava ona atiina ae i se togafitiga, ma o se tasi o mafuaaga e fesoasoani i lona atinaʻe o le taumafaina, o le taumafaina tele o gaʻo ma meaʻai gaʻo. O le faʻamaʻi e faʻavae i luga o faʻafitauli o le gaosiga o le gaʻo: gaʻo le inu o le kulūkose e fuluʻi, faʻateleina le fausia mai le gaʻo, palatini ma glycogen ate.

O se taunuuga, o loʻo i ai le faateleina o le toto suka ma lona naunautaiga i le urine. O le maʻisuka e faʻaalia foi i le gaʻo o le gaʻololo gaʻo ma le faʻaopoopoina o mea gaʻo faʻamalolo i le toto - ketone body.

Maʻisuka Faigata atherosclerosis, gaʻo gaʻogaʻo fatugao. O mea taumafa o se mea taua i le foliga vaivai o le faamai, o le autu autu o le maʻisuka tatau ma talafeagai - mo le togafitiga o ni ogaoga ogaoga aʻo aveina inisalini ma vailaʻau oona i le hypoglycemic.

Ua tuʻuina atu i tagata maʻi le taumafataga Nu.9, Laulau numera 9 e tusa ai ma Pevzner poo lona ituaiga. O lenei taumafataga maloloina e maua ai le faʻamautuina o le gaosiga o le gaʻo, ma o se paleni taumafa e puipuia ai le gaʻo gaʻo. O le Numera Table 9 o loʻo faʻaalia i le faʻaitiitia faʻaitiitia o le malosi ona o le faʻaitiitia o le faʻaitiitia o gaʻo (masini faigofie, ma faigofie) ma gaʻo. Suga, mea faʻafiafiaga e le aofia, masima ma cholesterol. O le aofaʻi o le porotini o loʻo i totonu o le faʻavae masani. O meaʻai maloloina e faʻatonuina e le fomaʻi, e faʻatatau i le tikeri hyperglycemia, ma le mamafa ole maʻi ma faʻamaʻi pipisi.

Faatasi ai ma le mamafa masani, o le faʻaogaina o calorie i aso taitasi e 2300-2500 kcal, protein 90-100 g, gaʻo 75-80 g ma 300-350 g gaʻolaʻo, lea, i le faitalia a le fomaʻi, e tufatufaina i le va o meaʻai ma falaoa poʻo falalaʻau ma fualaʻau.

O le taua tele o le mea taumafa pe a faʻatasi ma feʻai. O le paʻu o le paʻu e afaina ai le maʻisuka - faʻaitiitia le faʻalogo i inisalini. Faatasi ai ma le mamafa o le mamafa, o le kalo i lalo o le calorie ua faaitiitia i le 1700 kcal ona o se tapulaa taua ole gaʻo i le 120 g i le aso. I lenei tulaga, o le maʻi na maua le 110 g o le porotini ma le 80 g gaʻo. O le tagata gasegase o loʻo faʻaalia foi le lafoaia o meaai ma aso.

Taunuuga o meaai No 9 i le maʻisuka agamalu e faʻaalia ai le faʻaaogaina o mea faigofie e faigofie ona faigofie (digestible) (carbohydrate) faigofie:

  • suka
  • faʻasao, otaota,
  • Fale faʻafiafia
  • aisa kulimi
  • sipuni
  • suamalie suamalie ma fualaʻau,
  • pasta
  • falaoa paʻepaʻe.

E fautuaina le faʻamapulaʻa poʻo le le aofia ai:

  • pateta o se oloa sili ona malosi,
  • kāloti (mo mafuaʻaga lava e tasi)
  • tamato i le vaaiga o le maualuga o le kulukose,
  • beets (ei ai se faasinoala maualuga, pe a uma ona faʻaaogaina o loʻo i ai se oso i le maualuga o le suka).

Talu ai o le meaʻai i le maʻisuka e faʻavae i luga o se tapulaʻa o gaʻo, o le a fautuaina e filifili ni fualaau aina glycemic index (GI) i le 55: vine, fualaau, apricots, pulu paʻu, apples, cranberries, peaches, plums, cherries, sea buckthorn, currants red, gooseberries. Ae oʻo lava i nei fua e tatau ona faʻaumatia i ni tapulaa faʻatapulaʻa (vaega e oʻo i le 200 g).

Pe a faʻaaogaina meaai ma le GI maualuga, e maualuga le maualuga o le maualuga o le toto toto, ma mafua ai ona faateleina le gaosiga inisalini. E tatau foi ona amanaia o le vevela o togafitiga o fualaau faisua e faateleina ai le GI, o le mea lea, o le zucchini, eggplant, ma le kapisi e mafai ona afaina ai le maualuga o le suka.

E tatau ona manatuaina o le suka ma ona oloa e le aofia i se tikeri maualalo o le faamai, ma faasaga i tua o le togafitiga o le inisalini mo le maʻisuka masani ma ogaoga, 20-30 g gaʻo faatagaina. O le mea lea, o le laulau togafitiga ua suia e le fomaʻi e fuafua i le ogaoga o le maʻi, o le malosi o le galuega a le tagata maʻi, mamafa, tausaga ma le inisalini togafitiga. E faia lea mea e ala i le faatonutonuina o le gaʻo gaʻo.

I tulaga uma, ia mautinoa e te alu i le taumafataga:

  • eggplant
  • mūmū mūmū ona o le maualuga o mea vitamini,
  • uke (fesoasoani e faʻaititia le kulūkose)
  • zucchini ma squash, faʻamautuina le metabolism gaʻo,
  • lipotropic oloa (cheese cheese, oatmeal, soya).

Talu ai e tatau ona i ai taumafa gaʻo i le taumafataga ma tuʻuina atu le 55% o le malosi i aso taitasi, o punaoa e faʻagesegese ai gaʻo gaʻo i filo o mea taumafa e tatau ona aofia ai: falaoa atoa, legumes, grains atoa, fualaau faisua, fua.

E fautuaina le tausisi i le tufatufa o le taumafa o mea taumafa nei:

  • 20% - e tatau ona fai mo le 'aiga o le taeao,
  • 10% mo le malologa
  • 30% mo le malologa
  • 10% - taumafataga o le aoauli,
  • 20% - taumafataga afiafi,
  • 10% mo se taumafataga i le po.

