Glucovans - faʻatonuga, sui ma suʻega o maʻi

O vailaʻau eseese e faʻaaogaina e faʻalagolago i le ituaiga o maʻisuka.

Mo le ituaiga 1, o insulin ua faatonuina, ma mo le ituaiga 2, e masani lava o sauniuniga papa.

Suauu-maualalo o fualaau faasaina e aofia ai Glucovans.

Faamatalaga lautele e uiga i fualaau faasaina

Glucovans (glucovance) - o se vailaʻau faʻamalosi lea e iai sona aafiaga o le hypoglycemic. O lona uiga ese o le tuufaatasiga o vaega taua e lua o vaega eseese o fualaau o metformin ma glibenclamide. O lenei tuufaatasiga e faʻaleleia ai le aafiaga.

Glibenclamide o se sui o le lona lua o augatupulaga o le sulfonylurea. E amanaʻia o le fualaau aupito sili lea ona aoga i lenei vaega.

Metformin ua avea o se fualaau muamua, lea e faʻaaoga i le leai o se aʻafiaga o togafitiga. O le vailaʻau, pe a faʻatusatusa i le glibenclamide, ei ai le tulaga maualalo o le hypoglycemia. O le tuufaatasiga o vaega e lua e mafai ai e oe ona maua se taunuʻuga moni ma faateleina le aoga o togafitiga.

O le gaioiga o le vailaau e mafua mai i le 2 vaega galue - glibenclamide / metformin. I le avea ai o se faʻaopoopoga, o le magnesium stearate, povidone K30, MCC, sodium croscarmellose e faʻaogaina.

Avanoa i le laulau i lua inumaga: 2.5 mg (glibenclamide) +500 mg (metformin) ma le 5 mg (glibenclamide) +500 mg (metformin).

Faʻataʻitaʻiga

Glibenclamide - poloka poloka o paseka ma faʻaosofia ai sela o le pancreatic. O se taunuuga, o le elemene elemene e faateleina, e ulu atu i le toto ma le intercellular fluid.

O le aoga o le faaosofia o le manava o le hormone e faalagolago i le metotia na ave. Faʻaitiitia le suka i tagata gasegase ma le maʻisuka ma tagata soifua maloloina.

Metformin - faʻalavelaveina le faʻapipiʻi o le kulukose i totonu o le ate, faʻapupulaina ai le lagona o le tino i le homone, faʻalavelaveina ai le inu o le kulukose i totonu o le toto.

E le pei o glibenclamide, e le faʻamalosia ai le faʻamalosia o le inisalini. E le gata i lea, e iai sona aafiaga lelei i le lipid profile - le cholesterol atoa, LDL, triglycerides. E le faʻaitiitia le maualuga o le suka i tagata soifua maloloina.

Pharmacokinetics

Glibenclamide e matua gauai lava e tusa lava po o le a le meaʻai. A maeʻa le 2.5 itula, ona oʻo lea i le maualuga o le maualuga o le toto, pe a maeʻa le 8 itula e faasolo ina faʻaititia. O le afa-ola e 10 itula, ma faʻamaeʻaina le 2-3 aso. Toeititi atoa le metabolised i le ate. O le vailaʻau e faʻateleina i le mimi ma le talo. O le tui i pulu plasma e le sili atu i le 98%.

A maeʻa le faʻafofoga tautala, o le metformin e toetoe lava a gauai atoa. O le afaina e aʻafia ai le faʻaleleia o le metformin. A maeʻa le 2.5 itula, ona maua lea o le maualuga o le vailaʻau, i le toto e maualalo ifo nai lo le plasma toto. E le fetaui lelei ma e le suia. O le afa o le ola e faʻaleagaina e 6.2 itula. E faʻateleina i le urine. Fesootaiga ma palatini e le taua.

O le bioavisi o le fualaau faasaina e talitutusa lava ma se fua eseese o mea gaosi taitasi e gaosia.

Faailoga ma le faʻailoga

Faʻatasi ai ma faʻamatalaga mo le aveina o pusa Glucovans:

  • Ituaiga 2 maʻisuka i le leai o se aoga o togafitiga o meaʻai, gaioiga faaletino,
  • Ituaiga 2 maʻisuka i le leai o se aafiaga i le taimi o le monotherapy ma Metformin ma Glibenclamide,
  • pe a suia le togafitiga i tagata gasegase ma le maualuga o le glycemia.

O faʻamaoniga e faʻaaoga e:

  • Ituaiga 1 maʻisuka
  • hypersensitivity i le sulfonylurea meaola, metformin,
  • hypersensitivity i isi vaega o le vailaʻau,
  • gasegase fatuga
  • maʻitaga / lactation
  • maʻetukacidosis o le maʻisuka,
  • taotoga taotoga
  • lactic acidosis,
  • ava malosi,
  • taumafa hypocaloric
  • tausaga o tamaiti
  • loto vaivai
  • faʻalavelave faʻafuaseʻi
  • ogaoga faʻamaʻi pipisi
  • fatu fatu
  • porphyria
  • ua le atoatoa le aoga.

Faatonuga mo le faaaogaina

O loʻo tuʻuina atu le vailaʻau e le fomaʻi, i le amanaʻia o le maualuga o le glycemia ma uiga patino o le tino. I le averesi, o togafitiga masani e mafai ona ogatasi ma le faʻatulagaina. O le amataga o togafitiga e tasi i le aso. Ina ia puipuia le hypoglycemia, e le tatau ona sili atu i le fua o le metformin muamua ma le glibenclamide. O se siʻitia, pe'ā tatau, e faʻatino i vaiaso tai lua pe sili atu.

I mataupu o le fesiitaiga mai le fualaau faasaina i Glucovans, o le togafitiga ua faatonuina e amanaʻiaina ia vailaau muamua o vaega taua taitasi. O le maualuga ole aso ole 4 aso o le 5 + 500 mg poo le 6 vaega ole 2.5 + 500 mg.

O laulau e faʻaaoga faatasi ma meaai. Ina ia aloese mai le maualuga o le kulūkose i totonu o le toto, faia se taumafataga maualuga i mea inu i taimi uma e te ave ai lau vailaʻau.

Vitio mai Dr. Malysheva:

Tomaʻi faapitoa

E le o faʻamaonia le vailaʻau i le taimi o fuafuaga ma aʻo gaʻo. I ia tulaga, o le tagata gasegase ua siitia atu i le inisalini. Pe a fuafua se maʻitaga, e tatau ona e logo lau fomaʻi. Ona o le le lava o faʻamatalaga suʻesuʻe, faʻatasi ai ma le lactation, e le faʻaaogaina ai tagata Glucovans.

O maʻi matutua (> 60 tausaga le matua) e le o faʻamatalaina fualaau. O tagata o loʻo punouai i galuega mamafa faaletino e le fautuaina foi e suʻe fualaau. E fesoʻotaʻi lenei mea ma le maualuga o lamatiaga ole lactic acidosis. Faʻatasi ai ma le anemia mumusu, e aoga le mafaufau o le fualaau faasaina e faʻaitiitia ai le faʻafefe o le B 12.

Faatonuga faapitoa

Faʻaaoga ma le faʻaeteete i faʻamaʻi o le vevela vevela, tulaga faʻapitoa, ma le le atoatoa o le tino. Leai se vailaau e faatonuina mo tamaiti. Glucovans e le faatagaina e tuufaatasi ma le ava malosi.

O le togafitiga e tatau ona o faatasi ma se fua o le suka i luma atu / i le maea o taumafataga. E fautuaina foi le siakiina o le concentinine concentration. I le tulaga o le le atoatoa o le galue i matua, o le mataʻituina e faʻatatau 3-4 taimi i le tausaga. Faatasi ai ma le masani ai o gaioiga o totoga, ua lava le faia o se auʻiliʻiliga tasi i le tausaga.

48 itula ao leʻi oʻo i le maea o le taotoga, ua faʻamalo le vailaʻau. 48 itula muamua / i le maeʻa ai o se suʻega X-ray ma se mea e leitio, e le faʻaaogaina tagata Glucovans.

O tagata ei ai fatuga fatu ua i ai le tele o aʻafiaga o le atiaʻe o fatu fatu ma le hypoxia. E sili atu le mataituina o le fatu ma galuega fatugao.

Faʻasalalau itu ma le sologa lelei

Faatasi ai ma aafiaga i le taimi o matauina o loo mataituina:

  • o le taatele o le hypoglycemia,
  • lactic acidosis, ketoacidose,
  • solia le tofo
  • thrombocytopenia, leukopenia,
  • faateleina le creatinine ma le urea i totonu o le toto,
  • leai se manaʻo ma isi faʻafitauli o le gastrointestinal tract,
  • urticaria ma le sasaina o le paʻu,
  • faʻaleagaina i le galuega o le ate,
  • hepatitis
  • hyponatremia,
  • lapopoitis, erythema, dermatitis,
  • faʻalavelave vaaia o se natura le tumau.