Meaʻai e aofia ai xylitol, fructose poʻo sorbitol ona o le aofai atoa o suauu. Mo le tofo, 'ua faʻatagaina le faʻatagaina e faʻaopopo saccharin.

Xylitol i le suamalie, e tutusa ma le suka masani ma o lona fua faatatau o aso taitasi e le silia le 30 g.

Fructose e maualalo lona kalori ma maualalo le GI, aʻo faalua lona suamalie e pei o le suka, o le faaopoopoina o le 1 tsp ua lava lea. i le lauti. Faatasi ai ma lenei taumafataga, o le aofaiga o le masima e faatapulaa (12 g i le aso), ma e tusa ai ma faailoga (faatasi ai ma nephropathy ma toto maualuga) faʻaititia le sili atu (2.8 g i le aso).

O le Ata Muamua Nu.9 ua faatonuina mo se taimi puupuu e fuafua ai le faapalepale i mea inu ma le filifilia o fua o fualaau oona, pe afai e le mafai e le taumafa ona faapaleni le maualuga o le suka. Faʻasaga i tua o se taumafataga o meaʻai, o le suka e tofotofoina i se manava gaogao i soo se 3-5 aso. Faʻatasi ai ma le faʻatulagaina o fua o le suʻega i le 2-3 vaiaso, o le a faasolosolo malie lava le faʻalauteleina o le meaai, faʻaopoopo le 1 XE (falaoa o le falaoa) i vaiaso uma.

E tasi le falaoa e tutusa ma le 12-15 g o suauu ma o loo aofia ai i le 25-30 g falaoa, 0.5 ipu o le falaoʻo keke, 1 apu, i le 2 pcs. paʻu. I le faʻalauteleina i le 12 XE, o le a faʻamaonia mo le 2 masina, pe a maeʻa le isi 4 XE. Faʻaopoopoina le faʻalauteleina o le taumafataga o loʻo faia i le maeʻa o le 1 le tausaga. O le laulau e faʻaalia foi mo le faʻaaoga faifaipea. ituaiga 2 maʻisuka agamalu i le faʻalelei i tagata gasegase e mamafa le mamafa.

Meaʻai 9A fautuaina mo le agavaʻa e faʻaalia le maʻisuka e le o le inisalini, ae faʻatasi afaina i maʻi.

Laulau 9B O loʻo taʻuina atu mo tagata mamaʻi na maua i le maʻisuka e mafua ai le maʻisuka, ma e ese mai i mea na muamua atu i le faateleina o le gaʻo gaʻo (400-450 g) ona o le faʻaaogaina o falaoa, pateta, cereals, fualaau faisua ma fua. O le aofaʻi o proteins ma gaʻo e faʻaititiaititi. E mafai ona matou fai atu o le taumafataga o loʻo latalata faʻatasi i se laulau faʻamaonia. O le aoga o lona malosi e 2700-3100 kcal. Nai lo le suka, o le suka ma le suka 20-30 g o loʻo faʻaaogaina.

Afai e faʻalauiloa le maʻi inisalini taeao ma le aoauli, ona avea ai lea o le 65-70% o gaʻo ma meaʻai. A maeʻa le puleaina o le inisalini, e tatau ona faalua ona fafagaina meaai - pe a uma le 15-20 minute ma le maeʻa 2.5-3 itula, pe a iloa le maualuga o le inisalini. E faʻamautinoaina lenei mea e ala i 'aiga faʻavae faʻatasi ma meaʻai gaʻo (cereals, pateta, fualaau' aina, fualaau suamalie, falaoa) mo le lua meaai o le taeao ma le aoauli.

  • Fausiaina o le faapalepale i gaʻo meaʻai ina ia mafai ai ona filifilia vailaau o vailaʻau,
  • avanoa maʻisuka malosi (agamalu i le agavaʻa) ma le mamafa masani i tagata mamaʻi e le o mauaina inisalini.

O le faʻaaogaina o le keke, falaoa o le saito (mai le falaoamata o le 2 grade), ma le palanikeke e oo atu i le 300 g i le aso.

O ipu muamua e mafai ona i luga o le aano o aano o manu po o fualaau faisua. E tatau ona tuʻuina atu i soupeti vaʻai (borscht, soupeti soup), okroshka, soumoa mushroom, soups ma meatballs ma cereals e faatagaina foi. O pipi i soupeti atonu o iai i ni tapulaa faʻapulaʻa.

Lelei lelei mo le maʻisuka

O meaai paleni paleni e aofia ai fualaau faisua uma e faʻaaoga pe faʻasao (pei o le ipu ipu). O le faamamafaina o fualaau faisua e maualalo i mea oona (pulu, zucchini, eggplant, kukama, lettu, kapisi, squash). E faʻatagaina le faʻatoʻaina o le Potatoes, ma ia amanaʻia le faiga o le carbohydrate mo tagata taʻitoʻatasi taʻitasi (e masani lava e le sili atu ma le 200 g i ipu uma). Maualuga gaʻo i totonu o kāloti ma beets. I le faʻatagaga a le fomaʻi, o nei fualaau faisua ua aofia ai foi i le taumafataga.

E mafai ona faʻatagaina ia gaʻo susu ma moa. E sili atu ona lelei le kukaina o aano o manu fasi kuka pe tao tao e faʻaitiitia ai le kalori o meaʻai. Mai iʻa e taua tele le filifilia o ituaiga meaʻai: pike perch, cod, hake, pollock, pike, cod saffron cod. O le aofaiga o le cereal e faʻatapulaʻaina i tulaga masani mo tagata maʻi taitasi (e masani lava 8-10 sipuni i le aso) - buckwheat, karite, pele bela, millet ma le oatmeal, e faʻatagaina leki (faʻapitoa lentils). Afai e te 'ai le pasta (e mafai i ni tapulaa faʻatapulaʻa ma nisi taimi), ona tatau ai lea i lenei aso ona faʻaitiitia le aofaʻi o falaoa.