Faatasi ai ma le maualuga o tagata Glucovans, o le hypoglycemia e mafai ona tupu ona o le i ai o glibenclamide. Ave le 20 g o le kulukose e fesoasoani e taofi ai le mama o le matuia amio. E le gata i lea, o le fetuutuunaiga o fua o loʻo faʻatinoina, e toe iloilo ai le taumafataga. O le malosi o le hypoglycemia e manaʻomia ai le faʻalavelave faʻafuaseʻi ma mafai ai ile falemaʻi. O le taua tele e mafai ona tupu i le ketoacidosis ona o le i ai o le metformin. O se tulaga faapena e togafitia i totonu o se falemaʻi. O le metotia pito i sili ona aoga o le vevela.

Fegalegaleaiga ma isi vailaau

Aua neʻi faʻafefiloi le vailaau faʻasaina i le phenylbutazone poʻo le danazole. Afai e tatau ai, e matua mataʻituina e le tagata maʻi le faatinoga. O loʻo faʻamaonia e le au ACE le suka. Faʻaatele - corticosteroids, chlorpromazine.

Glibenclamide e le fautuaina e tuufaatasi ma le miconazole - o lenei fegalegaleaiga e faateleina ai le lamatiaga o le hypoglycemia. O le faʻamalosiina o le gaioiga o le vailaau e mafai ona fai aʻo ave le Fluconazole, faʻamaʻi faʻamaʻi, vailaʻau, antidepressants, sulfalamides, hormones male, coumarin, mea faʻataʻitaʻi, cytostatics. O hormones fafine, hormones thyroid, glucagon, barbiturates, diuretics, sympathomimetics, corticosteroids faʻaitiitia le aafiaga o glibenclamide.

Faatasi ai ma le pulega tutusa o le metformin ma togafitiga, o le mafai ona atiaʻe le acidic lactic acid. O mea e maua i le radiopaque pe a fai faʻatasi e ono faʻaosoina ai le fatu fatu. Aloese mai le na o le faaaogaina o le ava malosi, ae faapena foi fualaau faasaina ma ona anotusi.

Faamatalaga faaopoopo, tutusa

O le tau o le fualaau faasaina Glukovans e 270 rubles. E le manaomia ni tulaga o le teuina. Faʻamalo e ala i le tuʻuina atu. E tolu tausaga le ola o le taligalu.

Gaosiga - Merck Sante, Farani.

O le tutoatasi (tutusa vaega faʻatasi) o Glybomet, Glybofor, Duotrol, Glukored.

O loʻo i ai isi faʻapotopotoga o vaega taua (metformin ma glycoslide) - Dianorm-M, metformin ma le faʻafefe - Dibizid-M, metformin ma le glimeperide - Amaryl-M, Douglimax.

O le fesuiaiga e mafai ona avea ma vailaʻau faʻatasi ma se tasi o mea galue. Glucopifa, Bagomet, Glycomet, Insofort, Meglifort (metformin). Glibomet, Maninil (glibenclamide).

Manatu o le Maʻisuka

O suʻega o maʻi e faʻaalia ai le aoga o Glucovans ma e uiga i se tau e talia. E maitauina foi o le fua o le suka ao tagofia le fualaau faasaina e tatau ona tupu soo.

I le taimi muamua sa ia aveina Glucopesa, ina ua uma ona faatonuina o ia i le au Glucovans. Na filifili le fomai e sili atu le aoga. O lenei vailaʻau e faʻaititia lelei ai le suka. Na o le taimi nei e tatau ona tatou fuaina fua i taimi uma e puipuia ai le hypoglycemia. Sa taʻu mai e le fomai ia te aʻu lenei mea. Le eseesega i le va o Glucovans ma Glucophage: o le vailaau muamua e aofia ai glibenclamide ma metformin, ma le lona lua e aofia ai le metformin.

Salamatina Svetlana, 49 tausaga, Novosibirsk

Ua ou mafatia i le maʻisuka mo le 7 tausaga. Talu ai nei na faatonuina ai aʻu i le fuaina o fualaau oona Glucovans. Faʻafuaseʻi i le manuia: lelei, faigofie o le faʻaaogaina, saogalemu. O le tau e le gase - mo le afifiina o mea uma ou te tuuina atu na o le 265 r, e lava mo le afa masina. Faatasi ai ma vaivaiga: o loʻo i ai faʻamaoniga, ae ou te le auai i lenei vaega.

Lidia Borisovna, 56 tausaga, Yekaterinburg

Na faatonuina le fualaau mo loʻu tina, o ia o le maʻisuka. E ave Glucovans mo le tusa ma le 2 tausaga, lagona lagona lelei, ou te vaai ia te ia o galue malosi ma fiafia. I le taimi muamua, sa i ai i loʻu tina le ita-o le gaioiga ma le le lava o le fiaai, ina ua maeʻa le masina na alu ese mea uma. Sa ou manatu o le vailaau e aoga ma fesoasoani lelei.

Sergeeva Tamara, 33 tausaga, Ulyanovsk

Sa ou ave Maninil muamua, sa i ai le suka i le 7.2. Na sui atu o ia i tagata Glucovans, i le vaiaso o le suka na paʻu i le 5.3. Ou te tuʻuina togafitiga ma faʻamalositino ma se taumafataga filifilia faapitoa. Ou te fuaina le suka i le tele o taimi ma e le faatagaina tulaga ogaoga. E tatau ona fesuiai i le fualaau faasaina pe a maeʻa ona feutagai ma se fomaʻi, ia maitauina ni vailaʻau manino.

Alexander Savelyev, 38 tausaga, St. Petersburg

O mafuaʻaga mo le tofiaina o kaluvalu

O le faʻaitiitia o le alualu i luma o faʻafitauli i le maʻisuka e mafai ona na o le faʻaosoosoina o le maʻisuka. O fuainumera taui i tausaga talu ai nei ua sili atu ona faigata. E mafua lenei mea i le mea moni na taofi e fomai le mafaufau i le maʻisuka ituaiga 2 o se maʻi sili atu nai lo le ituaiga 1. Ua faʻamautuina o lenei mea o se faʻamaʻi ogaoga, faʻamalosi, alualu i luma e manaʻomia ai togafitiga faifaipea.

Ina ia ausia le masani o le glycemia, e masani ona manaʻomia ai le sili atu ma le tasi le suka e maua ai le suka. O se togafitiga togafitiga masani o se mea masani mo le toatele o tagata maʻisuka ma le poto masani. I le avea ai ma tulafono lautele, e faaopoopo faʻamaonia fou i le taimi lava e le o toe maua ai le fua faʻatatau o le hemoglobin glycated. O vailaʻau muamua i atunuu uma o le lalolagi e metformin. O mea e maua mai le sulfonylureas e masani ona faaopoopo i ai, o le sili ona lauiloa o le glibenclamide. Glucovans o se tuufaatasiga o nei mea e lua, e mafai ai e oe faʻafaigofie le polokalame o le maʻisuka togafitiga, e aunoa ma le faʻaitiitia o lona aoga.

Glucovans e maua i le maʻisuka ua faatonuina:

  1. I le tulaga o le leva o le suʻesuʻeina o le faʻamaʻi poʻo lona vave vave, o le faʻaosoosoga. O se faailo e le lava le metformin e puipuia ai le maʻisuka ma e manaomia Glucovans - o le anapogi glucose o sili atu i le 9.3.
  2. Afai i le taimi muamua o le maʻisuka togafitiga o taumafa gaʻo, e le o lalo ifo o le 8% le hemoglobin glycated i lalo o le tino ma le metformin.
  3. Faatasi ai ma se faaitiitia o le gaosia o le inisalini. O lenei faʻamaoniga e faʻamautuina le falesuesue poʻo fautuaina e faʻavae i le tuputupu aʻe o le glycemia.
  4. Faʻalētonu le faapalepale o metformin, lea e faʻateleina i le taimi lava e tasi ma se faʻaopoopoga o lona fua.
  5. Afai e solia le metformin i tulaga maualuga.
  6. Ina ua manumalo le maʻi muamua metformin ma glibenclamide ma e manao e faaitiitia le numera o papa.

Auala e ave ai fualaau faasaina i taimi o togafitiga

O fualaau faasaina Glukovans e fausiaina i ni ata se lua, o lea e mafai ai ona e filifilia le fua saʻo i le amataga ma faateleina i le lumanai. O se faʻamatalaga i luga o se fasi pepa o le 2.5 mg + 500 mg o loʻo fautuaina ai e 2.5 masini komipiuta glibenclamide o loʻo tuʻuina i totonu o se laupapa, 500 mg metformin. O lenei vailaʻau e faʻaalia i le amataga o togafitiga faʻaaoga PSM. Filifiliga 5 mg + 500 mg e manaʻomia e faʻamalosia ai togafitiga. Mo tagata mamaʻi e maua i le hyperglycemia o loʻo maua le metotia aupito sili ona lelei o le metformin (2000 mg i le aso), o le faateleina o le fua o le glibenclamide ua faʻaalia mo le puleaina o le maʻisuka.

Fautuaga mo togafitiga ma tagata Glucovans mai faatonuga mo le faaaogaina:

  1. O le fua amata i le tele o mataupu e 2.5 mg + 500 mg. O vailaʻau e ave faʻatasi ma meaai, lea e tatau ona avea ma kapaila.
  2. Afai muamua na ave uma e le maʻisuka ituaiga 2 ia mea aoga i mea maualuga, o le a amata ona maualuga le metotia amata: faalua 2.5 mg / 500 mg. E tusa ai ma le maʻisuka, o le glibenclamide o se vaega o tagata Glucovans e sili atu lona malosi nai lo le mea masani, o le mea lea, o le fua muamua e mafua ai le hypoglycemia.
  3. Faʻatonu le fualaau ile 2 vaiaso. O le leaga lava o le tagata maʻi e maua i le maʻisuka faʻatagaina togafitiga ma metformin, o le umi e fautuaina ai e le aʻoga le tuʻuina ina ia faʻaaogaina i le fualaau faasaina. O le faʻateleina o fualaau oona e mafai ona taʻitaʻia e le gata i faafitauli i le gastrointestinal tract, ae faʻapea foi i le pa'ū tele i le kulukose toto.
  4. Ole fua pito i maualuga e 20 mg o le glibenclamide, 3000 mg metformin. E tusa ai ma fualaau: 2.5 mg / 500 mg - 6 vaega, 5 mg / 500 mg - 4 fasi vaega.

Fautuaga mai faatonuga mo le aveina o pepa:

Tofia i le laulau.2.5 mg / 500 mg5 mg / 500 mg
1 pctaeao
2 pcs1 pc. taeao ma afiafi
3 pctaeao o le aoauli
4 pctaeao 2 pcs., afiafi 2 pcs.
5 pctaeao 2 pc., lunch 1 pc., afiafi 2 pc.
6 pcstaeao, aoauli, afiafi, 2 pcs.

Faʻaiʻuga

Faʻamatalaga mai faatonuga mo le faʻaaoga i luga ole taimi o aʻafiaga ile itu:

E masani ona%FaʻaiʻugaFaailoga
sili atu ma le 10%Faʻatonuga mai le vaega o meaʻai.Faʻaitiitia le manava, gasegase, le mamafa i le faʻasolosolo, manava manava. E tusa ai ma iloiloga, o nei uiga o uiga lelei mo le amataina o togafitiga, o lona uiga i le tele o maʻisuka latou te mou atu.
itiiti ifo i le 10%Faʻaleagaina o le tofo.O le tofo o le uamea i le gutu, masani lava i luga o se manava gaogao.
itiiti ifo i le 1%Le mafiafia o le tuputupu aʻe o urea ma le creatinine i totonu o le toto.E leai ni faʻailoga, e fuafuaina i se suʻega toto.
itiiti ifo i le 0.1%Hepatic po o le gaioria matautia.Paʻu faʻamaʻapeʻapeʻa, faʻaleagaina le motumotu o le intestinal, constipation. O le afaina o le paʻu, faʻalauteleina ai ona faʻaleagaga.
Se mataua i le maualuga o sela paʻepaʻe poʻo platelet i totonu o le toto.Ua le toe i ai ni faaletonu o le mafaufau ma le tosoina o le fualaau oona Glucovans. Faʻailoa naʻo le faʻavae o se suʻega toto.
Faʻafeiloaʻiga o le paʻu o le paʻu.Tuʻu, vevela, mumu o le paʻu.
itiiti ifo i le 0.01%Lactic acidosis.Paʻa i totonu o maso ma tua atu o le sternum, faʻaletonu o le tino, vaivaiga. E manaomia e le maʻisuka vave togafitiga.
B12 le lava ona o le vaivai o le absorption i le faʻalauteleina o le faʻaaogaina o le metformin.E leai ni faʻamatalaga patino, o le tiga i le laulaufaiva, le faʻaleagaina o le ate, faateleina le ate.
Le malosi o le inupia pe a tago i le ava malosi.Vomiting, faʻalavelave mamafa, maʻi tiga matuia.
Le lava le maualuga o ions sodium i le plasma toto.Faʻaleagaina le tumau, e le manaʻomia togafitiga. E le o iai ni faailoga.
Le lava le maua o sela mūmū, sela paʻepaʻe mama, faʻamalologa o le faigaluega hematopoietic o le ponaivi ponaivi.
Malosiaga Anaphylactic.Edema, paʻu o le mamafa, faʻafitauli o le manava e le mafai.
e le masani ona setiO le hypoglycemia o se taunuuga o le maualuga o le fualaau faasaina.O le fiaai, vevela, atuatuvale, fefe, faateleina le fatu fatu.

E tusa ai ma iloiloga, o faafitauli pito sili ona faigata mo tagata gasegase e tagofia ai fualaau faasaina Glukovans, mafua ai le le toʻa i totonu o le mea oona. E mafai ona puipuia i latou e ala i le faʻaitiitia o le faʻaleleia ole fualaau oona ma le faʻaaogaina o laʻau e naʻo meaai.

I le maʻisuka, o le hypoglycemia e maualalo lava. E vave lava ona faʻaumatia e le kulūkose i le taimi lava e amata ai ona faʻaalia. Mo tagata gasegase e le lagona le pa'ū i le suka, o le faatonuga e le fautuaina le aveina o pusa Glucovans ma a latou vaega tutusa. Na ia faʻaalia le tuufaatasiga o metformin ma glyptins: Galvus Met poo Yanumet.

Contraindications

O le faʻaaogaina o tagata Glucovans e matautia tele mo tagata maʻisuka o loʻo i ai le faʻasaina i le metformin poʻo le glibenclamide:

Fomaʻi o Fomai Faʻafomai, Ulu o le Inisetiute o Taʻafia - Tatyana Yakovleva

Sa ou suesue i le faafitauli o le maʻisuka mo le tele o tausaga. E mataʻu pe a oti le toʻatele o tagata, ma sili atu ona le atoatoa ona o le maʻisuka.

Ou te faanatinati e taʻu atu le tala fiafia - o le Endocrinology Research Center o le Rusia Academy of Science Sciences ua mafai ona faʻatuina se vailaau faʻamalosi e puipuia atoatoa ai le maʻisuka. I le taimi nei, o le aoga o lenei fualaau faasaina ua lata i le 98%.

O le isi tala fou: ua faʻamautinoa e le Matagaluega o le Soifua Malōlōina le faʻatagaina o se polokalame faapitoa e totogi ai le tau maualuga o le fualaau faasaina. I Rusia, maʻisuka seia oo i Me 18 (aofia ai) mafai ona maua - E na o le 147 rubles!

  • afaina i le metformin poo soʻo se PSM,
  • Ituaiga 1 maʻisuka
  • afaina fatugao, pe afai o le creatinine> 110 mmol / L i fafine,> 135 i alii,
  • i le tulaga o faʻamaʻi pipisi, o le fesili o le faʻaaogaina o vailaʻau i se tagata maʻi e filifilia e le fomaʻi,
  • maʻitaga, lactation,
  • ketoacidosis, lactic acidosis,
  • naunauga i le lactic acidosis, lona maualuga maualuga,
  • meaai maualalo-calorie umi-umi ( Sofia Iloiloga . Sa amata ona ou aveina Glucovans i le 1 le papa i le taeao, i le vaiaso na pa'ū le suka mai le 12 i le 8. O lenei ou te inu 2 pusa, o le suka e masani lava, ae o nisi taimi o le hypoglycemia e tupu. E matua fiafia lava ona o se mea laitiiti e fai. O fualaau ma meaʻai na faatonuina e le fomai e le fesoasoani. O se mea e faanoanoa ai le faateleina o le tau o le fualaau faasaina, ma e le maua i taimi uma avanoa e saoloto ai i le falemaʻi.

Ia mautinoa e aoao! E te manatu o le pulega o fualaau oona ma le inisalini i le olaga atoa e na o le pau lea o le ala e teu ai le suka? E le moni! E mafai ona e faamaonia lenei lava oe e ala i le amata ona faʻaaogaina. faitau atili >>

Faʻavae ma le faʻavae o le faʻamalolo

Glibenclamide ma metformin hydrochloride sa faʻaaogaina e avea ma mea aoga.

I le tulaga o vaega fesoasoani o loʻo faʻaaogaina:

  • kesi gaʻocarmellose
  • microcrystalline cellulose,
  • magnesium stearate,
  • povidone K30,
  • Opadry OY-L-24808 ma se lanu piniki.

Folasaga faʻasalalau - laupepa, luga o luga o luga o loʻo faʻaaogaina ai se ufiufi. O le meafaigaluega e gaosia ma le tele o mea aoga e 500 mg ma le 5 mg, poʻo le 500 ma le 2.5. O loʻo tuʻuina atigi pusa i fasi pepa e 15 fasipepa, o pusa taʻitasi e lua pe 4 o nei teuga.

Faatonuga mo le faaaogaina

O le vailaʻau e faʻaalia mo le faʻaaogaina e tagata matutua matutua e iai le maʻisuka ituaiga 2 i tulaga nei:

  • afai o meaai, faamalositino ma metformin togafitiga, lea na tupu muamua, e le aoga,
  • e sui ai togafitiga muamua mo tagata mamaʻi ei ai se faʻasologa o le glycemic index.