O susu susu (gaʻo sina-kefir, yogurt) e tatau ona faia i le taumafataga i aso uma. O le susu ma le totoa malosi o loʻo faʻaumatia i lo latou natura masani ma saunia mai ia ipu: susu susu, paluga, moli. O le siʻisi o le pisi ma se gaʻo gaʻo e le sili atu ma le 30% e faatagaina i ni mea laiti, o le kirimi kirimoli e faaopoopo i na o ipu. O le pata ma le tele o fuālaʻau fuālaʻau e tatau ona faʻaopoopo i ipu uma. Fuamoa - e tasi i le aso e faʻamaluluina pe pei o se omelet. O meainu e faʻatagaina: kofe i le susu, lauti ma se mea suamalie, fuālaʻau fualaau suamalie, salu o le rosehip.

O ituaiga uma o vine suamalie ma suamalie ua faatagaina (fou, fualaau suamalie, fualaʻau, foamuli, xylitol jam). Afai e te faʻaaoga xylitol, ona sili atu lea i le 30 g i le aso, fructose faatagaina mo le 1pp. faatolu i le aso (faaopoopo i meainu). Meli mo le 1 tsp. 2 taimi i le aso. E mafai ona e faʻaaogaina mea faʻafiafia (suamalie, taffles, kuki) faʻatasi ai ma le suka. Ae i lenei tulaga, e iai se tulaga masani - 1-2 sipuni faalua i le vaiaso.

Meaʻai 9 laulau: mea e mafai ma le mafai (lisi o oloa) + menu mo le aso

Faʻatasi ai ma faʻafitauli o le tino, e aofia ai le maʻisuka, o le faʻasaʻoina o meaʻai o se tasi lea o togafitiga autu. Ina ia faʻaitiitia le aofaʻi o le kulukose i totonu o le toto ma faʻaaogaina lona faʻaogaina mai le gastrointestinal tract ia sili atu le toniga, o le togafitiga faʻasoifua maloloina "Laulau 9" ua fautuaina.

O le maʻisuka e tatau ona maua ai le tele o le porotini ma le fiber, e itiiti ifo nai lo le masani masani o gaʻo vailaau faʻamalosi ma gaʻo, lafoai faʻamalosi suga faigofie. O le faavae o le lisi o fuālaʻau, aano o manu ma meaʻai susu. O lenei meaai e tumu i le tele o meaʻai ma vitamini, o lea e mafai ona tausisia mo le ola.

E sili atu ma le 80 tausaga ua mavae, na atiae ai e le fomai ilologia o M. Pevzner se faiga o meaʻai e 16, o ia mea uma ua faamoemoe mo se vaega faapitoa o faamaʻi. O keke i totonu o lenei faiga ua taua o laulau, e tofu le latou ma numera. I le maʻisuka, laulau 9 ma ona fesuiaiga e lua e fautuaina: 9a ma le 9b. I totonu o falemai, faletalimalo ma fale e nonofo ai, o mataupu faavae o lenei taumafa ua tausisia mai aso Soviet e oʻo mai i le taimi nei.

O le numera 9 e mafai ai e oe ona faʻaleleia le tulaga o le maʻisuka ituaiga 2, faʻaitiitia le maualuga o le kulukose i totonu o latou toto, fesoasoani e faʻaitiitia le faʻamalosia o le inisalini, ma fesoasoani e faʻateʻa ese le meaʻai. I le ituaiga 1, o lenei taumafa e talafeagai i le i ai o le mamafa o le mamafa poʻo le faʻateleina o le faʻamaʻi o le maʻisuka.

O mataupu faavae o meaai paleni:

Le tuufaatasiga o le taumafataga 9 laulau na faatonuina mo le maʻisuka, ma ona eseesega:

Meaʻai maloloina mo le maʻisuka: mataupu faʻavae ma uiga o taumafa Nu.9

O le taumafataga 9, lea e lauiloa foi o le "Laasaga 9," o le faaitiitia o le kalori o le aoga ona o se faaitiitia tele o gaʻo vailaau faigofie faigofie. E mafai ona e filifilia ni meaai lelei mo oe lava ia e faʻaaoga ai se laulau faʻapitoa faʻapipiʻi fua. O meaai e maualuga le maualuga e tatau ona vavae ese mai le taumafataga, ma le isi itu - ia tusi au meaʻai i aso taitasi e tatau ona maua mai i oloa maualalo GI. O mataupu faavae autu o le taumafa "Ata Numera 9":

  • 'ai sina meaʻai
  • 'ai le 5-6 taimi i le aso, o lona uiga, o 2.5-3 itula uma,
  • matua vavaeese mea uma ulaula, falai, faʻafefe ma solo,
  • Vaʻaia atoatoa mea taumafa, meatala ma meainu malolosi.
  • Suʻu le suga i mea suamalie lelei,
  • faatapulaaina le faaaogaina o carbohydrates ma gaʻo, ae e tatau ona tausisia e puluvaia le masani o le tino,
  • o ipu e tatau ona tunu, taofi, pe taʻi.

O le taumafataga 9 ua mamanuina i se auala e lava le faapaleniina o le vailaʻau kemikolo o meaai ma e aofia uma ai meaʻai mo le olaga masani. O le meaai meaai 9 e tatau ona aofia ai mea taumafa ma le maualuga o meaʻai o le acid ascorbic ma le vitamini B. E mafai ona tupu le bran poʻo le dog. E le gata i lea, e tusa ai ma le taumafataga, e fautuaina e aofia ai apu fou, vine, fualaau faisua ma laulaʻau i le lisi. Ina ia faʻaleleia le ate, o le meaʻai 9 e aofia ai mea taumafa e maua i le lipotropic substances, o lona uiga, e mafua ai le susunuina o gaʻo. Mo se faʻataʻitaʻiga, o meaʻai e pei o le siʻosiʻomaga, oatmeal, sisi, iʻa e maualalo le gaʻo. Mo le faʻaleleia atili o le gaʻo gaʻo, o le taumafa e tatau ona i ai se vaega o gaʻo fualaʻau, o lona uiga, o fuamata mai fualaau faisua fou e sili ona lelei i le suāuʻu olive.

E fai ma faʻataʻitaʻiga, o le lisiina o le "Mate Nasi 9" ua tuʻuina atu mo tagata mamaʻi e maua i le maʻisuka o le tikeri lona lua, o lona uiga, e le o le insulin.

  • muamua le 'aiga o le taeao: fualaʻau maualalo-gaʻo - 200g ma vine - 40g,
  • 'aiga o le aoauli: tasi tioata o kefir,
  • 'aiga o le aoauli: supa fuamoa - 150ml, tamaʻi tao tao - 150g, fuālaʻau fuālaʻau - 100g,
  • aoauli aoauli: kapisi ma totoma salati faʻasalaina i le suauu olive - 100g,
  • taumafataga o le afiafi: iʻa o le dorado i luga o le meaʻai - 200g, fualaau faisua - 100g.

  • uluai taumafataga o le taeao: faguwheat porridge i le susu 150g,
  • 'aiga o le aoauli: lua apu lanumeamata,
  • 'aiga o le aoauli: borscht (e aunoa ma ni aano o manufasi) - 150ml, pipi tipi - 150g, fualaau aina mamago e aunoa ma le suka,
  • aoauli o le aoauli: susuga broth - 150ml,
  • taumafataga: iʻa fagota - 200g, fualaau faisua fou - 150g.

  • muamua o le taeao: keke cheese cheese - 150g,
  • 'aiga o le aoauli: o se teuteuga o sisi o le rose - 200ml,
  • 'aiga o le aoauli: kuka kuka mai kāpeti fou (leai ni aano o manu) - 150ml, keke iʻa - 150g, fualaau faisua fou - 100g,
  • aoauli aoauli: fuamoa afifi,
  • 'aiga o le afiafi: meaʻai aano o manu fasi - 200g, gaʻo fuʻu - 150g.

  • muamua o le taeao: lua fuamoa fuamoa ma fualaʻau 150g,
  • 'aiga o le aoauli: inu susu yogurt 150ml,
  • 'aiga o le aoauli: soupisi kulimi pulu - 150ml, pepa paʻu -200g,
  • aoauli i le aoauli: karuti casserole ma le siʻisiʻi siʻi -200g,
  • 'aiga o le afiafi: moa moa - 200g, fualaau falai - 150g.

  • muamua o le taeao: falala 150g, apu,
  • 'aiga o le aoauli: 2 oraniki,
  • 'aiga o le aoauli: moa iʻa 200ml, meat goulash -100g, barley porridge -100g,
  • aoauli i le aoauli: se ipu malamalama o le kefir, bran - 100g,
  • taumafataga o le afiafi: aisa o manu - 150g, falaoa keke-100g, asparagus -70g.

  • muamua o le taeao: bran 150g, apu,
  • 'aiga o le aoauli: fuamoa mumu,
  • 'aiga o le aoauli: fualaau faisua ma fasi aano o manufasi (povi poʻo mamoe) - 200g,
  • aoauli aoauli: salati o tamato ma falesa - 150g,
  • 'aiga o le afiafi: tamaʻi mamoe faʻasusu ma fualaau faisua - 250g.

  • muamua o le taeao: susu falaoa e leai se gaʻo 100g ma yogurt 50g,
  • 'aiga o le aoauli: susu susu chick 100g,
  • 'aiga o le aoauli: gaʻo fualaʻau - 150 ml, goulash manu - 100 g, salati mai le selesele ma apples - 100 g,
  • aoauli aoauli: vine - 125g,
  • taumafataga o le afiafi: kuka tipi - 200g, pulu lanumeamata mo se ulugaliʻi - 100g.

O le lelei o le taumafataga Nu 9 o se taumafa paleni, lea e aofia uma ai meaʻai e manaomia e le tino. O le mea moni, o le aofaʻi o carbohydrates ma gaʻo e faʻaititia, ae le o se mea e matua manino, o le mea lea e mafai ona faʻaaogaina le meaai mo se taimi umi. Mo tagata ua mamafa tele, e fautuaina e fomaʻi se meaʻai mo le olaga. Mo le toʻatele, o mea taumafa 9 atonu e le foliga mai e faigofie ma faigata, ona o le tele o ipu e manaʻomia ona kuka, ona faitau lea ma fuafua le aofaiga tatau o meaai. Ae o nei faaletonu ua tauia e le gafatia i le saogalemu ma faasolosolo malie le aveesea o le mamafa, taofi le mamafa o le mamafa, ma pulea le suka toto.

Meaʻai 9 laulau mo le maʻisuka ituaiga 2: o le faasologa o vaiaso

O le taumafataga 9 o le laulau ua leva ona faʻavae i le maʻisuka ituaiga 2. Matou te tuʻuina atu le lisi mo le vaiaso mo le maʻisuka ituaiga 2, faapea foi ma mataupu faavae o meaai paleni, lisi o oloa e faatagaina ma faasaina mo le taumafa!

O le faʻamaʻi o le Endocrine e mafua mai i le faʻafitauli ole gasegase, faʻamaʻi ile puipuiga ole tino
inisalini ma faʻatasi ai ma le faateleina le puleaina o le toto suka. I le maʻisuka, o le pancreas ua faʻamalosia e faʻaauau pea ona faʻaleleia le gaosiga o le homone lea e aʻafia ai le kulūkose. E ui lava e mafai ona maua mai elela beta, o le maualuga o le suka e pulea. Afai latou te toilalo, o le a oʻo mai le faʻamoemoe. I le aluga o taimi, o lenei mea e mafua ai le faaleagaina o puipui o toto toto ma le atinaʻe o faʻamaʻi tuga.

Ina ia fetuʻunaʻi le faʻaaogaina o meaʻai gaʻo, o se meaʻai faapitoa e faʻamatalaina mo maʻi. O le ki i le togafitia o le maʻisuka o le 'ai lea o mea taumafa ma sina vaega itiiti o gaʻo ma gaʻo. Afai e faʻamalieina uma tulaga, o le a faʻamautuina faailoga i le 5.5 mmol / l ma toe faʻafoʻi le metabolism.

Endocrinologists na tuufaatasia se taumafa paleni gaʻo-fualaʻau paleni Nu.9 mai oloa aoga e le afaina ai le inisalini faʻasaʻo. Mai le lisi, o oloa ma se GI e sili atu ma le 50 iunite e vave ona talepeina ma matua faateleina le faateleina o le hormone ua aveesea. O tagata maʻi e faʻaalia le 'ai e oo atu i le 6 taimi i le aso i vaega o le 200 g. Meaʻai e kuka, kuka, kuka, uʻamea.