O fualaau o lo o tautalagia tautala i taimi o taumafa, ma o le meaai e tatau ona faʻamaoaigaina i gaʻo.

O le vailaau o le vailaʻau e filifilia e le fomaʻi taʻitoʻatasi, lea e tatau ona amanaʻiaina le faʻamatalaga glycemic.

Taua! I le taimi muamua, e tatau ona e aveina Glucovans 500 mg + 2.5 mg poʻo Glucovans 500 +5, 1 papalama i le aso.

O nisi taimi o le tagata gasegase ua siitia mai le tuʻufaʻatasiga poʻo le faʻamaʻi ia lava ma vailaau faʻasaina o loʻo iai le sulfonylurea ma le metformin i tagata Glucovans. I lenei tulaga, ina ia aloese mai le fausia o le glycemia, o le uluai aumaga o loʻo faʻatulagaina i se aofaiga e tutusa ma le numera o fualaau o loʻo i ai muamua.

Ina ia ausia le talafeagai o le puleaina o le faasinomaga o le fuainumera, o le fua o le a faateleina i le taimi, o le maualuga o le 500 mg + 5 mg i le aso i le 14 aso pe itiiti foi. Faatonutonu le maualuga o le vailaau faasaina e tatau ona tuuina atu i ai le faasino igoa.

Ole fua ole aso ole Glucovans o le maualuga lea o le 4 fasi vaega ma le fua ole 500 mg ma le 5 mg o mea aoga, poo le 6 ma mea aoga ile 500 ma le 2.5. O le tele o le faʻaaogaina o fualaau faasaina ua filifilia e le fomaʻi taitoatasi, ua fuafuaina e le fualaau o aso taitasi o le fualaau faasaina:

  • 1 le vaega ma soʻo se aofaiga o mea e gaosia - e tasi i le aso, i le taeao o le taeao,
  • 2 po o le 4 vaega ma soʻo se voluma o mea aoga - faalua i le aso, mo le taeao ma le 'aiga o le afiafi,
  • 3, 5 poʻo le 6 fasipepa 500 mg + 2.5 mg poʻo 3 fasi vaega 500 + 5 - faʻatolu i le aso, o le talia e faia i le faagasologa o le 'aiga o le taeao, le aoauli ma le' aiga o le afiafi.

O tagata matutua e manaʻomia muamua ona inu vai i le tele o le maualuga o le 1 pc. faatasi ai ma le mea galue malosi i se voluma e 500 mg + 2.5 mg. Glucovans ua faatonuina ma faʻaaogaina i lalo o le mataʻituina pea o le tino.

A e leʻi amata ona togafitia i nei fualaau, e tatau ona vavaeese le iai o soʻo se faʻamaʻi. E le mafai ona e aveina Glucovans i:

  • hypersensitivity i mea e pei o le metformin, glibenclamide poo isi sulfonylurea o meaola, faapea foi ma isi vaega,
  • Ituaiga 1 maʻisuka faʻamalosi,
  • maʻetukacidosis o le maʻisuka,
  • maʻi o le maʻisuka poʻo le muaʻi maʻi suka,
  • fatuga o fatugaʻo poʻo le okeni (faʻaaogaina le creatinine sili atu ma le 60 mili i le minute).,
  • Tulaga ogaoga e mafai ona mafua ai suiga i galuega tau fatuga: o le solia o le paleni vai-electrolyte i totonu o le tino, o maʻi matuia, faateia, pulega i totonu o le tino o se mea e ese ai le mea e aofia ai iodine,
  • faʻasolosolo o se gasegase poʻo se taimi masani e faʻatasi ma le okesene ile matelaina i totonu o masini: le lava lelei i totonu o le loto ma le mama, faʻalavelave o le myocardial, faʻalavelave,
  • foia le ate
  • porphyrin maʻi,
  • tauaveina o se tamaititi ma i le vaitaimi o le lactation,
  • togafitiga faʻatasi ma miconazole,
  • taotoga tele
  • o le ola pea o le ava malosi, ava malosi i se ava malosi,
  • lactic acidosis, e aofia ai i totonu o faʻamatalaga faʻamau,
  • mulimuli i se taumafataga o le kalori (lalo ifo o le 1000 kalori i le aso).

E le fautuaina le fualaau faasaina mo le faʻaaoga e tagata maʻisuka oe sili atu ma le 60 tausaga le matutua, o loʻo galulue i ni galuega mamafa mamafa, talu ai ona o le talaaga o ia togafitiga o le aʻafiaga o le faʻamaʻiina o se faʻamaʻi e pei o le lactic acidosis e faʻalautele. Vaʻai (tatala i se lisi fou)

Glucovans e aofia ai le lactose, mo le mafuaʻaga lenei e le tatau ona maua pe afai e maua mai faʻamaʻi faʻapitoa e maua mai i le maʻisuka, o le galactose inlerance, lactase deficiency or glucose-galactose malabsorption syndrome.

E tatau ona ave le faʻaeteete i le kalapu ma le:

  • febrile syndrome
  • le atoatoa o le tino,
  • oona i totonu o le pituitary anterolateral region,
  • faafitauli o le thyroids faatasi ai ma suiga le mafaatusalia i le galuega a le tino.

Ina ia aloese mai le faʻavaeina o soʻo se faʻafitauli, e tatau ona faʻafesoʻotaʻi se fomaʻi aʻo leʻi faʻaaogaina le vailaʻau.

I le mataupu pe a le ogatasi tagata Glucovans ma le tagata maʻi, o se tasi o analogues ua faatonuina:

  • e ala i vaega taua: Glibomet, Glyconorm, Metglib, Gluconorm faaopoopo,
  • e tusa ai ma le aafiaga i le tino: Glucobaia, Maninila, Humaloga, Gliformina, Glyurenorma.

I soʻo se tulaga, e tatau ona faʻafesoʻotaʻi se fomaʻi, talu ai o vailaʻau taʻitasi e iai faʻamaoniga faʻamaonia mo le faʻaogaina ma e mafai ona oʻo atu ai i le fausiaina o aʻafiaga le lelei.

O le iloiloga o lenei fualaau faasaina e mafai ona maua i le tele o fonotaga lea e fesootai ai tagata e uiga i le maʻisuka. O maʻi o loʻo faʻamaonia lenei vailaʻau o loʻo talanoaina ai mataupu e uiga i le filifilia o le tulafono ma le fualaau o fualaau faasaina, faʻapea foʻi ma le faʻatasi ma isi vailaau. O faʻamatalaga e uiga i togafitiga ma tagata Glucovans e feteenai. I le avea ai o se tulafono, ina ia mafai ai ona ausia le manaʻoga manaomia, e tatau ona mataʻituina le tele o meaʻai gaʻo, faʻaaogaina kalori o oloa ma le vailaau o fualaau faasaina.

Ae o nisi tagata gasegase e tautala le lelei e uiga i le fofo. Mai lea taimi i lea taimi, o fusi i le glycemic index development, ie. le faʻavaeina o le hypoglycemia. I nisi tulaga, ua fai mai tagata: ina ia faamautuina lo latou soifua manuia, e tatau ona latou teuteu ma le faaeteete ma le faaeteete o latou olaga ma togafitiga.

Ae ui i lea, o se vailaʻau faʻatasi ma se ituaiga o gaioiga i le tino o se vaega tāua o le togafitia o tagata gasegase ua maua i le maʻisuka, talu ai e fesoasoani e faʻaleleia ai le lelei o le olaga. Faatasi ai ma lenei faamai, e manaomia e tagata maʻi le tausisia faifaipea ma togafitiga faapitoa. E mafai ona faia lenei mea i le na o le faʻalagolagoina o le fomaʻi ma le tagata maʻi, lea o le a matua faʻaleleia ai le lelei o le mea mulimuli.

Tala o le Maʻisuka

  • Valentine, 41 tausaga. Na maua aʻu i le maʻisuka ituaiga 2. Ua faatonuina e le fomai se kalu. O nisi taimi, mai le faʻagaloina, ou te lafoaia le fualaau faasaina, e ui lava o le maualuga o le kulukose o le toto o loʻo tumau pea i totonu o le masani. Ou te tausisia uma fautuaga faafomaʻi e uiga i meaai ma faamalositino. Sa ia lagona le lelei, o le suka na faaitiitia e ala i auiliiliga, ae le taua.
  • Antonina, 60 tausaga. Sa togafitia o ia ma Metformin, peitai na faaitiitia le aafiaga ina ua mavae le faaumiumi o le faaaogaina, lea na faatonuina ai Glucovans. O le maualuga o le suāuʻu ua faʻaititia e le afa, o le faailo i luga o le mita e le sili atu i le 7. E fesoasoani tele papatini, ou te lagona le sili atu. E leai soʻu masalosalo o se pusa fou o vailaau oona o le ai ai le aafiaga tutusa, aua O le tulaga lava e tasi sa i ai ma le falemaʻi muamua.

Glucovans e mafai ona faʻatau i fale talavai i luga o le tuʻuina atu o se faʻamaumauga. O le tau o le fualaau faasaina i se fua o le 500 mg +2.5 mg - 210-310 rubles, faatasi ai ma mea gaosi i le aofaiga o le 500 mg + 5 mg - 280-340 rubles.