O le taua o aso taʻitasi e fuafuaina e tusa ai ma manaʻoga malosi, i le averesi, e le sili atu i le 2200 kcal. O le maʻisuka maualuga e faʻaititia ai le faʻaogaina o calorie i aso uma e 20%. Inu le tele o vai mama i le aso atoa.

O le tuʻuina atu o le tino i vitamini ma minerale, o meaʻai eseese e aofia i le taumafataga, ae le mafua ai le maualuga o le inisalini. O maʻisuka uma lava e iloa po o fea meaai e lafoai.

Le lisi o oloa faʻasaina:

  • Tausaga:
  • ava malosi, pia, soda,
  • fualaau faisua - beets, kāloti,
  • oloa maualuga gaʻo susu,
  • manu felelei, iʻa,
  • meaʻai kuka ma ulaula meaʻai,
  • 'oa suamalie,
  • feta, cheese cheese,
  • mayonnaise, sau sau.
  • meaʻai
  • meaʻai vave.

Lisi o Meaʻai mo Meaʻai:

  • oloa gaosi susu ma gaʻo gaʻo e oo i le 2.5%,
  • uka, logo ata, pateta - e le sili atu ma le faalua i le vaiaso,
  • pata, pusa pasta.
  • asparagus, kapisi, tamato, kukama, greens,
  • totoʻa manu
  • musika
  • avoka
  • falaoa atoa o le falaoa.

Mai meaʻai, salamata o le suamalie, caviar fualaau faisua, taloina iʻa, laʻau o paluga e faatagaina. O sisi le mama e leai se sili atu nai lo le 3% o le carbohydrates, o lea e aofia ai foi i le lisi o maʻisuka.

Mai meainu e mafai ona e: teas, kofe, fuālaʻau fualaau suamalie po o sua, inu meainu suamalie, compotes. Nai lo le suka, potassium acesulfame, aspartame, sorbitol, xylitol o loʻo faʻaaogaina.

O suauu o le fualaʻau, pata suamalie i ni vaega laiti e talafeagai mo le kukaina.

E masani lava o fualaau aina e tatau ona vavaeeseina atoa mai le taumafa o le maʻisuka ona o a latou fua o le fructose. I aso nei, fai mai fomai le faafeagai. O le taumafa faʻaitiitia o fua suamalie ma fuamalie e matua aoga. Ae ui i lea, o nisi o meaola e maualuga GI e faʻasaina. O lenei:

Faʻaaogaina mo le maʻisuka - kiwi, fualaʻau, quince, tangerines, apples, peaches, pears. Aua le afaina - pineapples, papaya, lemons, lemoni. Mai vine, gooseberries, currants, cherries, strawberries, blueberries ua aina. Saturate le tino ma vitamini - chokeberry, viburnum, vine goji, buckthorn sea, infusions rosehip. O fua e 'aina i foliga masani poʻo fualaau oona e saunia mai ia mea. O le suamalieina o sua e faʻatagaina na o fualaau faisua.

  • Buckwheat talisapaia mo lona mafai gafatia ma faatumauina le kulūkose tumau mo se taimi umi.
  • Oats e aofia ai inisini - o le tutusa o le hormone. Afai e te 'aina pea le oatmeal mo le' aiga o le taeao ma inu mea e afaina ai, o le a faʻaitiitia le manaʻomia ole inisalini.
  • Fafie e faatatau i mea taumafa e faʻagesegese ai le faʻafefe o suga faigofie.
  • Mai karite ma sana saito ua maua mai pusa fualaʻau. E tele a latou fiva, minerale (uʻamea, fulukalama) e faʻatumu ai manaʻoga o le tino i aso taʻitasi.
  • Millet e tumu i fulufula, e aofia ai meaʻai gaʻo, vitamini B, gaʻo vailaʻau faʻamalosi. E kuka i luga o le vai, ma le pauki ma 'aina i le kefir.
  • Pulu falala "Taofi le maʻisuka" faʻatasi ai ma le atisitoke ile atiseti, palaka, cinnamon, aniani, o le faʻafefiloi o meaʻai o loʻo i luga ua faia faapitoa e faʻaitiitia ai le kulukose toto.

Lentils - o se mea taumafa e maua mai i amino acids, fualaau faisua, vitamini B, A, PP. O vine e lelei le faʻafefeteina.

Pini, chickpeas, pi, pi, soya e tele i pulu, fatu elemene, vitamini P, fiber ma pectin. Latou te aveesea masima o masini mamafa. E faigofie ona faʻaaogaina gaʻo i le inisalini. O le mea autu e le tatau ona sili atu i le masani. Mo le colitis, faafitauli o le gastrointestinal, e sili atu le teena o pi.

O le sua e 200 ml, aano o manu -120, laʻau 150, berries 200, cheese cheese 150, kefir ma susu 250, sisi 50. E faatagaina e 'aina se fasi falaoa i le tolu taimi i le aso, 1 fua tele. Ina ia faamalieina le matelaina i le va o taumafataga, e mafai ona e inu i se ipu o le yogurt poʻo le yogurt ma le fala falala, 'ai sina lima o fatu, 5 fasi' aisa mamago, poʻo se salati fuamoa ma sina suāuʻu olive.

O le aofaiga o le BJU (protein, gaʻo ma gaʻo vailaau faʻamalosi) e paleni. O le taumafataga Numera 9 o lona uiga o le taumafaina e oo atu i le 350 g o gaʻo, 100 g porotini, 70 g o le gaʻo, e 30% o fualaau faisua.