Faailoga mo le faʻaaogaina

O le vailaau faasaina ua faatonuina i ia mataupu:

  • ituaiga 2 maʻisuka
  • le lelei le lelei o meaʻai ma le faʻamalositino,
  • e sui ai togafitiga muamua i tagata gasegase e iai le pulea lelei o le glycemia.

O le vailaʻau e iai sona aafiaga o le hypoglycemic.

Faiga faʻapolopolo

Glucovans ua gaosia ma gaioiga gaosi o le 5 + 500 mg ma le 2.5 + 500 mg. O vailaau faʻasoifua maloloina e afifiina i le paʻu o 15 papa. O le afifi e aofia ai le 2 po o le 4 paʻu.

30 fualaau o Glucovans 2.5 + 500 mg tau 220-320 rubles, 5 + 500 mg totogi 250-350 rubles.

  • glibenclamide,
  • metformin hydrochloride,
  • kesi gaʻocarmellose,
  • MCC
  • Povidone K30.

Isi vaega: Opadry OY-L-24808 pink.

Talosaga faʻaoga

Glucovans e aʻafia ai totoga uma, o lea e mafai ona e faʻaaogaina naʻo le fautuaga a se fomaʻi. O le maʻisuka ituaiga 1 e le tatau ona faʻaaogaina lenei vailaʻau. O maʻi i le laʻititi poʻo matua ua silia ma le 60 tausaga faʻasaina foi mai Glucovans.

O tagata e masani ona feagai ma faʻafitauli faaletino o loʻo faʻamatalaina isi vailaʻau. O vaega ia e aofia ai Glucovans e mafua ai le lactic acidosis. Lactose e aafia ai le soifua manuia o tagata mamaʻi ma faʻamaʻi na mafua ona o le le faapalepale.

O faafitauli tau fatuga o mea foi e faalumaina ai. I nisi o maʻisuka, o meaʻai pe a uma ona ulufale atu i le tino e mafua ai faʻamaʻi eseese, faʻafitauli ogaoga o le ate e tusa lava pe afaina ai le okeni laiti.

Aʻo leʻi faia le taotoga, e vaʻaia le togafitiga mo le 2 aso, e tatau ona faʻatali le aofaʻi ao leʻi toe amataina. O maʻi faʻapitoa poʻo le faʻasolosolo o le manava o le tino, o le fatu ua faʻalauteleina pe a uma ona tago i fualaau. E le mafai ona e inuina fualaʻau ma le ava malosi.

Fegalegaleaiga ma isi fualaau

Glucovans e faasino i le faʻasaina ma le togafitiga tutusa ma le miconazole ma le faʻaaogaina o vailaʻau eseese e aofia ai iodine.

E le manaomia le ave o ia maa i le taimi e tasi:

  • O le Phenylbutazone e aʻafia ai le atinaʻeina o le hypoglycemia,
  • O Bozentan ei ai lona aafiaga oona, oona i le ate,
  • O le ava malosi e mafua ai le lactic acidosis.

Faatasi ai ma se suʻega X-ray, o le faʻaogaina o tagata Glucovans e gata. I le taimi o togafitiga, e tatau ona suʻesuʻe le maualuga o le kulukose. Glibenclamide i se faʻatelega o fuataga e faʻaalia ai foliga o le hypoglycemia. O le tagata maʻi e maua uma avanoa o le maua o se maʻi i se taumafataga ma se faʻatapulaʻa ole aofaʻi o mea inu.

Faʻaiʻuga

Matou te lisiina itu taua:

  • mativa leaga
  • gagging
  • mamafa i le manava
  • manava manava
  • tofo malosi i luga o se manava gaogao,
  • loʻu tiga e tiga
  • malosi
  • faaleagaina le tuinanau o le intestinal,
  • i nofoaga e vevela ai le paʻu
  • manuʻa faateleina
  • vevela, mumu,
  • musele
  • faigata le manava.

Afai e tupu le acidosis lactic, e tatau ona e faʻafesoʻotaʻi se fomaʻi mo se fesoasoani. O se siʻitaga laʻititi i le faʻasalaga o urea ma le creatinine e faʻamoemoeina pe'ā maeʻa suʻesuʻega, e le tupu ni faʻamaoniga.

E leai ni faailoilo faʻapitoa e leai se vailaʻau B12 ona o faafitauli ma lona faʻaaogaina i le faʻaaogaina umi o le metformin. O nisi taimi e maua ai e le tagata gasegase le laulaufaiva, o le loli e faigata, ma o le ate e tupu tele.

I le faʻalavelave anaphylactic, faʻaitiitia le toto maualuga, fulafula, ma foliga mai o maʻi manava. O le hypoglycemia e tupu pe a faʻaleagaina le vailaʻau, e masani ona manaʻo le tagata maʻi e 'ai, lagona le tiga, lima o loʻo gatete, popole le popole, o le fatu e sili atu ona leaga.

O maʻi gasegase e mafua ai le tele o faafitauli. O le a mafai ona puipuia i latou pe a mavae sina laʻititi laʻititi i le tui ma le faʻaaogaina o vailaau ma meaʻai. O le maʻisuka e atiaʻe ai se ituaiga o hypoglycemia, lea e faʻaumatia vave lava pe a uma le amataga o faailoga muamua. O tagata maʻi e le lagona le faaititia o le suka e le fautuaina e ave Glucovans ma fualaau faʻasoifua.

Faʻasalaga

O le hypoglycemia e tupu i se mea e sili atu. Afai e te 'ai sina suka, e mafai ona e taulimaina se mea e agamalu ma faʻaalia. Ia mautinoa e sui le metotia ma meaʻai.

O faʻafitauli o le hypoglycemic faigata, lea eoʻo mai faatasi ma coma, paroxysm, ma maʻi o le neurological, e manaʻomia le togafitiga ma le fesoasoani a tagata tomai faapitoa.

Dextrose ua pipisi i le gasegase ma le mafaufau ma tuʻuina atu le togafitiga talafeagai. A maeʻa ona toe iloa, o le tagata maʻi e fafagaina mea taumafa maulalo gaʻo. E fesoasoani lenei mea e taofia ai le osofaia pea o le hypoglycemia.

E i ai pea se avanoa o le lactic acidosis, o le taua lea o loʻo faia i totonu o se falemaʻi. O le siamatika e mafai ai e oe ona ave vave le lactate ma le metformin mai le tino vave.

Matou te lisiina ia mea tutusa tutusa:

O nei tupe e eseese i le tuufaatasiga ma le autu autu, ae mafai ona suia le tasi i le isi.

O fea e sili atu - Glucofage poʻo Glucovans

Metformin o le elemene autu autu lea i nei fualaau.

Ina ia iloa po o le fea e sili atu, e tatau ona suʻesuʻe le aafiaga o le falemaʻi:

  • glucose pulea
  • mataalia lelei le pulea,
  • o le gau o le mamafa e ala i suiga fetuunaiga,
  • O faʻalavelave faʻapitoa o togafitiga autu e le masani ona tupu pe a faʻatusatusa i isi fualaau.

Masalo o le faʻaaoga faʻaaogaina o le vailaau faʻasaina ma isi fualaau. Glucophage ma Glucovans e fautuaina mo le faʻaaogaina e tagata maʻisuka oe mamafa tele.Pe a filifilia, e tatau ona e taulai atu i le tau o vailaau ma fautuaga a tagata tomai faapitoa.

E i ai loʻu maʻisuka ituaiga 2, o fomaʻi na faatonuina tagata Glucovans. O nisi taimi ou te galo ai ona inu pulu pipi, ae o loʻo faʻaauau pea ona faatumauina le suka masani. E masani lava ona ou mulimuli i le fautuaga a fomaʻi i meaʻai ma faia ni taotoga faaletino.

Metformin e le o toe galue, na faatonuina e le fomai Glucovans. Glucose na faʻaititia 2 taimi, o le masini e le sili atu i le 7. E masani lava ona fesoasoani le vailaʻau, tuʻuina atu le toʻa. E leai soʻu masalosalo pe a maeʻa le faʻatauina o se afifi fou o le a ou maua se faʻapena tutusa e aunoa ma suiga.

Tulaga lautele o le fualaau faasaina

O le tuufaatasiga o le vailaau tuufaatasi o le hypoglycemic e aofia ai mea taua e lua: Metformin ma Glibenclamide. O latou fuainumera i capsules e eseese:

Fua o meaʻaiglibenclamide, mgmetformin mg
2,5 /5002,5500
5/5005500

I vailaʻau, ei ai foʻi mea faʻapitoa: croscarmellose sodium, magnesium stearate, cellulose, povidone K 30.

O le vailaau faʻasaʻo e tuʻuina atu i le tino o laupepa. O le pulou pulou e mafai ona samasama pe moli. I le uluai kopi, o le fuainumera "5" ua togitogia i le pito i luma, i le lona lua - "2.5".

Faʻataʻitaʻiga faʻapitoa

Metformin o se sui o le vasega o biagudins. O lona faamoemoega autu o le faaitiitia o le maualuga o le toto ma le timotela glucose i totonu o le toto. Ole mea e le afaina ai le gaosiga o inisalini oona, o le mea lea e le afaina ai le hypoglycemia. O auala autu o lona aafiaga:

  • Faʻaitiitia le faʻaopoopoga o le glycogen i le ate e ala i le taofiofia o faiga o gluconeogenesis,
  • Faʻamamaina o le "tauaso" o faʻamatalaga o hormone lautele,
  • Faateleina le faʻaaogaina ma le faʻaaogaina o le kulukose i totonu o siama,
  • Faʻasaina o le inu o le kulukose.

Metformin faʻapitoa foi ona aafia ai le gasegase o le lipid: o le maualuga o le triglycerol ma le "leaga" cholesterol ua faaitiitia tele.

Glibenclamide o se sui o le vasega lona lua o le sulfonylurea vasega o fualaau faasaina. O le glycemia mea e fesoasoani e faʻamaonia ona o le faʻamalosia o sē-sene e nafa ma le faia o le inisalini.


O le faiga o le gaioiga o vaega o le fesuiaiga e eseese, ae latou te manuia le faʻaogaina o le malosi o le hypoglycemics o ia mea taitasi, ma fatuina ai se aʻafiaga. I le faʻaaogaina faʻapitoa, o le fua o fualaau taʻitasi mo se tali talitutusa o le a sili atu le maualuga.

Malosiaga o le Pharmacokinetic

Glibenclamide pe a faʻaaogaina i totonu o le vaega o le digestive o loʻo aʻafia e 95%. I le avea ai o se vaega o le vailaʻau o le Glucovans®, o le micronized. O le maualuga o le maualuga o le toto e oʻo i le 4 itula, o le maualuga o le tufatufaina atu o le vailaʻau e oo atu i le 10 lita. Glibenclamide e fusia i proteins 99%. O le vailaʻau faʻasaina e faia i totonu o le ate, lea e suia ai i le lua metabolites inertes. Latou te o ese mai le tino e ala i fatugaʻo (e oʻo atu i le 40%) ma e ala atu i le biliary tract (e oʻo i le 60%). O le afa-olaga e amata mai le 4-11 itula.

Pe a faʻafofoina tautala, o le metformin e faʻafefe atoa, o le vailaʻau e oʻo atu i lona maualuga maualuga i le toto pe a uma le lua ma le afa itula. A aunoa ma ni suiga tetele, 20-30% o le vaega e aveesea ai le manava. O le bioavailability of metformin e 50-60%. I totonu o masini, o le fualaau faasaina e toetoe lava o le taimi lava lena ma e le noatia ai i aʻafiaga toto. Ole mea e toetoe lava a le mafai ona fai i le metabolism, o le tele lava o mea e faʻamalosi e gaʻo. O le afa-ola e tusa ma le 6 ma le afa itula.

I faʻamaʻi faʻasolosolo masani, e faʻaitiitia ai le kiliaina creatinine. T1 / 2 e le totoga o le totoga ua tolopoina, o le fualaau faasaina e maua i le toto. E le tutusa le bioavailability o le Glucovans ma le ituaiga o pepa taʻitasi. O le 'ai e le afaina ai lenei tulaga, ae o le fua o le absorption o le glibenclamide e tutusa ma meaai o le a maualuga.

O ai e faʻaalia le fualaau

O le faʻalavelave ua fuafuaina e togafitia le maʻisuka ituaiga 2. E faʻamaonia pe afai o le suia o le olaga ma togafitiga muamua faʻatasi ma metformin poʻo vailaʻau faʻapitoa e leʻi taʻitaʻia atu ai i le faʻamoemoega na faʻamoemoeina.

E fautuaina le fualaau mo le maʻisuka e maua ai le maualuga o le suka e sui ai togafitiga muamua faʻatasi ma lua vailaau eseese - Metformin ma sui o le vasega sulfonylurea.

Le faʻaaoga

Faʻalagolago i foliga o le tino o le gasegase o se maʻisuka faapitoa, o le endocrinologist e atiina ae se fuafuaga a le tagata lava ia. I fautuaga a le kamupanī, o faʻasologa masani mo le laʻau amata e tuʻuina atu: tasi capsule o soo se ituaiga o Glucovans.

Afai o le metotia ua filifilia e le mafai ona totogi atoa mo le glycemia ao suia le olaga, e mafai ona e fetuunai, ae le muamua nai lo le 2 vaiaso, 5 mg o le glibenclamide + 500 mg o le metformin i aso uma.

Pe a suia le togafitiga muamua ma togafitiga ma tagata Glucovans, o le fua muamua e tatau ona tutusa ma le masani o le glibenclamide po o vailaau faapena mai le group sulfonylurea, faapea foi le metformin, lea na faatonuina i le taimi muamua o togafitiga.

E tusa ai ma faitauga o le mita i le mavae ai o le 2 vaiaso, e mafai ona e fetuunai le fua o glucovans.

O le numera maualuga o fualaau e mafai ona faʻataʻitaʻiina mo le maʻisuka e 4 vaega i se fua faatatau o le 5 mg / 500 mg poʻo le 6 vaega o Glucovans®, o loʻo afifiina i le 2.5 mg / 500 mg.

O le auala o le talosaga o le a faʻalagolago i le polokalame na filifilia e le fomaʻi. Mo pusa o le 2.5 mg / 500 mg ma le 5 mg / 500 mg o loʻo i ai fautuaga faʻavae.

  1. Afai e 1 le papa / aso ua faatonuina, latou te inu i le taeao i meaʻai,
  2. A masani ona tuʻuina i aso uma le 2 poʻo le 4 papa, e tufatufaina i le taeao ma le afiafi, ma tausia pea lava taimi tutusa,
  3. Afai e fautuaina, ave le 3.5 poʻo le 6 papa / aso. i se fua o le 2.5 mg / 500 mg, ua latou onā i le taeao, i le taimi o le aoauli ma le 'aiga o le afiafi,
  4. I se fuataga o le 5 mg / 500 mg, e 3 papa / aso ua faatonuina. ma tufatufa atu i 3 pati: mo le 'aiga o le taeao,' aiga o le aoauli ma le 'aiga o le afiafi.

E taua tele le faoa faamalosi o laulau ma le tele o meaai. O le aveina o kullukovana i luga o se manava gaogao e mafai ona amata ai le hypoglycemia.

Mo le maʻisuka o le matua, pe a tusia se togafitiga algorithm, latou te taulai atu i le gaioiga o fatugaʻo.

Ole fua amata i soo se tulaga e le sili atu i le 1 papalama o le 2.5 mg / 500 mg. I lenei tulaga, o le tulaga o fatugaʻo e tatau ona mataitu i taimi uma.

E leai ni faʻamaumauga faʻalagolago i le aafiaga o Glucovans® i tamaiti, o lona aoga ma le saogalemu, o le mea lea, e le fautuaina le faʻaaogaina o tamaiti.

Lactic acidosis

O le faʻalavelave e seasea lava, ae sili atu le taua e tatau ona iloa uma e le maʻisuka. I le leai o se tausiga faʻafomaʻi faʻafuaseʻi, e ono maliu le tagata manua. O se tulaga lamatia e atiina ae i le fetaui o le metformin. O le faʻaaogaina o le faʻasalaga e fesoʻotai ma le le atoatoa, o le mea lea, faatasi ai ma le pyelonephritis ma isi maʻi faʻasolosolo ma le faʻalautele, o le fualaau faasaina e tatau ona ave ma le faʻaeteete.

O isi faʻafitauli aʻafiaga e aofia ai le le atoatoa o le puleaina o le maʻisuka ituaiga 2, kososis, anapogi faʻaʻumiʻumi po o le faʻalauteleina o le paleni o mea taumafa, faʻavaleaina o le ava, ma le faʻaoga o le ate.

O le lamatiaga o le acidosis lactic e faʻapupulaina ai le gasegase maso, maʻi lesesese, tiga i le vaega pito i lalo, vaivai tele.

I le leai o se falemaʻi vave, faʻasolosolo o le mānava, gasegase o le okesene, mafuiʻe ma le maalili, coma tupu.

Hypoglycemia

Glibenclamide o loo i ai i le fua o le kullucovans ®, o lona uiga e le mafai ona taofiofia le le aoga o le hypoglycemia pe a faʻaaoga fualaau. O le tuʻuina atu o faʻasologa o meaʻai o le a fesoasoani e aloese mai suiga faafuaseʻi i suauu plasma. E taua tele le logoina o le tagata maʻi e uiga i meaʻai vave, talu mai le leva o le taumafataga o le taeao po o le taeao e mama tele, e aunoa ma le gaʻo, o se taumafataga lē lelei e mafai ona faʻaosoina le hypoglycemia. Faatasi ai ma le faateleina o le maso (mamafa o toleniga i taaloga, galue malosi faaletino), pe a uma se taumafataga tele, taumafa o le hypocaloric po o le faʻaaogaina o se faʻalavelave o vailaau faʻamaonia, atonu o le maualuga o le hypoglycemia.