  • 1 taeao - oatmeal i le susu + 5 g pata.
  • O le taumafataga o se fua.
  • Taina o le 'aiga o le moa - peina o le moa, salati fuamoa ma iʻa tunu po o tao tao.
  • Taumafa - fafasi i falaoa atoa o le falaoa ma le avoka.
  • Taumafa - susu susu ma le falala ma le salati.
  • I le po - kefir.
  • 1 taeao - Millet porridge + rosehip infusion.
  • Taumafa - Uu elekini i nati gaosi.
  • Taʻaloga - Pickle faʻatasi ma fatugaʻo, fufuluina o pateta ma falaoa, salati ma le suka.
  • Palu leisi casipolo + kiwi.
  • Seu ma le salati po o le squid ua tumu i fualaau faisua.
  • 1 taeao - Buckwheat porridge + tea poʻo le alaga i luga.
  • Taumafa - Quince mo se ulugalii.
  • Taʻaloga - Tui masi, tao falalala ma fuamoa i totonu o ogaumu.
  • Cotisi cheese + 50 g o fatu + green apple.
  • Saladi o le suamalie po o le cod ma fualaau faisua.
  • Fualaau suamalie.
  • 1 taeao - O se fasi sisi + flax patridge mo le maʻisuka.
  • Taʻotoga - Faʻataʻitaʻiina yogurt e aunoa ma ni fua + 3 walnuts.
  • Taʻaloga - Soa suamalie, moa ma le karite bela, letus + arugula + tomato + pasili.
  • Paʻu falaoa i le isalaʻelu ma le zucchini caviar.
  • Laʻau o le povi i le saumati pati ma le fala, o se vaega o salati kapisi.
  • Fualaau suamalie.
  • 1 taeao - Lazy dumplings.
  • Taʻaloga - Aʻai faʻamaʻi faʻamaʻi ma le pulu ma le pipi.
  • Taʻaloga - Suauu vela, galala e palu ma pusi mūmū ma araisa, salati lanu meamata.
  • Pudding diet from zucchini, apple, milk and spoonful of semolina.
  • Fafaga meaʻai faatasi ma soʻo se itu poʻo se meaʻai manufasi.
  • Mea gaosi susu.
  • 1 le taeao - Omelet ma le meaʻai.
  • Taumafa - Cheesecakes i le ogaumu.
  • Taʻaloga - Pike le soup, falaoʻai iʻa ma salati.
  • Fualaau suamalie.
  • Ratatouille + povi pipi.
  • Ryazhenka.
  • 1 taeao - Zrazy potato.
  • Taʻaloga - Tisaga falemaʻi + apu.
  • Taʻotoga - Suauu o fualaʻau ma meatballs, susu moa ma pulou.
  • Laʻau uʻamea lanu meamata ma fatu.
  • Meatballs i le saumati saumati ma se falaoa tafatafa.
  • Fualaau suamalie.

O le faamasani i mataupu faavae o mea taumafa ma le suesueina o le lisi o oloa fautuaina, e mafai ona e fatuina se lisi oe lava. O le mea autu e le o le faʻafefe ma tausisia nei tulaga faatonuina. E ui o se taumafataga maualalo e maua ai le meaʻai e tatau ona e tuʻuina atu meaʻai e sili ona e fiafia i ai, e ese lava ma lelei. Tuuina atu o uiga masani o le tofo o le a vave ona suia, pe a uma le 1-2 masina, o gasegase e faʻaaoga i le tulafono fou ma faʻaaoga le suka e pulea ai suka.

Meaʻai "Laasaga Nu 9" mo le maʻisuka - o se meaai filifilia

I le i ai o le maʻisuka, o se mataupu taua e tumau pea e le gata o le vaetamaina o fualaau faasaina ma le mausali o gaioiga o gaioiga faaletino, ae faapea foi ma se fuafuaga lelei ma fuafua e tufatufaina lelei. I lenei tulaga, o le "Ata Nu 9".

Ina ia aloese mai le oti, e tatau ona gauai atu i le i ai o ni faailoga o se faailo o le maʻisuka. Manatua e mafai ona latou le lavava ma galala, leai se mamafa o le mamafa o le mamafa poʻo le sili atu, faʻafitauli o le vaʻai, ma le masani ona faia. I lenei tulaga, e le gata o gaoioiga faaletino e tatau ai, ae o se meaʻai lelei. O le mataituina o le puleaina o meaai, e mafai ona ausia le faamalosi o le tino, e aunoa ma le afaina ai o le tino. O lea o le a se ituaiga o meaai?

O se ituaiga o mea taumafa faʻapitoa, lea e aofia ai le tele o meaʻai e maua i le polotini. O le taumafataga o sea ituaiga o meaʻai e faʻaalia ai foi le faʻasaina lelei o gaʻo, mea taumafa ma maualuga maualuga o gaʻo.

O se faʻaaliga mo le faʻaaogaina o sea ituaiga o meaai o le i ai o le maʻisuka poʻo le maʻisuka. E le gata i lea, o se tasi o faailoilo atonu o le leai o ni soliga o le paleni-faavae ile tino ole maʻi.

A maua siama faʻamaʻi o totoga i totonu, o se maʻi e maua i le maʻisuka e le mafai ona faʻaaogaina le taumafa "Laasaga Numera 9".

O mea taumafa uma e aofia i le lisi o mea e gata ai le faʻaaogaina o gaʻo manu i meaʻai. O vailaʻau faʻamalosi e suia i vailaʻau faʻapitoa e mafai ona faʻamalosi ai le lipotropic i le tino maʻi o se tagata o loʻo mafatia i le maʻisuka. O le maualuga o meaʻai o fualaau faiva ma le faʻaitiitia o le aofaʻi o masima afaina ma le cholesterol e faʻapupulaina avanoa o le manuia i le tau faasaga i le maʻisuka.

E tusa ai ma mea suamalie, e tatau ona e iloa e le faasaina e le fomaʻi i taimi uma le inu o ipu o lenei ituaiga. O le tele o taimi, o la latou fuainumera e faigofie lava ona faʻatonutonuina, aʻo e tatau ona matau le fua o le suamalie o le a faʻavaeina e le fomaʻi ia lava. O le suka mama ma le suamalie e masani lava ona sui i mea masani poʻo mea faʻapipiʻi.

O le aofaʻiga o le malosi i taimi o taumafataga e tatau ona i totonu o le 2500 kalori. O nisi taimi e mafai ona faʻatapulaaina oe lava i le 2300 calories i le aso.

O le lisi o aso taitasi e tatau ona i ai meaʻai e maua i le protein - e tusa ma le 100 g, gaʻo - 50%, gaʻo fualaʻau - 30%, carbohydrates - i totonu o le 350 g. Ina ia saunia ipu mai oloa o loʻo i luga, e mafai ona e faʻaaoga le masima laulau i se aofaiga e le sili atu i le 12 g.