O le faʻamalosiaga o le faʻamaonia o lenei tulaga ua mafua ai ona faʻaalia i le tulaga o le faʻateleina o le sosolo, osofaia o le faʻalavelave, faʻalauteleina le vevela, faʻalavelave faʻalavelave o le fatu, toto maualuga, maʻi fatu fatu.

Afai o le hypoglycemia e faasolosolo lemu, e le masani ona atiaeina maʻi faamai o le coronary, aemaise lava i le neuropathy poo togafitiga tutusa ma β-blockers, reserpine, clonidine, guanethidine.

O isi faailoga o le hypoglycemia e aofia ai:

  • Le manava le pulea
  • Tigā
  • Gagging
  • Paʻu
  • Tau le lelei le moe
  • Le popole
  • Faʻaaloalo
  • Faʻasesega
  • Tuai
  • Faʻafitauli leaga
  • Tautalaga tautala
  • Tremor
  • Le lava le faʻamaopoopo
  • Fusi
  • Toto lemu
  • Faʻanoanoa.

Ole filifilia ma le faaeteete o vailaʻau, fua saʻo ole fua, ma le logoina o tagata gasegase o taunuuga talafeagai o ni mea taua mo le puipuiga. Afai o le maʻisuka ua uma ona i ai le tino o le hypoglycemia, e aoga le toe iloilo i le togafitiga faafomaʻi.

Glycemia le mama

Afai e manaʻomia, togafitiga faʻasaʻo poʻo se isi mafuaaga e mafua ai le faʻamaʻi o le maʻisuka, o le maʻi e tuʻuina atu i le insulin i se taimi le tumau. Faailoga o le hyperglycemia e mafai ona masani ona faia, o le fia inu, moe, vaivaiga, paʻu vevela o pito i lalo ona o le le lelei o le taʻavale. Lua aso aʻo leʻi faia le taotoga poʻo le tuiina i totonu o le vevela o se sui soʻotaga mo faʻataʻitaʻiga X-ray, ua faalēaogāina Glucovans®, toe faʻamautuina togafitiga e le sili atu nai lo aso e lua talu le faʻatinoga ma le suʻega ma le atoatoa gaioiga.

Faʻamataga o fatu

O fatugaʻo e matua aʻafia i le faʻasolosolo o le metformin, o le mea lea, ao le i amataina le vasega ma faʻalauteleina pe'ā faʻaaogaina le vailaʻau, e tatau ona siakiina le kiliaina creatinine. O maʻi suka ma fatuga maloloina e tatau ona tofotofoina ia le itiiti ifo ma le 1 r / / tausaga, i tagata matutua, ma tagata gasegase i le limite pito i luga ole masani - 2-4 lita / Tausaga.

O le le faʻaleagaina o le Renal o loʻo matauina i tagata gasegase maualuga e maua ai togafitiga ma NSAID, o le mea lea o lenei vaega o le maʻisuka e tatau ona tuʻuina atu faapitoa faapitoa.

Faʻaiʻuga

O le tele o taunuuga le talafeagai mai le faʻaogaina o tagata Glucovans e faʻatatau e tusa ai ma se fua faatatau WHO faapitoa:

  • E masani lava: ≥ 0.1,
  • E masani lava: ≥ 0.01, Fualaau Faʻatau Faʻatau Fualaau

O le maʻisuka e tatau ona taʻu atu i le fomaʻi uma vailaʻau na ave ina ia mafai ai ona latou gafatia i latou i le taimi e tuufaatasia ai le faʻaaogaina o le algorithm ma ia iloa faailoga o faʻafitauli e le manaʻomia i se taimi tatau.

  • Contraindicated: Minazole ma glibenclamide (faʻasaina o le hypoglycemia), metformin ma iodine (na faʻamalo le kullucovans ina ua mavae le 48 itula).
  • Faailoga o le sologa lelei ma le solia

O le soona maualuga e matautia i le hypoglycemia o le eseesega o le matuia. Faʻatasi ai ma se foliga malu, e mafai foi ona aveʻesea faʻamaʻi i se fasi suka, ma e sili atu ona matuia faʻamaoniga ile falemaʻi, ona o loʻo i ai se taufaʻamataʻu o le lactic acidosis ma le coma, aemaise lava i le umi o le hypoglycemia. Faatasi ai ma le fomaʻi, e tatau ona e fetuunai le fualaau ma faʻamaopoopo le taumafa.

  • O le gasegase i mea taua ma mea e maua mai fafo,
  • Ituaiga 1 maʻisuka
  • Ketoacidosis, coma ma lona tulaga muamua,
  • Faʻaleagaina o le Renal (kiliaina o le creatinine - e oʻo atu i le 60 ml / min),
  • Tuʻuga e mafua ai faʻamaʻi pipisi, faʻalavelave, faʻamalaina,
  • O faʻamaʻi na mafua ai le hypoxia musika,
  • Fatuga o le fatu ma le manava,
  • Faamai o le faamaʻi,
  • Tina ma le susu,
  • O togafitiga faʻapitoa tau togafitiga,
  • Faʻaaoga faʻatasi o miconazole,
  • Alcoholism
  • Lactic acidosis (talafaasolopito),
  • Faʻataunuʻu le masani


Tau ma mea e teu ai

O lapisi ua afifiina i paʻu. I pusa taitasi - 2 papatusi. O le tusi "M" ua faailogaina i luga o le afifiina - puipuiga mai le taufaaleaga. Faʻatau atu se fomaʻi faʻatau.

I Glucovans, o le tau i le faasologa o vailaau mo togafitiga e faalagolago i le itulagi, o le ituaiga o vailaau ma togafitiga. I le averesi, o se pusa o le 2.5 mg / 500 mg e mafai ona faatauina mo 220 rubles., 5 mg / 500 mg - mo 320 rupu.

Faʻatau faʻamaʻi i tulaga o le potu e aunoa ma se avanoa mo tamaiti. E tolu tausaga le ola o le taligalu.

Glucovans: manatu a fomaʻi ma tagata faʻaoga

E uiga i tagata Glucovans, o faʻamatalaga ole maʻisuka e fefiloi. O tagata matutua e talanoa e uiga i le faaaogaina tatau: leai se mea e tatau ona manatuaina po o le a le pene na ou inu ma o le a le mea na galo ia te au. Mo nisi, o le vailaʻau ua avea ma se mea faamanuiaina i le inisalini, ona e leai se tasi e fiafia i injections. O nisi o faitioga o le vevela, tiga o le manava, o le fiaai pea.

Fomaʻi i le faʻamatalaga manatu o aʻafiaga i le uluaʻi laʻasaga o togafitiga ma tagata Glucovans e masani lava. I le aluga o taimi, e sui le tino. E le tatau ona e fefe i le inisalini, o nisi taimi o se fua faʻatulagaina le tumau. I soo se tulaga lava, o le filifiliga o fualaau faasaina e masani lava i le tomai o le fomai. E toatele e matauina le maua o le vailaʻau, e ui lava i le mafuaʻaga na mafua mai.

Vaega o fualaau faasaina

Afai tatou te talanoa i auiliiliga e uiga i le auala e inu ai Glucovans, ona muamua lea, muamua, e tatau ona e gauai atu i le mea moni e faapea o le sulfonylurea, o se vaega o le tuufaatasiga, faapea foi ma isi vaega, o le a faaitiitia ai le maualuga o le kulukose e maua mai i seta beta o le tino, ma sili atu le faapitoa o le pancreas. O le mafuaʻaga lena, e tatau ona faʻaaogaina fualaau e pei ona faʻamatala e le fomaʻi ma i le mea na ia faatonuina.

E le gata i lea, e le tatau i se tasi ona galo o le metformin ma le glibenclamide o se vaega o lenei vailaau e tutusa lelei le aafiaga, e ui lava e aafia ai le tino i auala eseese.

Pe a iai se faʻaoga i le lotoifale o tupe o loʻo i luga, o ona mea o loʻo i totonu o le vaega o meaʻai e le itiiti ifo i le 95%. Ae o le maualuga pito i luga o le tasi o vaega o le toto plasma ua ausia i le fa itula talu ona ave Glucovans 5 mg poʻo le 2.5 mg. I le taimi nei, o le metformin i totonu o le vaega o meaʻai e faʻamaʻi atoa i totonu o le lua ma le afa itula.

E tele naua tagata e fiafia i le fesili pe o le a le tele o laʻau e inu e maua ai le manaʻoga. I lenei tulaga, e faʻalagolago uma lava i le faʻamautinoaga patino. Seʻi manatu e taua le amanaʻiaina o le tausaga o le maʻi, itupa ma isi uiga o le tino o se tagata maʻi faapitoa. Ole fua saʻo lava e mafai ona faʻamatalaina e le fomaʻi, pe a maeʻa suʻesuʻega maeʻa.

E masani lava o fesili e tulaʻi mai pe mafai ona faʻatasi le Metformin ma le Glibenclamide i le taimi lava e tasi, o le mea moni, o le tali o le ioe. O le lelei o le faʻaaogaina o nei vaega e mafai ona iloa faʻafetai i le vailaʻau o loʻo i luga.

E taua foi le 'ai lelei e le afaina ai le metformin, ae i le taimi lava lea e faʻavaveina ai le aafiaga o le glibenclamide.

O a mea e solia ai le fualaau faasaina?

O Glucovans e iai mea tutusa e faʻavae i luga o le faavae o mea taua e tasi, o lea o nei vailaʻau e tatau ona faia ma le faʻaeteete faapitoa ma ia tausisia ia tui.

Pe a faʻaaogaina fualaau faasaina, e tatau ona mafaufauina uma faʻasolega talafeagai.

O faufautua faʻapitoa e fautua mai e te le amata togafitiga i lenei vailaʻau pe afai o le tagata maʻi e iai ni tapulaa faʻapitoa i le faʻaaogaina.

O le tele o faʻatauiga o:

  • lagona taitoatasi i vaega o loʻo faia ai fualaau faasaina,
  • o le i ai o le maʻisuka malosi o le ituaiga muamua,
  • toilalo o gaʻo, e pei o le toilalo o lenei okeni,
  • o le faateleina o le numera o tino ketoacidosis, faapea foi ma le tulaga o le muaʻi,
  • se setete o le soifua maloloina lea eo faatasi ma se faailoga e pei o le hypoxia o le tino (le atoatoa o le fatu po o le manava ile tino, vave le afaina o le myocardial, tulaga o le le mautonu),
  • uluaʻi tausaga o le tamaititi
  • gaʻo fatugao
  • le taimi o le susu i fafine, faʻapea foi ma le taimi o le maʻitaga,
  • ma faʻalavelave faʻapitoa tau taotoga,
  • i le taimi o le ava malosi, lea o loʻo i le tulaga o le faʻalauteleina o le atinaʻe o le maʻi.

E le gata i lea, e matua faʻaeteete tele le ave o vailaau mo tagata ua silia ma le onosefulu tausaga, ma mo i latou o loʻo mamafa galuega faaletino.

I nisi tulaga, e le fautuaina e fomaʻi le faʻaaogaina o vailaʻau, mo se faʻataʻitaʻiga, e mafai ona avea ma se gasegase febrile poʻo le le atoatoa o le tino.E mafai foi ona mafua mai i lenei lisi le gaʻolavala. Ina ia mafai ona malamalama lelei pe o tagata e ave Glurenorm poʻo Glucovans, faʻapea foi ma le Glucofage, e tatau ona suʻeina lelei, e tatau ona suʻe atoa le suʻega e se fomaʻi poto faapitoa e mafai ona iloa tonu le siakiina ma fautuaina pe le fautuaina foi e faʻaaoga lenei vailaʻau.

O le a le taimi e tatau ona ou faʻaaoga ai vailaʻau?

E fautuaina e le kamupanī le aveina o kullucovans i le siama o le maʻisuka ituaiga 2 i tagata matutua matutua. Aemaise lava, i tulaga faapitoa e taʻu mai e fomaʻi lenei fualaau mo lo latou gasegase, o le mea muamua matou te talanoa i ai o mataupu ia e le maua ai e le tagata maʻi le mea e manaʻo ai. O mataupu o le togafitiga o fualaau faasaina ua lauiloa foi pe a tago le tagata maʻi muamua i le metformin i lona tino mamā, ae o le togafitiga e leʻi maua ai le mea e manaʻo i ai.

E tatau ona maitauina o Glucovans 500 pusa e tele ni mea lelei pe a faʻatusatusa i isi vailaau o faʻatatau tutusa. E tusa lava pe a faʻatagaina e le vailaʻau o loʻo iai nei oe e pulea le maualuga o le kulukose i totonu o le toto, ae e maua ai se itu taua. O le tau o vailaau e talia lelei, e tusa ma le tolu selau rubles mo se afifi o le tolu sefulu vaega.

E ui lava e taua le manatua o Glucovans 500mg 5mg, e pei o isi vailaʻau, e mafai ona i ai se itu taua.

Mo se faʻataʻitaʻiga, e mafai ona avea o ni tali o le tino e pei o:

  1. Hepatic pe paʻu siama, lea e avea ma mafuaʻaga o le le atoatoa o le maʻi o le maʻi.
  2. Lactic acidosis.
  3. E i ai tulaga iloga o le faʻaleagaina o le faʻamalosia o le tino.

O nisi tagata gasegase e faitioina e faapea o se taunuuga o le aveina o tagata Glucovans 500 ua suia a latou tofo.

Ae aua e te fefe i le taimi lava lena, pe afai e te aveina Glyurenorm poʻo soʻo se isi vailaʻau faʻatasi ma se aʻafiaga faapena, o le togafitiga e le o faʻatasi ma le tele o aʻafiaga.

E moni lava, atonu o loʻo i ai pea tulaga o loʻo i ai i le tagata maʻi se tasi le le gauai atu i vaega taʻitasi o le vailaʻau.

Molimau a tagata gasegase e ave le fualaau faasaina

O le mea moni, toeititi lava o tagata uma e feagai ma le maʻisuka o loʻo taumafai pea e saili i nisi faʻamatalaga e uiga i le aafiaga o le faʻaaoga masani o fualaau o loʻo i luga. Latou te fiafia foi e fia iloa po oa ituaiga o vailaau. E tatau ona maitauina o Glyrenorm o loʻo sili ona lauiloa i lenei vailaʻau. O lenei fualaau faasaina e masani ona faatonuina e fomaʻi e togafitia ai le maʻisuka ituaiga 2.

E tusa ai ma iloiloga o maʻi, latou te le mautonu. Fai mai se tasi o le togafitiga o le vailaʻau e matua maualuga. Mo nisi, i se isi itu, e foliga mai o le faʻaaoga masani o vailaau e le maua ai le lelei o le taunuuga, ma i nisi tulaga e afaina ai togafitiga.

Ia, pe faʻapefea ona ese le Glucovans mai le togafitiga Glurenorm, o le taimi muamua e mafai ai ona tatou matauina se eseesega o fuainumera o vaega autu ma vaega eseese o loʻo faia galuega fesoasoani. Ole fua saʻo poʻo le manaʻo e sui soʻo se tasi o nei vailaʻau e mafai ona faʻamoemoeina e se tagata tomai faapitoa i le maeʻa ai o se suʻesuʻega maeʻaeʻa o le maʻi.

Ia, afai tatou te talanoa pe o fea o vailaau e tutusa foliga tutusa i le fualaau o le Glucovans, o le mea muamua, o Glucofast ma Glybomet nei.

O le tele o faʻamatalaga o le tele o tagata gasegase e fautua mai mo le sili ona lelei o fualaau e tatau ona e mulimuli ai i se meaʻai lelei. Mo se faʻataʻitaʻiga, e tatau ona e taumafai e lafoai atoa le faʻaaogaina o le ava malosi, pulea le aofaʻi o meaʻai gaʻo, ma faʻaititia foi le taumafa o meaʻai e faʻatele ai le maualuga o le suka i le toto o le tagata.

O le a le mea taua e manatua pe a faʻaaoga?

O nisi o tagata gasegase e fefefe e amata togafitiga pe a uma ona latou faitauina iloiloga e le fetaui lenei vailaau i se tasi. Po o na iloiloga po o fea e tusia ai e tagata latou te fai mai, ou te inu i lenei fualaau faasaina, ma e le maua ai le mea e manaʻomia.

Ou te fia vave matauina e le mafai ona vave faʻalavelave ma faʻafefeina lenei togafitiga togafitiga. O nisi taimi e tulaʻi mai lenei tulaga ona o le tootoo o vailaʻau e le tutusa ma le faʻamaʻi o le maʻi poʻo le ogaoga o le faʻamaʻi lava ia.

Ina ia malamalama lelei po o le a le vailaʻau e te manaʻomia e faʻatau, e mafai ona e vaʻai i ata o nei papa i le Initaneti.

Ma e moni, e taua tele le manatuaina o le aso o le gaosiga o vailaʻau. O le aveeseina o moli pepa e mafai ona matua afaina ai le maʻi.

Ua uma ona taua e uiga i vaega faapitoa o vaega o lenei fualaau. E tatau foi ona maitauina o le INN igoa o lenei vailaau faasaina, i lenei tulaga e taua lea metformin.

O le mea moni, soʻo se vailaau e maua ai le lelei sili atu pe afai o le tagata maʻi e faʻaaogaina e manino lelei le tausisia o le laʻau fautuaina ma e taʻitaʻia ai foi le olaga sao. I lenei tulaga, e taua le mulimuli i se meaʻai talafeagai, faʻapea foi ma le le faʻaaogaina o le tino i le maʻisuka. I le taimi lava e tasi, e tele naua le mamafa i le tino e le fautuaina.

Ia, e moni, e le mafai ona e faʻagaloina tulafono mo le puleaina o le toto suka. Afai e le fuaina lenei faailo i se taimi tatau, ona ono avea lea o le tagofia o fualaau faasaina e mafai ona afaina ai le soifua maloloina.

O a fualaau e sili ona lelei o le hypoglycemic o loʻo faʻamatalaina i le vitio i lenei tusiga.

Tuua Lau Faamatalaga