I le taimi o le taumafataga, e fautuaina e inu le 2 lita o le vai i le aso, ae le itiiti ifo ile 1.5 lita. I le taimi lava e tasi o le mamafa o le taumafa i aso taitasi e tusa ma le 3 kilokalama.

O le kuka mo auala uma e faʻatagaina e faigofie ma e le mamafa. E masani ona tuʻuina atu i latou i le laulau, pe a uma ona faʻapipiʻi pe tuʻu. O nisi taimi e faʻatagaina ai le 'aiina o meaai e saunia i le auala e faʻafefete ai poʻo le taoina. O le vevela i le taimi o le kuka ma le tautua e leai se eseesega mai taumafa masani e taumafaina i aso uma e tagata e le o mafatia i le maʻisuka.

O faʻataʻitaʻiga autu o le numera numera o meaai mo le maʻisuka

Taimi i aso uma mo le maʻisuka ma meaʻai "O le Numera 9" e tatau ona aofia ai le 6 vaega. O meaai e tatau ona faʻaaogaina, ia saunia saʻo, i ni vaega laiti. Matou te amataina le taeao i le taeao, a maeʻa sina taimi - le lua o le taeao, sili atu le faamalieina ma fuafua lelei. Ona tatou 'ai lea i le aoauli i le ogatotonu o le aso. O se meaai o le aoauli o le a fesoasoani e faʻatamaoaigaina le tino ma le aofaʻi tatau o elemene taua ma le vaitamini, e mafai ai ona galue malosi ma malosi. O se taumafataga e leai ni mea taumafa e aofia ai meaai e faigofie ona loliina o le a fesoasoani e aloese mai le lagona le toʻa o le fiaaai. O le mea lea, e mafai ona tatou matauina se tufatufaina ma le manino ma fuafua tatau o le aofai atoa o mea inu gaʻo, lea e tatau ona faʻaumatia i ni vaega laiti i le aso.

Aʻai lelei, e ui lava Aua nei galo e uiga i fualaau taua. I le va o vaeluaga o insulin, lea e masani ona le sili atu i le 2.5 itula, ia mautinoa ia ave sina meaʻai. E tele taimi e fuafua ai se taumafataga o loʻo i ai vailaʻau faʻasolosolo ina ua uma le tui. Talu ai o lenei ituaiga o meaai e sili ona malu ma e le afaina i le tino, o le paleni kulukose i totonu o le toto ua vave ona toe faʻaleleia, lea e aʻafia ai le vave toe faʻaleleia poʻo le faʻaleleia o faʻataʻitaʻiga manaʻomia. Menu "O le Numera 9 "e mafai ona faʻaaogaina e le gata i le faagasologa o togafitiga tuusaʻo, ae faʻapea foʻi ma se tasi o auala puipuia.

O le mea autu o le taumafataga o le taimi e talia ai le lisi fuafuaina. E le mafai ona e malolo i le va o taumafataga e le o saunia e le meaai. Talu ai o faʻafitauli e ono tulai mai, ma o le a leai se aoga mai le taumafataga. O le isi itu tāua o le faʻatagaina lea o suti mai le taumafataga poʻo le tapulaʻa maualuga e tusa ai ma faatonuga a le fomaʻi. Glucose sui e masani ona faʻaaoga i le togafitiga o le maʻisuka ituaiga 2.: aspartame, xelite, stevia, ma isi.

I le tulaga pe afai e leai se auala e 'ai ai i le taimi, e mafai ona e maua se meaʻai e' ai sina fua i luga o le lisi o meaʻai faatagaina. I lenei tulaga, e mafai ona e saunia se fasi sandwiches pe faʻatau se fale faʻapitoa. E oʻo lava i sina fasi falaoa o le a faia se sao taua i lenei mataupu.

Vaavaʻai vaʻaia i fata i totonu o le supermarket.E oʻo lava ile fale sili ona laiti ma sili ona le mafaamatalaina o loʻo i ai ni fata faapitoa ma ni meaʻai, lea ua fuafuaina faapitoa mo le maʻisuka. Faatasi ai ma isi mea, ei ai kuki ma le sukalati! E mafai foi ona maua ia sugar iinei.

O lea e aotele ai. I le i ai o le maʻisuka ituaiga 2, e matua taua lava:

  • Taumamafa 5-6 taimi i le aso. Faʻasalaga, ia i ai sina meaʻai i totonu o lau ato.
  • Mo le kuka faʻaaogaina na o oloa mai se lisi ua faamaonia e lau fomaʻi. Aua e te soona faatele pe faaitiitia le numera.
  • Aua nei galo o le meaai meaai e na ona aofia ai ipu e fufulu, faʻaaoga kuka poʻo le tao.
  • Faaaoga se suka e suitulaga nai lo le kulukose masani.
  • Inu e tusa ma le 2 lita o le vai mama i le aso.
  • Suʻe meaʻai i inisalini. Aua nei galo e ave vailaʻau.

Afai ei ai lou maʻisuka ituaiga 2 ma e mamafa tele, oe o le meaai e tatau ona tamaoaiga:

  • Kapisi (fou ma piʻo)
  • Fugalaau
  • Kukama
  • Salati
  • Tomato
  • Peʻa lanumeamata.

O oloa o loʻo i luga e mafai lava i ni mea laiti e matua faamalieina ai le fiaai, lea e taua i taimi o taumafataga.

O oloa aoga o le a fesoasoani e foia le mataupu e le gata i le maʻisuka, ae ia faaleleia foi le tulaga o le ate. O ipu pito sili ona aoga e aofia ai mea e faia mai le sisi, le oatmeal ma le soya. E tusa ai ma tulafono faatonutonu faafomaʻi, e tatau ona faʻatapulaʻa le aofaʻi o iʻa poʻo aano o aano o manufasi e faʻaumatia.

O meaai falai e sili ona aloese.

Lalo o se lisi o meaai e 'ai e faʻasaina faasaina:

  • Selu, meli masani ma soʻo se masi, siamu
  • Pastry ma oloa gaosia
  • Fat (puaa ma tamai mamoe)
  • O meaʻai, faʻamafanafanaga ma saulati, sinapi, pepa
  • Pickles ma piko
  • Faʻamafa i meaʻai
  • Vine ma vine ua faia
  • Puni
  • Alcoholic and low alcohol alcohol

Aso Gafua
1 taeao O le gaʻo susu gaʻo susu ma le tele o vine
2nd keke taeao Lefir (e le sili atu nai lo se ipu tioata)
Taʻaloga Meaʻai suamalie ma le kuka poʻo le tao tao ma fualaau faisua
Breakfast snack Salad malamalama e aofia ai kukama ma kapisi. O le suauu Olive e lelei tele e pei o se laei.
Taumafa. O iʻaʻai gaʻo maualalo-gaʻo, nisi o fualaau faisua ua taoina pe faʻamaʻa.

Fautuaina Meaʻai Meaʻai Recipes Nu. 9

A o tausisia lenei taumafataga, soʻo se ipu e saunia mai meaai faʻatagaina mo se ulugalii i se kuka taofi, kuka pe tao i luga o le meaʻai e lelei. O taumafataga masani e tele lava ina aofia ai iʻa.

Sudak i Tatar.

O le a e manaʻomia: sina pasili ma le kuata o le lemoni, o ni olive ma ni suauu, 3 tbsp. l kulimi mumu ma se siʻitiʻiti laititi. O le suauu olive (3 tbsp. L) e talafeagai mo le toe faʻaleleia. E le sili atu i le 150 g le iʻa lava ia. I le pito i lalo o se tamai fagu, sasaa le suāuʻu ma tuʻu le iʻa. Lafoaʻi lemu i le sipuni o le sipuni. Ufiufi ma tuu mo le tao i totonu o le ogaumu. A maeʻa le 5-10 minute, sasaa le pike perch fillet i le kulimi kirimulu ma tuʻu sina mea itiiti e faʻafefiloi ile vevela vevela. I le faaiuga, ia faaopoopo mea o loʻo totoe: o suauu ma lemoni ma olive. Afai e talafeagai, ia faʻamafanafana le ipu vevela. Aumai le iʻa i le sauniuni, fufuluina i fasi pasili vavae ma tautua.

Cod faʻatasi ma se faʻamatalaga o le lemon.

O le a e manaʻomia: se lanu lanumeamata lanumeamata, nai fulufulu fulufulu pasene, le tolu o le sinamoni ma le 3 tbsp. l olive suauu O le a manaʻomia e Cod pe tusa ma le 150 g. Faamolemole ia maitau ao le i kukaina, e susu le cod mo le 24 itula i le vai. Ona tatau lea ona faamama ma tapena. O le mea e maua mai ai le galu, ua na o le iʻa. Faamasima ma sasaa i le suauu olive, faaopoopo le sipuni i le pasesa. Faʻafefete le fulu o le lauulu aʻo leʻi faʻauluina i le laulau e manaʻomia pea ona fufuluina i le sua o le tipolo.

O le faʻamautuina ma le faʻamautuina o le metabolism, aemaise lava o gaʻo, o se tasi lea o taunuuga taua. Paʻu o le mamafa ma le puipuia o soʻo se tikeri o le gaʻo - Isi faʻatasi ma le taumafataga "Laulau numera 9". Talu ai ona o le gaioiga fefaʻatauaʻiga o le a faʻagasolo masani, o le tino o le a iu lava ina atiaeina le tumau i ituaiga uma o gaʻo.

Talu ai soo se ituaiga o maʻisuka e aʻafia ai le faʻatonutonuina o le aofaʻi o kulukose i totonu o le toto ma le lava gaosiga o inisalini, o le lisi o le "Laasaga Nu.9" ua mamanuina ina ia maua ai meaai filifilia, e le sili atu i le masani.

Afai e te mulimuli i se meaai, faamatalaina i lalo ona faʻafuaseʻi ai lea ona mou atu le faafitauli o le maʻisuka. Talu ai ona o le pancreas e amata ona faʻasaʻo le inisalini i le tau manaʻomia, o le a tuʻuina atu i ai siama uma o le tino. I le fuaina o le aofaiga talafeagai o le malosi faatasi ai ma le fesoasoani o sela, o le hormone o le a fesoasoani i le fatuina o tulaga talafeagai mo le gaioiga masani o le tino o le tagata i lona atoaga.

Faamolemole ia matau lena mea le amanaiaina o le meaai, e tatau ona e sauniuni mo ni faʻafitauli, e ono tupu i le taimi o le maʻi. O le le lava po o le sili atu o le suka i totonu o le toto e mafai ona afaina tele ai le soifua maloloina o mata, ma mafua ai ona leai se vaaiga mamao. E le gata i lea, talu ai ona o le maʻisuka, e masani ona mafatia ai fatugaʻo, ua faʻaumatia le faʻaoga o le fatu. E tatau ona e fefe i maʻi fatu, lea i le lumanaʻi e mafai ona mafua ai le paʻu. I tulaga e sili ona leaga, o le vavaeina o lima e mafai. Tina po o fafine o loʻo i se tulaga e tatau ona vaʻavaʻai i le maʻisuka faʻamaʻi.


  1. Mazovetsky A.G., Great V.K. O le maʻi suka. Faletusi o le Fomai, Moscow, Fale Lomiga "Fomaʻi", 1987., 284 itulau, faasalalau o le 150,000 kopi.

  2. Suʻesuʻega o suʻesuʻega o siama na mafua mai i le neisseria gonorrhoeae: monograph. . - M.: N-L, 2009 .-- 511 p.

  3. Ametov A. S. Filifilia lauga e uiga i le endocrinology, Medical News Agency - M., 2014. - 496 p.

Sei ou faailoa atu au lava ia. O loʻu igoa o Elena. Sa ou galue o se endocrinologist mo le silia i le 10 tausaga. Ou te talitonu o aʻu nei o se tagata tomai faapitoa i laʻu matata ma ou te manao e fesoasoani i tagata asiasi uma i luga o le saite e foia ai galuega faigata ae le o galuega. O mea uma mo le 'upega tafaʻilagi e aoina ma faʻapipiʻiina ma le faʻaeteete ina ia faʻamatala atu ai le tele o faʻamatalaga talafeagai. Aʻo leʻi faʻaaogaina mea o loʻo faʻamatalaina i luga o le upega tafaʻilagi, o faʻasalalauga faʻatagaina ma tagata tomai faapitoa e manaʻomia i taimi uma.

Tuua Lau Faamatalaga